Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Politiebaas Akerboom stuurt kwaadaardige mail over uitlekken naam Suikerspiegelchauffeur

Die bloksnor past ons allemaal

Korpschef Erik Akerboom reageert met een afgrijselijk kutmailtje op het lekken van de naam van de Suikerspiegelchauffeur.

Oh wat zijn ze weer woest met hun allen dat dit stijlloze "shock-log" (zo noemen ze ons altijd als ze boos zijn) feiten over nalatige, acht mensen omver rijdende suikerchauffeurs naar boven roert uit de strontput van de overheid. Columns en radioshows vol huilie-huilie want feiten zijn racisme en kritische vragen stellen is FATSOENSMOORD. De laatste die in de azijnemmer van de antirealiteit pist, is de hoogste politiebaas zelve, Erik Akerboom. In een openbaar gemaakte mail naar alle agenten schrijft hij: "Zo'n schending van ons ambtsgeheim is stuitend en onacceptabel. Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen." 

Bovendien, zo schrijft hij over het lek: "Hiermee worden sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat. Het gif dat leidt tot uitsluiting van mensen, buiten en binnen ons korps, wordt bewust gevoed." Nee Akermans. Die sentimenten worden gevoed door tegenstrijdige verklaringen op de Amsterdamse politie-twitter, door het feit dat de man vlak vóór zijn rondje stationsplein ook al van de trambaan op het Rembrandtplein was geplukt en door het volstrekt ongeloofwaardige verhaal dat nul camera's van een plein vol camera's op een plek die als potentiële terreur hotspot aangemerkt kan worden iets hebben gezien van de suikerspiegelsprint. En dat allemaal door een Marokkaanse man, tijdens de ramadan, tegen het decor van een groeiende islamitische dreigings- en aanslagengolf in Europa waar politiek en pers hun porem chronisch voor in het zand proppen en waarbij kritische burgers & bloggers als 'racisten' en 'xenofoben' en 'complotdenkers' worden weggezet als ze kritische vragen stellen. Maar er zijn zo. veel. meer. argumenten & ontwikkelingen aan te voeren voor het 'voeden van sentimenten' dan alleen het uitlekken van de naam van de Suikerspiegelchauffeur.

U wilt feiten bij uw giftige voeding? Dan krijgt u feiten, via een recent eveneens door GeenStijl geopenbaard lek bij de politie: een Marokkaanse agent belde met de Marokkaanse bestuurders van een salafistenmoskee waar een terreurtip over was binnen gekomen, en deelde interne informatie over het onderzoek naar die tip met mensen die onderwerp waren van het onderzoek. Maar toen we dat publiceerden, bleef het doodstil van politiezijde, en hoorden we hypocriete huichelmans Erik Akerboom niet over "schendingen van het ambtsgeheim" die "sentimenten aanwakkeren" en "gif voeden". En naar de gemeente Amsterdam hoeven we al helemaal niet te kijken, want je kan de Telebelg niet openslaan of er blijkt weer een "deradicaliseringsambtenaar" van Marokkaanse afkomst met de mond voor jihad te pleiten terwijl ze met hun tengels in de declaratiekas hangen. Kortom & concluderend. De mail van Akerboom is kapot naïef, of gewoonweg kwaadaardig. Maar veel veiliger voelen we ons er in ieder geval niet door.

Social

Reaguursels

Inloggen

De man zal na dit mailtje overal waar hij zich in het openbaar vertoont, weggehoond worden. Hem zal het functioneren onmogelijk gemaakt worden.

Rest In Privacy | 25-08-17 | 08:55

Godfather Akkerboom alias al Capone is pissig. Je weet wat de sancties zijn als je je binnen de maffia je niet aan de omerta, zwijgplicht, houdt. Ze kunnen immers niet naar de politie lopen om hun gelijk te halen, dus nemen ze zelf hun "maatregelen" ofwel ze komen je voor je kleedje schieten in een cafe. Een cafe met kleedje op de tafel in dit geval.

IndoFortuyn | 25-08-17 | 08:25

Die Erik toch.
Scapegoaten is ook een kunst die niet iedereen is gegeven, de abyss van het racisme raakt intussen ook een beetje vol met dreck en agit-prop pompen voor een vent die bijna 7 lijken produceerde heeft op velen hetzelfde effect als Lady Gaga zonder make-up. Geen. Op de plaatsvervangende schaamte dan, voor het pathetische gebaar.
Iedereen wist allang we weer in een Casablanca rerun zaten. Kort lontje met smoezen. Geheugenverlies vanaf het Rembrandsplein, maar zijn hypo later?
Verder wist het Parool al zijn naam voor GS, dus misschien ook anderen en als straks blijkt dat GS het image helemaal niet direct van een politie lek heeft, was de hele tirade over het ambtsgeheim voor niets.
En tussen aanslag en ongeluk is er ook nog een derde optie. Die vent ging los uit woede over de boete.

MistaRazista | 25-08-17 | 06:59

De politie is niét je vriend.
De politie is slechts de vijand van je andere vijanden op straat.
En wij herkennen de politie aan hun beschermers-arrogantie, nodig te zijn voor de veiligheid op straat.
Er bestaat etnisch profileren (daar ben ik vóór), en er bestaat politie-profileren, zodra je 'hun' karakteristieke / stereotypische beroepsafwijking; hun beroepsdeformatie in beeld krijgt. Jawel, alle clichés werken hier goed. want niet iedereen kan bij de politie werken, daar moet je ''n bepaalde nogal afwijking voor hebben, die verstopt zit in hun achtergrond en logica.
DE logica is soort zoekt soort.
Volk van de straat voelt zich aangetrokken tot ander volk van de straat, want die 'her'kennen ze als de beste.
De politieagenten recruteren / komen vandaan uit die straatmilieus. Zij kennen hun oorspronkelijke achtergrond en proberen zich daar boven uit te werken.
Hun interne logica is; ''jullie zijn allemaal allang schuldig; ik hoef er alleen nog maar 't bewijs bij te krijgen; dan pak ik je op''.
(geen politieagent kán begrijpen, dat zelfs een dader, die is opgepakt, toch écht onschuldig is) (pas als je vertelt, dat de rechter kan bepalen ná een proces, of iemand schuldig is, knikken ze versuft met hun hoofd zonder dat te begrijpen; want ze blijven denken; 'maar het gaat toch om de feiten, en die feiten heeft hij/zij toch al gedaan (?), nou dan; dan is die dader allang schuldig ná zijn daad, ookal wordt dat door de juristen nog 'verdachte' genoemd, wij weten wel beter; het is gewoon de schuldige dader)
En zo begrijpen we de beroepsdeformatie van de politie.
Die menen 't stiekem toch echt beter te weten dan al die burgers en juristen.
Daarom is de 'politiestaat' ook zo'n afschrikwekkende aanduiding voor patserige potentaten en dictatortjes.
Want ze hebben de ouderwetse opvatting van ouderwetse opvoeders, 'dat het niet erg is als je zelfs 'n keer onschuldig gestraft wordt, want dan heb je die straf opgelopen voor de vele keren, dat je niet werd gepakt nadat je je wél misdragen had (want álle mensen zijn áltijd al zondaars, zo hoorde de politie wekelijks van hun eigen, gereformeerd kerkelijke engerdjes)

Der Paulie | 24-08-17 | 20:32 | 2

Gôh Pauli, ik weet niet hoor... volgens mij worden die dienders ook maar opgezadeld met collega's die bv op hun genderprofiel zijn geselecteerd

borderlijntje | 24-08-17 | 20:40

Borderlijntje.
Klopt. en natuurlijk, dat de vóórselectie, om te willen werken bij de politie, draait om die logica van 'soort zoekt soort'. De politie is telkens uitgedaagd (en gemotiveerd) door wat ze emotioneel aanspreekt, omdat ze de straat kènnen.

Der Paulie | 24-08-17 | 20:56

In de extreem links politiek correctheid mag je tegenwoordig niet meer zeggen dat poep vies is en dat poep stinkt. M.a.w. Problemen en oorzaken mogen niet meer benoemd worden maar moeten uit Christelijk en politiek oogpunt verzwegen en genegeerd worden. Alles uiteraard vanwege het simpele feit dat de Islam een religie is van vrede en omdat iedere blanke Nederlander een racist bij uitstek is.

pajot38 | 24-08-17 | 19:33

Mocht de lezing van de politie inderdaad feitelijk zijn (kleine kans, maar ja), dan kan ik me best voorstellen dat 'ie op z'n pik getrapt is. Desalniettemin: als je doel is complottheorieën te voorkomen, kun je het beste gewoon volledige openheid van zaken geven.

His Lordship | 24-08-17 | 19:27

Dat een geünifomeerde nog zo'n beetje de laatste ambtenaar is die enig vertrouwen geniet, zal nu wel snel voorbijgaan. Tenzij de vele vele goeie dienders die precies weten hoe het zit, zich niet laten muilkorven door zo'n slijmerig carrièremannetje (nooit op straat gestaan). De meeste agenten ergeren zich al groen en geel aan al die verplichte wanpresterende vrouwen, moslims, genders en ander excuusvolk op de werkvloer.

borderlijntje | 24-08-17 | 19:12

Akerboom praat over de burgers alsof het varkens in een stal zijn! Hij weet hoe het moet, en de varkens moeten hun bek dicht houden.

Rdock | 24-08-17 | 18:58

Een Nederlander die nog vertrouwen heeft in een door deze man geleide overheidsinstantie is waarschijnlijk oliedom of niet goed bij z'n hoofd.

likdoorn | 24-08-17 | 18:18

Meneer Akkerboom heeft er niet zon moeite mee blijkbaar wat nederlanders op te offeren om zijn policor imago hoog te houden.

hatschjoe | 24-08-17 | 18:03

Akerboom kennende kan hij gezien zijn functie niet anders. Wiens brood... etc.
Bij de lager echelons, waar verbale vernedering, fysiek straatgeweld en bedreigingen door de rechters worden afgedaan als beroepsrisico, durft men de laatste tijd meer. Akerboom dient daarom niet achter zijn mensen te staan, maar ervoor! Zet de politiek eens met de kloten voor het blok. Toon BALLEN,
Juist dit soort veelvoud aan herderlijk schrijven hangt de echte politieman/vrouw de strot uit. Schop eens een minister voor z'n noten en je hebt het gewonnen bij je mensen. Type Eric Nordholt was er zo een. Door het vuur gingen ze voor hem. Nu zitter er in de twintig uitgereorganiseerde regio-korpschefs dik betaald met adviseursbaantjes uit hun neus te pulken. en de diender op straat vangt de klappen op. Heel Nederland ziet, heel Nederland weet het. Doe er dan wat aan.

Een vrije paling | 24-08-17 | 17:36

Ontzettend hypocriete figuur, die Akerboom. Bij elk politie bericht zou voortaan in ieder geval de voornaam van de verdachte én de geboorteplaats of geboorteland moeten worden vermeld, net als nu in sommige gevallen al gebeurt, al dan niet per ongeluk.
Dus woonachtig in, en geboren in... Dan weten we waar we het over hebben Akerboom !!!!

Zwizalletju | 24-08-17 | 17:22

Recent bericht van de eigen site van de politie: www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/2...

Waarom is afkomst hier wel relevant en niet "sentimenten en tegenstellingen aanwakkeren" en "gif voeden"? Joost / meneer Akerboom mag het weten.
De Nederlandse politie (althans de hoogste baas) is hypocriet!

duh! | 24-08-17 | 16:53 | 3

Heb nieuwsberichten even gecheckt op de politie-site: gezocht op Pool en Polen, resp 342 en meer dan 500 hits en op Marokkaan en Marokko, resp 4 en 36 hits. Hier lijkt sprake van het doelbewust en zonder duidelijke reden benoemen / verzwijgen van afkomst want je vertelt mij niet dat dit in verhouding staat tot betrokkenheid personen met die nationaliteit of uit die landen.
Een grove schande, discriminatie!

duh! | 24-08-17 | 17:12

Misschien niet helemaal een antwoord naar wens, maar de Pool komt waarschijnlijk uit Polen en de Marokkaan komt uit Nederland in dit verhaal.

Aart4888 | 24-08-17 | 17:30

Het gaat erom dat factor afkomst, want daar hebben we het hier over, in het ene geval kennelijk als relevant wordt ervaren en in het andere geval niet en kennelijk zelfs als sentimenten en "tegenstellingen aanwakkeren" en "gif voeden". Dat is meten met twee maten en ook hypocriet.

duh! | 24-08-17 | 18:39

Grote duim...

ademende aarde | 24-08-17 | 16:33

Met onmiddellijke ingang en liefst met terugwerkende kracht dient lapzwans en eindverantwoordelijke Erik Akerboom uit zijn functie te worden ontheven. De Nederlandse bevolking wordt belangrijke informatie onthouden met betrekking tot door de islam geïnspireerde aanslagplegers. Bovendien verspreidt hij desinformatie. Oh ja, en iets is onaanvaardbaar of niet acceptabel en niet onacceptabel. Klojo!

Ibrahimad-Douri | 24-08-17 | 16:17

Vergeet niet dat de politietop altijd al bestaan heeft uit vage figuren. Zie Joop van Riessen, Die openlijk in september 2007 tijdens Pauw en Witteman openlijk opriep om Wilders te mollen en alle stemmers het land uit te zetten. Ik heb respect voor de dienders, maar het management vertrouw ik voor geen meter.

Barbara Drijfzand | 24-08-17 | 16:17

In alle landen in Europa heeft men de grootste ellende met de geïmporteerde moslims bevolking. Alle aanslagen in Europa zijn tegen landen die traditioneel de meeste moslims hebben opgenomen. M.a.w. daar waar de moslimgemeenschap nu relatief machtig is geworden. Ieder moslim land laat zien absoluut niet samen te willen leven met andere religies. Ieder moslimland heeft zijn oorspronkelijke niet-moslim bevolking uitgemoord. (bv Armeense genocide).
Enz.
-
Vraag aan Links Nederland: Wat is eigenlijk jullie verwachting van deze opgedrongen multiculti met de islam?
Dat ze plotseling massaal de Koran verbranden en fijn met jullie gaan samenwerken omdat jullie toch zo lief en begripvol waren?

moitambien | 24-08-17 | 16:16

dat stuk akerboom wordt boos omdat er met zijn goedkeuring enorm gelogen wordt.
Raar mannetje hoor.....

Kanarie_Geil | 24-08-17 | 16:11

Werkelijk schandalig deze reactie van de hoogste pet. Echt om te vomeren.

van Oeffelen | 24-08-17 | 16:08

Akerboom, specialist in het sneeky achterhouden van relevante gegevens.
Mr. Hiddema zal in de kamer gaan pleiten voor een parlementaire enquête
betreffende de grote chaos bij en de erbarmelijke staat van de Nationale Politie, waarin topambtenaar Akerboom een groot aandeel in heeft gehad.

mevr.Kribo | 24-08-17 | 15:55

Heb mijn vertrouwen in de politie al jaren geleden verloren naar aanleiding van een programma van Peter R de Vries, tegenwoordig voer voor psychiaters, die beelden maakte van snelheidscontroleurs en liet zien dat deze ambtenaren zelf compleet schijt hadden aan de verkeersregels.
In al mijn naiviteit verwachte ik ontslag op staande voet, kregen een tikje op de vingers.
Op dat moment waren mij de ogen geopend en wist ik dat we allemaal gelijk zijn voor de wet maar sommigen wat gelijker dan de rest, annimal farm komt wel heel dichtbij.

mozzo2 | 24-08-17 | 15:44

Hypocriet hermandad mensch uit amsterdam die zijn status hoger acht dan de veiligheid van de burger.
Liegen bedriegen manipuleren om het einde van de doodlopende straat zo lang mogelijk af te dekken.

010ert | 24-08-17 | 15:43 | 1

Wat heeft Akerboom volgens u in het Amsterdamse gedaan, behalve studeren aan de VU?

Tjemig | 24-08-17 | 16:50

Ach ja, de Amsterdamse politie... Al vanaf (minimaal) de jaren '80 geniet dat korps de reputatie van 'zo lek als een zeef', ook onder andere korpsen. O.a. Sam Klepper beschikte over kopieën van verklaringen, met politie-logo's en al, en over alle kentekens van de undercover/burgerauto's. Gelukkig gaat het nu over een lek waar we wél wat aan hebben, namelijk het bevestigen van onderbuikgevoelens die worden ingegeven door gezond verstand.

Goldfinger | 24-08-17 | 15:43

Vroegah was de hoogste baas van de politie een politieman.
Tegenwoordig is het vaak een politicus met een soft-linkse sosjale-iets opleiding. Op universitair niveau, dat dan vaak weer wel. Ik ben te lui om uit te zoeken wat de politieke commissaris Erik Akerboom voor achtergrond heeft, maar hij lijkt wat op die aalgladde Rutte.

Rutte is dan technisch gesproken niet van de PvdA, maar als hem dat toevallig zo was uitgekomen had dat makkelijk gekund.
Overigens zijn politici van GL/PvdA/VVD/D66 een op een uit te wisselen als standaard EUrofiele eenheidsworsten. Net als "journalisten, "opiniemakers", "cabaretiers", "hoogleraren" en "politiechefs".
Kruisbestuiving kan alleen nog meer van hetzelfde worst opleveren.

Zo. Weer even uitgegromd voor een uurtje.

Jan Passant mk2 | 24-08-17 | 15:36 | 3

Deze Bromsnor heeft politicologie gestudeerd, na de politieacademie. Rutte laat in zijn vrije tijd weleens een politiehond uit.

Reviaan | 24-08-17 | 15:47

Dank voor de info. Zo zie je maar weer: in de wereld van de Gutmenschen is het makkelijk scheren over 1 kam, ze zijn zoo uitwisselbaar.

Jan Passant mk2 | 24-08-17 | 16:27

Reviaan | 24-08-17 | 15:47.... Dus politiekcorrect tot in zijn hersenstam, what else.

simplesimpie | 24-08-17 | 16:58

Compleet lós gezongen van de keiharde realiteit van z'n eigen werkvloer. typerend voor de generatie van generalistische Sectretarissen-Generaal die wij hebben gekweekt. Had na zijn ambtelijke carriére in Den Haag hoegenaamd NIETS meer bij de politie te zoeken. Deze jammerlijke onkundelaar is te 'Haags', acht zich 'on par' zijn bestuurlijke opdrachtgevers en trapt zonder enig gangbare wetmatigheid van zorgvuldig bestuur of competent management voor ogen te hebben horizontaal door de organisatie. De politie is niet Defensie. De politie is niet de AIVD. Akerboom kán dit niet - en als je dit op je 58e nog niet kunt, dan is de kans dat je het ooit nog gaat leren nogal klein. (en er is zo snel ook niemand te noemen die het wél kan)
-
Akerboom dient terstond de weg van die andere ex-secretaris generaal te gaan: die van de NVWA: huiswaarts - en wel voorgoed.

bisbisbis | 24-08-17 | 15:34 | 1

De meest geschikte zal wel in Rotterdam willen blijven.

Tjemig | 24-08-17 | 16:53

Akkerboom: "Wij handhaven onze normen streng."
Zijn dat dezelfde normen als die van de burger?
Speciale Politienormen?

bodemloos | 24-08-17 | 15:33

Akerboom typerende Haagse ambtenaar, die altijd zijn eigen smerige straatje schoonveegt, zou de politie reorganiseren, weing daadkracht heeft alleen oog voor de bonnetjes van de OR en zijn voorganger het leven zuur gemaakt met aantijgingen die niet klopte. Laat zijn 60.000 man tellende korps in de kou staan, is druk bezig voor zichzelf en zijn politiekeambities, kleurloze en waardeloze korpschef alleen intern gericht bezig.

Goedverdoemme | 24-08-17 | 15:32

Moslims wakkeren het sentiment aan, de politiek probeert het te down playen en de politie zit met de protocollen opgelegd van hoger hand. Oftewel iedereen heeft last van het kwaad dat islam heet, alleen niemand heeft een passend antwoord. Dat weten zij inmiddels ook. Er zal nog veel bloed vloeien voordat voltaire binnen de islam gemeengoed is geworden.

Bill Cosby | 24-08-17 | 15:20

Binnen een organisatie waar diversiteitsbeleid de boventoon voert en alles ''met een kleurtje'' zo'n beetje wordt voorgetrokken, is het niet vreemd dat er op een moment mensen zijn die wantoestanden aan de kaak stellen en terecht aan de bel trekken.

mohammmedtriplem | 24-08-17 | 15:19

Je vraagt je toch af of zulke politiebazen en journalisten nou echt te dom zijn om te merken dat ze met zulke statements het wantrouwen en de verontwaardiging alleen nog maar aanwakkeren.

WirMachenMusik | 24-08-17 | 15:18

maar nog steeds maakt hij niet bekend waarom niet bekend mocht worden dat het een Marokkaan is? en dit is dus een vrijbrief voor suikerpatienten om aanslagen te plegen.... ff in de morgen vergeten het pilletje te nemen/spuitje te zetten.... een stel burgers doodrijden... en de politie ziet het als onwel worden! tis een hellend vlak waar de politie zich op bevind met al deze uitspraken!

bArAbAts | 24-08-17 | 15:17

Khalid Karmaoui mag de lekkende politie-medewerker/medewerkster eigenlijk wel dankbaar zijn : strafvermindering en schadeloosstelling zal hem nu zeker ten deel vallen. DENK daar maar eens over na .

simplesimpie | 24-08-17 | 15:11 | 1

Is dat nieuw? Dacht dat onze islamitische medeburgers sowieso altijd een streepje voor hadden in strafvermindering, iets met kopje thee enzo

lillithsdemon | 24-08-17 | 15:16

Khalid Karmaoui mag de lekkende politie-medewerker/medewerkster eigenlijk wel zeer dankbaar zijn : strafvermindering en schadeloosstelling. DENK daar maar eens over na !

simplesimpie | 24-08-17 | 15:09

Akersloot, denk je zelf ook niet dat die sentimenten en tegenstellingen worden aangewakkerd door de bevolkingsgroep die in heel Europa in ieder land waar ze zich gevestigd hebben voor grote problemen en ellende zorgt en op dit moment in heel Europa aanslagen pleegt?

moitambien | 24-08-17 | 15:08

"Wij handhaven onze normen streng, strikt en zonder aanzien des persoons." LOL

Rest In Privacy | 24-08-17 | 15:05

Politieke correctheid van deze man die de politie "leidt". Dit is geen man van law and order maar een politieke marionet die selectief verontwaardigd is.

Noord_Koreaanse_Held | 24-08-17 | 15:05 | 1

PvdA weten echt wel wat voor type ze als politiechef willen hebben

moitambien | 24-08-17 | 15:10

Mon mon mon, Erik toch. Je zou zo de politiek in kunnen. Dat slappe gelul van je, met je dikke vinger lekker wijzon naar anderen. Ik heb een beter idee wat je met die vinger kan doen...

Daaristieweerhoor | 24-08-17 | 14:59

Akerboom en Aalbersberg, met dit soort mensen in de landelijke en lokale top is het niet zo gek dat een goedwillende agent "kotsbeu heeft" en relevante informatie deelt zodat de Nederlandse bevolking deugdelijk geïnformeerd kan worden.
En Akerboom nou we toch in de beerput aan het roeren zijn, geef eens antwoord op de terechte vraag van Carel Brendel " Is de Amsterdamse agent die volgens tapverslagen interne informatie doorgaf aan moskeevoorzitter, al aangepakt door Erik Akerboom?"
Of voedt dat soms sentimenten en worden tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat??
Ik zal je het antwoord vast geven, door er niet over te berichten en er intern aandacht voor te vragen bewerkstelligt inderdaad de gedachte dat er verschillende maatstaven aangelegd zijn voor feitelijk dezelfde vergrijpen. Dat is onwenselijk en het resultaat is verlies van vertrouwen in en onafhankelijkheid van de Politie.

bwanabanjo | 24-08-17 | 14:59

'Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen'
.
Uhm, welk vertrouwen? Mijn vertrouwen in de politie kwam te voet en is lang geleden, toen Twix nog Raider genoemd werdt, te paard, in volle galop, gegaan.

Veni_Vidi_Vici | 24-08-17 | 14:56

"Nee Akermans. Die sentimenten worden gevoed door tegenstrijdige verklaringen.."
---
En dit niet alleen maar door de politie. Ook de zogenaamde "Leitmedien" mogen zich afvragen waarom een toenemend aantal mediaconsumenten hun "berichtgeving" wantrouwt en - dankzij het nog vrije gedeelte van internet - hun teksten - met onspecifieke benoemingen als "jongeren", "verwarde man" enz. - zonder moeite decodeert naar specifieke realiteit.
En zo'n Paul Römer, gisteren in die video hier, met zijn "wij willen verdeeldheid voorkomen" kan ik me trouwens goed voorstellen als een NSB'er die tijdens de bezetting vanuit zo'n overweging zijn landverraad rationaliseerde.

WirMachenMusik | 24-08-17 | 14:49 | 2

Juistem.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:52

Sie machen sehr gute Musik. Huldigung!

Peter Emile | 24-08-17 | 15:09

Hoofdagent Akersloot is echt de juiste man op de juiste plaats. Daar heeft zijn partij wel voor gezorgd. En de dienders op straat ? Die reageren hun frustratie af op de gewone burger. Er zijn zoveel zaken geen prioriteit meer, behalve dan allerlei boetes uitdelen. Ach maak het verhaal maar af.

Bertus Bolknak | 24-08-17 | 14:48

Blijkbaar is het nu wel mogelijk tot op details de dader op te sporen. Als hij dit nu ook bij iedere slachtoffer van diefstal etc beloofde zou de politie best nog wel eens wat kunnen worden.

Sinclair | 24-08-17 | 14:47

Nog een klein zetje en het "geweldsmonopolie" is bij de burger beland, lijdzaam toezien is geen optie meer, met dank aan onze zeeeeeeeer bekwamen leiders die nu zitten te bunkeren en zuipen in een staats resort ergens in het land. U vraagt zich af "Wie betaald dit allemaal', nou u dus de tokkie's de onbenullen en niet er tot doen hard werkende autochtone Nederlanders.

von Amsberg | 24-08-17 | 14:47 | 1

Het geweldsmonopolie ligt al lang niet meer bij de overheid. Die heeft het uit zijn handen laten grissen door criminelen, Marokkaanse straat-hyena's, Hollandse Tokkies, en islamitische terroristen.
De politie houdt zich alleen nog maar bezig met het opzetten van witte party-tenten boven voldongen feiten: de op straat achtergelaten lijken die het resultaat zijn van dat afgepakte geweldsmonopolie.

Peter Emile | 24-08-17 | 15:17

Heer Akerboom, pak Joop van Riessen eens aan. Misschien helpt dat het vertrouwen een beetje te herstellen. U weet toch nog wel bij Pauw en Witteman?

'In weze zou je de neiging hebben we mollen hem (Wilders) en zijn aanhang dar is geen plaats meer voor. Die mensen moeten het land uit.'

Joop van Riessen

padbuffel | 24-08-17 | 14:46 | 1

Joop?

rattenvanger XL | 24-08-17 | 15:12

Bij dit soort functies gaat het vooral om politieke benoemingen. Of hij een goede agent is is van totaal ondergeschikt belang (cq zou weleens contraproductief kunnen werken). Akerboom is een naieve nar cq geboren handlanger.

ad melkert | 24-08-17 | 14:45

Zou hr Akerboom enige aanleg hebben voor zelfreflectie? Zou hij dan gaan inzien dat zijn eigen beleid de kiem is van deze animositeit? Zou hij zich dan misschien ook afvragen of het wel of niet de functie van een politieman is om politiekgevoelige feiten onder de mat te houden of te moffelen? Zou hij dan misschien zelf concluderen dat hij ongeschikt is voor de functie?

Janneus | 24-08-17 | 14:45

Het is duidelijk dat de overheid met alle macht ( regering, politieke partijen, bestuur en politie) probeert een geest in een fles terug te duwen. Luister goed, boven ons gestelden, theedrinken doe je met moslims, maar niet met de Nederlandse bevolking.

Graaf van Egmont | 24-08-17 | 14:43

Links doen het niet meer maar googlen op gerard1945 en politie is voldoende!
mrXL | 24-08-17 | 13:39 | reageer Thanks voor deze zeer goede tip !

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:43 | 1

Zeker interessant!

Mr_Pikibelly | 24-08-17 | 15:39

Akerboom is een anagram van hersendood.

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:43

Vertrouwen in een politie apparaat? Ik kan me dat nog wel enigszins herinneren maar dat is wel vrij lang geleden. De politie van Amsterdam en vele andere steden, zoniet alle, doen precies wat de politie op last van dat monster Merkel destijds in Keulen deed. Cover up, ontkennen, tegenspreken, verdraaien en liegen vooral duimendik liegen.
En de burger moet dan de politie nog enig respect toedienen.
Ach meneer Akerboom, haal die plank eens voor je ogen weg en wordt wakker.

Memek | 24-08-17 | 14:42

Ik vind dit stukje uit de mail veelzeggend. "Deze actie gaat echter nog aanzienlijk verder. Hiermee worden sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat.". Niemand die zich afvraagt om welke reden er spanningen zijn? Niemand daar? Zou het toevallig niet zo kunnen zijn dat onderbuikgevoelens steeds maar weer terechte gevoelens zijn? Zou het niet zo kunnen zijn dat de mainstream media al zijn/haar stinkende best doet de waarheid naar eigen hand te zetten? Diegene die de moeite nam er een screenshot van te maken is tenminste iemand die van zijn gezin/familie houd en ook beseft tot in zijn haarvaten dat deze manier van omgaan met je burgers onacceptabel is en je gevaarlijk omgaat met dat wat ons dierbaar is.

Mr_Pikibelly | 24-08-17 | 14:40

"Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."

Sorry vriend, maar het achterhouden, van belangrijke informatie, het liegen en wissen van camerabeelden wekt veel vertrouwen. De agent die heeft gelekt is juist zuiver en verdient een lintje! Hypocriet zak dat je bent!

kort_lontje | 24-08-17 | 14:39 | 2

Mee eens.

Eric356 | 24-08-17 | 14:41

Niet alleen hypocriet, maar ook volkomen incompetent.

mozzo2 | 24-08-17 | 15:15

Het valt me op dat Akerboom de naam Khalid Karmaoui vergeet te noemen in zijn plemp. Is hij dementerende?

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:39 | 3

Hoe was zijn naam zei je?

lillithsdemon | 24-08-17 | 14:50

Khalid Karmaoui.

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:56

Hey Lewis tijd niet gezien!
Khalid Karmaou ja dat was het! :)

lillithsdemon | 24-08-17 | 15:09

Hoeven ze niet, reken maar dat de nodige diensten al het internetverkeer van GS al een tijdje in de gaten houd terwijl de salafistische organisaties ongecontroleerd hun terroristische vuil kunnen blijven spuien.
2voor12 | 24-08-17 | 14:29 Nou , mooi is dat , moeten we dus niet alleen rekening meer houden met Joris.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:38

+1 voor de termen "hypocriete huichelmans Erik Akerboom".

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:37

@Stormageddon | 24-08-17 | 14:20
Ik hoorde op radio 1 inderdaad een politiegrapjas zeggen dat afkomst en religie niet relevant zijn bij de zaak Allah-Las.
De band wordt bedreigd wegens "allah" in zijn naam. Wie kan daar nou over vallen? *peinst zich suf* Geen idee. Kan iedereen geweest zijn. Echt iedereen.

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:36 | 2

Wat ze wel zeggen: het is zeer specifieke informatie van de Spaanse politie in verband met spaanse terrorisme verdachten, met concrete namen en plaats en tijd. En dan wordt een verdacht Spaans busje met gasflessen aangehouden en die heeft er plotseling niks mee te maken en de etniciteit van de opgepakte man doet niet ter zake... terwijl de Spaanse terreur een vrijwel exclusief Marrokaanse aangelegenheid was. En dan doet de etniciteit "niet ter zake".
Denken die politiecoorliegers dat wij allemaal helemaal knetterdebiel zijn? You can fool some people all of the time, you can fool all people some of the time but you can't fool all people all of the time.

Stormageddon | 24-08-17 | 14:42

Stormageddon. Het viel me op dat al die Spaanse Marokkaanse aanslagplegers moslims zijn. Ze werden geleid door een imam, ook al een moslim. De connectie met de islam zou iemand eens aan Akerboom moeten opperen.

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:48

De mail van Akerboom is stuitend en onacceptabel.
Deze tast niet alleen het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen zeikt ook nog even de agenten af die het kotsbeu hebben van het selectief begraven van feiten.
Akerboom zou zijn kop in de plee moeten schamen , en doortrekken.

Eppo | 24-08-17 | 14:34

probleem blijft dat ook in Nederland een aantal hogere posities (politiek, politie, leger, bedrijfsleven, rechters etc.) bezet worden door mensen die zichzelf identificeren met religie (vaak nog katholiek / protestant).
dat wil dus zeggen dat zij ook van mening zijn dat religie op sommige punten bepaalde voorrechten creert voor de personen die de religie aanhangen, en dus uitzonderingen gemaakt moeten worden op de normale wetten en mores die gelden binnen een land.
religie is een keuze (in tegenstelling tot huidskleur, sexuele voorkeur, geboorteplaats, nationaliteit etc.) en zou daarom ook totaal geen rol moeten spelen in een land zoals nederland.
er zijn al verschillende (neurologische) studies die overrwegen dat religie als een mentale ziekte beschouwd kan worden

MaximusAurelius | 24-08-17 | 14:34 | 1

Als na de geboorte je voorhuid eraf gaat heb je weinig meer te kiezen.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:39

Heeft Korpschef en evenementen-butler Erik " iftar" Akerboom al een mailtje gestuurd over verbinden ,diversiteit en vertrouwen in de politie naar Joop van Riessen ?
U weet wel , de politieambtenaar en leidinggebendeoverheidsdienaar die zich openlijk op televisie manifesteerde als collaborateur van het boven ons gestelde gezag. Mensen met een andere mening moet je mollen en deporteren . Deze laatste zin is een vertaling uit het Duits, dat dan weer wel. Weniger 3x , da's pas erg.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:34

"Het korps zal alles op alles zetten om dit lek op te sporen."
Laat me niet lachen kerel, wat gaat ie doen dan. 12 rechercheurs erop zetten!!!! hahaha wat een bloed mongool. Niet lang geleden heeft een meisje dat was aangerand door een kansparel, hem opnieuw in de val moeten lokken want de politie kon hem niet vinden.

Kasparovic | 24-08-17 | 14:34 | 3

Correctie: de pliesie WILDE hem niet vinden.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:37

Voor dat meisje was geen alles op alles capaciteit beschikbaar, alles zat bij de iftar. Of was bezig met het voorbedrukken van aangifteformulieren.

Hemmenaar7 | 24-08-17 | 14:42

Hopelijk trekt de rest van de politie het niet dat ze door 12 nsb-ers worden opgejaagd.

watergeus | 24-08-17 | 14:45

Aha. Geenstijl wakkert tegenstellingen aan. Dus niet de moslims die uit naam van allah moordend door Europa trekken. Wat een een mazzel dan. They could have fooled me.
Gelukkig heeft Khalid Akerboom (vzmh) dit rechtgezet.

Lewis Lewinsky | 24-08-17 | 14:32

Ik ken een flink aantal dames en heren, met hun hart op de goede plek, die de politie verlieten zodra ze iets anders konden krijgen. Keiharde braindrain door waardeloos beleid. Al decennia lang.

watergeus | 24-08-17 | 14:31 | 1

Ook bij de politie bestaan de baasjes tegenwoordig uit papierschuivende administrateurtjes met politieke banden die hoogstens het risico lopen om een papercut of een muisarm op te lopen tijdens hun loopbaan.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:35

Dit is geen lek maar een ontstopper. Bij de pliesie zit ergens een dikke bolus in de communicatielijn die de informatie vertroebelt. Een goed diender heeft daar nu een gaatje in weten te prikken. Nog even flink doorraggen en dan stroomt alles weer goed door.

Steinway | 24-08-17 | 14:30

Dit herinnert aan 1940

Rest In Privacy | 24-08-17 | 14:30

Mensen doen tegenwoordig niet eens meer aangifte, zo veel vertrouwen hebben ze nog in de politie en de rechtstaat. De mensen die wel aangifte doen zijn vaak de 'racisme' schreeuwers, die helpen ze zelfs met voorgedrukte aangifte formulieren. Politie en justitie valt totaal niet meer serieus te nemen.

XaleX_2 | 24-08-17 | 14:29

Aanslag of ongeluk?
Maakt niet zoveel uit wat het was. De politie had die vent nooit mogen laten doorrijden nadat hij op het stationsplein was aangehouden met de vraag wat de bestuurder daar deed. Als je op zo'n plek een auto aantreft laat je de bestuurder uitstappen, je ondervraagt hem en onderzoekt en de auto. Vervolgens zou ik als politie de auto (als verdacht voertuig) zelf daar (laten) weghalen. In plaats daarvan heeft de politie de man toestemming gegeven het plein op te rijden waarna het "ongeluk" plaatsvond. Mijn indruk is dat er geen camerabeelden zijn omdat daarop te zien is dat de politie de man vrij baan geeft. Dat probeert Akerboom angstvallig verborgen te houden. Waarschijnlijk is hij GS nu erg dankbaar want dit leidt de aandacht mooi af van het falen van zijn eigen mensen die verantwoordelijk zijn voor dit "ongeluk".

Eric356 | 24-08-17 | 14:29 | 2

Ik denk dat u wel eens helemaal gelijk zou kunnen hebben.

double punch | 24-08-17 | 14:33

Agent zelf laten rijden zal wel niet mogen, ivm verzekering en eventueel nader onderzoek. Wegslepen duurt al gauw te lang als het vehikel op een trambaan staat.

Guido | 24-08-17 | 15:54

Akerboom,
Als ik de volgende keer aangifte doe kom je dan ook?
zou 't vertrouwen mogelijk kunnen helpen
weet je wat ze zeggen bij de politie: "Akerboom is bij gebrek aan gewicht boven komen drijven"

nomo | 24-08-17 | 14:28 | 2

Akerboom heeft duidelijk geen flauw benul hoe zijn eigen mensen over hem denken. Op een verjaardagsfeestje in 020 waar ik laatst was gingen twee collega's (zo noemen agenten dat als ze onder elkaar zijn) helemaal los. En het kwam op mij over alsof het hele korps er min of meer hetzelfde over dacht als zij.

CoJoNes | 24-08-17 | 14:34

"De bebrilde drol" is een van zijn meer beschaafde bijnamen.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:41

Als je als bezorgde burger in je boosheid en machteloosheid een vervelend iets Twittert over asielzoekers , dan komt de wijkagent aan de deur om even een intimiderend gesprekje met je te hebben. Bij de kleine man/vrouw durven ze uiteraard wel. Maar als dit allemaal zo vreselijk is voor de politie , dan zou je verwachten dat ze even een praatje ten kantore van GS houden. Heeft GS al de wijkagent aan de deur gehad ? Denk het niet he' , GS heeft een goed punt en we zijn met meer !

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:26 | 2

Fitsen durven ze ook, en onzinboetes uitschrijven. Maar goed, de politie heeft niks te maken met een "geweldsmonopolie," of "orde en veiligheid." Het is puur een instrument om de Gevestigde Orde aan de macht te houden d.m.v. keiharde intimidatie.

Xirdalan | 24-08-17 | 14:29

Hoeven ze niet, reken maar dat de nodige diensten al het internetverkeer van GS al een tijdje in de gaten houd terwijl de salafistische organisaties ongecontroleerd hun terroristische vuil kunnen blijven spuien.

2voor12 | 24-08-17 | 14:29

Ach ja, geniet nog even van dit soort "onthullingen" nu het nog kan. Akerboom en consorten zijn waarschijnlijk al op zoek naar de volgende stap om dit soort ongewenste onthullingen tegen te gaan; publicatieverboden of het sluiten van onwelvallige blogs.

miff | 24-08-17 | 14:26

Die mijnheer Akerboom heeft zijn baantje ook te danken aan het kartel in den Haag en niet dankzij zijn kwaliteiten als opsporingsambtenaar. En op het gebied van communiceren moet hij ook nog heel wat leren, getuige zijn mail. Om het over zijn kwaliteiten als leider van de nationale Hermandad maar helemaal niet te hebben.

double punch | 24-08-17 | 14:24

Als Nederlander wordt je met klem ontraden bij de Nederlandse politie te gaan. Je dient een 'culturele achtergrond' te hebben. In geen land is dat mogelijk en geaccepteerd. Alleen hier.

Repetitive Beats | 24-08-17 | 14:22 | 1

Klopt

double punch | 24-08-17 | 14:35

heeft iemand eigenlijk ooit de naam van die 'Rus' die op Rembrandtplein snachts ineens een agent in zijn nek sneed geprintscreened? De mate van laconiciteit waarmee de Politie dat voorval afdeed, deed mijn duobrow ook enigszins fronsen.

Nanker Phelge | 24-08-17 | 14:21

Man wordt vannacht van het bed gelicht omdat hij iets te maken zou hebben met de terroristische dreiging van gisteren. Hij heeft een Nederlands paspoort maar als de pers doorvraagt naar zijn afkomst zegt de politie: "Zijn etniciteit is niet ter zake doende" o.i.d. oftewel: de kans dat het wéér een allochtoon betreft is 99%.

eerstneukendanpraten | 24-08-17 | 14:21 | 2

waarschijnlijk wel, zal binnenkort blijken.

double punch | 24-08-17 | 14:31

volgens berichten 'Jim F. '

MaximusAurelius | 24-08-17 | 14:37

Niemand gelooft de politie nog! Dit hebben ze volledig aan zich zelf te danken, het zogenaamde gif hebben ze zelf gebrouwen. 1984 van Orwell is er niks bij, de politie schrijft en herschrijft! Ik ben blij dat ze zo door de mand vallen met hun politiek correcte GIF!

lillithsdemon | 24-08-17 | 14:21

En inmiddels doet de politie in Rotjeknor precies hetzelfde. De nationaliteit en etniciteit van de arrestant van gisteravond "doet niet ter zake" (dat zinnetje rinkelt alle alarmbellen, en klinkt als newspeak voor: het is een Marokkaan, moslim met dubbel paspoort), en er wordt verder geen enkele openheid van zaken gegeven waarom meneer verdacht wordt. Ze leren het nooit.

Stormageddon | 24-08-17 | 14:20 | 2

Je was me net 1 minuut voor, stormende vriend!

eerstneukendanpraten | 24-08-17 | 14:22

En zijn religie, is daar naar gevraagd door de journo aan de pipo? (Lol, ik wou "popo " schrijven, automagisch al naar pipo..). Of anders doorvragen of zijn loyaliteit ook ligt bij Nederland...

Hemmenaar7 | 24-08-17 | 14:38

'Tast het vertrouwen aan dat de burger moet kunnen stellen'. Ik lees het keer op keer. Ik krijg het maar niet begrepen.

zweeperover | 24-08-17 | 14:18

Een typische "shoot the messenger" reactie van een meer en meer totalitair wordende overheid.

Xirdalan | 24-08-17 | 14:15

De politie is er niet om politiek te bedrijven of om de boel bij elkaar te houden. Ga boeven vangen, Akerboom.

mirvink3478 | 24-08-17 | 14:15 | 1

Dat durft hij niet. Dan weet ie dat iedere dag vooral cultuurverrijkers uit de Rif en Anatolie in de boeien moet slaan. Dan komt zijn maakbare samenleving gedachte in de knoop.

Savastano22 | 24-08-17 | 14:16

De A'damse politie zit heden ten dage zo diep met de arm in de reet van de islam, dat de kans inmiddels substantieel is dat een toekomstige aanslag gepleegd zal worden door Amsterdamse agenten.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:14 | 1

"We wilden de islamitische gemeenscap te vriend houden" verklaarde hoofdagent P. V. nadat deze met een collega op winkelend publiek was ingereden.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:18

Zo door blijven gaan GS. Het deugvolk kan het allemaal niet meer aan.
Julie maken ze gek, haha.

Savastano22 | 24-08-17 | 14:13 | 1

Totdat de E.U. Geenslijl gaat verbieden , vandaag in de krant Timmerfrans Nationalisme is een zeer groot gevaar ,nee smerige volgevreten dikzak dat is de islamisering in Europa.

blauwe zander | 24-08-17 | 14:24

"k sta hiervoor en reken ook op jou: bespreek verantwoordelijkheden en dilemma’s met elkaar – waar en wanneer ook maar mogelijk. Zodat dit niet meer gebeurt,"

"laten we scherp zijn op gedrag of uitlatingen die indruisen tegen de verbinding, de integriteit, de moed en het vertrouwen waar wij als politie voor staan."

Al dus Erik Akerboom. Beetje tegenstrijdig...

Beetje eng hoor, de interne gedachtegoed snitch lijn.
Elke agent zou vrijuit zijn/haar mening mogen laten horen zonder angst dat er een collega tussen zit die wellicht denkt "hey, dat is tegen de onze Akerboom morele gedachtegoed! Snel snel melden"

Free-J.T | 24-08-17 | 14:13

Dat zo'n man onze veiligheid moet garanderen, daar wordt ik bang van.
Bruikbare idioot.

Rest In Privacy | 24-08-17 | 14:12

Van mij had des mans naam niet volledig gepubliceerd hoeven te worden. Maar dat is het enige punt waarop ik anders denk dan GS. De benadrukking gister dat wanneer het een dronken Pool oid betreft dat ook afgedrukt wordt, was ook sterk.

Misschien kunnen we, in de trant van de jaarlijkse historisch-cultureel-vs-hedendaagse-impact Zwarte Pieten-discussie, ook 9 maanden voor dato een Ramadandiscussie beginnen? Als je vanwege je sprookjesboek tijdens warme dagen weigert te eten, tot je bijna van je stokje gaat, mag je dan nog gewoon autorijden, zeker in de avond?

Sjors W. | 24-08-17 | 14:12

Ik durf te stellen dat die ene politie-medewerker het vertrouwen juist doet herstellen, door de nodige openheid te verschaffen.

En uit het verhaaltje van Akerboom maak ik op dat de lekker bepaald niet de enige heeft binnen de organisatie die zich niet lekker voelt bij het doofpotbeleid.

Guido | 24-08-17 | 14:11 | 1

laatste 'heeft' moet zijn 'is'. Stop de tijd.

Guido | 24-08-17 | 14:12

Ontzettend falen natuurlijk dat de bestuurder door mocht rijden. Maar daar neemt deze Pipo geen verantwoordelijkheid voor.

Is dit nog nieuws? | 24-08-17 | 14:10

De hele politie-organisatie is doodziek. En dan doel ik niet op diegenen aldaar die nog enige realiteitszin hebben en WEL laten lekken wat er speelt.

De Ana(a)list | 24-08-17 | 14:09 | 1

Nee, niet de hele organisatie over de kam smeren. Er zijn plenty jongens en meiden die met hun poten in de modder staan en nog met bevlogenheid hun politietaken uitvoeren. En dat ondanks de tegenwerking van het management olv de big boss Akerboom.

double punch | 24-08-17 | 14:40

Vertrouwen komt te voet en gaat te politiepaard en/ of politiekameel.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:09

"Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."
LOL.... vertrouwen in de politie.....

Slipsnifter | 24-08-17 | 14:09

En dit is waarom ik zo van deze Roze Burelen hou. Wederom hulde voor een puik stukje journalistiek. En chapeau voor de prachtige reactie op 's mans compleet zotte mail. Het mag nu toch onderhand wel duidelijk zijn dat de overheidsinstanties die ons zouden moeten dienen en beschermen precies het tegenovergestelde doen. Wat mij betreft trekken jullie het deksel zo ver van de onwelriekende beerput af dat ze zelfs in de nieuwe rukbunker in Den Haag niet meer kunnen weg kruipen voor de stank.

@Akerboom. U kunt iets dat er niet meer is niet beschadigen. Waar was uw verontwaardiging toen een Marokkaanse agent zijn hele salafistenclubje waarschuwde voor een op handen zijnd onderzoek? Was dat soms géén schending van het ambtsgeheim? Oh wacht, dan komen ze natuurlijk aan uw knuffel doelgroep. Bent u nu echt zó stekeblind voor het gevaar dat nu onderhand wekelijks over ons heen komt denderen in op hol geslagen trucks danwel busjes? Als er al "sentimenten" worden aangewakkerd heeft de islam dat geheel en al aan zichzelf te danken! We hebben ze hier met open armen ontvangen en álle ruimte gegeven. Ze hebben hier meer vrijheden als waarover ze ooit zouden durven dromen in het thuisland. En wat krijgen we als dank? Shariah wetgeving die opgedrongen wordt, moord en doodslag op elke denkbare plek. Radicalisatie die zelfs al zichtbaar is bij 4 en 5 jarigen(!). En lijst is schier eindeloos. En ja, als u het allemaal maar onder de pet wilt houden voor de lieve vrede moet u niet raar opkijken als mensen er uiteindelijk een keer schoon genoeg van krijgen...

Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:07 | 3

Je zou haast gan denken dat er drank & drugs gebruikt worden tijdens de iftar.

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:11

@Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:07 |
*voorzichtig "de" ertussen schuiven doet*

Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:14

@ja,diedus! | 24-08-17 | 14:11
Nou, ik weet niet wat ze daar in het eten/ de koffie doen maar het moet knap spul zijn. Want de tenenkrommende naïviteit die overal vanaf druipt is gewoon een comedy waardig ware het niet dat onze levens er voor op het spel gezet worden. Déugen zullen we, al liggen de lijken straks drie rijen hoog op straat. Ik kan slechts walging en minachting opbrengen voor dergelijke sujetten.

Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:18

Het is duidelijk , de Amsterdamse politie heeft zijn hand overspeeld door vrijwillig een huichelachtige iftar te organiseren en er aan deel te nemen. De geloofwaardigheid van een onafhankelijke politie komt zo onder geweldige druk te staan en maakt je als organisatie niet meer onpartijdig. Dat is een bewuste keuze van de Amsterdamse politie. Andere geloven en vrijdenkende mensen hebben het nakijken en nemen zodoende geen genoegen meer met slappe lulpraatjes zoals verbinden en diversiteit mits..............

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:07

Zo'n Akerboom is duizend keer dodelijker voor het vertrouwen.
Lever je baan maar in knuppel, dat zou echt helpen.

Rest In Privacy | 24-08-17 | 14:07

De politie heeft het vertrouwen van de bevolking verspeeld. Akerboom draagt hiervoor de verantwoordelijkheid en zou moeten opstappen. In plaats daarvan stuurt hij een arrogant mailtje. En vindt zichzelf zo belangrijk dat iedereen zijn "boodschap tot zich moet kunnen nemen". Totaal losgeraakt van de realiteit.

Schmalz | 24-08-17 | 14:07

Oh nog iets. GS neem alsjeblieft voorzorgsmaatregelen dat de diender die dit verstuurd heeft naar jullie niet te traceren is via jullie mailsysteem. En bereid crowdfunding voor, indien die diender gevonden wordt.

nancystjago | 24-08-17 | 14:03 | 1

Die man zou een standbeeld moeten krijgen en een levenlang gratis bier met een villa op een tropisch eiland. Dit zijn de verzetsmensen van toen.

Spaanse Peetvader | 24-08-17 | 14:10
-weggejorist-
Jacktheflipper | 24-08-17 | 14:03

hahahaha, goed artikel.
Conclusie er hangt een hele grote lul aan de penis van Akerboom

Jacktheflipper | 24-08-17 | 14:03 | 1

LOL

ja,diedus! | 24-08-17 | 14:12

Maar, vanaf vandaag op elke radio- en TVzender worden er mensen uitgenodigd die tegen GS zijn en geloven wat de politie zegt, wanneer het hun goed uitkomt (net als elke christen die gelooft in alles wat er geschreven staat) Die mensen mogen uitgenodigd worden, natuurlijk maar, dan moeten ze ook de medewerkers van GS uitnodigen om zich te verwoorden........... Zal wel niet gebeuren!! GS, blijf zo doorgaan, ik ben het niet altijd eens op de manier hoe jullie dingen verwoorden maar, vind jullie geweldig.

Ik snap er niks van! | 24-08-17 | 14:00 | 1

Ik frons ook wel eens de wenkbrauwen bij sommige berichtgeving van en via GS. Maar ik kan GS ook niet missen als enige objectieve weblog voor mijn berichtgeving. Het is zielig hoe de zogenaamde MSM GS in de hoek wil zetten.

double punch | 24-08-17 | 14:53

Uhhh. Welk vertrouwen?

Infidel66 | 24-08-17 | 14:00

Zojuist bij een lunchcafe lag er een Telegraaf op tafel. Ik raak normaal zulk koningshuiseuvvdnatopropaganda MSM vuilnis niet aan maar de pagina met kolom van John van den Heuvel lag open. Titel iets met ´complotdenkers ruien de boel op´ en de vraag wanneer GS uit Mediahuis geflikkerd wordt.

HdJ | 24-08-17 | 13:59 | 5

Een vriend van Peter R de Vries, daar is dan dus alles meteen mee verklaard.

Savastano22 | 24-08-17 | 14:15

@Spaanse Peetvader | 24-08-17 | 14:12
Dat hoort bij deugmensen. Roepen dat we alles van anderen moeten accepteren maar er zelf geen last van willen hebben.

2voor12 | 24-08-17 | 14:16

Daar heb ik vandaag al eerder op gereaguurd, het ging weer over die Kl**tzak demmink.
En die wordt nu weer door vd.Heuvel de hand boven het hoofd gehouden.
Diversen mensen zijn onder verdachte omstandiheden overleden, die konden getuigen tegen Demmink, en dan weer lullen over complot theorieën.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 14:59
▼ 2 antwoorden verborgen

"U wilt feiten bij uw giftige voeding? Dan krijgt u feiten, via een recent eveneens door GeenStijl geopenbaard lek bij de politie: een Marokkaanse agent belde met de Marokkaanse bestuurders van een salafistenmoskee waar een terreurtip over was binnen gekomen, en deelde interne informatie over het onderzoek naar die tip met mensen die onderwerp waren van het onderzoek. Maar toen we dat publiceerden, bleef het doodstil van politiezijde, en hoorden we hypocriete huichelmans Erik Akerboom niet over "schendingen van het ambtsgeheim" die "sentimenten aanwakkeren" en "gif voeden". En naar de gemeente Amsterdam hoeven we al helemaal niet te kijken, want je kan de Telebelg niet openslaan of er blijkt weer een "deradicaliseringsambtenaar" van Marokkaanse afkomst met de mond voor jihad te pleiten terwijl ze met hun tengels in de declaratiekas hangen. Kortom & concluderend. De mail van Akerboom is kapot naïef, of gewoonweg kwaadaardig. Maar veel veiliger voelen we ons er in ieder geval niet door."

Spijker, kop en raak.
Hypocrisie dekt de lading al even niet meer.
Dit is op kwaadaardige wijze de primaire taak van de politie verwaarlozen.

Desmoulins | 24-08-17 | 13:59

Een weblog dat feiten naar buiten brengt.
Het zou godverdomme verboden moeten worden.

jemagookniksmeer | 24-08-17 | 13:58

Daarom zijn dit soort weblogjes hard nodig. Goed zo GeenStijl! Lekker blijven roeren waar het stinkt.

Broekpaling_bezitter | 24-08-17 | 13:58

"... Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."

De gebrekkige informatievoorziening, 360 graden camera's die opeens niet aan zouden hebben gestaan en het feit dat bij sommige verdachten de afkomst en achtergrond absoluut irrelevant zijn, hebben dat vertrouwen al flink aangetast.
Tel daarbij op de getuigenissen die haaks staan op het relaas van de politie, dat de NS al kort daarna heeft aangegeven wel over de betreffende beelden te beschikken en het feit dat 3 Israëlische toeristen bij de slachtoffers zaten, is meer dan genoeg reden om een diep wantrouwen te koesteren jegens de politie.
Waarheidsvinding is al even ondergeschikt aan het fabeltje dat er heus geen sprake is van een immens probleem met de islam en zijn moordzuchtige aanhangers in pretpark Nederland.

Desmoulins | 24-08-17 | 13:56

"Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."

Nee Akerboom, het zware vermoeden dat er algemeen heerst dat de politie allerlei zaken politiek correct onder het tapijt probeert te vegen, dat zorgt ervoor dat er geen vertrouwen in de politie is. En nog minder in de rechtelijke macht en NOG minder in de politiek.

Wekkertje | 24-08-17 | 13:55

Geweldig geschreven, van Rossum!

Rest In Privacy | 24-08-17 | 13:54

" De politie is je beste vriend "
Aldus Erik Akerboom in Bos en Lommer.

Jimmy Mc Clure | 24-08-17 | 13:54

Super stuk Van Rossem. Het mailtje van Akerboom getuigt weer van een enorme bult onder het politietapijt met Zweeds politiek patroontje. Tenslotte heer Akerboom, uw interpunctie sluit naadloos aan bij uw slechte intenties.

VP732 | 24-08-17 | 13:53

Zelfreflectie, het is toch iets wat je mocht wensen aan iemand die een dergelijke functie vervuld. Is er wellicht ook nog een verontwaardigede mail om te openbaren omtrent de heer Wilders en hoe, zeer toevalligerwijs, zijn belangen tijdens de campagne omtrent de jongstleden Tweede Kamerverkiezingen werden geschonden door een directe beveiliger die zich jiet wist te gedragen ? Downplayen en Rutte, Pechtold en Klaver die daags na de verkiezingen konden roeptoeteren dat het verkeerd soort populisme was gestopt was in ieder geval het gevolg. Bijna een half jaar later is er nog geen regering. Over weglekkend vertrouwen gesproken.

netniet | 24-08-17 | 13:52 | 2

twee weken en dan kunnen ze "meters "maken zoals zo fijn verwoord door mede formateurs , tenslotte is dan wel duidelijk wie er in DE gaat winnen.....

medelmo | 24-08-17 | 13:55

Het probleem is dat ze denken boven ons te staan.
Die hebben kennelijk geen zelfreflectie nodig.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 14:53

Wat stoppen ze bij die politieleiding toch in die iftars?
Tjokvol blue pills?

Hemmenaar7 | 24-08-17 | 13:52

Amsterdam = Islamsterdam
En daar gelden nu eenmaal andere wetten.

James Lastig | 24-08-17 | 13:52 | 1

Amsterdam? Ik heb er geen keihard bewijs van maar denk dat in steden als Utrecht en Den-haag het gemiddelde in ieder geval gelijk ligt.

barrypaffert | 24-08-17 | 13:55

Op Twitter is te zien hoe Akerboom's agenten een Joodse man afvoeren enkel en alleen omdat hij een Israelische vlag draagt en mensen die met palestijnse vlaggen zwaaien en bedreigingen roepen ongemoeid laten.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 13:52 | 2

Historische reflex bij de Amsterdamse politie. Terwijl we daardoor wel waarschijnlijk als mensheid heel veel waardevolle bijdragen zijn misgelopen. Qua gemiste bijdragen aan wetenschap, kunsten en hoge cultuur.

Hemmenaar7 | 24-08-17 | 13:55

Er gaan geruchten dat ze voor die actie 7,50 hebben gekregen. Behalve Akerboom want die heeft een bloksnor.

netniet | 24-08-17 | 14:16

"Hiermee worden sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat."

Sinds wanneer valt vingerwapperend moralisme uitdragen onder de kerntaken van een politiebaas eigenlijk? Heb ik iets gemist?

drijflijk | 24-08-17 | 13:51 | 1

Hij zal wel ruggespraak gehad hebben met die dropl*l van het OM, kom hoe heet ie.
Van dat soort nietsnutten ben ik snel de naam vergeten.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 14:50

Brabo Geenstij. De feiten op tafel leggen. Iets wat ze in de politiek en MSM liever ondertafel houden.

barrypaffert | 24-08-17 | 13:51 | 2

Bravo natuulijk:)

barrypaffert | 24-08-17 | 13:53

Nou, niet alleen Bravo, maar voor de duidelijkheid: het is Geen Stijl en niet Geen Stij.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 14:47

Na het zien van het NOS journaal waarin gezegd werd dat de politie de etniciteit van de aangehouden verdachte n.a.v de terreur dreiging gisteren in Rotterdam niet belangrijk vond. Gaat lekker zo.

doskabouter | 24-08-17 | 13:50

En vergeet van der Laan niet in dit verhaal, die is uiteindelijk de baas van Akkerboom. En vander Laan heeft deze rare cultuur (mede-) gecreerd. Van er Laan is de grootste boef.

Mark_D_NL | 24-08-17 | 13:50 | 3

'Maar, maar... het is zo'n lieve man', aldus de gemiddelde murw gebeukte Nederlander... Feiten zijn lastig voor mensen die louter door emoties en de wil tot deugen geleid worden.

Desmoulins | 24-08-17 | 14:06

Akerboom is het hoofd van de nationale politie. De minister van V&J is zijn baas.

Ares | 24-08-17 | 14:35

Ben van mening dat z'n voorganger, kom hoe heet ie, Job, zeker zo erg was.
Tenslotte, die heeft het theedrinken geïntroduceerd.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 14:46

Het is inderdaad een schande dat er gelekt is.
Een heldhaftige klokkenluider die zich genoodzaakt ziet om iets aan de grote klok te hangen omdat men zich door hun leiding in de steek voelt gelaten.
De politie had dit gewoon naar buiten horen te brengen.
De klokkenluider stak zijn/haar nek uit om dienstbaar te zijn.
Dat wordt toch van de politie verwacht?
Sinds wanneer hoort betutteling ook bij haar kerntaken?

Camera's die uit stonden en het feit dat de man eerst op een andere plek is weggestuurd doen de geloofwaardigheid van de politie c.q. overheid geen goed.
Wellicht worden alsnog die camerabeelden gelekt.
Dan staat de korpsleiding er mooi op.

Ben-Bataaf | 24-08-17 | 13:49

De Nederlandse politie werkte massaal samen met de Gestapo en SD tijdens de oorlog zelfs zo extreem dat de Duitsers maar tientallen mannen nodig hadden om het complete beleid van AH te kunnen uitvoeren in heel Nederland.
Als ik die kop van deze slapzak commissaris zie dan weet ik heel erg goed welke kant hij had gekozen.
De geschiedenis van het verraad van de Nederlandse Overheidsinstanties naar hun eigen burgers in WO2 zou verplicht op nationale tv moeten verschijnen. Je bent verbijsterd als je alle feiten hoort.

Spaanse Peetvader | 24-08-17 | 13:48 | 2

Slechts 2 procent van de politieagenten was lid van de NSB, desondanks zijn er meer Joden in NL afgevoerd door de NL'se politie dan door de Wehrmacht, Gestapo en SS bij elkaar.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 13:56

En vergeet de rol van de Opa van Asscher niet.

Mark_D_NL | 24-08-17 | 14:04

Mooi staaltje "cherry picking" door Dhr. Akerboom dus. Als dit zo grondig onderzocht is, waar zijn dan de resultaten van het onderzoek? Of spelen die de PVV/Baudet/de onderbuik teveel in de kaart?

Vragen vragen

Aan_de_overkant | 24-08-17 | 13:47
-weggejorist-
ZegIkEchtNiet | 24-08-17 | 13:45

De Nederlandse politie, overheid en bestuur is haar geloofwaardigheid allang kwijt. NIEMAND gelooft dit zooitje incompetente, laffe en corrupte kwezels nog. De enige hoop die we hebben is dat in dit specifieke geval de Mossad ingrijpt, omdat 3 Israelis aangereden zijn.

echt_links | 24-08-17 | 13:44 | 3

Het huis is te klein als dat gebeurt.

boccelullus | 24-08-17 | 13:46

@echt_links Is het al 100% zeker dat het aanrijden van drie Israelis geen toeval was? Akerboom!?!

Aristotalloss | 24-08-17 | 13:52

Oops. Ik zeg het verkeerd; moet zijn: Is het al 100% zeker dat het aanrijden van drie Israelis toeval was?

Aristotalloss | 24-08-17 | 13:57

"Sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat."

Maar waarom zijn die sentimenten er? En niet tussen Nederlanders versus Bbietnamezen en Chinezen?
Dat komt omdat islamieten een boek volgen op grond waarvan ze tegen ons (kunnen) zijn.
En omdat Marokkanen een monopolie op straatgeweld hebben. En zij bijna uitsluitend blanken overvallen. Zeker als er bij huisovervallen grof geweld aan te pas komt. En ondanks hun schaamtecultuur hoor ik nooit dat ze zich daarvoor schamen. Daarnaast zijn ze als 'ras' (zo zegt de rechtbank dat toch?) In Nederland volgens mij een kat in de zak, want onrendabel, gezien het enorme beslag op ui tkeringen dat ze leggen (En imo ook buitensporig beslag op de gezondheidszorg). En statistisch gezien hoeven we ook niet al teveel Nobelprijzen te verwachten uit die hoek.

Hemmenaar7 | 24-08-17 | 13:44 | 3

Oh, verkrachten heet "bewonderen" in die cultuur... Bepaalde passages uit de Koran worden ineens een stuk duidelijker.

Varende_Reaguurder | 24-08-17 | 14:08

Cultuur? Laat me niet lachen. Dit soort "culturen" vond je tot in de jaren '70 alleen in het tropenmuseum, waar ze thuis horen.

watergeus | 24-08-17 | 14:37

Is het niet de Amsterdamse politie en burgemeester, bestuurlijke kwijlebabbels, die een marokkaanse faalhaas in dienst genomen hebben á € 144.000,- per jaar om hun te vertellen hoe ze "het" moeten doen?
Dat die marokkaanse faalhaas weer andere zwaar criminele marokkanen aanstelde?
Ow ja, dat marokkaanse hypo geval was al eerder aangehouden, wist het gaspedaal diep in te trappen en richting groepje mensen, waaronder Joden, te sturen; er volgens getuigen te voet vandoor te gaan...
Hoezo hypo?

Hendrikaatje | 24-08-17 | 13:44

Ik vrees voor NL dat we meneer Kakelboom strax ergens in een één of ander kansloos groot kudtdorp in NL aantreffen als burgemeester.
Enerzijds om hem uit de politieke wind te krijgen en anderszijds omdattie nu eenmaal die richting werd opgeslingerd toenie in de baantjesdraaimolen zat.
Win-win. Of kudt-kudt zo U wilt.
In ieder geval weer VETTE deugfaal!

pennestront | 24-08-17 | 13:42 | 1

Clingendael heeft vast nog wel een plekje op nationale vraagstukken of zo.

medelmo | 24-08-17 | 14:03

"Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."

En na een terroristische aanslag direct roepen dat het slechts een ongelukje was niet?

Op 8 mensen inrijden terwijl alle omstanders zeggen dat er opzet in het spel was is geen ongeluk.. En tast het vertrouwen in politie en overheid ernstig aan.

KutFilosoof | 24-08-17 | 13:41

In een echte democratie wordt geen informatie gelekt. Daar is dezelfde info al transparant gecommuniceerd, voordat de mol en de journalist aan lekken toekomen.

Feynman | 24-08-17 | 13:41 | 1

amen.

Cobalt bomb | 24-08-17 | 13:44

Het feit dat ze bij de politie in Amsterdam (en dan heb ik het niet over de gewone diender want daar heb ik diep respect voor) niet begrijpen hoe fout ze zijn geweest in de communicatie rondom dit "tragische ongeval" geeft aan dat ze geen zak van de maatschappij snappen. Hoe kun je zo verschrikkelijk falen in je informatievoorziening bij zo'n precair incident en dat niet aanvoelen. Ik vind het onbegrijpelijk. Het gaat er niet om wat die man heeft gedaan en wie het was, het gaat erom dat de communicatie van de politie gefaald heeft. Deze Akerboom baalt er alleen maar van dat er onrust onder zijn personeel is ontstaan, welke onrust er is ontstaan in de maatschappij dat zal hem aan zijn reedt roesten. Zak hooi.

osolemio | 24-08-17 | 13:41

Die "samenleving die toch al onder spanning staat" zal alleen maar verder onder spanning komen te staan als de politie vanuit een heel scheve moraal overdreven selectief met de feiten omgaat.
Dat busje met dat Spaanse kenteken, bestuurd door een Spanjaard, de politie had kennelijk geen enkel probleem om die feiten naar buiten te brengen. Want relevant. Het verklaart waarom die man verdacht was, en ook dat er a priori geen enkele reden was om Spanjaarden als "ras" te profilen.
Maar als het een verstrooide Marokkaan was geweest die met een busje vol gasflessen daar rond had gereden, hadden we dat niet mogen weten? Want spanningen in de samenleving?

Schoorsteenveger | 24-08-17 | 13:41 | 2

Conclusie: als er geen nationaliteit gemeld word kan je er van uit gaan dat het om een marokkaan gaat.

2voor12 | 24-08-17 | 13:43

Spanjaard van Marokkaanse afkomst ? Misschien?

Montu | 24-08-17 | 14:39

Als er iemand op dit moment in hoog tempo radicaliseert dan ben ik het wel. Overheid, ambtenaren, politie, justitie, banken en makelaars, ik moet ze allemaal niet. En nu zoek ik een huis op een paar hectare grond, waar ik met de rest van de wereld niets te maken hoef te hebben als ik dat niet zelf wil.

Stijlicoon | 24-08-17 | 13:40

Geenstijl, verlaat ons nooit en te nimmer!!!

lightpole | 24-08-17 | 13:40
-weggejorist-
Nanker Phelge | 24-08-17 | 13:40

Oke, als suikerpatient mag je dus vergeten je pillen of insuline te nemen. Daarna over het en het Rembrandtplein en bij CS in een zone verboden voor auto's te gaan staan/rijden. Met als gevolg dat agenten je aanhouden art 5 en 6 WVW. Waarna je het gaspedaal indrukt om daarna 8 mensen aan te rijden (2 zwaargewond).

Blijft vreemd iemand met een lage bloedsuikerspiegel zou flauw moeten vallen, en dus verslappen in plaats van verstijven.

In Akerboom zijn mail geen letter hoe het nu met de slachtoffers is en alleen maar verdediging voor de dader. Vreemd land leven wij in.

Beroep = Boerenlul | 24-08-17 | 13:40 | 5

Vergeten insuline te gebruiken?! Je hebt er klaarblijkelijk veel verstand van. Mensen kunnen wisselend reageren op lage bloedsuikers. Ik heb ook eens meegemaakt dat iemand juist zéér agressief werd.
Bij deze man werd destijds wel gemeld dat het ging om iemand met een insulinepomp. Vaak is dat een laatste redmiddel als iemand zeer slecht is in te stellen.

Aart4888 | 24-08-17 | 14:15

@Aart4888 | 24-08-17 | 14:15
En hoe zou het komen dat deze patiënt slecht is in te stellen??? Als er door de medici expliciet gezegd wordt dat je als suikerpatiënt NIET moet mee doen aan rammelendan omdat dat zeer ongewenste resultaten heeft wat diabetes betreft en men weet het toch allemaal beter want Kafir. Wiens schuld is het dan? Ze zouden hem minimaal voor ernstige nalatigheid en het opzettelijk in gevaar brengen van medeweggebruikers moeten aanklagen. Verder rammelt er zoveel aan dit verhaal (15 360 graden camera's die toevallig allemaal in de preset mode stonden iemand?) dat het ernstig te denken geeft.

Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:22

@Sjefke7807 | 24-08-17 | 14:22
Wat een maffe reactie. 90% van je reactie gaat over de ramadan, deed meneer mee aan de ramadan?

Aart4888 | 24-08-17 | 15:14
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
GevallenRijk | 24-08-17 | 13:39 | 1

Wie bewaakt deze bewakers? Dezelfde Akerboom zetten op hetzelfde plein ongewapende aspirant agenten om ... om wat eigenlijk?!?

Defensie verneukt, politie een te hoog verloop, ongewapend, zes jaar reorganisaties, geen werkende navigatie in de wagen en geen kennisoverdracht waardoor expertise verloren gaat. Als je dit dossier en passant een beetje bijhoudt, rol je van de ene de confiture in de andere.

Strafpleiter & Kamerlid Theo Hiddema raadt u aan een pistool te kopen. Ik had m graag ongelijk gegeven, maar de korpschef bewijst zijn punt. Beste Erik, komt u wel eens buiten?

Feynman | 24-08-17 | 13:39 | 1

De politie die aangiften in de vuilnisbak pleurt of op de plank laat liggen want toch hopeloos. En daar hoor je deze prutser niet over. Aftreden met die semi bromsnor! Desnoods neemt ie verantwoordelijkheid voor dit lek en stapt hij op.
Oh wacht, dit gaat echt niet gebeuren....
*Verder slapen gaat*
( Newspeak voor facepalm )

Is dit nog nieuws? | 24-08-17 | 14:08

Het vertrouwen in de politie ben ik dankzij liegende en manipulerende politiemensen 30 jaar geleden al kwijtgeraakt en is er in de loop der jaren niet beter op geworden. Ik vertrouw nu zelfs de wijkagent in mijn woonplaats niet meer. Zo'n 'lekkend' politiemens zouden we meer van moeten hebben zolang de openheid bij de politie niet bestaat.

ArieC | 24-08-17 | 13:39

Over hoe de politie zich in de aanloop naar WOII gedroeg kan ik alleen maar de volgende link aanbevelen. Een stukje vaderlandse geschiedenis, zeg maar.

links doen het niet meer maar googlen op gerard1945 en politie is voldoende!

mrXL | 24-08-17 | 13:39

Nee Erik, het lekken van die informatie is het probleem niet en zal het vertrouwen echt niet zo erg aantasten. Weet je wat WEL negatieve impact heeft op het vertrouwen van 's lands inwoners? Het feit dat er een lek nodig was om die informatie te krijgen. Het feit dat het zaakje vanaf dag 1 enorm stonk en het verhaal aan alle kanten rammelde. Het feit dat politie & overheid weigerden transparantie van zaken te geven, en de bezorgde burger vertelden vooral de bek te houden en door te lopen.

En dat is dan nog maar omtrent 1 gebeurtenis. Over het gesjoemel met misdaadstatistiek, het continu afpoeieren van burgers die aangifte komen doen, het op de plank laten liggen van aangiftes die wonder boven wonder wel zijn opgenomen wegens te weinig agenten / teveel managers... daar gaan we nu maar even niet verder op in.

Voor de schuldige aan eventuele imagoschade mag je in de spiegel kijken, en naar het Binnenhof in Den Haag.

IntegereVoorzitter | 24-08-17 | 13:38

Waarom is de leeftijd dan ook belangrijk? Dit is ook stigmatiserend voor de jongeren, midlife crisis leeftijden of ouderen.
Waarom is het geslacht belangrijk? Is ook niet gender neutraal.
Dus in het vervolg maar berichten zoals: er is een persoon met een auto tegen een aantal voetgangers gereden in Amsterdam.
Wacht even dat is ook niet neutraal want nu discrimeren we de autobestuurders (alsof alle of alleen autobestuurders ongelukken veroorzaken). Dat is stigmatiserend.
Dus krijgen we een bericht als volgt: een persoon in een voertuig is tegen een aantal voetgangers gereden in Amsterdam.
Of is dit discriminerend voor Amsterdam. Beter is dan:
Een persoon in een voertuig is aantal voetgangers gereden ergens in Nederland.
Zo nu hebben we helemaal niks meer aan het nieuws want er staat niks in meer.

bozzie46 | 24-08-17 | 13:38

Goed bezig, Geenstijl ! Aanpakken dit soort mannen en vrouwen natuurlijk. Schop ze van het pluche af.

Vespucci | 24-08-17 | 13:37

Dat bericht over dat lekken van 19 mei wordt pas veelgelezen als het in een behapbare hoeveelheid tekst wordt aangeboden. Daarom hulde aan de samenvatting die in dit bericht wordt gegeven

J_or__n | 24-08-17 | 13:37

Ik zou zeggen Akerboom, lees de comments van Geen Stijl eens, ben er van overtuigd dat je dat nog niet hebt gedaan.
Maar toch, wellicht steek je er wat van op, en krijg je een andere kijk op het gebeuren, en misschien begrijp je dan een beetje dat de burger z'n buik vol heeft van het gelieg en gedraai van instellingen als de politie, en bovenal van de politiek die dit allemaal voed.

watmagjenogwel | 24-08-17 | 13:36

Heb net een kabeljouwtje op.

Dus met mijn bloedsuikerspiegel is niets mis.

Ben ook ff lekker een stukkie aan het rijden.

Nacho_Vidal | 24-08-17 | 13:35 | 1

Vis is niet bepaald een koolhydraatrijke versnapering. Neem een mars mee.

Jos Tiebent | 24-08-17 | 13:50

Dit verhaaltje van Bromsnor zou alleen geloofwaardig zijn, mits:
- alle lekken door de politie evenveel aandacht krijgen;
- er geen cultuur zou heersen van "anti-islamofobie";
- de waarheid over het incident gepubliceerd wordt.

Alle drie: nada.

Verder, Touche! GS

nancystjago | 24-08-17 | 13:35

Er is duidelijk iets aan het gisten geslagen in het hoofdburo van politie. De politie, 's lands grootste werkgever, is al jaren in een oneindige reorganisatie die overigens een omgekeerd evenredig effect heeft op de opsporingseffectiviteit.
Meer dan tienduizend politiemensen hebben een bezwaar aangetekend tegen de hun toegewezen werkplek en heel veel van hen leggen tientallen kiliometers af naar hun werkkring. Dat, gevoegd bij het armzalig beloningsstelsel en anderzijds de graaicultus onder politieleiding en hun consultancyvriendjes, maakt dat de werkvloer nu in opstand begint te komen.
Hoe ver kan je gaan met incompetent management? Nou, zo ver, Erik Akerboom.

Glasgow Argus | 24-08-17 | 13:34

Erik Akerboom is zeker ook zo'n organisatietalent als het gaat om voorgedrukte aangifteformulieren. Die tast het vertrouwen in de politie niet aan, die zorgt dat mensen de politie gaan haten. Zelfs iemand als ik, een wachtmeester n.b. Doe gewoon je werk lul, handhaaf de wet.

Wachtmeester R | 24-08-17 | 13:34

Amsterdam zie ik nooit meer. Ok, misschien op een plaatje na de volgende Suikerziekte Patient aanslag of wanneer het echt een Libanon 2.0 is. Maar man, wat een enge plek. Ze hebben zeker het draaiboek van Asscher Senior uit WOII, erbij gehaalt...

Mark_D_NL | 24-08-17 | 13:33

Verder filosoferend over professioneel wegkijker Akerboom, benieuwd trouwens hoe Akerboom tegen het NOFORN-principe staat, of hij dat huldigt en zo ja tot welk level of dat hij dat in zijn geheel verwerpt en vindt dat elke betrekking voor iedereen open moet staan. En zo ja, hoe hij dat tegen corruptie en misbruik ( of erger ) wil beschermen.
Ben benieuwd.

Graaisnaaiert | 24-08-17 | 13:33

Keurig, adequaat en afdoende gereageerd Van Rossem! Akerboom had ook beter niet in de vlek moeten wrijven.

krelus | 24-08-17 | 13:33

Iedereen met een politieman in zijn vriendenkring weet hoe lek het die organisatie is. Het is een kwestie van vriendelijk vragen en je krijgt alle informatie die je nodig hebt.

RandomAct | 24-08-17 | 13:33 | 2

Akerboom heeft geen vrienden , en famillie kijkt wel uit wat ze zeggen in zijn buurt.

medelmo | 24-08-17 | 13:37

Je hoeft het niet eens te vragen. Ze beginnen er zelf over.

boccelullus | 24-08-17 | 13:44

Mijn mening over die Akerboom? Bewuste doofpot onder druk van onze politici. In die pot zit meer stront dan wij met zijn allen vermoeden vrees ik.

De waard zijn gast | 24-08-17 | 13:31

"tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen."
Iets wat er niet meer is, kan je ook niet aantasten Akerboom.

MogeWijEveOvergeve | 24-08-17 | 13:31

Dat is die man die in een moskee gaat hangen terwijl ze nog geen eens achter zijn rug heel Nederland openlijk bedreigen.

van stampij | 24-08-17 | 13:31

En geen woord over de (zwaar)gewonden.

Nee de politiemensen en de dader zijn het slachtoffer.

Manmanman. Oh en waarom zijn er geen getuigen gehoord eigenlijk?

Parsons | 24-08-17 | 13:30

Akermans, lekker wijzen met je moslim vinger, lekker blijven doen. Het Vermoeden bestaat al heel lang dat jij zo diep in je eigen leugens en nepotisme zit, dat je niets anders meer kunt doen als buigen voor de Islam en the powers that be. Wat een slappe zak ben jij.

Mark_D_NL | 24-08-17 | 13:29

Dit lekken door een agent heeft mijn vertrouwen in de politie en de overheid juist een beetje hersteld. Dat de top verrot en linksch vervuild is, dat kunnen we nu nog niet zuiveren.

funkyd | 24-08-17 | 13:29 | 2

Spijker op zijn kop. Er zijn een hoop agenten op de straat die er voor ons zijn. Die bestuurders hebben het contact met de realiteit verloren

Magnusbeieren | 24-08-17 | 14:09

"Zuiveren" is het juiste woord. Akerboom moet weg; hij is overduidelijk fout. Wat doen die linkse jongens als ze iemand weg willen hebben, en kunnen wij dat ook doen?

Zoals Rutte enige tijd geleden aangaf: wij zijn met meer.

Opslag Medium | 24-08-17 | 14:31

Akerboom vergeet waarschijnlijk even dat de Nederlandse bevolking de baas is in dit land. Niet de prutsers in Den Haag en ook niet allerlei mannen met te grote ego's die een ambtenarenpet dragen!
Akerboom zou zich zorgen moeten maken over veel fundamentelere vragen: zijn wij - de dienaars van de NL bevolking - wel transparant genoeg; kan de NL kiezer nog wel een weloverwogen keuze maken in het stemhokje. Of houden allerlei boefjes in Den Haag, Brussel en elders in den lande, niet allerlei informatie achter die onontbeerlijk zijn voor de NL kiezer om een weloverwogen keuze te kunnen maken in het stemhokje!!!

Aristotalloss | 24-08-17 | 13:29

Als de politie gewoon open over de afkomst en de beelden was geweest, was dit lek ook niet nodig geweest. Het is niet zozeer de nationaliteit van de verdachte, maar juist het achterhouden van die informatie dat de achterdocht voedt.

mrfreeze | 24-08-17 | 13:29

Politie Amsterdam is dus officieel afgeschreven met dit newspeak mailtje.

takkeman | 24-08-17 | 13:29

Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen

Het feit dat dit moest lekken omdat ze het achter houden is een grotere deuk in het vertrouwen

Drs. Lampelul | 24-08-17 | 13:29

De politie als politiek instrument is geen goed idee. Sentimenten worden niet aangewakkerd door transparant te communiceren over de werkelijkheid.

tipo | 24-08-17 | 13:28

En wat is het gevolg? Niemand gelooft meer wat de politie nog aan informatie vrijgeeft. Een instantie dat juist bekend zou moeten zijn voor onafhankelijkheid is verworden tot een onderdeel van de verstikkende politieke correcte bende waarin de waarheid niet meer benoemd mag worden.
En de agent op straat krijgt te maken met nog minder aanzien van de gewone burger.

2voor12 | 24-08-17 | 13:28

Het tij is volgens mij allang niet meer te keren........... corrupt tot op het bot

nope | 24-08-17 | 13:28

Ah, Akerboompje, de man die graag hoofddoekjes bij de politie wil in plaats van mensen die de rechtstaat boven de religie stellen en neutraal staan en lijken naar alle groepen in de samenleving toe. Of onze veiligheid bij hem nou zo in goede handen is waag ik te betwijfelen om eerlijk te zijn.
#Dhimmi-alert.

Graaisnaaiert | 24-08-17 | 13:27 | 3

Nee, dat was toch echt Pieter-Jaap Aalbersberg. Althans, ik weet niet of Akerboom zijn hoofddoeken-uniform ook een tof plan vond. Heb er in ieder geval nooit wat over gelezen.

Dr_Johnson | 24-08-17 | 13:37

@Dr_Johnson | 24-08-17 | 13:37
Het relaas in zijn mail lezend denk ik niet dat deze non-valeur het veel beter doet.

PS: Gefeliciteerd met het verlies van uw Zwitsal/ui!

Sjefke7807 | 24-08-17 | 13:43

Verrek! Nu je het zegt; het was me nog niet opgevallen. Ik was eigenlijk een beetje gehecht geraakt aan dat uitje.

Dr_Johnson | 24-08-17 | 13:51

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl