achtergrond

Geenstijl

Gemeente Haarlem betreurt ophef stadsdichter Insayno, herkent zich niet in geschetste beeld

Op zijn strafblad bekend als Darryl Danchelo Osenga.

Nou, dat was toch even schrikken, die door de gemeente bezongen "nieuwe richting van het stadsdichterschap vanuit een vanuit een relatief nieuw perspectief." Wat een glorieus beeld hè. Van die stoffige raam-boomers, al een carrière lang rondgewandeld binnen de lokale overheid, natuurlijk totáál geen idee hebben van de werkelijke denkbeelden van zo'n leuke frisse paradijsvogel, en hem vervolgens met een aantal ambtelijke buzzwords op het schild hijsen.

Maar goed, dan de reactie, op de vele reacties. "Voor de gemeente Haarlem is iedere bagatellisering van de Holocaust onaanvaardbaar. In een gesprek met de stadsdichter hebben burgemeester Wienen en wethouder Meijs uitgebreid gesproken over zijn activistische verleden. In dat gesprek is het vertrouwen gegroeid dat Darryl Danchelo Osenga een tweede kans verdient. Insayno heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden en afstand genomen van de eerdere teksten."

In een interview NHNieuws biedt Osenga zijn excuses aan voor het bagataliseren van de holocaust in chanson Zwarte Bladzijde met de tekst "De Holocaust is slechts een cover up voor domme schapen. Ik zie je denken: gast dit kan je niet doen. 8 miljoen joden? Ik praat hier over 18 miljoen slaven. De behandeling van de concentratiekampen is slechts een lachertje vergeleken met onze slavenhandel.

Gister zei hij dat "Als ik mensen heb gekwetst, dan bied ik daar absoluut mijn excuses voor aan". (...) Mijn intentie was om een discussie te openen dat het ene wordt belicht op school en het andere niet. Ik heb op mijn school nooit slavernijgeschiedenis gehad en de Tweede Wereldoorlog werd breed uitgemeten."

Ja, GAST. Op wat voor een middelbare school zat jij dan? Want het is gewoon niet waar dat De Slavernij simpelweg niet werd belicht. Sterker nog, het krijgt "twee keer zoveel" aandacht als de holocaust.

Lolupdate: Gemeente Rotterdam plaatst leuk filmpje met Ansyno.
UPDATE: Crisis in de tent. "De gemeente is op dit moment druk aan het overleggen over de ontstane commotie. “Er is nog geen witte rook”, aldus een woordvoerder."

2019 hè!

Symbool van vrijheidsstrijders!

Symbool van vrijheidsstrijders!

Nieuwe lokale dichter!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ankie Broekers-Knol heeft dé oplossing tegen de fatbikebende: BOA'S EN STEWARDS

Een probleem oplossen met boa's én stewards, dat is als een zwangerschap voorkomen met twee condooms om een lul

@Mosterd | 05-10-23 | 15:01 | 136 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.