Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Verslaggever RTV Rijnmond: 'Ik wil WEL feiten'

Leuk! Bij RTV Rijnmond hebben ze ook internet.

Dat concluderen wij uit het feit dat wij op onze factcheckcheck van gisteren 'Leefbaar Rotterdam wil feiten over criminaliteit. MAG NIET van 'verslaggever' RTV Rijnmond' antwoord kregen van niemand minder dan Paul Verspeek, de RTV-Rijnmond verslaggever in kwestie, zelve. Inhoudelijk antwoorden in plaats schuimbekkend bellen met adverteerders: altijd +1. Bovendien geeft Paul toe dat zijn conclusie dat de bewering van Tanya Hoogwerf 'onwaar' is, niet klopt. Hij heeft er 'onbewezen' van gemaakt. Daarmee bewijst Paul meteen wél geïnteresseerd te zijn in feiten. Voor iedereen die dat ook is, na de breek een integrale kloosriet van de mail. Hup feiten!

PV: Beste redactie,

Altijd leuk om door GeenStijl te worden genoemd, het blijft nooit onopgemerkt. Wel las ik jullie stukje nav mijn 'factcheck' met verbazing. En wel hierom. 

GS: Kom er maar in Paul.

PV: 1)"Feiten mag niet van 'verslaggever' RTV Rijnmond". Ik wil juist feiten. Die heb ik ook opgedist. 

GS: Je hebt wel feiten opgedist, maar niet de juiste feiten om je conclusie te staven. Daar komen we hieronder nog op terug.

PV: Ik heb bekeken of Leefbaar Rotterdam feiten had. Dat bleek erg magertjes. Dus adviseerde ik: kijk of de Erasmus Universiteit bv nader onderzoek wil doen. Ik zou daar wel voor zijn.

GS: Ah, dus het was een welgemeend advies aan mevrouw Hoogwerf? Geen 'u bent aan de verkeerde deur'-veroordeling? In een stuk waarin zij van een onwaarheid wordt beticht terwijl de kulredenering van Aboutaleb dat 'de politie niet registreert op etniciteit' voor zoete koek wordt geslikt? Opvallend. Maar hee. Blijkbaar ben je voor meer onderzoek. Wij ook. Dan zijn we dat met elkaar eens.

PV: 2)"Verspeek weet verdomd weinig van feiten over criminaliteit." Om dat te 'bewijzen' worden cijfers van het CBS genoemd, waaruit blijkt dat allochtonen veel vaker slachtoffer zijn dan autochtonen. Vreemd.

GS: Wat vreemd is, is dat een journalist onderzoek doet naar cijfers over slachtofferschap van criminaliteit en aan komt zetten met cijfers over 2006, terwijl op de meest voor de hand liggende vindplaats 11 jaar nieuwere cijfers beschikbaar zijn.

PV: Ik onderzoek de bronnen van Leefbaar Rotterdam en stel vast: die zijn niet zo sterk. Zijn er dan wel harde gegevens? Ja, en ik noem er een paar. 

GS: Ja dat zijn best harde gegevens. Ze geven alleen antwoord op een andere vraag, namelijk het slachtofferschap van criminaliteit in het algemeen in heel Nederland. In deze kwestie gaat het juist om straatroven en overvallen. Van die vormen van criminaliteit is wel bekend (bron) dat de oververtegenwoordiging van allochtone daders een stuk groter is dan bij andere vormen van criminaliteit. Of de herkomst van hun slachtoffers ook afwijkt van het gemiddelde, weten we niet. Bovendien gaat het hier om een Rotterdamse kwestie. De herkomst van inwoners van Rotterdam wijkt behoorlijk af van het landelijk gemiddelde. Het zijn dus wel harde cijfers, maar niet de juiste cijfers om antwoord te geven op de vraag.

PV: Jullie komen nu met nog meer cijfers, die hetzelfde vertellen: allochtonen worden keihard slachtoffer van misdrijven. In weerwil van wat Leefbaar Rotterdam beweert. Als jullie dus al wat aantonen, dan is het dat Leefbaar Rotterdam het bij het verkeerde eind heeft, niet ik. Dank voor de cijfermatige steun.

GS: Nogmaals: het zijn wel harde cijfers, maar niet de juiste cijfers om antwoord te geven op de vraag.

PV: 3)"Logisch dat Hoogwerf de burgemeester vraagt om nader onderzoek." Ja, vind ik ook. Niets mis mee. En nu de burgemeester daar niet op ingaat (en daar kan je van alles van vinden) adviseer ik haar: stap naar een universiteit of zo.

GS: Als we toch adviezen aan het geven zijn, waarom adviseer je dan Aboutaleb niet dit onderzoek te laten doen? Hij heeft de gegevens.

PV: 4)"De bewering moet helemaal niet als 'onwaar' worden beoordeeld." Dat is strikt genomen juist. 'Onbewezen' is beter en zo heb ik het ook aangepast. 

GS: Kijk. Goed dat je het toegeeft en aanpast. Maar dan ben je het dus ook met ons eens dat die 'harde feiten' waar jij mee schermt geen antwoord geven op de vraag waar het in de factcheck om draait.

PV: Alhoewel 'onwaar' wel dichterbij is gekomen door toevoeging van de CBS-cijfers die jullie vermelden. 

GS: Pas op, het ging net zo lekker!

PV: Wat dat van mijn kant met 'politiek' te maken heeft, is mij een raadsel. 

GS: Dat leggen we graag even uit. Een politicus betichten van een onwaarheid zonder met voldoende bewijs te komen, wekt de indruk dat het niet om de feiten gaat, maar om de politicus.

PV: 5)"Moedig de burgemeester aan wel onderzoek te laten doen." Kan. Maar dit is geen column, Dit was een factcheck. Dat is een ander genre, al is dat onderscheid bij jullie misschien niet zo bekend. 

GS: Ah. Het is een ander genre. In het genre 'factcheck' passen kennelijk wel welgemeende adviezen aan raadsleden, maar geen welgemeende adviezen aan burgemeesters. Die mogen alleen in columns. Duidelijk!

PV: Vriendelijke groet, 

Paul Verspeek
RTV Rijnmond

GS: Vriendelijke groet!

UPDATE - Reactie Paul Verspeek

Vrienden van GeenStijl,

Leuk, hoor, zo’n discussie. Moeten we vaker doen. 

Mooi om te zien dat jullie klaarkomen bij het verschil tussen ‘onbewezen’ en ‘onwaar’. Het laat zien dat de nuance zelfs niet bij GeenStijl dood is. Overigens had ik het aangepast, voordat ik jullie beschouwing las. Maar als jullie het willen claimen: geniet ervan. Fijn in ieder geval dat we het eens zijn dat de beweringen van Leefbaar Rotterdam gelul zijn. 

Jammer dat jullie je wel vergissen. Niet ik geef antwoord op de algemene vraag over slachtofferschap, dat doet LR. De enige (magere) cijfertjes die zij presenteren, gaan over slachtofferschap in het algemeen. Niet over berovingen. Ik daarentegen verwijs naar het SCP (zie tabel in artikel) en Bovenkerk c.s. (zie hier een tabel: https://www.ois.amsterdam.nl/nieuwsarchief/2007/dubbel-de-klos), die beiden wél inzoomen op bepaalde vormen van criminaliteit, zoals inbraak en straatroof. 

‘Maar niet over Rotterdam!’, hoor ik jullie roepen. Klopt. Maar de vraag hier is niet of er specifiek in Rotterdam op kleur wordt geroofd, maar of er überhaupt op kleur wordt geroofd en of daar in Rotterdam cijfers over bestaan. Of denken jullie dat de Turk in Rotterdam heel andere motieven heeft dan die in Delfzijl? En dat hij die gewoonte kwijtraakt als hij verhuist? Wat denk je zelf?

Een overvaller die niet zozeer voor de buit komt, maar zich laat leiden door huidskleur. Dat is nogal een bijzondere, racistische aanname. Als dat al bestaat, beperkt het zich niet tot Rotterdam en waarschijnlijk ook niet tot Nederland. 

Juist omdat het nogal een bizarre theorie is, is de opmerking ‘je gebruikt oude cijfers’ ook maar beperkt relevant. Als het in 2007 niet bestond (zie Bovenkerk) dan ligt het niet voor de hand dat allochtonen tien jaar later ineens massaal op kleur gaan ‘shoppen.’  Alsof er een virus in de couscous is gestopt. 

Kortom, jullie begrijpen het wel een beetje, maar nog niet helemaal. 

Tot schrijfs!

Liefs, Paul 

Reaguursels

Inloggen

Beroven allochtonen alleen autochtonen? Dit zou dus niet waar zijn?! Dan heb ik de volgende vraag voor de heer Verspeek. Als u beweert dat dit niet waar is, legt u mij dan even uit waarom allochtonen gebruik maken van de "Kleenex-Code". U vraagt zich af wat de "Kleenex-Code" betekent? U heeft zich vast weleens afgevraagd waarom er in auto's in Rotterdam toch zo vaak een doos Kleenex op de hoedenplank staat? Nu komt het, dit doen allochtonen zodat een autodief weet dat de auto van een allochtoon/moslim is en deze dus met rust moet worden gelaten. Ziedaar, het is dus wel waar! Jammer hè.. ps. Vraag t maar even na! Groeten

Colalolly | 18-08-18 | 22:27

Paul Verspeek wil alleen feiten die zijn denkraam bevestigen. Jammer.

Bolder | 18-08-18 | 11:07

Open sollicitatie.

ik2! | 17-08-18 | 22:14

@ronaldo

je vergeet 1 belangrijk feit: het CBS ziet iedereen vanaf de 3e generatie als autochtoon, ook al is het dus gewoon een allochtoon....

FW Ta-183 Huckebein | 17-08-18 | 19:19 | 1

We moeten gewoon tot 100 generaties de etniciteit bijhouden. En iedereen die niet direct te herleiden valt naar de Batavieren gooien we het land uit.

Mocro070 | 18-08-18 | 01:04

Je hoeft duidelijk geen statisticus te zijn als journalist in 010. Het is daarnaast de meest stompzinnige factcheck ooit geworden. Hele punt van dat raadslid was nou juist dat ze cijfers wilde van Aboutaleb waarmee vastgesteld kon worden of allochtonen autochtonen bewust als slachtoffer kiezen. Nu Aboutaleb die cijfers niet zegt te hebben is het inderdaad 'onbewezen'. Maar dat is vermoedelijk ook de conclusie van dat raadslid nu.. nou enfin u snapt het.

WodieBlumensind | 17-08-18 | 18:39

Goed verhaal met weerwoord
Journalistiek verantwoord.
Kunnen ze GS niet beschuldigen alleen maar een scheldt blogje te zijn

Jacktheflipper | 17-08-18 | 18:03

Sterk!
Niet dat die vooringenomen eikel luistert, maar jullie hebben het geprobeerd!

Gerrit gordijnstok | 17-08-18 | 17:46

En precies daarom moest er een cordon sanitaire komen om de partij van de harde cijfers uit te sluiten, zodat er kan worden gegoocheld met verouderde cijfers van jawel 1 jaar crininaliteit over 2006 door een journalist met advies aan de "raadsleden". Die uitetaard bijzonder gráág dit "onderzoek" zullen ontvangen ter bewijsvoering dat ook allochtonen wel eens slachtoffer zijn van criminaliteit door de oververtegenwoordigde eigen groep. Maar andere jaren zullen beslist autochtonen zien als slachtoffer.

Wat een huichelachtige toestand daar aan die Coolsingel. Niet dat ik ook voor nu dit anders had verwacht. Om te janken dan dit college en geheel niet volwassen dan wel opgewassen is tegen de werkelijkheid. Struisvogelpolitiek.

Het gaat totaal fout in onze grote steden, de terroristische criminaliteit heeft al lang de overhand en de overheden kunnen het niet meer aan, sterker nog: feiten mogen niet worden gezien lijkt het wel?

Jan, Leiden | 17-08-18 | 17:04

Knuppel tegen ze masker!

joppo0 | 17-08-18 | 16:57

Lees ik net op Welt.de: Die Stadt der Monster. De burgemeester van Marseille heeft de hoop opgegeven: "Zolang ze alleen elkaar vermoorden, is het niet zo erg". Politie gaat deze banlieu's niet meer, want daar heerst oorlog. Ik schat dat het nog zo'n 10 jaar duurt, dan lezen we dit soort berichten ook over Amsterdam en Rotterdam, met of zonder extra GL-influx van zielige vluchtelingen'.

FrankVeer | 17-08-18 | 16:48 | 1

Wanneer we de grenzen nog steeds wagenwijd open houden en ze willen vanuit Zuid Europa allemaal nu naar Nederland bedenkelijk nog veel eerder?

Jan, Leiden | 17-08-18 | 17:12

Ik krijg een steeds enger gevoel bij die Aboutaleb. De salafisten zitten tot in de top van het Rotterdamse bestuur en Abou is ook een salafist zei die.
Bovendien is zijn partij gedecimeerd en zou er een Burgermeester van Leefbaar moeten komen.

Trumme | 17-08-18 | 16:25

Een paar jaar geleden was er een Amerikaans programma op een van de rtl’s meen ik en daar ging het om een lokauto waarmee autodieven werden gefilmd en vervolgens te kakken gezet want het ding was op,afstand bestuurbaar.
Maar toen viel mij ineens op, het waren echt alleen maar Africans of Latino’s die je zag. Dus óf autodieven kwamen alleen maar voormin die groepen, of de makers van de serie bedienden zich van een schandalige selectie van beelden.

matatwork | 17-08-18 | 16:19 | 2

Heb ook wel eens een blanke gezien in dat programma, die compleet doordraaide achter het stuur, van de stuf. Maar de overgrote meerderheid is inderdaad gekleurd!

vluchtelingallergie | 17-08-18 | 16:48

Is toch ook niet zo gek. Als je de auto in een getto parkeert is de kans inderdaad groot dat een Latino of Afro hem meeneemt. Je hebt nu eenmaal weinig blanken in dat soort stadsdelen. In het programma Cops zie je weer relatief veel rednecks ie. Amerikaanse tokkies.

koter | 17-08-18 | 21:03

De meest voorkomende vorm van discriminatie in NL is die van de gekleurde ten opzichte van de blanke en eventueel anders gekleurden. En dan nog: je hoeft hier niet te blijven als het je niet bevalt in ons land.

WhiteShark | 17-08-18 | 16:14 | 2

Volgens mij heeft dit niet zoveel met huidskleur te maken. Allochtone dieven vallen geen arme blanken aan in volkswijken maar de blanken die in ieder geval een paar centen hebben. Ze kunnen wel allochtonen targeten maar daar valt simpelweg niet veel te halen. Het gros van het vermogen zit in Turkije of Marokko. Wat hier zit moet zo klein mogelijk gehouden worden om aansprak te houden op een uitkering. Een allochtoon die zichtbaar vermogend is loopt ook risico. Najib Amhali is twee keer overvallen door Oost-Europeanen.

koter | 17-08-18 | 21:20

Tv rijnmond is een spreekbuis van de linkse kliek op het stadhuis ,die verspeek is niet de enige bij radio pvda
allies verdoezelen en mooipraten dat doen Zij al jaren opzet is doorstromen naar NPO ,Kunnen zij daar
Hun links evangelie verkondigen

geeratz8217 | 18-08-18 | 11:41

Een paar jaar geleden fietste ik in Rotterdam op de stoep en werd door 2 allochtone boa's gesommeerd af te stappen en ze bekeurden me nadat ik mij braaf legitimeerde en mijn gegevens doorgaf. Ik ben een nette blanke nederlandse man, en ik ging toen iets verder op een terrasje gaan zitten en het duurde niet lang of er kwam een neger aanfietsen, ook hij moest afstappen maar ik heb de boa's toen niet zien schrijven en de neger vervolgde te voet zijn weg... go figure!!!

weetjenog | 17-08-18 | 15:48 | 3

Cutting a brother a break - jammer dat er maar 1 fietser was. Zorg er altijd voor dat je telefoon opgeladen is en plenty dikke memorycard er in. Dan kun je blijven zitten en filmen. Als je dan bewijsmateriaal verzameld kun je het voor de rechter laten komen. Je advocaat vraagt dan op hoeveel bekeuringen het duo heeft uitgeschreven op vrijdag tussen zeg drie en half vier. Als jij dan de video hebt waar je zat dat die drie allen Auto's waren en dan 10 Alloch's die geen bekeuring krijgen, dan gooi je het op racisme/discrminatie. Die rechter kiest dan gauw eieren voor z'n geld en spreekt je vrij, want als dat opblaast dan "speelt dat Wilders in de kaart" en dat "willen we natuurlijk niet".

EnNouJijWeer | 17-08-18 | 15:58

Laat we voorop stellen dat je de prent gewoon verdiende. Je geeft zelf immers toe dat je op de stoep fietste... en dat is niet zo netjes en bekeuringswaardig. Wellicht had de donkere man een meer overtuigende reden voor zijn overtreding (moeder ligt op sterven, vrouw is hoogzwanger etc.) waardoor ze hun hand over hun hart strijkten?

koter | 17-08-18 | 21:09

Ach bekend gegeven, zwartrijders in het onrendabelen vervoer worden ook ontzien door hun cultuurgenoten. Lachen! Regelmatig waargenomen toen ik nog niet de gelukkige bezitter van een autootje was. Mijn opa en oma zijn toen ze nog leefden keihard verschillende malen overvallen door... Na tweede overval (op straat) kon mijn opa niet meer fietsen en kon zijn volkstuin ook opzeggen.

zijvanhiernaast | 18-08-18 | 00:06

Maken ratten en termieten een selectief doordacht onderscheid in de plaatsen die ze verzieken?
Was er vroeger ook zo'n overaanbod dagelijks allochtonennieuws te bespeuren in de media?
Is dit dagelijkse allochtonennieuws positief geladen of blijmakend?
Is dit onderscheid voor discussie vatbaar bij zovele dubbele paspoorten?
Vreemd, ik heb de neiging om overal [N] aan te kruisen.

Notenkraker | 17-08-18 | 15:41

We komen steeds dichterbij de kern: het allochtone volk huisvest waarschijnlijk de meesten racisten en de autochtone bevolking is waarschijnlijk het grootste slachtoffer.

Maar gelukkig is daar cognitieve dissonantie om deze realiteit te doen verdwijnen.

witdusracist | 17-08-18 | 15:33

En ondertussen alle journalisten en hun ouwe moer zich boos maken over een Donald Trump die zich met de waarheidsbevinding zou bemoeien.

Onafhankelijke journalistiek ishartstikke dood...

Tollebol | 17-08-18 | 15:27 | 1

Nee hoor, ze zijn plenty "onafhankelijk".... ze zijn alleen niet eerlijk ("burka ban", "muslim ban" etc.), zwaar bevooroordeeld/partijdig (hoeveel foto's heb je niet gezien in de krant waar het lijkt of er enorme massa's aan het demonstreren zijn, maar op een overzichtsfoto online is het maar 100-200 mensen?), etc. En die partijdigheid komen ze in bijv. hun twitterprofielen gewoon voor uit ook. Zou reden tot ontslag moeten zijn.

EnNouJijWeer | 17-08-18 | 16:01

Duh. Hoe kan je iets als "allochtonen beroven alleen autochtonen" nu bewijzen?

Iedere instantie die zich beroepsmatig bezig houdt met journalistiek; juridisch bewijs; statistieken & demografie heeft als hoofdtaak alles wat iedere burger zelf kan waarnemen op wetenschappelijke wijze te ontkennen, te weerleggen - en wie evengoed volhardt te veroordelen.

Tegen zoveel Deuggeweld op hoog niveau is geen kruid gewassen. Zelfs hier op GS patrouilleren trollen rond om hun steentje te werpen in het molentje van het debat.

Jan Passant mk2 | 17-08-18 | 15:24 | 1

En daar krijgen ze ook goed betaald voor.
Ik heb ze maar geblockt, er is geen normaal gesprek mee te voeren namelijk. Ad Hominems, schelden, verkeerde feiten enz enz.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 15:31

Dit soort berichten, waarin Geenstijl alinea voor alinea inhoudelijk reageert op een stuk van een ander, lees ik erg graag. Meer, meer, meer discussie!

WahedPissebed | 17-08-18 | 15:21 | 1

Die stukken vind ik ook altijd geweldig.

zwarte_weduwe | 17-08-18 | 17:05

Oren dicht, oogkleppen op en zingt uit volle borst 'Kumbaya my lord!, Kumbaya...'
Echt welke gek met kinderen trapt hier nog in? De gevolgen van massa-immigratie zijn nu al merkbaar en voor de komende generaties niet te overzien, waar komt die intense haat voor onze kinderen en land toch vandaan?

First Contact | 17-08-18 | 15:10 | 1

De homosapiens zijn net als honden. Ellers hondenras heeft en is gefokt voor bepaalde eigenschappen. Sommige zijn makkelijker te controleren. Met het vrije internet nemen vele mensen met dergelijke intelligentie de rode pil. Dit kan natuurlijk niet als je werkt naar een globalistische wereld regering. Dus je voegt wat ander DNA toe in de genen poel, verbreek de eenheid, breek nationaliteiten. Één munt, een vlag, continentale grenzen. Etc. De contouren zijn al lang zichtbaar wat de toekomst plannen zijn. En dat betekent dat wij weg moeten. En niks zal deze mensen stoppen. Alles is gemanipuleerd en ingedekt. Zeg er maar is wat van. Dan krijg je deze kernwoorden waarmee wij gehersenspoeld zijn de afgelopen 15 jaar: racist, xenofoob, nazi, discriminatie, pvv-er etc. Alles is ingedekt. Mooi voorbeeldje: neem een doosje negerzoenen mee voor je blanke collega's. En zeg: iemand een negerzoen? Kijk hoe onbewust de gemanipuleerde trigger wordt geactiveerd onder je blanke collega's. Oeeeeh dat mag je niet meer zegguuuh hoor....

Schraapmaad | 17-08-18 | 15:27

Heerlijk weer om te zien hoe GS dwars door de drogredenen heen zaagt.
+veel.
Verder denk ik dat er wel 40 jaar aan data op de planken ligt.
Maar is het wel zo policor om ze daar te laten liggen.
Stel u zich eens voor, dat men met de echte realiteit moeten omgaan.
Brrrrr.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 15:03

Gelukkig is het zo weer tijd voor vrouwelijke schoonheden, veel beter dan al die bloeddruk verhogende artikelen over die vieze linkse landverraders en volksverlakkers. Die mogen ze wat mij betreft, allemaal ........ nou ja, u weet wel!

vluchtelingallergie | 17-08-18 | 14:55 | 1

Jeuk aan het hart krijgen?

schoon-schip-maken | 17-08-18 | 15:13

Nog een paar jaar en dan is het echt onwaar.
Laat die boten maar komen, Tirza!.

Pelforth | 17-08-18 | 14:50

Geloof nooit dat deze kruimeldieven meer buit maken dan de roomblanke dividendontduikers van Shell en Unilever.

Bakito | 17-08-18 | 14:48 | 8

"Mensen die chemokuur niet meer kunnen betalen"
Niemand betaald hier zijn eigen chemokuur dipshit. Je lult als een domme tiener die teveel Netflix kijkt.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 15:58

Ik geloof nooit dat de 'roomblanke dividendontduikers van Shell en Unilever' meer buit maken dan de bijna inktzwarte meneer Mugabe, de inmiddels afgezette president van Zimbabwe. 844 miljoen. Exclusief divers onroerend goed.
www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/zi...

gaffelbaard | 17-08-18 | 16:18

gaffelbaard | 17-08-18 | 16:18,

Ho ho!
Mugabe werd gesteund door Pronk. Niks mis mee dus.
Want Pronk was goed, hij was immers een stalinistisch alcoholist.
En die hebben altijd gelijk, schijnt, ik ben even vergeten waarom.
Maar Pol Pot aanhanger Bakito kan je vast wel uitleggen hoe dat precies zat.

Dandruff | 17-08-18 | 23:07
▼ 5 antwoorden verborgen

De politie/politiek kan doofpotten wat ze willen, maar je hoeft alleen de namen van de daders en de namen van de slachtoffers naast elkaar te leggen.
Zelfs de voornaam voldoet.
Zo moeilijk moet dat niet uit te zoeken zijn.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:48 | 2

Maar daar gaat het nou net om, die namen krijg je niet! Of althans de cijfers die bij die namen horen.

bodemloos | 17-08-18 | 15:37

Die namen kun je toch gewoon na iedere uitspraak inzien?
De privacy van de dader hoeft niet eens in het geding te komen.
Mohammed.B of Volkert van der G zegt mij genoeg.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 16:05

Het is dus nu een bewezen zaak dat meneer onwaar in onbewezen heeft veranderd, maar onbewezen dat hij dat wat hij onwaar noemde ook werkelijk onbewezen acht en het dus uiteindelijk nog steeds als onwaar beschouwt?

Schoorsteenveger | 17-08-18 | 14:47 | 6

Schoorsteenveger, ik ga ervan uit dat Paul zijn onware uitspraak opvat als belediging aan zijn lezers en dat een onbewezen stelling niet thuishoort in zijn niet-onderbuikprofiel. Paul is een persoon die er alles aan gaat doen om verwarring te voorkomen, bij mutatis, lijkt mij.

bodemloos | 17-08-18 | 15:28

Hetkanverkeren | 17-08-18 | 15:19
Ik kan die tegel nog niet helemaal vatten, denk ik.

bodemloos | 17-08-18 | 15:33

En bedankt nog voor dit voor mij vergaande neuronenexperiment. Er is weer van alles geactiveerd.

bodemloos | 17-08-18 | 15:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Gaat het een keer genuanceerd, ontgaat me de clou. Lekker bezig GS. Echt.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:39 | 1

Verkeerde topic misschien? Ik snap niet welke nuance u bedoelt. Paultje Versteek valt hier wederom keihard door de mand.

obominotie | 17-08-18 | 15:24

Dus als ik het goed begrijp past hij z'n verhaal en mening aan NADAT hij met z'n snufferd op de interwebs is gekomen. Dus niet alleen fout, maar ook opportunistisch.

Reagurend_Nijlpaard | 17-08-18 | 14:36

LOL! Wat een totale onbenul. Liegen, liegen en nog eens liegen. En dit noemt zich dan verslaggever. Met subsidie van RTV Rijnmond.
Mag die toko failliet, en al het personeel levenslang werkloos? Vanaf vandaag graag.

obominotie | 17-08-18 | 14:36 | 1

obominotie | 17-08-18 | 14:36 | Probeer je nu de overtreffende trap uit ? Jouw manier van reageren is walgelijk, met ze moeten het personeel levenslang werkloos maken, TV Rijnmond daar zijn weinig redenen voor te bedenken dat zij op zouden moeten rotten. Zo, 'n beetje dimmen obominotie.

PopeyeKamper | 17-08-18 | 16:55

Dit soort mailtjes stuur ik ook naar mijn baas als ik het weer eens beu ben op het werk - 's nachts op 3 uur, ladderzat. Maar ik duw dan nooit op de verzendknop en 's anderdaags verwijder ik het op niks slaande gedrocht weer hoofdschuddend uit mijn concepten, mezelf voornemend om nooit meer te drinken.

Vergeetput | 17-08-18 | 14:36 | 3

Hup.
In de vergeetput ermee!

schoon-schip-maken | 17-08-18 | 15:15

Gewoon sturen. Is mooi.

Kaas de Vies | 17-08-18 | 15:45

Soms he, Kaas. Maar ik heb een krant... ehm een huishouden te runnen.

Vergeetput | 17-08-18 | 16:00

Weer zo'n 'journalist' met een politieke pet op dus, die kan zo bij Nieuwsuur gaan werken.

XaleX_2 | 17-08-18 | 14:35

In de basis zou ik zeggen nee maarrrr als een dief van bepaalde etnische niet inheemse afkomst komt en hij zou moeten kiezen tussen de eigen soort en de inheemse soort kiest die voor de inheemse soort als slachtoffer.

Kan je van alles van vinden, is gewoon biologie, ja uitzonderingen bestaan maar dat is de uitzondering op de regel die je by proxy krijgt van het menselijk bewustzijn

niemand specifiek | 17-08-18 | 14:33 | 2

Niemand berooft een oud vrouwtje dat op z’n moeder lijkt, dat lijkt me idd de kern.

E-Burke | 17-08-18 | 14:36

Daarnaast: in Rotterdam was in 2016 slechts 38% van niet westerse afkomst. Dus als die overvallen compleet willekeurig zijn zouden 62% op een autochtoon zijn. Een ruime meerderheid dus. Nogal logisch dat onderbuikgevoelens aangeven dat autochtonen veel vaker slachtoffer zijn.
www.google.nl/url?sa=t&source=web...
Opvalkend in dat artikel: 40% leeft op of onder bestaansminimum. Ik ben benieuwd naar de overlap tussen die 38% en die 40%.... Just saying.

InAnumPerRegimine | 17-08-18 | 15:59

Volkomen krankzinnig, dat deugvolk.

Randall3.0 | 17-08-18 | 14:31

Dat was het vorige topic.....

Fatwabuster | 17-08-18 | 14:38

Oops

Randall3.0 | 17-08-18 | 15:21

Paul anti-onderbuik Verspeek. Het siert hem dat hij als journalist kritisch is, maar hij heeft daarbij wel een enorme blinde vlek voor zijn eigen vooroordelen. Die grosso modo neerkomen op zijn visie dat het allemaal reuze meevalt. Dat is dan weer niet zo handig voor een journalist. Een nieuwssite als die van Rijnmond is bovendien niet op aarde om politici advies te geven. Doe je dat wel, zet er dan 'blog' boven.

LJBrinkhorst | 17-08-18 | 14:28 | 1

Deze sneuneus is geen journalist. Verspeek is een activist, en gebruikt een activistenzendertje om zijn waanideeën te verspreiden. Niets meer en niets minder.

obominotie | 17-08-18 | 14:41

Als ik allochtoon was zou ik ook autochtonen overvallen. A: Bij Nederlanders valt meer te halen. B: Nederlanders zijn braaf en doen wat van hen gevraagd wordt. C: Als allochtoon heb je altijd de kans dat je een verre achterneef of nicht beroofd en dan zijn de rapen gaar.

Trouwens als ik Nederlander was zou ik ook Nederlanders overvallen om de zelfde redenen (behalve C).

ronin1962 | 17-08-18 | 14:28 | 1

Oh? Hebben Nederlanders geen verre familie? Of kan die familie er niet voor zorgen dat de rapen gaar zijn?

bisbisbis | 17-08-18 | 14:59

PV:
PS: wij van RTV rijnmond willen helemaal niet weten hoezeer allochtonen in deze cijfers zijn oververtegenwoordigd en of autochtonen doelwit zijn. Dit soort cijfers zouden nergens binnen de overheid of elders moeten worden geregistreerd.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:26

gelukkig heeft GS het welgemeend advies opgevolgd dat ik in de panelen mocht tegenkomen om meer kloosriets te doen tenkoste van komkommerstukjes

Hemmenaar7 | 17-08-18 | 14:26

Pim had gelijk.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:25 | 2

Daar zit je dan met je gelijk.

Het doet er toch niet toe? Bewijs je standpunten in de tegenwoordige tijd.

Noltie | 17-08-18 | 14:28

Je liep in 2002 blijkbaar nog in je luiers rond.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:38

Deze discussie zegt genoeg over dat er iets goed mis is.

JohnWalker | 17-08-18 | 14:24

K weet niet. Wel dat bij rellen in bepaalde wijken in Europa bepaalde mensen, bezittingen ontzien worden. Verder bijvoorbeeld op opsporing verzocht veel streepjes Nederlanders als daders, veel Nederlanders slachtoffer.
Mijn gevoel zegt dus: klopt.

Is dit nog nieuws? | 17-08-18 | 14:24 | 2

De cijfers over de slachtoffers van autobranden zijn niet terug te vinden.
Zou wel interessant zijn om te weten of daar etnische keuzes bij gemaakt worden. Politie en verzekeringsmaatschappijen hebben die info onherroeppelijk.

bodemloos | 17-08-18 | 14:38

bodemloos | 17-08-18 | 14:38

Auto's hebben kentekens, daar horen tenaamstellingen bij.
Waarschijnlijk heeft die van Aneta Larström het niet overleefd en die van Achmed Gøtennøker wel.

Bijtendehond | 17-08-18 | 23:45

Nette brief van een goede verslaggever. Ik heb Geenstijl wel sterker gezien, of leuker.

relatief | 17-08-18 | 14:23

Als je als allochtone crimineel een Marokkaan overvalt staat ie morgen met al zijn neven bij jou voor de deur om verhaal te halen.

Osdorpertje | 17-08-18 | 14:22

Rondwentelen in het coconnetje van het eigen gelijk, wel heul selectief bronnetjes shoppen, slecht/niet lezen wat de ander schrijft/beargumenteerd.... maar dat heeft niets met politiek van doen hoor, ben je mal.

Lood om oud ijzer | 17-08-18 | 14:22

En dan die hautaine laatste sneer nog even: "... Dat is een ander genre, al is dat onderscheid bij jullie misschien niet zo bekend..."

Oftewel; jullie zijn allemaal prutsende amateurs vergeleken bij een zwaargewicht als meneer Verspeek. Waarvan acte.

Rest In Privacy | 17-08-18 | 14:21 | 1

Heeft Verspeek ook eens gelijk!

Mather | 17-08-18 | 16:45

Hallo Paul Verspeek,

Als je dit leest, kan je dan mijn schuurmachine terugbrengen. Naar ventje!

Groetjes,

Kaas de Vies

Kaas de Vies | 17-08-18 | 14:21 | 2

Lol.

zwartzondersuiker | 17-08-18 | 14:27

De klus is voorlopig nog niet klaar. Koop alvast maar een nieuwe.
Groetjes, Paul Verspeek.

bodemloos | 17-08-18 | 14:32

Maar ondertussen is de bewering wel grotendeels waar. Maar of het om racisme gaat dat is de vraag. Waarschijnlijk weet de alochtone crimineel uit ervaring of van collega's dat het overvallen van een autochtoon gemiddeld meer oplevert tegen minder risico. Dat heet etnisch profileren.

Beefbus | 17-08-18 | 14:20 | 1

Niet alleen een grotere opbrengst, ook een kleinere kans dat er een tiental van hen je komt opzoeken om de geleden schade recht te zetten.

Grote Smurf | 17-08-18 | 14:24

Dit is de manier om zo'n verslaggever zijn eigen vooroordelen in te laten zien.

martymcfly | 17-08-18 | 14:20 | 2

Vraag is alleen of ze daar ook iets mee doen. En de praktijk laat zien dat journalisten nog steeds met hun pro-multikul oogkleppen op blijven kijken.

2voor12 | 17-08-18 | 14:22

@2voor12 Wellicht, maar het is goed dat deze 'journalist' even stevig wordt tegengesproken. Heel misschien leert hij ervan, alhoewel hij waarschijnlijk niet publiekelijk z'n ongelijk zal toegeven (wie doet dat wel op internet).

martymcfly | 17-08-18 | 16:22

Goed artikel !

Doe mij maar twee ! | 17-08-18 | 14:19 | 1

Ik heb die 'lutser' in mijn zaak als klant. Alcoholist van het eerste uur. Tweezijdig en een lafaard. Lult alleen maar deugend en is als de dood van water.

warriorprincess | 17-08-18 | 16:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen