GSTV: Kamer weet ballen van #WeekZonderVlees
Iemand nog een XXL Vegafrikandel Speciaal?
Leuke weetjes! Fleur Agema (PVV) was jááárenlang vegetaries, maar stopte daarmee toen de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer kwam en klimaatdrammer Jan Paternotte (D66) loopt wekelijks de klimaatdeur plat bij de McDonalds. Hallo mensen! Het is #WeekZonderVlees deze week, en het is de bedoeling dat u massaal de slavink en speklap overslaat deze week. Want milieu, want alles is maar milieu tegenwoordig. Wie drie keer geen biefstuk eet bespaart een miljoenmiljard liter water, vier gehaktballen is evenveel als heen en weer naar Parijs in een schitterende Hyundai Sante Fé en twee dagen geen BigMac = 400 teruggekeerde grutto's op een weiland in Friesland. OF ZOIETS. Wij dachten dat daar een prima vleesboom over op te zetten was met de immer betrokken en geëngageerde bewoners van de Patatbalie. Maar helaas. HELEMAAL NIEMAND (op Esther Ouwehand na). Ook met heerlijk recept voor Bef Bourguignon van chef de cuisine Thierry Baudet.
Reaguursels
InloggenJetten is meer van de verse worsten denk ik.
even testuh...
Lekker hypocriet (en tevens onwetend) weer... Met z’n allen op de bres voor het klimaat, maar niets doen met een actie die ook CO2 reductie tot gevolg heeft en globale overbevissing tegengaat.
Steeds als ik “Urk en Marokkanen” lees denk ik dat het een typefout is.
Hahaha
Laten ze toch het heen en weer krijgen, de betuttelaars.
Zelf eten ze geen gram minder vlees.
Ik ga gelijk naar de slager en koop voor de hele week biefstuk.
Ik eet nooit vlees alleen wiener schnitzel.
Beetje apart topic dit. Nu wordt er net gedaan alsof iedereen vlees moet eten om niet bij de Linkse kliek te horen. Jammer dat dieren nu een soort politieke speelbal zijn geworden. Als mensen vegetarisch eten om daarmee dierenleed te besparen heb ik daar respect voor.
Het is de linkse kliek die vlees eten gepolitiseerd heeft. Vleeseters zijn fascisten weten we nog uit een onderzoek van Stapel dat groot werd gebracht en later gedebunked.
Maar de lijn was uitgezet, vleeseters zijn slechte mensen.
@2voor12 | 13-03-19 | 09:36:
Exact, het het moraliseren van eetgewoonten komt uit de hoek van de wereldverbeteraars. Herinner me uit mijn studententijd dat een medebewoner vegetariër werd en even later veganist en mij aan de ontbijttafel zei "tjezus, dat jij het lef hebt om in mijn bijzijn vlees te eten!". Ik was te verbouwereerd toen om te snappen wat hij eigenlijk zei. Later begon ik het te begrijpen. Ik was a priori, zo vond hij, een slechter mens en stond lagert op de ladder der deugdzaamheid.
@2voor12 | 13-03-19 | 09:36:
Dat onderzoek was idioot en eens met het feit dat sommige dwepers zijn, maar verder ook eens met de woorden van @Badr Haary | 13-03-19 | 09:17 . Komt nogal oppervlakkig over zoals sommige "politici" reageren. Heb zelf 10 jaar vegetarisch gegeten en eet nog steeds weinig vlees. Helemaal geen vlees eten werkt niet voor mensen, daar zijn we niet voor gemaakt, maar elke dag is overdreven en dan nog moet iedereen het zelf weten en er vrij in gelaten worden. Als je dierenleed wilt beperken, dan kun je ook een deel van de dagen een keer wat anders eten. Denk dat heel wat mensen minder vlees zouden eten als ze zelf zouden zien wat er elke dag voor nodig is in slachthuizen. Maar ook hier geldt, net als met het klimaat, het is een druppel op de gloeiende plaat als je ziet wat er in China en elders aan dierenleed gebeurt.
Wat vandaag weer eens te eten?
*Fernsehnachrichten* De leider spreekt:
"Wij van FvD eten ook vandaag gewoon normaal"
*Aardappels kopen gaat*
"Wij bij Forum voor Democratie eten gewoon normaal"
"Wij" *proest*
Majesteitsmeervoud of toch fascistisch groepsdenken? Heb door dit soort opmerkingen (Terry grossiert er in) mijn lidmaatschap vorige zomer opgezegd. Hij denkt in hokjes en de wereld is niet zwart wit. Verder best goed dat hij er is om een tegengeluid te laten horen, hoop dat hij het goed gaat doen maar vind het iets te oppervlakkig. Dan zie ik uiteindelijk toch liever Wilders (waar je uiteindelijk ook niets aan hebt om het land te besturen met Dion als minister van Landbouw en Machiel als minister van ... ja wat eigenlijk). Fleur zou het nog wel goed doen in de zorg, maar als het erop aan komt toch ook net een beetje te kinderlijk (gaat niet werken met al die ambtenaren die toch al niet graag willen veranderen).
@Watching the Wheels | 13-03-19 | 11:02:
Ik trek dat ook slecht. Maak zelf wel uit wat ik eet en wat ik onzin vind. Maar goed, jonge partij die (te) snel groeit.
@Hollende_Kleurling | 13-03-19 | 11:22:
Hij was bij Nieuwsuur wel goed vanavond.
Ik ben enig kind, dus ik eet wel vlees en ik vlieg ook veel.
Als we toch lekker bezig zijn kunnen we misschien ook nog wat andere thema weken toevoegen:
- de week zonder Islam
- de week zonder klimaatdrammers
- de week zonder NPO
- de week zonder EU
- de week zonder Marokkanen
Doet u mee?
Een week zonder Brexit bangmakerij?
Kunnen we er niet een eeuw zonder Islam enz. van maken?
Ik eet eigenlijk alleen vlees in de betere restaurants. Weet je in ieder geval dat het beter is klaargemaakt dan je zelf kan en ook de kwaliteit is beter. Ik gun de grootgutter de euro's niet voor smakeloos vlees dat voor 50% uit water bestaat.
Of je koopt je vlees gewoon bij de betere slager...
It takes, on average, 24,000 litres of water to produce just one kilogram of chocolate, according to the Water Footprint Network. By comparison, one kilogram of tomatoes requires 160 litres of water.
Hmm vlees met chocolade saus?
Is misschien even wennen maar ik zeg Doen!
Ik voel 'm al aankomen: chocoladeschaamte.
Breng die drammertjes niet op ideeën. Bij de gedachte aan EenWeekZonderChocola werd het echt even zwart voor mijn ogen!
www.okokorecepten.nl/recept/vlees/her...
Dus die 24000 liter water zitten in die kilo chocolade? Hoe doen ze dat toch ....
Wat denk je hoeveel water het kost om een spijkerbroek te maken?
@Badr Haary | 13-03-19 | 09:18:
Ah fijn, dat wordt dus EenWeekInJeBloteKont.
@Badr Haary | 13-03-19 | 09:18:
Inderdaad! Voor het maken van een katoenen t-shirt heb je meer water nodig, zo'n 2700 liter, dan voor het produceren van een reep chocola.
www.oneworld.nl/achtergrond/lijstjest...
Wel grappig eigenlijk als je bedenkt hoeveel extra waterverbruik al die extra katoenen milieudrammer-truien van D66 hebben opgeleverd. Je ziet het al voor je, een deugende D66-er die maar vijf minuutjes onder de douche gaat om met een schoongewassen zieltje trots zijn drammertrui aan te kunnen trekken, gisteren nog net op tijd bezorgd door een diesel rijdende koerier, teneinde zich met de met grijze stroom opgeladen Tesla naar de demonstratie in Amsterdam te begeven. Nog gauw een reep chocola voor onderweg.
Overigens, dat verbruikte water is helemaal niet weg, is helemaal niet verdwenen.
Dit is dezelfde discussie als met die CO2, ze hebben een eenheid bedacht om het in uit te drukken. Als er echt een tekort was aan water voor de productie, dan was een T-shirt inkoop vast en zeker duurder dan die 20 eurocent die het de inkoper nu kost incl. transport naar Europa.
Er zijn inderdaad ook veel plantaardige producten die veel water kosten, zoals rijst, koffie en chocolade dus.
De CO2-uitstoot, het waterverbruik en dergelijke verschilt ook sterk per vleessoort. Kip is minder belastend dan rund- en lamsvlees.
Je kunt dus ook zeggen: eet kip in plaats van rundvlees. En als je vegetarisch gaat eten met flink wat kaas, schiet het milieu er alsnog niks mee op.
Ik blijf mem verbazen over de bemoeizucht van de politiek, met name hoe makkelijk ze zich in 'de privé van de Nederlander' dringen terwijl ze zichzelf in de voet blijven schieten;
- Roken moet stoppen! Is boe, slecht. Alleen wel fijn dat er zo veel belasting van binnenkomt.
- Alcohol. Ditto.
- Vreet geen vlees! Alleen krijgt de overheid wel elke dag geld in het laatje als de Nederlander voor een tientje vlees naar binnen zou harken. En voor dat tientje koop je niet even iets vergelijkbaar lekkers in vegabraaksel. Resultaat, we kopen iets minder dus minder omzet.
De bemoeizucht is echt tenenkrommend. Ze bepalen al erg veel, nu gaat de overheid actief bepalen wat je in je scheur duwt. Ksst, scheer je weg, enge overheid! Ga nu eindelijk eens doen waar je voor aangenomen bent, zorg dat ons land veiliger wordt, eerlijker en mooier om in te wonen (dus oa. uit de eu).
Ze dienen het volk niet, ze knechten het volk. Ze proberen voorgangers, priesters, dominees te zijn en hun wil aan het volk op te leggen, terwijl ze er juist zijn om het volk te dienen. Nu, met die klimaathype, zie je dat overduidelijk. Ze buitelen over elkaar heen in hun streven de beste donderpreken over ons uit te spreken. En we moeten niet de fout maken ons te laten bedwelmen door hun manende of zalvende woorden. Ze gebruiken de eeuwenoude technieken die de clerus gebruikte om ons te knechten en te sturen, om ons schuld en schaamte aan te praten, ons bang te maken en ons te doen verlangen naar de verlossing, een verlossing die ons, uiteraard, enkel via hen ten deel kan vallen.
De overheid heeft sinds de toenemende leegloop van kerken (wat al begin 20e eeuw begon) de taak van opvoeder overgenomen. Vandaar dit moralistisch gedrag. Vandaar de preken van wat wel en niet mag.
Niet dat deze moreel verheven dames en heren zelf zo ethisch verantwoord zijn. Neem zo'n Robbie Oudkerk. Stemde voor sluiting van de Theemsweg waar veel dames van lichte zeden met een heroine verslaving hun werk deden. Maar meneer maakte zelf daar volop gebruik van. Of de moreel zeer verheven Alexander Penthouse. Deed zelf ook alles wat god verboden heeft maar nam anderen graag en veel de maat.
Maar waarom moet er altijd iemand zijn die hel en verdoemenis preken over het kantklossend klootjesvolk? Ten eerste omdat het altijd zo is geweest. Ten tweede omdat veel leden van het proletariaat daar toch behoefte aan heeft. Om toch te horen te krijgen wat wel en niet mag van een verheven entiteit.
@Graaf_van_Hogendorp | 13-03-19 | 08:17: Die politici waren te dom om pastor of dominee te worden.
Ik eet maar een half uur per dag vlees. Da's dan toch klimaatneutraler dan die Jetten, die een a twee volle dagen per week koeien weg zit te kauwen.
Ik prop het inmiddels in een minuut of twee naar binnen. Stel je voor dat de vleespolitie een controle uit komt voeren.
Ik eet maar vijf minuten vlees per dag, onder de koude douche en terwijl ik sta te pissen.
Daar hou ik van. Mensen die goed lezen. En ik moest lachen. Dank.
@Petrus Poortwachter | 13-03-19 | 08:08: laten lachen is altijd plus veel en hier weer gelukt.
Lol, eet Jetten ook vlees tijdens het vliegen dan?
Kooktip voor de heer Baudet: eerst uw runderstoofvlees in blokjes gesneden aan bakken in uw gietijzeren pan. Dan pas uien toevoegen en rustig mee laten fruiten. Tot slot de verse knoflook een minuutje mee fruiten. Niet langer, want dan verbrandt de knoflook. Vervolgens afblussen met een hele fles rode Bourgogne. En dan de groente toevoegen, voor extra smaak deze van te voren wokken. Kruiden en specerijen naar wens/smaak en lekker een paar uren laten sudderen. En zoals meestal met stoofschotels, de volgende dag is dit gerecht nog lekkerder.
Als eerst de uien in de pan gaan, gaat het vlees stoven en krijg je niet het Maillard effect, de lekkere bruining van het vlees. Overigens wel veel pluspunten voor het gebruik van varkensvet en spekjes! Wie dat niet blieft: olijfolie, en dan niet Extra vergine uiteraard, gaat qua smaak prima in dit gerecht. Een scheutje extra vergine olijfolie bij het serveren is voor de liefhebbers dan weer wel een optie. Bon appetit!
