achtergrond

Geenstijl

Bassiehof - Kaag/Grapperhaus de zwakste schakel

Ook de heer Wilders vond het maar niks en maakte dit plaatje

Dit wordt het kabinet van de zwakste schakel en dan gaat het nog niet eens over de minimale meerderheid van de helft plus één in de Tweede Kamer. Mark Rutte heeft in zijn eigen kabinet namelijk twee  tijdbommen ingebouwd: Sigrid Kaag (sinds kort D66) en Ferdinand Grapperhaus (CDA). Om met die laatste te beginnen: het is een lollige twitteraar. Pechtold vindt hij een ‘politieke windvaan’, Mark Rutte beschuldigde hij eerder van ‘DikkeIkPrietPraat’ en Grolsch vindt hij niet te zuipen. In het overzichtje dat ik afgelopen week maakte stonden echter ook enkele tweets die de toekomstig minister van Justitie binnenkort in de problemen gaan brengen. Advocaat Geert-Jan Knoops  zal namelijk niet nalaten in het hoger beroep inzake het ‘Minder Marokkanen’-proces namens zijn cliënt Geert Wilders aan de rechter te vragen waarom Grapperhaus Wilders ‘ontoerekeningsvatbaar’ acht. Ook zal Knoops niet onvermeld laten dat Grapperhaus op Twitter voorstelde PVV Kamerlid Lilian Helder en toenmalig PVV senator Tobias Reynaers als advocaten van het tableau te laten schrappen. Ingewikkelde vragen voor de hoogste chef van het OM, nietwaar?  

\

Tweede zwakke schakel aan de armband van Mark Rutte is Sigrid Kaag. Als oud-Shell en Buitenlandse Zaken-vertegenwoordiger ontmoette ze in de Palestijnse gebieden de man die later haar echtgenoot zou worden: Anis al-Qaq. Grappige achternaam inderdaad maar vooral oud-medewerker van Yasser Arafat, de PLO-terrorist die uiteindelijk een Nobelprijs voor de Vrede pakte en de verdrinkingsdood in een moeras van corruptie wist te ontkomen door te gaan hemelen.

Het is dat Us Halbe dé minister van Buitenlandse Zaken wordt en Kaag slechts verantwoordelijk voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maar daar zit dus gelijk het probleem. Want er zal een Kamerlid opstaan dat aan Kaag zal vragen wat zij vindt van de Boycott, Divestment and Sanctions-beweging (BDS), een internationale club die het moedige maar kleine Israël economisch in de wielen probeert te rijden.

En zo is het komende kabinet behept met twee bewindspersonen die binnenkort op zeker in de problemen gaan komen en Geert Wilders en de zijnen zullen de eersten zijn om dat de premier onder de neus te wrijven.

Maar nog niet alles is verloren: zowel Grapperhaus als Kaag moeten komende week nog op gesprek bij de minister-president. De formateur kan zich nog bedenken.  Voorts ben ik van mening dat Mark Rutte zowel Nederland als Han ten Broeke te kort doet door hem buiten het kabinet te houden. Maar goed, de nakende coalitie kenmerkt zich sowieso door de verkeerde m/v op de verkeerde plekken.

Behalve Pieter Omtzigt, juiste man in de juiste zetel.

BAS PATERNOTTE

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

Toch nog even lachen om die D66-lijstophef

Jetten & Paternotte gooien alvast mensen van het zinkende schip

@Mosterd | 12-09-23 | 10:03 | 142 reacties

Nieuwsuur rectificeert rectificatie over nepnieuws in HEKS HOER BEZEMSTEEL Sigrid Kaag plaatje

Wij onderbreken de klimaatthema-avond van GeenStijl om even allemaal NOU HÈ HÈ te zeggen in het Stamcafé

@Ronaldo | 17-07-23 | 22:00 | 784 reacties

Man (36) wil D66-leider worden

Rob Jetten doet geen stap opzij maar een vlucht naar voren

@Mosterd | 14-07-23 | 07:15 | 437 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.