achtergrond

Geenstijl

BREEK. Nederland stelt Rusland aansprakelijk voor MH17. Bellingcat noemt naam verdachte Rus

YUUUGE. Rutte vloog met een PR-boog van Schiphol naar Bombay en meteen terug naar de ministerraad, en dropt nu de bom op Poetin: Nederland en Australië stellen Rusland aansprakelijk voor MH17.

Eindelijk een einde aan drie jaar kouwe labbekak. Er is ample evidence, we weten waar de BUK vandaan kwam, we weten aan welke kant van het Oekraïense conflict ie geparkeerd stond, en we weten dat er een airliner vol onschuldige burgers mee is neergehaald. We weten niet wíe er op de knop drukte, we weten nog steeds niet wat de Amerikanen op hun radar zagen, we geloven nog steeds geen fuck van de Oekraïense verklaring dat hun radarsystemen uit stonden en we vinden nog steeds dat de Kiev Memo had moeten leiden tot Nederlandse omvlieg-instructies. Maar we weten ook dat het ding uit Rusland kwam, dat Rusland het onderzoek frustreert en dat de Russen radar- en bewijsmateriaal gefingeerd hebben. En nu is er dan eindelijk de diplomatieke klap die al zo lang op dit dossier gegeven moest worden: Ze Rusjuns Did It. Op basis van staatsaansprakelijkheid kunnen ze er op aangesproken worden, zo suggereerde Blok al in maart. En hij en Grapperhaus zeggen het nu ein-de-lijk hardop, op het internationale toneel.
Opvallend detail: Australië doet wel mee, maar JIT-partners Oekraïne, België en Maleisië niet. Verklaring Blok: 'NL en AUS hadden meer slachtoffers'.
BELLINGCAT: "Russian GRU Officer Oleg Ivannikov Identified as MH17 Suspect." Meer details, plus pica:

Persco Stef Blok. Koel en zakelijk maar vastberaden

Persconferentie Rutte

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.