achtergrond

Geenstijl

Pang Pang Pechtoldpartij wil groene vroem vroems voor Onze Duurzame Jongens bij Defensie

Het leger moet groener. Onze Jongens & Meisjes, die hun eigen schoenen en scherfvesten moeten kopen om zich te beschermen tegen beunhaasmortieren uit de Slowaakse ramsj, zouden hybride vrachtwagens moeten rijden & geen invliegeten meer mogen.

Defensie is blut, broke & kapotbezuinigd tot op het niveau dat militairen sneuvelen vanwege matige mortieren. Er wordt nu eindelijk wat geld vrij gemaakt om daar wat aan te doen. Altijd te weinig, maar toch een beetje. En wat krijg je dan? Dat '66-Kamerlid Salima Belhaj wil investeren in "een milieuvriendelijk leger." Lekker duurzaam virtue signalen: "Het zou mooi zijn als Nederland koploper wordt, bekend om de energieneutrale compounds.” Ze zegt het echt, deze NUKUKA (Nutteloos Kut Kamerlid). Dus omdat Alexander Penthouse de voormalige marineofficier* Wassila Hachchi uit de Kamer ge-#MeToo'd heeft, zitten we nu opgescheept met een coalitiepartij waarin een wappie windmolenmocro het defensiedossier moet doen. Daar zijn we weer mooi klaar mee. Dezelfde Salima Belhaj wilde eerder al voorkomen dat Defensie nieuw personeel zou werven, door een oproep aan het kabinet om hoogst succesvolle Defensie-advertenties op GS & Dumpert stop te zetten. Oh pardon verkeerde linkje, het is deze.  En nu krijgen we dus ook een staaltje debiliologische oorlogsvoering.

Het is 2032. Onze Jongens rijden in een TeslaTank (we hebben er 1) door het Midden-Oosten. Dankzij handreikingen aan het salafisme - courtesy of speciaal gezant Jozias van Aartsen - zijn ze buutvrij als ze aan een laadpaal staan, waar ze niet zonder kunnen op de lange weg naar de kweekvelden waar quinoa voor het quinoakanon wordt verbouwd. Ook de eerste duurzaam gekweekte & biologisch afbreekbare kogels zijn bijna schietklaar. Gekweekt in zonnecel aangedreven kassencompounds die de Groene Genie neerzet, want de strijd tegen de Globale Islam brengt ons leger (bestaande uit 1000 militairen en 2000 milieucontroleurs) naar zonnige oorden. "We hebben dan misschien bijna al het personeel weg moeten bezuinigen voor deze omslag, maar we kunnen nu wel voor eeuwig nieuwe kogels bijkweken!", aldus een tevreden minister van Defensie Belhaj. In de verte grinnikt een imam naast een oliepomp.
UPDATE 14u00: De initiatiefnota is binnen. Bijzondere eerste woorden voor een Defensienota: "Het klimaat verandert” (.docx).

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.