Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Elections Part 2: The Show Continues op 5 januari

Is nog ver weg, toch relevant

Georgia Great Caucasus

Nabrander in de Supreme Court Battle Royale Series.

Deze verkiezingen zijn zó gezellig dat we er gewoon nog eentje doen. Niet alleen flipte Georgia alsnog presidentieel van rood naar blauw, door een marge van momenteel 7.590 stemmen moet daar op 5 januari opnieuw worden gestemd over beide senaatzetels. Die zetels bepalen de meerderheid in de senaat én dus of de Dems alleen kunnen regeren en desgewenst helemaal loco kunnen gaan. Hoe dan?

De Dems hebben de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en ook het Witte Huis kan ze amper nog ontgaan. Blijft over, de Senaat. Tussenstand: Reps 50 en Dems 48 (incl. 2 independents), met dus nog 2 onbepaalde zetels in Georgia. Eén daarvan leek de Reps de felbegeerde 51e zetel = meerderheid op te leveren, maar hoewel hun kandidaat Perdue de meeste stemmen heeft, zet een staaltje ofneetochniet de boel daar nu op stelten.

Lokale regels
Elke staat heeft eigen verkiezingsregels. In Georgia wint qua president gewoon degene met de meeste stemmen, voor de senaat geldt echter: er mogen veel kandidaten meedoen, maar krijgt niemand meer dan 50%, dan volgt in januari een bepalende run-off electiontussen de twee hoogst scorende kandidaten. Voor één van deze zetels was dat wegens 20 (!) kandidaten al op voorhand zeker, maar nu gebeurt het last minute dus ook met de andere zetel die qua meerderheid de doorslag geeft.

R-Perdue tegen D-Ossoff
Voor die zetel stond R-senator David Perdue dik voor op D-uitdager Jon Ossoff. Ook doet er nog een zekere Shane Hazel van de Libertarian Party mee die 2,3% van de stemmen kreeg. In de laatste stemmenbatches gebeurde nu hetzelfde als bij de presidentsverkiezing: D-Ossoff steeg, naar 47,8%, en R-Perdue zakte, naar 49,8%. Juist, ondanks 2% = bijna 100K stemmen voorsprong, komt Perdue nu dus 7.590 stemmen tekort voor de 50%-grens en volgt een nieuwe ronde.

Alles op het spel
Op 5 januari staat voor beide partijen de meerderheid op het spel. Dit worden dus de meest hardcore senaatverkiezingen ooit en beide heren vochten elkaar al voor deze week de tent uit. Zo nam D-Ossoff het R-Perdue nogal kwalijk dat in een filmpje zijn neus groter was gemaakt om aandacht te vestigen op zijn Joodse afkomst en deed Perdue aan het laatste debat gewoon maar niet meer mee. Right, wij slaan maar vast weer popcorn in.

De andere verkiezing gaat tussen R-senator Kelly Loeffler (in 2019 door gouverneur Kemp tijdelijk aangewezen als vervanging van een zieke senator) en D-uitdager dominee Raphael Warnock. Die zal natuurlijk net zo fel worden gestreden (ff inlezen, red.)

Scenario’s en gevolgen
Winnen de Reps één of beide zetels, dan hebben ze alsnog de senaatmeerderheid. Dat dwingt Biden tot samenwerking en compromis, want een president bereikt niets zonder de senaat. Nieuwe wet? Senaat. Geld? Senaat. Supreme Court rechters? Senaat. Dat kán leiden tot complete stilstand, maar in de 148 jaar dat Biden zelf senator was deed hij prima zaken met de overkant, dus dat geeft de Yankee-burger moed.

Winnen de Democraten echter beide zetels in Georgia, dan is het hek van de dam. Bij de 50-50 die dan ontstaat heeft niemand minder dan presumed VP Kamala Harris de doorslaggevende stem. Effectief hebben de Dems dan beide kamers én het Witte Huis in handen en dat geeft ze een carte blanche.

Opties die de Dems dan hebben: filibuster afschaffen, Supreme Court uitbreiden en het kneiterblauwe Washington D.C. en Puerto Rico tot staat uitroepen. Die nieuwe staten krijgen dan afgevaardigden, senatoren en kiesmannen en dat verandert de machtsbalans zo ingrijpend dat de Republikeinen dan echt af zijn. Let wel: dit zou vereisen dat letterlijk élke Dem senator daarin meegaat en die kans is heel erg klein, maar tegelijk is in dit klimaat niets volstrekt onmogelijk.

Voorspelling?
Georgia is traditioneel rood en ging in 1992 voor het laatst blauw voor Bill Clinton. Biden staat op dit moment welgeteld 917 stemmen voor op Trump (sowieso recount dus). In de allesbepalende stemronde in januari gaat natuurlijk iedereen en z’n dode moeder stemmen: de dichtbevolkte, felblauwe steden en al het knalrode erbuiten. Wat er dan gebeurt? Chaos en vast ook rellen, maar wie er wint is echt niet te voorspellen. 

Het midden of het uiterste?
Vermoedelijk vindt zelfs Biden het winnen van beide zetels geen onwijs prettig vooruitzicht. De Democraten hebben met een radicale linkervleugel in hun eigen partij nu immers hetzelfde probleem als de Republikeinen een aantal jaar geleden met de Tea Party. Dat zorgt voor interne verdeeldheid. Een senaatminderheid geeft Biden een excuus voor ‘we moeten water bij de wijn doen’. Krijgt hij echter alsnog een meerderheid, dan zal fel links compromis niet accepteren.

Komt onze studio misschien nog eens van pas. Zin an!

Support Our Series

Deze serie wordt via crowdfunding gefinancierd. Waardeer je de inhoud? Doneer! Klik op de bunq button hieronder, bezoek bunq.me/BankofAmerica(hihi), of doneer direct op NL95 BUNQ 2040 8289 82. Thank you, cordially!

Stijlloze SinterJan

Reaguursels

Inloggen

Wel grappig hoe dwaallicht Tommy Wieringa vandaag in zijn nrc column alle geweld bij de republikeinen legt. Vergeten zijn de antifa’s die zelfs deze week nog Washington belegerden, de BLM rellen en alle plundergeweld. Toch fijn als je zo’n volstrekt eenzijdig wereldbeeld hebt.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 20:56

Arizona! Stop the vote! these vote in ballots are RIGGED!!!!11!1!!!!! :-)
Ergens hoop je dat Trump Arizona net zo nipt wint als Biden Georgia.

De Treinende Rechter | 07-11-20 | 17:28

De radicale linkervleugel van de Democratische Partij is net zo links als de VVD.
Ze willen ongeveer hetzelfde, een "green new deal", een migratiepact, meer globalisme etc. Zo heel erg links zijn ze dus niet. Ze zijn te vergelijken met het midden van de Europese politieke partijen. De doorsnee Democraten zijn zoals het CDA (je komt niet ver in de Amerikaanse politiek als je geen gristen bent). De doorsnee GOP is te vergelijken met de PVV, zelfs de meest gematigde vleugel. De radicalere GOP is te vergelijken met FvD (borealisme/white supremacy) en SGP (zwaar grefo/evangelisch). Heel erg rechts dus.

Mijn GS nick magnie | 07-11-20 | 16:48 | 1

Jij beschouwt uiterst gewelddadig en marxistische Antifa en BLM niet als onderdeel van 'radicaal linkervleugel van de democraten' ?

SaintNick | 07-11-20 | 17:00

Toch effe de NOS aangetikt. Snopes als fact-checker gebruiken. Dat is een soort van nieuwspaal voor democraten en vervolgens hebben ze het over tijdelijke stembiljetten voor en door debielen die nog geteld moeten worden omdat ze gewoon geen normaal goed werkend systeem kunnen bedenken. Dat land is echt helemaal kapot stuk. Hahahaha

Uni-isme | 07-11-20 | 16:40

Dacht al die foto is vast Georgië in de caucasus en niet Georgia in amerika. Reverse image search gedaan kazbegi national park. Overigens zeer de moeite waard ziet er prachtig uit.

zeertegendradig | 07-11-20 | 16:05

Dit is inderdaad verbazingwekkend, het verloopt exact zoals beschreven.

stiffy | 07-11-20 | 16:49

Ik kijk naar feiten ipv naar sensationeel fake nieuws...
Wat ze je niet in de reguliere media vertellen...
'' De '' clown '' van het Witte Huis heeft zojuist onderhandeld over vier vredesakkoorden in het Midden-Oosten, iets wat 71 jaar politieke interventie en een eindeloze oorlog niet heeft veroorzaakt.
De 'clown' van het Witte Huis is de eerste president die de Verenigde Staten niet heeft betrokken bij een oorlog in het buitenland sinds Eisenhower.
De ' clown ' van het Witte Huis heeft de grootste impact gehad op de economie, heeft banen gebracht en de werkloosheid van zwart en Latino ' s verminderd die door een andere president werden veroorzaakt.
De 'clown' van het Witte Huis heeft de diepe, algemene en langdurige corruptie in de FBI, de CIA, de NSA en de Republikeinse en Democratische partijen blootgesteld.
De 'clown' van het Witte Huis heeft de NAVO laten draaien en de partners van de alliantie hun kosten laten betalen.
De 'clown' van het Witte Huis heeft de Noord-Koreanen geneutraliseerd, waardoor ze geen andere kernenergie konden ontwikkelen, raketten naar Japan afsturen en de westkust van de staten bedreigen
De 'clown' van het Witte Huis heeft de relaties met de Chinezen veranderd, honderden bedrijven teruggebracht naar de Verenigde Staten en de economie herstart. Goedemorgen!!!!!!!
De 'clown' van het Witte Huis heeft de benoeming van drie rechters van het Hooggerechtshof en bijna 300 federale rechters beëindigd.
Dezelfde ′′ clown ′′ in het Witte Huis heeft de belastingen verlaagd, de standaard terugbetaling van IRS verhoogd met 12,500 dollar voor het huwelijk, tot 24,400 dollar (100 $), waardoor de beursmarkt is gestegen op recordniveau, wat de pensioenen van tientallen miljoenen burgers positief beïnvloedt.
Deze 'clown' in het Witte Huis onthulde een algemene pedofilie aan de overheid en Hollywood, waardoor de seksuele handel in minderjarigen wereldwijd wordt onthuld.
De 'clown' van het Witte Huis werkt gratis en verloor meer dan miljard dollar aan eigen geld in dienst - en hij heeft dit allemaal gedaan en nog veel meer tegen de saperie en de oppositie van bedreigde mensen omdat u Ze worden blootgesteld als criminelen - als hij herkozen wordt.
Ik snap het al, je houdt niet van hem. Velen van jullie haten hem en verachten hem. Wat slim. Hij dient het Amerikaanse volk en blijft iedereen dienen. Wat doe je behalve zijn naam noemen en hem uitlachen '' het Chinese virus vangen "???
En laat me weten wat Biden heeft bereikt tijdens zijn 47 e verjaardag als ambtenaar voor.
Ik ruil elke dag een 'clown' voor een vorktaal voor corrupte en hypocriete leugenaars. Het maakt me niet uit of ik van zijn personage hou, ik weet niet of ik een biertje met hem wil drinken. Ik heb liever een sterke leider die niet bang is om iemand in elkaar te slaan. Ik heb geen vadersilhouet nodig - ik heb er al een. Ik heb geen leugenaar nodig - dat is wat voor Hollywood en CNN, MSNBC, ABC, NBC, CBS en de New York Times.
Ik heb niemand nodig om me te helpen, maar ik wil geen obstakels of een monster van het seniele moeras.
God zegene Donald Trump - de slechtste gewaardeerde president ooit.

Harrie7949 | 07-11-20 | 15:14 | 21

@SaintNick | 07-11-20 | 17:12:

Dat begrijp je verkeerd. Naast de genoemde zaken zijn er nog honderden voorbeelden waarom Trump het veld moet ruimen. Biden zou niet mijn keuze geweest zijn. Ook bij de Republikeinen zitten (nog) een paar personen die WEL geschikt zijn.

Theodorus.Goldbach | 07-11-20 | 17:39

Trump heeft er voor gezorgd dat voor het eerst in 70 jaar de US energie exporteert in plaats van importeert. Het land is compleet zelfvoorzienend geworden in zijn energiebronnen.
Dat zou Nederland ook eens moeten doen....

Tuinhekje | 08-11-20 | 00:57

Deze clown zoals jij hem tussen aanhalingstekens noemt. Raakt op 20 januari zijn onschendbaarheid kwijt. Zal hij de eerste persoon worden die in een gevangenis beschermd wordt door de secret service

Prof. Drs. Klavan | 08-11-20 | 10:50
▼ 18 antwoorden verborgen

Dat zou wel echt een gouden scenario zijn. Laten we hopen!

Pot Vol Koffie | 07-11-20 | 15:11

In Philadelphia zijn gewapende Trump-aanhangers opgepakt, met in hun auto zakken vol valse stembiljetten. Er zijn dus inderdaad poginge om de verkiezingen te manipuleren, vanuit het Republikeinse kamp. Maar Trump hoor je daar niet over.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 15:05 | 15

@RandyBiel | 07-11-20 | 16:12:
De 2 mannen hadden berichten gestuurd dat ze een wagen nep stemmen zouden afleveren. En op CNN hebben ze het over ‘alledged’ en zette ze de valse stemmen tussen haakjes “” . De NOS doet hier niet aan en beweert dat de 2 mannen een auto vol valse stemmen hadden. Dit is nepnieuws !

cheops | 07-11-20 | 16:22
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik mis onze Groningse reaguurder B. VanBukkem in deze discussies. Waar is hij? Vier jaar geleden haalde hij Foxnews met zijn felicitaties aan The Donald.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 14:17 | 1

Wacht nog even , de race is nog niet gereden .

likmegaties | 07-11-20 | 14:27

Ik denk het en ik zeg het,,Trump gaat t worden. De media maakt er iets heel anders van omdat ze dat zelf anders willen,,maar ik ben er van overtuigd dat Trump gewoon weer 4 jaar in het witte huis gaat zitten als president en is t niet nu dan is t rond januari/febr. Op naar 2024 als ie echt gaat verliezen. En ik hoop dan van een jonger persoon dan biden en trump zelf.

haatsmurfin | 07-11-20 | 14:07 | 18

Als ik complotdenker zou zijn, zou ik nu vermoeden, dat Scotus Roberts (R) expres met de democratische justices meestemde zodat er veel stemmen laat binnen zouden komen om straks 180 graden te draaien en zo heel veel stemmen van vrijwel alleen maar democraten ongeldig te laten verklaren. Dat is pas een goed opgezet fraudeplan. Maar dat zouden die rechtschapen R's nooit doen natuurlijk.

ZureKoek | 07-11-20 | 15:41

@cheops | 07-11-20 | 15:30: dit alleen al is dat je nooit meer een stem zou gaan uitbrengen. Als er zo mee word omgegaan.

Naall | 07-11-20 | 16:22

Dat denk ik ook.
Trump.
Het is wachten op de rechtzaak.

Ben Adam | 07-11-20 | 18:44
▼ 15 antwoorden verborgen

Dat per post stemmen lijkt mij wel iets voor Nederland. Brievenbus zit bij mijn huis dichterbij dan het stemlokaal en ik heb alle vertrouwen in de medewerkers, in onze omgeving zijn dat vooral mensen van Marokkaanse origine, van post.nl. Die gaan echt niet PVV stemmen vervangen door DENK stemmen. Echt niet !!!!

D.Onderop | 07-11-20 | 13:38 | 7

@Peter Emile | 07-11-20 | 14:00:
Je kan je zelf toch ook gewoon aanmelden of meekijken bij het tellen, ipv er alleen over klagen?

RandyBiel | 07-11-20 | 14:24

@RandyBiel | 07-11-20 | 14:24: Je mag zelfs gewoon vlak voor het sluiten binnenlopen en dan meekijken met het tellen na sluiting. Daar hoef je je van te voren niet voor aan te melden.

SkepticalRealist | 07-11-20 | 14:37

Het systeem in de US werkt in een aantal staten zo: iedere ballot heeft een code. Die wordt gescand door een machine. De stemmer kan later op internet nakijken of zijn biljet (goed) gescand is.

Tuinhekje | 08-11-20 | 01:06
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Henkjan1999 | 07-11-20 | 13:34 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Stel dat Joe de peutersnuffelaar als winnaar uitgeroepen wordt
en achteraf blijkt dat er op grote schaal voor hem gefraudeerd is...
Ga vanavond nog maar een keer de 'Dode zielen' lezen.

overVolland | 07-11-20 | 13:33 | 7

@Carlitros | 07-11-20 | 14:26: De andere kant van de sporthal is nou niet bepaald een plek waarvan je veel observeert. Maar is wel in dezelfde room.

SkepticalRealist | 07-11-20 | 14:38

@SkepticalRealist | 07-11-20 | 14:38: Graag bewijs dat observers aan de andere kant van de kamer moeten staan.

On topic: Trump eist dat Republikeinse observanten aanwezig zijn bij tellen. Hoeveel er nu aanwezig zijn? Non-zero!

Carlitros | 07-11-20 | 14:54

@Carlitros | 07-11-20 | 14:54: Hij heeft echt geen idee van wat hij allemaal beweert. Hij raaskalt maar wat.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 15:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik vond deel 1 beter....

Broedermans_Rikje | 07-11-20 | 13:32

Als je hier ooit ook gestemd kan worden via de post,dan vrees ik dat we binnen de korste keren de sharia moeten gehoorzamen.
Heeft niets met democratie te maken,meer met ronselen.

slim blontje | 07-11-20 | 13:31 | 1
-weggejorist-
pepernoot | 07-11-20 | 13:42

Zou Trump, als hij president af is, gelijk de bak ingaan voor belastingontduiking? Zou mij niet verbazen.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 13:20 | 6

@_pacman_ | 07-11-20 | 13:24: die waren meer gevestigde orde. Ik denk dat iedereen trump laat vallen als een obese baksteen.

BobDobalina | 07-11-20 | 14:00

Welke ontduiking?

tjongerschans | 07-11-20 | 16:38

@tjongerschans | 07-11-20 | 16:38: Ach laat gaan. Ze zijn hier een beetje malende geworden. Daarom reageer ik verder niet meer op de verkiezingstopics en ga ze zelfs niet eens meer lezen. Kotsmisselijk word ik van die volstrekt idiote commentaren en het ergste: ze noemen zich 'redelijk denkende mensen'. haha. Nou ze gaan hun gang maar, ik zal het gelukkig niet meer lezen. Doei.

Lupuslupus | 07-11-20 | 16:52
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
pepernoot | 07-11-20 | 13:37

Goed stuk! Wat ontzettend stom om je tegenstanders neus te vergroten. Bah

Middensteun | 07-11-20 | 13:17

Ah, het eerste voorzichtig-kritische geluid op GS naar het slepen met postzakken voor totale staatsmacht?
Was al wat geschokt over de steun voor dit plan.

Jan Passant mk2 | 07-11-20 | 13:17

Over fraude gesproken. Zijn de heren en dames Trumpies bekend met de vele manieren van "voter suppression" uit de gereedschapskist van de Republikeinen? Gerrymandering is er eentje van. nl.m.wikipedia.org/wiki/Kiesrechtgeog...

Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 13:16 | 13

Ja, gebeurt al heel lang, er zijn nl. veel meer Democraten in de VS dan Republikeinen

Diederik_Ezel | 07-11-20 | 14:02

Gerrymandering is best een ingenieus systeem voor de rijke elite om het klootjesvolk de waan van participatie te geven, maar ondertussen gewoon de voor hun wenselijke status quo te behouden. Als je niet wil dat er iets verandert, moet je de mensen die baat hebben bij verandering buitenspel zetten. En wie willen er dat er niets verandert? Conservatieven.

ZureKoek | 07-11-20 | 14:08
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik heb mij nog eens verdiept in hoe het Amerikaanse kiesstelsel werkt want eerlijk, ik snap er geen zak van. Nu ik er wat over heb gelezen wordt mij duidelijk, dat ik er nog steeds geen zak van snap. Iemand die in een paar woorden kan omschrijven hoe het zit?

Leptob | 07-11-20 | 13:15 | 3

Een shitshow?

Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 13:17

Wie het meeste geld kan genereren en de media het beste weet te bespelen wint.

_pacman_ | 07-11-20 | 13:25

Poppenkast (naar poldermodel) ?

serieusgenomen | 07-11-20 | 13:31

Telegraaf meldt het volgende:

WILMINGTON - Op het moment dat nog niet alle stemmen zijn geteld, hij zelf de overwinning nog niet wil uitroepen, laat staan dat zijn opponent Donald Trump zijn verlies heeft toegegeven, is het team rond de Democratische presidentskandidaat Joe Biden al hard bezig om een schaduwregering op poten te zetten zodat het roer zo snel als mogelijk van Trump kan worden overgenomen.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 13:14 | 5

Een coupe bedoel je? De Bidenkellerputsch.

CocaCola | 07-11-20 | 13:31

Dat hij daar nu pas mee begonnen is geeft aan dat de goede man zelf ook niet op een overwinning had gerekend.
Of zou hij vergeten zijn dat, als je aan een verkiezing deelneemt, je ook een idee moet hebben wat daarna gebeurt?

reservebelgië | 07-11-20 | 13:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb beelden , ontzettend wat word er gesjoemeld met stemmen.
Mensen die tellen met biden/harris mondmaskers die stembiljetten invullen voor biden.
Mensen die met trump kleding niet naar een stemlokaal binnen mochten maar mensen met antifa en blm kleding wel.
Ik heb stembiljetten gezien die lagen ergens onder stenen verstopt , in belangrijke countys mochten er geen officials bij zijn.
Dat biden voor.staat is puur omdat er vals is gespeeld.

Dit riekt naar oplichting.

gijs geluk | 07-11-20 | 13:12 | 10

@JackStick | 07-11-20 | 13:28:
Bedankt, ik zal ze opzoeken. Tot voor kort kon ik niet geloven dat de media en bigtech, hoe crimineel ze ook zijn, zo totaal 1984 zouden gaan.
Na het arriveren van het Chinese postzakvirus had ik dat kunnen weten.

Jan Passant mk2 | 07-11-20 | 13:31

@Jan Passant mk2 | 07-11-20 | 13:31:
Veel plezier vandaag. Laat je ons het resultaat nog weten?

Circlont6A | 07-11-20 | 14:05
▼ 7 antwoorden verborgen

Kunnen we het even over Turkije hebben?
Randje failliet, Lira 30% minder waard in een aantal maanden, hyperinflatie, baas vd centrale bank van Turkije ontslagen.
Amerika loopt niet weg hoor, het wordt een beetje veul.

Ruimedenker | 07-11-20 | 13:07 | 11

Zoals hierboven al gezegd, je kan er altijd een paar naartoe sturen om de boel op te bouwen. Er lopen hier in West genoeg nationalistische beroepsturken rond. Ga oom Erdo maar een handje helpen dan.

Ad Hominem | 07-11-20 | 13:33
▼ 8 antwoorden verborgen

Trump was sinds lange tijd een President die geen nieuwe oorlog is begonnen en op vrede was gericht. Blijven praten ( NK , Rusland, enzovoorts) en deals maken. Dat was het beleid van Trump.

Het terugtrekken van de troepen; een historische vredesdeal in het MIdden Oosten en tussen Kosovo en Servië"; ver gevorderde onderhandelingen om de oorlog in Afghanistan te beëindigen; enzovoorts.

Hoe gaat het nu verder in b.v het Midden Oosten?

Harris heeft gezegd dat de ambassade weer weg gaat uit Jeruzalem en de Palestijnen meer gesteund moeten worden.

Ik denk dat Biden/Harris onder invloed van de zeer linkse vleugel van de Democraten het vredes proces in het Midden Oosten opblazen.
========
Joe Biden’s verkiezing houdt een grote overwinning in voor Iran en de ayatollahs

brabosh.com/2020/11/07/pqpct-wtf/

Swieberj | 07-11-20 | 13:06 | 6

Volgend jaar in 2021, net even voor het begin van de zomer, loopt waarschijnlijk het hele COVID19 gebeuren ergens over in een oorlog... Waar? ik hoop in ieder geval niet ergens in een "theater near me/you"

BadPatNL | 07-11-20 | 13:31
-weggejorist-
Henkjan1999 | 07-11-20 | 13:36

@Henkjan1999 | 07-11-20 | 13:36:

Sinds het moment dat Trump is gekozen in 2016 hebben de Democraten en hun vriendjes in de media een "burgeroorlog" tegen Trump en zijn supporters gevoerd.

De media hebben 4 jaar lang niets anders gedaan dan Trump en zijn supporters demoniseren en lanceerden talloze complot theorieën zoals dat Trump met de Russen zou hebben samengewerkt.

En nu roept Biden op tot eenheid nadat hij dus 4 jaar lang Trump en zijn supporters heeft gedemoniseerd. Dus niet bepaald geloofwaardig.

Swieberj | 07-11-20 | 13:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Ieder land heeft zijn Joe Biden.
Wij hebben Bram van Ojik....

Ommezwaai | 07-11-20 | 13:02 | 5

Ja en van Engel

Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 13:32

@Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 13:19: Ik vind Ozturk eerder een Trump dan Baudet. Vooral als hij lekker zit te schreeuwen vanuit z'n bankje naar de voorzitter

Diederik_Ezel | 07-11-20 | 14:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Kleine pikkies is wat Trump-fanboys verbindt, maar dat is al jaren bekend.Geldt ook voor Nederland kennelijk gezien de frustraties hier.

Coño de Barbaar | 07-11-20 | 13:00 | 6

Je zal hem in je bek hebben.

TheBigKirth | 07-11-20 | 13:31

En dat terwijl op links de soyboy de norm is.

CocaCola | 07-11-20 | 13:32

Bij het uitdelen van talenten werd mij door god gevraagd werd wat ik wilde, een hele grote lul of een uitstekend geheugen. Wat ik gekozen heb weet ik niet meer.

austinhealey | 07-11-20 | 15:38
▼ 3 antwoorden verborgen

De media zijn erg teleurgesteld over de Spaanse kiezers

Eindeloos vertelden de experts ons dat de Republikeinse Partij van Donald Trump een doodvonnis zou zijn voor de GOP met zwarte en Spaanse kiezers. De experts hadden het mis.

Trump lijkt tijdens het leven van de meeste Amerikanen een groter deel van de niet-blanke stemmen te hebben gewonnen dan welke Republikein dan ook - 1960 was het laatste optreden dat zo goed was.

www.washingtonexaminer.com/opinion/th...

Swieberj | 07-11-20 | 12:58 | 2

Ik vernam altijd uit de media dat Trump een grote racist is.

Ommezwaai | 07-11-20 | 13:06

Zag vanmorgen een kort stukje van Tucker Carlson. Ook onder blanken heeft Trump grote aanhang. Het is alleen deze keer (waarschijnlijk) niet genoeg.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 13:08

Een ding is duidelijk,niets kan daar normaal daar
Altijd extreem.

Roger-Rabbit | 07-11-20 | 12:57

Ik verwacht eerder dat de show TOT minimaal 5 januari doorgaat. Met de meest heftige senaats campagnes in Georgia ooit. Elke campagnestrateeg is binnenkort werkloos, dus die hebben tijd genoeg om zich te concentreren op 5 miljoen kiezers die de sleutel in handen hebben. Denk dat alle reclameblokken daar puur politiek gevuld kunnen worden. Om daarna wekenlang in tellingen en rechtszaken te verzanden. Ook zonder Trump zal de GOP de laatste strohalm pijpen tot het gouden ei er uitkomt. Je zal er maar wonen...

Feynman | 07-11-20 | 12:56

Weet je wat zo treurig is. Dat hele populisme is zo hypocriet. Het lukt met alle winden mee. Zo'n Nigel Farage ook. Voor de Europese verkiezingen Pro brief stemmen. Nu een roepende dat het allemaal niet deugt.

Trump ook, zes keer bankroet, geen Vietnam door een "blessure", zogenaamde zelf made man. Zijn de mensen die op dit soort types stemmen echt heel onzeker? Zelfde minderwaardigheidscomplex? Kleine pikkies?

Rest In Privacy | 07-11-20 | 12:49 | 12

Het is puur een kwestie van verstandelijke vermogens. Denk dat investeren in onderwijs de enige oplossing is, zodat mensen zich beter kunnen wapenen tegen populistische kletspraat die goed klinkt maar inhoudelijk mank gaat (van het hele spectrum, van dat idiote blm gebeuren tot aan QAnon)

kapotte_stafzuiger | 07-11-20 | 13:03

Check eerst je alinea’s en spelling eens voordat je wat doms bijdraagt.

Fuckinghell | 07-11-20 | 13:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Yep AOC is ook al de Goulag aan het klaarmaken. Door zoveel mogelijk info van iedereen die Trump aanhanger is te verzamelen. Stomme zet van haar want zo maak je ook jezelf een doelwit. #popcornfordaysinslaan

Uni-isme | 07-11-20 | 12:43 | 9

@Dikke_Tammo | 07-11-20 | 13:18:
Bekende uitspraak van Pim Fortuyn:
"U begrijpt dat niet, want u heeft geen sociologie gestudeerd".

Kapitein Sjaak Mus | 07-11-20 | 13:25

@Kapitein Sjaak Mus | 07-11-20 | 13:25: Lol, die kende ik niet.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 13:26

@omanders | 07-11-20 | 13:15: sociologie is een respectabel onderwerp van studie. Echter met een hbo-tje commerciele economie menen hoger opgeleid te zijn...

kapotte_stafzuiger | 07-11-20 | 15:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Het zou ontzettend goed zijn als ook de senaat naar de democraten zou gaan om een einde te maken aan de politieke verlamming daar. Dan kan eindelijk meters gemaakt worden en de schandvlek van vier jaar afbraak worden uitgewist. Het tijdperk van roddel achterklap en nepnieuws is dan hopelijk sneller verleden tijd.

Dat nepnieuws is ook hier extreem irritant aan het worden met huis aan huis complot blaadjes zoals de "gezond verstand krant" en "de andere krant". Walgelijke praatjes van Karel van Wolfereren en Erik van de Beek, over mh17, de media, politiek, alle complot bagger valt gewoon op je deurmat, vermomd als serieus krantje.

Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 12:42 | 11

Ik denk de hersencellen van BL. Man man wat een gelul. Gekwaak eigenlijk!

Harrie7949 | 07-11-20 | 13:22

Nou ik word niet echt blij van herkauwde nonsens in de brievenbus over mh17, recht uit de koker van de Russen zo lijkt het wel. Als nuttige idioten zich hier gaan inzetten om de Russen te plezieren mag daar best wat kritischer tegen worden gereageerd.

Beste_Landgenoten | 07-11-20 | 13:23
▼ 8 antwoorden verborgen

Misschien leuk als ze massaal per post gaan stemmen voor die senaatszetel. Dan weet je maar nooit wat er gebeurd.

C1O2 | 07-11-20 | 12:39

Als de show toch pas op 5 januari verder gaat, kunnen we het dan tot die tijd ff niet meer over dat zichzelf overschattende continent hebben. Ben zo ongelofelijk Trump/USA moe.

normanius | 07-11-20 | 12:38 | 3

U gooit zich liever vol op de chinese griep of de klimaathysterie?

reservebelgië | 07-11-20 | 12:44

En wat gedacht van al die donatieverzoeken telkens? Dat zou na Chips, nuts and beer voorlopig toch afgeschaft worden.

Peerkeoud | 07-11-20 | 12:45

@Peerkeoud | 07-11-20 | 12:45: haha ja een miljardair die om geld bedelt. Verkoop dan een van je torentjes, crooked Donald!

kapotte_stafzuiger | 07-11-20 | 12:47
-weggejorist-
yeps | 07-11-20 | 12:38 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Een mogelijk generaal-pardon voor 20 miljoen (!), illegalen doet de balans nog verder uit het lood slaan. Het gaat lang, lang, lang duren voor de Republikeinen ooit weer aan de beurt komen, als ze überhaupt nog aan de beurt komen.

Verder mist dit stuk, behoorlijk de uitspraak van het Supreme Court van gisteren, dat de stemmen in PA, gescheiden moeten worden op moment van binnenkomst en ook zo geteld en verwerkt moeten worden.

Het juridische steekspel is nog lang niet voorbij. En zolang het onder de rechterlijke macht is, kan niemand zich tot winnaar uitroepen.

netniet | 07-11-20 | 12:36 | 5

@netniet | 07-11-20 | 12:55: Frankly == in an open, honest en direct manner

Dat lijkt me niet echt een nuancering.

Feynman | 07-11-20 | 13:20

@De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:44: Met andere woorden: De illegalen in Amerika following the American dream, en dat is heel wat anders dan het leger gelukszoekers wat naar de EU/Nederland komt voor het gratis geld...

Om verder te gaan op het eerste stukje van uw reaguursel: Ik vermoed dat het juridische gevecht juist lang gaat duren, en terecht overigens, ik herinner mij een Al Gore die tot aan het laatste toe niet wilde opgeven. Ik schat de zaak voor Trump, okay anders, maar een stuk sterker in.

BadPatNL | 07-11-20 | 13:52

@De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:44: Kunt u mij in het kort uitleggen waarom republikeinen niet meer met Trump geassocieerd willen worden? En dan graag ergere dingen noemen dan waar een Bill Clinton van verdacht wordt. Ergere dingen dan de vermeende pedofilie-verdenkingen van Biden? Doe je best.

Normpje | 07-11-20 | 15:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Flauwekul stuk.
De senaat staat nu: D48 R47
Er valt niets te procederen en wordt niets herroepen of veranderd.

AntiZanicz | 07-11-20 | 12:34 | 4

@AZ
Volgens welke bron ?

cheops | 07-11-20 | 12:42

Bernie Sanders is een van die 2 onafhankelijken die met de Democraten meestemt.

Voor het verdelen van commissieposten sluiten die onafhankelijken zich aan bij een fractie. Voor de stemverhoudingen is het ook wel zo duidelijk om ze erbij te tellen.

In de praktijk zijn het momenteel niet de onafhankelijken die af en toe met de andere partij meestemmen, maar de senatoren uit swing states die aan hun herverkiezing moeten denken.

SkepticalRealist | 07-11-20 | 14:12
▼ 1 antwoord verborgen

Verkeerde topic en over de Yanks is alles al gezegd.

MickeyGouda | 07-11-20 | 12:32 | 3

Zag het. Ach ja, de oude Bolk aan het roer. De laatste keer dat partijtje voor mij. Zijn duwen heeft mij niet beïnvloed toen.

reservebelgië | 07-11-20 | 12:46

Over die Yanks wel.
Over die Zuiderlingen valt nog wel wat te verhapstukken.

Kapitein Sjaak Mus | 07-11-20 | 13:03

@reservebelgië | 07-11-20 | 12:46:

Ik had toen nog de hoop dat eindelijk iemand de daad bij het woord zou voegen. Tamelijk naïef, ik weet het.

MickeyGouda | 07-11-20 | 13:36

Jeetje men is er maar druk mee met die Yanks
Zit ik met een prangender kwestie, Riesling of een Pinot Gris vanavond bij de zuurkool?

jaimelavie | 07-11-20 | 12:29 | 17

Nee joh. Sylvaner uit Franken (Noord-Beieren). Perfecte combinatie!

staat het bier koud? | 07-11-20 | 13:23

Wijn drinken bij zuurkool? Je hebt niks begrepen van dat boreale voedsel blijkbaar.
Bier! Gewoon goudgeel opdrinkbier met veel schuim uit een grote pul.

aflaatverkoper | 07-11-20 | 13:55
▼ 14 antwoorden verborgen

Dit is een zegen voor de VS en de rest van de wereld. Komt net op tijd.

DrumPiet | 07-11-20 | 12:28 | 6

@DrumPiet | 07-11-20 | 12:40: Wie zijn rationaliteit? Die van de islamisten, van de wegkijkende lafaard of bijvoorbeeld van Femke Halsema?

Graaier | 07-11-20 | 12:45

@Graaier | 07-11-20 | 12:45:
Waarom kan de ene freakshow alleen maar worden vervangen door een andere freakshow? Trump is een totale narcistische psychopaat met het denk- en incasseringsvermogen van een kleuter. Dat zeggen de msm niet, dat kun je gewoon natrekken via z'n eigen twitter tijdlijn. Tijd voor redelijkheid, tijd voor politiek van het midden.

De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:54

@De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:54:

Wie zegt dat er nu redelijke politiek bedreven gaat worden. Het 'midden' waar extremisten als antifa en BLM gedoogd worden?

JJMS | 07-11-20 | 13:16
▼ 3 antwoorden verborgen

De Dems zetten bij winst de grenzen wagenwijd open voor lui die op hen stemmen. GOP kan dan nooit meer aan de macht komen. Texas wordt en blijft blue. Misschien dat sommige staten zich nog net op tijd kunnen afscheiden van de union. Die zullen dan welvarend blijven terwijl de rompstaat USA een shithole wordt.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 12:26 | 9

@Diederik_Ezel | 07-11-20 | 12:29: Portland en Minneapolis waren ook in goede doen. Die zijn nogal afgegleden. Door toedoen van beleid van de Dems. California heeft trouwens ook wel wat problemen gekregen. Frisco is letterlijk een shithole geworden. Energievoorziening is twijfelachtig geworden door een mislukte green new deal. Bossen worden niet goed onderhouden waardoor er een hoop dor hout ligt met enorme bosbranden als gevolg.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 12:59

@Sitting_targets | 07-11-20 | 12:59|
En wat dacht u van menselijke uitwerpselen op straat? San Francisco is werkelijk te vies om aan te pakken:

- www.businessinsider.nl/san-francisco-...

Sjefke7807 | 07-11-20 | 13:07
▼ 6 antwoorden verborgen

Zou mooi zijn als de Democraten ook in de Senaat een meerderheid krijgen, dan kunnen ze verstandig beleid gaan voeren om Covid in te dammen en bv. investeren in onderwijs.

Diederik_Ezel | 07-11-20 | 12:26 | 6

Hahaha, ja want de door Democraten geregeerde staten doen het zo ontzettend goed op COVID-gebied, nietwaar? Stom toeval dat juist in die staten relatief de meeste doden zijn gevallen.

Terence Hill | 07-11-20 | 12:35

8 jaar de kans gehad,is er.niet beter op geworden

Roger-Rabbit | 07-11-20 | 12:40
▼ 3 antwoorden verborgen

" Biden staat op dit moment welgeteld 917 stemmen voor op Trump "
Volgens AP is dat verschil 4000 stemmen.

RandyBiel | 07-11-20 | 12:23

Ligt Feynman er soms uit?

Ommezwaai | 07-11-20 | 12:22 | 4

@Feynman | 07-11-20 | 12:36:
Nou ja, het was een oprechte vraag, geen insinuatie. Ik zit namelijk met smart te wachten op uw verhaal aangaande de VS, krijg je dit....

Ommezwaai | 07-11-20 | 12:56

Je zit te wachten op een onsamenhangend stukje?

me,myself and IK | 07-11-20 | 13:43
▼ 1 antwoord verborgen

Er moeten nogal veel military ballots binnen komen, dus heel misschien veranderd er nog wel wat.

Conifeer | 07-11-20 | 12:19 | 4

@DexterGordon | 07-11-20 | 12:53:
En weer een beschuldiging die helemaal nergens op slaat en al lang is ontkracht. Waarom kunnen anti-trumpers nooit eens goede argumenten verzinnen. Het is alleen maar na-praterij van msm, verzonnen leugens, uit het verband getrokken uitspraken. Werkelijk niet te geloven!

mood | 07-11-20 | 13:10

Die kwamen gedeeltelijk binnen, met een forse meerderheid voor Biden.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 13:12

@mood | 07-11-20 | 13:10: Het probleem is dat het werkt. Onder het motto "waar rook is, is vuur" gaan toch een boel mensen denken dat er iets mis is.

Eerlijkheid duurt te lang - helaas. Tegen die tijd hebben de leugenaars de macht te pakken, en maakt gelijk hebben niet meer uit.

SkepticalRealist | 07-11-20 | 14:16
▼ 1 antwoord verborgen

De machtsbalans volledig Democratic maken is echt het meest zwarte scenario..

Wijze uit het Oosten | 07-11-20 | 12:18

De VS, het nieuwe Amsterdam.
Voor de statistisch onderlegden en overige geinteresseerden: archive.is/g6IQc Er is overduidelijk iets fishy aan de Biden stemmers.

Frau Merkel | 07-11-20 | 12:18 | 6

@De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:38: waar ligt Stolwijk ook al weer...

Jos Tiebent | 07-11-20 | 12:56

@De echte Stolwijker | 07-11-20 | 12:38:
Die "broer-zus huwelijken" in de USA vindt z'n oorsprong in de Noordwest Europese bevolking toendertijd die de 'nieuwe wereld' opzochten. De refo's zeg maar. Trump en Biden lijken me daar overigens ook een product van.

aflaatverkoper | 07-11-20 | 13:00
▼ 3 antwoorden verborgen

Spannend! Nu al in de agenda gezet en alles geblokt!

BadPatNL | 07-11-20 | 12:18

Debunq. Hebbie geen blockhain?

gebruikesrnaam | 07-11-20 | 12:17

Speculeren altijd leuk. Maar de Dems bestaan uit verstandige mensen, dus die zullen niet helemaal loco gaan als ze de Senaat winnen. Die gaan verstandig beleid voeren.

Rest In Privacy | 07-11-20 | 12:16 | 24

@Kuifje-naar-Brussel | 07-11-20 | 12:54:
@Kuifje-naar-Brussel | 07-11-20 | 12:54:
Kijk, daar hou ik nou van: mensen met een groot hart die doen alsof het allemaal maar zo gewoon is en niets te betekenen heeft.

aflaatverkoper | 07-11-20 | 13:26

@keestelpro | 07-11-20 | 12:27:
Ach blijkbaar red je het al decennia zonder normaal werkend brein Keessie dus as you were

jaimelavie | 07-11-20 | 14:06
▼ 21 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl