achtergrond

Geenstijl

Den Haag verbiedt Anti-Rutte Demonstratie

Vreugdevuur der Democratie ontploft in gezicht Johan Remkes

“Het recht om te demonstreren is een belangrijk grondrecht”, zo stelt de gemeente. “De driehoek, het overleg van burgemeester, politie en OM, wil de demonstratie zoals gebruikelijk graag faciliteren maar daarbij moet wel de veiligheid en gezondheid van de deelnemers en anderen in acht genomen worden. Dat betekent dat de deelnemers – ook in hun eigen belang – in alle gevallen 1,5 meter afstand van elkaar en omstanders moeten houden.”

Den Haag, 2 juni 2020

Johan Remkes verbiedt een demonstratie tegen de anderhalvemetersamenleving die komende zondag in Den Haag gehouden zou worden. Volgens de plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden vormt de wijze waarop de bijeenkomst wordt georganiseerd een gevaar voor de volksgezondheid.

Den Haag, 19 juni 2020

FOTO: Demonstranten tijdens een protest op het Malieveld. Organisator Black Lives Matter Nederland organiseerde de bijeenkomst uit protest tegen geweld tegen zwarte mensen in de VS. Aanleiding is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis. ANP MARCO DE SWART

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.