achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Staatsscetaris Blokhuis, rot toch op met je anti-zuip-, rook- en vreetcommissie

De gereformeerde staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis (ChristenUnie) komt voort uit de RPF. U weet wel, die partij die tegen abortus, euthanasie en het homohuwelijk was.

Vader Blokhuis was predikant dus het vingerwapperen is er thuis ingebakken. Vrijdag werd bekend dat Blokhuis een Commissie Tegen Alles Dat leuk Is heeft opgericht. Het kabinet is al enige tijd bezig met een Nationaal Preventieakkoord en om dat aan te jagen heeft Blokhuis  voormalig GroenLinks-leider Jolande Sap, de Amsterdamse linkse VVD-wethouder Erik van der Burg en wethouder te Ede Leon Meijer (ChristenUnie) tot voorzitters benoemd. Ze gaan zich richten op respectievelijk roken, het tegengaan van overgewicht en stimuleren van gezond eten, en problematisch alcoholgebruik.

Dat Nationaal Preventieakkoord komt volgens het kabinet niet in de plaats van bestaande programma’s. Het akkoord kan deze programma’s wel versnellen of versterken en komt waar nodig met extra maatregelen.

Het zijn dus predikantenzonen als Paul Blokhuis die een oorlog voeren tegen alles dat leuk is en vrijdag een nieuw offensief openden. Een kind weet dat roken, drinken en ongezond eten niet bijdraagt aan het gestel. Maar het is een vrij land. Zou je denken. 

En zo worden Nederlanders steeds meer in een keurslijf geperst. Na het mediagebruik (hoi Kajsa Ollongren van D66) en organen van burgers (hoi Pia Dijkstra van D66) liggen nu ook van overheidswege saffie, slokje en borrelhap onder vuur.

Natuurlijk zal dit alles uitmonden in nog hogere belastingen en accijnzen. Vreest niet, de overheid weet als geen ander wat goed voor de burger is. En aan het eind van de rit bent u zo slank en rank als windhonden, zo taai als leer en zo hard als staal. Van wieg tot graf aan de hand van de overheid een doodsaai van 9 tot 5 klerkenleven en 's avonds een kuiltje in de stamppot voor de jus (geen roomboter!).

Want die kant gaat het onvermijdelijk op in dit geweldige gave land van predikanten en dominees.     

Rot toch op met je anti-zuip-, rook- en vreetcommissie.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.