Olijfolie
https://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2016/02/10/the-olive-oil-scam-if-80-is-fake-why-do-you-keep-buying-it/
Overigens is een dagje marineren in rode wijn met een boeketje garni en wat ui en wortel voorafgaande aan de rest van de procedure écht de garantie op succes.
Maarrrrrrr......, wel een hele goede tip van Baudet, de spekjes eerst even uitbakken en verder mee laten pruttelen.
@J-van-de-Bontekoe | 13-03-19 | 08:22:
Laurier blaadjes.
enkele boterhammen besmeren met Dijon mosterd en facedown op de massa leggen voordat de garing begint. Heeft iemand al geroepen dat de oven te prefereren is boven het fornuis?
@Is dit nog nieuws? | 13-03-19 | 08:23: ahhhhh....
Zo toch maar even opnieuw naar de super. Het menu voor vanavond is ineens geen andijviestamp meer.
www.geenstijl.nl/5146703/gstv-kamer-w... Goedkope olijfolie bestaat dus inderdaad niet. Zelf gebruik ik die van de Aldi, ruim 5 euro per fles. Die is als goed getest door diverse externe organisaties. Bakken doe ik veel liever in zonnebloem- of arachideolie. Veel goedkoper en neutraal van smaak.
Maar wat ik enkele dagen geleden ook al plempte: de landbouwsector in de EU, en dan vooral de honderden miljarden aan subsidies, is stevig in handen van de georganiseerde misdaad.
-edit- Bedankt voor de goede kooktips! Marineren heeft overigens als nadeel dat het vlees minder mooi bakt. Plus gedroogde kruiden voor een marinade, door het zuur geeft dat heel veel smaak af!
Drammers moet je niet belonen, dus niks 'WeekZonderVlees'. Ook al is de 'kokkin' (teveel eer, gegeven de output) vegetariër, iedere dinergast die hier prijs op stelt krijgt in huize MG gewoon vlees.
Hebben jullie in Gouda geen kaasfondue dan?
Ik eet gewoon vlees want heb zonnepanelen en een regenton... dussss.
Maar vliegt u ook? Waarnaar toe? Hoe vaak? Met hoeveel bagage? En natuurlijk wel vanaf een Nederlandse luchthaven zodat u de milieubelasting niet ontduiken doet?
Oké, dan is het goedgekeurd. ;)
Vegafrikandel is geen frikandel.
Varkenskip is ook geen kip.
Al die speciale dagen en weken. Louter bedacht door de marketing en communicatie sector om zichzelf bezig te houden.
"Ik probeer sowieso maar een of twee keer in de week vlees te eten, maar nu ik dit weet..." aldus Rob EasyJet. Het valt me op dat hij in menig interview, als het om deugen gaat, nooit verder komt dan een "ik probeer...". Dat is typisch de houding van de deugdzame. "Ik probeer niet te zondigen, Heer, maar struikel telkenmale. Daarom smeek ik u, geef mij kracht."
Rob probeert, Rob doet niet, Rob probeert. En proberen, zo vindt Rob, geeft méér dan voldoende recht om de ander terecht te wijzen en te knechten.
Ik moet hierbij altijd denken aan een scène uit de The Rock, waarbij Sean Connery tegen Nicolas Cage zegt: Losers always whine about doing their best, winners go home and fuck the prom queen.
Vleesschaamte, nog even en we moeten ons schamen vlees te eten.
We zouden ons moeten schamen hoe dieren behandelt worden, of moet je zeggen mishandelt worden?
Dat moet al lang. Je hoeft geen vegetarier te zijn, maar je kan wel gewoon de boel halveren om een beetje sociaal te zijn. De Wereld gaat kapot door westerse vreetzakken. En iedereen wordt vetter en vetter, kijk maar om je heen en in de spiegel.
@fastpulseboy | 13-03-19 | 07:31:
Daar heb je wellicht een punt. Maar waar ik op doel is de morele druk die dezer dagen gezet wordt, zonder dat daar enig rationeel plan achter zit. Vliegschaamte, doucheschaamte, rijschaamte, vleesschaamte, visschaamte, plasticschaamte, ga zo maar door, smartphoneschaamte, witschaamte, cisgenderschaamte...
Maar over voortplantingsschaamte zullen we het bijvoorbeeld niet gaan hebben. "Je moest je schamen" roepen de deugdzamen, en daarmee is hun deugen onmogelijk iets waarover je je zou kunnen of mogen schamen. Deugschaamte is in de ogen der deugzamen een onmogelijkheid. De heersende moraal schept de taboes, en daarmee datgene waarover men zich zou moeten schamen. Je schaamt je als groepslid wanneer je de regels van de groep overtreedt, niet wanneer je die regels volgt.
@fastpulseboy | 13-03-19 | 07:31: het dik worden doe je nauwelijks van vlees, maar van suikers, en dat komt met name van planten...
Het is woensdag en nu lees ik dat het de week zonder vlees is. Gelukkig maar, nou is het te laat.
Ik heb dat ook. Er is geen redden meer aan deze week... even ontbijten...
*biefstuk in pan laat glijden*
ik eet deze week extra vlees om te compenseren voor iemand die wel meedoet.
Ik eet maar weinig vlees. Want goed vlees is duur en teveel vlees is ongezond. Vooral veel van dat goedkope tyfus hiv-vlees lijkt mij niet erg goed voor je lijf. Het is dan ook best treurig als je je mannelijkheid wil bewijzen door stoer te doen over vlees. De kans is groot dat je dan ook zo'n leren schort hebt...
@Leeke040 | 13-03-19 | 06:51:
Is lulkoek nou vega of niet?
Klopt! Kalfsleer.
Een goede titel: ballen zonder vrees.
Als bal moet je zonder vrees door het leven gaan.
Een goed begin is de "gehaktbal kiekeboe".
www.youtube.com/watch?v=_fBpPMndhGk
Het zou een goeie kok zijn die Terry, maar als politiek leider wordt het helaas niks meer dan wat tegengeluid. Hij is veel te gemakkelijk afgeleid, je kunt hem zo ook eenvoudig enthousiast over Heugaveldtegels of bloembollen laten vertellen en na een kwartier vraagt hij dan vanzelf "wat was de vraag ook alweer?". Dan toch maar weer een stem op de malloten van de dierenpoes. Dat is een tegenstem, waarmee je weinig schade doet. Rob Jetten is overigens een van de weinigen die gewoon normaal reageert zonder toneelstukje of felle oogjes. Dat wordt nog wel wat als hij die klimaatplannen afzwakt en een paar jaar verder is. Als Jetten d66 al die bedriegers (Pechtold, Ollongren etc.) de partij uit weet te flikkeren, dan wordt het uiteindelijk de nieuwe premier over een jaar of 8; het is de enige die normaal formuleert, snel denkt en ze allemaal (journalisten en politici) kan hebben.
Ben het voor alle duidelijkheid niet eens met de plannen van d66, ze ontkennen het multiculturele klimaatprobleem. We kunnen zo niet door blijven denderen met de immigratie. Denk alleen dat Nederlanders uiteindelijk Jetten erg gaan waarderen als hij een paar jaar verder is. Is gewoon een gevoel en voorspelling.
Wilders was trouwens wel weer lekker op dreef bij Jensen gisteravond.
Ik ga een Döner-pizza eten daar durft de wereld toch niet over te vallen.
Bekende van mij werkt bij provincie. Daar is deze week bij de catering gewoon 0,0 vlees te krijgen. Geen plak ham voor op brood, geen kroket, helemaal niks. Foltering alom.
Net als met snacks en suikers op scholen. Dus wat krijg je; alle scholieren gaan buiten de poorten snacken en doen dan alles drie keer slechter.
Vanwege het gedram zou ik mooi elke dag buiten de bedrijfspoorten gaan eten, Maar ik zou om te beginnen nooit binnen zo muffe ambtenaren club gaan werken.
Dom, dat gaat ze een hoop omzet kosten. Een echte kerel zorgt in dat geval zelf wel voor vlees.
Dus de omliggende snackbars en broodjeszaken hebben het druk daar, deze week.
Het irriteert mij dat een werkgever bepaalt wat werknemers mogen nuttigen, de zotheid.
@Dick Luyenlomp | 13-03-19 | 00:58: Als je wordt ingehuurd is zo'n maffe ambtenarenclub niet verkeerd. Alleen wel je eigen vlees meenemen.
Wat een sneu wereld leven we toch. Geef een dag, week of maand een "Deugende Naam", en de hele kudde hersenloze schapen doet er klakkeloos aan mee.
Het lijkt welhaast relige.
Het gaat om 'bewustwording', echter ik vraag me af of de informatie die de burger daartoe (overzichtelijk en helder) ter beschikking staat dat kan bewerkstelligen.
Zo lang er geen ecologen worden betrokken in de bestuurlijke besluitvoering en voorlichting, is het een verloren zaak. En ze weten het.
Vandaag, de 13de maart, is de dag van het Geluk.
De dag dat we gaan bidden voor een betere oogst.
Het enige domme schaap, doet gewoon wat ie altijd deed, zonder er over na te denken.
Dierendag, Koningsdag....
@Jan Dribbel | 13-03-19 | 00:51:
Een gelukkig leven is een utopie , het hoogst haalbare is een heldhaftige levensloop .
Ach vlees,
zo problematisch is het niet, omdat:
- alle vleesrassen een genetisch zéér smalle genetische basis hebben en extra vatbaar zijn voor allerlei smerige ziekten (die ook op de mens kunnen overslaan en kunnen muteren tot éxtra gevaarlijke, pandemische varianten). Ruimen die handel! Intens dierenleed en boerenleed is iets waar je als vleeseter niet mee bezig behoort te zijn;
- uit vleesdieren extra veel poep en pis komt. Dat is fantastisch voor het rioolwezen! Zo hebben zij ook wat werk. En als die rioolpikken het niet aan kunnen, dan bellen ze maar een boer op met een gierton. Die pompen graag zoveel mogelijk stront in zo weinig mogelijk hectares;
- extra veel poep en pis op akkers de zeldzame planten en dieren helemaal naar de kut helpt. In Nederland hebben we een aantal prachtige, spectaculaire planten- en diersoorten die helemaal niet tegen dat zure mengseltje kunnen en helemaal overwoekerd worden door grassen, brandnetels en bramen, die de natuur tenminste wat overzichtelijker maken!;
- vleesdieren extra veel eiwitrijke voedingsmiddelen uit Zuid-Amerikaanse- en Aziatische landen nodig hebben/krijgen. Daarvoor moeten inheemse volkeren uit hun bossen (waar ze al vele eeuwen rechtmatig wonen) worden getrapt. Dat geeft die bossonesiërs nieuwe carrierekansen en desnoods een ingang om eens lekker door te zakken met wat flessen drank;
- vleesdieren door hun genetisch smalle basis zo'n zwakke weerstand hebben dat ze met duizenden hectoliters aan fungiciden (antischimmelmiddelen) en antibiotica moeten worden besproeid. En dat is goed nieuws voor de pharmaceutische industrie! En al die middelen die in uw stukje vlees zitten zijn óók uitstekend voor u. Preventief!;
- slagerijen het fantastisch vinden om vleesdieren op een zo creatief en zo lijdzaam mogelijke wijze hun aankomende dood tegemoet te laten treden. Doodsangst geeft vlees een fantastisch aroma, bovendien is adrenaline een uitstekende 'tenderizer' van vlees. Fantastisch!
Juist omdat er zo dramatisch over een stuk vlees gedaan wordt, zal het me jeuken. Af en toe doe ik wel eens een dagje zonder, gewoon omdat ik het wil. Maar ik ga me niets laten opdringen door een stel moralisten die bij alles roepen dat het fout! fout! fout! is en dat alles de schuld is van de boze blanke man.
Als de deugkaart getrokken wordt, dan gooi ik de kont tegen de krib en doe ik het tegenovergestelde van was zogenaamd sociaal wenselijk zou zijn. Ik koop een 6-cilinder diesel, ik vlieg nog eens een keer extra en ik neem een flinke lap kalfsvlees.
Gewoon omdat het kan.
Laat de jankerds maar janken. Kunnen ze ondertussen mooi de wereld redden!
@Dick Luyenlomp | 13-03-19 | 00:56:
Quote: "Als de deugkaart getrokken wordt, dan [...] doe ik het tegenovergestelde [...]"
Als iedereen in de put springt, spring ik ook.
Kortom, volgzaam. Maar dan andersom, en dan ook nog eens zonder je eigen handelen rationeel te kunnen motiveren.
Daar kun je trots op zijn!
Ach.... De bio-industrie, daar moeten we met zijn allen een mauw aan passen. Maar gezond grazend vee en pluimvee wat lekker rondbanjerd en rent: prima. We hebben als mensen vlees nodig, mijnheer Nagel. Anders gaan er bepaalde zaken in ons immuunsysteem en evolutie niet helemaal lekker lopen. it de motor van een auto neem je ook niet zomaar de koel-of remvloeistof weg. Je hoeft ben geen bioloog te zijn om te veronderstellen dat (de kinderen van) al die hipsters uiteindelijk een prijs gaan betalen voor het niet innemen van essentiële voedingsstoffen: hun gezondheid.
@Boris Poepnagel | 13-03-19 | 01:09: Zeker te weten!
@Boris Poepnagel | 13-03-19 | 01:09:
Trots op zijn? Och, ik naai gewoon mijn eigen naad, en verder zal het me aan de bips roesten wat een ander daar van vindt. Daar ben ik niet trots op, maar dat is de aard van het beestje.
Uw verhaal van als iedereen in de put spring klopt niet. Als ik me schuldig moet gaan voelen om een stuk vlees of een vliegtrip door een of ander hysterisch wijf zonder natuurkundige kennis van zaken (Rob Jetten, bijvoorbeeld) en hele volksstammen lopen daar blind achteraan (omdat ze het ook niet snappen) dan doe ik daar niet aan mee.
Ook zo met bijvoorbeeld de muziek van Michael Jackson. Ik heb het even gemist wegens een (vliegtrip) in hetbuitenland, maar dat schijnt van de ene op de andere dag niet meer te mogen. Ik heb die hele Jackson nooit gepruimd, maar ik vind dat je zijn muziek prima los kunt zien van zijn pedogedrag. Zijn muziek maakt iedere dag miljoenen mensen blij, zijn sexuele geaardheid waarschijnlijk minder.
Ik vind House of Cards nog steeds een mooie serie, die ik zonder scrupules kan kijken, en als ik ooit naar Michael Jackson zou hebben geluisterd zou ik dat nu nog steeds doen.
Zo vreet ik ook nog vlees en vlieg ik vrolijk de wereld rond.
Uiteraard zeg ik ook niet dat alles kommer-en-kwel is!
Wel zeg ik dat alles kommer-en-kwel blijft (en erger) als er niet (fors) wordt ingegrepen in de genetisch smalle basis van de vleesrassen van rund en varken. Voorts is de ecologische en anthropologische impact van de vleesindustrie nogal een issue...
@Boris Poepnagel | 13-03-19 | 02:02:
Dan zouden onze "leiders" zich daar eens druk over moeten gaan maken. Alleen dat doen zijn niet.
Zij schaffen liever plastic tasjes af, onder het mom van tegengaan van plastic soep. Tuurlijk is plastic soep een dingetje, maar 99,99% van alle plastic in het miljeu komt uit Afrika en Azie.
En dat is precies waar ik zo schijtziek van word. Allerlei quasi maatregelen die genomen worden op regionaal niveau voor mondiale problemen. Niet om het probleem op te lossen, maar voor het strelen van de eigen moraalpaal.
Ik laat me niets opdringen door een stel Haagse of brusselse nitwits.
Ik zou een andere naam aannemen, niemand neemt een poepnagel serieus.
Bah, vieze vent, met je ongewassen vingers.
@Dick Luyenlomp | 13-03-19 | 02:12: Idioot, dat zijn natuurlijk onze plastic zakken daar in afrika, die worden daarheen gebracht om te recyclen... Wat vervolgens niet gebeurd, omdat wij te gierig zijn om er een goeie prijs voor te betalen. Beetje nadenken ja.
vraag eens aan Thieme als ze te gast is en weer een anti vlees trompet schalt hoeveel ze heeft gebeurt toen haar (ex)man Jaap Korteweg z’n aandelen Vegetarische Slager aan Unilever verkocht.
Heel gek, met zo'n topic zou je toch verwachten dat Fleischbaum zich in de panelen zou vertonen.
Jaha, Dat wist onze Fleurtje Agema wel, Goed hoor. Prachtig team van de PVV. Ik gooi nog ff een stuk fleish op de BBQ ,maar Ok ,
dat ben ik weer.
Die speklappen waren heerlijk, met dank aan de biggen farm van nederland.
Met een beetje stalbrand - komt nogal eens voor -is het meteen voorgegaard. Ook regelmatig in de smaak kip verkrijgbaar
@bitterpete | 13-03-19 | 00:16:
Oekraïnse kip. Met een inlegvel als verpakking.
XXL frikandel, komt wel heel erg dichtbij zo.
"If we put our heads toghether, we would just stay home forever."
Gouden plak waardig!
Hier te koop van dezelfde makers als de loempidel
www.hanos.nl/nl/Assortiment/Diepvries...
@Curbed Cobald | 13-03-19 | 00:03:
Of de lange lummel:
www.ffin.nl/onze-merken/mabos-snacks/o...
@Patje2011 | 13-03-19 | 00:05:
Uiteraard!
Maar goed, volgens de specs dus ook aardig vegetarisch.
Iedereen doet hier nu wel stoer, maar de gemiddelde randstedeling eet gewoon minder vlees omdat de druk vanuit hun kunstenaars en reclamebureau vriendjes te groot wordt. En zeker geen plakje ham op brood voor de kindjes want anders krijgen ze op school gezeik met hun slecht Nederlands pratende medeleerlingen.
Dat heb je raak geformuleerd voor de verandering.
M.a.w. er hoeft niet stoer te worden gedaan want we gaan al niet mee met die kwatsch.
We proberen het te compenseren alhier in den provincie.
@knutsel_ | 12-03-19 | 23:59:
Goed geformuleerd, je ziet de leugen er vanaf druipen.
Ik zal eens een serieus antwoord geven voor de verandering. Ik ben, net als Fleur, ook twintig jaar vegetariër geweest. Je hebt een punt als je beweert dat de scene nogal dwingend is. Alleen al een reden te meer om je eigen plan te trekken. Je bent een deugslaaf of je bent het niet.
Ongeacht het jaar getijde krijgen mijn kinderen steevast, sauerkraut mit bratwurst.
En stinken ,dat ze doen, die klerelijers.
En om dat ze het niet meer kunnen betalen. Kast van een huis ,dito hyphotheek en alle diensten stervens duur.
Waarom denk je dat Beau van erven dorens zijn spullen bij de Lidl haalt? nou?
@Datgingniegoed | 13-03-19 | 00:13:
Ons derde kind is vegetarier omdat ik genoeg had van de stinkpoep als je overgaat naar potjes met vlees erin.
Was is er mis met een kaassouffleetje bij de friet?
@miko | 13-03-19 | 00:24:
Kast van een huis? Oprit? Parkeren bij de supermarkt en de Mof volladen met kratten Heineken die je daarna met gemak thuis kan uitladen?
Typisch amsterdam. Kan me voorstellen dat provincialen stikjaloers zijn...
Het valt me alweer mee dat je friet zegt ipv patat.
@Ongeblustekalk | 13-03-19 | 00:25:
Kaassouffle's zijn voor natte kranten, zo smaken ze ook!
@knutsel_ | 13-03-19 | 00:30:
Ik heb ooit zo'n indruk gemaakt boven de rivieren toen ik een bord friet soldaat maakte dat ze het voortaan PatAt gingen noemen.
@Patje2011 Ghehe, ik woon al 29 jaar in het noorden. Iedereen zegt hier patat. Soms ben je gewoon op een missie. :)
@knutsel_ | 13-03-19 | 00:39:
Begrijpt de bestel marokkaan uit noord dat wel als je een frietje shoarma bestelt? Met je multiculturele missie.
Beatrix-stem: mag ik een frietje shoarma bestellen alstublieft?
Lachwekkend figuur.
@Patje2011 | 13-03-19 | 00:35: Knap dat je dat voor elkaar kreeg, want boven de rivieren heb ik nog nooit iets anders dan diepvriesmeuk voorgeschoteld gekregen. Echte (Belse) friet is daar een onbekend artikel. Net als een Schnitzel die over het toch al aardig grote bord hangt. Geef mij de Bourgondische inslag maar hoor.
@Kinkfactor | 13-03-19 | 01:52: hear hear
Als we geen vlees meer mogen eten gaan de kannibalen ondergronds.
Zei in 1930 een Papoea-medicijnman.
katholieke kannibalen eten op vrijdag alleen vissers. Urk is gewaarschuwd.
@Glasgow Argus | 12-03-19 | 23:56:
Shhhht straks wordt er in dit topic verder gevochten!!
@ Glasgow Argus | 12-03-19 | 23:56
Is dat wel kuis?
@Glasgow Argus | 12-03-19 | 23:56: Briljant!
Dankzij die 115.000 windmolens mogen wij straks helemaal niets meer.
Kroketten zijn 80% vegetarisch. Dat lijkt me meer dan genoeg.
prachtproduct! om met de overgebleven bouillon en wat uitgekookt draadjes vlees in een fijne ragout weer zoiets te vermarkten.
Mogn producten van insecten dan wel?
Ik verkeerde in de veronderstelling dat de afname van insecten een probleem is. Moet je ze natuurlijk niet gaan opvreten, he?
Ja hoor, alleen op vliegen moet je een vliegtaks betalen.
Maar zet de vegetarische slager nu echt eerst een soort dier in elkaar van groenten, aardappelen, soja en nog meer zooi om het vervolgens te slachten?
Ja. En ook nog halal.
Oplichterij van de bovenste plank.
Wat u wilt. Ze lachen zich echt de ballen uit hun broek daar: gepaneerde -en met soja en stremsel omhulde- restanten uit de voedingsindustrie. Afkomstig van industriële sorteerders en snijerijen die het niet meer kunnen gebruiken. Men koopt het voor een prikkie -en met tonnen tegelijk- in. En al die sukkels betalen de hoofdprijs.
Hm, deze week is geheel aan mij voorbij gegaan. En dat is maar goed ook. Soja is smerig. Rauw, gekookt, gegrilled, smerig smerig smerig. Behalve als saus. Nee, voor mij is dit de #weekzonderdeug. Net als elke week, trouwens.
Huh, week zonder vlees?!
De week is gisteren al begonnen met pizza met salami en ham, vandaag een gezonde kabeljauw ter compensatie, en dan liggen er nog kipfileetjes, gemarineerde runderlapjes, speklappen en varkensfiletlapjes in de vriezer.
Allemaal gepland om nog gegeten te worden in de week zonder vlees. Beetje laat bericht dit, wat moet ik nu eten bij de bloemkool, de sla en de zuurkool? Alleen aardappels?!
Gehaktballen.Die zijn voor de helft vegetarisch. Om uw goede wil te laten zien. (zijn ook erg lekker)
@Petrus Poortwachter | 12-03-19 | 23:34: kroketten. niemand weet wat daar is ingedouwd. Net als een weduwvrouw, maar dat is een ander onderwerp.
@Glasgow Argus | 12-03-19 | 23:36: Ook lekker maar daar heb je weer weinig jus van.
Net als van uw weduwvrouwen.
Bacon!
Probeer eens zo,n overheerlijke paneerschijf van 'De vegetarische slager.". Dat is een meelbal, gevuld met geprakte kikkererwt en/of tomatenpuree-extract. Voor slechts 3.80 euri.
@kotelet | 12-03-19 | 23:42:
Kostprijs 10 cent.
@Curbed Cobald | 12-03-19 | 23:53:
onDeugend lekker.
Die Daniel Koerhuis moet elke nacht even bloed drinken denk ik, Nosferatu dat het is.
*houten staak en knoflook in de aanslag houd*
Bakbloedworst is anders heerlijk. Uit de pan, snufje zout erover en op witbrood serveren.
En wat moeten we dan met alle niet gegeten koeien/varkens/kippen? Net als de niet geschoten paarden in de Oostvaarder laten creperen?
Vlees eten betekent dan diervriendelijk. Toch?
Koeien en kippen bestaan alleen maar omdat wij ze eten, denk daar maar 's bij na.
@Mr_Natural | 12-03-19 | 23:28: koeien, kippen en varkens zijn evolutionair heel succesvol vanwege hun smaakt-lekker gen.
@Mr_Natural | 12-03-19 | 23:28:
Mompelt iets over melk en eieren.
@botbot | 12-03-19 | 23:38:
Iets met gouden ei en slachten?
Vraagje, hoeveel procent exporteren wij.
Hoeveel procent importeren wij.
De gene die dat weet weet ook dat het gel*l in de ruimte is met je vlees vrije dag of week.
404. Of was dat een ander antwoord?
@knutsel_ | 12-03-19 | 23:28: Slachthuis 5 of zoiets.
Een lekker biefstukje genuttigd met champignons en uien. Jammie.
Een pepersaus met cognac.
@Ce ca! | 12-03-19 | 23:25:
Dat is inderdaad erg lekker!
Of een goede Stroganov saus met port of wodka.
Beetje knoflookboter erop... mhhh
Jum! Vorige week nog bij een 'volks' stakehouse gegeten. Een verrukkelijke lende op, met sausjes en frieten. "Begeleid" door heerlijk gerstenat. Je kunt mij niet blijer maken.
Aardige suggesties mede-reaguurders. Waarvoor mijn dank.
50% roomboter mengen met 50% roquefort, rol van maken met behulp van aluminiumfolie, ff opstijven in de koelkast.
Hier later plakken van snijden en op je biefstuk leggen als hij de laatste keer in de pan gedraaid is. Even laten smelten en opdienen.
Zoooooo lekker.
Muziekje tussendoor: www.youtube.com/watch?v=BPMgiGWPgvw
Fleur Agema; Meat & Greet.
Leuk gevonden :) +1
Sodemieter toch een keer op met dat gezeik over geen vlees mogen eten. Die vent van mij die keihard werkt om drie andere gezinnen ook te kunnen laten vreten via uitkeringen krijgt van mij gewoon elke dag een heerlijk stukje vlees. En met een sappige rib eye, biefstuk of T bone is zijn dag helemaal goed.
Een geile lapdance of pijpbeurt maakt zijn dag helemaal af
Allemaal leuk en aardig,maar de mens is nu eenmaal een carnivoor en vlees hoort bij de broodnodige voeding.
Hoe we dat vlees kweken en verwerken is een tweede issue.
Omnivoor was het toch?
@knutsel_ | 12-03-19 | 23:15:
Maar vlees is broodnodig volgens Ce ca!
Ik sta gecorrigeerd want Mr Natural eet het kaas van mijn brood.
Ja je moet de kat niet op het spek binden.
Oh jongens, dat milieu.
Dat zal er over 100 jaar toch nog steeds wel zijn?
Er is alleen nergens meer plek voor want overal mensen en vinex.
Brrr vlees, in principe gelijk als een dooie in een lijkkist waar je van loopt te snacken... brrr.
Het zegt alles over U dat je het hiermee vergelijkt , maar ik lig geen seconde wakker van je standpunt , ik neem gewoon een portie erbij als compensatie :)
Het hoort dan ook gebakken, met wat jus en peper en zout. Niet zomaar rauw uit de verpakking. Tis maar een tip..
Het lekkerste stukje vlees komt van de sneuhaas, een soort die u welbekend voorkomt...
Ooit gehoord dat iemand die net was geopereerd het advies kreeg om een komkommer te eten om aan te sterken?
Een week zonder Kees zou mij meer aanspreken.
Kees eet een week geen vlees.
En nu zijn m'n ees op.
@Jan Dribbel | 12-03-19 | 23:17: dat kan d bst ovrkomn.
Ik voel me ook altijd een beetje week zonder vlees.
Dat was duidelijk te merken in uw tegels.
*Reikt frikandel aan.
Ik hou wel van week vlees, vooral als het ook warm en nat is.
Reikt zuurvlees, kipsaté of babi ketjap aan..
Ik bedoelde meer als het ook nog kan lopen...
@knutsel_ | 12-03-19 | 23:12: Da's even een kwestie van geduld hebben. Dan loopt het zo je koelkast uit.
@Petrus Poortwachter | 12-03-19 | 23:14:
De oester moet zich eerst openen.
@Mr_Natural | 12-03-19 | 23:15: beter een mossel, die hoef je alleen maar te koken. Voor een oester heb je een scherp mes nodig en moet je oppassen dat je niet in je klauw snijdt.
@Glasgow Argus | 12-03-19 | 23:18: Tegen een mossel hoef je alleen maar lieve dingen te zeggen om je doel te bereiken...
@frank4444 | 12-03-19 | 23:22:
Je moet ze wel eerst goed heet maken.
We kunnen zo in de Allerhande van volgende week.
Koken met Reaguurders!
Je kan er ook poes van make..... kuch.. ik bedoel soep.
@Petrus Poortwachter | 12-03-19 | 23:20: Ehmmm, dag mossel, kom 's hier en #doeslief?
Wat ziet die Graus er tegenwoordig verrot uit zeg; tijd voor een urinetest lijkt me.
Sodemieter toch op met dat gezeik over vlees. De hele voedselketen en vrijwel alle organismen hier op aarde zijn ingericht op het eten van vlees. Hebben wij niet verzonnen, heeft de natuur zo bedacht. Weleens zo,n veganist gezien? Bleek, ongezond, sterk vermagerd. De gemiddelde HIV-patient ziet er gezonder uit. "Ja, maar de mens heeft een keuze", roept de gemiddelde veganist dan. Mijn kat heeft ook een keuze, en eet liever een verse muis dan Whiskas. Geef dieren (waar mogelijk) gewoon een goed leven, en kies waar je dat kunt voor eerlijk vlees. Dan is iedereen blij.
En met zo'n nick moet het wel waar zijn.
Ik onderschrijf uw plempsel dan ook volledig. Komt nog bij dat ik me door niemand de wet laat voorschrijven.
Ik moet de eerste vegetarische leeuw nog tegenkomen inderdaad.
Ik gooi hem er ff in;en niet goed in de bovenkamer. Zie F. van de Graaf
Een soja-schnitsel smaakt me best. Hoemoes met tabasco ook.
Een kartonnen doos met sambal is ook best lekker.
Waarschijnlijk.
Net als broccoli-rijst met gehaktballen van papier-marché.
Wellicht.
@Petrus Poortwachter | 12-03-19 | 23:02:
Je loopt achter. Het is meelworm met sambal tegenwoordig.
@bodemloos | 12-03-19 | 23:44:
Is nog steeds vlees.
Mmmmmm, opgesteven peurschuim, gebakken in lijnzaadolie met een teentje knoflook en wat peper en niet te veel zout.
Vandaag gegeten: uitgebakken ontbijtspek, stukje gebakken lever, kogelbiefstuk. Alles gebakken in uitgebakken varkensvet, heerlijk, met kaantjes en zo. En hoe meer de gekkies gek gaan doen, hoe meer ik het tegenovergestelde doe, zolang het maar lekker is. Hun moraal is niet de mijne.
Als ik dit zo lees is het eerste wat ik denk: pestgedrag.
@bodemloos | 12-03-19 | 23:41: ik dacht aan: hartklepverzakking. Succes met deaud gaan.
En nu de waarheid: De meeste uitsterfgevallen staan op het conto van exoten.
www.ecowatch.com/invasive-species-ani...
Ik dacht aan een ander soort exoten maar ik heb wel vaker foute gedachtes.
Voor straf geen kipkluifjes vanavond.
@Jan Dribbel | 12-03-19 | 22:55: Laat de papegaaienkluifjes ook maar staan dan, over exoten gesproken.
Vreemd wel. Moet Darwin' s struggle of de fittest nu herzien worden? Je zou zeggen dat noordelijke species het meest passen in noordelijke streken en de rest outbreaden.
@bodemloos | 12-03-19 | 23:36:
Dat is met mensen ook zo. Invasieve groepen zorgen voor het uitsterven van inheemsen.
Weet je welke Duitse politicus van Oostenrijkse oorsprong ook vegetariër was?
Weet je welke Duitse bankier van bepaalde oorsprong geen varkensvlees at?
Jammer dat Thierry niet weet dat-ie ook een hele fles wijn in de Bouf bourgignon moet gooien. Nou valt-ie een beetje door de mand voor mij.
Goeie tip van die hele fles. Morgen de sterren uit de hemel eten.
Zout op met je hashtags en gedram.
#zouteensop.
De week van Urk , iedereen aan de vis.
Vis? Gatverdamme zeg.(Misschien lust ik 1 keer in de 10 jaar een klein stukje lekkerbek of gegrilde zalm) Doet mij maar vlees!
@Patje2011 | 12-03-19 | 22:50:
Mwoah,verse dorado of een black jack steak dat is veel beter dan een schrale lekkerbek of die gefokte zalm en zeker beter dan wilde zalm.
@miko | 13-03-19 | 00:15:
Dank. Ik ken het niet eens. Ik zal het mijn vriendin eens aanraden en zelf een hapje proeven.
@Patje2011 | 13-03-19 | 00:28:
Split biefstuk met gamba’s of biefstuk ivm paling heerlijk.
@Dutch_Holland | 13-03-19 | 09:54: ivm
moet zijn i.c.m.
De mens is en blijft een carnivoor
en elke bleke tofu etende moedernoiker
is een vieze ongewassen antifa kraker die pijnlijk vroeg doodgaat omdat het essentiële bouwstoffen mist welke niet door gras te vreten worden aangevuld.
Aldus de ideale wereld volgens het carnivoorisme en het ongezien de typhus principe.
Dus we moeten alle dierlijke produkten laten verouderen of laten verrotten in de supermarkten? Dat is niet echt een eerbetoon aan de beesten. En zonder dat we dierlijke produkten gebruiken blijven de weilanden ook leeg terwijl we dat allemaal zo mooi vinden.
Daarom pleuren ze momenteel in Venezuela alles op straat. Beter aan de mensen dan het te laten verrotten. Niet geheel vrijwillig
Tis niet anders.
De weilanden van nu zijn bijna kunstgras, die zijn zo dood als een pier.
Sinds de PvdD in de tweede kamer zit.
Verklaart de afwezigheid van Thieme.
Die dierenpoes was toch laatst aan haar vleesboom geholpen?
Die vleesboom lusten de honden wel. Honden eten ook hond als het leuk opgediend wordt.
Mag Fleur graag zien :-)
uit principe doe ik niet mee met de reclameweek van Unilever.
Bingo!
Ik vlieg binnenkort naar India, met CO2 compensatie.
Wat moet ik doen om mijn CO2 te compenseren?
Roept U maar...
Bedoelde de symbolische 20€ bijdrage via de reisoperator.
Minder ruftende koeien... maar dat ligt in India wel gevoelig...
18 zonnepanelen op je dak
een electrische leaseuto
geen bonen eten vanwege de scheten
stem op GL met de PS verkiezingen
sluit de grenzen voor migranten uit Afrika
ga voor kernenergie
koop emissiecertificaten
adem niet meer uit.
Thuis blijven/skypen. Lees een mooi boek.
Teruglopen?
Niet naar India gaan? Als u er nog nooit geweest bent, neem een mondkapje tegen de luchtvervuiling mee. En oordopjes.
@Is dit nog nieuws? | 13-03-19 | 08:21: norrit en ORS.
Ik denk dat de partner van Robbie weleens een week mét vlees zou willen hebben,
die krijgt alleen bewerkt vlees
Oei... die opmerking over "Turkse gehaktbal" gaat een nieuwe #ophef veroorzaken
Een Turkse gehaktbal moet je met je blote handen uit de jus halen.
Ja, het laat duidelijk het niveau van de PVV zien. Dion had moeten weten dat het hier ging om köfte.
Köfte....., ook lekker hoor!!
Oh, stond er al.
@Ggroengras | 13-03-19 | 06:29:
Volgens mij was het kebab, want daar zitten toch vaak poep bacteriën in?
Je wil niet weten wat een kilo rijst aan water, irrigatie, energie en bemesting kost. Nog los van het vervoer uit Azie.
*aardappel uit tuin aait*
Of amandelmelk omdat je geen koemelk wilt drinken. Half Californië staat er door droog.
www.geenstijl.nl/5146703/gstv-kamer-w... of sojamelk waar half Thailand en Brazilie voor ontbost worden.
Maar wel drie oogsten per jaar tegen twee per drie jaar aardappelen. en je kunt geen vis kweken in aardappelvelden.
krishijagran.com/agripedia/guide-for-...
Wat een onzin, dat water komt gewoon weer in de kringloop terecht.
Vlees. Vooral vrouwenvlees, dat is zooo lekker. Niet om te eten, nee voor iets anders.
Likken en/of prikken?
Rij
Ga maar kijken in den-haag. Bij de automatiek om de hoek bij het parlement staat weer een om een kippen croquet te halen.
Gristus ter paard wat is die Koerhuis voor een enge gap? Doet me aan een film denken... maar welke ook alweer?
James Bond? The Adams family?
@knutsel_ | 12-03-19 | 22:31:
Lurch.
Ja die ja!
@knutsel_ | 12-03-19 | 22:36:
Lurch was een Nederlander en de reden dat heel veel Amerikaanse toeristen niet naar Nederland durfden te komen.
@Mr_Natural | 12-03-19 | 22:40: kijk, zo leer je weer een leuk feitje!
Daar is Fleurtje weer!
Ik wil de voeten van Fleur likken...
Bij ons op werk ook een week geen vlees.
Nu ga ik uit princiepe iedere dag even bij de slagerlangs.
Oh, voor ballen moet je in het vorige topic zijn.
Sperma is ook gezond.
Bij mijn werk hadden we een vegetarische dag in de kantine, maar na massaal protest is dat terug gedraaid. We hadden zo'n klimaat drammer die minder vlees in de kantine wilde, want slecht voor milieu. De drammer wilde voor iedereen even gaan bepalen wat men eet en wanneer.
@GPZ550 | 13-03-19 | 06:30: Werkte Jetten bij jullie?
REAGEER OOK