achtergrond

Geenstijl

LIVE. Hele Grote Spuit in economie tegen corona

Oh ja de economie, die was er ook nog

Als Nederland hoest, dan heeft de economie een longontsteking. Dat hoeven wij alle zzp'ers, gepensioneerden, ondernemers, werknemers en andere thuiszitters niet uit te leggen. De website waar je deeltijd-WW aan kunt vragen heeft een grotere piek alsdan kanikmijnvakantienogomboeken.nl en alle winkels behalve de supermarkten zijn net zo leeg als het gevoel dat je hebt na een avond stappen met mensen waar je eigenlijk niet echt goed bevriend mee bent die je dan maar begint door veel te snel veel te veel te drinken waardoor je jezelf halverwege wijsmaakt dat het misschien toch wel leuk is maar je vervolgens allemaal dingen doet waar je niet zozeer spijt van hebt maar waar je liever toch niet aan wordt herinnerd. Nou ja. Leeg dus. Het geld is op. Daarom komt het kabinet (bekend van Eric Wiebes op tv) met allemaal super geheime maatregelen die alvast aan de NOS en RTL Nieuws zijn gelekt: de deeltijd-WW gaat van 75% naar 90% en zzp'ers en mensen met een nulurencontract krijgen sneller een bijstandsuitkering. "Het kabinet is bereid om in deze uitzonderlijke omstandigheden tot het uiterste te gaan. Om alle noodmaatregelen te betalen mag de staatsschuld oplopen. Daarmee komt een bedrag van 90 miljard euro vrij. Als dat niet genoeg is, tast het kabinet dieper in de portemonnee." Straks (schatting: 18u45) wordt het allemaal aangekondigd in een persconferentie waar Irma Sluis, onze favoriete gebarentolk van alle 1 gebarentolk die we kennen, ook bij is. Nu al benieuwd naar het gebaar voor 'plunderaars neerschieten'. 
UPDATE: Er komt een NOODLOKET. 4000 euro voor ondernemers in getroffen sectoren.
UPDATE: Uitstel aflossingsverplichtingen, rentekorting op leningen voor kleine bedrijven.
UPDATE: Deeltijd-WW gaat via ander loket, namelijk een LOONFONDS, dat 90% salariskosten vergoedt. Oude regeling deeltijd-WW stopt.
UPDATE: Versoepelde regeling (geen partner- of vermogenstoets) voor aanvulling levensonderhoud zzp'ers.
UPDATE: Hoekstra kondigt per direct extra geld voor zorg aan. Ondernemers krijgen allemaal uitstel van betaling voor belastingen.
UPDATE: Alle maatregelen hierrr.
UPDATE: NS hoort 'staatssteun' zet meteen alle treinen stil.

Live Persco

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.