achtergrond

Geenstijl

Politiebaas Akerboom stuurt kwaadaardige mail over uitlekken naam Suikerspiegelchauffeur

Korpschef Erik Akerboom reageert met een afgrijselijk kutmailtje op het lekken van de naam van de Suikerspiegelchauffeur.

Oh wat zijn ze weer woest met hun allen dat dit stijlloze "shock-log" (zo noemen ze ons altijd als ze boos zijn) feiten over nalatige, acht mensen omver rijdende suikerchauffeurs naar boven roert uit de strontput van de overheid. Columns en radioshows vol huilie-huilie want feiten zijn racisme en kritische vragen stellen is FATSOENSMOORD. De laatste die in de azijnemmer van de antirealiteit pist, is de hoogste politiebaas zelve, Erik Akerboom. In een openbaar gemaakte mail naar alle agenten schrijft hij: *"Zo'n schending van ons ambtsgeheim is stuitend en onacceptabel. Wie dat doet, tast het vertrouwen aan dat burgers in hun politie moeten kunnen stellen." *

Bovendien, zo schrijft hij over het lek: "Hiermee worden sentimenten en tegenstellingen aangewakkerd in een samenleving die toch al onder spanning staat. Het gif dat leidt tot uitsluiting van mensen, buiten en binnen ons korps, wordt bewust gevoed." Nee Akermans. Die sentimenten worden gevoed door tegenstrijdige verklaringen op de Amsterdamse politie-twitter, door het feit dat de man vlak vóór zijn rondje stationsplein ook al van de trambaan op het Rembrandtplein was geplukt en door het volstrekt ongeloofwaardige verhaal dat nul camera's van een plein vol camera's op een plek die als potentiële terreur hotspot aangemerkt kan worden iets hebben gezien van de suikerspiegelsprint. En dat allemaal door een Marokkaanse man, tijdens de ramadan, tegen het decor van een groeiende islamitische dreigings- en aanslagengolf in Europa waar politiek en pers hun porem chronisch voor in het zand proppen en waarbij kritische burgers & bloggers als 'racisten' en 'xenofoben' en 'complotdenkers' worden weggezet als ze kritische vragen stellen. Maar er zijn zo. veel. meer. argumenten & ontwikkelingen aan te voeren voor het 'voeden van sentimenten' dan alleen het uitlekken van de naam van de Suikerspiegelchauffeur.

U wilt feiten bij uw giftige voeding? Dan krijgt u feiten, via een recent eveneens door GeenStijl geopenbaard lek bij de politie: een Marokkaanse agent belde met de Marokkaanse bestuurders van een salafistenmoskee waar een terreurtip over was binnen gekomen, en deelde interne informatie over het onderzoek naar die tip met mensen die onderwerp waren van het onderzoek. Maar toen we dat publiceerden, bleef het doodstil van politiezijde, en hoorden we hypocriete huichelmans Erik Akerboom niet over "schendingen van het ambtsgeheim" die "sentimenten aanwakkeren" en "gif voeden". En naar de gemeente Amsterdam hoeven we al helemaal niet te kijken, want je kan de Telebelg niet openslaan of er blijkt weer een "deradicaliseringsambtenaar" van Marokkaanse afkomst met de mond voor jihad te pleiten terwijl ze met hun tengels in de declaratiekas hangen. Kortom & concluderend. De mail van Akerboom is kapot naïef, of gewoonweg kwaadaardig. Maar veel veiliger voelen we ons er in ieder geval niet door.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.