Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mossadmeisje recenseert: Moontje van Sfeerloos en haar grote Wildersavonturen

Mossadmeisje begint op 9 juli haar literaire zomerdienstplicht bij GeenStijl. Hier alvast een schot voor de boeg.

Haar rugzakje bepakt met een Groene Amsterdammer (“Ik ben herkenbaar als ‘elite’, ‘linkse hobbyist’, ‘politiek correct’, ‘gutmensch’”), waande Simone van Saarloos zich in 2016 een paar dagen Hannah Arendt in het proces tegen die grote, enge, geblondeerde racist. De samenvatting van dit avontuur is nu als boek uitgebracht waarin de lezer maar liefst 315 pagina’s lang wordt verveeld met de dagelijkse beslommeringen en het pseudofilosofische geratel van een excentrieke oud-Montessorileerling.

Simone van Saarloos kenden we al van haar eerdere boekje ‘Het monogame drama’, een recycling van een kinderachtig hippie-ideetje van ondeugende boomers uit de jaren 70, waarmee ze per ongeluk pleit voor een neo-liberaal vrije marktbeleid uitgestrekt naar ieders persoonlijke liefdesleven. De liefdespartner als à la carte menu, naar wens en behoefte van de liefdesconsument.

In ‘Enz. Het Wildersproces’, is wonderbaarlijk genoeg geen enkele interessante gedachte of analyse te vinden over het proces zelf. Maar, zo lezen we op de achterflap van het boek, dit is allemaal onderdeel van haar methode. Van Saarloos “wil het begrijpen”. Enz. is een “anti-hype boek, tegen de neiging van grote verhalen (en mannelijke duiding) in.” 

Haar anti-hype blik die ze zichzelf aanleerde, formuleert ze later in het boek als volgt: “met ogen die door mijn lijf worden bestuurd, niet door wat bedacht van belang is. Voor mijn lijf is het toilet van belang. Ik leg geen vinger op de zere plek. Zou ik dat wel doen, dan vergeet ik het meervoud waaruit de realiteit bestaat. Er is nooit maar één plek. (…) In plaats van mijn vinger op de zere plek te leggen – het te begrijpen – druk en wrijf ik daar waar niets of weinig lijkt te zitten. (…) Ik druk en wrijf uit en spreid uit omdat het wezen van de dingen daardoor verandert.

Vreemd: wilde Simone op de achterflap het nog “begrijpen”, later komt ze daar alweer op terug wanneer ze stelt liever te willen wrijven op plekken waar niets zit. En dat laatste klopt. Aan het slot van het boek heb je namelijk weinig tot niets geleerd over de grote vragen die het proces opriep, maar wel tot in detail gelezen over; haar huilbui in een portiek, de bureaubladachtergrond van een andere journaliste waar een haai op staat, de oorbellen van rechter Elianne van Rens en haar ex-geliefde waarvan ze ‘s nachts afscheid neemt op een kruispunt “met ieder een fiets tussen de benen”. 

Een mogelijk inhoudelijke bespreking over de objectiviteit van de rechters, die in het eerdere Wilders proces werden gewraakt vanwege schijn van partijdigheid, eindigt in een zogenaamd gerelateerde anekdote over haar soa-test (waarom?). Allemaal afgewisseld met passages geïnspireerd door het inconsequente diversiteitsgedram uit de school van BIJ1 en willekeurige, kinderachtige (gefotoshopte) plaatjes van Wilders, Eminem die zijn middelvinger opsteekt en de koffieautomaat bij de rechtbank. Zou je een parodie schrijven op dit boek zou je het origineel niet kunnen overtreffen.

Echter, dat Van Saarloos papier wil misbruiken (het milieu!) voor haar onzinnige geneuzel is tot daar aan toe, maar dat je je onkunde en/of luiheid vervolgens presenteert als ‘de vrouwelijke blik’ en grote verhalen ‘mannelijke duiding’ vindt, dat zou werkelijk iedereen die de vrouwsoort een beetje hoog heeft zitten tegen de borst moeten stuiten. Hiermee wordt ‘de vrouwelijke blik’ gereduceerd tot karikatuur waarvoor het maar lastig is om in grote lijnen (want dat is blijkbaar de mannelijke blik) te kunnen denken of interessante ideeën te kunnen poneren en blijkbaar altijd neigt te vervallen in onbenullige bijzaken; het benoemen van pietluttige details over het verschil tussen de koffieautomaten op de publieks- en perstribune en gemekker over menstruatiekrampen in de rechtbank. 

Totale onzin uiteraard. Een willekeurig gekozen drie bladzijdes Eichmann in Jeruzalem van de door haar meerdere malen aangehaalde en geprezen Hannah Arendt <3, bevat meer filosofische diepgang en inzicht dan 315 pagina’s van Saarloos.

Simone is van BIJ1 en raakt niet uitgepraat over ‘wit privilege’. Een boek mogen schrijven over een belangrijk rechterlijk proces waarin zowel de onderwerpen vrijheid van meningsuiting als discriminatie ter discussie staan, is niet zomaar iets. In plaats van dit ‘privilege’ te benutten en iets interessants met maatschappelijke waarde proberen neer te zetten verklaart ze het volgende: “ik was nieuwsgierig naar Wilders en hoopte hem dagen achtereen te kunnen bestuderen. Maar vanaf de eerste dag, de regiezitting in maart, voel ik dat dit alles op de tweede plek komt. Prioriteit ben ik zelf.

Iemand die de mond vol heeft over privilege maar vervolgens de gotspe heeft om een heel boek over een voor de maatschappij belangrijk rechterlijk proces vol te kalken met onbenullige weetjes over zichzelf, is echt ontdaan van elke vorm van kritisch denkvermogen en bevraging van de eigen positie. Hiermee wegkomen was Tanisha uit de Bijlmer bijvoorbeeld nooit gelukt, en Wesley trouwens ook niet. 

Zelfs het NRC weigerde nog langer deze kul te verkopen en Simone moest het dit keer doen met een schamele twee ballen, al wist Trouw er nog drie pitystars uit te persen: “Hoewel geregeld ergerniswekkend, is het op een bepaalde manier ook erg verfrissend om een vrouwelijke auteur te lezen die zichzelf zó serieus neemt.”

Enz. past in een bredere trend van literaire armoede in Nederland waar de infantiele schrijfsels van willekeurige witte middenklasse meisjes zoals Simone maar ook Lieke (“Als kind hield ik ervan om te fantaseren dat ik een komkommer was.”) Marsman, Alma (“Ooit heb ik mijn moeders kat kwijtgemaakt.”) Mathijsen en Laura (“Kijk jij weleens naar je kutje?”) van der Haar plots worden gepresenteerd als literaire hoogstandjes. Slecht geschreven kleuterliteratuur is het, zonder interessante ideeën. Simone heeft dit genre tot nieuwe hoogten weten te brengen met deze monsterlijke creatie. Cadeautip voor mensen waar je een gruwelijke hekel aan hebt.

Simon(e) van Saarloos, Enz. Atlas Contact, 315 blz. € 21,99

Reaguursels

Inloggen

God nog toe wat een egocentrisch narcistisch mens. Belangrijk doen over ditjes en datjes....... Zweefteef. Ik ga bijna snappen waarom men vrouwen vroeger onder de noemer 'hysterisch' in een gesticht opsloot.

Braboblanke | 03-07-18 | 08:46

"Haar anti-hype blik die ze zichzelf aanleerde, formuleert ze later in het boek als volgt: “met ogen die door mijn lijf worden bestuurd, niet door wat bedacht van belang is. Voor mijn lijf is het toilet van belang. Ik leg geen vinger op de zere plek. Zou ik dat wel doen, dan vergeet ik het meervoud waaruit de realiteit bestaat. Er is nooit maar één plek. (…) In plaats van mijn vinger op de zere plek te leggen – het te begrijpen – druk en wrijf ik daar waar niets of weinig lijkt te zitten. (…) Ik druk en wrijf uit en spreid uit omdat het wezen van de dingen daardoor verandert.”"

En dit wordt gedrukt en uitgeven en becommentarieerd en verkocht?
De Here Here sta ons bij, dat het mogelijk is dat dit onsamenhangend pretentieuse gewauwel verkrijgbaar is en een podium krijgt.
DubbelPlus-Gadverdamme, Evocatus

Evocatus | 02-07-18 | 12:55

Dank voor deze recensie; scheelt weer een hoop tijd en geld, alhoewel de kans dat ik het gekocht (en gelezen) zou hebben, minimaal is: de Nederlandse boekenmaffia blijft maar boeken op dode bomen afdrukken, tegen een bizar hoge prijs.
.
Ik koop dus geen papieren boeken meer; het moet maar eens ophouden met dat in stand houden van drukkerijen, oftewel technologie uit het jaar Kruik. We hebben nu iets beters, namelijk e-readers! Veel handiger, milieuvriendelijker en goedkoper want een hele keten van uitvreters tussen schrijver en lezer kan er tussenuit, zoals uitgevers en marketing-mutsen. En voornoemde dode-bomen-bedrukkers.

Brou Is Back | 02-07-18 | 12:34

Er had nog een 'tag' bij gemogen: narcisme epidemie.

Volgens de wetenschappelijke literatuur blijft de pathologische narcist emotioneel steken op het niveau van een kind van 18 tot ca 24 maanden. Zo te horen dekt die vlag -- mijn voorgestelde toegevoegde 'tag' -- dus vrij breed de lading vwb meerdere aspecten van deze 'schrijfster'.

VreemdEend | 02-07-18 | 11:41

Links is de overheersende politieke stroming, allerlei mafketels, zoals van Saarloos er ook eentje is, sluiten zich daarbij aan en maken zich de heersende politiek correct dogma's meester. Zo kunnen deze mafketels iedereen met gezond verstand de maat blijven nemen en wegzetten als racist, facist, populist, nazi, etc. Zo denken de mafketels dat ze verheven zijn boven de rest.
Of, vrij naar Komrij:
"En zo lopen ze op straat, ondragelijk rechtschapen,
En zien nog steeds het echte monster niet."

me,myself and IK | 02-07-18 | 09:51 | 1

Een oud liedje uit de veertiger jaren, met drie letters gewijzigd:
.
Op de hoek
Van de straat
Staat een Farizeeër
't Is geen man,
't Is geen vrouw,
Maar een S-J-W-er!

Brou Is Back | 02-07-18 | 12:37

"waarmee ze per ongeluk pleit voor een neo-liberaal vrije marktbeleid uitgestrekt naar ieders persoonlijke liefdesleven" Haha prachtig, wat een fiasco!

Fiasco | 02-07-18 | 09:16

Wat?
Dat is mooi geschreven! Die weet te omschrijven waar het werkelijk om draait.
Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Gedigt Niet voor het.

Niet.
Zij die niet wel weet,
Die weet ook niet niet.
En daarom weet ze best wel,
Dat ze nix niet weet.
Onwetendheid is des hoogsten.
Goed laag.

AntiSoof | 02-07-18 | 00:37

En alweer toppen de guurders een broodschrijver.

LuckyGirl | 02-07-18 | 00:04

GS is voorgoed zijn scherpte kwijt.
Waarom kostbare aandacht besteed aan (weer een) hysterische
aandachtstrekker die de gekste, meest nutteloze, totale betekenisloze flut uitstort over de lezer die 'niets wil missen op cultureel gebied'? Die Van Saarloos is, behalve totaal geschift en betekenisloos, zelfs als vrouw niet interessant genoeg, op grond van gebrek aan welke kwaliteit dan ook.

xavier | 01-07-18 | 23:56 | 1

Ach er mag gerust wel eens iets ter vermaeck tussen zitten. Ook een mooi inzicht in het literaire wereldje waar ik verder niets mee heb.
En is weer eens wat anders als plastic tietentopic nummer zoveel.

2voor12 | 02-07-18 | 08:41

Dit is typisch 1 van die meisjes die boeken schrijven terwijl ze eigenlijk intensieve en langdurige psychotherapie zouden moeten ondergaan.

Zenzeo | 01-07-18 | 23:26

Uit wat ik hier lees lijkt mij het Enz boek compleet irrelevant. Grappig genoeg, is daardoor dit stukje net zo zinloos.
Ik hoop t Mossadmeisje snel iets beters vindt om over te schrijven.

Munchhausen | 01-07-18 | 23:12

Nu weet ik dat er iemand leeft genaamd Simone van. S die boekjes schrijft. Bedankt GS maar ze is niet mijn type.

Dirk III | 01-07-18 | 23:11

Simone van Saarloos heeft wel rugby gespeeld! Ze zat zelfs in het Nederlands damesteam volgens haar wiki-pagina. Dan mag je van mij zulke missers maken als het schrijven van zo'n saai kutboek (wel 10 keer opdrukken natuurlijk).

lulkoekhapper | 01-07-18 | 23:09 | 3

Lekker andere wijven bij de tieten grijpen en meer... tijdens het gevecht om de rugby bal. Zou ze pot zijn?

Dirk III | 01-07-18 | 23:13

Of ze pot is werd me niet duidelijk bij het lezen van haar wiki-pagina, maar ik vind het geen slecht idee om een potten-rugby-divisie op te richten hier met de mannen van GS. Plannen we de wedstrijden livestream op de vrijmibo.

lulkoekhapper | 01-07-18 | 23:28

Dirk III | 01-07-18 | 23:13
Gezien het kapsel vermoedelijk wel

Wayne Schlegel | 02-07-18 | 00:35

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:39 "Maar toch, bij al het gelul over de erbarmelijke stijl van dat ding... stel je voor dat het heel liefdevol en zachtjes je seven inch in haar mond neemt en een slikkertje is?"

Een vrouw die haar naam spelt als Simon(e) en rugby speelde voor het Nederlands damesteam. Dat is voor mij toch wel op het randje......

Boeser_Onkel | 01-07-18 | 22:57 | 1

Boeser_Onkel | 01-07-18 | 22:57
Waarom? Iets dat aan het randje van je eikel knaagt... lijkt me prima. Niet al te kieskeurig zijn Boesel.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 23:16

Het lijkt me een kutboek van een domme politiek-correcte doos.

Ik ga het niet lezen omdat je het eerst moet lezen voor je er over mag oordelen.

Dr_Johnson | 01-07-18 | 22:56 | 1

Waarschijnlijk een product van een decennium onderwijs indoctrinatie. Maar zijn we dat niet allemaal tot op zekere hoogte.

SlimmeBelg | 02-07-18 | 07:49

Trouw: “Hoewel geregeld ergerniswekkend, is het op een bepaalde manier ook erg verfrissend om een vrouwelijke auteur te lezen die zichzelf zó serieus neemt.”

Verfrissend? Ik hoor in mijn gedachten de genderneutrale, naar connectie, empathie, solidariteit, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid strevende bij1ers al hyperventileren als een man 'zichzelf zó serieus neemt'.

Boeser_Onkel | 01-07-18 | 22:46

Maar toch, bij al het gelul over de erbarmelijke stijl van dat ding... stel je voor dat het heel liefdevol en zachtjes je seven inch in haar mond neemt en een slikkertje is?

Zou je er toch anders tegenaan kijken.
Denk ik.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:39

Ow mai godd... dit is ontzettend... gaaaap...

stoutklein_kutkonijn | 01-07-18 | 22:34

Conclusie Geenstijl: "Slecht geschreven kleuterliteratuur is het, zonder interessante ideeën. Simone heeft dit genre tot nieuwe hoogten weten te brengen met deze monsterlijke creatie."

"Mene mene tekel ufarsin" ("geteld, geteld, gewogen en verdeeld"): Gewogen en te licht bevonden.

Boeser_Onkel | 01-07-18 | 22:24

Wat een armoe in je intelligentie als dit de inhoud van je boek is... en nog armoediger dat dat geblaat een podium krijgt omdat ze aan de kant van de schreeuwers leeft.
Zelfs als hoogopgeleide vrouw kon ik die paar regels niet volgen. Is ze heimelijk vriendinnetje van Grunberg?

Rietpieper | 01-07-18 | 22:03 | 4

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 22:23
Dat je vrouw bij jou is weggegaan hoef je heus niet elke keer te plempen. Dat weten we zo onderhand al wel.
En jij een 'echte man'? Lamuhnielachuh man. Drie seconden op een slechte dag;).

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:35

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:35
Lachen is dat blotebillengezicht bovenop je. Alsof je jezelf door een groenbak laat aftoppen die 2 weken in de zon heeft gestaan. Echt walgelijk.
Hou maar op, je maakt jezelf nogal belachelijk, groupie.
Kusjes!

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 22:53

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 22:53
Je hoeft hier niet je biografie te plempen. Dat je een lelijk, afstotelijk wijf had moet je mij niet verwijten.
Veel liefs terug, want een schatje, ja, dat ben je wel. Door velen onbegrepen.
Slaap lekker. Neem nog een mezcal. XXX

Ichneumonidae | 01-07-18 | 23:20
▼ 1 antwoord verborgen

Als ik over Simone van Saailoos wil lezen koop ik wel de Vrij Nederland

HypodePipo | 01-07-18 | 22:03

Wat heb ik zojuist gelezen? Voetbal begint weer, dikke doei!

Schepvogel | 01-07-18 | 21:57

Beetje gemakkelijke woordvondsten in de recensie, wel leuke bitch- fight zo bij het voetbal. Maar euh, wie koopt dit soort boeken om echt te lezen?

Tjajaja | 01-07-18 | 21:52

Tijdens het lezen van dit topic begon ik langzaamaan steeds moeilijker te kijken en nu heb ik hoofdpijn.
Bedankt nog.

LuckyGirl | 01-07-18 | 21:25 | 4

LuckyGirl | 01-07-18 | 21:25 |
Is dat vrouwen eigen? Je ziet wat letters en je krijgt hoofdpijn?

Cheer up, ouwe jankerT.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 21:41

Ichneumonidae | 01-07-18 | 21:41 | :
Life sucks an then you smile.

LuckyGirl | 01-07-18 | 22:02

LuckyGirl | 01-07-18 | 22:02
Ik had ook even hoofdpijn en meende te lezen 'I suck and then I smile'. Kejjuh nagaan wat een smederlap ik ben.
Goed, aan conventies hebben we niks, ik zou je doen, al weet ik niks van je.
En kijk, dat kun je hier, op GS, gewoon plempen. Way down in je hertje weet jij ook wel dat ik een liefdevolle man ben.
Ennuh, pak rustig dat teiltje d'r bij;).

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:24
▼ 1 antwoord verborgen

Over Eichmann gesproken, wel een aanrader is:
de zaak 40/61
Grote meevaller indertijd van de Lijst

Hemmenaar7 | 01-07-18 | 21:20 | 1

40/61??
Ik dacht dat het 41/50 medium was.

miko | 01-07-18 | 21:24

Een vrouw heeft mij nog nooit iets interessants op een hoog niveau of echt grappigs weten te vertellen, natuurlijk zijn ze schattig, lief, aandoenlijk en veel meer goede dingen.

Papierversnipperaar | 01-07-18 | 21:18 | 5

Grappig kunnen ze wel zijn, maar iets opbouwen kunnen ze niet. Eerder een samenleving slopen door links stemgedrag. Die twee mutsen hierboven kunnen je dat wel vertellen bij een theekransje.

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 22:42

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 22:42
Dat je vrouw weg is gegaan weten we nu wel. Jij bouwt iets op, manman. Je loopt tegen de zestig met je pre-pensioen en kijkt terug op een totaal nutteloos leven.
Hou ons op de hoogte, ouwe pik;).

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:46

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:46
Nee jouw leven heeft veel nut tot zover.
"Heeft aandacht van Ongeblustekalk gehad"
Als grafschrift, of op de urn als je tenminste een goed en geil Saksenmeisje bent geweest.
Hou me maar niet op de hoogte als er vooruitgang in zit, want groupies boeien me niet. Ouwe papen-lover en democratie sloperT. ;)
Gad-ver-damme!

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 23:05
▼ 2 antwoorden verborgen

"In ‘Enz. Het Wildersproces’, is wonderbaarlijk genoeg geen enkele interessant gedachte of analyse te vinden is over het proces zelf."

Misschien dat jullie het Mossadmeisje een eindredacteur cadeau moeten doen.

Tapu | 01-07-18 | 21:14 | 1

de naam Wilders is gewoon click-bait

telelezer | 01-07-18 | 21:42

Zit in de familie. Vader Wim, hoogleraar en NWO-bons, is uitgesproken voorstander van vaste aanstellingen voor hoogleraren en universitair docenten die uitsluitend voor spleetpiemeligen beschikbaar zijn. Artikel 1 van de Grondwet mag best opzij worden gezet omwille van het eigen deugende gelijk natuurlijk.

Bij dochterlief Simone is het er klaarblijkelijk met de paplepel ingegoten allemaal. Met als resultaat een literair untermensch dat zichzelf merkwaardig genoeg als übermensch profileert.

Professor Superhirn | 01-07-18 | 21:12

Simone van Saarloos. Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers (m/v/x). Maar gelukkig is ze niet veel gekker dan de gemiddelde Gutmensch. Ze schijnt zichzelf geen gewone Gutmensch te vinden, maar een Über. En dan bedoel ik niet de taxidienst. En die Über verwijst dan naar haar hoge mate van verhevenheid boven de volgens haar minderwaardige mens Geert Wilders.

Nivelleermarionet | 01-07-18 | 21:12 | 1

Ik dacht toch even aan de taxidienst, als ik zo vrij mag zijn.

De Briemusketier | 01-07-18 | 21:18

“Het liefste leefde ik in een geslachtloze wereld” zegt het Bi meisje met de stalpoten.
Een vent staan zoenen in een homocafé en er dan uitgeflikkerd worden vindt madam raar, dat ze als van twee walletjes etend mens dat niet kan. Neen Trut, zo heet dat café trouwens ook waar ze uit moest, je dient een keuze te maken. In een homotent zoen je met een wijf, wanneer je denkt een vrouw te zijn. En ben je een vent dan pak je een andere vent bij zijn ballen en dan mag je blijven, in een heaumeau kroeg. Maar de hetero uithangen in zo’n tent kan echt niet, dat is ronduit provocerend.
Verder vind ik je er als een vent uitzien, ga voetballen meid, oh nee....

Hebbiehemookweer | 01-07-18 | 21:11

Simone van Saarloos lijkt wel sprekend op volkert vd graaf. Zou hij zich vermomd hebben met een pruik.

brandewijntje | 01-07-18 | 21:09

Het boek gaat dus niet over het proces van Wilder, maar alleen maar over Van Saarloos zélf. Praat alleen maar semifeministische prietpraat en zit bij Bij1. Werkelijke álle SJW clichés zijn dus weer van toepassing. Dit soort types is de reden waarom zelfs veel vrouwen een hekel aan feministes hebben. Want met dit soort 'vrienden' heb je geen vijanden meer nodig. Kansloos.

nobele wilde | 01-07-18 | 21:08

Denk dat Martin Bosma het stuk schreef.

Kellerman | 01-07-18 | 21:02 | 1

+1

photto | 01-07-18 | 22:09

Ik lees alleen de Donald Duck.

eerstneukendanpraten | 01-07-18 | 21:01

Trouwens kan ze niet even die mangoworm verwijderen. gatver.

miko | 01-07-18 | 20:59

Ben ook wit geprivilegieerd en terecht natuurlijk. Stel je voor, for argument's sake, dat je zwart geprivilegieerd zou zijn.

Wat zou daar een reden voor kunnen zijn? Het goede antwoord is, jawel, niks.
Bovendien, komende er over te spreken, wat moet je hier als zwarte? Heb niks met kleurtjes, maar nu er toch over gezeken wordt - NL kan prima zonder.
Zo, kan morgen in de krant.

*Volk instemmend knikken doet*
- edit: geen raksistisch gelul in de panelen graag, hoewel, dit grensgeval -

Ichneumonidae | 01-07-18 | 20:53 | 2

Ik zou het wellicht zomaar met u eens kunnen zijn.

Lupuslupus | 01-07-18 | 20:57

Lupuslupus | 01-07-18 | 20:57
Jij weet dingen, lieve ouwe doos van me.
We happy?

Ichneumonidae | 01-07-18 | 21:08

Met andere woorden, ze vindt het helemaal . . nić

zetje01 | 01-07-18 | 20:52

Zij zal zelf menen dat het een verslag is van een grootse episode uit haar meeslepende leven, neergeschreven met een brille waar alle Brontë zusjes, Jane Austen, Virginia Woolf, Sylvia Plath en Muriel Spark nog een puntje aan zouden kunnen zuigen, ware het niet dat puntjes zuigen een seksistisch patriarchaal gebruik is waar een beetje genderneutrale mensachtige zich niet aan wenst te conformeren.
Maar het is dus gewoon een kutboek met inhoudsloos narcistisch gezwatel.

Stormageddon | 01-07-18 | 20:51 | 9

@Ichneumonidae | 01-07-18 | 21:32
Dat heette destijds gewoon “gestoord” of “krankzinnig”. Of door de duivel bezeten.
Vierendelen of verbranden hoeft van mij ook niet.
Als een vrouw een broek aan wil en zichzelf Bob wil noemen: ik vind het allemaal best. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Bob dan ook meteen een literair genie is. Wijvengewauwel blijft wijvengewauwel, wat er ook in het broekje zit.

Stormageddon | 01-07-18 | 22:04

Stormageddon | 01-07-18 | 22:04
Ben, zoals je weet, reactionair. Vrouwen met een broek aan, het zal wel - allemaal gestoord en in wezen conformistisch. Alsof mannen in een kokerrokje gaan lopen, geh. Nee, mannen doen dat niet. Vrouwen wel, die broeken dan. Beetje aanpassen en dan lijkt het wat. Allemaal onzin.
Ik kan uit die kop van dat ding in het topic niet opmaken of het een vrouw of een man is. Interesseert me ook niet. Dat achterlijke gewauwel - lijkt me nogal vrouwelijk. Als van een gedegenereerde vrouw. Een echte vrouw, wat dat ook mag betekenen (al weet ik het wel) verlaagt zich niet tot dit soort, wat je terecht noemt, gewauwel.
Genoeg dames hier in de panelen die wel de moeite van het neu... lezen waard zijn.

Zo dan.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:18

Stormageddon | 01-07-18 | 22:04
Hehe Bob.

miko | 02-07-18 | 04:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Met koortslip op de cover. Zo, dat was mijn inhoudelijke commentaar op het boek.

BozePaarseMan | 01-07-18 | 20:45 | 1

Dat is die hoge soa wat ze al beschreef.

Jezusaapje | 01-07-18 | 21:50

Het zijn de keuzes van de moderne tijd, of je tilt als vrouw en moeder de boel voor 7.5 miljard als shell directrice, of je schrijft slechte Grachtengordelliteratuur.
In de boeken van Herman Brusselmans gebeurt ook soms hele hoofdstukken niet, maar dat is dan maar goed ook.

De Briemusketier | 01-07-18 | 20:40 | 9

@Ichneumonidae
U maakt zich er in ieder geval niet met een jantje van leiden af zoals simone zaaddoozsj en dat valt in deze tijden vann veel keloel en weing wohl zeer zeker te prijzen. Wie weet heeft iemand een baantje voor heur, en kan ze aan het werk gezet worden. Je kan lullen wat je wil, maar tussen 1940 en 1945 werdt er een stuk minder ingebroken toen de moffen iedereen achter de broek aanzaten.

De Briemusketier | 01-07-18 | 21:53

De Briemusketier | 01-07-18 | 21:53
Mensen vergeten vaak dat de bezettingstijd (5 mln jaar geleden) ook z'n goeie kanten had.
Dat daar nog over geluld wordt anno 2018, manmanman.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 22:10

Uiteraard en buiten kuif, maar van Anne Frank hebben we nu al 70 jaar plezier, en dat moeten we bij Saar nog maar afwachten.

De Briemusketier | 01-07-18 | 23:28
▼ 6 antwoorden verborgen

Mag ook wel eens gezegd: Ik zou haar niet doen.

Ichneumonidae | 01-07-18 | 20:39 | 2

Wijze woorden.

Dandruff | 01-07-18 | 20:41

Heb m'n hond net gesproken, die zou haar ook niet doen, hij zegt; zelfs niet met dat spul wat jij weg werkt.

zoalsikhetzeg | 01-07-18 | 20:57

Dat boekje is het probleem niet zo als ze dan maar wel een lekkere dikke kont heeft :)

Alsulinkskijkt | 01-07-18 | 20:39 | 1

Haar lelijke rotkop ook niet want daar kan een zak over heen.

De Briemusketier | 01-07-18 | 20:41

Nutteloos stukje over een niet interessant persoon wiens mening helegaar niet belangrijk genoeg is om daar een stukje dooie boom van te kopen.
Zonde van de gespendeerd lees tijd GS,
die had ik veel beter kunnen gebruiken om mezelf betekenis vol,
af te rukken.

Plorkface | 01-07-18 | 20:38

Dat dit soort kort pittig kapsel feministische gereutel überhaupt wordt uitgegeven. En nog erger, dat er een markt voor is.
Geen feiten en ideeën is aan links wel toevertrouwd. Daarentegen wordt het subjectieve gezeur als norm gepresenteerd. En daar hebben we nu de ellende van. Het irrationele wordt het beleid, met 'beste reizigers' en het oprakelen van het slavernijverleden. Weerleggen met feiten geeft geen gehoor. Ze zijn te ver van het padje af.
En nu weer zo'n linkse mongool dus.

Wim Venijn | 01-07-18 | 20:37

Recensies zijn gemakkelijk scoren, maar deze is wel aardig neergepend. Mis de laatste tijd bin GS wel een beetje diezelfde zaken waarover juist ook deze recensie mbt van saarloos gewag maakt. Effe wat nieuwe ideeen weer svp, GS

F#ckingAwesome | 01-07-18 | 20:37

Recensies zijn gemakkelijk scoren, maar deze is wel aardig neergepend. Mis de laatste tijd bin GS wel een beetje diezelfde zaken waarover juist ook deze recensie mbt van saarloos gewag maakt. Effe wat nieuwe ideeen weer svp, GS

F#ckingAwesome | 01-07-18 | 20:37


'haar huilbui in een portiek"
Toen ik dat las dacht ik bij mezelf: Je hoeft die haakjes niet om de 'e' te zetten. Je bent gewoon een zeikwijf.
Jammer dat er een topic gewijd word aan de spinsels van dit mens. Duidelijk schrijfster die er in overvloed zijn in de grachtengordel. Zo ongeveer als wilde runderen en paarden in de Oostvaardersplassen.
Je zou hopen op een literaire winter.

miko | 01-07-18 | 20:28 | 1

Ik eis 'm!
Vervroegd, deze zomer nog, per 9 juli.

Kudtkip | 01-07-18 | 20:34

"Ik leg geen vinger op de zere plek. Zou ik dat wel doen, dan vergeet ik het meervoud waaruit de realiteit bestaat. Er is nooit maar één plek. (…) In plaats van mijn vinger op de zere plek te leggen – het te begrijpen – druk en wrijf ik daar waar niets of weinig lijkt te zitten. (…) Ik druk en wrijf uit en spreid uit omdat het wezen van de dingen daardoor verandert.”
Je moet het opgeblazen taaltje van zo'n leeghoofd gewoon weten terug te vertalen:
"Ik snap weer niet waar het om draait, want het is opnieuw allemaal veel te ingewikkeld voor mij. En dan maak ik mezelf maar weer wijs dat ik vóel wat er speelt, dat mijn gevoel me niet bedriegt en mij en de lezer een helderder blik op de werkelijkheid geeft".

Schoorsteenveger | 01-07-18 | 20:23 | 3

Vraag me wel eens af hoe deze mensen zich zelf zien.

miko | 01-07-18 | 20:29

miko | 01-07-18 | 20:29 |
Ik zie haar zwoegen. Elk zinnetje tig keer herschreven, cut and paste, net zo lang tot ze vindt dat er wéér een alinea af is die best wel literair overkomt. Terwijl ze in wezen niet verder komt dan het debiteren van platitudes. In dat citaat zegt ze niks meer dan "pas op, je kunt op verschillende manieren tegen de werkelijkheid aankijken".

Schoorsteenveger | 01-07-18 | 20:51

Ik vind het van meer kunstenaarschap getuigen om taal effectief te gebruiken. Holle frasen met veel woorden die deze dame poneert zeggen niks. Terwijl er zo veel te zeggen is met weinig. Vandaag gaf ik mijn moeder een bos bloemen uit dankbaarheid. Ik had daar veertig paragrafen over kunnen tikken, ik had kunnen wrijven en uitspreiden om 'het wezen van dingen te veranderen' maar dat deed ik niet. Een bos bloemen, geen woorden, wel tranen in haar ogen. Noem het kleinkunst.. Waardevoller dan dit boek, en de column daar over, is het wel.

1337eater | 01-07-18 | 21:16

Sjezus man. Geen touw aan vast te knopen.

Omebert | 01-07-18 | 20:21 | 1

'druk en wrijf ik daar waar niets of weinig lijkt te zitten.' Het gaat dus over haar hersens, Omebert.
Ze lijkt wel een beetje op die kampbewaker van de "shawshank redemption", dat gezegd hebbende had ze dus beter een komkommer kunnen worden.

Jezusaapje | 01-07-18 | 21:43

Hehe, veel einStina fans in de panelen. Logisch :-)

Maar wbt Mossadmeisje, het zal wel, kan er nog weinig touw aan vast knopen.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:21 | 1

*yay*

Ah, dan is het duidelijk: niets mee doen. Er bestaan meer dan genoeg boeken die wel de moeite waard zijn om te lezen.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:48

Wel lief al die groetjes aan mij. *doet een huppeltje van puur geluk*
Maar ik heb mezelf niet gekloond hoor, of herdoopt, ik heb gewoon mijn eigen naam nog. ;) En ik heb een heel andere schrijfstijl... voor de opletters. Heb ook helemaal geen tijd (en sws geen zin) om zulke rare boekjes te lezen want geen zomervakantie. Hulde aan mijn secret sister dus. Allemaal kusjes en groetjes en knuffels terug uiteraard.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:17

Pfff vermoeiend, het vreselijke narcisme van dat Amsterdamse kringetje aan SJW- 'schrijvers', 'journalisten' en 'opiniemakers'. Wat zijn die tevreden met zichzelf, zeg.

raskol | 01-07-18 | 20:16 | 1

Zeg dat wel.

Lupuslupus | 01-07-18 | 20:29
-weggejorist-
Sinister-President | 01-07-18 | 20:16

Als Wilders gewoon was opgepakt voor zijn (mis)daden dan was dit boek helemaal niet nodig geweest. Ga lekker de D66-rechters recenseren die hem hebben vrijgesproken op basis van nul bewijs dat hij onschuldig is. Kutland.

Bakito | 01-07-18 | 20:14 | 7

Je hoeft je onschuld ook niet te bewijzen despoot.

Kellerman | 01-07-18 | 20:56

Ach, jij bent als klein kutkind in dit kutland dan weer goed op zijn plek. Lekker de wilders haters napraten terwijl je werkelijk geen idee hebt waar je het over hebt, maar gewoon door blinde haat naroepen wat een ander je influistert. Als jij gewoon opgepakt wordt, hebben we ook een zorg minder hier. Maar dat gaat ook niet gebeuren, dus wen eindelijk maar eens aan wilders en het feit dat er genoeg mensen zijn die dit land niet in de uitverkoop gooien tbv. de eerste de beste roversclan. Maar ik snap wel dat je lult uit angstig eigen belang, decennia lang heeft het linkse tuig de indruk gegeven dat zij de messias waren en hebben daar een hoop allochies in mee gesleurd. En sinds wilders een ander, niet handbovenhethoofd geluid laat horen, schijt je ontzettend in je broekje. Het zal wel terecht zijn dat je wilders nog steeds niet los kan laten, anders heb je niet meer te zeiken natuurlijk. Kutvent.

Acar_ketimun | 02-07-18 | 00:56

Acar_ketimun | 02-07-18 | 00:56
Die zit. Lekker!

VeelTeSteil | 02-07-18 | 03:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het een man of een vrouw.

tragic1911 | 01-07-18 | 20:14 | 8

Wijze uit het Oosten | 01-07-18 | 20:28
Oke jij krijgt er ook 1.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:30

@VTS,
Dank !
(Al heb ik niet zo'n last van heaumeaux, maar ik ben niet echt eenkennig..)

Wijze uit het Oosten | 01-07-18 | 20:38

hahaha, Wijze. Gezelligheid moet je altijd omarmen. Goedzo.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:40
▼ 5 antwoorden verborgen

Waarom zoveel tekst voor zoveel onzin?

SinEstilo | 01-07-18 | 20:14

Foto. Wat een boerenkinkel. Vol ongeloof haar even lopen Google afbeeldingen. Jezus, wat een kaaskop.

RickTheDick | 01-07-18 | 20:11

Zoveel verwarde mensen, best triest.
Toch heeft schrijven ook een therapeutische werking dus misschien komt het nog goed met deze deerne.

spamzuiger | 01-07-18 | 20:10 | 1

Andere mensen moeten zonodig last hebben van haar therapie. Fraai is dat.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:13

TL; DR. Veel te warm voor zoveel tekst. Maar ga het later wel even lezen zodra het wat afgekoeld is. Welkom.

Robin Hood | 01-07-18 | 20:10

Minder woestijn cultuur, dat is wat we nodig hebben.

The_Master_Bear | 01-07-18 | 20:07

Simone is trouwens een hele leuke vrouw, drinkt genoeg om los te gaan.

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:07 | 5

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:16
Relatie? Impliceert ik niet en zeg ik niet. En ja ik ben even lekker uit de slang aan het brullen. Goed gezien. Wil je nou weer even kappen met kijken?

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:20

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:20
Okee, ga je gang.

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:27

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:27
Fijne gozer!

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik was zeker niet van plan een boek van Van Saarloos te gaan lezen. Maar deze recensie leest in ieder geval lekker weg. Ik heb geen idee wie Mossadmeisje zou kunnen zijn, en dat interesseert me ook geen reet. Het gaat om de kwaliteit van schrijven en denken. Wat mij betreft mag ze blijven.

Qippie | 01-07-18 | 20:04

Goed en scherp geschreven topic. Maak van die zomerdienstplicht maar een vast dienstverband.

De echte Stolwijker | 01-07-18 | 20:04

Witte? Blank. Punt.

BozePaarseMan | 01-07-18 | 20:04

Welkom mossad of hallo Einstina. Fijn epistel.

Randall3.0 | 01-07-18 | 20:02 | 3

Hi! :) It wasnt me. Hi mossad dus. lol.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:05

einStina | 01-07-18 | 20:05
Weer eens wat anders dan "de Duitsers komen" #foutehumor

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:08

@VTS dat is nu met mutti Merkel idd ook nachtmerriemateriaal

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:23

Als je dit s'nachts tegenkomt in de kroeg weet je al na 4 minuten dat je eerder naar huis had moeten gaan. typische stadsneuroot, druk met zichzelf & geen centimeter rust in d'r donder.

Chemokar | 01-07-18 | 20:01

Denk dat ik wel een idee heb wie mossadmeisje is. gayyy!!!

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 19:59 | 5

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:00
Een narcistische psycholoog. Ik vertel nooit leugens.

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:02

Ongeblustekalk | 01-07-18 | 20:02
Juist ja.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:07

Als het een meisje is, was het eerst wel een jongetje dus ik moet ze eerst naakt zien. Trouwens wel een lelijk hoofd.

beau van rtl | 01-07-18 | 20:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Mevrouw Zaadloos of hoe ze verder ook heet heeft wel dezelfde kapper als Wilders.

Kellerman | 01-07-18 | 19:58

Plant dat ding (ze weet zelf immers niet of ze man of vrouw is) zich ook voort? Het is niet te hopen. Wat een gedrein en gejank.

Frau Merkel | 01-07-18 | 19:58

Een treurig wit wicht. Zaten haar voorvaderen niet in de slavenhandel of de
polkamuziek?

meneer der meneren | 01-07-18 | 19:57 | 3

Vreselijke propaganda op het jeugdjournaal voor het slavernij verleden. Tenenkrommend.. brr

BozePaarseMan | 01-07-18 | 20:02

BozePaarseMan | 01-07-18 | 20:02
Ging het weer over klitti kutti?

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:21

@veel te steil. Lol. Ging het daar maar over.

BozePaarseMan | 01-07-18 | 20:40

Ok, er is dus een boek verschenen van een persoon die zegt over iets te schrijven maar eigenlijk over zichzelf schrijft. Dat is het hele verhaal van Mossadmeisje maar dan in 1 zin.

Hem | 01-07-18 | 19:56

Klink ik stom als ik zeg dat Simone eigenlijk Simon is? Of mis ik iets? Afijn .. het is warm.

horsteknots | 01-07-18 | 19:56

Ik lees die quotes en ik denk meteen 'oh god dat is dat feministische geleuter waar ik nou zo'n hekel aan heb' dus ik moet eerlijk bekennen heb het artikel alleen scannend gelezen en ik vind het wel best allemaal. Maar moet toch echt een cliche uit m'n vingers kloppen stop making feminists famous. Lullen toch alleen maar onzin. Pak islam nou eens aan, stelletje kippen.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 19:53 | 2

"stop making the so-called feminists famous"

ScumbaggusMaximus | 01-07-18 | 19:56

ScumbaggusMaximus | 01-07-18 | 19:56
Ik maak geen onderscheid. Mag niet van mama.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:00

Een goede column over een ongetwijfeld zeer slecht boek.
Ik heb het boek niet gelezen, maar van Saardoos kennende is het boek net zo slecht als de citaten hierboven.

Bedankt Mossadmeisje, dat je de moeite wilde nemen om 315 pagina's lang door die onzin heen te worstelen.

Dandruff | 01-07-18 | 19:51 | 3

het lijkt mij een marteling, 315 pagina' s geleuter/gekut waar zelfs NRC Handelsblad - en dat wil wat zeggen - niks goeds van ziet.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 19:57

Moet eerlijk zeggen, met die paar citaten uit het boek in dit stukje heb ik al zwaar genoeg van die schrijfstijl... 300 pagina's, de horror.

Leyrann | 01-07-18 | 20:13

Glasgow Argus | 01-07-18 | 19:57,
Leyrann | 01-07-18 | 20:13,

Het is ook een marteling. Daarom alle lof voor Mossadmeisje.
Al zal ze er ook wel een soort van kick van krijgen. Net als die gasten die tijdens een sneeuwstorm de Mount Everest beklimmen, of in een terrarium vol gifslangen gaan liggen. Een boek van van Saardoos lezen is minder gevaarlijk, maar wel veel pijnlijker.

Dandruff | 01-07-18 | 20:28

Mossadmeisje, dan denk ik een Ziva David van NCIS.

matatwork | 01-07-18 | 19:50 | 4

@VTS Dat laatste maakt een hoop goed. *opgewekt neurieën doet*

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:10

Please,
get a room....

Wijze uit het Oosten | 01-07-18 | 20:26

Wijze uit het Oosten | 01-07-18 | 20:26
:'(

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:36
▼ 1 antwoord verborgen

"Van Saarloos laat niet veel los over haar persoonlijke leven. Wat we wel weten: ze is altijd druk, heeft inmiddels drie boeken uitgegeven, woont de helft van de tijd in Nederland en de helft in de VS, studeerde ooit literatuurwetenschap en filosofie, maar heeft nu een afkeer van ‘alleen maar dode witte mannen lezen’. Ze heeft verschillende relaties met mannen en vrouwen. Haar naam schrijft ze sinds kort als Simon(e) — met haakjes om de ‘e’ dus — om het effect van gender in haar naam te benadrukken."

Niet buiten de A10 laten. Aldus MemeMagieIsEcht/MemeMagieIsEchtje

Rest In Privacy | 01-07-18 | 19:49 | 3

Zet me maar met haar in 1 kamer. Even overdonderen met feiten, logica en patriarchie en dat gemekker houdt wel op.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 19:57

Klinkt als "volledig de weg kwijt".

Rest In Privacy | 01-07-18 | 20:07

Ik zeg borderline, dus een kwestie van gewoon negeren.

FreeVogelaar | 01-07-18 | 20:10

On-topic: dit lijkt me verder een binnen-de-A10-feestje. En dat boek vind ik nogal aan de prijs voor een socialist.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 19:44 | 9

@VTS er komt weinig realisme uit Mark z'n tegels vandaag. Geen touw aan vast te knopen.

Hem | 01-07-18 | 20:15

"Is Mark_D_NL gehackt?"
@ Hem | 01-07-18 | 19:54
nee hij heeft teveel bier op en nu komt z'n ware aard eruit druppelen

telelezer | 01-07-18 | 20:17

Hem | 01-07-18 | 20:15
Vandaag misschien niet. Morgen weer wel.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:23
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mark_D_NL | 01-07-18 | 19:43 | 3

Juist. Dat is Echt Nieuws, geweaun bij de Bild, ipv. stompzinnig Enz. gezwets.
Ik hoop dat die Seehofer z'n poot stijf gaat houden.

vliegende knorrepot | 01-07-18 | 20:29

Seehofer ligt al weken op ramkoers.

Lupuslupus | 01-07-18 | 20:42

Ja ook de poll ook op Nein! geswungd. Hoop dat Seehofer het volhoudt!

kleurdoosje | 01-07-18 | 21:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Nooit van jou gehoord, maar hallo!

Twisted_Faith | 01-07-18 | 19:41

Over een half jaar te koop bij de Slegte?

Geevee | 01-07-18 | 19:41 | 3

nee, ik heb de hele oplage laten reserveren om te gebruiken als dakisolatie.

Glasgow Argus | 01-07-18 | 19:42

De Slegte? Die bestaat toch niet meer?

Qippie | 01-07-18 | 20:05

Qippie | 01-07-18 | 20:05
Een boekwinkel met een spellingsfout in de naam. Dat kon natuurlijk nooit lang goed gaan.

VeelTeSteil | 01-07-18 | 20:11

Auteurs - van welk geslacht ook - doen er goed aan hun werk serieus te nemen. Maar auteurs die zichzelf erg serieus nemen schrijven zelden goede boeken. Verfrissend? Het is soms ook verfrissend om op Youtube een één of ander tokkiewijf helemaal over de rooie te zien gaan tegen een agent na een verkeersongevalletje. Maar dat maakt het nog geen kwaliteits-content.

Oh en Mossadmeisje: het is "blank", niet "wit".

Muxje | 01-07-18 | 19:40 | 1

Van Saarloos schrijft "wit privilege". Dan is het niet de taak van de recensent om dat te verbeteren.

Synecdoche | 01-07-18 | 20:10

Mossadmeisje, hoi Einstina.

Kellerman | 01-07-18 | 19:40 | 11

@Hem Je echoot. ff je mond dicht doen.

@Kellerman hahaha... je onherkenbare reincarnatie is wel goed geslaagd.

Rest In Privacy | 01-07-18 | 21:12

Ff m'n mondje dicht doen? Ga jij ff snel terug naar je aanrecht.

Hem | 02-07-18 | 00:18

Kellerman | 01-07-18 | 20:17 Welkom terug, sneller dan verwacht. :)

Rest In Privacy | 02-07-18 | 06:49
▼ 8 antwoorden verborgen

Saarloos, rare naam. Is zeker een pseudoniem?

Mark_D_NL | 01-07-18 | 19:37 | 4

Niet raar, is de uitspraak van de Rotterdamse wijk Charlois. En het is haar echte naam, zie Wikipedia.

Synecdoche | 01-07-18 | 20:06

Het is eerder Vormloos
ik zie haar zo af en toe in het wild
Van een afstand, gelukkig
nu blijkt het behalve op haar lichaamsvorm ook nog op haar schrijfstijl te slaan
Opmerkelijk

Tobi | 01-07-18 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

Mevrouw Saardoos en spruitjeslucht, 1 pot nat.

sastro | 01-07-18 | 19:36

"literaire zomerdienstplicht"

Dienstplicht was nog nooit zo leuk.

Hem | 01-07-18 | 19:36 | 1

Of erg.
Dit, indachtig het aangapend, zomermurw GS-publiek.

Kudtkip | 01-07-18 | 20:28

Hatzalacha, naches all the way jalda mossad

Berkemef | 01-07-18 | 19:32

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland