achtergrond

Geenstijl

LIVE-tracker van het verplichte coronadebat

Waarschuwing. U bevindt zich in de buurt van politici. Hou afstand, blijf alert en let op uw portemonnee, uw privacy en uw bloeddruk.

Het wekelijkse woensdagdebat over de doodvervelende stilstand van het land. Onderwerpen op de lijst, behalve een "Update stand van zaken Covid-19" door de Minister van Clownsschoenen (die vandaag het zorgpersoneel flink over de zeik heeft geholpen): "Tegengaan toerisme tijdens Pasen en de meivakantie" en "maatregelen voor vluchten uit New York" (aka de Meesdoctrine). Ook op de rol, voor de Minister van Boze Boeren: "Maatregelen in de landbouw, tuinbouw en visserij in verband met de COVID-19 crisis."

Dingen om vandaag op te letten: wie zijn er voor of tegen corona-apps, en wie wil deze personal pandemie trackers gaan verplichten op je smartphone? Gaan Jetten en Klaver op het Italiaanse emo-orgel, en zullen ze doordrammen op eurobonds? En: wie durft er in de Kamer op basis van de uitspraken van IC-chef Diederik Gommers dat de toename van coronapatiënten op IC's "heel snel afzwakt" en dat de "capaciteit toereikend is" een voorzet te geven op het versoepelen van de lockdown, teneinde zwaar lijdende sectoren als sport, cultuur en horeca weer langzaam wat lucht te kunnen geven, of blijft IC-capaciteit een gevaarlijke bottleneck? En: Wanneer stopt dit cynische kabinet met stiekem vuile was naar buiten gooien?

RIVM-tombola zoals te doen gebruikelijk rond 14:00 uur hierrr **. Livestream&dito tweets na de breek. **

RIVM: +969 ziek, +308 opgenomen, +147 overleden

RIVM: +969 ziek, +308 opgenomen, +147 overleden

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.