achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Bassiehof – Arme William Moorlag (PvdA) vermorzeld door PvdA-schijnconstructie

Aardige alinea uit de uitspraak van de kantonrechter: “FNV heeft voorts gevorderd dat Alescon c.s. wordt veroordeeld haar een schadevergoeding van € 100.000,00 te betalen. De kantonrechter zal deze vordering afwijzen. FNV heeft niet deugdelijk onderbouwd welke schade zij heeft geleden. Dat klemt temeer nu FNV ter zitting heeft bevestigd dat haar voormalige voorzitter in 2011 door Alescon c.s. over de uitzendconstructie is geïnformeerd en FNV daartegen pas in de loop van 2016 bezwaar is gaan maken.” Wie is hier nou de graaier? De FNV was dus al zes jaar op de hoogte van de ‘schijnconstructie’ die de PvdA deze weken in de greep houdt. Huidig PvdA Kamerlid William Moorlag werd in 2015 directeur bij Alescon. De schijnconstructie was bovendien opgetuigd – volgens het lijdend voorwerp - om zoveel mogelijk arbeidsgehandicapten die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt aan het werk te houden.   

PvdA-leider Lodewijk Asscher steunde Moorlag in eerste instantie maar uit deze agree to disagree-tweet van Moorlag kan men afleiden dat het daar nu wel mee gedaan is. 

Maar Moorlag heeft natuurlijk volledig gelijk. Laat eerst maar eens goed onderzoek doen naar de hele kwestie. Maar ja, dit is de PvdA. Uit de verschillende berichten blijkt dat het zoals gebruikelijk weer een feestje van sociaal-democratische messenwerpers is geworden, alle dolken gemikt op de rug van Moorlag.

Diezelfde Moorlag weet op zijn beurt van geen wijken. Dus dat onderzoek komt er en dan volgt (of in omgekeerde volgorde) ook nog die ongetwijfeld vermakelijke ledenraad – Durk Tjiksema uit Groenlo die ook wat wil zeggen, dat werk - afgedwongen door de PvdA-jeugd.

De PvdA een beetje kennende komt al die dolkensmijterij dan kort voor de gemeenteraadsverkiezingen komende maart tot een geweldige explosie.

Zo rolt de PvdA nu eenmaal en het hoofd van Moorlag ongetwijfeld ook.

Ook opmerkelijk: de FNV begon de PvdA kort voor de verkiezingen te chanteren met de kwestie, op dinsdag 7 maart om precies te zijn. Op dinsdag 14 maart ging toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma (ook PvdA) van Sociale Zaken samen met Moorlag op werkbezoek bij De Nieuwe Wierde in Grijpskerk.

Klijnsma is nu Commissaris van de Koning in Drenthe, Lodewijk Asscher fractievoorzitter, het hoofd van Moorlag ligt op het hakblok.

Waarvan akte.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

KIJK. Wouter de Winther SLOOPT Jan Paternotte

Voortijdig vertrek Ernst Kuipers (D66) blijft maar etteren

@Pritt Stift | 20-01-24 | 09:00 | 190 reacties

Volkskrant-columniste die jarenlang in Berlijn en Amsterdam woonde moet terug naar eigen dorp

Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van de CAO-ramp bij dagbladen De Persgroep

@Ronaldo | 18-12-23 | 20:00 | 223 reacties

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

Toch nog even lachen om die D66-lijstophef

Jetten & Paternotte gooien alvast mensen van het zinkende schip

@Mosterd | 12-09-23 | 10:03 | 142 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.