Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mossad hackt Joop.nl, alle dertien lezers ontregelen

joopmossaadddd.jpgZelfs de meest verschillige en dynamische opiniestek is niet meer veilig. De hack maakt een hoop los onder scribenten en lezers. "Ik stop per direct met schrijven voor Joop want dit valt niet uit te leggen aan mijn Libanese tennisleraar." - Sunny Bergman "We stellen direct een onderzoek in naar hoe het kan dat een van onze projecten zo mager beveiligd is" - De Belastingdienst "Dit is dus hoe Anne Frank zich gevoeld moet hebben. Verraden." - Gretta Duisenberg "Eigenlijk best een goede site." - Esther Voet "We worden gedwongen tot de erkentenis dat wij niet de maat van alle dingen zijn, omdat onze daden als niets zijn in vergelijking met Gods grootheid." - Joshua Livestro "Waarom is dit door een witte man geschreven? Wordt daarmee soms gesuggereerd dat kleurlingen het zelf niet zo zouden kunnen articuleren?" - Arzu Azlan "Ah yes, een item voor m'n videocolumn." - Jan Roos "Ah yes, een item voor m'n videocolumn." - Michael van der Galien

Reaguursels

Inloggen

Zo grappig dat die Han van der Horst zich historicus noemt. Maar goed, vrije titel, vrij beroep. Elke idioot mag zich historicus of kunstenaar noemen.

Lompe Loel | 17-07-17 | 19:12

@McMarx | 16-07-17 | 16:40
:-) daar heb je helemaal gelijk in.

Rest In Privacy | 17-07-17 | 11:14

@Der Paulie | 17-07-17 | 04:16
Hoi, ik heb ff haast en het bovenste gelezen. In de pers is wel geschreven dat dus de Mossad wel bij meetings op het hoogste niveau over BDS zit.
Maar ik zal je uitleggen waarom de Mossad in principe beter niet dit soort forums kan lichten en de zin dat het in ieder geval nooit in de openbaarheid mag komen, want dat zou een behoorlijk schandaal zijn (al denk ik dus dat zo'n veiligheidsdienst ook vaak een hoog ethisch gehalte heeft, diensten die dat niet hadden zoals de Stasi van de de DDR zijn als absolute idioten de geschiedenis ingegaan - als het even kan neem je dat dus in acht denk ik). Verder is ook voor de Mossad denk ik belangrijk dat ze bij informatie van bondgenoten kunnen (en vice versa). Op het moment dat zo'n dienst burgers van zeg Nederland op de korrel neemt, die in principe kernwaarden van de Nederlandse maatschappij in acht nemen en zelfs omarmen, zoals het in stand houden van de internationale rechtsorde - zou Nederland dan nog informatie moeten delen (en zeker ruwe informatie waar men zelf in kan grasduinen komt dan ter discussie). Ik denk niet dat hier mensen echt openlijk dwars zitten opweegt tegen toch in conflict komen met alle andere landen en waar ze voor staan (en dus in het verlengstuk de diensten daarvan).
Ze zullen volgen denk ik, hun beeld geven - maar dat zal denk ik niet gewone mensen in fora betreffen, het nut en het risico ervan staat onderling denk ik in geen verhouding als je dat wat in je gedachten laat rondgaan.

nickolaas | 17-07-17 | 05:54

nickolaas | 17-07-17 | 01:52
Dank voor uw vraag.
Néé, ik zie Israël zeker niet als een fascistisch land.
Já, ik meen dat gezien de gevoeligheid over gepolariseerde standpunten, het hoogst waarschijnlijk is, dat geheime diensten van 'alle' landen en 'alle' regeringen, graag gebruikmaken van sites op Joop en op GeenStijl, om de reaguurders in beeld te krijgen waar zij beducht voor zijn.
(ik zou zéér verbaasd zijn, als dat niet door veiligheidsdiensten gebeurde)
Zoals ik ook vrijwel zeker weet, dat de RIVD lange lijsten heeft aangelegd van verdachte ISIS-sympathisanten.
En dat zeg ik, omdat de toenmalige VVD-burgemeester ook openlijk verklaarde, dat het toelaten van een pro-ISIS-demonstratie in Den Haag ook vooral van belang is, 'om die beweging in beeld te krijgen en niet als verboden organisatie ondergronds te zien verdwijnen, waar diezelfde mensen veel moeilijker te traceren zullen zijn.
En ja, ik meen dat je geen fascistoïde veiligheidsorganisatie hoeft te zijn, om dat werk te doen namens je regering.
Burgers mogen wat mij betreft best gecontroleerd worden; als de burgers ook maar 'n vorm van controle hebben over de hen controlerende organisaties. In Nederland is er uiteindelijk toch wel weer een minister (Plasterk)aanspreekbaar en controleerbaar, 'als die een sleepnet-wet in Nederland door 't parlement gelootst wil krijgen.
En néé, ik ben pessimistisch over de naleving van privacy-bescherming, wetend, dat de uitvoerenden bij 't OM en de politie zodanig verkokerde rechercheurs hebben, dat die telkens de privacy-veiligheid van miljoenen Nederlanders zullen opgeven in hun jacht op de terroristen, maar ook bij hun jacht op iedereen die niet een parkeerbon heeft betaald. Gaan 'we' als burgers veel vrijheden kwijtraken (?), ja; zal dat ten goede komen bij de bestrijding van terrorisme (?), nauwelijks; zullen de burgers betreuren dat ze veel te goed controleerbaar worden met geheime apps op hun smartphone (?), nou reken maar. Als in de toekomst er géén profiel van jou bekend is, zal de 'a-contrario-redenatie' gaan gelden; 'als je niet kunt aangeven, waarom jij je niet helemáál laat controleren, door elektronisch aangelijnd te blijven als elke gevaarlijke hond, 'dan' heb je vast wel iets te verbergen'.
Toen ik jonger was heb ik dat testje wel eens gedaan. Toen je nog gewone sms-berichtjes naar iemand kon sturen met 'n Nokia. Ik ging met iemand testen, of het verschil maakte als de inhoud niet direct duidelijk was voor 'meelezende geheime diensten'. Eerst een gewoon neutraal berichtje naar iemand die naast mij zat; tussen verzending en aankomst zat minder dan één minuut. Toen een neutraal sms-berichtje aan dezelfde persoon met daarin de woorden 'bom', 'terrorisme' en 'aanslag'. Tussen verzending en aankomst zat bij 'dat' berichtje meer dan twintig (!) minuten. Logisch; want er waren machines en daarna mensen van de geheime dienst, die onzichtbaar dat sms-berichtje 'meelazen', om te kijken, of er geen gevaarlijke boodschap in stond. Quad erat demonstrandum. In Nederland is allang grootschalige inbreuk op de privacy gaande. Niemand zou daar verbaasd over moeten zijn. Is daarmee die 'AIVD-controle' fascistoïde (?), nee.
Wordt iedereen als potentiële terrorist gecontroleerd (?), nee. Die controlerende diensten maken net als bij Google gebruik van algoritmen, waarbij zij met daderprofielen en 'reaguursel-profielen', de nadruk proberen te leggen op de engerdjes die waarschijnlijk eerder terroristisch zijn. (wij vallen als risico-groep dus weer af, als we 'voor' Israël zijn). Maar dat er politiek-etnische-profilering wordt toegepast, ja, daar ben ik van overtuigd, want de kans dat uit 'bepaalde groepen' de gevaren komen, dat zullen de veiligheidsdiensten ook wel vinden, als daar nog wat wakkere mensen zitten.

Der Paulie | 17-07-17 | 04:16

@Der Paulie | 17-07-17 | 01:47
Je bent toch niet zo iemand die Israël een fascistisch land noemt, dat iedereen hier in de gaten houdt ??

nickolaas | 17-07-17 | 01:52

@mezelf | 17-07-17 | 01:43
Nah ok, stemmen is niet het enige criterium.. maar gegeven dat GroenLinks de moeite had genomen een partijprogramma te maken en te laten doorrekenen ;)
En ik zie nu pas trouwens dat mijn wijk tegenwoordig een 2e stembureau heeft.. GL was lang niet de grootste - het verbaasde mij al (PVV zat wel onder de PvdA en de PvdD.. maar het is duidelijke wie naar welk stembureau is gelopen van mijn wijkgenoten ;) ).

nickolaas | 17-07-17 | 01:49

Onderwerpen als deze, met wel of niet 'sympathie' voor de Israëlische zaak, liggen gevoelig.
En ja, reken maar dat er gebruik wordt gemaakt van de gegevens van de reaguurders, ook die op de site van Joop, om je op 'n lijst te zetten van 'vriend' of 'vijand'.
Dat is ook niet zo onlogisch, als je je eigen 'oordeel' niet overschat met teveel hoogmoed.
Ten diepste zit al 'n vooroordeel in de mensen; waarmee ze vóór-selecteren op wat ze ergens van gaan vinden. Dat is subjectieve bevooroordeeldheid, en iedereen heeft die gekleurde bril op, meer voor dit of dat te zijn, 'als maar wordt uitgekomen op de vertrouwde conclusies waar men al onbewust op aanstuurde.
Vandaar dat je bijna nooit verrast wordt door de conclusies die je nog moet gaan trekken tijdens 't reageren. Die vertrouwd-bekende uitkomst van je eigen mening is tijdens 't overdenken allang met die gekleurde bril uitgefilterd en op geselecteerd.
Ik weet, dat ik bijna altijd pro-Israël wil uitkomen, 'tenzij ik echt niet anders kan', iets als 'n negatief 'incident' te moeten erkennen.
Gelukkig weet ik van mijn partijdigheid; ik heb geen neutraal oordelende meningsvorming in m'n hoofd, want ik ken mijn basisloyaliteit voor 'n bepaalde zaak.
Subjectiviteit is goed. Dat is geen willekeur, maar 'n mij bij sturende basisopvatting, en dat praat ik dan weer achteraf goed met 'zo ben ik nu eenmaal; dit vind ik ook écht. Is grappig te weten. Leuk ook. En volkomen terecht natuurlijk. Há.

Der Paulie | 17-07-17 | 01:47

@omgponies | 16-07-17 | 23:23
Ik denk dat in mijn wijk GroenLinks bijna het grootste was (centrum Rotterdam) en de 4e partij van de stad - 36.230 stemmen, dat is zoveel als CDA (19279) + 50PLus (11235) en ChristenUnie (7605) bij elkaar.. www.nrc.nl/nieuws/2017/03/15/tk2017-a...
Hoe kan je dat extreem noemen? (zonder misschien te twijfelen aan hoe je tegenover een partij als GroenLinks staat - ik wil het woord 'extreem' niet in de mond nemen, maar toch.. ).

nickolaas | 17-07-17 | 01:43

nickolaas | 16-07-17 | 21:46
Ik ben benieuwd en ik ben het tegelijkertijd niet eens. Extremen als GL, PVV hebben bijna 40 zetels weten te pakken.
.
Het midden-conservatieve vlak heeft meer moeite elkaar te vinden dan eerder de tegenstelling PvdA-VVD, ik verwacht als deze combinatie doorgaat dan een voortdurend zwabberbeleid.
.
Rutte zal meer verantwoordelijk gehouden worden voor het beleid omdat hij er al zolang zit.
.
Da's prijsschieten voor Wilders
.
Ontopic; Joop is een haatsite, wanneer komen de eerste petities hiertegen?

omgponies | 16-07-17 | 23:23

LK1964 | 16-07-17 | 22:38

Juist, dat bedoelde ik.

toetssteen | 16-07-17 | 23:12

Wat gaat iedereen weer lekker diep. Realiteit is de islam en joden haten elkaar tot er eentje een tuintje op zn buik heeft. Knaken en macht vd joden, waanzinnige aantallen iq-loze moslims daar tegenover. Wordt leuk potje WW3, kernwapens liggen al een poosje klaar. Dat de moslims het hier gaan overnemen? Vergeet t maar. Zijn teveel mensen die dat nooit laten gebeuren, zelfs linkse mensen. Kijk goed naar Joegoslavië. Trek je lessen daaruit.

rattenvanger XL | 16-07-17 | 22:59

HanvanderHorst 16 juli 2017 at 20:02
God wat kunnen mensen giftig worden als je het bestaan van een joodse staat als een gegeven beschouwt. En als je die staat bestaansrecht gunt. Godsamme.

Aldus dè Han in een reactie op de bruinhemdensite.

LK1964 | 16-07-17 | 22:38

Moet het hier inzake de laatste column van v.d. Horst toch voor hem opnemen. Niet in de laatste plaats omdat hij op de Joop een paar bakken onwelriekende uweetwel over zich heen krijgt. Opnemen voor Israël pfff! En toen was ik toe aan tien baantjes zwembad,

joop.vara.nl/opinies/domste-kunt-is-i...

toetssteen | 16-07-17 | 21:54

Ik blijf erbij ; joop.nl , voor en door jodenhaters.

UltraViolence | 16-07-17 | 21:48

@omgponies | 16-07-17 | 21:24
Wat de huidige leiding van de SP doet (Roemer, maar ook Marijnissen) is niet slim.. net als de VVD wat naar het midden in gegroeid in het afgelopen kabinet, hadden zijn dat in het huidige kunnen doen (gegeven het feit dat ze denk ik moeten opschuiven). Maar ze zijn bang kijkende naar de PvdA denk ik (lijntje is gebroken met sociale zekerheid toch misschien.. en ik denk dat de beeldvorming die Geert Wilders heeft proberen op te roepen toch gewerkt heeft - heeft ie trouwens uit Israel gestolen denk ik, daar was 'links' echt de elite en nieuwe immigranten als de Russen moesten zich invechten en stemden op dus meer dan gemiddeld rechtse partijen, 'tegen de elite' - Arbeiderspartij werd daar compleet weggevaagd, van de andere kant is in het Vk hetzelfde gebeurd.. maar denk niet dat 'rechts' dan vrij spel heeft - May had een programma dat de PvdA hier niet zou hebben misstaan en de eerste die na Brexit kon vertrekken was George Osborne, wiens bezuinigingspolitiek toch instabiliteit veroorzaakte - net als Thatcher door het opzeggen van vertrouwen in haar van haar eigen ministers moest opstappen). Bij de afgelopen verkiezingen was er heel weinig verlies op rechts voor de VVD (2 zetels FvD).
De trend is naar het midden - zie je ook bij de formatie, maar ook als je kijkt naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Zorg was een belangrijk thema, VVD verloor in bijna al zijn traditionele (en soms ook een beetje stereotype) bolwerken aan lokale initiatieven die juist op het thema zorg een stuk meer meelevend/ sociaal waren. VVD had juist gekozen voor een 'hard' programma - zie ik mogelijk niet meer gebeuren in 2018. No way dat FvD het midden gaat leegvissen zonder zelf op te schuiven (dat was 15 jaar geleden de trend - ik denk voorzichtig dus dat dat tijdperk voorbij is, en eigenlijk zie je dat dus ook bij de recente verkiezingen in onze contreien - Duitsland is een volgende grote.. maar die rechtse partijen hebben volgens mij niet helemaal de tijdgeest mee dus).

nickolaas | 16-07-17 | 21:46

Moswat?

poepaanmijngaatsie | 16-07-17 | 21:39

nickolaas | 16-07-17 | 20:07
De middenklasse en bovenmodaal voelt zich verraden door de linkerflank, m.i. de reden dat men uit arren moede VVD heeft gestemd (die is niet afgestraft).
.
Links heeft nog een grote wolf in schaapskleren binnengehaald, nl. de anarchisten, oud-christenen die in rood de nieuwe religie hebben gevonden en klassieke anti-kapitalisten. Die zijn niet in staat verbinding te maken met de middenklasse.
.
De andere troefkaart van links, het milieu, is vakkundig om zeep geholpen door GL tijdens formatiegesprekken door niet-Nederlanders te verkiezen als breekpunt.
.
Dan hebben we nog het feit dat de linkse partijen elkaar het licht in de ogen niet gunnen, dus ik verwacht ideologische en interne strijd binnen de linkerflank de komende tijd.
.
De overblijvende optie voor de midden/bovenmodaalklasse, die genaaid zal worden door VVD, wordt dan extremer rechts.
Er is nl. steeds minder geld beschikbaar om alle kampen tevreden te houden.

omgponies | 16-07-17 | 21:24

@General McAuliffe | 16-07-17 | 14:23


Niets zo leuk als allochtone activisten in te smeren met: "Besef je wel dat jullie hier de kolonisten zijn, en wij de Palestijnen?"


Herhaal dat heel, heel erg vaak.

omanders | 16-07-17 | 20:43

@mezelf
Die ideologisch harde flanken blijken dus geen doorslag te kunnen geven, maar zijn wel relatief groot.. is het een snelle omslag en loopt het snel leeg is het denk ik gunstig (.. ik zit niet op zo'n flank.. ) - wordt dat echt een strijd, dan heb je toch redelijk grote kampen met best wel grote onderlinge verschillen (en als die gaan vissen op alles wat er dus - nog [?] - relatief passief in staat, ik weet het niet.. laten we hopen op een scenario als Noord-Ierland [misschien zelfs extreem gepolariseerd was dat ten opzichte van deze context], waar toch ideeën op het midden de flanken hebben leeggezogen in relatief korte tijd en er draagvlak ontstond voor wat nu toch relatief vreedzame kampen zijn en daar zijn volgens mij veel voorbeelden van).

nickolaas | 16-07-17 | 20:25

@omgponies | 16-07-17 | 19:46
De aanval zit op beiden - zowel bij sterk ideologisch rechts als links probeert men alles weg te halen. Wat je op dit moment ziet verharden is dus die sterk ideologische fracties die terugslaan naar het midden - niet altijd een fijn gevecht (ook niet wat het kan worden en 'gematigd' wil niet zeggen dat mensen niet heel erg verbonden zijn met een onderwerp - maar iedereen richt zich op steun van een meer passieve groep) maar het lijkt dus een soort van nieuw hoofdstuk te gaan worden (en de confrontatie is denk ik wel echt - maar een goede kans dat je breder in de politiek een soort overlevingsstrijd gaat zien op 'randgebied rechts', maar de klappen die terug worden uitgedeeld lijken dus ook 'menens'). Ik ben heel benieuwd of en hoe dit zich naar de komende gemeenteraadsverkiezingen kan vertalen als dit echt is en een algemene trend (maar ik zie hem dus op het Israel-onderwerp ontstaan en ik geloof niet dat ik bepaalde scheuringen had zien aankomen, daar leek toch dialoog te zijn en bijna altijd was dat dus een gematigde invloed.. op stromingen die toch misschien meer alleen komen te staan en 'verharden' dus.. misschien van korte duur en een relatief snelle omslag en als daar in plaats van '2 kampen' een strijd feitelijk om nou ja, 'alles-of-niets' ontstaat verdwijnt of wordt die 'min of meer passieve groep' dan niet veel kleiner.. er kunnen oplossingen ontstaan op dat midden, met dus nieuwe ideeën en 'coalities' maar ik weet niet waar het over een paar maanden kan staan, misschien blijkt het wel een hele giftige ontwikkeling.. ik heb het niet eerder gezien - in ieder geval verschuiven er dingen en gaat het denk ik de komende tijd meer om het midden, waar je daarvoor 'laaghangend fruit' op de flanken was waar men dacht medestanders te kunnen vinden vanuit dus verschillende kampen.. het zal heel erg afhangen van het soort leiderschap en ideeën die bovenkomen).

nickolaas | 16-07-17 | 20:07

Joop.nl, de site die sociaal propageert, maar waar in reacties van de achterban de haat tegen andersdenkenden en antisemitisme ervan afspat.
.
Al tientallen jaren houdt links, met name PvdA, de allochtonen aan het lijntje met valse beloften om hun eigen macht te versterken.
.
Ben benieuwd waar het lampje het eerst gaat branden; bij de allochtonen waar links niet geinteresseerd in is of bij links zelf, die niet beseffen wat ze in huis gehaald hebben.

omgponies | 16-07-17 | 19:46

De halve draad gaat over de Necrosis die op Joop.nl actief is. Who cares? Of het nou dezelfde is of niet: boeiend! Of worden we hier wat bekrompen en mag je niet over de schutting kijken wat de rest bezig houdt?

Hem | 16-07-17 | 19:06

"Opstoken die handel en wel zo snel en vervuilend mogelijk en anders China wel."
@McMarx | 16-07-17 | 18:06
Zo'n verstandige reaguurder van Breitbart zegt daarover: "That's BS. There are no bribes. China is installing solar faster than we are, and nobody's bribing them." @Habl • 18 hours ago www.breitbart.com/big-government/2017/... (overigens woont ie wel in het snikhete Arizona).
En op zich heb ik dingen in het verleden harder naar de kloten zien gaan (alleen hadden toen minder mensen het door geloof ik.. en ook dat rechtse randverschijnselen het niet tot mainstream zouden gaan schoppen wegens een gebrek aan kwaliteit om echt leiderschap op ideeën te ontwikkelen heb ik denk ik ook altijd wel gezien.. Israël zet er in ieder geval niet meer op in en eigenlijk hebben ze ook alle grote verkiezingen verloren in de afgelopen maanden).
Ik voorspel dat het er de komende tijd veel meer om zal gaan 'gedachtenleider' te worden op het midden - en dat zie je in dat Joop-artikel - mensenrechtenschendingen of discriminatie probeert men niet langer te vergoeilijken of ontkennen en daarmee juist een brug te slaan naar mensen die zich op die manier nu met de Palestijnse zaak verbonden voelen, extremisten in dit kamp (maar ook hun eigen kamp) probeert men te isoleren. Ik voorspel dat de aandacht op de flanken in het algemeen ook de komende tijd af zal nemen (ik heb ook vaak betoogd dat ik daar geen heil in zag, oplossingen zitten doorgaans in het midden.. terwijl uiteindelijk menig verkiezing of referendum in een exacte 50-50 patstelling resulteerde, vermoedelijk is een koers door het midden vruchtbaarder.. uitdagender, maar ze hebben er heel veel tijd en studie in gestoken in zo'n land als Israël en ze lijken toch ook daar op uit te komen en daar zien ze het helemaal alsof hun toekomstige hachie van dat soort keuzes afhangt).

nickolaas | 16-07-17 | 18:45

telelezer | 16-07-17 | 16:24

Ik las dat stuk broddelwerk van Bettache. De man vergeet dat veel studenten uitzwermen en daar heeft racisme hélemaal niets mee van doen.
Een van mijn kinderen (afgestudeerd ICT) zit nu in Singapore en leidt aldaar een miljardenbedrijf. Waarom ging hij naar daar? Simpel, liefde. (krijg je met ouders die de halve wereld rondtrokken, ooit blijft er eentje hangen).
Het bizarre is dat mensen zoals een Bettache roepen dat de wereld van iedereen is, en als ze dan die kans grijpen gaan jammeren. Pak dan je kansen elders en zeur niet!

toetssteen | 16-07-17 | 18:07

Ze kunnen dan bij Joop dit jaar anders wel fijn goedkoop naar Turkije, heerlijk wennen aan een aankomende werelddictatuur.

Rotterdammert1965 | 16-07-17 | 18:06

@nickolaas | 16-07-17 | 17:57
Maakt allemaal geen ruk uit. Het tempo waarin allerlei zaken naar de kloten wordt geholpen neem een veel grotere vlucht.
Jeeh, ik ben kritisch over kolen. My Ass. Opstoken die handel en wel zo snel en vervuilend mogelijk en anders China wel.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 18:06

Wim Kok na de moord. Wat haatte ik die man toen.
ILF2 | 16-07-17 | 13:38 Alleen toen ???

Rotterdammert1965 | 16-07-17 | 18:02

Vreemd, normaal zijn de gelederen redelijk gesloten als het om onvervalste Jodenhaat gaat op Joop, je proeft de onmacht van de antisemieten daar en het feit dat ze zich weer bloot moeten geven !

Castor12 | 16-07-17 | 18:00

@Sjefke7807 | 16-07-17 | 17:40
Wat ik in mijn andere post al zei, de wereld is snel aan het veranderen.. gisteren topic over zonnepanelen op Breitbart.com. "Department of Energy Doles Out $46.2 Million for Solar Power Projects" www.breitbart.com/big-government/2017/... Subsidie en zonnepanelen.. zou je denken daar weten Breitbart-reaguurders wel raad mee om op los te gaan. Blijkt dus dat een deel van de 'Breitbart-reaguurders' van die zonnepanelen op zijn dak heeft en daar heel tevreden over is (zijn nog steeds verbolgen over dat Obama in het Witte Huis zat, maar die pakweg 8000 dollar die dan 1/3 van de panelen vaak bekostigde was dan weer een van de beste dingen die ze ooit was overkomen - hij zou ze nu ze goedkoper worden en hij er vertrouwen in heeft zelf zonder subsidie gekocht hebbben..).
Maar dat is eigenlijk best een aardige discussie om te lezen - en veel mensen ook kritisch over kolen intussen. Sterker nog er wordt op dit moment nog steeds veel geïnvesteerd in renewables, zeker ook in Trump-staten (bedrijven zeggen dat ze geen strategie maken, alleen gebaseerd op deze regering) en deze subsidie wordt dus ook onder Trump verstrekt (hij staat wel op het punt heel veel andere stimuleringsprogramma's te 'defunden' voor 1 mrd dollar..).

nickolaas | 16-07-17 | 17:57

@telelezer | 16-07-17 | 16:24
Zeg, u heeft toch uw computer wel gelijk gescand na dat bezoek? Gád-ver-damme! Want als ik en mijn oude desktop érgens allergisch voor zijn is het de Joop wel. Heel soms maak ik de fout om op een link te klikken die iemand hier gepost heeft en heb gelijk al spijt bij het zien van de 1e reaguursels. Wat zijn ze daar van de realiteit losgezongen, man, man, man.

Sjefke7807 | 16-07-17 | 17:40

@Stijlloze nick | 16-07-17 | 16:47
Probleem is dat ze jouw en de anderen meenemen in hun waanzin.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 17:05

@Stijlloze nick | 16-07-17 | 16:47
-
Of men nou voor of tegen Israel is, het is het laatste westerse bastion aan de andere kant van de Middellandse zee in een ons steeds meer hatende en opdringerige vijandige islam oorlogs wereld
Als Israel uitgeroeid wordt zijn wij de volgende.

telelezer | 16-07-17 | 17:04

Zal wel aan mij liggen maar wat er in Israel gebeurd interesseert mij echt geen bal. Al die religies en religieuzen mogen van mij elkaar afmaken, liefst zo grondig mogelijk.

Stijlloze nick | 16-07-17 | 16:47

@AntonPantoffel | 16-07-17 | 16:19
Dat mag waar zijn maar, die op GS zijn leuker. Dat is ook wat waard.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 16:40

Het enige leuke aan Joop is Anne-Fleur. Ze is zo lekker dom en zo heerlijk opstandig en ze slaat zo'n zalige linksprietpraat uit. Het enige aantrekkelijke aan GeenStijl was ooit Annabel. Nu zitten er alleen nog maar enge blanke mannen. De nieuwe user interface van Xhamster zuigt harder dan de dames daar dus ik ga maar Doctor Who kijken. Wat een misère weer allemaal op de zondagmiddag.

Nivelleermarionet | 16-07-17 | 16:34

Dat de moezzliems niet integreren is volgens Joop.nl allemaal de schuld van de boze witte man.
Ik citeer:
""(...) in plaats van de slachtoffers continu de schuld in de schoenen te schuiven, het racismeprobleem in Nederland vooral bij de witte medemens gezocht moet worden. Uiteraard stuitte dat weer op een heleboel boos verzet want dat mag je niet zeggen in Nederland. Je moet de traditie voortzetten van altijd en overal minderheden de schuld geven.(...)
Het is hoog tijd dat een bepaald deel van wit Nederland geconfronteerd wordt met haar tekortkomingen, zeker waar het gaat om racisme. Ja dat is effe slikken, kritiek ontvangen, als je eeuwenlang de dienst hebt uitgemaakt.
-
We kunnen er enorme doeken om winden, maar we leven in een tergend racistisch land. Een land dat dit trouwens niet wil toegeven. Integendeel, de bal wordt vrijwel altijd bij het slachtoffer neergelegd. Een resultaat van dit culturele probleem is dat diversiteit maar niet van de grond wil komen""
joop.vara.nl/opinies/beste-talentvoll...
-
Zo, stoute witte GS reaguurders, het is maar dat u het weet..!
-

telelezer | 16-07-17 | 16:24

"Volgens mij is joop.nl helemaal niet gehackt.
Het is gewoon een publiciteitsstunt van Van Jolo om de tegenvallende bezoekersaantallen op te krikken."
@NetBeans | 16-07-17 | 14:32
Er zijn recent wat evaluaties geweest over inspanningen om BDS tegen te gaan en of die effectief zijn. De uitkomsten van 2 onderzoeken die ik gezien heb waren heel kritisch - maar er zijn verschillende kampen, met verschillende opvattingen en het is even aankijken hoe zaken gaan lopen, maar ik volg dit vraagstuk nu 10 jaar en ik heb heel veel dingen zien veranderen.. maar wat ik de afgelopen 6 weken heb zien schuiven (of ook echt ogenschijnlijk ruzie krijgen), heb ik daarvoor dus nog niet gezien. Activisme en onderlinge geschillen was daarvoor denk ik het goede woord, de laatste weken zijn er echt forse confrontaties ogenschijnlijk.. zowel onder wat ik onder extreme krachten zou scharen (casino miljardair Sheldon Adelson) - hij steunde altijd Netanyahu maar deed ook alles om de Israëlische publieke opinie flink naar rechts te laten opschuiven. Samenwerking die meer dan 10 jaar terug gaat. Het lijkt erop dat Adelson met Netanyahu gebrouilleerd geraakt is en nu zijn belangrijkste concurrent op rechts steunt, Naftali Benett van wiens hand juist vandaag een wet is doorgevoerd die een vreedzame oplossing van het vraagstuk in de toekomst helemaal veel minder waarschijnlijk maakt ("Ministers push bill that could stymie East Jerusalem withdrawalJewish Home-led amendment to Basic Law: Jerusalem demands an 80-MK minimum for relinquishing of any part of the capital" www.timesofisrael.com/ministers-push-b... ). Eerder wilde Netanyahu daar geloof ik niet aan en Bennett lijkt daarmee Adelson van Netanyahu te hebben losgeweekt, zo suggereerde in ieder geval eerder verschenen artikelen: "Netanyahu, Bennett vie for Adelson’s support at West Bank eventJewish Home leader seen cozying up to casino mogul in Ariel amid reports of rift between Netanyahu and billionaire philanthropist" www.timesofisrael.com/netanyahu-bennet... ). Dat speelt dus in Israel.
En er speelt nog iets in Israël, waar men dus de koers richting 'de rest van de wereld die hen verteld hoe ze hun land zouden moeten runnen' even overgesimplificeerd verhardt. De afgelopen jaren zijn er initiatieven geweest om dus de verschillende stromingen in het jodendom meer toegang en ook zeggenschap te geven tot heiligdommen in Jeruzalem, zoals de klaagmuur waar nu orthodoxen in de loop der tijd een vrijwel monopolie verworven hebben, net als in zaken als (erkenning) van bekering of zelfs vaak vooral in de diaspora omvangrijke stromingen (waaronder dus de twee belangrijkste in de VS). Volgens mij waren ook in Nederland mensen daar verbolgen over (waar misschien de tweets in het @topic-artikel naar verwijzen, al weet ik dus niet zeker of die niet gefingeerd zijn). Dit Canadese artikel legt denk ik goed uit wat er gebeurd is "To Fight The Kotel Decision, U.S. Jews Have To Understand Israeli Politics" forward.com/opinion/israel/375724/to-f... .
Verder is er misschien nog een verband. Adelson heeft dus de laatste jaren enorm veel geld gestoken in het verwerven dus van steun op rechts. Dit terwijl bijvoorbeeld ook joden in de VS traditioneel wat meer op links georiënteerd zijn en met zaken als burgerrechten begaan. Steun voor dus rechtse krachten (hier in Nederland zou de PVV een voorbeeld kunnen zijn) heeft alleen weinig opgeleverd zegt dus veel recent onderzoek ook (budget zou sinds 2010 vertwintigvoudigd zijn en men verloor qua publieke opinie over Israel nog steeds terrein - waarmee het geen kantitatief probleem was in termen van geldelijke steun voor rechts, maar er zat gewoon te weinig kwaliteit in hun vertegenwoordigers om een punt te maken inhoudelijk en zo dus grotere groepen te overtuigen - het omgekeerde leek eerder te gebeuren, meerderheid werd juist kritischer over Israël).
Ook zaten veel mensen van de rechtse stroming dus meer gematigder mensen in de weg (maar ze hadden dus wel royale donors en steun van de staat Israël, die ook het nodige steunde). Sinds begin dit jaar (ook de verkiezing van Trump, waarvan men vreest dat het op lange termijn een terugslag zal gaan veroorzaken speelt een rol), worden dus politici van rechtse partijen in plaats van omarmd juist geweerd - ook door Israëlische Ministeries en bewindslieden zelf "Israili Officials Won’t Meet Reps Of Far-Right Swedish Party" www.jpost.com/Israel-News/Politics-And... Nou zijn er recent ook linkse NGO's geweest, waarmee dan bijvoorbeeld weer Duitse Ministers contact wilden hebben en die dan ook weer leidde tot het afzeggen van afspraken. Het rommelt dus qua koers. Maar er lijkt een belangrijke stroming te zijn die juist verbinding wil gaan zoeken met het midden en afstand nemen van het rechtse kamp. Maar dat rechtse kamp heeft zich dus de laatste jaren enorm gesteund geweten en hier is frustratie lijkt toch wel (en een deel zet zich om in confrontaties).
Ik herken in het Joop-artikel wel wat bekende 'recente talkingpoints', waar ik dus dacht dat men zelf meer zaken als argumentatie zou gaan uitwerken en ook heel nadrukkelijk ruimte zou gaan laten voor diversiteit in opvattingen ('de brede tent') en tegelijkertijd dus opvattingen die voor een grote meerderheid dus een afkeurende mening opleveren (extremisme, anti-moslimrethoriek) daar wordt afstand van genomen. Dat lijkt een nieuwe koers te worden en ik denk dat je vaker dit gaat zien (en 'doei!' dus steun voor rechtse Zweedse of Oostenrijkse partijen - paar mensen misschien hier die daar een traantje om zullen laten, 'het waren mooie jaren' ;) [NOT!]).

nickolaas | 16-07-17 | 16:20

Net als bij GS staan er Joop regelmatig onzin- of foute berichten.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 16:19

Snap echt niet dat mensen weken achter elkaar naar fietsers kunnen kijken. Blijft steeds hetzelfde. Was grappig vorig jaar om een keertje te zien, maar om nou te zeggen dat ik het de moeite waard vond, neu...

Jan Gordelroos | 16-07-17 | 16:14

STnick | 16-07-17 | 15:49
Ramsesz | 16-07-17 | 15:06

Bijtendehond vervoegt zich bij bovenstaanden, snapt er ook niks van.

Beetje duiding zou geen kwaad kunnen @GS.

Joop.nl is een kutsite die ik niet (lees: nooit) bezoek, wegens slecht voor mijn bloeddruk en weggezongen van de realiteit.

Dus als Joop.nl (zelf) nieuwswaardig is, wil ik wel weten waarom.

*nog steeds weigert "joop.nl" in adresbalk te tikken*

Bijtendehond | 16-07-17 | 16:02

Zapata10 | 16-07-17 | 15:42

Dat zit hij ook, je moet die intifada website niet zo serieus nemen. Jouw opinie = Jole opinie, niks anders..

Sweetlakecity | 16-07-17 | 15:59

Wow wat een jodenhaat op joop.nl, als ik de reacties op die Israel artikelen lees. Over islamitische landen mag je uiteraard niets zeggen, want 'die zijn gewoon zo'. Racism of lower expectations.

martymcfly | 16-07-17 | 15:58

@blikjegrolsch | 16-07-17 | 15:40
Ik hoop dat je van pizza houdt.....
*gnehehe*

necrosis | 16-07-17 | 15:51

Ik ook: waar gaat dit over? Geen link of niks???

STnick | 16-07-17 | 15:49

Ik reageerde ook een tijd op Joop, tot dat ik de kolere er over in kreeg van dat achterlijke moderatie systeem. Alsof Jolo zelf aan de knoppen zit.

Zapata10 | 16-07-17 | 15:42

Niet ontkennen nu Necrosis! We weten allemaal dat de Joop-Necrosis de enige echte Necrosis is!

blikjegrolsch | 16-07-17 | 15:40

Hahaa, de oude baas is wel erg in de war.
Mensen die zo erg anti Israël zijn moeten zichzelf eens de vraag stellen:
U moet kiezen:
U mag wonen in Israël.
U mag wonen in een zandbak dictatuur.

Zapata10 | 16-07-17 | 15:34

@necrosis | 16-07-17 | 13:57
Naar het schijnt zijn er zo'n 1,5 miljard mensen op deze aarde die zich ook nogal eens beledigd voelen. Dat is een keuze.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 15:09

@Mark_D 14:13
Tekenen van verwardheid dienen zich aan. Wat ik U brom.

D-Fens_1963 | 16-07-17 | 15:08

Waar gaat dit over?

Ramsesz | 16-07-17 | 15:06

@necrosis | 16-07-17 | 14:38 Dat klopt dan ook.

knutsel | 16-07-17 | 14:55

Tja, als iemand maar heel weinig dingen echt snapt, dan kan hij/zij ook maar heel weinig dingen goed uitleggen.

Dandruff | 16-07-17 | 14:46

;)

nikolaos | 16-07-17 | 14:53

nikolaos | 16-07-17 | 14:41,

Tja, als iemand maar heel weinig dingen echt snapt, dan kan hij/zij ook maar heel weinig dingen goed uitleggen.

Dandruff | 16-07-17 | 14:46

telelezer | 16-07-17 | 14:33,

Waarbij moet worden opgemerkt dat Israël eerder te zacht, dan te hard om zich heenslaat.
Zoek maar eens op "roof knock" (ook op YouTube).

Er zijn op deze planeet maar weinig landen die dat doen in een oorlogssituatie. Extra opmerkelijk, omdat de joden het enige volk zijn dat door de halve wereld dusdanig wordt gehaat dat de volgende holocaust slechts een kwestie van tijd is.

Dandruff | 16-07-17 | 14:43

"Ik stop per direct met schrijven voor Joop want dit valt niet uit te leggen aan mijn Libanese tennisleraar." - Sunny Bergman

Valt me op dat dat een hoop van die progressieve figuren nogal eens moeite hebben met uitleggen van iets.

nikolaos | 16-07-17 | 14:41

@knutsel | 16-07-17 | 14:28
Jouw nick staat ook in het aangehaalde Joop stukje....

necrosis | 16-07-17 | 14:38

Interessant aan dit soort discussies is dat de goegemeente vindt dat Israël bezettingspolitiek uitvoert,(..)
@ General McAuliffe | 16-07-17 | 14:23
-
Of je nou voor of tegen Israel bent, ik bewonder ze dat ze zich verdedigen tegen de moezzliems die hen zelfs dat rottige kleine stukje land niet gunnen terwijl ze zelf honderdduizenden kilometers gebied hebben.
Als je je om je heen vijandige volken hebt die je, inclusief vrouwen en kinderen, willen uitmoorden, dan is het begrijpelijk dat je daarbij soms veel te hard om je heen gaat slaan

telelezer | 16-07-17 | 14:33

Volgens mij is joop.nl helemaal niet gehackt.
Het is gewoon een publiciteitsstunt van Van Jolo om de tegenvallende bezoekersaantallen op te krikken.

NetBeans | 16-07-17 | 14:32

@necrosis | 16-07-17 | 13:49
Oefff...;-)

Rest In Privacy | 16-07-17 | 14:29

@Durotar | 16-07-17 | 14:25 Titanenstrijd, laat me niet lachen. De Joop staat tot GS als een mug tot een olifant.

knutsel | 16-07-17 | 14:28

Wij zijn de uitverkorenen en de rest heeft geen geluk
Zij gaan naar de hel dan wordt het in de hemel niet te druk

Ernst Oosters8389 | 16-07-17 | 14:28

telelezer | 16-07-17 | 14:25
Inderdaad denk aan uw hart!

Ik heb geen idee dus | 16-07-17 | 14:26

"Van twee walletjes eten" noemen we dat Necrosis. Ongeacht de uitkomst van de online titanenstrijd tussen Joop en GS jij zit bij de winnaar!

Durotar | 16-07-17 | 14:25

@necrosis is overgelopen naar de Joop zie ik.
McMarx | 16-07-17 | 13:47
-
Infantiele Joop adepten gebruiken dat als sluwe truuk om hier verwarring te zaaien bij de authentieke reaguurders
Het Joop gespuis gewoon negeren is het allerbeste

telelezer | 16-07-17 | 14:25

Interessant aan dit soort discussies is dat de goegemeente vindt dat Israël bezettingspolitiek uitvoert, dat Israëlische nederzettingen in zogenaamd verbonden moeten worden.
Gek genoeg zijn het diezelfde mensen die voor nieuwe moslim enclaves in het westen zijn.

General McAuliffe | 16-07-17 | 14:23

Zonder GeenStijl had ik Joop nooit leren kennen.
90 procent van het Joop verkeer komt van GeenStijl vermoed ik.

Ik heb geen idee dus | 16-07-17 | 14:19

@andalucia | 16-07-17 | 13:57
In het door GeenStijl gepubliceerde stuk van Han van der Horst zou 'ik' het volgende hebben geplempt:

"necrosis 15 juli 2017 at 23:03
Na “Echoes” van Pink Floyd is alles overbodig geworden."

Ik kan je binnen 10 seconden bewijzen dat ik dat nooit zou schrijven.
Tip: luister maar eens naar Impaled Nazerene - kohta ei naura enää jeesuskaan (van de plaat All that you fear).
Daar ben ik ooit voor - weggejorist-.......

necrosis | 16-07-17 | 14:15

Snap het niet. Maar zal wel aan mij liggen, ik ben aan het wegdrijven van de dagelijkse onzinnigheid die over ons wordt uitgestort.

Mark_D_NL | 16-07-17 | 14:13

@ necrosis | 16-07-17 | 13:53
Ach, als dat het ergste is. Wellicht een taak voor Joris? Verder denk ik wel dat de manier waarop je reageert, je onderscheid van de nep necrossis. (Zoals hierboven aangegeven is).

Rest In Privacy | 16-07-17 | 14:12

Waarschijnlijk gaat het Mediahuis Joop nu wel te koop zetten. Krijg je de Vara d'r graties bij...

F. von Zeikhoven | 16-07-17 | 14:09

@Ce ca! | 16-07-17 | 13:53
Nee, want dan krijg ik een ui achter mijn nick omdat ik hier dan weer 'nieuw' ben.

necrosis | 16-07-17 | 14:05

Anne Fleur zal zo dadelijk ook wel reageren met iets als : Joop.nl is een racistische fascistische nazi site. En vrouwonvriendelijk natuurlijk. Da ook. Sowieso. Altijd. Want aandacht is aandacht.

Rheia | 16-07-17 | 14:02

False flags allom.

RRMerlin | 16-07-17 | 14:01

@necrosis
Er zijn meer mensen die zowel hier als op Joop comments plempen (waaronder ikzelf), maar ik miet zeggen dat ik een paar dagen geleden inderdaad iets op Joop zag met jouw naam, waarvan ik dacht: neuh, die is niet van ons GS.

andalucia | 16-07-17 | 13:57

@McMarx | 16-07-17 | 13:47
Je hebt me diep beledigd!!!!

necrosis | 16-07-17 | 13:57

@ necrosis | 16-07-17 | 13:49
Een copyright tekentje bij je nick dan maar?

Rest In Privacy | 16-07-17 | 13:53

Er zit trouwens een valse 'necrosis' te commenten in dat stukje op Joop, die zielige kutsite die met taxpoet overeind gehouden wordt.
En ik kwam ook een 'knutsel' tegen.
Volgens mij waren de aliassen van Han van der Horst op, en 'leent' hij wat nicks op GeenStijl.

necrosis | 16-07-17 | 13:49

Je zou bijna denken dat het overheidsbeleid is...
Acar_ketimun | 16-07-17 | 13:38
Is het ook, alleen sommige politici weten het zelf niet eens. Plausible deniability.

Lyin Ted | 16-07-17 | 13:48

@necrosis is overgelopen naar de Joop zie ik.

Rest In Privacy | 16-07-17 | 13:47

ILF2- Yep, Tja, Wim Kok, wat waren ze allemaal begaan en geschokt, wat zal die Ad Melkert een vreugdesprong hebben gemaakt. Fortuyn was een topvent, maar die kunnen ze tot op heden in DH niet gebruiken. De zwarte bladzijde rond de dood, maakt mij nog steeds misselijk, ook nu ik hier erover schrijf.

Wienerschnitzel mit | 16-07-17 | 13:46

R.B.Scott | 16-07-17 | 13:39
daar hangt een doodse stilte omheen. Zou hij al gecashed hebben ?

boccelullus | 16-07-17 | 13:44

Joop.nl zal er op zijn vroegst maandag pas naar kijken, schat ik zo in.

RenHoek | 16-07-17 | 13:44

-weggejorist-

R.B.Scott | 16-07-17 | 13:39

Pim Fortuyn... realist, ziener, volksheld. Vermoord door de linkse media en politici. "Laten we in Godsnaam de kalmte bewaren", Wim Kok na de moord. Wat haatte ik die man toen.

ILF2 | 16-07-17 | 13:38

Wienerschnitzel mit | 16-07-17 | 13:33
Zoals altijd, niets. Anders was er allang iets mee gebeurd. Je zou bijna denken dat het overheidsbeleid is...

Acar_ketimun | 16-07-17 | 13:38

We wachten totdat het kaartenhuis in elkaar valt.

Lyin Ted | 16-07-17 | 13:36

Marvin---Helemaal gelijk. Alleen: wat gaan we eraan doen?

Wienerschnitzel mit | 16-07-17 | 13:33

"We hebben godverdomme hier gewoon een vijfde colonne! Van mensen die het land naar de verdommenis willen helpen. (?) Godverdomme in mijn stad, Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken, niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, oude vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme, niks!" - Pim Fortuyn

Marvin_NL | 16-07-17 | 13:26

Eindelijk heb ik het fameuze [AF] gezien!

Zoon van Boer | 16-07-17 | 13:25

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino