Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

13 doden en 100 gewonden na aanslag Barcelona, politie doodt 5 nepbomgordelterroristen in Cambrils

Nou. Wat iedereen al anderhalf uur wist, wordt nu bevestigd door de Catalaanse regering: er zijn ten minste 13 dodelijke slachtoffers gevallen nadat iemand met een Palestijns rijbewijs op mensen inreed op de Barcelonese Ramblas. HIERRR ziet u eerdere updates metinclusief gruwelbeelden. De politie heeft ook de foto vrijgegeven van Driss Oukabir, die is gearresteerd. Hij zegt echter dat zijn papieren zijn gestolen en zijn identiteit is misbruikt door de daders, waaronder wellicht zijn 18-jarige broertje Moussa. Er zijn twee verdachten aangehouden, maar volgens de politie is de bestuurder van het busje nog niet gegrepen. Er zijn drie Nederlanders onder de gewonden, zij zouden buiten levensgevaar zijn. Wij houden u in dit topic op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en speciaal voor de mensen die graag boos op iemand worden hebben we nog een paar obligate tweetjes die u wist dat gingen komen na de breek gezet. Rond twee uur vannacht meldde de politie een actie wegens terreur in de stad Camrbils (ten zuidwesten van Barcelona) waarbij vier van de vijf vermoedelijke daders zijn gedood. Het is onduidelijk of deze actie iets met de aanslag op de Ramblas te maken heeft.
UPDATE 9u14 vrijdag: Ook de vijfde, gewonde, terrorist is overleden. De aanslagen hebben volgens de politie iets met elkaar te maken en de bomgordels in Cambrils waren nep. HIERRR meer.

Social

UPDATE 21u02

Verschillende media bevestigen nu dat het inderdaad Driss Oukabir is die werd gearresteerd. En, u raadt het nooit, maar DRISS is volgens Youtube een rapper en volgens Facebook een gezellige beachboy (en een Jodenhater). UPDATE: Driss zou zich gemeld hebben bij politiebureau en claimen dat zijn papieren zijn gestolen en misbruikt voor het huren van het busje)

UPDATE 21u04

El Nacional meldt nu dat volgens de politie twee daders voortvluchtig zijn. Er zou ook sprake zijn van een schietpartij waarbij één verdachte zou zijn omgekomen, maar dat is vooralsnog onbevestigd.

UPDATE 21u12

Er is een tweede arrestatie verricht, bevestigen de autoriteiten. Hieronder wat lijkt op beeld daarvan. Er zou inderdaad iemand zijn doodgeschoten bij een politiecontrole in het dorpje Sant Just, maar het is niet duidelijk of die persoon ook met de aanslag te maken heeft.
UPDATE 21u21: Volgens Buitenlandse Zaken zijn drie Nederlanders bij de aanslag gewond geraakt. Ze zijn buiten levensgevaar.
UPDATE 21u26: Het aantal gewonden is gestegen naar 80, aldus de Catalaanse president.

Social

UPDATE 21u28: IS EIST AANSLAG OP

nee echt niks niks

UPDATE 22u04

Driss Oukabir zou NIET de dader zijn, maar zich gemeld hebben bij het politiebureau met de claim dat zijn papieren zijn gestolen. Volgens DIT bericht is de 17-jarige broer van Driss mogelijk wel betrokken.
UPDATE 22u52: Aantal gewonden stijgt naar 100.
UPDATE 23u06: Volgens de politie houdt de explosie eerder vandaag in Alcanar (één dode) verband met de aanslag op de Ramblas. De politie meldt dat de twee gearresteerden NIET de bestuurder van het busje zijn. Het aanrijden van twee agenten in Sant Just eerder vandaag heeft NIETS met de aanslag te maken. De agenten zijn overigens lichtgewond en degene die hen aanreed is overleden.
UPDATE 23u13: Een arrestant is een Marokkaan, een andere komt uit Melilla, meldt Reuters op gezag van de politie. De Marokkaan is gearresteerd in Ripoll (dat zou Driss kunnen zijn, maar ook zijn broer) en de andere in Alcanar.
UPDATE 23u33: Het bericht over Driss Oukabir in El Nacional is uitgebreid. De papieren van Driss Oukabir zouden door zijn broer Moussa zijn gestolen. Volgens zijn eigen Facebook is Moussa Syrië:

je soyt helemaal niet syria ouwe

UPDATE 23u49: Facebook heeft, na Driss zijn account, ook dat van Moussa weggejorist.
UPDATE 0u27: Ook de Spaanse premier Rajoy spreekt van een jihadistische aanslag. Hij kondigt drie dagen rouw af en zegt dat het land met 'eenheid' gaat reageren. Tja daar hebben de terroristen niet van terug.

UPDATE 1u53: Politie-actie gaande in Cambrils wegens mogelijke terreuraanval

Social

De politie meldt dat er een actie gaande is in Cambrils wegens een mogelijke terreuraanval. Op bovenstaande video zijn  schoten te horen.
UPDATE 1u58: De politie meldt dat de vermoedelijke daders van de terroristische aanval in Cambrils zijn gedood.
UPDATE 2u04: Het zou in Cambrils gaan om vier terroristen die zijn gedood. Een vijfde is gewond geraakt.
UPDATE 2u20: Video via El Nacional vanuit Cambrils. Er zijn duidelijk enkele lijken te zien, vermoedelijk van de terroristen. Volgens getuige hadden de terroristen explosieven bij zich. El Nacional meldt nu dat alle vijf de terroristen een bomgordel droegen. Het heeft er alle schijn van dat de aanslag is verijdeld.
UPDATE 2u40: Één agent in Cambrils is licht gewond geraakt.

BERICHTGEVING GAAT VERDER IN DIT TOPIC.

Social

Bonus-WTF'je van Blitzer

Social
Social
Social
Social
Social
Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Aan de tweets te zien niks met de islam te maken gelukkig.

Fiasco | 18-08-17 | 11:42

Wat een interessante jihadi-geitencultuur hebben ze daar in Spanje.

Historicuck_Han | 18-08-17 | 10:04

Wat mij het meest stoort aan de reactie van politici, is dat men zegt Europeanen dit moet accepteren als een gegeven en dat het helaas hoort bij het leven, want het is nou eenmaal niet te voorkomen. Nee, dat laatste klopt, maar ik accepteer niet dat dit hoort bij het leven. Mijn kinderen zullen later net zoals ik ook vrij willen rondreizen door Europa. Met je rugzak van stad naar stad. Kennis maken met buitenlandse gastvrijheid en proeven van de cultuur. Dus niet in Barcelona, Madrid, Parijs, Brussel, Berlijn, Londen, Nice, etc. de kans lopen dat je vermoordt word door een Islamitische klootzak die zoals altijd een bekende van de politie was. Het kan dus wel voorkomen worden en dit hoort absoluut niet bij het leven.

salsaparilla | 18-08-17 | 10:02 | 1

Tot er een paar politici zelf het slachtoffer worden van een aanslag. Dan vinden ze het "ongepast" en "schandelijk" als jij als burger zegt dat het "helaas nou eenmaal bij het leven hoort".

knerf | 18-08-17 | 10:14

Wat mij het meest stoort aan de reactie van politici, is dat men zegt Europeanen dit moet accepteren als een gegeven en dat het helaas hoort bij het leven, want het is nou eenmaal niet te voorkomen. Nee, dat laatste klopt, maar ik accepteer niet dat dit hoort bij het leven. Mijn kinderen zullen later net zoals ik ook vrij willen rondreizen door Europa. Met je rugzak van stad naar stad. Kennis maken met buitenlandse gastvrijheid en proeven van de cultuur. Dus niet in Barcelona, Madrid, Parijs, Brussel, Berlijn, Londen, Nice, etc. de kans lopen dat je vermoordt word door een Islamitische klootzak die zoals altijd een bekende van de politie was. Het kan dus wel voorkomen worden en dit hoort absoluut niet bij het leven.

salsaparilla | 18-08-17 | 10:02

Wat me ook stoort is dat je nooit of te nimmer een moslim zult horen toegeven dat al deze ellende inderdaad door hun geloof of een deel ervan wordt geïnspireerd.
Ze geven slechts met moeite aan dat ze het allemaal niet zo mooi vinden( want geen reclame voor het sprookje).
Verder roepen ze om het hardst dat de Islam = vrede.
Ammezolen.
En wie roept dat de weerzin tegen dat geloof lijkt op de weerzin in de jaren dertig tegen het Jodendom is helemaal gek.

Hoeveel Joden hebben er in die jaren dertig aanslagen gepleegd op onschuldigen?
Hoeveel oorlogen hebben de joden in de jaren dertig gevoerd tegen niet-Joden?

Was er onaangepastheid en agressie van Joden in Europa t.o.v. niet Joden, homo's en vrouwen?

De vergelijking gaat aan alle kanten mank.
Integendeel: de nazi's van toen hebben veel weg van de moslims van nu.
Niet alle moslims zijn slecht.
Niet alle Duitsers waren slecht.

mallekater | 18-08-17 | 08:06 | 1

Finsbury, dat was pas erg.
Elke aanslag is er een te veel, en ik ben er niet gelijk een voorstander van religies te verbieden. Het is nu evenwel de hoogste tijd dat hier wat duidelijke signalen afgegeven worden. Dat onze nationale overheden eindelijk de verfoeide en gevreesde verbanden leggen! Dat ze op basis daarvan de burgerij gaat beschermen tegen terroristen, in plaats van met de weldenkende moslimachtigen ook salafistische stromingen te pamperen, te subsidiëren en zelf legaal of illegaal te importeren.
Uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar in plaats van al die "we stand with xxx against terrorists" en "ze zullen niet winnen" prietpraat achteraf, zou het een mooi teken zijn als vanuit Brussel ondubbelzinnig werk maakt van grensbewaking en uitzettingsbeleid. (Veiligheid is namelijk wel iets meer dan een onkruidverdelger verbieden of een eigen leger willen opzetten om opstandige lidstaten terug in het gareel te dwingen.)

Rommelende Onderbuik | 18-08-17 | 08:24

En nog steeds weigeren mensen te zeggen dat dit geweld uit de koker van de Islam komt.
Vrijwel alle terreur ter wereld wordt geinspireerd door de Islam.
Bijna 100% van alle aanslagen wordt door moslims gepleegd.
De oorlogen die op dit moment worden gevoerd vinden plaats in moslimlanden of tussen moslimgroeperingen.
Maar dit alles heeft helemaal niets te maken met de Islam.
Begrijp je wel?

mallekater | 18-08-17 | 07:59

Begraaf de dode terroristen samen met varkensresten, darmen e.d.
Film het en zet het online!
Misschien schrikt dat af, want geen paradijs enz enz.

Gerrit gordijnstok | 18-08-17 | 05:07 | 3

Nee, stel je voor dat dat zou werken... Dát willen de EU baasjes niet!

Rest In Privacy | 18-08-17 | 05:34

Jij bent net zo gek als Trump die op moslims wil gaan schieten met kogels gedoopt in varkensbloed.

the Jackdawn | 18-08-17 | 07:51

groot gelijk Gerrit

isotope 465 | 18-08-17 | 08:42

Donder religie aub uit de grondwet en het onderwijs, nu.

Datkanjenietmenen | 18-08-17 | 04:17

Het tijdstip is ook zo raar, of is dat een bruisende badplaats ? Als je echte bomgordels aan hebt dan lijkt het of je over een netwerk beschikt want niet iedere prutser kan deze zomaar fabriceren. Maar dan toch zo roemloos neergeknald worden zonder slachtoffers te maken, ik vind dit maar een vreemd verhaal.

Noord_Koreaanse_Held | 18-08-17 | 03:08

Godsamme, heb je vijf bomgordels. Kun je zo veel slachtoffers dat allah en mo er spontaan van in de tijgerstring ejaculeren... word je kapotgeschoten op het strand. Zelfs zelfmoordaanslagen plegen is al te ingewikkeld voor dat achterlijke woestijnvolk.

CoJoNes | 18-08-17 | 02:52 | 3

Meestal nemen ze ook hun paspoort mee, dat zet je echt aan het denken.

MogeWijEveOvergeve | 18-08-17 | 02:55

*maken

CoJoNes | 18-08-17 | 02:56

patsies het dat dan.

Pimp my Voortuin | 18-08-17 | 08:03

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 02:41 |
Dit is het resultaat van jarenlange hersenspoeling.
Dat levert een soort van levende doden op.
En dat in een cultuur waar het individu niet telt.
Dan krijg je:
The living death.

Jan Dribbel | 18-08-17 | 02:51 | 1

Je zou het bijna denken. Is die "ontmenselijking van anderen" waar zowel de Nazi's als de Japanners "succesvol" hun bevolking mee hebben geindoctrineerd nu ook vaste kliek binnen een bepaalde ISlamstroming? Snap gewoon simpelweg niet dat mensen in zichzelf niet meer denken van "heau even, wat heb ik zelf hieraan? Ik ga dood en neem Kuffar mee. Fuck het wijf/woning/werk, wil ik mensen afmaken en zelf de marteldood sterven".
Again, ik begrijp die mindset echt niet.

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 03:02

Ff gekeken, Cambrils, 75 kilometer van Taragona. Snelweg zo te zien. Zijn ze toch nog redelijk eenvoudig weggekomen, als ze inderdaad allemaal om 17.00 in Barcelona waren. Geeft te denken.

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 02:47

Tievus EU. Het hele contintent veranderd langzamerhand in een oorlogszone.

Klutskwijt | 18-08-17 | 02:45 | 1

Dat is ook niet zo vreemd als je miljoenen aanhangers van een oorlogsideologie binnenhaalt...

Slipsnifter | 18-08-17 | 02:56

Een van de belangrijkste redenen om de comments op GS bijna nooit meer te lezen heet DKS. Soms komt stompzinnigheid zo hard, dat het fysiek pijn doet. Op zich een prestatie waar ik nog enige mate van respect voor kan hebben, jammer alleen dat ik zelf twee jonge kinderen heb en laf en dom gezuig afstraf met negeren. Werkelijk, het bewijs dat VMBO de norm is in dit land.

CoJoNes | 18-08-17 | 02:44 | 6

Neerkijken op een VMBO-er is ook zo'n teken van stopzinnigheid...

Loebas | 18-08-17 | 07:52

Inderdaad

IPNP | 18-08-17 | 08:59

Goede inhoudelijke reactie en tevens een prachtige inzage in jouw zijn. Je noemt jezelf ballen omdat je ze niet hebt. Evenals hersenen kennelijk. Geeft niet want heel veel mensen hebben weinig van deze kwaliteiten.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 12:09
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat ik dus nog wilde zeggen, dit is dus voorbereid, dit doe je niet impulsief. 5 bomgordels, 3 auto's regelen, bijna 7 uur uit handen van de politie en opsporingsdiensten blijven, daar gaan weken, zo niet maanden voorbereiding aan vooraf en zou er nou echt niemand in dat clubje zich op een gegeven moment hebben afgevraagd van: " Zou ik dit nou eigenlijk wel moeten doen? Misschien is een leuke Fatima, een 9-5 job, huis, auto en kinderen ook niet zo verkeerd...".
Echt bizar dit.

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 02:41

Heeft iemand al tegen de terroristen gezegd dat ze alleen maar Geert Wilders in de kaart spelen op deze manier?

zwarte_weduwe | 18-08-17 | 02:40 | 2

Brrrrrr daar om heet het je zwarte Truus

pegaje | 18-08-17 | 02:45

Ja, en?

F1802 | 18-08-17 | 09:03

Heeft er iemand nog Lays chips? Ik vermaak mij prima.Popcorn is ook goed een flesje cola heb ik zelf nog wel.

Gelukkig heeft de reliegei van de vrede er niks mee te maken.

pegaje | 18-08-17 | 02:40

Jezus, 5 man met bomgordels. Goddank dat ze voortijdig zijn uitgeschakeld, het had nog zoveel erger kunnen zijn.
Kan d'r met de kop niet bij wat dat soort luit bezielt. Echt niet. Simpelweg gestoord koop ik niet, er lopen zoveel gekken rond die zichzelf niet willen opblazen of mensen willen kapotrijden. Sommigen zullen het wellicht denken, misschien erover fantaseren maar dan nog, je hebt altijd nog dat stukje "mens" in je dat je zou moeten tegenhouden...

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 02:36 | 1

Ze hebben een heilig doel voor ogen en zijn ervan overtuigd dat ze het juiste doen. Daar komt geen rationaliteit meer aan te pas.

zwarte_weduwe | 18-08-17 | 02:43

Het complexe van dit soort aanslagen is dat er een vicueze ´zien doet volgen maar volgen doet niet zien´ cirkel ontstaat. Lone wolfs, radicalen, IS/AQ proxies, inside jobs voor agenda push en de mix van allen zijn door het hoge tempo der gebeurtenissen steeds minder onderzoeks- en nieuwswaardig. Name it and blame it zonder overheidsmotieven in twijfel te trekken. Wie de daders ook zijn, Operation Gladio B is in full effect. wikispooks.com/wiki/Operation_Gladio/... (en dan met name de secties Operational Examples + References)

HdJ | 18-08-17 | 02:29

Na een paar dagen gaat iedereen weer verder en is het wachten tot de volgende aanslag omdat politiek/bevolking geen actie onderneemt. Er zijn alleen in Nederland al zoveel aanwijsbare foute moskeeën en andere terroristen clubhuisjes aanwezig zonder dat overheid ingrijpt. Aanslagen zullen alleen maar meer worden en gruwelijker isis kennende.

lady blabla | 18-08-17 | 02:27

Ik denk dat de enige oplossing is: meer soevereiniteit overdragen aan de EU.

hahahaha hahahaha

Oepsie1234 | 18-08-17 | 02:20 | 1

Meer EU en nog een nobel prijs van de vrede zou inderdaad een einde maken aan alle twijfel. We zitten in een zelf uitgelokte en geïmporteerde burgeroorlog.

Rommelende Onderbuik | 18-08-17 | 08:07

Even mijn belchinees vragen welke stad hij hierna tipt, Amsterdam lijkt mij een reeële optie, bij 3:1 ga ik inzetten.

neemjemoederindemali | 18-08-17 | 02:19 | 1

Ik gok weer een plaats in Frankrijk

lady blabla | 18-08-17 | 02:29

Het gaat weer verder op het strand? Zeker vijf doden meldt Daily Mail.

Lyin Ted | 18-08-17 | 02:18

In de update: 4 terroristen zijn out.

Jan Dribbel | 18-08-17 | 02:22

Goh, had ik weer gelijk. Mooi man.

Parsons | 18-08-17 | 02:01

En Trump heeft het weer gedaan.
En natuurlijk samen met Putin, maar dat komt morgen pas in de krant.

WirMachenMusik | 18-08-17 | 02:01 | 1

Trump, het enige wat Trump nog doet is alles en iedereen beledigen met zijn twitter-berichten.
Aan regeren komt hij niet meer toe.

Jan Dribbel | 18-08-17 | 02:17

Ondertussen in Cambrils...

Parsons | 18-08-17 | 01:57
-weggejorist-
gekwetst | 18-08-17 | 01:26 | 1

@berbaar en @DKS BFF's, schattig die eendracht.

Mark_D_NL | 18-08-17 | 01:20 | 1

Eendracht maakt macht.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 01:23

En de EU iedereen maar binnenlaten. Die tweet van Pechtold is helemaal van de gekke. Waarom komen al die moslims hier in het westen van Europa. Wij gaan toch ook niet naar Noord-Afrika en andere soortgelijke gebieden? Dit komt er nou weer van. Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Elk land zijn eigen grenzen bewaken. Alle allochtonen die zich misdragen, uitzetten. Weg ermee. En het dringt maar niet tot Pechtold en al zijn EU-vriendjes door. Pechtold is uit op een zeer goed betaald baantje bij de EU (met recht op alle emolumenten), evenals zijn vriendje Rutte. Laat iedereen verder maar barsten. Gruwelijk.

hoogstetijd | 18-08-17 | 01:13 | 1

Denk je nu werkelijk dat het de klootzakken in Den Haag ene moer interesseert? Hahaha. Tranen met tuiten, Yassser de halfmarokkaan, voorop natuurlijk., En Rutte likt rustig verder bij domineesdochter Merkel, de zwakzinnige verraadster van Europa.. Tijd voor Neurenberg 2.0.

hans6100 | 18-08-17 | 10:17

"Mooi" om te zien bij de oneindig domme obligate tweets van de politieke "leiders." CDA, VVD en D66 doen niet eens meer de moeite om de waarheid te weerleggen van reaguurders want ze weten ook dat is vechten tegen de bierkaai maar tenenkrommend is natuurlijk het gejank van de GL Klaver groupies, huppelk*tjes (m/v/genderneutraal) die in het begin alles proberen te relativeren of te verdraaien (lees met een "eujr") Pijnlijk aandoenlijk die dommigheid.

Basil Fawlty | 18-08-17 | 01:11 | 16

RickTheDick | 18-08-17 | 01:50

Deze is leuk! Ik heb genoeg zelfspot om hier om te lachen! +1

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 01:52

Graaf van Egmont | 18-08-17 | 01:43
Ome Basil anekdote: Doet me denken aan de dochter van een collega van mijn vrouw. 6 juaar, schat van een hummel en ze werd door papa op vioolles gestuurd. Pa vertelde mij na 2 maanden de reactie van de viool leraar.: "Zij is een potentieel talent." Maw stop ermee, is beter voor iedereen. Hahaha. ;-))

Basil Fawlty | 18-08-17 | 01:53

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 01:48
Ow DKS. Zucht. Het wordt genant. Je gaat "nitpicking" en de boel uitelkaar trekken om je gelijk te halen. Doe nou niet. Deze discussie ga je verliezen want ik heb in dit geval gelijk. De pijnlijk genante obligate reacties van de grote partijen. Als ik me niet vergis heeft Brussen op TPO een tijd geleden een verzamel tweet topic gemaakt van de reacties van de grote partijen na iedere aanslag en ze waren keer op keer hetzelfde. Du verstehen? En daar gaat het om. Hypocrisie.

Basil Fawlty | 18-08-17 | 02:02
▼ 13 antwoorden verborgen

Het is maar goed dat ik geen kinderen heb; anders zou ik me zorgen maken over de toekomst.

DodoVanNooitgedacht | 18-08-17 | 00:57 | 3

Ook zonder kinderen zou ik me zorgen maken over de toekomst.

Graaf van Egmont | 18-08-17 | 01:10

Daarom neuk ik tegenwoordig met een condoom.

Draaideurcrimineel | 18-08-17 | 01:10

Je hoeft je geen zorgen te maken. Geen kinderen. Geen problemen. Je gaat dood. Zo simpel is het. Hoe pijnlijk en naar. Dat is naar eigen keuze.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 01:15

Alle grote steden in Europa zijn nu wel aan de beurt geweest. Amsterdam, Rotterdam of Den Haag blijven gelukkig vooralsnog buiten schot.

Mark_D_NL | 18-08-17 | 00:53 | 8

DKS: nooit je tegenstander onderschatten, weet ik uit ervaring. En zeker geen terroristen. De gebruikte middelen mogen dan niet intelligent overkomen, maar de gekozen doelen en de efficientie waarmee zo'n aanslag gepleegd wordt is buitengewoon simpel. Zo simpel, dat je zou zweren dat deze gasten achterlijk zijn. De xitstrategie doet er voor hen niet toe na de daad. Ze hebben nl al verhuisplannen naar het paradijs.

Graaf van Egmont | 18-08-17 | 01:32

"DKS: nooit je tegenstander onderschatten, weet ik uit ervaring. En zeker geen terroristen."

100% eens. Maar gelukkig blijkt het plan en de uitvoering meestal opportunistisch en primitief. Deze 'jongens' (ik durf het geen mensen te noemen) zijn niet de grootste lichten in de wereld. Meestal zwakbegaafd en zeer onzeker over alles. Om het heel kort te houden, het zijn suicidale gekken die een soort van 'eind' zoeken zodat ze toch nog iets betekenen. Het probleem is niet geloof, welk geloof dan ook, het probleem is ziekte. Tristan was geen moslim, Breivik ook niet. Roof ook niet. Bissonnette ook niet. McVeigh... Etc. Deze gasten zijn ziek. Ik durf te wedden dat je een Ali El Hadoeii kan bekeren tot XYZ en hem aanslagen kan laten plegen. Net zoals je een Jan-Kees Suiker hetzelfde kan laten doen. Let's face it deze wereld is niet voor iedereen en we hebben een gestoorde mannen probleem. Islam, fuck it. Je bent gestoord in je hoofd als je zoiets doet. Niet meer, niet minder.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 01:45
-weggejorist-
hans6100 | 18-08-17 | 10:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik zal maar niet hardop zeggen... maar goed we mogen nog steeds in onze handjes knijpen....

RenHoek | 18-08-17 | 00:53

Wolf Blitzer. Groot geworden tijdens de eerste Golf oorlog in 1991 bij CNN toen de wereld nog analoog was en dat nieuwskanaal de enige "outlet" was. Zender was bijna failliet maar de golf oorlog was een godsgeschenk en dat hebben ze olv Ted Turner uitgemolken (zijn motto: News is business ie money). Toen men jan en alleman nog alles op de mouw kon spelden. Maar nu? Een fossiel, in Nederland in de categorie oud politici van Agt, Lubbers, Wiegel, Ter Louw of menig oud Volkskrant journalist. Beter als deze mensen hun mond houden. Ze hebben niks zinnigs meer te zeggen. De tijd heeft hun ingehaald.

Basil Fawlty | 18-08-17 | 00:51

Is degene die Imagine van John Lennon op een piano gaat spelen al gesignaleerd? En moet ik over mijn Facebook-profielfoto nu een filter van de Spaanse of van de Catalaanse vlag doen? Vragen, vragen...

Draaideurcrimineel | 18-08-17 | 00:49

Welkom welkom.... kak te laat

P-unit | 18-08-17 | 00:48

@Berbaar, het stuk verdriet, kijkt weg | 17-08-17 | 22:04
Dat het je nu eens goed gezegd: *het trieste gebeuren vandaag*. Vreselijk he, die aanrijding in Barcelona. Een naar verkeersongeluk.

Lewis Lewinsky | 18-08-17 | 00:40 | 4

Nehemia is op zoek naar Alufolie.
Als grootverbruiker krijgt hij korting.

Jan Dribbel | 18-08-17 | 00:49

Ach lagaan een origineel en van de pot gerukt aluhoedje moet ieder zichzelf respecterend blogje hebben.
Ik zie niemand de plek van die potsierlijke complotgekkie innemen dus komt (na op de knietjes te zijn gegaan) hij wel weer terug.

Berbaar | 18-08-17 | 00:55

@Berbaar kijkt weg | 18-08-17 | 00:55
Je wil het overal over hebben, als het maar niet over de islam, de moslims en de jihad gaat.

Lewis Lewinsky | 18-08-17 | 01:05
▼ 1 antwoord verborgen

De linkse inquisitie heeft Europa aan de wilde rassenhaters overgeleverd. De enige politici die de haatsekte jaren geleden al wilden aanpakken, werden selectief alarmerend als racisten weggezet.

Jack Jersey | 18-08-17 | 00:40

www.youtube.com/watch?v=-Bc5f9_YoFk&a...

Er zijn mensen die beweren dat de mensen het beter hadden onder islamitische heerschappij, toen Spanje veroverd was door de islamieten.

Jesaja | 18-08-17 | 00:31 | 1

Die mensen zouden eens een studie moeten doen naar het islamitisch paradijs in de Balkan.

de honden blaffen... | 18-08-17 | 00:34

En wij geven die terreurimams een gebiedsgebod... We bouwen hier onze eigen brandstapel, maak Europa weer Europa zoals het ooit was. Weg met islam! Het is genoeg zo.

donkeyman | 18-08-17 | 00:31
-weggejorist-
Borrom | 18-08-17 | 00:28 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Bill Cosby | 18-08-17 | 00:25 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

@Berbaar | 17-08-17 | 23:43

Correct. Ik sluit doorgaans inderdaad af met zulke spreuken. Dan ga ik niet meer verder. De content die eraan vooraf gaat varieert daarentegen.
.
Niet verrassend trouwens dat een snippertjesschrijver zoals u ook een snippertjeslezer is en dus tegels maar gedeeltelijk opneemt. Vind het verstandig hoor. Als u meer gaat opnemen dan de verwerkingscapaciteit toestaat zijn we nog verder van huis.
.
De netwerkborrel was trouwens weer gezellig, of niet?

Parel van het Zuiden | 18-08-17 | 00:20 | 1

Die onzin daarvoor lees ik doorgaans nauwelijks.
Slechts een observatie dat U ietwat herhalio en vervelio begint te worden en met hen loopt het vaak slecht af.
Netwerkborrels zijn op vrijdag maarja dat kan U natuurlijk niet weten.

Berbaar | 18-08-17 | 00:50

@franck7020 - die resoltie 1743 staat symbool voor alles wat er aan amateurisme en onervarenheid in Brussel aanwezig is. Bedacht door kantoorklerken die nog niet een koude pizza terug aan de ober durven te geven.

Uitgangspunt is dat er aan de islamitische organisaties netjes gevraagd wordt om alle oude gebruiken die in strijd zijn met democratie en mensenrechten (lees rechten van de vrouw) op te geven en dat ze dat dan ook doen. In Eu termen: godsdienst en religie zijn schijnbaar in alle gevallen compatible met democratie. Verder nog wat niet onderbouwde argumenten: "anti islam komt voort uit gebrek aan kennis" (de realiteit is natuurlijk dat anti juist voortkomt uit opgenane praktijkervaring. Nog gevaarlijker is de conclusie dat islam gedeelde roots heeft met europa en andere godsdiensten en dat de islam dus een voorrangspositie moet krijgen.

Het is te bizar voor woorden: anti democratische stromingen en in gevaarbrengers van onze vrijheden moeten keihard aangepakt worden, niet gefaciliteerd, begin nu wel te begrijpen hoe al die haatimans toestemming hebben gekregen om te prediken in eu land.........

Tranen in de ogen van zoveel domheid, amateurismse en naïviteit in Brussel. De laatste hoopjes geloof in Brussel zijn aan het verwaaien bij mij....

Tee Of Cup | 18-08-17 | 00:19 | 11

de honden blaffen... | 18-08-17 | 00:39

Het drama is dat jij te dom bent. Nee. Geen belediging. Niet om je te kleineren. Maar om je eventjes een momentje te laten nemen om goed en lang en hard na te denken of je alles wel snapt, weet, leest, kan bevatten. Etc. Want je lult poep en stierenstront op basis van niets. En waarom? Omdat je niet met je hoofd denkt maar met je onderbuik.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:55

@De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:50
Ik heb geen vrienden en al helemaal niet op open riool twitter. Dat lees ik alleen nog als amusement. Nou ja, mensen en zelfs journalisten weten het verschil niet tussen RvE en EU. Het wordt pas zorgwekkend als regeringen en parlementariërs dat verschil ook niet meer kennen. Daar is vooralsnog geen sprake van. De RvE is een internationaal praatclubje, een soort VN voor Europa en heeft niks te maken met de EU. Er worden daar natuurlijk wel politieke zaken gedaan, maar niets heeft de status van wet zonder nationale wetgeving. Die resolutie is gewoon een vod papier met dezelfde status als het partijprogramma van DENK of 50+. Er staan vast onderwerpjes op waar ze het in de Tweede Kamer wel eens over gaan hebben, maar meer status dan een voorstel voor vegetarische kroketten in de parlementaire kantine heeft het ook niet.

Stormageddon | 18-08-17 | 01:02

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:55
Blinde woede en het "onderbuikargument".
LOL.

de honden blaffen... | 18-08-17 | 01:13
▼ 8 antwoorden verborgen
-weggejorist-
knutsel_ | 18-08-17 | 00:11 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Weer wat geleerd: Barcelona is een soort Molenbeek.
Een stad met wijken vol haatbaarden waar gewone Spanjaarden niet mogen komen.
Vooral haat-pakinezen en haat-mocro's.

Jan Dribbel | 18-08-17 | 00:07 | 4
-weggejorist-
F1802 | 18-08-17 | 09:09
▼ 1 antwoord verborgen

Update van Spaanse media:
Chauffeur van het busje NIET gepakt en dus nog voortvluchtig.

Tevens, een huis in Barcelona waar eergisteren een explosie plaats vond, wordt nu gelikt aan deze terroristische aanslag. Er wordt door de politie gezegd dat een aantal moslims gasflessen aan het verzamelen waren om een bom te bouwen. Deze bom is eerder tot ontploffing gekomen.
Het huis stond leeg en stond in de verkoop bij een bank. De bank had geen idee dat het huis (illegaal) werd bewoond.

Conego | 18-08-17 | 00:02 | 3

Gekraakt dus. Is het probleem in Spanje. Is zoveel gebouwd voor 2008, land leefde vanaf dag 1 dat ze bij de euro kwamen op de pof en doordat de hypo rente toen ze bij de euro kwamen viel van 12% tot 5% zijn ze op krediet als een dolle op krediet gaan bouwen totdat het mis ging. Want tja een lening moet je toch terug betalen en door "lage" rente hebben de Spanjaarden zicht tot de nek in de schulden gewerkt. Anyways long story short. Te veel gebouwd. www.huffingtonpost.com/entry/spain-emp... Maw banken, vooral staatsbanken zitten hutjemutje vol met waardeloze real easta. maw. Banken weten niet eens meer wat ze bezitten. Fantastisch voor linkse krakers en hun evenknie, IS en ander radicaal Islam tuig.

Basil Fawlty | 18-08-17 | 00:17

Sorry voor de "taalvouten" ;) was net iets te enthousiast met de "enter" knop.

Basil Fawlty | 18-08-17 | 00:29

politiek, economisch, sociaal is Spanje kapot en laat staan dat ze iets kunnen of willen veranderen. De spaanse vvd is corrupt als de nete, de partijleider van de spaanse pvda had het plan om het land op te delen in Spanje, Catalunië en Baskenland als onafhankelijke staten zodat hij premier kon worden met een gegarandeerd inkomen tot zijn dood (eigenbelang??). Er zijn parlementsriers van communistische partij Podemos (we can) die geen school hebben afgemaakt, nooit hebben gewerkten nu €5350 netto per maand verdienen zonder ook maar kennis van iets te hebben maar wel heel hard kunnen schreeuwen.
De geschiedenis van Spanje is ook niet mals, 1975 jaar aan bezettig, onderdrukking, vervolging, idiote koningen van idiotere koningshuizen, burgeroorlog, dictatuur en nooit het land economisch kunnen opbouwen. De zon schijnt, de mensen zijn aardig en kritiekloos en als je wilt woon je op een luchthaven die stil en verlaten ligt weg te rotten.

Conego | 18-08-17 | 01:14

ik zat zo wat reaguursels te lezen, was nog niet halverwege en bedacht me ineens een uitspraak die hier nog wel eens gezegd werd 'ongezien de typhus'.
 
ben de over het algemeen stupide emo duiding/oordelen wel even zat.

mag ongelezen de typhus nog gezegd worden?
 
punt is 'het gaat er niet om of het hier in NL gaat gebeuren, maar wanneer'.... En krijgt ook IEDEREEN de schuld van IEDEREEN, zucht.....
 

gedachtespinsel | 18-08-17 | 00:01 | 1

Wijze woorden. Wijze woorden.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:10

#JeSuisVoorVacuumbom

HetOorAakel | 17-08-17 | 23:57

Dit is wat we kennelijk willen! Nee natuurlijk niet, maar links stemmen zorgt ervoor dat dit de komende jaren in het kwadraat zal gebeuren en erger tot nog erger...

Blue Light | 17-08-17 | 23:57 | 1

In het kwadraat nog wel. Tsk tsk tsk. Het is allemaal wat. Ik stem rechts. En nu? Of bedoel je PVV of dat prutsertje 'Thierry'? Want die gaan ook niets voor elkaar krijgen en als je dat niet gelooft dan moet je aandachtig Trump volgen (gne gne gne) en Brexit (gne gne gne). Succes!

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:59

Ik denk toch dat er verantwoording ligt bij onze politieke orde, zeker als ik ergens lees dat Barcelona het jihadistische centrum is van Spanje en dat sinds 2003 het aantal plekken waar haatimans prediken is verdubbeld. We staan erbij en kijken ernaar........... zijn geen beren die broodjes smeren......... dat zijn lui die achter slot en grendel horen of verwijderd horen te zijn uit Europa....... weg ermee !

Tee Of Cup | 17-08-17 | 23:56 | 4

Het zit in de Koran-teksten. Die zetten zich expliciet af tegen 'ongelovigen' en koppelen hier zwaarwegende sancties aan. Christendom en jodendom konden zich in hun geschriften niet eens afzetten tegen de islam en dat kan nadien ook niet zo geïnterpreteerd worden omdat de islam op het moment van optekenen simpelweg nog niet bestond.

Reaganmania | 18-08-17 | 00:35

Zolang wij op klojo's blijven stemmen die de tweede partij van het land uitsluiten, gaat de ellende nog wel een tijdje door!

Lexus01 | 18-08-17 | 00:43

Ik denk dat we als Europa moeten beginnen met het verbieden van het Salafisme, de Moskees waar het Salafisme gepredikt wordt sluiten en Salafistische Imams en Moslims die geen EU-paspoort hebben uitzetten. Dit zou volgens mij volgens de huidige regels kunnen en daarmee knippen we wel een belangrijke levensaders van het Jihadisme door, namelijk het Salafisme. Kunnen we daarna altijd nog kijken of er verder opgeschaald moet worden jegens ISlambestrijding maar het lijkt me een redelijk eenvoudig te implementeren zinvol begin.

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 02:06
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wens iedereen die nog steeds denkt dat het wel meevalt met de agressie van de islam veel sterkte. U verdient allen een kaakslag!

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 23:55 | 1

Mooi, hier het volledige citaat van Fortuyn:
"Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zij de onnozele van geest en ik hoop dat de ideologische strijd die ons ongevraagd wordt opgedrongen gewonnen zal worden door de kinderen van de verlichting, door redelijk verdraagzame mensen zoals u en ik.
"

de honden blaffen... | 18-08-17 | 00:12

@franck7020 | 17-08-17 | 23:53
Het klopt, maar het is geen resolutie van de EU, maar van de Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa (PACE). Ander instituut, andere vergadering. De resoluties van dit orgaan zijn niet bindend voor de aangesloten lidstaten. Het is een soort van denktank en duurbetaald bijbaantje voor nationale parlementariërs. Het heeft dus geen status van wet of zo. PACE grossiert in stompzinnige en ridicule aanbevelingen en resoluties.

Stormageddon | 18-08-17 | 00:27

Wtf, ik zou zweren dat het De Speld was...

error503 | 18-08-17 | 01:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Genant om hier te zien dat het weer Gaastraunisexpolonederlanders zijn die hier in brak Spanglish misbaar lopen te maken omdat de Ramblas nog is afgezet, en ze 3 blokjes moeten omsjouwen. Dus die heb ik even op de plaats gezet, waarvoir dank van de Spaanse dienders die overuren draaien. Manman

cucaracha | 17-08-17 | 23:53

Ik stel voor dat we vierendelen en/of radbraken in ere herstellen. Mocht dat er niet door komen dan moet het toch verdomme mogelijk zijn om hier en daar eens wat paspoortjes in te trekken? Kotsbeu heb ik er aan!

Mennisko | 17-08-17 | 23:52

Nou ja... dankzij de islam is het al heel lang geen komkommertijd meer geweest in de media. Dat is dan wel weer de "positieve" keerzijde van de medaille. Weten jullie nog, vroeger? Komkommertijd? Met poema's op de Veluwe enzo?
Mooi was die tijd.

Stormageddon | 17-08-17 | 23:47 | 8

Och Berbaar. De grootste racisten zijn altijd de mensen die zeggen dat ze geen racist zijn ... maaar.... die dus.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:02

Ik heb trouwens veel meer respect voor die nazi's in Charlotsville die gewoon zeggen dat ze joden haten, negers willen uitroeien en alles wat niet blank is willen ausradieren. Ze zijn tenminste eerlijk. Dat is ook een kwaliteit. Hoe walgelijk ook. Het is minder walgelijk dan hypocrieten.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:03

Tsja DKS het is nu eenmaal zo.
Die tegel is al een miljoenmiljard keer opgeslagen door mensjes met een linkse agenda en daar wordt men binnenkort hier weer mee om de oren geslagen.
Lijkt me de definitie van racist maar waarschijnlijk is het gewoon een gevalletje van dombo.

Berbaar | 18-08-17 | 00:38
▼ 5 antwoorden verborgen

De 17-jarige broer van Driss is mogelijk wel betrokken."
En wéér een Allah In The Family zaakje.
Ik mag aannemen dat ze allemaal gearresteerd zijn, van de nieuwste baby tot de oudste patriarch? Of moeten de Catalanen voor het verlachgassen eerst toestemming krijgen van Brussel?

dedeurs | 17-08-17 | 23:43 | 2

En wat blijkt? Ze staan allemaal in de database maar werden niet als gevaarlijk gezien. Het standaard riedeltje.

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:47

Zie ik nu pas "Allah in the family." Scherp!

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:55

Alex Liegtold:
"Weerzinwekkend geweld in #Barcelona, symbool van vrijheid."
Symbool van de vrijheid, want? Vanwege de uiteindelijke herovering van Spanje op de moslims in 1492?
.
En verder vervolg mannetje P. in zijn twiet:
"Ideaal van verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar zal alle waanzin overwinnen."
.
Hoe dan? Wat een populistische inhoudsloze prietprater is dat ventje toch.

De_ontwarrende_man | 17-08-17 | 23:43 | 5

Ik lees vaak ontzettend domme comments die vaak ook nog de tegenovergestelde van de werkelijkheid beschrijven. Maar een patroon is mij opgevallen... bij de naam onderaan staat meestal "De Koreaanse Slet".

letters_of_cijfers | 18-08-17 | 00:01

knutsel_ | 17-08-17 | 23:55

Want? Leg uit. Wat is er verkeerd aan wat ik zei. Wat is niet correct?

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:05

letters_of_cijfers | 18-08-17 | 00:01

Ook jij mag het proberen. Vertel. Wat klopt er niet.

1,
2,
3,

Laat me raden.

Je bent alweer foetsie.

De Koreaanse Slet | 18-08-17 | 00:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Alvorens de publieke marteling en executie zou ik in dit geval eerst het hoofd van de rappende inteelt broer in de schoot werpen van de dader. Here, deal with it, hij was onschuldig, net zoals de slachtoffers.

RedSplat | 17-08-17 | 23:41

Dat soort megaulen moet je al helemaal negeren. Zo ongelooflijk zinloos.

knutsel_ | 17-08-17 | 23:46

Ja, we zijn allemaal blij hoor, Nico Retardo. Scherpe analyse. Meneer gaat zeker ook huilen als hij een grap hoort. Mensen die woede niet van blijdschap kunnen onderscheiden hebben voornamelijk een probleem met zichzelf. Hou het dan ook bij je, je staat voor lul Nico.

De_ontwarrende_man | 17-08-17 | 23:47

Wat. Een. Hufter. En meer zeg ik er niet over.

Graaisnaaiert | 18-08-17 | 01:57
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
npo | 17-08-17 | 23:38 | 1

Stel dat het een De Gaulle of een Mitterand of een Gisgard d'Estaing geweest waren, dan had je heel wat anders gehoord.
@ Evocatus | 17-08-17 | 23:26 | reageer
-
vergeet niet dat dit onderanderen degenenen zijn die zijn begonnen met het importeren van de doodvermoordende-niksmetdeislam-temakenhebbende hakbars!
-
zij behoren tot te club van hoofdschuldigen

telelezer | 17-08-17 | 23:37

Die Wolf Blitz belichaamt met zijn uitspraak de domheid van de wegkijkende massa.

De_ontwarrende_man | 17-08-17 | 23:36

@De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:14

Een herhaling van zetten. Zoals u ook weer een herhaling van zetten in gang poogt te zetten. Ik ben zo vrij om even naar het einde door te spoelen. Heb namelijk geen zin om uw knipselweetjes, kletspraat en scheldwoordenwolkjes te weerleggen.
.
The least of us, unfortunately also the loudest of us.
.
Het zou uw nick kunnen zijn...

Parel van het Zuiden | 17-08-17 | 23:35 | 1

Ach DKS heeft in ieder plempsel nog wat origineels te melden.
U komt niet verder dan het citeren van steeds dezelfde Engelstalige plee-tegeltjes.

Berbaar | 17-08-17 | 23:43

En huppekee, een mocro opgepakt als verdachte, wie had dat gedacht?

Mennisko | 17-08-17 | 23:31 | 2

Een (stuk)ongeluk komt nooit alleen, hoeveel nog te gaan?

FreeVogelaar | 17-08-17 | 23:37

Ik denk een Turk eerljk geegd. Maar hey, nog eerljker gezegd, het boeit mij al niet meer. Alles wat een 'G' ver achteruit zijn strot gesproken krijgt is het.

JoyCee | 17-08-17 | 23:43

Is de piano al gearriveerd in Barcelona, misschien kan Rutte dit keer Imagine even spelen
, de goede man kan vast even weg bij de formatiegesprekken.

Titje | 17-08-17 | 23:30

Als het vrijwel niemand iets kan schelen ga ik me er ook miet meer druk om maken. Gekke Henkie.

knutsel_ | 17-08-17 | 23:30

Tja, dit zou ik willen...
https://www.youtube.com/watch?v=aR4I9rsESrk

Hendrikaatje | 17-08-17 | 23:28

Het blijft natuurlijk allemaal kleinschalig prutswerk. Ontzettend kut als je op de verkeerde plaats op het verkeerde moment bent, en RIP voor de slachtoffers, maar om nou te denken dat de Islam het hier gaat overnemen, hahaha. We zien nu dat heel Europa , qua media-aandacht en reaguursels dan, in brand staat bij een tiental doden. Als er een keer echt wat gebeurt hier, schaal 9/11 of zo, dan slaan alle politici om, omdat ze de macht willen houden, en deze politici gaan dan gevolg geven aan de driften van het volk om aan de macht te blijven. Poitiers 732, alleen wat minder bloedig, maar met meer doden.

skoftig | 17-08-17 | 23:28 | 1

Grote aanslagen (Lisutania, Pearl Harbor, 9/11, respectievelijk WO-I, WO-II en de War on Terror ) gebeuren in de Westerse wereld alleen bij de grote politiemacht van de wereld, opdat die dan opgeroepen wordt door de bevolking om in te grijpen en oorlog te gaan voeren.

Usuc | 18-08-17 | 01:32

Wat vreemd dat "Die Wilders" nou voor de miljoenmiljardste keer alweer gelijk heeft gekregen.
Zou hij het dan al meer dan 10 jaar toch bij het rechte eind hebben gehad?
Maar neeee zeg, dat kan niet en we moeten vooral niet op hem stemmen hoor anders ben je een raasjiesjt

telelezer | 17-08-17 | 23:27

De Volkskrant rept met geen woord over de achtergrond daders. Geen woord over de Islam.

Men schrijft ter nuancering godbetert wel: "Islamitische Staat claimt verantwoordelijkheid voor aanslag Barcelona, meldt persbureau Reuters. Maar wanneer is iets eigenlijk een IS-aanslag? Je kunt vier soorten IS-aanslagen onderscheiden.''

bitterpete | 17-08-17 | 23:26

Zag ministerpresident Rutte op tv over de aanslag in Barcelona.
Wat een afgang is die man toch! Lullig commentaar. Geen allure.
Geen staatsman.

Stel dat het een De Gaulle of een Mitterand of een Gisgard d'Estaing geweest waren, dan had je heel wat anders gehoord.

Treurig gebrek aan ruimbemete vocabulaire, eruditie, dictie en inhoud.
Dat kiezen wij dus. Snik-snotter-boehoe-etc.

Op zijn minst fatsoenlijke toespraak onmiddellijk op de tv rechstreeks ons aansprekende!

"Nederlanders,

Opnieuw worden onze mede-Europeanen bedreigd, geteisterd en vermoord door een perfide en moordlustige organistie die zichzelf een staat noemt. ... etc" (Soort voorzetje, meneer Rutte, heeft-u geen fatsoenlijke tekstschrijver of zo?)

Unter aller Kanone. Evocatus

Evocatus | 17-08-17 | 23:26 | 4

"Bokassa"... sorry

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:33

om de boel aan te vullen: en.wikipedia.org/wiki/Diamonds_Affair... Dit natuurlijk in de schaduw van de diep trieste aanslag in naam van Allah vanmiddag.

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:43

Verslaggever, tegen Rutte: "Het houdt maar niet op hè?"
Daar komt-ie, hoopte ik. Hij gaat zeggen: "Niet vanzelf."
Maar Rutte lees Geen Stijl niet.

Reviaan | 17-08-17 | 23:58
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi hé, die anderen Moslims, de goede Moslims, die massaal hun afkeer laten blijken.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 23:25 | 1

Ja, maar wat hebben we daar aan. Moeten we die dan gaan registreren ofzo?

IPNP | 17-08-17 | 23:32

'We moeten ervoor zorgen dat mensen niet op het idee komen om dit soort aanslagen te plegen. Zorgen voor een samenleving waarin IEDEREEN zich betrokken voelt en geen woede voelt en niet tot extreme daden zal overgaan "

Aldus professor Flapdrol, de mannelijke Beatrice, de 28ste 'terrorisme expert" die vandaag bij de NPO mag aanschuiven, nu bij het laffe kritiek loze kliekje bij Jinek.
Het enige geluid dat klonk na deze onthutsende statement was niet die van kritiek maar het instemmend geknik van Verbaan, gevolgd door die partij van de dieren truthola (ja het was een gemêleerd gezelschap, elk spectrum van links vertegenwoordigd) die er nog een schepje bovenop deed door te zeggen dat enkel een zachte aanpak nog tot de oplossingen behoort. NOU mevrouw die niemand kent, ik heb er nog wel een stuk of 30 hoor, die allemaal heul veul effectiever zijn.
En Professor Flapdrol, zou je dezelfde uitspraak doen als het gaat over aanslag in Charlottesville?

drijflijk | 17-08-17 | 23:25 | 1

Dat je het nog het bekijken waard vind. Al die lui staan op herhaling. Ze weten niets anders meer te zeggen. En het grootse deel van NL, men zegt 80%, blijft gebiologeerd ernaar kijken, net als dat konijn en die koplampen. Het gaat langs ze een en lopen rechtstreeks de ellende van de EU en de laatset 30 jaar aan Nederlandse kabinetten in.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 23:33

Het is goed om te weten, dat jij wél een statement kunt maken. Stop met op elke manier een Moslim ruimte te geven tot het economisch verkeer. Op elke manier die in je macht ligt. Ook naar die lieve buurman. Zeg of doe gewoon NEE. Dat kan. Doe gewoon NEE. En je broodje shoarma? Maak lekker zelf. Mét varkensvlees.

JoyCee | 17-08-17 | 23:22 | 2
-weggejorist-
Berbaar | 17-08-17 | 23:40

Daar zullen die dekmantels en witwastoko's echt niet van wakker liggen hoor.

kapoerewiet | 18-08-17 | 00:06

Echt, mensen. Als je ziet hoe cynisch en woedend de bevolking inmiddels is op degenen die dit faciliteren, dan is het toch alleen maar een kwestie van tijd voor we een volledige burgeroorlog hebben?
@ marcoplarco | 17-08-17 | 21:09
-
dat is dan ook de reden dat het Brusselse Politburo zsm een EU leger wil

telelezer | 17-08-17 | 23:21

Deugtweet top-4 - Barcelona:
1. Kereltje 19:32
2. Tweetbot Rutte 19:39
3. Buma 20:11
4. Klaver 20.54 (tip: kinderen eerder naar bed doen deugtweet lekkerder).
.
Dit was de eerste keer dat we voor het eggie aan het deugtweeten waren. Kereltje op kop. Op naar de volgende ronde!

de Voorzittert | 17-08-17 | 23:20

Verbaan bij jinek had het nu alleen maar over worst worst en nog meer worst, je zou haast denken dat zij worsten te kort komt .

blauwe zander | 17-08-17 | 23:17 | 1

De zorgen van een BN-er moet je natuurlijk wel serieus nemen.

Jan Dribbel | 17-08-17 | 23:34

@Berbaar | 17-08-17 | 22:57
Zijn we het alweer eens?
Dat is dan al de tweede keer dit jaar ^^

necrosis | 17-08-17 | 23:17 | 1

Verdraaid dat is waar, eeeeeekk!
Maar ach U en ik kunnen altijd nog denken dat een stilstaande klok toch 2 keer per dag (of in ons geval jaar) de juiste tijd aangeeft.
Ik denk dat U gewoon een redelijk mens bent maar met een andere invalshoek/mening en als dat gecombineerd gaat met een portie (soms zwarte) humor dan is dat prima.
Alleen die tyfus muziek en die opgewarmde lijken daar vinden we geen common ground ;)

Berbaar | 17-08-17 | 23:29

Open ongecontroleerde grenzen, massa-immigratie, islamknuffelen...
.
Het mag wat Europese levens kosten, zeg.
.
En dus weer een herhaling van politiekcorrecte zetten.
.
Tot de volgende aanslag. Toedels!

Parel van het Zuiden | 17-08-17 | 23:13 | 4

@De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:14
Bij de volgende verkiezingen gewoon weer in meerderheid op ze stemmen.
Comme d'habitude.

Stormageddon | 17-08-17 | 23:18

Ach gut daar heb je hem weer met zijn gestoorde idioten.

knutsel_ | 17-08-17 | 23:19

"Bij de volgende verkiezingen gewoon weer in meerderheid op ze stemmen. "

Richt een partij op. Zoek goede mensen. Maak een sterke achterban. En wees een vent. Tot dan.

Oh en PS. Ik gok dat het een rechtse partij zal zijn dus misschien stem ik wel op je. Succes!

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:57
▼ 1 antwoord verborgen

Update: 23:10u

GeenStijl.nl - Aantal gebakken tegels : ca. 1000 in 2 artikelen.
Joop. nl - Aantal misselijkmakende zure reacties : 22 stuks.

Het blijft maar tergend stil bij de linkse VARA en bij van jole met zijn haatsite.

Paaldanseres | 17-08-17 | 23:12 | 2

Waarom kijk je er dan nog op?

knutsel_ | 17-08-17 | 23:14

Joop heeft zwaar gefilterd zoals gewoonlijk. De 1e, 2 uur nul reacties mogelijk van big jolo brother. En als je nu leest policor reacties van ach en wee maar reacties die naar de kern gaan worden niet eens geplaatst. Te pijnlijk voor de bubble.

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:19

Ben benieuwd aangaande de afkeurende tweets van de gutmenschen want bij Charlottesville tuimelde men over elkaar om het veroordelen inc. het beestje bij de naam te noemen. Wacht vol spanning af...... Wie a zegt moet nml ook b zeggen. Toch?

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:11 | 4

Wat is het "TOPIC"? Please inform me...

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:22

Ah k*t verkeerde.. pls Joris, Joris

Basil Fawlty | 17-08-17 | 23:43
▼ 1 antwoord verborgen

verschrikkelijk voor de mensen en hun nabestaanden.
dat tuig dat opgehitst wordt door haatimans en andere achterlijken mag van mij verdwijnen uit de wereld, om te beginnen uit Europa.
niet meer onderzoek naar redenen of oorzaken.
dat hebben we gehad.nu gaat het erom dat we dit uitroeien en de islam verbannen naar SA en Pakistan en dat soort landen.
een verbod op alles wat met die zooi te maken heeft.
en moslims die geen afstand daar van willen doen moeten maar in een islamitische staat gaan wonen.
ik heb het echt helemaal gehad met die ideologie.

pejoar | 17-08-17 | 23:10

Deze is ook mooi: "CNN's Wolf Blitzer: #Barcelona attack ‘Copycat version of what happened in Charlottesville’"

Ja klopt. Maar die gast van Charlottesville had het weer van Karst Tatus.

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:09 | 3
-weggejorist-
Winter_is_coming | 17-08-17 | 23:12

Ik las het ook ket grote verwondering.
CNN geeft hiermee aan dat hun wereldbeeld niet verder reikt dan de US of A. In de rest van de wereld is al een dramatische lijst van aanrijdingaanslagen geweest.

Winter_is_coming | 17-08-17 | 23:12

Nee het zegt gewoon dat CNN hoe objectief ze ook trachten te zijn een zooitje prutsers zijn. Het is sowieso achterlijk dat je een 24/7 nieuwskanaal hebt als inkomstenbron. Lees me niet verkeerd want CNN is nog steeds 100x beter dan FOX maar kom op! Dat slaat gewoon nergens op. Het is vies geil kijkcijfertjes trekken met onzin.

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:19

What the fuck, nu blaast een verdachte zich op in zijn huis.
Waarom heb ik geen explosieven in mijn keukenkastje?

Jan Dribbel | 17-08-17 | 23:08

Er schijnt nu ook een agent dood te zijn door een explosie tijdens een huiszoeking na de aanval.

XaleX_2 | 17-08-17 | 23:07

Wordt er treurig van, hier komen represailles van. Daar wordt ik dan ook treurig van, vervolgens heb je hier in je europa een gore kutsfeer die we niet kwijtraken. Behalve met de waarheid, maar die staat vastgeknoopt aan een boom in t bos. Want het is niet leuk om een zandnazi een zandnazi te noemen

rattenvanger XL | 17-08-17 | 23:06 | 1

"Wordt er treurig van, hier komen represailles van."

Dat is ook de bedoeling. Of het nu nazi's of jihadisten of wat dan ook zijn. Er zijn mensen die de wereld willen zien branden. En ze ge- misbruiken zieke geesten om dit te bewerkstelligen. Grappig genoeg, nu ja 'grappig?', willen beide extremisten exact hetzelfde. En dat is helaas geen grapje.

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:14
-weggejorist-
KaTeEm | 17-08-17 | 23:05 | 1

Jongens rustig aan. Niks aan de hand. Is gewoon de Truck of Peace die langs is gekomen in Europa. We hebben hier toch ondertussen wel mee leren leven?

Zullen we het gewoon weer hebben over die neo-nazi's....

MPdeH | 17-08-17 | 23:01 | 1

Oh ja. En Trump natuurlijk... sorry vergeten. Ik was even afgeleid door een definitief bloedende vrouw uit haar hoofd van een jaar of 35, ongeveer evenoud als de vrouw van mijn collega waar ik een goede band mee heb, die morgen weer zijn werk moet doen. Of van die enge foute witte mensen wier ledematen uiterst onlogisch verwrongen liggen op een wegdek. En het beeld van een wanhopige politie-agent in Barca, al pompend, reanimerend op een waarschijnlijk al dood lichaam.

JoyCee | 17-08-17 | 23:11
-weggejorist-
pennestront | 17-08-17 | 22:58 | 1

1 dode door een nazi en dan hoor je de hele dag, nazi nazi nazi nazi nazi nazi nazi nazi, daarna een berg doden door de islam in Pakistan, Burkina Faso en nu dus Spanje en ik heb bij het NOS journaal niet 1x het woordje moslim of islam voorbij zien komen. Waarom ben ik nog verbaast ?

GerMonster | 17-08-17 | 22:58 | 2

Maar Georgina heeft wel airtime gekregen bij Jinek..

Bobdesloper | 17-08-17 | 23:02

On the spot. Pakistan en Burkina Faso , lieve schat ik heb het al niet meer bij kunnen houden. Waarom ben je nog verbaasd? Omdat je nog 1 % wakker moet worden.

JoyCee | 17-08-17 | 23:06

Grimmige maar rustige sfeer.
cucaracha | 17-08-17 | 22:25 | reageer
Grimmig en Rustig? Bagdad aan de Middellandse Zee? Rustig?
Heb zelf in die trein in 2004 gezeten.
En 'We'? Draai de 'W' van 'We' (zijn met meer) om, kom je op de de M, van MASOSOCHITISCH beleid in de EU.
Voor de leren zweepjes waren er even geen lockers in Brussel en Straatsburg.

chicago river | 17-08-17 | 22:56

De tiefus ook maar, met je 'deze comment wordt niet geplaatst.'
Stelletje Zuckerbergs.

CoJoNes | 17-08-17 | 22:54

Vijf kinderen onder de slachtoffers.
Een kwestie van tijd totdat er een geweldadige tegenaanslag komt van iemand die het helemaal zat is, ze sturen er gewoon op aan. Stuur maar een busje naar die protesterende AFA´s en hopen dat die NSB-burgemeester er ook bij is, doe maar een zelfmoordaanslag op het hoofdkantoor van GL, parkeer maar een vrachtwagen op een terras waar Pechtold, Rutte en Buma vergaderen, laat nu eens één keer de verantwoordelijken er zelf ook een prijs voor betalen.
Ik ben het goedpraten echt zo zat, de olifant drukt iedereen ongeveer plat en nog wordt het bestaan van de olifant ontkend.
Vijf kinderen vermoord. En voor wat? En vanavond trekt die 30-jarige VMBO-er zijn eikeltjespyama weer aan, twittert nog iets obligaats en zal weer heerlijk slapen.

spanarchist | 17-08-17 | 22:53 | 5

Wedstrijdkrokodil | 17-08-17 | 23:02
Die eenlingen die doordraaien en op AFA's inrijden zullen direct als bewijs gelden dat het fascisme springlevend is, dus dat er meer censuur tegen alle andere geluiden die geen diversiteit prediken zal komen.

cocktailsmaak | 17-08-17 | 23:13

"Maar dat zullen altijd eenlingen zijn. De goegemeente gaat weer verder met wat ze aan het doen waren."
@Wedstrijdkrokodil
Net zoals de fans van MO eigenlijk of denkt U dat het gros daarvan ipv de huidige eenlingen aanslagen plegen?
Dank voor het intrappen van de open deur, al of niet bedoeld.

Berbaar | 17-08-17 | 23:14

@Berbaar | 17-08-17 | 23:14
Terechte vraag. Niet het gros. Maar het zijn zeker ook geen eenlingen. Ik denk dat ook de aanslagen van de fans van Mo voornamelijk bottum-up tot stand komen, dus gemotiveerd, bedacht en uitgevoerd door individuen die geradicaliseerd zijn. Maar ik geloof niet dat zij ver in hun kennissenkring hoeven te zoeken om gelijkgestemden te vinden. En dat laat zich niet verklaren door toeval.

Wedstrijdkrokodil | 18-08-17 | 02:35
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou 3 dagen hebben van Jole, Verbaan, etc zich erin kunnen wentelen dat Baudet en wilders fascisten zijn en afstand moesten nemen tot wat er in Charlottesville, want anders nazi's enzo. En nu, weer in de modus dat aanslagplegers geen moslims zijn, laat staan gevoed door de islam, slachtoffers in plaats van dades en schuld van wilders. Het hele in en in debiele riedeltje. Ja, ik ben boos en verdrietig. Oh, cnn, haha, niet eens het geheugen van een goudvis.

TheseDays00 | 17-08-17 | 22:53 | 1

Die Jole weet donders goed dat hij fout is, maar hij staat op het punt alles te verliezen dus doet hij een beetje raar. Hij is opgegroeid in de tijd dat het linkse PVDA bolwerk de norm was en nu zijn ze een gemarginaliseerd kutpartijtje en alle PVDA lijpo's zijn nu bang om hun eeuwige verheven positie in de maatschappij kwijt te raken. Ook Jole verliest spreekwoordelijk zijn Zetel (van bedrog).

XaleX_2 | 17-08-17 | 23:17

@Berbaar | 17-08-17 | 22:37
Niet alle reaguurders over één kam scheren.
Toevallig interesseert het me geen reet wat die Sjorsjina nou weer loopt uit te kotsen op haar twatter.
Sommige mensen moet je gewoon negeren, zeker als ze een IQ hebben wat hun schoenmaat amper ontstijgt.

necrosis | 17-08-17 | 22:52 | 3

Wat is jouw schoenmaat?

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 22:56

Dan zijn we het daarover roerend eens.
Neemt niet weg dat tientallen sneuneuzen tegenwoordig niet verder komen dan "grappige" reacties over wat Jolo, Georgina (en heur Harries), Petuhr, Matthijs etc hier nu eigenlijk van vinden.
Nogal contraproductief lijkt me daar het allen aandachtshoeren betreft.

Berbaar | 17-08-17 | 22:57

Slettebak, Ik dacht dat je een kutdag had? Nu ben je Al Bundy? Een slechte schoenverkoper? Hou dan gewoon een keer je mond, cazzo. Morgen weer een dag.

ristretto | 17-08-17 | 23:02

En waar is ANTIFA nu?

WaitingLine | 17-08-17 | 22:51 | 1

Die zijn de heldhaftige verstoring van een vreedzame demonstratie in Charlottesville aan het herdenken.

de honden blaffen... | 17-08-17 | 23:04

Jaja je suis barca ... enzo .... ongezien de tyfus
De dobbernegers blijven binnen stromen en 1 op de 10 zegt straks plof of pakt een vrachtauto.
De religie van de vrede ..... truste allemaal dit is wat de meerderheid wil

Halal Snackbar | 17-08-17 | 22:49

In 1492 had Spabje de Reconquista afgerond en de laatste moslims de Straat van Gibraltar overgejaagd. Ruim 500 jaar later zijn zij terug hij af, deze keer samen met veel andere landen in Europa. Resultaat: de ene na de andere aanslag, ellende etc.
In 2017, 525 jaar later, gaan er steeds meer stemmen op onder de bevolking voor een Reconquista, the sequal. En de (Europese) regereing laat het zover komen.
Ik hoor hier de woede elke aanslag groeien.
Nee dit zijn geen nazis, fascisten of racisten. Het zijn normale bezorge mensen die in vrijheid onbezorgd over Las Ramblas willen lopen.

Winter_is_coming | 17-08-17 | 22:46

RIP lieve mensen!

Glas Koning | 17-08-17 | 22:46

De islam is een perfide doctrine, een moordzuchtige doodscultus.
De islamitische aanwezigheid in Europa is het gevolg van waanzinnige keuzes van de Europese politieke kaste en die Europese politieke kaste betrekt haar macht bij het reusachtige contingent zwakzinnig stemvee. Een zichzelf aanjagend vernietigend vuur.
Catch 22.

kempenaer | 17-08-17 | 22:45

Politici en al die naïeve landverraders die maar meer en meer van dit soort onmensen Nederland willen binnenhalen dienen nu een wijselijk hun muil te houden. Dit is precies waar jullie persoonlijk verantwoordelijk voor zijn door gewoon niet te doen wat je als fatsoenlijk politicus behoort te doen, namelijk de wil van de bevolking uitvoeren. Geen islam meer in Nederland. Kappen met de onzin. Geen schijnheilig gehuil meer op de tv van Rutte en Pechtold. Laten ze de families maar gaan bezoeken en hun excuses 100.000 maal aanbieden en vragen om vergiffenis. Vooral nog lekker een aar maand gaan lopen zeuren en neuzelen over de kleur van snijplankjes daar in Den Haag. Stelletjes vreselijk losers. Bah.

Ruikbaard | 17-08-17 | 22:44 | 1

De overgrote meerderheid heeft gestemd op partijen die het niet met Uw onzin eens zijn.
Dus wat nu "wil van de bevolking"? Doet men toch.
Wen er maar aan of vertrek!

Berbaar | 17-08-17 | 22:48

Wat drijft lichtgetinte islamisten?
Die vraag wordt na Barcelona nog urgenter..

de honden blaffen... | 17-08-17 | 22:43 | 5

"Wat drijft lichtgetinte islamisten?"

Het zijn zieke gestoorde mensen met een minderwaardigheidscomplex en een veel te grote ego en ze lijden vooral aan geldingsdrang en narcisme. Te slecht om een leven te maken. Te gestoord om een stil einde te zoeken. De leer van Jihadisme geeft ze een uitweg. Het is ernstig ziek. Heeft het iets met islam te maken? Ja zeker. Maar is het islam? Nee. Neem islam weg en dan krijg je dit soort shit nog steeds. Dit speelt al zo lang. En islam is op zijn hoogst een katalysator. Noem een Breivik, McVeigh, Kaczynski, Rudolph, Roof, Monis, Hodgkinson etc.

Deze geeft een goed overzicht: en.wikipedia.org/wiki/Domestic_terror...

Of deze: en.wikipedia.org/wiki/Domestic_terror...

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:06

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:06
Ik zie 11 noemenswaardige aanslagen sinds 1857.
Als ik hier de reeks islamitische aanslagen sinds 1857 plemp, zit je over een week nog te scrollen.

de honden blaffen... | 17-08-17 | 23:25

"Ik zie 11 noemenswaardige aanslagen sinds 1857. "

Je hebt het punt niet begrepen geloof ik. Het is geen vingerwijzen naar extreemlinks of extreemrechts (ja jihadisten zijn conservatief en rechts) het gaat om de statistieken. Die stellen dat zwakbegaafde idioten met een groot ego makkelijk te beïnvloeden zijn door een 'ideologie' en makkelijk zichzelf slachtofferen voor een 'groter goed' welke deze ook is. Grappig, of ironisch genoeg zie je dit meer bij 'conservatief' (moslims, joden, christenen etc.) dan bij progressief (socialisten, atheïsten etc.)

Bij liberalen (ondergetekende) zie je het HELEMAAL NIET. Goh? Waar zal dit aan liggen?

De Koreaanse Slet | 17-08-17 | 23:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een niet gemeende niets-zeggende statement van de niets-zeggende politicus Jesse Klaver.

letters_of_cijfers | 17-08-17 | 22:42 | 1

Hij zal het wel menen, maar het voegt niets toe: belangrijker het lost niets op.
Zolang bestuurlijk NL/EU niet in het hart getroffen wordt (lees direct bedreigd danwel aangevallen wordt) zal er niets maar dan ook niets inhoudelijk veranderen.

Stel je eens voor als een aantal CEO's van grote EU-multinationals of bijv. een timmermans wordt doogereden of in stukken geblazen door een islamfascist... dan zal je zien dat er werkelijk inhoudelijk wat gaat gebeuren.

litebyte | 17-08-17 | 23:00

Als Sting klaar is met het zingen van 'Dixie' in Charlottesville, kan hij gelijk door naar de Ramblas voor 'Inshallah'.... Oh wacht..... Eigenlijk sinds Manchester al haal ik mijn schouders op bij dit soort gebeurtenissen. Dit is mijn wereld niet meer. Misschien ook nooit geweest maar met mijn eigen verscheiden in het verschiet wordt ik steeds onverschilliger. Ik word nog een beetje kwaad over de waanzinnige wijze waarop een klein groepje fanatici erin slaagt om deze pre-middeleeuwse barbaarsheid door de strot van een complete cultuur te duwen door dit fascisme te faciliteren en stimuleren alleen omdat ze in in het islamofascisme hun eigen haat tegen de Westerse samenleving weerspiegelt ziet. Maar die kwaadheid ebt eigenlijk gelijk weer weg. Ik heb gelukkig een kinderen. Ik weet niet hoe dit gaat aflopen maar ik kan het met niet voorstellen dat over 200 jaar, mensen niet zullen zeggen: "Waar waren de mensen in godsnaam mee bezig in de eerste 3 decennia van de 21ste eeuw!!??" Er zullen in elk geval heel wat afstudeerscripties van cultuurhistorici aan gewijd worden. Wanner de burgeroorlog uitbreekt weet ik niet maar die zal bepalen wat er van West Europa overblijft. Niets is blijvend. Ook dit niet.

Ales | 17-08-17 | 22:41

Waarom wordt er in het topic zo expliciet gesproken van Catalaanse regering/president etc?

D-Fens_1963 | 17-08-17 | 22:40 | 2

Omdat Catalunya af wil van Spanje. Die willen niet nij Spanje horen. De president is ook vanavond niet naar Barcelona gekomen. We hebben hier een referendum gehad en Madrid heeft er schijt aan.

gato | 17-08-17 | 22:59

Catalonië is een autonome regio van Spanje met eigen regering en parlement.

Buerman | 17-08-17 | 23:23

Op TV hadden was een waas geplaatst over alle slachtoffers, want stel nou voor dat de bevolking de realiteit zou zien en niet meer geloven in de "islam is vrede" mantra. Daar liggen dode kinderen die bijna niemand zal zien en zal deze 'incident' daardoor snel vergeten worden. Dat in tegenstelling tot de verdronken Syrische jongen die wel goed voor de heersende propaganda was.

letters_of_cijfers | 17-08-17 | 22:39 | 1

Sterk punt. Overal wordt nu ook opgeroepen gedeeld materiaal gemaakt na de aanslag te verwijderen. Bij de aanslag in VS vorige week werd opgeroepen om de beelden juist te delen want zo konden we zien waar de nazi's toe in staat zijn. Het is weer duidelijk meten met 2 maten.

cocktailsmaak | 17-08-17 | 22:59

Wat is er met de nek van Jinek? Altijd die hand onder haar kin.

Normpje | 17-08-17 | 22:38 | 4

Jij hoeft mij niets uit te leggen. Wat jij meent te weten ben ik al weer vergeten. Schoenzool.

Normpje | 17-08-17 | 22:45

Daarnaast kan je met de hand de plooien in je gezicht wat strakker trekken.
Ji-nek verbergt haar domheid altijd door er voor haar op moeilijke momenten Engelse woordjes uit te flappen al dan niet refererend aan haar tijd in de states.

litebyte | 17-08-17 | 22:46

Dat is natuurlijk ook een dingetje dat helpt.

Berbaar | 17-08-17 | 22:50
▼ 1 antwoord verborgen

en ipv er echt iets aan te doen, worden de vrijheden van gewone mensen meer en meer ingeperkt, en de aanslagen van moslims gaan gewoon door.

Henk de Vries2074 | 17-08-17 | 22:37 | 1

Politici kiezen altijd de makkelijkste weg. Een complexe combinatie van politieke belangen, lafheid en carriere.

litebyte | 17-08-17 | 22:52

Terreur, mogelijk gemaakt en gesponsord door de eu kliek in brussel. En vergeet niet, al die anderen die meehelpen, om dit soort monsters binnen de europese grenzen te krijgen. En wie is het slachtoffer? niet die eu kliek in brussel, of die andere idioten, nee, de gewone man, vrouw, kind in de straat.

vluchtelingallergie | 17-08-17 | 22:37

Iedere keer weer de verontwaardiging. De ontkenning dat het niets met de Islam te maken heeft. Paar betonblokken plaatsen etc en dan een x tijdsduur later ergens anders hoppa de volgende.....
En dan weer de verontwaardiging etc.
Nou eh...
Je suis Barcelona hé !
600 dobber negers vandaag "gered" bij de oversteek naar Gibraltar.
Wen er maar aan.....

Is dit nog nieuws? | 17-08-17 | 22:35

En ja hoor. Sjors Verbaan bij Jinek. Zo doe je dat dus, in the picture blijven: zo nu en dan een haatzaaiende, stigmatiserende tweet.

kapoerewiet | 17-08-17 | 22:33 | 1

Hee niet zeiken, jullie willen blijkens de reaguursels toch allemaal weten wat Georgina (Jolo, Petuhr, Anne Fleur) er van vindt/vond.
Doet ze het, weer niet goed.

Berbaar | 17-08-17 | 22:37

Driss is ook weer zo'n rattenschedel

viezzionair | 17-08-17 | 22:33

Dat CNN is ook af

Glas Koning | 17-08-17 | 22:33

Deze aanslag is uiteraard weer gepleegd door islamitisch zwijnebraaksel maar mede mogelijk gemaakt door europees beleid.
Ze zijn absoluut medeplichtig en schuldig aan deze waanzin.
Waarom zijn er na de eerste aanslagen in europa nog steeds haatimams, salafistische haat huizen, steden die vol lopen met bebaard extremistisch tuig.
Grenzen die helemaal open staan, duizenden per dag die ongecontroleerd binnen komen.
Hier had al lang wat aan gedaan kunnen worden.
Heren van het europees parlement: U zijn alle laffe moordenaars, U bent op alle fronten schuldig en in een eerlijke wereld zouden jullie hiervoor berecht moeten worden. Jullie hebben het gefaciliteerd, toegestaan en laten escaleren.
Dit geld ook voor een klaver, rutte, pechtold en de rest van het uber linksche kartel!

nietmijnbaardvriend | 17-08-17 | 22:29 | 3

To-le-ran-tie politiek trekt zijn handen er van af en zegt, de moskee moet het zelf oplossen met die haat imams.

IPNP | 17-08-17 | 22:31

In deze oorlog is NL weer zogenaamd neutraal

viezzionair | 17-08-17 | 22:35

Ooit dacht ik, het internet bewaart alles. Helaas. Het internet maakt het inmiddels ook mogelijk om te vernietigen. Niet www natuurlijk maar de laffe loonslaafmoderatortjes. Pathetic suckers. Oké. De geschiedenis wordt geschreven door de winnaars. DAT, met de wetenschap dat www wordt bewaakt, in acht nemend, horen we uiteindelijk niet bij de winnaars want ons woord, hoe prachtig, schitterend, boven alles uitstekend ook, zal verstoten, verwijderd worden. DAT geeft ernstig te denken. 13 doden. 80 gewonden. Hoe te verklaren? Hoe te duiden naar miljoenen Europese burgers? Ga maar rustig slapen-keuken trapje?

JoyCee | 17-08-17 | 23:01

12 doden, mensen

blablaGast | 17-08-17 | 22:25

As we speak lijkt er nu weer wat te worden vrijgegeven. Overigens geen sprake van paniek geweest. Grimmige maar rustige sfeer.

cucaracha | 17-08-17 | 22:25

Met twee dingen ben ik het vandaag eens met de Koreaanse Slet. Het is een kutdag en ik ben het PORCODIO helemaal zat met al dat geweld.

ristretto | 17-08-17 | 22:24

Ik zit nu (puur ter controle) naar het extreemlinkse NieuwZuur te kijken en pas na 20 minuten vluchtig het woord islam gehoord, verder vooral lullen over de ETA en dat die ook verschrikkelijk waren.
Ze hadden moeten beginnen met : opnieuw een islamitische aanslag in het vrije en superieure westen.
Voor de nieuwe regering : bezuinigen op het hele Mediapark met 800 miljoen en terugbrengen naar hooguit 1 net AUB!!

Keyboardspeler | 17-08-17 | 22:23 | 2

Is stuitend dat Nieuwsuur de aanslag op een hoop gooit met aanslagen van de ETA en de deskundologen hier moeiteloos bij aansluiten. Wij moeten dit zien als een van de vele aanslagen in Spanje en men heeft er ervaring mee. Nu verder met sport.

A.S. Perien | 17-08-17 | 22:33

Te genant voor woorden inderdaad. Een binnenlands conflict vergelijken met een - want dat is het inmiddels - wereldwijd opererende ideologische veroveringsoorlog.

Graaisnaaiert | 17-08-17 | 22:58

Vanuit Barelona kan ik melden dat de chopper nog steeds vliegt en met name la Vella, oude stadsdeel achter de ramblas afgezet is. Was overigens binnen pilsch halen toen die pisvlek 1 straat verder toesloeg.

cucaracha | 17-08-17 | 22:22 | 1

Take care and be safe.

ristretto | 17-08-17 | 22:33

En die inteelt Slavendrijvers/Vikingen van Rosenborg scoren tegen het operette gezelschap dat Ajax als verdediging opstelt.
Ook dat nog. Alsof het vandaag al niet allemaal erg genoeg is.

Rommelende Onderbuik | 17-08-17 | 22:22 | 1

Agh veel van die afa mongolen zitten tussen die trommler figuren in de bijlmerdome dus die winst van Rosenborg gun ik ze wel .
amsterdam is de grootste kutstad van nederland waar heel veel van die linkse landverraders zijn genesteld.

010ert | 17-08-17 | 23:04

@UPDATE 22u04
Komen die finse smoesjes weer: *Nee, ik was het niet, het was mijn broer*.

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 22:22 | 2

Die noemen elkaar allemaal broer

Plaktong | 17-08-17 | 22:53

Door al die inteelt huwelijken kan zelfs je neef je broer zijn. Doet mij denken aan dit oude fragment (maar een beetje lol hebben in deze moeilijke dagen): www.youtube.com/watch?v=GU5VMqhUbA4

Keyboardspeler | 17-08-17 | 23:09

Ok., schijnt inmiddels verwijderd te zijn.

Von Mutzenbacher | 17-08-17 | 22:26

Prachtig. Die video mag al niet meer, dus verwijderd. Het is dubbel. Enerzijds wil ik de gruwelvideo's om iedereen (niet de meeste reaguurders overigens, die zijn al wakker) virtueel recht in zijn bakkes te spouwen. Anderzijds, als de video's bedoeld zijn om een bewijs naar Mo en zijn 'bouwer Allah' en de volgelingen te pleasen, juist niet. Dan maar toch wel. Doe maar. Laat maar zien hoe walgelijk barbaars ACHTERLIJK je bent. Geef ons nog meer reden om je 'beschaafd' af te sluiten van alle basis. Geen water meer. Geen olie. Geen gas. Geen handel meer. Sluit ze allemaal maar af van het economisch verkeer. Geen toegang meer tot de infrastructuur om het allemaal mogelijk te maken. Dat heb ik jaren geleden Israel verweten dat zij dat deden. Nu zeg ik; briljant en volg ik het. Geen Moslim deelt nog mee met mijn economische verkeer. En, haha, toevallig (NOT!) ben ik nu ook in een tamelijk onschuldige positie om ze af te sluiten van een basisbehoefte. Dat gebeurt al in NL. Ik ben echt, echt, niet de enige.

JoyCee | 17-08-17 | 22:36

LOL @JoyCee
Afsluiten van olie en gas?
Denkt U dat men er daar behoefte aan heeft van ons?
Verder is half NY van de Saudis en vele grote ondernemingen (deels) ook van souvereign wealth funds uit die regio.
Het dunkt mij dat de enige basisbehoefte die U ze kunt ontzeggen is dat er een keer het vuilnis niet wordt opgehaald. Dat zal ze leren!

Berbaar | 17-08-17 | 23:05
▼ 1 antwoord verborgen

Aha ook Macron zit al lekker in de deugmodus: mobile.twitter.com/EmmanuelMacron/sta...
Al die vreselijke misselijkmakende kijk-mij-solidair-zijn tweets. En nooit eens iets over dader en motief. Morgen allemaal een Catalaans vlaggetje, we neuriën Imagine op de Ramblas mee, Rutte en Timmerfrans een onverwachts rouwuitje naar Tapasland en weer over tot orde van de dag. Ah en natuurlijk Paleis op de Dam met de Spaanse vlag!

de Voorzittert | 17-08-17 | 22:19

net NOS gekeken, en heb spontaan de diarree gekregen.
10 minuten een geen woord over een islamitische daad .
Alleen een terloopse opmerking dat het door IS is geclaimd
Maar Rutte zal wel met de oplossing komen, geen witte busjes meer kopen.

shimanski | 17-08-17 | 22:17 | 3

En natuurlijk of en hoeveel Nederlanders....

IPNP | 17-08-17 | 22:18

@IPNP | 17-08-17 | 22:18
Drie gewonde Nederlanders! Buiten levensgevaar! Maar da's ook erg! Want van Duytschen bloed! Uit Nederland! Landgenoten! nos.nl/artikel/2188550-kabinet-drie-g...

Stormageddon | 17-08-17 | 22:23

Stormageddon | 17-08-17 | 22:23
Oh ja ik kan het zo snel niet typen of de media heeft al een artikel geprint over.... de nederlanders. Stelletje racisten.

IPNP | 17-08-17 | 22:51

Welkom, welkom in ons land!

echt_links | 17-08-17 | 22:16

De Ramblas zal nu wel worden uitgerust met extra dikke betonblokken... en busjes huren zal nu wel een stuk lastiger worden in Spanje... oh en versleutelde data maken we strafbaar, dat zal ze leren die islamfascisten!

litebyte | 17-08-17 | 22:14

Hoe laat en waar de demonstratie van francisco van jole morgen?

lachenjoh | 17-08-17 | 22:13 | 1

U gaat nu zeker met een busje?

litebyte | 17-08-17 | 22:15

Het wachten is op de eerste gek van gchristelijke of nazi signatuur die met een gehuurd/gejat busje een salafistische moskee binnenrijdt. Dit is precies waar de boys uit Raqqua of wat daar nog van over is op uit zijn.

Brulboei_61SB | 17-08-17 | 22:12 | 1

Nou je zou er bijna op hopen. Alleen al om de idiote en islam-ontwijkende reacties van de media te ervaren. Maar to the point: neem dan maar die grote moskee in Rotterdam zuid, dat ruimt lekker op.

KaTeEm | 17-08-17 | 23:02

Heeft g verbaan al wat te melden ?

010ert | 17-08-17 | 22:08 | 2

Die schijnt samen met Jolo, Jinek, Matthijs, Anne Fleur etc een app-groepje te hebben waarop ze zich bescheuren dat ze hier zo vaak om hun mening bevraagd worden.
Jolo lijkt voor te liggen, hij is jullie vast dankbaar.

Berbaar | 17-08-17 | 22:22

Die zit nu bij Jinek.

gato | 17-08-17 | 22:55

tring tring met van die jassen .zo dat was snel . ze stonden al in de straat en dan was ik nog niet eens een bekende van de politie.

medelmo | 17-08-17 | 22:08
-weggejorist-
medelmo | 17-08-17 | 22:06

In Spanje zal ook wel weer wat policor types vinden dat hij met een spijt-rapliedje zijn straf wel heeft gekregen. Net als die nepdildo hier in Nederland. Die lelijke nepvlogger.

tis_wat | 17-08-17 | 22:05

Wel toevallig een youtuber. Precies wanneer youtube bezig is met het censoren van alle waardevolle video's die niet politiek correct zijn.

Winger | 17-08-17 | 22:04 | 1

Een moslim kan, hoe erg hun openlijke jodenhaat ook is, per definitie natuurlijk niet politiek incorrect zijn.

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 22:09

Heeft van jeaule al afstand genomen van de aanslag? *durf te vragen*

New Quacka | 17-08-17 | 22:01 | 1

De huisflikker van de Joop is er van overtuigd dat Baudet en Wilders er meer mee te maken hebben.

eerstneukendanpraten | 17-08-17 | 22:05

Al met al toch steeds duidelijker zichtbaar dat we in escalerende geweldsspiraal terecht gekomen zijn. Waarin de wat zwakker begaafden der wereld door moderne voor iedereen toegankelijke media op veel grotere schaal worden blootgsteld aan schadelijke ideologiën gebaseerd op wereldvisies die mede dóór dit verschijnsel gevaarlijker dan ooit worden voor ons allemaal. En of we het dan over extreme islam, over extreem nationalisme of de extreem links identiteitsgekte hebben maakt an sich niets uit.

We moeten hier iets mee. Begrenzen van vrijheid is geen goed idee. Tolereren van dit escalerend geweld ook zeker niet. Bestrijden van achterlijke ideologiën is, samen met bevorderen van rationaliteit en een humaner wereldbeeld de enige strcuturele oplossing

F#ckingAwesome | 17-08-17 | 22:00 | 1

De oplossing is segregatie. We bouwen een muur langs de grens met Turkije, Oekraïne (aan *onze* kant van Oekraïne) en dan naar het Noorden. Wie in islam gelooft gaat de muur over. Wie in Westerse cultuur gelooft blijft hier. Geen onderling contact, geen dealtjes, geen handel. Wij zoeken het hier uit. Zij doen daar hun ding. Kijken we over een jaar of honderd wat werkt.

marcoplarco | 17-08-17 | 22:28

Het wordt volgend jaar wel druk met al die herdenkingen van aanslagen tot nu toe.

Eshek | 17-08-17 | 22:00

De schuld van Trump. En Geenstijl.

Bert Konterman | 17-08-17 | 21:57

Kunnen we Milos Zeman niet vier jaar lenen?
Iedereen z'n zin, een sociaal democraat met een bloedhekel aan immigratie.

CoJoNes | 17-08-17 | 21:56

en het is oorverdovend stil op het Twitteraccount van Francisco van Jole.
wat zou hij denken? ."shit, hoe lul ik me hieruit"

shimanski | 17-08-17 | 21:54 | 1

Van Jole denkt niet dat is een glibberige berg virtue signaling compost wat per ongeluk kan praten. Ik zou het niet eens een mens willen noemen.

GerMonster | 17-08-17 | 23:11

Nou Peter R de V, kom er maar in.
Deze week bofte je al dat je de gebroken kaak van Tim Hofman mocht bejubelen.

Eerder verdedigde je het doodschoppen van een grensrechter ("sommige grensrechters zijn grenzeloos onsportief"), het afslachten van cartoonisten ("provocerend") en joden ("hun bestaan is haram"), en je vond dat afvallige moslims zoals Hirsi Ali in de sharia de doodstraf verdienen; en dus geen recht op bescherming hebben.
Over Ariane Grande heb ik je niet gehoord, maar je zult het wel k*tmuziek vinden.

Dus kom maar op.
Wat is er mis met voetgangers?

Dandruff | 17-08-17 | 21:54 | 2

die kunnen in de weg lopen , of een andere mening hebben .
en je weet; dat mag niet , zeker op of in de buurt van een markt.

medelmo | 17-08-17 | 22:01

Je vergeet nog dat de vader van Natalee Holloway ook een domme eikel is volgens Peter. Want die lijkt iets voor elkaar te krijgen want Peter zelf nooit is gelukt. En dat moet hij dan even laten merken.

Wedstrijdkrokodil | 17-08-17 | 22:01

Ik wacht op dezelfde ophef over de reactie (afgelopen week over Trump) van onze politici, door de msm.

IPNP | 17-08-17 | 21:54

Waarom krijg ik toch altijd de indruk dat dit soort aanslagen voor IS eveneens nieuws is en ze zich vervolgens haasten om te melden dat het "soldaten van IS zijn"?

Bulgingrije | 17-08-17 | 21:53 | 1

Omdat dat vaak ook zo is. Wij noemen ze vervolgens lone wolf, wat gezien hun betrekkingen met lokale terreurbendes natuurlijk geenszins waar is...

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 22:05

Ik denk niet dat rapper Driss voorlopig nog op een strand zal zitten.

brutus68 | 17-08-17 | 21:53

RTL Summernight. Nee kut! Een aanslagpleger is er niet op uit om mensen tegen elkaar op te zetten. Die is erop uit om te doden in naam van zijn sprookjesfiguur goddomme!

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 21:53 | 4

Precies, zal hem een rotzorg zijn dat Sunny ruzie krijgt met Wierd. Manman

kapoerewiet | 17-08-17 | 21:58

Begrijp dat dan.
Als wij denken dat isis er op uit is mensen tegen elkaar op te zetten, dan gaan wij denken dat isis net zo iets is als een politieke partij die de import van terroristen aan banden wil leggen.
Want mensen vermoorden = islam bekritiseren, zo iets.
Als wij nou allemaal maar denken dat massamoord en verbale kritiek allebei even erg is, dan valt die islam best mee.

Dandruff | 17-08-17 | 22:00

Begrijp dat dan.
Als wij denken dat isis er op uit is mensen tegen elkaar op te zetten, dan gaan wij denken dat isis net zo iets is als een politieke partij die de import van terroristen aan banden wil leggen.
Want mensen vermoorden = islam bekritiseren, zo iets.
Als wij nou allemaal maar denken dat massamoord en verbale kritiek allebei even erg is, dan valt die islam best mee.

Dandruff | 17-08-17 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

De reacties van die blokhoofden uit Den Haag zeggen weer alles. Standaard nietszeggende "het is toch zo erg"-riedeltjes . Empathie anno 2017, paar copy/paste empathietrefwoordjes uit de printer draaien, op twitter flikkeren en gewoon doorgaan met wegkijken. Met leiders als dit zijn we kansloos, met handen en voeten gebonden, overgeleverd aan dit waanzinnige demografische uitruilexperiment.

Graaisnaaiert | 17-08-17 | 21:53 | 1

Toen Trump het over geweld had van beide kanten, en daar op twitter reacties op kwamen, was dat hier groots nieuws in de MSM. Maar dat de reacties van onze politici niet goed worden ontvangen daar hoor je niks over.

IPNP | 17-08-17 | 21:56

RTL summernight, onzinstatistiekjes en de opmerking, slechts 18% van de aanslagplegers is een teruggekeerde jihadist op toontje waarvan je direct weet wat ze echt bedoelt. Manmanman

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 21:52 | 1

Vergeten ze even te vermelden hoeveel procent hoogblond was? Ik gok dat het een lager getal is. Maar ja. Ik ben dan ook meteen een islamfoob.

tis_wat | 17-08-17 | 22:21

Pechtold:
Ideaal van verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar zal alle waanzin overwinnen.
Hij wilde nog schrijven: als alle moslims Europa verlaten hebben, maar durfde niet.

Jan Dribbel | 17-08-17 | 21:51

Heeft Georgina Verbaan haar enorme politieke visie al op deze aanslag losgelaten?

De Laureaat | 17-08-17 | 21:50

IK WEET WAT! We organiseren een stille tocht om de doden te herdenken, niet dat die er iets aan hebben maar dan voelen we ons een stuk beter, en.. en.., dan gaan we net doen alsof we heel erg meeleven, en filmpjes ervan maken en dan delen op facebook en twitter en zo.... en dan zeggen we "stoute terrorist", dat helpt echt wel!

Mennisko | 17-08-17 | 21:49 | 2

Goed idee!
En dan gaan we ook "don't look back in anger" zingen!
Want het zoveelste stapeltje dode voetgangers is niks om je druk over te maken!
Nee; kritiek op een religie die dit geweld aanmoedigt, dàt is pas kwaadaardig.

*Jesse Klaver de woorden uit de mond trekt*

Dandruff | 17-08-17 | 22:06

Ik zag vandaag nog een stoffige piano bij de kringspierwinkel staan. Vergeet die er ook meteen als glijmiddel bij te doen

tis_wat | 17-08-17 | 22:18

Alexander Pechtold: "Ik hoorde eerst dat de dader een Marokkaan is. Maar het blijkt een Spanjaard van Marokkaanse afkomst te zijn. Dus eigenlijk gewoon een Spanjaard. Wat triest is het toch dat Spanjaarden elkaar dit onderling aandoen".

EricDonkaew | 17-08-17 | 21:49 | 1

Wat een onzin, alsof een papiertje iets veranderd. Dat is echt he vies afschuiven op een 'binnen lands probleem'

MarcoC1991 | 17-08-17 | 22:27

Vernietig Mekka en je haalt de angel uit de essentie van 1400 jaar terreur en deal met de gevolgen, hoe kwalijk ook.

Ernst Oosters8389 | 17-08-17 | 21:48

@Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 21:30
Jammer dat ze hem in het topic vermelden, absolute madman.

MogeWijEveOvergeve | 17-08-17 | 21:48 | 1

*niet

MogeWijEveOvergeve | 17-08-17 | 21:50

Frans Timmermans is ook al begonnen met zijn nep emotie.

franck7020 | 17-08-17 | 21:47 | 1

ring kapje en knuffel ?
ook voor de slachtoffers van Maidan?
oh nee dat straalt slecht af op een leeg inlegvel en collega van Baalen en bad teeth verhofstadt.
allen lid van een sekte . eeeeuhh u weet wel ill... ustere heerschappen

medelmo | 17-08-17 | 21:56
-weggejorist-
Bakito | 17-08-17 | 21:47 | 3

Iemand al aan Georgina Verbaan gevraagd wat zij er van vindt?

Snorro | 17-08-17 | 21:46 | 2

Ondanks het trieste gebeuren vandaag denk ik dat Georgina, Petuhr, Jolo, Anne Fleur, etc zich tegenwoordig een deuk lachen in de panelen hier.
Iedereen en zijn moeder wil opeens weten wat ze van alles (en niks) vinden.
Voor mensjes die van beroep vooral aandachtshoer zijn is dat wel een mooi gegeven.
Top gedaan jongens!!

Berbaar | 17-08-17 | 22:04

Georgina maakt zich alleen druk om kippen en lowlands bij Jinek.

Al met pensioen | 18-08-17 | 00:15

R,I,P voor de slachtoffer en hun familie.
Ik zie vooral toeristen, denk ik, bijv. Engelsen.
Bijna elke grote Europese stad heeft nu al islam aanslagen gehad, Parijs, Brussel, Londen, Barcelona, Madrid, Stockholm.
Alleen Amsterdam ontbreekt nog...
De modus operandi: huur een bestelbusje, neem je paspoort mee, neem een rugzak wapens mee, ga naar drukke winkelstraat.
Vol gas, allah akhbar, laat je doodschieten door de politie op de vlucht .

Aftermath:
-bekend bij de veiligheidsdiensten
-geschokt en medeleven
-facebook, twitter en GeenStijl explodeert
-kaarsjes, teddybeertjes, bloemen en Imagine/don't look back in Anger
-discussie op TV en radio en de internets
-na 3 dagen is alles vergeten
-op naar de volgende aanslag

Het meest creatief waren de moslims nog op 9/11, maar ja, dat was dan ook uitgevoerd door de Mossad in samenwerking met elementen in de US zelf (conspiracy alert!)

King of the Oneliner | 17-08-17 | 21:46

En de zogenaamde liberalen politiek blijft maar islam importeren.

franck7020 | 17-08-17 | 21:45

Bij die beau op rtl plakken ze netjes een zwarte balk over driss zijn ogen. Fucking lefties! Gisteren idem toen Jensen daar zat.. was schandalig hoe ze Jensen aanpakten

deechteprins | 17-08-17 | 21:45 | 2

Helemaal me eens. Ik vind die Jensen een arrogante kwast, maar hij zij gisteravond wel veel goede dingen. Helaas is hij vaak erg langdradig, en was zijn mening niet helemaal zoals verwacht dus werd hij stelselmatig afgekapt.

Al met pensioen | 18-08-17 | 00:07

Hoera!! Na reactie weer ff flink scrollen! (nu dus weer)

Al met pensioen | 18-08-17 | 00:09

CNN Blitzer is een f*cking idiot. Gvd , hoe kom je d'r op ! Geen woorden voor. Reacties van onze politici , althans die welke om 21.43 in dit artikel staan , nietszeggend, bedroevend, wegkijkend.

Zwizalletju | 17-08-17 | 21:44

Merkel, bedankt!

Memek | 17-08-17 | 21:44

Jesse Klaver hou je bek, jij wilt nog meer van die mafkezen binnenhalen!

CNN bevestigd 2 e aanslag

joppo0 | 17-08-17 | 21:44

Don't look back in anger. Instead, look forward in anger!
*ban islam*

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 21:42 | 1

Kan wel weer boos zijn en te hoop lopen. Maar ik heb ook niks persoonlijks tegen mijn Moslim-buren. Niet helemaal mijn soort mensen, maar gedragen zich best netjes verder. Heb ik liever dan dat andere asociale babyboomstel.
Dus ja, ik voel met u mee, en ik wil ook wel wat met mijn verontwaardiging en afgrijzen, zeker ook tegen gekozen establishment die maar geschokt alles blijft bagatelliseren, maar wat en hoe nu precies? Zolang mij medelanders partijen als VVD, D66 en PvdA blijven stemmen, moet ik me misschien maar neerleggen bij onze democratisch verkozen teloorgang.
Hoe doet Ajax het eigenlijk?
Zeker ook niet best?

Rommelende Onderbuik | 17-08-17 | 21:49

Nadat de linksisten, SJWs, weg-met-onsers, enzovoorts enzoverder, de afgelopen week een "field day" hadden met die debiel die in Charlottesville met een auto op demonstranten inreed - met 1 dodelijk slachtoffer (Heather Heyer; alle linksisten weten zeer vroom de naam van het slachtoffer te melden) - en waarbij de termen Nazi's, fascisten, KKK, enzovoorts enzoverder, niet van de lucht waren.....

En hou me ten goede, hoor, ik vond het een vreselijke aanslag op mensen die gebruik maakten van hun VvMU, maar eea vond wel plaats in de USA, waar toch wat anders gedacht wordt over vrij wapenbezit dan in de EU (ook al was het "wapen" in dit geval een auto)

Na die field day dus - lees de van "voorvocht" druipende artikelen er maar op na bij de Joop en vooral bij dat sneue sitetje van Peter Breedveld en zijn groupies - is het hier in West Europa inmiddels weer "business as usual": geradicaliseerde muzelmannen die proberen zoveel mogelijk westerlingen over de kling te jagen.

En ja, hier hadden we Breivik 5 jaar geleden, en worden er wel eens varkenskoppen bij een moskee achtergelaten (hetgeen ik ten zeerste afkeur), maar als we uitgaan van ca 500 miljoen Europeanen in de EU, en ca 20 miljoen muzelmannen (vnl in West Europese landen), dan is moslimterreur toch wel hevig oververtegenwoordigd in het totale "terreurplaatje".

Dr_Johnson | 17-08-17 | 21:41 | 1

Ach ach ach, wat hadden ze een mooi weekend.. en nu weer back to reality. Als ze dat nu ook eens zouden erkennen zijn we een stukje verder. Ik zie dat alleen niet gebeuren.

Von Mutzenbacher | 17-08-17 | 22:02

Op CNN hebben ze het nu vooral over '2 police officers' die ook zijn geraakt door die bestelbus. Dat klinkt stukken beter dan 50 doden.

XaleX_2 | 17-08-17 | 21:39 | 1

Dit is een andere aanslag, andere plaats, twee uur later.

Jan Dribbel | 17-08-17 | 21:42

Weer een aanslag? Op CNN hoorde ik dat er 2 agenten zijn omvergereden.

Wasbakplasser | 17-08-17 | 21:39 | 2

Is dezelfde aanslag zoals ik het begrijp.

XaleX_2 | 17-08-17 | 21:40

Zou goed kunnen, ik luister maar met een half oor naar de televisie..

Wasbakplasser | 17-08-17 | 21:42

Vanavond bij Jinek, allemaal lieve moslims. Die ook slachtoffer zijn geworden. En het heeft niets met dat geloof te maken. "Laten we in godsnaam de boel bij elkaar houden en niet Die-Wilders een argument geven". Dream on.

Kamervraag | 17-08-17 | 21:36

Wat een debiele emotieloze reacties weer van "onze" politici. Geeft me het gevoel van eerst iemand op zn bek rammen en dan zeggen dat je meeleeft met het slachtoffer.

nietmijnbaardvriend | 17-08-17 | 21:36 | 1

Volksvertegenwoordigers zijn mede verantwoordelijk. Het gevaar is al jaren bekend. Als blanke extreem-rechtse organisaties zoveel slachtoffers in West-EU op hun naam zouden hebben, was alles op alles ingezet om het uit te roeien - met het islamfascsime is het al jaren een ander verhaal. Een combinatie van laffe angst en (geo-)politieke belangen.

Begin eerst maar eens de meer dan 400 islamfascistische organisaties in de EU te verbieden die streven naar een streng islamitische samenleving

litebyte | 17-08-17 | 21:50

Even een luxe eerstewereldprobleempje tussendoor: Is er al een twitter/facebook ava vlaggenprotocol? Welke vlag moeten we gebruiken? De Spaanse of de Catalaanse?
En moeten we #jesuisbarcelona hashtaggen of #soybarcelona of #jobarcelona?
Zijn wel dingetjes hoor....

Stormageddon | 17-08-17 | 21:36 | 2

Spaanse natuurlijk, Catalonië is een opstandige provincie. Die vinden wat van betalen voor de siësta houders.

MarcS | 17-08-17 | 21:40

@MarcS | 17-08-17 | 21:40
Ok, dank. The Catalan flag it is.

Stormageddon | 17-08-17 | 21:42

Ik heb nou al een hekel aan al die guthmenschen die hun facebook profiel gaan tooien met de Spaanse vlag, en verder geen klote doen.

Mather | 17-08-17 | 21:35

Ik snap het niet... zelfs nu, als ik dit met collega's zou bespreken, mensen waarmee ik normaal altijd op één lijn zit... niemand durft zelfs boos te worden... Islam is onbespreekbaar... ligt het aan mij? Ben ik opeens "fout" of zijn reaguurders op de een of andere manier wakker en de rest slaapt?!

Samui07 | 17-08-17 | 21:34 | 5

De angst om politiek incorrect bevonden te worden is vooralsnog groter dan om het slachtoffer van een aanslag te worden.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 21:40

The matrix. Blue pill staat voor de leugen en de illusie maar ook voor dat wat veilig voelt. The red pill staat voor de vrijheid en de waarheid. Vaak is die waarheid heel pijnlijk. Zwakke mensen kunnen die pijn niet hebben. Deze bluepillers zal je nu dan ook niet horen over de islam en iedereen die wel over de islam begint zal snel afgekapt worden. Op welke manier dan ook.

VeelTeSteil | 17-08-17 | 21:41

Een zeer herkenbaar fenomeen. Veel mensen kunnen het niet geloven dat een bepaalde religie zo problematisch kan zijn. Ze zijn opgegroeid met het beeld van vijf 'gelijkwaardige' wereldreligies waarvan drie monotheïstische en dan boeddhisme en hindoeïsme.

Reaganmania | 17-08-17 | 21:45
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar moslims zijn dubbel slachtoffer volgens Rutte.

osolemio | 17-08-17 | 21:33

De laatste vraag van de reporter aan Rutte (NOS journaal). "Het wordt wel erg veel nu? " Reactie Rutte "Het is verschikkelijk".
Als we het vooral maar niet hoeven te benoemen. Wat een ongelofelijke l.l

Ben Hetzat | 17-08-17 | 21:32 | 2

Willen benoemen en dan geen lUl durven typen. LUL!

Teleo | 17-08-17 | 21:40

Sommige woorden houdt Joris niet zo van. Maar bedankt voor deze verfijnde reaktie

Ben Hetzat | 18-08-17 | 02:10

Acht uur journaal maakt het cirkeltje rond: opent met aanslag op toeristen in Barcelona en eindigt met repo in Dubrovnik over het teveel aan toeristen.

kapoerewiet | 17-08-17 | 21:32

gaat google nu ook alle sites van extremistische Islam verwijderen.

shimanski | 17-08-17 | 21:32

Je kunt dit alleen als je een ander mens als een untermensch kan zien. Ze mogen wel een beetje opschieten met het mentale anti-virus tegen brainwashen en sektarisch werven en gewijs haat organiseren. Anders stop dit niet. De organisatoren van chaos hebben het in ieder geval naar hun zin.

kloopindeslootjijook | 17-08-17 | 21:31

En ja, de dader wordt een Spanjaard van Marokkaanse komaf genoemd. En de aanslag is door IS opgeëist. De nos komt er wel.

ristretto | 17-08-17 | 21:31 | 1

Er zijn reaguurders die zullen zeggen dat DEASH (niet IS) alles opeist ook al waren ze het niet.

MarcS | 17-08-17 | 21:36
-weggejorist-
mevr.Kribo | 17-08-17 | 21:30

Ach, tante Leens heeft het al zo vaak gezegd; heeft niets met Islam te maken.

mevr.Kribo | 17-08-17 | 21:30

Eén randdebiele Amerikaanse neo-nazi vermoordt iemand ... Heel de linkse wereld schreeuwt moord en barnd.

De zoveelste serie doden door moslimterreur ... Het is en blijft oorverdovend stil in het kamp van het deugvolk.

James Lastig | 17-08-17 | 21:30 | 2

Tja, een reguliere plensbui van moedertje natuur is natuurlijk iets heel anders dan een kleuter met een waterpistool.
Niet dat ik dat denk, maar zo moet het ongeveer werken in SJW/Gutmensch-logica.

Rommelende Onderbuik | 17-08-17 | 21:43

Ah, de formatieridders hebben ook gereageerd op dat afschuwwekkende Twitter.
Die Tweet van Pechtold is toch helemaal weerzinwekkend te noemen. Zeg dan helemaal niets, apert figuur.

Ommezwaai | 17-08-17 | 21:29

Jammer dat dit zo slecht op de Islam afstraalt he Peggold, lelijke smerige wegkijker.

Randall3.0 | 17-08-17 | 21:29

Het vervelende van dit soort aanslagen is natuurlijk dat dit het o zo noodzakelijke en belangwekkende maatschappelijk debat over het dodelijke gevaar van keukentrapjes zo naar de achtergrond drukt. En da's best zonde. Want statistisch blijft het wel zo dat de meeste mensen thuis overlijden. Dus dan kan je maar beter op vakantie zijn.

Stormageddon | 17-08-17 | 21:28

Nu hebben ze op CNN weer een nieuwe Breaking News.
Trump heeft weer eens iets raars getwitterd.

Jan Dribbel | 17-08-17 | 21:28 | 1

Onze MP is een MP voor alle Nederlanders, behalve voor Nederlanders die geen facebookaccount hebben. Irriteert me ook mateloos, dat een staatshoofd godbetere het censurerende stasivehikel Facebook gebruikt.

CoJoNes | 17-08-17 | 21:27 | 1

U bedoelt Twitter, neem ik aan?

Ommezwaai | 17-08-17 | 21:32

Blitzer noemt het een copycat?
Nou, daar rijden er nogal wat van rond dan.
Dementie is niet leuk.

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:25

Maar eh, die islam hè. Daar wil je toch niet bij horen?

Stijlicoon | 17-08-17 | 21:24

Zo even de neuzen tellen.
Yep we zijn nog met meer => niets aan de hand....

Andersdenkend | 17-08-17 | 21:23 | 1

Maar dankzij de demografische ontwikkeling zijn we over luttele jaren niet meer met meer. Wat zullen onze politici dan zeggen, vraag ik me af? Wat ik verwacht is dit: "Ja, zij zijn met meer, dus logischerwijze zijn ze hier nu de baas. Ga allemaal aub. dood of weg of bekeer u. Vergeet uw voormalig bestaan, uw voormalige cultuur, uw idealen, en aanbid alla."

Wedden? :-(

Opslag Medium | 18-08-17 | 09:33

Wat een vreselijke gebeurtenis; sterkte voor de nabestaanden.
Wat me opvalt is dat onze MP elke, maar dan ook elke aanslag afdoet als een "laffe aanslag". Als een Jihadi een pantserwagen aanvalt met een randenstoker dan nog zal Rutte spreken over een laffe aanslag. Er is niks authentieks aan die man en het interesseert hem geen donder.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 21:23 | 2

Het is niet de aanslag die laf is maar Rutte die weigert het islamitische gevaar te erkennen.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 21:36

zijn doelen worden nagestreefd , leiders wensen dit.
En teveel mensen stemmen daarop.

medelmo | 17-08-17 | 21:45

Ah!
Pechtold bedoelde te schrijven:
"Verdraagzaamheid lijkt nu weerloos, maar mijn ideaal van waanzin zal overwinnen."

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:22

Dat is wel een heel grove 'spin' van Wolf Blitzer. De lul.

Teleo | 17-08-17 | 21:21 | 2

Bij CNN zijn ze inmiddels al weer over gegaan naar het Trump bashing topic. Zegt wel genoeg over wat voor rattenbolwerk de MSM is.

XaleX_2 | 17-08-17 | 21:27

alt right groeit wederom door zijn "spin".
Gelukkig snappen ze dat nog niet eens.

medelmo | 17-08-17 | 21:47

Welkom welkom meer dan welkom in mijn land .

blauwe zander | 17-08-17 | 21:21

Als zo'n busje zich nou eens door een Antifademo ploegt, mag ik dan het woord "ironie" gebruiken?

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:17 | 1

liever gerechtigheid .

medelmo | 17-08-17 | 21:49

19:17 El Pais komt met een foto en de naam van de dader,
20:06 NOS heeft nog geen idee wie de dader is en in welke hoek ze moeten zoeken.

Ben Hetzat | 17-08-17 | 21:16 | 2

Nee, de NOS had al lang op de hoogte kunnen zijn. El Pais en El Nacional wisten al van de dader. Waren ze ook wel maar de NOS is bewust aan het downplayen,. Geen identiteit van de dader en bewust aanvankelijk de aanslag ver weg op pagina's 132-143 op Teletekst proppen.

knerf | 17-08-17 | 21:44

dat was mijn punt

Ben Hetzat | 18-08-17 | 02:08

Zolang er geen bus over de kinderen van de wegkijkende politici rijdt gebeurt er niets.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 21:12 | 2

Zit Breivik eigenlijk nog in de bak of is die lul al op vrije voeten?

Teleo | 17-08-17 | 21:23

waar houden die een demo ??
bij merkel thuis hoop ik , of neemt die nooit de bus?

medelmo | 17-08-17 | 21:51

Er zijn een paar honderd zwakbegaafde neonazis en ruim 200 miljoen jihadis. Maar 1 betreurde dode door een neonazi heeft meer airtime dan duizenden jihad-doden. Duizenden? hoor ik u zeggen ja duizenden als je alle christenen en andersdenkenden alleen al in SA meerekent. Tel daar de slachtoffers van jihad in Azië/Afrika bij op. Of is opgeblazen worden genadiger dan onthoofd worden?

PrinsesStoepje | 17-08-17 | 21:12

Hier Peggold, ouwe Europeaan. Negen aanslagen door moslims in Europa dit jaar. Negen! Door moslims! Allemaal door moslims, allemaal uit naam van de islam. Laat dat even inzinken.

Aanslagen Europa 2017 (met doden)
1. 1 januari 2017. Istanbul. 39 doden. Dader: moslim.
2. 22 maart 2017. Londen. 5 doden. Dader: moslim.
3. 3 april 2017. Petersburg. 14 doden. Dader: moslim.
4. 7 april 2017. Stockholm. 5 doden. Dader: moslim.
5. 20 april 2017. Parijs. 1 dode. Dader: moslim.
6. 22 mei 2017. Manchester. 22 doden. Dader: moslim.
7. 3 juni 2017. Londen. 8 doden. Daders: moslims.
8. 28 juli 2017. Hamburg. 1 dode. Dader: moslim.
9. 17 augustus 2017. Barcelona. 13 doden. Daders: moslims.

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 21:12 | 4

Wees gerust. Steeds meer mensen tellen mee.

Stijlicoon | 17-08-17 | 21:26

Gemiddeld iets meer dan 1 per maand. Te zot voor woorden.

HipsterBrood | 17-08-17 | 21:59

Hier thereligionofpeace.com/ staan diverse tellers. Alleen die zijn veel hoger dan 7.

watergeus | 17-08-17 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

Pechtold's ideaal van verdraagzaamheid na deze aanslag: allemaal een jihadist adopteren (en je woning, wijf en werkplek aan hem beschikbaar stellen)

solcama | 17-08-17 | 21:11

Die Pechtold. Alexander de groteske begint toch eng veel gelijkenissen te vertonen met Arthur Seyss-Inquart. Een iq van 141 maar toch zo onvoorstelbaar fout.

Rommelende Onderbuik | 17-08-17 | 21:11 | 1

Ik zie persoonlijk meer gelijkenissen met Anton Mussert. Dat was immers ook een rasechte landverrader.

Ommezwaai | 17-08-17 | 21:37

Het probleem zit m niet eens in de islam.
Het probleem zit m in de usefull idiots die dit 'incident' negeren, om nog tot eind volgende week protestmarsen tegen het geweld in Charlottesville te lopen.
De weg-met-onsers, die proberen zoveel mogelijk medemensen tot zombie te bekeren. Lukt het bekeren niet, ben je een fascist en zouden ze je het lieft eigenlijk gewoon naar de goelag sturen, of een nekschot geven. Dat alles voor de goede zaak natuurlijk, omdat een genderneutrale, communistisch-islamitische dictatuur een stuk wenselijker blijkt dan guur-rechtse 'xenofobie'.

Vage_eddie | 17-08-17 | 21:10 | 2

Als de usefull idiots consequent waren hadden ze na Charlottesville ons aangeraden eens een neo-nazi aan tafel aan te laten schuiven en na het toetje gezellig een kruis te flamberen.

solcama | 17-08-17 | 21:14

Niet alle mensen die zichzelf rechts noemen zijn neonazi cq willen een rechtse dictatuur en niet mensen die denken dat ze links zijn voor een linkse communistische dictatuur. En van die modern denkende mensen zijn 99,9999% die deze aanslag betreuren. Misschien omdat we beseffen dat we allemaal daar hadden kunnen lopen. Of je kind.

kloopindeslootjijook | 17-08-17 | 21:25

Pechtold die het woord "waanzin" in de mond neemt.
Vervang het eens met "realiteit".

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:09

Never trust Dries... uh ik bedoel Driss

Opco Engering. | 17-08-17 | 21:08

Wow, al 11 reacties op de Joop.nsb Het wegkijken bereikt een nieuw record?

geile debiel | 17-08-17 | 21:07 | 2

Probeer jij maar eens ongeschonden door de actieve censuur te geraken daar. Ze hebben daar een vooraf-Joris. Ik heb het geprobeerd, het minste vraagteken bij de geneugten van veel islam zorgt ervoor dat je bijdrage niet geplaatst wordt. Want ze willen wel discussie, maar dan alleen met gelijkgestemden.

marcoplarco | 17-08-17 | 22:02

dejoop is down (het als haar lezertjes).

Pimp my Voortuin | 17-08-17 | 23:12

Heeft Maracouch al afstand genomen van deze aanslag, en Abouthaleb? Zij zijn en Marokkaan en Moslim... geen afstand nemen? Dan steunen zei deze moordpartijen.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 21:06

Nou ja, het zal wel een op zichzelf staand incident zijn dat niets met de Islam te maken heeft aangezien het hier immers om een Spanjaard gaat.
En bovendien zijn wij met meer, toch?

jemagookniksmeer | 17-08-17 | 21:06

Wanneer er een aanslag zoals deze plaatsvindt in Nederland is dat echt heel slecht voor de gezondheid voor de abjecte enablers van dit soort moordpartijen, zoals pechtold.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 21:04

Hebben zijn vader en moeder al gezegd dat het zo'n lieve jongen was en dat dit een vergissing moet zijn?

Gele Beer | 17-08-17 | 21:04

Mensen die geloven dat verdraagzaamheid dit overwint, geloven ook dat pedo's beter worden als je een beetje tegen ze praat. Vreemd eigenlijk dat dergelijke fantasten en sprookjesgelovers het land en de EU besturen.

Lood om oud ijzer | 17-08-17 | 21:02 | 1

Zelfs de meeste christenen denken niet zo, behalve wat doorgedraaide refo's. Jezus gaf aan dat zijn leven een referentiekader vormde en we dit moesten blijven gedenken, maar er werd niet verwacht dit een op een op te volgen omdat dat in deze wereld onhaalbaar zou zijn.

Reaganmania | 17-08-17 | 21:53

Ach, het kost een paar doden, maar dan heb je ook wat: een prachtige multiculturele Maakbare Samenleving zonder vergrijzing! Met dank aan Soros, Merkel en Coudenhove-Kalergi. en.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Cou...

Xirdalan | 17-08-17 | 21:02

Oukabir. Klinkt weer erg Spaans. Zijn moeder heet Da Silva?

O, en hij was zeker al in beeld bij de "veiligheids"diensten?

Bijtendehond | 17-08-17 | 21:02 | 2

Hoezo Portugese moeder?

Rest In Privacy | 18-08-17 | 07:56

Da Silva is meer een Spaanse achternaam hoor. Het stikt ervan hier (voormalige Staats-Spaanse linies).

Bijtendehond | 18-08-17 | 11:47

Pechtold:"Ideaal van verdraagzaamheid lijkt nu weerloos".

Idealen zijn leuk om in je vrije tijd aan te denken, net als perfectie.
En Alex, ik wens je 100% vrije tijd in eenzame opsluiting.

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:02 | 1

Idealen gaan altijd ten koste van vrijheden van anderen.

CoJoNes | 17-08-17 | 21:09

Ook goed geregeld, die tv reclame van booking.com voor een reisje naar de Ramblas in Barcelona. Echt fantastisch getimed! Hoe krijgen ze het voor elkaar.

Toverkol | 17-08-17 | 21:01

Deze wereld is chronisch ziek en de ziekte heet islam.

Wonderful-Life | 17-08-17 | 21:00 | 1

islam is de nieuwe spaanse griep.

medelmo | 17-08-17 | 21:10

Hiermee komen Marokkanen in een wel heel slecht daglicht te staan. Want als we het niet aan de islam mogen toeschrijven, dan maar aan zijn nationaliteit.

Nuchternederland | 17-08-17 | 21:00

De aanslag die je wist dat ging komen in ES na Madrid 2004 maar waarom altijd toch in herhaling, haling, haling, haling...

chicago river | 17-08-17 | 20:59

Heeft de CU al de andere wang toegekeerd?

Jan Dribbel | 17-08-17 | 20:59

Trump, zojuist: *Study what General Pershing of the United States did to terrorists when caught. There was no more Radical Islamic Terror for 35 years!*.
twitter.com/realDonaldTrump/status/89...

Was dat niet schieten met kogels gedoopt in varkensbloed?

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 20:59 | 1

Dode Jihadi's begraven in varkenshuiden maar kan zijn dat de Britten dit deden in India.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 21:33

Leon de Winter. Vrijwel altijd +1. Ook gisteren nog in de Telegraaf.

Reaganmania | 17-08-17 | 20:59

Je moet er niet aan denken, maar als zoiets vreselijks als dit ooit in Nederland zou gebeuren, dan hoop ik dat Alexander P. lekker verdraagzaam als een van de eersten die bus kopt. Wat een totaalmalloot.

CoJoNes | 17-08-17 | 20:58 | 1

Je moet er juist wel aan denken, want het gaat vroeg of laat gebeuren. Niet dat de geo locatie ook maar iets uitmaakt, heel Europa gaat hier gebukt onder dankzij de politieke elite.

XaleX_2 | 17-08-17 | 21:09

daar gaan we weer, even #jesuisbarcelona tweeten, check. Avatar verander op feestboek en twitter, Check. aha rutte heeft al zijn medeleven getoond mooi, dan kunnen we die ook wegstrepen.. eeeh, o ja de moslim omdat het moet bij Jinek die gaat zeggen dat het niets met fd Islam te maken heeft, check... En dan weer wegkijken, check.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 20:58

En waag het niet je medeleven met de slachtoffers te uiten, stelletje racisten!

Panos88 | 17-08-17 | 20:58 | 1

Meehuilen heeft geen nut, wat denk je dat de slachtoffers en hun familie het liefst zouden zien?

bassieenadriaan | 17-08-17 | 21:10

Morgen lekt het AD weer over de formatie dat we toch meer pindakaas op de boterham moeten smeren. Na het volkslied, 3 ouderschap en ouderen eerder de laan uit het volgende belangrijke formatiepunt. Politiek anno 2017. De veiligheid is ver te zoeken.

Rest In Privacy | 17-08-17 | 20:58

wat bedoel je eigenlijk alexander?

eriksweet | 17-08-17 | 20:57

`Toch reageert links Nederland heel anders nu.

i-Wonder | 17-08-17 | 20:56 | 1

Ik las onwillekeurig:"Toch negeert links Nederland heel anders nu.

LuckyGirl | 17-08-17 | 20:57

It's a little messi out there

LibertasSimplex | 17-08-17 | 20:55

Op CNN gaf men aan dat dit toch echt niets met de islam te maken heeft..... tja zolang men dit blijft volhouden zijn wij verplicht zelf een plan te gaan trekken want anders kan ik over een paar jaar ook in de niqaab.

xiuxiu | 17-08-17 | 20:55 | 3

Really? Wat zeiden ze dan?

Gen. Maximus | 17-08-17 | 21:00

Niqaab dragen betekent dag je een sterke, zelfstandige vrouw bent. Volgens de geleerden.

Teleo | 17-08-17 | 21:12

Mag ik ajb een lilnk? Deze staat op mijn bingokaart, ik sta achter en we spelen om serieus geld.

Joffri | 17-08-17 | 21:15

Ik heb m'n avatar veranderd in de Spaanse vlag en ik bid voor Barcelona dus ik kan weer rustig slapen. Althans, rustig... ik maak me onbewust toch erg druk om extreem-rechts, het échte gevaar.

Johnny_Hoogerland | 17-08-17 | 20:54

Oh, MSM, denk eraan: niet de dode slachtoffers optellen bij dode daders.
Staat zo slordig.

LuckyGirl | 17-08-17 | 20:54

Dit straalt heel slecht af op het Rijbewijs.

Mark_D_NL | 17-08-17 | 20:53

Kortsmanegevat, Driss de doodrijder malt er 13 and counting
meer dan die zot in Charlottesville
Maar wáág het niet om dolle Driss' mobiele strapatsen aan de islam toe te schrijven

Tobi | 17-08-17 | 20:53

Trump heeft toch gelijk dat niet alleen extreemrechts on tour is deze zomer.

Feynman | 17-08-17 | 20:52 | 4

Trump gebruikt een nuchter boerenverstand. Die man heeft veel vaker gelijk dan de 'intelligentsia' van links toe willen geven.

Reaganmania | 17-08-17 | 21:47

@litebyte
Links is ook zo conservatief als de pest. Sinds Marx is daar geen nieuw idee meer vandaan gekomen. De mossels en links hanteren dezelfde tactieken: terreur, haat, asociaal gedrag, leugens, verdraaiingen.

watergeus | 17-08-17 | 22:23

@itebyte | 17-08-17 | 20:58

Nee. Gelul! Aan de rechterkant van het politieke spectrum vind je de mensen die geloven in vrijheid en in persoonlijke verantwoordelijkheid. Er is op deze planeet geen onvrijer systeem dan islam, en ze schuiven _alles_ af op hun valse god, hun profeet, of Israel.

Opslag Medium | 18-08-17 | 09:21
▼ 1 antwoord verborgen

Het moment dat je liever ziet dat Rutte, Pechtold en Buma hun bek houden.
Ze hebben zelf deze TBSsers vrijgelaten op Europees gebied, ik accepteer geen medeleven van politici die gewoon doorgaan met hun agenda.
Too little, too late, Fuck you!

LuckyGirl | 17-08-17 | 20:51 | 2

Ze zijn mede verantwoordelijk. Het probleem is bekend - islamisten (islamfascisten) en islamitische organisaties zijn nog steeds toegestaan, alleen in London al zijn meer dan 100 organisaties die dagelijks prediken en oproepen om de UK te veranderen in een islamitische (lees islamfascistische) staat.

litebyte | 17-08-17 | 21:01

Nu is er eigenlijk geen moment dat ze dat eigenlijk niet zouden moeten doen, maar vooruit, eens.

Jackanders | 17-08-17 | 21:01

Waarom, in godsnaam, wordt op nos teletekst in den beginne gemeld dat er twee gewonden zouden zijn? Denken ze dat we gek zijn of zo? Dat we minder schrikken als het slechte nieuws stukje bij beetje wordt opgediend?
Fake news!!

Gajus | 17-08-17 | 20:51

Driss Oukabir, undoubtedly supporter of Real Madrid...

wezen | 17-08-17 | 20:51

Verdraagzaamheid is nu net niet op zijn plaats arrogandertje P , alleen met snoeiharde vergelding wordt dit probleem opgelost. Alleen een duidelijk signaal zal dit soort types op andere gedachten brengen. Dus de hele familie van dit addergebroed oppakken en voorgoed in een goelag laten verdwijnen. En bij de volgende aanslag de ultieme straf.

bassieenadriaan | 17-08-17 | 20:51

Geef hem terug aan het volk. Dan gaan we gewoon klassiek medieval op zijn islamitischen aarsch.

Slachter | 17-08-17 | 20:51

Islam! Islam! You basterds. Moet ik het spellen op dat bord voor jullie kop?

Stijlicoon | 17-08-17 | 20:51 | 1

Welnee joh... Het is gewoon weer zo'n anti-toeristenactie. Of zou het kunnen zijn, volgens de "objectieve" journalistiek.

Gajus | 17-08-17 | 20:54

En wanneer neemt de politiek afstand van deze actie?
Zoals Wilders dat ook moest doen voor die idioot in de usa ?

Reden | 17-08-17 | 20:50

Ik krijg zure brokken in mijn keel van de voorspelbare laffe hypocriete reacties van Rutte, Buma, Pechtold en consorte. DOE er gloeiende GVD wat aan! Stop de islamitische gifstroom!

marcoplarco | 17-08-17 | 20:49

Ideaal van verdraagzaamheid zal alle waanzin overwinnen? Oh ja, Peggold? Waarom hebben de geallieerden dit ideaal dan niet ingezet tegen Hitler als het zo effectief is? Nou?
*pechtold is gek neuriet*

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 20:49 | 3

Begrijp je überhaupt wat deze malloot zegt? Ik heb het twee keer gelezen, en vond het nog steeds te vaag.

Nuchternederland | 17-08-17 | 20:57

pechtoldmannetje; Jouw ideaal van verdraagzaamheid ligt dood en kapotgereden op meerdere plaatsen in europa .
Waanzin overwinnen doe je met strijd (winnen is de tegenpartij laten verliezen).
Die man is echt gevaarlijker dan een wit busje ..
Ik neurie mee....

medelmo | 17-08-17 | 21:09

En Jezus komt ook terug. Maarja, zover is het nu nog even niet.

Mark van Leeuwen | 17-08-17 | 21:09

Treurig. Ik wens de dader en zijn 10 ouders een zwart busje.

Teleo | 17-08-17 | 20:48

nb. "zwarte dag" ik sta nu al 1 punt achter op de bingo.

Joffri | 17-08-17 | 20:48 | 6

Een oorlog tegen politici, is dat een burgeroorlog of een coup?

LuckyGirl | 17-08-17 | 21:11

'Met de kennis van nu'? 'In beeld bij de veiligheidsdiensten'? Of deze, is wel een gewaagde: 'Geen greintje bewijs'?

Mark van Leeuwen | 17-08-17 | 21:13

Ik had 'Lone wolf' nodig voor een volle kaart. Damn!

keestelpro | 18-08-17 | 02:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Als het niet zo treurig zou zijn zou de zwarte humor van hun uitspraken meesterlijk zijn (grote huichelaars)...

quasipas | 17-08-17 | 20:46

Twee dode knuppelzwaaiers in de vs. Dat is pas erg. (sorry pissed)

Joffri | 17-08-17 | 20:45

Heeft niks met Islam te maken, dan zou het wel op Vrijdag zijn gebeurd.
Dertien is wel een ongeluksgetal. Dat hij de rest van zijn leven maar flink pech mag hebben.

miko | 17-08-17 | 20:43

Spaanse media melden dat een tweede dader is doodgeschoten in een vuurgevecht met de politie.

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 20:43

Don't mention the islam, wegkijkende deugpolitici die wegkijken.

Lewis Lewinsky | 17-08-17 | 20:42 | 1

Ze zijn in eierendebat

Magnusbeieren | 17-08-17 | 20:55

Wie geeft ze die rijbewijzen?

LuckyGirl | 17-08-17 | 20:42 | 1

Als een slalom-cursus levens zou kunnen redden zou ik doneren.
Ik ben echter niet zo naïef als menig Europarlementariër.

keestelpro | 18-08-17 | 02:28

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl