Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Twitter schorst twitteraccount Erik de Vlieger

Het Amerikaanse microblog Twitter, waar gebruikers in 140 tekens gebruik kunnen maken van hun VVMU, heeft de bekende Amsterdamse ondernemer en kunstenaar Erik de Vlieger tijdelijk weggejorist cq geschorst. Dat laat De Vlieger weten op zijn Engelstalige kunstenaars-account @AmsterdamArtist. De heer De Vlieger is een bekend criticaster van de NL regering en EU te Brussel en haalt in zijn tweets geregeld vernietigend (en raak - red.) uit naar Rutte en Timmermans cum suis. En dat mag dus niet. Het sociale media-kanaal Twitter experimenteerde afgelopen weekend al met het zgn "shadow banning" waarbij kritiese gebruikers -tijdelijk- op MUTE werden gezet (zie screenshots onder). Maar dat "schaduwbannen" ging die Amerikanen uit het Land of the Free kennelijk niet ver genoeg. Sluiten we af met de welbekende slotzin: Weet u wie ook kunstenaars monddood maakte...
Update: De Vlieger was dus geschorst wegens het woordje #CUNT, hetwelkwaardoor heel Twitter nu tjokvol kutten staat. terrrieeeee534.jpg
joooosstttt534.jpg
bartttt534.jpg

Reaguursels

Inloggen

het links- en EU-fascisme slaat wild om zich heen en probeert nu de Web2.0 revolutie te stoppen mbv US Tech Giants
Zelf is EU technologisch 3e wereld en mogen wij wel op rubberboot vluchten naar ander continent.

Leefbaar | 29-06-17 | 21:59

who gives a fuck.
twitter. Twitter?
Zeg dat woord eens 3 keer achterelkaar en ga daarna lekker het bos in

Cousin Eddie | 29-06-17 | 11:07

De enige reden dat ik shitter no heb is om de shitposts te volgen van de shitlords. Ik ben nu aan het kijken of Minds.com op termijn dit kan overnemen want ik begin dit wel beu te worden.

HipsterBrood | 28-06-17 | 22:47

-weggejorist-

bodypoppin | 28-06-17 | 21:18

Respect voor Erik de Vlieger overigens.

Russ Meyer | 28-06-17 | 21:11

Hij ging 'the swamp' wel even 'drainen'.
decadent degeneraat | 28-06-17 | 20:55
En dat is exact waar hij sinds zijn inauguratie mee bezig is.
Voor velen is het begrip "Daad bij woord voegen" wat in vergetelheid geraakt.
Zeker sinds de kabinetten Rutte.

Russ Meyer | 28-06-17 | 21:07

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 13:38

Ben het grotendeels wel met je eens. Ik vind het alleen het verkeerde middel.

Maar over de campagne van Hillary heb ik toch wel wat kanttekeningen, die mogelijk tot haar verlies hebben geleden.

Ze hadden maar liefst drie slogans in het kamp van Hillary. Waarvan er niet een bleef kleven bij de mensen. Vergelijk die van Trump, die blijft wel hangen.

Ze probeerde op het niveau van Trump te vechten in plaats van haar eigen verhaal te houden. Dit deed haar image geen goed.

En de democraten in het algemeen hadden een irritante zweem van arrogantie om zich heen hangen. Ze deden net alsof ze de verkiezing al in de zak hadden. Na hoogmoed komt vaker de val.

Dat gedoe met Bernie Sanders verdiende geen schoonheidsprijs.

Daarnaast negeerde ze een grote verarmde groep, die vroeger democratisch stemden. Ik kan nog wel even doorgaan.

Al met al, vermoed ik dat Trump niet alleen door zijn leugens is verkozen, maar vooral door het falen van de tegenpartij. Ik weet het, ja maar Trump, die loog alles aan elkaar en gedroeg zich als een dolle hond. Maar Trump kon zich dat veroorloven, die heeft nooit gedaan alsof hij heilig was, integendeel: Hij ging 'the swamp' wel even 'drainen'.

decadent degeneraat | 28-06-17 | 20:55

Geef op de joop maar eens commentaar op hun bruinhemden zoals cliff calvin en zandb.
Ik heb ban nummer zoveel al daar te pakken.

LK1964 | 28-06-17 | 19:36

Het schijnt dat in Merkels "paradise" vandaag heel wat accounts een twitter sacrament van de onzichtbaarheid hebben ontvangen.

MistaRazista | 28-06-17 | 18:02

@gatito | 28-06-17 | 14:10
Je hebt het over de complot-bullshit over de Clinton Foundation? Allemaal stierenstront zo is gebleken. Maar ja. Geloven is een heftig iets. De ene gelooft in een niet bestaande God, en de ander in een complottheorie. OF allebei. Dat kan natuurlijk ook.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 15:28

slechte zaak, what's next..

Bert Konterman | 28-06-17 | 14:36

Dit is al jaren aan de gang. Bij FB is het nog erger, bij de oosterburen wordt je van je bed gelicht als je daar iets onwelgevalligs over La Merkel schrijft, zelfs in besloten groepen.
En dus zijn er alternatieven ontwikkeld, deze voor Twitter:
en.wikipedia.org/wiki/Gab_(social_net...)
voor FB:
en.wikipedia.org/wiki/Minds

KenJijDeSwaffelman | 28-06-17 | 14:33

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 13:38
Zeker Haiti vergeten.

gatito | 28-06-17 | 14:10

decadent degeneraat | 28-06-17 | 13:06

Ik ben het volledig met je eens. We hebben echter een groter probleem als enkel wat anarchisten, religekkies en recalcitrante dwarsliggers met aluhoedjestyfus.

