achtergrond

Geenstijl

Pardon? GEEN Armeense nano-genocide op Lily en Howick!

Maandag worden Howick (12 jaar) en Lily (11 jaar) uitgezet naar Armenië, een land waar ze nog nooit zijn geweest. Niet OK.

Is dit het land dat we willen zijn? Land waar illegale Albanezen ongehinderd in de bosjes bij Hoek van Holland slapen in de hoop zichzelf naar Engeland te kunnen smokkelen? Land waar illegale Marokkanen een Gronings azc ongehinderd gebruiken als uitvalsbasis voor zakkenrolmissies in de stad? Land waar ouwe moslimpedo's ongehinderd hun kindbruidjes naartoe over mogen vliegen zonder dat de vvd daar wat aan doet? Land waar geen enkele serieuze controle is op wie er via de migratiemolens ons land binnen komt, en met welke intenties? Land waar 8 op de 10 Somalische nieuwkomers zich linea recta de bijstand in qatkauwt? En het land waar een jong Armeens gezin dat hier al een decennium woont, zonder pardon wordt uitgezet? Een gezin dat volledig is ingeburgerd in de Amersfoortse gemeenschap, waarvan de kinderen (11 en 12) nog nooit in Armenië zijn geweest, dat na negen jaar procederen alsnog wordt uitgezet - een besluit waarvoor moeder al is opgepakt en vastgezet. Maandag gaat ze d'r uit, met of desnoods zonder kinderen. Maar ook die moeten weg. Nederlandse bureaucratie: ze mogen nu niet blijven, omdat ze in het verleden onvoldoende aan hun eigen uitzetting hebben meegewerkt. En dus wordt er een soort Armeense nano-genocide gepleegd op Lily, Howick en hun moeder.

NEE, we moeten hier niet zomaar iedereen toelaten. Zeer zeker niet. Maar hoe kan het godverdomme bestaan in een beschaafd land dat een paar mensen negen jaar lang kunnen en moeten procederen over hun leven en hun toekomst, in alle onzekerheid die daar bij komt, om vervolgens alsnog - hoe ingeburgerd en maatschappelijk meegebogen ze ook zijn - over de grens geschopt worden door de Halbe Zijlstra's van deze wereld? Niet. OK., zeggen we met de tanden op elkaar geknarst. Kijk dat meisje. Spreekt beter Nederlands dan de meeste reaguurders. Lily moet blijven. En haar broertje Howick ook. Voor degenen zonder stenen hart en regels-zijn-regels-rancune: TEKEN DAN.Lily en Howick mogen niet worden uitgezet.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.