Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Subsidieverdelers NPO blijken volkomen corrupt

Het geluid van subsidiemisbruik

Je verwacht het wel. Evenals de krekels in de krant.

Bij nrc zullen ze wel denken: prima scoop, goed uitzoekwerk en overduidelijk een heterdaadje van belangenverstrengeling, dubbele petten en een verziekte subsidiemoraal (mirror) bij het NPO-Fonds, waar je zélfs nog een vleugje antisemitisme in kan ontwaren. En dan blijft het overal oorverdovend stil. Klein stukje in vakblaadje Villamedia, meer niet. Want sja, NPO. Goeie kant van de geschiedenis. Leven heel veel mensen van. Gratis geld dat ook een keer jouw kant op kan regenen. Belangetjes, vrindjes, angstcultuur, ons kent ons, en allemaal mensen die enorm deugen - u weet zelf hoe het gaat in de culturele- en mediahoek van gratisgeldland.

Inderdaad, het is daar doodziek: het NPO-Fonds mag jaarlijks 16 miljoen euro uitdelen. Maar degenen die bepalen waar het geld naartoe gaat, opereren in het geheim, geven geen openheid en zijn zelf vaak óók aanvrager van subsidie uit het fonds waar ze zelf over mogen beslissen: "De deskundigen zijn vaak producent, maker, editor of regisseur. Een deel van hen blijkt zelf mee te dingen naar het geld uit het NPO-fonds waarvoor ze dus ook aanvragen toetsen. Van de commissieleden deden er 19 afgelopen twee jaar met succes een beroep op het fonds. Zeven anderen zijn gelieerd aan productiebedrijven die geld kregen. In totaal hadden dus 26 (van de 57 - red.) commissieleden een dubbel belang." Kan allemaal, met andermans geld.

Prakijktvoorbeeld uit NRC: "Neem Stella van Voorst van Beest. Ze is onafhankelijk deskundige van het fonds. Als regisseur deed ze zelf met de Rotterdamse producent Basalt Film in 2017 via omroep HUMAN een aanvraag bij het fonds. Haar film Goede Buren kreeg 116.163 euro." DING-DONG, DUBBELE PET! Waarom het zo stil blijft over de praktijken? Staat ook in de krant: "NRC sprak met een tiental aanvragers. Een deel van hen is kritisch, maar wenst die kritiek niet terug te lezen in dit artikel, bang voor de gevolgen. Daar is men dan wel weer open over. 'Het is een kleine wereld'." Ja, en eentje waarvan wij vrij zeker weten dat een heleboel journo's er zelf ook vuistdiep in zitten en hier van wisten. Tot slot. 11 van de 11 subsidieverzoeken van de joodse programmering is afgewezen door het NPO-fonds. Je zou er bijna iets van gaan denken...

Reaguursels

Inloggen

Zolang we maar politiek correct lnksaf blijven slaan.

De luis | 27-02-19 | 12:32

En ze vinden het allemaal maar normaal.
Den Haag/ hilversum een Grote corrupte bende

Lieveschat | 27-02-19 | 11:24

Walgelijk. En dat fonds bestaat pas 2 jaar. In welk partijprogramma werd dit voorgesteld? Er is een woord voor: Corruptie.

Mammeloe | 27-02-19 | 11:02 | 1

Dat klinkt dus als VVD

The_Black_Knight | 27-02-19 | 11:28

De NPO is al jarenlang een PvdA-baantjes-carroussel.
Wie was ook alweer per 1 september 2017 tot het bestuur van de NPO toegetreden?
www.nrc.nl/nieuws/2017/07/04/martijn-...
Opvallend was toen de nogal laconieke reacties van (toenmalige) linkse oppositiepartijen. Ook deze politici denken blijkbaar na over hun post-politieke carrière (en dus ook over het feit dat zij in het bedrijfsleven dan vrijwel kansloos zullen zijn).

Links en staatssubsidies, een onlosmakelijk veelkoppig monster.

Kompromat | 27-02-19 | 10:59

Niets wat we nog niet wisten, daarom past Nederland ook zo goed bij de Oekraïne.

FreeVogelaar | 27-02-19 | 10:44

Linkse bolwerken.. Er is een student die tegen de verlinksing van het onderwijs ageert. De held!

BozePaarseMan | 27-02-19 | 10:33

Schokkend overheid instelling corrupt... Zo lang Nederland geen anticorruptiekantoor heeft gaat dit weinig veranderen.
Één van mij broertjes krijgt PGB en moet werkelijk door hoepels springen en zwaar onder druk gezet door de gemeente en getwijfeld over zijn PGB waardigheid als ze dat nu noemen, terwijl de WIJ team medewerkster non stop fouten maakt en afspraken niet na komt, nu krijgt hij weer een steekproef gedaan door diezelfde gemeente om te zien of hij dingen wel juist heeft en geen fraude pleegt. Mijn andere broertje krijgt zorg in natura (dus direct van uit de gemeente) want hij is niet zelfstandig genoeg om PGB zelf te regelen, ben ik er recent achter gekomen dat daar dus al niemand meer langs komt zins halverwege laste jaar, en het heeft mij 2 maand geduurd voor dat er überhaupt iemand langs kon komen vanuit het wij team om te kijken hoe verder te gaan, ondertussen betaalt hij wel het CAK want eigen bijdrage dus het geld wordt wel aan de gemeente betaalt voor zijn zorg. Tijdens het gesprek overigens aan gegeven dat zij dag en nacht ritme volledig naar de klote is maar daar kunnen zij niet bij helpen want hem op bellen doen ze niet want zij werken enkel van 9-5...
PGBers mogen hun cliënten niet bij staan met de aanvraag van het PGB want "slager die eigen vlees keurt" maar ondertussen controleert niemand de gemeentes waar de zorgverleners tot wel 70 euro per uur "verdienen" maar de mensen die hulp nodig zijn en PGB hebben worden zwaar onder druk gezet om "fraude" te voorkomen. Het is werkelijk te ziek voor worden.

En voormalig advies bureau voor mij broertje die destijds doodleuk zijn vrijbesteedbaar bedrag namen als betaling, wat schijnbaar helemaal niet mocht, de vrouw die zijn contact persoon was werkt nu voor de gemeente en het bureau doet nu adviezen voor grond onderzoek.
En zijn oud PGBer die destijds 63 uur per uur kreeg vrij weinig kwam op dagen want hij had veelste veel cliënten en geen tijd, maar wel 6 keer per jaar op vakantie, die is nu aangesloten bij de gemeente en krijgt nu dus zelfs 70e per uur.

Sorry voor het offtopic verhaal moest mij ei even kwijt want dit is toch net zo belachelijk en corrupt. Maar hier hoor je ook nooit meer iets over, en er is eigenlijk nergens waar je kan klagen over het gekloot van de gemeente behalve bij die zelfde gemeente....

Fosite | 27-02-19 | 09:56 | 3

@Fosite | 27-02-19 | 10:50:
Hopelijk brengt het jullie verder, het is natuurlijk erg frustrerend om je zorgen te maken om je familie.

RozemarijnLucassen | 27-02-19 | 11:03

Erik de Bruyn zit in de commissie en is ook Director bij PUPKIN. DIe hebben mooi 2,6 miljoen uit het potje gekregen.

Mental Theo | 27-02-19 | 09:49

Er zijn van die momentjes, als je dit leest, dat je bij jezelf denkt dat je toch wel goed gek moet zijn om gewoon je eigen centen te verdienen, om vervolgens dik de helft daarvan verplicht af te dragen. Om te zien hoe de ontvangers, die er geen flikker voor hoeven te doen, hun badkuipen vullen met de belastinghoningpot en er schaamteloos in rond gaan spetteren.

En dat gaat nog veel erger worden. Dat krankzinnige plan om duizend miljard van staatswege te gaan verdelen... 1000 miljárd. Wat een honingpot, wat een geldpakhuis, wat een corruptie zal dat op gaan leveren. Oncontroleerbaar veel geld, verdeeld door mensen die het zelf niet hoeven op te hoesten, die zelf mogen beslissen naar wie en naar wat die gigantische berg geld gaat. Mijn god de aanname alleen al dat daar geen misbruik van gemaakt gaat worden op gigantische schaal is werkelijk absurd.

Dutchbeaurouge | 27-02-19 | 08:44 | 1

Gewoon meegraaien Dutch, er zit niets anders op. Blijf niet met lege handen achter. Laat een ander de wereld maar redden. Groetjes.

JohnJames_001 | 27-02-19 | 08:59

De concurrentie van Joop.nl met vk.nl is te vergelijken met de concurrentie van twee bakkers. De ene heeft zich weliswaar gespecialiseerd in luxe witte broodjes en de andere in ongesneden donkerbruin meergranenbrood, maar beiden trekken ze klanten met versgebakken brood. Als de ene bakker gratis grondstoffen krijgt aangeleverd en onbeperkte fondsen heeft voor het aannemen van bakkers en de broodjes gratis kan weggeven, terwijl de andere bakker alle kosten uit eigen zak moet betalen en van de winst moet leven, is het natuurlijk onmogelijk om nog te spreken van eerlijke concurrentie. (=Brussen)
Francisco de witte onderbroek aanrander van dat vieze Joop . nl wordt eigenlijk door U betaald en ik wil dat niet, maar wat doe ik eraan, ik zit in de wurggreep van die Ettur & Co, van dat antisemitische clubje dat alle subsiedie aanvragen voor Joodse zaken afserveerd. Lang leve het Sigrid Hooddoekje Kaag model.

Theo-Pim-Riv | 27-02-19 | 08:20

Die Robert Oey is ook een mooie. Als je hem + subsidie googled dan kom je oa uit bij @nostyle en een artikeltje uit 2008 waarin een telegrof artikeltje besproken werd waar Oey beschuldigt werd van graaigedrag. Maar het laat zien dat deze figuur decennia lang van subsidie aan elkaar hangt. Geen wonder dat ie letterlijk lijstduwer is van de grootste subsidiepartij van Nederland (naast de PvdA), GroenLinks. Zou ik ook doen als mijn bammetjes ervan afhangen.

Maar even serieus, heeft buiten de grachtengordel (en nog wat (s)links exclusieve safe space oorden in utca, nimma, grunn en tilla) ooit iets van zijn oeuvre gezien? www.robertoey.nl/film.html

Kan het me bijna niet voorstellen. Denk zelfs dat ze in het Gooi geen idee van zijn werk hebben. Heeft voor bijna al zijn werk tonnen subsidie gehad van verschillende bronnen. Een paar productiehuizen staan nog in het lijstje van de NRC, maar zijn recentere werk bij productiemaatschappij Zeppers Film gek genoeg niet. Maar als je googled krijgen ze wel elders subsidie.

Maar na een paar vluchtige google searches merk je al wat voor klein inteelt wereldje het om gaat, en toch miljoenen te verdelen zijn. De connectie met de politiek en 'onderwijs' zal na wat meer uitgebreidere zoektochten vast wel naar boven komen. Maar dat het door en door rot is staat als een rottend paaltje boven water.

Graaf_van_Hogendorp | 27-02-19 | 08:11

Is toch allang bekend? Pamela Hemelrijk (R.I.P.) schreef hier al lang geleden (1975) een uittreksel over “de grote verrijking die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft vooral op het gebied van normen en waarden” of “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa” linkje ?
gerard1945.wordpress.com/2017/08/06/d...

serieusgenomen | 27-02-19 | 08:07 | 1

De resolutie van Straatsburg (olie in ruil voor moslim-immigratie en islamisering).

serieusgenomen | 27-02-19 | 08:08

Dit heeft Soros natuurlijk het liefst. Dat rechtse Nederlanders via belasting anti rechts en anti Nederlanders propaganda betalen. Hoeft ie zelf niet te dokken.

Historicuck_Han | 27-02-19 | 08:00 | 1

Soros is de Kaiser Soze van rechts NL.
Keyser Söze g.co/kgs/bhHHjg

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 08:04

Geen tegenkrachten in je groep die kritisch zijn over je deugwerk als gaaf groepje. Gewoon lekker onder elkaar deugen en vangen. Dat gaat altijd mis. Dus de volgende keer 40 Joden erin. 10 PVV leden, 5 Russen uit Poetin zijn garde, 5 MAGA's, 5 Assad supporters, 10 vechters tegen windmolens en 20 anti EU commando's. Die mogen vier jaar zich volvreten en geld verbrassen. Daarna heffen we de boel op.

Graaier | 27-02-19 | 07:53 | 1

Goed idee maar dan mogen er ook 10 reaguurders meedoen. Ik doe al mee als adept van de laatste twee door jou genoemde categorieën.

eerstneukendanpraten | 27-02-19 | 07:58

Off topic:
DEVELOPING: Pakistan shoots down 2 Indian aircraft inside its airspace, military says; India shuts down multiple airports - AFP / REU

India now claiming to of shot down a Pak F-16.
twitter.com/NewsPuppet/status/1100644...

Kamikazepiloot | 27-02-19 | 07:47 | 1

Boem, aan welke goede kant moet ik staan volgens de deugers van het NPO fonds ? Oh, wacht Pakistan. Moslims. Die zijn om een of andere reden tegen Joden. Hup Pakistan !

Graaier | 27-02-19 | 07:55

Overal zitten mensen die keihard werken voor het eindresultaat, al dan niet voor volk en vaderland (denk aan onderwijs en zorg),
en mensen die keihard voor zichzelf zorgen en het eindresultaat geen moer kan schelen en desnoods ten koste van volk en vaderland.
Kijk maar in je eigen bedrijf.
De NPO is dus geen uitzondering.

kloopindeslootjijook | 27-02-19 | 07:30 | 1

Bij de NPO en bij Rutte III--> zijn klimaat en migranten heilig.
Dit mag miljarden kosten.

sociaal_econoom | 27-02-19 | 07:45

Jammer weer voor de rest van de mensen die gewoon mooie programma's willen maken.

kloopindeslootjijook | 27-02-19 | 07:11

Ni is het niet zo dat ik er bijna iets van zou gaan denken. Ik ben een stap verder en denk er ook echt iets van. Linkse terreur is het! Engerds zijn het! Schreeuwen moord en brand, nog harder dan die kinderen op dat schooltje in Hoofddorp. Maar niet in staat tot enige vorm van reflectie. Je zou je bijna plaatsvervangend gaan schamen. In beide gevallen.

Happy People | 27-02-19 | 07:05 | 1

Links heeft in Nederland veel macht.... via de NPO.
Zij krijgen subsidie en linkse gasten zie je dikwijls op het scherm.

sociaal_econoom | 27-02-19 | 07:43

Kan er dus mooi nog 16 miljoen worden bezuinigd op de compleet overbodige publieke omroep.

ratelaar | 27-02-19 | 06:46 | 2

Nou nee, het komt op een rare manier bij mensen terecht. Dat is wat anders.

kloopindeslootjijook | 27-02-19 | 07:12

@kloopindeslootjijook | 27-02-19 | 07:12:
Al het geld komt altijd bij mensen terecht. Alleen kwestie van wiens geld, bij wie terecht komt en waarom. Geld van adverteerders bij bedrijven die geld verdienen voor het uitzenden van Utopia, is wat anders dan belastinggeld dat bij omroepen komt voor het uitdragen van hun politieke gedachtegoed.

Dat laatste vind ik ook raar, het eerste vrij logisch. Dus ik zie het verschil wat jij benoemt niet echt, of heb ik je verkeerd begrepen?

peterdh | 27-02-19 | 07:41

Oei ik zie in de tabel van NRC dat "Witfilm" de meeste subsidie heeft gekregen (16 toekenningen voor een totaalbedrag van 1,14 miljoen).

jasvanbus | 27-02-19 | 06:40

Dank van Rossem en dank GeenStijl voor het wereldkundig maken van dit soort misstanden

frisenfruitig | 27-02-19 | 06:35 | 2

Maar denk je dat ze daar bij de NPO ook maar iets van aantrekken?

eerstneukendanpraten | 27-02-19 | 07:55

Het was "deugkrant" NRC die met dit nieuws kwam gister.

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 08:05

Kan me nog herinneren dat de deugers van joodse origine zoals sonja barend, barend en van dorp, de gehele pvda top, de serie schrijvees van programma's als zeg eens aaa, de rozenmollers van deze wereld zelf de sluizen openden voor deze gasten. Mensen die destijds de euvele moed hadden kritisch te zijn over de problemen met migranten werden publiekelijk gekielhaald en voor racist uitgemaakt, erger nog dan nu. En nu huilie doen. Sorry hoor, maar zelf veroorzaakt.

DreDoorsnee | 27-02-19 | 06:16

Goed onderwerp voor Rambam , of toch niet ?!

Minus Richels | 27-02-19 | 05:46

Ik hoop dat binnen kort de NPO helemaal geen subsidie meer krijgt.

NPO is helemaal niet onafhankelijk zender, NPO doet voor 95% alleen maar links geluid laten horen, dus daarmee verspeeld deze organisatie hun subsidie's en heeft het volgens de grondwet geen bestaansrecht meer.

Ook kunnen de salarissen met 80% naar beneden, deze lui die werken voor de NPO worden wel heel erg goed betaald, voor wat ze doen, en dat moet maar eens afgelopen zijn.

De mensen die denk dat ze dan allemaal naar het buitenland vertrekken, die moeten maar lekker met ze mee gaan, want ook voorveel minder geld komen er heus wel mensen werken bij een omroep.

Niet links | 27-02-19 | 05:06

Als Edelstein zich nu Ed Ibrahim al Stein noemt, komt alles goed.

dr Rechts | 27-02-19 | 04:58

Ook bij subsidieverdeling geldt: the winner takes it all.
Laat nu juist ABBA over dit onderwerp een prima song hebben gemaakt:
www.youtube.com/watch?v=iyIOl-s7JTU&a...
Hoe komt het dat ik alle woorden gezongen door Agnetha kraakhelder versta en dat andere zangeressen meestal iets onverstaanbaars kwelen.

Jan Dribbel | 27-02-19 | 04:24

Als ze naast de joodse programmering ook geen subsidie geven aan de moslimprogrammering--> dan is het goed.
Maar dat kan ik van hieruit niet zien?

sociaal_econoom | 27-02-19 | 02:11 | 1

De club genaamd "Halal" kreeg wel subsidie.

dr Rechts | 27-02-19 | 04:59

Waarom is er geen transparant overzicht van elke uitgegeven euro van de 900 miljoen euro die de NPO per jaar uitgeeft. Het is een blackbox waar 900 miljoen ingaat en er komt propaganda bagger en reisgekte uit.

sprietatoom | 27-02-19 | 00:59 | 2

Omdat dat dat ‘bedrijfsgegevens’ zijn en de concurrentie positie zou verslechteren. Zelfs onze kamerleden die die uitgave moeten controleren krijgen geen inzicht. Partijpolitiek speelt de belangrijkste rol vandaar ook de €40 milj. die ze dit jaar als ‘compensatie’ krijgen.

Trumme | 27-02-19 | 02:01

@Trumme | 27-02-19 | 02:01: er dus voor zorgen dat we weer échte volksvertegenwoordigers krijgen.

Harrie7949 | 27-02-19 | 07:03

Je verwacht het niet. Denken ze.

Willem_Oltmans | 27-02-19 | 00:51

Graaiende linkse deugers, goh.

Reagurend_Nijlpaard | 27-02-19 | 00:51 | 2

Misschien zijn het wel rechtse graaiers, nijlpaard.

Jan Dribbel | 27-02-19 | 01:10

@Jan Dribbel | 27-02-19 | 01:10: nou als je VARA/BNN en de NPO volgt is het weinig rechts wat je hoord.

Trumme | 27-02-19 | 02:02

Scherp en vet artikel!

Mogwai | 27-02-19 | 00:42

Zal morgen eens hoofddoekjes gaan turven tijdens het nieuws/1 vandaag/nieuwsuur, dus wat er tijdens reportages op straat "toevallig" aan Zak van Max in beeld komt, qua intervieuws en gewoon als "willekeurige passant/werknemer". Ben heel benieuwd, zal vast niet representatief zijn voor de daadwerkelijke peroneelssamenstelling.

Graaisnaaiert | 27-02-19 | 00:24 | 1

In N-Korea kunnen ze het niet beter.

Trumme | 27-02-19 | 02:03

Raar, de WOB moet gewoon overal gaan gelden, geen uitzondering op wie de subsidie verdeeld en wie het krijgt. Mag vind ik na verstrekking vanuit ministerie geen geheim zijn. En 11 joodse afdeling aanvragen bij EO en alle 11 afgewezen geeft hoe je het ook bekijkt te denken!

Jan, Leiden | 27-02-19 | 00:22
-weggejorist-
RenHoek | 27-02-19 | 00:19 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit land is terminaal, de kanker is volledig uitgezaaid, het systeem is pervers, de arrogantie van de macht is stuitend, iedereen is corrupt.. de ondergang van het westen nadert, de mensheid heeft niks geleerd, de geschiedenis herhaalt zich.

Ton8695 | 27-02-19 | 00:19 | 8

En dan nog staan we wereldwijd in de top tien. Ik begrijp al door alarmisten niet. Je zou bijna denken dat er iets achter steekt, al die opgeklopte onvrede.

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 08:07

@Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 08:07: Lekker belangrijk zeg in de wereldwijde top tien. Vraag aan de gemiddelde Nederlander of ie tevreden is en je hoort nee. ik stem niet om iets te betekenen in de wereld. Het moet in mijn land beter gaan.

peetjoh | 27-02-19 | 08:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Toch maar mooi van die "kartelkrant" NRC dat ze met dit onderzoek komen, nietwaar?
Ik las het vanmiddag al en dacht: Dat is nou koren op de molen van GS, kijken hoe laat het erop staat! Toch nog vrij laat, dus.

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 00:02 | 5

Ze zien de oplage wekelijks dalen en hebben straks bij EenVandaag de opinie peilingen gezien. Scorebord journalistiek noemt men dat geloof ik.

Trumme | 27-02-19 | 02:10

Trumme het kan ook nooit goed zijn hè? Het is een foute krant maar als er iets goeds in staat komt dat wegens foute motieven. Misschien ben je gewoon een zuur oud mannetje?

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 08:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Linkse hobby’s, subsidies, zakken vullen

Sprinkhaan | 26-02-19 | 23:52 | 1

Alles wat links bedenk, gaat gepaard met belastingverhoging.

Niet links | 27-02-19 | 04:58

Als je Bixby op je telefoon indrukt en 'heil hitler' roept, dan vraagt ze al "which one? NPO one, two or three".

klowiepowie | 26-02-19 | 23:33

Een zekere Robert Oey maakt ook al zijn hele leven films en documentaires die geen mens ook gezien heeft, maar waar wel op wonderbare wijze altijd tonnen subsidies voor beschikbaar zijn.
Mijnheer Oey is daarbij toevallig ook de partner van Femke Halsema, maar suggesties dat één en ander met elkaar te maken heeft zijn uiteraard schandalig.

spanarchist | 26-02-19 | 23:23 | 4

♪♫ wat SIST daar door het struuuuuuuuik gewas..♫♪ Was de documentaire nog niet af over dit fenomeen, als reden om niet te handhaven, wat 'de grote Eberhard' terecht strafbaar heeft gesteld? (bij zo'n opvolging wordt iedereen pas groot...)

Bakschuif | 26-02-19 | 23:41

Getrouwd met Femke Halsema. Dan is hij reeds voldoende gestraft voor zijn wandaden.

Peter777 | 27-02-19 | 00:23

@Peter777 | 27-02-19 | 00:23: Ze zuigen samen het volk uit. Belangen verstrengeling heet dat in de echte mensen wereld.

peetjoh | 27-02-19 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

En dan te bedenken dat er in ons personeelsblaadje een prijspuzzel staat met de uitdrukkelijke mededeling dat 'het personeel uitgesloten is van deelneming'.

pa_niek | 26-02-19 | 23:06

Liep vandaag door het Centraal Museum te Utrecht. Keek naar Rietveld stoeltjes en naar een triplex boekenkastje van zijn vrouw. Een en al hype, deze proletarisch omhooggevallen timmermanskrakkemikjes. Maar timmerman Rietveld is heiliger dan timmerman Jozef, de stand-in vader van Jezus. Die jaren zestig verinteelting, het museum loopt er nog steeds mee te pronken. En als je in een zaal met het ware werk rondwandelt (ze hebben een fijne 19e - vroeg 20e eeuw collectie), dan lijkt het alsof daar de overbelichting van buitenaf (het was een stralend zonnig dag) helemaal geen snars interesseert. Heel veel van die hybride (deels klassiek, deels 'modern' (rijp voor het openluchtmuseum)) musea verafgoden nog steeds 'de avant-garde' terwijl ze zich schamen voor de prachtwerken die van vóór de fake-jaren zestig dateren. De jaren zestig toont de verslaving aan de subsidiepotten. Gooi die zooi maar op Marktplaats.

Eeuwig..Op..Vakantie | 26-02-19 | 23:06 | 12

www.geenstijl.nl/5146458/subsidieverd... Een goede architect is heel creatief, maar laat (als hij verstandig is) het berekenen over aan zijn chef de bureau (bouwkundige) en de aannemer die het project uitvoert.

Jeff Hawke | 27-02-19 | 00:24

Tsja, kunst. Dat gaat toch ook niet over een objectieve schoonheid? Het is grotendeels hype, ofwel wat "men" mooi vindt is mooi. Iedereen kan zo'n stoeltje maken, daar gaat het niet om en toch vinden veel mensen het fraai, aantrekkelijk en het geld waard. In zijn tijd was het vernieuwend, anders, simpel, gedurfd. Nu is elke IKEA een designhuis en is alles al gemaakt en bedacht.

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 01:06

Rietveld was een kritiekloze Bauhaus bewonderaar die slim genoeg was de tijdgeest te volgen: mondje dicht voor het geld en de oorsprong van de ideeën. Bauhaus=entartet=bolsjewieken. Deugvolk voelt zich daarom dwangmatig gedwongen (lol) Bauhaus en dus Rietveld&vrienden in al zijn varianten te verafgoden (zoals u terecht al opmerkt). Er is een voortdurende druk het op te hemelen met een eindeloze stroom propaganda en subsidie. Het wordt tenslotte breed gedragen vanuit de UN met allerlei Unesco programma's; daar is ongetwijfeld een goede reden voor!

kindapaas | 27-02-19 | 03:49
▼ 9 antwoorden verborgen

Hier is een idee:
Koop van die 16 miljoen elk jaar meer aandelen KLM/AF. Schaf dan de Fransen af. Gewoon. Koop ze uit. Ontslag. Foetsie. Noem de hele toko KLM. En schaf dan de NPO af. Laat die medialui voor KLM werken als reisleiders in Afrika Z-Amerika of Azië. Zijn ze graag. Iedereen blij. Behalve de Fransen, maar who cares.

Tadaa. Weer een plannetje af.
U mag me bedanken

DeJemelscheet | 26-02-19 | 22:51 | 6

Begrijp wel dat deze KLM aankoop gedaan word omdat ze op hun vingers kunnen uitrekenen dat de Politieke Elite en al het linkse schuim in de toekomst een luchtbrug nodig zullen hebben om hen te evacueren naar Canada, omdat hier de situatie volledig uit de hand gaat lopen. Ze voorspellen dat daarbij 22% van de autochtone bevolking zal overleven, die dan door de allochtone meerderheid gevangen zal worden gezet, en later met zgn. ‘religious trials’ schuldig bevonden zal worden en bij sharia-wet als ongelovige door onthoofding of steniging om het leven zullen worden gebracht. Probleem NL opgelost...

random_roadkill | 26-02-19 | 23:42

@random_roadkill | 26-02-19 | 23:42: dan moeten ze in Candinavia wel een alternatief voor Justin Turdeau gekozen hebben, want zijn importprogramma heeft Zweedse proporties aangenomen.

Glasgow Argus | 26-02-19 | 23:46

@random_roadkill | 26-02-19 | 23:42: Het bijzondere en vermakelijke aan deze voorspelling is dat velen die dit nu weglachen ooit op het moment dat het hoofdje eraf gaat zullen denken: wat heb ik dit allemaal verkeerd ingeschat. Ik zie berbaar al op zijn knietjes, handjes vastgebonden op de rug.

Peter777 | 27-02-19 | 00:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Ah, cultuursubsidie. Daar streel ik wel vaker met mijn dubbele gedachtes langs: wanneer kun je als maker nou met een goed gevoel subsidie van de staat ontvangen? Alles wat de doorsnee burger wil zou in theorie geen subsidie nodig hebben, want daar zou de burger zelf best voor willen betalen. Maar die burger wil niet betalen voor experiment (volgens mij), terwijl experiment zorgt voor innovatie. Dit lijkt mij een onderbouwing voor subsidie.
Als maker in de volledig zieke 'markt' van de cultuursector heb ik er hoe dan ook een flink onzeker gevoel bij: wat is je meerwaarde als men niet persoonlijk wil betalen voor wat je maakt? Mijn recente project, Schilderswijkse bloemetjes, heb ik zonder subsidie gedraaid, en met de hoop dat het zichzelf financieel kon dragen, maar dit kostte me tot nu toe duizenden euro's. Maak ik waardeloze rotzooi? Vind zelf van niet, maar voor iemand anders zal dat wellicht zo zijn.
De waarde van cultuur is hartstikke subjectief, en dat maakt het zo gevoelig hoe een commissie over subsidiegelden beslist. Brrr, zelf zou ik er niet graag inzitten eigenlijk.
Hoe vinden jullie dan dat er over cultuurgeld zou moeten worden beslist?

RozemarijnLucassen | 26-02-19 | 22:48 | 23

@Patje2011 | 27-02-19 | 01:21:
Een draagbaar kunstwerk dus zelfs, wat leuk!
En zo te horen is het voor jou dan juist de persoonlijke touch ervan die het waardevol maakt.

Beste_Landgenoten | 27-02-19 | 01:19
Hartelijk dank, ervan uitgaande dat je schilderswijksebloemetjes.nl bedoelt.
Van Rembrandt zou ik zeker niet zeggen dat hij saaie doorsneekunst maakte. Ik denk alleen niet dat je kunt verwachten dat er in een grote groep mensen erg veel talenten zoals hij tot ontwikkeling komen als de randvoorwaarden er niet zijn. En in onze tijd, waarin heel veel sectoren gesubsidieerd worden, gaat de beslissing over zo'n basis blijkbaar via (wel of niet discutabele) commissies. De BKR is een tijd die ik niet heb meegemaakt, maar ik hoor het vaak als argument, en dat begrijp ik ook.
Ik denk eigenlijk dat crowdfundingsgroepen de nieuwe jury gaan worden.
Voor zowel adel, kunstcommissies, als een crowdfundingsactie, zal een maker zijn mannetje moeten kunnen staan in het verkopen van zijn waar. En dat, is een kunst op zich.

RozemarijnLucassen | 27-02-19 | 01:55

Kunst en cultuur zijn 2 dingen. Onze cultuur van watermanagement klompen tulpenbollen en kaas maken heeft niks maar dan ook niks te maken met kunst. Cultuurgeld zou dus afgeschaft kunnen worden. wij hebben een cultuur al duizenden jaren. die paar uitkering trekkende zelfbenoemde kut kunstenaars zijn onze cultuur niet dat zijn linkse uitzuigers meer niet.

peetjoh | 27-02-19 | 08:58

@peetjoh | 27-02-19 | 08:58:
Is er werkelijk niets creatiefs wat in Nederland gemaakt is, wat je waardeert? Kan natuurlijk, maar ik vraag het even voor de zekerheid.
Je verwondert je nooit over een muzikaal, literair, beeldend of theatraal werk? En ook niet over sport, (om maar iets vergelijkbaars in 'nut' te noemen)?
De Keukenhof, wordt trouwens niet gesubsidieerd, is dat misschien een evenement wat je wel goedkeurt?

RozemarijnLucassen | 27-02-19 | 09:15
▼ 20 antwoorden verborgen

Gelegenheid schept de dief. En als er ergens een onbewaakte grote pot met 'gratis' geld staat, dan is het slechts een kwestie van tijd totdat een legertje dieven opdraaft om te klauwen wat ze klauwen kunnen...

Een overheid behoort in het geheel geen subsidies te verstreken. Nul! Nada! Noppes! Geld terug naar de burger, en als die behoefte heeft aan een of andere Nederlandse kutfilm over een geremigreerde gehandicapte transgender in het Atlasgebergte of een pindakaasvloer, dan kan die dat geld prima zelf op de juiste plek krijgen.

Kappen met die ongein. Geheel! Geld terug naar de burger. Geen CENT subsidie meer voor wat dan ook.

De Libertariër | 26-02-19 | 22:48 | 4

Eens.
Eerst onze ouderen onder de douche ipv 24 uurs luiers en droge lotionwashandjes (wast ook schoon zonder water, handig hoor, het zal je opa zijn).
Als zulke armoedigheid in de dagelijkse geneugten is opgelost praten we nog eens verder. Misschien.

letopuwzaak | 26-02-19 | 23:25

LOL! eens... zie in gedachten een geremigreerde transgender in de pindakaas verdwijnen ....

Bakschuif | 26-02-19 | 23:51

Eens

peetjoh | 27-02-19 | 08:59
▼ 1 antwoord verborgen

NPO en antisemitisch? Echt?

Mart6037 | 26-02-19 | 22:47

Kan iemand de actuele cijfers van leden van de omroepen achterhalen? Ik kan er niets aan doen, maar voor mij (en dat is mijn persoonlijke mening) ben je infantiel als je tegenwoordig nog lid bent van een omroep.
In ieder geval krijgen die clubjes dus wel geld uit de belastingruif en dat is geld van ons allemaal. Nu vind ik het heel normaal om geld af te dragen voor onze samenleving. Gezondheidszorg, onderwijs, veligheid, defensie, infrastructuur, noem maar op heel nuttig allemaal. Maar ik heb er wel een probleem mee als ik geld moet afdragen voor een propaganda apparaat wat ook nog eens onwelgevallige meningen niet toelaat. De NPO is staatspropaganda, en de omroepen die daar onder vallen zijn dat ook. Ook al houden ze de schijn op dat ze links of rechts of christelijk zijn. Het zijn clubjes die er voor hun eigen belang zitten en hebben vanuit hun zogenaamde maatschappelijke visie een verdienmodel gemaakt.
Inderdaad, ik zit ook even met 1 oog naar the Godfather te kijken en die hele NPO is maffia. We moeten er vanaf.

Zapata10 | 26-02-19 | 22:47 | 6

@overVecht | 26-02-19 | 22:59: Geduld, geduld, zo rond 2040 hestelt de bevolkingspyramide zich en zal het gros van die bejaarden hun lidmaatschap mee nemen in de eeuwigheid. En geloof me, er is niemand onder de 40 nog lid van een omroep. Ja Netflix, dat dan nog wel.

Zapata10 | 26-02-19 | 23:03

@Zapata10 | 26-02-19 | 23:03:

Ja? Dus alle nieuwe Nederlanders gaan stoppen met kinderen als een batterij ter wereld zetten? Tegen die tijd hebben we allemaal Islamitische zenders op de NPO.

overVecht | 26-02-19 | 23:07

@overVecht | 26-02-19 | 23:07: Dat risico zit er wel weer in, maar ik heb niet het idee dat onze Islamistische medemens centjes gaat uitgeven aan de NPO. Die kijken liever naar zenders ergens uit de zandbak. Dat ies graties en het echte werk.

Zapata10 | 27-02-19 | 00:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Geld voor films gaat dus naar films.
Goed om te weten.

Berbaar | 26-02-19 | 22:43 | 4

Ook dat is absurd. Als je een goed concept hebt heb je geen subsidie nodig.

overVecht | 26-02-19 | 22:54

@BonSens | 26-02-19 | 22:53:
Berbaar ziet, net zoals de hele VVD, dat ISlam het nieuwe verdienmodel is dus zal dan ook niet aarzelen om zijn morele kompas op Mekka in te stellen. Gezellige mensen hoor, VVDers, tijdens het bieren, niks mis mee. Je wilt ze alleen niet in de loopgraaf naast je als het er echt om spant, ze zouden je zandzakken en patronen nog per opbod verkopen aan diegenen die je aan het beschieten zijn.

Graaisnaaiert | 27-02-19 | 00:42

Nou niet dus he. Geld voor films gaat naar mensen die geen films voortbrengen.

peetjoh | 27-02-19 | 09:01
▼ 1 antwoord verborgen

Er zitten best leuke programma's tussen, maar dit is dan toch wel weer jammer.

kloopindeslootjijook | 26-02-19 | 22:40

Onze oudjes creperen om deze graaicultuur in stand te kunnen houden. Ze zijn ook alle schaamte voorbij tegenwoordig bij de NPO, snoeiharde sanering oftewel geheel opheffen is de enige optie. Unilever en zijn RTL doen voldoende aan linkse hersenspoeling, NPO is volstrekt overbodig.

sprietatoom | 26-02-19 | 22:39

Wat moeten ze anders met die 16 miljoen, een voetballer kopen?

Jan Dribbel | 26-02-19 | 22:38 | 4

@Patje2011 | 26-02-19 | 22:47:
Hou op man, ik heb trauma's overgehouden aan dat stel Zweden. Mijn ouders zijn fan van ABBA, dus op zondag moesten mijn broer, zusje en ik verplicht meeluisteren naar die kut platen. Besteed het dan liever aan een exclusief interview met Guy en Thomas van Daft Punk, zonder maskers. Waarschijnlijk goedkoper dan 16 mile.

Alfred E. Neuman | 26-02-19 | 23:31

@Alfred E. Neuman | 26-02-19 | 23:31:
Haha ik moest lachen om uw verhaal! Maar Jan Dribbel is het met uw ouders eens.

Rest In Privacy | 26-02-19 | 23:54

@Alfred E. Neuman | 26-02-19 | 23:31:
U heeft niet de genen van uw ouders ergo bent u wel een kind van uw ouders?

Jan Dribbel | 27-02-19 | 00:01
▼ 1 antwoord verborgen

Er zijn overigens mensen die wel populaire documentaires maken waar mensen op zitten te wachten. Roy dames (bekend van o.a Willems kantine en 'ik ben Jantje') bijvoorbeeld. Maar die mag zijn documentaires zelf bij elkaar crowdfunden of een 2e hypotheek nemen op zijn huis. De smerige populist!

kotelet | 26-02-19 | 22:36 | 1

Ik had nog even gereageerd op jouw terechte vraag onder het vorige topic.

superjan | 27-02-19 | 08:23

Als de overheid de omroepen en de media controleert, de tarieven voor brandstof, voedsel en zorg bepaalt, dan noemen we zo’n systeem: Fascisme

Bolder | 26-02-19 | 22:36

Op Joodse televisieuitzendingen zitten we trouwens ook niet te wachten. Ik kan wel leven met die 11 van de 11 afwijzingen. Nu de rest nog.

VanBukkem | 26-02-19 | 22:33 | 4

De drie grote geloven kunnen best samen een (commerciële) zender beginnen. Maar ik ben bang dat de samenwerking niet soepel zal verlopen.

Rest In Privacy | 27-02-19 | 00:29

Nou ja, het format "mijn Synagoge is top" of "heel Holland borduurt een keppeltje" moet nog bedacht worden hoor. Misschien een ideetje voor subsidie? Ken'k ff vangen?

Graaisnaaiert | 27-02-19 | 00:38

@Graaisnaaiert | 27-02-19 | 00:38 |
LOL! denk alleen dat ze meer VEEL meer scoren met handel dat dat subsidie ooit gaat opbrengen...

Bakschuif | 27-02-19 | 00:49
▼ 1 antwoord verborgen

Een "ons-kent ons" cultuurtje van linkse parasieten die zich met zijn allen rond de subsidiepot hebben geschaard. Paar keer per jaar "vergaderen" (tot diep in de nacht) in kunstenaarscafe 'ons belang', en voor de rest kun je lekker aanrommelen met je kudt-documentaire over de Paralympische gaves van de roepie roepie-vogel. "Maandagavond 23:45, Nederland 1" en geen haan die er naar kraait.

kotelet | 26-02-19 | 22:31

Het zijn gewoon zakenmensen sprak the Godfather.

Schadenfreude | 26-02-19 | 22:30

De Nieuwe NPO: 1 kanaal, om het uur 10 minuten lang binnenlands nieuws. Rest van het uur: kabelkrant met overheidsnieuws. Kosten: weinig.
Entertainment moet het volk zelf maar zoeken. Dat kunnen ze wel inmiddels in de 21e eeuw.

Admiraal Balthasar | 26-02-19 | 22:20

Een ons-kent-ons cultuur waarin men alle gevoeligheden van elkaar kent, homophylie oververtegenwoordigd is, en promiscuïteit de norm. Om maar iets te noemen. Moet dit verbazen?

isitsoornot | 26-02-19 | 22:19 | 1

ehhh..."homophylie"... ? Bedoelt u met deze gedateerde spelling aan te geven dat het vanaf het begin nooit anders geweest is? Dat we al heel lang grotelijks besodemieterd worden en dat het ze geen flikker interesseert hoe hard ze voor hun geld moeten liegen? (probeer te duiden)

Bakschuif | 26-02-19 | 23:59

Goh!

upbeat | 26-02-19 | 22:16

Zal wel. Ben ff Jensen aan het kijken

marcoplarco | 26-02-19 | 22:15 | 4

Oh ja dank voor de tip!

keestelpro | 26-02-19 | 22:16

Yezidi meisje aam het woord.

letopuwzaak | 26-02-19 | 23:27

Niet alleen kijken, ook luisteren! jensenpodcast.nl

Mastermattie | 26-02-19 | 23:36
▼ 1 antwoord verborgen

Cluster fuck

Rest In Privacy | 26-02-19 | 22:13

Kan geen npo meer zien.Moet wel blijven betalen.

van stampij | 26-02-19 | 22:12 | 1

Vroegah ... had je de "omroepbijdrage". Dan betaalde je voor het hebben en gebruiken van een radio en een TV. Dan wist je wat de publieke omroep je kostte. Toen hebben ze dat opgedoekt en onder de "algemene middelen" gebracht, zodat we allemaal het zicht kwijtraakten op de werkelijke kosten waren van die kleffe corrupte teringzooi, inmiddels de "Nationale Propaganda Organisatie" geheten. Hetzelfde hebben ze gedaan met de waterschapslasten (de Omslagheffing) en nog veel meer 'omslagheffingen', zodat we echt niet meer kunnen nagaan waar we allemaal aan betalen. Werkelijk alles verzuipt in het zompig corrupte moeras van de politiek. Om gek van te worden! We worden geplunderd door politieke parasieten en "we" doen er nog steeds niets aan.... Ik zeg: stem ze weg! Maar ja, ik besef ook hoe relatief mensen er nog 'wakker' zijn...

Bakschuif | 27-02-19 | 00:08

Het onderste moet uit de kan, of hoe zeg je dat ook alweer, onderste steen boven? Kom op GeenStijl, afbreken die NPO en alle met dubbele pet verkregen geld met terugwerkende kracht vorderen!

naktrawee | 26-02-19 | 22:11

dan gaat het nu om "maar" 16 miljoen. De overheid -op alle niveaus -heeft een veelvoud van dit type regelingen met dito "deskundigen".

Corruptie bestaat niet in dit land, zeiden ze altijd. Een mooie droom, zou ik zeggen.

Glasgow Argus | 26-02-19 | 22:11 | 2

Dat noemen ze hier constructief meedenken.

zimmerschwanz | 26-02-19 | 22:13

Hoe harder ze ontkennen hoe dieper ze in die corruptie zitten.

Mastermattie | 26-02-19 | 23:34


Opvallend hoe geldbelust linkse mensen zijn.

Nuchternederland | 26-02-19 | 22:10 | 2

Geldbeluste mensen zitten overal. Dus ook bij de NPO.

kloopindeslootjijook | 26-02-19 | 22:42

Vraag een aan een linkse mens: wat zou je doen als je drie auto's had? antw": zou er direct twee weg geven! Wat zou je doen als je drie huizen had? antw: zou er direct twee weg geven! Wat zou je doen als drie overhemden had? antw: ......*stilte* Vraag wat is het probleem? antw; ik HEB drie overhemden.......

Bakschuif | 27-02-19 | 00:13

'k Geloof dr nix van. Kan niet kloppen!
Pas als de NOS het aankaart zal ik m'n mening misschien herzien.

Heel,... misschien!

@xel | 26-02-19 | 22:10

Soms moet ik door nieuws een beetje kotsen in mijn mond. Hier ook weer. Het is een corrupte zooi, dat wisten we wel, maar toch: als je het zo zwart op wit leest. Ik wil graag weten hoeveel Islamitische organisaties wel subsidie hebben gekregen. Dat er graaiers zijn is een ding, dat er wordt uitgesloten is een ander.

Alexis de T. | 26-02-19 | 22:08 | 1

Vraagje. Spuug je het uit of slik je het weer door?

Ggroengras | 26-02-19 | 22:11

Meer namen en schamen aub

Nanker Phelge | 26-02-19 | 22:07 | 6

@Berbaar
Lache wah? zoveel verdienen als trol dat je moeder van marktplaats af is gehaald. top man!

Bakschuif | 27-02-19 | 00:15

Valt dit niet de WOBen, het zijn toch abmtenaren?
.
Maar structureel dus graag het Zondag met Lubach model:
- Alle omroepen afschaffen.
- Dictaroriale macht van programma directeuren afschaffen.
- 1 brede 'board', die via transparante criteria de taxpoet verdeelt.
.
Oh PS: Ook 1 zender afschaffen. Ik wil mn centjes aan andere dingen dan TV uitgeven.

hotmint | 27-02-19 | 13:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Goed verhaal. Van NRC.

Ggroengras | 26-02-19 | 22:05 | 1

hebben zelf zeker minder ontvangen dan verwacht.

Glasgow Argus | 26-02-19 | 22:12

Waarom verbaast mij dit niet?

VanBukkem | 26-02-19 | 22:04 | 7

@VanBukkem | 26-02-19 | 22:40: ah, gelukkig. de keizer gaf geen subsidies van het belastinggeld dat hij van zij horigen afperste. Ik was al bang dat er een parallel was met de geldgreep die de hedendaagse overheid op onze taxfarm doet.
Die oude Sepp besteedde zijn geld wel beter dan de crap die tegenwoordig met publieke middelen wordt uitgescheten, zoveel krijg je wel van me.
En het is anders dan, niet anders als.

Glasgow Argus | 26-02-19 | 22:54

@Glasgow Argus | 26-02-19 | 22:54:
Ik twijfelde tussen 'anders dan' en 'anders als'. Voor beide valt in dit geval wat te zeggen vind ik.
Maar inderdaad, dat van Mozart en die geen subsidie ligt inderdaad wat genuanceerder. Daar heeft u een punt.

VanBukkem | 26-02-19 | 23:00

Het ene kwaad met het andere vergoelijken = drogredenering.

Superkwatta | 26-02-19 | 23:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Voor de mensen die televisie nog willen kijken zijn er genoeg commerciele omroepen waar zat geld te besteden is. Het is zowat 2020. Komop.

overVecht | 26-02-19 | 22:03 | 4

@Halul gebakken | 26-02-19 | 22:53:

Hope so

overVecht | 26-02-19 | 23:08

Een TV of ander soort beeldscherm is dan ook gemaakt om een pc of gameconsole op aan te sluiten. Niet om stront die coaxiaal of digitaal binnenkomt de huiskamer in te sproeien.

Alfred E. Neuman | 26-02-19 | 23:21

Ooit schreef een medeguurder (sorry ik weet even niet meer wie): Televisie is als internet waar de upload van kapot is.

Mastermattie | 26-02-19 | 23:31
▼ 1 antwoord verborgen

Afschaffen de hele NPO... het liefst vandaag nog.

overVecht | 26-02-19 | 22:02 | 2

ONS referendum is met terugwerkende kracht afgeschaft, kan dat met de NPO ook?? Weer een meevaller om de AF/KLM aandelen mee te betalen...

paost712 | 26-02-19 | 22:07

Inderdaad afschaffen die rommel, je hobby financier je zelf maar.

Superkwatta | 26-02-19 | 23:40

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland