achtergrond

Geenstijl

Voetbalcultuur. People's champ Asscher

Zaterdagochtend. Alexander Pechtold draait zich aan de zijde van zijn mysterieuze minnares nog eens om in zijn penthouse in Scheveningen. Mark Rutte maakt een ontbijtje voor Halbe, die er eigenlijk stiekem tussenuit wilde knijpen, maar hij had niet door dat Mark al wakker was. Rob Jetten wikt en weegt wie hij vandaag eens zal verloochenen. Zijn partner, zijn ouders, zijn familie, zijn vrienden, zijn partij, zijn principes. Tunahan Kuzu gaat naar een buurthuis. Thee drinken, kaarten en Turks praten. Hee Selcuk is er ook wat een toeval. Salamoe alaikum, Selcuk! Geert Wilders denkt aan de islam. Zo niet, dan toch. Thierry Baudet luistert naar Mahler. Vandaag gaat hij leden royeren. Klaas Dijkhoff is brak als een hond en Kees van der Staaij zet zijn vrouw aan het werk, die afwas doet zichzelf verdomme niet. Misschien gaat Kees zelf nog wel stofzuigen. Jesse Klaver houdt lekker lang zijn eikeltjespyjama aan. Hij kijkt naar Seabert, tot zijn vrouw zegt dat hij echt geen tv meer mag kijken, waarop Jesse huilend roept: "Ik mag ook helemaal niks." Snikkend belt hij zijn vriend Joey Boink. Zijn vrouw veegt zijn mond af, want knoeipot Jesse kreeg de Olvarit niet fatsoenlijk naar binnen. Henk Krol ziet een briefje op tafel liggen. Jij bent Henk Krol. O ja, denkt Henk. Hij zet de verwarming op 50 en stuurt 30 sms'jes naar The Voice omdat hij hoopt dat Samantha gaat winnen. Henk weet niet dat hij naar een herhaling kijkt. Misschien gaat hij later vandaag wel koersbal spelen. Hij weet alleen niet meer met wie. Hij schenkt een citroenbrandewijn in. Marianne Thieme wil liever niet naar de dierentuin, maar ze heeft geen Plan B. Lilian Marijnissen kijkt in de spiegel en fluistert hardop: "Zo, die mag er zijn." Jan Slagter komt achter haar staan. Lilian voelt iets prikken in haar rug. 

En tussen al dat geweld staat people's champ Lodewijk Asscher op een bevroren voetbalveld te wachten op die blinde homo van een scheidsrechter. Almere-uit, altijd lastig.

Niet (meer) beschikbaar

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.