achtergrond

Geenstijl

Video. Agent VS knalt knielende, huilende blanke man overhoop. Wordt vrijgesproken

Niet (meer) beschikbaar

Bepaald ongezellig vandaag gepubliceerd vrijdagmiddagfilmpje wel, van een uit de hand gelopen arrestatie krap een jaar geleden in Mesa, Arizona. De verdachte, de 26-jarige Texaan Daniel Shaver, is met vrienden op een hotelkamer, alwaar hij een luchtdrukgeweer met vizier laat zien dat hij gebruikte om vogels in winkels neer te schieten. Niet omdat hij zozeer een probleem met vogels in winkels had, maar omdat hij ongedierteverdelger was. Vervolgens hangt hij het luchtdrukgeweer uit het raam. Andere hotelgasten zien dit en waarschuwen de receptie, die vervolgens de politie belt. De actie begint om 03:23 als Shaver - voor een beschonken persoon best wel moeilijke - instructies krijgt van leeftijdsgenoot agent Philip Brailsford. 'In gesloten kleermakerszit met beide ellebogen je neus aanraken, of je wordt doorzeefd', zoiets. Dat gaat eventjes goed, totdat Shaver om onbekende redenen met zijn rechterhand richting zijn heup beweegt. Brailsford lost hierop vijf schoten, want een huilende kruipende beschonken man is overduidelijk levensbedreigend voor een agent met een AR-15 in tactical gear. Toegeven, met een beetje fantasie was Shaver's beweging verdacht, en het viel vast niet uit te sluiten dat hij een pistool op z'n onderrug had. Maar djeez, hij bleek ongewapend. Brailsford werd aangeklaagd voor second degree murder en hem hing 25 jaar cel boven het hoofd. Kreeg-ie niet, want hij werd vandaag vrijgesproken. White lives matter!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Verklaring! Door trekkergretige agent beschoten boer Jouke: ‘Helaas was ik bijna verleden tijd’

Echt onbegrijpelijk ik kan er nogsteeds niet bij waarom de politie heeft geschoten, op de beelden ook zeer goed te zien dat ik niks fout doe” - is wel zo

@Van Rossem | 07-07-22 | 12:04 | 0 reacties

Popo beukt knul van brommer. Knul doet huilie

Even een volksthermometer onder de tong van de Roze Khmer leggen hoor.

@Mosterd | 11-09-18 | 09:35 | 0 reacties

Politie durft geen geweld meer te gebruiken

Geweld tégen politie en andere hulpverleners neemt toe en is al jaren een hardnekkig probleem. Geweld ván de politie neemt juist af: in 2017 gebruikte de popo slechts 12.394 keer geweld. Daar gaat iets mis.

@Mosterd | 09-04-18 | 10:05 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.