Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terugkijken. Klijnsma verdedigt gratis geldkraan tegen schuimbekkende mannen aan Jinek-tafel

Sjarrel Groenteman boos. Jantje Smit boos. Eva Jinek boos. Broertjes Boomsma boos. Maar de PvdA is trots hoor, dat een jonge vrouw PART-TIME ondernemer (wat?) kan worden terwijl de overheid netjes iedere maand de bijstand overmaakt. Kijk dan hoe staatssecretaris Klijnsma een plan om iedereen gratis geld te geven verdedigt. De armoedeval is nog steeds springlevend, maar het is een beetje ingewikkeld om dat aan te pakken. Dus dan maar een paar malle experimentjes opzetten waar niemand behalve Bert Wagendorp en een paar overjarige kleuters van een zeurwebsite blij mee zijn. En de experimenten ademen in alles dezelfde geest die de armoedeval überhaupt veroorzaakt heeft: totale focus op de ontvanger van het gratis geld en wat maakt het uit dat mensen die net buiten dit experiment vallen gekke henkie zijn als ze drie krantenwijken en een schoonmaakbaantje nemen om de eindjes aan elkaar te knopen. Doe nou eens niet jongen. Zelfs Jantje Smit vindt het een slecht idee. Jantje Smit! Die was al ondernemer toen ie zijn eigen luier niet eens kon dichtknopen. Waar blijft dat zakenkabinet?

Reaguursels

Inloggen

Gut, Dandruff, lees jij als VVD-er vakbondsblaadjes? Heb jij misschien niet gewoon te veel gedronken of drugs gebruikt?

harmen timmerman4925 | 06-07-17 | 00:30

correctie : bijstand 434.00

onheil8957 | 05-07-17 | 19:17

mensen bijstand 4354.00
mensen ww 454.00
mensen in zzp die wegkwijnen een grote groep
wajong in 2011 75.000
wao 922.00 in 2016 816.000

nou toedelou Jan. iedereen een baan in 2018

onheil8957 | 05-07-17 | 19:16


Jan op palingboot naar Colombia en Jenik t weerbericht voorlezen voor de Tjechische tv

Een hele rust als ze weg zijn
Wat een naar vervelend stel

Iedereen boven de 50 wordt uitgekotst vanwege zijn leeftijd hier . wat wil hij ? er lopen 1,5 miljoen mensen thuis in dit land.

onheil8957 | 05-07-17 | 19:04

Ook minimumloonwerkers tot 130% van minimum loon kunnen extra geld aanvragen.Artiesten en tv zwetsers bestaan dankzij de kunstacedemie en opleidingen.terwijl we verplicht hun zakken moeten vullen door kijkgeld en belastingaftrek van reclamekosten.Laten ze maar eens goed nadenken waar hun miljoenen vandaan komen.Van lui die hard werken en verplicht moeten afdragen zonder recht van spreken.

pedro300 | 05-07-17 | 09:50

Ondernemers pikken ook elke cent subsidie of belastingvrijstelling.trekken alles af waar ze maar kunnen ,terecht en onterecht ,want controle is er niet dankzij hun VVD.Laat me niet lachen ,Jan Smit gaat uit muziek verzameling flapdrol dat het is.

pedro300 | 05-07-17 | 09:00

Aan de tafel en mevrouw Jinek erbij zitten alleen mensen die vreten van de Nederlander, want ze produceren niks waar we niet zonder konden.En ook nog overbetaald, en die hebben een grote bek .

pedro300 | 05-07-17 | 08:56

Jan Dribbel | 04-07-17 | 23:19

Heb je een link naar die opmerking?

Dat moet ik zien.
Gewoon omdat het kan.
Een dergelijk debiel loopt er niet rond in Nederland denk/dacht ik.
Verander me wereldbeeld, smijt me eens een link voor de kiezen.

Amigovio | 05-07-17 | 05:31

Meisje Klijnsma zei in het begin van haar woorden diarree dat het aantal mensen in de bijstand nog steeds groeit. Kijk maar even terug zo nodig. Miepie Klijnsma zegt er bewust niet bij dat die groei wordt veroorzaakt door al dan niet aangespoelde kanslozen waarvan inmiddels bekend is dat dit probleem nog groter wordt omdat die nu de vrije hand wordt gelaten met gezinshereniging. Ook is bekend dat die duizenden kanslozen geen cent bijdragen aan de zorg waarvan zij aanzienlijk meer gebruik maken dan anderen die daaraan wel meebetalen.

Miepie Klijnsma maakt duidelijk dat de PvdA leugenmachinerie minder terminaal is dan haar rudimentaire cluppie. Dat de PvdA banen carrousel niet net zo terminaal is als dat cluppie, is weer eens bevestigd met de benoeming tot burgemeester van Arnhem van Marcouch. Een pure smiechten streek van vileine demissionaire Plasterk PvdA.
Marcouch die het niet eens redde om met zijn aanhang onder allochtonen, voorkeurstemmen, in de TK terug te keren. Hij stond dus kennelijk niet erg hoog op de kandidatenlijst van de PvdA of komt het door de spreekwoordelijke arrogantie van dat cluppie dat dacht ook op plaats dertig of waar hij dan ook stond, lukt dat wel.

Nou Ernhemmers doe jullie voordeel met dit in eigen gelederen uitgekotste figuur, jullie weten nu helemaal zeker waarop je volgend jaar maart niet moet stemmen. Van diender tot burgemeester, ik ken een paar voorbeelden van dienders die het niet hebben gered.
Hoe krijgen we de PvdA uit de maatschappij die ze zo verneukt hebben. That's the question.

h.a.k. blok | 05-07-17 | 02:08

En geen woord over de gratis miljoenen-bonussen voor (falende) bankiers en andere bonus-slurpers.
Maar, oh wee, een paar tientjes extra voor een paar hardwerkende mensen in de Bijstand dan gaan de geluksvogels als Jinek en Jantje Smit schuimbekken van ongenoegen over zoveel onrecht.
Een optredentje of een sjoemeltje á €20.000 per uur voor Jantje is geen probleem, belastingvrij want Jantje betaalt belestingen in de Bahama's.
Jinek had een droom, ze wilde vakkenvuller worden, maar het lukte niet want geen subsidie en nu zit ze tegen haar wil iedere avond op de TV een programma vol te kakelen.
Hoe onrechtvaardig zit de wereld in elkaar.

Jan Dribbel | 05-07-17 | 00:51

Mevrouw Klijnsma, die participatie wet is een ramp voor 60 plussers zeker voor diegenen , die al jaren geleden, vanwege neoliberale reorganisatie processen in de ellende zijn gestort.
U moet ophouden met die sadistische wet, zeker voor deze 60 + categorie. Geen gedwongen vrijwilligers "werk" . Geen gedwongen sollicitatie cursussen voor 63 jarigen. Belachelijk!!
Waar zijn jullie nou mee bezig? In Frankrijk kunnen mensen met 62 al met AOW. Niet lang geleden konden mensen in Nederland nog met 59 of soms nog jonger met pensioen. Jullie (overheid) zijn compleet gestoord.
Maar ik weet waar jullie inspiratie vandaan komt. Van Merkel Deutschland. Dat is jullie grote voorbeeld. Daar komt die AOW verhoging vandaan. Daar zijn "ein Euro jobs" al heel gewoon. En de massa immigratie. Wir schaffen dat komt ook daar vandaan! Wordt nu een keer wakker, lemmingen in Nederland!

oostermoer | 04-07-17 | 23:55

Wat als we het jeugdloon nou eens afschaffen? Zodat werknemers onderaan de ladder weer kunnen concurreren op ervaring i.p.v. leeftijd. Ik sanp dat voor veel "domme" baantjes een 16 jarige lekker goedkoop is, maar deze 16 jarige hoeft in 99% van de gevallen niet zijn eigen broek op te houden. I.p.v. een hele hoop 16 jarige scholieren aan het werk te houden zou je er ook voor kunnen kiezen dit door "volwassenen" te laten doen. Die hebben dan tenminste werk, hebben geen bijstand nodig en die 16 jarige komt echt wel ergens aan de bak voor die lullige paar uurtjes die hij zoekt.

Maar ja, dit is voor de werkgevers natuurlijk niet voordelig. Want stel je voor dat je je werknemers een fatsoenlijk loon moet betalen...

seniruh | 04-07-17 | 23:24

Die Jinek kakelt steeds meer als een kip zonder kop.
Wat hoort die kip zichzelf graag kletsen.
Wie herinnert zich nog het antwoord van Jinek op de vraag: wat verdient Jan Modaal?: Jinek: €300.000,- per jaar.
Geschikt/ongeschikt?

Jan Dribbel | 04-07-17 | 23:19

Is natuurlijk zo fraudegevoelig als de pest,denk toch niet dat alle inkomsten worden doorgegeven aan de gemeente.
Maar men kan wel legaal zwart bijklussen.Werkt precies hetzelfde als mensen die vooe een deel zijn afgekeurd,ook deze groep mag een bedrijf beginnen mits ze doorgeven wat er binnen komt alles wT te veel verdient wordt gekort op de uitkering.
Ook fraudegevoelig

janmetdepet | 04-07-17 | 22:58

Leuk feestvieren met mijn 2 jaar ingepikte AOW ,wat een land !

kees2 | 04-07-17 | 22:27

Mevrouwtje kon geen werk vinden nou dan is ze niet de enige, en hoe zou dat nu komen zou het kunnen zijn dat er heel veel banen bezet zijn door oost blokkers en maar klagen dat er steeds meer mensen in de bijstand komen, nou dat is nogal simpel uit te leggen, als men de banen aan oost blokkers geeft is er minder werk voor het eigen volk.
Ook schijnen er steeds meer apothekers en tandartsen in de bijstand te zitten.

janmetdepet | 04-07-17 | 22:25

De bijstand als leunstoel dus.

Paljas | 04-07-17 | 21:03

Lees en huiver: "De PvdA reageert als door een wesp gestoken" als de VVD reageert. AD 24 mei 2017.
NEDERLAND 2017...... Pfff...
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

‘Haags bijstandsgezin verdient meer dan modaal gezin’

Een Haags bijstandsgezin dat van alle extraatjes van de gemeente profiteert, verdient meer dan een gezin met een modaal inkomen, zo constateert de Haagse VVD. De partij is verbijsterd en wil snel opheldering van het stadsbestuur.

Lex de Jonge 24-05-17, 11:16 Laatste update: 14:41

Het gezin in de bijstand ontvangt van het 27.000 euro aan bijstand en ondersteuning en komt in aanmerking voor nog eens 6000 euro aan gemeentelijke extraatjes zoals gratis pc, fiets, schoolspullen, zwemdiploma, Ooievaarspas. Volgens de VVD komt het netto inkomen alles bij elkaar dan hoger uit dan dat van het modale gezin dat 27.200 jaarlijks euro overhoudt.

Armoedeval

Werken moet lonen
-Ingrid Michon

,,Werken moet lonen’’, stelt raadslid Ingrid Michon. ,, Met name voor mensen in een uitkeringssituatie is het van het grootste belang dat zij er financieel op vooruit gaan als zij een baan vinden. Het armoedebeleid zou daarom moeten werken als een springplank naar werk. Helaas lijkt het tegenovergestelde waar. Het Haagse armoedebeleid werkt de armoedeval in de hand, zo blijkt uit een simpele rekensom.’’

De VVD wil weten wat het stadsbestuur eraan gaat doen, ‘zodat werken gaat lonen? Oftewel, zodat mensen in een uitkeringssituatie erop vooruit gaan als zij een baan vinden?’’

De PvdA reageert als door een wesp gestoken. ,,Michon zet met alternatieve feiten mensen in de bijstand weg als lui'', moppert fractieleider Martijn Balster. ,, En ze laat de 10.000en euro's weg die naar de rijkste stadsgenoten gaan via hypotheek-renteaftrek en lagere onroerendezaakbelasting.''

pro1991 | 04-07-17 | 19:19

En maar plannen maken om werklozen aan het werk te helpen,intussen stromen de specialisten met duizenden het land in ,stapelgek zijn ze hier .

fleurtje | 04-07-17 | 19:08

Er bestaat al een mooie regeling, namelijk het "besluit bijstandsverlening zelfstandigen".. mensen die werkloos zijn en voor zichzelf willen beginnen moeten een ondernemingsplan schrijven wat vervolgens getoetst wordt op haalbaarheid.
Hier kun je als beginnende zelfstandige maximaal 36 maanden gebruik van maken ... de bijstand wordt in eerste instantie echter slechts tijdelijk toegekend voor bijvoorbeeld 6 of 12 maanden. Vaak wordt bij langdurige werkloosheid en twijfel over de haalbaarheid al het voordeel van de twijfel gegeven. Bij aanvraag voor verlenging worden de tussentijdse resultaten geëvalueerd. Blijven de resultaten (ver) achter bij de prognoses dan moet je gewoon kappen met je bedrijfje en ga je gewoon weer de reguliere bijstand in...
Dit experiment van Klijnsma waar je dus kennelijk 2 jaar kan aankloten met behoud van uitkering is dus overbodig.
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijs...

#10 | 04-07-17 | 18:51

@Dandruff | 04-07-17 | 17:44
Ik word er moe van Dandruft, ik heb hier geen tijd voor en moet nog werken. Ja, zelfs nu nog! ... Dus, jij hebt gelijk ...

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 18:47

Kleinsma, de trt die zelf een rijke vent getrouwd is.(liefde maakt blind) Maar ouderen een volkstuintje aanprijst om rond te komen. Onze pensioenen "uitbesteed" aan Brussel en nu dit weer demissionair verzint. Voor dit type is maar één oplossing. Vastbinden aan haar rollator, stenen in het mandje en haar de hofvijver in rijden.

eentweehuppekee | 04-07-17 | 18:35

Hier in het Franse gedeelte van het eiland is het brandschoon, geen werkelozen of bankhangers, met je bezem en kar langs de wegen, geeft deze mensen nog het besef dat ze nuttig en gewaardeerd worden, op het Hollandse deel van het eiland is het precies omgekeerd, met nog een hardnekkige criminaliteit op de koop toe,.... paradijs van de PvdA, mijn zolen.

hovawart | 04-07-17 | 17:57

Eis dat bijstandtrekkers verplicht worden om 40-uur per week de straten en parken schoon te gaan houden, meer niet... eens kijken of ze dan naast hun 40 uur ook nog een hobby willen uitoefenen, net als de gewone loonslaaf, maar deze mensen zijn natuurlijk zielig, net als Gekke Jetje, wel met een karretje lopen maar te beroerd om de handen uit de mouwen te steken... Godmiljaar nog aan toe, wat een ridicule wereld, proost.

hovawart | 04-07-17 | 17:52

Bijstandstrekkende hobbyisten zijn de nieuwe kunstenaars, subsidie (bijstand) is een tijdelijke bijdrage van de overheid of een niet-commerciële organisatie ten behoeve van het starten van een activiteit waarvan het economische belang niet direct voor de hand ligt. Als het economisch belang van een te starten activiteit wel voor de hand ligt, spreekt men meestal van investering, maar daarover heeft Gekke Jet het liever niet, teveel controle nodig. Linksch heeft er weer een nieuwe achterban bij...... hobby-handophouders (al dan niet met een status).

hovawart | 04-07-17 | 17:46

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 17:09,

Je mist de point duidelijk wel.
Als iedereen in Nederland in de bijstand mag wachten tot zijn/haar hobby voldoende geld oplevert, dan vind slechts 1% van alle Nederlanders vóór zijn 55e een baan. De rest blijft levenslang werkeloos.

Daarom, nogmaals; heel veel mensen doen werk dat ze eigenlijk niet leuk vinden.
En heel veel mensen hopen geld te verdienen met hun hobby's. Maar als dat niet lukt beoefenen ze hun hobby's pas *na* werktijd. Die gaan overdag werken, en gaan 's avonds oefenen met dat bandje waarmee ze hopen wereldberoemd te worden.
Jan Smit had mazzel, zoals wel meer mensen. Maar daar tegenover staan duizenden muzikanten in Nederland voor wie muziek gewoon een hobby is gebleven.
Net als modedingetjes naaien, zoals Bianca.

Iedereen kan zijn baan verliezen, ook ik, maar die kans is het grootst in een kwakkelende economie. Het gratis-geld-circus van Rutte en de PvdA is één van de redenen dat Nederland bijna 10 jaar in een crisis heeft gezeten.
Het gaat mij niet om Bianca, maar om het totaalplaatje; er wordt veel teveel belastinggeld weggegeven, en daardoor zit onze hele economie in het slop.
Dat kost banen.
Want hoge overheidsuitgaven leiden tot hoge belastingen, en dus;
- hebben werkgevers minder geld voor personeel;
- hebben werknemers minder geld te besteden;
- dat bij elkaar opgeteld wordt er minder geld uitgegeven;
- waardoor meer bedrijven moeten bezuinigen, of failliet gaan.

Die kringloop treft ons land al 10 jaar, en dat moeten we eens doorbreken.

Dandruff | 04-07-17 | 17:44

De PvdAers halen altijd het beste in de mensen naar boven, helaas moet men daar wel heel veel voor betalen, en krijgt men slechts mooie beloftes en hogere lasten, en een onderlaag van bijstandstrekkers die fiscusvrij hun uitholling van de arbeidsmarkt kunnen plegen.
Mevrouwtje Klijnsma kan beter met rollator in de Efteling gaan staan, waar echte sprookjes bestaan.

hovawart | 04-07-17 | 17:37

Ik kreeg niet de indruk dat haar 'onderneming' potentie heeft een winstgevend bedrijf te worden.
En intussen wordt de afstand tot een baan groter en groter.

Carmelita | 04-07-17 | 17:31

Aan tafel bij Eva zat ook (de broer van) Arie Boomsma die, zo las ik in de gauwigheid, 'zijn verslaving te boven kwam door te gaan hardlopen'. Wat is het toch een fantastisch medium hè, dat NPO. Dit had ik toch voor geen goúd willen missen! De broér van Arie Boomsma blijkt verslaafd, overwint zijn verslaving door te gaan hardlopen, komt erover vertellen in een talkshow en neemt en passant zijn famous bn-er annex sportschool-hunk annex genderbenderspokesman broer Arie mee!

Zenzeo | 04-07-17 | 17:24

Dan is er nog het puntje dat het meiske in het noorden woont. Het noorden waar het gas weg gekaapt wordt om de halve wereld er beter van te maken, echter niet direct het noorden.

Of willen jullie gezinnen verscheuren en het meiske gedwongen de multiculturele bagger onder de rivieren in forceren?
Dat strookt namelijk voor geen meter met de o zo geweldige gezinshereniging die op andere fronten zo lekker eenvoudig een paspoort in je broekzak regelt.

Mobiliteit is immers ook bijkans onbetaalbaar voor een minimumloner, not to mention een bijstandstype.

Amigovio | 04-07-17 | 17:24

-weggejorist en opgerot-

KrisjeRS | 04-07-17 | 17:23

@eriksweet | 04-07-17 | 17:17
Oprecht? Ja Misschien.
Echter (net zoals ander PvdA'ers) is zij een ster in het niet beantwoorden van vragen. Zie hier nog een sterk staaltje Klijnsma:

En dit zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma van pensioenen desgevraagd over de wet: 'Een deelnemer heeft het recht om te weten wat het herstelplan van zijn pensioenfonds inhoudt. Een pensioenfonds is verplicht om informatie over het herstelplan voor de deelnemer beschikbaar te maken op de website. Maar het pensioenfonds is niet verplicht om het herstelplan zelf helemaal inzichtelijk te maken'. Na deze verbale acrobatiek blijkt de staatssecretaris (ze zei dat allemaal op 15 juni) toch ook te vinden dat pensioenfondsen herstelplannen moeten overleggen als 'een deelnemer daar om vraagt'.

Zie hier het artikel. daskapital.nl/2017/07/test_laten_pensi...
Inzake pensioen heeft het beleid Klijnsma in ieder geval niet geleid tot meer transparantie en duidelijkheid. Eerder het tegenovergestelde. Lijkt mij toch iets weghebben van de verkeerde persoon op het verkeerde ministerie.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 17:22

edgeplay with eva jinek, gewoon werken
klijnsma komt altijd iig oprecht over vind ik

eriksweet | 04-07-17 | 17:17

In het kort moet niemand hier lullen dat hij of zij er problemen mee heeft.
We pompen geld naar de Grieken, we jagen het geld erdoor waar het migranten betreft.
En dan gaan lopen zeiken wanneer een Hollandse meid een 500 euro per maand toegeschoven krijgt? Het zou me wat.
En gezien het stemgedrag van de holander, heeft niemand er problemen mee om geld over de klink te jagen.

En zo een Smit moet helemaal zijn muil houden, die heeft ongetwijfeld ergens in het verleden de migrantenstroom toe staan juichen.
Hij moet wel, carrière en zo.
Die komt nooit weer met zijn bakkes op de NPO wanneer hij dat niet zou doen.

wanneer je problemen hebt wat het smijten met geld aangaat, dan dien je de prioriteiten even anders te leggen als dit meiske in je prioriteiten ligt.
En ik zie weinig Nederlanders in deze welke de prioriteiten correct weg leggen.

Amigovio | 04-07-17 | 17:16

Zo’n praatprogramma als dat van Jinek nodigt kennelijk uit tot borrelpraat. Volkszanger Jan Smit heeft geen idee hoe de bijstand werkt en wat voor moeite het kost om daar uit te komen. Hoe je je stembanden op spanning brengt, wellicht heeft hij daar verstand van. Je kunt net zo goed aan een willekeurige voorbijganger vragen hoe het verder moet met de kabinetsformatie.

Sleutelaar | 04-07-17 | 17:12

@Dandruff | 04-07-17 | 14:42 - Als als? Als de hemel naar beneden valt, zijn ...! Ik mis in deze geen enkel "point". Jantje Smit, natuurlijk altijd voor een baas gewerkt, zit daar voor twee ruggen gage gewoon uit zij nek te kletsen. Een omhoog gevallen multimiljonair die zich over uitkeringsgerechtigden beklaagt! Oooo, mijn arme belastingcenten, wat doen ze er mee? Dat meisje uit de video (als voorbeeld genomen) heeft er héél véél zin in en gaat dus niet op haar lauweren rusten; heeft er zelfs veel voor over (teveel verdiensten terug betalen bijv.) Zij wil onderneemster worden en zijn en daarin haar eigen leven leiden. In de huidige situatie lukt haar dat niet op eigen kracht en heeft een "ruggensteuntje" nodig. Als we dat (tijdelijk) met belastinggeld kunnen "oplossen(!)" heb ik daar niets op tegen. Als ze, en met haar veel anderen, "uit de uitkering" zijn, besparen we ons deze uitkeringen en ze betalen inkomstenbelasting (ondernemers). Zo kunnen we deze vrijgekomen middelen voor andere doeleinden inzetten zoals bijv. de AOW en/of de zorg.

Wat mij ook gelijk bij de laatste regel van uw tweede alinea brengt! Maakt u zich dáár maar eens druk om, in plaats van te filosoferen over "hangmatten" en "vangnetten". Ik ken uw pers. situatie niet qua werk, leeftijd enz., maar weet u wel hoe snel u op het "geitenpaadje van Rutte" in de bijstand kunt geraken ... met alle gevolgen van dien? Dan wilt ook u, God op uw blote knieën danken voor wat (extra) hulp ... Amen ...

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 17:09

Wanneer we dan ook nog een beetje de normen en waarden over nemen van de nieuwkomers, zoals links dat zo graag zou zien…

Dan heb je wanneer ze een koter heeft, binnen de kortste keren gewoon een extra naaimachine in het atelier.

Hence, 4 handen aan de machines.
Bueno, 2 handen en 2 handjes.

En ik zweer het je, dat wordt op den duur wel rendabel.

Zit je uiteindelijk dus met een win/win.
Geen bijstand meer en wat extra Nederlandssprekend volk op de heimat.
Welke ook nog eens vroegtijdig leert wat het is om te werken met de handen.

Moet jij eens kijken hoe de EU gaat floreren op den duur.

Amigovio | 04-07-17 | 17:01

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 16:41,

Het is niet de taak van de gemeente iemand te vernederen.
Als dat werkelijk het geval is dan lijkt mij dat de gemeente wordt teruggefloten door de rechter.

Maar het kan natuurlijk ook dat er veel meer speelde waar we niks van weten.
Zoals gezegd; ik ken het specifieke geval niet, en ook het programma niet.
Mijn ervaring met de NPO is dat die nogal bevooroordeeld zijn als het "de zwakken in de samenleving" betreft.
Voor zo'n programma wordt dan een bepaald geval opgeblazen, terwijl er ook in Rotjeknor zat mensen thuis zitten te niksen, met behoud van uitkering.

Dandruff | 04-07-17 | 16:59

vraag: zit ik in de twilight zone?

heeft iemand die gevestigde bn kliek al verteld dat ze het niet meer gaan halen tot hun pensioen zoals, mies bouwman indertijd?

eriksweet | 04-07-17 | 16:57

Het gaat misschien wat ver maar…

Ik kan het überhaupt enkel toejuichen wanneer je meisjes van eigen bloed centjes toeschuift en een financiële kans geeft.

Uiteindelijk is het geen, zeg, noord Afrikaanse migrant welke zonder financiële overwegingen 6 kinderen de wereld in pompt.

Uiteindelijk wil je (althans dat neem ik aan) je eigen toch nog een beetje thuis voelen met zeg een 30 jaar.
Schuif je stabiel wat centjes naar een bewuste Hollandse meid, dan eventueel is ze geneigd, of ziet ze er toekomst in, … om er een kleine uit te pompen.

Zo kun je het ook zien, zeg maar.

Amigovio | 04-07-17 | 16:51

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 16:30,

Onzin.
Wel of niet de criminaliteit in is een keuze; je kunt ook een baan zoeken, desnoods auto's wassen. Uitkeringen zijn iets van het Westen, in het grootste deel van de wereld bestaat er geen enkel vangnet.

En ik wil het vangnet ook niet afschaffen; ik wil misbruik tegengaan. Omdat al dat misbruik ons vangnet onbetaalbaar maakt. Jij denkt dat het alleen om een paar bijstandsuitkeringen gaat, à 1,2 miljard...
- In werkelijkheid moet je daar nog tientallen miljarden aan andere uitkeringen (WAO, AOW, Wajong, etc) bij optellen.
- Plus tientallen miljarden aan allerlei werkgelegenheidsprojecten, (omscholings-) cursussen, benodigde ambtenarij, etc.
- En dan nog eens tientallen miljarden aan allerlei subsidies die bedoeld zijn om de lage inkomens aan te vullen zoals huursubsidie, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, gemeentelijke kortingspassen, etc.

Daarbij komt dat ook bijstandsgerechtigden gewoon recht hebben op zorg, onderwijs voor hun kinderen, etc. Ook al dragen zij daar dus niks aan bij.
En dat moet ook zo blijven, maar nogmaals; dat is niet gratis.
Je kunt niet 45% van alle Nederlanders laten opdraaien voor het levensonderhoud van de overige 55%. Zeker niet als de vergrijzing straks een beetje doorzet.
Dat is onbetaalbaar.

Dandruff | 04-07-17 | 16:48

@Dandruff | 04-07-17 | 16:30
Het probleem hier is dat de Gemeente Rotterdam het hier ging puur om het vernederen. De man was boven de 50 een wat ongelukkige leeftijd met solliciteren echter niet onmogelijk. Het is onbegrijpelijk waarom je deze mensen niet normaal benadert en er zo mee omgaat. Ter vergelijk nu deed hij verplicht hetzelfde werk als *taakgestraften* echter zonder daar een misdaad voor te hebben gepleegd. Ik vind vanuit de gedachtegang van het kabinet maar zeker PvdA'ers als Jetta Klijnsma en Lodewijk Asscher (die hiervoor verantwoordelijk zijn) onverenigbaar.