Namelijk dat heel veel mensen die van toeters noch blazen weten denken het beter te snappen dan mensen die er voor geleerd hebben. Vroeger ging je niet in discussie met een expert uit respect en omdat deze je vierkant met feiten om de oren zou slaan. Tegenwoordig doen feiten er niet meer toe. Het nederige 'daar heb ik eigenlijk weinig verstand van dus leg het me uit' bestaat niet meer. De sensatiepers en later complottheoristen hebben een groot gedeelte van het maatschappelijk debat over genomen. Deels omdat het een verdienmodel is en deels omdat er serieus gestoorde lieden rondlopen.

Vroeger ging het over ongefundeerde kapster roddel over Ans of bekende Nederlanders met rare seksuele hobbies. Tegenwoordig gaat het over kwaadaardige smaad met geen enkele onderbouwing en het maakt heel veel kapot.

Er is geen medicijn voor domheid en erger als je journalisten afschiet als 'lugenpresse' die naar eer en geweten het nieuws rapporteren dan zit je heel snel randje totalitaire ramp. Journalisten, echte dus - geen bloggertjes of opiniemakers - hebben een systeem om het nieuws zo objectief mogelijk te brengen. Gaat daar met enige regelmaat iets mis. Natuurlijk. Maar het staat in het niets met de zogenaamde 'alternatieve media' die er vrijwel uitsluitend naast zitten maar omdat de MSM niet te vertrouwen is aldus ditzelfde volk toch een solide basis weten te bouwen op basis van leugens, roddel, fantasie en onzin. Zogenaamde achterkamertjes bloggertjes zonder enige hoor of wederhoor. Zonder feitelijke onderbouwing. Gewoon pure sensatietroep van kaliber minder dan riooljournalistiek.

En dat was altijd een probleempje. Nu is het een gigantisch probleem. Trump zit daar in het Witte Huis door middel van leugens, verdraaiingen, manipulatie en haat. Dat is ongekend. Natuurlijk is Hillary een onaangenaam wijf. Vind ik ook. Maar objectief gezien minder corrupt en veel capabeler dan Trump. Toch heeft de leugen gewonnen. Dat zijn sovjetpraktijken die ondenkbaar zouden moeten zijn in een westerse beschaving. Maar het is wel zo.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 13:38

Alles dat ik tot nu toe geschreven heb neem ik terug en ik bied mijn excuses aan. Het waren experimentele schriftelijke exercities die bedoeld waren om middels de juiste feedback tot een volwassener en evenwichtig maatschappelijk oordeel te worden. Ik vind de nieuwe eigenaar van de Telegraaf en zijn sociale ideologische aspiraties fantastisch, de EU is mijn toekomst, Joden zijn zionistisch en moslims roepen fobieën op die onterecht zijn. Individualisme is aardig, maar mystiek is beter.
Mag ik blijven?

Zoltan | 28-06-17 | 13:31

Nou Erik,

misschien tijd voor een platform waar geen censuur wordt gebezigd.

Jij als ondernemer pur sang en "vermeend'kunstenaar zou serieus eens moeten gaan nadenken over twitter 2.0.

o0hdw0o | 28-06-17 | 13:28

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 12:17

Leuk allemaal, maar het slaat nergens op om dit soort dingen eruit te gaan filteren. Als je mensen wilt beschermen tegen dit soort zaken, moet dat via het onderwijs gaan, niet door onwelgevallige zaken te verstoppen. Informatie laat zich nu eenmaal niet onderdrukken en door veel gebruikte kanalen te filtreren, maak je mensen minder op hun hoede op complot theorieen.

Leer ze aan dat ze zaken na trekken of lever extra informatie bij een tweet. Lijkt me zinniger.

En dit soort maatregelen zal er alleen maar voor zorgen dat de polarisatie toeneemt. Elke groep zijn eigen platform en in het ergste geval gaan ze ondergronds, waardoor de veiligheidsdiensten er geen oog meer op kunnen houden. Straks zet Breitbart een twitterachtige dienst op en dan zijn we verder van huis.

Daarnaast is het systeem misbruik gevoelig. Er wordt nu al misbruik van gemaakt. Bijvoorbeeld het account twitter.com/noncensuram/ is geshadowbanned. Dit is de maker van de shadowban checker. Mijn Duits is wat roestig, maar er staat zover ik kan zien, niets vervelends in.

Tsja en natuurlijk moet Twitter dat allemaal lekker zelf weten, maar dat betekent niet dat je er geen kritiek op mag hebben.

decadent degeneraat | 28-06-17 | 13:06

'shadowbanned', is dat de vertaling van 'kaltgestellt'?
Zenzeo | 28-06-17 | 10:58
.
Het is hetzelfde als in de Sovjet Unie waar 'lastige' mensen naar Siberië werden verbannen. Welkom in de EUSSR. Nu weet iedereen waarom Angela Merkel zulke goeie maatjes is met Mark Suckerberg van Facebook.
.
Maar goed, genoeg domme mensen (ook hier) die meteen gaan huilen als ze een GS topic niet kunnen sharen met hun online 'vrienden.'

Xirdalan | 28-06-17 | 12:55

Twitter is een propaganda- en spionagemiddel (net als Facebook) waar Hitler, de KGB en de Stasi trots op zouden zijn geweest. Het is het middel van de NSA, de CIA en de George Sorosclubjes (maakbare samenleving: Open Society) die deze kanalen gebruiken om anderen zwart te maken en om de politiek correcte propaganda door iedereen z'n strot te rammen.
.
Maar goed, je hebt genoeg gekken (incl. GeenStijl die buttons en linkjes bij iedere topic plaatst) die daar vrijwillig aan meedoen... FAIL!!

Xirdalan | 28-06-17 | 12:49

Facebook is naast Twitter - ook steeds meer een Orwelliaans gereedschap van het establishment. De narcistische Mark Zuckerberg begint het wat hoog in zijn bol te krijgen en verklaart zich min of meer godkeizermessias. Opmerkelijk, maar dat is bij alle linkse wezels hetzelfde - is dat de islam uiteraard niet genoemd wordt. Links en islam. Ze zijn zo 'in love' met elkaar.

.
'St. Zuckerberg? Facebook CEO syas company can fill role played by churches'
Company will help people who need to find a sense of purpose and support someone else.

www.washingtontimes.com/news/2017/jun/...

Nehemia | 28-06-17 | 12:48

Twitter is onder censuur gevallen van Links?

Patatter | 28-06-17 | 12:42

Over shadowbannen gesproken, ik dacht een maand of wat geleden: laat ik Pritt eens volgen op Twitter, wat blijkt, ik ben door hem geblockt. Waarom? Geen idee, ik gebruik Twitter vrij weinig, maar om de een of andere redenen mag ik Pritt niet volgen van Pritt.

Elmauro | 28-06-17 | 12:42

FnurkY | 28-06-17 | 12:18

Tja. Weinig interessant om met z'n allen elkaar naar de mond te praten. Wat er echt nodig is nog meer massahysterie, tribalisme en polarisatie.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 12:36

Zeg GS, kunnen jullie deze personen niet een uniek twitter-achtig podium geven? Jullie zijn namelijk goed in internetachtige constructies!

FnurkY | 28-06-17 | 12:18

Een beter voorstel is , begin een eigen forum, die niet afhangt van welke media dan ook.

gatito | 28-06-17 | 12:17


raskol | 28-06-17 | 11:55

Och ook dat is een mening. Baudet profileert zich als een aartsconservatief met een nogal scherpe mening over minderheidsgroepen en zeker ook vrouwen. Hij zaait, hij oogst. Het verhaal Fortuyn is anders die is vermoord door een extreemlinkse gek. Met alle haat die op Rutte wordt gegooid kan je hetzelfde zeggen. Misschien staat er binnenkort een 'alt-rechtse' gek op om Rutte te vermoorden. Of Pechtold. Ik zie het verschil niet. Jij wel?

Met betrekking op de rest van je comment kunnen we simpelweg stellen dat dit te maken heeft met huisregels/lokale wetgeving. Er is geen censuur op mensen van rechtse persuasie. Het kan en mag binnen de huisregels en / of lokale wetgeving of niet. Klaar.

Er is geen globalistisch complot tegen kleindenkende nationalisten die zich bedreigt en onzeker voelen. Dat is ook niet nodig. Wat wel nodig is om nepnieuws op 'alt-rechts' en extreemlinks met hand en tand te bestrijden. Nieuws is mooi maar moordende agitprop is slecht voor alles. Als centristisch persoon op rechts kan ik alles wat feitelijk onderbouwd is waarderen. Maar die nepnieuwssprookjes moeten echt aangepakt worden.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 12:17

F*ck Twitter. Dat begint net als Facebook steeds meer een globaal Stasi netwerk te worden. GAB is een uitstekende vervanger waarin u niet de mond wordt gesnoerd.
.

'Censorship is the tool of those who have the need to hide actualities from themselves and from others.'
Charles Bukowski
.
www.wired.com/2016/09/gab-alt-rights-...
.
gab.ai/

Nehemia | 28-06-17 | 12:16

kom op geenstijl! start een eigen twitter, noem het Glibber, gwitter of Glitter, of gewoon Litter.

cheers

12pints | 28-06-17 | 12:14

Twitter? Is dat dezelfde tijdverspilling als VeesBoek?

Dutch_Viscount | 28-06-17 | 12:12

Hyves was zo gek nog niet.

frisenfruitig | 28-06-17 | 12:11

De Amerikaansse vertrutting versus de Nederlandse verRutting.

Nehemia | 28-06-17 | 12:09

George Soros zit hier vast ook achter! Maar de tijd is geweest dat wij ons stilhouden; komt Geenstijl nu ook met aandelen zodat wij als reaguurders in een vrij medium kunnen investeren? Lijkt me een mooie belegging voor de toekomst!

dalskog | 28-06-17 | 12:05

-weggejorist-

Mastermattie | 28-06-17 | 12:05

@De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 11:21

De toon en haat waarmee Baudet wordt benaderd vanuit policor links doet denken aan Fortuijn destijds, en we weten hoe dat afliep. Dus ook bij 'publieke personen' is dat soort haatzaaiend braaksel zeer ongewenst.

Maar dat was het punt niet, het gaat erom dat social media niet op 'scheldpartijen' filteren, maar op meningen die niet in het straatje van De Deugkerk passen. Haatdragende en -zaaiende bagger richting iedereen die niet in de policor pas meeloopt, mag namelijk wél.

raskol | 28-06-17 | 11:55

Nuchternederland | 28-06-17 | 11:44

Dat is tweeledig. Enerzijds hun eigen regels en anderzijds wat wettelijk gezien kan/mag in jouw land. Eigenlijk ook drieledig want ze beschermen dus ook hun gebruikers.

Als jij bruut gaat Twitteren dat je Wilders morgen voor zijn kop gaat schieten is een (tijdelijke) ban wel het minste van je problemen want je hebt zo de anti-terreureenheden voor je deur staan.

Vrijheid van meningsuiting heeft grenzen. Die grenzen zijn o.a. belediging, smaad en laster, stalking, haatzaaien, opruiing en vele andere zaken die wettelijk meer dan terecht verboden zijn in Nederland.

Wat de redenen zijn voor dit gedoe weet ik niet precies maar net zoals GeenStijl is Twitter een private onderneming dus als ze jou of wie dan ook niet willen dan pleuren ze je eraf. En terecht.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 11:54

Twitter .... ik heb niet eens de moeite genomen om er ook maar één sekonde over na te denken of dat iets voor mij zou zijn.

Bigi Bana Boy | 28-06-17 | 11:49

Twitter is een commercieel bedrijf, hoe abject de maniertjes van o.a. Twitter ook zijn, its hunnie regels. Dus niet zeiken. Mark_D_NL | 28-06-17 | 11:28

Waarom luistert dat commerciële bedrijf dan naar censuuropdrachten van (ongekozen) overheden?
Blijkbaar is er toch een grijs gebied qua commercie en overheidbeleid.

Nuchternederland | 28-06-17 | 11:44

Overheden werken samen met Asocial media netwerken, verbaasd mij dus niets dat ze dit misbruiken om mensen die in hun ogen gevaarlijk zijn uitschakelen. Is ook een compliment want als er geen kern van waarheid in de boodschappen van deze heren zouden zitten zouden ze niet bannen.

Deug-niet | 28-06-17 | 11:33

Ooit heb ik een maand of 3 op Twitter gezeten. Daarna subiet mijn account weer opgeheven. Pure tijd- en energieverspilling. Bovendien loop je het risico dat je de hele dag, net als die tienduizenden neurotische jonge wijven die je dagelijks op straat ziet voorbij lopen of fietsen met een mobieltje vastgeplakt aan hun hand. In hun knuist gekneld alsof hun leven ervan afhangt.

Je wordt er een dwangneurotisch soort zombie van die de godganse dag naar een schermpje van 4,7 inch loopt te staren omdat je zo nodig moet reageren op allerlei dom gelul van lieden die je niet kent en die dag & nacht op je virtuele deur staan te kloppen, meestal om je op primitieve wijze en in slecht Nederlands uit te schelden vanwege je uitgesproken mening.

Sinds ik dat accountje heb opgegeven is mijn leven weer vrij van dwang-neuroses en kan ik mijn mobieltje daar houden waar het thuis hoort: in mijn broekzak. Of gewoon thuis, in een la. Want ik bepaal zelf wel wanneer ik wel of niet bereikbaar wil zijn. En niet Twitter of Feestboek. Dat laatste is sowieso voor paupers.

Net zoals ik zelf wel bepaal dat mijn organen na mijn dood samen met mij de grond in gaan. En niet D66. Dat laatste is sowieso voor landverraders.

Peter Emile | 28-06-17 | 11:33

Grrraaien | 28-06-17 | 11:09
Ja, serieus. Bij Wilders gingen ze eruit en bij Farid van de vleermuizenbrigade kwamen ze er weer in. Te gek voor woorden. Dank voor de link.

osolemio | 28-06-17 | 11:30

Twitter is een commercieel bedrijf, hoe abject de maniertjes van o.a. Twitter ook zijn, its hunnie regels. Dus niet zeiken. Verzin dan wat anders om je boodschap naar de mensen te brengen. Begin een krant!

Mark_D_NL | 28-06-17 | 11:28

raskol | 28-06-17 | 11:04

Het een is een mening over een publiek persoon. Het ander is vaak haatzaaien m.b.v. vaak foutieve informatie of het verdraaien van de feiten.

Een paar uur de comments op GeenStijl doorspitten op de zoektermen Pechtold, Rutte e.d. en je vindt ook de meest abjecte opmerkingen over de personen in kwestie. Maar zodra men gaat roeptoeteren dat alle reaguurders nazi's zijn en dood moeten of naar overzeese strafkolonies gestuurd moeten worden zijn uiteraard de rapen gaar.

Het verschil tussen 'ik vind', 'jij bent' en 'het zijn allemaal'.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 11:21

En zo verdwijnt Geenstijl ook op een of andere dag.
Ze moeten nu echt maatregelen nemen om Geenstijl door te laten gaan, niets doen is ook iets doen.

gatito | 28-06-17 | 11:18

Terry is alweer ge-ontshadowbanned. Lijkt erop dat een automatische trigger afgegaan is na een massaal aantal reports, en dat dit ondertussen weer rechtgezet is.

Ser_Bagel | 28-06-17 | 11:14

raskol | 28-06-17 | 11:04
Er zijn daarover wel klachten ingediend bij Twitter? Want dan zijn ze idd erg inconsequent. Neemt niet weg dat Erik de Vlieger gewoon de huisregels heeft overtreden en daarom achteraf niet moet lopen janken. Twitter is misschien een algemeen kanaal, maar niet alleen in het liberale open directe Nederland en ze hebben het recht als bedrijf om hun eigen regels op te stellen. Gewoon geen mensen uitschelden, die types gaan bij mij ook op de block, schiet je immers niks mee op.

Ardbeg | 28-06-17 | 11:12

Bij het beroep "kunstenaar" denk ik tegenwoordig automatisch: ah, da's dus een collega van Quinsy Gario.

simpelman | 28-06-17 | 11:10

@ osolemio | 28-06-17 | 10:36

Werkelijk ? Had ik niet meegekregen omdat ik later inschakelde op NPO politiek. Wat een enge club is die NPO toch ook inclusief die overbejaarde gluiperd Willink.

Hier het linkje van Wilders complete bijdrage:

www.youtube.com/watch?v=7_w6SN9etdU

Grrraaien | 28-06-17 | 11:09

-weggejorist-

Statler en Waldorf | 28-06-17 | 11:09

Na de virtuele verkrachting hebben we nu ook de virtuele boekenverbranding.

Statler en Waldorf | 28-06-17 | 11:09

@Ardbeg | 28-06-17 | 10:59

Lastige is dat media als Twitter, Facebook en Youtube inmiddels zó groot zijn, dat ze als 'algemene' kanalen kunnen worden gezien, ook al gaat het om private ondernemingen.

En 'schelden' is een zeer discutabele, dubieuze en subjectieve term. Thierry Baudet werd b.v. een 'schedelmetende nazi' genoemd door zelfbenoemd 'feministe' Meredith Greer op Twitter. Werd niets tegen gedaan.
Maar als je in scherpe termen je afkeuring over de asiel-invasie laat merken, dan wordt dat meteen als 'haatzaaien' of 'discriminatie' geframed met als doel om je VVMU in te perken.

raskol | 28-06-17 | 11:04

Daarom allemaal overstappen op gab.ai/ dat niet in handen is van Arabieren en daaraan verwant de EU.

Rheia | 28-06-17 | 11:02

Guido | 28-06-17 | 10:55
Naast dat Twitter zich aan de wet moet houden hebben ze ook nog hun eigen huisregels. Mensen uitschelden mag simpelweg niet van Twitter. Kun je hoog of laag springen. Als je wel graag mensen voor imbeciel uit wil maken dan moet je een dienst zoeken waarbij dat wel mag óf je eigen weblogje online knallen.

Ardbeg | 28-06-17 | 10:59

'shadowbanned', is dat de vertaling van 'kaltgestellt'?

Zenzeo | 28-06-17 | 10:58

Wanneer private bedrijven door middel van wetgeving, onder dreiging van sancties door de overheid, verplicht worden om preëmptief uitingen van burgers te weren, dan is er de facto sprake van censuur door de overheid.
Welkom in 1984.
Ondertussen lezen we dat Henk Kamp in het kader van netneutraliteit geen onderscheid wenst tussen verschillende typen data. Klaarblijkelijk is het niet zo'n punt om wél onderscheid af te dwingen wanneer het de inhoud van deze data (meningen) betreft.

CaesarSalad | 28-06-17 | 10:56

@eismctwee2 | 28-06-17 | 10:41
De bans hier zijn doorgaans terecht, en er kan nog over gepraat worden ook. De Vlieger, Niemöller en Nijman doen geen ongepaste uitspraken op Twitter, het lijkt erop dat zij omwille van hun (juridisch niet-strafbare) mening geblokt worden. En dat is niet liev.

Guido | 28-06-17 | 10:55

Het vaandel hoog! De rijen hecht gesloten!

Tribeca | 28-06-17 | 10:54

Die enge breedveld en zn anonieme haatvriendjes zitten hier achter!

lachenjoh | 28-06-17 | 10:48

"Veertig jaar socialisme, er is in die tijd veel bereikt"

# Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.

Voorts
# First Amendment. Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press, or the right of the people peaceably to assemble, and to petitition the Government for a redress of grievances.

# Uitgezonderd zijn dappere nieuwe werelden waar de gedane uiting de kernwaarden van
EU (identity stability community) in het gedrang brengt of dreigt te brengen.

Leve EU
Hoera
Hoera
Hoera

hallevvezool | 28-06-17 | 10:44

medelmo | 28-06-17 | 10:33
Twitter bepaalt die regels zelf, niet een of andere overheid of de EU (who cares about the EU in Silicon Valley?). Als jij mensen uit gaat schelden en je maakt daar melding van dan wordt er actie ondernomen. Of je nu @medelmo @ardbeg of @EWdevlieger bent. Vergeet niet dat Nederland een van de meest directe landen ter wereld is waar je veel meer tegen elkaar kan zeggen zonder op je bek gerost te worden dan in de meeste andere landen. In andere landen zijn ze veel sneller beledigd. Je mag wettelijk misschien ietsje meer in de USA maar de maatschappij is niet zover als wij zijn, en daar zijn de huisregels op gebaseerd. Porno is ook niet verboden, maar iedereen weet ook dat dat niet op Twitter thuishoort.

Ardbeg | 28-06-17 | 10:43

Zou @bottehond inmiddels weer een twitteraccount hebben?
Die is vaker van twitter gegooid dan @Bakito op GeenStijl.

necrosis | 28-06-17 | 10:43

-weggejorist-

Tribeca | 28-06-17 | 10:43

Gewoon kwekker.nu registreren en een soortgelijke service starten.

Jos Tiebent | 28-06-17 | 10:41

Er worden hier toch ook genoeg mensen gebanned, hoor ik nooit klachten over?

eismctwee2 | 28-06-17 | 10:41

Iets was gratis is, is nooit gratis.

Eshek | 28-06-17 | 10:40

De infobubbels op Facebook en Twitter worden subtiel bijgesteld om de lemmingen het ravijn in te sturen.

Feynman | 28-06-17 | 10:40

-weggejorist-

A.Vis | 28-06-17 | 10:39

Twitter: medium voor diegene die zich belangrijk voelt en geen dagbesteding heeft.

Croxifoxio | 28-06-17 | 10:39

Tijd voor een nieuwe Twitter.

lady blabla | 28-06-17 | 10:37

Twitter is niet de enige organisatie die mensen monddood maakt. De NPO doet het ook. Op het moment dat Geert Wilders begint met zijn antiterreurwet een persconferentie uitzenden van een mastodont is willens en wetens iemand saboteren. Tjeenk had helemaal niets te melden wat de onderbreking van het live-debat rechtvaardigde.

osolemio | 28-06-17 | 10:36

Sowieso is je mening beperken omwille van de steeds kortere aandachtsspanne van de lezer al een kapitulatie voor een nieuwe welvaartsziekte.

Feynman | 28-06-17 | 10:35

Als ik dat draadje bekijk zie ik dat Erik zijn account tijdelijk is opgeschort omdat hij wat mensen heeft uitgescholden. Hij weet zelf ook dat dat niet mag en dat wanneer iemand daar melding van maakt Twitter niet anders kan dan actie te ondernemen. Ook al vind je het zelf bullshit. Dat heeft niks met censuur te maken maar met het naleven van hun eigen huisregels. Gedraag je gewoon normaal.

Ardbeg | 28-06-17 | 10:35

Gezonde kritiek op overheid en de EU maar ook vele andere instanties is hartstikke goed maar de laatste jaren loopt het over van paranoïde complottheorieën op sociale media en dat is heel slecht voor heel veel mensen. De meest bizarre onzin wordt verkocht en gekocht door vaak wat minder intelligente mensen die zulks heilig geloven. Dit geldt niet alleen voor 'alt-rechts' maar ook op extreemlinks en zeker ook in de religieuze (met name jihadistische) hoek wordt de grootst mogelijke onzin gependeld. Bedrijven zoals Google, Facebook en Twitter beginnen langzaamaan te snappen dat er echt iets gedaan moet worden aan bullshit uit deze kampen omdat ze hele bevolkingsgroepen vergiftigen met agitprop. Er zou een soort van keurmerk moeten komen met disclaimers zodat mensen tenminste weten dat het feitenloos gebral is.

Bovenstaand bericht laat zien dat dit niet erg goed werkt. Maar laten we wel duidelijk zijn dat het verspreiden van agitprop voor veel ellende verantwoordelijk is van wat we nu zien. Maar hoe bestrijd je zoiets? Nepnieuws is sensatie, roddel en achterklap en dat vinden heel veel mensen hartstikke spannend of het nu extreemlinks is dat loopt te spinnen dat Trump binnenkort her Witte Huis moet verlaten of dat een pizzeria een spil is in een pedonetwerk. Allemaal onzin maar hele volksstammen geloven die onzin heilig.

De Koreaanse Slet | 28-06-17 | 10:35

Och, ik heb zelfs op Powned een ban te pakken. Zonder enige toelichting of wat dan ook. Sterker nog, ik heb geen enkel idee wat de reden van die ban zou moeten zijn. Ik kan me geen reactie herinneren die banwaardig zou kunnen zijn, tenzij het criterium is dat je beargumenteerd ingaat tegen linksmenschen die alle ruimte krijgen om ongehinderd hun gal te spuwen over alles wat niet in hun straatje past.

Akiron | 28-06-17 | 10:34

Ardbeg | 28-06-17 | 10:22
Mastodon dus.

vanBarchum | 28-06-17 | 10:33

Ardbeg | 28-06-17 | 10:22 daar was oorspronkelijk , heeeeeeeel lang geleden internet voor bedoeld .
gratis en zonder .....
Waar goede dingen op kunnen stranden is inmiddels duidelijk .
Net als alle goede bedoelingen ,zijn de bestuurders en verantwoordelijke regeerders weer oorzaak van tanende communicatie mogelijkheden volgens vaste regels .
Het is net of men niet wil dat er Vrij Van Mening Gewisseld wordt.

medelmo | 28-06-17 | 10:33

De Vlieger vind ik persoonlijk een wat dommige, bijdehante blaaskaak die ontzettend veel mazzel heeft gehad dat hij dankzij de crisis geen vastgoedcrimineel is geworden. De veroordeling voor onbehoorlijk bestuur bij Air Holland, typeert hem wat mij betreft.

Maar dan nog. Zelfs mensen als Timmerfrans of hoe heet die domme-anti-zwarte-piet-pseudo-kunstenaar-kwinsie-oid hebben recht op vrijheid van meningsuiting.
De maatschappelijke functie van twitter en facebook zijn ondertussen dusdanig groot dat policor censuur verboden zou moeten worden.

Rommelende Onderbuik | 28-06-17 | 10:31

YouTube is voor rechts, Twitter is voor links. Dat is al een tijdje zo. Komt doordat links alleen dogma's heeft en niet zelf na hoeft te denken, de dogma's hebben de wereld voor hen met vaste waarheden in zwart en wit ingekleurd. En die dogma"s kan je makkelijk kwijt in 140 leestekens.
YouTube is voor rechts omdat je op dat platform ruim de tijd krijgt om je argumenten ruimschoots uit te venten, iets wat links niet kan, want die hebben geen argumenten. Behalve als je meerekent dat iedereen die er anders over denk verdacht is.

Het nieuwste dogma onder links is dan ook dat iedereen op YouTube rechts is, al maak je filmpjes over make-up of computergames, dat maakt niet uit. YouTube durft dan ook nog niet zo ver te gaan met censureren als Twitter want dat zou ze gewoon geld kosten.
Wat we gaan zien de komende tijd is dat YouTube steeds meer onder vuur komt te liggen. Want argumenteren moeten we niet willen in een wereld die allang onderverdeelt is in goed/ en fout. Al dat voor jezelf nadenken zou maar tot onrust leiden.

me,myself and IK | 28-06-17 | 10:31

Éen van de klassieke kenmerken van de totalitaire staat: de belangrijkste tegengeluiden censureren en oppositie monddood maken. Het Vierde Rijk duldt geen tegenspraak, en gaat door - en door - totdat het godverdomme de hele wereld beheerst.

Adversary | 28-06-17 | 10:30

Ik vertrouw de test niet. Volgens mij is shadowbannen subtieler: blog.dilbert.com/post/159566176596/am-...

Een tweetje iets lager op de tijdlijnen zetten is genoeg om je lezerspubliek weg te jagen.

frank87 | 28-06-17 | 10:29

Geef Erik een blog op GeenStijl! Misschien dat hij er ook wel een bod op kan doen..

Bobdesloper | 28-06-17 | 10:28

-weggejorist-

henkvaningrid | 28-06-17 | 10:27

Zo gaat dat bij een kerk. Kritiek op de dogma’s en heiligheden betekent persoonlijke aanval en monddood proberen te maken.

Tenminste… vroeger, bij de christelijke kerk, mocht Reve gewoon schrijven dat-ie seks wilde met God in ezelsvorm. Christelijke mensen waren weliswaar gekwetst en verontwaardigd, maar Reve hoefde geen moment te vrezen voor zijn veiligheid of zijn VVMU. Want die gekwetste kerkmensen waren over het algemeen bescheiden, ingetogen en vredelievend.

De aanhangers van de politiek correcte kerk daarentegen zijn allesbehalve bescheiden, ingetogen en vredelievend. Dus elke kritiek op hun dogma’s wordt beantwoord met persoonlijke aanvallen en pogingen om je (mond)dood te maken.

raskol | 28-06-17 | 10:26

De ban van @bartnijman is as we speak kennelijk weer snel opgeheven. imgur.com/a/087VP

seven | 28-06-17 | 10:25

Dus als ik het goed begrijp, leven we in een dictatuur. We mogen niks meer zeggen, niks meer schrijven en we moeten alles maar gewilloos ondergaan. Ik zie stilaan een ommekeer komen bij de mensen. Het verzet is zich aan het organiseren en een burgeroorlog is in aantocht. De elite begrijpt het nog niet goed. De mensen zijn het beu

Zezijngekinbrussel | 28-06-17 | 10:25

De Kulturkamer zal weldra volledig zijn ingevoerd. Doodeng dit.

Jerolimo | 28-06-17 | 10:25

Overal in de online media zie je dat "rechtse" meningen worden gebanned terwijl links gewoon haar vuil kan blijven spuwen. Facebook, Twitter, overal duikt dat op.
Wat er achter zit is onduidelijk. Is het bedrijfsbeleid of zijn er inderdaad grote groepen SJW'ers die alles afstruinen en elke onwelgevallige mening aangeven en blijkbaar hun zin kunnen doordrukken.

sinar2 | 28-06-17 | 10:24

-weggejorist-

très cool | 28-06-17 | 10:23

Nou mensen, hup, allemaal naar Mastodon!

vanBarchum | 28-06-17 | 10:23

trip666 | 28-06-17 | 10:17
Er zou een decentraal social media platform moeten komen dat door de community in de lucht wordt gehouden en waar geen enkele wetgeving tegenop gewassen is omdat het niet offline te halen valt.

Ardbeg | 28-06-17 | 10:22

Ouderwetse censuur uitgevoerd door no-no ultra linkse media gecontroleerd door de NSA/CIA zoals Facebook en Twitter.
Die Gedanken sind Frei.... dat nog net wel,maar alles wat je schrijft wordt tegen je gebruikt... Als ik Vlieger,Baudet of Nijman was begon ik een procedure tegen Twitter naar Nederlandsrecht ihkv de Nederlandse Grondwet: Vrijheid van drukpers... Daarna gewapend met de veroordeling van Twitter door de NL rechter een schadeclaim indienen die in de honderden miljoenen € loopt in de VS... Dat is het enige dat deze onderdrukkers van de vrije meningsuiting begrijpen... pijn in de portemonnee...

Eendragtmaaktmagt | 28-06-17 | 10:22

Goh, dat kaltstellen van kritische geesten gaat nu wel heel erg snel.

Geenstijl kan ook zomaar op het hakblok des doods belanden:

"Mijn voorspelling: Mediahuis gaat GeenStijl niet verkopen, maar opheffen. Ze hebben – als de overname van TMG volledig rond is – het volledige eigendom en en ze kunnen met het merk GeenStijl (en Dumpert) doen wat ze willen. Verkoop zou een optie kunnen zijn, maar ik vermoed dat ze er geen belang bij hebben om een ijzersterk merk dat weliswaar geen torenhoge omzet draait, maar wel ontzettend veel maatschappelijke impact heeft, zomaar te verkopen. Opheffen is aantrekkelijker, en is waarschijnlijk ook de uitdrukkelijke wens van Peter Vandermeersch, de NRC-redactie en de Belgische leiding."
nl.linkedin.com/pulse/mediahuis-gaat-...

Abject | 28-06-17 | 10:22

Hier ga ik even over bellen vanavond. Het is nu nacht op Twitter HQ.

Parsons | 28-06-17 | 10:22

Twitter is kut.
Gat in de markt om een twitter concurrent op te zetten waar wel vrijheid van meningsuiting geldt?

Polska | 28-06-17 | 10:21

Twitter pleegt eigenmoord hiermee. Gelukkig nooit getwitterd en dat zouden er meer moeten doen.

TheseDays00 | 28-06-17 | 10:20

Duck Twacy | 28-06-17 | 10:09
Precies. Twitter bestaat niet uit politieke VVMU-activisten. Twitter is een commercieel Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat uit is op zoveel mogelijk groei en winst en heeft mede daarom ook huisregels die ervoor moeten zorgen dat zoveel mogelijk mensen ter wereld zich er thuis voelen. Je hoeft je daar niet aan te houden maar dan kun je beter overstappen naar een ander commercieel bedrijf anders word je eraf geknikkerd. Leuk is het niet, maar zo werkt het. Daarnaast is Twitter iets voor de elite, opiniemakers met te weinig werk en een handjevol werkloze trollen die samen dit medium nog in stand houden want het grote publiek doet er al jaren niks meer mee. Het is alsof je staat te schreeuwen op je eigen kleine schoolpleintje.

Ardbeg | 28-06-17 | 10:20

Is er weer zo'n naar zweet meurend AFA clubje actief wat hyperactief tweets aan het rapporteren is?

T-Max | 28-06-17 | 10:20

Twitter, kan iemand mij vertellen wat dat is?

JdelaT | 28-06-17 | 10:20

Het lijkt net alsof je Twitter nodig hebt. Hierdoor lijkt het alsof ze belangrijk zijn. Twitter is voor figuren die zich gehoord willen voelen, maar eigenlijk is niemand in hun geinteresseerd. Zonder Twitter blijft de wereld draaien.

TouchSmart | 28-06-17 | 10:17

Gelukkig kunnen we en Frans zelf nog naar de tweets van Frans Timmermans kijken.
En onze uberlords zagen dat het goed was.

Mark_Pugner | 28-06-17 | 10:17

gwitter.com - het nieuwe twitter van geenstijl - gaat nog eens heel groot worden. Of redit. Gaan we daar lekker trollen met zijn allen.

Diep diep triest hoe de VVMU dagelijks sterker onder druk wordt gezet. Er zou een wet moeten komen die censuur door social media partijen verbiedt.

trip666 | 28-06-17 | 10:17

Toch bijzonder hoe in een conglomoraat van democratische lidstaten de EU als socialistisch totalitair project de EU toch nog macht heeft weten te grijpen. De EU: de oudlinkse-faalstaat, vandaag!

arbanafal | 28-06-17 | 10:16

Ben niet zo modern . maar nu snap ik eindelijk waar dat vogeltje overal op slaat.
Twitter .iets moderns om te praten in woorden .
Zoiets als een brief ,ja of een memo ? ja .
Wat een vooruitgang ,zonder zou geen mens kunnen communiceren met een ander .
Blijkt althans zo te zijn ;-)

medelmo | 28-06-17 | 10:16

Dit is niet de schuld van de Amerikaanse vertrutting maar van de EU.Ik noem het smeerpijperij.

Hettiet | 28-06-17 | 10:15

Twitter, alleen handig als je Amerikaans president wil worden.

cat22 | 28-06-17 | 10:14

Dus lanceren we FOS - Freedom Of Speech. Een microblog voor iedereen met 180 tekens! Dat zal ze leren!

Dirk III | 28-06-17 | 10:13

Haha... ik had al eens gezegd op nujij dat het wel op de DDR begon te lijken. En toen zeiden ze van, maar je bent toch nog niet dood. Als 70 jaar geleden de oorlog 1 dag langer geduurd had dan ik niet geleefd. Dan was m'n opa geëxecuteerd door een executie peloton. Die kon waarschijnlijk ook z'n mond niet dicht houden. Verder z'n hele leven blijven staan in de kerk, omdat ie ooit 1 keer voor een Duitser zijn plek moest inleveren in de kerk.

Príncipe | 28-06-17 | 10:13

Mensen om hun mening monddood maken heeft tot nu toe alleen maar geleid tot verzet en extremisme.

litebyte | 28-06-17 | 10:12

Welkom op de animal farm jongens. Maak het jezelf gemakkelijk en loop met de kudde mee, anders kan het wel eens een heel vervelende tijd voor je worden.

Makro777 | 28-06-17 | 10:12

Terwijl Turkije facebook-vrijheid heeft.

Einde van de Domheid | 28-06-17 | 10:12

Twitter: het was leuk zolang het duurde.

koeberg | 28-06-17 | 10:11

De vraag is, wat kunnen we eraan doen?

osolemio | 28-06-17 | 10:11

We moeten maar weer ouderwets pamfletten uit vliegtuigen gaan gooien. Om zo de Europeanen te informeren over het gedrocht EU. Voordat ze alle pleinen volstouwen met enorme standbeelden van Van Baalen en Timmermans. The Horror.

Festucam | 28-06-17 | 10:11

Twitter is er vooral om freelance columnisten en opiniemakers van fulltime dagbesteding te voorzien, waarbij ze vooral elkaar bezig houden met de ophef van de dag.

jawor36 | 28-06-17 | 10:10

Ach twitter en fb (en youtube) zijn de grootste globalisten en tegen vrijheid van het woord, tenzij het in hun eigen straatje past.

FB heeft al 2 keer een account van mij gedisabled, iets te veel shares van onwelvallige anders denkenden vermoed ik. Tijd dat we deze platforms vervangen door iets anders.

Duck Twacy | 28-06-17 | 10:09

Door voormalig voorvechters van vrijheid van meningsuiting zijn een beetje omgeslagen naar vrijheid in het uiten van onze mening.

Bertie Wooster | 28-06-17 | 10:09

Twitteraccount van Erich Honecker-von Mausgeschäft mag wel?

Ben-Bataaf | 28-06-17 | 10:09

Dit gaat de verkeerde kant op. Echt. De vraag is wie hier achter zitten. Het zou zomaar uit extreem-linkse hoek kunnen komen. Daar hebben ze online actiegroepen die hen onwelgevallige meningen massaal aangeven bij Twitter. Op die manier kom je een aardig eind met het monddood maken van politieke tegenstanders. Nog veel verontrustender zou het zijn als hier een overheid achter zit, Europees of nationaal, of een NGO (bijvoorbeeld eentje van Soros).

KlunsJohannus | 28-06-17 | 10:08

Tijd dat GS zelf een Twitter kloon start.

Conan de Rabarber | 28-06-17 | 10:08

Tja, op argumenten hebben de NL-regering en die ongekozen sjaken in Brussel nog nooit iets kunnen winnen.
En dan moet je toch wat.
Zeker als het steeds moeilijker wordt om de staatspropaganda door de burgerlijke strotten te kunnen proppen.
Ik ben vast mijn bruin hemd strijken.

Petrus Poortwachter | 28-06-17 | 10:08

Digitale gebruikers zijn net vee. Dat zullen ze bij GS ook wel begrijpen.

Ravissant | 28-06-17 | 10:07

De EU is hartstikke leuk. Mag ik nu blijven?

MrLahey | 28-06-17 | 10:07

Dat is de druppel. Nu allen naar het dark web!

VuistVolEuros | 28-06-17 | 10:06

Hmm... zeg ik dat al niet de hele tijd, dat iedereen die kritiek heeft op de EU wordt keihard aangepakt.

Príncipe | 28-06-17 | 10:04

Ook in Nederland gaat het nu beginnen: de digitale opmars naar een analoge volksopstand die groter zal zijn dan de Franse revolutie.

Marcello Christiani | 28-06-17 | 10:04

Allemaal terug naar de safespace van Hyves!

Yamapama | 28-06-17 | 10:03

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken