Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

'Experts' in NRC: 'Jihadi's terughalen en knuffelen'

kijkdaargaanonzezonen.gif Naarmate het Kalifaat verder afkalft dankzij de inzet van onder andere Amerikanen, Russen, Fransen, Koerden en Yezidi, wordt de kans groter dat polderjihadi's die nog niet dood zijn een manier vinden om het strijdtoneel te ontvluchten en terug te keren. Sterker nog. Nederland probeert dat proces zelfs zachtjes en stilletjes te begeleiden. Meer geharde moordmachines terug in de polder doet het risico op geweld en aanslagen op eigen bodem echter alleen maar toenemen. Het is echt niet dat ze terugkeren, hun AK naar de vuilsortering brengen, het stof van de broek kloppen en bij het UWV in de vacaturebak gaan kijken om zich weer constructief in de reguliere samenleving te vervoegen. Zelfs de linkspopulistische Franse president Macron zet de tactiek van voorganger Hollande door en laat special forces zijn "landgenoten" ter plekke opsporen en afmaken - voordat ze terug kunnen komen naar door islamitische terreur gegeseld Frambozië. Eenmaal uitgereisd om je bij een extreem kwaadaardige kracht aan te sluiten, ben je verloren als West-Europese modelburger. Prima, lekker daar laten (sterven). De hellezandbakken van het Midden-Oosten zijn prima dumpplekken voor geradicaliseerde religestoorden met een Allahcomplex. MAAR NEE HOOR. Niet in Nederland. Hoewel MinPres Rutte wel eens gemompeld heeft dat uitreizigers beter 'daar kunnen sneuvelen dan hier kunnen terugkeren', heeft NSB Wappieblad "experts" opgeduikeld die vinden dat er juist veel meer jongerenwerkers tegenaan gegooid moeten worden om de "inclusieve aanpak" tegen subversieve geluiden in stand te houden. Want die arme jongens zijn ook onze zonen: diejemoederroeperszijnietonzezonenvriend.png Nee. Nee. Nee nee nee nee nee. Nee. Het zijn niet 'onze zonen' en het zijn geen 'radicaliserende jongeren', het zijn 'geradicaliseerde extremisten die wrede oorlogsveteranen zijn geworden', op een manier die onze eigen "christelijke" samenleving zelf niet kweekt of cultiveert, en zeker niet koestert. En het enige dat we te "winnen" hebben, is die zielloze beulsoldaten uit het leger van Mohammed nooit meer binnen te laten. Zij hebben hun keus gemaakt. Pech gehad. En trap niet in hun zieligheidskaart, zoals Marouane Boulahyani hem deze week trok. Er zijn nu al te weinig AIVD'ers om alle radicaalmoslims in de gaten te houden, laten we in godsnaam (= christelijk) niet nog meer taxpoet wegpissen aan levensgevaarlijke jihadveteranen. Verbrand die paspoorten, ontzeg ze de toegang of pak ze gewoon aan met de Franse slag voordat ze de kans krijgen om terug te reizen: de letterlijke laatste loodjes deradicalisering door de crosshairs van een high powered long range rifle. Kost maar een paar piek per jihadist. Mocht dat te ver gaan (maar waarom zou het, progressieve held Macron doet het immers ook?), stop dan op zijn minst eens met dit soort hondsnaïeve appeasement van door Allah bezeten oorlogsmisdadigers.

Reaguursels

Inloggen

Volgens mij is de titel van dit artikel niet compleet, dat had moeten zijn: 'Experts' in NRC: 'Jihadi's terughalen en knuffelen zodat we ze als stormtroepen kunnen inzetten tegen Geert Wilders, Thierry Baudet en iedereen met een foute mening', maar ik snap dat dat een beetje veel ruimte in beslag nam...
Maar serieus, ik had wel verwacht dat Nederland de Zweedse lijn zou willen volgen, althans, als het aan die pulp ligt dat NRC heet. Dat is lekker makkelijk, zo hoef je geen rekenschap af te geven voor het feit dat je alweer medeplichtig bent als overheid bij het faciliteren van terreur. Want ja, men liet ze vertrekken, men nam hun paspoort niet af en men ondernam totaal niets. En dus is het wachten op de terugkeer van een bende laffe hyena's die maandenlang de gruwelijkste daden hebben gepleegd om dan van de Nederlandse overheid een aflaat, zoentje op het voorhoofd en een stageplaats aangereikt te krijgen. Dit krijgen Nederlandse militairen niet eens als zij uitgezonden worden en een of andere plunderende randdebiel afknallen. Nee, dan komt de 'full force of the law' even een mes in je opofferingsgezinde rug te steken en voor politiek spel je carrière vernietigen.
Maar nee, niet de moslim, want dat zijn het, die het een goed idee vond om ineens de biezen te pakken en zich aan te sluiten bij de meest meedogenloze bende massamoordenaars die de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Of het nu bekeerlingen zijn of van huis uit, zij hebben de keus gemaakt om een moderne SS-er te worden. 'Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten' dekt de lading niet van wat dit vies smerig goor laf rottuig daar heeft uitgevreten.
Wederom een uitzondering maken omdat 'islam' schept een enorm precedent en zal zijn nawerking vinden bij ieder volgende burgeroorlog waar lokale randdebielen hun grote neus in willen steken.
Na 1945 werden decennialang oorlogsmisdadigers opgespoord en berecht, dit zou nu niet anders moeten zijn. Iemand die lid was van de IRA was een IRA terrorist, iemand die zich aansluit bij ISIS is eveneens een terrorist, een oorlogsmisdadiger, een vieze smerige laffe sluikslachter en sluipmoordenaar die geen genade mag krijgen - hij had dit tenslotte ook niet voor al die Yezidi's, Christenen, krijgsgevangenen die ze op ieder filmpje steeds gruwelijker om het leven brachten.
Ik ben dat gezicht van dat arme blonde meisje van amper 8 niet vergeten waar die vieze gore baardaap zo verlekkerd naast stond te lachen. Dit tuig verdient geen genade, en al helemaal geen 'veilig thuis', dat hebben ze anderen ook niet gegund.

Rest In Privacy | 10-07-17 | 19:47

Iemand een linkje naar de video van dat gifje? (Gelanceerd hoofd)

koningboco | 10-07-17 | 18:10

Terughalen? Maj man piloot en hij vliegen die vliegtuig. Tsja. Ies heel kek. Toen waj opsteeg was vliegtuig vol jihadis. Toen wij over zee vloog, deur gieng per ongeloek open en toen een foor een sprieng jihidis oit vliegtuig. Heel kek. En ik deur dicht toen en toen was vliegtuig leeg.

EnNouJijWeer | 10-07-17 | 15:44

-weggejorist-

Rest In Privacy | 10-07-17 | 13:23

Mocro070 | 10-07-17 | 10:46,

Dus er is niks aan de hand?
Die 800 aangiftes van oudjaarsnacht 2015 in Keulen waren allemaal vals?
nl.wikipedia.org/wiki/Aanrandingen_op...
Er bestaat geen shariapolitie?
www.trouw.nl/home/-sharia-politie-in-...
Ook niet in Nederland?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/...
Het nida heeft geen "kauf nicht bei jude" sharia-controleurs?
nieuwspraak.nl/blog/2016/05/25/shariap...

Er zijn geen jihadisten naar Syrië en Irak afgereisd?
"Want", zeg jij; "NRP zegt van wel, dus klopt dat niet"?
Onze discussie bestaat dus eigenlijk ook niet?
Hoe postmodernistisch!

Je kunt geen bron verwerpen als je zelf geen betere hebt.
Zelfs de linkse kerk weerlegt de feiten en de cijfers niet; ze negeren ze, of roepen op tot "knuffelen".
Maar iedereen erkent ondertussen dat criminaliteit, (seksueel) geweld en terrorisme sterk toenamen door moslimimmigratie. Iedereen erkent dat West Europa steeds meer "no go area's" kent waar criminelen en jihadisten de dienst uitmaken.

Niemand ontkent die feiten.
Niemand heeft gunstiger cijfers.
Ook jij niet; je roept alleen steeds "nietes".

Dandruff | 10-07-17 | 12:09

@Mocro 09:54
Nee hoor :-)

D-Fens_1963 | 10-07-17 | 11:34

-weggejorist-

henk vintage | 10-07-17 | 11:27

@Dandruff | 10-07-17 | 10:37
Lees even wat er letterlijk staat op amp.ibtimes.co.uk/chechen-muslim-gang... waar de hocuspocus pagina naar verwijst.

"Reports suggest up to 100 men belong to the vigilante group..." Suggest is suggereert in het engels. Heb jij de "reports" gezien? Want ook daar wordt niet naar gelinked.

Dus letterlijk... Er zijn "reports" en die suggereren iets. Er wordt niets feitelijk vastgesteld.
Wat maakt hocuspocus ervan: "Een groep van zo’n 100 Tsjetsjenen patrouilleert" Stelt feitelijk vast.
Dat jij dat tot je neemt als nieuws of feit moet jij weten.

Mocro070 | 10-07-17 | 10:46

Ieder mens verdient een tweede kans!
Parel van het Zuiden | 09-07-17 | 19:39

Je hebt een kans gehad om in dit land op te groeien, een kans gehad om te studeren, een kans gehad om een baan te zoeken, een kans gehad om een gezin te stichten, een kans gehad om normaal mee te draaien in onze maatschappij. Genoeg kansen gehad zou ik zeggen.Opsluiten dat tuig en behandelen als landverraders en oorlogsmisdadigers!

AlexMM50 | 10-07-17 | 10:41

Mocro070 | 10-07-17 | 10:28,

NRP linkt naar Duits onderzoek.

Maar goed, jij blijft erbij dat "nietes" roepen je sterkste kwaliteit is.
En ik maar denken dat dat "stropoppen aanvallen" was.

Hoe dan ook zijn we wel klaar.

Dandruff | 10-07-17 | 10:37

@Dandruff | 10-07-17 | 10:19
Seriously? Dat jij nieuwreligieuspeil.net/ aanhaalt als valide nieuwsvergaring of met onderzoeksbureau's komt die altijd naar de mond schrijven van betalende opdrachtgevers is niet mijn probleem makker. Waarbij je laatste aangehaalde bron, Jan van de Beek interview, niets anders aantoont dat het voor allochtonen hardcore moeilijker is om aan een baan te komen. www.nrc.nl/nieuws/2017/07/06/afkomst-... Powned: www.powned.tv/artikel/liever-een-stra... 9% mocht uberhaupt op een sollicitatiegesprek komen vs 28% met een strafblad voor een geweldsdelict.

Mocro070 | 10-07-17 | 10:28

Umberto die trotzoni | 10-07-17 | 10:13,

Hoef je niet eens de SS bij te slepen.

Gewone Nederlandse democraten, politici en columnisten die op geweldloze wijze kritiek hebben op de religie van terreur, slavernij en genocide. Die zogenaamde "rechtsextremisten" worden door oa NRC niet geknuffeld, maar keihard belasterd.
Tot de dood erop volgt.

Dandruff | 10-07-17 | 10:24

Mocro070 | 10-07-17 | 10:10,

Alle bronnen die ik heb gebruikt kloppen.
Niemand twijfelt aan de gegevens.
Ook jij hebt zelf geen andere bronnen.

Heel vaak "nietes" roepen weerlegt niks.
Dat denken kleine kinderen soms, maar na hun 8e horen ze beter te weten.

Dandruff | 10-07-17 | 10:19

Vraag eens aan diezelfde lui of we dit ook hadden moeten doen met "onze" hollandse SS-ers vlak na 2de WO, dan kijken ze je vies aan of je hun een voorstel van het ergste soort doet, nee die moest tot hun laatste adem vervolgd worden. Nou "Gutmensch" deze zijn precies eender, zie ze dus liefst met houten jas en tuintje op de buik, en wel daar geeft minder vervuiling hier. ze hebben te duidelijk laten zien dat ze niet met onze vrijheid om kunnen gaan.

Umberto die trotzoni | 10-07-17 | 10:13

@Is dit nog nieuws? | 10-07-17 | 10:02
Doet zijn, voor u gereserveerde, vinger opsteken en dankt u voor deze informatie.

Mocro070 | 10-07-17 | 10:08

Mocro070 | 10-07-17 | 09:50
Die eerste zin:
"Het is niet alleen lastig, het is volkomen onmogelijk om met iemand een beschaafd gesprek te voeren met niet alleen een stalenplaat voor z'n kop maar ook een compleet gebrek aan realiteitszin."
https://www.alcoholdebaas.nl/U-en-alcohol/Verslaafd-.aspx
Alstublieft. 2 Flessen rosé...
of:
https://al-yaqeen.com/contact/
Praat er eens over met iemand.

Is dit nog nieuws? | 10-07-17 | 10:02

Mocro070 | 10-07-17 | 09:44,

1. Er is wel empirisch onderzoek mogelijk, en dat is al meermaals gedaan.
2. Een kostenpost is een kostenpost, punt.
NRP maakt gebruik van andere bronnen, die je niet weerlegt.
3. Ik twijfel niet aan de cijfers van het CBS.
Jij wel, dus ga je gang.

Dandruff | 10-07-17 | 09:59

Beste NRC redactie,
Het knuffelen van IS aanhangers moet u niet in Nederland gaan verkondigen, maar zeg het eens recht in het gezicht van een Koerd,Yazedi,Syriër of Irakees.

I.P standing up | 10-07-17 | 09:56

Dandruff | 10-07-17 | 09:28,

Overigens, die honderden subsidiesponzen die geld krijgen om de multikul door onze strotten te douwen...
Die zitten ook niet eens in de berekening.

Net zo min als de bijbehorende baantjescarrousel.
Waarin Pol Pot aanhanger Rosenmöller 70.000 euro per jaar kreeg, om een paar uur per week met allochtone vrouwen te praten.
nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Rosenm%C3%...
Onze vorstin beurde hetzelfde trouwens bedrag.
En een Turks 'dinnetje van Maxima fraudeerde voor 1,7 miljoen aan integratieprojecten die niet hadden plaatsgevonden.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/04/...

Het mag nogal wat kosten; een maatschappij die wordt gekenmerkt door islamitische censuur, criminaliteit, terreur, (seksueel) geweld en een ineenstortend sociaal stelsel.

Dandruff | 10-07-17 | 09:55

@D-Fens_1963 | 10-07-17 | 09:39
Vind u het heel erg als ik deze vraag niet beantwoord op een publiek forum op het internet naar mensen die ik niet ken?

Mocro070 | 10-07-17 | 09:54

@ristretto | 10-07-17 | 09:31
Het is niet alleen lastig, het is volkomen onmogelijk om met iemand een beschaafd gesprek te voeren met niet alleen een stalenplaat voor z'n kop maar ook een compleet gebrek aan realiteitszin. Iemand die zich overgeeft aan 'feiten' die achteraf onwaar blijken te zijn waar hij of zij, zijn eigenwaarde aan afmeet dus ook niet zonder afbreuk daaraan afstand van kan doen. Ik doe dan ook wat een verstandig mens zou moeten in een dergelijke situatie en geef de persoon die slachtoffer is geworden van de bezuinigingen op de GGZ volledig gelijk om erger te voorkomen.

Mocro070 | 10-07-17 | 09:50

@Dandruff | 10-07-17 | 09:28
Het is heel moeilijk zaken te weerleggen als er uberhaupt geen empirisch onderzoek mogelijk is.
Punt 2, BBP heeft daar dus niets mee te maken. Ook nieuwreligieuspeil.net/ nog nooit van gehoord, en bij nader inzien ook prima site voor 'gevoels'nieuwsvergaring
Punt 3. "alle berekeningen over dat onderwerp zijn gebaseerd op cijfers van het CBS" Daarom vroeg ik je een tabel te maken. Heb je die al?

Mocro070 | 10-07-17 | 09:44

-weggejorist-

D-Fens_1963 | 10-07-17 | 09:39

@Mocro070 | 10-07-17 | 08:14
Nog dommer dan ik dacht. Feitenkennis? Nihil. Voorspelbaar gedrag:
De boodschapper voor trol uitmaken terwijl deze bijna sinds de oprichting van GS reaguurt.

Lastig hè? Ingaan op de feiten.
Je kan ook simpel zeggen: Goh, overheen gelezen. Nu ik het zo zie zeg je hetzelfde. Oh, je was het met me eens? Oh, dat wist ik niet dat het dan via de krijgsraad ging. Of dat het een kwestie van politieke wil is.

En? Heb je je microfoon al opgeraapt? Zonde, die dingen zijn best duur.

ristretto | 10-07-17 | 09:31

Mocro070 | 10-07-17 | 08:13,

1. Je herhaalt dus dat je de cijfers van Byfer, Elsevier en van de Beek niet kunt weerleggen.

2. Alles. Ook steekpartijen en verkrachtingen zijn naast maatschappelijk onwenselijk, een enorme economische schadepost. Ziekenhuisopnames, verzuim, politieonderzoek, traumazorg, etc. Een extreme stijging van dat geweld leidt dus ook tot een extreme stijging van die kosten.

Ik ben blij dat je het wel met me eens bent dat Duitsland dus vele tientallen miljarden euro's per jaar uitgeeft aan opvang, uitkeringen, opleidingen en subsidies voor immigranten. En dat Duitsland ondanks die molensteen TOCH onleefbaar wordt.
Was dat niet het punt van Claudia M om 21:98 uur, Poesmobiel om 22:28 en mij om 22:37 uur?
Precies.

3. Zoals gezegd, alle berekeningen over dat onderwerp zijn gebaseerd op cijfers van het CBS. Het CBS heeft de gegevens dus wel, maar berekent ze niet door. Dat is een politieke keuze; de kartelpartijen zeggen openlijk dat ze de kosten geheim willen houden.

Jouw redenering is dus hetzelfde als wanneer je zou zeggen "Zimbabwe kent geen corruptie, want daar is in Zimbabwe geen onderzoek naar gedaan".
Vrij belachelijk.
Het is eerder andersom; als een overheid iets uitdrukkelijk niet wil onderzoeken is dat vast niet omdat het allemaal wel meevalt. Het onderzoek van Elsevier had cijfers zoveel mogelijk afgerond in het voordeel van de multikul, juist om beschuldigingen van "racisme" te voorkomen. Een uitgebreid overheidsonderzoek zal dus eerder hogere, dan lagere immigratiekosten laten zien.

Samenvattend, niemand heeft de cijfers van Elsevier, Nyfer of van de Beek weerlegd.
Punt.
Opmerkelijk, omdat er in Nederland honderden subsidiesponzen heel veel geld krijgen om de multikul door onze strotten te douwen. Als één (1!) daarvan een fout in de berekening had aangetroffen, hadden we dat al lang gehoord.
Uiteraard is 99% van de subsidieslurpers volkomen talentloos, maar ze hebben wel genoeg belastinggeld te besteden om een echte onderzoeker te betalen.

Dandruff | 10-07-17 | 09:28

C'est mon plaisir mon ami. Fles 2 rosé is bijna leeg ;-)
Mocro070 | 09-07-17 | 23:33
Weet jij wat een trol is? *doet jou een spiegel voorhouden*
Mocro070 | 10-07-17 | 08:14
Psst.... rosé ? Met alcohol?

Is dit nog nieuws? | 10-07-17 | 09:28

Kunnen we een grote bruine beer inhuren voor het doodknuffelen van deze useful idots aka "experts" die in hun ivoren toren ietwat feeling met de werkelijkheid zijn verloren?

Laten we diezelfde bruine beer daarna de terugkerende expats doodkuffelen.

h3* | 10-07-17 | 09:21

mallekater | 10-07-17 | 06:59
"Daar laten en DAAR laten berechten door de rechtbanken der slachtoffers."
U doet net alsof wij, of de Irakezen, iets te kiezen hebben. Zo gaat het niet. Die jihadi's zijn nu aan het terugkeren of ze zijn gebleven. Als ze zijn gebleven zijn ze dood, of staan op het punt om een nekschot te krijgen, of ze zijn de dans ontsprongen. Van "rechtbanken der slachtoffers" zal weinig sprake zijn. Ik heb, aan de hand van de berichten uit die stad, niet het idee dat Mosoel de eerste maanden veel rechtspraak zal meemaken.

JvanDeventer | 10-07-17 | 09:09

Hij mag terug keren om zijn straf te krijgen. Krijgsdienst voor een vreemde mogendheid met wie wij in oorlog zijn, moet levenslang opleveren!

Janneus | 10-07-17 | 09:08

Dus onze vrijheidsstrijder die er heen ging om ISers af te schieten , want; is is in oorlog met ons , is ondergedoken en nog steeds niet legitiem.
Maar de kinderverkrachters en moordenaars mogen dan wel gewoon terugkeren???
Natuurlijk , zo rolt het NLse kabinet.
Alles doen om het volk kapot te krijgen ,net als hamburg , alles moet kapot en de strijd moet ontstaan.
Ten slotte is alles toegestaan om meer controle en dwangmaatregelen te creeëren ( was dat nu met 5 of 6 EEEEs?).
Nee hoofd af is met twee ie,s

medelmo | 10-07-17 | 09:05

Wat? Jihadi's terughalen en knuppelen? Goed id.... Ow wacht... Wishful thinking kicked in too early. Nog eens goed lezen... WTF?
.
Laten we hopen dat er nog zoveel mogelijk tegen een Koerdische kogel aanlopen. Voor diegenen die toch terugkomen moeten we een Nederlands Vreemdelingenlegioen oprichten dat, voorzien van blanke sabel (kromzwaard) en blunderbus, ingezet kan worden in brandhaarden (Mali) waar we ons duur getrainde professionele leger niet aan willen wagen: polderjihadi's blij (want volop zinloos geweld), wij blij want land verlost van gedegenereerd, psychisch gestoord tuig.
.
O en stuur die experts van de NRC ook maarmet het NL Vreemdelingenlegioen mee als geestelijk verzorgers, dan worden het misschien nog eens echte experts i.p.v. incompetente idioten.

Brou Is Back | 10-07-17 | 08:50

Net Three Girls gekeken. Weer een goede reden om geen orthodoxe IS Moslims terug te willen. Deze lui zijn gedegenereerd.

Asimov6 | 10-07-17 | 08:40

@frogynator | 10-07-17 | 08:18
of zij. niet gaan discrimineren. Bovendien zou ik zulke dingen dus niet vooraf op een website zetten. Met voorbedachte rade is een hogere strafmaat.
Bovendien zie ik niet in waarom je daarvoor onder de grond gaat wonen, mag dat eigenlijk wel?

Mocro070 | 10-07-17 | 08:36

Als ik merk dat er een terugkeerder in een straal van 50 km van mijn woonplaats woont zorg ik persoonlijk ervoor dat hij 2 meter lager komt te zitten

frogynator | 10-07-17 | 08:18

@ristretto | 10-07-17 | 07:28
Weet jij wat een trol is? *doet jou een spiegel voorhouden*

Mocro070 | 10-07-17 | 08:14

@Dandruff | 10-07-17 | 01:47
1) Ik heb weinig vertrouwen in onderzoeksbureau's die met onderzoeksresultaten komen welke, tot nu toe voor Nyfer, in het voordeel zijn van de opdrachtgever.
.
2) Hoe hangt het aantal steekpartijen samen met groei van bbp?
.
3) Nee, er waren geen net meer dan 1 mln niet-westerse allochtonen in 1995. Betekent dat er tot 1995 minder dan 1 mln allochtonen zijn. Die kosten zijn en kunnen niet becijferd worden. Als het CBS de cijfers niet heeft, dan heeft dus niemand ze.

Mocro070 | 10-07-17 | 08:13

Ik weet overigens niet waar alle ophef over is? Nu de Irakezen het grootste deel van Irak terughebben, en de koerden het noorden in handen hebben (en niet meer gaan teruggeven) zullen alle lieden die voor IS gestreden hebben, aan de beurt zijn.

Veel zullen wij daarvan niet zien. Wellicht dat een aantal filmpjes uitlekt, maar niet meer dan dat. Daarnaast gaan de Amerikanen de fout die zij in 2004 (Sunni Awakening) niet nog een keer maken. Er gaan grote groepen IS'ers - op waarschijnlijk een gruwelijke manier - sterven.

Voor een Nederlandse meeloper die op dit moment naar eigen zeggen enkel 'Ribaat' uitvoert, zal eveneens geen uitzondering zijn. Mocht hij de purges overleven zal hij in een cel geflikkerd worden, wat zijn overlevingskansen om daar levend uit te komen eveneens klein tot nihil maakt.

Ik snap eerlijk gezegd niet waarom wij, als Nederland, daar moeite voor moeten doen. In principe is het geen Nederlander meer, want vreemde krijgsdienst, en ik vraag mij werkelijk af hoe en waarom de Nederlandse politie contact met deze uitreizigers onderhoudt. Met de beste wil kan ik dit gedrag niet onder de politiewet brengen en daarnaast lijkt dit lijnrecht in te gaan tegen wat de hoogste baas (haha) Mark Rutte in het recente verleden heeft afgekondigd. En die positie was vrij duidelijk. 'Als je daar heen gaat kun je daar ook beter sterven'.

RenHoek | 10-07-17 | 08:08

Ik ben helemaal voor targeted killings. Want als ze hier komen en ze beoordeeld moeten worden door deugrechters dan weet je het wel. Ter plekke regelen buiten het zicht van rechters en het parlement om, desnoods uit te laten voeren door de Koerden of Iraki's. Ik wil er geen één terug zien in ons land.

Bigi Bana Boy | 10-07-17 | 07:59

ze hebben toch een 3e paspoor, passen meer bij Marokko als Islamiet en als burger.. dat is ook wat de Keuning van Marokko beweert, je blijft een staatsburger van Marokko incl dienstplicht..

Kunnen ze daar mooi heen.. nix onze jongens, helemaal 0%

fikkieblijf! | 10-07-17 | 07:41

@Mocro070 | 09-07-17 | 23:23

Goedemorgen Testa di cazzo,
1) waar staat dat ik er al uit ben?
2) je herhaalt exact het punt dat ik wil maken.
3) áls er sprake zou zijn van een intreding in vreemde krijgsdienst dan moet de procedure via de krijgsraad.
Ik zou die microfoon maar eens oprapen. Je gooit hem voor niets op de grond.

Je bewijst wat ik eerder beweerde. Je leest niet. Ik was het namelijk met je eens en toonde dat aan met een bronvermelding. Daarna doe je je best om mijn punt nog eens te bewijzen.

Zo dat zijn de feiten. Nu mijn mening. Je bent een selectieve feitenpikker. En komt het antwoord je niet uit dan val je of de bron of de boodschapper aan. Simpel en voorspelbaar.

Tip: lees eerst goed terug wat ik schrijf.
En nu koffie. M

ristretto | 10-07-17 | 07:28

Onvoorstelbaar, dit.
Deze gasten zijn er doelbewust op uit gegaan om oorlogje te voeren, vrouwen te verkrachten en te moorden dat het een lieve lust is.
En nou niet zeggen dat ze dat niet wisten, de kranten, de TV en alle media stonden er bol van.
Niks tegen Assad vechten!
Mosul ligt toevallig in Irak, en daar is Assad niet de baas.
Niet terug laten komen.
Nooit.
Daar laten en DAAR laten berechten door de rechtbanken der slachtoffers.

mallekater | 10-07-17 | 06:59

miko | 10-07-17 | 01:02
Correct. Het ne bis in idem beginsel is een basisrecht, een fundamenteel recht in het strafrecht. Maar er zijn inderdaad hoge uitzonderingen op de regel ("Behoudens de gevallen waarin rechterlijke uitspraken voor herziening vatbaar zijn"), vraag maar aan Dino Sourel. Die weet er nu ook van ghe ghe.

Deksmaat | 10-07-17 | 06:43

Even de vergelijking maken met onze oosterburen ten tijde van ongeveer 1945,als je nazis met jihadis vergelijkt zit je toch wel enigszins goed wat kwaadaardigheid betreft.
Onmogelijk om een paar miljoen lui voor de rechter en later voor het executie-peleton te krijgen.
De vraag is dan wat nu ?

cat22 | 10-07-17 | 04:47

De Nederlanders die in de Spaanse burgeroorlog de zijde van de internationale kozen om te vechten raakten daarna wel hun Nederlandse Nationaliteit kwijt, ik stel voor dat we voor deze hals afsnijders ook weer invoeren dan zijn ze beter te handhaven je misdragen? Dan zetten we je als ongewenste vreemdeling het land uit.

Geevee | 10-07-17 | 04:45

Gewoon maar een ideetje:
Ik las in een eerder topic dat veel vluchtelingen hier binnen willen komen door homoseksualiteit te fingeren.
Dat zou voor die jihadi's ook moeten gelden, aantonen dat ze in levensgevaar zijn in het buitenland wegens homo zijn.
Maar dan wel in de rechtszaal bewijs leveren door een enorme pik af te moeten zuigen.
Met slikken.

LuckyGirl | 10-07-17 | 03:07

Dat is de achterliggende gedachte…
Graaf van Egmont | 10-07-17 | 01:28

Ik had ‘m al begrepen en sta er volledig achter, immers er is geen betere optie denkbaar daar dit soort gasten compleet gehersenspoeld zijn: moordende, rovende, verkrachtende en martelende sektaristen welke met een ‘emo-briefje’ richting Rechtbank pogen om na wat Guthmensh straf en therapie weer anschluss te zoeken bij hun matties van het duizendjarige kalifaat. Dit om als de tijd rijp is opnieuw dood en verderf te zaaien (Ebba Akerlund, RIP). Immers, zo zijn deze relie-zombies kennelijk geprogrammeerd.

Alleen een dwaze en of narcistische maatschappij gelooft in hun goedheid na terugkeer. Ik geloof nergens meer in behalve dat ze maar heel snel mogen verdwijnen.

Veluwse-Eikel | 10-07-17 | 02:16

@Parel van het Zuiden 19:39

Geweldige reactie!,(reaguursel).
Zij gaan altijd hun nieuwe kans weer benutten, in NL is dat zo, die tweede kans krijgen ze,dat mag van NL. Ik wacht met spanning af wanneer V.v.der Braaf weer toeslaat, zou mij niet verbazen, is dat nu zijn tweede of derde kans? hoeveel kansen krijg je in NL? Ik denk dat die muzels van IS wel meer moorden hebben op hun kerfstok dan 2. Zij die nog leven hadden pech, geen martelaar.

Saxofoon | 10-07-17 | 01:51

Mocro070 | 10-07-17 | 00:55,

1. Oftewel, je kunt de cijfers van Nyfer niet weerleggen. En die van Elsevier en van van de Beek evenmin.
Je verweet mij dat ik het CBS "te links" zou vinden. Ik had dat immers nooit gezegd, en jij doet in elke discussie niks anders dan mij rare zinnetjes in mijn mond te leggen.
Maar die stropop die je ten onrechte op mij toepaste, blijkt volledig op jouzelf van toepassing; jij gelooft Nyfer niet, want "te goedkoop"?
Zoals ik al zei; als volwassen mensen aan een cijfer twijfelen, komen ze met betere cijfers.
En dat doe jij niet want dat kun je niet.

2. Natuurlijk is Duitsland groter. Dat neemt niet weg dat immigratie dus een enorme kostenpost is. En zoals gezegd;
- dit gaat alleen om die laatste golf asieleisers;
- dit is alleen de korte termijn, de komende 3 jaar;
- dus de kosten van de reeds bestaande immigranten èn de lange termijnkosten van de nieuwelingen zitten daar niet bij.

Je zegt dat het goed gaat met Duitsland, omdat dat land dit jaar niet failliet gaat. Dat is mooi, maar zoals gezegd zullen de kostenposten de komende jaren nog flink toenemen.
Ook niet berekend zijn de maatschappelijke en sociale kosten van een land dat onleefbaar wordt.
- toename seksueel geweld; 500% van 2013 tot 2016;
nieuwreligieuspeil.net/node/6832
- toename van steekpartijen; 600% sinds 2013;
de.gatestoneinstitute.org/10503/messe...
- invoering sharia in no go area's;
nieuwreligieuspeil.net/node/6847

3. Om te beginnen hebben we het niet over 1 miljoen, maar over 2 miljoen niet-Westerse allochtonen;
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...
De berekening gaat bovendien niet alleen over uitkeringen en subsidies versus belastingen. Net als in Duitsland is ook hier de inbreng in de criminaliteit relatief hoog; en de kosten van het verhoogde percentage zijn doorberekend. Voor de zorg geldt hetzelfde.

Dandruff | 10-07-17 | 01:47

JvanDeventer | 10-07-17 | 01:32
Dat krijg je als elke krant wordt opgeslokt door grote media conglomeraties. Dan wordt een krant een verdienmodel in plaats van in middel ter informatie van de lezer.
Nog even en de abonnee is zelf het product met al het voorgekauwde eenzijdige nieuws.

Graaf van Egmont | 10-07-17 | 01:42

Je gelooft het niet, maar nog niet eens zo lang geleden was de NRC een verstandige, gematigde krant met redacteuren die op school waren geweest en konden lezen en schrijven. God, wat mis ik zo'n krant.

JvanDeventer | 10-07-17 | 01:32

Veluwse-Eikel | 10-07-17 | 01:16
Dat is de achterliggende gedachte aan Nacht und Nebel. Het in het niets verdwijnen. In het onderhavige geval bedoel ik dan ook een welgemikt schot en niet de maandenlange of zelfs jarenlange uitbuiting,marteling, uitputting zoals onze oosterburen dat toepasten.

Graaf van Egmont | 10-07-17 | 01:28

Nacht und Nebel moet Nacht und Nebel blijven.
Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:51

Het boek Nacht und Nebel van auteur Floris Bakels was een van de verschrikkelijkste boeken welke ik ooit heb gelezen, drie weken ziek van geweest. De titel of uitdrukking geeft aan hoe ze mensen in nacht en nevel lieten verdwijnen. Ik denk dat de jihadist-nazi’s blij mogen zijn dat ze terplekke geruimd worden middels ’n welgemikt stuk lood in hun kokosnoot, en niet in handen vallen van familieleden van hun slachtoffers…

De guthmensch alhier zit blijkbaar te wachten op de terugkeer van deze spijtoptanten.

Veluwse-Eikel | 10-07-17 | 01:16

Jan Boule | 10-07-17 | 00:12:

"Een clemente houding van de overheid de nachtmerrie van terroristenleiders is want het zaait verdeeldheid".
Tjah, terroristenleiders hebben natuurlijk geen plan klaarliggen als hun terroristen onverwijld Nederland weer binnen kunnen stappen.
Alsof ze in Raqqa meer schade kunnen veroorzaken dan hier.

LuckyGirl | 10-07-17 | 01:09

@Deksmaat | 09-07-17 | 22:40
OK,ik dacht dat als er nieuwe feiten kwamen je alsnog extra straf kon krijgen.

miko | 10-07-17 | 01:02

@Dandruff | 10-07-17 | 00:11

1. Ik ken Nyfer. Je gaat naar Nyfer omdat je Berenschot, Twynstra en Gudde of McKinsey niet kunt betalen. Kijk eens naar hun andere publicaties nyfer.nl/publicaties.html
Opdrachten van Bouwend Nederland, ZonMw,Gastvrij Nederland, Nationale Raad toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd. Allemaal stuk voor stuk lobbyclubs waar ik de pesthekel aan heb. En guess what? Geen enkel onderzoek is in het nadeel van de opdrachtgever. Vind je het dan heel erg dat ik dit soort onderzoeksbureau's met een korreltje zout neem?

2. Duitsland heeft net zoveel immigranten als wij mensen hebben in totaal. Het is dan volstrekt logisch dat er meer kosten zijn. en.wikipedia.org/wiki/Immigration_to_...
En economisch gaat het, inclusief de instroom van asielzoekers, in Duitsland prima.

3. Dat zou ik heel sterk vinden. www.cbs.nl/NR/rdonlyres/9D8EBA47-C6AC... Tabel A2. Je kunt mij niet vertellen dat een maximum van 1mln (hoogst gemiddelde genomen) niet-westerse allochtonen (dus alles) 211 miljard heeft opgesnoept. Dat betekend dat iedere allo incl. mijn vader 211.000 heeft ontvangen. En dat niet alleen, ook nog eens moest dan elke geïmporteerde op z'n handjes zitten en niet werken. Dus laten we gemakshalve ervan uitgaan dat ook in die tijd slechts de helft zou werken, dan hadden zij dus 422.000 euro ontvangen. Da ken ech nie... Zelfs bij 2mln niet westerse allochtonen is het gekkenhuis. Je praat over tonnen per persoon.

Mocro070 | 10-07-17 | 00:55

LOL @ ploflim-plaatje bij item. :D

prakkie | 10-07-17 | 00:42

hovawart | 10-07-17 | 00:13,

Welnee, linkse padvinders haten belastingbetalers.
Daarom doen ze keer op keer hun best om belastingbetalers te schofferen. Zoals toen ze hun reet afveegden aan de uitslag van dat Oekraïnereferendum; en nu weer met die "baantjes regen" voor de PvdA; de grootste verliezer van de verkiezingen.

De linkse padvinders willen die oorlogsmisdadigers gewoon weer aan het uitkerings- en subsidie- circuit hangen; en alle toekomstige verkrachtingen, steekpartijen en ontploffende stadsbussen nemen ze voor lief.
Kunnen ze toch Wilders de schuld van geven ("polarisatie").

Dandruff | 10-07-17 | 00:31

Law of the Land | 09-07-17 | 21:10
Maar ja, wie ontvangt de kogel of schiet die af? Hoe dan ook:Vertrouw nooit ongebluste kalk. Dat spul bijt en daar wordt niemand beter van.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 10-07-17 | 00:19

Mocro070 | 09-07-17 | 23:54,

Je kunt wel heel flauw en heel dom blijven doen, maar dat bewijst niks.
Dat jij niet weet hoe google werkt zegt meer over jou dan over mij.
De cijfers die ik je gaf had jij ook kunnen vinden.

Je zal mij ook nooit horen zeggen "ik geloof het CBS niet want die zijn links".
Ik ga uit van de betrouwbaarheid van het CBS, tenzij er goede redenen zijn om daar aan te twijfelen. Maar dan vertel ik wat die redenen zijn, aan de hand van feiten, voorbeelden en argumenten.

Ook de cijfers van Elsevier, Nyfer en Jan van de Beek zijn op de cijfers van het CBS, SPB en SCP gebaseerd.
www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigr...

Dandruff | 10-07-17 | 00:19

het is natuurlijk een ultieme prestatie als de hulpverlening in de Pays-Bah een geradicalseerde moordenaar en verkrachter kan veranderen in een oprechte belastingbetaler
Daar droomt elke linksche padvinder van...

hovawart | 10-07-17 | 00:13

Wat zouden ze in Rusland doen met terugkeer jihadi's?

Pakeha | 10-07-17 | 00:13

Voor het terugkomen even een kleine omweg naar de Jezidi-dames.
Ik denk dat het probleem zichzelf dan oplost.

Roadblock | 10-07-17 | 00:12

Wie denkt dat slechts het NRC dit soort artikelen publiceert zou het artikel van Trouw redacteur Ghassan Dahhan van 7 december 2014 moeten lezen. De titel luidt: "welkom thuis jihadist". Het artikel is een pleidooi om een clemente houding ten aanzien van terugkerende jihadisten aan te nemen van overheidswege daar "een clemente houding van de overheid de nachtmerrie van terroristenleiders is want het zaait verdeeldheid". Deze stelling van Ghassan is ontsproten aan de houding van de Carthager Hamilcar Barkas die zijn vijanden voorhield amnestie te verlenen bij terugkeer alsof de oudheid inwisselbaar is met het heden. Onnozelheid ten top. Op 14 januari 2015 waarschuwde Pechtold in de kamer voor een wedloop van "repressieve maatregelen" aangaande terugkerende jihadisten en dat de rechten van het "individu" gewaarborgd dienen te blijven. Welnu , D66 met haar Pia Dijksta's is een partij die over lijken gaat. Dankzij deze partij beschikt de Staat over je organen na overlijden en D66 hanteert parameters aangaande "voltooid" leven maar repressiemaatregelen jegens moordende schooiers in het Midden-Oosten dienen vermeden te worden. Zo gaat dat in Nederland. Aanbevelenswaard : "Les tueurs de la République" van Vincent Nouzille. Frankrijk ruimt "haar" jihadisten zonen wel op.

Jan Boule | 10-07-17 | 00:12

Mocro070 | 09-07-17 | 23:51,

Lezen zou helpen; ik gebruikte niet voor niets het woordje "tot".
Getal van Elsevier (216 miljard) ging over de periode 1966 *TOT* 2006, dus een periode van 40 jaar. Waarbij moet worden aangetekend dat de kosten per jaar omhoog gingen, en in 2006 ging het dus al om ruim 12 miljard.
Gemiddeld ging het om ruim 7 miljard per jaar; een getal dat ook door onderzoeksbureau Nyfer werd aangehouden.
www.pvv.nl/in-de-media/persberichten/...

Inmiddels zullen de kosten flink gestegen zijn door de recente asieleisers tsunami.
Duitsland gaat uit van bijna 94 miljard euro, de komende 3 jaar;
www.elsevierweekblad.nl/economie/achte...
Dat is dus alleen de korte termijn; de relatief hoge uitkeringsafhankelijkheid en criminaliteit zijn daar niet in meegenomen.
94 miljard in 3 jaar; succes Merkel.

Ook bij de aardgasbaten had ik het over een langere periode, van 1960 tot 2010;
nl.wikipedia.org/wiki/Aardgasbaten
Ik had mij alleen vergist in het woordje "totaal"; die 211 miljard slaat alleen op de gasbel van Slochteren, dus 80% van de totale aardgasbaten.

Dandruff | 10-07-17 | 00:11

Dit soort, zeer barbaarse, oorlogsmisdadigers moet je nooit meer binnen laten. Laat ze maar in het land waar ze hun daden begaan hebben berecht worden, dat is ook eerlijker tegenover de slachtoffers die ze daar gemaakt hebben. Bovendien moet je ze niet de kans geven hier nog veel meer slachtoffers te maken. Dit soort verknipte barbaren worden nooit meer de modelburgers die de "experts" van ze beweren te maken.

miss error | 10-07-17 | 00:06

Wij voelen een generaal pardon opkomen, de Hollanders zijn een erbarmelijk volk, zij hebben het erbarmen een nieuwe dimensie gegeven.

hovawart | 10-07-17 | 00:05

KenJijDeSwaffelman | 09-07-17 | 23:46:
Om ons als winnaar op te stellen moeten we eerst winnen lijkt me.
Is het bovendien (ik ben een ongelovige hond, daar niet van) veel christelijker om te zeggen:"Een oorlog kent slechts verliezers"?
Je hebt helemaal gelijk, een niet-christen die ons op christelijke waarden aanspreekt vanuit de NRC is synoniem voor linkse kerk.
Wantrouwen is geheel op zijn plaats.

LuckyGirl | 09-07-17 | 23:57

@Dandruff | 09-07-17 | 23:49

gewoon ongegrond doorgaan #respect

In dat kader, 100% zekerheid Rutte is lizardpeople en Timmerfrans is 3 lizardpeople in 1 pak want ook zij moesten bezuinigen.

Mocro070 | 09-07-17 | 23:54

@Dandruff | 09-07-17 | 23:44

"Dat geldt voor het hele immigratie circus. Er wordt vaak gedacht dat de immigratie ons tot 2006 "slechts" 216 miljard euro heeft gekost. Dus iets meer dan de totale aardgas opbrengsten (211 miljard)."

Je begrijpt dat de volledige uitgaven van onze staat 262mld is. Dat zou dus betekenen dat er tenminste 26mld per jaar wordt uitgegeven aan enkel immigratie. Je ziet ook dat de aardgasbaten 5,7mld zijn (en dat is niet 211 mld ook niet na 10 jaar) of ook de rijksoverheid heeft het fout en alleen jij hebt de echte cijfers.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prin...
Je zou dus ook een cbs tabel kunnen maken met alle kosten en opbrengsten van niet-westerse allochtonen. (geheimpje het levert geld op maar shhh kom je zelf achter van dat linkse instituut dat CBS heet)

Mocro070 | 09-07-17 | 23:51

Mocro070 | 09-07-17 | 23:31,

Grappig trouwens.
Bij "kosten van de immigratie" zou ik zo "explaining the bloody Obvious, again and again" kunnen zetten.
Op zwarte scholen kan de holocaust niet meer onderwezen worden.
Op internet schreeuwen moslims dat alle aanslagen die zij toejuichen, eigenlijk gepleegd zijn door de mossad.

En hier moet ik google gebruiken omdat jij dat niet kan; en je wilt me niet eens zeggen waar ik naar moet zoeken. Maar je verwijt me wel dat ik dat nog niet had gedaan, want omdat jij een mocro ben moet ik er van uitgaan dat jij het nieuws niet volgt. Of zoiets.

Dandruff | 09-07-17 | 23:49

Mocro070 | 09-07-17 | 23:33
Zonder jou en je groepje stonden er onder elk topic 30 reaguursels, met je kromme Frans.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 23:49

It will pop, but we are so far away from that my friends...

Manneke Pislam | 09-07-17 | 23:48

miss error | 09-07-17 | 23:34
Een "expert" die oproept tot christelijke reflexen, dan weet je het wel. "stel je op als winnaar" klinkt ook erg wetenschappelijk onderbouwd.

KenJijDeSwaffelman | 09-07-17 | 23:46

Mocro070 | 09-07-17 | 23:31,

Wat wil je weten?
Concreet graag?

Dandruff | 09-07-17 | 23:44

@bisbisbis | 09-07-17 | 22:23

Ah u bent bekend Hashimieten, hun supporters en het bestrijden van de Umuyad door hen alsook de keuze voor het zwart daarin gecombineerd met het einde der tijden?

Ik ben benieuwd.

RenHoek | 09-07-17 | 23:40

@Poesmobiel | 09-07-17 | 23:34
*doet zingen* www.youtube.com/watch?v=t5aJDSXWmhU
En nee 23:37 is te laat voor de kapper en te vroeg voor m'n haar. Nog geen 3 weken geleden bij Renate geweest. Met een week of 2.

Mocro070 | 09-07-17 | 23:38

@Mocro070 | 09-07-17 | 23:33
Salut!!!

Berbaar | 09-07-17 | 23:37

Leuk zo'n nieuwe buurman, die met voorrang een huis heeft gekregen, en die een paar maanden daarvoor nog hoofden stond af te hakken en vrouwen als slaaf verhandelde en verkrachtte. Het zou een horror boek kunnen zijn maar dankzij dit soort krankzinnige "experts" straks misschien de bizarre realiteit.

miss error | 09-07-17 | 23:34

Ben nu wel klaar met Mo de Mocro. Moet jij niet naar de kapper, vent?

Poesmobiel | 09-07-17 | 23:34

@Berbaar | 09-07-17 | 23:29
C'est mon plaisir mon ami. Fles 2 rosé is bijna leeg ;-)

Mocro070 | 09-07-17 | 23:33

@Dandruff | 09-07-17 | 23:28

"Alles wat ik schreef klopt." Als dat zo is waarom is het dan zo moeilijk om het te onderbouwen? Waarom geeft Google News dan 1 resultaat? Zijn zij ook van aardappel?

Capsrage in 3... 2... 1...

Mocro070 | 09-07-17 | 23:31

@Mocro070 | 09-07-17 | 23:23
Haha beste Mocro, ik ben het geheel niet of niet geheel eens met Uw standpunten.
Maar hoe U de blaters om de oren slaat met feiten is uiterst vermakelijk.
Thanks!

Berbaar | 09-07-17 | 23:29

@LuckyGirl | 09-07-17 | 23:27

Het is wel vet grappig. Goed ter inspiratie voor een stukje, dank daarvoor.

Mocro070 | 09-07-17 | 23:29

Mocro070 | 09-07-17 | 22:39,

Ik had het niet over de aardappelprijs. Je gaf vanmorgen al aan dat je stropoppen beter beheerst dan argumenten.
Jammer.

Alles wat ik schreef klopt. Alles wat ik schreef wordt bovendien algemeen bekend geacht bij iedereen met iets meer algemene ontwikkeling dan een aardappel. Alles wat ik schreef is vaak in het nieuws geweest, en dus ook voor iedereen makkelijk terug te vinden op google.

Jij hebt geen google begrijp ik.
Welnu, geef maar aan welk nieuwsbericht je Oost-Indisch dove oortjes jarenlang gemist hebben.
Dan google ik dat even voor je.
Zo ben ik dan weer wel.

Dandruff | 09-07-17 | 23:28

als je het woord Is vervangend door ss zou de linkse wereld op zijn kop hebben gestaan.

weerwolf | 09-07-17 | 23:28

Mocro070 | 09-07-17 | 23:23:
Wat ik nu schrijf is natuurlijk niet wettelijk onderbouwd, maar Nederland voldoet wat veel mensen betreft niet eens aan punten a, b en c.

LuckyGirl | 09-07-17 | 23:27

@echt_links | 09-07-17 | 22:59
Nou zeg Uw abonnement op dat is gelukkig het enige dat U rest in Uw strijd tegen de vrije pers.

Berbaar | 09-07-17 | 23:26

@Jan Dribbel | 09-07-17 | 23:22
Ow. Daarin heb je volkomen gelijk. In een inrichting zonder internet en telefoon!

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 23:24

@ristretto | 09-07-17 | 23:11
Gelukkig ben jij er al uit.
ISIS voldoet internationaal rechtelijk niet aan het montevideo verdrag.
avalon.law.yale.edu/20th_century/intam...

Daarin staat dat een staat moet voldoen aan de volgende criteria:
(a) permanente populatie;
(b) grenzen;
(c) functionerende overheid;
(d) de mogelijkheid om diplomatieke betrekkingen te onderhouden.

Wat betreft jouw "feit" mbt krijgsdienst puc.overheid.nl/mrt/doc/PUC_39515_11/...
#dropsmic

Mocro070 | 09-07-17 | 23:23

Ze verdienen heel iets anders, Jan.
Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:54
Ik bedoel deze expert verdient een plek in een inrichting.

Jan Dribbel | 09-07-17 | 23:22

Zoltan | 09-07-17 | 23:04:
De politie helpt potentiële moordenaars met de beste timings en vluchtroutes.
Leuk als dat beleid wordt doorgetrokken:
SMS alert politie Haaglanden - bent u beschonken, vermijd dan de A4 ter hoogte van Ypenburg i.v.m. alcoholcontrole.

Vraag me eigenlijk af hoe ze met die jihadi's chatten zonder te profileren.

LuckyGirl | 09-07-17 | 23:15

@mocro070, Vaffanculo hersenloze. Je ziet de feiten niet eens, ook al vallen ze op je kop.
Dat is pas een feit.
Je leeft niet op feitelijkheden. Als poesmobiel feiten verzamelt ga je op de tijd die het heeft gekost in niet op de feiten of de links zelf. Stel je voor.

Je bent een goedkope charlatan die onder het mom van feiten en cijfers zijn zeer selectieve plasje komt doen. Zoeken en bronvermelding is zeg maar niet jou ding.

Feit: de wetgever heeft uitgesproken dat slecht indiensttreding van reguliere troepen van een reguliere staat tot de vreemde krijgsdienst wordt gerekend. Ergo wat is Isis of islamitische staat? Men is er nog niet uit.

ristretto | 09-07-17 | 23:11

Is er een islam geinspireerde aanslag op de grachtengordel nodig voordat de wereldvreemde nl elite het licht gaat zien???

Binnenbaan | 09-07-17 | 23:07

@ristretto | 09-07-17 | 23:02

das wat ik bedoel dus. krijgsraad is voor militairen makker. ISIS is en was geen staat. Geen grondwet, geen parlement en door niemand erkend. #ffffffffeitjes bron: en.wikipedia.org/wiki/Islamic_State_o...

Mocro070 | 09-07-17 | 23:05

Tijdens een proces dat Seebregts eerder voerde namens een uitreiziger, bleek dat de politie chat met uitreizigers om hen ervan te overtuigen het strijdgebied te verlaten. „In dat opzicht is Nederland minder passief dan het lijkt”, zegt de advocaat. Een woordvoerder van justitie bevestigt de chats „met ongeveer drie personen in Irak”. UIT:
www.nrc.nl/nieuws/2017/07/07/experts-...

Er wordt gvd gechat met monsters; politie in Nederland schijnt beter op de hoogte te zijn dan die gruwelnageboortes op het slagveld dat ze weg moeten wezen en zij staan die griezels bij met raad? DAFUCK? Werkelijk? Wat is dit?

Zoltan | 09-07-17 | 23:04

@ristretto | 09-07-17 | 22:56

Sorry Ristretto, ik leef op feitelijkheden. Net zo feitelijk dat je nu ook een uitspraak doet en met 0,0 bronvermelding.
Ben er niet om je te bevestigen in je gevoel of met je mee te praten om erbij te horen.

ps ik haat knuffelen

Mocro070 | 09-07-17 | 23:02

@BotteHork? onvrijwillige SSers? wat dacht je van veroordeelde Nederlandse zware misdadigers tijdens W.O.II die de keuze werd voorgelegd, nou ja keuze: U krijgt een enkeltje Oostfront. It's true, ik heb het gelezen. Kan zelfs namen noemen, doe ik niet.

Nanker Phelge | 09-07-17 | 23:01

- Mocro070 | 09-07-17 | 20:47
-
Elfde gebod: gij zult geen mensen maken tot martelaren.

bisbisbis | 09-07-17 | 23:01

Lekker praten en morgen weer reaguren op dumpert. Prima, je mot ook plezier hebben.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 23:00

Hoe lang tolereren we nog dat NSB wappieblad ongestraft dit soort landverraderlijke bagger kan verspreiden???? Wanneer grijpen we in???

echt_links | 09-07-17 | 22:59

Zeg mocro, je hangt me mijn strot uitmet je bronvermelding en feiten. De vorige keer sloeg ik je met feiten om je oren en toen ging je bazelen over getallen.
Objectiviteit? Proest. Hetzelfde als iemand met een hoofddoek op mij vertelt dat ik objectief moet doen. Fuck off. Haal die balk uit je oog en ga eens echt kijken en denken.

Zo. Gevaar isoleer je en neutraliseer je. Je haalt het niet binnen en hoopt dat het door veel knuffelen ophoudt met gevaarlijk te zijn. Feit.

ristretto | 09-07-17 | 22:56

@Jan Dribbel | 09-07-17 | 22:53
Ze verdienen heel iets anders, Jan.

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:54

@Mocro070 | 09-07-17 | 22:50

klikken en dan lezen. moeilijk, sorry:
Intrekken Nederlanderschap
Het intrekken van het Nederlanderschap door de overheid kan in de volgende gevallen:

U heeft gefraudeerd bij de procedure om Nederlander te worden (optie of naturalisatie). Bijvoorbeeld bedrog met uw identiteit. U fraudeert als u een valse verklaring aflegt, bedrog pleegt of belangrijke feiten verzwijgt. Door het intrekken van uw Nederlanderschap wordt u in dit geval staatloos als u uw oorspronkelijke nationaliteit niet meer heeft.
U bent veroordeeld voor een misdrijf gericht tegen de belangen of de veiligheid van het Koninkrijk. Bijvoorbeeld een oorlogsmisdrijf of een terroristisch misdrijf. Uw Nederlanderschap kan in dit geval alleen worden ingetrokken als u niet staatloos wordt.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nede...

Mocro070 | 09-07-17 | 22:54

De Wet Ontneming Nederlanderschap aan Verloren Zonen dus.

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:53

Die expert heeft vast een flinke klap van de mallemolen=bijbel gehad.
Deze lieden verdienen een plek in een gesloten inrichting.

Jan Dribbel | 09-07-17 | 22:53

En met schoften bedoelde ik moslimse massamoordenaars. Stop de tijd.

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:52

@Mocro070 | 09-07-17 | 22:50
Lul niet. Ik heb het over een wet speciaal voor mohammedanen die zijn afgereisd naar het kalifaat.

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:51

Er had allang een wet moeten zijn die deze schoften de Nederlandse nationaliteit ontneemt.

Maar alleen Wilders was daarvoor.
*stempt allen pvv*

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 22:47

@LuckyGirl | 09-07-17 | 22:43

Bronvermelding? Lijkt me wel nieuws dat ouders hun kind niet terug willen....

Mocro070 | 09-07-17 | 22:46

Opvallend is dat er niet eens een schreeuw om hulp van de ouders van die uitreizigers aan vooraf is gegaan.
Misschien willen die ouders hun kind niet eens terug?

LuckyGirl | 09-07-17 | 22:43

Kees was als luchtmobiele infanterist schutter lange afstand bij de kct toegelaten en doorgestroomd naar de snipers. Nu zat hij met zijn buddy in een snikhete hide out in de buurt van Mosul achter vijandelijke linies. Ze hadden een lijst met namen en foto's meegekregen goedgekeurd door de premier en de minister van defensie. Zijn spotter fluisterde dat er een match was op 700 meter afstand. Hij laadde een .338 Lapua Magnum in zijn bolt action Accuracy International Arctic Warfare. Rustig ademde hij in en uit en haalde de trekker over. Er klonk een geluidgedempte poef. Al Hollandi zag de supersonische volmantel nooit aankomen zittend bij het kampvuur

HetOorAakel | 09-07-17 | 22:43

miko | 09-07-17 | 22:33
Niet in ons burgerlijk recht, maar wel degelijk in ons strafrecht (art 68).

Deksmaat | 09-07-17 | 22:40

@Dandruff | 09-07-17 | 22:37

De aardappelprijs is een miljoenmiljard keer duurder geworden en dat ligt allemaal aan die Russen die in Nederland wonen. Bronvermelding: geen, net als jou en de verzincijfers en feiten.

Mocro070 | 09-07-17 | 22:39

Mocro070 | 09-07-17 | 22:05,

???
Dat er de afgelopen jaren enkele miljoenen zijn bezuinigd op de honderden miljoenen jongerenwerk zal best. Dat maakt de stelling van Claudia echter niet ongedaan; die andere honderden miljoenen hebben precies niks opgeleverd.

Dat geldt voor het hele immigratie circus. Er wordt vaak gedacht dat de immigratie ons tot 2006 "slechts" 216 miljard euro heeft gekost. Dus iets meer dan de totale aardgas opbrengsten (211 miljard).
Dat was echter een extreem voorzichtige schatting van Elsevier, die niet van "racisme" beschuldigd wilden worden. De werkelijke kosten waren natuurlijk veel hoger. En de immigratiekosten stegen toen ook al elk jaar; lang voor die "asieleisers-crisis" die Merkel en de EU organiseerden.

Maar dat heeft dus allemaal niks opgeleverd. Ook een substantieel deel van de derde generatie Marokkanen haat Nederlanders, haat joden, haat homo's en vindt dat ongesluierde vrouwen verkracht mogen worden. Ze verzieken de sfeer op "hun" scholen en in "hun" wijken en zitten relatief vaak in de criminaliteit.

Waarom zou dat ooit nog goed komen?
Is er ergens op deze planeet een plekje waar de islam de afgelopen 1400 jaar wèl de rechten van autochtonen respecteerde?

Dandruff | 09-07-17 | 22:37

@Poesmobiel | 09-07-17 | 22:28

Hoe hard heb je daarvoor moeten zoeken? Alles wat je hebt gevonden stelt 1 doordeweekse middag voor in Amsterdam Nieuw West.
Bovendien is het niet als onbeleefd bedoeld, het is een feit wat je objectief kunt vaststellen met bronvermelding.

Mocro070 | 09-07-17 | 22:35

@Poesmobiel | 09-07-17 | 22:28

Hoe hard heb je daarvoor moeten zoeken? Alles wat je hebt gevonden stelt 1 doordeweekse middag voor in Amsterdam Nieuw West.
Bovendien is het niet als onbeleefd bedoeld, het is een feit wat je objectief kunt vaststellen met bronvermelding.

Mocro070 | 09-07-17 | 22:35

@Mocro070 | 09-07-17 | 21:52
Double jeopardy kent men niet in Nederland, je kunt bij ons best twee keer veroordeeld worden.

miko | 09-07-17 | 22:33

@Parel van het Zuiden | 09-07-17 | 22:19

Iets wat je objectief kunt vaststellen. Schelden is zo brugklas, gast.

Mocro070 | 09-07-17 | 22:25

Isolatie en quarantaine. Als ik in een ziekenhuis wordt mij gevraagd of ik in het buitenland in een ziekenhuis geweest ben of een pluimveebedrijf heb bezocht. Besmettingshaarden. Logisch toch?

Jihadi's zijn besmet. Raqqa en Isis gebied zijn besmettingshaarden. Het probleem? Gewelddadige godsdienstwaanzin. Weren, isoleren en hup quarantaine in. Terug naar Marokko voor de helft.
Het is zó simpel en ik ben niet eens een expert.

ristretto | 09-07-17 | 22:23

@RenHoek | 09-07-17 | 22:16
-
Eeehhh... die vlag, dat lijkt mij nu niet zo heel erg moeilijk...

bisbisbis | 09-07-17 | 22:23

@Schoorsteenveger | 09-07-17 | 21:41
-
Daar moest wél eerst even de conferentie van Casablanca (januari 1943) aan te pas komen, waar de geallieerden eendrachtig besloten dat Duitsland geen enkele voorwaarde kon stellen bij een capitulatie.
-
De voorwaarden worden nu niet eens door de jihadi's zélf gesteld, maar door een stelletje softe 'experts', overheidsdienaren die menen namens alle burgers van dit land te mogen spreken omdat ze maandelijks van ons allemaal een salaris op hun bankrekening krijgen bijgeschreven.

bisbisbis | 09-07-17 | 22:20

@Mocro070 | 09-07-17 | 22:05

Wat probeer je nou aan te tonen met dat linkje, malloot?

Parel van het Zuiden | 09-07-17 | 22:19

De jihadi's zijn onze zonen, de Reaguurders zijn onze vijand.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 22:19

Men vergeet hier overigens - als ik de tegels zo lees - dat Assad zeer veel baat had bij een sterk IS. Daarom bombardeerde hij voornamelijk de overige terreurgroepen in zijn land (zoals Jahbat al Nusra). Immers, ISIS was zo van het pad af en gewelddadig dat die groep door het Westen nooit gesteund zou (kunnen) worden, en wellicht eerder hij gesteund zou worden (bij gebrek aan beter).Bizarre is overigens dat de VS Jahbat-al-Nusra op enig moment echt wilden gaan steunen... het onderfiliaal van Al Qaida. Ook had Assad meer last vand e groepen die 'dicht' bij hem waren dan ISIS, welke zich voornamelijk ophield in het dunbevolkte (centrale) gedeelte tussen Syrie en Irak.

Tevens had hij bij het begin van de opstand in zijn land - in 2011 - legio jihadisten vrijgelaten daar hij van mening was dat dit tot tweespalt en geweld onder de opstandelingen zou leiden. Iets waarin hij overigens gelijk had.

Daarnaast was Syrië de doorvoer haven van jihadisten ten tijde van de Amerikaanse bezetting in Irak.

Ik weet niet welke experts het NRC heeft gebruikt, ze weten er alleen weinig van. Niet van de historie, niet van het heden en al helemaal niet van de toekomst.Ik zou nog hele tegels vol kunnens chrijven over waar het extreme geweld van ISIS vandaan komt, de vlag, de historie... nou ja, laat maar.

RenHoek | 09-07-17 | 22:16

Tsja, krijg je wanneer je ons paspoort te grabbel gooit en overal uitdeelt.
.
En straks zeker "geschokt" als er een in het wilde weg begint te schieten/steken/ploffen.
.
Wat geprojecteerde vlaggetjes op historische publiektrekkers en staccato beledigingen als "islamofobie".
.
Over tot de orde van de dag.
.
Een mensenleven is hier inmiddels net zo veel waard als in het Midden Oosten...

Parel van het Zuiden | 09-07-17 | 22:16

"France had provided Iraqi security forces with at least 30 faces and names of French citizens who were believed to have joined and fought for ISIS. The goal was to exterminate the individuals before they could return home"
www.wsj.com/articles/frances-special-...
Prima oplossing lijkt me. Zand erover.

Deksmaat | 09-07-17 | 22:13

Wij moeten doen wat Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ook met hun IS-jihadi's doen: stilletjes afknallen op Syrisch grondgebied.
-
Iets met zelfverdediging.

bisbisbis | 09-07-17 | 22:13

ALs wij nou eens met zijn allen in het buitenland gaan moorden en verkrachten, krijgen wij dan ook een huis?

Rest In Privacy | 09-07-17 | 22:11

Ik hoorde van een man in een grijze regenjas dat het plan als volgt gaat.
We gaan en gipsvlucht organiseren om alle jihadi's met spijt terug te vliegen.
Wat echter niet wordt verteld is dat we het vliegtuig via via van Argentinië hebben geleend.
Geen special forces nodig om zich op te offeren voor die simpele zielen gewoon ergens boven de Middellandse Zee...

Dirk III | 09-07-17 | 22:11

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:51
Tja maar dat wordt een groter probleem als er IS gevangenen zijn. Gevangenen hebben rechten. Doden aanzienlijk minder.

Simon_GS | 09-07-17 | 22:07

@Claudia M. | 09-07-17 | 21:58

"Er is al decennia lang heel, erg veel geld in jongerenwerk gestoken en naar het zich laat zien, op niets af."
.
Volgens mij heb je een paar bezuinigingsronden gemist sinds 2000. Zoek eens op Google naar hangjongeren in de jaren 90... 1-1-1990 tot 31-12-1999 Levert 1 resultaat op.
www.google.nl/search?q=hangjongeren&a...
.
Leuk feitenvrij roeptoeteren maar het helpt niemand, draagt nergens aan toe en maakt het alleen erger.

Mocro070 | 09-07-17 | 22:05

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:45
Maak je er niet al te druk om, jij hebt een ernstige dodelijke ziekte.
Pluk de dag lieve Graaf en geniet het contact met de family nu het nog enigzins gaat.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 22:00

Er is al decennia lang heel, erg veel geld in jongerenwerk gestoken en naar het zich laat zien, op niets af. Alle goede bedoelingen ten spijt, delft men steeds weer het onderspit en de situatie wordt inmiddels zelfs onhoudbaar. Hoeveel belastingcentjes wilt u nog in de bodemloze put zien verdwijnen?
Dus, nee ik geef inderdaad niet thuis, opzouten met deze wappies, vechten in den vreemde, is daar blijven met je maatjes. Niet terugkomen en hier de rest van je leven aan het staatsinfuus. Er is al meer dan genoeg geld naar die klanten getild.

Claudia M. | 09-07-17 | 21:58

Het is bij de spinnen af dat Nederland de terugkeer van de jihadisten faciliteert. Het moet als de wide weerga aandringen op de instelling van Iraakse en Syrische tribunalen. Let them rot in hell.

hhmariavanempel | 09-07-17 | 21:53

@miko | 09-07-17 | 21:45

Begrijp me niet verkeerd, er moet een oplossing komen voor dit uitschot. Probleem met jouw voorstel is dat we Assad kapot hebben gebombardeerd en nu vragen (vanuit de hele EU) jihadisten daar te laten zitten. Eenmaal veroordeeld voor een delict mag je er niet nog een keer voor veroordeeld worden.
Houd dat even in je achterhoofd wanneer hij ze over een jaar gratie verleend en zij volledig vrij zijn omdat hij zijn zin niet heeft gekregen. Leuke oplossing maar je legt wel je hoofd op het hakblok net als Timmerfrans heeft gedaan met Turkije, maar dan veel en veel erger.

Mocro070 | 09-07-17 | 21:52

Simon_GS | 09-07-17 | 21:40
En daarom hoor je er niks over. Voor je het weet springen Amnesty International en alle VN organisaties voor vrede en recht uit hun vel.
Nacht und Nebel moet Nacht und Nebel blijven.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:51

@Mocro070 | 09-07-17 | 20:47
Als jij een overval pleegt in Spanje zul je daar straf krijgen, niet hier. Waarom zou dat bij deze knakkers anders moeten zijn?
Laat ze daar eens hun straf uitzitten,kijken we dan wel weer. Maar ik heb zo een vermoeden dat we dan geen probleem meer hebben.

miko | 09-07-17 | 21:45

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:36
Ik moet denken aan de tijd dat ik als marineman de Dam schoonveegde van het langharig tuig.
Bij terugkomst werd ik veroordeeld tot 3 dagen licht arrest, "omdat ik me had aangesloten bij een groep, waarvan ik had kunnen weten dat die de openbare orde zou verstoren."
Daarom verbaast het me dat er niet een artikel in het Wb v Sr is gekomen, die voor jihadgangers een soortgelijke strafbaarstelling heeft geregeld. Maar dan aansluiten bij een gewapende organisatie in het buitenland.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:45

@Berbaar | 09-07-17 | 20:41
'Intrekken Nederlandse nationaliteit door overheid
Het is ook mogelijk dat de overheid uw Nederlandse nationaliteit intrekt . Bijvoorbeeld als u fraudeert bij het aanvragen en verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Of als u zich heeft aangesloten bij een organisatie die een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.'
.
Aangezien IS overal aanslagen pleegt lijkt me dat voldoende.

miko | 09-07-17 | 21:42

@Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:38
Dat klopt.

Lewis Lewinsky | 09-07-17 | 21:42

"Regel iets voor de verliezers nu het kalifaat instort".
Hoe had dat in '45 geklonken richting al diegenen die Joden hebben verraden odf vrijwillig in Duitse krijgsdienst waren getreden?
"Regel iets voor die verliezers nu het Derde Rijk instort."

Schoorsteenveger | 09-07-17 | 21:41

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:38
Oh mooi! Woestijnzand genoeg om ze onder te begraven.

Simon_GS | 09-07-17 | 21:40

Simon_GS | 09-07-17 | 21:34
Het is staand beleid dat ze gedood worden. Niks verdrijven. Uitgangspunt is dat ze niet meer kunnen terugkeren naar het land van herkomst om daar nog meer schade aan te richten. Zegt de Amerikaanse minister van defensie.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:38

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:23
Op onrecht komt na verloop van tijd wanneer het uit de klauwen loopt een tegenreactie in de vorm van aangepaste wetgeving, maar je kan er de klok op gelijk zetten dat zolang kromme zaken in woord maar vooral daden gesteunde worden, zie artikel nrc en persoonlijke gedragingen, het recht niet kan zegevieren.
Het zijn vaak de mensen onder ons die indirect islamieten steunen en smoesjes verzinnen om dat recht te lullen. Zie reactie "Dr" Johnson.
Tuig het van de richel.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:36

Iets zegt me dat deze NRC lui toevallig mensen kennen die een adviesbureau hebben die natuurlijk spontaan de expertise hebben om deze lui te begeleiden...

Moonwarrior | 09-07-17 | 21:35

Wat dat betreft zijn de verslagen van de strijd erg ongeloofwaardig. ISIS is omsingelt en kan geen kant meer uit lees ik regelmatig en dan later ... ze zijn verdreven. Nu daar geloof ik dan weinig van. Ik neem aan dat ze massaal gedood worden maar je leest er niks over.

Simon_GS | 09-07-17 | 21:34

@Berbaar: denkt u dat die lui een wettelijk kader nodig hebben om een spijkerbom te laten ontploffen in een station?

Maar als u dan toch de legist wil uithangen, dan wijs ik er op dat Nederland artikel 2 EVRM, dat het recht op leven beschermt, overtreedt indien een van de terugkeerders een moord pleegt. In het verleden is Turkije op basis hiervan veroordeeld omdat ze mensen op een afvalberg lieten wonen die instortte op hun huis. Moordenaars laten rondlopen lijkt me een graadje of twee erger...

Vreetkonijn | 09-07-17 | 21:34

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:29
Als je lid wordt van een schietclub, kun jij ook leren sniper te worden.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:32

Gekke lui daar bij het handelsblad.

Staatsondermijnende stukjes schrijven ze daar.
Dat zou aangepakt moeten worden.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 21:31

Al die moordenaars hier heen halen? Die krant is een terroristische steun zender dus.

Brainder | 09-07-17 | 21:30

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:23
Dan heb ik hier liever 10 000 van die snipers dan ook maar 1 van die IS lui.
Verder klopt het inderdaad: Niet te bewijzen dus vrij met schadevergoeding.
Knettergek zijn ze hier.
http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/22521720/__Jihadisten_verbranden_paspoorten__.html

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:29

@DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05
Voor zever ik weet hebben deze mannetjes hun paspoort verbrand, afstand gedaan van hun nationaliteit en kalifater geworden.
Er is voor hun dus ook geen enkel recht om opnieuw aanspraak te maken op de Nederlandse nationaliteit en het burgerrecht. Dat geld namelijk voor Nederlanders en mensen die hun misdaden in Nederland hebben gepleegd. Mochten deze heren terug komen moeten ze uitgeleverd worden aan Syrië of Irak.

miko | 09-07-17 | 21:28

^noodwet

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:27

Dr_Johnson 09-07-17 | 21:17
Toevallig had ik het net over marketing. Over gekkenhuis gesproken. Gelukkig heb jij een gezonde instelling en waarden en normen die dat onderbouwen.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:26

ze hebben ieder voor zich hun keus gemaakt. nu maken wij een keus: NOOIT meer terug, je bent ongewenst, waar ook ter wereld.

langzullenweleven | 09-07-17 | 21:26

Niks terughalen, Nederlands paspoort verbrand, eventuele (oorlogs)misdaden misdaden ver van Nederland in krijgsdienst van een vreemde mogendheid begaan dus niks mee te maken.
Alleen even zorgen dat ze de Nederlandse grens niet over komen Nederland in..
Zij zijn af.
Klaar!

D-Fens_1963 | 09-07-17 | 21:25

Poesmobiel | 09-07-17 | 21:21
Precies. Want daar was het beter. Nu blijkt het een illusie te zijn en dan met hangende pootjes terug proberen te komen.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/26549940/___Knuffel-jihadist_gedood___.html

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:25

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:14
De situaties zoals we nu zien met de terugkeer jihadi's geven aan dat het Nederlandse strafrecht niet hierop berekend is. Dat weet men al jaren, maar kennelijk weigert iemand daar iets aan te doen.
Je kunt de ontwikkelingen in 2017 niet meer af doen met een gemoderniseerde Code Pénal uit de tijd van Napoleon.
Wat wil men terugkerende jihadi's ten laste leggen dan. Moord, doodslag, zware mishandeling, verkrachting? En wie gaat de aangiftes opnemen en de bewijzen leveren dan?
Dat wordt net zo'n kansloze missie als die sniper die voor de Koerden vocht. Geen begin van een aanwijzing waar die allemaal voor verantwoordelijk was. Dus hebben ze de aanklacht moeten laten vallen.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:23

fikkieblijf! | 09-07-17 | 21:19
Uw oudjes hebben geen annefleur die voor hun op de bres springt maar in Duitsland bij de G20 loopt te rellen. Of geen "experts" die om hun mening wordt gevraagd. Of een advocaat als Advocaat André Seebregts die IS strijders bijstaat.
Nederland... zucht...

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:22

Mocro070 | 09-07-17 | 20:47
Wij leven hier in een rechtstaat. En de jihadist wilde daar nou juist zo ontzettend graag vanaf, toch?

Poesmobiel | 09-07-17 | 21:21

Mocro070 | 09-07-17 | 21:10
De noodweer is veel ingrijpender.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:21

De heldhaftige terugkeerders, sorry, de laffe terugsluipers hoeven niet dood, want dat maakt ons net zo slecht als hen. Maar dan wel levenslang opsluiten in een gevangenis met éénrichtingsverkeer. Namelijk, naar binnen.

Nivelleermarionet | 09-07-17 | 21:19

Ondertussen, opa bezocht in het verpleeghuis samen met oma die nog niet voldoende voltooid belemmerd is en na 55 jarig huwelijk, alleen in haar bed ligt, alleen haar bord aan tafel leegeet en alleen dient te zorgen dat haar mantelzorg netwerk dagelijks haar vervoert naar haar man..

Oma heeft ook berouw, ze wil ook een ouderwerker en advocaat die haar helpt om de laatste 2 jaar of korter in het leven, gezamenlijk te mogen doorbrengen.. Ze heeft berouw en wil haar man terug, in hun huis en dan 24 uren begeleiding .. Of samen op een kamer of studio in een verzorghuis..

Tja, het blijven toch onze oudjes, toch.. al 79 en 80 jaar

fikkieblijf! | 09-07-17 | 21:19

Volledig eens met het stuk van Van Rossem | 09-07-17 | 19:33.

"... polderjihadi's die nog niet dood zijn een manier vinden om het strijdtoneel te ontvluchten en terug te keren. Sterker nog. Nederland probeert dat proces zelfs zachtjes en stilletjes te begeleiden."

En dit doet me dus het bloed uit de oren spuiten. Vorige week was er al iemand van het OM op tv die zei dat rechtszaken tegen die tiefuslijers worden "aangehouden" of zoiets, om ze in staat te stellen hun proces in persoon bij te wonen.

"En trap niet in hun zieligheidskaart, zoals Marouane Boulahyani hem deze week trok."

Nee, die smerige lowlife beweert nu al vanuit het kalifaat(je) dat hij slechts op "humanitaire" basis vrouwen en kinderen geholpen heeft. Dat gaan al die lowlifes straks beweren als ze "teruggekeerd" zijn, en probeer jij als aanklager maar eens het tegendeel te bewijzen. Ze gaan allemaal vrijgesproken worden wegens gebrek aan bewijs, worden een beetje "gedebrieft" en de eerste weken wat gemonitord, kunnen weer gewoon hun hand ophouden of een studiebeurs ontvangen om een opleiding te gaan volgen, en "wij" zitten weer opgescheept met "aliens" die hier totaal niet thuishoren, die zijn vertrokken uit haat voor Nederland en het westen, die helemaal niets met mij gemeen hebben, op één dingetje na: het Ned. paspoort. Dat paspoort en het Nederlanderschap had ze al afgenomen moeten worden op het moment dat de AIVD wist dat ze in Syrië/Irak zaten.

Is allemaal niet gebeurd.

Nogmaals, ik krijg echt een bloedspuwing van dit "beleid". Heb je de mogelijkheid om eens een duidelijke streep in het zand te trekken, maar niks hoor, helemaal niets. We maken ons alleen een beetje zorgen over of en hoe snel ze positief en "genezen" uit hun "deradicaliseringstrajectje" komen.

Nederland is een gekkenhuis geworden dat zijn eigen ondergang organiseert.

Dr_Johnson | 09-07-17 | 21:17

Mocro070 | 09-07-17 | 21:13
Man-made laws are legislated by humans whose knowledge, however good it may be, is still greatly lacking. If they knew what might happen today and tonight, they would never be able to tell you what might happen tomorrow. Moreover, if they were to know some of the various natures of human beings, they would still never be able to know all the natures of all humans. Hence, the laws they legislate do not suit all natures or all environments. Even though these laws are suitable for some people, they are not suitable for everyone.
Fijne avond verder he ;)

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:16

Berbaar | 09-07-17 | 21:08
Lijk bijna of je nering te verliezen hebt. Zijn die wettelijke middelen effectief of zouden wetten moeten worden aangepast?

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:14

Doe mij de Franse slag maar.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 21:14

@Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:11
Eerst Joris dan Allah dan je moeder. *doet zijn speciale vingertje omhoogsteken weer*

Mocro070 | 09-07-17 | 21:13

@Lefgozer | 09-07-17 | 20:37

Ei, ei wat snapt u er weinig van. In juni 2014 riep ISIS het kalifaat uit dat strekte van Mosul en de buitenwijken van Bagdad tot aan aan Raqqa en Aleppo. Deze soennitische club had wel degelijk de vorming van een Islamtisiche Staat voor ogen en handelde daarmee in strijd met de eisen die de voormalige moederorganisatie Al Qaida eraan had gesteld. Daarvoor waren er overigens al Islamitische Staten in Jemen (AQAP), Irak (AQI) Somalie en Mali (AQIM) gevormd, allen zonder succes (mede dankzij ingrijpen van de lokale burgerbevolking gesteund door de VS).

Nou ja, ik kan met deze tegel nog wel even doorgaan. Echter raad ik u aan om de referaten van William Mccants eens te beluisteren of die van Aron Zelin.

RenHoek | 09-07-17 | 21:13

Mocro070 | 09-07-17 | 20:57
Een de facto doodstraf zonder tussenkomst van een rechter.
Alles goed en wel, maar Nederland is een rechtstaat, dus kun je nadien altijd aangifte doen of in beroep gaan.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 21:13

@Law of the Land | 09-07-17 | 21:10
Mogen ze best proberen als weg zitten te rotten in de EBI in Vught.

Mocro070 | 09-07-17 | 21:13

Mocro070 | 09-07-17 | 21:10
Maar... Gaat de wet van Allah voor die van de mens?

Is dit nog nieuws? | 09-07-17 | 21:11

Mocro070 | 09-07-17 | 20:47
Dit zijn geen burgers. Dit zijn vijanden in uniform die ons de oorlog hebben verklaard. Ze willen ook niet zich overgeven, ze gaan de strijd in burgerkleding voortzetten. Dit vuil gaat onschuldige kinderen doodrijden. Dit tuig gaat jouw en mijn sociale omgeving tegen elkaar opzetten. Net zo lang tot we elkaar naar de strot vliegen. Hier past even geen rechtsstaat. Ben het zowaar met ongeblustekalk eens. Dit moment ga ik even koesteren.

Law of the Land | 09-07-17 | 21:10

@Vreetkonijn | 09-07-17 | 21:04

Dat heet krijgsrecht en ook dat is in 1983 afgeschaft. nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf_in_Ne...
Buiten dat werd je nog steeds voorgeleid aan de krijgsraad en kon je jezelf verdedigen.

Mocro070 | 09-07-17 | 21:10

Mocro070 | 09-07-17 | 20:57
Het gebeurt al.
Bevreest dat jou niet? Jij zit immers in dezelfde hoek als gelieerd zijnde.
Dat gelul is niets meer dan marketing terwijl het product verwerpelijk is.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:10

@Vreetkonijn | 09-07-17 | 21:04
En op basis van welke wettelijke kaders had U dat dat gedaan willen hebben?
Niemand zit te wachten op die knakkers maar een aantal zal terug komen dan zie ik liever dat we die met alle ons ten dienste staande wettelijke middelen aanpakken dan de luchtfietserij hier in de panelen.

Berbaar | 09-07-17 | 21:08

Jongerenwerkers op geharde moordmachines zetten in de hoop dat het keurige burgers worden.......... Er lopen hier al genoeg moslims rond die weliswaar geweld afwijzen, maar die verder leven in een achtelijk culturele bol en alles afwijzen wat fatsoenlijk en westers is. Denk aub niet dat die ISers bij gaan draaien.

Praat eens met een jongerenwerker, en dan niet de ernstige wappies in die beroepsgroep. genoeg mensen daar, die kennis hebben van probleemjongeren. het is daar al jaren bekend dat er gewoon volk rondloopt dat reddeloos is verloren voor de maatschappij. Daar helpt geen culturele middag, sportveldjes of buurthuis tegen. Deze profs zeggen dat je hooguit de meelopers nog kan weghalen bij het echte tuig.

voor elke aanslag gepleegd door terugkeerders houd ik de NL regering die dit mogelijk wil maken verantwoordelijk.

Nuuk | 09-07-17 | 21:05

@ Mocro: het is oorlog, dan krijg je als soldaat de doodstraf omdat je in het verkeerde team zit. In dit geval meer dan terecht, aangezien dit geen onschuldige dienstplichtigen zijn maar fanatieke moordenaars die wetens en willens bij IS zijn gegaan.

Al hoeven de terugkeerders van mij niet dood, ze mogen ook in een Spartaans POW kamp totdat de oorlog tussen het Westen en de islam voorbij is.

Vreetkonijn | 09-07-17 | 21:04

Mocro070 | 09-07-17 | 20:47:
We leven hier in een rechtsstaat ja.
We hebben het er dan ook over de gasten daar in oorlogsgebied af te schieten in plaats van op te halen.

LuckyGirl | 09-07-17 | 21:03

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:52
Hoezo een graf?

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 21:00

@Mocro070 | 09-07-17 | 20:47 Oeh onze samenleving wordt slecht beoordeeld. Nou daar lig ik echt wakker van, maar niet heus.

knutsel | 09-07-17 | 20:57

@Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:54

Leuk dat je dat vind, maar het alternatief is namelijk veel slechter. Een defacto doodstraf die een staat kan opleggen zonder gerechtelijke tussenkomst noch waarbij enig bezwaar of beroep mogelijk is.

Mocro070 | 09-07-17 | 20:57

Mocro070 | 09-07-17 | 20:47
Daarom zijn we deze oorlog aan het verliezen, omdat westerse waarden totaal doorgeschoten zijn in het borgen van normale normen.
Wanneer iets niet rechtvaardigheid is, moet het rechtvaardig worden.
U bent toch geen dier?

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:54

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:49
En juist daarom verdient hij een anoniem graf. Waarom zou hij recht op meer hebben dan zijn slachtoffers?

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:52

Controllos | 09-07-17 | 20:44
Het is goed journalistiek gebruik, dat je stukken uit andere media citeert en daar je eigen verhaal van maakt. Iedere kwaliteitskrant doet het.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:50

"In dit schrijven probeer ik niet mijn onschuld te bewijzen. Ik wil u meenemen naar wat mij beweegt, wat mij raakt en wat ervoor zorgt dat ik ervan overtuigd ben dat ik mij inzet voor een nobele, eerlijke zaak."
*Met een moordlustig en onthoofdingsporno gedreven waanidee van hoe de wereld in elkaar zit.

NiCeY | 09-07-17 | 20:50

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:43
Dan doet het aan beide kanten extra pijn. Maar het gaat niet om wraak, het gaat om rechtvaardigheid voor de slachtoffers van de jihadist en de ouders die de randvoirwaar6hebben geschapen voor al het leed dat is toegediend. Onthoud goed dat de slachtoffers anoniem in een graf liggen, veelal vrouwen en kinderen.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:49

@MarcS | 09-07-17 | 20:43
Het probleem is meer dat met vigerende wetgeving Uw -idee- hersenscheet niet kan winnen.
Maar ach daar heeft U vanzelfsprekend geen riposte op.
Beetje kleuterachtig dat "ik wil dus het moet kunnen".

Berbaar | 09-07-17 | 20:48

Edwin Bakker, hoogleraar contra-terrorisme aan de Universiteit Leiden, is het scherpst.

Deze charlatan bereikt een nieuwe hoogte in de misvatting dat out of the box-denken en een contraire mening uiten getuigen van een hoog intellectueel niveau.
Wat een proleet.

Reviaan | 09-07-17 | 20:48

marcoplarco | 09-07-17 | 20:41
Ik las opgehangen. Iets met wens en vader en zo.

Deksmaat | 09-07-17 | 20:47

Het boeit geen ene flikker wat we hiervan vinden want:
1. We leven in een rechtstaat, dus iedereen heeft ook recht op een proces en zich te verdedigen.
.
2. Voor de strafbare feiten die hij heeft gepleegd zal hij veroordeeld moeten worden.
.
3. Leuk dat uitzetten, maar waar naartoe? Ergo wiens probleem ga je het maken?
.
4. En als het ontvangende land dan nee zegt, wat dan?
.
Een samenleving wordt beoordeeld ook hoe zij met de aller slechtsten omgaan.

Mocro070 | 09-07-17 | 20:47

De deugdmens is definitief de schaamte voorbij

BASinnic | 09-07-17 | 20:46

knutsel | 09-07-17 | 20:43
Ja, ik zou hem zelfs een laatste sigaretje willen aanbieden. Maar die gasten mogen zelfs dat niet van Allah.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:46

NB Hoerenzonen zijn niet 'onze' zonen
zijn we gvd nu helemaal krankjorum geworden

Tobi | 09-07-17 | 20:46

Dit zijn oorlogsmisdadigers die geen recht hebben op enige vorm van Nederlanderschap. Dit pus der aarde heeft bewust gekozen voor krijgsdienst bij een vijand van het Westen. Dat heeft consequenties. Blijf maar in die zandbak, draag die consequenties maar. Geen clementie, geen hulp, geen ach-wat-zielug, sterf maar!

marcoplarco | 09-07-17 | 20:46

Daarom hebben we dus een Nederlandse variant op Guantanamo Bay nodig. Laat ze maar gewoon een jaar of 15 hun proces afwachten op een eilandje.

Blasfemie | 09-07-17 | 20:45

Lol @ Bas van Putten's woordgebruik

Tobi | 09-07-17 | 20:44

"Het zijn niet 'onze zonen' en het zijn geen 'radicaliserende jongeren"

Klopt als een bus, het zijn leuke verdien modelletjes voor de zielig industrie.

Vesta | 09-07-17 | 20:44

-weggejorist-

Controllos | 09-07-17 | 20:44

na WO2 hebben ze de daders van onmenselijke daden zoals marteling, uithongering, slavernij in werkkampen, verkrachting, moord door vergassing, executie, onthoofding en zo meer, vrijwel niet vervolgd. Laat zoiets nooit meer gebeuren!!! Ik hoop dat al die honden daar worden berecht , of in ieder geval dat het probleem daar gewoon wordt opgelost, ook goed.

langzullenweleven | 09-07-17 | 20:43

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:40
Niks daarvan. Zijn moeder had de verplichting om hem een goede opvoeding te geven, zonder al die islam haat. Nu heeft ze zelfs het recht op het nemen van afscheid verspeeld.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:43

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:32 Ghehe, ik vind het reuze fideel van je dat je hem nog een paar laatste woorden wil toespreken.

knutsel | 09-07-17 | 20:43

@Berbaar | 09-07-17 | 20:35

Zo jammer dit, mejuffrouw kan niet winnen en dus is het luchtfietsen. Maar ik reageerde initieel al tegen beter weten in. My bad, you suck.

MarcS | 09-07-17 | 20:43

@Lupuslupus | 09-07-17 | 20:36
Op basis waarvan kan dat ingenomen worden dan?
Dan bedoel ik feiten, realisme en niet één van Uw zure hersenscheten.
Oh en die lijst publiceert de NCTV en de AIVD geregeld, opletten!!

Berbaar | 09-07-17 | 20:41

Ik vind dat deze mensen zo'n 50km ten westen van Den Haag opgevangen moeten worden.

marcoplarco | 09-07-17 | 20:41

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:32
Nogal gemeen ja, ik zou zijn moeder afscheid van de jihadist laten nemen.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:40

Voor zover mijn kennis gaat werden hogere SS-ers bij gevangenneming ondervraagd waarna afgeknald, enkel de allerhoogste werden apart gezet als troef. Lagere SS-ers sneuvelden an mass. in de strijd of werden afgevoerd richting de Goelag ’s waar ze dwangarbeid moesten verrichten. Het was een regel dat er vooral gezocht werd naar specifieke kenmerken w.o. tatoeages waarna vrijwel direct de kogel volgde. Regel was: geen genade voor de genadeloze. Het Neurenberg tribunaal was er hoofdzakelijk om de organisatoren en kampbeulen van het Derde Rijk middels een (schijn) proces te berechten waarna executie volgde. Tevens hadden de kopstukken een cyaankali capsule bij zich om (kuch, kuch) ondervragers voor te zijn…

Ik zou de laatste optie voor deze spijtoptanten aanbevelen: vrijwillige inname capsule, of uitleveren aan hun slachtoffers.

Veluwse-Eikel | 09-07-17 | 20:40

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:16
Justement

MarcS | 09-07-17 | 20:18
Volgens de laatste berichten zal Rottumeroog toch niet verdwijnen
*ander eilandje zoeken doet*

Deksmaat | 09-07-17 | 20:39

kom terug Droste, kom dan

Treurgrond | 09-07-17 | 20:38

NL is in oorlog met IS en nu kan een straks een ex-IS'r (een staatsvrijand) een Nederlandse F16 piloot gaan knuffelen?

zzMichielzz | 09-07-17 | 20:38

Is er een gironummer waar ik geld voor een paar setjes ammo kan doneren?

sjoerdploert | 09-07-17 | 20:37

dedeurs | 09-07-17 | 20:32
Is Trump ziek ja?

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:37

Zoveel leugens. Iedereen spreekt zomaar over I.S. Maar er is nog nooit sprake geweest van een islamitische staat! Pure grootspraak. Dat gore rotboevenclubje dat binnenkort definitief opgeheven wordt, heeft zichzelf ISIS genoemd, dus isis zullen ze heten. Ze hebben het recht geforfaiteerd om nou even aan het journaille te kunnen dicteren dat ze hun naam wensen te veranderen (naar iets dat ze niet zijn.)
Zoveel leugens. Ook dat mensen Mohammed klakkeloos, in navolging van de moslims "De Profeet" noemen, om maar politiek correct te zijn. Kan ik ook niet tegen. Als je het over Jezus hebt (die wel een goeie gast was), zeg je toch ook gewoon Jezus, en niet "De Messias"? Een profeet is iemand die de boodschap van God komt brengen, en Mohammed is een pedofiele tiran, die ons tot de dag van vandaag niets dan dood en verderf komt brengen, over z'n vervloekte graf heen.

Lefgozer | 09-07-17 | 20:37

Bestaat er een lijst hoeveel van die islamitische moordenaars uit Nederland zijn vertrokken en hoeveel er nog in het M.O. zitten? De Ned. bevolking heeft er recht op om dat te weten!

Ze hebben bijna allemaal 2 paspoorten dus het Ned. paspoort moet ingenomen worden alsmede evt. uitkeringen stopgezet (als dat laatste nog niet gebeurd is).

Lupuslupus | 09-07-17 | 20:36

DeIdealeSamenleving 09-07-17 | 20:05
Het bizarre is dat dit geen trollen is, mevrouwtje meent dit ook nog.
Zeer onverstandig om de vijand te willen helpen. De ideale samenleving zou zijn zonder jihadisten en personen als jij en die tijd komt denk ik snel.
Westerse waarden zoals het recht op een advocaat is zelfs mogelijk. We blijven wel beschaafd natuurlijk.

Ongeblustekalk | 09-07-17 | 20:36

@MarcS | 09-07-17 | 20:29
Ik zou zeggen succes er mee, luchtfietsen wordt helemaal de bom in 2017.
Ik ben realist, die mensen gaan deels (en sommigen in delen) terugkomen en we zullen er wat mee moeten.

Berbaar | 09-07-17 | 20:35

Stuk voor stuk oorlogsmisdadigers!
Net als Onze Nederlandse Nazis na '45, dienen ook deze misleide ISjongens en Ismeisjes een tweede kans te krijgen.
Vele duizenden begeleiders (bij voorkeur In-Holland figuren)
kunnen de a.s. 50 jaren van de vette vaste subsidiebanen gaan genieten.

Musset | 09-07-17 | 20:35

Alle niet-Syrische en niet-Irakese jihadisten moeten ze ter plekke afknallen. Van de Syriërs en Irakese IS'ers mogen alleen de lage rank soldaten amnestie krijgen.

heldheino | 09-07-17 | 20:34

Vorige week had je al kunnen zien aankomen dat de jihadstrijders als zielige slachtoffers moeten worden beschouwd en zelfs voorrang krijgen met begeleiden op de mensen die naar nederland gevlucht zijn om aan hun moorddadige praktijken te ontsnappen.

watazooi | 09-07-17 | 20:34

@haat | 09-07-17 | 19:47
Het probleem met Trump is dat hij de helft van zijn bevolking als landverraders beschouwt, en geef 'm acht jaar Witte Huis, en die helft zal hij letterlijk de goot in getrapt hebben. Waar hij trouwens al mee begonnen is.
Fuk het linksdemocratische gedachtengoed, maar ik krijg ook geen stijve van dictators met een golfbalgroot gezwel in hun hersenen.

dedeurs | 09-07-17 | 20:32

knutsel | 09-07-17 | 20:22
Is waar. 5 seconden zou genoeg moeten zijn. Maar je wilt hem toch nog wat zeggen natuurlijk. Zoals dat gelul over die 72 maagden die hij nou moet missen. En het feit dat niemand van zijn familie te weten zal komen of hij nou dood of levend is. En indien dood, waar hij begraven is.
*wat ben ik toch hardvochtig en gemeen*

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:32

Leipniz | 09-07-17 | 20:20
Thanks!

Andersdenkend | 09-07-17 | 20:31

@Oepsie1234 | 09-07-17 | 20:28

Jouw Nick helpt niet, *zwaait*

MarcS | 09-07-17 | 20:31

Gekken en dwazen schrijven op muren en glazen.
En daaraan verwant zijn zij die schrijven in de krant.

Flink Ployd | 09-07-17 | 20:29

@Berbaar | 09-07-17 | 20:25

Rechtszaak tegen de neus, was ook niet gemakkelijk. Gewoon in voorarrest allemaal en zaak voor zaak voeren. Ja dat kan wel, maar jij wilt nooit moeilijke dingen. Met jou die linkse idioten die onze regering zeggen te zijn. Er KAN een hoop, je moet willen.

MarcS | 09-07-17 | 20:29

-weggejorist-

Oepsie1234 | 09-07-17 | 20:28

DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05:
Fantastisch idee.
1 probleempje dat er nogal toe doet:
de ideale samenleving zal en kan nooit bestaan.
Zolang je dat probleem niet oplost zal geen enkele tegel van je serieus kunnen worden genomen.

Tip: hou eens op met idealistische dromen te plaatsen alsof het realistische oplossingen zouden kunnen zijn.

LuckyGirl | 09-07-17 | 20:26

@MarcS | 09-07-17 | 20:21
Prettige wedstrijd met die kul-redenatie voor een rechtbank, ain't gonna happen.
Dus lijkt het me realistischer voorbereidingen te treffen wat we wel met die knakkers moeten.

Berbaar | 09-07-17 | 20:25

Het begrip "expert" lijkt de afgelopen jaren ook behoorlijk aan inflatie onderhevig.
En dan die stemmingmakerij van een "onze verloren zonen", geeft perfect weer hoe die "experts" er nu eigenlijk instaan.
Wat mij betreft, uitgereisd isaf, daarblijven en niet terugkomen. Sterker nog, hun fanboys en de doorgeleerde wensdenkende apologeten mogen net zo hard die kant op. Kunnen zij die Jezidimevrouwen mooi uitleggen waarom ze kwaad niet met kwaad mogen vergelden maar dat ze beter met "onze verloren zonen" de dialoog kunnen aangaan om wederzijds begrip en een stukje acceptatie te kweken. Met een flink kopje thee, natuurlijk.

Graaisnaaiert | 09-07-17 | 20:23

Ach we zijn "A Society Of Cowards"
www.youtube.com/watch?v=5Z38qqSZZEc

En de moslim zal dit zien als zwakheid en doorpakken en verdere submission eisen

Duck Twacy | 09-07-17 | 20:23

@Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:19 Twee minuten om te richten vind ik nog een beetje aan de lange kant eerlijk gezegd :)

knutsel | 09-07-17 | 20:22

Nederlanders die gingen vechten tegen de fascisten van Franco raakten hun Nederlanderschap kwijt en velen verdwenen in de kampen van de Duitsers nadien. Maar niet Nederlandse primitieve agressieve apen die vanuit godsdienstwaanzin of voor hun plezier een potje gaan moorden moeten geknuffeld worden?

bakoenin | 09-07-17 | 20:22

Waarom doet een atheïstische krant als NRC een beroep op christelijke waarden om een stelletje satansaanbidders die hebben gemoord en verkracht in de naam van de maangod terug te halen?
Het zijn niet onze jongeren. Het feit dat landverrader in de politiek hebben besloten iedereen een Nederlandse nationaliteit te verstrekken betekent nog niet dat de autochtone bevolking moet worden blootgesteld aan dit addergebroet.

Franker | 09-07-17 | 20:21

@Berbaar | 09-07-17 | 20:17

Onze roerganger heeft geroepen dat we in oorlog zijn met IS. Vechten voor een vreemde mogendheid = paspoort kwijt. Dus nee, we moeten niets met ze.

MarcS | 09-07-17 | 20:21

Die terugkerende ISIS strijders zijn tikkende tijdbommen die psychische verpleging nodig hebben in een TBS kliniek.
Nederland kennende zullen ze wel onbegeleid met een uitkering in een sociale huurwoning worden geplaatst.

P.S. Dat gifje doet mij denken aan Bobby Peru uit Wild At Heart. www.youtube.com/watch?v=ibCDxmMfbrY

Osdorpertje | 09-07-17 | 20:21

@Andersdenkend | 09-07-17 | 20:07
Google eens op "hostsman". Een eenvoudige text-editor, die je hosts file voorziet van blokkades voor alle bekende ad- en malwareservers. Werkt stukken beter dan AdBlock.

Leipniz | 09-07-17 | 20:20

Helemaal eens, maar ga ze wel zelf ophalen.

Win-win.

Parsons | 09-07-17 | 20:19

Bolle Jan | 09-07-17 | 20:14
Het moet zijn: geef mij een pistool en 2 minuten met deze gozer in een kamer. Is de rest van de discussie totaal overbodig.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:19

Ik ben radicaal voor VvM, maar ik moet toegeven dat het NRC me op de proef stelt.
Laat ik mijn mening ertegenover zetten: ik vind deze uiting in het NRC gevaarlijker en verachtelijker dan jihadi's zelf.
Van de jihadi's begrijp ik ergens hun vernietigingsdrang nog enigszins, maar de zelfvernietigingsdrang die van dit soort teksten uitgaat is surreëel op het hallucinogene af.
En dat er 1 totale randdebiel op zo'n redactie rondloopt is al een tenenkrommend idee maar dat het door de eindredactie komt maakt de complete krant fout in de te komen oorlog.
Als die al niet is begonnen.

LuckyGirl | 09-07-17 | 20:18

Eerlijk is eerlijk, na de hersenspoeling door o.a. DKS waaruit blijkt dat pamperen recidive voorkomt, ben ik voor pamperen ...... op rottumeroog.

MarcS | 09-07-17 | 20:18

Net als in Zweden. Dat land is dan ook al helemaal verloren.

Rheia | 09-07-17 | 20:18

LuckyGirl | 09-07-17 | 20:03,

"Nu we kennelijk de oorlog aan het winnen zijn moeten we wat voor de verliezers (lees:vijanden) regelen"...

Los van het feit dat we onze vijanden inderdaad niks verschuldigd zijn; ze zijn ook helemaal niet aan het verliezen. In West Europa heeft isis aardig wat successen geboekt. Dat ze in Irak nu Mosul kwijt zijn zal de terreur hier alleen maar verergeren.

Bovendien, het kan niet vaak genoeg herhaald worden; isis is niet het probleem, er zijn honderden islamitische terreurclubjes.
De islam is het probleem. De islam is als de builenpest, en de patiënt "wereld" zit vol met pusbulten; hamas, hezbollah, al-shabaab, al-qaida, al-tawheed, hizb-ut tahrir, boko haram, taliban, jihad al-islami, de lijst is eindeloos.

Als isis morgen verdwijnt worden dezelfde islamitische aanslagen nog steeds gepleegd. Dan duikt er gewoon weer een nieuwe naam op.

Dandruff | 09-07-17 | 20:18

Natuurlijk. We moeten die terroristen helpen met huis, baan, jongerenwerkers en studie. Goedwillende jongeren met een beperking kunnen de kolere krijgen en staan langs de zijlijn. Tot 30ste thuis bij pappa en mamma omdat er geen sociale woning te krijgen is. Niet helpen dat tuig, afknallen in het kalifaat aub. Mijn woede groeit met de dag met dit soort debiele berichten.

osolemio | 09-07-17 | 20:17

@Bolle Jan | 09-07-17 | 20:14
Hee een Internet warrior, proest!
Niemand zit te wachten op die knakkers maar als ze terug kunnen komen en als ze een NL paspoort hebben dan zullen we er wel wat mee moeten binnen de bestaande wetskaders.
Bestaande that is dus niet fictief in Uw hoofdje.

Berbaar | 09-07-17 | 20:17

@Van Duyvenbode | 09-07-17 | 20:12

Famous last words .......

MarcS | 09-07-17 | 20:17

Deksmaat | 09-07-17 | 20:13
Geloof me, met de militaire inlichtingendienst en het Légion heb je een geoliede machine. Natuurlijk het Légion. Frankrijk raakt niet graag haar eigen zonen kwijt in de zandbak van een ander.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:16

Ook altijd fascinerend te zien hoe de landverraders van de NRC selectief shoppen in onze "christelijke waarden".
Normaal gesproken is alles wat riekt naar de cultuur die ons land en onze beschaving heeft opgebouwd achterhaald en rijp voor de sloop. Maar voor de linkse kerk heiligt het doel de middelen. Dus als ze christelijke normen zoals barmhartigheid en naastenliefde kunnen gebruiken om de christelijke cultuur als geheel te bestrijden zullen ze dat niet nalaten. De methode-Pechtold.

Leipniz | 09-07-17 | 20:16

VR, je doet met steekhoudende argumenten een beroep op verondersteld gezond verstand. Maar dat heerst hier te lande al lang niet meer.

Fijnstoffer | 09-07-17 | 20:15

Deze verloren zonen houden meer van de dood dan van het leven. Dat zeggen ze zelf. Gun ze die kogel dan. Is ook goedkoper dan een welzijnswerker.

tipo | 09-07-17 | 20:14

@bakoenin | 09-07-17 | 20:12
Dat is het niet maar er moet wel bewijs voor zijn.

Berbaar | 09-07-17 | 20:14

NRC is dus gewoon medeplichtig aan terrorisme...

Ali Bi | 09-07-17 | 20:14

Geef mij 2 uur met deze gozer in een kamer...... kijken of hij echt graag terug wil komen. Belachelijk. Er is geen weg terug. Hij heeft gekozen. Je kan niet zomaar terugkomen als je er achter komt dat het toch niet zo lux is al je dacht. Walgelijk.

Bolle Jan | 09-07-17 | 20:14

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:08
Plus de inzet van het Légion étrangère.

Deksmaat | 09-07-17 | 20:13

Als ik hier in Nederland aan het verkrachten en moorden sla draai ik volgens mij de bak in levenslang. Waarom is dat anders als ik dat in het buitenland zou doen?

bakoenin | 09-07-17 | 20:12

Dit is geen beleid, en zal het niet worden ook. Gaat niet gebeuren, zelfs niet in Nederland.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 20:12

@DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05 LOL. Dat terwijl het toch heel simpel is: de ideale samenleving kent geen islam.

knutsel | 09-07-17 | 20:11

DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05: Vriendelijk verzoek of u uw Utopische ideetjes niet op onze samenleving wilt uitproberen? Maak zelf maar ergens een nieuwe.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 20:11

Harald Doornbos'collega in Raqqa, Jenna Moussa, heeft onlangs een erg sterke observatie gedaan betreffende de IS-jihadvrouwen die nu terug willen naar Europa.
.
Geen van alle heeft enige problemen gehad met Is wreedheden, wel met het feit dat de wifi erg traag was.
.
En allemaal willen ze nog steeds een kalifaat.
.
En dit zijn slechts de vrouwen; kun je nagaan wat voor een tuig terugkerende mannelijke jihadis zijn.

quantumcollider | 09-07-17 | 20:10

DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05
-
Er is nog een SBS6 programma waar ze u wellicht kunnen gebruiken. Bent u wel eventjes van huis.

Ben-Bataaf | 09-07-17 | 20:09

LuckyGirl | 09-07-17 | 20:03
Met een goede militaire inlichtingendienst en de gegevens van de Franse uitreizigers, is het heel goed mogelijk om ze op te sporen en te neutraliseren. Net zo goed als de Nederlandse broeders, zitten die Franse broeders ook bij elkaar te klitten. Dus, vind je er één dan is de tweede niet ver weg.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:08

@Leipniz | 09-07-17 | 19:53
Je blijft je verbazen dat ze überhaupt nog ergens zo'n -krant- vod weten te slijten. Wegkijken is een een topsport geworden in dit afglijdende deugland.

Botte Hork | 09-07-17 | 20:07

in de meeste islamitische Landen is het wet. deelnemen aan terrorisme is bij terugkomst vuurpeleton of galg. eventueel is dit via een hoger beroep om te zetten naar een levenslange straf zonder kans op vervroegde vrijlating.

helaas zullen ze binnen de kortste keren vrij rondlopen in europa. ik werk regelmatig in het midden oosten, de arabieren verklaren ons voor gek. om vanalles binnen te laten zonder gedegen screening.

patrick8574 | 09-07-17 | 20:07

PS, mijn antivirus stuitert al de hele dag bij het openen van GS. Alles nog Okay, of zijn jullie ondertussen interessant genoeg voor de Russen?

Andersdenkend | 09-07-17 | 20:07

Alle bekende gegevens van deze 'zonen' doorspelen naar de Fransen lijkt me een betere optie.

Eppo | 09-07-17 | 20:06

"Zijn we niet gevoelig meer voor dit soort christelijke reflexen?"

En zo de andere wang toekeren?
Dit christengekkie kan beter snel wakker worden, op die andere wang krijg je niet slechts een stomp.

Nee bedankt, niets voor mij dit soort christelijke reflexen. Ik ben af.

Ben-Bataaf | 09-07-17 | 20:05

De wetenschap (sic, lol) dat zo'n "wetenschapper" zelf mij niet krijgt omgeluld om mijn gedachtengoed te veranderen zou genoeg moeten zeggen.
Nee, gooi er een berg geld tegenaan, en laat een stel pseudo wetenschappers wegpissen met het etaleren van hun onkunde en dan heb je helemaal niks.....
Maak deze wetenschappers mede verantwoordelijk voor de daden van degenen die behandelen en er lopen er ineens een stuk minder vrij rond.

Andersdenkend | 09-07-17 | 20:05

In de ideale samenleving verdient iedereen een tweede kans. Dus ook deze (vermeende) jihadisten. Waar het omgaat is om te achterhalen wat er in hun psyche omgaat teneinde te bepalen hoe zij tot bewezen daden zijn gekomen.

Immers, zij komen hoe dan ook een keer vrij. De doodstraf kennen wij gelukkig in Nederland niet en een levenslange veroordeling zit er waarschijnlijk niet in.

Wanneer achterhaald is wat er in hun psyche omgaat, is veelal een oplossing voorhanden en kan het deprogrammeren beginnen zodat zij weer volledig kunnen worden opgenomen in de Nederlandse maatschappij en natuurlijk meedraaien in een mooie goedbetaalde functie. Dat vraagt tijd en grote financiële middelen. Als dat lukt dan verdienen zij hun behandeling natuurlijk ruimschoots terug.

Zo zou het moeten gaan in de ideale samenleving.

- EDIT: Subtiele trol is subtiel -

DeIdealeSamenleving | 09-07-17 | 20:05

Creëer een financiële crisis, er ontstaan gevolgen, die leveren situaties, die geven incidenten, de daarop volgende landelijke onvrede en politieke veranderingen benut je door de belangrijkste partijen te winnen voor de beoogde doelstellingen, en voilà, u leeft in een bananenrepubliek, met een bananenunie die "conclusies" aanneemt waarin prioriteiten en te nemen maatregelen worden aangegeven , de strategische agenda gedicteerd door Sorosiaanse elite en royals.......
Pour cette raison, je vous souhaite beaucoup de réussite, de chance et d'autorité, Pays-Bah.

hovawart | 09-07-17 | 20:04

Paar puntjes nog:

Het lijkt me schier onmogelijk voor de Fransen om hun uitreizigers eruit te pikken in Raqqa en die af te schieten.
Zo werkt het niet in een oorlogssituatie denk ik.
Het lijkt me moeilijk genoeg de ene baard van de andere te onderscheiden.

Maar vooral dat aangehaalde stuk uit NRC:
Een uitreiziger op het rechte pad houden met leraren en jongerenwerkers?
Net zoals we wijkagenten en BOA's tegen bomvesten willen inzetten zeker.
En met "christelijk reflex" doelen ze denk ik op de periode dat christenen voor de leeuwen werden geworpen.

Nu we kennelijk de oorlog aan het winnen zijn moeten we wat voor de verliezers (lees:vijanden) regelen?
Dat betekend dus feitelijk dat we expliciet de Nederjihadisten daar op gaan zoeken, levend naar NL halen (je verzint het gewoon niet) en hier aangekomen nog geld laten kosten ook.
Gezien de fouten die met TBS-recidivisten gemaakt worden denk ik dat de wereld, inclusief de jihadisten, beter af is als we ze gewoon neerknallen.
Anders kunnen we ze beter meteen die gestolen wapens uit Portugal en Spanje aanreiken en onszelf in rijen opstellen tegen een muur.

LuckyGirl | 09-07-17 | 20:03

macmiep.nl | 09-07-17 | 20:01
Wat ik zei.
NRC: Landverraders!

Ars Vivendi | 09-07-17 | 20:03

NSB Wappieblad heeft vast nog wel plek op de redactie...
Ik stel voor: laten de verschillende redacteuren zich aanbieden om de vrindelijke ISIS-boys te helpen reïntegreren. En slapen kan bij de redacteuren thuis; tussen de kamer van de kinderen en het echtpaar misschien?

Aristotalloss | 09-07-17 | 20:03

Het NRC vind het zeker ook jammer dat na WO2 Nederlandse SS'ers zijn berecht en veelal opgehangen? Dat waren immers ook 'onze zonen'.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 20:01

Hier voor de rechters ja. Zoals in:
'Het Internationaal Strafhof (International Criminal Court/Cour Pénale Internationale, ICC/CPI) is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zoals deze zijn omschreven in het statuut.'
Zit bij het Binnenhof in de buurt.

paridae | 09-07-17 | 20:00

Och... na de laatste grote oorlog mochten NL SS'ers ook terugkeren uit Rusland.

Wel met die grote verschillen dat deze extreem rechtse islamfascisten niet eerst zich hoeven te verantwoorden in een strafkamp en daarna door de gehele NL bevolking met de nek wordt aangekeken.... tijden veranderen.

litebyte | 09-07-17 | 20:00

Hoe komen ze er trouwens bij dat dit onze zonen zouden zijn? Dit zijn de zonen van het islamitisch addergebroed dat hier in Nederland veel te lang is blijven hangen.

Graaf van Egmont | 09-07-17 | 20:00

Throw them to the lions.

Law of the Land | 09-07-17 | 20:00

Nederland heeft een auto-immuunziekte, zoveel is duidelijk.

VerenigingVanDieven | 09-07-17 | 19:58

Erken die Syriëgangers eens als een krijgsmacht. Een vreemde krijgsmacht aangezien het geen bondgenoot is. Verre van zelfs. Dan mag je namelijk volgens IEDER internationaal verdrag tegen stateloosheid hen de Nederlandse nationaliteit ontnemen. En zelfs al zou dat juridisch niet mogen, doe het als kabinet gewoon en laat ze vanuit de zandbak procederen. Kies eens voor de vredige bevolking.

Feynman | 09-07-17 | 19:58

En de ouders van dat tuig verantwoordelijk stellen wegens volgooien met islamgif vanaf de geboorte.

van stampij | 09-07-17 | 19:56

Volgens Rutte waren wij in oorlog met IS en dat betekent dus niet dat je de vijand gaat opnemen in je maatschappij en belastinggeld eraan gaat besteden.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 19:55

Experts in wat? Welke studierichting hebben we het over?
Maar toch, je wordt niet zomaar expert genoemd. En we hebben het hier over een kwaliteitskrant. Welkom terug , homo's van Allah.

RickTheDick | 09-07-17 | 19:54

Ze pleiten zelfs voor een tijdelijk reisdocument dat voor de koppensnellers mogelijk moet maken de doortocht door landen te maken, die wat minder welwillend staan tegenover dit soort moordenaars... Het zou lachwekkend zijn als het niet zo in-triest was.

Botte Hork | 09-07-17 | 19:38
Been there, done that, al zo'n 10 jaar geleden. Met dank aan Elsbeth Etty en Frits Abrahams, die me lieten inzien dat mijn eens zo geliefde kwaliteitskrant reddeloos verloren was.

Leipniz | 09-07-17 | 19:53

Hoe een linksige expert of opiniemaker te zijn:
1. Bedenk de logische oplossing voor een probleem
2. Stel het tegenovergestelde voor
3. Zoek wat argumenten bij elkaar, deze hoeven geen steek te houden
4. Proficiat, u staat in de krant!

Vreetkonijn | 09-07-17 | 19:53

Dus voor oorlogsmisdadigers die seksuele slavernij en genocide organiseerden hebben we begrip.

Jammer dat men voor democratische politici die zich tegen moord en verkrachting uitspreken, veel minder begrip heeft.
Fortuyn vermoord, Hirsi Ali verbannen, Wilders al 13 jaar ondergedoken.
De lastercampagnes tegen Baudet worden ook steeds walgelijker. Men hoopt kennelijk dat Volkert zijn oude baantje weer oppakt.

Dan hoor ik geen linkse "experts" zeggen dat "democraten die genocide verafschuwen, eigenlijk geknuffeld moeten worden".
Want dat is anders, kennelijk.

Dandruff | 09-07-17 | 19:52

LuckyGirl | 09-07-17 | 19:47
Ik denk dat we ons meer zorgen moeten maken om onze dochters. Nederland stelt zich op als een vader die een groepje pedos bij de gevangenis ophaalt en thuis afzet bij zn dochters, "zo ik ga even naar de winkel ben over een uurtje terug". En dan achteraf klagen 'met de kennis van nu had ik toen anders moeten handelen'. Dit is net zo idioot als koppensnellers die geilen van sharia behandelen als je landgenoten, je zonen...

haat | 09-07-17 | 19:52

Knettergek als dat tuig moordenaars nog terug mogen komen,maar het zal gebeuren Nederland is knettergek.

janmetdepet | 09-07-17 | 19:50

De krant van gisteren eindelijk opengeslagen Van Rossem?

Panos88 | 09-07-17 | 19:50

Een syriëgang is eigenlijk niet meer dan een schreeuw om aandacht.

Hoen | 09-07-17 | 19:49

@Botte Hork | 09-07-17 | 19:43: Nee.
Maar gezien de huidige staat van de geschiedenis kennis bij de jeugd leek me het beter het te vermelden.

Rest In Privacy | 09-07-17 | 19:48

Dit soort "mensen" hoort niet in onze samenleving. Daar hebben ze nooit thuisgehoord want het waren/zijn/blijven sleepers. Geboren om volgens de leer van het grote boek ongelovigigen en andersdenkenden te onderdrukken en te vermoorden. Iedereen die ze een 2e kans gaat geven heeft bloed aan zijn handen. Geef ze het Pilletje van Pia.

ad melkert | 09-07-17 | 19:48

Nederland móét gewoon kapot, en er willen een aatal linksigen dadelijk heeeel veel bloed aan hun handen schijnbaar kicken ze op dat idee...... Wát ziek zeg dit!!!!!

Rest In Privacy | 09-07-17 | 19:47

Welke idioot komt met een 'gentlemencode' aanzetten om ons sportief op te stellen tegen de verliezers? Het is geen spelletje, ja misschien voor de NRC wie het hardst deugt. Sluit je je aan bij welke terroristische organisatie dan ook, dan ben je een landverrader. Daar zijn hele andere regels op van toepassing. En maar tof doen tegen en over Trump, je zal m nog hard nodig gaan hebben als we ons zo blijven opstellen.

haat | 09-07-17 | 19:47

Er lijkt een onderscheid gemaakt te worden tussen radicalen van ver weg en geradicaliseerden die uitreizen naar ver weg.
Nederland (de staat) wil de terugkeerders rehabiliteren anders moeten ze 1 lijn trekken met de radicalen die we met Timmerferries hierheen halen.
Er is domweg geen capaciteit om een vluchteling van een gelukszoeker van een extremist te onderscheiden dus maken ze gemakshalve iedereen even zielig.

Denk om je zonen?
Sluit de grenzen!

LuckyGirl | 09-07-17 | 19:47

Een leuk nieuw buitenwijkje in Arnhem voor deze jonge idealisten.

Henk Zult | 09-07-17 | 19:46

Ok, maak maar een aanmeldadres. Linea recta de bak in en je tekent voor levenslang AIVDtoezicht.

Shoarmamasutra | 09-07-17 | 19:46

NRC: Landverraders!
En dat afgereisde moslimtuig: Landverraders!
Daarmee zijn ze in één woord geprezen.

Ars Vivendi | 09-07-17 | 19:45

Fascinerend hoe NRC iemand als expert kan laten opdraven: uit de factcheck zal verder wel blijken dat de kampbeulen uit Auswitz makkelijker integreerden in Asunción dan in Tel Aviv of Warschau.

Progresievelng | 09-07-17 | 19:44

@macmiep.nl | 09-07-17 | 19:42
Hadden we ook onvrijwillige SS-ers?

Botte Hork | 09-07-17 | 19:43

En dan maar zeggen dat die Franssen zo dom zijn.
Afmaken dat uitschot en zeker hier niet laten verder leven op ww, bijstand of wao (want zij hebben een trauma opgelopen) of gelijk hier een spuitje of pilletje geven dat hun rechtstreeks naar allah en 75 kleine meisje brengt
En als het mijn zoon was, had ik hem/haar allang verrot geschopt

Voasje64 | 09-07-17 | 19:43

Hmmm.. na WO2, in een tijd waarin Nederland -tig keer christelijker was dan nu, maakten we korte metten met vrijwillige SS'ers!

Rest In Privacy | 09-07-17 | 19:42

Nooit meer toelaten op NL grondgebied.

knutsel | 09-07-17 | 19:41

Hear, hear.

Deksmaat | 09-07-17 | 19:40

Het wordt tijd om Breivik te rehabiliteren. Een herintredingstraject op een krantenredactie lijkt me een goede start. Zo kan hij langzaam de waarheden die daar heersen leren en overnemen.
.
Ieder mens verdient een tweede kans!

Parel van het Zuiden | 09-07-17 | 19:39

Het zijn mijn zonen niet! En ik wil ook niet dat mijn zonen door dit uitschot, dit menselijk afval, in de toekomst gevaar lopen. Dus gewoon volgens hun eigen traditie affakkelenen en met een tank erover!

Tikkie Terug | 09-07-17 | 19:37

Het aller- maar dan ook allerlaatste wat je als land moet willen is door strijd geharde geradicaliseerde jihadstrijders laten terugkomen.

Als Rutte in zijn hele bestaan iets zinnigs heeft geroepen is het wel 'dat zij daar beter kunnen sneuvelen'.

Een knetter- maar dan ook knettergek idee die idioten terug te halen. Laat de Irakezen maar hun werk doen. Nu de Sjiieten weer de baas in Mosul zijn zal er wel een bijltjesdag volgen. En dat is voor de rest van de wereld, en vooral Europa, een hele goede zaak.

RenHoek | 09-07-17 | 19:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland