Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Peiling. Links verliest op alle grote dossiers

Stukje populisties hoofdrekenen met de Peil-stok van Maurice de Hoax.

Met volledige erkenningsdisclaimer dat niemand weet of Maurice nou 50 of 50.000 mensen peilt, hoe oud die zijn, noch of zij in de Randstad of de Rest van Nederland wonen. Toch even wat KEIHARDE cijfers over FEITEN uit de Publieke Waan van deze Week. Op tafel liggen een debat over een nieuw Kinderpardon, de vraag of we schone energie uit een nieuwe Kerncentrale moeten opwekken, en natuurlijk de straffen voor de Blokkeerfriezen. Als de doneerteller nog niet duidelijk genoeg was (150.000 euro in anderhalve dag), dan hierboven een overtuigende onderstrepings van de afkalving van de oude elites.

Links Nederland - dat zijn dus degenen die nog altijd de belangrijke instituties bezetten, de krantenkoersen bepalen, de staatsomroepen sturen, de culturele keuzes maken, zorgen dat de grensposten onbemand blijven en de Sinterkankerlul kiezen in de hoofdstad - voert op alle dossiers een achterhoedegevecht: het animo voor een Kinderpardon is tot onder de helft gedaald (helaas, want dit blog is vóór), de interesse voor kernenergie groter lijkt dan voor grondwaterpompen, en een overduidelijke TWEEDERDE van Maurice z'n rolodex HEEL NEDERLAND vindt de blokkeerstraffen belachelijk: 62% had liever geen (48%), of een lagere (14%) straf gezien voor het beste vertoon van burgerlijke ongehoorzaamheid sinds de vorige protestgeneratie zich in '68 begon te verzetten tegen het stugge conservatisme van de vastgeroeste elite. Dit jaar brengt de Sint / een nieuwe frisse wind.

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

Reaguursels

Inloggen

Wat nog links en rechts genoemd wordt gaat steeds vaker door elkaar lopen. De begrippen hebben een serieuze update nodig. Of wellicht een terugkeer naar de oorspronkelijke waarden van links en rechts. Het is niet toevallig dat Annabel Nanninga zichzelf "op een aantal onderwerpen hartstikke links" noemt. En linkse mensen sommige "rechtse" standpunten van harte steunen. Wellicht moeten we wat minder naar elkaar schreeuwen en schelden en wat meer naar elkaars argumenten luisteren.

Muziekman | 12-11-18 | 13:47

D66 bij links? D66 is een liberale partij. Zitten niet voor niets in het Europees parlement in dezelfde fractie als de VVD. Liberalisme is een rechtse politieke stroming. Tenminste als je de oorspronkelijke definities aanhoudt.

CU bij links? CU is een christelijke partij. Christelijk is religieus en dat is dus conservatief. En conservatisme is een rechtse politieke stroming. Zijn niet voor niets aangeschoven bij een regering met alleen rechtse partijen.

Dat D66 en CU qua moreel/ethische kwesties vaak een progressievere standpunt aannemen is vooral omdat dat zo lekker deugt (maar niets kost) en het linkse kiezers trekt.

Ook grappig om eens naar het percentage "vindt straf goed" bij de SP te kijken. Is toch de meest linkse partij die we hebben, maar zitten een stuk minder deugmensen bij dan bij D66.

Conclusie had dus beter kunnen zijn "deugmensen verliezen op alle onderwerpen". Dat is bovendien veel relevanter. Dat links geen meerderheid haalt is net zo nieuwswaardig als "water is nat".

vrijstijler | 12-11-18 | 12:28

Het is kiezersbedrog... de wind is stemmatig gedraaid naar rechts--> maar het beleid wordt bepaald door links.
Links heeft veel macht in Nederland... dank zij staatsomroep NPO.
Iedere dag mogen zij op radio en TV hun zegje doen--> indoctrinatie.
Indoctrinatie omtrent migranten uit Afrika en moslimlanden... zij worden door de NPO weergegeven als zijnde vluchteling en oorlogsslachtoffer.

De Klimaatafspraken van Parijs - de NPO schept een beeld alsof de opwarming en klimaatsverandering wordt veroorzaakt door de uitstoot van CO-2.
Waarbij we van het gas af moeten en dadelijk niet meer in auto's met benzine en diesel mogen rijden.
Terwijl ze weten dat Amerika, Rusland en landen in Oost-Europa--> Parijs links laten liggen. Erger nog, doordat de lucht nu steeds schoner wordt met minder fijnstof en minder CO-2... komen de zonnestralen ongehinderd en warmer op het aardoppervlak terecht.

Ondanks dat de meerderheid van de bevolking rechts stemt... heeft links erg veel macht en zeggenschap in Nederland.
Zij bepalen de toekomst van NL... een toekomst wat onbetaalbaar wordt voor de burger in een volgepropt land met veel onvrede, toenemende armoede en onleefbare toestanden.
Waarbij je zult zien dat de stroom migranten uit Afrika en moslimlanden oneindig en onbetaalbaar wordt - waarbij rijke en werkende Nederlanders dit land zullen ontvluchten.
Je hoeft geen helderziende te zijn om dit te kunnen voorspellen.

Rutte, Links NL en NPO... jullie worden bedankt!

sociaal_econoom | 12-11-18 | 08:16 | 4

En dan schiet die enge Timmermans en consorten mijn gedachten binnen. De sociaaldemocraten die in het EP al vingerwapperend en moraliserend strafexpedities uitvoeren tegen lidstaten die niet in de pas willen lopen. Maar daarover hebben zij helemaal niets te zeggen. Hun bevoegdheid gaat niet verder dan afspraken maken mbt de vrijhandelszone. Zo eng en machtbelust zijn die salon socialisten.

ratelaar | 12-11-18 | 10:57

"het beleid wordt bepaald door links"
Dus minimumloon gaat omhoog? Belasting voor bedrijven omhoog? Topsalarissen worden aan banden gelegd? Banken worden opgesplitst? NS wordt weer genationaliseerd? Zorgstelsel komt in handen van de overheid? Leenstelsel wordt weer stufie? Er wordt heel veel meer geld uitgetrokken voor onderwijs/zorg/politie? De verhuurdersheffing voor woningbouwcorporaties wordt afgeschaft? Er worden massaal sociale huurwoningen bijgebouwd?

Zomaar ff een paar dingen die links wil, maar die echt niet gebeuren momenteel. Zoveel heeft links echt niet te zeggen. Logisch ook, want links heeft momenteel 42 zetels (SP+GL+PvdA+PvdD). We rollen met het huidige beleid verder richting rechts met lastenverzwaring voor gewone mensen en lastenverlichting voor grote bedrijven. En je zegt zelf al dat "de meerderheid van de bevolking rechts stemt". Dus blijkbaar is dat precies wat het volk wil.

Kortom: niet zo zeuren. Je stemde rechts. Je krijgt rechts beleid.

vrijstijler | 12-11-18 | 12:45
▼ 1 antwoord verborgen

Rechts heeft 78 zetels... links heeft 66 zetels.
Links heeft met steun van de NPO waar ze iedere dag op radio en TV aanwezig zijn... veel macht en zeggenschap.

Wilders en Baudet hebben in feite geen zeggenschap in de Tweede Kamer - niet in de provincie en ook niet in de gemeenten.... als zij iets zeggen kijkt iedereen de andere kant op en zitten ze met hun smartphone te spelen.

PvdA, D66 en GroenLinks hebben wel macht en zeggenschap.
De kleine PvdA met slechts 9 Kamerzetels---> heeft momenteel 78 burgemeesters veelal in grote steden waarbij ze een bevolkingsaantal omhelzen van 4,8 miljoen.
Ook de linkse D66 en GroenLinks leveren burgemeesters en krijgen steeds meer zeggenschap in de gemeenten via wethouders.

PVV en FvD hebben en krijgen geen burgemeesters en ook geen wethouders.

Rutte is zelf ook links... dit zie je terug in de Klimaatafspraken van Parijs en dadelijk ook in de Migratieverklaring van Marrakesh---> waarbij wij verplicht worden nog meer migranten hier opvang, een woning, zorg plus een uitkering te bieden.

Met deze twee troeven (Parijs en Marrakesh) maakt links Nederland... de burger alsmaar armer en wanhopiger.
Je zult zien dat over een paar jaar veel Nederlanders dit land zullen ontvluchten. Bijvoorbeeld naar Polen en Hongarije--> zij doen niet mee met Parijs, ook niet met Marrakesh en betalen niets aan EU-Brussel.

Oh ja, Mark Rutte vlucht eerdaags naar Brussel en laat ons hier met zijn linkse puinhoop achter.

sociaal_econoom | 12-11-18 | 07:24 | 2

wel typisch toen de Nl nog super links was in de jaren 1970 1980 de bevolking koopkracht had,net als in de USA ,maar toen kwam het smoesverhaal dat schulden de economie moesten redden (Reagan) en nu zien we geweldige cijfers van de economie ,maar de ruggegraat van een economie is de bevolking die werkt en (vastigheid had dankzij sociale voorzieningen) voor loon en ook de consument is(want geen werkgever kan leveren zonder de consument) staat er uitgezogen bij en zonder zekerheid ,Want deze economie gaat de afgrond in ,want er is geen buffer en concurreren tegen het buitenland wordt ook zo een keer tegen de muur lopen .Want die landen gaan ook wel denken dat kunnen we zelf ook.Zoals japan ,taiwan ,china zkorea ook bewijzen.wij moeten inzetten op importtarieven en beschermen bevolking.Als je geen werkloze achterbuurt staat wil worden.Want wat zij doen china en co, hebben ze afgekeken van het westen ,Dankzij medewerking van zakkenvuller multinationals die goedkoop ging produceren in china (apple enz).Dat zijn de trojanen van een economie.

pedro300 | 12-11-18 | 09:12

sociaal_econoom: "Rechts heeft 78 zetels... links heeft 66 zetels"
Hoe tel jij? Links heeft 42 zetels.

vrijstijler | 12-11-18 | 12:46

Voorlopig maken ze indirect de dienst uit. En zitten ze op mooie posities om hun zin door te drammen.

taylor 1000 | 12-11-18 | 03:50

Doneer bij de Blokkeeractie hoger beroep, als protest tegen de linkse kliek.
Maak deel uit van dit hystorische tegenbeweging.

echtpaul | 12-11-18 | 00:01

De Blokkeerfriezen hebben met hun "ludieke" actie het grondrecht (namelijk het recht op demonstratie) van anderen ontnomen. Dat is een ernstig misdrijf tegen de democratische principes van onze rechtsstaat. Daar hadden ze even bij stil moeten staan voordat ze met deze "grap" begonnen. Justitie is namelijk een tamelijk humorloze branche. Daarom volledig terechte straf. En ben ik het eens met de opinie van de Friezen: "JA", en ben ik het oneens met de demonstranten: "OOK JA".

bdn01 | 11-11-18 | 23:16 | 3

Sorry hoor maar 2 tot 6 weekjes schoffelen vind ik niet echt een zware straf. Ik vind het maar jankerds. Als ze echt voor het grotere ideaal zouden opkomen zouden ze de straf accepteren. If you can't do the time you can't do the crime. (En een snelweg blokkeren om anderen te verhinderen te demonstreren is nu eenmaal strafbaar.)

ECLP | 12-11-18 | 01:44

Correct, vandaar ook dat we de spelregels wat moeten aanpassen indien er oproerkraaiers een kinderfeestje komen verzieken op uitnodiging van – ik noem maar iets - ‘n rooie pVDa Burgermeester... Tevens hoorde ik dat bdn01 en ECLP vandaag op de corvee lijst staan om de plee’s te schrobben van het kraakpand.

Zodra de klus gebeurd is, graag melden.

Veluwse-Eikel | 12-11-18 | 05:20

@ Veluwse-Eikel | 12-11-18 | 05:20
"rooie" burgemeesters vallen ook onder de vrijheid van meningsuiting. Andere meningen zijn soms wat ongemakkelijk, en, zoals uit uw reactie blijkt, voor u nogal onverteerbaar. Helaas voor u woon ik niet in een kraakpand, maar eerder ergens waar u "de elite" vermoedt. Links ben ik ook al niet.

bdn01 | 12-11-18 | 12:46

Ik heb ook gedoneerd uit principe, maar uit ervaring is het kansloos als je niet met een gestrekt been een ander doelwit aanvalt. = tip. Dus verdedigen heeft geen zin, maar bijv. die grijze anti pieten dagen heeft kans.

goedrechts | 11-11-18 | 22:08

Inmiddels 8435 donateurs en meer dan € 165.000 voor het hoger beroep voor onze Friese helden.. Gaat dit misschien de 2 ton halen?

Lees af en toe ook de commemts die bij het overmaken worden gegeven, heel bemoedigend voor onze "Blokkeerfriezen"! En zelf wordt je er ook wat meer optimistisch van!

Jan, Leiden | 11-11-18 | 22:02

Lupuslupus ,
Bark at the moon!

Datgingniegoed | 11-11-18 | 21:35
-weggejorist-
Datgingniegoed | 11-11-18 | 21:05 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Iemand hier ooit gepeild? Ik niet

timmey | 11-11-18 | 20:59

Even over die linkse warmtepompen van 140 miljard, hoeveel kerncentrales bouw je eigenlijk voor dat bedrag?

pa_niek | 11-11-18 | 17:44 | 9

Maximaal 9 miljard per centrale. Waarschijnlijk, als je gewoon een standaardmodelletje van de plank kiest in Frankrijk, eerder in de buurt van de 5 miljard. 15 stuks dus, genoeg om aan de hele CO2-doelstelling te voldoen.

bdn01 | 11-11-18 | 23:39

@ W_F | 11-11-18 | 18:04

Het bouwen van zo'n ding kost echt niet meer dan 2 a 3 jaar. Alles hangt af van de snelheid van het vinden van financiering, de nodige garanties en de vergunningverlening. Als de overheid dus echt wil, kan de eerste er over 5 jaar staan.

bdn01 | 12-11-18 | 00:52

@pa_niek,
Zullen we eens heeel gek gaan doen en 1 kern centrale neer zetten van 500 miljard!
Dan nog zijn we groener en efficienter bezig als al de windmolens bij elkaar.
Zo gek kan het worden.
Let wel, ik kan net zo goed rekenen als klaver eikel pyama.

Datgingniegoed | 12-11-18 | 02:24
▼ 6 antwoorden verborgen

Mark Rutte, EU's hoop in bange dagen. Zou ik me in zijn positie niet voor lenen.

JohnWalker | 11-11-18 | 16:45

Uit het eerste staatje maak ik op dat vooral stemmers op de linke partijen de straffen goed of te licht vinden, en bijvoorbeeld van de PVV vindt slechts twee procent dat. Betekent dat van 28 procent de Groenlinksstemmers de straffen te zwaar vindt en van de PVV stemmers 98 procent? Dat kan niet kloppen, toch?

Sans Comique | 11-11-18 | 16:41

Maurice de rooie PvdA hond peilt de PvdA op 15 zetels. I rest my case.

seasicksteve | 11-11-18 | 16:27

Het kinderpardon is erg naïef. Ik snap niet dat GS daar voor is.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 16:03 | 6

@Kuifje,
Daarom het Australische beleid.
We whebben al veeel te lang lopen kloten met het “vreemdelingen” beleid hier in Nederland. De kansloze “Turken” werden ook binnen gehaald voor de shity jobs in de jaren 50 . Dit werd lekker op z’n beloop gelaten door de NL overheid, want toch makkelijk als Jan Kaas. daar niet voor wou werken?
( bark at the wolves!, Lupuslupus)

Datgingniegoed | 11-11-18 | 21:28

Het heet dan ook een "kinderlokpardon"

echtpaul | 11-11-18 | 23:58

Kuif, change the subject GS frame... doet de stroom het weer?

Veluwse-Eikel | 12-11-18 | 05:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat ‘kk’ doet afbreuk aan dit topic. U is toch geen tokkie?

BozePaarseMan | 11-11-18 | 15:39 | 3

Tja, zijn woorden van de goedheiligman zelf

Humsico | 11-11-18 | 15:46

@ BozePaarseMan,
Verklaar je nader?

Datgingniegoed | 11-11-18 | 21:38

De elites D66, VVD zijn economisch rechts en cultureel extreem links, dat is wat hogeropgeleide managers graag zien, diversiteit, hoge economische verschillen en verpauperde wijken waar zij niet maar het in hun ogen verwende plebs wel woont.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 15:38 | 2

Elite, elite. Is alles tegenwoordig elite?

BozePaarseMan | 11-11-18 | 15:41

De regenten zijn de elite, de hardwerkende of werkloze nederlander is het plebs.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 15:46

Er zijn twee dingen wat links samen met D66 gaat winnen:
1. de Klimaatafspraken van Parijs (dit hebben ze inmiddels gewonnen)
2. het Migratieverdrag van Mallakesh

Deze twee dingen gaan ons miljarden kosten.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 15:30 | 8

@lacucaracha | 11-11-18 | 16:26 Dan zou ik toch maar eens achterom kijken.

eastender | 11-11-18 | 17:07

Inderdaad. Het "morele gelijk" gelijk dat links krijgt door angst te zaaien en terrEUr-te-dEUgen, betekent het bankroet van onze beschaving.

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 17:47

@socilaal econoom,
Helaas liggen we met onze kop met deze “ niet bindende’ verdragen al onder de EU guiotine. Wat de Nederlander niet door heeft dat er een global verdrachtis gemaakt met niet verkozen iinstanties , zoals VN en ICCP, die uw politieke denkwijze gaan beinvloeden en/ of sterker gezegd gaan opleggen.

Datgingniegoed | 12-11-18 | 01:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Ach hou toch op, VVD is al lang geen rechts meer, maar zo links als de afslag naast mijn huis.

miknic | 11-11-18 | 15:24 | 3

Rutte vertrekt dadelijk naar Brussel.
Timmermans heeft in Brussel een maandsalaris van 25.000 euro... met niets doen en volop lekker eten en drinken.
Rutte met al zijn geploeter krijgt in Den Haag 13.500 per maand.
In Brussel kan hij twee keer meer verdienen.

sociaal_econoom | 11-11-18 | 15:35

Klopt. VVD is 100% EUrofiel al doet ze in verkiezingstijd even van niet. Mark tekent ook gewoon bij het kruisje van Marakkesh.

NPOlitiekgekleurd | 11-11-18 | 15:39

In ieder geval niet zo links als de PVV

prutsclown | 11-11-18 | 15:52

Weten jullie wat? Gefeliciteerd er mee. En je krijgt waar je voor stemt. Voor de jeugd: volledig zelf betaalde studies, jarenlange stages en hopeloze flexbanen, en voor de generatie er net boven: woningen waarbij je je vrijwillig laat melken door (semi-professionele) huurbazen zonder geweten en met rendementsdrang, en suffe evenementen waar je in de strijd tegen de verveling je overtollige centen kunt laten afnemen. Fantasieloze schapen.

m@rkus | 11-11-18 | 15:24

Onbegrijpelijk verschil.
VVD 24 zetels bij de Hond, 31 bij Eenvandaag.
Pvda 15 zetels bij de Hond, 10 bij Eenvandaag.

Dat laatste is 50% verschil. Schandalig fout dus! Maurice meet links.

koekjesmonstertje | 11-11-18 | 15:22

Wat de statistieken van dhr. de Hond (pVDa) betreft: totaal incourante meetwaarden door selectieve achterban. Zijn rooie agenda is nu wel bekend.

Links = vrouwelijk beginsel
Rechts = mannelijk beginsel

Beiden zijn universele uitersten van elkaar waarvan het de bedoeling is dat deze tegenpolen in balans geraken. Dit is al eeuwenlang NIET het geval getuigen het eindeloze bloedvergieten op deze Wereld.

Om het lastiger te maken kunnen vrouwen de mannenzaak-, en mannen de vrouwenzaak dienen, het is maar wat iemand ambieert. Tevens kan men vanuit een linkse ideologie beginnen waarna rechts eindigen en visa versa (zie de loopbaan van dictators uit het verleden). Kort door de bocht noemen wij dit hele krachtenspel ‘links of rechts’ en indien er wrijving of geweld bij komt kijken ‘extreem’ t.o.v. de andere kracht.

Men kan een universele kracht slechts tijdelijk uitsluiten, ontkennen of tegenwerken. Dit betreft de allergrootste misrekening in het huidige (verplichte) denken. Momenteel helt Nederland in al haar weelde en luiheid sterk naar de linker zijde, de vrouwelijke kant. Het geeft chaos en daar is de rechter flank niet echt van gediend. Vandaar dat er – als we zo doorgaan - een stevige correctie aan zit te komen. Links houdt nochtans krampachtig vast aan haar macht zonder concessies te willen doen, liever liegt bedriegt en beschuldigd ze de andere helft van extremisme.

Bezie het land als een totaal uit balans geraakt huwelijk, het huis wordt bestierd door een krankzinnig geworden vrouw (politieke SJW) welke alle deuren wagenwijd heeft opengezet en de man voor alle rotzooi en kosten laat opdraaien. Het serviesgoed vliegt inmiddels al over de tafel.

Ga eens samenwerken, verdomme!

Veluwse-Eikel | 11-11-18 | 14:56 | 4

Mooi.

ger1306 | 11-11-18 | 15:27

Hou krijg je een huwelijk weer op de rails met een borderliner? Dat is de beste omschrijving van de Linkse Kerk die ik kan vinden. De uitverkoop van de Nederlandse rechtsstaat is de scheiding zoals het heden ten dage in de rechtbank afgewikkeld wordt. De man is de schuld van alles en mag toch alles dokken.

Frau Merkel | 11-11-18 | 17:00

Frau Merkel, dat gaat niet:
Je kunt geen huwelijk bouwen op leugens.
Je kunt geen land besturen op leugens.
Je kunt geen continent besturen op leugens.
Je kunt mensen niet een leven lang trollen, uitzuigen en belazeren.

Veluwse-Eikel | 12-11-18 | 06:23
▼ 1 antwoord verborgen

Voor een kinderpardon? definieer kind en pardon, dan praten we verder.

SchnauzeCitizen | 11-11-18 | 14:56 | 4

Tegen een kind zeggen; "je bent niet welkom" is echt heel wat anders dan vinden in het algemeen dat er te veel migranten met een te laag IQ voor een technische samenleving als de onze binnenkomen.

Sans Comique | 11-11-18 | 16:44

Het is emotionele chantage door de vermeende onschuld van het kind weer te berde te brengen. De kudtkoters zijn tegenwoordig 10, 12 jaar als de eerste misdrijven plaatsvinden, verkrachtingen vanaf 13. Kinderen zijn niet onschuldig. Dat gezegd hebbende, de ouders zijn verantwoordelijk voor hun uitwerpselen. We hebben geen enkele verantwoordelijkheid naar de kinderen toe als de ouders wettelijk mogelijkheden hebben om eindeloos te mogen blijven zeuren omdat de afwijzing niet bevalt. Nee is nee. Nee betekent opbokken. Dan toch door blijven gaan is ledig en alleen de verantwoordelijkheid van de ouders (en de asielindustrie).

Frau Merkel | 11-11-18 | 17:06

Kinderpardon is er niet voor de kinderen maar voor de ouders. In Amerika noemen ze dat ankerkinderen.

Haatejaculaat | 11-11-18 | 20:26
▼ 1 antwoord verborgen

In peilingen verliezen ze misschien, maar in het parlement behaalt traditioneel links overwinning op overwinning. Er is elke 5 jaar een kinderpardon, blokkeerfriezen worden wel degelijk bestraft, en er komt geen kernenergie.

obominotie | 11-11-18 | 14:55 | 2

Links en rechts. Ik vergelijk ze altijd met de blauwe kliko voor papier en de bruine kliko voor restafval. Als ik ze opendoe bij 30c weet ik het verschil weer...

Bill le Koek | 11-11-18 | 16:09

"maar in het parlement behaalt traditioneel links overwinning op overwinning"
Kan je dat toelichten met een paar voorbeelden? Bijvoorbeeld op typisch linkse thema's als sociale woningbouw, zorgverzekeringen of aanpakken van graaiers?

vrijstijler | 12-11-18 | 12:51

Haha peilingen... En de taxfarm is weer even stil.

Mark_D_NL | 11-11-18 | 14:47

De meerderheid heeft meer invloed dat de minderheid is de korte samenvatting. Door deze mededeling voel ik mij op feestelijke wijze verlicht want dat had ik nooit kunnen bedenken. Mijn dank daarvoor.

Koos Knak | 11-11-18 | 14:31 | 1

PVVen FvD tellen democratisch niet mee. Dat hebben de andere partijen in meerderheid besloten. De scores dienen dus gecorrigeerd te worden.

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 14:46

Kijken we hier nog van op? Het is toch al lang duidelijk dat links het eigen volk haat. Opkomen voor je eigen cultuur? Nee, stout, want rasjiiiiiiiesme..!

Na alle ellende en aanslagen nog steeds links stemmen is niets minder dan landverraad.

Padjepejer | 11-11-18 | 14:29 | 2

Vvd is ook extreem links.

Mark_D_NL | 11-11-18 | 14:48

Mark_D_NL | 11-11-18 | 14:48 | favoriet
Extreem vind ik overdreven. Dat suggereert dat er een bepaald idee (ideologie) en een bepaalde lijn achter zit, quod non. Ik zou eerder "opportunistisch links" noemen.
Als de vrinden er maar op vooruit gaan, de rest boeit niet zo. Voor een beetje macht en een leuk baantje, verkopen ze de botten van Thorbecke en zijn moeder aan de duivel.

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 15:16

Ah, peilingen, dat klopt natuurlijk altijd

Kernenergie is leuk, totdat het mis gaat.

menage | 11-11-18 | 14:24 | 6

Je zal Fukushima bedoelen en dat is juist een voorbeeld van de degelijkheid van moderne kerncentrales. Een aardbeving en een tsunamie zorgen er enkel voor dat er wat radioactief water in de zee kwam dat verder weinig schade aanrichtte.
Aangezien er in Nederland geen aardbevingen en tsunamies voorkomen is dit één van de veiligste landen voor kernenergie ter wereld.
Men zou hier gebruik van moeten maken en minstens 10 nieuwe centrales moeten bouwen.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 15:12

Onzin menage. We hebben het tegenwoordig over Gen 4 centrales. Tsjernobyl was een oud riskant ontwerp dat ook nog eens slecht beheerd werd. Voor Fukushima even huiswerk overdoen aub. Een aardkwak gevolgd door een berg water, dat was dus een testje giganticus. Centrale ontploft? Nee. Veel vrijgekomen radioactiviteit? Nee. Aantal doden als direct gevolg kerncentrale en natuurramp? 1. Ja, er zijn veel meer mensen omgekomen in Japan, maar als direct gevolg van de aardbeving of het water. Niet door de centrale.

Gewoon bouwen dus die thorium gevallen en voor de grap graag beginnen middenin Wassenaar of op het Museumplein, zoals voorgesteld in de poll.

Wist u dat er vlakbij in La douce France veertig (40!) ouderwetse centrales draaien?

Kinkfactor | 11-11-18 | 15:40

Geinig dat Frankrijk voor 70% (als ik mij niet vergis) op kernenergie draait en nooit een probleem. Tsjernobyl was inferieure communistische rommel (zoals bijna alles uit die tijd) en Fukushima. Een centrale op een breuklijn bouwen maar toch slechts 1 persoon gestorven. En wie werd meteen hysterisch en ging voor een "Energiewende"? Inderdaad die maffe Duitse Mutti Merkel (dochter van een protestantse dominee die zelf bewust naar Oost Duitsland verhuisde. Land waar mensen werden doodgeschoten als ze de andere kant op wilden. Zucht). Maar "Energiewende" betekend voor de Duitser naar gas overstappen. Echter dan heb je de nog meer hysterische Nederlandse politici. De domme broertjes en zusjes van Duitsland. Lees GL/PvdD/D66/CDA/PVDA/CU en VVD. We gaan zelfs van het gas af en naar onbetaalbare warmtepompen en windmolens. Allen volledig inefficient. Maar hey, de protestantse zonde, gedachte en moraliteit met zelfkwelling vieren hoogtij. Amigo's haal uw zwepen uit de kast en zelfkastij u want wij zijn schuldig aan alle rommel, neoliberalisme (meest geliefde woord van links). plastic soep, en CO2 uitstoot in de wereld. Man man man. Nogal vermoeiend die domheid.

Basil Fawlty | 11-11-18 | 17:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Voor of tegen kernenergie is alleen nog relevant voor hoe lang we afgeschreven centrales open houden. Voor of tegen, de overgebleven rommel hebben we al en moet heel diep in basalt rots. Een nieuwe centrale is financieel niet meer rendabel. Technici zijn te duur geworden en dat gaat in de toekomst voorlopig niet veranderen. Nieuwe centrales worden duurder terwijl zonnepanelen en accu's nog goedkoper worden. De grootste accu ter wereld was binnen 100 dagen volledig in bedrijf terwijl ze in Finland al 15 jaar bouwen aan een nieuwe kerncentrale. Er is voorlopig genoeg uranium maar de concentraties worden steeds lager dus je moet een steeds grotere hoeveelheid rots vermalen tot poeder voor 1 kg uranium en dat kost dus steeds meer energie.

W_F | 11-11-18 | 14:23 | 4

Ik zit er weleens over te piekeren. Ja, OK, hahaha, zo kan ie wel weer. Maar eigenlijk is die angst voor kernenergie, zeker met de huidige techniek, volslagen idioot. Dat vind ik met in het achterhoofd de luchtvaart.

Ik bedoel, hoeveel vliegtuigen en wat dies meer zij zijn er sinds de uitvinding van dat menselijk gefladder al niet te pletter gestort? Ophouden dus, veel te gevaarlijk! Maar nee, we blijven gewoon doorvliegen, want gebeurt mij toch niet, wat is de kans etc.

Dus paniekreactie bij het woord kerncentrale, maar wel rustig in een vliegding stappen (met een veel grotere kans op overlijden). Komt het dan toch allemaal neer op NIMBY? Geen idee en dank voor uw aandacht. Moest ik ff kwijt.

Kinkfactor | 11-11-18 | 16:02

Thorium centrales zijn niet veel eenvoudiger dan een kerncentrale, dus veel technici uren = duur. Angst voor kernenergie is niet het probleem. Als een nieuwe kerncentrale financieel rendabel zou zijn, dus hoge stroomprijzen in de periode 2035 tot 2075, dan zouden er investeerders zijn die er wel brood in zien. De overheid zou meteen een vergunning verlenen, dan wel achteraf, zoals bij de nieuwe (en overbodige) kolencentrales. De angst onder de bevolking speelt geen enkele rol bij het toekennen van vergunningen.
Het enige struikelblok is dat iedereen die miljarden kan investeren slim genoeg is op te weten dat stroom prijzen in de periode 2035 tot 2075 zeer waarschijnlijk niet 4x zo goog zullen zijn als nu. Zelfs een pensioenfonds is niet dom genoeg om er geld in te steken.

W_F | 11-11-18 | 17:50

Laten we het eens anders stellen. In Nederland willen we zoveel mogelijk overstappen op zon en wind energie.

Stel hypothetisch: Je gaat 80% over. Hoe vang je de tekorten op op moment vanaf het ene op het andere moment de zon/wind even weg valt? En hoeveel m2 zonnepanelen/windmolens hebben we daarvoor nodig? Ik heb alleen nog maar zonnepanelen/windmolens gezien die deels gesponsord zijn.

Niemand heeft ooit een plaatje doorgerekend hoe men dat technisch kan realiseren met een reële indicatie van de kosten. En vindt je de voor- en tegenstanders omdat de voorstanders (beter) doorhebben wat er bij komt kijken.

Oh ja, ik vroeg het een politicus en die riep iets met importeren van energie waarbij hij zich ervan bewust is dat hij hypocriet iets roept omdat we kunnen raden hoe die geïmporteerde energie is opgewekt.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 18:06
▼ 1 antwoord verborgen

Alleen jammer dat die partijen ook voor het neo-liberale beleid zijn. Dit houdt in iedereen gratis aan het werk onder slechte omstandigheden behalve de elite. Verder komen dit soort partijen alleen maar op voor de multinationals, de banken, het grootkapitaal en de bazen. Zie het huidige kabinet, die de onderklasse (en de middenklasse) steeds verder onderdrukt.
De 78 zetels van het volk moeten daar nog kennelijk achter zien te komen ondanks het huidige neo-liberale kabinet met nagenoeg dezelfde partijen.

ProAsfalt | 11-11-18 | 14:19
-weggejorist-
echt_links | 11-11-18 | 14:16

Winnen in een peiling is net zoiets als rukken met je neus op de foto van een lekker wijf.

Niks.

Knufter | 11-11-18 | 14:13

"Times are a changing" Een Engels gezegde. En inderdaad is het wel "geinig". Vroegah riep men "power to the People" en dat was (jaren '70. 80 en begin '90 van de vorige eeuw) vooral links die dat riepen. Roep je dat nu dan ben je conservatief rechts en alle scheldwoorden die daarmee gepaard gaan. Maar heeft links echt niet door dat ze diep conservatief zijn geworden en dat heel veel reaguurders hier niet conservatief maar realistisch zijn. Het heeft denk ik ook te maken dat links ongelooflijk bang is om hun door de belastingbetaler door de decennia opgebouwde machtspositie te verliezen.
Voorzet voor een discussie dus "bring it on".

Basil Fawlty | 11-11-18 | 14:06 | 12

Tot laters Basil!

EefjeWentelteefje | 11-11-18 | 14:36

´Schaken met de linkse intellectuelen`. Jenny Arean meen ik.
Dat z.g. intellectuele in die tijd sprak veel jonge mensen aan. Ook de niet intellectuelen wilden zo gezien worden. Ze plakten daarom zichzelf dit makkelijke etiket maar op. En het ettert nog altijd door.
Makkelijk etiket jezelf op te plakken.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 15:57

Zin te veel!

Rest In Privacy | 11-11-18 | 16:08
▼ 9 antwoorden verborgen

Men zou dus kunnen zeggen dat GroenLinks de grootste nazi's zijn. Staat genoteerd. Ik zeg dat niet, ik kijk wel uit.

Een paard | 11-11-18 | 13:57

Vóór een kinderpardon? Sure, maar toch niet voordat de kraan is dichtgedraaid.

Mensen moet afleren menselijke moraal willen toepassen op supra-menselijke entiteiten. Mensen onderling moeten uiteraard fatsoenlijk tegen elkaar zijn. Maar om van bedrijven of verenigingen of politiek te eisen dat ze zich menselijk opstellen is net zo kolderiek om van kankercellen te vragen zich menselijk op te stellen. Of welke type cel dan ook.

Ikzelf heb grote moeite met het concept "Islam". Ik vind het verwerpelijk en in het algemeen vind ik de volgelingen gehersenspoelde fanatici die er erg enge ideeën op na houden.
Maar mijn turkse bakker of marokkaanse collega behandel ik met het zelfde respect dat ik van hen verlang. Verschillende niveau's dus verschillende discussies.

"We moeten dat bedrijf boycotten want dat gedraagt zich niet fatsoenlijk"

Prima, zaak failliet, tig mensen op straat. Die daar part nog deel aan hadden. Heb je nou je zin?

"We moeten die enge dictator afzetten"
Fantastisch en nobel hoor. Land vervolgens 10 jaar in burgeroorlog. Goed gedaan, neem er een om het te vieren.

Sans Comique | 11-11-18 | 13:56 | 4

Mensen zouden eens moeten ophouden met hypocriet te zijn. Maar ik vrees dat zij die het zijn het woord eerst in de dictionaire op moeten zoeken... oh bewustzijn... verhoog U!!!

pigadaki | 11-11-18 | 14:08

Prima verwoord.

Not_again | 11-11-18 | 14:16

Hear, hear!

zwarte_weduwe | 11-11-18 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Rechters en feestjes.
Rechters houden wel van een feestje, vooral als er iemand anders trakteert, en al helemaal ten koste van de Samenleving, met een sigaar uit uw en mijn doos bungelend in de justitiele mondhoek. Alleen lastig dat je daar op aangesproken wordt op feestjes, vandaar dat rechter alleen elkaar nog uitnodigen, en dat is lachen geblazen natuurlijk, over het onbegrip van al die kudtburgers die schuimbekkend voor het hekje staan, en natuurlijk het stoelgooienrecord, bij welk vonnis werdt het meest ver geworpen. En wie doet je wat, met je wereldvreemde decadente justitiele mongealenhoofd. Never mind the kudtburgers, its good to be the judge!

De Briemusketier | 11-11-18 | 13:56 | 1

Tis me een bonte boel daar in die Ivoren Toren, lachen hoor, alle kraaien onder elkaar...

Kanarie_Geil | 11-11-18 | 14:00

Links NL is al jaren de "useful idiot" van VNO-Nederland. Ze hebben zich in slaap laten sussen met "zwaar bevochten dossiers" als diversiteit, gelijkheid, milieu, immigratie, ontwikkelingswerk, etc. Maar goed ze hebben er zelf goede banen aan over gehouden en andere dure hobbies. Dat dan weer wel.

zimmerschwanz | 11-11-18 | 13:55

Vanuit het perspectief van een dominante cultuur ontwikkelen, waarin je de baas bent over andere volkeren, grondstoffen en landbouwproducten is democratie samen met het kapitalisme het sterkste duo gebleken. Alhoewel communisme samen met kapitalisme (China) sterker groeit nu. Dus wellicht hebben wij ons geluk meer te danken aan het kapitalisme dan aan de democratie. Groot verschil is wel dat bij communisme dwang groepsbelang en lange termijn overheersen en bij democratie het individu, de verleiding en de korte termijn. Het lokken van de stem met valse beloften bij een kiezer die niets te kiezen heeft. Het is kiezer tegen keizer.

Premier Trutte | 11-11-18 | 13:53 | 1

De grootste garantie voor een goed werkend kapitalisme is een kleine democratisch gekozen overheid. Zodra een overheid begint 'te reguleren' gaat het fout want dan gaan idealen de boventoon voeren en de discussie over hoe verder te gaan vervuilt. (Kapitalisme= VRIJE markt). Overheden gaan zich ook macht toeeigenen om slagvaardiger hun idealen vorm te geven wat meestal in een drama eindigt.

Sans Comique | 11-11-18 | 14:04

Bruiloftsgasten op de bon wegens asociaal rijgedrag - nos.nl/l/2258819

Past wel bij een artikel over gefaald links beleid.

Paintertje | 11-11-18 | 13:51 | 5

Ik mag het niet denken, maar ik denk dat het, zoals erg vaak, Riftuig was.

Paintertje | 11-11-18 | 14:09

Opvallend ook dat juist nu, dat opeens naar buitenkomt. Toeval? Ik denk van niet.

lacucaracha | 11-11-18 | 14:10

OMG. Een bon voor een trouwstoet. Zwaaiden zeker weer met pistolen uit het raam.

MistaRazista | 11-11-18 | 15:06
▼ 2 antwoorden verborgen

liever links en een goed geweten dan rechts dus

drfiets | 11-11-18 | 13:47 | 3

je bedoelt een "goed" door de machthebbers gehersenspoeld geweten

telelezer | 11-11-18 | 13:48

Hij bedoelt dat links het goed geweten heeft maar het toch gedaan heeft.

Premier Trutte | 11-11-18 | 13:55

In je blote lul in de kou omdat je alles hebt weggegeven aan zandbak- en oerwoudbewoners die je lachend in je bek spugen, en dat je daar dan een warm gevoel van krijgt. Dat is Links wezen, ofwel ernstig geestziek zijn. Het zal je kind maar wezen, of je vader/moeder.

De Briemusketier | 11-11-18 | 14:05

Links heeft al gewonnen op alle dossiers. En die overwinning is in principe zeker gesteld door met hulp van de VVD (ooit grote muilen, praktisch kleine daden) de grenzen open te houden, de dubbelpaspoortigen te knuffelen, de islamisering niet tegen te gaan, de Merkel/EU-politiek slaafs te volgen, en het Migratiepact te gaan ondertekenen. Alleen een meerderheidsregering van PVV+FvD kan dat stoppen; niet dus; de linkse/policorre dwaasheid onder de bevolking is daarvoor te groot. Nederland is virtueel dood, tenzij de rest van Europa op tijd bij zinnen komt, want dan moeten we wel volgen.

Fijnstoffer | 11-11-18 | 13:45 | 1

Onze laatste hoop is wanhopig gevestigd op Hongarije (e.a. Visegrad landen) en Oostenrijk.

telelezer | 11-11-18 | 13:47

Erik van Muiswinkel ... de linksdraaiende Amsterdamse Sinterklaas ...
... Zullen we 'm van zijn paard trekken en de gracht in schoppen ?

Dan kan hij daar de maandag erna z'n beklag over doen
bij die andere subsidievreter, Pauw ...

Remi 1 | 11-11-18 | 13:42 | 2

We of de F-side........

Yie_Ar_Kung_Fu | 11-11-18 | 13:48

Erik is zo een triest figuur die gaat klagen over zijn (te oude) publiek.
Met zijn verkreukelde rotkop (ad hominem, ik weet het)

Kanarie_Geil | 11-11-18 | 13:52

Iedereen ziet het, iedereen hoort het, iedereen voelt het.....

Maar ondertussen verandert er geen ene reet.

Kop Kaaz | 11-11-18 | 13:38 | 2

Trump en italie is het wel gelukt. Wij kunnen het ook.

Alleycat | 11-11-18 | 13:42

Het hangt in de lucht.. broeit. Je hebt niet veel nodig.

grom | 11-11-18 | 18:34

Reken een aantal partijen echt niet tot rechts: "rechts je kiezers roepen,
maar toch linksgedraaid gaan poepen."

Jan, Leiden | 11-11-18 | 13:36

Links, rechts, kapitalisme, socialisme, liberaal allemaal holle vaten termen.
Ze worden veelal verkeerd gebruikt, waarna de usefull idiots er braaf over gaan discussiëren.

MarcS | 11-11-18 | 13:30 | 2

Met deze uitspraak draait u iedere vorm van discussie de nek om, in de wetenschap dat de discussie er op vooruit zou gaan als we alle linkse trollen in Nederland de nek om zouden draaien. Ik heb een droom mensen!

De Briemusketier | 11-11-18 | 13:37

Ik draai niets de nek om. Maar als u een ander beeld heeft over wat een auto is, dan ik, waarom zouden wij het dan over een auto hebben?

MarcS | 11-11-18 | 14:32

Zowel de media, inclusief de staatsomroep, diverse sociale studies en nu dus ook de rechtspraak hebben overwegend een links georiënteerde globalistische visie. Het zou goed zijn dat dergelijke instituties, om met Frans Timmermans te spreken, 'diverser' zouden worden qua politieke opvatting. Ik zit echt niet te wachten op een Nederlandse variant van fox news, rechtse houwdegens op de universiteit en in de rechtspraak maar iets meer balans zou goed zijn voor de Nederlandse samenleving. Het is tijd dat de generatie uit 68, die ook goede ontwikkelingen in gang heeft gezet overigens, ruimte creëert voor mensen met andere opvattingen.

therealbraindump | 11-11-18 | 13:28 | 1

Goede ontwikkelingen voor de generatie 68 zelf, en iedereen die daar niet toe behoort kan deaudvallen. Deze generatie is een asociaal stelletje varkens dat geen mee eters,aan de trog duldt. Een generatie van elleboogwerkers waar sergio ramos nog wat van kan leren.

De Briemusketier | 11-11-18 | 13:46

Poepkleine lettertjes: 'Deze straf (BlokkeerFriesschoffelen) is de juiste' krijgt steun van 44% van D66, 52% GL en 52% PvdA tegen 0% resp. 2% bij PVV & FvD. Het establishment versus het gezond verstand.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-11-18 | 13:26 | 1

Bruggen bouwen was toch het motto van regering en coalitiepartijen. Zie enkel het tegendeel.

JohnWalker | 11-11-18 | 13:49

Hé, ik ben niet van Maurice! Smaad! Laster! Mevrouw Peilstok boos!

Peilstok | 11-11-18 | 13:25

In uw staatje ontbreekt de oudste politieke partij van Nederland.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 13:25 | 1

Hé, ik zie em. Maar de aanhang van DENK word ook niet om hun mening gevraagd...

hotnot | 11-11-18 | 13:55

Nu Jesser de kosten van de warmtepompen a 7 miljoen x 20K = 14 miljard heeft geroepen.... wil ineens iedereen weer een kerncentrale.

Oepsie1234 | 11-11-18 | 13:23 | 1

Rekentoets voor politici verplicht stellen doet. 7.000.000 x 20.000 = 140.000.000.000

pa_niek | 11-11-18 | 13:51

Ik begin gelijk een bevestiging te krijgen van de gemiddelde PVDA-ert.

Denkhetnjet | 11-11-18 | 13:21
-weggejorist-
de Voorzittert | 11-11-18 | 13:20 | 2

De VVD is alleen rechts als er verkiezingen aan komen..... en wat doet 50+ op rechts??

Oepsie1234 | 11-11-18 | 13:19 | 1

Die CU is dus linkser als de SP. Altijd al afgevraagd waarom de deur voor ‘vluchtelingen’ bij hun wagenwijd open staat. Dat is nu dus duidelijk.

Trumme | 11-11-18 | 13:34

Dit is de reden waarom de linksen zo verschrikkelijk bang zijn voor democratie. Overigens gaan de linksen natuurlijk hun zin krijgen. Ieder voor zich kan wel bedenken waarom dat zo is.

HoogToontje | 11-11-18 | 13:19

LOL @ Donatie pagina. Berbaar en Beau hebben de grootste donatie gedaan. 1650 euro.

Lochos | 11-11-18 | 13:18

ik zie het linkse denken altijd als een psychische aandoening. Misschien te weinig zuurstof gehad bij de geboorte of zoiets. Normale mensen denken rechts.

yeps | 11-11-18 | 13:16 | 2

Totdat de uitkering die met dezelfde graagte ontvangen wordt als de afkeer van gewoon eens te gaan werken... dan denkt men l8nks

Epistulae_Morales | 11-11-18 | 13:31

Ik ben wel van mening dat we de zwakkeren moeten helpen, maar niet dat we gekke henkie moeten zijn. M.a.w. de instroom nieuwkomers (zonder perspectief op werk) indammen, werken moet (overduidelijk) lonen, integreren of oprotten, die huizenmarkt moet worden gerepareerd (dit vereist een aantal aanpassingen die de hoge heren in Den Haag niet aanstaan). Ik ben van mening als je dat goed onderbouwd, je dat goed bij de mensen kunt duidelijk maken. Neem daarbij een voorbeeld aan de blokkeerFriezen die via hun voorvrouw een prima helder transparant standpunt vertolken, waar een politicus (bijvoorbeeld) om de materie (in herhaling) heen draait en er nooit wat zinnigs uit komt.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 14:09

Links mag wel verliezen op de grote dossiers, maar wat rechts onder aanvoering van de VVD doet kan me ook weinig bekoren. Neem als voorbeeld de farce rondom de dividendbelasting. Neem een Rutte die alles weglacht. Het falende beleid met huisvesting en AIRbnb in de randstad.

Atlantis-95 | 11-11-18 | 13:15 | 2

De VVD doet ook gewoon mee aan de uitverkoop van Nederland.

lacucaracha | 11-11-18 | 13:24

Mooi overzicht, alhoewel... Ik zou de VVD niet rechts noemen, die lullen wel rechts maar doen links, de rest van links is extreem links.
Mijn bewijs is wat dagelijks gebeurt in Nederland; de VVD de grootste wegkijk partij en hielenlikker van de extreem linksen.
Dan ziet het plaatje er wel wat zorgelijke uit toch?

VanGeuzen | 11-11-18 | 13:15 | 3

VVD is maar een paar dagen rechts en dat is tijdens de verkiezingsperiode. Er moeten natuurlijk wel wat kiezers weggesnoept worden van echt rechtse partijen. En dan zien we inderdaad VVD politici wat populistischer doen en is er plots een akkefietje (turkse minister die in Nederland stemmen wil ronselen) waar faalhaas Rutte plotseling wel wat over durft te zeggen. Voor de rest is de VVD een laffe meebuigende partij in het midden.

drekzooi | 11-11-18 | 13:30

Exact. De VVD ‘rechts’ noemen is belachelijk. Eurofiele globalistenclub met gekkies als Kuifje in de gelederen. Enablers van de omvolking. Vrienden van Guy Verhofstadt. Plaatje ziet er zorgelijker uit dan het hierboven wordt voorgesteld.

HaatbaardKnipper | 11-11-18 | 14:27

Het zou dan ook volstrekt ongeloofwaardig zijn als PVV of FvD met de VVD zouden gaan regeren. De VVD verdient een cordon sanitaire.

JTKDM | 11-11-18 | 15:05

Is Trump al genoemd?

Eierbal-is-fijn | 11-11-18 | 13:11 | 2

Oh, ik was een half uur te vroeg.

Eierbal-is-fijn | 11-11-18 | 13:43

Nee hoor, op tijd, Go Trump.
En ook: Ga weg Rutte enge man.

BosrandDirk | 11-11-18 | 13:45

Sinds wanneer is 50+ rechts?

Hark_van_Rommel | 11-11-18 | 13:11 | 1

Links en rechts bestaat al lang niet meer. Het is nu globalisme versus nationalisme. De punten van links en rechts (zoals het vroeger heette) lopen dan door elkaar heen.

Jos Tiebent | 11-11-18 | 15:15

Ondertussen heeft Witteman in Buitenhof een dame van kleur uit Belgie (!!) moeten halen om een redelijk argumenterende blanke meneer (socioloog Vuijsje) bestraffend toe te spreken. Vuijsje schreef een boek "Zwartkijkers", stelt dat we veel te somber aankijken tegen idee dat we overspoeld worden door een golf racisme en dat Nederlanders veel onzin maar slikken uit angst voor racist te worden uitgemaakt.

Zwarte mw uit Belgie vindt het maar een gevaarlijk boek........ goedpraten, "types (!!!) als Baudet, enz, enz.
Leuke is dan wel weer dat blijkbaar in Nederland, met toch veel mensen van kleur, niet zo veel mensen te vinden zijn die zich voor het racisme mantra van de staatsomroep willen inzetten.

Nuuk | 11-11-18 | 13:05 | 7

Het wekelijks uurtje Buitenhof weer gehad.
*schuim van zijn mondhoeken veegt*

De Briemusketier | 11-11-18 | 13:19

Ach haalde dat Buitenhof ook niet de Belgische Terrorist in hun programma?

Trumme | 11-11-18 | 13:36

Wat lees ik nou? Een Belgische negerin die het politiek correcte evangelie uitlegt onder het toeziend oog van meneer WITTEMAN?

MAD1950 | 11-11-18 | 13:52
▼ 4 antwoorden verborgen

Een overheid die niet zorgdraagt voor zijn eigen burgers en buitenstaanders voortrekt , is het zelfde als ouders tegen hun eigen kinderen zeggen "ik hou van je maar ik hou meer van de kinderen van de buren" Dat gaat gewoon niet werken. Echt niet.

streknek | 11-11-18 | 13:04 | 6

Hear hear.

Muuke | 11-11-18 | 13:12

je zult eerst eens je kinderen moeten uitleggen waarom zij in de minderheid zijn.. of eigenlijk.. waarom zijn al die buitenstaanders hier?

Epistulae_Morales | 11-11-18 | 13:34

Primaire taak van de overheid is om de veiligheid en de belangen van de Nederlandse burger te beschermen en te verdedigen. Dat lef ontbreekt. Enkel bij verkiezingen wordt die indruk gewekt.

JohnWalker | 11-11-18 | 14:25
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Remi 1 | 11-11-18 | 13:04 | 2

Niemand in mijn gehele omgeving heeft ooit een enquete van Maurice de Hond ontvangen.

JackStick | 11-11-18 | 13:03 | 6

Dat is het hem nou juist, dat je je eerst moet aanmelden. De gemiddelde burger meld zich niet aan voor enquetes. Personen die deze enquetes invullen zijn dus al meteen van een bepaald, politiek betrokken, type, en dan krijg je in al die uitslagen dus een vertekend beeld, want alleen de politiek betrokken personen hebben hun mening gegeven.

JackStick | 11-11-18 | 13:29

@Jackstick
Dus hij meet eigenlijk geestelijke armoede enluiheid?... interessant

Epistulae_Morales | 11-11-18 | 13:35

@ Epistulae_Morales Het is een beetje alsof je op de Kamasutrabeurs erachter wilt komen hoe mensen tegenover erotiek staan.

JackStick | 11-11-18 | 14:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Er zal wel meer steun voor kernenergie komen nu die dure warmtepompen eraan dreigen te komen. Hopelijk.

Carmelita | 11-11-18 | 13:01 | 1

Die warmtepompen hebben stroom nodig, dus dat zal ergens vandaan moeten komen. We hebben dan nu wel een kabeltje met Denemarken, maar als die windmolens stil staan (en dat staan ze meestal), dan schiet dat nog niet erg op.

Stormageddon | 11-11-18 | 13:06

Bij de volgende verkiezingen beloven de verkleefde sekteleden iedereen eenmalig 5000 euri netto en zitten weer 4 jaar gebeiteld. Aan wie ligt het nou?

squadra | 11-11-18 | 13:00 | 2

Aan de leugenaars en zij die het geloven.

Muuke | 11-11-18 | 13:14

De VVD weet dan wel weer een internationaal relletje te kweken om vervolgens 1 dag voor de verkiezingen als grote ‘verlosser’ het probleem te tekkelen. Zo doen Poetin en Erdogan het al jaren. Werkt perfect.

Trumme | 11-11-18 | 13:39

En als ze in het stemhokje staan weten ze niet hoe snel ze weer moeten stemmen op de dhimmi partijen.
Zegt eigenlijk al genoeg over een dhimmi bevolking die vijf keer per dag richting brussel en mekka bidden.
Maar wat wil je anders met een pathologische leugenaar als puppet van brussel.
Maar gelukkig is er nog hoop voor de gezinnen die wel bezorgd zijn om de toekomst van hun kinderen.
Emigreer naar de voormalige oostbloklanden,want dat soort landen houden nog wel van hun kinderen en zijn ze bereid om ervoor te vechten.
Mooier kan je het niet hebben.

komtdatschot | 11-11-18 | 13:00 | 1

Maar, jij bent niet een van die kinderen, en als mensen massaal daarheen gaan zul je dat gaan merken ook...

Retepsteeltje | 11-11-18 | 13:23

Het linkse gedachtegoed is een ziekte die van generatie op generatie is doorgegeven door volk wat zo vol van zichzelf was dat het geen behoefde had om kritisch naar hun eigen handelen te kijken en nu de mislukking angstig proberen te bagatelliseren, of nog erger, proberen "rechtser" te denken. Maar enige verantwoordelijkheid zul je niet bij hun ontdekken, daar zit namelijk het hele failliet van links denken.

Halul gebakken | 11-11-18 | 12:59 | 1

Maakbaarheid van de samenleving = facisme

Beefbus | 11-11-18 | 13:10

Wow wat een mega mega mega fout door min of meer te de vergelijking/link te maken met conservatieven... ok zijn (deels) tegen abortus en homo lessen op school (misschien niet tof) maar ook juist tegen meer macht naar de EU en voor bijv Zwarte Piet het zijn juist de progressieven die alle ellende mogelijk maken dat was in mindere mate zo in de ‘60 maar zij (D66! ) hebben wel de basis gelegd voor de huidige ontwikkeling van anti Zwarte
Piet, Meer meer meer EU en islamisering etc. maar dit simpele betoog zal voor velen eng klinken omdat ze beseffen “shit ik heb ook op de Paarse coalitie gestemd” of “oeps niet alleen links maar ook VVD is mede verantwoordelijk)

ja-nee-misschien | 11-11-18 | 12:58 | 2

Interpunctie, best handig om de leesbaarheid van je tekst te bevorderen...

EefjeWentelteefje | 11-11-18 | 12:59

Sukkeltje

ja-nee-misschien | 11-11-18 | 17:52

Ik zie kernenergie helemaal niet zitten. Misschien thorium. Weer een mooi voobeeld, althans voor mij, dat een partijprogramma nooit helemaal aansluit op de partijvoorkeur. Afijn, zo’n programma stelt daarentegen weer niets voor in coalitiegesprekken.

Lafayette | 11-11-18 | 12:56 | 5

China opent volgend jaar de eerste 2 thorium centrales. Hebben er miljarden op ingezet omdat het de toekomst heeft.

Trumme | 11-11-18 | 13:41

@Trumme | 11-11-18 | 13:41
China investeert zwaar in het onderzoek naar thoriumcentrales. Echt operationele centrales zijn er nog niet. Hoe dan ook, ook thorium is uiteindeijk ook vervuilend en niet zonder gevaar. Ik zou in ieder geval nooit in de buurt van een kerncentrale willen wonen.

Lafayette | 11-11-18 | 15:02

@Lafayette: en daarom moet je kernenergie Europees oplossen.
Ergens een onherbergzame plek kiezen en daar een centrale planten.
Dus niet -zoals nu - in het midden van (grote) populaties.

Zonnepanelen zet je ook op een slimme plek en niet in de schaduw.

Maytheforcebewithyou | 11-11-18 | 15:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou ja "grote dossiers".. Vooralsnog wint links het op de echte grote dossiers (Minder Defensie, Meer EU, Meer Immigratie en de Klimaattafels). Met de VVD als linkse wolf in rechtse schaapskleren.

Brits Folkestein | 11-11-18 | 12:56 | 1

Klopt als een bus Brits, dit zijn achterhoedegevechten

Retepsteeltje | 11-11-18 | 13:24

Komt er nog een hoger beroep tegen dat Douwes arrest?

gaffelbaard | 11-11-18 | 12:55 | 3

Daar Kan twee weken over nagedacht worden. Dus dat horen we uiterlijk 23 november.

Stormageddon | 11-11-18 | 13:04

Ik hoop van wel. Ben benieuwd. Spannend. Afwachten dan maar...

gaffelbaard | 11-11-18 | 13:05

Moet wel. Op 3 punten vrijgesproken en toch eis is uitspraak.

Trumme | 11-11-18 | 13:42

Wel ja joh, reken CDA en VVD ook maar tot rechts. De eerste is op vele dossiers linkser dan D66. De laatste zal alles aan de reedt roesten zolang het in de kring van industriële vriendjes maar goed gaat.

Tijd om afscheid te nemen van links-rechts. Het gaat om dEUgen. Waarbij men contra-intuïtief het niet-dEUGen moet beschouwen als sociaal voor landgenoten en volgende generaties. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dEUGen het nieuwe "fout" is, zoals een NSB'er "fout" was in de tweede wereld oorlog.

Rommelende Onderbuik | 11-11-18 | 12:53 | 5

@gaffelbaard | 11-11-18 | 12:57 Net als een gaffelbaard is het CDA links én rechts. De boeren - ondernemers pur sang - neigen naar rechts, de bejaarde ARP'ers en CHU'ers naar links. Intussen doet de partijtop wat de meeste macht oplevert, gekeken van geval tot geval.

Guido | 11-11-18 | 13:17

Inderdaad, de VVD is links zolang ze maar op het pluche kunnen blijven en belastingen verhogen.
Het CDA en de CU is links en extreem naïef. De rest van links is extreem links en getikt.

VanGeuzen | 11-11-18 | 13:19

azijnseikerT | 11-11-18 | 13:11

"of je schiet ze desnoods overhoop (Fortuyn)"

FTFY.

OverdaanDerOnderheid | 11-11-18 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Het is duidelijk dat we d66, pvda, groenlinks, pvd dieren tot de fascistische horden mogen rekening die alles wat blank, Nederlands, traditioneel is, tot op het bot haat.

Nuuk | 11-11-18 | 12:53 | 1

Deze partijen zijn niet per se voor het algemeen belang en welzijn voor alle Nederlanders. Zij willen de burger met huid en haar, en anders kan die doodvallen. Het is maffia, en georganiseerde misdaad.

De Briemusketier | 11-11-18 | 13:07

Zo, dan kan dat calimerogejank over links dit en links dat nu voorgoed de prullenbak in en kunnen de handen uit de mouwen.
MNWG.

Superior Bastard | 11-11-18 | 12:53 | 1

Wanneer begin je eindelijk....?

Fatwabuster | 11-11-18 | 14:48

Links = autochtone bevolking discrimineren en achterstellen,
Links = rechtsongelijkheid ten nadele van autochtone bevolking
Links = eigen bevolking laatst, helemaal achteraan in de rij.
Links = asielzoekers opleiding geven, NLse kinderen dwingen zich diep in de studieschulden te steken,
Links = bij gelijke geschiktheid is discriminatie van blanke autochtonen niet alleen toegestaan maar ook moreel verplicht want anders ben je een raci set, kijk uit of het kost je je baan,
Links = censuur van VVMU maar alleen als die mening van een blanke is,
Links = ennisofobenclub,
Links = doofpotten van sexringen, loverboynetwerken, en islamitische vrouwen- en mensenhandelaars, ... sssttt ... gaffelbaard stop nou ... anders komt uit dat al die rechtse mensen gelijk hebben.

gaffelbaard | 11-11-18 | 12:51 | 7

Links = wel snel zorgen dat je zelf goed in de slappe was komt...

Kanarie_Geil | 11-11-18 | 13:22

Links is deugen op andersmans kosten.

Graaisnaaiert | 11-11-18 | 13:39

Links is winst trekken uit armoede

Beefbus | 11-11-18 | 13:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Die tabellen kloppen niet. De straf % van bovenste tabel en onderste tabel wijken ver af ??

TilburgDeGekste | 11-11-18 | 12:50

Alsof Links zich dan maar ook iets van een meerderheid aantrekt...

Rico Tampeloerus | 11-11-18 | 12:50

De partij die altijd roept dat zwaarder straffen niet helpt (GroenLinks) kan zich in meerderheid (52%%) vinden in de zware straffen die opgelegd werden aan de blokkeerfriezen en nog eens 20% van de GroenLinksers zouden een nog zwaardere straf (de doodstraf dan maar?) willen.

Zou toch wel eens willen weten wat die hypocrieten van GroenLinks dan van de vele niet vervolgde wetsovertredingen vindt, die tegen de vervolging van de blokkeerfriezen in stelling zijn gebracht.

Angelica | 11-11-18 | 12:48 | 3

Goede observatie. Iets met meten met twee maten en zo.

Winter_is_coming | 11-11-18 | 12:54

Simpel: de blokkeerfriezen vallen niet in hun doelgroep.
En die niet vervolgde wetsovertredingen wel.
Zolang die doelgroep niet wordt vervolgd kan je het eens zijn met zwaardere straffen

Bon-sens | 11-11-18 | 12:55

Ach, als ze een hoofdoek op zouden doen of zichzelf zwart zouden schminken zou GL vast wel... o. wacht.

Graaisnaaiert | 11-11-18 | 13:38

Volgens links bepaald in een echte democratie de minderheid wat er gebeurd.

de honden blaffen... | 11-11-18 | 12:47 | 4

@stratum
Als ze in de 2e kamer niet kunnen rekenen, hoeven wij ons ook niet te verdiepen in grammatica.

Oepsie1234 | 11-11-18 | 13:31

Het is leesbaar stratum en daar gaat om.

pianist | 11-11-18 | 13:35

11 November herdenken wij de taalnazi's!

Yie_Ar_Kung_Fu | 11-11-18 | 13:52
▼ 1 antwoord verborgen

En dan blijven mensen nog steeds volhouden dat links het in dit land voor het zeggen heeft. :D De laatste keer dat het links het in dit land voor het zeggen had was in 1977. Maar het is allemaal de schuld van links dat we zo stinkend rijk zijn en zo'n prachtig welvarend goed functionerend kapitalistisch systeem hebben opgetuigd met kansen voor iedereen. Daar heeft de VVD geen enkele rol in gespeeld. Daarom stemmen we bij de volgende verkiezingen ook massaal niet op Rutte, want de burgers zijn het helemaal zat met al dat (gratis) geld en al die kansen die ze krijgen. Geef nou gewoon eerlijk toe mensen, Nederland is het beste af met de VVD als grootste partij.

Ardbeg | 11-11-18 | 12:46 | 9

Last van de drank van afgelopen dagen?
Zuurstofgebrek?
VVD heeft al heel veel geld weggegooid richting eigen VVD-ers.
(Wanbeleid, leugens, fraude,etc,etc.)
Eigenbelang is wat vooral telt voor de VVD.
Tijd voor vernieuwing en transperantie zal Nederland goed doen!

*101# | 11-11-18 | 12:59

Kapitalisme is een rechts dingetje, zorg en zekerheid plus de pensioenen o.a. mogelijk gemaakt door Nationaal Socialisten (NSDAP) en de socialisten. Alleen zonder kapitalisme is socialisme volstrekt kansloos kijk maar naar het verleden bijv. naar de USSR, Noord-Korea of Cuba. Socialisme is een dwangbuis middel van Links om Rechts af te schilderen als inhumaan systeem.

Indoneesje | 11-11-18 | 13:09

Ha, ha, ha. lachen man. Vooral dat massaal niet stemmen op Rutte was een goeie.

bodemloos | 11-11-18 | 14:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Waarschijnlijk verdient de ceo van Nederland meer aan links dan aan rechts.

van stampij | 11-11-18 | 12:45

Links Nederland, de generatie van 1968, die zichzelf goed bedient heeft, Nederland de maat neemt en ins gesicht spuugt. En waar We met zn allen klaar mee zijn.

De Briemusketier | 11-11-18 | 12:45

Allen jammer dat Rutte met zijn partij altijd de linkse agenda uitviert zodra er een VVDer is die zijn vinger opsteekt omdat hij wel een maniertje weet om er dik aan te verdienen.

down | 11-11-18 | 12:44

Jaja... natuurlijk. Ben benieuwd waar straks daadwerkelijk op gestemd gaat worden, want dit heb ik al een aantal keren eerder gezien.

EefjeWentelteefje | 11-11-18 | 12:43

Is allemaal weer vergeten met de volgende verkiezingen

niemand specifiek | 11-11-18 | 12:42 | 1

Ik heb er alle vertrouwen in dat de FvD de burger scherp gaat houden richting de verkiezingen, ze hebben namelijk bewezen heel erg goed de kiezer te bereiken via de sociale media.

Fatwabuster | 11-11-18 | 12:45

Slecht artikel door een niet statisticus. De beschreven methode wordt door iedere peiler toegepast, niks mis mee. De Hond geeft ook een onzekerheidsmarge aan (die de meeste media dan compleet negeren). Het gaat ook niet om een zetel meer of minder, wel gaat het over de richting.
Bijvoorbeeld iedereen vermoedt wel dat DENK en FvD significant gaan stijgen en D66 gaat dalen. Om dan De Hond afctexrekenen op het exacte aantal zonder onzekerheidsmarge is getuige van onkunde van de journalist.

Winter_is_coming | 11-11-18 | 12:52

Toch blijft de bakfietsende klimaatneutrale genderneutrale witte nepliberalen de discussie bepalen......... Waanzin!

Fatwabuster | 11-11-18 | 12:41

Nederlanders zijn naïef. Vol tegen kernenergie niet beseffend dat het grootste deel van de stroom die zij afnemen van Franse kerncentrales afkomt. Groene stroom is een leugen, Zembla wist het al 10 jaar geleden.
Kinderpardon? Kom op zeg, hou eens op met dat gedogen. Een land dat onwillig is zijn eigen wet en regelgeving te respecteren, hoeft er niet op te rekenen dat vreemdelingen dat wel gaan doen. Dagelijks voorbeelden te over. En omdat Nederland te slap is om 'nee' te zeggen en een vooruitschuifbeleid voert, maken illegalen misbruik van de regels en traineren hun uitzetting tot zoonlief 16 is en op een scooter rondscheurt. En dan moeten we vervolgens het maar zo laten. Ik vind het slap.

Datsun_Cherry | 11-11-18 | 12:41 | 2

Ja dat gaat er weer komen, kinderen zijn toch zo zielig, zie de gefingeerde foto van een dood aangespoeld vluchtelingentje. Ik zie een nieuwe markt voor die (gekleurde, ja, ze zijn niet wit!) mensensmokkelaars, gewoon je kind vooruit sturen, de rest van de familie volgt wel.

Kanarie_Geil | 11-11-18 | 13:44

De Fransen importeren veel zonnestroom uit Duitsland omdat hun kerncentrales koelwater tekorten hebben. Ik kan me niet voorstellen dat ze veel stroom overhouden voor Nederland. Nederland heeft ook al een overschot aan stroom. Vanuit Frankrijk moet de stroom eerst door België, dat wél stroom tekorten heeft, dus die maken alles op.

W_F | 11-11-18 | 14:39

PVV en FvD hebben het minst op met de vrijheid van meningsuiting. Niet heel verrassend natuurlijk. Ze zijn alleen voor de VVMU wanneer het hun eigen mening betreft. Wanneer er een demonstratie van extreem-rechts (ook een zeer gevoelige en onpopulaire mening in dit land) werd verhinderd stond er geen 2% maar 98%.

Ardbeg | 11-11-18 | 12:41 | 12

Ardberg: Khadaffi bood zijn bevolking gratis onderwijs en zorg aan. Obama en Hillary zouden hen hebben omgelegd omdat hij blijkbaar zn olie niet meer in dollars wilde afrekenen én een Afrikaanse muntunie wilde oprichten.

NasiGordon | 11-11-18 | 15:41

infidel103 | 11-11-18 | 13:54
De V in de PVV schijnt ook voor vrijheid te staan. En de V van de VVD voor Volkspartij. Het C in het CDA schijnt voor Christen te staan. Je punt? Nationaal-socialistisch is heel iets anders dan sociaal-democratisch.

Ardbeg | 11-11-18 | 17:15

Helaas Ardbeg, het resultaat is voor beide soorten socilaisme hetzelfde, dood en verderf; maar zal dat er wel niet bij je in willen met je links geïndoctrineerde hersencellen.

infidel103 | 11-11-18 | 17:30
▼ 9 antwoorden verborgen

Na de volgende 2e kamerverkiezingen wordt alles anders.

koudijs | 11-11-18 | 12:40 | 1

Joh, aamk jezelf geen illusies. 120 van de 150 zetels denderen nog steeds door in dezelfde richting, de overige 30 zetels staan nog steeds buitenspel. X66 en GL zijn effectief de linkerflank van de VVD, CDA doet ook gewoon mee, al dan niet in de foppositie, CU zijn useful idiots, de SGP stelt het staatsrecht boven alles en de rest bijt nog liever zijn eigen pik af dan mee te doen met de PVV of FvD. Dit is inmiddels tot een Democratuur verworden, wen er maar aan.

Graaisnaaiert | 11-11-18 | 13:27

Je kunt je aanmelden bij Maurice he. Bijna elke vrijdag krijg ik een enquete, best leuk ook.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 12:40 | 2

En als je mening over onderwerpen bekend is bij De Hond krijg je na verloop van tijd alleen nog uitnodigingen over onderwerpen waar Maurice jouw expliciete mening voor kan gebruiken.

Zupschufter | 11-11-18 | 13:06

Dat heb ik nog nooit gehoord, Zupschufter. Dat is wel een topic waard! Dit zou men kunnen onderzoeken door met een aantal accounts te registreren en mee te stemmen; een aantal links, neutraal en rechts. Uiteraard vanaf verschillende ip-adressen. Om vervolgens te vergelijken waar die accounts nog voor worden uitgenodigd.

NasiGordon | 11-11-18 | 15:29

Dit land is het zat.

Rest In Privacy | 11-11-18 | 12:38 | 3

Hoor ik ook al jaren.... op een paar Friezen na merk ik er nog weinig van

Dulacs | 11-11-18 | 12:42

En u bent een christenhond...

Rest In Privacy | 11-11-18 | 14:26

Ik ben mislim

JohnWalker | 11-11-18 | 16:41

sinister complot

Hemmenaar7 | 11-11-18 | 12:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland