achtergrond

Geenstijl

AFA-schuim jaagt huurder uit kraakstraat, lulhannes Van Aartsen doet weer helemaal niks

Gemaskerde, extreemlinkse geweldsgebruikers van AFA hebben met stenen en vuurwerk een huurder uit zijn woning gejaagd in de straat waar uitgeprocedeerde illegalen onder gedogend toezicht van Jozias van Aartsen diverse woningen gekraakt hebben.

Vanmorgen kwam het nieuws naar buiten dat de extreemrechtse actiegroep "Identitair Verzet" een woning in de Amsterdamse Rudolf Dieselstraat "gekraakt" zou hebben, bij wijze van tegenprotest tegen de illegale bewoning van andermans woning door illegale, uitgeprocedeerde asielzoekers die al jaren door Amsterdam zwerven. In werkelijkheid waren zij uitgenodigd door de bewoner van die woning, die als anti-kraak huurder in de woning verblijft. In de loop van de middag doken echter gemaskerde mannen op die in de dodebomenmedia ten onrechte als "linkse activisten" worden omschreven, maar in werkelijkheid extreemlinkse, wetteloze AFA-hooligans zijn die het gebruik van geweld niet schuwen: zij gooiden stenen en vuurwerk naar de woning. Een ANP-fotograaf was op dat moment in de woning en getuigt op twitter van de gewelddadigheden tegen de enige demonstranten in die straat die geweldloos legaal protest voerden tegen het illegale kraken door illegalen.

 Zojuist is bekend geworden dat de leden van "Identitair Verzet" de woning hebben verlaten. Ook de rechtmatige bewoner is vertrokken uit zijn eigen huis. Volgens een verklaring van de groep (onderste tweet) heeft de politie gezegd dat ze na zonsondergang niet voor hun veiligheid konden instaan, en dat een woning zonder ruiten aan brandstichting is blootgesteld. Het door vvd-coryfee Jozias van Aarsmade's onbestrafte kraken van woningen heeft hiermee een nieuwe wending van ernstige wetteloosheid genomen, waarbij gewelddadige "antifascisten" het recht in eigen hand hebben genomen en daarin niet door het bestuurlijke gezag in Amsterdam worden gehinderd. Kennelijk maakt extreemlinks de dienst uit in de Dieselstraat.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.