Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Allemaal in de schulden. Bedankt, overheid

Voor de Heitinga-clan is het nog even wennen, die Voedselbank, maar ook mensen zonder bord voor hun kop hebben het lastig. Volgens de jaarcijfers van de vereniging voor schuldhulpverlening is de overheid vaak de oorzaak van schulden. Niet de moslims, niet de vrouwen, niet GeenStijl. "Het is allemaal zo ingewikkeld geworden dat mensen bijna onbewust in de schulden komen." Grote goh, omdat we een jaar geleden in hetzelfde schuitje dobberden en er sindsdien dus nada veranderd is. Bureaucratie hè, want als je problemen wil aanpakken, hoe krijg je sociale zaken, financiën en justitie in hemelsnaam op een lijn? Zoals u wel kon verwachten boeit het de vvd en Mark 'geen cent meer naar Griekenland' Rutte sowieso geen klap: ga maar harder werken en verder niet zo zeiken. Kijk maar mee, vanaf 18.15 uur op d'n NPÖ. Gaaf land, toch?

Reaguursels

Inloggen

Nederland is veel armer dan de meeste mensen denken en de overheid is daar mede schuldig aan. Tjonge jonge, wat zijn we rijk met elkaar. Een rijk land met steeds meer mensen die niet meer rond kunnen. Voedselbanken (!) worden normaal gevonden in een rijk land. Laat 1 politicus dat maar eens uitleggen zonder gestamel, gechutter en de woorden "ja maar". Veel mensen gaan niet eens naar de voedselbank om nog een beetje trots te bewaren (onnodig, is niets mis mee als je door de situatie gedwongen wordt). Dat de overheid een rol speelt is duidelijk. Alle partijen willen graag dat de mensen wat meer gaan sparen. Zelf opvangen van tegenvallers zoals het vervangen van een wasmachine. Diezelfde overheid wijst een verzoek om kwijtschelding van een deel van de milieuheffingen af omdat iemand een beetje te veel heeft gespaard. We hebben het hier over spaargeld minder dan 1000 euro. De enige remedie is dat mensen hun spaargeld van de bank halen tot net onder het toegestane bedrag. Een alternatief is om het geld lekker over de balk te smijten. mensen komen weer in aanmerking voor alle kortingen, vraag een nieuwe (2e hands) wasmachine aan bij de gemeente als die stuk gaat en zit je echt diep in de shit, probeer schuldsanering te krijgen (gaat ook al niet goed in 9 van de 10 gevallen) en laat via de gemeente dan proberen dat je van de schulden afkomt. Maar ja, oprotpremies van faal-bestuurders (hoi Hefpunt) moeten ook betaald worden en gemeenten moeten hun gaten ook dichten door uit de hand gelopen hobby-projecten (Forum Groningen). Gemeenten willen de burgers helemaal niet helpen die het nodig hebben. Het begint er al mee om zelfs in dit digitale tijdperk, waar de belastingdienst alles al weet, de aanvragen op papier met papieren kopieën in te laten dienen (ontmoedigingsbeleid).
De landelijke politiek heeft geen idee wat er lokaal gebeurd en aangerommeld wordt door de lagere overheden. Daarom zijn ze niet in staat ook maar enig beleid goed neer te zetten en zijn veel burgers gewoon slachtoffer van overheidsfalen.

Ruikbaard | 16-05-17 | 11:34

opzetje: Alle minima aan het Máximaplan.

hallevvezool | 16-05-17 | 09:48

@mijzelf 08:27 en Eefje
Hmm gaat eea niet goed mbt het tegeltjes zetten.
Misschien beter eerst maar eens paar uur slapen is beter denk ik.
*gapen en scheel kijken doet *

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 08:46

@NRJESSUP
*Red alert*
Nu kan ik mijzelf best vinden in bepaalde gevallen van geboortebeperking maar liever de specificatie wat nauwer aub.
U schetst met mensen met financiële kwalen een nogal brede groep mensen hoor.
Voordat we het weten zijn er allerhande andere kwalificaties aan de orde.
*iets met 45kg en een berg herinneren doet *

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 08:37

Overigens meegemaakt in een tijd dat het niet zo goed met me ging: miste twee deelbetalingen van de gemeentebelasting (had geen inkomen en geen studiefinanciering meer). Eist de gemeente het hele resterende bedrag aan deelbetalingen ineens... Gelukkig kon ik lenen bij familie en vond snel een baan (uitkering aanvragen was op dat moment mijn eer te na). Maar hoe denkt de overheid het goede voorbeeld te geven met dat soort praktijken? Niet vragen: hoe komt het dat u niet kunt betalen en kunnen we een regeling treffen of zou u niet een bijstandsuitkering aanvragen of kunnen we u helpen aan een baan? Nee: betalen kreng.

Wol | 16-05-17 | 08:33

Pierrepoint | 15-05-17 | 21:34
Nog even ter aanvulling voordat je denkt dat ik echt één of ander extreem-links figuur ben. ;)
|
Het is niet zozeer dat ik er tegen ben dat mensen schulden aangaan of dat men winst maakt daarop. En natuurlijk moet in principe iemand gewoon z'n schulden betalen. Maar iemand die bij voorbaat geen moeite doet om te controleren wat iemand kan betalen, of zelfs weet dat iemand een schuld niet kan betalen, is voor mij geen voorstander van vrije markt of kapitalisme, noch ondernemerschap, maar gewoon bezig met een vorm van oplichting en ter kwader trouw.
|
Dus wat mij betreft zou een schuld altijd ofwel een onderpand moeten hebben waarbij als de waarde van dat onderpand teniet gaat buiten schuld van de schuldenaar ook de schuld weg is (zoals de huissleutel inleveren bij je bank op een "no recourse" hypotheek in de VS) of gebaseerd moeten zijn op een percentage van iemands besteedbaar inkomen, net zoals aandelen: gaat het goed met het bedrijf maak je meer winst\dividend, gaat het slecht krijg je minder of niks. Op z'n minst moet een lening te betalen zijn uit het inkomen dat iemand heeft bovenop het bestaansminimum. Iemand geld vragen wat hij letterlijk niet kan betalen zonder z'n eerste levensbehoeften te moeten laten zitten lijkt me eveneens onmenselijk en niet praktisch.

Wol | 16-05-17 | 08:29

-weggejorist-

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 08:27

Gek hè, als de oplossing voor mensen die niet betalen een hogere rekening sturen is. Als ze het echt niet kunnen betalen zit je direct in een negatieve spiraal waar je nooit meer uit komt.

nooitgrappig | 16-05-17 | 08:10

Tja, dat hele boetesysteem is ook van de gekke. Betaal je niet, maken ze de boete hoger. En nog eens. En nog eens. Op het moment dat duidelijk wordt dat je niet kan (of wilt) betalen komen ze met je een busje halen om achter de tralies te belanden. Maar denk nou niet dat je dan je straf voldaan hebt, want die boete met alle verhogingen moet je dan nog steeds betalen. Loonbeslag, bankrekeningen geblokkeerd waardoor de huur, energie en andere vaste kosten niet meer overgemaakt kunnen worden en dan ben je officieel compleet f*cked.

Omwille van dat oude brommertje dat onverzekerd in de kelder staat...

Pierre Tombal | 16-05-17 | 07:53

Nederland heeft een cultuur (gekregen) die gericht is op het makkelijk laten maken van schulden. Ter illustratie; hypotheekrenteaftrek, makkelijke aanschaf van mobiele telefoons door jeugdigen, etc etc. Vroeger kon je zelfs postkrediet beleven, krediet per post afsluiten bij Scheringa. Van de opbrengsten is onder meer het AZ stadion betaald. Kun je nagaan.Vooral bedrijven als Wehkamp en neckermann zijn hier ook voorbeelden van. Richten zich het liefst op de zwakkeren, lokken hen met leningen de schuldmolen in en klaar is kees.

De schuldenindustrie speelt hier handig op in. Een schuld die beheersbaar is, is binnen een paar maanden onbeheersbaar geworden. Exploten, aanmaningen etc en de schuld is makkelijk vervijfvoudigd of zelfs meer. laatst was daar een docu over, vrij interessant.

Enige oplossing is dat bedrijven die 'zwakkeren' makkelijk schulden maken, straffen door hen het risico van niet-betaling te laten betalen. Maar daar heb je een overheid nodig die er voor de burgers is, en niet voor de EU. En daar zitten wij nu eenmaal mee opgescheept. Beste oplossing is hierboven genoemd, leren budgetteren en leren sparen. Maar dat wil de overheid natuurlijk niet. Hoe netter de burger gaat worden, hoe absurder de boete gaat worden.

Zo heb ik eens een agent een bekeuring zien uitschrijven voor een bestuurder die geen ruitensproeivloeistof meer in zijn auto had.N Dat had de agent waargenomen bij een controle toen betrokken bestuurder zijn ramen wilde schoonmaken... Dat is het beleid van de overheid!

RenHoek | 16-05-17 | 07:34

En dan nog eens wat: in Nederland woont een grote groep mensen die geen volledige AOW-uitkering ontvangen. Eenvoudig omdat die groep geen vijftig jaar in Nederland heeft gewoond. Je moet immers vijftig jaar ' AOW-opbouw' hebben om een volledige uitkering te krijgen. In plaats van dat aan die grope luid en duidelijk wordt verteld dat ze ZELF verantwoordelijk zijn voor een Oudedagsvoorziening, wordt er weer een aparte uitkering voor die groep verzonnen. Natuurlijk betaald uit de algemene belastingmiddelen.
link:http://www.geennieuws.com/2011/10/bent-u-65-plus-en-allchtoon-gefeliciteerd/

theo-is-dood | 16-05-17 | 07:24

Marco Florijn was wethouder van de PV.DA in twee grote steden. Zijn partij is mede-verantwoordelijkheid voor een systeem van het rondpompen van allerlei toeslagen, kwijtscheldingen en subsidies die de onderklasse in een systeem van overheidsafhankelijkheid gevangen houdt.

Zie:Leven aan de onderkant
het systeem dat de onderklasse instandhoudt ; auteur Theodore Dalrymple

theo-is-dood | 16-05-17 | 07:16

@Solar666 | 15-05-17 | 18:07

Ik ben het roerend met u eens. Eerlijk gezegd moeten mensen ook het aloude sparen weer oppakken en lenen uitstellen.

RenHoek | 16-05-17 | 07:13

Ach, zolang het aantal miljonairs toeneemt, of het gemiddelde inkomen toeneemt gaat het toch goed met ons land?
Not. Het kan ook zijn dat er steeds meer zorgmijdende Henk en Ingrids zijn er die niet meer bij kunnen en er aleen iets teveel haves en don't haves komen. Het hangt dus er vanaf of je naar de pieken of de dalen kijkt.
Laat je niet bedonderen door Haagse praatjes over procenten en gemiddelden. Gewoon kijken hoeveel ellende er is.

kloopindeslootjijook | 16-05-17 | 07:06

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:16
Dat is met uitzondering van de deurwaarders die uit naam van onze overheid op pad gaan. Die hebben geen gerechtelijke uitspraak nodig. Deze hufters dreigen ook vrolijk met beslag op een leefgeldrekening en beslaglegging van 100% van het loon. Loonbeslag is hooguit mogelijk tot de beslagvrije voet, en leefgeld mogen ze ook niet aankomen. Immers moeten mensen de huur kunnen betalen en eten op de plank hebben.

TheLuggs | 16-05-17 | 05:51

Daarom hebben wij islamisering van NL nodig, zodat schulden verleden tijd worden. Schulden en rente is haram.

Kaan78 | 16-05-17 | 05:08

-weggejorist-

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 03:56

-weggejorist-

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 03:55

-weggejorist-

D-Fens_1963 | 16-05-17 | 03:54

Werken loont echt niet , ik heb er met mijn neus bovenop gestaan een integratie gezin kreeg woning deze moest ingericht worden dit gezin kreeg 5000 euro en moest binnen twee dagen alles aangekocht te hebben ? waarom binnen twee dagen zet de gemeente dit als onkosten post als bedrijf's uitje ?na 6 jaar werd het appartement verbouwd door de gemeente alle bewoner's van dit complex kregen verhuiskosten en bij terugkeer een vergoeding om alles weer in te richten nog een keer 5000 euro , Rutte heeft gelijk Nederland is een verschrikkelijk gaaf land , behalve voor de hard werkende idioten.

Jetstream | 16-05-17 | 02:56

Heeft u wel eens ingetikt bij de toeslagen shit ,bv. iemand heeft 41 jaar non stop gewerkt dus gaat eerder met pensioen , u krijgt de melding bij de toeslagen shit u bent eerder gestopt met werken u hebt recht op niks , anders vertaald u bent slaaf van de overheid dus door werken tot de dood ons scheid . Het gratis geld krijgen is toch beter geregeld u krijgt alles gratis tot de dood ons scheid , betaald door de niks krijgend 41 jaar non stoppende idioten.

Jetstream | 16-05-17 | 02:09

Dat ik de term roverheid nog eens zou gebruiken zeg...

Incasso met Kafkaiaans geweld; Ruben Munsterman met Jesse Frederik bij Cafe Weltschmerz; Ruim 18000 man in de bak 'door' wetswijziging, schuld en boete.
www.youtube.com/watch?v=whjrRafqVgg

001_Mills | 16-05-17 | 00:14

@Wienerschnitzel mit | 15-05-17 | 22:17
Voortaan aan de portier van het Gemeentehuis afgeven, die schrijft gelijk een ontvangstbevestiging voor je uit. Onderwerp mag je zelf bepalen dan schrijft hij dat er voor je op!

Beroep = Boerenlul | 16-05-17 | 00:12

Ik voel me schuldig. Geld dat ook?

Rest In Privacy | 16-05-17 | 00:03

Naast de steeds sneller groeiende onderklasse een steeds groter wordende groep gewetenloze parasitaire aasgieren die de net-niet middenklasse met graagte de laatste trap in de rug geeft voor eigen gewin. Zo ver is het al.

Finn | 15-05-17 | 23:56

@Lief Meisje | 15-05-17 | 22:30

Zó vreselijk herkenbaar.
Voor de goede orde: van BRUTO € 3000,= (wat maar een héél kleine minderheid van de SHV-cliënten überhaupt weet binnen te harken) hou je - afhankelijk van gezinssamenstelling / omstandigheden - op z'n best zo'n € 1800,= netto over, en dan moeten alle vaste lasten er nog vanaf. Begin er maar eens mee om DAT eens duidelijk te maken aan de goegemeente.

En wat je zegt... iedere keer weer als ik op huisbezoek kom bij een cliënt tref ik daar spullen e.a. aan die IK dus niet kan betalen.
Enorme televee, auto voor de deur, iPhones, abo's op betaalde sportkanalen, enorme honden die een godsvermogen aan vlees per week opvreten, enzovoorts.

* schudt hoofd *

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 23:26

Ben nog van de generatie zelf broek op proberen te houden die altijd aangaf dat wanneer je het niet op je bank hebt staan het ook niet moet willen betalen of kopen, behalve eventueel 1 hypotheekje om te kunnen wonen. Geen geld, kun je het niet kopen. Schulden zijn niet normaal en zijn geen financiële ruimte.

Jan, Leiden | 15-05-17 | 23:06

@ EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:30

Hopelijk zijn we hier dan ook meteen klaar met het imago dat bewindvoerders/SHV'ers "softe linkse probleemknuffelaars" zijn.
IK DUS NIET, en volgens mij @Lief Meisje evenmin.

Haha, ik denk tevergeefs ;-). Word nog steeds 'geitenwollensok' genoemd door mijn familie. Mijn collega's vinden mij dan weer behoorlijk rechts.

Ik ben het trouwens met je eens dat budgetteren een schoolvak zou moeten worden.
Het gaat zo vaak mis, mensen denken vaak ruim € 3.000,- netto over te houden wanneer ze gaan werken. Hoe ze aan dat idee komen?

Wat ook een probleem is; de instelling van mensen. Vakanties, grote tv's en auto's zijn niet de norm. Zeker niet als je (al jaren) op de bank zit met een uitkering.
Nu het vakantiegeld eraan zit te komen schreeuwt iedereen weer moord en brand wanneer ik een deel aan de schulden wil besteden!

Lief Meisje | 15-05-17 | 22:30

Hm, doet me denken aan een donkere periode in m'n bestaan. na scheiding alles kwijt, kwam in Gemeente Haarlemmermeer wonen, bijstand en toeslagen wilden maar niet vlotten, gemeente betaalde simpelweg niet!
Wat je ook aan de balie afleverde aan kopieen, steevast hetzelfde liedje: nooit ontvangen mijnheer. Kijk, zo ga je als burger die al in de shit zit, steeds meer de shit in, door dat gajes bij zo'n gemeente, zoals dus die Haarlemmermeer, walgelijk.

Wienerschnitzel mit | 15-05-17 | 22:17

Soms hebben mensen gewoon vette pech doordat ze ziek zijn geworden, hun baan zijn kwijtgeraakt of als zzp-er failliet zijn gegaan. Die WW of WIA is nog behoorlijk luxe, als je bedenkt dat niet iedereen in zo'n situatie na afloop van die uitkering recht heeft op bijstand. Mensen die geprobeerd hebben onafhankelijk te zijn van de overheid (eigen toko of koopwoning), die motten ze niet.

Schaaldier | 15-05-17 | 22:02

Pierrepoint | 15-05-17 | 21:34
Ondanks "pacta sunt servanda" om het in bot Nederlands te stellen: "van een kale kip kun je geen veren plukken". Dat je een ander verplicht te betalen voor een product als huur of rente, ok. Maar iemand meer laten betalen als huur of rente over een product dan ze uit hun inkomen kunnen betalen. Niet ok qua moraal en ook praktisch zinloos.

Wol | 15-05-17 | 21:44

@Wol | 15-05-17 | 21:14
Leuk dat ondernemersrisico... maar als de situatie van de klant wijzigt? Contracten moeten worden nagekomen, anders is er ook geen eigendomsrecht. Wat u voorstelt, betekent een communistische samenleving; dat is al eens geprobeerd...

Pierrepoint | 15-05-17 | 21:34

Basisinkomen ter hoogte van het (echte) bestaansminimum voor een individu. Betalen van (rente op) schulden die niet uit het inkomen daarboven kunnen worden betaald teniet verklaren. Probleem voor de schuldeiser om te zorgen dat zijn klant\slachtoffer daar geen gebruik van kan maken. Ondernemersrisicio.

Wol | 15-05-17 | 21:14


Heeft Duitse herder als gereageerd dat het in Denemarken allemaal veel beter is ?

Rammstein | 15-05-17 | 21:05

Het is dat Gl niet aan de macht gekomen is samen met D66 anders hadden we binnen een paar jaar geen voedselbanken meer maar een groot gedeelte van de bevolking die het zou moeten doen met VOEDSELBONNEN.

Toontje-lager | 15-05-17 | 21:02

Ah verkeerde artikel

P-unit | 15-05-17 | 20:58

-weggejorist-

P-unit | 15-05-17 | 20:57

@Akiron | 15-05-17 | 20:34
Het is niet zozeer een hekel aan de eigen burgers, maar een honger naar nieuwe burgers, nieuw stemvee!
De nieuwe burgers zijn ongeletterde / onmondige zandbakbewoners of afrikanen, degenen die vertrekken mondige europeanen. Dit is mooi meegenomen: de bevolking wordt makkelijker te bespelen....
Dit schuldenmechanisme is slechts een van de gereedschappen in de gereedschapskist van de bestuurlijke kaste....

Pierrepoint | 15-05-17 | 20:49

Een fundamenteel probleem in Nederland (of Europa) is de weg-met-ons-mentaliteit met een overheid die een hekel aan z'n eigen burgers heeft. Geld wordt aan alles en iedereen weggegeven alsof het niets is, en de eigen burgers kunnen zich blauw betalen en de tyfus krijgen.

Akiron | 15-05-17 | 20:34

Weg met de Nederlanders. Het werkt.

Rest In Privacy | 15-05-17 | 20:22

De toeslagen zijn een enorme boosdoener. Al wat je het ene jaar krijgt mag je het andere jaar terugbetalen. Vooral met dat flexibele werken van tegenwoordig is niet te voorspellen wat je jaarlijks verdient. Het is een krankzinnig rondpompen van geld. Beter om tot bijvoorbeeld 20.000 per jaar geen belasting te heffen en geen enkele toeslag meer te betalen. Sowieo snoeien in dat woud van belastingen. Schaf de verplichte 'verzekering' die geen verzekering is af en laat mensen zelf op maat gesneden pakketten afnemen bij particuliere verzekeraars. De overheid is onze grootste vijand gebleken.

TheOneWhoKnocks | 15-05-17 | 20:17

Gemeentes zijn namelijk niet geinteresseerd om hun burgers te helpen.
Ze zijn enkel bezig met zoveel mogelijk geld in hun pot houden.
Met alle gevolgen van dien.

alphapapatango | 15-05-17 | 20:17

Beroep = Boerenlul | 15-05-17 | 17:51
En zo is het ook.
En iedereen heeft dit allang voorspeld natuurlijk;dat het fout zou gaan.

alphapapatango | 15-05-17 | 20:16

OMG breek me de bek niet open!!
Ik heb nooit schulden gehad, nog niet een duppie... totdat ik te maken kreeg met instanties waarvan je juist mag verwachten dat ze je toch helpen in nood maar het tegendeel is waar. Zij maakten meerdere fouten waardoor ik ineens veel geld terug moest betalen en dus ineens door andermans fout wel in de schuld kwam te zitten. Inmiddels gelukkig opgelost maar wel een hoop ellende van gehad.

sjeetje | 15-05-17 | 20:15

Nederland zakt ook steeds verder weg op de lijst die betrekking heeft op kinderrechten.

Dat krijg je als de jeugdzorg laat regelen door verstandelijk gehandicapten(ook wel bekend alszijnde ''ambtenaren'') van gemeenten.

alphapapatango | 15-05-17 | 20:14

Probleem is dat mensen niet leren budgetteren. Dat zou eigenlijk al op school moeten gebeuren, wat komt erin, wat gat eruit, waar gaat het naartoe, wat blijft er over en wat kan ik ( en vooral, wat kan ik niet ).
Kopen en later betalen is in deze tijd een drama, vanwege die arbeidsonzekerheden, flexwerk en continue veranderende regels. Mensen hebben behoefte aan een bepaalde soort van zekerheid, pas dan durf je risico's te nemen. En de overheid heeft sinds Paars die zekerheden in de uitverkoop gedaan, alles om zoveel mogelijk geld binnen te harken en ook zoveel mogelijk geld naar Brussel en bodemloze putten over de rest van de wereld uit te strooien. Aanzien kopen en mooi weer spelen, dus, met het geld en over de rug van de Nederlandse burgers. En zolang we Pro-Europees en "liberaal" blijven stemmen gaat het van kwaad tot erger...

Graaisnaaiert | 15-05-17 | 19:46

Het volk krijgt de regering waar het om vraagt.Zolang men op gevestigde partijen blijft stemmen zal er NIETS veranderen

klaasm | 15-05-17 | 18:07

ik denk eerder dan ons kiesstelsel het probleem is. er zijn teveel smaken om uit te kiezen en geen drempel. dus we zitten na elke verkiezingen weer opgescheept met een slap aftreksel van niet daadkrachtige compromissen. ik denk dat nederland er beter van zou worden als we er een verkiezingsronde aan toe gaan voegen. met de eerste mag iedereen mee doen en de beste 4 bijvoorbeeld gaan het uit vechten in de finale. en de winnaar gaat regeren. het voordeel is dat het duidelijker word voor de kiezers wie verantwoordelijk is geweest voor het beleid (want laten we eerlijk wezen de pvda is terecht genadeloos afgestraft en de vvd is er onterecht met wat kleerscheuren van afgekomen). het systeem wat we nu hebben werk in mij ogen gewoon niet. het levert totaal geen daad kracht en werkt eigenlijk alleen maar politieke spelletjes in de hand.

wth was dat | 15-05-17 | 19:45

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:30
Ik denk dat als je met dit soort kwesties moet dealen, je snel realist wordt.
Voor mij is het "hobby" voor U de dagelijkse praktijk.

Berbaar | 15-05-17 | 19:35

SP is er ook nog natuurlijk, maar durft de VVD66 waarschijnlijk niet aan.

lady blabla | 15-05-17 | 19:35

Rutte en de vvd hebben, voor de verandering, gewoon gelijk. Schulden komen bijna altijd door je eigen handelen. Je geeft namelijk meer uit dan je terug kan betalen.
Studenten moet al helemaal niet zeiken met dat sociale leningstelsel.

Hunter S. Thompson | 15-05-17 | 19:34

Toen Wilders 4 jaar geleden zijn poot stijf heidl werd er gezegd dat hij wegliep .
Nu doet Jessica het zelfde, dus Groen Links zijn weglopers en durven geen verantwoordelijk aan.

shimanski | 15-05-17 | 19:32

@Berbaar | 15-05-17 | 19:20

:-) :-) :-)

Hopelijk zijn we hier dan ook meteen klaar met het imago dat bewindvoerders/SHV'ers "softe linkse probleemknuffelaars" zijn.

IK DUS NIET, en volgens mij @Lief Meisje evenmin.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:30

Beroep = Boerenlul 17:51
Uw verhaal klopt aardig. Aanvulling: ZZP-ers die om hulp vragen en een oudedagsreserve hebben in de zogenaamde derde pijler (lijfrentepolissen) worden gedwongen deze eerst op te eten, ondanks dat de met veel gejuich ontvangen Participatiewet (van PvdA onbenul Jetta Klijnsma) deze oudedagsreserve juist zou beschermen. De gemeentes proberen met allerlei vieze trucjes vooral autochtone burgers niet te helpen.

Wekkertje | 15-05-17 | 19:27

@Lief Meisje | 15-05-17 | 19:13

Ik heb zelfs mensen wel eens moeten aanbevelen om maar een dagje minder te gaan werken, omdat ze dan netto meer overhielden aan toeslagen en kwijtscheldingen... ZIEK!!!

Maar het werk is inderdaad fantastisch.
Je moet creatief zijn, zoeken naar niet-zo-voor-de-hand liggende oplossingen, enzovoorts.
Alleen jammer dat het zo slecht betaald wordt, haha.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:25

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:02
Shhtttt laten we dat stilhouden.
Doet mijn "reputatie" als GS hardcore reaguurder geen goed namelijk ;)
Maar serieus, ik begrijp wat U bedoelt.
Het is de 1% die echt geholpen is en/of dankbaar is waarvoor men dit doet.
Compenseert ruimschoots voor de 99% die niet geholpen wil of kan worden.

Berbaar | 15-05-17 | 19:20

Tja, als er zo ondertussen 15.000 euro per Nederlander (alleen al) naar de EU gegaan is dan moet je je niet verwonderen dat je geen leger meer hebt, de bejaarden aan hun bed moet binden en je sociaal stelsel in elkaar zakt. Onder andere.

Wekkertje | 15-05-17 | 19:20

Macht deurwaarders in Nederland is absurd.

@Schemerlamp | 15-05-17 | 19:04

Onzin. Voordat een gerechtsdeurwaarder ook maar iéts kan doen ligt er al een gerechtelijke uitspraak over de correctheid van de onderhavige vordering - oftewel een exploot.
Verwar de deurwaarder aub niet met het incassobureau.
Dàt zijn in voorkomende gevallen inderdaad 'cowboys'.

Zou u het leuk vinden om een product of dienst geleverd te hebben, waar u vervolgens dus niet voor wordt betaald?
Ik bepaald niet, en ben dus blij dat er in dit soort gevallen deurwaarders beschikbaar zijn om mij te helpen om ook daadwerkelijk de centen te ontvangen waar ik dan dus ook gewoon recht op heb.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:16

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:59

Precies zo hier.
En sinds ik dit werk doe nog veel rechtser geworden ;-)
Vind het moeilijk om te zien dat zoveel mensen met precies deze intentie de boel lopen te zieken en van alle kanten toeslagen, kwijtscheldingen en bijzondere bijstand krijgen.
Terwijl er ook mensen zijn die echt een foutje hebben gemaakt of flinke pech hebben gehad en de schouders eronder willen zetten maar worden ontmoedigd...
Werken loont niet eens, ik durf te zeggen dat het in bepaalde gevallen gewoon wordt afgestraft.

Lief Meisje | 15-05-17 | 19:13

Schemerlamp | 15-05-17 | 19:04
Dat klopt als een zwerende vinger.

botbot | 15-05-17 | 19:08

Wat dat betreft hebben onze oosterburen de financiële bescherming in een vrowgtijdig stadium beter geregeld en is het meer gericht om er op een humane manier zelfstandig uit te komen.
Macht deurwaarders in Nederland is absurd.

Schemerlamp | 15-05-17 | 19:04

Goh, 2 maanden ouwehoeren (Sorry Edith, niet jij) om te ontdekking dat GroenLinks zich buiten de realiteit bevindt. Zou één van de bij de onderhandelingen betrokken personen dat niet van de voren geweten hebben?

Orakel1958 | 15-05-17 | 19:03

Bij de inburgeringslessen een helder beeld geven over de belastingplicht van slachtoffers met een betrekking.
Iedereen met aspiraties voor betaald werk haakt gelijk af, degene die overblijven weigeren omdat zij duidelijk afhankelijk wensen te blijven van de sociale voorzieningen, probleem opgelost

hovawart | 15-05-17 | 19:03

@Berbaar | 15-05-17 | 18:56

Dank je, lievvv!

Naast alle problematiek is het ook heel erg dankbaar werk - ik word er dus echt heel erg blij van als ik merk dat ik in voorkomende gevallen mensen echt kan helpen, stimuleren, om verandering aan te brengen.

Heel soms lukt dat nog ook. En daar doe je het dus voor.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 19:02

Verrassend. En die linkse køtkar gaat alleen maar zwaarder worden..

AzeinZijkster | 15-05-17 | 19:02

@Lief Meisje | 15-05-17 | 18:50

:-)
Nou, werken wordt wel gestimuleerd - in ieder geval door mij, voor de cliënten die aantoonbaar hun handjes laten wapperen, daar loop je toch net ietsje harder voor - maar het levert - netto - gewoon geen ene donder op.

En dat is dus precies de reden waarom ik een rechtse rakker ben, terwijl werkzaam in de zogenaamde 'hulpverleningssector'.

WERKEN MOET LONEN!!!

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:59

You load sixteen tons, what do you get
Another day older and deeper in debt
Saint Peter don't you call me 'cause I can't go
I owe my soul to the company store

Croisantneuf | 15-05-17 | 18:59

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:51
Ik benijd U niet maar U doet wel erg zinvol werk!

Berbaar | 15-05-17 | 18:56

@Watching the Wheels | 15-05-17 | 18:43
Ik vond die hypotheekjes eigenlijk wel mee vallen hoor.
HRA moet binnen een jaar of 10 helemaal afgeschaft worden, misschien alleen voor starters gedurende een beperkte periode.

Berbaar | 15-05-17 | 18:54

Vakantievieren kost een berg centen, zeker als je voor onbepaalde tijd in een all-inclusive resort verblijft, op andermans kosten, en daar niets voor teruggeeft, behalve wat overlast en incidentjes. Voor een volk dat "gered" is kijken ze niet echt vrolijk ..... maar dat kan komen door de verkeerde voorstelling die er word geschetst in de AZC's, waardoor de verwachtingen anders uitpakken zijn dan de werkelijkheid, dat de draagkracht van de EU deze weelde niet kan dragen, omdat je een gulden maar 1x kunt uitgeven,(een euro daarentegen........)een kniesoor die de realiteit ziet.

hovawart | 15-05-17 | 18:51

@Berbaar | 15-05-17 | 18:34

Yep, mee eens. Er zijn inderdaad zat cliënten die gewoon ècht niet te helpen zijn. Vervallen iedere keer weer in dezelfde fouten.

Daarom dus: BUDGETTEREN als verplicht vak op school!
Echt, ik heb ooit een 'onderzoek' gelezen waarin de gemiddelde 14-jarige dacht later fluitend ongeveer € 5000,= per maand te gaan verdienen.
Ja, haha. Had je gedacht... de meesten mogen blij zijn als ze ooit de helft van dat bedrag maandelijks mogen ontvangen.

Veel mensen - in ieder geval mijn cliënten - hebben gewoon geen flauw idee over wat er maandelijks binnenkomt, en wat er sowieso aan vaste laten uitgaat.

Maar dus wel iedere keer die nieuwe smartfoon, want "anders-hoor-je-er-niet-bij".
En wat te denken van de autoverslaving. Ongelooflijk.
Natuurlijk mag je die auto in de SHV houden, als die noodzakelijk is om je werk te bereiken.
Toch breekt iedere keer weer de pleuris uit als ik volstrekte werkloze bankhangers, met tienduizenden euro's schuld, ervan probeer te overtuigen om dat peperdure ding eens wèg te doen.

Het is me het vakje wel, kan ik je vertellen. ;-)

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:51

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:32
Jeetje, ik ben het zowaar helemaal met Uw tegel eens.
Ook ik zie vanuit mijn werkzaamheden bij een stichting die zich inzet voor kinderen in een achterstandssituatie, soms zeer welwillende mensen die helemaal vast lopen.
ZT gaat pas direct naar de verzekeraar als de achterstand immens is en HT zou natuurlijk altijd direct naar de verhuurder moeten.
Tot slot moet werken natuurlijk lonen maar of we dat gaan zien met de aanstaande coalitie waag ik te betwijfelen.

Berbaar | 15-05-17 | 18:51

@EefjeWentelteefje

Dag collega ;-)

Je hebt helemaal gelijk! Werken wordt in NL niet gestimuleerd. Da's inderdaad te gek voor woorden...

Lief Meisje | 15-05-17 | 18:50

Je goudt netto net genoeg over om te overleven, dus met een klein foutje ga je al onderuit.

Gewinflipt | 15-05-17 | 18:48

@Berbaar | 15-05-17 | 17:57
Denk je dat ze afgelost hebben :)? Verder afbouwen HRA mee eens, zou nu niemand echt raken en zet rem een beetje op ontwikkeling nieuwe bubbels.

Watching the Wheels | 15-05-17 | 18:43

400.000 burgers kunnen de maandelijkse zorgpremie niet ophoesten.
Van een kwart van de bejaarden de huur niet.
Gaaf land.

Festucam | 15-05-17 | 18:41

@EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:16
Ik weet waar U over spreekt maar sommigen zijn niet te helpen.
Heb soms nieuwe medewerkers die uit een uitkeringssituatie komen.
Dan kan je 10x uitleggen hoe je dat verstandig afhandelt en waarschuwen dat ze geen geld moeten uitgeven waar ze (uiteindelijk) geen recht op gaan hebben.
Maarja doet men toch, gevolg loonbeslag, administratief gezeik en uiteindelijk trap je dergelijke types er toch sneller uit dan een oppassende huisvader.
Gewoon weer mensen leren met geld om te gaan, wat het gevolg is als er geïncasseerd moet worden en dat lenen grote gevolgen kan hebben.
Misschien moeten we weer toe naar (sommige) mensen aan het einde van de week een envelopje met salaris te geven.

Berbaar | 15-05-17 | 18:34

@Lief Meisje | 15-05-17 | 18:23

Zeer herkenbaar, collega :-).

Wat ik altijd uitermate treurig vind, zijn die cliënten die dus wèl hun best doen. De mensen die inderdaad van uitzendbureau naar uitzendbureau hobbelen voor de meest miserabel betaalde baantjes - en er dan achter komen dat dat werken dus netto nauwelijks lonend is, want minder HT, minder ZT, minder kwijtscheldingen, nou ja, u weet het wel.

Dáár ligt volgens mij - naast natuurlijk de al eerder genoemde elementen - de voornaamste oorzaak van het schuldenprobleem: werken loont dus zowat niet.


Echt, zó triest als je dan zo'n bijstandsmoeder (allochtoon, door voormalige echtgenoot in elkaar gemept, enige tijd in Blijf-van-mijn-Lijf-huis gezeten en na de scheiding achtergebleven met een bak schulden van meneer) aan de lijn krijgt, die inmiddels bij de Appie achter de kassa is gaan zitten, en dan je dan hoort: "maar ik hou dus nu eigenlijk minder per maand over?!"

Met dié mensen heb ik dus wel degelijk medelijden.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:32

Dit soort berichten komen iedere 4, 5 jaar langs. De overheden die van elkaar niet weet hoeveel schulden er bij een burger zijn en dan de beslagvrije voet op salaris, toeslagen etc. zelf fors overschrijden. Of malafide duro's die veel te hoge kosten in rekening brengen. De Kamer is dan weer geschokt. Die zijn al 20 jaar bezig met wetgeving hierover. Prutsers.

Festucam | 15-05-17 | 18:24

Dit vind ik eerlijk gezegd niet zo'n sterk artikel. Ik ben zelf schuldhulpverlener, ons kantoor heeft zo'n 600 cliënten en misschien zo'n 25 gevallen waar je medelijden mee zou kunnen hebben. Voor de rest? 'Tokkies' en 'kampers' die nergens iets om geven. Ook bestaat zo ongeveer één derde van ons cliëntenbestand uit Nederlanders met buitenlandse afkomst of mensen met een verblijfsvergunning. Het spijt me maar het is nu eenmaal zo.
Deze mensen krijgen na een regeling van 3 jaar een schone lei, niets te klagen dus, ze zouden juist enorm dankbaar moeten zijn! En de schuldeisers? Die kunnen fluiten naar hun geld...

Lief Meisje | 15-05-17 | 18:23

@Graaier | 15-05-17 | 18:06
De opbrengst en dat legt men uit in de videolink boven is 873 Miljoen de kosten van onverzekerde schade door niet verzekerden 6,6 Miljoen.

Waar het eigenlijk om gaat is natuurlijk mag je onverzekerd niet deelnemen aan het verkeer. Nu wordt echte geconstateerd dat u in gebreke bent als het kenteken nog geregistreerd staat niet of u deelneemt aan het verkeer. Indien u om wat voor reden (zelfsloop) geen vrijwaringsbewijs heeft bent u eeuwig de lul, er is geen stop mogelijk.

Beroep = Boerenlul | 15-05-17 | 18:23

klaasm | 15-05-17 | 18:07
Waarom moet de overheid uw broek ophouden?
Waarom moet de overheid de overheid er voor zorgen dat u uw geld doelmatig besteed?
Waarom moet de overheid er voor zorgen dat u in een uitkeringstoestand geen PL af kan sluiten.
De uitkeringen zijn voldoende bovendien worden de uitkeringsgerechtigden voldoende gepamperd.

botbot | 15-05-17 | 18:21

Tja, als je schulden hebt wordt je tenminste niet zo genaaid als wanneer je een tegoed komt. Dat met dank aan de schuldeneconomie die geheel ingericht is op het hebben van schulden.

–

Uiteraard is het zo dat de overheid een schuldige is. Steeds meer geld blijven jatten werkt zo lang tot het geld van de mensen op is en dan zijn we allemaal arm. Zo werkt socialisme nou eenmaal. En de eisen waaraan je moet voldoen om tot de sterkste schouders te behoren worden ook steeds lager.

–

Echter is er natuurlijk ook veel volk dat gewoon niets wilt doen, alles koopt dat ze niet kunnen kopen en vooral hun hand op houden. Dus laten we nou niet ineens doen alsof het probleem alleen de overheid en de VVD is. De overheid is het probleem, en dom volk is het probleem.

DerUnterMensch | 15-05-17 | 18:20

Ben ik even blij met mijn €0,12 per uur bruto opslag....

Pat1982 | 15-05-17 | 18:20

@Graaier | 15-05-17 | 18:06
Gejankebal over het brommertje van oma.
Kan je gewoon schorsen en kost iets van een tientje.
Sorry hoor maar we kunnen de maatschappij niet gaan rubbertegelen omdat er nu eenmaal een aantal errug domme mensjes rondlopen.

Berbaar | 15-05-17 | 18:19

@hakbarry | 15-05-17 | 18:05
Veel gemeentes hebben daarom ook een gezamenlijke minima verzekering. voor de beste optie kost het je 40 euro per maand en dan heb je de eigen risico afgekocht. Maar je moet wel 130 euro op je rekening hebben op het moment dat het afgeschreven wordt.

Zoon van Boer | 15-05-17 | 18:19

Laten we eens een eind maken aan de subsidiesamenleving. Mensen zijn er zelf verantwoordelijk voor te aller tijden zorg te dragen voor voldoende (spaar)geld om alle rekeningen te betalen. Maar de overheid ondermijnt die verantwoordelijkheid door o.a. vrijstellingen van gemeentelijke belastingen te koppelen aan een nihil maximaal spaarsaldo, en door zoals het artikel zegt een totale wanorde van regelingen te scheppen waardoor financiën onoverzichtelijk worden gemaakt.

Dr. Vigilante | 15-05-17 | 18:19

Volgens sommige mensen is het allemaal zo ingewikkeld gemaakt door de overheid dat het niet meer duidelijk is dat als je in de schulden raakt als je iets koopt waar je geen geld voor hebt.
Deze mensen zouden zich niet mogen voortplanten.

Nathan R Jessup | 15-05-17 | 18:17

Dat kabinet Trutte 3 doorgaat, waar kabinet Trutte 2 geëindigd is, heeft niet aan mij gelegen. Ik heb op een partij gestemd, die graag een paar dure linkse kerk-hobbies wil afschaffen (om dit bespaarde geld eens een keer in NL te steken), maar die van de grote jongens niet mee mag knikkeren. Helaas is het Nederlandse volk te afhankelijk gemaakt van de staat, om überhaupt de straat op te durven gaan. Mocht het ooit zover komen, verwacht dan zeker geen mededogen (de geweldsdelicten zullen waarschijnlijk zeer ernstig van aard zijn), want de woede is ontstaan door decennia van onrecht jegens de burger door de staat. Jammer... het had zo'n gaaf land kunnen zijn!

Sarcastisch varken | 15-05-17 | 18:17

De wig, het verschil tussen bruto en netto salaris moet veel kleiner worden. De overheid moet van het belastinginfuus en veel kleiner worden. Helaas zijn er inmiddels zoveel mensen afhankelijk van de overheid dat er niet zo snel iets veranderd.

Dutch_Holland | 15-05-17 | 18:17

@Berbaar | 15-05-17 | 18:13

Dank! Geloof me... er zijn zó veel mensen die echt geen flauw idee hebben van wat ze iedere maand op hun bankrekening gestort krijgen, en wat er sowieso al aan vaste lasten vanaf gaat - nadat de BD uiteraard al z'n graantje heeft meegepikt.

Helaas moet ik hier toch echt ook bekennen dat veel van de bekende vooroordelen waar zijn: geregistreerd als wanbetaler zorgpremie bij het CJIB, maar dus wèl een enorme televee in de huiskamer. Und so weiter.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:16

@sinar2 | 15-05-17 | 17:46

En ook dàt zou al enorm helpen. Die HT en ZT worden namelijk doorgaans niet uitgegeven aan de zaken waar ze voor bedoeld zijn.

Of er wordt eventjes iets 'geregeld' door het bekende 'vrindje' (want: de buren krijgen toch óók die HT en ZT!?), na een jaar blijkt dat er een veel te laag inkomen is doorgegeven op de Toeslagen-site, en hoppa, de BD gaat een en ander terugvorderen.
En dan maar janken, want 'sielug'.

NIKS 'zielig' - gewoon geen recht op, en dus een volstrekt valide terugvordering.
Daarom dus, precies wat jij ook al voorstelt: HT direct naar de woningbouwvereniging, en ZT direct naar de ziektekostenverzekering.
Klaar ben je. Hoe moeilijk kan het zijn...

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 18:14

@sinar2 | 15-05-17 | 18:06
Klopt, een deel steekt er inderdaad zo (kwaadwillend) in, een ander deel zijn gewoon mensjes voor wie een paar tientjes toeslag gewoon weer een week eten is voor het gezin.
Eefje stelde eerder voor het vak budgetteren weer in te voeren in de onderbouw en dat lijkt me eigenlijk een prima plan.

Berbaar | 15-05-17 | 18:13

priks | 15-05-17 | 18:00

Precies. Een mens met schulden is makkelijk om macht over uit te oefenen. Trap er niet in, zorg dat je NOOIT maar dan ook NOOIT schulden maakt.

Solar666 | 15-05-17 | 18:07

Het volk krijgt de regering waar het om vraagt.Zolang men op gevestigde partijen blijft stemmen zal er NIETS veranderen.En inderdaad.Er zal de komende vier jaar weer niets veranderen.Of... Ja toch wel!Het zal nog slechter worden,en de uitverkoop van Nederland aan Brussel zal gewoon doorgaan.Don t worry.BE Crazy!

klaasm | 15-05-17 | 18:07

@Berbaar | 15-05-17 | 17:53
Dat dus. En dan nog de types die weten dat ze iets onterecht krijgen maar niets zeggen en het opmaken. En als het dan uitkomt gaan janken dat ze niet kunnen terugbetalen.

sinar2 | 15-05-17 | 18:06

Brommertje in de schuur van oma niet verzekerd. 300 euro boete. Niet betalen door het oude mens, hoppa naar de 1000 euro. Veiligheid samenleving geholpen ? Njet. Staatskas gespekt met 100 derden miljoen door burgers die niet meekunnen of willen. Da. Handhaving Wam via wet Mulder dus groot succes zegt de roverheid. Ook levert het maar een 2 miljoen op minder schadeuitkeringen via hett schadefonds. Politiek zegt schande maar doet al jaren niets, want melkoe Justitie. Dit land verdiend zoveel beter.

Graaier | 15-05-17 | 18:06

sinar2 | 15-05-17 | 17:46
Dat rondpompen van geld heeft idd geen enkele zin. Maar een zorgpremie die inmiddels min. iets van 90 euro is met een eigen risico van 385 euro , is best pittig . minimale dekking voor ca. 1200/jaar en als je even een receptje meekrijgt tikt die 385 ekkies snel.
Om even on topic te blijven, ik zie wel eens wat voorbijflitsen waarbij een originele schuld van 200 euro na een paar keer aangeraakt te zijn door incassobureaus , deurwaarder en justitie binnen korte tijd richting de 1000 euro gaat. Waar sommige begonnen met een kleine , mogelijk nog beheersbare schuld , kunnen dat na een jaar vergeten. het bedrag is dan minstens verdubbeld, verviervoudigd of meer. De druk die soms wordt uitgeoefend is enorm, veel mensen trekken dit niet en als ze de post nog open durven maken, lopen ze met angst naar de brievenbus. De bureaucratie hierom heen is enorm en ik kan me voorstellen dat velen daarin verzuipen. Men kan dit ongelooflijk makkelijk en veel sneller signaleren en verdere schade beperken. Heeft denk ik ook met macht en onmacht te maken. Hoe meer schuld hoe groter de macht over iemand. Alleen met kortere geldstromen kom je er dus nooit niet. Signaleren, ingrijpen, herstellen met goede begeleiders. en niet na een halfjaar of een jaar, 2 maanden achterstand = signalering.

hakbarry | 15-05-17 | 18:05

Denken de mensen dat het massaal importeren van immigranten die volledig verzorgd worden een kosteloze happening is? De armoede zal de komende jaren alleen maar toenemen en het sociale stelsel ineenstorten. Toch hebben ze zelf massaal voor dit beleid gekozen. Een peuter kan zelfs zien aankomen dat dit niet goed gaat, zijn ze blind?

miss error | 15-05-17 | 18:01

Dat is gewoon beleid van de overheid hoor.

Mensen met schulden (ook hypotheken) zijn namelijk gemakkelijk te controleren en in de gaten te houden. Ze kunnen bovendien niet weg. Precies het type volk dat de overheid graag heeft dus.

James Lastig | 15-05-17 | 18:01

Hey een behoeftige burger is een onderdanige burger, dus daarom.

priks | 15-05-17 | 18:00

Schuld = geld

Indig0 | 15-05-17 | 17:57

@Watching the Wheels | 15-05-17 | 17:46
6 jaar oud artikel, lekker actueel.
Verder is het nu een prima tijd qua rente om van dat gedrocht HRA af te komen.

Berbaar | 15-05-17 | 17:57

Probleem is een beetje de versnippering van alle kosten.
Men doet er veel aan om de loonbelasting en de sociale premies niet de pan uit te laten rijzen.
Dat resulteert in allerhande accijnzen, gemeentelijke belastingen en heffingen, verhogingen van eigen bijdragen en risico's, om van onze vrienden van de waterschappen nog maar te zwijgen.

Rommelende Onderbuik | 15-05-17 | 17:56

Nivellering = niemand meer geld om uit te geven.

Use less | 15-05-17 | 17:54

Tsja, als je sparen gaat straffen sparen mensen niet meer. Als mensen niet meer sparen leidt tegenslag snel tot grote problemen.
M.i. schaffen we de vermogensbelasting af. Dan heeft niemand meer een excuus om niet te sparen. Als mensen er voor kiezen dat dan niet te doen is dat hun probleem.

two ball cane | 15-05-17 | 17:53

Het afschaffen van het vakantiegeld voor bijstandsgerechtigden valt hier ook onder. Dit wordt door veruit de meesten namelijk niet voor vakantie, maar voor het aflossen van de meest dringende schulden gebruikt.

VerenigingVanDieven | 15-05-17 | 17:53

@sinar2 | 15-05-17 | 17:46
Dat lijkt me een zinvol voorstel.
Sommige mensen kunnen nu eenmaal niet met geld omgaan dus wat ze niet krijgen kunnen ze niet uitgeven ook.
Werkgevers hebben bijkans een FTE nodig om de loonbeslagen en bijbehorende papierwinkel af te handelen.
Daar hoor je dan weer niemand over want niet sielug.

Berbaar | 15-05-17 | 17:53

Als je kijkt nadat je je netto salaris ontvangen hebt, wat je dan nog aan allerlei belastingen betaald, is het geen wonder dat nog steeds meer mensen in moeilijkheden komen. De burger is een pinautomaat voor de roverheid. Meer ben je echt niet!
Het is godgeklaagd, dat belastingen grotendeels je inkomen opslokt! Maarja, niet klagen maar dragen zei mijn wijlen moeder altijd. Er is weer massaal voor gekozen, voor deze handelswijze!

Radijsje | 15-05-17 | 17:52

Bij het overhevelen van taken van de Rijksoverheid naar Gemeenten is bijna alles fout gegaan. Mensen gaan wel degelijk naar het Gemeentehuis inzake het aanvragen van Bijstand en Schuldhulpverlening. Echter wat gebeurt er vervolgens die mensen die het lef hebben een hulpverzoek aan de Gemeente te richten worden met een grote bek door de Gemeente Ambtenaar weer naar buiten gewerkt zonder dat de Gemeente een beschikking meegeeft. Het slachtoffer staat dan ook weer op straat zonder een bevestiging dat hij/zij zich heeft gemeld bij de Gemeente voor hulp.

De Gemeente (388 stuks in NL) heeft er alle belang bij om geen hulp te verlenen en te ontkennen dat U daar geweest bent. Als U geen bewijs (beschikking) van een hulpverzoek heeft dan bestaat u verzoek niet (voor de statistieken) en het scheelt de Gemeente geld. Indien de Gemeente onder haar zorgplicht uit kan komen (financiële prikkel) dan doet zij dat. Het liefst heeft de Gemeente dan ook dat u uw huis wordt uitgezet want dan bent u geen inwoner meer.

Bij boetes wordt het allemaal nog erger omdat die kwa bestuursrecht buiten de rechter om gaan. Klinkt leuk en eenvoudig, echter bedenk als iemand anders gebruik maakt van bijvoorbeeld jouw burgerservicenummer er niemand is die de boetemachine kan stopzetten.
www.youtube.com/watch?time_continue=1...

Het ergste zijn eigenlijk de ambtenaren die gevolg geven aan deze wetten en ze uitvoeren. Befehl ist befehl heeft men gedacht terwijl het er juist om gaat dat door die overheveling de overheid dichter bij de burger zou staan. In de praktijk werkt het echter averechts. De ambtenaar verschuilt zich achter de wetgeving en maakt louter gebruik van de mogelijkheid uw bestaan of probleem te negeren, en gaat tevreden om 4 uur naar huis. Het zijn eigenlijk de gemeente ambtenaren die strafrechtelijk vervolgd zouden moeten worden voor het misbruik van de aan hen gegeven bevoegdheden. Dat was sinds de overheveling van taken een stuk voordeliger voor de maatschappij geweest.

Beroep = Boerenlul | 15-05-17 | 17:51

Gelukkig heeft de overheid 3 miljard teveel bezuinigd. Kan het gelijk terug naar waar het geplukt is; de burger.

L. Hannes | 15-05-17 | 17:48

@Osdorpertje | 15-05-17 | 17:39
Gewoon helemaal niet aan beginnen aan dat soort constructies. Huursubsidie rechtstreeks van overheid naar verhuurder overmaken. Zorgpremie bij voorbaat op uitkering inhouden. Dat soort dingen.

sinar2 | 15-05-17 | 17:46

Hebben Donner, Opstelten en die andere leenkneuzen van Minerva trouwens nog altijd een hypotheek met HRA? Ivo weet het gelukkig niet meer www.quotenet.nl/Lijstjes/Top-11-Ivo-Op...

Watching the Wheels | 15-05-17 | 17:46

Overheid kan gratis geld geven hoeveel ze willen, mensen gaan daarna leven en komen altijd tekort. Mensen geven uit wat ze denken te hebben maar calculeren geen tegenslagen in.

flame_me | 15-05-17 | 17:45

Tsja. De doctrine wil dat de Nederlanders tegenwoordig voor zowat de helft "hoogopgeleid" zijn, maar er wordt toch echt even vergeten dat er gewoon een enorme groep mensen bestaat die het allemaal gewoon niet (meer) kunnen volgen.

Tel hierbij op het volslagen falende (lager) onderwijs (het aloude vak "rekenen" is zo goed als afgeschaft wegens 'te moeluk'), een economie die drijft op het aanpraten van mensen dat ze volstrekt overbodige spullen "nodig" hebben, het vergeten verschijnsel dat je die euro's ècht maar een keer kunt uitgeven, en klaar ben je.

Zoals ik en al mijn collega's al jaren zeggen: het zou al enorm helpen als er in de onderbouw van het voortgezet onderwijs een vak "budgetteren" en "belastingrecht-voor-dummies" zou worden ingevoerd. Maar om vage redenen lijkt dat er maar niet van te komen, ondanks het bekende gebral van Dédain666 en consorten om 'beter onderwijs'.

EefjeWentelteefje | 15-05-17 | 17:44

hoe meer wetten en regels een samenleving benodigd, hoe dichter deze op het einde van zijn looptijd zit.

Bread_Pitt | 15-05-17 | 17:44

Mark laat weten de " sorry " kaart te trekken !

Castor12 | 15-05-17 | 17:43

NL zou een perfect land kunnen zijn, maar ja die kudtburgers, he.

schoneslapert | 15-05-17 | 17:42

Stel nou dat het bewust beleid is, immers ... meer leningen is meer geld in omloop dus een (tijdelijk) beter lopende economie. Eerst subprime Ninja hypotheken VS na 9/11 www.youtube.com/watch?v=QYvtvcBKgIQ om de oorlogen te bekostigen (VAT en andere taxes op nieuwe woningen, nieuw geld uit het niets door nieuwe hypotheken), na de crash in 2008 (bedankt Elco Brinkman 925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfond... ) begon de VS met Quantitative Easing om de groei op niveau te houden, Draghi nam het daarna over, maar het is natuurlijk het mooiste als alle baby's en studenten ook zo snel mogelijk slaaf van het systeem worden. Bewust beleid, lenen voor je studie, geld naar voren halen vanuit de toekomst positivemoney.org/videos/introduction/...

Watching the Wheels | 15-05-17 | 17:42

En na "Sorry 3" stemt iedereen straks gewoon weer op die eikel.

osolemio | 15-05-17 | 17:42

We eerlijk dat die Perjan Moors van de vvd zelf al zegt dat een baan de enige manier is om uit de schulden te komen, veel zzp'ers hebben ze de nek al omgedraaid met hun wet DBA.

CoJoNes | 15-05-17 | 17:40

De overheid geeft eerst gratis geld aan de mensen en als ze er een paar jaar later achter komen dat dat onterecht was mogen ze het weer terug betalen. Kunnen ze niet eerst controleren voor dat ze gratis geld weggeven?

Osdorpertje | 15-05-17 | 17:39

Ik denk dat dit het beste kabinet ooit gaat worden..... om met pek en veren het land uit te sturen.

rifraf | 15-05-17 | 17:39

Volgens mij is er nog wel ergens een EU-potje voor NL om dit probleem op te lossen. Toch? Of moeten we Griekenland om hulp vragen? De Nederlandse bureaucratie gaat het in ieder geval niet voor u oplossen.

Rimini | 15-05-17 | 17:38

Ja er is massaal op die eikel gestemp, dus zeiken heeft nu geen zin meer.

funkyd | 15-05-17 | 17:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl