achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Praagse ober-sloper stuurt kaartje naar Nederland: "Sorry zal het noooooit meer doen"

Dat is nog eens uitermate sympathiek van Armin Nahvi, de Haagse man vechtmachine die een Praagse ober halfdood beukte, waardoor hij zijn tijd mag uitzitten in een Tsjechische cel.

Armin stuurt een kaartje naar de media (waarom dat dan?) en alle andere mensen in Nederland. Want o, o, o, wat vindt Armin het allemaal vervelend van die ober en de drank en de alcohol en de adrenaline en wat gaat hij de ober financieel ondersteunen. Als je niet tegen drank kan moet je niet zoepen en als je iemand het licht uit het lichaam kopschopt moet je niet vluchten naar het vliegveld. Dus Armin, we hoeven je door je advocaat voorgekookte briefje en je voorgekookte excuses helemaal niet. Een heel weekend gedonder en amok, een vrouw in de tieten geknepen en haar vriend geslagen, een brute explosie van geweld, een ober met een been in het graf en dan sorry janken. Kom maar eens terug als je celstraf erop zit. En svp niet radicaliseren door die malle Algerijnse celgenoot van je. "Inmiddels is Armin begonnen aan een studie Arabisch, een van zijn celgenoten komt uit Algerije en hij wil graag met hem kunnen communiceren. Hij geeft hem inmiddels ook personal training." Brief na de klik.

Aan de Nederlandse media en het Nederlandse publiek,

Dit bericht betreft het geweldincident van 21 april in Praag waarbij een ober van een restaurant gewond is geraakt. Door middel van dit bericht wil ik mijn spijt betuigen voor het incident en persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis. Ik heb uiteraard al het slachtoffer benaderd en mijn diepste gevoelens van spijt en schaamte aan hem uitgedrukt. Het is moeilijk om uit te drukken hoe erg het mij spijt en hoeveel schaamte ik voel nadat er een persoon door mijn handen gewond is geraakt en vele andere onschuldige mensen getuige zijn geweest van dit zinloze geweld.

Het is erg spijtig dat wat bedoeld was een gezellig vrijgezellenfeest te worden zo uit de hand heeft kunnen lopen. Ik denk dat ik voor iedereen van ons spreek als ik zeg dat niemand van ons er op uit was om in zo een vechtpartij te belanden in een vreemd land. Als ik een reden moet bedenken hoe dit heeft kunnen gebeuren en ik de controle zo kon verliezen dan zou ik zeggen dat ik te veel alcohol en te veel adrenaline (mede door het gevoel dat we in gevaar waren) zeker een rol hebben gespeeld. Ik wil uiteraard benadrukken dat dit niet bedoeld is al poging om het goed te praten of ‘smoesjes’. Ik zat fout en ben niet op zoek naar enige vorm van medelijden.

Ik word momenteel vastgehouden in detentie (ofwel:voorarrest) en ontvang geregeld bezoek van mijn advocaat omtrent verwikkelingen in de zaak. Mijn doel is niet om hier nu z.s.m. uit te komen. Ik realiseer mij dat ik een fout heb gemaakt en daarom nu hier zit. Mijn doel is het slachtoffer te helpen, de situatie voor hem en zijn gezin te verbeteren. Ik heb inmiddels geschreven naar alle betrokken partijen zoals o.a. het medisch personeel dat hem behandeld heeft. Ik ben hen uiteraard erg dankbaar en schuldig. Daarnaast wil ik ook graag de schade herstellen die is verricht aan het Nederlandse imago als gevolg hiervan. Ik ben mij ervan bewust dat ik als Nederlander mijn vrienden, familie, collega’s en mijn gemeenschap thuis hiermee schaamte heb toegebracht en dit spijt mij enorm.

Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien, maar helaas gaat dit niet. Dus ik ga het beste maken van de situatie tot het uiterste van mijn kunnen. Mijn enige prioriteit is om het slachtoffer te steunen zodat hij volledig kan herstellen. Ik ben dus ook van plan de familie van het slachtoffer financieel te steunen.

Armin Nahvi

Prague 2nd of July 2018

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.