achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GS bouwt nieuwe boomhut. Een blauwdruk

Lieve lezers. Een stukje huishoudelijke huishouding van huishoudelijke aard.

U komt hier al een tijdje, sommigen al meer dan vijftien jaar. Hondsloyale lezers, wij hebben ze. U kent de weg in de keukenkastjes, u weet waar de koekjes liggen en als de pleerol op is, reikt Joris met liefde een nieuwe aan. Maar het roze bastion wordt behoorlijk verbouwd en dat levert VRAGEN op. In de mail, via socials en uiteraard in de panelen, bijvoorbeeld onder het vaarwelverhaal van Us Oebroe. Daarom willen we hier de blauwdrukken van de nieuwe boomhut een beetje uitrollen. De reaguurders verhuizen tenslotte met ons mee.

Dus. GeenStijl gaat zelfstandig. Zo ver was u al want dat stond hier, daar en overal. Op 1 november gaat het gebeuren en deze week tekenen de heren P. Stift en V. Rossem daarvoor een dikke stapel cd van jou, cd van mij's aan de Basisweg. Daarna rollen we ons roze weblog op en laden we het samen met onze servers, boekhoudmappen en restanten aan GeenStijl Winterboeken achterin een witte Caddy, om ons even gesjeesde als geestdodende kantoorpand (en de pleisterdispenser) achter ons te laten en op zoek te gaan naar een nieuwe afgeragde zolderkamer. Want GeenStijl, dat moet blijven bestaan. En om te blijven bestaan, moeten we wat pondjes trimmen.

Dit zijn de feiten. GeenStijl wordt ondergebracht onder een nieuw KvK-nummer met de welluidende/nietszeggende naam GS Magenta BV, waarvan de hoofdredactie het grootaandeelhouderschap op zich neemt. De redactie gaat mee in de nieuwe BV, want die 100 topics per week schrijven zichzelf niet. Joris von Loghausen is terug op zijn station als digitale dijkwacht & Supreme Lord and Master of All Time and Space. Staat in zijn arbeidsovereenkomst, dus het is [factcheck:] waar. Er komt nog een Paarse Broek op Sales en een Lichtpaarse Broek op Publishing, en oppermod GU blijft met de huisregels in de hand de banhamer hanteren in de comments. 

Helaas moeten we ook een paar harde kudtkeuzes maken, want GS wordt een startup en startups zijn schraalhansen. Dus: exit dure A-Columnisten Ebru Umar en Bas Paternotte. Ook Tom Staal gaat een paar filmpjes minder doen, maar we blijven wel priemen en prikken met de roze plopkap bij de Patatbalie, want die Haagse Heren (m/v) laten we nimmer rustig slapen. Tamara stopt ook en Gregorius Nekschot gaat van iedere zondag van de week naar iedere eerste zondag van de maand. Feynman blijft.

Dat is de stand en zo zit het. In afgeslankte vorm, zonder een traag draaiende TMG-machine vol channel managers, sales managers en middle managers waar je allemaal makkelijk zonder kunt als je een kot vol koppige & creatieve bloggers content laat knallen. We gaan het zelf doen, zoals het hoort. 

GeenStijl gaat gewoon door voor niets minder dan Wereldheerschappij & ons eigen GeenStijlland, op basis van een combinatie van Premium lidmaatschappen, donaties en ouderwetse advertentieverkoop. GeenStijl doet namelijk kapotveel verkeer - 2 miljoen uniek per maand aan middeltothoogopgeleiden die allemaal werkende pinpassen met Geld Voor Leuke Dingen hebben.  En die hebben we nodig. Zowel voor een solide verhaal naar onze adverteerders (kijk maar op Magenta.GS), maar ook voor directe steun & support. Want je kan GS wel gratis lezen - en dat blijft ook zo - maar wij kunnen het niet gratis maken. Dus doe ook een paar duiten in ons blogfonds en hou het enige onverzettelijke onafhankelijke geluid in de Nederlandse media levend & schoppend.

Pepernotenpotje!
Pro-tip: wacht nog ff met dat Premium worden, we zijn de boel aan het ombouwen en gaan de return on investment heel binnenkort uitbreiden. In de tussentijd worden uw pepernoten hierrr via de donatiepagina of daarrr via bunq danwel hierzo via PayPal zeer gewaardeerd.

Boomhut Cortoon opklik voor groot hierrr, en voor mobiel wallpaper daarrr.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.