Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

TerugkijkTip. Thierry op de piano bij Humberto

Voor wie het gemist heeft. Thierry Baudet mocht gisteravond bij RTL Late Night een mopje klassiekmuziek komen spelen. Nadat hij eerst plechtig aan Humberto had uitgelegd dat hij géén enge viespeukbloksnor was die lelijke linksmeisjes tegen hun wil volblaft. De jeune premier van de Nederlandse politiek vingerde vervolgens de zwart/witte pianotoetsen tot een hoogtepunt, en de Unilever-meisjes zwijmelden soppend het katzwijm in. Move over, Einaudi!

Reaguursels

Inloggen

@stokman: slap excuus, zo lang duurt het stuk nou ook weer niet, dan maar een paar minuten minder leuteren. Als het een of andere popsong zou gaan, zou er ongetwijfeld wel genoeg tijd voor uitgetrokken worden. Een kunstenaar met enige integriteit laat zich niet midden in een stuk afkappen.

Argyronauta | 23-03-17 | 12:00

Argyronauta | 22-03-17 | 23:06

U weet dat dergelijke programma's op de buis een strak tijdslot hebben en dus ook dito indeling van items? Er was simpelweg geen tijd voor een langer stuk muziek.

Stokman | 23-03-17 | 10:21

@kaasfondue: PvdA mijn partij? Waar haal je die onzin vandaan? Thierry heeft mijn stem hoor, maar dat betekent nog niet dat ik automatisch overtuigd ben van zijn muzikale kwaliteiten. Laat eerst maar eens horen hoe hij de complete nocturne speelt, en niet alleen het relatief makkelijke eerste deel. Of hoe hij op. 55 nr 2 of op. 62 speelt, dan praten we nog eens verder. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat hij zich daar niet aan zal wagen, maar ik laat me graag door het tegendeel overtuigen.

Argyronauta | 22-03-17 | 23:06

Mijn stem had hij ook en dat had niets met piano te maken.

Rest In Privacy | 22-03-17 | 20:44

Hij speelt alleen maar het begin van de nocturne, het makkelijkste deel. Ik zou wel eens willen horen hoe hij de moeilijker passages aan het eind speelt.
Argyronauta | 22-03-17 | 09:56
ja, dat is kut he dat uw partij nog maar negen zetels heeft en dalende is.

kaasfondue | 22-03-17 | 20:30

Baudet begrijpt het idee van de homo ludens. Met alles wat hij zegt, laat zien en horen snap ik werkelijk niet waarom mensen hem oppervlakkig noemen.

Paljas | 22-03-17 | 20:03

Erg fraai stukje pingelen Thierry! Mijn stem had je al maar wordt graag bevestigd!

WatZalIkErvanZeggen | 22-03-17 | 16:01

Als ik het woord 'cultuur'hoor, trek ik mijn revolver. (J. Goebbels)

HesselWorst | 22-03-17 | 14:44

Even hier een paar kanttekeningen. Als je op Stazione Como kijkt en ruikt zie je overall plukjes Afrikanen die rondhangen en rondstinken. Italiaanse Guardia di Frontiera met het handen in het haar. Want de dames en heren Afrikaantjes komen Chiasso en dus Zwitserland niet in. Als ze toch in Chiasso aankomen met de trein is het linea "erecta" terug de tunnel in en 5 minuten later staan ze weer op Como San Giovanni. Italianen klagen over alles en iedereen. Zelfs over hun grenzen, alsof andere landen daar wat aan kunnen doen. Een aantal asielzoekers wordt overigens wel opgenomen in CH. Meestal in voormalige legeraccomodaties. Dan zitten ze met hun 30 somalische matties ergens in een barak in de Jura en dan breken er vechtpartijen uit. En die komen dan in de pers, waardoor de mensen dan weer heel boos worden "ondankbare honden".
Bij een aantal grensovergangen hadden de grensbewakers (in Zwitserland zijn die onderdeel van het leger!) bedacht dat het wel handig was als de "nieuwe Zwitsers" ook een bijdrage zouden leveren, dus: inleveren van iPads en cameras, want ja, als ze gaan lopen mailen, facebooken en instagrammen dan wil half Afrika op bezoek komen, dus laten we geen aanzuigende werking organiseren. Een verfrissende gedachte. Maar toen kwam er ruzie tussen een aantal Zwitserse partijen, want dat zou inhumaan zijn. Dus laten we zeggen, het heffen van een entrée fee is nog niet helemaal van de grond gekomen. Ze konden wel allemaal 3.000 euro betalen voor de overtocht, maar een kaartje voor de voorstelling was teveel gevraagd voor deze raketgeleerden uit Senegal en Mali.

van Oeffelen | 22-03-17 | 13:42

van Oeffelen 13:07
Helemaal mee eens, dat voor de overgang naar directe democratie in Nederland een mentaliteitsverandering van Nederlanders nodig is. Het is dan niet meer hullie in Den Haag of Brussel, maar uzelf en de buurman die zich verantwoordelijk moeten voelen voor van alles en nog wat.

De klaagcultuur in Nederland over politici komt dan ook door voor een belangrijk deel door de vertegenwoordigende democratie zoals die nu is. Het geklaag zit er in gebakken. Directe democratie leidt, als het goed is, tot meer democratische tevredenheid, ook als het besluit anders valt dan de eigen mening. Het is makkelijker neerleggen bij een besluit van de meerderheid der belanghebbenden, dan bij de private hobby van een onaanraakbaar clubje op kosten van de gemeenschap.

Een referendum over de Euro of Nexit is dan niet het beste voorbeeld voor een referendumn, want het besluit (blijven of vertrekken) heeft altijd een hoog koffiedikgehalte. Ook vraagt een Gulden om een andere vorm van Nederlandse export (meer inelastische zelfgemaakt high-tec, minder dozen schuiven, minder landbouwexport op basis van prijsconcurentie). Die export met meer toegevoegde waarde op prijsinelastische producten naar gebieden buiten de EU moet er dan al in voldoende mate zijn.

Daarom pleit de FvD ook voor referenda op energie-gebied. Wind of Thorium? of op migratiegebied: Andere asielwet of niet, en welke dan precies? overheidsonafhankelijkheid als eis aan migranten of niet en hoe dan? (ook hier heeft Zwitserland op papier een helder en humaan beleid met welbegrepen eigenbelang als eerste).

tipo | 22-03-17 | 13:26

Ik ben een trouwe PVV stemmer, maar ik begin meer en meer te geloven dat als antwoord op de rellen na de moord op Fortuyn, de toenmalige regering in de commissie stiekem besloot dat er een 'noodventiel' moest worden aangebracht om de woede te kanaliseren en Wilders heeft gevraagd dat de realiseren. Vergezocht? Ik weet het niet.

arc-en-ciel | 22-03-17 | 13:19

De kans dat er bij een referendum irrationele keuzes gemaakt worden is inderdaad klein. Geld-over-de-balk is er in principe niet bij. Maar dat wil nog niet zeggen dat daarmee de kous af is. Het politieke en ambtelijke spel gaat zeker bij hete hangijzers gewoon op de wagen, ook na een duidelijke referendumuitslag. De traditie van referenda is een lange. Om zoiets goed en effectief te kunnen doen hoort ook een bepaalde discipline, gewenning en deelname. Nederland is daar nog lang niet aan toe. In Nederland wil niemand nergens-nie verantwoordelijkheid voor nemen. Schreeuwen langs de zijkant. Ja dat wel. Anderen de schuld geven, ook altijd een goede. Maar aan de basis staan van een democratische, fiscale en maatschappelijke reorganisatie, dat is maar weinigen gegeven. En de kans dat dit mislukt is levensgroot. Daarom heb je voor zoiets onafhankelijke denkers en vooral doeners nodig, en geen valutahandelaartjes met onrealistische voorstellingen over de euro.

van Oeffelen | 22-03-17 | 13:07

"Handelsverdragen - of je het leuk vindt of niet maar het is volslagen nutteloos voor Nederland om de huidige verdragen te vervangen voor praktisch dezelfde verdragen want hoe je het ook wendt of keert Nederland is een handelsland en die toegang tot de markt van 33 landen is nogal interessant voor onze zakenlui."
.
De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:29
.

De term "handel". Hét grote populismeargument voor de EU.
Welnu, ik ben iemand van deze "zakenlui". Een handelsreiziger zo u wilt. De club waarbinnen ik werk doet in meer dan 90 landen zaken.
.
Helemaal mee eens dat handelsverdragen heel makkelijk zijn enzo. Moet je eens in Afrika komen, en dan het gezeik wat er bij komt kijken om spul de grens over te krijgen en geld de andere kant op loodsen. Daar zou een verdrag inderdaad heel makkelijk zijn.
.
Maar, mijn beste, buiten de EU, heb je enig idee hoeveel van de handelsverdragen er met (er toe doende) landen zijn gesloten?
.
Niet veel hé..? En weet u hoe dat komt?
Schiet 'm zelf maar binnen.
.
Tip: Datgeen wat geclaimd wordt "de oplossing" te zijn, is hier zelf het grootste probleem.

Nosky | 22-03-17 | 13:06

van Oeffelen 12:29
De correlatie tussen de mate van directe democratie en de belastingdruk, overheidstekorten en overheidsschuld is er. Zwitserland is een ideaal laboratorium om dat te onderzoeken, omdat je kantons met elkaar kunt vergelijken. Natuurlijk spelen er ook andere factoren mee, die je in zo een onderzoek moet zien uit te sluiten. Maar het is ook logisch te verklaren.

Stel dat Zeeland kan kiezen tussen windmolens op zee of een thoriumcentrale, waarbij de investeringskosten en de prijs per kw-uur contractueel vaststaan. Dan kiest men in een referendum voor de gegarandeerd goedkoopste kosten, die dan ook zijn vastgelegd door de aanbiedende partijen. Dan krijg je achteraf ook geen meerkosten.

Nu wordt de keuze tussen thorium en windmolens op zee gemaakt op basis van opportunistische cijfers en ideologische blokkades door mensen die zelf niet de rekening gepresenteerd krijgen. Mensen die wellicht zelfs beloond worden door ofwel de thorium-centrale, danwel de windmolen-lobby. Wanneer de keuze tussen thorium en windmolens op zee referendabel zou zijn in de provincie Zeeland, dan heb je meer zekerheid op de goedkoopste oplossing zonder meerkosten achteraf.

Nu dreigen de windmolens op zee de nieuwe betuwelijn, fyra en JSF in 1 te worden, qua kosten-stijging en technische gebreken, omdat niemand verantwoordelijk is. Bij een referendum zal de exploitant contractueel gehouden worden aan zijn beloftes aan de consument, wat ze sowieso een stuk minder opportunistisch zal maken en tot betere informatie vooraf leidt.

tipo | 22-03-17 | 12:56

-weggejorist-

Palmares0 | 22-03-17 | 12:40

Per jaar heeft Zwitserland 2 tot 3 grote landelijke referenda (zon)dagen. Dan zijn er per referendum meestal 3 hot issues waarover de mensen kunnen stemmen. Het stemmen gebeurt grotendeels per post. Op de dag van het referendum, een zondag, zijn de uitslagen altijd al rond het middaguur bekend. Tegelijk met deze landelijke zaken gaan er ook vaak kantonale en gemeentelijke referenda vragen mee. Je mag alleen meedoen als je de Zwitserse nationaliteit hebt, maar op gemeentelijk niveau zijn er bij sommige gemeentes uitzonderingen, daar mag je ook met je C-permit meestemmen. Maar dit zijn uitzonderingen.

van Oeffelen | 22-03-17 | 12:37

Nou vooruit, dat klonk best lekker voor een kekker...

Jan Gordelroos | 22-03-17 | 12:33

Dat directe democratie de kosten en daarmee de belastingdruk zou kunnen verlagen is een interessante these maar naar alle waarschijnlijkheid niet juist. Belastingdruk in Zwitserland kent een aantal factoren die bijzonder regionaal en soms ook lokaal bepalend zijn. Zodra bepaalde gemeentes voldoende eigen kapitaal hebben opgepot dat ze het IB tarief kunnen laten zakken komen er meer vermogende mensen aankloppen bij die gemeente. Die willen daar dan ook wonen natuurlijk. Dus schieten de grondstukprijzen in de hoogte. Maar meer vermogende mensen betekent dat het volgend jaar het belastingtarief weer naar beneden kan. En dus staan er dan weer meer mensen voor de poort. Dat is de sterkste werking. Dat vervolgens bij de Abstimmungen allerlei hobby projectjes van linkse wijvenclubjes niet door gaan is gewoon common sense en zou ook in NL hoogstwaarschijnlijk het geval zijn. Dat krediet van 9 miljoen voor die Mehrzweckhalle dat er doorheengejast werd op kosten van de locale belastingbetaler op een vrijdagmiddag nadat het al twee keer was afgewezen en voor de derde keer nu op de agenda stond op een tijdstip dat een aantal (zeer) vermogende dorpsbewoners in Bern moest zijn voor de ontvangst van een delegatie chinezen, is een uitzondering. De hoofdbooschap is: referenda ja, maar niet als daarachter geen echte reorganisatie heft plaatsgevonden van de bestuurlijke en fiscale set up. Aan zo'n reorganisatie gaat FvD zich compleet vertillen en de VVD zal het mes niet zo diep laten snijden.

van Oeffelen | 22-03-17 | 12:29

Leuke lavendel plantjes op de voorgrond XD heerlijk die zelfspot

HipsterBrood | 22-03-17 | 12:27

@Ben-Bataaf | 22-03-17 | 11:45
Ik vermoed dat het een Duitser of Zwitser is. Die hebben de taalbarrière niet met Zwitserland. Maar goed, FVD advies geven kan nooit kwaad.

Jostifiel | 22-03-17 | 12:19

@Ben-Bataaf | 22-03-17 | 11:45
Ik vermoed dat het een Duitser of Zwitser is. Die hebben de taalbarrière niet met Zwitserland. Maar goed, FVD advies geven kan nooit kwaad.

Jostifiel | 22-03-17 | 12:19

Zijn exentrieke charme doet me denken aan de jonge Wiegel. Let op. Hier gaan we veel van horen. Hij heeft vijanden maar zeker ook vrienden.
Peniskokertje | 22-03-17 | 11:29

Het enige waar gelijkenis in zit is het elitaire verder lijken ze totaal niet op elkaar. Baudet heeft dat autistische, wat typisch lijkt te zijn voor zijn generatie. Je ziet het ook sterk terug bij de mensen waarmee hij zich omringt: Theo Hiddema, Sid Lukkassen... allemaal mensen die niet uitblinken in hun sociale vaardigheden. Hierin verschilt hij fundamenteel van Wiegel. Wiegel kon mensen uitstekend lezen en bespelen. Gezien zijn persoonlijkheid denk ik dat hij het politieke bedrijf niet lang gaat trekken.

koter | 22-03-17 | 12:18

Umberto Tan...

- Altijd wel iemand van RTL om zijn/haar eigen programma te promoten (programma incest heet dat)

- Altijd wel een Nederlander met een migratie achtergrond als gast

- Altijd negatieve vragen als er een 'rechtse' politicus zit.

Zo ook bij Thierry. Is het niemand anders opgevallen dat de vragen van Umberto aan Thierry alleen maar negatief waren of vragen om hem in 'diskrediet' te brengen? Begon al met de vraag van Humberto of hij al iemand had benaderd die hij als voorbeeld noemde voor ministers die verstand hebben van hun vak. Verder vragen over dat hij een racist is, vragen over hoe hij over vrouwen denkt... Allemaal onderwerpen die de LINKSE media maar steeds gebruiken om hem nu al te demoniseren. En Humberto die schijnheilig als een vriend wil over komen, doet daar met die geniepige vragen van hem, maar wat graag aan mee.

Muskatnuss!!! | 22-03-17 | 12:14

een lekkere vent om naar te kijken en een lekkere vent om naar te luisteren ........

chique ouwe nicht | 22-03-17 | 12:09

Zo'n minderwaardig rechts mens mag van Witteman natuurlijk niet in Buitenhof maar misschien wel ik Podium Witteman pianotoetsen indrukken.
IndoFortuyn | 22-03-17 | 09:21

Baudet is meerdere keren (zeker 4X) in Buitenhof geweest. Pauw en Witteman idem dito. Laten we het wel bij de feiten houden.

www.youtube.com/results?search_query=...

koter | 22-03-17 | 12:02

@Ben-Bataaf 11:47
Dank! Van Oeffelen lijkt me Zwitserse levenservaring te hebben. En dus een betere aanvulling op de FvD dan ik.

Ik put slechts uit onderzoeken van voor 2004, die door Arjen Nijboer en Jos Verhulst gebundeld zijn in een lijvig rapport uit 2007: www.democracy-international.org/sites...

De werkelijke actuele toetsing zal ook in Zwitserland bekeken moeten worden. Wat neem je over en wat niet? Een praktische handleiding zou helpen.


tipo | 22-03-17 | 11:59

Watching the Wheels | 22-03-17 | 09:09 Inderdaad, dat zei hij. En naast valse pisnicht is het ook een bralaap. Op TV-West had hij zelfs een eigen bralprogramma. Niet zo gek want wie is er president-commissaris van Omroep West? Partijgenoot Charlie Aptroot.

Hommel | 22-03-17 | 11:54

tipo | 22-03-17 | 11:43
-
Mijn compliment aan Oef geldt ook voor u.

Ben-Bataaf | 22-03-17 | 11:47

van Oeffelen | 22-03-17 | 11:00
-
U lijkt heel goed op de hoogte te zijn van dit Zwitsers referendum model.
Ik denk dat u voor FVD een waardevolle aanwinst zou kunnen zijn.
Zou u een lidmaatschap overwegen?
Bedoel ik als een oprecht compliment.

Want een goed uitvoerbare, op Nederlandse stoel geleeste bindende referendumwet vind ik momenteel de belangrijkste eerste stap op weg naar een soeverein democratisch Nederland.

Ben-Bataaf | 22-03-17 | 11:45

Pommerehne onderzocht de 103 grootste steden van Zwitserland
op het verband tussen directe democratie en de efficiëntie
van de overheid, met als voorbeeld de afvalverwerking.
In de steden met directe democratie was de afvalverwerking
– ceteris paribus –10 procent goedkoper dan in de steden
zonder directe democratie. Bovendien vond Pommerehne
een flinke kostenbesparing indien de afvalverwerking door
de stad werd uitbesteed aan een privaat bedrijf. In de steden
met directe democratie en private afvalverwerking waren de
kosten 30 procent lager – ceteris paribus – dan in de steden
met een representatief systeem en publieke afvalverwerking.
(Kirchgässner, Feld en Savioz, 1999, p. 98-100)
• Kirchgässner, Feld en Savioz (1999, p. 92-98) bekeken 131
van de 137 grootste Zwitserse gemeenten om het verband
tussen directe democratie en publieke schuld vast te stellen,
met data uit 1990. In de gemeenten waarin referenda
over de publieke uitgaven zijn toegestaan, was de publieke
schuld – ceteris paribus – 15 procent lager dan in gemeenten
waar dit niet het geval was.
• Feld en Matsusaka (2003) onderzochten het verband tussen
overheidsuitgaven en directe democratie. In sommige
Zwitserse kantons bestaat een ‘Finanzreferendum’ waarbij
alle overheidsbeslissingen boven een bepaald bedrag (het
gemiddelde is 2,5 miljoen Zwitserse frank) verplicht door
de burgers moeten worden goedgekeurd. In kantons met
zo’n referendum waren de overheidsuitgaven tussen 1980
en 1998 gemiddeld 19 procent lager dan in kantons zonder
dit instrument.

bron blz 52, Nijboer-Verhulst: www.democracy-international.org/sites...

tipo | 22-03-17 | 11:43

Vereiste = beginsel.

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 11:37

@tipo | 22-03-17 | 11:21
Referenda zijn niet zaligmakend, maar in de huidige situatie wel gewenst. Ook de EU kent het subsidiariteitsvereiste, maar daar merken we weinig van. Integendeel; de EU wordt steeds meer centralistisch.

Probleem is de homeopathische verdunning (lol) van de democratie. Nationaal moeten partijen water bij de wijn doen vanwege samenwerking in een coalitie. Echter, dit wordt nogmaals verdund in EU-verband (RvE, Raad vd Europese Unie, Commissies, EP). Zo blijft er inderdaad bar weinig over van het programma waarop je hebt gestemd. Een homeopathisch compromis waarin niemand zich noch herkent en dat geen oog heeft voor lokale verschillen.

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 11:33

Gelukkig zwarte en witte toetsen. Ben benieuwd waar Sylvana etc. nu racisme over gaan roepen.

Mubbenschonster | 22-03-17 | 11:31

Boerentrut | 22-03-17 | 10:59
Met u eens. Naast dat de media er gretig gebruik van maakt om die lieden als gemiddelde PVV-er / FvD-er tentoon te stellen, mag je ook naar jezelf kijken als groep. Ik zal wel de wind van voren krijgen, maar ach:
Waar ik steevast een koppige uitdrukking van krijg is het 'afrekenen met de landverraders na winst'. Doe normaal, man! Hoe ver wil je dit doorvoeren dan? Kom je mijn moeder oppakken omdat ze trouw op een door jou gehaat clubje heeft gestemd? Word ik opgepakt omdat mijn allereerste naïeve stem op GL was, ooit 20 jaar geleden? In de afgelopen decennia zullen er heel wat mensen zijn die de boel hebben gefaciliteerd, gaan we 1e graads en 2e graads verraders benoemen? En dan de 'straf' natuurlijk. Voorstellen mensen, blinddoek/muur gaat wellicht te ver, dan misschien tweederangs burgers maken. Logootje maken, landverradersbelasting heffen .. hou. sop. daarmee.
Zo, eitje kwijt. Lekker.

Kouwe Kees | 22-03-17 | 11:30

Had Thierry dit laten doen voor de verkiezingen, dan hadden we nu gekeken naar de nieuwe premier van Nederland.
Lafayette | 22-03-17 | 11:10
Rutte ging voor een rel met de Turken. Thierry zag men nauwelijks op de televisie. De een werd gesteund, de ander genegeerd. Wat zou gewonnen hebben? Het toneelstukje met Erdogan of het pianospel van Baudet?
Nuttig was het wel, het ware gezicht te zien van een deel van de Turken.

onnosel | 22-03-17 | 11:30

FvD w zaken die niet mogelijk zijn,klopt niet. De weerbare democratie is steeds meer nodig en zal steeds meer mensen mee krijgen. Dat lukt Baudet met intellectuelen zoals Cliteur achter zich. Zijn exentrieke charme doet me denken aan de jonge Wiegel. Let op. Hier gaan we veel van horen. Hij heeft vijanden maar zeker ook vrienden.

Rest In Privacy | 22-03-17 | 11:29

Nee, de lagere belastingdruk is er niet overal. In de kantons Schwyz, Zug en op bepaalde plaatsen in Zürich ziet het er uitstekend uit (dan moet je denken aan een totale druk van 10% bij 2 ton en 20% tussen de 5 ton en 1 miljoen), maar in het Berner Oberland, in de Jura en rond Geneve is de belastingdruk hoog (Geneve heeft daarnaast ook nog waanzinnig hoge huren en onroerend goedkosten).

van Oeffelen | 22-03-17 | 11:27

van Oeffelen 11:00
Uiteindelijk levert het wel een lagere belastingdruk op, omdat in referenda door belastingbetalers altijd voor zuinige maatregelen wordt gekozen, waarvan het nut en de noodzaak ook breed gedragen is. Referenda houdt de overheid klein in Zwitserland.

Daarnaast straaft het inderdaad niet naar uniform beleid in heel Zwisterland, maar legt het de macht zo laag mogelijk volgens het subsidiariteitsprincipe.

Voor Nederland betekent het model van referenda vanzelfsprekend ook een soevereiniteitsoverdracht van de Staat naar de provincie en van de provincie naar de gemeente. (en van de gemeente naar de inwoner zelf).

In een conservatief ingestelde maatschappij werkt dit, vooral als de meerderheid netto-belastingbetaler is. Daar ligt voor Nederland de achilleshiel mbt referenda: is de meerderheid van Nederland, of van Limburg, of van Helmond wel overheidsonafhankelijk? En stemmen die gebieden zichzelf dan niet failliet zoals Florida deed?

tipo | 22-03-17 | 11:21

Had Thierry dit laten doen voor de verkiezingen, dan hadden we nu gekeken naar de nieuwe premier van Nederland.

Lafayette | 22-03-17 | 11:10

@De Koreaanse Slet 11:00
In een EU-handelsverdrag met de VS staan vooral Franse boeren in de weg met hun 12 gesubsidieeerde koeien. Als Nederland met de VS een vrijhandelsverdrag af kon sluiten, dan zaten die Franse boeren niet aan of op tafel. Dat praat een stuk makkelijker.

Kritiek is er juist op het leggen van te hoge standaarden in het EU-VS-handelsverdrag, waar het MKB bij voorbaat niet aan kan voldoen en dus alleen de echt grote internationals bedient. Dat is geen vrijhandelsverdrag voor iedere ondernemer, maar enkel voor enkel grote bedrijven. De rest is dan isolationisme van het MKB. Nederland moet dat niet willen, want ons MKB kan de concurentie wel aangaan.

Met aluhoedjes heeft dat niets van doen, maar wel met basislogica die mijn frietboer ook begrijpt.

tipo | 22-03-17 | 11:09

Je suis lavendelzakje.

zwarte_weduwe | 22-03-17 | 11:05

Eh nee, de referenda in Zwitserland zijn wel degelijk bindend, maar er zijn daarna nog beren op de weg. Bovendien kan de regering een zogenaamd tegenvoorstel indienen waarover ook gestemd kan worden. Soms haalt zo'n Gegenvorschlag het, soms niet. De Zwitserse regering is overigens een nagenoeg vaste coalitie met (bijna) alle partijen. In Zwitserland zou het niet kunnen gebeuren dat een partij die de tweede partij van het land is niet in de regering zou zitten, dat is ondenkbaar.

van Oeffelen | 22-03-17 | 11:03

En dit is een van de manieren waarop politici een celebrity status verkrijgen.
Ook al kan hij goed piano spelen, dit is niet goed voor de democratie. Simpelweg omdat kiezers zich laten leiden door de persoon en niet door de inhoud.
Kijk maar naar Cruijff en wat dat heeft gedaan met de aanhang voor zijn club.

Rest In Privacy | 22-03-17 | 11:02

Ongelofelijk hoeveel aandacht deze splinterpartij krijgt op de NPO en Geenstijl. Nu kunnen we ook al niet meer klagen dat "de media" te links zijn... zucht

MultiPlex | 22-03-17 | 11:01

Aan de romantiek van Zwitserse referenda valt nogal wat af te dingen. Of tenminste moet er een aantal kanttekeningen bij. De zaken worden nogal high level voorgesteld door Wilders en Baudet en dat schaadt de geloofwaardigheid van beide heren. Niet geremd door al teveel kennis worden een paar highlights genomen die dan een bepaalde boodschap moeten versterken. Bij de Zwitsers is de ware driver de opzet van de inkomstenbelastingheffing op Bundes, Kanton en Gemeinde niveau. De gemeentes bepalen het niveau van de inkomstenbelasting en innen tegelijk voor het kanton, de Bund stuurt een aparte rekening. Bund is ongeveer 1 derde, relatief hoger bij gemeentes met lage tot zeer lage IB niveaus. Dat is de basis. En dan gaan de Zwitsers vragen (op die 3 niveaus !), wat vindt U van dit onderwerp, wat vindt U daar van en wat hiervan ? Meestal zijn dit themas die de mensen bezighouden en ook die geld kosten. Dus als de mensen zeggen: NEE tegen een investering van bijvoorbeeld 20 miljoen in een sporthal van de gemeente, dan komt die sporthal voor turnende menopauzevrouwen er niet. Hoe hard de SP ook schreeuwt dat het moet komen. Op landelijk niveau zijn er de laatste jaren ook opmerkelijke uitspraken gedaan (minarettenverbod - bijbouwen verboden) en op kantonaal gebied zoals in Ticino geldt bijvoorbeeld een burkaverbod. Onderwijs en gezondheid zijn regionale/kantonale themas, dat is wel opvallend. Zo kent Zwitserland na verschilldende referenda 26 regelingen ten aanzien van roken in publiek toegankelijke ruimtes. Bij echt hete hangijzers zoals die beperking van de Masseneinwanderung of de bouw van tweede woningen in skigebieden treedt na de referendum uitslag een hele bureaucratische en politieke molen in werking, die in de beeldvorming van Wilders en Baudet voor het gemak ook maar even vergeten wordt. Dan gaan ze namelijk ruzie maken over de invoeringswet en in een aantal gevallen werd de volkswil gewoon bijgepunt cq tegengewerkt. Dan stond de partij die zo'n referendum had gepusht na een overwinning plotseling toch tegenover een parlementaire meerderheid van tegenwerkers. Dus laten we het niet al te romantsich voorstellen, ja, bindende referenda zijn interessant, maar vergeet niet dat de organisatie en de set-up daarachter een hele andere is dan die in NL.

van Oeffelen | 22-03-17 | 11:00

Ah, ik zie dat U die al heeft beantwoord met verzonnen aanname´s .

Castor12 | 22-03-17 | 11:00

tipo | 22-03-17 | 10:45

Ik ben helemaal voor het (re)migreren van kanslozen.

Je gaat er echter aan voorbij dat we hard werken aan een handelsverdrag met Amerika maar dat is slecht volgens de aluhoedjes.

Je gaat er tevens aan voorbij dat op cruciale zaken de Zwitsers geen bindend referendum hebben. Als de Zwitsers nu een referendum houden over hun diepe associatie met de EU en het wordt een non/nein dan zegt de regering gewoon de koekoek. Landsbelang staat voorop.

En als laatste onze grenzen staan helemaal niet open voor 'gelukszoekers' of deze nu uit de EU komen of elders.

Sterker het immigratiebeleid is bikkelhard.

Het enige waar je dan nog over kan discussiëren is de asielwet. Die zegt simpelweg dat iedereen die asiel aanvraagt in de molen komt. Of deze nu uit Syrië, Rusland, Eritrea, Albanië, Servië of Algerije komt.

Wil je minder vooral Afrikaans tuig dan moet je de asielwet aanpassen.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 11:00

De Bredaonaar | 22-03-17 | 10:28

Ik geloof best dat AnneFleur bedreigingen heeft ontvangen. Als ik zo om me heen zie wat een deel van de PVV aanhang het web op smijt dan is dat nogal eens niet zo handig of subtiel verwoord, en meer dan eens ronduit bedreigende en onbeschofte taal. En helaas is dat deel van de aanhang er grotendeels voor verantwoordelijk dat de PVV nooit echt een voet aan de grond zal krijgen. Dat is overigens ook het deel van de aanhang wat het A4'tje van de PVV prima en ruim voldoende vindt. Als er alleen 'geen buitenlanders' op zou staan vonden ze dat ook geweldig. De PVV spreekt zich overigens ook niet uit tegen dat deel van de aanhang, wat ik een kwalijke zaak vind.
Helaas zie ik die mensen nu ook opduiken onder de FvD aanhang, ze hebben alleen iets gehoord over immigratiestop (Terry mot ook niks van allochtone hebbe) en als ze daar niet héél voorzichtig mee gaan zijn loopt het net zo af als met de PVV. En dat zou eeuwig zonde zijn.

Boerentrut | 22-03-17 | 10:59

FvD is behoorlijk rechts en populistisch. Het is mooipraterij voor de boze blanke man en vrouw maar het moet allemaal wel haalbaar zijn. Het meeste is dat niet.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:59

Da´s logisch, het is natuurlijk geen Groen links .
Wat is er precies niet haalbaar aan de voorstellen van FvD ?

Castor12 | 22-03-17 | 10:57

bijna_raak|22-03-17|09:40
Helemaal raak!

miss error | 22-03-17 | 10:56

@De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:29
Jij bent het niet eens met die punten. Dat is iets anders dan dat de punten an sich niet zouden deugen. Daarnaast redeneer jij alsof de huidige situatie een eeuwigdurende status quo is en elke verandering daarin zeer nadelig zou zijn.

De verwijzingen naar andere landen is inderdaad inhoudelijk niet erg sterk, maar wel een opmerking om eens over de grens te kijken hoe anderen het doen op een bepaald gebied. Zeg maar de tegenhanger van het Brusselse TINA (there is no alternative). Want alternatieven zijn er wel degelijk. En die zou je kunnen onderzoeken.

Tot slot toch nog een punt van je er uitpikken, de immigratie. Nee we zijn geen eiland, en nee we zijn geen Australië. Immigratie is (denk ik) niet helemaal te stoppen. Maar zoals het nu gaat zorgt het beleid voor grote spanningen en hoge kosten. Dat onze vreemdelingenwet vrij streng is klopt. Dat zijn de Europese richtlijnen en besluiten ook. Echter, dat is de papieren werkelijkheid. De praktijk is vele malen weerbarstiger (ik heb dit proberen uit te leggen onder het laatste topic van Aarad en Teapot. Teveel voor hier).

Kun je twee dingen doen: of je gaat kijken hoe we dit ten goede kunnen veranderen, of we blijven zeggen dat er geen alternatief is en dat het goed is tegen inteelt. Ik kies voor het eerste. Brussel voor het tweede. Keuzes.

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 10:55

"Chopin Nocturne, Op. 55, No. 1 in F minor".
Tware | 22-03-17 | 09:06
====
Dank je wel, zat al te zoeken.

malang | 22-03-17 | 10:48

@De Koreaanse Slet 10:29

Zwitserland is net als Nederland een samenraapsel van nog kleinere, cultureel verschillende, redelijk onafhankelijke provincies/kantons. Zwitserse export voegt net zo veel toe aan de Zwitserse economie als de Nederlanse export doet, maar dan met de helft van het aantal mensen. Zowel de Zwitserse grondwet als het Nederlandse Plakkaat van Verlatinghe hebben als blauwdruk gediend voor de grondwet van de Verenigde Staten, beginnend met: "We, the people". Zwitserland en Nederland zijn beide kenniseconomie-en met een hoge inzet op bankwezen en verzekeringen. Het enige verschil is, dat Zwitsers gemiddeld conservatiever zijn dan Nederlanders.

Australisch migratiebeleid gaat uit van overheidsonafhankelijke immigratie. Zwitsers doen dat ook, net als Canada en de Verenigde Staten. Dat zijn voorbeeld om je als Nederland aan op te trekken. De regio Eindhoven Brainport doet dat al. Nu de kanslozen en illegalen ook nog effectief uitzetten, want dat ontbreekt er aan in Nederland. En dat kan op humane wijze, want dat doen die andere landen al tientallen jaren en wij niet. Daar is winst te halen.

Zwitserland en Chili hebben vrijhandelsverdragen met o.a. de VS, China, Rusland en Brazilie en de EU-lidstaten niet. Dat kost Nederlanders - zowel ondernemers als consumenten - elke dag handen vol geld.

Er is een hele zaal vol professoren die dit al jaren betogen en u gelooft het bierdrinkende plebs van de VVD nog als ze zeggen dat mede-alcoholisten als Juncker en Timmermans alle wijsheid in pacht hebben?

tipo | 22-03-17 | 10:45

-weggejorist-

Demrocks | 22-03-17 | 10:42

De Griezelaar | 22-03-17 | 10:33

Ik begrijp het héél goed. Ik begrijp namelijk dat het leuk klinkt maar niet goed is voor Nederland.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:39

Nuchternederland | 22-03-17 | 10:33

Thierry stelt zaken voor die niet haalbaar zijn of die dermate veel onherstelbare schade berokkenen dat ligt toch echt op een grotere schaal dan concessie moeten doen op bepaalde punten. Nogmaals we leven in een parlementaire democratie waarin we samen moeten werken. Geven en nemen. Bepaalde zaken die Thierry populair wil maken zijn óf niet haalbaar óf dermate onverstandig dat je dat niet zou moeten willen.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:38

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:29
De vooringenomen- en onwetendheid stralen af van je relaas. Je argumenten zijn zo stompzinnig, dat het eigenlijk geen zin heeft ze te weerleggen. Je bent vrij niet op FvD te stemmen, maar het is duidelijk dat je van de inhoud niets hebt begrepen.

De Griezelaar | 22-03-17 | 10:33

FvD is behoorlijk rechts en populistisch. Het is mooipraterij voor de boze blanke man en vrouw maar het moet allemaal wel haalbaar zijn. Het meeste is dat niet.
De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:59
En we weten allemaal uit 4 jaar ervaring hoe haalbaar het programma van de VVD bleek te zijn.
Of moeten we dat lijstje met 10 verbroken VVD-beloftes weer tevoorschijn halen?

Nuchternederland | 22-03-17 | 10:33

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 10:13

Je neemt leuke op het internet 'populaire' memes en je pleurt het in je programma.

Referenda - Nederland is geen Zwitserland en zelfs in Zwitserland gaat de regering niets doen om de zeer goede relaties met de Europese unie te verzieken.

Migratiebeleid - Nederland is al superstreng maar het is geen Australië en Australië is een immigratieland. Het stikt in Sydney van de Libanezen en Chinezen. Als je kosmopolitisch wil zien dan moet je naar Australië gaan. En Australië neemt ook duizenden en duizenden kansloze vluchtelingen per jaar op.

Handelsverdragen - of je het leuk vindt of niet maar het is volslagen nutteloos voor Nederland om de huidige verdragen te vervangen voor praktisch dezelfde verdragen want hoe je het ook wendt of keert Nederland is een handelsland en die toegang tot de markt van 33 landen is nogal interessant voor onze zakenlui.

Thierry praat mooi maar het is nogal stompzinnig om te bedreigen wat redelijk goed gaat door mensen te laten beslissen over wat ze niet snappen.

Jan de vleesverwerker weet wellicht niet dat hij en zijn collega's elke maand salaris verdienen door een handelsverdrag maar het is wel zo. En diezelfde Jan die verliefd is geworden op een meisje uit Oekraïne op vakantie in Kreta met zijn verdiende euro's en met haar wil trouwen zal al snel leren dat dit nogal fucking moeilijk is. Zo moeilijk dat hij niet begrijpt hoe dat kan want op GeenStijl zeiden ze altijd dat de grenzen open stonden en iedereen welkom is.

Het is allemaal veel te complex en lastig voor een charismatische pianospeler met een lavendelzakje.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 10:29

En bij Dutchturks, jaja, mag ze haar verhaal doen.
-
dutchturks.nl/columnist-anne-fleur-dek...
-
"Na het verlies van de PVV lijkt de aanhang van Wilders in haar een zondebok gevonden te hebben."
-
Hahahaha in die kringen wordt deze onzin voor zoete koek aangenomen ook.

De Bredaonaar | 22-03-17 | 10:28

Moet je Geert eens horen op een doedelzak!

Tis nie waar! | 22-03-17 | 10:28

-weggejorist-

Drunken_Pumpkins | 22-03-17 | 10:21

Voor alle mensen die niet mee gekregen hebben bij wie Baudet allemaal de kop van jut is wil ik jullie voorstellen aan GroenLinks deugmeisje Anne-Fleur Dekker. Joop-scribent en zelfbenoemd activiste en blogger.
-
Lees haar belachelijke column hier: www.joop.nl/opinies/thierry-baudet-is-...
-
En lees vooral ook haar tijdlijn op twitter: twitter.com/annefleurdd
-
Zo zijn er tig van dit soort naïeve meisjes op twitter te vinden die helemaal vol zitten van Baudet.
-
Het twitterkutje trekt een zin uit zijn roman uit context en plaatst die alsof het de persoonlijke mening van Baudet is. Legt de racistische insinuatie die Jinek deed aan Baudet uit alsof Baudet dat zelf gezegd zou hebben, enzovoorts

Overigens, zit ze nu "ondergedoken" vanwege extreem-rechtse bedreigingen. Tuurlijk. Dit hoort allemaal bij, je wist dat het ging komen.. natuurlijk zit ze niet ondergedoken uit angst, maar al schermend met boze reacties op twitter of haar blogje kan ze natuurlijk geweldig het slachtoffertje spelen en extreem-rechts aan Baudet linken.

Dat gaat natuurlijk kritiekloos en als waarheid worden overgenomen door de linkse media. Jole zal nog niet uit bed zijn..

De Bredaonaar | 22-03-17 | 10:21

Op deze manier is Baudet op zijn best. Zijn rol in de Kamer zou dan ook beperkt moeten worden tot het spelen van dit soort deuntjes op moment dat de debatten uit de hand lopen. Laat dan Hiddema het woord voeren.

Mannes | 22-03-17 | 10:20

Die domme gezichten rond de tafel! Ze weten dat ze niet aan Thierry kunnen tippen.
Waar ze wel goed in zijn, is Thierry de grond in boren. Achter zijn rug om. Met behulp van de Nederlandse media. Dat dan wel weer.

onnosel | 22-03-17 | 10:17

Thierry is ook voor minder vluchtelingen. Het wordt tijd ook, want sinds 1 januari 2015 zijn we vandaag door de 100.000 grens gebroken! Bekijk de MigratieData website ( www.migratiedata.webege.com ) en zie hoe de actuele live tellers de aantallen en kosten van de asielzoekers en vluchtelingen instroom tonen.

iVent | 22-03-17 | 10:17

propper1000 | 22-03-17 | 09:44
Ja wellicht dat een hoogstaand journalistiek programma als Pauw & Jinek hem eens op inhoud het vuur aan de schenen kan leggen. Ow wacht.

Harry Turtle | 22-03-17 | 10:15

@De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:59
Als FvD mooipraterij en populistisch is, wat maakt dat dan van jouw VVD? Of noemen we dat pragmatisme ;) Heb je het verkiezingsprogramma wel goed tot je genomen? Het is een visie (niet absoluut zoals bij PVV) die nog wat verder moet uitkristalliseren, maar in een toekomstige coalitie voor een mooie input zou kunnen zorgen. In ieder geval een verfrissend geluid.

Bovendien, je klassieke links-rechts verdeling gaat niet meer op sinds Paars-1. PVV en VVD zijn niet klassiek rechts. PvdA niet langer klassiek links. Eigenlijk zijn alleen SGP, GL en SP nog zo in te delen.

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 10:13

Baudet doet het erg goed met als gevolg dat hij straks kan kiezen wie hij erbij wil hebben. De huidige lijst van FvD is een beetje dun. Een valutahandelaartje met een slap argument om uit de euro te stappen is natuurlijk kul. Of die man "uit de financiele wereld van London" waar niemand die er echt toe doet ooit van gehoord heeft. Dus er is wel degelijk Verbesserungspotenzial, maar hij is pas net begonnen. In plaats van al die tokkies bij Wilders op de lijst is dit een verademing. Stedelijk Gymnasium, pianoman, lavendellikken, wereldkampioen moeilijk kijken, en een bejaarde grumpy strafpleiter als side-kick. Vooraf kun je zoiets niet verzinnen.

van Oeffelen | 22-03-17 | 10:13

De Koreaanse Slet 09:59
En 'boosheid' of 'blankheid' is wel het laatste wat ik bij Forum voor Democratie zie. Eerder een positieve drijfveer, lerend van de hele wereld (Australisch migratiebeleid, Zwitserse democratie, Chileense handelsverdragen et cetera).

Een stuk beter dan de kwade navelstaarders uit Brussel met hun kleine geesten en dikke konten.

tipo | 22-03-17 | 10:12

Bij de NPO hadden ze er een pianist tegenover gezet die dan bij de eerste noten steeds dwars door hem heen begint te spelen terwijl Dolf jansen hard " fascist " roept !

Castor12 | 22-03-17 | 10:09

Hij kan ook echt pianospelen. Leuk.

van heinde en verre | 22-03-17 | 10:09

De Koreaanse Slet 09:59
Grappig dat je over haalbaarheid begint. Het FvD-programma bestaat enkel uit voorstellen die in het buitenland al ge-implementeerd zijn en daar blijken te werken. Dat is toetsbaar en controleerbaar en je kunt er naar toe als je de bewijzen wilt zien.

De discussie is dan nog enkel, of het in Nederland ook zou werken, als het in het buitenland werkt. En wat zou er aan de maatregel moeten veranderen om het beter op de Nederlandse situatie aan te laten sluiten? Een te overbruggen discussie is dat.

tipo | 22-03-17 | 10:08

Thierry mocht behalve pianospelen zelfs uitpraten. Een novum op de debielobuis, dus de stand in de wedstrijd PenJ - Umberto is vooralsnog 0:1.

De Vrijlansier | 22-03-17 | 10:00

tipo | 22-03-17 | 09:48

FvD is behoorlijk rechts en populistisch. Het is mooipraterij voor de boze blanke man en vrouw maar het moet allemaal wel haalbaar zijn. Het meeste is dat niet.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:59

Een ijdeltuit maar vooral een weldenkend mens die Thierry. Ik ben nog weinig onlogisch tegengekomen in z'n redenaties. Hij is eerlijk, slaat af en toe een beetje de plank mis in z'n woordkeuze als hij op zoek is naar alternatieve beeldspraak, maar ik denk dat we er veel aan gaan hebben in Nederland.

Totti14 | 22-03-17 | 09:58

De Koreaanse Slet 09:50
Bij links is de waarde: solidair geld storten op de grote hoop, zodat de linkse elite er mooi van kan scheppen.

Bij rechts is de waarde: Familie eerst.

De congsi tussen overheid en bedrijfsleven heet gewoon corruptie of corporatisme. Dat is niet rechts of links, maar is een erg Italiaanse uitvinding van Mussolini. En kijk wat dat Italië heeft gebracht...

tipo | 22-03-17 | 09:58

Hij stopt wel voor het stuk moeilijk gaat worden, METAFOOR

Bokito ergo sum | 22-03-17 | 09:58

straks quatremain met medenicht Rukke.

IndoFortuyn | 22-03-17 | 09:58

@ solcama | 22-03-17 | 09:44 Dezelfde lieden die kritiek op de islam niet dulden maar wel het christendom belachelijk maken. Dezelfde lieden die het prima vinden dat Jesse Klaver zich door een Wijnand Duyvendak (bekend van brandende lappen in een brievenbus van een huis waar man, vrouw en kinderen lagen te slapen) liet bijstaan in de verkiezingsstrijd. Dezelfde mensen die van mening zijn dat de PVV door meer zetels in de kamer te krijgen heeft verloren. Dezelfde mensen die het discriminatie van moslims vinden nu is beslist dat een werkgever een werknemer mag verbieden om zichtbare religieuze symbolen te dragen. Dezelfde mensen die het Baudet kwalijk nemen dat hij een roman heeft geschreven waar iemand iets over anderen vindt. Het zijn de mensen die vinden dat Kuzu eng is, maar Baudet het grote kwaad vertegenwoordigt.

El Rico Grande | 22-03-17 | 09:58

@ SandyBottom / 09:50
Als ie de vorige avond weer ergens op de kijkbuis is verschenen, wie weet
het ebt vanzelf wel weer weg

Tobi | 22-03-17 | 09:57

Hij speelt alleen maar het begin van de nocturne, het makkelijkste deel. Ik zou wel eens willen horen hoe hij de moeilijker passages aan het eind speelt.

Argyronauta | 22-03-17 | 09:56

We zijn gewend geraakt aan (en verwend door) de perfecte vertolkingen van dit soort muziek die door 's werelds beste musici op de 'plaat' zijn gezet, maar dat is natuurlijk geen eerlijke vergelijking!
Baudet is duidelijk muzikaal en ik zou het geen straf vinden om hem een heel recital te horen spelen.

JTKDM | 22-03-17 | 09:54

Mark_D_NL | 22-03-17 | 09:31

Ik zal het nogmaals uitleggen.

Links is een type ideologie meestal sociaal liberaal en democratisch. Meer geënt op het gewone volk. De principiële waarde is wij zorgen voor elkaar.
Rechts is een type ideologie meestal of conservatief of liberaal en democratisch maar geënt op werkgevers en verdieners. De principiële waarde is zorg voor jezelf en je familie en als het moet geef ik een aalmoes.

Populisme is niet ideologisch, links of rechts zegt de populist wat het klapvee wil horen zonder na te denken over de maakbaarheid. Trump is een prachtig voorbeeld. Véél belooft maar het meeste blijkt slecht uit te pakken of onmogelijk en in pure frustratie loopt hij nu te claimen dat HIJ de grote leider banen terugbrengt. Dat is niet zo en wat hij wel doet is slecht intens slecht vooral voor zijn diehard fans.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:50

-weggejorist-

SandyBottom | 22-03-17 | 09:50

@De Koreaanse Slet 09:25
Forum voor Democratie is niet rechts of populistisch. Sowieso is dat betekenisloze woordvervuiling.

Forum voor Democratie is nationaal-democratisch geïnspireerd op het Plakkaat van Verlatinghe en de Amerikaanse en Zwitserse grondwet.

tipo | 22-03-17 | 09:48

@jawor36 | 22-03-17 | 09:09
Misschien heeft ie tegen zijn zusje wel eens trut geroepen, toen ze zat te klieren tegen hem toen hij vijf jaar oud was.

kweethetooknietbeter | 22-03-17 | 09:47

Wibi heb ze disney figuren
en Terry ze lavendelzakkie
Voor ieder wat wils mense

Tobi | 22-03-17 | 09:45

Wat maken de deugmensen toch een herrie over Baudet (en wat zijn ze stil over Kuzu / DENK)

solcama | 22-03-17 | 09:44

Opmerkelijk mechanisme: de blinde adoratie van de voormalige messias Geert heeft nu betrekking op de nieuwe held.
Er kijken maar weinig mensen wat zich achter de etalage bevindt.

propper1000 | 22-03-17 | 09:44

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 09:37

Wijze woorden.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:43

Standaard is Humberto propagandist voor de Nederlandse cultuur van Jan Rap en zijn maat of Ali en zijn rovers.

J.Slavink | 22-03-17 | 09:43

@van Oeffelen | 22-03-17 | 09:33
Als je met 260 km/u op een ander knalt dan zal die teilschuld wel het minste zijn waar je je nog zorgen over kan maken.

sinar2 | 22-03-17 | 09:42

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:25
spijker op de kop

propper1000 | 22-03-17 | 09:42

Annechien3613 | 22-03-17 | 09:36
De PVDA kreeg zendtijd voor hun campagne betaalt uit belasting geld, en Baudet moest zijn media aandacht zelf kopen.
--
Wat is daar mis mee. Denk je niet dat juist een partij als de PVDA de oplichter hier is?

Mark_D_NL | 22-03-17 | 09:40

Het deugd volk heeft een nieuw haatobject wat dichter bij huis gevonden we blijven natuurlijk anti Wilders en anti Trump maar nu ook anti Baudet, wat we ook uit het verband moeten rukken we gaan hem voorzien van het stempel racist en verkrachter. De islam is vrede, tegenbewijs is niet toegestaan en ieder die wat anders zegt is een racist (want islam is een ras net als Marokkaan). De EU brengt eenieder voorspoed en geluk en niet te vergeten vrede, tegenbewijs is niet toegestaan en ieder die wat anders zegt is een fascist. Het moet toch heerlijk simpel zijn zo'n helder wereld beeld, helaas de realiteit en de feiten blijven, op een gegeven moment werkt je oren dicht stoppen en lalala zeggen niet meer.

bijna_raak | 22-03-17 | 09:40

@De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:25
Eenieder die hoopt op verlossing zal vroeg of laat teleurgesteld worden. FvD kan in het geheel een groep vertegenwoordigen die lang niet vertegenwoordigd werd. Dat is alles.

atheïstisch stemvee | 22-03-17 | 09:37

Die triolen waren net niet áf... koester het sterke vermoeden, dat Rutte beter speelt...

bisbisbis | 22-03-17 | 09:37

Absoluut niet geschikt voor de politiek, hij loopt veel te hard van stapel.
Koopt zichzelf in, €10.000 voor tien minuten praten bij Harry Mens, twee zondagen achter elkaar, te gek voor woorden!

Annechien3613 | 22-03-17 | 09:36

Wellicht dat we van Thierry des avonds in de polder op de snelwegen 200 km/h Mogen rijden zoals op grote stukken in het door hem zo bewonderde buurland Deutschland. Laatst ging van Oef met de V8 tussen Hannover en Berlijn ook even heerlijk op het orgel, nog net op tijd bovenop de rem toen een Schwanz ging inhalen. Mocht je overigens in de BRD een Unfall bauen en je zit op bijvoorbeeld 260 km/uur dan heb je wel een Teilschuld. Dus je mag wel onbeperkt rasen op bepaalde stukken, maar je moet wel op tijd stilstaan. Mooi overigens dat de mannen uit Zuffenhausen auto's produceren waar je bij 220 km/h je Bach requiem nog rustig kunt beluisteren.

van Oeffelen | 22-03-17 | 09:33


De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:25
.
In het universum (waar we ons bevinden) is links en rechts geen absoluut maar relatief begrip alleen massa ,energie, snelheid en tijd zijn essentieel en daar kan Thierry heel goed mee overweg.

Koeienflat | 22-03-17 | 09:32

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:25
Rechts, links, populisme, blablablabla.

Mark_D_NL | 22-03-17 | 09:31

Heel includerend: zowel witte als zwarte toetsies!

JamesD | 22-03-17 | 09:31

Ach ach ach 'het meest volk' 'is in essentie links' de essentie van links is op dit moment pro EU en pro islam, ga toch met vaginamuts op Joop lopen trollen.

bijna_raak | 22-03-17 | 09:29

IndoFortuyn | 22-03-17 | 09:21

Doe niet zo raar. Zonder die verfoeide mainstream media had je nog nooit van Thierry gehoord.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:27

propper1000 | 22-03-17 | 09:16

Een nieuwe Messias. Helaas zal ook Thierry een teleurstelling zijn. Komt nog bij dat Thierry behoorlijk rechts is. Het meest volk wat hier komt is in essentie links dus als je eventjes immigratie en Europese unie standpunten weghaalt dan schrikken ze zich rot. Populisme klinkt prachtig maar het moet natuurlijk ook haalbaar zijn. Hoe aardig sommige zaken ook klinken de meesten zijn niet haalbaar, onverstandig of er is geen landelijk draagvlak voor.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:25

Bill Clinton speelt saxofoon.
Onze volgende premier speelt piano.

Captain Pervert | 22-03-17 | 09:24

Zo'n minderwaardig rechts mens mag van Witteman natuurlijk niet in Buitenhof maar misschien wel ik Podium Witteman pianotoetsen indrukken.

IndoFortuyn | 22-03-17 | 09:21

Heel even, dit is helemaal niet zo'n makkelijk stuk om mooi te spelen. Die trillers waren snel en goed en gaat over tot de orde van de dag.

effedenke | 22-03-17 | 09:20


Johnny come lately, the new kid in town.
Everybody loves you, so don't let them down.

Teleo | 22-03-17 | 09:20

Watching the Wheels | 22-03-17 | 09:16
Rutte zat toch op een trein station te pingelen?

Mark_D_NL | 22-03-17 | 09:18

Berbaar | 22-03-17 | 09:07

Dat zeker.

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:18

Copyrechts | 22-03-17 | 09:05

Comment van de dag!!!

De Koreaanse Slet | 22-03-17 | 09:17

Deed Mark Rutte dat nou niet ook met zo'n piano bij de start? Baudet is gewoon de nieuwe Rutte.

Watching the Wheels | 22-03-17 | 09:16

Het is opmerkelijk:
Terry wordt in de armen gesloten door Geenstijl, al ruim vóór de verkiezingen. Het eigen vehikel, Geenpeil, was blijkbaar al afgeserveerd. Na de verkiezingen wil men nu een nieuwe held op het schild. De oude, onze Geert-AOW op 65-Wilders, presenteert zich zo teleurgesteld, moe en futloos, dat men een nieuw rolmodel wil.

propper1000 | 22-03-17 | 09:16

En nu maar afwachten of hij het allemaal waar kan maken.

sinar2 | 22-03-17 | 09:15

Leuk voor Thierry dat hij een keer niet op een valse piano hoeft te spelen. Zakje lavendel tussen de kaasstengels had het wel helemaal af gemaakt.

Watching the Wheels | 22-03-17 | 09:14

@ jawor36 | 22-03-17 | 09:09: ga eens op de Joop kijken, het demoniseren is daar al aardig op stoom gekomen. Volges de scribenten van de Joop is hij een charlatan, misselijkmakend, een zieke vrouwenverkrachter, fascist en een wolf in schaapskleren en daarmee nog gevaarlijker dan Wilders.

Andreas B. | 22-03-17 | 09:13

@jawor36 | 22-03-17 | 09:09 U leest geen kranten en heeft geen Twitter?

pendajo | 22-03-17 | 09:13

Thierry heeft zelfspot, dat is verstandig. Met een beetje lachen kun je onder veel problemen uitkomen, kijk maar naar rubberen Rutte.

Smile and wave Thierry, laat je niet gek maken...

Dickk | 22-03-17 | 09:13

Denk je solidair te zijn en Adblock uit te zetten op Geenstijl, kun je 1 minuut 30 naar een ANWB reclame met dabbers kijken.

Bertie Wooster | 22-03-17 | 09:11

Meer dan de helft van je spreektijd in de verdediging. Niet om je politieke standpunten, maar om particuliere uitspraken. En vervolgens ingaan op de verleiding een stukje onschuldig pianospel ten gehore te brengen. Artikel 1 was gisteren weer oppermachtig in RTL Late Night.

Droop | 22-03-17 | 09:10

iets rustiger met dat pedaal Thierry

Der Icebear | 22-03-17 | 09:10

Hopen dat zijn hoofd niet gaat lekken de komende jaren.

Pimp my Voortuin | 22-03-17 | 09:10

Zag je die valse VVD-LateNicht Fritsie? Wat zegt hij nou ... iets met "requiem" of gewoon weer hetzelfde wat die andere VVD'er Gordon altijd roept?

Watching the Wheels | 22-03-17 | 09:09

Thierry bespeeld de juiste snaren en krijgt een voortreffelijke toonhoogte.

Koeienflat | 22-03-17 | 09:09

Hij kan een aardig stukje pingelen, chapeau!

Ik vraag me wel af waar al die aantijgingen over racisme en vrouwonvriendelijkheden dan allemaal geuit worden, want ik kom het nergens tegen. Blijkbaar is het wel voldoende voor Pritt om een fanclub uit de grond te stampen als tegengeluid.

jawor36 | 22-03-17 | 09:09

Doet ie goed den Thierry, met afstand de meest mediagenieke op de rechterkant.

Berbaar | 22-03-17 | 09:07

Chopin Nocturen, Op. 55, No. 1 in F minor. Altijd mooi

Tware | 22-03-17 | 09:06

Hopelijk bespeeld hij de komende regering net zo virtuoos en realiseert hij de FvD standpunten op die manier.

Ajeto | 22-03-17 | 09:06

Het goede nieuws is dat Thierry geaccepteerd en wellicht zelfs bewonderd wordt door de linkse media, dat is nieuw en stemt hoopvol.

Glorix | 22-03-17 | 09:05

Ik zou hem doen, ook als hij nee zegt

Copyrechts | 22-03-17 | 09:05

Kusjes voor Terry!

Bobbbe | 22-03-17 | 09:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino