achtergrond

Geenstijl

Elco Brinkman kondigt VOLKSREVOLTE aan

CDA-saurus Elco Brinkman (170) stapt op als, ja wat deed ie eigenlijk nog. De man die in 1994 al de groetjes van Ruud kreeg, maar toch nooit echt weg ging, gaat nu toch. En dan komen ineens De Waarheden op tafel.

Wat is dat toch met Opstap-Politici? Pas als ze weggaan, gaan ze ineens eerlijk lopen doen. Kuzu & Özturk toonden hun ware, nare ikjes pas nadat ze de PvdA verlieten. Collega Jacques Monasch zweeg 7 jaar, gooide toch maar de fractiediscipline van zich af (en 40 jaar lidmaatschap uit het raam), en wist toen ineens wél hoe de wereld werkt. En nu weer Brinkman. Hij kapt er mee in Den Haag. Voor insiders is dat onverwachts, wij wisten niet eens dat ie er nog zat. En ineens zijn daar citaten als "We verliezen onze kerntaak uit het oog" en ****"In Den Haag is iedereen al tevreden als we er een verwrongen wetstekst doorheen hebben gewurmd. We zijn zo druk bezig meerderheden binnen te halen, dat we pyrrusoverwinningen behalen met een krappe meerderheid van één zetel, of aan lege symboolpolitiek doen"  en "Je denkt toch niet dat als we zo’n [klimaat]wet aannemen, de mensen op de banken staan om te juichen dat we het weer fantastisch gedaan hebben? We binden onszelf voor veertig jaar, zonder dat mensen weten wat dat voor hun situatie betekent. Dat is politieke zelfoverschatting." (Bedankt voor die voorzet om nog even te linken naar het zeehondjes vermoordende G-Label landhuis met verwarmd zwembad van klimaatpaus Ed Nijpels, meneer Brinkmeijer.)

De klapperrr van een uitsmijterrr is deze: "Het vraagstuk van immigratie is er onhandelbaar door geworden. Dit mogen we niet laten sudderen.” Aldus de man die het liet sudderen, nu opstapt en het dus lekker nog meer laat sudderen. Laat een ander het maar oplossen. Die het ook niet doet, tot ie z'n schepen verbrandt en z'n partijkaart achter de geraniums parkeert, en daarna inééns weet Hoe Het Echt Zit, met de wereld en de mensen en de politiek. Als je zo'n reeks laffe achteraf-is-het-mooi-wonen-citaten leest van iemand die honderd jaar in Den Haag met scepters zwaaide en er niets aan deed, dan gun je 'm toch bijna dat zijn slotcitaat werkelijkheid wordt? "Op straat hoor je: we kunnen toch niet heel Afrika hier binnenhalen? En dan hoor ik in Den Haag te vaak: ach, het is maar de straat. De meeste revoluties zijn op straat begonnen."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.