achtergrond

Geenstijl

BEKENDMAKING. GeenStijl is van ons. Allemaal

Nederlands bekendste weblog heeft een nieuwe eigenaar

De deal is rond. Er is in principe getekend bij het principekruisje. GeenStijl is verkocht aan... GeenStijl. Terwijl u deze schitterende topzomer aan het bierrr en opdrinkwijn zat, vertoefde uw stijlloze hoofdredactie drie fantastische maanden in de uiterst sfeervolle TMG/Mediahuis Boardroom aan de Basisweg, om een opgelegde scheiding te regelen.

Zoals u wellicht weet stond GeenStijl in de etalage, wegens onherstelbare ontwrichting in de relatiesfeer. Uithuwelijken aan een andere koper/uitgever was voor ons geen optie waarop de sympathieke TMG-CEO Marc Vangeel met het lumineuze idee kwam: waarom doet u het niet zelf?

En zo geschiedde. De details van de onderhandelingen alsook eventuele alimentatiebedragen gaan u geen bips aan en die gedoetjes over “harddisk van jou, harddisk van mij” zijn ook verder boringsaai. Wat telt is dat wij van GeenStijl nu waarlijk Vrij & Onafhankelijk zijn, en niet langer zuchten onder het juk van de Belgische Basisweg.

Pritt & Van Rossem worden De Chef, en de rest van redactie (Spartacus, Ronaldo, Zentgraaff, Mosterd + oppermod GU) gaan gung-ho mee in de Newco BV. Per 1 november gaat GeenStijl het Mediahuis uit. Op kamers op een geheime zolderlokatie, ergens in Nederland.
Eigen boontjes doppen, en feestelijk de vrijheid vieren, alsof het 1999 is.

Maar nu even serieus. Wij van GeenStijl gaan dit restart-up avontuur aan omdat wij vinden dat GeenStijl moet blijven bestaan. Omdat een medialandschap zonder GeenStijl een saai en desolaat landschap is. Als u ook vindt dat GeenStijl moet blijven bestaan, kunt u HIERRR Premium Lid worden of DAARRR doneren.

Uw bijdragen komen vanaf nu niet meer bij een Belgische aandeelhouder in de dividend, maar rechtstreeks aan de roze redactie ten goede. (Een Blije Doos met Welkomstcadeaux is werk in uitvoering.) Alvast bedankt & *boks*.

Later meer.

UPDATE: 19:33 uur

Dank u voor deze mooie morgen. Dank u, voor de vele hartverwarmende heads-ups, shout-outs, steunbetuigingen & zure zie-je-wel stukjes. Roodgloeiende inboxen & almaar ratelende DM's, daar doen we het voor. Het zijn er inmiddels zoveel dat afzonderlijk bedanken er even bij inschiet nu, dus bij dezen hartjes voor iedereen en allemaal terug. 

Ook dank voor de vele graties advies- en business inputs - we komen nog bij u terug, als de mediastorm geluwd is. Dank u ook voor de vele aanbiedings om te komen helpen verhuizen, schilderen, en lampjes ophangen op de nieuwe geheime lokatie, alsook dank voor de spontane sollicitaties. We bellen.

Maar bovenal dank aan de vele (and counting) Premium Members die zich vandaag hebben gemeld op de stijlloze digi-burelen. Samen komen we er wel. 

Later meer

Kettingzaag in desktop-res: pink &gold. Wie als eerste het paasei vindt, wint een graties Premium Lidmaatschap voor het Leven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.