Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nou. Vertel anders zelf eens iets?

Luisteren is immers de werkelijke opening van ieder gesprek

Het begint met taal. De vloer is voor jullie. Klim op de zeepkist. Pak je moment. Grijp de mic. Werp een balletje op. Vul een proefballonnetje met hersenscheten. Gun jezelf de vrije vorm. Maak van je hart geen moordkuil, zeg wat je op je lever hebt en toon ons je vlot gesneden tongriem. Draag wat bij aan het debat, voer eens het hoogste woord of zing het juist een toontje lager. Maak je gedachten kenbaar, gooi het in de groep, verblijd ons met je boodschap. Maak er eens wat van, breng het onder woorden, giet het eens in een verhaal, vertaal je geweten naar het gehoor. Want we zijn ook wel eens benieuwd, wat u er van vindt, van alles & de dingen. Want daar hoor je nou nooit eens wat over en een luisterend oor is wat we willen zijn. We ruimen de blokkades en verwijderen de kaders. Kun je met die vrijheid overweg? Wacht niet op je beurt, zwijg niet langer en spreek vrijuit. Roept u maarrr...

Reaguursels

Inloggen

Heb vandaag voor het eerst in mijn leven op een vrouw gestemd, en niet eens omdat het een vrouw is. Zal niet de vrouw zijn die men voor ogen had, maar je kan niet alles hebben.

Dooiemus | 14-03-22 | 13:06

Ik vraag mij af of al een van die 1100 uit huis geplaatste kinderen weer terug is bij zijn ouders....
En is er al een ambtenaar berispt?

Jootjejo | 14-03-22 | 11:07 | 1

Daar hebben ze geen tijd voor met die oorlog en zo.

Dooiemus | 14-03-22 | 13:09

Zeepkistuitdaging aangenomen.

Laten we het eens hebben over totaal incompetente overheden en regeringen. En de NAVO.

Er is een paar honderd kilometer voorbij Oostenrijk, waar iedereen lekker aan het skiën is om in de kroeg Corona op te lopen, een oorlog aan de gang. Een verschrikkelijke ramp. En wat doen wij? Niets. Ja, we halen enkele vluchtelingen binnen. Maar je kunt geen land verplaatsen.

Wij hebben de morele plicht daar te helpen. En dat Rusland dan boos wordt? Moeten wij dan toegeven aan dictators van het ergste soort? Mensen die oorlogsmisdaden plegen? Zijn wij in de 2e wereldoorlog dan ook niet geholpen? Wij moeten helpen. Oorlog is hard, maar dan krijg je ook wat: verwijdering van de oorlogsmisdadigers waarna je een beter samenleving kunt opbouwen.

Er is geen enkele oorlog gewonnen door er niet aan mee te doen. Of door toe te geven.

Patatter | 14-03-22 | 10:15 | 2

Heb je al eens een kaart bekeken? Zo'n ding waar landen op getekend staan en waarop je kan zien hoe klein Nederland is in vergelijking met andere landen? We hebben de halve wereld al binnengehaald, allemaal gevlucht voor van alles en nog wat. Er is een stuitend tekort aan woning ontstaan doordat vluchtelingen wel binnen komen maar niet terugkomen als het land van herkomst weer veilig is en de gezinsherenigingen maken het er ook niet beter op. Buiten het feit dat hier dagelijks allerlei vluchtelingen binnenkomen komen er ook allerlei gelukszoekers het land binnen die hier de buurt waar ze worden opgevangen onveilig maken terwijl ze geen schijn van kans maken op asiel. Het probleem is niet dat Nederland 'niets doet' . Nederland doet genoeg. Teveel zelfs. Maar voor de verkeerde mensen, om de verkeerde redenen en met de verkeerde intenties. Als ze de grenzen dicht hadden gelaten, als was voorkomen dat asielindustrie tot in het belachelijke door allerlei partijen tot huilens toe de ene procedure na de andere kon beginnen en men er werk van had gemaakt om mensen zonder pardon het land uit te zetten vanaf het moment dat duidelijk is dat ze geen enkel recht op asiel hebben dan hadden we nu voldoende tijdelijke woningen, opvangplekken en andere belangrijke zaken kunnen bieden. Je hebt het feit dat Nederland 'niets doet' te danken aan Rutte 1 t/m 4. Als je echt iets wilt betekenen voor mensen op de vlucht stem je in 2025 op een partij die de Rutte Doctrine helpt vermorzelen.

Dooiemus | 14-03-22 | 13:22

Darude - Sandstorm

Harry058 | 14-03-22 | 09:56

Laten we het dan even over complot-theorie hebben. Een complot-theorie ontstaat doordat er ruimte voor is, doordat de officiële verklaringen tegenstrijdig zijn, aantoonbaar onjuist zijn of grote gaten vertonen, of een combinatie daarvan.

Mijn eerste voorbeeld is de "magic bullet" theorie van de Warren Committee over de moord op Kennedy. Het werd als de juiste verklaring gepresenteerd dat een kogel tijdens zijn vlucht van richting veranderde. Dit is aantoonbare onzin. De verwondingen van Kennedy en Connally zijn ook te verklaren door een iets andere plaatsing van de twee personen (Kennedy zat iets meer naar rechts, Connaly zat iets schever), maar de officiële lezing bleef, dat de kogel van baan veranderde zonder externe krachten.
Een tweede theorie is die van het pedofielen netwerk binnen de overheid. In de jaren 70 vorige eeuw was er een pedofiele rechter in Den Haag, die nooit aangeklaagd is, maar vroegtijdig pensioen kreeg. Van tijd tot tijd komen er verhalen naar boven van pedofiele ambtenaren, en die worden dan zsm in de doofpot gestopt. Net zoals in het verleden bij de Katholieke kerk. Een mooi voorbeeld is natuurlijk Joris D. Er circuleren veel beschuldigingen rond een hoge top-ambtenaar. Wat gaan we dus doen? Ieder normaal mens zou "call their bluff" doen. Oftewel: laat ze de beschuldigingen maar voor de rechter bewijzen. Niet bij deze man: de hoofdredacteuren worden onder druk gezet, er worden deals met de pers gesloten, de minister grijpt in om vervolging te voorkomen. Of hij schuldig is of niet maakt niet uit: deze manier van werken voedt de complot theorie van het pedofielen netwerk binnen de overheid.

En natuurlijk Corona. We hebben een aantoonbaar onbetrouwbare premier (die geen actieve herinneringen aan zijn leugens heeft). Deze man produceert een betoog met grote stelligheid waar enorme gaten in zitten. Waarom protesteerden we over mensenrechten bij China over hun lock-down van besmette provincies? Als het dan zo besmettelijk is, waarom moesten de Nederlanders dan zsm teruggehaald worden uit die provincies zodat ze ook Nederland konden besmetten? Zo voedt je complot-theorien. En natuurlijk zijn we hier helemaal los gegaan met Bill Gates' nanobots.

Waarom voedt de overheid al die complot-theorien?Daar moet iets achter zitten. Een soort meta-complot theorie....

ParadiseLost | 14-03-22 | 09:06 | 1

Ja, het mooie van complottheorieën is dat je ze zo mooi kunt omdraaien. Zo kun je een complottheorie over complottheorieën maken. Wat jij dus doet.

De waarheid is echter veel simpeler. De overheid en regering doet daar helemaal niet aan. De reden voor al die fouten is heel eenvoudig: incompetentie. Gebrek aan inzicht, kennis en daadkracht.

Dat zie je nu ook in Oekraïne waar we met z'n allen in het Westen Oekraïne in de steek laten. Want Oh nee, Rusland zou eens boos worden. Nou?

Patatter | 14-03-22 | 10:09

Hier in de polder een grappig en merkwaardig voorval mogen aanschouwen. Komt een kleine roofvogel, valk, sperwer? die ik normaal gesproken op ca. 10 mtr. hoogte zie vertoeven op zo'n 1 meter hoogte voor mij langs vliegen. Volg hem en zie dat hij op weg is naar een kraai die nietsvermoedend in het veld zit. De valk, sperwer duikt nog iets verder naar beneden en geeft de kraai een flinke tik op zijn kop en vliegt vervolgens verder met het achterlaten van een verbouwereerde kraai.

forecastle | 14-03-22 | 08:51

Het is dat ik mijn vrouw moest helpen, anders had ik ze misschien wel niet gezien.
Mijn meissie had de grasmaaier vastgereden onder een boom en kreeg hem er zonder mijn brute kracht niet meer onderuit. Ze had me gehaald bij mijn (buiten) werkplaats alwaar ik de messen van de hakselaar aan het slijpen was. Een secuur werkje.
De maaier eenmaal bevrijd uit de houdgreep van de boom keek ik over het veld richting het bosje rond het huis. Boven het bosje zag ik beweging, meeuwen dacht ik even. Die cirkelen al weken in deze omgeving, zonder vaak te landen, gewoon, rondhangen. Maar al voor ik echt keek had ik door dat deze vogels groter waren, met fel wit dat flikkerde in de zon. Ah, dacht ik, een groepje zilverreigers die afkomen op het vers geploegde veld achter het huis. Dat doen die beesten namelijk vaak. Zodra ze een tractor horen komen ze kijken of er vers vlees uit de grond mee omhoog komt.
Maar nee, ook geen zilverreigers. Grote vogels met lange snavels, helder wit en diep diepzwart, hun lange rode poten achteruit gestoken. Zeven stuks, cirkelend op de thermiek, zonder met hun vleugels te slaan, even rustend zo leek het, alvorens de reis naar het noorden te vervolgen.
Ooievaars zie je hier alleen op doorreis. Op zo’n tachtig kilometer van hier zitten ze wel het hele jaar door, maar hier is het een bezienswaardigheid. Speciaal om ons te verwennen, neem ik aan, bleven ze geruime tijd hun rondjes draaien, op een min of meer vaste hoogte. Met elk rondje schoven ze een of twee meter op naar het noorden, het territorium van “onze” adelaar binnen.
“Onze adelaar” is een joekel van een roofvogel waarvan ik het precieze merk en model nooit heb kunnen vaststellen. Maar hij is groter dan een buizerd met een prachtige toffeekleurige tekening op de onderzijde van zijn vleugels. Soms zie ik hem met zijn partner, hoog, heel hoog, ze roepen dan elkaar en volgen elkaars patroon. Geen idee wat ze doen of bedoelen, maar ik verzin er natuurlijk allemaal menselijke gedachten en gevoelens bij. Tja.
Maar goed, zeven indringers van formaat dus in het territorium van de adelaar. Hij kwam zich dus al snel melden, cirkelend om de cirkelende groep, zijn vleugels doodstil, steeds dichterbij, eerst van onderuit, toen razendsnel stijgend van bovenaf in steeds kleinere cirkels.
De ooievaars reageerden stoïcijns, wat zeg ik, ze reageerden, voor zover ik het balletje kon begrijpen, zelfs helemaal niet. Tot tevredenheid van meneer adelaar kennelijk, want hij daalde weer tot onder de groep, in principe een gevaarlijke positie als je een aanval verwacht, en maakte zijn rondje groter en groter.
Uiteindelijk zijn de ooievaars doorgevlogen richting het land van gratis huisvesting en groene weiden vol met kikkers. Er zijn er bij jullie al aan het nestelen begreep ik, maar ja, dit zijn Spaanse ooievaars. Die doen alles op hun gemakkie. Over een paar dagen, echt nog niet mañana, komen ze bij jullie aan. Ze zullen wel honger hebben dan. Zetten jullie dan een paella met kikkerbilletjes voor ze klaar?

el jefe | 14-03-22 | 08:21

Ik was met mijn dochter naar een ouderwets Duits dorps circus Classico, 25euro uit m'n zak getrokken voor een waardeleloze schow, maar het kind was blij, de circus mensen eigenlijk erg sympathiek.

Ray Skak | 14-03-22 | 07:41

Deze vrijheid is mij teveel, ik sla dicht.

Knip | 13-03-22 | 23:20

Wacht ff, wat is dit. Een Jorisloos topic?

Beste_Landgenoten | 13-03-22 | 22:10 | 1

It's a trap

frickY | 14-03-22 | 07:46

Heb een boek gekregen van m’n dochter: papa vertel eens. Vind ik confronterend genoeg

wilikniet | 13-03-22 | 22:06

Dit topic is nodeloos kwetsend en totaal overbodig.

Enige waar het om gaat is waar niemand in geinteresseerd is.... gewoon happy zijn....

Elkaar helpen....

Pay it Forward, als ik jou help en ik hoef er niets voor terug maar ga ervan dat jij iemand anders helpt...

Dan zijn we klaar... zo niet ....

Dan zijn we af

Zorbadabuddha | 13-03-22 | 21:48

Ik ben hier niet om te luisteren. Al die tetterende reaguurders, kun je maar beter een beetje meetetteren.

Zeurders | 13-03-22 | 21:43

Kan er een soort boneyard komen voor weg-gejoriste berichten? Ben heel benieuwd wat daar dan stond dat écht niet kon

Drs.G | 13-03-22 | 21:38

Ik zal het kort houden. Soms kun je met weinig woorden ook duidelijk zijn:

Hadden we 10 jaar terug fors ingezet op kernenergie, dan hadden we nu geen energiekostenprobleem gehad.

De onderbouwing volgt nog wel eens. Het is nu nog weekend.

the_physicist | 13-03-22 | 21:36

De democratie beschijt zijn eigen nest.

Cebro | 13-03-22 | 21:26

Liefje ligt op de bank
Op de tv boer zoekt vrouw

God verhoede dat straks de tv nog aanstaat
En Sekreet Kech ons kleine
mooie
huiskamergeluk
Verkaagt

Arnold Layne | 13-03-22 | 21:22

Het is zondag avond. Ik heb net 8 kilometer gewandeld met mijn kleine dochter en meer dan anderhalve liter bier op.

Dit is echt niet het moment voor fijnbesnarigheid.

Ik had wat in mijn hoofd over Zihni Özdil en Thalita Muuse (moge de zon immer schijnen op haar guitige snoet) naar aanleiding van het JA21 woke debat. Ze zijn leuk maar nét niet interrectueel zwaar en/of geduldig genoeg. Daar wil ik wel eens een stukkie over schrijven.

Peace bro's

Schwanzeleber | 13-03-22 | 21:05

-edit-

Kameraansteker | 13-03-22 | 20:59

Mijn leeftijd dus ik zou haar doen. Oeps Joris?

wilikniet | 13-03-22 | 22:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb wel ideeen maar ben niet zo'n begenadigd schrijver. Mocht ik de komende weken wat tijd vinden krijgen jullie post.

Andersdenkend | 13-03-22 | 20:47

Ik neem een tendens waar.
1. moslimterroisme nam af en daar was corona.
2. Corona hield de angst er steviger in, want die vijand was nog ongrijpbaarder.
3. Corona is onder controle, de drukpersen van de euro's zijn erdoor vastgelopen.
4.hey, hopla daar is Poetin voor de volgende angst aan te jagen (in een oorlog die al 8 jaar bezig is en blijkbaar iedereen is vergeten)

Gemene deler in dit alles is de bevolking maar zoveel in angst te laten leven. Immers angst zorgt voor een meer gehoorzame burgers en meer wetten om ze te controleren voor hun veiligheid.

Rotterdammert1965 | 13-03-22 | 20:46 | 2

Het is een complot!!! Van de Bilderbergers, de wapenindustrie, de olie-industrie, George Soros, en natuurlijk onze eigen Mark Rutte!

Dr_Johnson | 13-03-22 | 20:50

Ja Putin valt een land binnen zodat de EU z'n QR code kan houden. En wordt daar vervolgens keihard economisch gestraft door de EU.
Wat denkt u zelf? Misschien is de wereld gewoon chaotisch.

Allemaal | 14-03-22 | 07:12

We hebben nog even, vorige oorlog kwamen de geallieerden ook pas in juni 1944 helpen. Al vraag me nog steeds af waarom ze de 4 jaar daarvoor niet kwamen opdagen.

aliealaaf | 13-03-22 | 20:37 | 3

US of A hadden hun handen meer dan vol aan wat Japanners in de Indische oceaan. Hitler was niet direct hun grootste zorg op dat moment.

Rotterdammert1965 | 13-03-22 | 20:48

Omdat ze wachten tot de Soviet-Unie en de Duitsers tegen elkaar waren uitgespeeld.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 20:53

Pas na Pearl Harbour in december 1941 verklaarde Hitler de VS de oorlog. En op dat moment heb je echt nog niet genoeg manschappen en hardware in Europa (de UK) verzameld om even een invasie á la D-Day uit te voeren. En de UK kon natuurlijk niet zoveel in zijn eentje.

Dr_Johnson | 13-03-22 | 20:59

Ĺuïwammesen.

Kameraansteker | 13-03-22 | 20:37

 
Na regen komt zonneschijn. En daarna weer regen.

MaximumAwesomenimity | 13-03-22 | 20:36 | 2

Maar tussen de buien is het droog.

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 21:14

En de meeste regen valt naast je.

Kameraansteker | 13-03-22 | 21:29

Ik hoop dat die ellendige oorlog in Oekraïne snel over is, alle Oekraïners terug kunnen naar hun 'eige' land, die 115.000 Syriërs eindelijk eens aanstalten gaan maken om terug te gaan naar hun 'eige' land, alle kansloze, criminele asielzoekers uit Noord-Afrika er eindelijk eens uitgetiefd worden, er verder geen IS ratten meer zullen worden ingevlogen, en dat het verder een rustige, mooie lente en zomer gaat worden, dat er geen boze boeren met trekkertjes meer naar mijn stad komen om te protesteren, dat we hier in Den Haag eindelijk verlost zijn van al die wappie protesten met hun gele parapluutjes en 'Liefde, Vrijheid, geen Dictatuur' geschreeuw.

O, en eindelijk een algemeen vuurwerkverbod met oud en nieuw.

Dr_Johnson | 13-03-22 | 20:31 | 2

Zonder die vrijplaats om te demonstreren was 'uw' stad niets meer en minder dan een soort Almere, dus dank 'god' op uw blote knieën dat de nationale en internationale functie van Den Haag bestaat. En ja, daar horen protesterende boeren bij.

Bootvisser | 13-03-22 | 21:18

Het is eigenlijk heel simpel.

De Westerse elite is door luxe en overvloed volledig los geschoten van de realiteit. De eigen riante positie en de gedachte dat ze het toch maar mooi voor elkaar (en het gepeupel) hebben gekregen, zorgt voor een decadentie en arrogantie waarin de eigen waarheid ver verheven lijkt boven dat van alle anderen.

Als zendelingen van een nieuw geloof dient het gepeupel en de nog niet verlichte elite van andere landen hiervan doordrongen te worden. Progressief, kosmopolitisch en liberaal is de oplossing. Hoe dat te bereiken?

Door een nieuw verhaal. Hoe maak je een nieuw verhaal overtuigend? Door mee te gaan met het groeiende sentiment tegen de oude verhalen. De ontkerkelijking gebruiken als vliegwiel. Benadruk dat het oude Westerse verhaal (het Christendom) te paternalistisch is, te veel nadruk op de groep legt en anderen uitsluit, maar doe dat niet rechtstreeks. Geef een lijnrecht tegenovergesteld alternatief met nieuwe symbolen en waarden.

Vergeet de familie, het individu is belangrijk. Promoot dat elk individu op zoek moet gaan naar zijn eigen identiteit. Ongeacht biologisch geslacht. Zonder geslacht, geen paternalisme. Bedenk 70 “genders”.

Vergeet de geschiedenis van een land. De geschiedenis is van de inwoners die er nu wonen. Laat meer mensen van buiten binnen en de gezamenlijke geschiedenis is het kosmopolitisch geheugen van de gehele mensheid. Diversiteit en woke als wapens tegen het nationalistisch groepdenken.

Creëer een nieuw ideaal. De mensheid redden. Het oude heeft geleid tot deze bedreiging. Daarom moeten we de planeet redden, moeten we de democratie van de Westerse elite wereldwijd introduceren, moet de vrijheid van het individu leidend worden.

Creëer een nieuw vijandbeeld. Makkelijk genoeg. Verspreidt je geloof. Wie tegensputtert is dom en fout. Die moet overtuigd worden. Tegenwerking, hoon en uitsluiting als gevolg.

En dan dadelijk verbaasd zijn dat de rest van de wereld zich steeds meer tegen het Westen keert. Onze waarheid is toch dé waarheid.

Of zoiets, denk ik.

SamV | 13-03-22 | 20:30

Misschien een tip voor Marxje Rutte en zijn suzereinen (in Brussel, Berlijn, Washington en Davos) en zijn koorknapen bij D66 zoals Sjoerd Sjoerdsma, @keesvee, Alexander Penthouse, Jan Paternotte, Rob(ot)EasyJetten, Sieg Kaag en Kafka Orwellongren:

I confess, without shame, that I am sick and tired of fighting — its glory is all moonshine; even success the most brilliant is over dead and mangled bodies, with the anguish and lamentations of distant families, appealing to me for sons, husbands, and fathers […] it is only those who have never heard a shot, never heard the shriek and groans of the wounded and lacerated […] that cry aloud for more blood, more vengeance, more desolation.

You don’t know the horrible aspects of war. I’ve been through two wars and I know. I’ve seen cities and homes in ashes. I’ve seen thousands of men lying on the ground, their dead faces looking up at the skies. I tell you, war is Hell!

William T Sherman.

Graaf_van_Hogendorp | 13-03-22 | 20:28

Naïviteit T.A.V. Putin en ook die giflam, pakken kut uit.

Verderkijkert | 13-03-22 | 20:24

Vandaag lekker gedieseld tussen 1 op 25 en 1 op 50. Hup Peugeot! Toen ik onlangs met een benzine auto moest rijden, bleek deze Opel bij lage snelheden duurder te scoren op de verbruiksmeter dan bij 100km/uur. Met een diesel moet het lukken om met een slakkengang heel ver te komen (verbruiksmeter op: - - - -). Dat lijkt een benzine auto niet te kunnen...

Eeuwig..Op..Vakantie | 13-03-22 | 20:21 | 1

Het lukte me met mijn benzineauto om 38% verder te rijden, door niet boven de 100 te rijden en op 80 km wegen al in zijn 6 te rijden. Dat compenseert de prijsstijging van bijna 20% wel. Lastig is dat je maar even je druk hoeft te maken en het verbruik is alweer slecht.

Tapioca pudding | 13-03-22 | 20:44

Driemaal weggejorist tel ik. Ook vrijheid kent haar grenzen.

goedverstaander | 13-03-22 | 20:03 | 1

Gewoon de huisregels volgen.

Papa Jones | 13-03-22 | 20:43

Raak elke keer verschrikkelijk opgewonden als ik Babette van Veen op tv zie. Normaal of doktersbezoek waard ?

Cornelis12 | 13-03-22 | 19:58 | 5

Lijkt me gezond. Mooi mens.

frickY | 13-03-22 | 20:13

Ik heb een interview met haar gezien waarin ze vertelde niet echt van sex te houden. Is maar dat je het weet.

Tapioca pudding | 13-03-22 | 20:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer is het moment aangebroken om in een relatie/huwelijk niet meer moeite te steken of te knokken voor het behoud ervan en uit elkaar te gaan.
Bij het ene stel kan dat al na een paar maanden al gebeuren en bij een ander stel pas na 20 jaren.
Dus hoe ver moet je echt gaan voor een relatie?

steekmug | 13-03-22 | 19:57 | 23

@steekmug | 13-03-22 | 21:18: je wordt overbelast. En je vraag om de relatie te beëindigen, is misschien een vraag naar rust?
Ik weet niet in hoeverre je familie op de hoogte is dat je op je tandvlees loopt, maar ze moeten weten dat je dit niet meer aan kan. Zonder de oplossing aan te dragen, kan ik me voorstellen dat een deel van jouw taken kunnen worden overgenomen.
Lichamelijk en geestelijk heb je echt tijd nodig. Prikkels komen nu veel meer binnen, alles kost meer energie.
Laat het je vrouw weten en geen idee hoe oud je kinderen zijn, maar wellicht kunnen die ook hun steentje gaan bijdragen?

Roos | 13-03-22 | 22:58

@Roos | 13-03-22 | 22:58: Het is de laatste jaren een vicieuze cirkel geworden van vermoeidheid bij iedereen in ons gezin en daarvoor krijgen we binnenkort een keukentafelgespek voor voor de Wmo.

steekmug | 13-03-22 | 23:13
▼ 20 antwoorden verborgen

Ik hoorde Rutte van de week antwoorden dat hij een relatie had maar dat hij daar verder niet over ging uitweiden. Ik denk dat het met Kaag is.

Dooiemus | 13-03-22 | 19:56 | 6

@drs.Nee | 13-03-22 | 20:08:
Ehm. Ehm. Ehm. Wacht ewven. Morgen zijn de 3-daagse verkiezingen toch? Ehm, wacht even. Ik denk, ehm, hoe heet ze. Die mevrouw van FvD uit Zuid-Afrika? Voor het boordnodige tegengeluid. Toch? Toch?

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 20:24

Ik hoop het niet, een narcistische leugenaar als kind, dat met 7 vinkjes opgroeit en dan meteen de fout in gaat en eindigt als Joran van der sloot.

brie-de-penis | 13-03-22 | 20:51

@Graaisnaaiert ik gok er op dat die dame uit Zuid Afrika van FvD allang wat beters heeft gevonden dan zo'n liegende lulhannes. Althans, dat hoop ik voor haar.

Dooiemus | 13-03-22 | 21:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zit sinds een paar dagen inhoudelijk te luisteren naar Thierry Baudet op verschillende podcasts.
Hij is oprecht niet verkeerd.

SinisterNL | 13-03-22 | 19:56 | 2

De woorden direct uit zijn mond lijken een heel andere betekenis te hebben dan die je via de media hoort.
Al vind ik hem ook geregeld de plank mis slaan omdat hij de context van de vraagstelling niet begrijpt.

Bijvoorbeeld recent toen hem gevraagd werd Putin te veroordelen. Hij leek te denken of gevraagd werd of hij veroordeeld zou kunnen worden, en beriep zich er op de exacte wetten en verdragen niet te kennen. In plaats van hem zelf te veroordelen.

frickY | 13-03-22 | 20:17

Zoek hulp.

Tapioca pudding | 13-03-22 | 20:51

En ben ik nou gek geworden, of zijn de tegels nu andersom gesorteerd?

SaintNick | 13-03-22 | 19:55 | 2

In de zwarte balk boven de reaguursels is een keuzeknop opgenomen.
Daarmee kun je kiezen tussen "oudste eerst" en "nieuwste eerst".

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 20:00

"We hebben u gehoord."

GingerTed | 13-03-22 | 19:53

Betekent dit ook dat ik hier op Joris mag losgaan? Ik heb een recente appeltje met hem te schillen... Iets met gaap en next...

SaintNick | 13-03-22 | 19:50 | 1

Er zijn grenzen van fatsoen natuurlijk. En de ondoorgrondelijke wegen van Joris.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 19:59

Ik verwacht elk moment een Picfoto van Kaas de V.

Ruimedenker | 13-03-22 | 19:48

Bij dees wil ik plijtuh voor meer van dit soord vrije opdrachtuh.

Lorejas | 13-03-22 | 19:47

Waar gebeurd, soort van:

Ik had vroeger op de middelbare school ongelooflijk ruzie met een jongen uit mijn klas, Ruslan heette die. Op een gegeven moment hadden we het een soort van bijgelegd en daarna zagen we elkaar niet zoveel meer.

Drie weken terug ben ik voor het eerst in lange tijd weer uitgegaan. De coronamaatregelen waren net opgeheven, dus ik dacht, ik ga het er eens goed van nemen. Ik stond in mijn plaatselijke, vertrouwde cafeetje te praten met een hoogblonde, Oekraïnse schone. Volgens mij vond ze me wel leuk, wat verder niet verwonderlijk is, want ik ben ook gewoon super knap en rijk enzo. In ieder geval, ik was super hard maar haar aan het flirten, ik had zelfs al onder haar rokje gevoeld, toen opeens Ruslan achter haar opdook, haar in een wurggreep vatte en een pistool tegen haar hoofd zette. Dus ik meteen schreeuwen: "Ruslan, doe rustig, doe rustig!" Die Oekraïnse trouwens - en dit had ik nog niet verteld - was een ex van Ruslan en dat wist ik dondersgoed. In alle hectiek was het cafeetje leeggelopen. Aan een tafeltje in de hoek zat nog een mollige Chinees die nog wat naar ons riep, maar dat kon ik niet verstaan. Ruslan, overduidelijk nog altijd gebroken door liefdesverdriet, eiste dat ze geen relatie met mij mocht hebben, want dat kon hij, gezien onze geschiedenis, niet verkroppen.

Ik pauzeer hier even en stel jullie de vraag: Wat had ik hier moeten doen?

A) Principieel wezen. Ze mag haar eigen keuzes maken en als niet, nou, dan schiet haar maar neer.
B) Inbinden. Veiligheid boven alles. En waarom zou ik ook volharden. Ik heb nog 27 andere chickies in mijn harem.
C) Het is ingewikkeld, namelijk...

Zottekap | 13-03-22 | 19:45 | 5

Al eens een trio voorgesteld?

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 20:16

Misschien is het helemaal geen gekke optie: onvoorwaardelijke capitulatie. Doorvechten brengt voor (de) Oekraïne alleen maar meer ellende, en niet per se minder ellende dan een overgave. Beide partijen kunnen kennelijk alleen nog maar “winnen” ten koste van een rokende puinhoop. En beide partijen hebben duidelijk hun punt gemaakt dat ze daar in principe toe bereid zijn. Wees dan de verstandigste, en haal bakzeil. Niet om Rusland ter wille te zijn. Maar uit eigen belang en uit zelfbehoud. En waarom vertelt niemand nou eens wat meneer Poetin zou kunnen gaan doen als hij met een paar tankdivisies over de A12 komt aanzetten. Ik ben wel benieuwd. Zo benieuwd dat ik hem (in theorie) best even zijn gang zou willen laten gaan. Laat hem maar eens tonen wat hij denkt hier beter te kunnen organiseren dan. Of wat hij komt halen. En waarom we dat zouden moeten pikken. En hoe hij of Rusland daarvan zouden kunnen profiteren. En of het überhaupt zin heeft om ons ertegen te verzetten. Als we nu al weten dat verzet zinloos zal zijn, en dat miljardeninvesteringen in defensie dat niet binnen afzienbare tijd zullen veranderen, dan moeten we nu al debatteren over wat ons te doen staat als het zo ver is. Voor zo’n debat is het te laat wanneer het luchtalarm gaat. En heldhaftig terugvechten is heldhaftig, maar bij een analyse van de economische en maatschappelijke kosten en de baten werpen militaire willemsordes slechts een piepklein beetje gewicht in de schaal..

mpdeklerk | 13-03-22 | 23:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik slaap weer op de bank vannacht

marcoplarco | 13-03-22 | 19:44
-weggejorist-
Smeederick | 13-03-22 | 19:42 | 1

De grote vraag: Waar is Van Oef?

Roos | 13-03-22 | 19:41 | 12

Mijn god, @Diederik_Ezel is om 20.22 weggejorist en opgerot. Maar waarom dan toch.

Roehm | 13-03-22 | 21:00
▼ 9 antwoorden verborgen

Laten we stoppen met ethisch profileren.
We moeten beginnen met Statistisch profileren.

MagnificentRon | 13-03-22 | 19:41 | 2

Al profileren ze op of je oorlel vast of los zit. Als de pakkans maar significant stijgt.

frickY | 13-03-22 | 20:20

Well played, sir!

omanders | 13-03-22 | 20:41

Boeren, Burgers, Buitenlui en ander geteisem, ik sta hier voor jullie om mede te delen, we zijn verneukt door links tuig met het wereldbeeld van een 12 jarig kind. Voor de rest zou ik mee willen delen dat ik hier de vragen stel! Heeft u nog vragen?

Zwezerik | 13-03-22 | 19:36 | 2

*rolt vlag uit*

Lorejas | 13-03-22 | 19:40

Leefde John Lennon nog maar. Na nachtje Hilton was die oorlog snel over. Peace man

Cornelis12 | 13-03-22 | 19:35 | 2

Yoko is over maar volgens mij is daar het peace-gehalte ook wel vanaf

Roos | 13-03-22 | 19:39

Hilton het hotel of de dame?

Shoarmamasutra | 13-03-22 | 20:33

En wie is er vandaag jarig?
Het is een cabaretière....

Roehm | 13-03-22 | 19:35 | 2

Toch niet dat kereltje de Breij he?

Lorejas | 13-03-22 | 19:35

@Lorejas | 13-03-22 | 19:35: dus wel. Is vandaag 87 geworden maar viert het niet. Veel te druk met de Oekraïners in haar stadsvilla

Cornelis12 | 13-03-22 | 19:40

Straks gaat ome Poetin nog een stapje verder. De gedachte maakt me nu al doodziek.
Van de coronaellende naar oorlogsellende, het is teveel.

snapal | 13-03-22 | 19:35 | 3

Zorgen zijn rente die je betaald op problemen die je nog niet hebt.

frickY | 13-03-22 | 20:21

nou, bij deze, de zin van het leven.

scheppen.

geen dank.

Ir. Wilhelmus | 13-03-22 | 19:33 | 1

Schep maar raak voor een knaak. Opschepper.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 19:41

Was ik maak zo dik als Bruls of Timmerfrans....

GerardvanderLam | 13-03-22 | 19:33

Ik stel een nieuw vluchtelingenbeleid voor. Een miljoen leuke jongedames uit Oekraïne hiernaartoe, maar daarvoor in de plaats een miljoen "jongeren" die kant op.

Arnold Layne | 13-03-22 | 19:29 | 2

Hoorde vandaag dat het op Tinder ineens wemelt van de Oostblokachtige dames. Doe er uw voordeel mee.

Juffrouw op de fiets | 13-03-22 | 19:31

Ali G. Bent u dat?

sjef-van-iekel | 13-03-22 | 19:33

Beste vrienden,
...
..
.

*lege zaal in turen doet*

Lorejas | 13-03-22 | 19:28 | 2

Woef... woef!
,*Kwispelt*

Roos | 13-03-22 | 19:31

Hey.... hierrrrrr....!!

Lorejas | 13-03-22 | 19:35

"Make peace, not love" - Amoz Oz

GingerTed | 13-03-22 | 19:25

Je reet afvegen na het schijten is een keuze.

Leptob | 13-03-22 | 19:25 | 1

Toch maar goed dat we een vrije wil hebben.

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 19:28


De sier van leeftijd

Op de vleugels van de wind
worden de jaren meegevoerd

De tijd, gewillig, doch ongenadig
ruimtescheppend en beperkt ineen
trekt met alle kracht aan het jeugdige, het prille
en het frisse

Hem verslaan is onmogelijk
Winnen een illusie
Berusting lijkt alles wat rest
Verouderen past niet in onze tijdgeest
Om het hardst wordt getracht de jeugd in netten te
verstrikken

Waarom niet de kracht van de jaren, de rijpheid
en sier van de leeftijd ?
Prachtig verjaren, mooi en wijs
en met het behoud van het kind in je hart...
toch jong blijven.

Verderkijker | 13-03-22 | 19:24

Al wandelend zag ik net een gezin aan tafel eten, terwijl de man des huizes een glimp van Studio Sport probeerde op te vangen.

Waarom dan toch aan tafel eten of op dat moment, vraag ik me dan af.

Zijn hier mannen met een dergelijke ervaring?
Die dan niet sport gaat kijken terwijl hij het wel zou willen?

Roos | 13-03-22 | 19:23 | 12

Tokkies!

Ruimedenker | 13-03-22 | 19:40

@Roos: ja, ook dame (!) naar mijn hart ;-)

Lorejas | 13-03-22 | 19:50
▼ 9 antwoorden verborgen

"Arthas did nothing wrong"

Borrom | 13-03-22 | 19:17 | 1

.. but the truest victory my son. is stirring the hearts of your people.

Ir. Wilhelmus | 13-03-22 | 19:38

Zag vandaag de Noorse Ragne Wiklund de 3000 meter rijden. Wat een prachtige stijl heeft die meid, het is haast mooier dan ballet of dans, dacht ik. En nu ik eraan terugdenk weet ik het zeker, het is dansen op het ijs, het is pure schoonheid.
Er is zoveel moois in de wereld.

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 19:15 | 2

Dat heb ik nou met Jutta Leerdam, de power en souplesse stralen ervan af.

snapal | 13-03-22 | 19:40

Is een roast ook goed?

steekmug | 13-03-22 | 19:10 | 1

Als die maar over Poetin gaat

Roos | 13-03-22 | 19:38

Is het te vroeg voor bier?

Theodorus.Goldbach | 13-03-22 | 19:10 | 1

Nooit!

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 19:52

Dit topic heeft een laag trigger-gehalte, vrijheid van meningsuiting heb ik nooit iets op tegen gehad. Ik was helaas nooit een ster op de open-mic. Ik moet eerst ergens iets van vinden. Dan een half uur twijfelen of die mening er toe doet, waarna ik haastig een overzicht van mijn gedachten neer tik en snel op Reaguur! druk om m'n twijfel niet de overhand te laten nemen.
Dan lees je het terug en nemen je gedachten vorm aan. Zoals gedrukt, met spelfouten, een misplaatste copy/paste of weet ik wat, eigenlijk was het ook wel vergezocht. Oh, well... dan maar een ban, of een joris, en over tot de orde van de dag. Nee, dat heb ik hier totáál niet.

nsfl | 13-03-22 | 19:10 | 1

Toch een mooi stukkie proza.

zijvanhiernaast | 13-03-22 | 19:17

Eerst mocht en kon Oekraine geen lid worden van de eu, daarna direct wel en nu weer niet.
Poetin ziet dat als provocatie, terecht of niet, dat doet niet terzake.
Wapenleveranties en swift zijn ook een doorn in het oog van die tuinkabouter.
Drijf het niet ajb op de spits beste wereld, heb geen zin om straks met stokken en stenen Leiden te moeten verdedigen.

snapal | 13-03-22 | 19:09 | 3

In Leiden worden tankstations overvallen door 13/14 jarigen.
Die stok komt misschien nog eens van pas.

Ruimedenker | 13-03-22 | 19:12

@Ruimedenker | 13-03-22 | 19:12: Echt niet alleen in Leiden hoor.
Leiden is best wel ok hoor, weinig criminaliteit en veel mooie studentes.

snapal | 13-03-22 | 19:16

@snapal | 13-03-22 | 19:16:
Las het toevallig op het nieuws vandaag.
Erg jong hoor.
En inderdaad, da’s geen Leids probleem.
Maar ik vond het gewoon leuk om je ff te pesten.

Ruimedenker | 13-03-22 | 19:27

Er zat vanmiddag een hommel voor mijn slaapkamerdeur. Het duurde even voor ik door had wat het was. Eerst dacht ik dat het een blaadje of een elzenpropje was, maar dichtbij herkende ik de hommel. Hij viel op zijn zij toen ik hem heel voorzichtig aanraakte, alsof ie teveel gezopen had. Met een lichte aanmoediging kroop het beestje op een papiertje. Buiten heb ik hem op een nog niet gesnoeide vlinderstruik gezet. Daar heeft hij lange tijd gezeten op het einde van een tak. De vogels hebben hem niet ontdekt. Zojuist ben ik weer wezen kijken, de vogels zijn weg en de vleermuizen hebben ook geen oog/oor voor hem. Hij is er nog, hangt ondersteboven aan dezelfde tak. Ik twijfel, wat te doen? Hommels kunnen redelijk tegen kou, maar ik zou hem binnen kunnen halen, wellicht suikerwater voeren. Of ik laat hem waar hij zit en het is aan de natuur wat er verder gebeurt.

Blauwpetje | 13-03-22 | 19:09 | 5

Met binnenhalen loop je risico dat zij tegen de ramen vliegt. Het is wel de moeite waard haar te helpen, want dit is een koningin, op zoek naar een plek om nest te maken. Misschien wat te hard tegen het raam gebotst. Op rustige plek buiten zetten in de luwte, met wat suikerwater is altijd goed.

Poes Fiep | 13-03-22 | 19:29

Prima zo, niets meer aan doen.
Goed of fout is er niet in de natuur.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 19:47

Suikerwater, sofort. Kan hij terugvliegen naar hommelvrouw en hommelkinderen.

Bass Trouble | 13-03-22 | 21:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Na een paar glazen chardonnay zit ik volop in mijn luistermodus. Wie? Gooi het er maar uit!

MickeyGouda | 13-03-22 | 19:09 | 2

Daar zijn podcasts voor.

Leptob | 13-03-22 | 19:13

Mocht de Vlad vannacht wat op onze pet gooien; GS en de reaguurders, het was een genoegen!

Normpje | 13-03-22 | 19:07 | 5

Benieuwd wie het laatste reaguursel zal plaatsen.

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 19:17

Wie het laatst lacht, lacht het holst.

funda | 13-03-22 | 19:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Een groepje trekvogels zat in in oktober in een weiland in Friesland. De winter naderde en de drang om naar het zuiden werd steeds sterker. Op een goed moment besloten ze te gaan en de groep steeg op met uitzondering van één eigenwijs vogeltje. Dat vond de friese gastvrijheid nog te aangenaam.
Tot de dag kwam dat het ook voor dit vogeltje te koud werd. Het nam een aanloop en met inspanning van al haar krachten steeg ze op in de steeds kouder wordende lucht. Na korte tijd echter werd het vogeltje overvallen door een heftig winters noodweer. Er kwam ijsafzetting op haar vleugeltjes en zieltogend stortte het neer.
Maar zie, het geluk was met haar. Een late koe in het weiland liet een grote warme flats op haar vallen en het vogeltje voelde het bloed weer door de aderen stromen.
Blij stak ze haar kopje boven de grote groen hoop uit en ze begon te zingen. Waarop de kat van de boer dodelijk toesloeg.
De moraal:
- Het is niet altijd een vijand die je in de stront helpt
- Het is niet altijd een vriend die je er weer uit helpt
- En als je in de stront zit blijf dan rustig zitten.

Schriever | 13-03-22 | 19:02 | 1

Whahaha!!!

Father Fly to his Son:

“Only two things to do, eat shit and die..”

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 19:06

Geen voorhuid ? Eruit !

MagnificentRon | 13-03-22 | 19:02 | 1

Slegs vir coltruien?

Ruimedenker | 13-03-22 | 19:09

Luisteren, zouden ze in Den Haag ook eens moeten doen. Een heel nieuwe ervaring.

Cor Netto | 13-03-22 | 19:02 | 1

Moeten ze er wel zijn...

Dooiemus | 13-03-22 | 19:55

Ongetwijfeld vinden ze in de toekomst tijdreizen uit. Denk dan waarom reizen ze bijvoorbeeld niet terug naar 1936 of 2022 om in te grijpen. Of ze zouden dat juist wel gedaan gedaan hebben ?

Cornelis12 | 13-03-22 | 19:01 | 6

Het feit dat bijv de Holocaust is gebeurd, bewijst dat in onze tijdslijn tijdreizen nooit zal worden uitgevonden.

frickY | 13-03-22 | 20:25

@steekmug | 13-03-22 | 19:27:

Als je voorbij de event horizon van een zwart gat bent is de ontsnappinsgsnelheid groter dan de lichtsnelheid. En dus is er geen ontsnapping mogelijk. Omdat elke informatieoverdracht alleen maar kan via deeltjes of velden, en dus alleen maar met de lichtsnelheid kan verspreiden kan informatie zich niet naar "boven" bewegen.

Maar jij valt zeker naar beneden. Ook jij kan niet meer ontsnappen. Maar dingen die iets eerder naar binnen zijn gevallen kunnen geen enkel "contact" met jou maken.

Wat voor jou ligt is niet te zien.

Maar licht dat naar binnen valt *nadat* je de event horizon over bent gegaan kan jou nog steeds bereiken. Immers, je hoeft niet met de lichtsnelheid naar binnen te vallen.

Doet je dat niet denken aan hoe de tijd verloopt? Vorige week dinsdag is "zichtbaar", volgende week dinsdag per definitie niet?

omanders | 13-03-22 | 20:33

@omanders | 13-03-22 | 20:33: je hoeft er echt niet de ruimte voor in.
Je koppelt het brein van een mens aan een kwantumverstrengelings kwantumcomputer en de mens kan via zijn brein 10.000 keer sneller dan de lichtsnelheid precognitie doen via quantumteleportatie en zo terugkoppeling geven over de toekomst aan de onderzoekers.
Soort van voorbeeld :)

steekmug | 14-03-22 | 01:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Gewoon een vraag.
Modereert geenstijl zelf de comments?

mikes43357369 | 13-03-22 | 19:00 | 2

ja.

snapal | 13-03-22 | 19:01

Dat doen ze bij Nu toch?

Leptob | 13-03-22 | 19:20

Vertrouwen in een ander gevoel lichaam

Het is alweer een half jaar geleden dat ik 4 bypasses en 1 kransslagader bypass in augustus heb ondergaan.
Het energieniveau is anders, het eten natriumarm, geen wijn of sterk glaasje drank in het weekend, geregeld een druk op het hoofd. Koffie verdraag ik nog steeds niet. Vandaag 1 of andere verkoudheid blijkbaar, lastig, een sneltest gaf geen Covid aan gelukkig.

Wanneer ik zou moeten omschrijven hoe het over het algemeen is dan lijkt het wel dat je geest is verhuisd naar een soort niet-eigen lichaam, een ander soort "lijfhuls" waarbij je telkens een reactie ontdekt waarmee je soms moeilijk weet of je daar iets mee moet doen of niet. Denk dat degenen die het ook hebben ondergaan dit wellicht herkennen, maar een leek zonder gezondheidsproblemen zal dit waarschijnlijk niet goed kunnen vatten.

Dankbaar ben ik voor 3 uitjes sinds ik thuis ben, 1 naar dierentuin, 1 naar grachten Amsterdam, en 1 naar Naturalis Leiden. Want je moet ergens ook weer wat durven leven. Maar dat vreet nog wel heel veel energie de volgende dag erop, je levert er dan op in.

Hoop nog verder te herstellen. Merk aan me zelf waar ik vroeger nog wel een flink op zaken zat te schelden ik nu veel milder ben geworden. Veel waar ik vroeger druk om kon maken schijnt er niet meer toe te doen, er lijken dingen ook wat nutteloos. Alles wat buiten de invloedsfeer is waar ik zelf niks aan kan doen moet je maar ineens loslaten, dat is tenminste het advies. Wil niet zeggen dat ik er dan geen mening over heb, dat dan weer wel.

Al met al een half jaar verder en nog druk bezig fysiek en psychisch proberen te herstellen. Hoop dan maar dat ik over anderhalf jaar D.V. kan stellen: het was het moeilijke pad allemaal waard.

Jan, Leiden | 13-03-22 | 18:58 | 22

@Roos | 13-03-22 | 20:50:
Ja, klopt, raar genoeg dat ook. Focus op wat ik echt nog belangrijk vind in mijn omgeving.

Jan, Leiden | 13-03-22 | 22:04
▼ 19 antwoorden verborgen

Over luisteren gesproken. En toehoorders.
Vanmiddag even in Amsterdam en op de Dam vele geluiden om naar te luisteren: pro-Oekraïne demonstranten, daarnaast een man met zijn bakfietsie met Palestijnse vlaggen en anti-Israël uitingen.
Ook op de Dam een anti FVD, anti JA21 en anti PVV demo + podium. Behalve wat Bij1 randfiguren de vaste kliek aan Antifa gekkies. Veel standaard geraaskal over fascisme, boreale witte wereld en kapitalisme.
Richting het station lopend komt iemand aanlopen met een Oekraïne vlag. Maar dan ondersteboven.
Aangekomen bij het station wat figuren met vlaggen met daarop Öcalan afgebeeld.
En het woord Gods werd verkondigd door wat reli mensjes.
Als ik naar al deze lieden zou moeten luisteren dan was ik nog niet thuis geweest.

leo de pejo | 13-03-22 | 18:58 | 1

Klinkt als een vermoeiende middag.

zijvanhiernaast | 13-03-22 | 19:23

Gelukkig maar, toch?

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 19:02
-weggejorist-
overVecht | 13-03-22 | 18:57 | 1

Kom er dus vandaag achter dat een van mijn favoriete vakantielanden (Zuid-Korea) vanaf april weer open gaat. Tickets en hotels gaan nu nog weg voor spotprijzen. Dat wordt met het gezin een maandje weg even 2 jaar Corona vakantie-gemis inhalen!

CheckBox | 13-03-22 | 18:54

Opeens weet je het : synthetische brandstoffen!
Klimaat neutraal en zo en geen olie nodig.

AdvocatusDiaboli | 13-03-22 | 18:52 | 4

En wat blijft er over na verbranding?

Zuurteregelaar | 13-03-22 | 19:01

Een synthetisch klimaat lijkt me dan wat dichter bij de realiteit, makkelijker bij te sturen ook.

funda | 13-03-22 | 19:44

Hitler en later Zuid-Afrika experimenteerden ermee, maar het was geen succes: kosten te hoog.

Spie | 13-03-22 | 20:12
▼ 1 antwoord verborgen

Lieve Mona,

Ik heb sinds een paar dagen last van......

Lorejas | 13-03-22 | 18:51 | 3

- te kleine toetjes.

funda | 13-03-22 | 19:45

Verkiezingstwijfel. Ik weet niet wat ik moet stemmen. Mijn partij bestaat niet. Ik ben groen rechts.

Poes Fiep | 13-03-22 | 19:45

Zwarte stipjes. Da's foute boel.

keestelpro | 13-03-22 | 20:34

Ik denk dat een westerse geheime dienst een enorme streek geleverd heeft. Stel, in die #FSBletters staan dingen die de FSB inderdaad doet, zodanig dat de FSB wel MOET aannemen dat ze authentiek zijn.

Maar stel dat deze brieven geschreven zijn door westerse geheime diensten.

Dan zou dit artikel betekenen dat Russen gehapt hebben.
www.thetimes.co.uk/article/kremlin-ar...

omanders | 13-03-22 | 18:50 | 3

Ik onderschrijf niet zulke vergezochte complottheorieën, maar als de Westerse inlichtingendiensten met opzet Rusland in deze oorlog zouden hebben gezogen dan is het absoluut een briljante zet als het doel daarvan was om tegen minimale kosten Rusland te elimineren als belangrijke geopolitieke machtsfactor.
Ik denk echter dat het clusterfuck-blunderscenario een stuk realistischer is.

Mazzelstof | 13-03-22 | 19:51

Dat zou wat zijn zeg. Ik denk dat beide zijden overal pionnetjes hebben.

Ik vraag mij af of er wel genoeg Russisch gezinde mensen zijn om over heel Ukraine te heersen. En daarnaast denk ik dat iedereen die niet in Ukraine meer is (dus gevlucht) er voorlopig niet meer in komt zolang Russen daar de baas zijn.

sjef-van-iekel | 13-03-22 | 20:01

@Mazzelstof | 13-03-22 | 19:51:

Ja, ja, ik ben het met je eens. Het is inderdaad een zeer vergezochte complottheorie, maar wel een die.. hoe moet je het zeggen.. mogelijk is. Ik geef het zelf 15% kans. Maar ik vind het een leuk in-het-hoofd-mee-spelen scenario.

Die FSB-letters zijn rete-interessant overigens. Vol met details die zeer verifiëerbaar zouden moeten zijn voor de FSB.

www.igorsushko.com/2022/03/china-and-r...

omanders | 13-03-22 | 20:08

Kon ik nog maar bij je zijn
Kon ik nog maar even met je delen
Wat zo gewoon lijkt voor zovelen
Zolang het er maar is
Was je nog maar even hier
Kon ik nog maar even van je leren
Wat ik niet eens meer wil proberen
Omdat ik je zo mis
Kon ik maar even bij je zijn
Ik moet nog zoveel aan je vragen
Wat doet het ongelofelijk veel pijn
Zelfs na die tijd denk ik alleen
Aan wat ik voel voor jou
Kon ik nog maar bij je zijn!
Kon ik nog maar echte liefde voelen
'K Weet nu wat ze daarmee bedoelen
Toch leek het zo gewoon
Was je nog maar even hier
Kon ik nog maar even met je praten
Zoals we vroeger uren zaten
Oh was het nog maar zo
Kon ik maar even bij je zijn
Ik wil nog zoveel aan je vragen
Wat doet het ongelofelijk veel pijn
Zelfs na die tijd denk ik alleen
Aan wat ik voel voor jou
Alles wat ik ooit bezit
Dat zou ik laten gaan
Oh als ik het maar ruilen kon voor jou
Kon ik maar even bij je zijn
Ik wil nog zoveel aan je vragen
Wat doet het ongelofelijk veel pijn
Zelfs na die tijd is dit gevoel niet te verdragen
Kon ik maar even naast je staan
Ik wil nog zo graag bij je horen
Was je nu maar niet zover bij mij vandaan
Dan zou ik kunnen laten zien
Wat ik nog voel voor jou
Ik wil je zo graag laten zien
Wat ik nog voel voor jou

Leptob | 13-03-22 | 18:49 | 4

*Naar porseleinen troon rennen doet…*

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 19:01

Nieuwe Blof?

Lorejas | 13-03-22 | 19:16

Is dat niet van die marktkoopman, hoe heettie nou ook alweer....
Tuurlijk, Jules de Corte. Prachtig lied.

Roehm | 13-03-22 | 19:20
▼ 1 antwoord verborgen

Spreken is zilver, zwijgen is goud. Ik ga de rest van de avond voor goud.

ZOMG | 13-03-22 | 18:49

Heb ik nu juist vandaag een writer's block.

de euro middenweg | 13-03-22 | 18:48

Beste tante Kama. Ik ben nu 12,5 jaar getrouwd. Mijn man slechts drie jaar. Zal ik hem dit vertellen? Of wachten tot hij oud genoeg is? P.S., onze kinderen zijn een bende varkens.
Antwoord: Uit uw brief maak ik op dat u beiden kinderloos bent……(en dan weet ik het niet meer. Iemand?)

Tiscali-2 | 13-03-22 | 18:46

Witte rijst is racisme.

Flapoor | 13-03-22 | 18:46 | 2

Ik ken alleen blanke rijst.

Zeddegeizot | 13-03-22 | 18:55

Witte lijst is racisme.

sjef-van-iekel | 13-03-22 | 20:08

Ik vulde net de kieswijzer in en kwam op Partij tegen de Burger uit (die voor je!). Moest wel erg hard lachen om sommige toelichtingen van partijen. Bv dit pareltje; "onze gemeente is wel genoeg gegroeid, we gaan dus geen nieuwe huizen bouwen. De woningnood gaan we oplossen door stimuleren van remigratie."

Diederik_Ezel | 13-03-22 | 18:44 | 1

Ga lekker terug naar je eigen gemeente?

Pilshaas 861 | 13-03-22 | 19:16

MAND!

Phreack | 13-03-22 | 18:42 | 1

Korter!

Dude heb je eten | 13-03-22 | 21:51

Het is zondagavond dus ik hou het kort:
Fortuinisten zijn lijkenpikkers, de enige reden waarom je jezelf zo kan noemen is omdat Pim niet in je oor kan tetteren dat je iemand anders zijn naam maar moet gaan bevuilen, mafkees.

Daarnaast ben ik de afgelopen maanden tot inkeer gekomen over de 'over easy' stijl eitjes: als je het goed doet vind ik het smakelijker en makkelijker serveren. Het geel begint pas te lopen als je het prik, of een chirurgisch sneetje maakt. Gewoon leuk.

PaardenliefhebberVet | 13-03-22 | 18:42 | 4

@overVecht | 13-03-22 | 19:27:
U mag er gewoon voor uitkomen, zonder raar aangekeken te worden, dat u toch meer een sunny side up persoon bent.

PaardenliefhebberVet | 13-03-22 | 19:32

Gek op paardenrookvlees ben ik.
Dat komt omdat ik op doktersadvies als jochie paardenrookvlees moest eten vanwege bedplassen, terwijl de rest van de famile het moest doen met een beschuitje met suiker.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 20:03
▼ 1 antwoord verborgen

Lopen twee meteorieten door de Klaverstraat.
Zegt de ene tegen de ander:
Moeten wij eigenlijk niet met een rotgang door de ruimte schieten?
Jazeker zegt de andere meteoriet!
Maar ja, nu we hier toch zijn kunnen we net zo even winkelen.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 18:39

Er staan twee vingers schuim op mijn zeik.

Al SchietjemeLevend | 13-03-22 | 18:39 | 1

Laat je op suikerziekte onderzoeken …
P

Spie | 13-03-22 | 19:59

Voor een goed verhaal ga ik wel naar de Pornhub.

PeterMills | 13-03-22 | 18:39

Kunnen we wel weer over moslims beginnen, maar dat ligt teveel voor de hand.

Hondenbezitters die de stront van hun trouwe 4voeter niet opruimen!
Die zijn pas kudt.

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:39 | 3

Okraienjers go home!
Actie van de woningnoodstarters

Miljonar | 13-03-22 | 19:09

Ruimedenker

Nog erger: hondenbezitters die de stront in een plastic zakje doen en dat dan in het gras gooien . En dat dan in de duinen!

Mispel | 13-03-22 | 20:46

Bak een tegel.

Jan Marijnissen | 13-03-22 | 18:36

Biefstuk met champignons en doperwtjes. Heerlijk. Hoogtepunt van de avond.

Southpark | 13-03-22 | 18:35

We gaan een muur om Frankrijk bouwen.
En die betalen ze zelf.

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:34 | 2

Meteen Duitsland en Oostenrijk meenemen.

VP732 | 13-03-22 | 18:38

De Duitse muur. Die hadden ze nooit moeten afbreken.

Zeddegeizot | 13-03-22 | 18:59

Ik irriteer aan het gebruik van 'soort van' in de taal. Vaak gebezigd door vrouwen die dit gebruiken om hun emoties te uiten. Voorbeeld: "En ik had tien echt een soort van 'wauw, het is mij gelukt' gedachte. Dat is, zeg maar, mij niet vaak soort van overkomen' Dit is uiteraard een voorbeeld, het had ook over ongesteldheid of vrouwenemancipatie kunnen gaan

ProFail | 13-03-22 | 18:34 | 3

Ik stoor mij aan het gebruik van “Ik irriteer me”.
Het is namelijk niet correct.

Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 18:36

U wordt geïrriteerd door. U kunt zich ergeren aan.

Tiscali-2 | 13-03-22 | 18:37

"zeg maar" is een vorm van luiheid.

AdvocatusDiaboli | 13-03-22 | 18:54

Ik krijg de indruk dat sommige worden verboden zijn als ik J e n s e n noem wordt de tegel niet geplaatst.

voldemort | 13-03-22 | 18:34 | 4

Dat zijn toch die 2 activisten uit de Kaagje-strips? Jenssen en Jenssens

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 18:42

Hij Die Niet Genoemd Mag Worden

Diederik_Ezel | 13-03-22 | 18:45

Je mag hier alles zeggen
Putin voor de vredesprijs 2022
Artikel 5 is het probleem

Miljonar | 13-03-22 | 19:10
▼ 1 antwoord verborgen

Lees dit maar eens even door: er staan het Westen zware tijden te wachten, ongeacht hoe dit afloopt, want een einde aan de ellende is absoluut nog niet in zicht: www.moonofalabama.org/2022/03/the-san...

Spie | 13-03-22 | 18:33 | 2

Joh, Poetin lacht zijn ballen uit zijn broek om dat zwakke westen. Terwijl hij de boel plat gooit hebben ze hier alleen maar een grote mond en leggen hem wat sancties op. Nou, daar zal ie knikkende knieën van krijgen zeg. En het is voor het "vrije" westen niet te hopen dat China de kant van Rusland kiest. Wat er heel goed in zit en dan is het dag Europa...

Zwezerik | 13-03-22 | 18:39

@Zwezerik | 13-03-22 | 18:39: China heeft allang de kant van Rusland gekozen! Als dat je nu nog niet duidelijk is, heb geen bril maar een blindegeleidestok nodig.

Spie | 13-03-22 | 19:57

Het klinkt mij bijna als een noodkreet in de oren, een noodkreet van van Rossem.
"Vertel anders zelf eens iets?", dat is toch een beetje "Mensen, ik weet het zelf ook niet meer. Help mij, help os, zet ons weer op het spoor, geef ons richting, stel een doel, een punt aan de horizon, iets waar wij ons met z'n allen op kunnen richten. Zodat al dat cynisme, al dat zure, al dat relativerende, dat dubbele, dat kameleontische, weer fris en fruitig klinkt en daardoor weer draaglijk wordt."

Schoorsteenveger | 13-03-22 | 18:33 | 7

@Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 22:33:
Ach, wat is toeval?

Schoorsteenveger | 14-03-22 | 09:05
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ga zo lasagne eten. Helemaal zelf gemaakt, de Italianen eeuwig dankbaar! Dankbaarheid tonen, velen zijn het vergeten.

Normpje | 13-03-22 | 18:31

Gisteren het boek "mijn verhaal" van Richard de Mos uitgelezen en dat ik de heersende politiek totaal niet vertrouw zou ik het hem gunnen... een persoon met een leven en naar mijn mening een realistische drive... kort en bondig van Rossem.

BL!ZZ | 13-03-22 | 18:31

Mannen met knotjes vind ik heel erg fout. Gisteren kwam ik er weer een tegen. Een graatmager type met wat nesthaar stond met veel omhaal zijn kapsel om te toveren in een knot van het formaat knikker. Heren, geloof me: het staat jullie niet, begin er niet aan. Het is niet aantrekkelijk en al helemaal niet sexy. Wat ook onflatteus is: oudere mannen met grijs dun haar in een staartje.
Heb je mooi lang haar? Laat het los hangen of knip het af. Laat haar opsteken over aan vrouwen. Het staat ons vrouwen gewoon veel beter.

Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 18:30 | 11

Vrouwen met nep-nagels. Ook zoiets.

Roos | 13-03-22 | 19:01

@Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 18:3
Absoluut ;-)

aflaatverkoper | 13-03-22 | 19:48
▼ 8 antwoorden verborgen

Zeg, luister eens.
Ja, luister nou!
Hè Pipo, ben je doof of zo?

Schadenfreude | 13-03-22 | 18:27

Heb ik jullie aandacht?

Ja, achterin ook even luisteren?

Ja?

Kan ik?

Ok!

Nou....

Ehm...

Geef geld!

Lorejas | 13-03-22 | 18:26 | 2

In de leer bij neonreclame geweest? /// .... :-)

keestelpro | 13-03-22 | 18:33

Geef geld aan de Russen!
Ze kunnen niet meer op hun jacht
Denk aan de arbeidsplaatsen in Friesland.
Geen artikel 5 aan mijn lijf!

Miljonar | 13-03-22 | 19:13

Frans Timmermans for President!
Love you Frans!
Wanna have your baby.

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:24

Ik ga het gewoon zeggen. Ik heb al jaren last van het "met name"-syndroom. Dat is gekomen toen mij opviel dat zowel voetballer als advocaat op TV hun belezenheid wilden tonen door een net iets netter taalgebruik (dachten ze).
Nu hebben de slapneuzen van Onze Taal gewoon gezegd dat: ja, taal verandert en dit was archaïsch spraakgebruik en zo meer maar ik zit er mee.

Als je nou iemand hoort zeggen: "met name" en er volgt geen naam, denk je toch ook bij jezelf: die is niet lekker! En iedereen doet het hoor, het is niet iets exclusiefs voor bepaalde sectoren.

Wil je weten welke alternatieven er voorhanden zijn?
Nou gewoon: in het bijzonder, vooral, voornamelijk, bij uitstek, bovenal, uitdrukkelijk, specifiek en nog veel meer. Laat eens horen dat je een echte taalgebruiker benT en geen na-wouwelaar. (met dank aan @Ruimedenker voor het herstel van een vette typo).

Fulminator | 13-03-22 | 18:21 | 11

Zo krijg ik jeuk van t woord “absoluut” , dit hoor je zo vaak als mensen ook gewoon ja of nee kunnen zeggen, of zeker weten. Op de vreemste vragen wordt geantwoordt met Absoluut. Heb je het voetbal gezien? Absoluut! Sterph aub!

Crankhead | 13-03-22 | 18:52

@Crankhead | 13-03-22 | 18:52:
"Absoluut" zeggen is een sociaal versterkende bevestiging dat je graag met iemand door wil en verder geen woorden meer wenst vuil te maken aan het onderwerp waarin de term uitgesproken wordt.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 19:43
▼ 8 antwoorden verborgen

Russia has already been cut off from CNN, Pornhub and Facebook. The US is now working on depriving Russians of MacDonalds and CocaCola. If they keep going with these sanctions, Russians will soon be among the healthiest, well adjusted and best informed people on the planet.

Spie | 13-03-22 | 18:21 | 4

Neem nog een vodka, meneer de ambassadeur.

El Rico Grande | 13-03-22 | 18:24

Haha, leuk.

Lesc | 13-03-22 | 18:31

@El Rico Grande | 13-03-22 | 18:24: de druiven zijn een beetje zuur, he.

Spie | 13-03-22 | 18:34
▼ 1 antwoord verborgen

Vroeger in het klaslokaal hing een poster:

"Als niemand luistert naar niemand, vallen er doden in plaats van woorden"

Roos | 13-03-22 | 18:21 | 7

Vroeger ging in de bus de volgende spreuk:
Jong geleerd, oud gedaan.
Wees beleefd voor ouderen op te staan.

Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 18:34

@Gravin v Kippenbouth | 13-03-22 | 18:34:
"Opstaan voor iemand
misstaat niemand"

Roos | 13-03-22 | 18:39

Die bij ons luidde:
"Wie niet als vriend hier binnenhuppelt wordt er een twee drie weer uitgeknuppeld."

funda | 13-03-22 | 19:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Ok. Alle ogen op Oekraïne. Feit blijft dat vaccinatie om covid-19 te voorkomen geen vrije keus is gebleken. Families verscheurd, vrienden kregen ruzie, relaties op scherp. Tja… en wat nu? Langzaam sijpelen nieuwe feiten naar buiten. WOB verzoeken, Pfizer papers, Veritas undercover acties. Maar waar leidt het ons naartoe? Verzoening? Ik hoop het maar ik ben niet naïef. Tweedeling en stellingname is populairder dan ooit. Waar is die “ach, maakt me geen reet uit wat je ervan vindt, je blijft m’n maat”? De toekomst is troebel. Misschien moeten we haar even met rust laten, hopelijk wordt ze vanzelf weer helder.

Mr Moore | 13-03-22 | 18:20

Rutte is gek.

keestelpro | 13-03-22 | 18:20 | 3

De BVD komt zo langs om je te arresteren wegens het openbaren van een staatsgeheim!

Spie | 13-03-22 | 18:37

Kasteelpro, volgens mij stond je gisteren bij de VVD kraam op de markt..

Southpark | 13-03-22 | 18:38

Ik wil wereldvrede en iedereen gratis onderwijs, OV, huisvesting en basisuitkering.
En de rijken gaan dat betalen.
Oh! Ik wil dat m’n kinderen tot hun 30ste kinderbijslag krijgen en dat ouderschapsverlof 28 jaar duurt, met terugwerkende kracht.

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:19

Vrijuit spreken nu Poetin nog steeds een bevriend staatshoofd is? Ik kijk wel uit.

El Rico Grande | 13-03-22 | 18:18

Ruimte voor een Yemen oorlog volgtopic?

Pilshaas 861 | 13-03-22 | 18:15 | 1

Ik sta er voor open.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 18:18

Nou mag je wat zeggen, sta je met je bek vol tanden.
Oké, één ding wil ik wel kwijt.
Patje is een Draak!

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:15

Ik las net dat kakkerlakken nog 2 weken kunnen doorleven als hun kop er af is.
Tja ,nu weet je dat.

pejoar | 13-03-22 | 18:14 | 4

Klopt.
Laboratoriumratten die kakkerlakken als voer krijgen, eten eerst de kop op. De rest van het lijf blijft daarna nog tijden goed.

Kwakjeszalver | 13-03-22 | 18:27

@pejoar | 13-03-22 | 18:14
Da's niks vergeleken met politici.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 19:19
▼ 1 antwoord verborgen

Wordt je met geluk geboren?
Ik win nooit wat met een loterij.

snaakie | 13-03-22 | 18:13 | 3

Nee dus!
Tjonge jonge, je stelt een vraag en geeft zelf…

Ruimedenker | 13-03-22 | 18:16

Ben jij dat?

Mr_Natural | 13-03-22 | 18:22

Er zijn mensen die nooit geboren zijn.
Die hebben pas pech.

keestelpro | 13-03-22 | 18:26

Sprookje.

In een land, hier heel ver vandaan, leefde nog niet zo lang geleden een Voorzitter. Het was een heel goede voorzitter, want hij wist precies wat het beste voor iedereen was. Omdat hij wilde dat iedereen ook zou weten wat het beste was, schreef de Voorzitter een boek waarin alles stond. Het was niet zo'n groot boekje, maar het had een mooie, heldere kleur en de mensen wilden er allemaal er ééntje hebben. Iedereen hield van de Voorzitter!

Toen, op een dag zei de voorzitter: "natuurlijk weet ik alles, maar misschien zijn er bij jullie ook mensen met goede ideeën. Kom maar naar voren en vertel ze me!". Als een soort grapje zei hij ook nog: "Laat duizend bloemen bloeien!".

De mensen vonden het prachtig en een aantal kwam naar voren. De Voorzitter luisterde vriendelijk naar de mensen.

Toen kwamen er ook mensen naar voren die zeiden: "Voorzitter, u heeft goede ideeën, maar..."

Owee, dát hadden ze natuurlijk nooit moeten zeggen!
De slimme Voorzitter had alleen maar gedaan alsof hij de ideeën van de mensen wilde horen! Hij wilde natuurlijk weten wie het niet met zijn ideeën eens waren!
Dat wist hij nu.

De nare mensen die het niet met hem eens waren, werden een kopje kleiner gemaakt en zo kwam alles toch nog in orde!

Kapitein Sjaak Mus | 13-03-22 | 18:13 | 1

Brabeaulander kom er maar in...

keestelpro | 13-03-22 | 18:32

De Russische president Vladimir Poetin komt op 8 april enkele uren naar Nederland. Dat blijkt uit het programma dat de Rijksvoorlichtingsdienst bekendmaakte. Poetin komt op uitnodiging van koningin Beatrix naar Amsterdam om daar in het Hermitage museum het startsein te geven voor het Nederland-Rusland Jaar.

Rest In Privacy | 13-03-22 | 18:12 | 5

Volgens mij was dat toen die interim voor Poetin, Medvedev of zoiets destijds?

Jan, Leiden | 13-03-22 | 22:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Donald Trump is een totaalmongool en het constante gedweep van Spartacus met de man is ronduit treurig. De podcast die hier gisteren of eergisteren werd gedeeld waarin Trump weer eens flagrante leugens over de verkiezingsuitslag spauwde is overigens volkomen terecht alweer van youtube gekeild.

woestecentrist | 13-03-22 | 18:12 | 4

Go Spartacus! Woestecentrist is een sukkel. Geen woord over Joe Biden. Dat is pas een vent, toch? Ga lekker buiten spelen joh.

Zwezerik | 13-03-22 | 18:20

Ja eens, dat gedweep met Drumpf wordt een beetje pathetisch.

Diederik_Ezel | 13-03-22 | 18:42

woestecentrist | 13-03-22 | 18:12 | 3 | reageer
Zo'n hekel aan Trump en toch maar op die link blijven drukken. Sterkte.

Pekketrikker | 13-03-22 | 18:55
▼ 1 antwoord verborgen

Bij Business-class zei VVD-lijsttrekker Vincent Karremans uit Rotterdam tussen de regels door dat als hij in het nieuwe college geen wethouder wordt, hij de politiek voor gezien houdt en weer gaat ondernemen.
Dat trekt twijfelaars niet over de streep om op hem te gaan stemmen.
Heel vilein had hij het over de linkse partij D66.
De jongens van Denk vindt hij aardig om een biertje mee te drinken... maar meer niet.
Dat laatste is Karremans ingefluisterd door z'n campagnecoach?
www.business-class.nl/uitzendingen/20...

drs.Nee | 13-03-22 | 18:11

Iemand die nooit in zijn leven een paar jaar een baard(je) en snor heeft laten staan is nooit een man geweest

Leptob | 13-03-22 | 18:10 | 3

Geldt dat ook voor vrouwen? Een snor laten staan?

Kwakjeszalver | 13-03-22 | 18:23

Kweenie hoor. Vind dat toch een soort van onzekerheid.

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 18:45

Jezelf - als man - een baard met snor gunnen, is de ultieme bevrijding van het juk van vrouwen die niets begrepen hebben van de evolutie en aldus zichzelf niet echt begrijpen.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 19:04

Proost.

ademende aarde | 13-03-22 | 18:09

Mensen zijn nog steeds dieren. We zouden dan ook veel meer naar de dierenwereld moeten kijken om te snappen wat er gaande is en wat goed of juist slecht is voor ons. Zo hadden we kunnen weten dat decennia lang je verdediging verwaarlozen een slecht plan is. Daar gaat een ander dier misbruik van maken. Eten of gegeten worden.

Hetzelfde met je eigen broek op kunnen houden voor je voedsel en energie. Aan een ander overlaten en daarmee je eigen ‘kudde’ aan risico’s blootstellen? Daar krijg je geheid de dikke rekening voor gepresenteerd. Et voilá.

There, I said it!

Wayfaring stranger | 13-03-22 | 18:09

2+2=5

Reebensteeltje | 13-03-22 | 18:05

Beste GS vrienden:
Ik moet jullie wat zeggen, maar ik mag het niet zeggen.

zetje01 | 13-03-22 | 18:04 | 1

Datvintik behoorlijk veelzeggend!

Kapitein Sjaak Mus | 13-03-22 | 18:19

Ik heb geen mening meer.... ohhh wacht, Ik geef geen mening meer.
Of is het zo dat ik niet meer om meningen geef.
In conclaaf zijn met jezelf is hedendaags de puurste vorm van communicatie.
Heerlijk.
Lekker eens zijn met mezelf!

Dachthetal | 13-03-22 | 18:04

Ach mevrouw mogen wij zolang twee filtersigaretjes van u lenen?

K. Westergaard | 13-03-22 | 18:04 | 5

@Zwezerik | 13-03-22 | 18:15: ‘Dag meneer Van Es!’
‘Uhhh… nul zeventâg drie twee vijf ach ach vieah negâh.’

Wayfaring stranger | 13-03-22 | 18:24

@Wayfaring stranger | 13-03-22 | 18:24:
Mijnheer Jacobse u had nog een vraag?
- nee ik zat even aan mijn haar

K. Westergaard | 13-03-22 | 18:26

Want blijk straks uit jouw huishoudboekie dat jij elke dag tournedos eet ipv paardebiefstuk, dan komp de mobiele eenheid wel ff de trap op heur, om je matras opuh te knippuh. Waar jij die van koop, die tournedossen....

Zwezerik | 13-03-22 | 18:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik voel je pijn. Maar je bent naïef links en modieus groen. Dus. Pak een stoel. En een touw.

Zeddegeizot | 13-03-22 | 18:02

Hunnie zijn fout, wij zijn goed.
Waarmee precies dat is niet echt belangrijk.

AdvocatusDiaboli | 13-03-22 | 18:01
-weggejorist-
J.P.Drapeau | 13-03-22 | 18:01

Ik vind Joris te strak afgesteld. Zo.

Joris Beltsin | 13-03-22 | 18:00 | 1

Ben het met je eens, maar ik geef het je te doen met een paar honderd reacties op een item. Ben al eens gebanned voor een onschuldige verwijzing naar RT, dat was EU-censuur avant la lettre.

marcoplarco | 13-03-22 | 19:41

Ik doe het in crypto,
8 15 9 4 1 1 18 4 9 20 9 19 7 5 5 14 1 9 22 4 16 21 26 26 5 12 13 1 1 18 14 21 13 5 18 15 12 15 7 9 5 16 19 4 5 26 5 22 5 14 19 20 1 1 20 22 15 15 18 22 5 12 5 7 5 2 5 21 18 20 5 14 9 19 19 5 14

steekmug | 13-03-22 | 18:00 | 13
▼ 10 antwoorden verborgen

Putin is ook maar gewoon een mens!

Leptob | 13-03-22 | 17:59 | 1

Ik betwijfel dat. Eerder een orc.

Theodorus.Goldbach | 13-03-22 | 18:21

Zitten we in een kring?

SterF... | 13-03-22 | 17:58 | 2

Jazeker, in het midden ligt een lege wijnfles. Zodra de dames binnen zijn gaat het beginnen.

Rest In Privacy | 13-03-22 | 18:06

Wil je een blokje kaas of plakje worst?

Diederik_Ezel | 13-03-22 | 18:41

Buitenhof is een slecht programma geworden omdat dat ze sinds enige tijd 2 Brabanders iedere interessante gedachtetrein op- en afbreken.
Tot vandaag, iemand die leeft op omkeringen, leugens en propaganda kreeg zijn vet. Heel GS schreeuwde om nuance en fatsoen.

Einde van de Domheid | 13-03-22 | 17:58

Is Halsema met Greta mee gevaren naar Curaçao? Of kun je als 5-daagse voorjaarvakantie gewoon nog even milieuvriendelijk op en neer met z'n allen volgens GroenLinks maatstaven?

bananabanana | 13-03-22 | 17:57

Spreek vrijuit. Haha.

Ramsesz | 13-03-22 | 17:57

Weet je wie er ook zo'n dikke zeveraar was ?

likmegaties | 13-03-22 | 17:57

Tis gewoon kudt.

Paaldanseres | 13-03-22 | 17:57 | 2

100% mee eens

bananabanana | 13-03-22 | 17:58

Was het maar kudt, dan kon ik er nog wat mee..

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 18:05

Zeepkisten, lekker voor in de open haard, ruiken heerlijk.

Mr_Natural | 13-03-22 | 17:57

Gelooft u in de zin van het bestaan?
Dan geloof ik hetzelfde: ik geloof ook in onzin.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 17:56 | 2

De zin van het leven is de zin in het leven.

Djadja_Kolja | 13-03-22 | 18:00

Ok,ik gooi zo wat zelfgevangen baars+ 1 forel op de bbq, bier erbij ,en wacht de plempsels wel af .

bowlfabriek | 13-03-22 | 17:56 | 3

Vroegah, werden de forellen ieder seizoen uitgezet door de visvereniging precies aan de andere kant van het water waar wij als puberjochies altijd aan het vissen waren. Die verse forellen konden we er dan achter elkaar uitvissen en verkopen aan het dichtbij gelegen restaurant. Dat was een leuk zakcentje.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 18:52

Ik zit elke keer met tranen in mijn ogen als ik met m’n dochters het jeugdjournaal zit te kijken. Normaal kijk ik het niet vanwege de indoctrinatie maar daar zijn de tranen dit keer niet van. Nu zijn de tranen in mijn ogen van de items over de oorlog en wat dat met mijn dochters (en mij) doet. Mijn conclusie is dan ook dat oorlog kudt is.

zws-vl | 13-03-22 | 17:54 | 4

Je kan het positief uitleggen natuurlijk.
Vertel dat dankzij alle oorlogen die er ooit zijn geweest, ze straks een iPhone krijgen of zelf kunnen betalen.
Ik weet het. Dit is supercynisch maar er schuilt wel de diepere waarheid in dat de mensheid zover gekomen is door elkaar op een hoop ellende te trakteren.

aflaatverkoper | 13-03-22 | 18:46

@Zwezerik | 13-03-22 | 18:22: dank. Ik ben er inderdaad blij mee dat ik nog niet zo afgestompt blijk als ik dacht.

zws-vl | 13-03-22 | 19:39

@aflaatverkoper | 13-03-22 | 18:46: als ze dezelfde genen als hun vader hebben hoef ik ze cynisme niet te leren…hopelijk lijken ze wat meer op hun moeder die lekker in lalaland leeft.

zws-vl | 13-03-22 | 19:41
▼ 1 antwoord verborgen

Iemand nog tips voor een T-bone van 450gr?

Duwbak_Linda | 13-03-22 | 17:54 | 5

@chicago river | 13-03-22 | 17:59:
Rare jongens, die Amerikanen. Maar bedoel meer wat voor kruiden. Want deze wordt ook rood gegeten.
Oh, alleen zout lees ik net op Het Internet

Duwbak_Linda | 13-03-22 | 18:02

Kamertemperstuur. Deppen. Peper, zout en dan rechtstreeks op de gloeiende kolen flikkeren. Niet te lang. Ff rusten, extra zout erop en dan opeten.

R. Skickr | 13-03-22 | 18:28

@R. Skickr | 13-03-22 | 18:28: Ja dat gaat het worden (op de kolen na). Witlofgratin (op z'n Belgs) al in de oven.

Duwbak_Linda | 13-03-22 | 18:43
▼ 2 antwoorden verborgen

10 bier

skylos | 13-03-22 | 17:52

heeft de BVD niet werk genoeg?

SpookJohn | 13-03-22 | 17:52 | 2

MIVD.

steekmug | 13-03-22 | 19:43

Was dat niet de voormalige 3VO?

funda | 13-03-22 | 20:02

Alles komt goed; Niet klagen maar dragen!

Al SchietjemeLevend | 13-03-22 | 17:52 | 3

En bidden om kracht. Amen

nietoftochwel | 13-03-22 | 17:54

En om meer vragen. Wees dan een echte non.

funda | 13-03-22 | 20:03

In januari ging de variabele energierekening omhoog omdat Putin in februari Ukraine binnenviel. Discuss.

Dr. Ka wo lo | 13-03-22 | 17:51 | 4

Twee maanden ervoor vlogen in Spanje de energieprijzen al als een gek omhoog.

gato | 13-03-22 | 18:10

Kwam door corona. Dat virus gebruikt veel olie om zich te vermenigvuldigen.

Kattie | 13-03-22 | 18:16

Hamsteren

Diederik_Ezel | 13-03-22 | 18:48
▼ 1 antwoord verborgen

De Toestand In De Wereld, volgens Duwbak *tsjilp tsjilp*

Waarschijnlijk zou het beter zijn wat minder vaak mijn gedachten vrij te delen en de wereld voor zichzelf te laten zorgen (want dat doet ze toch wel). Maar ja, narcisme hè.

Duwbak_Linda | 13-03-22 | 17:47 | 1

.. door Mr. G.B.J. Hilterman, als ik me niet vergis? Uit de tijd dat je alles in de krant nog geloofde. Omdat er geen interwebs waren.

marcoplarco | 13-03-22 | 19:35

-edit-

R. Skickr | 13-03-22 | 17:45

Rechts is het gevolg van links. Hoe linkser hoe rechtser. Punt.

Leptob | 13-03-22 | 17:44 | 3

Eens. Maar ook andersom dan.

guldenmiddenweg | 13-03-22 | 17:50

Sinds ik dat inzag ben ik extreem-midden.

funda | 13-03-22 | 20:04

Eens. Zo'n FVD bijvoorbeeld, dat is puur reactionair.

Zottekap | 13-03-22 | 20:07

De moderne maatschappij van excess en gemak is funest voor een verdere ontwikkeling van onze soort. Er valt zelfs te stellen dat dit op termijn lijdt tot achteruitgang gezien het ruimte bied aan gebrek. Gezien de natuurlijke manier van ontwikkeling niet meer van toepassing is, zullen we ons op een onnatuurlijke manier moeten gaan ontwikkelen. En dus onze hedendaagse ethische bezwaren hiertegen moeten herzien.

Neuth | 13-03-22 | 17:44 | 4

@Neuth | 13-03-22 | 18:13: dus er is gebrek in een maatschappij van exces en gemak? Snap ik niet maar zal aan mij liggen.

Centicuub | 13-03-22 | 19:01
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben geen blogger.

Komjehiervaker | 13-03-22 | 17:43

Ik heb de platenspeler maar weer eens aangezwengeld en zit nu heerlijk te genieten van Ian Dury en de Marshall Tucker Band. Straks Focus.
Zouden die lullo's in het Kremlin ook eens moeten doen, + die linkse hysterici in dit landje. Worden ze een stuk gemoedelijker van.

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 17:42

Al klimmende op de zeepkist wilde ik toch eigenlijk alleen graag de groeten doen aan mezelf!

Lorejas | 13-03-22 | 17:41

Ja, k flirt met vrouwen die k op straat in het wild tegenkom.
En de redenen daartoe zijn de gekste.
Bedenk zélf anders wat die redenen zouden zijn.
K gaat niet alles uitleggen hier want dan ben ik IRL mn ID kwijt.
Maar de laatste tijd loop k tegen de gékste momenten aan.

chicago river | 13-03-22 | 17:39 | 3

Ik heb jouw tegel nu meerdere malen herlezen, mijn beste cr,

Ik moest er even over nadenken, maar ben ondertussen toch tot een conclusie gekomen.

De ‘i’ in uw toetsenbord hapert.

Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 17:42

@Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 17:42: Ik ben zo geel dat ik de 'i' niet meer uit kan spreken.

R. Skickr | 13-03-22 | 17:47

@R. Skickr | 13-03-22 | 17:47:
Haha. I see what you did there!

chicago river | 13-03-22 | 17:51

Jaja, en dan een ban krijgen.

LangharigTuigh | 13-03-22 | 17:39

Daar het specifieke ongenoegen dat men "leegte" placht te noemen, zich van ten diepste in de mens bevindt, is het van belang om aan deze innerlijke stem bij tijd en wijlen gehoor te geven. Wanneer wij tot de redenering komen dat deze factor bovendien cumulatief is, is het mogelijk dat de waarde zonder specifiek te bepalen externe factoren, een kritieke grens overschrijdt. In die gevallen is een escalatie onvermijdelijk en dient de voorgenoemde factor direct danwel met verve bestreden te worden. Dit ter voorkoming van alternatieve uitingen welke ongewenste neveneffecten zouden kunnen vertonen.

Vertaling: honger!

CoffeeDick | 13-03-22 | 17:39

Ik vind heel veel, maar is zondag, ben lui en moe

pane | 13-03-22 | 17:38

Ik pas wel op. Voor je het weet ben je een racist en kom je nergens meer aan de bak.

Jan_Pietersen | 13-03-22 | 17:38

Rutte aan redactie Buitenhof: Kunnen jullie de ambassadeur Rusland op het matje roepen. Doen jullie zoveel beter dan ik.

fokkewoelf | 13-03-22 | 17:38

Vertellen, debatteren? Het enige dat de jongeren nog kunnen is cancelen. Als ik jouw mening niet begrijp, of hij bevalt me niet, kap ik de communicatie af. Gesprek nieuwe stijl of zoiets.

Dwaalgast | 13-03-22 | 17:36 | 2

Alleen kijken of de anders ook in jouw vakje zit, en anders is ie stom. Ongeacht wat.
In plaats van zich af te vragen in welk vakje ze zelf zitten en waarom eigenlijk.

Sommige mensen zitten hun hele leven in vakje 'gereformeerde kerk' zonder eigenlijk te weten waarom, behalve dat ze door de sociale druk daar niet over durven na te denken laat staan zich uit te spreken.

AdvocatusDiaboli | 13-03-22 | 17:59

Ik vind dit geen fijn gesprek.

tulp | 13-03-22 | 20:18

Leuk! Guurders, laten we met z'n allen samen een verhaal verzinnen. Ik begin:

Er was eens...

UnderTheDevil | 13-03-22 | 17:35 | 12

En iedereen was gelijk

Centicuub | 13-03-22 | 18:00

En je mocht vinden en zeggen wat je maar wou zolang je mening de juiste was.
Want er was maar één Waarheid®. De Echte Waarheid®.

keestelpro | 13-03-22 | 18:58
▼ 9 antwoorden verborgen

Ach roepen is niet zo moeilijk.

Politiek Den Haag is dat punt zelfs al voorbij en vind schreeuwen beter klinken.

Laten we vooral niet gaan roepen, of schreeuwen, maar goed nadenken, voordat je iets doms zegt.

Dat doen er al zoveel namelijk.

Dutchbeaurouge | 13-03-22 | 17:33

Ligt er nog genoeg bier in de koelkast..?
Da's momenteel het enige wat mij bezighoud.

Sleeter | 13-03-22 | 17:32 | 2

K heb er nog 3. Is wel een dingetje.

chicago river | 13-03-22 | 17:42

Ik heb nog een halve liter in de koelkast. Voor de visite.
Wie hem wil komen zuipen is welkom.
( klinkt overigens wanhopiger dan het is )

Graaisnaaiert | 13-03-22 | 17:44

Geen idee, maar ik speel Lost Ark.

VoltaireJohn | 13-03-22 | 17:32

Ehm… ff peinzen.

Lukiluuk | 13-03-22 | 17:32

Mag een foute mop ook ?

HaaiBaai | 13-03-22 | 17:32 | 4

@Wijze uit het Oosten | 13-03-22 | 17:43: komd een man bij de doktor...

VP732 | 13-03-22 | 18:40

Of een goeie mop, ook altijd leuk.

2Little2Late | 13-03-22 | 18:40

Of een schuine bak.
Een container op een helling.

Bakkeleures | 13-03-22 | 20:49
▼ 1 antwoord verborgen

Is daar een apart item voor nodig?
Ik heb nou niet de indruk dat men hier van zn hart een moordkuil maakt!

Kapitein Sjaak Mus | 13-03-22 | 17:32 | 2

Als ik zou beginnen, ben ik volgende week nog bezig. Komt door je leeftijd, wat je meegemaakt hebt, kinderen, buren, vrienden, mensheid, politiek. Heb geleerd alleen op mezelf te vertrouwen, daar ben ik altijd het beste mee uitgekomen.

gato | 13-03-22 | 17:48

@gato | 13-03-22 | 17:48:
Hier idem dito en daar komt nog bij dat ik niet sterk in woord en geschrift ben dus laten we dit over aan de mensen die hier wat meer bedreven in zijn en op jezelf vertrouwen... altijd beter

BL!ZZ | 13-03-22 | 18:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen