achtergrond

Geenstijl

Hoge woord is eruit: asieltuigh rooft Kampen leeg

Wrijf maar eens goed in de ogen. Het staat er echt. In de krant. Een publiek geheim is geen publiek geheim meer: Kampen wordt leeggeroofd door asielzoekers.

"Het is een publiek geheim: winkeldiefstallen in Kampen worden massaal gepleegd door een klein groepje asielzoekers, een groepje dat sowieso geen kans heeft op een verblijfsvergunning. Nu zeggen een raadslid, de burgemeester, de politie en winkeliers het ook. Het einde van een taboe?"

Het gaat om asielzoekers die in het azc van Dronten zitten. Als je vastzit in Dronten is het misschien niet zo gek dat je van bittere ellende gaat roven en stelen in het nabijgelegen Kampen, maar het mag niet, het kost geld, tijd en moeite en het is bovendien gruwelijk irritant. Het sneeuwbaleffect voltrok zich als volgt. Raadslid Suat Azer van Gemeentebelang Kampen durfde het aan: hij vroeg of de burgemeester bekend is met de overlast van de asielzoekers. Burgemeester Bort Koelewijn erkende het probleem direct. Een dag later durfden de winkeliers ineens hun mond open te trekken. "We zijn in Nederland zó correct geworden, dat het niet benoemd mag worden", aldus Fré Helleman van de ondernemersvereniging. Eigenlijk precies wat politiechef John Ekkel doet: "Het is een lastig thema, want wij willen niet stigmatiseren. Als chef voel ik niet de vrijheid te benoemen wat er aan de hand is. Als het probleem wordt geassocieerd met azc’s valt iedereen over elkaar heen. Door het publiek word je snel in de hoek van de fascisten en populisten gezet."

En dat is in een notendop exact wat er mis is in Nederland land vol politiek correcte schijtluizen. Zeg gewoon eens waar het op staat, man. Iedereen is zó bang om in de rechtsextremistische hoek gedrukt te worden. Iedereen is zó bang uitgemaakt te worden voor racist. Iedereen is zó bang uitgemaakt te worden voor fascist. Terwijl het helemaal geen reet met elkaar te maken heeft. Iemand die benoemt dat asielzoekers in Kampen voor problemen zorgen acht het ene ras niet superieur aan het andere ras. Iemand die benoemt dat asielzoekers in Kampen voor problemen zorgen vindt namelijk dat asielzoekers in Kampen voor problemen zorgen, niet dat een bleek Kaukasisch snoetje zogenaamd het edele opperras zou zijn. En iemand die benoemt dat asielzoekers in Kampen voor problemen zorgen weet ook wel dat slechts een déél van de asielzoekers in Kampen voor problemen zorgt en dat niet álle asielzoekers in Kampen voor problemen zorgen MAAR ER ZIJN NOU EENMAAL ASIELZOEKERS DIE VOOR PROBLEMEN ZORGEN IS DAT NOU ZO MOEILIJK

Nee dus. In Kampen (overigens een uitermate fraai stadje aan de IJssel, ze noemen zichzelf 'bruisend' en dat is niet waar, desondanks zeer het bezoeken waard) hebben ze de poep inmiddels uit de broek geveegd. Nu nog dat groepje steeltuig uit het azc in Dronten plukken en op het eerste de beste vliegtuig terug naar Verweggistan gooien. Handig man, Lelystad Airport.

Kamervragen die u wist dat zou komen

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.