achtergrond

Geenstijl

Schietpartij kerstmarkt Straatsburg: drie doden, dertien gewonden, dader(s) voortvluchtig

Meerdere bronnen melden dat er een schietincident heeft plaatsgevonden nabij de kerstmarkt in het centrum van Straatsburg. Hierbij zouden 4 doden zijn gevallen en het aantal gewonden is lijkt inmiddels opgelopen tot elf, waarvan zeven zwaar. Er bevinden zich geen Nederlanders onder de slachtoffers. Een onafhankelijke journalist meldt dat hij militairen iemand neer zag schieten, die vervolgens afgevoerd werd. AFP bericht dat de dader nog voortvluchtig is. Er heerst nog onduidelijkheid maar er circuleren ook berichten dat het om "gelijktijdige schietpartijen" draait. Het Europarlement is afgegrendeld, niemand mag erin of uit. Binnen gaat de plenaire sessie gewoon door, volgens  de woordvoerder van het EPP.
UPDATE: Politie gaat van terroristische aanslag uit, dader zou volgems BFMTV regelmatig in radicale islamitische kringen verkeren.
UPDATE: Volgens BMFTV ontsnapte de 29-jarige dader vanochtend tijdens een huiszoeking en werden er granaten aangetroffen in zijn woning.
UPDATE: Op basis van 1 journalist die het tegen Du Point gezegd zou hebben melden blogs, tabloids en tweeps dat de dader Cherif Chekatt heet. Serieuze media melden de naam niet en reggae-liedjes mogen ook al niet meer in dit land.
UPDATE: De laatste show down in lijkt onderweg, schutter zou gewond zijn geraakt tijdens vlucht. Het gebied waar de dader zich bevindt is afgegrendeld. Voorlopige eindstand: 2 dood, 12 gewond, verdachte nog steeds voortvluchtig.
UPDATE: Er is nog een derde dode. In totaal zijn er 8 zwaargewonden 5 lichtgewonden. De dader is nog steeds niet gepakt.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.