Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar: Landverraders: politici en journalisten

"Problemen los je niet op door de waarheid te ontkennen.
Problemen los je op door te deugen." 

Elk woord dat minister Stef Blok geuit heeft op zijn besloten bijeenkomst was raak. Elk woord. Dat hij nog geen vierentwintig uur na het bekend worden van die woorden met zijn staart tussen zijn benen zijn excuses maakt, toont het failliet van de politiek.

Of eigenlijk de moraal van de politiek

De moraal van de politicus.

En de moraal van de VVD in het bijzonder.

Politici zijn mensen die liegen. Die ontkennen dat ze liegen door te zeggen dat ze ‘niet de waarheid vertellen’. De VVD heeft deze moraal tot een volgend niet-verheffend niveau weten te tillen met Mark Rutte als trotse voorman en de communicatieman Jan Driessen als Ruttefluisteraar erachter. Liegen liegen en liegen: een ander woord voor goochelen met woorden. Wij burgers verdienen het in de optiek van politici en in die van VVD’ers in het bijzonder om voorgelogen te worden. Wat wij vinden, denken, meemaken en leven is per definitie niet waar en moet ontkend worden:

Te veel migratie een probleem? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

Te veel islam een probleem? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

Te veel multiculturele samenleving om te schaffen? Zeik niet zo burger. Stem bij het kruisje!

En ook als je niet stemt bij het kruisje zoeken de leugenaars elkaar op door degenen die wél de waarheid spreken en bij verkiezingen groter dan groot worden, uit te sluiten. Politici zijn het schuim der aarde maar het enige kleine stukje aarde dat mij dan weer iets kan schelen is Nederland. En ook wij worden geregeerd door het schuim van Nederland en de saaiste man van het Binnenhof, Stef Blok, komt er mee weg ook. De waarheid vertellen en nul ruggengraat tonen. Nul. NUL! 

Politici als Stef Blok zijn de grootste landverraders die er zijn binnen de Nederlandse landsgrenzen. Ze bedriegen ons dat alles goed gaat terwijl wij allang weten dat het niet zo is. Dat de thema’s die iedere burger zat is, zoals migratie, islam en multicultishit geen probleem zijn. Ze liegen, ze bedriegen en stralen terwijl ze dat doen. Hun collega’s die het gore lef hebben om in het openbaar de waarheid te spreken en te benoemen dat we genoeg migratie, islam en multicultishit hebben geïmporteerd en dat het tijd is om de problemen van die import op te lossen, worden geminacht.  

Tenminste: als er een microfoon meeloopt. Als voor het oog van de natie op de staatsomroep, op radio dan wel tv bij tante Eva of oom Jeroen, het volk voorgelogen moet worden. Dan is Nederland een gaaf land en zijn wij met zijn allen, van GeenStijl tot Libelle-lezeres met hart voor Nederland, xenofobe onwetenden. Ja, voor het oog van de natie, al de pers meekijkt, moet Nederland vooral lekker slapen.

Maar binnenskamers is de realiteitszin van politici als Stef Blok opeens wél aanwezig! Binnenskamers zegt hij opeens dingen die wij met zijn allen al jaren en jaren denken, zeggen, vinden en uiten. Binnenskamers horen we hem opeens onze gevoelens en meningen niet veroordelen maar delen. Serieus Stef Blok: je  bent een schande voor je vak. Of eigenlijk juist de vleesgeworden politicus. Het zoveelste bewijs dat jullie liegen – het enige wat ik nog steeds  niet snap is: waarom? Waarom liegen jullie ons toch continue voor als er een microfoon bij is?

Waarom fakkelen jullie PVV, Leefbaar Rotterdam en FvD af als er een microfoon aanstaat? Wat is in hemelsnaam jullie agenda Stef, jullie politieke agenda – anders dan Nederland naar de klote helpen? Want dat jullie duidelijk wél begrijpen hoe de vork in de steel zit, bewijzen de uitgelekte opnames van de ‘besloten bijeenkomst’. Waarom excuses Stef Blok? Hoe gespleten is jouw persoonlijkheid – en die van zovele andere politici?

Waar politici beroepsmatige landverraders zijn die tonnen mee naar huis nemen, is er echter een pauper groep landverraders die  deze mensen faciliteren: journalisten. Niemand stelt in zijn papieren en online gebrabbel de inhoud van Bloks betoog ter discussie maar walst door naar  de moraal. Blok beledigt mensen en landen, foei! En doei! Get a grip met je beledigen. Zie de waarheid onder ogen. Een kind wordt ingepeperd dat het niet mag jokken, tenzij later als politicus? Serieus?!

We leven in een land waar de waarheid spreken als het grootste gevaar wordt gezien. Niet alleen door politici maar ook door journalisten. Deugen, alles maar álles draait om deugen. Problemen los je niet op door de waarheid te ontkennen. Problemen los je op door te deugen. 

Hier dan,  een deugende uitspraak van een Nederlands product dat deze multiculturele  samenleving óók heeft voorgebracht: elk woord dat minister Stef Blok  geuit heeft op zijn besloten bijeenkomst was raak. Wat een armoe als je meent dat je  daarvoor je excuses moet aanbieden Stef. Laat staan dat je om het hoofd van een politicus vraagt, die de waarheid spreekt, media.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Mindervanalles | 22-07-18 | 19:52

Blijft bijzonder, de waarheid spreken in een besloten bijeenkomst en vervolgens met de staart tussen de benen alles intrekken

Ze weten alles wel, maar wíj het volk mogen het níet weten. Jammer dat het hoog zomer is, ligt Nederland op het strand en hebben weer niets door. Die zetten gewoon een kruisje bij de VVD...

Jan, Leiden | 22-07-18 | 13:03

Zou Ebru eigenlijk ECHT beseffen dat zij voor de mensen die het zo hartgrondig met Blok eens zijn gewoon een deel van het probleem is?

Mather | 22-07-18 | 10:33 | 1

Zij is deel van de oplossing. Haar kijk op multiculi klopt wél.

koperbij | 22-07-18 | 10:55

Ik denk niet dat Rutte als beste vrind van Blok andere inzichten heeft.
Alleen binnenskamers natuurlijk.

swassannuf | 22-07-18 | 10:21

Het is gewoon wachten op de druppel die de emmer doet overlopen. En dan zijn de rapen gaar voor de moslims. Eergister weer een verwarde busprikker.

We hebben hier inmiddels Israëlische toestanden. In Israël worden aanvallers gewoonweg afgeschoten.. Dat zou in Europa ook eigenlijk moeten.

Napalm_Er_Over | 22-07-18 | 09:26

Wilders ,Trump .Poetin .en BLOk worden standaard afgemaaid door de arabisch ,communistische en FM pers.

pedro300 | 22-07-18 | 09:10

Een punt wat Umar aanhaalde is ook belangrijk. De journalistiek, die overwegend links is en meteen klaarstaat om andere meningen aan de schandpaal te nagelen. Dat is veelal de redenen dat politici liegen, bang zijn om eens wat pittigs te zeggen of, in het geval van Blok, meteen excuses aanbieden als de jounalisten 'geoordeeld' hebben. Serieuze discussies worden gesmoord door de linkse verontwaardiging over elk verkeerd uitgesproken woord. Neem Niewsuur, get constante gestamp op zowel Trump als de Brexit, serieuze journalistiek daar in deze gevallen bestaat niet. Een treffend voorbeeld vond ik het interview van Eelco Bos van Rosenthal met Steve Bannon. Hij was totaal niet opgewassen tegen de rap pratende Amerikaan, moest zijn excuses aanbieden over een verzinsel, maar zit daarna doodleuk met Tweebeeke te evalueren hoe verschrikkelijk die mannen zijn. Het is in veel gevallen de schaamte ver voorbij.

Ruud5 | 22-07-18 | 08:56

Blok heeft alle landen ter wereld excuses aangeboden.
Dat zijn er nogal wat:
allelanden.com/

Jan Dribbel | 22-07-18 | 01:07

Wat een pannekoek die Blok. Als vent ga je toch niet constant je excuses aanbieden.

Mijn klomp breekt | 22-07-18 | 00:12

Het is niet alleen de kleur die de multiculturele integratie als een steen op de maag ligt, maar vooral die achterlijke religie die islam heet.
Laten we ons de volgende jaren ten doel stellen, minder CO2 en plastic, maar vooral minder islam.

gratias | 21-07-18 | 23:41

Zo gelijk..
Vandaag in Interlaken.Zwitserland. Dure stad. Vrijwel alleen maar hoofddoek toeristen. Verder Aziaten. En een schaarse Westerling. Al is het toerisme ( ?). Het trekt aan als vliegen op de stront. Je voelt je een vreemde in een westerse stad.

Rietpieper | 21-07-18 | 22:53 | 1

Sinds jaren eens terug in slotermeer Amsterdam ik ben me de tyfus geschrokken. Ik dacht ben ik nu in Istanboel. Geen een Nederlandse winkel op de burgermeester de vlugtlaan.

taylor 1000 | 22-07-18 | 05:16

Niet best Stef Blok of je stond te liegen of je zei de waarheid. En dan de keutel intrekken ? Ik had vertrouwen in U maar helaas.

komtoptegenonrecht | 21-07-18 | 21:31

Nederstan is naar de kalote alleen een paar StaatS mongolen trekken hier nog de kar .
Tot dat die het licht een keer gaan zien , en denken bekijk het maar .
Honderdduizenden opvreters , Niets toevoegenden hier heen binnen gehaald .
Dit Land is door die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/GL en Rutte (VVD)naar de totale afbraak geholpen.
Vooral blijven stemmen hoor op die Clubs .
je weet wel omdat het zo hoort .

liegende lippen | 21-07-18 | 21:21

Willem van Oranje, aangehaald door een reageerder, wilde geen multiculturele vrijheid. Hij wilde godsdienst vrijheid voor de verschillende interpretaties van het Christelijk Geloof. De katholieke en de protestantse zijde van hetzelfde geloof. Daarbij was deze regio eerst volledig katholiek en werd later meer en meer protestants. Het was dus dezelfde cultuur in het begin, en de cultuur bleef hetzelfde alleen de inkleuring van deze voorheen katholieke gedeelte van West-Europa. Islam werd hier echt niet mee bedoeld en ook geen hindoeïsme en boeddhisme en ouderwets mensen offerend heidendom ook niet. Nog een opmerking over dat wikipediastukje: Erasmus was een priester van de Katholieke Kerk en dat is hij zijn gehele leven gebleven. Dat hij een humanist wordt genoemd is een verdraaiing van de feiten. Iedere Christen is in feite een humanist, want Onze Heer heeft geleden en is gestorven en Opgestaan voor alle mensen. Hij, Degene die iedere Christen volgt, is de Ultieme Humanist.

Jesaja | 21-07-18 | 20:41 | 2

Mooi gezegd!

Maris v.d Hof5393 | 22-07-18 | 01:22

+

letopuwzaak | 22-07-18 | 01:27

Niemand? De Volkskrant had een aantal ‘deskundigen’ aan het woord gelaten.
Zo waren er allemaal voorbeelden waaruit bleek dat er wel degelijk goede mogelijkheden zijn.

Ik ben de moslims zat, maar ook, dat er politiek toch niets gaat gebeuren.
Juncker zit ook nog stevig in het zadel.

Een einde aan de omvolking zit er nog niet in.

Moestuinier | 21-07-18 | 19:47 | 1

juncker zit niet vast in het zadel.
juncker zit op een barkruk.
Eén die erg wiebelt.
Gelukkig.

pennestront | 22-07-18 | 21:34

Dom stuk van Ebru. Blok heeft zich internationaal belachelijk gemaakt met idiote uitspraken. Veel Nederlandse ondernemers in het buitenland zullen wel blij zijn met hem. Hij moet gewoon opstappen. Het is een ongeleid projectiel.

Chow | 21-07-18 | 19:06 | 5

Gast, wat boeit economisch gewin als er genocide wordt gepleegd op je eigen bevolking? In Nederland is één op de vier geboortes niet-Nederlands. Dat worden er alleen maar meer. Denk je nou heus dat we economisch heel blijven als dit zo door gaat?

StarFox | 21-07-18 | 20:11

Starfox, gelul.

Mather | 22-07-18 | 10:34
-weggejorist-
Mindervanalles | 22-07-18 | 19:55
▼ 2 antwoorden verborgen

En ,hebben jullie allemaal door waarom blokkie dit allemaal roeptoeterd. NEE, nou jullie zien niet ver vooruit, maar RUTTE krijgt binnekort een baantje in brussel. En stefke weet dat al en denkt nu MP. te worden en stemmen bij Geertje Wilders weg te kapen.. Hadden jullie economen niet door he, maar LET OP wat er gaat gebeuren !

brandewijntje | 21-07-18 | 18:26 | 3

Zou kunnen, dan lijdt Stef inmiddels echt aan zelfoverschatting.

Watching the Wheels | 21-07-18 | 18:52

Of bedoel je dat hij dan eerst een berg domme dingen moet roepen om ongevaarlijk en dus geschikt te kunnen worden bevonden door al dat corrupte criminele tuig dat de vvd in werkelijkheid leidt?

Watching the Wheels | 21-07-18 | 18:54

Het is gewoon een traditioneel luchtballontje. Hoe doen we het in de peilingen als we eens iets anders roepen dan dezelfde dingen als GL/PvdA/66. Men kijkt of zo de stemmen van de andere partijen kunnen worden gekaapt om dan weer gewoon verder te kunnen gaan met 66/c(d)a/PvdA en/of GL (en mogelijk CU). Alles voor pluche en baantjes voor vrindjes.

O2Neutraal | 22-07-18 | 09:47

Nu weet ik het ... Efteling ... Langnek!

Watching the Wheels | 21-07-18 | 18:15 | 2

Beetje om zich heen kijken in ons multiculturele sprookjesland, conclusies trekken en het volk toespreken met de vader van het multiculturalisme, Willy de Eerste van O. op de achtergrond. Kijk, dan heb je het begrepen! Eindelijk een vvd'er die zijn werk serieus neemt.

Watching the Wheels | 21-07-18 | 18:19

nl.wikipedia.org/wiki/Willem_van_Oran...) wilde juist multiculturalisme en vrijheid van geloof. Dan ben je ofwel historisch niet op de hoogte als je dan voor zo'n plaatje gaat staan vertellen wat hij vertelde of je voelt jezelf heel goed. Ik denk dat hij niet op de hoogte is.

Watching the Wheels | 21-07-18 | 18:27

Links is voorwaardelijke liefde, zolang je maar hun mening hebt mag je een vriend zijn. Daarom kakelen ze elkaar ook blindelings na. Het is een sekte geworden.

Alleycat | 21-07-18 | 18:10

Toppie stukkie!

warriorprincess | 21-07-18 | 17:45

Boem! Die is raak! Dank je Ebru! Jij hebt meer kloten, dan het gehele kabinet bij elkaar. En ze zijn nog van staal ook!

warriorprincess | 21-07-18 | 17:44 | 1

Daar ben ik het helemaal mee eens.

natte hen | 22-07-18 | 08:38

"Hun collega’s die het gore lef hebben om in het openbaar de waarheid te spreken en te benoemen dat we genoeg migratie, islam en multicultishit hebben geïmporteerd en dat het tijd is om de problemen van die import op te lossen, worden geminacht."

Maar mensen die die problemen "benoemen", worden zonder uitzondering geframed als racist, fascist, nazi, en PVV tokkie. In de ogen van de Gutmenschen zijn zij de veroorzaker van de problemen, niet de "klokkenluider". Het opmerkelijke is wel, zoals we eergisteren in een uitgebreid artikel in de Volkskrant konden lezen, dat een land zonder "benoemers", "klokkenluiders", en PVV tokkies, maar met uitsluitend "inclusieve" policor migrantenknuffelaars, te weten Zweden, ondanks dat toch met exact dezelfde multikul-problemen te maken heeft als Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, kortom heel westers, modern West -Europa.

Ik vind uiteindelijk misschien wel dat Blok wat kort door de bocht is gegaan (hoewel ik het met het meeste gewoon eens ben), zeker als minister, die toch geacht wordt te spreken namens het hele kabinet - en dat kennelijk niet doet; dáár zit m.i. het probleem - maar dat overdreven eisen van zijn hoofd op een zilveren schaal, dat zou ik zelf pas doen als hij werkelijk strafbare feiten had gepleegd (het achterover drukken van geld, jarenlange onterechte torenhoge declaraties, machtsmisbruik, nou ja, er zijn vele vormen van strafbare feiten), maar niet voor het uiten van zijn mening.

Nee, lang niet alles gaat fout in deze multiculturele samenleving, maar er zijn toch echt een aantal substantiële problemen - vnl. met moslims - die in de loop der tijd niet kleiner zijn geworden, maar groter. Teveel Gutmenschen blijven daarvoor de kop in het zand steken. Zie bv dat larmoyante artikel op de Joop van ene Marcel Jongmans - "enthousiasmeur" staat er onder zijn naam - die een werkelijk schattig Rotterdams multicultureel paradijsje schetst. Helaas, ik geloof Jongmans niet.

Dr_Johnson | 21-07-18 | 17:44 | 1

Aanvulling.

Maar ook deze "enthousiasmeur" Jongmans, met zijn "inclusieve", verbindende, multiculturele BBQ vergezichten, eindigt zijn roze dagdromerij met:

"Want hoe ik u uw rust ook gun, mensen zoals u #blok ik het liefst uit de politiek."

Kortom, opzouten, zoals het gros van de Jopers eisen. Vergelijk dat nou eens met een toch wel vergelijkbaar geval van niet zo lang geleden (ca 2 maanden) van een andere minister die voor zijn beurt sprak - dus net als Blok niet namens het hele kabinet, zoals het hoort - en ook excuses moest maken, of zijn keutel moest intrekken, of hoe je het ook noemen wilt. Ferd Grapperhaus in talkshow Pauw, of Jinek oid, die ervoor pleitte om al die IS kinderen op te gaan halen. Dat is ook geen kabinetsbeleid, maar zie hoe onze Jopers daarop reageerden (is allemaal terug te vinden, hoor). Lyrische lofzangen en liefdesverklaringen op/voor een minister die "zijn hart liet spreken", en die zich openlijk distantieerde van het "hardvochtige" kabinetsbeleid. Dan eisen de Gutmenschen zijn hoofd niet op een zilveren schaal, hoor, als het ze uitkomt. Nee, als de uitspraken ze rauw op hun kasplantjes-achtige dak vallen, dan worden ze hysterisch en moet de "killjoy" oprotten.

Dr_Johnson | 21-07-18 | 21:18

Een regering die liegt en bedriegt zoals het verzamelde rapaille van Rutte heeft geen enkele legitimiteit meer. Kampers, motorbendes, drugshandelaren, beroepsuitkeringtrekkers, en hele colonnes geimporteerden hebben dat al feilloos door. Alleen de achterlijke fatsoensburger, de staatsafhankelijke loonslaven en de criminele achterban van policiti die garen spinnen dankzij hun beleid, maakt het mogelijk dat dit soort politici nog steeds kunnen gedijen.

B.Spiritus | 21-07-18 | 17:37

Als meer dan de helft van je bevolking in een ander land woont dan kan je sowieso spreken van een Faalland. Dus aan alle Surinamers met jullie vlaggetjes in de auto... Ga lekker trots zijn op Suriname in Suriname

Mokum Kosher | 21-07-18 | 17:21

Heeft Bouterse al gereageerd?

Jahowiseffe | 21-07-18 | 17:08

dit soort ruggengraatloze types bepalen de richting elke we uit gaan, beangstigend.

mondkapje | 21-07-18 | 17:02

Polen en de Oost-Europese lidstaten zijn slimmer als wij.... zij hebben in de afgelopen jaren geen (moslim) migranten binnengekregen / opgenomen.
Duitsland en Nederland wel - wir schaffen es... maar vraag niet wat dit ons kost en wat voor maatschappelijke problemen dit hier teweeg brengt.
Wir schaffen es... hoe lang nog?
De fout ligt niet bij de moslimmigranten - maar bij Den Haag.
Wij zouden ook naar Nederland komen in de wetenschap dat we gratis opvang en verblijf krijgen in een AZC - met daarna een ingerichte woning met extra aandacht, zorg en een bijstandsuitkering.
Wie wil dat niet in deze wereld? De fout ligt bij Den Haag en de politieke partijen in Nederland.

sociaal_econoom | 21-07-18 | 16:42 | 6

Ze zijn juist heel dom. Als ze dit wat tactischer hadden gespeeld hadden ze zichzelf een hoop gezeik bespaard. De meeste van die immigranten zouden sowieso niet in Polen blijven en het land alleen als doorvoer gebruiken. Het land is koud, de mensen zijn je vijandig gezind (of in ieder geval niet erg hartelijk), weinig mogelijkheden en de lonen/uitkeringen erg laag. Totaal geen reden om te blijven. Oost-Europese landen hebben echt niets te vrezen. Dat soort landen zijn totaal niet aantrekkelijk voor - economische - vluchtelingen. Polen heeft deze ervaring eerder als met de Tjetjchenen opgedaan.
"According to the regulation, every asylum seeker who crossed the border of the EU needs to register him or herself in the first EU country where he or she entered the European Union. For Chechens that usually means Poland. However, the majority of them are not planning to settle down there at all. Poland is for them a transit state on their way to Western European countries like Germany, France, or Belgium."
politicalcritique.org/cee/poland/2016/...

koter | 21-07-18 | 19:39

@koter, inderdaad. Het moet niet zo zijn dat lidstaten gewoon eerlijk gaan zeggen dat ze iets niet willen. Dat is in geen enkele relatie goed.

BlowingBubbles | 21-07-18 | 20:14

Het doel van dit kabinet landverraad3, het vervangen van ons, zal nooit bereikt worden.
Een flink incident, aanslag, ongeregeldheden in buitenwijken, iets zal de opstand tegen islam triggeren. En daar is men doodsbang voor. 1000 ME-pelotons zullen nog niet in staat zijn de volkswoede te temmen. Eigenrichting, sabotage en anarchie zullen de voorbode zijn van een nieuw, vrijgemaakt, NL.

pennestront | 22-07-18 | 21:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Omdat Suriname zo'n geslaagde multiculturele samenleving is, is de grootste helft van de Surinamers naar Nederland gekomen. Ze gunnen ons ook zo'n geslaagd experiment.

Janas | 21-07-18 | 16:38 | 3

Nederland is in 30 jaar tijd gestegen van 14 miljoen naar 17,5 inwoners... met dank aan het ruimhartig migratiebeleid van Den Haag.

sociaal_econoom | 21-07-18 | 16:45

sociaal_econoom. Vergeet vooral de uitstroom van dit land niet. Soort wisseling van de wacht vind er plaats!

Mr_Pikibelly | 21-07-18 | 16:57

Die vraag zou ik graag eens aan Pechtold gesteld zien worden: als het allemaal zo goed is waarom is men dan massaal naar NL getrokken? Misschien iets voor Tweebeeke of Jinek?

Jahowiseffe | 21-07-18 | 17:02

Het is genetisch bepaald is dat mensen “niet goed in staat zijn om een binding aan te gaan met onbekende mensen”. Wat doet u hier nog mevr. Umar? Geef het goede voorbeeld en donder op.

Frits Noten | 21-07-18 | 16:26 | 3

Goed voorbeeld is goed navolgen, Frits.

piloot47 | 21-07-18 | 16:34

Die Frits toch, hij begrijpt er in feite geen ruck van ...

Jahowiseffe | 21-07-18 | 17:03

Hee, frits de deugniet

Nico_the_Sparrow | 22-07-18 | 14:48

Nou nou, we staan weer op de wereldkaart hoor dankzij The Blok.
nos.nl/l/2242558
Zelfs de Abbies hebben er een mening over.
Leave our Blok allone!

Ruimedenker | 21-07-18 | 15:54 | 2

Tja, ze zijn niet uitgeroeid, maar de Engelsen hebben wel heel hard hun best gedaan om dat te bereiken.

piloot47 | 21-07-18 | 16:12

De Abbies zijn nou juist een prima voorbeeld van wat ongebreidelde import met je cultuur doet.

Rest In Privacy | 21-07-18 | 16:32

Elk woord was raak? Dus Ebru gelooft ook dat Tsjechiërs consistent gekleurden in elkaar slaan? Dat je als zwarte in Oost Europa niet over straat kunt?

Blasfemie | 21-07-18 | 15:39 | 4

Typisch half Nederland gelooft dat Tsjechië en Polen in de jaren 90 zijn blijven steken... heb zat Indische collega’s die nooit worden lastig gevallen. Zelfde geldt voor toeristen. Dat de paar asielzoekers die hier waren gelijk weer gingen heeft met de extreem lage uitkering te doen, daar kan je hier nauwelijks van leven (maar dat geldt ook voor de uitkeringen voor de eigen mensen). Kortom: gelukszoekers rotten vanzelf op en zeggen dan in Duitsland dat ze in Polen in elkaar geslagen worden.

Wilders Spamaccount | 21-07-18 | 16:36

Wilders Spamaccount | 21-07-18 | 16:36

Polen hebben ook geen probleem met toeristen of Indiërs (mits niet in te hoge aantallen). Toeristen komen geld brengen en gaan dadelijk weer weg. Indiërs komen overwegend voor studie en gaan dan weg. Bijkomend voordeel van Indiërs is dat het overwegend heel iele mannetjes zijn: kunnen onmogelijk een fysieke bedreiging vormen. Waar Polen een probleem mee hebben zijn twee groepen in het specifiek: Afrikanen en mensen uit het Midden-Oosten (Turken, Koerden, Arabieren, Iraniërs, Berbers enz.).

koter | 21-07-18 | 21:49

Het laatste nieuws was dat er een Tsjechische ober in elkaar is geslagen door een aantal ersatz Nederlanders. Voor Tsjechen wellicht een signaal dat ze voor wat betreft het importeren van buitenlanders inderdaad een conservatieve koers dienen te volgen. Als gekleurde persoon kun je overal in Oost-Europa over straat zonder problemen. Bij misdragingen, zoals we vaak in Nederland zien van bepaalde bevolkingsgroepen, zullen de mensen in oost-Europa ze echter wel krachtig tot de orde roepen en geen tekenen laten zien dat ze die gedragingen onderdanig tolereren. De lokalen bepalen daar heel sterk de norm.

devil13 | 22-07-18 | 10:30
▼ 1 antwoord verborgen

Er komt een moment - en dat duurt niet lang - dat alle mensen die denken te deugen ineens niet meer deugen. Dan blijkt dat ze de aartsvijand van de mensheid hebben gesteund, ja zelfs binnen hebben gehaald in onze tolerante fraaie westerse culturen. Het volkstribunaal zal klaar staan voor jullie. Bij Jinek was het gisteren trouwens weer ver-schrik-ke-lijk. Alexander Pechthouse en nog een paar linkse kwiebussen waren het weer roerend met elkaar eens over Blok. En Blok? Wat een ruggegraatloze nep politicus is dat zeg. Je zou familie van die man zijn, ik zou me kapot schamen. Jinek haar programma is helemaal kut, ze nodigt niemand uit met een fatsoenlijke andere mening. Waardeloze journalistiek.

ILF2 | 21-07-18 | 15:33 | 1

Wel werd gisteren duidelijk bij Jinek hoe 50+ in deze discussie staat. Hoop dat die partij snel verdwijnt van het toneel, we hebben al genoeg welkoms partijen in de 2de kamer.

sprietatoom | 21-07-18 | 17:00

"Problemen los je op door te deugen."

Sorry Ebru maar hier raak ik je finaal kwijt.
Je betoog is helemaal prachtig maar deugen gaat het ook niet worden.
Gedraag je naar wie je bent en laat mensen je accepteren zoals je bent, zonder enige vorm van bullshit en schaamte. Accepteren ze je niet, dan zijn ze het meestal ook niet waard om ze in je leven te hebben. (We zijn met miljarden op deze aardkloot, er zit altijd wel iemand tussen die je naar betere oorden kan brengen)

Ben oprecht in alles wat je doet en laat. Dat werkt namelijk altijd aanstekelijk wanneer je de eigen authenticiteit niet onder stoelen of banken steekt VOOR NIEMAND NIET. Heb echter wel altijd respect voor een ander, ongeacht het verhaal wat ze bij zich hebben of waar ze vandaan komen. Oordelen kan pas wanneer je zelf bent beoordeeld. Hou het gezellig en lieg niet, want des te meer je liegt, des te meer leugenaars je in je leven op je padje zult aantreffen en de kans om bedrogen te worden zal dan alleen maar toenemen.

Rest In Privacy | 21-07-18 | 15:25 | 1

Vervelend om te lezen dat jij als erdogan lover meent je voormalige landgenote de maat te moeten nemen met kul argumenten.

Er is niets in de turkse cultuur of geschiedenis waar je als intelligente turk je door gesterkt zou moeten voelen.

Er is alleen een diepe schaamte voor de gemiddelde achterlijkheid van de turkse kiezers.

Het is dus geen wonder dat Ebru afstand neemt van deze achterlijkheid en van de figuren die deze, op generaties van inteelt gebaseerde achterlijkheid als waardevol bezit propageren.

De intellectuele bloeitijd van Turkije stopte ongeveer in 800 NC en nu zijn ze, onder leiding van erdogan en zijn meute van laffe opportunisten, onderweg naar de vroege middeleeuwen.

TriestGeval | 21-07-18 | 17:30

Discussies hierover zijn zinloos, als de deelnemers het verschil niet weten tussen ras, cultuur en geloof.

Jos Tiebent | 21-07-18 | 15:24 | 2

Zo'n beetje hetzelfde verschil als tussen oorlogsvluchteling en economische vluchteling.

Jos Tiebent | 21-07-18 | 15:26

Jos Tiebent Het verschil tussen asielzoeker en vluchteling weet men niet eens meer.

Mr_Pikibelly | 21-07-18 | 17:03

Mensen, ook de lamlendige (top) ambtenaren van het ministerie, waarvan er natuurlijk veuls te veul zijn, hebben tussen het slapen door, de minister nog een misprijzende brief gezonden om er over te vergaderen! ( Ze vergaderen tot ze aan hunne vaderen vergaderd zijn.)
Niet een van dit soort abjecte figuren, woont in de "schilderswijk"
Ook dit soort heeft geen idee wat er in Nederland speelt.
Lieve Ebru, kusjes van Kobus en de complimenten van..................

mevr.Kribo | 21-07-18 | 15:14 | 1

Als de minister ballen had, dan zou hij de opstellers van die brief duidelijk maken, dat niet de ambtenaren van zijn ministerie bepalen wat het beleid van het ministerie zijn, maar de minister. En dat degenen die het niet eens zijn met het doen en laten van de minister op syaande voet hun biezen moeten pakken, wegens oneervol ontslag. Nog nooit heeft de, ongekozen, 4e macht zich zo brutaal durven manifesteren.

Janas | 21-07-18 | 15:59

Ton8695 | 21-07-18 | 14:41
Er is in Duitsland een blogger, een zekere Michael Mannheimer, die op zijn site soldaten, agenten en burgers opgeroepen om massaal en gezamenlijk in verzet te komen. Dus er begint al beweging te komen, en inderdaad gaat je hebt helemaal gelijk, eerst praten dan doen. Maar iets doen zie ik hier niet snel gebeuren.

FreeVogelaar | 21-07-18 | 15:13 | 2

Nou, die zit dus binnenkort gegarandeerd vast, want de vrijheid van meningsuiting is in Duitsland -met als smoes dat het vroeger ook als eens mis is gegaan doordat men niet heeft ingegrepen- nog veel beperkter dan in Nederland. En ambtenaren tot opstand aanzetten -de staat uitdagen-, daar is men daar helemaal niet van gediend.

miff | 21-07-18 | 15:48

zolang iedereen zich druk maakt om zijn hypotheek blijft iedereen rustig en vvd stemmen.

Rest In Privacy | 21-07-18 | 16:37

Waarom is Ebru altijd zo boos? Ze heeft iets gemeens, gefrustreerds en komt erg ongenuanceerd over.
Het gekke is dat er altijd wel een kern van waarheid in haar stukken staat maar de wijze waarop ze het brengt, resulteert erin dat de boosheid en niet haar punt mij bijblijft.
En dan nog dit: het zou handig zijn als Ebru ons nou een land voorschotelt waar ze wel enthousiast over is.
Afgeven op NL en alle politici is tot op zekere hoogte terecht maar ze moet zich ook een keer kwetsbaar opstellen en ons meenemen naar haar paradijs.
Benieuwd of dat uberhaupt bestaat.

Amsterdamsko | 21-07-18 | 15:03 | 7

Waarom is Ebru altijd zo boos? Ze heeft iets gemeens, gefrustreerds en komt erg ongenuanceerd over.
Amsterdamsko | 21-07-18 | 15:03 | reageer
Vrouwen die na een bepaalde leeftijd geen stabiel gezinnetje hebben worden in de regel heel zuur. Ebru is een kinderloze vrouw van bijna 50, haar relatiestatus is ook niet bekend. Ik denk dat hier veel van haar boosheid vandaan komt. Het schreeuwerige in haar artikels is pure angst... angst om vergeten te worden en de angst voor eenzaamheid. Eigenlijk heel tragisch.

koter | 21-07-18 | 17:03

Koter
Veel succes in de toekomst. Ik hoop dat je nog jong bent, zodat je nog flink lang last kan hebben van je misvattingen over de maakbare samenleving. Dat is voor mij dan weer een stukje genoegdoening.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 17:12

@koter | 21-07-18 | 17:03

Met een dergelijke mening over vrouwen moet je wel een moslim zijn.
Zielepoot.

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 18:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Blok lijkt een beetje op die DDR machthebber ( Schabowski ? ) die bij een achteloze persconferentie feitelijk het einde van de socialistische heilstaat aankondigt.
Je hoorde de mensen denken en mompelen 'zegt 'ie dit nu echt ?'
Het toegeven van het bedrog valt samen met de wens van de overgrote meerderheid van het volk.
Maar het dekseltje gaat er weer op en zo ontstaat er nóg een parallele samenleving gedragen door hen die de waarheid met kracht en een leger bevestigd willen zien.
Een nieuwe elite, zo u wilt.
Godstaonsbij; godstij, da's wel een leuke.
Pik.

Hensmunter69 | 21-07-18 | 14:55

Mijn tegel viel een paar uur eerder aan diggelen en een fragment werd per abuis toch geplaatst. Excuses daarvoor.
Ambtenaren van BuZa willen een gesprek met Blok aangaan omdat het “aannemen van mensen met een biculturele achtergrond” op BuZa achterloopt. Aldus een brief die door “tientallen” ambtenaren is ondertekend. Inderdaad: ZUCHT!..
Verder schrijven de dames en heren ambtenaren dat ze willen dat “Buitenlandse Zaken de gedachte achter de diplomatie weerspiegelt”: "Ons vak is gebaseerd op het gegeven dat verschillende naties en culturen vreedzaam kunnen samenwerken en samenleven (...) als we maar goed naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek blijven."
Wederom een diepe ZUCHT.
Dat de Nederlandse diplomatie al EEUWENLANG monoculturele autochtonen in de diplomatieke dienst heeft, en dat dit al EEUWENLANG best aardig is gelukt (was bijvoorbeeld Nederland niet het enige Westerse land dat lange tijd in Japan aanwezig mocht zijn? Zelfs met de Turken hebben we al 400 jaar diplomatieke betrekkingen) is door de heren en dames ambtenaar gewoon eventjes maar onder het tapijt geschoven om het verhaal deugend te krijgen. Want, het moet anders! We moeten een INCLUSIEVE samenleving zijn, en waar beter te beginnen dan bij het bolwerk der deugmensen: het ministerie van Buitenlandse Zaken! Daar waar alle deugmensen tegen topsalarissen en prachtige secundaire voorzieningen hun privé praatclubje hebben. Lekker lullend over de multiculturele samenleving vanuit een comfortabele salon stoel, pijp in de bek, cognacje erbij lekker gerieflijk in die prachtvilla op Benoordenhout.
Worden die lui nou werkelijk echt nooit moe van zichzelf? Ik zou zelfmoordpogingen gaan krijgen indien ik mezelf zo dom zou horen lullen!
Beste BuZa-deugmens. Klaarblijkelijk behoort u tot een zeer speciale groep. Een groep van uitverkoren mensen. Nederland Gidsland, met u als (honds)trouwe dienaren van de maatschappij. U bent ons aller voorbeeld. Wij zijn slechts alt-rechtse Tokkies die nergens verstand van hebben. RACISTEN natuurlijk.
Maar u niet, u bent het lichtend voorbeeld van Deugend Nederland. Het neusje van de zalm.
Daarom dus ben ik er stellig van overtuigd dat jullie, de “tientallen ondertekenaars”, en jullie sympathisanten, vol overtuiging JULLIE EIGEN functie ter beschikking zullen stellen om plaats te maken voor al die biculturele pareltjes op scooters (die allemaal gewoon verkeerd begrepen zijn en onheus worden bejegend door RACISTEN zoals wij hier) waar wij hier allemaal zo dol op zijn. Jullie zeggen natuurlijk “NEE” tegen dat topsalaris, die zéér goede secundaire arbeidsvoorzieningen, het wonen in die prachtvilla in het Benoordenhout en jullie gaan lekker op een wachtgeldregeling (een zeer gereduceerde bezoldiging uiteraard, want u allen deugt!) een woninkje betrekken in de Haagse Schilderswijk. Want daar kunnen jullie kennis en ervaring opdoen hoe het in de praktijk is om “vreedzaam met andere culturen samen te leven en te werken”.
Wellicht dat u dan Blok eindelijk eens begrijpt én dat wij u allen kunnen verwelkomen als nieuwe reaguurders om Nederland weer sterk te maken!

Kompromat | 21-07-18 | 14:48 | 2

Top tegel.
Take care.

PopeyeKamper | 21-07-18 | 15:56

't was wel een mooie cliffhanger. Ik heb de hele dag uitgekeken naar het vervolg. Dank! En nu moeten ze het nog lezen natuurlijk (not, want GS, want tokkies).

piloot47 | 21-07-18 | 15:57

@chigago 14:07
Ja hahaha Goscinny en Uderzo.....
Die konden het weten want beiden nakomelingen van immigranten.
Echte cultuurverrijkers gebleken;-)

D-Fens_1963 | 21-07-18 | 14:42

Nog even en het mag 's nachts niet meer donker worden, dat kan natuurlijk niet meer in Deugland.

Kwetsnat | 21-07-18 | 14:40 | 1

De zwarte nacht..... oh, wacht, sorry.

piloot47 | 21-07-18 | 15:58

Het was is makkelijk om alle buitenlanders over één kam te scheren. Mijn vrouw uit Indonesië woont hier 14 jaar, spreekt vloeiend Nederlands en is volledig geïntegreerd. Heeft een goede baan, betaald belasting. De parasieten echter, die moet je afknijpen en linea recta terugsturen. Die leveren geen enkele bijdrage aan Nederland. Slechte werknemers worden toch ook ontslagen? De parasieten bederven hier het klimaat en geven geen goed voorbeeld voor de rest. Maar ja, Nederland: slap beleid, foldertjes in het Turks, Arabisch, etc. Nederland KOM OP!!!!!

Paintertje | 21-07-18 | 14:37 | 3

Ik bedoel: is makkelijk.

Paintertje | 21-07-18 | 14:38

Het gasy ook niet om alle buitenlanders... de rotte plek, het stinkende gezwel is de islam.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:47

Je liegt overduidelijk. Als je niet in Nederland bent opgegroeid en dus op late leeftijd naar hier bent gekomen is het vrijwel uitgesloten dat je de taal ooit vloeiend kan spreken. Je kan er heel vaardig in worden maar vloeiend nee. Kijk alleen al naar Sylvain Ephimenco, Afshin Ellian of Nausicaa Marbe. Schrijven allemaal columns maar als je ze hoort praten kan je ze nauwelijks verstaan door het gigantisch dikke accent. Geloof ook niet dat jouw vrouw een goede baan heeft. Dit is niet logisch. Als ze hier een goede baan kan bemachtigen kan ze dit in Indonesië ook.... waarom zou ze dan een Europeaan trouwen en helemaal naar het koude Noorden trekken op een totaal ander continent? Lijkt me dat je gewoon een verarmt meisje uit een arm land hebt gehaald. Dat meisje heeft gewoon een heel gewoon baantje; waarschijnlijk in de horeca, schoonmaak of productiewerk. Veel mensen geven op fora zoals deze de werkelijkheid veel rooskleuriger aan dan deze is. Je bent niet de enige.

koter | 21-07-18 | 22:03

Op 18 juli jl. opende het NOS-journaal, Nieuwsuur en Jinek het nieuws over opmerkelijke uitlatingen van minister BuZa Stef Blok ruim een week eerder - vlak nadat het TK-zomerreces intrad - door een van de genodigden rechts voor het podium zittend heimelijk gefilmd, waarna dit filmmateriaal werd doorgestuurd naar de redactie van Zembla, het onderzoeksjournalistiek programma van de Vara dat nu BNNVARA heet.

Zembla besloot zonder onderzoek te verrichten naar de aanleiding, de context, om het knip-en-plak-werk van zijn uitlatingen zo snel mogelijk openbaar te laten maken.

Reageerde Blok naar aanleiding van een op die bijeenkomst vooraf vertoonde video van migranten per boot opgepikt vlak voor de kust van Libië naar Europa getransporteerd of ging er wellicht een discussie aan vooraf? Het antwoord op die vragen blijft open.

De tv-kijker hoorde op het NOS-journaal, Nieuwsuur evenals bij Jinek, dat minister Blok zijn uitlatingen deed voor een zaal met Nederlanders werkzaam voor internationale organisaties in het buitenland.

!
In werkelijkheid liet minister Blok zijn gedachten de vrije loop op een bijeenkomst met groenlinksdraaiende NGO-medewerkers van allerlei ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties.
!
Een halve waarheid vertellen is ook een leugen. Het feit dat de NPO-tv collectief besloot te verzwijgen om te benoemen dat Blok een NGO doelgroep wilde prikkelen, toont aan hoe subjectief die NPO-journalisten zich door hun redactie die er hun eigen politiek-journalistieke agenda op nahoudt, laten aansturen.
Want menig kijker door de eenzijdige NPO-hosanna-geluiden heen prikkend is zich er terdege van bewust dat die opgedrongen massamigratie en veranderende samenleving op meerdere punten niet de verrijking is die de NPO ze voorhoudt.

Na het uitzenden van die beelden moest minister Blok met de billen bloot. Hij betreurt het dat hij zijn woorden niet goed gekozen heeft. Hij zei niet dat hij ze terug nam.

Gisteravond zei Pechtold bij Jinek: "Blok zat voor een groep te praten die in het buitenland werkzaam is. Ik denk dan bij mezelf: Je had beter naar die mensen kunnen luisteren..." (Vergezeld van de bekende afgezaagde dooddoener als afleidingsmanoeuvre om de kern van die groeiende problematiek te ontwijken):
"Nederland is één van de mooiste, welvarendste plekken ter wereld..."

Vooral die laatste zin van Pechtold. Elk debat over migratie en integratie gaat hij uit de weg, liever smoort hij het nog in de kiem, want sociaal-maatschappelijke problematiek waar hij in zijn luxepositie zelf geen last van heeft, bestaat niet in zijn kortzichtige denkwijze.

drs.Nee | 21-07-18 | 14:35 | 3

Pechtold leeft op een eiland. Integraal denken is hem vreemd. Zijn politiek bestaat eruit andersdenkenden in een kwaad daglicht te stellen. Hoe oppervlakkig kun je zijn?

JohnWalker | 21-07-18 | 14:45

JohnWalker | 21-07-18 | 14:45

net zoals de islam dat doet.. daarom mogen ze elkaar wel.. wij (het Nederlandse volk) zijn de gemeenschappelijke vijand.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:50

Alexander Penthouse is niet dom, die legt de werkelijkheid uit zoals hem dat het beste uitkomt.

O2Neutraal | 22-07-18 | 09:51

Met mijn aluhoedje op lijkt het wel alsof Blok gewoon probeert om het probleem te verbreden van moslims en hun islam, naar alle culturen. Het lijkt wel alsof hij de strijd of de polarisatie nog wat breder probeert te trekken. En probeert hij nou een fittie uit te lokken met Surinamers? Met mn aluhoedje op lijkt het bijna alsof hij probeert om iedereen in een burgerruzie probeert te lokken. De multicultuur werkt naar mijn idee prima, alleen de Islam wil niet meedoen.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:34 | 2

Hij kwam op Suriname uit, omdat uit de zaal dat als voorbeeld werd genoemd als wel geslaagd multicultureel samenleven. En inderdaad, de meeste echte voorbeelden van mislukt multicultureel samenleven hebben een Islam-component.
Waarbij ook vrijwel altijd de agressie van de Islam uitgaat. Soms beginnen ze daar te vroeg mee, en dan worden ze slachtoffer. Zoals in Birma.

Janas | 21-07-18 | 16:15

Precies. De meeste mensen met een andere achtergrond passen prima in onze samenleving. We spreken dan van een andere cultuur, maar het gaat in wezen niet om onoverkomenlijke verschillen.
Het kan passen in een westerse samenleving.
De islam kan dat niet.
Is het tegenovergestelde.

letopuwzaak | 21-07-18 | 18:25

Goed geschreven Ebru. Je heb zeker gelijk maar de vraag is,Waar komt deze houding vandaan? Het allerergste is dat een hele bevolking er in trapt, ongeacht in welk land, op een aantal na.Welk groot politici heeft een voorbeeld gehad hoe je geloof kan doorgeven of je zin kan doordrammen zonder dat je in de gaten heb dat je wordt bedonderd? Zelfs de media, die eigenlijk de bewaker is van de democratie, trapt hierin. De grote vraag en uitdaging voor elk persoon, ongeacht in welk land, is Hoe stop je dit?

overcoat | 21-07-18 | 14:30

Minister zegt in hoedanigheid van minister totaal andere dingen dan het kabinet wil. Dat is een probleem binnen onze vorm van democratie. Het is niet zo ingewikkeld.

Ggroengras | 21-07-18 | 14:25

Gaap. Oude koek...

Carmelita | 21-07-18 | 14:21

De multiculturele samenleving heeft maar 1 echt levens- en vredesbedreigend probleem... de Islam!!!!! Iedereen wil er SAMEN wat van maken, behalve de Islamieten.... die willen gewoon alles overnemen en iedereen onderwerpen.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:19 | 2

Daarmee is alles gezegd

letopuwzaak | 21-07-18 | 18:26

de reden waarom mensen zo hysterisch reageren op mensen als Blok, Trum etc, is omdat deze hysterische mensen vechten tegen hun eigen denkbeelden. Eigenlijk zijn ze heel diep van binnen toch wel een beetje eens met die gekke Trump en noem maar op. Maar dat mogen ze van hunzelf natuurlijk niet toegeven.

yeps | 21-07-18 | 14:19 | 4

Dat hebben ze gemeen met alle gelovigen. Een groot deel van hen weet donders goed dat ze met een sprookje bezig zijn, maar worden woest als je hen dat openlijk zegt. Kijk naar de verwaten rotkoppen van bisschoppen en Imams: ze weten dat ze de kluit belazeren, maar leven van hun leugens. Zonder rare hoed of mutsje zijn ze niets.

piloot47 | 21-07-18 | 16:04

Als je het probleem maar zo breed mogelijk maakt, dan zie je het probleem niet meer en bestaat het dus niet meer: Niet de Islam is verkeerd. Alle religies en levensbeschouwingen zijn verkeerd. Hoera! Weg probleem!

Janas | 21-07-18 | 16:21

Iedere religie is gebaseerd op leugens, niet iedere religie is een agressieve veroveringsideologie.

piloot47 | 21-07-18 | 16:32
▼ 1 antwoord verborgen

Je kan wel blijven klagen over de Politiek en hun eerste en tweede kamer kneuzen, maar het volk kiest die kneuzen wel keer op keer zelf. Meestal uit angst voor hun eigen inkomen en bezit(koop hutje), de toekomst van hun nageslacht doet niet te zaken, dat vinden zij.

FreeVogelaar | 21-07-18 | 14:18 | 3

Dus? Moeten we gewoon niet meer klagen? Verzet komt altijd van de kleinste groepen dat begint toch vaak doordat de klachten groot genoeg worden. Maar u vindt dus dat we gewoon lekker onze muil moeten houden?

Ton8695 | 21-07-18 | 14:26

Ton8695 | 21-07-18 | 14:26
Doen lost zaken op, er alleen maar over praten of klagen lost absoluut niets op. Net zo min dat het blijven stemmen op de VVD niet oplost, een partij die kiest voor het kapitaal, en Jan de arbeider met leugens in zijn kruis schopt.

FreeVogelaar | 21-07-18 | 14:32

FreeVogelaar | 21-07-18 | 14:32

Mee eens, maar voor daden komen woorden. Zo hebben wij onze samenleving ontwikkeld, moslims en hun islam lopen daarin hopeloos achter... die doen nog als in de middeleeuwen.. doen en dan denken of überhaupt niet denken. Daarom zijn ze gevaarlijk voor onze manier van samenleven. Komt bin dat veel mensen denk ik best iets willen doen maar leiderschap ontbreekt.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:41

Maar wat gaat hij aan het probleem doen?

ogeon | 21-07-18 | 14:17 | 2

Niks niemand lijkt de verantwoordelijkheid te willen, maar toch doet men af en toe graag wat polariserende olie op het vuur. Daar hebben ze kennelijk ergens een doel voor.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:29

Natuurlijk hebben ze een doel. Dan zegt het kiezersvolk: Ja, die VVD is ook kritisch. Heb je die Stef Blok gehoord! Kun je toch beter op stemmen dan op Wilders of die dandy! Want daar bereik je toch niets mee!

Janas | 21-07-18 | 16:25

Na dit al een heel lange tijd te hebben aangehoord en gelezen, zijn mijn oplossingen inmiddels zo rigoreus, dat als ik ze uitspreek er in het minste geval een wegJorisopdonderban volgt. Ik houd dus maar mijn toetsenbord deze keer.

Pierre Lebon | 21-07-18 | 14:16 | 2

angst is de slechtste raadgever, daar win je niets mee.

FreeVogelaar | 21-07-18 | 14:20

Met een ban win je ook niets. Meestal is het commentaar van de gebande niet eens meer te lezen want het wegjorissen gaat razendsnel. Dus wat ben je er dan mee opgeschoten? Helemaal niets.
Nee als je je hart wilt luchten maar met grote kans op wegjorissen èn een ban, moet je het gewoon niet doen. Daar heeft Pierre 100% gelijk in.

Lupuslupus | 21-07-18 | 15:28

De oplossing begint met het benoemen van de problemen. Nog een lange weg te gaan dus.

frisenfruitig | 21-07-18 | 14:10

Het eindeloos klagen over regering en overheid begint de spuigaten uit te lopen. Hebben die mensen dan niks anders te doen dan dat ze de hele dag met hun tot de kruin verzuurde koppen stoom moeten afblazen omdat meneer A of mevrouw B iets doet of zegt dat ze niet zint. Man man man wat een armoe. Zonder argumenten wordt er vervolgens flink van jetje gegeven. Want de eigen tere ziel is geraakt. Dit soort epistels en reacties zijn van een losersjargon waar de honden nog geen brood van lusten. Van Oef steekt een sigaar op en gaat de Tour kijken.

van Oeffelen | 21-07-18 | 14:08 | 3

Over armoe gesproken. Tour de Dope is interessant. Niet. Maar nogmaals: u komt nog steeds niet met argumenten. Zie uw tegel van 13.35.

zwartzondersuiker | 21-07-18 | 14:12

Goeie bijdrage.. de allergrootste losers zijn heb die hier komen reageren om andere reaguurders losers te noemen. Let u op dat u uw sigaar niet met de brandende kant in de mond steekt, u lijkt me iemand die daarmee nog wel eens de mist in zou kunnen gaan.

Ton8695 | 21-07-18 | 14:15

Ik hoop niet voor Van Oef dat de instanties aan wie hij opgegeven had dat hij niet rookt hier meelezen.
Trouwens u bent dus 1 van die velen die dagelijks niets beters te doen hebben dan de Tour te kijken.
Lekker glaasje azijn erbij?

D-Fens_1963 | 21-07-18 | 14:18

Ik snap nog steeds niet waarom alle problemen rond migranten en de islam niet op tafel mogen... wat voor agenda zit daarachter? Kennelijk praten de corruptici onder elkaar precies zoals het volk en ze weten dondersgoed dat het misloopt, maar ze blijven het maar negeren, ontkennen, wegliegen. Waarom? Durven ze het niet aan? Is het te veel werk? Zijn ze direct of indirect omgekocht door een lobby groep vanuit het kapitaal of van oliegelden of de EU of de bilderbergs? Waarom verzorgen ze de wond in de maatschappij niet? Het ettert en zweert, maar ze ontkennen bij hoog en laag alle symptomen. Terwijl ze achter de schermen heel goed weten wat er speelt, maar ze laten het gebeuren. Waarom?

Ton8695 | 21-07-18 | 14:04 | 4

Nederland is een winkeldochter die met iedereen vrindjes moet blijven voor handel.
Dat je daarmee alle eigenheid verliest zal politici niets kunnen schelen.
Ze blijven bij elkaar houden wat nooit bij elkaar gehoord heeft.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:43

Het kan nog even goed gaan, maar het is wel een doodlopende weg.

BosrandDirk | 21-07-18 | 16:28

ja-ja-nee-nee | 21-07-18 | 14:34
Ja maar hebben deze mensen dan geen geweten, geen nationale trots, geen (klein)kinderen, moreel kompas etc?

2tribes | 22-07-18 | 09:54
▼ 1 antwoord verborgen

Op het ministerie van Buitenlandse zaken denken ze dat diplomatie (liegen en feiten ontkennen in dit geval) problemen oplost. Ik denk dat de mensen die de brief geschreven hebben ofwel niet goed bij hun hoofd zijn, ofwel heulen met de vijand, ofwel geld verdienen aan immigratie. Hoe dan ook ze hebben ofwel geen verstand daar, of geen geweten, of zijn het paard van Troje.

Rheia | 21-07-18 | 14:01 | 1

Die ambtenaren hollen in het buitenland van feestje naar party. Daar hoort een kritische noot niet bij van hun baas. Je ziet het als er een Nederlander in de problemen komt. Ze helpen alleen als dat vanuit den Haag bevolen word of als er in de media over gebrek aan hulp bericht word. Verder is het motto; de goede relaties behouden.

Trumme | 21-07-18 | 14:11

Al jaren ben ik verbijsterd hoeveel naïeve Nederlanders steeds blijft stemmen op de "oude" partijen. Jaren laten die nu zien de Nederlandse bevolking voor eigen gewin voor te liegen en te bedriegen. Verkiezingsbeloftes zijn de dag na de verkiezingen al niets meer waard. Maar men blijft op deze partijen stemmen en is steeds opnieuw verbaasd dat "hun" partij na de verkiezingen geen enkele boodschap meer aan hen heeft. Verkiezing na verkiezing...
-
Dan verdien je zo'n regering.
Je moet gewoon je mond houden en je vaderland (en dat van je kinderen!) aan de islam weg laten geven om de carrières van deze politici te helpen.

moitambien | 21-07-18 | 14:00 | 2

Schapen zijn dom, ze kunnen alleen grazen, piesen en kakken. Uit gemakzucht en blind vertrouwen blijven ze blind hun herder volgen.. pas als ze in het slachthuis staan en zien wat er gebeurt, breekt er wantrouwen en paniek uit..

Ton8695 | 21-07-18 | 14:11

Ton8695 | 21-07-18 | 14:11
Inderdaad.
Deze analogie gebruik ik ook.
Ik vertel de "schapen" in mijn omgeving dat hun veewagen net het terrein van het slachthuis is opgereden.

moitambien | 21-07-18 | 14:41

Deugen is een synoniem geworden voor hypocriete leugenaar en landverrader. NSB'ers.

Rheia | 21-07-18 | 13:58

Stef Brokkenpiloot.

Baron Clappique | 21-07-18 | 13:56 | 1

Hij is aangesteld door mensen die het niets kan schelen dat hij geen vliegtuig kan besturen.

HogeNood | 21-07-18 | 14:02

De enige regel in politiek: zorg dat je aan de macht blijft.

Bobdesloper | 21-07-18 | 13:48

Beste Ebru: wat ik niet snap: als politici als Blok liegen (en dat gebeurt vaak genoeg maar niet altijd) hoe kom je er dan bij dat hij nu een keer de waarheid heeft gesproken? Nee, je bent het eens met wat ie heeft gezegd, maar dat staat los van een al dan niet waar zijn.
Politici liegen regelmatig, dat zijn we als stemmers zelf gaan accepteren. We rekenen politici daar niet op af want we blijven op ze stemmen. Is dat onze fout als bevolking of de fout van politici? Kip of ei? De vraag is niet wiens schuld het is, de vraag is hoe je het verandert. En dat moet echt bij de stemgerechtigden beginnen. De kans dat politici spontaan veranderen is erg klein.

Bauchschmertzen | 21-07-18 | 13:40 | 1

De moraal houd zichzelf in stand in een vrije maatschappij. ok,.. soms wordt je misselijk van de rit... soi.

horsteknots | 21-07-18 | 13:47
-weggejorist-
nathan123 | 21-07-18 | 13:38 | 2

Het heeft allemaal geen ruk te maken met etniciteit. Botsende waarden daardoor ontstaan problemen. Wat Blok eigenlijk had moeten zeggen is dat Islam het grootste gevaar voor vrede, vrijheid en veiligheid is wereldwijd. En dus ook in Nederland. Ben al mijn hele leven bevriend met mensen van alle mogelijke soorten en smaken. Ik laat mannetjes met de uitstaling van een uitvaartleider mij niet vertellen dat ik niet door een deur zou moeten kunnen met mijn 'allochtone' vrienden, kennissen en collega's. Ongezien de tyfus voor Stef Blok en andere enge schedelmeters.

BlowingBubbles | 21-07-18 | 13:37 | 7

@Bowingbubbles
Dat precies, ook hier.
Indivudu kent geen verschil in kleur. Wel in drammerige opvattingen, geleerd op en opgedreund uit een bokkig boekje die hele samenlevingen naar de gallemiezen helpt.

chicago river | 21-07-18 | 14:22

Het heeft geen ruk te maken of jij fijn met je 'allochtone' vrienden door een deur kan. Graag zelfs. Dat zouden we allemaal met iedereen moeten kunnen en dan is het probleem opgelost. Dat dit niet het geval is, moet benoemd worden zonder voor racist of xenophobe te worden bestempeld zodat de problemen opgelost kunnen worden. En hoe breed moet de deur zijn om er met zn allen tegelijkertijd door te kunnen? Past de deur nog wel in z'n sponning?

echtpaul | 21-07-18 | 14:27

Bij veel moslims mogen vrouwen en mannen niet eens door dezelfde deur.
Dat -wringt-.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:40
▼ 4 antwoorden verborgen

De waarheid vertellen. Dat is als politicus net zo dom als water naar de oceaan brengen.

Omebert | 21-07-18 | 13:36 | 1

Yep. Een politieke blunder is wanneer een politicus per ongeluk de waarheid verteld.

Trekbeest | 21-07-18 | 13:41

Leestip: Skin in the Game van Nassim Taleb.
Het woord van autocratische leiders zoals Putin is betrouwbaarder dan die van gekozen “democratische” leiders.

postmodernismisdead | 21-07-18 | 13:35

No guts no glory.
Lafheid troef, zo wordt je nooit een grote.

Ruimedenker | 21-07-18 | 13:35

Wat een kinderachtig epistel.

van Oeffelen | 21-07-18 | 13:35 | 4

@LiniaalRectaal | 21-07-18 | 13:44
Lol.

zwartzondersuiker | 21-07-18 | 13:45

Als je het zo schrijft krijgt kinderachtigheid alleen een negatieve connotatie.
Dat terwijl kinderen onbedorven eerlijk kunnen zijn.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:09

Een epistel is een schriftlezing in de mis, doorgaans uit de brieven van de apostelen. En de apostelen hebben de cultuur gebracht waarin u nu vertoeft.

JohnWalker | 21-07-18 | 14:53
▼ 1 antwoord verborgen

Het ligt niet aan de politci. Het ligt aan de kiezer en niets anders.

Lafayette | 21-07-18 | 13:29 | 4

Maar uiteindelijk bepalen de politici met welke partij(en) zij een regering willen vormen.

JohnWalker | 21-07-18 | 13:41

Exact! Ik ben het wel eens met Ebru; namelijk dat ze liegen en bedriegen. Maar als wij dat allemaal zoooo goed door hebben dan stemmen we toch niet meer op Stefke? of op Marc Rutte en zijn VVD-liegfabriek? Maar dat doen we dus wel. En massaal ook nog want VVD is nog steeds de grootste of een van de grootste.

De massa is dom, of de massa boeit het niet zo lang er 'brood en spelen' zijn, of ze weten het wel maar willen graag in slaap gesust worden dmv de leugens van politici.

We klagen altijd over politiek zus en politiek zo, maar verandering komt NIET van de politiek. Die hebben macht, en willen macht en machtinstrumenten behouden, status quo dus, of juist meer vergaren met al die kutprivacy afschaffende shit (zoals referendum). Verandering, echte verandering komt pas als het volk het zat is, helemaal zat. maar tegenwoordig zijn we daar niet zo happig meer op. We zitten in feite in een soort matrix waar meeste hun natje en droogje wel hebben en dat is ok. De mensen die unplugged (woke etc) zijn, zoals menig reaguurder zal het ook aan zijn reedt roesten of beseft zolang domme massa slaapt er niet veel gebeurd...

iustus | 21-07-18 | 13:44

De massa is niet perse dom maar in de regel wel laf.
Bang om afgerekend te worden op "bepaalde" mening en (vaak) als onderbuikgevoelens bestempelde overlevingsdrang.
De laatste keer dat de massa uiting gaf aan haar werkelijke gevoelens was er zomaar ineens een relatief nieuwe politieke partij de grootste.
De rest is geschiedenis.

D-Fens_1963 | 21-07-18 | 14:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ooit ook in de tweede kamer meegemaakt. Zat buiten de kamer op mijn hurken achter een tafel omdat ik mijn spullen goed in mijn tas wilde doen. In de kamer vertelden ze dat er door Suriname en de eilanden geen geld was achterovergedrukt en alles legaal was gegaan. Buiten stonden ze te vertellen dat die tering negers corrupte dieven waren en dat het een zootje en een schande was. Dat was even schrikken toen ik achter die tafel vandaan kwam.

Premier Trutte | 21-07-18 | 13:29

Volgens pvda Lilianne Ploumen mag Blok wel een mening hebben, maar niet deze.

BosrandDirk | 21-07-18 | 13:29 | 3

Lol

Omebert | 21-07-18 | 13:35

Meisje Ploumen wilde ik nog niet eens als oppas, die heeft zelfs een minutenlange dodelijke discussie als een kind zich danig verslikt heeft in een stukje braadworst.

hagelkruis | 21-07-18 | 13:45

Ploumen - als er iemand hypocriet is...

2tribes | 22-07-18 | 10:03

Wat is nog erger dan een politicus die liegt, bedriegt en twee heren dient?
Een politicus die datzelfde doet terwijl hij WEET dat het verkeerd is.

Blok heeft laten zien dat hij WEET dat het beleid van de regering, waar hij deel van uitmaakt, fout is. Hij is geen verblinde idealist met oogkleppen op, zoals zijn linkse collega's, die daadwerkelijk geloven in de rampzalige politiek die ze zelf bedrijven. Nee, deze man heeft al lang geleden het licht gezien. En in besloten kring wil hij ook best laten horen dat hij woke en geredpilled is. Meneer heeft zerohedge, infowars en breitbart in z'n bookmarks, zit misschien zelfs anoniem met rode oortjes op diverse fora rechts te lullen. En wat zal het een opluchting voor hem zijn geweest dat hij die expats mocht toespreken. Eindelijk een publiek waar hij op kon bouwen. Alsof je je broekriem twee tandjes losser doet. Uitbuiken en leeglopen.

En dan de onvermijdelijke day-after, waar de carrière-politicus zijn baantje veilig moest stellen. Opeens is hij dan weer de Stef Blok van dat integratie-rapport uit 2004, dat telefoonboek vol met vage prietpraat. De Januskop is weer een slag gedraaid.

Wat is erger dan een linkse maakbaarheidspoliticus? Een rechtse huichelaar.

Leipniz | 21-07-18 | 13:28 | 3

Trouw probeert hem nog even voor de bus te gooien door te beweren dat het geen besloten bijeenkomst was (wat het natuurlijk wel was, want op uitnodiging): www.trouw.nl/opinie/blok-deed-zijn-om...
Leuke typering verder, moest lachen bij 'rode oortjes'.

LiniaalRectaal | 21-07-18 | 13:41

Trouw DEUGT.

piloot47 | 21-07-18 | 13:55

In dat artikel een linkje naar dit stuk: www.trouw.nl/samenleving/de-uitglijde...

Quote: "... Opvallend is dat Nederland ondertussen toleranter lijkt geworden. Het Sociaal en Cultureel Planbureau meet hoe Nederlanders over migratie en integratie denken. Zo vroeg het SCP: wonen er te veel mensen van een andere nationaliteit in Nederland? In 1994 zei 49 procent van de Nederlanders ‘ja’ op die vraag, vorig jaar was dat teruggelopen tot 31 procent..."

.. mijn hemel: zou Trouw dan echt niet gekeken hebben hoeveel buitenlanders er in de afgelopen plm. 25 jaar (sinds 1994) bij zijn gekomen?
En die nu dus tot de geïnterviewde "Nederlanders" behoren?

Wering | 21-07-18 | 23:18

En, ik spreek uit ervaring, iedereen zonnend in de backyard van hun doorzonwoning, met de barbie aan, want niet alleen de eigen huid moet tijdelijk een kleurtje, het te braden vlees is ook niets zonder bruin crispy velletje.

Velletje werd soms zwart, onder verhitte discussies over een komkommertijd opmerking over iets met verschillende mensen die verschillend op elkaar reageren onder wisselende regimes in wisselende 'coalities'.

Het ging zelfs zover dat de NPO in het ochtendjournaal tot diep in de warme nacht Surinamers aan het woord liet die mochten zeggen dat er ALLEEN, ALLEEN in Suriname een moskeet naast een kerkje stond. Dat kon daar!!1@! Grrrr! Takken af van ons, witmens!1!

Waarheid is natuurlijk dat veel mensen, tijdens die bbq in hun achtertuin, hun stem dempten toen ze zeiden hoe ze over de uitspraken dachten (dus niet alleen DE uitspraak, want Stef Blok was nogal breedsprakerig met z'n "multi-etnische samenlevingen met originele bevolkingen".

Die gedempte stemmen, van al die hoeveel tig miljoen mensen die rondom die bbq hun, al dan niet door de zomer gebruinde lijven, van Nederland tot Tsjechie, tot de VS en Rusland, al die backyardmensen, die zorgden ervoor dat hun stem niet gehoord werd.

Al die in de hitte gesmoorde stemmen, voor Blok, of tegen BLok. De angst regeerde, onder al die mensen.

Die mensen waren, in hun zachtleren bruine berenjekkie, net politici in Den Haag, in Praag, in Paramaribo, in Washington, Tokio, Beijing, en tel maar door.

Blok zat er zover naast dat ie weer in de buurt kwam. Maar 'de buurt' is daar niet van gediend, van mensen die ernaast zitten, die dat als de ultieme blije VVD eikels gewoon in de groep gooien. Je zult zien, op een dag wordt Blok's blok in de armen gesloten van hen die nu''OMG!!' lispelen, pruttelen, tegensputteren.

Komt er gewoon aan hoor, het spel van wie wat hoe wanneer en waarom noemen the n-word, met een wereldmap voor ons neus op een uitvouwbare speelkaart.
Met gekleurde pionnen, de dobbelsteen, de joker en de rover.
Happy weekend, ook gij, Ebru, - recht zo die gaat stuur.

chicago river | 21-07-18 | 13:26 | 3

Ik zou iets meer in de schaduw blijven de rest van de dag, mijn waarde chicago rivert...

F. von Zeikhoven | 21-07-18 | 13:34
-weggejorist-
chicago river | 21-07-18 | 14:07

chicago river | 21-07-18 | 14:07 |:
Beter dan menigeen het zou kunnen voorstellen.
Nu was Goscinny ook een geniaal scenarioschrijver.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:37

Wie zit er nou op feiten te wachten, we hebben toch al een mening.

warrig | 21-07-18 | 13:14

Ik zat op mijn studentenkamertje toen Suriname onafhankelijk werd. Ik dacht ik zet mijn radio wat harder zodat de andere studenten het ook konden horen. Komt er zo'n geïrriteerde witte kloothommel mijn deur dichtdoen. Weg integratie.

DitjaarkrijgikAOW | 21-07-18 | 13:13 | 3

En toen je de deur weer open deed zag je de Bijlmerexpress-Jumbo's over de stad scheren.

piloot47 | 21-07-18 | 13:16

DitjaarkrijgikAOW | 21-07-18 | 13:13
Op dat moment had je toch nooit gedacht dat er zoveel lafaards in Suriname bestonden? Eerst moord en brand schreeuwen om onafhankelijk te eisen, om vervolgens de kuierlatten te nemen naar het land van melk en honing. Maar liefst 300.000 Suri's kozen ervoor om hun moederland niet verder te willen opbouwen.......

Ommezwaai | 21-07-18 | 14:28

Als ze waren gebleven waren ze hun Nederlandse paspoort kwijtgeraakt. En alle daarbij behorende voordelen. Geen lafheid, pure berekening.

piloot47 | 21-07-18 | 16:09

Als je vindt dat Blok gelijk heeft (objectief gezien zou dit best kunnen) wat betreft de multi-etnische samenleving dan zou het van integriteit getuigen als jij weer teruggaat naar Turkije Ebru. Dat je je de liberale waarden hebt toegeëigend maakt je in etnisch opzicht uiteraard nog geen Nederlander.

koter | 21-07-18 | 13:13 | 3

Geloof niet dat het hier de Neurenberger Rassenwetten ter sprake zijn gekomen ook geen Blut und Boden dus je lult peop

didivos | 21-07-18 | 13:18

Zie de eerste screenshot. Ik heb het trouwens ook niet per se over bloed of ras maar etniciteit. Blok had het trouwens wel degelijk over genen en dat op basis hiervan mensen moeizaam met elkaar overweg kunnen - vanuit een soort evolutionair overlevingsmechanisme.

koter | 21-07-18 | 13:23

Ebru zou in mijn stad een aanwinst zijn. In mijn straat is ze welkom, dit in tegenstelling tot het achterlijke deel van haar geboortelandgenoten dat met turkse vlaggen zwaait en vrouwen onderdrukt.

Papa Jones | 21-07-18 | 13:35

De uitspraken van Blok zijn niets waard. Leuk dat er een beetje ophef komt, maar er gaat helemaal niets veranderen. Ik vermoed eerder weer een VVD marketing trucje dan enige vorm van eerlijkheid in zijn woorden.

Frau Merkel | 21-07-18 | 13:13 | 6

Gazzerop | 21-07-18 | 13:38 |:
Ik denk er exact hetzelfde over.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:01

Gazzerop Ja misschien is het een complot en gaat binnenkort het kabinet vallen. Blok wint al vast stemmen voor de VVD zodat ze de grootste blijven. Daarna na de verkiezingen Nederland gewoon weer in de uitverkoop.

echtpaul | 21-07-18 | 14:39

Trekbeest | 21-07-18 | 13:48
So true.

2tribes | 22-07-18 | 10:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Stef Blok verlengt eigenhandig het wegkijken bij politici tot >2030. Een hele nieuwe generatie partijkartellers weet weer wat ze in elk geval NIET moeten doen: vertellen hoe multicul daadwerkelijk de samenleving ontwricht.

de Voorzittert | 21-07-18 | 13:11

Stef Blok gaat nergens heen,.. (euh,.. naar het buiteland ja) maar nog een wissel overleeft de coalitie niet.

horsteknots | 21-07-18 | 13:10

Na twee zinnen kan dit stuk al de prullenbak in. Blok heeft namelijk geen excuses gemaakt.
De term landverraders in de kop deed al het ergste vermoeden.

DrumPiet | 21-07-18 | 13:05 | 2

Voor de ophef. De ophef.

piloot47 | 21-07-18 | 13:08

Ah, er moet genuanceerd worden of moet de teller harder gaan tikken.
Als we het toch over moraliteit hebben, komt den immorele drol om de hoek kijken!

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 13:09

Stef Blok heeft 100% gelijk EN DAT MAG NIET. Je mag nog wel denken wat je wil maar zeker niet zeggen/benoemen.

frisenfruitig | 21-07-18 | 13:00 | 1

En zo is het. Denk dat Stef Blok al een tweede huis heeft in Warschau.

JohnWalker | 21-07-18 | 13:44

Al die verontwaardigde politici en NPO-roepers/napraters hebben de tekst van Stef Blok helemaal niet gelezen, zijn woorden zijn volledig in orde, de waarheid kan de slappe hap van dit weggegeven land helemaal niet aan.

hagelkruis | 21-07-18 | 12:58 | 1

Waarom zou je iemands woorden helemaal lezen als je je mening toch al kant en klaar aangereikt krijgt via de msm? Waarom zou je iets van Baudet of Wilders lezen als je toch al weet hoe je moet deugen? Al die moeite....

piloot47 | 21-07-18 | 13:02

Het is niet de op zich overigens merkwaardige multiculturele verzamelwoede, gemeten naar eenheden diversiteit per eenheid oppervlakte die tot wrijvng leidt. Zelfs niet de hoogte van de belastingen voor met name de middengroepen; we kennen onze geschiedenis en zijn niet te beroerd.

Het gaat fout daar waar in een multiculturele omgeving gelijke gevallen niet gelijk behandeld blijken te worden.

Ondanks duidelijke grondwetten en verdragen (EU) wordt er (ogenschijnlijk dan wel aantoonbaar) rekening gehouden met elementen die nadukkelijk uitgesloten zouden moeten zijn:
Geslacht, etniciteit of ras , religie of overtuiging, beperkingen, leeftijd en sexuele geaardheid.

We nemen ongelijke behandeling waar bij toewijzing van basis voorzieningen, geschillen, tegemoetkomingen en aanvullingen op inkomsten, speciale aandachtsgroepen enzovoorts.
Het evenwicht is verstoord door grootschalige en ideologisch gemotiveerde erkenning van ongelijke gevallen zodat grondwetten en verdragen vakkundig kunnen worden omzeild.
Het gevolg is breed gedragen onvrede en toenemende onverschilligheid.
De oplossing: overheid, stop daarmee voordat de onvrede leidt tot een politieke aardverschuiving van Weimarse proporties. De overheid zelf is de motor van het "verkeerde" populisme.

kindapaas | 21-07-18 | 12:57 | 6

@ Mensdier | 21-07-18 | 13:04 |
Opzeggen dat internet abbo zou ik zeggen..
Lekker makkelijk het internet de schuld geven van alle ellende.
Het internet en zo ook social media zijn slechts carriers van wat de gebruikers er op flikkeren. Smartphones kun je ook de schuld geven want als die niet hadden bestaan dan was het filmpje van Blok niet uitgelekt... Ook smartphones maar verbieden dan?

normanius | 21-07-18 | 13:26

@normanius: gezien al die internetverslaafden die meteen gaan schuimbekken bij het idee dat internet ook negatieve effecten heeft, is het nog niet zo makkelijk om internet de schuld te geven.
En inderdaad, ik heb over 1-2 jaar geen internet meer. En verbieden doe ik niet aan: mensen gaan vanzelf inzien dat ze hun eigen geestelijke gezondheid (en voortplantingsdrang, en sociaal leven, en maatschappelijk welzijn) naar de klote helpen. Succes ermee.

Mensdier | 21-07-18 | 13:40

Binnenkort gaat een telfoon company (weet even niet zo snel meer wie en heb geen zin om het op te zoeken) lucht ballonnen boven Kenia oplaten om overal 4G Wi-Fi berijk te hebben.... Waarom toch.... wat moeten al die stammen die nu lekker sociaal met de hele stam op jacht zijn, nu zo nodig de Kardashians op instagram volgen hoe die lekker met zich zelf nutteloos bezig zijn?

echtpaul | 21-07-18 | 14:50
▼ 3 antwoorden verborgen

@ ebru, kop,spijker en raak.
Veel VVD ers hebben last van opportunisme en zo ook ,,onze,, stef.
Alles wat hij zei is gemeend en het godvergeven deugen is tot alle lagen van de bevolking doorgedrongen, kotsbeu heb ik er van.

Scenes in winkels met multicultinazaten waar de honden geen brood van lusten.

En het zal nog veel erger worden zolang deugridders die imbeciele tolerantieverslaving niet loslaten!!

Waren van de week bij vierdaagse ,even een bezoekje gebracht aan de vele oorlogsslachtoffers die daar begraven zijn in groesbeek,ze moesten eens weten de arme zielen wat voor hellhole er hier gecreerd wordt door de deugnieten.

Deprimerend is het.

maasdonk | 21-07-18 | 12:56 | 1

@maasdonk | 21-07-18 | 12:56 | Goed dat je het even meld, Groesbeek. Op de Canadese Oorlogsbegraafplaats dar liggen militairen van twaalf verschillende nationaliteiten begraven. Nederland is door een multicultureel gezelschap bevrijd van de intolerantie, nazi stijl. Je hebt je duidelijk vergist in begraafplaats. Je had in Groesbeek niks te zoeken, jouw arme zielen liggen in IJsselstein nl.wikipedia.org/wiki/Duitse_militair... ...

F. von Zeikhoven | 21-07-18 | 14:02

Ondernemend NL stond op z'n achterste benen toen Wilders "schadelijke" uitspraken deed.
Maar houdt de kaken op elkaar als de uitspraken van Blok tot ver in het buitenland voor opschudding zorgen.

Memek | 21-07-18 | 12:56

Blok maakt excuses voor de waarheid. Na drie keer lezen begrijp ik het nog niet.

Swoop | 21-07-18 | 12:56

In a time of universal deceit speaking the truth becomes a revolutionary act - George Orwell

The Great White Hoax | 21-07-18 | 12:55 | 3

Eerlijkheid duurt het langst - mijn Ouders

Mensdier | 21-07-18 | 12:57

Op het deugveld van de multicul is de waarheid het eerste slachtoffer. Zo-even zelf bedacht.

piloot47 | 21-07-18 | 13:05

Het is een slecht houtje dat van liggen breekt - Mijn vader.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:12

Gisterenavond Pechtold middenin zijn gelul zapmatig de mond gesnoerd, nadat mijn bloeddruk al fors uit de hand was gelopen door de manier waarop het Jinekserpent toch weer een Dales de mond wist te snoeren: "Ik Trump-bashen? Hoe kom je erbij, dat doen mijn gasten en ik geef ze alleen maar de gelegenheid om hun mening te uiten - dat mag toch wel van u?" Ja, giftig stuk vreten, dat krijg je als je uitsluitend Trump-bashers uitnodigt en je je rot schrikt als er eentje zich niet aan jouw deugcodes houdt. Jammer dat Dales niet de eer aan zichzelf hield en van de tafel - met natuurlijk weer een of andere c-categorie 'cabaratier-'met-centenbak voor de broodnodige deugsneer - wegliep.
En het Jinekkreng maar trekken aan de gasten om eruit te krijgen dat Blok toch wel een landverrader is. "Ik? nee hoor, dat zeggen mijn gasten".
Zum kotzen.

piloot47 | 21-07-18 | 12:54 | 5

Wat me nog het meest stoort is dat zij Nederlanders de maat probeert te nemen, terwijl ze zelf niet eens Nederlandse is. Bah.

LiniaalRectaal | 21-07-18 | 13:56

En ze geeft eenzelfde soort vibraties af als Katy Perry.

LiniaalRectaal | 21-07-18 | 14:06

Ach, die Dales viel me ook behoorlijk tegen... Meneer heeft nooit wat gemerkt van de problematiek betreffende allochtonen. Ik vermoed dat hij nog nooit hand in hand met zijn billemaat door het centrum van Amsterdam heeft durven lopen. Dan had ie wel anders gepiept. Een beetje meeheulen met Penthouse en Inek. Wat een armoe was dat zeg.

Ommezwaai | 21-07-18 | 14:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Precies, zo is 't. Goed geschreven Ebru.

Goedzo | 21-07-18 | 12:54

Ebru's fluim op de vlaai na al VIER eerdere beton harde Stef Blok stukkies hier op GS:
www.geenstijl.nl/5143018/iedereen-nog...
www.geenstijl.nl/5142995/concluderend...
www.geenstijl.nl/5142994/heel-holland...
www.geenstijl.nl/5142990/stef-woke/
En ondanks dit alles is het in de Haagse stolp: 'glas, plas, en alles blijft zoals het was'.
Wat ik wel opmerkelijk vind is dat ik hier op GS dan nog een column lees (van Ebru) die hout snijdt door precies de hypocrisie te benoemen en morele failliet van politici en de politiek in NL die ook al reeds door vele reaguurders is benoemd (zie vorige Bloksnor topics!), maar dat je dan in NSB handelsblat Nederland groohootste grappenmaker Youpie het flikt om een vies bruin epistel te pennen waar zelfs Arnon Grunberg nog een puntje aan kan zuigen. De viespeuk! www.nrc.nl/nieuws/2018/07/20/bruinhem...

GeinPonempie | 21-07-18 | 12:52

gisteren in een bus d.l 10 mensen gestoken met een mes,waaronder 2 nederlanders.
Wat zegt het journaal,door een duitser.
Wat staat er in de krant,een iranier,met duitsche nationaliteit.
Er wordt uitgezocht of hij radicaal is.
Hoeveel slachtoffers moeten er nog komen.

soledad | 21-07-18 | 12:51 | 2

Al heel wat dat er staat dat het een Iraniër was. Teletekst heeft volgens mij bijna de hele dag volgehouden dat het om een 'man met de Duitse nationaliteit' ging. Tsja, dan weten we het wel.... weer een staaltje geslaagde multicul.

piloot47 | 21-07-18 | 12:59

Bij de volgende steekpartij zijn de slachtoffers allen europees, tenzij ze moslim zijn

am*dam | 21-07-18 | 13:19

.. maar goed. Wat is liegen. Hoorde ik daar een hyena lachen of was het mijn minister president?

Jan Passant mk2 | 21-07-18 | 12:51 | 8

MarcS | 21-07-18 | 13:25 :
Gelukkig snijdt de mijne terug.

LuckyGirl | 21-07-18 | 13:57

LuckyGirl | 21-07-18 | 13:57
Hahaha, ik zie opeens een verschikte puber voor me met een bloedende vinger.

BlowingBubbles | 21-07-18 | 14:18

@LuckyGirl | 21-07-18 | 13:57
Dus jij besnijdt al die mannen .....
Note to self, never stick it in lucky girl.

MarcS | 21-07-18 | 14:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Als u op de VVD stemt weet dan dat u niet krijgt waar u voor stemde. Ik heb nog gestemd op Hans Wiegel en Ed Nijpels en Frits Bolkestein. Daar ben ik gestopt toen Bolkestein na een maand opstapte. Neem mijn woorden ter harte. Denk ook eens aan Eerdmans en Thierry en Geert. Dan mag de VVD desnoods aanschuiven maar verder klep houden. We can do it!

DitjaarkrijgikAOW | 21-07-18 | 12:51

Net als het eerste betoog van Stef Blok helemaal spijker op de kop.

boccelullus | 21-07-18 | 12:50

Ebru, heeft helemaal gelijk. Ebru, for president. Stef Blok, heeft volkomen gelijk. De geschiedenis bewijst het keer op keer. De val van het West Romeinse Rijk, werd ingeluid doordat de Romeinen de fout maakten om de (Vis)Goten binnen het Rijk te halen. Zij werden opgejaagd door de Hunnen. De eerste jaren ging het goed daarna ontstond, wrijving waarna de (Vis)Goten in opstand kwamen en de val in luidde van het West Romeinse Rijk. Zie hier West Europa, heden ten dage. Hoelang duurt het tot de moslims ten strijde trekken. Plotseling voelen zij zich ineens moslim en trekken ten strijde tegen de anders- en ongelovigen. Met dank aan alle Deugers en slappe, softe Politici en bestuurders die de waarheid niet onder ogen wilden zien. Zij zullen het niet afwachten en zich nestelen in veilige oorden want hey, geld hebben zij wel. Het volk blijft achter en zal het lijdzaam ondergaan en ondervinden met alle gevolgen van dien. Dank wel Stef, dat je zo snel weer terug bent gekomen op de terechte uitspraken.

De Evangelist | 21-07-18 | 12:49

De reden is geld in combinatie met (bestuurs)macht/groepsinvloed, Ebru.
Dezelfde reden als waarom jij met een eloquent accent bent gaan praten en ik als niet-ambitieus/niet-'succesvol' arbeiderskind altijd een dubbeltje zal blijven met een plat accent en asociale bewoordingen. 'Dezelfde kansen' als jij heb ik niet gehad en ga ik ook niet meer krijgen, want blond, blauwe ogen, openlijk politiek anarchist en volledig onaangepast aan dom diplomatiek gelul.
Eigenlijk precies het tegenovergestelde van Blok, doch precies zoals Blok zei en waarom híj naderhand 'sorry' zegt voor de waarheid. Een hoog inkomen, een garantie op een (veilig, onbezorgd, luxe) leven is helaas voor bijna iedereen een reden om integriteit te laten varen, problemen te ontkennen, critici te honen, de mond te snoeren of erger, en uiteindelijk het land naar de klote te laten gaan. "Na mij en de mijnen de zondvloed".
Altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Geld is het kwaad van de wereld.
De eerlijke mensen blijven wel hoor, die zijn het sterkst. Echter, je zal ze de komende 20-30 jaar niet in de politiek tegenkomen.

Mensdier | 21-07-18 | 12:49 | 6

Mensdier | 21-07-18 | 13:16
De één na de ander dondert hier van zijn hoge paard af, mooi om zoveel onmacht te zien.
Toedels & kusjes!

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 13:29

@Jahowiseffe: exact. En daarom duwt de natuur alle 'vrije' individualistische samenlevingen terug naar collectivisme. Niet zonder slag of stoot, logischerwijs; het gaat minimaal een eeuw duren. En individuen die zich niet aanpassen aan onwaarheid -of gewoon stil zijn- zullen overwinnen.

Mensdier | 21-07-18 | 13:35

@OB: verdienmodel, macht, hoog paard. Wat zal jij een liefdeloos kutleven hebben zeg. Kusjes terug, je hebt ze nodig.

Mensdier | 21-07-18 | 13:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Suriname is een failed stae.
Wikipedia over failed state: 1. Een staat die niet meer functioneert omdat regionale warlords de macht in hun gebied hebben 2. Een staat waarin criminelen de macht hebben overgenomen.
Bouterse is een hele zware crimineel: hij heeft een machtsgreep gepleegd, hij heeft zijn politieke tegenstanders afgeslacht, en hij heeft Suriname verandert in een narcostaat met zichzelf in de rol van Pablo Escobar.
De aanhangers van Bouterse in Nederland die nu moord en brand schreeuwen zouden zich eens moeten afvragen of ze wel in Nederland thuishoren ( want maffia maatjes hebben we hier niet nodig).

mans6640 | 21-07-18 | 12:48 | 1

Suriname was vroeger een narco staat, nu niet meer. Nu zijn het individuele gangsters. Bouterse is twee keer democratisch gekozen, het wordt internationaal erkend! Hij was moordenaar en crimineel, daty loopt nog, maar nu gedraagt hij zich netjes. Hij is wel de rijkste man van het land. Het probleem waar Bouterse nu heel ernstig mee zit is dat Suriname te gronde gaat omdat Alcoa is gestopt met de bauxietindustrie. Dat was goed voor 70% van 's lands belastinginkomsten. Dat valt nu plotseling weg. Ze hebben nooit plannen gemaakt wat te doen als dit gebeurt. Het land loopt helemaal droog met geld. Het IMF heeft willen helpen, maar toen ze de voorwaarden schonden was het over. Bouterse is nu 72 jaar. Hij mag nog meemaken hoe zijn levenswerk ten onder gaat. Hij heeft de NL-ambassadeur twee jaar geleden al weggestuurd. Er is geen land meer dat Bouterse wil helpen. Zijn zoon zit in de petoet in de USA. Lekker toch.

DitjaarkrijgikAOW | 21-07-18 | 13:01

Medewerkers bij MinBuza menen dat het diplomatie is om problemen te ontkennen. Die sporen ook niet helemaal of zijn moreel corrupt en belanghebbende in de immigratie industrie en/of allochtoon.

Rheia | 21-07-18 | 12:46 | 1

De vierde macht.

piloot47 | 21-07-18 | 13:12

Gewone mensen liegen wel eens, of zijn hypocriet. Moderne politici van het type EU-manager zijn dat basale niveau allang overstegen.
Door de volkomen ondoorzichtige constructies die deze EU-managers creëren ontstaan er hele nieuwe wegen waardoor iedere vorm van tegenstrijdig beleid en wanbeleid moeiteloos doorstromen op golven van ongecontroleerd belastinggeld. De verstandige burger haalt de schouders op en moddert maar wat verder door het oerwoud van multiKul (K van flauweKul) totdat vanzelf het doek valt.
"Na ons de zondvloed" zoals de vorige exploitanten van zo'n bestuurlijk systeem al eens riepen.
Ik zag overigens dat cake nog gewoon in het schap lag in mijn buurtsuper, dus het gaat best nog wel goed.

Jan Passant mk2 | 21-07-18 | 12:45 | 1

Ik zie "Oma´s Cake" (ieder plakje een gebakje) helemaal nergens meer. wordt dat nog verkocht? Iemand?

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:27

Aan de ene kant heeft Ebru gelijk, Blok liegt ons blijkbaar continue voor, tot het moment dat hij zich onbespied acht.
Aan de andere kant..... in deze tijd ben je als je spreekt nergens meer onbespied, zelfs thuis niet meer, en zeker niet als minister. Ik vermoed dus ergens welk een opzetje om om de een of andere reden de knuppel in het hoenderhjok te gooien, waarschijnlijk om de kiezer weg te houden bij de PVV of Baudet.

miff | 21-07-18 | 12:42 | 1

Nee, niet onbespied inderdaad.
Die term misstaat wanneer de de uitspraken op een podium met een microfoon uitversterkt doet.

LuckyGirl | 21-07-18 | 13:02

Ebru gaat (geheel terecht!) lossss.

Eucalyppta | 21-07-18 | 12:42 | 1

Al is de leugen nog zo snel, Ebru achterhaalt hem wel.

JohnWalker | 21-07-18 | 13:06

Het toont ook het failliet van Blok.
Als je een mening hebt en die mening binnen 1 dag veranderd,omdat er kritiek is ,zegt dat veel over zijn karakter.
Duidelijk is nu dat meningen belangrijker zijn dan feiten.

pejoar | 21-07-18 | 12:40

Blok geloofde dus opeenvolgend wel, niet en nu weer wel in de multiculturele samenleving.
Dat noem je een windvaan en in oorlogstijd zijn dat de mensen waarmee je niet geassocieerd wil worden.

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:40

Nederland is een fopland. Alle vrouwen hebben voor de NOS-camera een tas bij zich als ze naar de afhaalchinees gaan. Want ze deugen zo, en geven zo om het milieu. Maar zonder camera hebben ze allemaal hun tas vergeten en nemen toch die milieuverpestende plastic tas van de chinees. Doet u voor uw eigen maar die factcheck als u bij de afhaalchinees bent!

Ikbeneenzelfbouwer | 21-07-18 | 12:38

OT: de mosselman-regendans schijnt in Duitsland goed te werken, want Hockenheim staat onder water.

FrankVeer | 21-07-18 | 12:38

Ebru, dank, dank , dank! Je bent een kanjer!

MoonBeebe | 21-07-18 | 12:38 | 2

Hej, gij zegt de woorden die ik ook wou zeggen!

HebpermabanvanPvdA | 21-07-18 | 12:40

Ebru is een aandachtsgeile, gespeeld verontwaardigde schreeuwlelijk, die niets vernieuwends of constructiefs inbrengt in het publieke debat.

2tribes | 22-07-18 | 10:41

Xenofobie is aangeboren, het is namelijk een evolutionair gunstige eigenschap. 'Vreemden' zijn concurrenten op het gebied van voedsel en wijfjes en het is moeilijker de intenties te peilen van niet-soortgenoten.

LiniaalRectaal | 21-07-18 | 12:37 | 4

Toen mijn opa hier kwam wonen (een boomlange, pikzwarte neger) hadden veel mensen nog nooit een neger in het echt gezien, en reken maar dat dat angst opriep bij mensen.

LiniaalRectaal | 21-07-18 | 13:19

Wel nee joh, xenofobie is volledig irrationeel.

"Xenofobie (Oudgrieks: ξένος xénos, vreemdeling[1] en φόβος phóbos, angst/vrees)[1] is een irrationele en/of obsessieve angst voor vreemden,[2][3][4] buitenlanders[3] of buitenlandse voorwerpen/zaken"

Nee grapje, u heeft volkomen gelijk.

Wat betreft het rekbare gedeelte m.b.t. Surinamers. Desondanks dat in opgegroeid(bestolen, bedreigd, geïntimideerd, het zien van schietpartijen, het zien van conciërges die het ziekenhuis in worden geslagen) ben in een stad met een grote Antilliaanse en Surinaamse gemeenschap zegt mijn instinct nog steeds dat ik deze lui liever kwijt dan rijk ben. Zo erg, dat als ik die lui alleen al hoor of zie vuren er al allerlei signalen in mijn hersenpan. Een mix van boosheid, overleving, attentie, adrenaline, bezorgdheid.
Tevens het bovenstaande wat ik beschreef, was allemaal gebeurd voor een 14 jarige leeftijd.
En ja, graag zou ik met een bril willen lopen waarin alles bloemetjes en zonneschijn is. Waarin ik samen met mijn negerbroeder of mijn spleetoogbroeder, of zandnegerbroeder gezamenlijk in een vredige wereld kan wonen. Maar helaas, de realiteit is niet zo. Keer op keer, cultuur na cultuur, beschaving na beschaving. Multikul werkt niet. En al helemaal niet geforceerd en in zulke grote plotselinge aantallen. Miljoenen en miljoenen van die lui lopen hier rond.

Schraapmaad | 21-07-18 | 13:28

Op mijn hele lagere school was er één "zwart" jongetje. Die was wel weer ontiegelijk populair. Sprak accentloos Nederlands trouwens. Hier geboren en getogen waarschijnlijk. Je hebt gelijk wat betreft de functie van xenofobie. is een onderdeel van onze drang naar zelfbehoud. Zit heel diep (in onze hersenstam). Iedereen die dat ontkent is een domme aluhoedwappie.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:31
▼ 1 antwoord verborgen

Every, ik vind je werkelijk een kei zoals je je kunt uiten op papier en ik kan het meestal alleen hartgrondig met je eens zijn. Een dingetje zie ik anders; ik ben politicus noch VVD'er, maar ik vind ook dat de burger het verdient om voorgelogen te worden, want dat is democratie. Men blijft (voornamelijk) stemmen op leugenaars, dus het zou gewoon raar zijn als ze (de politici) ermee zouden stoppen.

harry19612 | 21-07-18 | 12:30 | 2

Lang leve de autocorrectie. Sorry hoor. Er moest natuurlijk Ebru staan ipv Every

harry19612 | 21-07-18 | 12:42

Ja ik dacht al ….

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:35

Na een aantal mijns inziens zwakkere uitingen, gelukkig weer helemaal kop-spijker-raak van Ebru.
Dank meissie!

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 12:29

De VVD heeft meer stemmen gekregen dan enig ander partij. Kan je dat uitleggen? Of is er een vermoeden van corruptie bij de kiesraad?
Ik snap de uitkomst van verkiezingen ook niet. Maar we kunnen er toch wel vanuit gaan dat deze rechtstaat in de trias politica niet corrupt is.

Het is echt de schuld van de kiezer zelf dat VVD gewoon deze macht heeft.

Kimmmmm | 21-07-18 | 12:29 | 8

Misschien zijn de verkiezings uitslagen in 'Landsbelang' een tikkeltje gecorrigeerd?

BosrandDirk | 21-07-18 | 12:57

@O2Neutraal | 21-07-18 | 12:45
Je zou bijna denken dat dat showtje van te voren was afgesproken.
Sterker nog, dat weet ik wel zeker.

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 13:12

@ O2neutraal
Daar heeft Rutte zeker mazzel aan gehad (Erdogan kwestie), en dat heeft hij heel vakbekwaam uitgenut. Dat dan weer wel. Net als Abou Taleb.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:43
▼ 5 antwoorden verborgen

Blijft eigenaardig die zg spontane openheid van Blok, met een microfoon in de hand weet je natuurlijk dat zo’n 'onder ons praatje’ nooit geheim kan blijven, we kunnen er dus van uit gaan dat het dus de bedoeling was dat dit naar buiten zou komen, maar waarom?

BosrandDirk | 21-07-18 | 12:27 | 8

Wat Suq op 12:34 zegt werkt. Sprak vannacht iemand die aangaf kneiter rechts te zijn en dus VVD te stemmen.....

BlowingBubbles | 21-07-18 | 14:15

Jahowiseffe | 21-07-18 | 14:01 :
Ik geloof dat complotten bestaan.

LuckyGirl | 21-07-18 | 14:16

Tuurlijk bestaan ze maar ik heb er weinig mee verder. Wat wel opvalt is dat de VVD er alles aan doet om kiezers bij die partijen weg te kapen. Opeens ferme taal van Rutte voor de verkiezingen, het gebeurd elke keer weer. Maar het kan een rare bui van Blok zijn geweest...

SuqMadiq | 21-07-18 | 14:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Minister van Buitenlandse Zaken.... Lijkt me toch niet erg handig geformuleerd allemaal door Blok. Hij mag vinden wat wil maar dit moet ook aansluiten bij ons buitenlandse beleid. Ik vind het allemaal erg onhandig.

SuqMadiq | 21-07-18 | 12:27 | 6

En dat heeft Stef Blok even voor ons allemaal bepaalt dat dat moment nu is? Gaat nergens over...

SuqMadiq | 21-07-18 | 13:49

@suqadiq
Nee sufferd. Ik heb het over Den Gehele Wereld. Je merkt overal dat de panelen schuiven, en traditionele (machts)verhoudingen onder druk staan.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 13:59

Ja ok, dat zie ik ook wel. Alleen wat heeft dat met Stef Blok te maken?

SuqMadiq | 21-07-18 | 14:24
▼ 3 antwoorden verborgen

gister weer bij Jinek met verbazing zitten kijken hoe Blok het moest bezuren. Die oud VVDer Dales probeerde nog iets voor Blok op te komen maar zonder op de inhoud in te gaan. Pechtold kreeg alle ruimte net zoals een dag eerder de deuger van Vluchtelinge werk.

Trumme | 21-07-18 | 12:26 | 2

Gelukkig kost het niet meer dan ongeveer 900 miljoen per jaar, dus bijna 2,5 miljoen per dag.

O2Neutraal | 21-07-18 | 12:33

Jinek is ook een grachtengordeldier. Daar zit het meeste geld. En
ze is daarbovenop ijdel genoeg om toch met haar hoofd op televisie te willen blijven.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:39

Wie iets beweert en daar op terugkomt nádat en omdat er een storm van verontwaardiging opsteekt is wat mij betreft voorgoed gediskwalificeerd.

Hetze Haatstra | 21-07-18 | 12:24 | 3

Volledig mee eens.

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 12:34

Eens!

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:58

Deels eens, het kan natuurlijk ook dat iemand meent iets te weten en zijn melk optrekt als feitelijk wordt aangetoond dat hij ongelijk had.
Als de melk enkel en alleen voor de ophef ingetrokken wordt, ben ik het roerend met u eens.

MarcS | 21-07-18 | 13:18

Het staartje heeft inmiddels vleugels gekregen!

Ambtenaren van BuZa hebben Blok een brief geschreven (tientallen hebben deze ondertekend), waarin zij melden dat het ministerie achterloopt met het

Kompromat | 21-07-18 | 12:23 | 1

Yups. Blok wordt niet rechtstreeks kalltgesteld maar hij zal nu wel een enorme draai moeten gaan maken. Gevaarlijke ontwikkeling, als het ambtenarenapparaat ethnisch gaat profileren in plaats van de meest geschikte kandidaat te zoeken. Kafkaesk bijna.

Graaisnaaiert | 21-07-18 | 12:32

De bedoeling van ontwikkelingshulp was om continenten als Afrika zo aantrekkelijk te maken dat de mensen daar met met plezier wonen. Het resultaat blijkt echter dat door gezondere leefomstandigheden er minder kinder sterven. Door onvoldoende geboortebeperking onstaat er overbevolking. Kinderen die van de dood gered zijn schieten elkaar op oudere leeftijd alsnog overhoop, of vluchten vanwege oorlogsgeweld naar europa. Ook de ontwikkelingshulp instanties hebben gefaald.

watazooi | 21-07-18 | 12:21 | 3

En zo is het!

homieguerneville | 21-07-18 | 12:31

Gratis geld geven betekent ook dat mensen niet meer gaan werken. Gratis kleren geven betekent dat lokale kledingbedrijven failliet gaan. Gratis graan betekent dat boeren failliet gaan

Olleke | 21-07-18 | 12:39

Vele honderden miljarden zijn daar de laatste 70 jaar neergedaald. Wat we voor elkaar hebben gekregen is dat er weer een generatie is opgegroeid die in de basis vertrouwd en gewend is aan geld uit ontwikkelingshulp. Op het lijstje inkomen/uitgaven is ontwikkelingshulp al lang voorgedrukt. Prima om mensen te helpen, maar zelfstandig worden ze nooit, nooit, nooit.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:44

Ik zeg het al meer dan twintig jaar: De feitelijke macht in Nederland ligt bij de overwegend linkse "journalistiek". Met pen, microfoon en TV camera wordt sinds jaar en dag iedereen die een andere mening dan "de juiste" heeft, als nazistisch of dom neergezet, of dat nou een burger of een politicus is. Men siddert voor de macht van een handjevol hoofdredacteuren die, vol en overtuigd van hun eigen goedheid, elkaar machtsdronken op de schouder slaan als ze weer zo´n varken geslacht hebben. Het is helemaal waar: de pen is machtiger dan het zwaard.

Maar ik trap er niet meer in. Al lang niet meer. En velen met mij.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:21 | 1

Zelfs de VVD kleurt links. Op sommige punten zijn CU en CDA ook linkser als de SP vooral als het om ‘vluchtelingen’ gaat. Daarmee is er een meerderheid voor massa immigratie in dit land en gaan we Zweden achterna. Wie niet horen wil zal moeten voelen.

Trumme | 21-07-18 | 12:29

Beetje zuur artikel van Ebru. Niet alle politici liegen. Een aantal wel, maar dat is dan voortschrijdend inzicht. Betekent dit nu ook dat Ebru zelf nooit de politiek in gaat?

Mannes | 21-07-18 | 12:21 | 2

Noem er eens 3?
En wat een vreemde conclusie, waarom zou ze niet de politiek in mogen?

MarcS | 21-07-18 | 13:15

Omdat politici volgens haar liegen. Als ze dus zelf politicus wordt, zou zij dus zelf ook een leugenaar worden.

Mannes | 21-07-18 | 14:21

Hij is aangeschoten wild.... nog één verkeerde opmerking en hij kan naar Brussel vertrekken - net als Frans Timmermans in 2014 vanwege de MH17.
Frans vertelde dingen over de MH17 wat wij en de nabestaanden niet mochten weten.
In Nederland kun je beter ''niets'' zeggen of een beetje staan liegen - zoals de andere ministers en de NPO dit doen.

sociaal_econoom | 21-07-18 | 12:19

Blok is de eerste VVD politicus die in opspraak komt, omdat hij de waarheid heeft gesproken.
Dat is een unicum

Rest In Privacy | 21-07-18 | 12:18 | 2

Hahaja

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:49

In voorgaande gevallen (Verdonk, Wilders, Hirshi Ali) restte maar 2 dingen:
Een eigen partij beginnen of opzouten.

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:57

Gister nog een interessante docu gekeken over Idi Amin, de moslim. Hoe het welvarende Oeganda in korte tijd nadat de Engelsen het de onafhankelijkheid hadden geschonken veranderde in een hel van oorlog, armoe en ellende. Hoe de in Oeganda levende Indiërs werden beroofd van hun bezittingen en moesten oprotten naar hun eigen land. Wie geen gehoor gaf werd afgeslacht. In Zuid-Afrika en Zimbabwe spelen dezelfde taferelen zich af. We zijn de Balkan crisis nog lang niet vergeten, Kortom de observaties van Blok zijn universeel. De grootste leugen blijft het ontkennen van de waarheid.

squadra | 21-07-18 | 12:18 | 3

Die Amin was ook nog eens een kannibaal. Of verwar ik 'm nu met Bokassa?
Brrr.

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 13:27

Dat was Bokassa. Liet zijn teenstanders opvreten door krokodillen, en at ook vlees van kinderen. De toenmalige president van Frankrijk (ik geloof Giscard d`Estaing) schoof hij af een toe een zakje diamanten toe.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 14:05

@Jahowiseffe | 21-07-18 | 14:05
Ah dank. Nou, veel maakt het niet uit, als het cv van beide 'heren' lees...

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 19:05

@ebru

Ontkennen = onderkennen?
Of is "Problemen los je op door te deugen." serieus bedoeld?

Prof. D.A.H. Vintik | 21-07-18 | 12:17

Ik ben blij dat mijn partij onderhuids zijn ware denkbeelden laat zien. Blok zijn kop zal eraf moeten en excuses voor de waarheid zijn politiek goed te motiveren, want men zit in een arena met idioten waar men mee zal moeten werken.

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 12:15 | 7

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:48
Laat me raden, jouw alternatief is een zelfverzonnen partij die niet bestaat en waar we op moeten stemmen.

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 12:59

Met de verkeerde rollator uit het huis gestapt ofzo? Doe eens rustig vent.

VeelTeSteil | 21-07-18 | 13:21

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 12:59 |:
Ik ben geen politicus en ben dus de laatste die jou gaat vertellen wat je zou moeten doen.

LuckyGirl | 21-07-18 | 13:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Stef blok heeft gelijk. Vraag mij af waarom hij het gezegd heeft, meende hij het? Of een stunt? Hopelijk weer een kleine afbraak van de VVD.
Ebru +1.

Schepvogel | 21-07-18 | 12:15 | 3

Precies. De VVD kan nog zulke stoere dingen zeggen, het is hen nooit menens. Dat moet de kiezers toch ooit een keer duidelijk worden? Van deze slappe partij hoef je geen fundamentele veranderingen te verwachten, zoveel is duidelijk.

Gajus | 21-07-18 | 12:19

Ook hier in de panelen kreeg Blok veel bijval.
Dat terwijl elke doorgewinterde ingewijde in de politiek wel snapt dat de uitspraken gratuit zijn als je ze weer intrekt.
Blok is dus een nep populist die zich inlikt bij het rechter deel van het perspectief.
Zou hij voor zijn weloverwogen woorden hebben blijven staan dan verdiend dat hulde.
Nu echter is het weer 2 x niks.

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:29

@LuckyGirl | 21-07-18 | 12:29 |
Precies. Het is ook een nep-populist. Een vieze hypocriete, kale balzak. Ik ben het daarom dan ook volledig met je eens. Het probleem is dat deze woorden ooit keihard zullen worden uitgesproken door 'alle' politici... alleen is het dan te laat en zijn zij naar veiliger oorden vertrokken en leven ze als koningen en koninginnen van hun riante verkregen salarissen. Voor nu heeft die 'lul met oogjes' die woorden als goud op een weegschaaltje gelegd. Het is deugen, om te deugen.

Paaldanseres | 21-07-18 | 13:59

Politici zouden verplicht een mic die 24/7 live streamed moeten dragen. Want het vertrouwen dat we ze 1 keer in de vier jaar toekennen is niets meer waard.

poiuytrewq | 21-07-18 | 12:14

Kaalscheren die man! Ow wacht...

Deksmaat | 21-07-18 | 12:14 | 1

OK. Pek en veren dan...

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:51

Ebru heeft altijd de neiging om voor het Nederlandse volk te spreken. Je spreekt absoluut niet namens mij en miljoenen andere burgers. Anders was de PVV de enige partij met alle zetels geweest.
Ik houd van de de multiculturele samenleving met diversiteit. Mijn vriendengroep bestaat uit vrienden met allerlei verschillende nationaliteiten. Dat jij Ebru, zo geïsoleerd leeft en alleen blanke Libelle dames tot jouw vriendengroep kan rekenen is een teken dat jij slecht geïntegreerd bent. Net zoals Stef Blok die waarschijnlijk 0 allochtonen vrienden heeft en zich dus als een vreemde in eigen land voelt. Het is feit dat we deel uitmaken van een multiculturele samenleving wonen en wij zijn types als Ebru en Stef Blok zat die dit niet willen accepteren.

mocroGS | 21-07-18 | 12:13 | 26

BlowingBubbles | 21-07-18 | 14:35

Helaas voor u zijn er groepen die uw waarden en normen niet delen en dan heb ik het niet over de groep moslims, maar de SGP achterban en de orthodoxe joodse samenleving. Deze groepen maken deel uit van de samenleving of u dat nu wilt of niet.

mocroGS | 21-07-18 | 15:27

Mocro, waarom spreek jij van multicultureel en integreren wanneer je zelf je profileert als mocro IPV Nederlander door middel van je nickname???

Nuchternederland | 21-07-18 | 18:03

MocroGS heeft gelijk, Ebru kan niet voor iedereen spreken. Maar dit stukje is niet meer dan een mening, dat komt je misschien een beetje vreemd voor. Maar vooruit, weerleg de woorden van Blok eens. Want of Ebru de mening van iedereen vertolkt of die van een smaldeel, de woordenarm Blok waren feitelijk juist en daar gaat het hele verhaal nou net om.

Bakkeleures | 22-07-18 | 09:07
▼ 23 antwoorden verborgen

Zum kotsen, het excuus van Blok.
Het demonstreert wat hij is: een ruggengraatloze plucheplakker

No guts no glory | 21-07-18 | 12:13 | 1

Mee eens, maar dat zijn ambtenaren even gaan zeggen wat er moet gebeuren, is nog erger.
Het excuus, de brief van zijn ambtenaren , wat een fake gedoe.

gato | 21-07-18 | 12:43

Men is er best wel open in hoor. Men komt uit het parlement ofwel uit het huis van parle en mentir (parlement). Hetgeen in het Nederlands vertaalt praten en liegen betekent. Het probleem ligt vermoedelijk in de parlementaire onschendbaarheid, die eigenlijk moest zijn om integere mensen te beschermen tegen onvoorziene fouten. Nou daar lijkt het in de verste verte niet meer op.

netniet | 21-07-18 | 12:12 | 1

Jammer joh!
Het woord ‘parlement’ komt vanuit het Latijn en inderdaad via het Frans (parler) in onze taal terecht en betekent zoveel als ‘druk gepraat, vergadering (later met staatsgezag)’. Maar het is beslist GEEN afgeleide van het franse woord voor liegen ‘mentir’, alhoewel je dat, toegegeven, heden ten dage wel zou vermoeden. ;-)

Vanillestront | 21-07-18 | 14:50

We leven allemaal in een twittercratie, waar alles gezegd kan worden en alles de volgende dag weer gewist en verexcuseerd wordt.
"Ik betreur het dat mijn tweet verkeerd begrepen is", "Ik bedoelde het niet zo", het is een eindeloos landschap van boude uitspraken en intrekken van diezelfde uitspraken met een steeds kortere tijd ertussen.
Ondertussen planten die uitspraken zaadjes, welbewust geplant en nooit meer helemaal uitwisbaar.
Het zijn uitspraken waarvoor je geen excuses kan vragen, die nou eenmaal gedaan zijn en vaak slechts op één manier uitlegbaar zijn.
Fuck die excuses, ze betekenen niets, wis ze niet want iedereen kon ze lezen of horen en onthouden en iedereen weet dat je het meende toen je de uitspraken deed.
Ik walg van het gemak waarmee mensen zichzelf "corrigeren".
Van gedachte veranderen mag altijd maar niet onder druk van een groep, niet al de volgende dag.
Dat is, zeker als politicus, zaadjes planten, balonnetjes oplaten en -stemmen winnen- zonder ooit voor je eigen woorden te hoeven staan, desnoods ervoor te bloeden.
"Sorry" was nog nooit zo betekenisloos en laf als nu.

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:11 | 9

Elton John zong: Sorry seems to be the hardest word. Niet in de polletiek dus.

Jahowiseffe | 21-07-18 | 12:53

LuckyGirl | 21-07-18 | 12:31
Wederom gelul, want de uitspraken waren in besloten kring maar en kwamen onbedoeld naar buiten. Ga maar wat anders doen nu, een stukje in de gracht of haven zwemmen, kan je afkoelen.

Ongeblustekalk | 21-07-18 | 12:55

Geen gelul dus, Kalk: als men in besloten kring uitspraken doet die men weer intrekt wanneer die uitspraken naar buiten komen ben je een hypocriet.

LuckyGirl | 21-07-18 | 13:52
▼ 6 antwoorden verborgen

Mooi verwoord!

Ray Skak | 21-07-18 | 12:10

Waardoor laten ze zich chanteren, zijn er soms fotos , Turkije heeft veel in handen, ook wie binen en buiten kwam.
Anders kan ik het niet verklaren. Zo heerlijke regen in Duitsland, dus Max zet hem op.

gato | 21-07-18 | 12:09

De oorspronkelijke bewoners moeten wijken voor import net als de indianen in de VS.

Kanarie_Geil | 21-07-18 | 12:09 | 1

Die lui van Denk zeggen het al hardop:Bevalt het hier niet dan rot maar op.!!!
Ik ben al bijna 80 jaar Nederlander en voel mij steeds minder "THUIS"!!!
Als je dan ook ziet dat die kraker,met pijpekrullen,in Amsterdam na 16jaar dwarsliggen gewoon een verblijfsvergunning krijgt betaal ik "graag" de steeds hogere prijzen van levensonderhoud !!Die arme mensen moeten tenslotte ook ergens van leven.

Co7699 | 21-07-18 | 12:22

Hear hear Ebru.

pegaje | 21-07-18 | 12:04 | 1

Ebru heeft een punt!

JohnWalker | 21-07-18 | 12:43

Populisme is, kortweg gezegd, zeggen wat er in het hoofd en hart van het volk omgaat. Een tegenstroming tegen de heersende klasse. En juist dat laatste is waarom het volgens politici een vies woord is.
VVD en hun maatjes zijn vergeten dat zij daar zitten om het volk te vertegenwoordigen en niet de EU, Shell, Unilever en brievenbus firmas

Olleke | 21-07-18 | 12:04 | 2

En shithole landen te financieren die hun eigen, door ons uitgeprocedeerde, migranten niet terugnemen. En dictators zoals Erdogan

Olleke | 21-07-18 | 12:06

"in het hoofd en hart van het volk omgaat"
En wat ze met hun eigen ogen zien gebeuren, niet te vergeten.
Als je dagelijks aan den lijve ondervindt wat een teringbende Marokkaanse jongeren er van maken en je hoort op tv een GL miep klaarkomen op verhalen over de multiculturele samenleving, ervaar je een discrepantie.

Rest In Privacy | 21-07-18 | 12:31

Ik begrijp ook niet waarom landen het geboorteoverschot van elders in de wereld zouden moeten opnemen. Want hoe je ook draait of keert, ook de zogenaamde klimaatvluchteling is het product van een geboorteoverschot. Een onbalans in het land van herkomst, wat de reden daarvoor ook maar mag zijn. De mens creëert blijkbaar een onbalans in zijn eigen biotoop. En dat doet ie zelf, jammer genoeg en het liefst groepsgewijs.

ijskogel | 21-07-18 | 12:03 | 8

Een argument is: de blanken hebben hun overschotten naar Amerika (continent), Australië en Nieuw-Zeeland geëxporteerd. Door de krimp van de blanke bevolking, is het gerechtigd om het geboorteoverschot van elders naar daar te sturen en naar Europa.
Dit wordt onderbouwd met de redenatie dat
a) Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland gestolen zijn van de oorspronkelijke bewoners, die tevens zijn uitgemoord, gedecimeerd en onderdrukt;
b) Dit alles is gedaan door Europeanen, die hun "rijkdom" uitsluitend hebben verkregen door bovenstaande + plus uitbuiting en het roven van lokale grondstoffen + slavernij en slavenhandel;
c) Europa heeft 2x een wereldoorlog ontketend en heeft veel oorlogen gekend, dat is een teken dat ze niet vredelievend zijn. Vrede kan alleen worden bereikt als
1) Er minder Europeanen zijn.
2) "De ander" (wel vredelievend en oorspronkelijk) op flinke schaal wordt
geïmporteerd.
d) Auschwitz! Dit gegeven legitimeert letterlijk alles. Dat wat gebeurt, wat de etnische Europese bevolking wordt aangedaan, kan met dit begrip worden verdedigd.
e) Schuldbesef. Het simpele feit dat de etnische Europese bevolking geleerd heeft, vanuit de Christelijke traditie, naar het eigen handelen te kijken, het geweten te raadplegen en het erkennen van het maken fouten/zonde. Dit heeft tot gevolg dat men boete doet, reparatie en werkt om dit te veranderen/te voorkomen.
f) Volgend uit d) + e) is deze bevolking buitengewoon gevoelig voor aantijgingen en beschuldigingen van racisme, discriminatie, misogynie (onderdrukking van vrouwen) homofobie (onderdrukking LBGTQA), antisemitisme (zeer ruim begrip). White guilt is het bundelen en samensmelten van deze ismes.

Voor die white guilt moet boete worden gedaan, wat de cirkel rond maakt.
Enige vorm van kritiek op "de ander" of het stellen van vragen over dit alles, is godslastering (god is dat wat centraal staat in je aanbidding of ideologie).

Arachne | 21-07-18 | 15:27

@lucky: ik meen toch echt dat de chinezen een stuk beter gevreten worden in afrika dan de fransen. De chinezen werken samen op semi gelijke voet waarin de bevolking kansen krijgt. De fransman onderdrukt, rooft leeg, vervuilt en laat een ander met de shit zitten. De chinees ziet men veel liever. Waarom denk jij dat europa op missies zit in donker afrika? Omdat ze de european way zo graag zien?

Denkhetnjet | 21-07-18 | 20:25

Is Koreaanse slet geblokt Arachne

Rene046 | 21-07-18 | 21:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Multiculti is oké. Tot op zekere hoogte. Tot een zekere hoeveelheid variatie. Tot een zekere afstand tussen variaties onderling.

Een reden dat liberale democratieën opkwamen en blijven functioneren (niet tot oneindig uiteraard) is omdat de bevolking van een betreffende natiestaat over de basis eens waren en op een secundair niveau democratie willen bedrijven.
Als er te veel andere fundamentele afwijkende mensen binnen een natiestaat komen, door externe aanvoer of interne evolutie, zal een liberale democratie zijn ondergang tegemoet gaan. Waarin het transformeert is sterk afhankelijk.

Dit is mijn niet racisitische bescheiden mening.

Trans_Fimmermans | 21-07-18 | 12:03 | 5

@Gajus. Dat vergeet ik helemaal niet: “... andere fundamentele afwijkende mensen...”

islam is een probleem maar niet het enige probleem. Ik spreek alle ideeën aan die te haaks op liberale democratie staan.

Gajus. Zou je alsjeblieft wat ruimer willen redeneren? Want communistisch China,Rusland, Vietnam, Cambodja en Laos hadden geen noemenswaardig ingredient ‘islam’ en vervielen toch naar communisme toen kapitalistische liberale democratie een reële mogelijkheid was.

De wereld is complexer dan alleen maar islam roepen bij elke probleem.

Trans_Fimmermans | 21-07-18 | 12:58

U heeft gelijk. Maar wellicht wilde ik scherper omlijnen wat ik als "haaks" beschouw: elementen die zich in woord en daad afzetten tegen onze manier van leven.
Uw toelichting is prima.

Gajus | 21-07-18 | 13:23

@Gajus. Akkoord.

Trans_Fimmermans | 21-07-18 | 14:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Wel grappig dat de deugers dan roepen dat hij zijn eigen rapport tegenspreekt, geen moment er aan denkend, dat dit rapport dus duidelijk aangepast is aan de wensen van de deugers en dat hij dus duidelijk in besloten kring wel de waarheid kan vertellen (alleen nu ook daar niet meer). Maar dus duidelijk een opportunistische leugenaar.

Sessine | 21-07-18 | 12:03 | 3

Bovendien stamt dat rapport ook alweer uit 2004. Misschien ziet Blok dat het sinds die tijd niet geweldig verbeterd is, en dat er geen einde is gekomen aan de voortdurende instroom van derdewereldlanders uit incompatibele culturen.

De grenzen hadden allang dicht gemoeten om eerst eens te proberen wat hier in Nederland al aanwezig is, te integreren (zoals lang geleden Ien Dales al eens zei: het is slecht soep koken als er steeds maar weer koud water bijgegooid wordt). Maar dat is allemaal niet gebeurd; in plaats daarvan las je kort na die giga tsunami van 2015, dat de integratie "anders" en "beter" moest worden aangepakt, anders zouden er weer vele tienduizenden ongeintegreerden in Nederland bijlopen, net als al die vorige mislukkingen. In de ca 3 jaar daarna, heb ik één succesverhaal gelezen over een Syriër die stage ging lopen bij een apotheek, één Syriër die een restaurant was begonnen, en één Syriër die als kapper werkte. Ik zal wellicht nog een paar succesverhalen gemist hebben. Maar voor de rest zitten al die lui, exact als vroeger, in de bijstand, en meer dan de helft zal er zijn leven niet uit komen. Lekker dan.

Dr_Johnson | 21-07-18 | 12:37

@Dr_Johnson | 21-07-18 | 12:37

Ien Dales, een van de zeer weinige PvdA'ers die ik goed kon waarderen.
Een no-nonsense tijgerin.
Draait zich hoogstwaarschijnlijk nog eens een keertje om in haar graf, als ze de huidige policor bende zou kunnen bezien.

EefjeWentelteefje | 21-07-18 | 19:22

"Ien Dales, een van de zeer weinige PvdA'ers die ik goed kon waarderen.
Een no-nonsense tijgerin."

Maar daarom kwoot ik haar ook, Eefje. Als de PvdA meer Ien Dales-achtigen had gehad, dan zouden ze echt niet van 38 naar 9 zetels zijn geduikeld. Maar ja, die Ien Dales-achtigen heeft de PvdA niet, hoewel m.i. Jeroen Dijsselbloem dicht in de buurt kwam. Wat de PvdA genekt heeft, zijn de vele Ad Melkert-, Ella Vogelaar-, Hans Spekman-, Job Cohen-, Sander Terphuis-achtigen.

Ik denk ook niet dat het ooit nog goed gaat komen met de PvdA. Hun hele electoraat - nou ja, op die 9 zeteltjes na dan - is weggelopen naar SP, PVV, en FvD, en hun allochtone achterban naar DENK. En ik denk niet dat die ooit nog terugkomen.

Dr_Johnson | 21-07-18 | 20:50

Merci, Ebru.

Goldfinger | 21-07-18 | 11:59 | 1

Idem.

zwartzondersuiker | 21-07-18 | 12:11

Ik denk dat als Stef Blok bij de PVV zou solliciteren dat Greet zou zeggen 'nah also alsooo'.

keestelpro | 21-07-18 | 11:58 | 1

lol

Lupuslupus | 21-07-18 | 12:12

Meer belasting minder service? Niet zeiken

rattenvanger XL | 21-07-18 | 11:57 | 2

Precies! De massa-immigratie kan altijd meer geld gebruiken!

Aristotalloss | 21-07-18 | 12:01

Nederland kan het al een tijdje niet meer opbrengen. Alles wordt zwaarder belast, soms openlijk, soms via een omweg.

Ben Hetzat | 21-07-18 | 12:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland