achtergrond

Geenstijl

13 doden en 100 gewonden na aanslag Barcelona, politie doodt 5 nepbomgordelterroristen in Cambrils

Nou. Wat iedereen al anderhalf uur wist, wordt nu bevestigd door de Catalaanse regering: er zijn ten minste 13 dodelijke slachtoffers gevallen nadat iemand met een Palestijns rijbewijs op mensen inreed op de Barcelonese Ramblas. HIERRR ziet u eerdere updates metinclusief gruwelbeelden. De politie heeft ook de foto vrijgegeven van Driss Oukabir, die is gearresteerd. Hij zegt echter dat zijn papieren zijn gestolen en zijn identiteit is misbruikt door de daders, waaronder wellicht zijn 18-jarige broertje Moussa. Er zijn twee verdachten aangehouden, maar volgens de politie is de bestuurder van het busje nog niet gegrepen. Er zijn drie Nederlanders onder de gewonden, zij zouden buiten levensgevaar zijn. Wij houden u in dit topic op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en speciaal voor de mensen die graag boos op iemand worden hebben we nog een paar obligate tweetjes die u wist dat gingen komen na de breek gezet. Rond twee uur vannacht meldde de politie een actie wegens terreur in de stad Camrbils (ten zuidwesten van Barcelona) waarbij vier van de vijf vermoedelijke daders zijn gedood. Het is onduidelijk of deze actie iets met de aanslag op de Ramblas te maken heeft.
UPDATE 9u14 vrijdag: Ook de vijfde, gewonde, terrorist is overleden. De aanslagen hebben volgens de politie iets met elkaar te maken en de bomgordels in Cambrils waren nep. HIERRR meer.

UPDATE 21u02

Verschillende media bevestigen nu dat het inderdaad Driss Oukabir is die werd gearresteerd. En, u raadt het nooit, maar DRISS is volgens Youtube een rapper en volgens Facebook een gezellige beachboy (en een Jodenhater). UPDATE: Driss zou zich gemeld hebben bij politiebureau en claimen dat zijn papieren zijn gestolen en misbruikt voor het huren van het busje)

UPDATE 21u04

El Nacional meldt nu dat volgens de politie twee daders voortvluchtig zijn. Er zou ook sprake zijn van een schietpartij waarbij één verdachte zou zijn omgekomen, maar dat is vooralsnog onbevestigd.

UPDATE 21u12

Er is een tweede arrestatie verricht, bevestigen de autoriteiten. Hieronder wat lijkt op beeld daarvan. Er zou inderdaad iemand zijn doodgeschoten bij een politiecontrole in het dorpje Sant Just, maar het is niet duidelijk of die persoon ook met de aanslag te maken heeft.
UPDATE 21u21: Volgens Buitenlandse Zaken zijn drie Nederlanders bij de aanslag gewond geraakt. Ze zijn buiten levensgevaar.
UPDATE 21u26: Het aantal gewonden is gestegen naar 80, aldus de Catalaanse president.

UPDATE 21u28: IS EIST AANSLAG OP

UPDATE 21u28: IS EIST AANSLAG OP

UPDATE 22u04

Driss Oukabir zou NIET de dader zijn, maar zich gemeld hebben bij het politiebureau met de claim dat zijn papieren zijn gestolen. Volgens DIT bericht is de 17-jarige broer van Driss mogelijk wel betrokken.
UPDATE 22u52: Aantal gewonden stijgt naar 100.
UPDATE 23u06: Volgens de politie houdt de explosie eerder vandaag in Alcanar (één dode) verband met de aanslag op de Ramblas. De politie meldt dat de twee gearresteerden NIET de bestuurder van het busje zijn. Het aanrijden van twee agenten in Sant Just eerder vandaag heeft NIETS met de aanslag te maken. De agenten zijn overigens lichtgewond en degene die hen aanreed is overleden.
UPDATE 23u13: Een arrestant is een Marokkaan, een andere komt uit Melilla, meldt Reuters op gezag van de politie. De Marokkaan is gearresteerd in Ripoll (dat zou Driss kunnen zijn, maar ook zijn broer) en de andere in Alcanar.
UPDATE 23u33: Het bericht over Driss Oukabir in El Nacional is uitgebreid. De papieren van Driss Oukabir zouden door zijn broer Moussa zijn gestolen. Volgens zijn eigen Facebook is Moussa Syrië:

UPDATE 23u49: Facebook heeft, na Driss zijn account, ook dat van Moussa weggejorist.
UPDATE 0u27: Ook de Spaanse premier Rajoy spreekt van een jihadistische aanslag. Hij kondigt drie dagen rouw af en zegt dat het land met 'eenheid' gaat reageren. Tja daar hebben de terroristen niet van terug.

UPDATE 1u53: Politie-actie gaande in Cambrils wegens mogelijke terreuraanval

De politie meldt dat er een actie gaande is in Cambrils wegens een mogelijke terreuraanval. Op bovenstaande video zijn  schoten te horen.
UPDATE 1u58: De politie meldt dat de vermoedelijke daders van de terroristische aanval in Cambrils zijn gedood.
UPDATE 2u04: Het zou in Cambrils gaan om vier terroristen die zijn gedood. Een vijfde is gewond geraakt.
UPDATE 2u20: Video via El Nacional vanuit Cambrils. Er zijn duidelijk enkele lijken te zien, vermoedelijk van de terroristen. Volgens getuige hadden de terroristen explosieven bij zich. El Nacional meldt nu dat alle vijf de terroristen een bomgordel droegen. Het heeft er alle schijn van dat de aanslag is verijdeld.
UPDATE 2u40: Één agent in Cambrils is licht gewond geraakt.

BERICHTGEVING GAAT VERDER IN DIT TOPIC.

Bonus-WTF'je van Blitzer

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Last Night in Barcelona...: BURGERPROTEST!

Dit topic viel over de rand van de dag, maar in Barcelona was het óók Catalanenbal gisterenavond, en niet in Camp Nou

@Van Rossem | 17-10-19 | 08:10 | 0 reacties

LIVE. PSV tegen die mietjes van Barcelona

🎵 Het zijn de homo's, ja ja, het zijn de homo's, ja ja, het zijn de homo's, ja ja, deeeeeeee homo's uit Bar-slo-na! 🎵

@Mosterd | 28-11-18 | 20:55 | 0 reacties

WAARSCHUWING LET OP DIENSTMEDEDELING VOOR DE VOETBALFAN: Het begint zometeen al

Ja u had het natuurlijk een maand geleden al een keer in AD Sportwereld gelezen maar daarna was u het weer vergeten: het Champions League voetbal is nu ook om 18 uur 55.

@Ronaldo | 18-09-18 | 18:50 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.