achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nieuw op @TilburgU: naar college zonder coronapas = "poging tot mishandeling, strafbaar"

Wegens ons zachtmoedige temperament toch maar geanonimiseerd, maar naam en vakgroep van docent zijn genoegzaam bekend bij redactie en de authenticiteit van de onderstaande email aan eerstejaarsstudenten Rechtsgeleerdheid is 100% geverifieerd.

Eerstejaarsstudenten zijn doorgaans zo'n 18 jaar oud en dit wordt hen op Tilburg University boven het hoofd gehangen door een universitair docent Rechtsgeleerdheid. We lezen dat naar college komen zonder geldig herstel- vaccinatie- of negatief testbewijs juridisch gezien geldt als:

"poging tot mishandeling (art. 300 Sr) en schending van de lichamelijke integriteitsrechten van uw medestudenten en anderen (art. 11 Gw), hetgeen kan leiden tot civielrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid."

Bepaald intimiderend, wel. En grappig ook, want wij maar denken dat juist vaccinatiedrang- en dwang een "schending van de lichamelijkeintegriteitsrechten (art. 11 Gw)" zijn. Nu we zijn naast geen arts ook al geen jurist, maar we weten blijkens art. 300 Sr lid 5 wel dat poging tot mishandeling helemaal niet strafbaar is. Dus waar heb je het nu precies over meneer de universitair docent Rechtsgeleerdheid?

UPDATE: En daar is de reactie. De email "betreft een intern bericht aan studenten, op persoonlijke titel verstuurd en voortgekomen uit oprechte zorg voor de gezondheid van kwetsbare studenten. Tilburg University (...) is in gesprek met de betreffende docent. De berichtgeving aan studenten is inmiddels gerectificeerd."

Update: in Tilburg University's "FAQ over coronavirus voor studenten" voor het laatst bijgewerkt op 31 augustus 2021 lezen we: "Nee, je hoeft voor jouw komst naar de campus niet te bewijzen dat je gevaccineerd bent of een negatieve zelftest hebt gedaan. Mochten in de toekomst hier andere afspraken over worden gemaakt, zal je daarover worden geïnformeerd." Nou, was bovenstaande mail dan de kennisgeving van 'andere afspraken' of wat?

Lol. Uit TU's 'FAQ over coronavirus voor studenten'

Lol. Uit TU's 'FAQ over coronavirus voor studenten'

In volstrekt ongerelateerd nieuws onderstaand dr. Julie Ponesse, tot  afgelopen 7 september al twintig jaar professor in de ethiek aan Huron University College te Ontario, Canada. Naar eigen zeggen is ze na twintig jaar trouwe dienst ontslagen omdat ze weigerde mee te gaan in de werkgevers-eis het vaccin te nemen. Nu kunt u van haar argumentatie vinden wat u wilt. Feit blijft dat een professor in de ethiek naar eigen zeggen ontslagen is omdat ze weigerde haar lichamelijke integriteit te laten schenden. De universiteit ontkent de zaak. "While I can’t comment on individual HR matters, I can confirm to you that at this time, no one at Huron has been dismissed as a result of this policy", aldus een woordvoerder van de uni. Eerdere, vrolijkere videos van professor Ponesse hier.

Ethiek-professor na 20 jaar ontslagen wegens weigeren vaccin

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.