JPMorgan Chase opent "actief beheerd" Bitcoin-fonds voor privé-klanten
Crypto is astrologie voor mannen maar wel hele mooie mannen (beide onderstaande filmpjes zeer de moeite waard).
"Bitcoin will hit $1 million in 2026"
Voorspellen wat een asset zonder intrinsieke waarde waard wordt door te voorspellen wat mensen ervoor willen betalen, gebaseerd op wat die mensen denken dat andere mensen ervoor willen gaan betalen. Kan je leuk rijk mee worden. Wij komen persoonlijk niet verder dan het idee onze eigen studieschuld te verhandelen omdat er in The Big Short ook in schulden gehandeld werd of zo, maar de bank heeft onze pitch nog niet beantwoord. Maar goed, dan Het Nieuws. JPMorgan Chase, een van Amerika's vier grote banken bekend uit The Big Short, opent een actief beheerd Bitcoin-fonds voor privé-klanten:
"JPMorgan Chase is preparing to offer an actively managed bitcoin fund to certain clients, becoming the latest, largest and – if its CEO’s well-documented distaste for bitcoin is any indication – unlikeliest U.S. mega-bank to embrace crypto as an asset class. (...) JPMorgan’s bitcoin fund will be actively managed, multiple sources told CoinDesk. That’s a notable break from the passive fare offered by crypto industry stalwarts like Pantera Capital and Galaxy Digital, which let well-heeled clients buy and hold bitcoin through funds without ever touching it themselves."
Volgens de laatste raming schat JPMorgan dat Bitcoin op 'lange' termijn $130.000 waard wordt en vergelijken het nu met een investering in goud. Twee andere groten banken lijken gelijksoortige plannen te hebben en de derde is saai. Goldman Sachs "may offer its private wealth management clients access to bitcoin investments funds or other vehicles that trade more often". Morgan Stanley "will soon offer access to bitcoin funds to its wealth management clients. According to the report, the bank would be granting its clients access to three funds that facilitate ownership of bitcoin." Alleen Wells Fargo is nog laf en laat.
"Bitcoin vs Gold: Argument with Michael Malice and Yaron Brook"
Het hele eerste gesprek
Gaat (terecht) amper over Peterson, maar zeer interessant wel
is wel zo
Social
Reaguursels
InloggenBitcoin is achterhaald, oud en niet duurzaam. Links en rechts ingehaald door beteren altcoins en blockchain technieken. De waarde van bitcoin gaat naar 0.
Fiat valuta als de dollar en de euro gaan naar 0. Elke fiat valuta is naar 0 gegaan in het verleden. Alles wat een overheid kan "bijprinten" gaat naar 0. Gegarandeerd.
To the Moon.
Studieschuld in bitcoin, interessante gedachte. Over 10 jaar is je schuld dan 10 keer zoveel waard geworden, haha. Betaal dat maar eens terug.
Zorgen dat je salaris ook in bitcoins is onderhandeld.
@lekgoot | 27-04-21 | 09:45: Denk je dat je werkgever jou jaarlijks een flinke loonstijging wil geven? (omgerekend in euro’s)? Denk het niet.
@mok | 27-04-21 | 09:57:
Zodra een DUO een studieschuld in bitcoins uit wil geven zijn er ook werkgevers die dat voor het salaris willen doen. Ik zou me alleen niet blindstaren op bitcoin: een erg logge munt met lange transactietijden en een intrinsiek deflationaire architectuur.
@lekgoot | 27-04-21 | 10:05: Dat zou kunnen, maar een werkgever gaat zich nooit vastpinnen op een munt (of andere munt) die jaarlijks flink meer waard kan worden. De werkgever moet tenslotte de munt ook kopen om het jou te geven. Het zal dan een flexibel loon worden en ik verwacht een jaarlijkse verlaging als bitcoin meer waard wordt. Het is tenslotte een deflatoire munt, goederen en loon worden jaarlijks goedkoper wanneer het meer en meer geaccepteerd wordt.
@mok | 27-04-21 | 10:12:
daarom zei ik ook 'zodra DUO dat gaat doen'. Want dat zal pas zijn als crypto niet meer zo volatiel is. Dan is het risico voor een werkgever ook een stuk kleiner.
Bizar ook die opmerking dat Hitler de hyperinflatie zou hebben veroorzaakt in de Weimarrepubliek. En de stelligheid daarvan, dan twijfel meteen aan het hele verhaal.
De intrinsieke waarde van een Griekse staatsobligatie is ook discutabel. Zolang mensen bereid zijn om iets aan te schaffen in ruil voor arbeid of bezit heeft iets intrinsieke waarde. Nocoiners zien alleen bitcoin en hebben geen idee van alle technologische ontwikkelingen die er op dit moment plaatsvinden in de cryptowereld. Natuurlijk is het een wild-westen situatie, met een hoop shitcoins en scams, maar tegelijkertijd zijn er ook mooie degelijke projecten te vinden.
"producten" een virtual currecy is niets meer of minder dan een reeks nummertjes op je opslag medium. Het is niets, noppes, nul, gebakken lucht, waanzin en het kost nog een berg energie ook. Ja ja fiat is ook niets, ik weet het maar daar draait wel de samenleving op.
@GerMonster | 27-04-21 | 12:02:
Omdat mensen bereid zijn arbeid te leveren in ruil voor fiat. Goedschiks of kwaadschiks. Ten grondslag aan fiat ligt een juridisch systeem dat mensen dwingt om arbeid te leveren om een schuld mee af te lossen. Idealiter zou fiat alleen mogen worden gecreëerd op basis van de belofte van arbeid door anderen. Helaas zijn er overheden/centrale banken die fiat kunnen creëren op basis van de belofte van arbeid door anderen. Vaak (met name in Zuid Europa) hebben die anderen daar niet zo´n zin in en moet zo´n schuld worden afgeschreven. De bezitters van die schulden zijn dan het haasje. Hoe dan ook, de intrinsieke waarde van fiat is de belofte van arbeid of levering van goederen tegenover een schuld, afgedwongen door een juridisch systeem (een soort stok waarmee schuldeisers kunnen slaan).
Je zou ook een cryptovaluta kunnen verzinnen met een systeem waarin schulden worden aangegaan op basis van een vertrouwensnetwerk. Ik ga bijvoorbeeld een schuld aan met de belofte die binnen een X aantal maanden weer af te lossen (bijvoorbeeld door arbeid te leveren voor iemand die mij betaalt in die valuta). Doe ik dan niet dan verlies ik vertrouwen en op den duur wordt ik uit het netwerk verwijderd en mag een X aantal jaar niet meer meedoen. Binnen zo´n netwerk kun je eventueel ook schulden gaan uitbalanceren: ik heb schuld aan Piet, Piet aan Jan en Jan aan mij, dan kun je besluiten om dat tegen elkaar weg te strepen. In het huidige systeem gebeurt dat niet omdat er altijd geldschieters tussen zitten die eraan willen verdienen (rente). ZO´n netwerk kan intrinsieke waarde hebben t.o.v. fiat omdat je die tussenlaag eruit kan halen.
Voor wat betreft bijvoorbeeld de waarde van goud, je zou kunnen stellen dat dat alleen maar een verzameling is van elektronen, protonen en neutronen. Toch is de halve wereld bereid om daar diensten en goederen tegenover te stellen. De intrinsieke waarde wordt altijd bepaald door subjectieve factoren.
De domme reacties van no-coiners zijn tenenkrommend. Poeh.
Beheerde bitcoinfondsen zijn overbodig. Als je bitcoin wilt kopen zonder handel met schimmige exchanges te doen kan je ook een ETN op de beurs kopen. Vaneck biedt zowel een bitcoin- als ethereum-ETN aan, gewoon te vinden bij m’n broker.
Not your keys, not your coins.
Echte bitcoiners zetten hun holdings op een hardwarewallet. Maar deze fondsen zijn bedoeld voor bredere beleggers. En die hebben deze fondsen niet nodig, want er is een ETN
Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde, doet me denken aan de tulpenmanie, en zou me niks verbazen als tzt overheden bitcoin gaan reguleren. Heeft niks met investeren te maken. Heb liever aandelen ASML of Microsoft.
ze bedoelen geen bitcoin waarschijnlijk, dat kun je niet verhandelen.
thatsbtcnotbitcoin.com/
Crypto’s zijn pyramidespellen. Het werkt zolang anderen bereid zijn tegen een hogere prijs munten te kopen dan waar jij ze voor gekocht hebt. Hoe meer ik er over nadenk, des te meer ik overtuigd van wordt dat crypto’s uiteindelijk in de huidige vorm ten dode opgeschreven zijn. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat je er momenteel geen leuke winsten mee kan maken. Maar er zal nooit een echte globale munt komen.
Wat je beschrijft is de aandelenmarkt. En wat weet u over 'de huidige vorm'? Ik denk niet bijzonder veel. Banken en andere instanties zijn ten dode opgeschreven.
Toch heel jammer om te zien hoe iets dat werd gelanceerd als een alternatief van gereguleerd geld, nu opgenomen is in dat gereguleerd geld.
Reken maar dat ze daarvoor zorgen. De belastingdienst, centrale banken, traditionele banken laten dit niet zonder slag of stoot aan hen voorbij gaan natuurlijk.
Nog steeds veel moeite. Koop gewoon Bitcoins.
Risicospreiding is en blijft altijd belangrijk. Girale tegoeden in het algemeen, en dus ook cryptovaluta, zijn slecht bestand tegen een zonnestorm, vooral als deze langer dan een dag duurt. Het is aan te bevelen altijd een zekere hoeveelheid vermogen fysiek aan te houden, in de vorm van bankbiljetten, goud en/of zilver.
Daar zit u fout. Het decentrale karakter van Crypto zorgt ervoor dat de blockchain op duizenden zo niet miljoenen computers staat als backup. Ook al overleeft er maar 1 computer, dan is het prima.
@Kabila de stijlloze | 27-04-21 | 09:20: Een zonnestorm van de door mij bedoelde omvang wordt door geen enkele computer overleefd.
@Rhenium | 27-04-21 | 12:03: Dan is het hebben van edelmetalen alleen ook niet genoeg. Dan heb je ook voedsel, water, wapens en een manier om je huis te verwarmen op hout nodig, bijvoorkeur nietninneen stad. Zonder die computers valt de stroom/watee/gas uit en binnen twee weken is het anarchie op aarde. Want 7.5 miljard mensen voeden zonder transport, elektriciteit is onmogelijk.
Al die moeite, in 2030 bezitten wij toch niks meer. Maar we zijn wel gelukkig, ofzo.
To the moon! Het is dan wel een soort puur fiatgeld, maar je komt er nog mee weg als je het niet opgeeft bij de blauwe rovers. Goed om te weten voor het weer 1 januari is.
Goh wat zou ik graag de kennis willen bezitten over het handelen in cryptovaluta.. voor mij een totaal onbekende wereld die niet te begrijpen valt.
Gewoon kopen en niet meer aan denken.
Net als bij je spaargeld, daar ben je ook niet elke dag mee bezig.
Open een account op bijvoorbeeld BLOX. En zet geld in wat je kunt missen, mocht je het kwijtraken. Tip, koop goedkope muntjes en hou vast en zie wat het doet. Leukere hobby dan continue GS te F5-en.
Let it groeten. Heb er zelf de ballen verstand van, maar heb inmiddels in 3 maanden tijd een leuk rendement. En het is van de spaarrekening af. Scheelt weer met de aangifte
economie.rabobank.com/publicaties/202...
@pibasso | 26-04-21 | 21:47: koop goedkope muntjes? Dat is erg treurig advies.
@pibasso | 26-04-21 | 21:47:
Ik zou in ieder geval wat winst omzetten in non-crypto. Crypto is nog steeds erg volatiel, en de afgelopen maanden zijn de meeste crypto's enorm gestegen. In 2017 hebben we hetzelfde gehad, met daarna een enorme daling.
Deze advertorial wordt u aangeboden door een cryptoplatform dat z'n klanten leegplukt met krankzinnige fees en transactiekosten. Had er ook even wat neergezet omdat GS zo vriendelijk over ze deed, maar weer snel overgeheveld naar de concurrenten. Ik ga een beetje traden voor hun strijkstok.
Ik heb op advies van DasKapital geen bitcoins gekocht toen die op 1.000, 10.000 of 20.000 stond.
@Geen01 | 26-04-21 | 21:27: mooi dom.
Tijd dat exchanges worden gedecentraliseerd...
En wat de meeste mensen niet snappen is dat ze helemaal geen bitcoins hebben. Niemand heeft bitcoins, want bitcoins bestaan helemaal niet.
Er is een ledger, de blockchain, waarop staat: Bij die-en-die sleutel horen X bitcoins. Meer niet. Koop jij Y bitcoins, dan komt er op die ledger te staan dat bij jouw sleutel Y bitcoins horen.
Er zijn ontelbaar ledgers aan te maken. Die ene waar iedereen het nu over heeft is vooral die van bitcoin.
Vooral blijven tegenstribbelen joh..
Bitcoins bestaan wel maar zijn slechts nummers in een grootboek. Wat je koopt is controle over desbtreffende bitcoins. Je bent de enige in dit universum die desbetreffende bitcoins naar een ander adres kan verplaatsen.
Er zijn inderdaad ontelbaar veel ledgers... maar er is maar één Bitcoin ledger en dat is wat telt :)
@bifferman | 26-04-21 | 21:41: nee Pipo.. de transacties worden vastgelegd. Bitcoins zelf bestaan niet. Daarom zijn ze niet te identificeren, vernietigen etc. Maw. Ze zijn virtueel en bestaan bij de gratie van werkende infrastructuur, oftewel,
Dat houdt dus ook in dat als je een wallet met 3 BTC bezit aan transactietegoed, en je betaald iemand 1 BTC, dat je die overige 2 BTC ook in een transactie stopt, terug aan jezelf. En dus dat gedurende die transactie ( kan weken duren, maar minimaal 1 uur voordat ie geaccepteerd wordt) je die gelden niet kan nogmaals aanspreken.
@Epistulae_Morales | 27-04-21 | 02:14: weken duren? Hoe kom je daar nou weer bij :')
@Epistulae_Morales | 27-04-21 | 02:14: klopt wel aardig. Er zijn andere coins die dit beter doen.
Creeert geen enkele waarde en daarom valt er ook geen prijskaartje op te hangen. Pure speculatie dus. En een accident waiting to happen.
Ja, er zijn enkele mensen heel rijk mee geworden en er zullen nog wel meer mensen heel rijk mee worden. Maar netto is het fundamenteel onmogelijk dat er ook maar 1 dollar meer uit een cryptovaluta komt dan dat er is ingestopt. Daarom gaan heel veel mensen hier straks nat aan. Onvermijdelijk.
Het Bitcoin netwerk groeit in waarde. Het biedt een wereldwijd, digitaal, decentraal, onveranderlijk grootboek/geldsysteem wat los staat van (centrale) banken en overheden.
De technologie erachter is op zich niet zo gek en zal steeds meer toepassing krijgen. De kans dat Bitcoin een van de belangrijkste verrekeningseenheden wordt is echter, naar mijn inzicht, uiterst klein.
@Grachus | 26-04-21 | 21:38: het interessante is dat het de huidige database van geld kan vervangen. De blockchain technologie kan dat. Er zijn een aantal voorbeelden waar zelfs banken/payment providers (in Azië) het al inzetten. De Bitcoin heeft dat soort voordelen niet, maar Ethereum en Zilliqa bijvoorbeeld wel. Smart contract, sharding. Dit gaat op de achtergrond veel gebruikt worden.
@tiku99 | 26-04-21 | 21:42: correct.
Dat word een groot ledger dan als alle wereldwijde transacties erin moeten
Net als de handel in aandelen dus?
@GekkeX | 26-04-21 | 22:44:
De ledger kan worden verdeeld in subledgers, ieder weer met de nodige redundantie verdeeld over talloze servers.
Crypto, het is net als die vriendin die borderline heeft. Hardstikke geil, maar je weet dat het geen lange termijn relatie gaat worden. Pak je wat je pakken kunt, of laat je elkaar in je waarde?
Kun je die realiteit alsjeblieft even laten tot na ik verkocht heb? De meeste geloven nog in het voorggekoude sprookje van de stier en de beer, en dat moet nog even zo doorgaan. Voor je het weet Googlen ze de lange termijn limitaties van Bitcoin of een Dogecoin. Stoelendans is leuk zolang je iederee aan het zingen krijgt, dan hoor je niet dat de muziek gestopt is.
Hahaha, touché!
No-coiners zijn gewoon zuur omdat ze denken te laat te zijn. Nu instappen bied je nog genoeg kansen.
Durf je het niet aan, moet je het vooral niet doen. Ik snap ook de ballen van al die ledgers en block chains en contracts maar ik zie wel dat mijn investering in wat coins een leuk rendement geeft, nog moet ik zeggen. Sinds 2013 een klein beetje geinvesteerd in de echte Bitcoin en later nog in Stellars, Ethereum en Litecoin. Die hebben nu zo'n 300-1300% winst. De alt-coins zijn nu wat interessanter vanwege de lage prijs maar die kan zomaar eens flink oplopen en dan moet je cashen en wegwezen.
@tiku99 | 26-04-21 | 21:44: Of word jij een beetje nerveus van het idee dat er geen of te weinig nieuwe mensen instappen?
Bitcoin/crypto is geen asset. Assets zijn middelen die geld/liquide middelen genereren door hun functie. Waardevermeerdering door speculatie of tekorten is niet het genereren van geld door de functie, maar door de waardevermeerdering van het middel. Aandelen zonder dividend zijn ook geen assets, met dividend wel. Verhuurde zaken en kennis ( opleidingen) zijn ook assets.
Het is currency. En een mislukte ook nog, want de waarde is 100% fiat en ontleend aan speculatie en een belofte die het niet kan waarmaken
Nou zo mislukt vind ik het niet de banken geven deze rente toch echt niet meer.
Je moet gewoon investeren wat je ook gewoon kwijt mag raken.
@Ronnie | 26-04-21 | 20:22: een werkende currency moet een waardevermindering hebben, zoals inflatie, om te zorgen dat deze gebruikt *moet* worden.. geld moet rollen is gewoon wel waar nl. Bitcoin kent geen inflatie en is niet vernietigbaar. Nooit. Het kan wel stoppen, maar dan voor iedereen.. als mining stopt bijvoorbeeld. Wegens te duur.
Als een currency niet in waarde verminderd door inflatie, dan ben je eigenlijk een idioot als je hem gebruikt.. immers.. als hij in waarde daalt stap je uit, als ie in waarde stijgt dan ga je hem zeker niet gebruiken..
andersom geldt echter ook.. als een currency gebruikt wordt, dan wil een leverancier van een product een stabiele prijs.. en liefst zo laag mogelijk. Of iig.. het valutarisico zal niet bij de leverancier liggen...
Een bankrekening is op dit moment een niet renderende asset, maar aandelen met dividend maken nog rustig 4-5% per jaar hoor. Terug investeren van dividend is ruim verdubbelen per 20 jaar.. En aandelen zijn soms nog steeds goedkoop wegens Corona.. en anders is er ook nog onroerend goed...
@E_M, de aandelen gaan zo slecht nog niet, terwijl wij in een mondiale crisis zitten. KLM waarde zou gedecimeerd moeten zijn maar de waarde van het aandeel is het niet. Ander voorbeeld, basic fit is al tijden dicht, 200.000 leden zijn gestopt, maar het aandeel staat op winst, want als corona straks over is, gaat iedereen zijn vette pens er weer afsporten. Daarom beleg ik niet in aandelen. Voorlopig van 10 tot 400% winst in mijn cryptomandje.
@pibasso | 26-04-21 | 21:19: Zodra, de rente 4% is, zakken de aandelenmarkten als een plumpudding in elkaar. De aandelenmarkten staan hoog, omdat de inflatie in de aandelen zit. Het geld kan nergens anders heen. Huizen ja. Een paar jaar geleden zei Mark Rutte "koop die auto gewoon". Toen was dat een hele domme opmerking. O.b.v. rendement/risico zou het weleens een erg goede keuze kunnen zijn om dat nu te doen (mits echt nodig). Duurzame (in de zin van gebruikstermijn) dure goederen zouden voor Jan met de Pet misschien wel eens de beste besteding kunnen blijken te zijn in deze waanzinnige wereld. You'll own no money, but will be happy.
Bitcoins geven jou de mogelijkheid om gebruik te maken van het wereldwijde, digitale, decentrale, onveranderlijke grootboek die los staat van (centrale) banken en overheden. Er is maar één Bitcoin grootboek en bitcoins zijn de enige manier om er gebruik van te maken (met andere woorden: hun functie).
@bifferman | 26-04-21 | 21:49: Er is één bitcoin grootboek zonder noemenswaardig toegepaste applicatie. Er zijn nog veel meer digitale grootboeken. De uiteindelijke winnaar zal het digitale grootboek zijn met massaal gebruik obv real world applicaties.
@Grachus | 26-04-21 | 21:53: Zonder noemenswaardige applicatie? Je geld uit handen houden van incompetente overheden die de nationale munt qua waarde uit de klauwen laten lopen. Je geld uit handen houden van kwaadaardige overheden die alles van je af pakken zonder blikken of blozen. Je geld uit handen houden van overheden en banken die menen te bepalen waar jij je geld wel en niet voor mag gebruiken. Noem dat maar eens geen noemenswaardig toegepaste applicatie...
@bifferman | 26-04-21 | 22:04: Waarde en welvaartscreatie in de echte wereld is uiteindelijk wat waarde aan een verrekeningseenheid geeft. Je geld weghouden bij hufters die derdewereldlanders willen importeren en mooi weer willen spelen is mooi meegenomen, maar heeft uiteindelijk geen effect op waardecreatie. Ok, het gaat wel de waardevernietiging door de Deugers tegen.
@ Grachus, dat van die hogere rente denk ik ook. Dat be happy is ook mijn credo. En laat de tijd zijn werk maar doen qua crypto.
Wat er mist in het verhaal uit de video is dat er ook deflatie is.
Mensen raken kleine bedragen bitcoin kwijt omdat de key kwijt raakt of men gewoon vergeet dat men 100 euro hier of daar in bitcoin waarde heeft.
Van een groot gedeelte van bitcoin is het niet duidelijk of er een eigenaar is. Dat zijn keys waar al jaren geen activiteit meer heeft plaatsgevonden (dus geen koop of verkoop).
Het bedrag aan verloren bitcoins zou best wel eens enkele tientallen procenten van de hele blockchain kunnen zijn. Vooral een decennium geleden toen niemand btc nog serieus nam.
Ik heb wel eens iemand voor 20 euro btc gegeven maar die heeft daar nooit iets mee gedaan en heeft de key niet eens meer.
Dat is geen deflatie. Deflatie is (algemene) waardevermindering van middelen. Wat je beschrijft is verlies. Alhoewel dat nooit zeker is.. immers, deze bitcoins zijn gewoon bruikbaar op voorwaarde dat je de goede key weet. Maar die bitcoin zelf gaat nooit verloren.
Mensen raken ook aan de lopende band euro's kwijt. Laten briefgeld in hun broek zitten als ze het in de was gooien. Verliezen het op straat waar het een keer niet gevonden wordt, of wel, door een junk die er crack van koopt waardoor er geen cent terug de economie in vloeit, want geen belasting etc.
Koop fysiek zilver van je cryptowinsten. Bedank me later.
Ik zit op precies dezelfde lijn
Meh, liever gewoon Bitcoin. Ik loop niet warm voor een paar procentjes winst per jaar.
Waarom juist zilver en geen goud?
@kapoerewiet | 26-04-21 | 20:32: Waarom zilver en goud? Die zijn het afgelopen jaar al verdubbeld. Platinum loopt wat dat betreft wat achter. Overigens is zilver in goud uitgedrukt, nog nooit zo goedkoop geweest.
Een oude beurswijsheid: Als de taxi chauffeur over aandelen begint moet je uitstappen. Uit de aandelen markt en niet uit de taxi natuurlijk.
Als banken instappen in crypto kan het voor jezelf ook geen kwaad. Blijf anders lekker in het veilige (ahum) Shell zitten.
Er volgen spoedig meer banken en dan is het aan.
@pibasso | 26-04-21 | 20:07: banken zien terecht een rol in de beveiliging van wallets en private keys. Wellicht nog als Exchange..
@pibasso | 26-04-21 | 20:07: Banken stappen niet in crypto, maar geven hun klanten nu de mogelijkheid er in te stappen.
De banken beheren de fondsen, dus banken stappen in de crypto
@pibasso | 26-04-21 | 20:46: Nee, ze lopen zelf geen risico. Ze handelen slechts, actief danwel passief, op de wens van de klant. Ze nemen zelf geen positie in.
En 2 jaar later staat alles weer hoger.
Banken stappen niet in. Banken bieden aan om met jouw geld in jouw naam bitcoin te kopen. Daarvoor betaal je de bank in dollars.
@check!
Het is en blijft een digitaal pyramide spel dat vroeg of laat in elkaar klapt.
Ok boomer. Have fun staying poor.
He wappie, dat wordt nu al 12 jaar en 15.000% stijging verder geroepen.
Er is geen enkel argument om dat te staven.
Bij een piramidespel is steeds meer waarde nodig om allerlei beloftes waar te maken. Bij bitcoin zijn geen beloftes. Er zijn alleen bitcoins.
Een ander verschil is dat er geen piramide van instappers is. Iedereen kan op elk moment instappen en uitstappen. Het element van tijd bestaat niet zoals bij een piramidespel (eerdere instappers kunnen met winst uitstappen, anderen betalen het gelag) omdat immers iedereen altijd kan in- en uitstappen.
Je moet gewoon niet inhalig zijn in het begin ik stapte in met 500 Eurootjes die heb ik al terugverdient en zelfs terugverdient . Nu zit ik tussen de 1000 en 1500 winst en wacht weer rustig af ik laat het nu enkel nog maar groeien met de tijd.
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 20:07: maar wat maakt het niet waar dan? De praktische oneindigheid van mensen die het princiepe van ‘there’s allways a bigger fool, niet snappen?
Het is wel zo de kleine bitcoin houders niet de spelers zijn.. het zijn de Exchanges die spelen.. de gewone houder is slechts een pionnetje in dat spel.
@Knufter | 26-04-21 | 20:08: Bitcoin is nog steeds evenveel waard als de laatste instapper wil betalen. Voor de rest heeft het geen waarde. Wellicht kun je er een paar flesjes CBD olie mee kopen, als ik mijn spamberichten moet geloven, maar dat is het dan wel zo'n beetje. Niets meer en niets minder.
@grachus, goud heeft ook geen waarde. Ik kan er nergens mee betalen. Het enige wat het waarde geeft is het feit dat de eindige voorraad moeilijk uit de grond te halen is, wat geld kost, en dan is het wat de gek ervoor geeft. Allemaal helemaal gelijk aan de bitcoin.
@peterdh | 26-04-21 | 20:36: probeer dan eens de volgende: als mining van bitcoin duurder wordt dan de beloning, bestaan jouw bitcoins dan nog? (En belangrijk hierin is dat je eigenlijk geen bitcoins hebt, maar een transactietegoed van bitcoins... er zijn nergens bitcoins identificeerbaar. Jouw bitcoin valt en staat bij mining.. geen mining is geen transacties is geen bitcoin..
Bij goud is dat dus anders. Dat blijft bestaan, ook als mining te duur wordt.
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 20:51: en waar zit het verschil dan in? Overigens blijft het minen van bitcoin wel bestaan, want er bestaat altijd de mogelijkheid dat de bitcoins op een later tijdstip weer in waarde stijgen en verkocht kunnen worden. Overigens op dit moment een non issue met een prijs > 50K.
Zit ook in de wallet. Ben benieuwd wat Cardano gaat doen!
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 20:57: waarom zou een miner zijn (dure) en energievretende rigg in blijven zetten voor bitcoin als ze die capaciteit veel beter op een ander muntje die nog niet zoveel gehalveerd is inzetten? Zijn miners stichtingen, of goede doelen denk je? Zij kunnen zo uitstappen en minder winst nemen op bitcoin en meer winst op bitcoin 2,3,4.... 100.. nieuwe ronde nieuwe kansen als in een monetary matrix...
Het minen van bitcoin heeft gewoon een break even point.. en dat is al lang aan de gang, want 70% van de mining capaciteit staat nu al in een land waar de energie praktisch gratis is en zelfs grotendeels gesubsidieerd is: China.. en lager dan dat kan niet zo veel..
Hoeveel Nederlandse miners zijn er denk je? En waarom is dat?
@KoFitNegerTien | 26-04-21 | 20:58: PoS verbruikt wellicht minder energie, maar is niet volledig decentraal. Of eigenlijk.. het is een race naar welke miner ( of samenspannende miners) in totaal 51% stake hebben en daarmee ook de overige 49% van de markt beheersen. Net als bij PoW, overigens, maar als miljoenen miners een fractie van de munten bezitten, dan spelen zij nooit mee.. en zullen grotere miners vanzelf sneller groter worden, totdat er 1 of enkelen 51% van de markt en daarmee de hele coin beheersen
Dat lijkt misschien onmogelijk, maar als die 51% zich concentreert in een land met de laagste energietarieven, zoals China en dat land heeft geen vrij internet, dan heb je wellicht wel een probleem.
Overigens is bij PoS nog steeds
@Knufter | 26-04-21 | 20:08: bitcoins zijn niet te identificeren, het is zelf geen entiteit. Het in stand houden van de ledger van transacties ( die bestaan alleen) kost uiteindelijk te veel ( meer dan het opbrengt) en de waarde is afhankelijk van de niet waar te maken belofte dat het *gebruikt* gaat worden als currency. 100% fiat met 100% faalkans. De speculatie is wanneer.. en daar kun je best rijk van worden hoor.. zolang je maar op tijd uitstapt.
@peterdh | 26-04-21 | 20:36: Goud heeft de meest veilige waarde die er bestaat. Het kan anoniem, makkelijk vervoerd, kent meerdere toepassings mogelijkheden etc.
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 20:57: het verschil is dat een miner letterlijk binnen 5 minuten een alternatief heeft ( verander het sommetje dat ie moet oplossen en je hebt een nieuwe munt). Een houder heeft op het moment van 0 miners geen transactiemogelijkgeid meer.
Het verschil is dat als ik een kg goud heb, dat altijd mijn goud is, die ik onafhankelijk van welke mining (of niet) heb en blijft bestaan. Het vergaat niet. En het wordt niet gereguleerd ( en het heeft intrinsieke waarde, zelfs als grondstof)
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 22:11: als er geen miners meer zijn wordt het voor een groep houders dus interessant om zelf te gaan minen. En dan zijn er weer miners.
Er gaat een transaction fee van degenen die een transactie doen. De miner die het blok betekend krijgt deze transactie fee. Dat zijn de 'bitcoins' die gemined worden. Als het betekenen van de transactie blokken duurder wordt, en dus de vraagprijs van bitcoin hoger wordt, dan men bereid is ervoor te betalen. Dan gebeurt er niks. Althans niets anders dan met goud. Het word steeds duurder om goud uit de grond te halen. Als het uit de grond halen ineens 60k per gram kost, wat gebeurd er dan?
Mabel heef er veel.
En Mabel is niet gek gebleken. Wees een Mabel
@pibasso | 26-04-21 | 20:17: De prinsesjes zijn wat te jong voor mij en Beatrix te oud.
@Grachus | 26-04-21 | 20:33: Mabel is begin 50.
Was leuk om aan te schaffen 4 jaar geleden
Nu kijk ik er naar en als de koers 250K+ doet ga ik weer eens kijken wat te doen
Alle tijd
Ik denk dat je een jaar of 3 geduld moet hebben totdat de miners/ Exchanges noodgedwongen de prijs weer gaan verdubbelen om hun eigen tegoeden niet te laten verwateren... als mining dan tenminste niet duurder is geworden dan wachten
Hier ook een paar jaar geleden wat gekocht. Geduldig laten staan en wie weet kan ik er op een dag wel een fles dure champagne van aanschaffen, met fruits de mer:-)
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 20:30: Zoek even op "halving 2024".
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 20:41: dat is precies wat ik bedoel. Als de mining fee halveert, dan verdubbelt uiteraard de prijs, die Exchanges zelf kunnen bepalen door koersmanipulatie ( er is ook geen oversight). Die Exchanges ( en miners, vaak dezelfde partijen) zijn niet gek. Die weten hoe het spel werkt en zij zitten in de top van de pyramide... zij bepalen de markt.
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 20:46: "de fee" wordt niet gehalveerd maar het aantal te genereren bitcoins per block. Koersmanipulatie bij een 1 trillion asset and counting wordt wel steeds lastiger. Het is ook niet dat er een paar exchanges zijn, er zijn er duizenden.
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 21:01: de ‘fee’ *IS* de uitbetaling in Bitcoin per winnend block.. dus die fee halveert wel degelijk. En in fiat ( Euro/dollar) verdubbbelt dan uiteraard de prijs.. of miners gaan iets anders minen dan Bitcoin..
@UpdateAvailable | 26-04-21 | 21:01: bij bitcoin wordt de aankoopprijs enkel en alleen bepaald in Exchanges. Dat zijn partijen die overal kunnen zitten. Hoe betrouwbaar Exchanges zijn is enkel te bepalen door hoeveel bitcoin zij zelf ook bezitten. Er zijn geen kapitaaleisen.. er is geen Oversight. Bitcoin is virtueel en transacties tussen bitcoins vinden niet in Exchanges plaats maar in elke 10 minuten volgende winnende miner.
Koersmanipulatie is daardoor extreem makkelijk en al meerdere keren aangetoond ( maar niet aan te pakken- het is niet eens verboden wat ze doen).
Oplichting is echter een veel groter risico.. dat bitcoins ‘kwijt’ raken bijvoorbeeld.
Leuk dus een kleine 3 maal je inleg niet slecht maar miljonair wordt je er niet meer van zoek een muntje wat nog wel de potentie heeft om met honderden procenten te groeien.
Verge.
Tron.
@Ruimedenker | 26-04-21 | 19:56:
Ja Tron heb ik al naar Verge zal ik eens kijken.
Doge had je op 0,05 moeten kopen. Kan nu nog steeds, want staat op 0,22 nu. Er zijn miljoenen kleine zeer actieve beleggers die al enorm.e winsten hebben gemaakt omdat ze gekocht hebben op 0,002. Stel je eens voor als je hier voor 500 euro hebt aangeschaft. En reken dan even verder als ie naar 1 euro gaat.
De 'analisten' op diverse fora stelden begin dit jaar dat dogecoin misschien op 0,08 zou kunnen eindigen, maar dat was een hele wilde voorspelling....
@Ruimedenker | 26-04-21 | 19:56: die dus
Goed nieuws!
Geduld hebben dus en niet instappen met je laatste geld, maar met een beetje beginnen.
Afgelopen week veel winstneming, maar geen moment in paniek geraakt.
Iets minder winst is nog altijd winst.
En als grote partijen vertrouwen tonen in crypto en hoe meer mensen gaan meedoen hoe beter.
Ik schenkt mijzelf maar even een Palmpje in.
Champagne vin’k vies.
Inderdaad lekker wat verdient met Dogecoin was wel iets te vroeg met uitstappen 0.32 het steeg nog verder naar 0.35 nog een klein beetje laten staan 400 je weet het nooit. XRP gaat ook weer de goede kant op en bij 1000 winst tik ik weer 500 af en 500 investeer ik weer in een gokje.
Yep hier ook. Pundix investering op 01-01-2021 €200,--. Waarde rond eind maart € 10.300,--. Nu € 3.900,-- op de teller. Gewoon laten staan, wordt het meer, dan prima, wordt het echt helemaal niets, dan alsnog een leuke spannende tijd gehad voor slecht € 200,--
@Zoelense Hobbyboer | 26-04-21 | 20:08:
Niet vergeten af en toe wat winst te verzilveren en spreid het risico
fantaseer maar verder. het is een nachtkaars
Bitcoin is alles behalve astrologie. De hardste vorm van geld die de mensheid ooit gekend heeft.
Iets wat 10% op een dag in elke richting kan springen of duiken is zo hard als roomboter in de Sahara...
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 20:31: in doubt zoom out.
Klopt. Een hedge tegen hyperinflatie van fiat geld.
@Demuzieksmaak | 26-04-21 | 21:09: zolang de extreme energierekening niet betaald wordt in Bitcoin lijkt me Bitcoin niet echt ongevoelig voor hyperinflatie...
aan de andere kant zou je daardoor je hedge wel eens indirect tegen de Chinese Yuan kunnen hebben staan.. wat op zich niet zo’n gekke hedge is als de dollar klapt..
Wel weer jammer dat energie voornaamlijk in dollars wordt verhandeld... dus helaas.. je zit bij hyperinflatie ook gewoon met je kloten voor het blok
@Epistulae_Morales | 26-04-21 | 20:31: De marktwaarde kan snel stijgen en dalen, maar de uitgifte is voorspelbaar en staat rotsvast voor de komende 100 jaar. Dat is wat men bedoeld met "hard" ;)
zonder onderpand fraudegevoelig. zo zacht als boter.
@Demuzieksmaak | 26-04-21 | 21:09: er is geen inflatie
@MaarFeitelijk | 26-04-21 | 23:34: Veel dommer kan het niet worden. Voor 2007 was er ook geen enkel probleem toch?
Ik had er ooit 100. Wil er niks meer over horen.
Watskebeurt? Pizza mee gekocht?
Zo geduldig als een Trekhaas.
Werk daar aan. Geduld!
We kunnen elkaar de hand schudden.
Ow wat was ik blij met mijn 5k winst.
O well..
Kloten zeg Trekhaas. Maar troost je, hoef je ook niet aan onze vrienden van de Belastingdienst af te tikken. Dat bedrag zou vandaag de dag niet onaanzienlijk zijn geweest. Dikke middelvinger dus, ja toch?
Ja ik was te laat met mijn bitcoins te verkopen want werd hebberig. Dat scheelde me uiteindelijk 14000 euro winst
Het einde komt snel en zo meteen zijn ze niets meer waard. Het is een tulpenmanie.
Het is onbestaanbaar dat een 'munt' die gratis gesticht werd en particulier beheerd wordt een standaardmunt zou worden.
Ondertussen zitten allerlei lieden leuk met de winst. Zou je ook nog wat willen overhouden dan doe je ze nu weg.
@MaarFeitelijk | 26-04-21 | 23:33: u bent vast bankier. Er wordt niets beheerd overigens. Gewoon vraag en aanbod. Iedereen mag mee rekenen en de ledger eerlijk houden. Plus de technische kant vergeet je helemaal. De Bitcoin is maar het topje van de ijsberg. Dexes, smart contracts, sharding, liquiditeit swaps. Er zal een wereld voor je open gaan.
REAGEER OOK