achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Volkskrant begint weer War on Houtkachels

Uiteraard in krant kapotvol advertenties voor vliegvakanties

Asha-aankeilertje helemaal bovenaan het Volkskrantje vandaag. De activiste, die ooit 5 dagen cholisch van ellende het bed moest houden omdat een zekere website haar rancuneuze nazi-blob had genoemd, heeft zich nu met het enorme haatlijf voor het karretje van de houtrooklobby laten spannen. Die lobby bestaat uit een tiental anonieme zeiksnorren op sociale media, die aangestuurd worden vanuit de klimaattafels. Want de energie-vriendjes van Nijpels en Samsom vinden het maar niks dat de burger (gratis) hout stookt. We lezen.

Of u als stokende burger even wil kappen met stoken als het windstil of mistig weer is. Asha ten Broeke doet alsof ze een gigantische misstand in het maatschapppelijk leven heeft ontdekt. Maar het is volslagen nonsens en randstedelijk gedram om niks.

Iedere geoefende houtkachel-bezitter weet zulks allang. De website Het Stokertje hanteert al tijden een tamelijk bindend Stookalert op de site, met daarop een extraduidelijk landkaartje met Code Oranje-gebieden waar beter NIET gestookt moet worden bij windstil/mistig weer.

Volgens Ten Broeke zitten er allemaal interessante vragen achter de houtkachelkwestie. Maar de belangrijkste vragen vergeet mevrouw maar even. Komen ze: 

*Klets ik niet ontzettend uit mijn nekhaar over fijnstof in een krant die (al tijden) tjokvol staat met advertenties voor vliegreizen? *

*Ben ik niet gewoon een hypocriete trut dat ik nog langer bij een krant werk die week na week duizenden mensen naar Schiphol lokt om in een fijnstofmonster te stappen? *

Hoeveel fijnstofdoden heeft de Volkskrant al op z'n geweten door al die vliegvakantie advertenties?

Zijn ze nou gvd helemaal besodemieterd, met het vliegtuig naar ongerept natuurgebied in Finland om je daar - één weekend - door zielige slaafhonden door de sneeuw te laten trekken, voor 800 fukking euros?

Verkopen ze vuurwerk bij de Aldi? Hoera!

Bijlagen: 7 fijnstof-advertenties in de Volkskrant vandaag

Cherso!

Cherso!

Zien we daar blauwe en roze vuurpotten?

Zien we daar blauwe en roze vuurpotten?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hilarische rechtse humor en linkse azijnbekken...

...die alleen maar zuur kunnen gniffelen om de kapsels van Trump, Wilders en Javier Milei

@Arthur van Amerongen | 08-06-24 | 20:55 | 236 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.