Wat is het argument van de Gemeente om iemand puur te vernederen. Als je echt om hem gaf liet je hem als jurist een paar uur per week met behoud van uitkering licht juridisch werk doen op het Stadhuis.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 16:41

Binnen kort Jinek en de anderen in HD! Kan de mens in de bijstand weer iets minder bijstand krijgen heel Nederland weer blij!

ikgeloofhetniet | 04-07-17 | 16:41

Afijn is het in ieder geval een goede zaak dat de overheid dit meiske helpt.
Het is niet direct haar schuld dat ze geen werk kan vinden.
Het meiske heeft waarschijnlijk iets van HBO of UNI creativiteit gevolgd.
En dat gaat geen vakken staan vullen, dat begrijp ik zelfs. Kan ook niet, daar vakkenvullen alle creativiteit uit je zuigt.
En dat is niet wat je wilt in dit geval als vooruitziende maatschappij.

Dat de menschen geen rooi rotcent meer hebben om creativiteit te betalen, daar kan dit meiske verder niet aan doen.

Amigovio | 04-07-17 | 16:40

@Dandruff | 04-07-17 | 16:30
Dat gratis papierprikken door de jurist was vroeger een normaal betaalde baan.

Kennelijk dringt dat besef nog niet tot u door.

Het gevolg is dat vele fatsoenlijke betaalde banen nu zijn gedegradeerd tot gratis bijstandswerk onder erbarmelijke omstandigheden want bij het minste of geringste wordt gedreigd met 100% korting op de bijstand waarbij de arbeider vroeger volledige rechtsbescherming had ter bescherming van die arbeider om geestelijk en lichamelijk letsel te voorkomen.

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 16:36

Aapje133 | 04-07-17 | 16:08

Volgens de EU komt die terugval niet.
De reden waarom we miljoenen migranten ophalen, omdat er anderdaags ongelofelijk veel werk is.

Wel misschien allemaal hoger opgeleid werk, dat zou kunnen.
Maar dat is elke baantje tegenwoordig waar je een volledige qwerty voorgeschoteld krijgt.

Desalniettemin, er is plenty of werk anderdaags.

komt bij dat al het hoogopgeleide immigranten volk hun eigen ondernemingen starten. Dus dat is ook booming anderdaags.

Dat is wanneer ze niet vervallen in hun onderneming werk dat ze thuis deden. Jongleren bij de verkeerslichten of ramen wassen op dito plek, in de morgen aluminium scheiden vanuit de vuilnisbakken, discutabel vreten verkopen zonder belasting te betalen op elke godvergeten straathoek. Of gewoon een half jaar oude baby huren om te bedelen op straat. Dat werk.

Dat loopt namelijk niet echt in de personeelsbestanden.

Amigovio | 04-07-17 | 16:33

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:56,

Je snapt het nog steeds niet.
Omdat je zo zwart wit denkt.
In het ene geval loopt de ene ondernemer heel veel risico, en de ander 0 risico; en krijgt zelfs wat extra geld; gratis van de belastingbetalers.
Lijkt me duidelijk wat daar mis mee is.

In het andere geval huurt een ondernemer goedkoop personeel in, voor werk dat anders niet/nauwelijks gedaan wordt. Of dacht jij dat er in Nederland een bloeiende papierprik-sector bestaat, waar papierprikkers 2 x minimumloon verdienen?
Natuurlijk niet.
Voor zover er daar van "valse concurrentie" sprake is, is dat vooral tussen die bijstandsgerechtigden enerzijds, en gehandicapten, gevangenen of Roemeense uitzendkrachten anderzijds.
Daar valt veel over te zeggen (ik ben het met je eens dat dat niet ideaal is), maar van valse concurrentie tussen bedrijven is geen sprake. Omdat het doorgaans ook om "lastige" werklozen gaat zullen ze hun werkgever ook niet zo heel veel opleveren.

Zonder dat papierprikken had genoemde jurist helemaal geen werk gehad.
Hij krijgt gratis geld en hij moet daar wat voor doen.
Ik zie het probleem niet. Hij mag nog steeds solliciteren voor ander werk, bijvoorbeeld als jurist.

Dandruff | 04-07-17 | 16:30

@Dandruff | 04-07-17 | 16:09
"(...) Het is deels vanwege dat soort types dat ik straks tot mijn 75e mag werken"

Het is inderdaad deels. Dat gedeelte is in wezen te verwaarlozen als men alle bijstandsgerechtigden op één hoop gooit namelijk rond 1/325.

De overheidsuitgaven zijn meen ik rond de e 375 miljard waarvan rond 1,2 miljard aan bijstand.

Waarbij opgemerkt moet worden dat mensen zonder bijstand toch voedsel en onderdak nodig hebben en veelal in de criminaliteit zullen belanden. Daar zal de maatschappij meer last van ondervinden plus het feit dat 'gratis' huisvesting niet bepaald goedkoop is met een bedrag van rond e 200 per dag.

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 16:30

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 15:42,

Ik ken het geval niet, het programma trouwens ook niet.
Maar als een jurist geen juridisch werk kan vinden, en daarna ook geen ander werk kan vinden; mag hij dan gewoon maar een paar jaar vakantie vieren?

Ik herinner me een interview in een vakbondsblaadje, pakweg 12 jaar geleden. Met een of ander wijf van 32 dat nog geen dag van haar leven gewerkt had;
- na de middelbare school eerst gestudeerd;
- na haar studie tijdje werkeloos, want "niet onder mijn niveau";
- toen een kind gemaakt, maar bewust geen gezin gesticht;
- want papa pleite = uitkering, want "alleenstaande moeder"...

En toen kon het kind naar school, en "moest" ze part time werk zoeken.
En dat vond ze dus a-so-ciaal.
Van Balkenende.
Want ze wilde voor haar kind blijven zorgen, ook al kon die op gegeven moment naar school.
Het is deels vanwege dat soort types dat ik straks tot mijn 75e mag werken. Dat we daarnaast hele steden aan analfabeten importeren die ook overal recht op hebben maakt het alleen maar erger.

Ik vond het vooral stuitend dat ik dat in een vakbondsblaadje zag staan (geen idee welk). Terwijl vakbonden toch ooit iets met "den werkmensch" hadden.
Daar was de verzorgingsstaat natuurlijk nooit voor bedoeld.

Dandruff | 04-07-17 | 16:09

Je moet toch gewoon werken (in werkveld waar er banen zijn); aldus Jinek. Voor grote groepen mensen werkt dit prima; maar er zijn ook groepen (en dan hebben we het nog steeds over honderdduizenden) waar dit moeten werken trekjes van slavernij krijgt.
Prima dat er meer opties en experimenten komen om werk los te koppelen aan inkomen. Over 10 jaar begint de eerste echt terugval van banen door automatiseren en daarna gaat het hard. Nu de kennis opdoen om hiermee om te gaan.

Aapje133 | 04-07-17 | 16:08

@Dandruff | 04-07-17 | 15:44
De zaak is hierbij zwart of wit want het is wel of niet (in)direct gesubsidieerd door de staat. Eenvoudiger is het echt niet te maken.

De zaak waarop ik doel is verwoord door Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 15:42

Inzake uw laatste alinea: de papierprikkende jurist wordt niet betaald door de gemeente maar de gemeente betaalt de beul én de gemeente betaalt ook nog eens de uitkering voor die papierprikkende jurist.
Het heeft in ieder geval niets te maken met het eerlijk betalen voor arbeid.

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:56

Tja centen tellen zal niet haar sterkste punt zijn aangezien ze zo scheel als een otter is.
Ik zou haar niet aannemen om in een winkel te staan maar er zal vast wel iets zijn wat dat grietje kan doen behalve leertjes aan elkaar knutselen.

WatZalIkErvanZeggen | 04-07-17 | 15:55

Waarom doen ze zo moeilijk aan de tafel van Jineke?
Zou het een half Nederlandssprekende hoofddoek zijn welk bijstand vangt en er wat bij knutselen net als haar dealende broer, dan doen dezelfde types nergens moeilijk over.

Overigens ben ik een voorstander in deze.
Daar hoe sneller het gros van de bevolking aan het financiële overheidsinfuus hangt des te eerder is het infuus leeg.

We zitten nog een beetje met het gas in Groningen, maar dat is anderdaags ook gewoon op.
Ik zeg, doe de Groningers een nieuw huis en pomp die velden leeg, jaag die centen ook over de klink in bijstand, uitkeringen en basisinkomens. Het kan me niet snel genoeg gaan.

Daar waar wanneer de centen op zijn, het volk niet meer rustig te houden is. En op dat punt breekt geleidelijk de pleuris uit.
Dat is wanneer je niet in staat bent om een zwaarwegend stukje relaxerend religie bij de mensen naar binnen te werken.

En pleuris, is plunderen, zwart tegen wit, allochtoon tegen autochtoon, arm tegen rijk, totale anarchie. Wat eindig in een exploderende criminaliteit en uiteindelijk strak geweld.

Zit het mee, dan jumped het de grenzen over en vervalt geheel Europa in een anarchistisch teringbende.
Vandaaruit kun je plannen gaan maken om de stuff weer wat op te bouwen.

Rest me verder niets dan me af te vragen waar de rendabel grens ligt met twee jaar. Het succes zoals het aan de tafel genoemd werd.
Is dat 2 keer bijstand overhouden nadat de bijstand gestopt is?
Zeg een 8000+ euro per maand winst, waarvan ze haar pensioen, verzekeringen, eigen risico’s, belastingen en de hele schijtzooi kan betalen om die zeg 1000 netto in de zak te steken?
Ok, Ok, wanneer ik het me goed herinner heb je nog een jaartje of 3 starters aftrek oid.

Ik gok erop dat, dat niet gaat gebeuren met twee handen achter een naaimachine.

Amigovio | 04-07-17 | 15:53

Eh, als ik ook maar bij benadering het idee heb dat deze maatregel zou werken zou ik niets zeggen.

Maar ik geloof er geen barst van.

Net zomin als ik geloof in de apothekers, hersenchirurgen, atoomgeleerden en andersoortig zinnig volk dat ons door de migrantenstroom is aangeleverd.

Volgens de Duitse TV is meer dan de helft analfabeet, kan lezen noch schrijven en heeft niet eens lager onderwijs gevolgd, en hebben ze een stevige criminele potentie.

De bedoeling is dat die de rest van hun leven aanspraak maken op bijstand en alles wat daar bij hoort, inclusief de familie die ze strakjes mogen laten overkomen.

Trek de knip maar vast.

Van terugsturen kan geen sprake zijn,ook al is het daar inmiddels weer vrede.

Want opbouwen hoeft niet meer aangezien ze het hier beter hebben dan ze daar ooit zelf kunnen verdienen.

En daar zit hem de link tussen deze uitkeringsgenieters met extra stimulansen en wat er zoals ons land binnen komt zeilen.

Je kunt lullen wat je wil, maar dat spul stroomt hier binnen en is niet van plan ooit nog te vertrekken.
Maak je borst maar nat.

mallekater | 04-07-17 | 15:52

Jette is net zoals die hele onzalige PVDA: wereldvreemd, naief en helemaal de weg kwijt. Tenenkrommend.

Rest In Privacy | 04-07-17 | 15:51

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 13:53: exuus hoor, ik ben daar begonnen met de kudtklusjes maar na een paar keer heb je dat toch echt wel onder de knie. Het is geen rocketscience he. Ik heb daar nog steeds profijt van nu, m'n oprit ligt er erg netjes bij bv.

sufkut | 04-07-17 | 15:51

Bijtendehond | 04-07-17 | 12:43: haha, nee, met z'n tienen uit kooitjes trekken voor een uur of 8 's nachts. Je word daar wel een beetje murw van. Een van de redenen dat ik tegenwoordig geen vlees meer eet zelfs ook al is dat nu beter geregeld schijnbaar.

sufkut | 04-07-17 | 15:48

Falco-X | 04-07-17 | 15:13
Ook weer opvallend. Je bent 22 zeg je. Dan kun je in plaats van bijstand ook studiefinanciering aanvragen en je laten om/bijscholen. Gemeente doet niets anders dan je zo snel mogelijk proberen kwijt te raken, want bijstand kost ze geld.
Kan wel een spreekuur beginnen hier :)

Law of the Land | 04-07-17 | 15:47

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:24,

Is wèl een andere discussie, lees maar na.
Maar alleen al het feit dat jij de wereld zwart-wit ziet maakt elke discussie onmogelijk. Zeker omdat je nogal vaag en onduidelijk blijft.

Ik heb geen idee naar wat voor voorbeeld jij nu verwijst.
Maar uitgaand van wat *jij* zegt, ligt dat dus al voor de rechter; wat aantoont dat misbruik van die regelingen strafbaar is.

Overigens geloof ik nooit dat een gemeente meer voor een papierprikkende jurist dan voor een papierprikkende analfabeet betaalt. Gemeentes smijten met geld als het om topfuncties gaat, maar papierprikken is gewoon papierprikken. Geen idee of dat per uur of per meter wordt betaald; maar nooit per opleiding.

Dandruff | 04-07-17 | 15:44

@DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:24
Die zaak van de jurist die papier moest prikken in Rotterdam kwam voorbij in het programma *de monitor*. Het ging de gemeente puur om het vernederingscircus. Het heeft totaal geen zin de man papier te laten prikken en tegelijkertijd geen uitzicht te bieden op een juridische baan.

Wat daarbovenop nog veel erger bleek maar de verslaggever Teun van der Keuken de vinger niet achter kon krijgen is dat er aan deze mensen verdient werd door de Gemeente. Ogenschijnlijk door een bevriende relatie van iemand in de Gemeenteraad of college van B en W.

De oorzaak van dit soort praktijken is gelegen in het feit dat Gemeente zelf regels mogen stellen aangaande de bijstand. Er zijn 388 Gemeenten in Nederland en er is dus 388 keer beleid. Gaat een Gemeente over de scheef en doet de ombudsman een corrigerende uitspraak, dan geldt die uitspraak alleen voor die Gemeente. Iemand die daadwerkelijk zelfs als jurist aan de ambtenaren is overgeleverd en in eerste instantie reeds zijn vermogen heeft moeten opeten is echt aan de gemeentegoden overgeleverd en leeft in een jungle van lokale regel. Rechtszekerheid en gelijke behandeling zijn ver te zoeken.

Daarentegen voor nieuwe Nederlanders wordt onmiddelijk de weg naar de gesponserde rechtshulp vrijgemaakt. Binnen 3 maanden van woonruimte voorzien en men gaat ervan uit dat er geen vermogen is.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 15:42

"Mijn hond, de heer D. Herder, voormalig filiaalchef bij mij, is in 1983 in de bijstand gekomen. Afgekeurd voor zijn heup. Hij beurt iedere maand zo'n 1500 euro netto. Nog steeds.
duitse herder | 04-07-17 | 11:23 "

Ah, daar is de duitse hufte... herder weer. Fijn dat u er weer eens prat op gaat de Nederlandse staat op te lichten. Mag hopen dat ze u ooit een keer van het Deense platteland afslepen en voor de kadi brengen, hier in NL.
Sub omni canone! Evocatus

Evocatus | 04-07-17 | 15:39

"Kom met enige regelmaat in Groningen en bij het gros van de vele etablissementen prijkt een briefje met daarop 'collega's gezocht'. Dat er een gebrek aan betaalde banen is, is dus geen argument.
Gezwel | 04-07-17 | 11:09"

Sinds wanneer is het werkaanbod in de Groningese horeca representatief voor de Nederlandse werk-werkelozen-situatie als geheel?
Flutredenering, mijn beste! Evocatus
Hehe, geen spel- en tikfouten. (Tuurlijk Grieks toetsenbord heeft de schuld.)

Evocatus | 04-07-17 | 15:32

Sorry, wat tikfouten van me.uit geirriteerdheid et snl op Post geklikt. Fukc

Evocatus | 04-07-17 | 15:28

Falco-X | 04-07-17 | 15:13,
Falco-X | 04-07-17 | 15:14,

Zonder uitkering had je nog bij je ouders gewoond lijkt me.
Daar is op je 16e maar zelfs op je 22e nog niks mis mee. Hetzelfde geldt trouwens voor scholing.

Ik ben het met je eens dat werk vinden moeilijker is dan het lijkt, maar dat los je niet op met het matsen van bijstandsgerechtigden. Dat geld komt namelijk ergens vandaan;
- deels van werkgevers die daardoor minder geld hebben voor personeel;
- en deels van werknemers die daardoor minder geld te besteden hebben;
- waardoor de economie als geheel ook verlies draait.

De beste manier om een economie aan te zwengelen is belastingverlaging, maar met dit soort dure plannen lukt dat natuurlijk nooit.

Dandruff | 04-07-17 | 15:28

"Niet iedereen heeft het succes van Eva jinnek of Jantje smit.. Hun kunnen makkelijk praten. ik zie ze geen onderbetaalde baantjes in de schoonmaak doen..
Falco-X | 04-07-17 | 15:14 "

Gelijk heb je, aan dat soort tafesl zitten altijd mensen met een riant inkomen die zullen vertellen hoe de mesnen aan de onderkant het moeten doen. Overigesn Jan Smit is een zanger, wat heeft-ie nhog mmeer in te rbengen dan eenfraai keelgeluid. moet-ie daarom meepraten?
Salut! Evocatus

Evocatus | 04-07-17 | 15:27

@Dandruff | 04-07-17 | 15:09
Is dezelfde discussie daar u dit argument aanhaalt.

Verder is de situatie zeker zwart-wit. Of het is (ind)direct gesubsidieerd door de staat of niet.

Dat de zaak ingewikkelder zou liggen dan ik denk komt alleen door het feit dat vele zaken onder het tapijt wordt gehouden. Kijk maar naar de zaak in Rotterdam waarbij een jurist wordt gedwongen om papier te prikken waarvoor de beul een (waarschijnlijk gepeperde) factuur naar de gemeente stuurt waarvan de inhoud top geheim is. De zaak ligt of lag bij de rechter.

Jammer genoeg weet ik de status of de uitkomst van deze zaak niet daar er jammer genoeg - voor zover ik weet - niet op teruggekomen is.

Mijn conclusie is dat het één grote corrupte bende is ten gunste van een kleine welgestelde elite.

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:24

"Bijstand, ondernemer, minimumloon,... bla die bla. Zelf ben ik van het type: als je wilt werken KAN je werken. Maar we moeten natuurlijk wel realistisch zijn. Niemand gaat toch zeggen dat "iedereen" werk kan hebben? Een land zonder werklozen bestaat toch niet? Ja, tenzij er geen bijstand is. Dan verkassen de werklozen wel naar een ander land. Mja. Als je ook echt denkt dat er werk te vinden is in die "creatieve sector"... fo reals..
Theo? | 04-07-17 | 11:05"

Nogal klets-Kwek, & Gemakzucht-redenering hoor, beste Theo? Lees:

"Nou ik ben zelf ongv 6 jaar bezig gewqeest om een baan te vinden en heb uiteindelijk een uitkering aangevraagd, ze hebben me geholpen om een baantje in de schoonmaak te vinden. Ik werk nu voor ongv 9euro per uur, ben fanatiek bezig om meer uren te vinden maar het lukt gewoon niet. 8 van de 10 keer krijg ik nieteens een antwoord terug, die andere zijn meestal automatische antwoorden zo van; ''Je bent niet uitgekozen" Zonder uitkering had ik nu in een daklozen opvang gezeten. Ik ben 22.
Falco-X | 04-07-17 | 15:13 "
Evocatus

Evocatus | 04-07-17 | 15:24

@ILF2 | 04-07-17 | 14:20 - Ja dat hele experiment gaat zeker bak-ken met geld kosten! We kunnen dat geld veel beter spenderen aan het toekomstige à la Timmerfrans baantje van ene Mark. Of of ...? Aan asieleisers ...! Zodat ze bijtijds het hele dorp hiernaartoe kunnen verslepen. Dan zet ons dure belastinggeld pas echt zoden aan de dijk! Niet om alles in het werk te stellen om eigen mensen uit de bijstand te halen en aan het werk (=loonbelasting) te zetten, om zodoende ook weer op uitkeringen te besparen. Néééé joh, dat doen we niet; dat wordt toch niets, Jantje Smit snapt dat heel goed, ... ILF2 trouwens ook!

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 15:20

Niet iedereen heeft het succes van Eva jinnek of Jantje smit.. Hun kunnen makkelijk praten. ik zie ze geen onderbetaalde baantjes in de schoonmaak doen..

Falco-X | 04-07-17 | 15:14

Nou ik ben zelf ongv 6 jaar bezig gewqeest om een baan te vinden en heb uiteindelijk een uitkering aangevraagd, ze hebben me geholpen om een baantje in de schoonmaak te vinden. Ik werk nu voor ongv 9euro per uur, ben fanatiek bezig om meer uren te vinden maar het lukt gewoon niet. 8 van de 10 keer krijg ik nieteens een antwoord terug, die andere zijn meestal automatische antwoorden zo van; ''Je bent niet uitgekozen" Zonder uitkering had ik nu in een daklozen opvang gezeten. Ik ben 22.

Falco-X | 04-07-17 | 15:13

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:06,

Zoals jij het zegt wel, maar dat is een hele andere discussie.
Bovendien, ook in die discussie is het niet zo zwart-wit als jij suggereert, maar liggen zaken veel ingewikkelder dan je denkt.

Dandruff | 04-07-17 | 15:09

@Dandruff | 04-07-17 | 14:59
Is er dan geen sprake van oneerlijke concurrentie tussen de ondernemers die hun personeel fatsoenlijk betalen (& bij voorkeur handelen volgens de zelfdeterminatietheorie) en 'ondernemers' die gratis dwangarbeiders inhuren vanuit de bijstand om over hun ruggen nog rijker te worden (en /of tegen te lage prijzen werken)?

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 15:06

Het huidige systeem is ingewikkeld, kost veel geld (veel ambtenaren om alles te controleren) en vooral: het beloont passiviteit. Wie eenmaal in de bijstand zit gaat er alleen maar op achteruit als hij probeert weer te gaan werken. Allerlei toeslagen en voordelen vallen weg.
Huidige systeem is dus volledig ruk en moet vervangen worden door een systeem dat mensen stimuleert om zelf aan de slag te gaan. Een basis inkomen (op een zeer sober niveau, zeker niet hoger dan de huidige bijstand) is dan helemaal geen gek idee.
Wel lastig om in te voeren, moet waarschijnlijk in kleine stapjes.

euroka | 04-07-17 | 15:01

Stormageddon | 04-07-17 | 14:29,

Ik denk dat de rancune bij laagopgeleiden met minimumloon aanzienlijk hoger ligt dan bij die miljonairs. Mensen met minimumloon houden soms namelijk minder geld over dan mensen met een bijstandsuitkering.
Er wordt in Nederland al 30 jaar geouwehoerd over die "armoedeval" bij mensen die vanuit de uitkering aan het werk gaan, maar er is nog niks veranderd.
Nog maar eens die link;
daskapital.nl/2014/09/dasfactcheck_de_...

Het ging daar aan tafel dus niet om rancune, maar om argumenten.
Zoals; waarom zit een gezonde jonge vrouw in de bijstand?
"Omdat ze haar eigen ding wil doen".
Hartstikke leuk, maar dat willen heel veel mensen.
Maar als dat niet lukt dan kiezen die ook een andere baan; eventuele hobby's beoefenen ze na werktijd.

In feite is dit ook oneerlijke concurrentie tegenover andere ondernemers die hun eigen zaak beginnen. Dat lukt namelijk alleen met een gigantische lening, en de eerste jaren flinke verliezen. Hebben ze succes dan moeten ze nog heel lang die leningen terugbetalen; gaan ze nat dan hebben ze een nog veel groter probleem.

Dandruff | 04-07-17 | 14:59

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 14:15,

Je mist de point.
Als Jantje in dat scenario géén hit had gehad, had hij dus 40 jaar in de bijstand kunnen blijven zitten. Dat is niet helemaal eerlijk tegenover iedereen die gewoon zijn hele leven hard werkt voor zijn geld.
Ik ken in mijn omgeving diverse mensen die overdag werken en 's avonds muziek maken. Of, zoals Bianca; overdag werken en 's avonds knutselen met oude kleren.
Het is onzin dat de samenleving voor hun hobby's zou moeten opdraaien.

Nogmaals; geld is niet gratis.
Uitkeringen zijn bedoeld als vangnet, niet als hangmat.
De vergrijzing is al een probleem waar we niks aan kunnen doen. Dat gaat ons nog heel veel geld kosten, aan AOW maar ook in de zorg. We hebben dat geld hard nodig.
Nog los van de onbetaalbaarheid van de massa-import van kansloze analfabeten, waarvan de meesten het grootste deel van hun leven uitkeringsafhankelijk zullen blijven.

Dandruff | 04-07-17 | 14:42

Als er een club mensen is die ik nou uitgerekend _niet_ een eigen bedrijf zou laten runnen...

Hans Kwalzan | 04-07-17 | 14:35

Ben niet erg onder de indruk van de argumenten van een stel miljonairs, waarvan de meeste miljonair zijn in dienst van de publieke omroep, dus feitelijk ook bijstandstrekkers met een tegenprestatie; en Jantje Smit die door kinderarbeid en het ontduiken van leerplichtwet als kindslaafje in eerste instantie vooral de zakken van Jaap Buijs en zijn ouders heeft gespekt. De rancune van de maatschappelijk geslaagde en rijke gasten jegens mensen die niet geslaagd en niet rijk zijn vind ik vrij stuitend. Vooral ook omdat de regels in de bijstand nu juist een enorme rem zijn op eigen initiatief: sterker, je mag niets en moet van alles, en als er nu geëxperimenteerd wordt om juist initiatief te stimuleren is dat alleen maar toe te juichen.

Stormageddon | 04-07-17 | 14:29

tipo | 04-07-17 | 11:48

Autochtone Nederlanders doen het dus erg goed.
In verhouding tot het aantal inwoners:
.
Ruim 13 miljoen autochtonen van de 17 miljoen is 77,9%
Ruim 3,7 miljoen allochtonen is 22,09 %
.
524.000 bijstandsuitkering zou dus in verhouding zijn:
Autochtonen: 408.199
Allochtonen: 115.801
.
In werkelijkheid:
195.000 autochtoon – dat is dus geen 77,9 % (maar slechts 37.21 %)
329.500 allochtoon – dat is dus geen 22,09 % maar 62.78 %
.
Maar eigenlijk wisten we dit al….

Wering | 04-07-17 | 14:23

Law of the Land | 04-07-17 | 14:01
Ik ben niet kwaad o.i.d. Ik vind het jammer dat er in Jinek zo oppervlakkig iets op tafel word gelegd. Het past natuurlijk prima bij dat format. En Ronald die ook er maar iets van vind zonder te weten waar het over gaat. Riooljournalistiek vind ik het. Past ook niet bij GS, vind ik. Ik hoop in ieder geval mijn bescheiden bijdrage te hebben kunnen leveren om dit te verhelderen. Ik ga mijn best doen! :)

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 14:20

Jan Smit snapt het heel goed, is geen domme jongen. Goed dat hij het zo treffend weet te zeggen. Maar dan die laatste opmerking van Klijnsma: ze vindt het dapper van die wethouders dat ze met die experiment komen, dapper....(?)Die wethouders zouden zich kapot moeten schamen dat ze op deze manier met belastinggeld omgaan. Dat hele experiment gaat bakken met geld kosten en zal helemaal nooit in alle steden van NL worden ingevoerd. Het is weer een luxe links hobby projectje.

ILF2 | 04-07-17 | 14:20

Het is allemaal ook zo oneerlijk... Jan en Eva kregen immers nooit overheidshulp. Echte selfmade miljonairs. Zeikerig VVD gelul.

dyslexieman | 04-07-17 | 14:19

Jantje Smit said: "Ga ik lekker met mijn gitaar op de bank zitten liedjes schrijven en dan kijken wat er van terecht komt." - Ja Jantje, dat liedje" wordt dan misschien een hitje en jij jantje, kunt jezelf bedruipen en wordt uit de bijstand geknikkerd, Precies het doel van dit experiment, Jantje! Dus vertel eens Jantje, wat begrijp een omhoog gevallen oetlul als jij daar nou niet van?
-
Voor de rest wat ui @DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 11:26 zegt, except: "de horecapersoneel" ...

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 14:15

Law of the land-- Thank you, gaan ermee aan de slag.

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 14:14

Ja Jantje Smit heeft het op eigen kracht gered. Daar plukken de luisteraars de wrange vruchten van
Niet iedereen in het leven heeft evenveel succes als de jinektafel. Makkelijk naar beneden trappen, krenterig ten top, per saldo leveren die experimenten de belastingbetaler dus ook Smit en Jinek juist geld op.

Rest In Privacy | 04-07-17 | 14:09

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:57
Huidige WIA is slechts opgetuigd om zoveel mogelijk mensen goed te keuren.
Nee is volgens mij toch echt nettobedrag. Nettobedrag moet sowieso hoger zijn dan €800,- Tenzij ziektekostenverzekering al is verrekend. www.st-ab.nl/bijstandsnorm.htm
Uitzoeken dus!

Law of the Land | 04-07-17 | 14:08

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:37,

Met mijn hart gaat het prima, bedankt.
Verder praat je onzin; die uitkering is 800 euro, maar voor mensen in de bijstand zijn er dus tientallen extra geldpotjes, waar werkenden geen of minder recht op hebben.
Dáárom kan iemand in de bijstand in veel gemeenten meer geld over houden dan iemand met minimumloon. Je weerlegt dat niet.

Feit is dat er al tenminste 30 jaar over die "armoedeval" wordt gesproken; wie gaat werken, gaat daar financieel op achteruit. Maar ook als iemand met een baan evenveel of slechts 50 euro per maand meer verdient dan een bijstandstrekker, dan is dat natuurlijk een schandaal.
Werken moet lonen.

Ik heb niemand hier horen zeggen dat gehandicapten klaplopers of simulanten zijn. Jammer dat jij je gebrek aan controleerbare feiten verhult met een stropop (een officiële drogreden).
Overigens, juist ook voor gehandicapten zijn er extra geldpotjes die je bij die kale bijstandsuitkering mag optellen.
Is dat dan een vetpot?
Nee, vast niet.

Maar dat geldt dus ook voor een hele grote groep mensen die 's ochtends de wekker zet voor zijn/haar 36-urige werkweek. Er zijn trouwens ook gehandicapten die werken, en die zitten echt niet allemaal in dezelfde schaal als huizendief Klijnsma. Ook zij zullen in veel gevallen netto minder geld overhouden dan jouw thuiszittende vriend.

Dandruff | 04-07-17 | 14:03

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 13:51

Laatste reactie
Kunt wel kwaad worden maar ik ken je verhaal niet. Vandaar dat ik liever niet op individuele gevallen inga. Als jij mij slechts die twee feiten voorlegt (afgekeurd én ondernemer) dan valt dat op. Is dat dan bedoeld om jou nog even lekker de grond in te trappen? Nee. Kennelijk zijn er ook voor jou toch nog alternatieven. Het is een omslag in denken die je maar moeilijk kunt afdwingen. Voor je het weet heb je een repressief gedrocht dat Participatiewet heet.

En daar ging ook mijn eerste comment over; algemene vragen die (volgens mij) gesteld moeten worden. Omdat ik me afvraag in hoeverre het huidige beleid mensen in een uitkeringshoek duwt en houdt. Jij trekt dat persoonlijk naar je toe.

Dus, nogmaals, ik hoop dat het je lukt.

Law of the Land | 04-07-17 | 14:01

Nauwgezet volgen gaan we het...
Een stelletje zure pruimen zijn het, in dit item wordt helder geschetst dat het idee van hulp bij ondernemen vanuit de bijstand GOED WERKT, wat is daar mis mee dan?

Dat gelul over beeldvorming, kennen van mensen die dan ook liever thuis zitten... Goed idee, Kleinsma doet goed werk, hartelijk dank.

001_Mills | 04-07-17 | 14:01

Law of the land- De 982,20 is bruto. Verder is het het aloude kastje naar de muur verhaal, de man zeult (lees rijd) instantie na instantie af, en komt intussen om in 12 ordners papierwerk. Tevens wil men de man gaan herkeuren, geen idee waarom.

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:57

sufkut | 04-07-17 | 11:20 - Kippen eieren in de reet drukken, zoals een reaguurder hier al aangaf, kan ik nog begrijpen. maar strate(N)maker? Een vakbekwaam beroep waar iemand jaren voor moet leren en/of ervaring opdoen, heb jij eventjes "toen ik van school kwam" gedaan? Dan was jij zeker "de stratenmaker met de vinger in de kond", oftewel opper-slaaf. Dus niet jezelf een veer op de hoed steken; steek die maar in de hierboven genoemde kippenreet! Jij kunt ook zo bij Jantje Smit "in de ploeg" ...;)

Laagopg,dramnegertd | 04-07-17 | 13:53

Law of the Land | 04-07-17 | 12:19 Na van een dak gevallen te zijn door een ander. Een bijna dood ervaring rijker en 5 jaar bezig te zijn geweest mijzelf weer op te rapen, vermoed ik wel dat ik niet TE gemakkelijk afgekeurd ben, denk je niet? Er word in Jinek en door Ronaldo (topic opener) alleen maar glazig over onderbuikgevoelens gewreven. Inhoudelijk weten beiden niets van het PTO traject af. Er word geïnsinueerd dat elke uitkeringstrekker maar ondernemer kan of mag worden. Er word niet over de spelregels van dit onderwerp gesproken. Een jonge dame die ten einde raad haar brood wil verdienen in iets wat ze leuk vind. Ik heb ook van alles moeten doen om tot dit te komen en velen halen het niet eens. Er word altijd gekeken of iets kans van slagen heeft, anders kun je het wel vergeten. Je mag ook geen full-time ondernemer zijn. Maximaal 24 uur werken per week, dat heeft meer betrekking op het belastinglandschap. Verder mag je alles wat je verdiend inleveren tot aan je volle uitkering aan toe. Alles meer is natuurlijk winst en een goede reden om te stoppen met je uitkering. Tot die periode is aanvulling, mits noodzakelijk een uitkomst.

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 13:51

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:37
Norm voor alleenstaande is in 2017 €982,20. Als de WIA van je vriend daaronder zit kan hij aanvullende bijstand aanvragen.
Voor noodzakelijke (medische) kosten wordt inderdaad verwezen naar de verzekeraar (voorliggende voorziening), tenzij zeer dringend. Dat kan schrijnende situaties opleveren. Voor noodzakelijke aanpassingen e.d. die niet vallen onder ze zorgverzekering, zou ik zeker proberen bijzondere bijstand (bij de gemeente dus) aan te vragen. Niet laten afpoeieren en gewoon aanvragen of inlichtingen inwinnen bij juridisch loket.
Verder was het zo dat chronisch zieken een jaarlijkse bijdrage (tegemoetkoming) kregen in de ziektekosten. Weet van die regeling niet hoe dat nu is. Succes.

Law of the Land | 04-07-17 | 13:51

Jan Smit is best een verstandig man. Valt me 100% mee. Kleinsma is een knettergekke Pvda thee drinkende huppelkut, maar dat wisten we al...

Waakvlam | 04-07-17 | 13:44

Dandruff-- Denk aan je hart man, de gemiddelde bonus die een waardloze comissaris, bij polite of bank of zorginstelling in z'n zak steekt, kun je heel NL een jaar lang bijstand van geven. Ga het zelf eens proberen, een paar maandjes bijstand: 800 in de maand als alleenstaande, miet nog wel ff alles vanaf, leuk bestaan hoor, superrrr. Een vriend van mij zit in de WIA, met rolstoel (zal natuurlijk volgens velen z'n Eigen schuld zijn, een klaploper, uitnemer, simulant etc.leeft ook van 800 piek, mag al het noodzakelijk voor z'n handicap zelf bekostigen. Gaaf land man.

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:37

Nog even voor al die onbenullen die blijven doen alsof bijstand "diepe armoede" is;
daskapital.nl/2014/09/dasfactcheck_de_...

Hoewel de situatie per geval verschilt, is het dus goed mogelijk dat iemand in de bijstand bijna 300 euro per maand méér verdient dan iemand die 30 of 36 uur per week voor minimumloon werkt. Maar zelfs buiten die excessen is het verschil tussen minimumloon en bijstand dus nihil; een grof schandaal. Een schandaal dat bovendien al minstens 30 jaar "op de agenda staat", maar dus nog steeds niet is opgelost.

En nou mogen mensen in de bijstand dus allerlei extra centjes verdienen.
Waarom zou iemand dan zijn nest nog uitkomen?
Dit land kampt met heel veel problemen, waaronder een flink begrotingstekort en (daarmee samenhangend) allerlei bezuinigingen op broodnodige zaken als zorg, politie, leger en infrastructuur.
Maar we stimuleren bankzitten, en belasten de snel krimpende groep werkwilligen steeds zwaarder om dat bankzitten maar te kunnen betalen.

Geld is niet gratis.
Leer dat godverdomme eens, Klijnsma k*t-kraker.
Huizendief.

Dandruff | 04-07-17 | 13:17

Zolang mensen als Jetta Klijnsma alswel Lodewijk Asscher niet open en eerlijk zijn over de werkelijke cijfers, blijft dit probleem veel groter dan we het doen voorkomen.

Dat het zo heel veel beter gaat met de economie dan de jaren ervoor kan ik slecht rijmen als ik tel hoeveel winkelketens reeds failliet zijn en nog in de problemen zitten. Bij elkaar heeft dit duizenden werklozen opgeleverd.

Hieronder wordt in ieder geval een blik geworpen op de werkelijkheid. Dat is precies wat ik niet hoor vanuit Den Haag.
radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist...
radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist...

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 13:16

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 13:13
Geen idee. Ik ben alleen maar een groot voorstander van meer Asfalt.

Law of the Land | 04-07-17 | 13:16

Je mag die vrouw niet totaal verbaal fileren en aantonen dat ze een waardeloos idee heeft. Want ze heeft een handicap. En mensen met een handicap hebben natuurlijk de zieligheidsbonus mee.

van Oeffelen | 04-07-17 | 13:15

Wat een snowflake regeling zeg. Je komt uit school met je leuke design/gender/game design studie en kunt geen werk vinden waar jij vindt dat je totaal bij past: oftewel de dingen doen van het werk dat je leuk vindt en niet de bijzaken. Nou zelfs al is dit een totaal falend ondernemersplan dat zou worden afgekeurd vanwege niet haalbaarheid en lak van kennis dan kun je deze nog steeds waarmaken omdat de overheid je voor spek en bonen ondernemer laat spelen. Je krijgt lekker toch betaald en kan werken wanneer je dus wilt. End dit omdat die ouwe tang niet wil dat de generatie van nu maar een echt vak moet studeren of tegenslagen kent in het leven zoals iedereen ze meemaakt. En zo mensen stimuleren we de snowflakes alleen maar meer.

Blauwe Wafel | 04-07-17 | 13:14

@Barbara Drijfzand | 04-07-17 | 13:01
Kunt u mij uitleggen (en een paar andere reaguurders) dat niet wordt opgemerkt dat je als bijstandsgerechtigde wel gratis voor een baas moeten werken hetgeen marktvervuiling oplevert maar dat alleen te keer wordt gegaan die dat wellicht in ondernemershoedanigheid verricht (met behoud van bijstand).

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 13:13

Kamervraag 12.40-- kij de uitzending van Hollandse zaken van vorige week: er zijn 1,5 miljoen werkelozen! Niks 500.000. Velen komen helemaal niet in aanmerkong voor de bijstand na hun WW en verdwijen van de radar als zogeheten "Nugger". Zoals ik hierboven reeds beschreef, 50, ja zelfs 60 plussers! die 4x pw moeten solliciteren,en never nooit aangenomen worden, sterker nog: ze krijgen niet eens antwoord. Een winkelier neemt het liefst een baby in dienst, dan hoeft ie nog minder te betalen.

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:07

Dus iemand die inzet toont om zelfstandig iets te ontwikkelen moet volgens velen hier maar een baantje in de horeca nemen. Dan kan een ander zonder aspiraties dat baantje in de horeca dus niet doen.
Natuurlijk moeten mensen de kans krijgen iets op poten te zetten, zeker nu automatisering/robotisering een steeds groter aandeel krijgen.

bodemloos | 04-07-17 | 13:06

lekker lullen die dweilen daar aan tafel: die lelijke Jinek zit door met de juisten te neuken daar als presentatrice, de rest verdiend met een een avondje kletsen (die maffe Smit noemt het zingen) net zoveel als iemand in de bijstand in 5 maanden.
Prima initatief, zag vd week 50 plussers die 4x pw moeten soliciteren, wat totaal zinloos is, geef mensen anders gewoon een basis- salaris, en gooi eens wat minder geld weg aan je bodemloze asiel industrie.

Wienerschnitzel mit | 04-07-17 | 13:02

@batvoca2 | 04-07-17 | 12:58
Ja, Tulsa Oklahoma zie:
en.wikipedia.org/wiki/Eva_Jinek

Ergens rond '89 '90 zal ze naar Nederland zijn verhuisd.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 13:02

Ik gun Bianca gerust die kans, maar het is gewoon zoals iemand al opmerkte vervuiling van de arbeidsmarkt. Een andere Bianca kan niet zo goedkoop werken en zal dus ook in de bijstand komen. Daarnaast lijkt Klijnsma hard bezig om over haar graf te regeren. Dankzij partijen die zogenaamd voor het landsbelang een regering proberen te vormen, krijgt ze ook de kans nog. Er had al lang een regering kunnen zitten en Klijnsma had haar moestuintje nog kunnen opstarten met behoud van wachtgeld.

Barbara Drijfzand | 04-07-17 | 13:01

Zo lang er mensen van buiten de landsgrenzen binnenkomen om hier te werken hoef ik het argument dat 'er geen werk is' niet te horen. En die vieze pappen en nathouden-poging van Klijnsma slaat nu al helemaal nergens op. Het is bedacht door iemand die kennelijk niet weet wat ondernemen inhoudt. Elke ondernemer heeft zichzelf ook het diepe ingegooid en alle zekerheden vaarwel moeten zeggen. En juist díe spanning zorgt ervoor dat je overlevingsadrenaline door je aderen gaat stromen. Die onzekerheid maakt je creatief en vindingrijk. Sterker, je gaat net zo lang op zoek naar kansen tot je bestaansrecht als een paal boven water staat. Maar neen, wat doet Truus Klijnsma: mensen die te schijterig zijn om zichzelf in de onzekerheid te werpen voorzien van gratis geld en een vangnet. Rotland!

jekalemoeder.nl | 04-07-17 | 13:00

Vraagje. Is Eva Jinek in de Verenigde Staten opgegroeid? Ze heeft nogal een accent.

batvoca2 | 04-07-17 | 12:58

ik heb altijd alles aangepakt via uitzendbureaus in de crisis van de 80er jaren en ik heb er mee aan het kortste eind getrokken. Nooit kom ik voor een leuke regeling in aanmerking "meneer u heeft voldoende werkervaring".

Ik ken ook lui die bleven op de bank zitten. En omdat ze geen werkervaring hadden mochten ze computer cursussen op kosten van de sociale dienst doen of hun eigen rijschool opzetten met behoud van bijstand. Uiteindelijk zijn die figuren heel goed terecht gekomen via de sociale dienst.

Nu gebeurd het weer, na 30 jaar zit ik weer in de sociale dienst, wederom kom ik nergens voor in aanmerking. "u heeft voldoende werkervaring en opleidingen (allemaal zelf betaald en in mijn vrije tijd gedaan )

Mijn buurvrouw zit al 25 jaar in de sociale dienst. Nah wat denk je, de ene cursus na de andere en een leuke baan aangeboden gekregen bij een maatschappelijke organisatie.

Hardlopers zijn doodlopers. Als je de lat hoog legt ben je de rest van je leven verplicht er over heen te springen.

RdeFriesch | 04-07-17 | 12:54

theo1610 | 04-07-17 | 12:48
In de praktijk zal die 'controle kul' voor het meiske alleen maar zijn toegenomen (wisselende inkomsten, heffingen en belastingen). Overigens prima bij een reëel perspectief op bijstandsonafhankelijkheid.

Law of the Land | 04-07-17 | 12:54

Ik lees dat winkeliers personeel nodig hebben.

Maar heeft u zich al afgevraagd waarom Bianca (en vele anderen) hiervoor niet in aanmerking komt?

Neen, want anders was het juiste antwoord reeds gegeven.

Zij is te oud. Dan ben je te duur. Veruit de meeste winkeliers zijn alleen opzoek naar 15 jarigen hetgeen slechts 25% van het minimum kost.

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 12:52

Graaf van Egmont | 04-07-17 | 11:48

Zie: DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 11:26

(Donkerbruin vermoeden)

Bijtendehond | 04-07-17 | 12:52

Meiske kost de samenleving per maand geen 1000 uitkering + 1000? re-integratie en controle kul, maar 1000 min opbrengst van haar nijverheid? Dat kun je als (niet half of heel bezopen) belastingbetaler toch alleen maar toejuichen.

theo1610 | 04-07-17 | 12:48

sufkut | 04-07-17 | 11:20

Kippenlader? Wat deed je dan? Eieren in hun gat steken?

Bijtendehond | 04-07-17 | 12:43

In dit dorp hebben we 86 mensen in de bijstand. Op driekwart van de winkels hangt een briefje dat er personeel wordt gezocht. Het probleem? Winkels hebben mensen nodig die een paar woorden Nederlands spreken. En helaas. Wat in de bijstand zit spreekt uitsluitend vloeiend bokkiewokkie.... En dat probleem zal zich elders net zo hard voordoen, mogen we verwachten. Wat je ook gaat doen, het bijstandsprobleem zal zich niet oplossen.

jan-lul-de-behanger | 04-07-17 | 12:43

Ondernemer/ZZP-er hier. Geen cent gezien van de overheid. Wel belastingaanslagen voor sociale lasten waar ik nooit iets van terug zie want ik heb geen recht op wat voor uitkering dan ook.

Patatter | 04-07-17 | 12:41

Het wordt hoog tijd dat dit rampenkabinet met zijn sprookjesideeën van de aardbodem verdwijnt. Wat er komt zien we wel weer.

whetherthouwouldbe | 04-07-17 | 12:40

Er is een enorme (verborgen) werkeloosheid.
Mensen die zwaar onder het minimum leven of het uitbuiten door werkgevers door onder het minimum loon te laten werken. Als ZZP-er heel af-en-toe een opdrachtje. Prachtige verhalen over "de economie". Trap er niet in. Er is heel veel armoede. Juist onder de autochtone bevolking.

Kamervraag | 04-07-17 | 12:40

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 12:26
Geen woord frans bij!

Cobalt bomb | 04-07-17 | 12:40

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 11:47
Gemeente ambtenaren zijn het schuim der aarde. Bijna allemaal (als rechtgeaard mens kan je daar niet werken en wordt je ook niet getolereerd) dan, er glipt er wel eens 1 tussendoor natuurlijk die geen neurologische beschadiging tijdens de geboorte heeft opgelopen.

Cobalt bomb | 04-07-17 | 12:35

De partij van het gratis geld, demissionair maar het strooien gaat nog even door want immers en altijd de portemonnee van de ander .
U werkt nog wel even door tot 71 zodat de onwelwillende jeugd en alle nieuwe instromers op hun reet kunnen blijven zitten .

Castor12 | 04-07-17 | 12:34

Wat is dat voor "bedrijf", vraag ik me af. Het komt over als "een beetje fröbelen". Iets wat soms een tientje oplevert.

Carmelita | 04-07-17 | 12:33

Dit doet 'ie beter dan het songfestival!

whetherthouwouldbe | 04-07-17 | 12:32

Met bijstand vrijwilligerswerk doen vinden we wel allemaal goed en staan dan zelfs te juichen, want participatie zelfs de directie lacht zich de ballen uit de broek vanwege gratis hogere bonus.
Nou stemmen jullie maar voor onbenul Jantje Smit, ik geloof het hier verder wel alles moet stuk, althans door de elite die nooit genoeg heeft.

Flatuleerder | 04-07-17 | 12:31

Dat gebitch altijd over mensen in de bijstand begint ook vermoeiend te worden. Stel je even voor dat íédereen uit de bijstand gegooid wordt, dan worden er opeens duizenden DWI ambtenaren, reïntegratie coaches, sociale rechercheurs, schuldhulp verleners etc allemaal werkloos. En bij wie moeten zij dan een inkomen aanvragen??

Sandronique | 04-07-17 | 12:28

Dit komt op mij over als een soort afscheidscadeautje van Klijnsma, omdat ze tegen het eind van haar loopbaan tot een ander inzicht is gekomen. (Gebeurt vaker bij PvdA'ers)

Ze woont zelf in een voormalig kraakpand wat zij en haar metgezel letterlijk hebben afgetroggeld van de voormalige eigenaar. Ze weet dus prima zelf wat gratis geld is namelijk kraken. Enige gelijkenis met Jet Bussemaker dringt zich op.

Door het beleid van Klijnsma werken sociale werkplaatsen nu met uitzendkracht uit o.a. Polen omdat die via een uitzendbureau goedkoper zijn dan de mensen die het werk daar deden, namelijk arbeidsgehandicapten. Die arbeidsgehandicapten zijn massaal naar huis gestuurd. De PvdA heeft eerst de arbeidsmarkt verkracht en probeert dat nu te repareren, ondanks waarschuwingen vooraf. Ook de tewerkstelling van bijstandsgerechtigden was niet goed geregeld. Mensen moesten hetzelfde werk doen als taakgestraften en mensen moesten werk overnemen van voorheen betaalde krachten. Op de achtergrond werd er zelfs zwaar verdiend aan die arbeid door Gemeenten.

Dat de arbeidsmarkt momenteel voor een deel verziekt is in Nederland daar is men het wel over eens. Hoe deze weer te repareren en wie dat moet gaan doen is ons huidige probleem. Wil je de verzorgingsstaat in stand houden dan moet je uit gaan van een redelijk gesloten systeem met een lage instroom. Wat je vooral niet moet doen in 92.000 Syriërs met voorrang huisvesting verlenen waarvan je weet dat die zelden uit de bijstand komen. Bovendien omdat die mensen nooit een volledige opbouw van hun AOW bereiken worden deze mensen ook na hun 67,5 voorzien van bijzondere bijstand tot aan hun dood. Dat is nooit de bedoeling geweest van Drees.

Policor wordt het doodgezwegen maar waarom is men in Nederland massaal in de jaren 70 verblijfsvergunningen en NL paspoorten gaan uitdelen aan arbeidsmigranten? Met asl bijeffect dat er mensen zijn die reeds 40 jaar in NL wonen en geen woord Nederlands spreken. Ik heb zelf ook in het buitenland gewerkt en nadat je werk erop zit mag je gewoon terug naar je eigen land. Tenzij je geld meeneemt naar dat andere land en zeg maar een aanvulling op hun economie bent.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 12:26

Socialisme gaat nog heel groot worden

Moonwarrior | 04-07-17 | 12:26

"maar je wilt wel heel graag mensen ruggen steunen om een zelfstandig leven te kunnen gaan leven uit die bijstand." aan deze zin klopt een hele hoop niet mw Klijnsma...
Verder: Jan voor president!!!

Daniel1985 | 04-07-17 | 12:21

Er is werk genoeg, oké niet het leukste werk, maar daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat jezelf je vreten verdient, ook al is dat met wc's poetsen. Klijnsma mag dan wel in rolstoel zitten, maar ze straalt ook echt armoede uit.

Dutch_Holland | 04-07-17 | 12:21

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 12:01
Ik ga liever niet in op individuele gevallen, maar het eerste dat opvalt is dat je bent afgekeurd. Vervolgens zeg je dat je - met enige ondersteuning - een kans hebt als zelfstandig ondernemer.
Hoop voor je dat het lukt hoor. Maar was je dan niet te snel afgeschreven als afgekeurd (ongeschikt tot het verrichten van arbeid)?

Law of the Land | 04-07-17 | 12:19

@Professor Superhirn 12:08
De enige onderneming waar Klijnsma in geïnteresseerd is, is haar eigen politieke onderneming. Bianca is slechts een wegwerp-showroommodel voor Klijnsma's geveinsde interesse in de mens achter de mens.

tipo | 04-07-17 | 12:14

tipo | 04-07-17 | 12:05

Exact dat snapt de PvdA niet dat dit soort hobby ondernemers de markt structureel vervuilen met lage prijzen en totaal geen kosten/opbrengst besef. Pfiew nog een order, ja morgen eerst koffie drinken met mn vriendin, daar wordt ik gelukkig van.
.
Ik snap haar wel maar de overheid... 'Dappere' wethouders ja gemeenschapsgeld tegen hobbyprojecten gooien. Wat is dar dapper aan Klijnsma? Tja zelf altijd uit de staatsruif gevreten in ruil voor belangrijk doen richting burgers.
.
En gisteren in de krant: ondernemers hebben wel voldoende mensen met een beperking in dienst genomen volgens afspraken. Maar overheid zelf (!!!!) slaagt er niet in. W.F.T.?
.
Doorblazen dat partijkartel, tijd van de sprookjes is langzaam voorbij, werk aan de winkel

flat out | 04-07-17 | 12:14

Dat zielige mens heeft samen met engnek Asscher de participatiewet bedacht nu 3 jaar verder schiet zij eral weer gaten in, totaal de weg kwijt deze PvdA griezels.

Goedverdoemme | 04-07-17 | 12:13

Khadaffy Duck | 04-07-17 | 11:04
Dit past helemaal in de lijn Jan Smith: professioneel tot op het bot. Dacht je echt dat hij zwijmelliedjes zou zingen als het niet verkoopt?

frank87 | 04-07-17 | 12:13

Goede zaak , mits enigszins gescreend. Het gelul van " gratis geld"... waanzin.
Door de ellende van flex-contracten zijn duizenden jongeren en oudere jongeren met een behoorlijke opleiding buiten de boot gevallen.

daytripper | 04-07-17 | 12:11

John Toroflex | 04-07-17 | 11:42
Bianca had prima achter de kassa bij de Jumbo kunnen werken en dan was er niets aan de hand geweest. Of ondernemer worden in handelswaar waar wél vraag naar is. Mensen op kosten van de belastingbetaler ondernemertje laten spelen is niet alleen een recept voor mislukt ondernemerschap, maar ook onrechtvaardig richting diegenen die wél onderbetaald werk aanpakken waarvoor ze niet zijn opgeleid. Of startende ondernemers die hun hele spaargeld investeren en die zes blauwe enveloppen op de deurmat hebben liggen nog voor ze ook maar een product hebben verkocht.

Kortom, Bianca mag Jetta Klijnsma 'bedanken' voor deze negatieve exposure. Iets met zachte heelmeesters.

Professor Superhirn | 04-07-17 | 12:08

(Zit er pindakaas in mijn POST-knopje of zo?)

simpelman | 04-07-17 | 12:08

En vergeet het aow gat niet dat dat rare mens Klijnsma samen met haar politieke vriendjes heeft veroorzaakt.
Die ouderen moesten volgens dat gekke PvdA wijf maar de tering naar de nering zetten en een moestuin aan gaan leggen.
Kan zij niet verplicht worden tot aan een nieuw kabinet haar mond te houden en alleen nog maar te zitten in een donkere afgesloten kamer op het ministerie van gekke loopjes?

swassannuf | 04-07-17 | 12:08

compleet afschaffen die bijstand en elke andere uitkering. Ontslagen? Kut, misschien max 6 maanden gratis geld, om in die tijd een andere baan te vinden. Als al die luie honden morgen geen uitkering meer krijgen, hebben ze overmorgen wel gewoon een baantje gevonden.

Henk de Vries2074 | 04-07-17 | 12:07

@ChatBot | 04-07-17 | 12:00
Als ze het goed aanpakken, huren ze voor die omscholing werkeloze omscholers in die dit zelfstandig mogen doen met behoud van uitkering en die de daarmee verdiende poen weer moeten afdragen. Dan blijft het geld allemaal binnen de familie.

simpelman | 04-07-17 | 12:07

@ChatBot | 04-07-17 | 12:00
Als ze het goed aanpakken, huren ze voor die omscholing werkeloze omscholers in die dit zelfstandig mogen doen met behoud van uitkering en die de daarmee verdiende poen weer moeten afdragen. Dan blijft het geld allemaal binnen de familie.

simpelman | 04-07-17 | 12:07

Dubbel; of je verbiedt mensen om maar wat dan ook te ondernemen op straffe van korting en/boete en maar hopen dat ze ooit zullen uitstromen of je laat de touwtjes iets vieren en geeft ze de mogelijkheid om een positieve bijdrage aan de economie te doen. Daarnaast zullen bij een hoger inkomen een aantal toeslagen vervallen=minder gratis geld. Het zou mensen zelfstandiger en onafhankelijker kunnen maken. Daar is niets utopisch aan. Ik keur het ook niet per definitie meteen af (zei de fulltime ondernemer).

Dr. Blechtrummel | 04-07-17 | 12:07

@simpelman | 04-07-17 | 12:03
Niet alle "ondernemers" maken winst.

ChatBot | 04-07-17 | 12:05

@fearke 11:14
Het is marktvervuiling. Dat is het probleem. Hierdoor kan dit creatieve meisje uit Groningen onder de prijs werken, waardoor een ander creatief meisje uit Groningen de bijstand in zal komen, die nu nog wel een echte ondernemer is.

tipo | 04-07-17 | 12:05

-weggejorist-

simpelman | 04-07-17 | 12:03

Wat me opvalt in het gesprek is het ontbreken van hét grote argument dat altijd tegen de bijstand wordt gebruikt: "steuntrekkers kosten geld". Voor zover ik dit experiment snap, kost het de samenleving geen cent extra maar levert het juist geld op. Dus wat is het probleem?

simpelman | 04-07-17 | 12:03

Via Avro-Tros trekt Jantje Smit meer belastinggeld binnen dan alle bijstandsuitkeringen van Volendam bij elkaar.

Traag | 04-07-17 | 12:02

Law of the Land | 04-07-17 | 11:50
Ik zal je een handje helpen. Ik ben afgekeurd en maak gebruik van dit systeem. Ben 11 werkloos, 51 jaar en wil graag werken, maar afgekeurd. Kansloos op de arbeidsmarkt en geen sollicitatie plicht, ben al 5 jaar vrijwilliger en wil graag uit de bijstand, maar gaat niet, want afgekeurd.Nu kan ik eruit, want ik ben nu zelfstandig ondernemer en word ondersteunt om dit voor elkaar te krijgen. Lukt het niet, dan verval ik weer terug op mijn oude vertrouwde nutteloze leventje, want afgekeurd!

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 12:01

@simpelman | 04-07-17 | 11:50
Die worden omgeschoold als ondernemerbegeleiders (middels subsidie uiteraard want een ondernemerbegeleider is dan zelf ook gewoon ondernemer in de bijstand) en de regelhandhavende UWV-ambtenaren krijgen er gewoon wat regeltjes bij.

ChatBot | 04-07-17 | 12:00

@thekolere 11:49
Jinek krijgt ook een stuk of dertig bijstandsuitkeringen voor een uurtje bierdrinken per dag met camera er bij.

tipo | 04-07-17 | 11:59

Ze zeg dat het bijna op menselijk niveau bekijkt..... Dat zelfs NPO nu kritisch gaat doen zegt genoeg, de end of days voor de deugers is nabij.

Deug-niet | 04-07-17 | 11:59

-weggejorist-

Kim-Jung-Un | 04-07-17 | 11:59

"Je moet toch gewoon werken .. ? " En ondertussen maar blijven verdedigen om duizenden kansenparels binnenhalen waarvan je weet dat 80% nooit of te nimmer hier "Gewoon zal gaan werken" , geen Nederlands zullen leren , en hun kroost ook niet . Ik kan me niet voorstellen dat je dat wil als maatschappij ... Vuile vieze huigelachtige kankerhoeerrrr.!! ( sorry heb klaviertourette )

Kim-Jung-Un | 04-07-17 | 11:58

Nou, ik weet het allemaal niet, hoor. Die hele sociale wetgeving is opgetuigd vanaf vadertje Drees met de AOW voor alle Nederlandse gepensioneerden en verder in de jaren 60 met allerlei "vangnetten" voor het geval men buiten schuld werkloos wordt, arbeidsongeschikt, etc.

En dat is op zich goed, het getuigt van beschaving dat een samenleving "solidair" is met mensen die "pech" hebben.

Maar eea is alleen vol te houden op voorwaarde dat:

1) het een min of meer "gesloten" systeem is, maw indien je maar onbeperkte aantallen "nieuwkomers" er ook van laat profiteren zonder dat die ooit een cent hebben bijgedragen, dan zal die zg "verzorgingsstaat" onder grote druk komen te staan.

2) toegang tot al dit soort uitkeringen moet m.i. beperkt blijven tot mensen die écht niet in staat zijn om zelf te werken. Verwordt het tot een soort "basisinkomen" waarbij je zelf de keus hebt om te blijven zoeken naar betaalde arbeid, of om je basisinkomen aan te vullen met een beetje bijbeunen, of om te besluiten, ach, ik kan wel rondkomen van mijn uitkering, dus de groeten met je banen waarvoor je om half zeven je bed uit moet, en tot 4 uur 's middags moet werken, dan komt op zeker moment onafwendbaar de redenering naar boven: ja, maar ik heb een betaalde baan waarvoor ik hard moet werken en vroeg moet opstaan; ik heb geen zin om belasting te moeten afdragen om "solidair" te zijn met een populatie lanterfanters die wel zouden kunnen werken en in eigen levensonderhoud voorzien, maar liever op mijn zak teren.

Mensen moeten in principe hun eigen broek ophouden, tenzij ze dat echt, werkelijk niet kunnen.

Dr_Johnson | 04-07-17 | 11:56

Kleinsma, is dat dat serpent die het mogenlijk heeft gemaakt om te gokken met pensioenen in EU pauperlanden??

sokkenpluisje | 04-07-17 | 11:52

Tsja, grote bedrijven ontvangen miljoenen door middel van subsidies, (denk aan de Essents, Nuons etc welke zich bezig houden met het kansloze project windenergie) en dat geld is weg. Deze dame wordt ondersteund zodat ze haar eigen bedrijfje op kan zetten en levert haar verdiensten in. Zodra ze op eigen benen kan staan wordt ze uit de regeling gegooid. Persoonlijk weet ik wel wat in de toekomst de beste economische bijdrage zal zijn. Geef deze mensen mijn energie belasting a.u.b?

Toetsiemonster | 04-07-17 | 11:52

Helemaal gek. Als je wilt werken dan kan dat altijd.

Porta | 04-07-17 | 11:51

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 11:36
Los van individuele gevallen. Je kunt ook vragen stellen in plaats van huidige omstandigheden als een vaststaand natuurverschijnsel zien.

Wat zijn mogelijke oorzaken dat er niet meer banen zijn?
Waarom zijn oudere werknemers niet meer of minder welkom?
Waarom is het zo moeilijk om mensen vanuit de bijstand weer aan het werk te krijgen?
In hoeverre is het huidige re-integratiebeleid succesvol?
In hoeverre is het huidige beleid (m.b.t. voorgaande vragen) debet aan die stagnering?
Kan er nog wel een aantal bedenken.

Law of the Land | 04-07-17 | 11:50

Maar hoe moet het straks met al die werkeloze sollicitatiecursusleiders en regelhandhavende UWV-ambtenaren als mensen in de bijstand zomaar mogen gaan ondernemen?

simpelman | 04-07-17 | 11:50

Jan Smit krijgt 2500 euro ( belastinggeld ) om bij Jinek aan te schuiven. Laat hem zijn inteelt mond houden.

thekolere | 04-07-17 | 11:49

Over Kleinsma gesproken. Iemand nog ooit wat van ProAsfalt gehoord? Of zit hij in de kerkers van GS met behoud van uitkering?

Graaf van Egmont | 04-07-17 | 11:48

Even over wat Klijnsma aan het einde zegt: "De bijstand-uitkeringen dalen niet, omdat we langer doorwerken en omdat mensen met een beperking in de bijstand terecht komen"

Dat is niet waar:
Bijstand afgelopen jaar:
- Autochtoon 1200 minder
- Niet westerse allochtoon 17880 meer
twitter.com/Gregiorius/status/8807429...

Niet westerse allochtonen (12,3 % van bevolking) Naar verhouding zouden er 24000 allochtonen in bijstand moeten zitten (= 11,5 x meer) . twitter.com/Gregiorius/status/8807458...

Als Klijnsma minder bijstandsuitkeringen wilt (Dat wil ze helemaal niet, maar stel dat ze dat zou willen), dan moet je geen buitenlanders in Nederland toelaten die meer dan 10x de kans lopen in de bijstand te komen en verantwoordelijk zijn voor de gehele groei van bijstanduitkeringen. Zo simpel is het.

En creatieve meisjes in Groningen moet verhuizen of bij de Ikea gaan werken in plaats van de speelbal van sociopaten als Klijnsma te worden.

tipo | 04-07-17 | 11:48

@Therapietje | 04-07-17 | 11:42
Waar moeten mensen met een bijstandsuitkering die moestuin van betalen. Ik denk dat bijstand niet genoeg is voor de huur het 1e jaar + borg. Zal toch echt wel een paar weken duren voordat je moestuintje (stevig) begint op te leveren.

Voor een autochtoon geldt dat de Gemeente er alles aan zal doen om jouw geen bijstand uit te keren. Hoe hopeloos de situatie ook is of wordt. Het is voor een Gemeente goedkoper je het huis uit te laten zetten, dan ben je geen inwoner meer en vervalt hun zorgplicht. Gemeente ambtenaren doen dus alles om mensen voor te lichten met onwaarheden en mensen alles behalve de juiste kant op te sturen.

Beroep = Boerenlul | 04-07-17 | 11:47

Ze moeten die rollator eens keihard onder Klisma vandaan schoppen en haar dan 100 meter laten kruipen. even denken... wie heeft ook alweer de Pensioenpot aan EU gegeven? Een vies minderwaardig eng mens dat heel snel moet opzouten.

Mark_D_NL | 04-07-17 | 11:46

Dit meisje begint al met een foute keuze voor haar studie. Leuk natuurlijk als je van jezelf vindt dat je creatief bent, maar bedenk dan van tevoren of er wel brood is te verdienen met een creatief beroep. Zo niet, ga na je diploma's in een andere sector werken. Horeca, schoonmaak enz.
Dit lijkt me typisch zo'n meisje dat, voor haar zelfontplooiing , geen millimeter wil wijken. Ze heeft toch zeker recht op bijstand?

Graaf van Egmont | 04-07-17 | 11:45

Snap dan toch eens dat ze dit alleen maar doen voor die duizenden mensen die de grens over komen lopen in ons land. Omdat dat niet allemaal Syrische tandartsen zijn, wordt dit beleid ingevoerd.

j_oor_n | 04-07-17 | 11:43

Er wordt hier wel gepraat over Bianca, maar niet met Bianca. Waarom is Bianca zelf niet uitgenodigd?

John Toroflex | 04-07-17 | 11:42

Klijnsma is niet van deze wereld. het ontbreek er nog aan dat ze allemaal een volkstuintje moeten nemen

Therapietje | 04-07-17 | 11:42

prov1nciaal | 04-07-17 | 11:29
Jinek geeft toe dat het aantal mensen in de bijstand is toegenomen. Welke of wat voor soort mensen dat zijn zegt ze natuurlijk niet (vnml allochtonen, 'vluchtelingen')

Julia | 04-07-17 | 11:41

prov1nciaal | 04-07-17 | 11:29
Het antwoord op je laatste vraag : Nee

Cobalt bomb | 04-07-17 | 11:40

duitse herder | 04-07-17 | 11:23
Je wil zeggen dat je nog steeds bijstand ontvangt voor je dooie hond terwijl je in Danemark zit?

Cobalt bomb | 04-07-17 | 11:38

zit = *ziet...

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 11:37

Nou, sorry hoor Ronaldo. Het is een te kort door de bocht verhaal. Zelfs Jinek snapt het niet. Als er geen werk is, geen werk dus. Je bent afgekeurd bent, je op hogere leeftijd niet meer welkom bent en je al jaren in de bijstand zit en je ziet geen mogelijkheden meer na honderden sollicitaties met alleen maar afwijzingen, dan is dit een mooie escape. Als iemand nu op deze manier weer uit de bijstand kan komen, wat is dan het probleem? Dat dit toevallig een jonge vrouw is, die zou zelfs de hoer kunnen spelen, want ook daar is wat te verdienen, waarom niet? Je moet ten slotte elke baan pakken die er voor zorgt dat je huur betaald kan worden. Weet iemand al wat zij allemaal wel niet gedaan heeft om uit die bijstand te komen?... Juist... niemand dus! Dus als ik in alle redelijkheid er vanuit mag gaan dat ze haar stinkende best heeft gedaan en uitzichtloos achter de geraniums zit weg te kwijnen dit op haard bord zit verschijnen, zie ik een kans.

Mr_Pikibelly | 04-07-17 | 11:36

Traag | 04-07-17 | 11:14
De genen die nu de uitkeringen (basisinkomen) regelen en daarvoor papiertje pushen, die zitten straks ook nog om de basisinkomens (uitkeringen) te regelen. No surprises there.

Cobalt bomb | 04-07-17 | 11:35

Mevrouw Kleinsma, waar haalt u uw wiet vandaan? Die wil ik ook!

Ach ach ach | 04-07-17 | 11:35

Als er iemand wereldvreemd is, is die Klijnsma het wel.

Jan Gordelroos | 04-07-17 | 11:35

Het is een experiment jongens, kom op. En ja, de armoedeval moet stoppen dus als je werkt moet dat lonen.

Ome Gijs | 04-07-17 | 11:30

@solcama | 04-07-17 | 11:26
Bust als een klop!

Traag | 04-07-17 | 11:30

Selectieve verontwaardiging, over mensen die letterlijk hier de vleespotten komen plunderen hoor je ze niet. Behalve wanneer er een petitie te tekenen valt om er nog meer binnen te laten... By the way: Hoeveel belastinggeld zal er inmiddels wel niet richting Jinek, Smit, Boomsma en Groenhuijsen gestroomd zijn? Of zijn zij zo goed dat ze elke euro waard waren?

prov1nciaal | 04-07-17 | 11:29

Mevrouw Klijnsma heeft ook mensen van de sociale werkplaats een herintegratie op de arbeidsmarkt beloofd.
In de praktijk is dat een fulltime baan met behoudt van uitkering. Dit is net zo, als dit eenmaal geaccepteerd is kunnen de lonen omlaag en uiteindelijk werk je voor niks.

MogeWijEveOvergeve | 04-07-17 | 11:27

@Traag | 04-07-17 | 11:14
"die basisinkomen" "elke bijstandfiguur"

Ik mis alleen nog "die meisje". Nu heb ik geen bingo. Integratie hoeft maar één kant op te gaan, Traag.

solcama | 04-07-17 | 11:26

Ik zit te twijfelen. Moet je hier nu op reaguren of niet. Wat kun je tegen dit soort framing doen?
Niets.
Desondanks erger ik mij hier kapot aan en hopelijk vele anderen.

Statistisch gezien zijn er nog steeds veel te weinig banen ondanks dat de zaak verbetert.

Diegene die aan tafel zitten, zoals reeds is opgemerkt, verdient niemand minder dan een ton per jaar, zeker Jan Smit niet. Jan Smit schat ik in op 2 miljoen per jaar. Ook al zal hij 160 uren per week werken, dan verdient hij het honderdvoudige per uur dan wat de gebashte parttime ondernemer per uur verdient.

Ik vraag mij af of Jan Smit überhaupt wel gewoon werk heeft verricht ondanks dat hij meent op te moeten komen voor de horecapersoneel.
Zelfs dan durf ik met gemak te beweren dat de horecapersoneel per uur meer opstrijkt (terecht) dan de gedemoniseerde parttime onderneemster.

Want vergeet niet dat deze gebashte parttime onderneemster alles tot de laatste cent moet inleveren bij de gemeentekas. Voor de extrinsieke motivatie hoeft zij het dus absoluut niet te doen.

Ondanks dat ik geen fan ben van de beste staatssecratis van na de oorlog heeft zij een van de weinige keren een redelijk verhaal.

Wanneer houdt het bashen van de bijstandsgerechtigden eens keer op? Wanneer zorgt de samenleving dat iedereen in goede harmonie zijn/ haar werk kan doen zonder het leven te moeten laten door een arbeidsongeval?

DeIdealeSamenleving | 04-07-17 | 11:26

duitse herder | 04-07-17 | 11:23
Heupdysplasie (HD) valt toch niet onder de dekking?

Gajus | 04-07-17 | 11:25

Sommige mensen kunnen beter maar niet werken, omdat ze in een functie meer geld verspillen dan ze kosten aan salaris.

watazooi | 04-07-17 | 11:24

Mijn hond, de heer D. Herder, voormalig filiaalchef bij mij, is in 1983 in de bijstand gekomen. Afgekeurd voor zijn heup. Hij beurt iedere maand zo'n 1500 euro netto. Nog steeds.

duitse herder | 04-07-17 | 11:23

De mensen die tegen een basinkomen zijn is vanuit een misplaats rechtvaardigheidgevoel.

Traag | 04-07-17 | 11:23

ik stem voor. experimenten wereldwijd hebben laten zien dat zo'n basisinkomen de belastingbetaler in eerste instantie wat meer kost, maar daarna al snel juist minder. en de mensen worden er gelukkiger van. what's not to like?
www.canvas.be...
LiamP | 04-07-17 | 11:16
Dat zogenaamde bewijs kun je ongezien de prullenbak in gooien. Al die experimenten hebben 1 ding gemeen: het zijn kleinschalige projecten die niet representatief zijn voor een grote landelijke economie. Het is een illusie om te denken dat een economie overeind blijft als iedereen maar wat aan kan gaan rommelen. Er moet druk op de ketel staan en er moet focus zijn om voldoende waarde te scheppen. Anders ligt de economie snel op z'n gat.

Akiron | 04-07-17 | 11:22

Noem het een toelage op de uitkering, maar dit heeft niets, maar dan ook helemaal niets met ondernemen te maken.

Het is de gebruikelijke marginale PvdA "oplossing" voor een niet bestaand probleem.

ChatBot | 04-07-17 | 11:22

Vreemd dat ze hier over vallen... Zij wil nog werken... Over alle asielzoekers die nooit never de bijstand uit gaan komen hoor je nooit wat...

Oorlogsmisdadigers uit Syrie krijgen hier zelfs nog een huis erbij, dat is allemaal wel ok.

Uiteraard is dit een stom idee, maar vanuit de achterlijke filosofie die toch al gehanteerd wordt valt dit nog mee...

mrXL | 04-07-17 | 11:22

Als je voor jezelf wilt beginnen, dan ga je toch desnoods eerst als nog even als part-time kippenslager aan de slag?!
*vloekt*

nemoj me jebat | 04-07-17 | 11:22

Gewoon compleet los geslagen van elke werkelijkheid dan ook... De PvdA in a nutshell..

WellusNietus | 04-07-17 | 11:22

ok, ik ben d'r stil van. Toen ik van school kwam ben ik pompbediende, stratemaker en kippenlader geweest.

sufkut | 04-07-17 | 11:20

Als ik die Kleinsma zie moet ik denken aan zo'n beeldje van een schildpadje met zo'n trillend kopje voor op de hoedenplank van je auto.

Jan Toeternuitje | 04-07-17 | 11:20

Jan Smit had helemaal gelijk.

RenHoek | 04-07-17 | 11:19

En wat dachten we van oa een jinek en dr melkert baantje bij de npo.
Allemaal op kosten van de belastingbetaler.

komtdatschot | 04-07-17 | 11:16

ik stem voor. experimenten wereldwijd hebben laten zien dat zo'n basisinkomen de belastingbetaler in eerste instantie wat meer kost, maar daarna al snel juist minder. en de mensen worden er gelukkiger van. what's not to like?
www.canvas.be/video/panorama/2015/ied...

LiamP | 04-07-17 | 11:16

Sjarrel boos? Volgens mij verdedigd hij haar verkapte basis inkomen experiment juist aan het einde van het item door te bevestigen dat de resultaten van de meeste experimenten redelijk positief waren. Kan mezelf wel vinden in beide kampen. Principe zegt NEE, praktijk zegt, tsja misschien werkt dit wel beter dan het huidige systeem. Mensen daar aan tafel moeten overigens sowieso niet janken.

Quantum Suicide | 04-07-17 | 11:16

Tenenkrommend gisteren. Wat is het probleem, ze is lekker bezig voor zichzelf en iedere euro die ze verdient gaat naar de gemeente. Dat is toch vele malen beter dan dat ze thuis zou zitten op de bank?

fearke | 04-07-17 | 11:14

Is helemaal geen slecht idee die basisinkomen. Met elke bijstandfiguur zijn er 500 ambtenaren die zich uitsluitend bezighouden met moemaaktrajecten die amper effectief zijn. Zal me niks verbazen dat het circus erom heen meer kost dan de daadwerkelijke uitkeringen. Ik zeg doen en als je het er dan niet mee eens bent dan ga je toch ook gewoon in de bijstand. Wat Sjaak Greenhouse zegt.

Traag | 04-07-17 | 11:14

als echte ondernemer hoef je helemaal nergens op te rekenen. ja, de tent verkopen als het niet meer gaat, dat is wat je kunt doen. onvoorstelbaar wat die ouwe druif uithaalt.

jan den hollander | 04-07-17 | 11:14

leo de pejo | 04-07-17 | 11:09

PVDA doet het gewoon via de idioot veel PVDA burgermeesters in het land. Zo dwing je PVDA beleid af terwijl die partij nog nauwelijks steun van de bevolking heeft.

doskabouter | 04-07-17 | 11:14

doskabouter | 04-07-17 | 11:11

Volgens mij wil je niet weten hoeveel middenstanders (tijdelijk) ondersteuning krijgen van de gemeente.

kwark001 | 04-07-17 | 11:13

Die PvdA is weg heel erg hard bezig met over haar graf heen te regeren: De racist Marcouch als burgemeester van Armhem, ASScher, die de begroting 2018 gaat gijzelen met de salarissen van het onderwijzend personeel, en nu weer de pensioendief Kleinsma, die dit bezopen idee de wereld in heeft geschopt. Moesten we de PvdA niet onder curatele stellen?

kommabijmebinnen | 04-07-17 | 11:13

dat mens Klijnsma is totaal van de wereld. die heeft onze pensioenen al overgeheveld naar Brussel en ze is nu druk doende om het hele sociale stelsel naar de gallemiezen te helpen. wat denk je, straks gaan we toch lekker met z'n allen op onze rug met onze grote teen liggen spelen tot de hele zaak totaal instort. WERKEN nondeju.

jan den hollander | 04-07-17 | 11:12

Die Kleinsma heeft geen enkel idee dat ze met geld van de gemeenschap aan het hobbyen is. Aardige vrouw maar veel te zweverig en idealistisch. Typisch een PVDA politicus.

Krom is ook dat je vanuit ondernemerschap geen bijstand krijgt maar nu vanuit bijstand wel ondernemer met bijstand kan zijn. Scheefvangen is dat.

doskabouter | 04-07-17 | 11:11

Zie het probleem niet echt.

Sprinkhaan | 04-07-17 | 11:11

Nederland zit vol met nep baantjes en binnenkort hebben we weer een nieuwe crisis.

DikkeTROL070 | 04-07-17 | 11:11

Ja, je mag ipv steun voor een habbecrats de PA van Smit naar zijn optreden slepen. Of de makeup op Jineks smoel smeren. Ik zou zeggen, alle steuntrekkers stop met kijken naar dit soort opruiende programma's, waar ze je de grond in trappen.

CleaudeSacke | 04-07-17 | 11:09

Kom met enige regelmaat in Groningen en bij het gros van de vele etablissementen prijkt een briefje met daarop 'collega's gezocht'. Dat er een gebrek aan betaalde banen is, is dus geen argument.

Gezwel | 04-07-17 | 11:09

Ach binnenkort een nieuw kabinet en zijn we van dit achterlijke PvdA-experimentje af.
Part-time ondernemen, je verzint het niet.

leo de pejo | 04-07-17 | 11:09

@theo? Hoewel ik zelf al een leven lang kerngezond en werkend ben wil ik toch even een complimentje uit delen aan jou. Dat je zo zeker weten dat je nooit iets ernstigs aan je fysiek krijgt. Met je als je wilt kun je werken.

Door simpele redenaties als jou wordt het nooit strenger hier. De tegenstanders wijzen terecht op het barbarisme van jou. Kijk anders even rond in Afrika, waar geen bijstand bestaat. Armoedekloof, misschien ook wel wat voor jou

Inferi0r | 04-07-17 | 11:09

Ze hebben allemaal makkelijk lullen daar aan tafel. Stuk voor stuk krijgen ze, wanneer ze hun bek lostrekken hetzelfde als waar een bijstandstrekker 3 maand mee moet doen.

CleaudeSacke | 04-07-17 | 11:05

Bijstand, ondernemer, minimumloon,... bla die bla. Zelf ben ik van het type: als je wilt werken KAN je werken. Maar we moeten natuurlijk wel realistisch zijn. Niemand gaat toch zeggen dat "iedereen" werk kan hebben? Een land zonder werklozen bestaat toch niet? Ja, tenzij er geen bijstand is. Dan verkassen de werklozen wel naar een ander land. Mja. Als je ook echt denkt dat er werk te vinden is in die "creatieve sector"... fo reals..

Theo? | 04-07-17 | 11:05

Had niet verwacht dat er nog eens wat verstandigs uit de mond van die Jan Smit zou komen.

Khadaffy Duck | 04-07-17 | 11:04

Dat denigrerende toontje van Jinek..

Tja Jinek, niet iedereen heeft het in zich om op je rug (of buik) jezelf naar boven te neuken en je domheid te verbergen door constant te cocketeren met je Amrikaanse lees VS) achtergrond.

litebyte | 04-07-17 | 11:03

Sorry, maar ik ga niet kijken, en vooral niet luisteren. Van die snerpstem van haar trillen mijn ingewanden nogal.

Gajus | 04-07-17 | 11:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen