achtergrond

Geenstijl

Waar Rusland wel wint van de NAVO: Mali

Gefeliciteerd jongens, jullie mogen het hebben

Niet helemaal de acquisitie waar Brodsky van droomde [ehm, ja, we lezen Russische poëzie bij het ontbijt, hoe wist je dat?], maar het is ook weer niet helemaal niks. Het is namelijk twee keer zo groot als Oekraïne en in tegenstelling tot Oekraïne wonen er niet 44,4 miljoen van die vervloekte Oekraïners, maar gewoon 20,2 miljoen gewillige Malinezen. Zeggen wij niet, zeggen ze zelf. In het Frans zeggen ze namelijk hoezeer ze Frankrijk haten [terecht] en hoeveel beter alles gaat worden onder een militaire junta gedekt door Poetins Rusland [citation needed].  

De Gewone Malinees: "Eindelijk, zeggen veel inwoners van Bamako, is er in Mali nu een regering aan de macht die niet aan de leiband van oud-kolonisator Frankrijk loopt. Een overheid die naar het volk luistert, in plaats van naar Parijs. "Inderdaad, weg met Frankrijk", knikt Siriki Kouyaté, een van de kopstukken van de invloedrijke burgerbeweging Yéréwolo."

Naar schatting lopen er nu zo'n 1000 Russische Wagner-paramilitairen in Mali rond. In ruil voor het stutten van de junta krijgt Rusland toegang tot Mali's goud, lithium en uranium. Terwijl Frankrijk alleen maar toegang wilde tot Mali's democratische ziel! Enfin, Mali, het waren 8 mooie jaren, het allerbeste met Rusland.

Een 'massagraf door Fransen', Russische stijl. Begraven met The Sims 3!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.