Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Martin Sommer verpest Trump-feestje Volkskrant

spiegelomslag.jpeg
economist.jpeg
bloombergcover.jpg
newyorkertrump.jpg
village_ierland.jpeg
vktrump.jpgHet is weer genieten met de wereldwijde Trump-haat in wereldwijde dode boom media! Hier in Nederland heeft de Volkskrant zelfs een 72-pagina's tellende Trump-special vol trumpende Trumphaat des Doods. Want Trump. Die moet dood. Echt waar. Trump. Moet kapot. Helaas verpest die vervelende rechtse druiloor Martin Sommer het Ga Eens Deaud Trump-feestje met ranzige 'alternatieve feiten'. Het is geen moslimban, zoals het Malieveld riep. Trump zelf sprak van een inreisverbod in verband met de bescherming van de VS tegen terreur. De selectie van de zeven landen, bijna allemaal failed states, was al onder Obama gemaakt. Er golden ook al reisrestricties. Het verschil is dat Obama zijn beperkingen niet van de daken schreeuwde, zoals hij ook minder luidruchtig was over de muur op de grens met Mexico. Die bestaat immers ook al voor een flink deel. It's true. Facts. They're huge.

Reaguursels

Inloggen

@ wol,

Mooi stukje relativering.

Mallepietje1001 | 06-02-17 | 04:26

Maakt iemand me wakker als Trump de Congresbrand dan wel 9/11 v2.0 heeft georganiseerd, de absolute macht naar zich heeft toegetrokken, de Grondwet á la G.W. Bush "just a goddamned piece of paper" heeft genoemd, gerechtelijke besluiten naast zich neerlegt en zichzelf tot Imperial Clown for Life heeft benoemd met behulp van z'n stormtroopers? Of als hij neergeschoten of opgeblazen wordt door een hysterische, infantiele Trumphaatsmurf die een legitieme verkiezingsuitslag niet kan accepteren? Tot die tijd: gaap...

Nogmaals, geen fan, maar van Hillary had ik nog lagere verwachtingen (als in: meer van hetzelfde). Trump heeft tot nu letterlijk NIETS gedaan waar je je werkelijk als voorstander van rule of law zorgen over zou moeten maken. Echt mensen, toon eens wat relativeringsvermogen en realiteitszin. Of historisch besef. Hij is vooralsnog geen:
-Duterte die openlijk oproept tot standrechtelijke, onwettige executies van drugsdealers met duizenden doden tot gevolg.
-Geen Erdogan die alle kritiek en vrije pers botweg verbiedt en iedere (vermeende) tegenstander uit z'n functie zet en opsluit, en een presidentiële dictatuur invoert.
-Geen Obama die via executive orders de Grondwet, het Congres en de wil van vele Amerikanen omzeilt door privaat wapenbezit aan banden te leggen (of je het daar nu mee eens bent of niet) en z'n achterste afveegt met de wetgeving op gebied van (il)legale migratie.
-Geen Rutte of Balkenende die de wil van de kiezers na referenda doodleuk naast zich neerlegt.
-Geen Merkel die de grenzen opengooit zonder onderscheid te maken tussen echte vluchtelingen zonder alternatieve bestemming, gelukzoekers, criminelen en terroristen.
-Geen Australië dat iedere migrant terug de zee op of naar kampen op ver weg liggende eilanden stuurt.
-Geen Bush met z'n Blair bitch die de oorlogen begonnen onder valse voorwendselen.
-Geen regime-changer met chaos, dood en verderf tot gevolg zoals Bush en Obama in Afghanistan, Irak, Libië of Syrië.
-Geen Bush met z'n Patriot Acts die het mogelijk maakt elke Amerikaan en wereldburger te bespioneren, martelen of dronen zoals het uitkomt.
-Geen Bill Clinton die Servië platbombardeerde om die heerlijke, eerlijke Albanezen in Kosovo hun onafhankelijkheid te geven. (Want toen was het niet erg hè, om een stuk land afhandig te maken omdat er een ander volk de meerderheid had? Toen Poetin hetzelfde deed met de Krim was het brullen over de nieuwe Hitler en Anschluss.)
-Geen FDR die z'n New Deal door het Congres en door de strot van het Hooggerechtshof en Amerika wist te duwen door te dreigen het Hooggerechtshof uit te breiden en vol met ja-knikkers te proppen.
-Geen Churchill of Eisenhower die de democratisch gekozen premier Mossadegh van Iran afzetten wegens Britse oliebelangen en daarmee de dictatuur van de Sjah en de daarop volgende Islamistische Republiek in gang zetten.

En dat is slechts een kleine greep uit de heldendaden van vele verguisde en bewierookte politici uit heden en verleden. Mensen die nu al moord en brand lopen te schreeuwen over Trump verdienen het om eens even met hun kop onder de koude kraan gehouden te worden. En nee dan bedoel ik niet het waterboarden dat al sinds Bush openlijk gewoonte werd, maar waar ook niemand in totale hysterie schoot en opriep hem maar zo snel mogelijk af te knallen of af te zetten.

Wol | 05-02-17 | 13:02

Een aktivist citeren als bron. De zgn Russische bron van Steele blijkt nu dood te zijn maar hoe is niet bekend.
Als dit zulk groot nieuws was waarom besteedde de pers er dan geen aandacht aan.En met name de MSM.
Makkelijk nu om als ex-geheim agent te verwijzen naar een dode als bron. Overigens is deze ex-spion zelf ondegedoken (waarom eigenlijk) en is die hel hoax rond Trump als zijnde chantabel al weer uit het nieuws...

knerf | 05-02-17 | 12:02

-weggejorist-

poepaanmijngaatsie | 05-02-17 | 07:53

Sommer, Holman en Jonathan van het Reve: een must voor wie niet aan de progressieve anti-Trump oorlog wil meedoen.

poepaanmijngaatsie | 05-02-17 | 07:53

-weggejorist-

Badnews | 05-02-17 | 03:47

-weggejorist-

Badnews | 05-02-17 | 03:47

-weggejorist-

Badnews | 05-02-17 | 03:47

-weggejorist-

Mallepietje1001 | 05-02-17 | 03:46

-weggejorist-

Mallepietje1001 | 05-02-17 | 03:42

-weggejorist-

Mallepietje1001 | 05-02-17 | 03:42

Massahysterie kan ik het nog niet noemen, meer pogingen om een massahysterie te ontketenen.Maar de vlammen willen niet werkelijk de pan in slaan.
De cover van de Spiegel is de visie op Trump van een Cubaanse politieke vluchteling in de VS, een locale gefrustreerde immigrant.
Dus het past in de VS, maar het heeft niets te zoeken op de voorpagina van der Spiegel want dan word de satire disproportioneel, houd op satire te zijn en word een symbool van de Duitse opinie over Trump. Waar velen zich niet in kunnen vinden.
Schijnt wel goed verkocht te hebben.Deze voorpagina vinden velen blijkbaar een collectors-item.

MistaRazista | 05-02-17 | 03:21

Stormageddon | 04-02-17 | 23:49,

Waar vroeg ik om een safespace?
Waar stelde ik dat Trump niet bekritiseerd mag worden?
Ik zei hierboven toch juist meermaals het tegenovergestelde?
Zijn dit soort discussiemethoden jouw sterkste punt?

En als jij Breitbart als representatief voor de rechtse kritiek op Obama wegzet, kan ik dat natuurlijk ook doen met de joop. Maar dat hoeft niet eens; hier een Weimar-vergelijking in de Groene.
www.groene.nl/artikel/er-wordt-een-mo...
En bovenstaande column begon met covers van Spiegel, Economist en New Yorker waarin Trump de symbolen van vrijheid en democratie onthoofd, in brand steekt of laat uitdoven. Ook in NPO "kwaliteitsprogramma's" als Buitenhof worden conservatisme, populisme, fascisme, racisme en nazisme consequent op 1 lijn gezet door gasten zoals Rob Riemen en Timmerfrans. Over politici gesproken; onlangs vergeleek Asscher Trump met een fascist bij DWDD, en Guy Verhofstadt ging ook helemaal los voor het EU-parlement.

Jouw drie voorbeelden zijn helemaal niet zo sterk, want zoals gezegd is er een hoop kritiek op Trump te bedenken, zoals op elke president. Maar niks daarvan rechtvaardigt de massahysterie, en dáár vroeg ik jou naar. Het decreet van Trump gaat inderdaad verder dan dat van Obama, maar de verschillen zijn te klein om wereldwijd miljoenen mensen de straat op te krijgen. Maar dat gebeurde wel, en het ging dus niet om een paar Asha Tuinbroekes met vaginamutsjes; alleen al in de VS kwamen miljoenen mensen op de been tegen Trump.
En precies 0 tegen Obama.
En er waren wereldwijd ook ongeveer 0 demonstraties tegen;
- het inreisverbod voor Arabische vluchtelingen door Arabische golfstaten;
- het inreisverbod voor joden in veel islamitische landen;
- de jodenban op sommige linkse universiteiten in de VS.

Dat Trump voorstelde Clinton op te sluiten was niet vanwege haar mening, maar vanwege haar liegen over haar e-mail gebruik. Dat maakt nogal verschil. Neem die dreigementen overigens vooral niet te serieus; Trump en de Clintons zijn jarenlang goede vrienden geweest. Politiek is ook een spelletje, en daarom is het jammer dat sommigen dat spel zo serieus nemen dat ze tot geweld overgaan.
De DNC lijkt niemand te hebben opgesloten, maar sommige bondgenoten organiseerden wel geweld bij Trump-rally's;
www.volkskrant.nl/buitenland/tip-1-noe...
En dat is ook een vorm van "verbieden".
Ook in Nederland worden "rechtse" bijeenkomsten regelmatig verstoord door links geweld, terwijl AFA (Anarchistisch Fascistische Axie) linksextremisten foto's maken en databases op internet zetten met namen, adressen en werkgegevens van mensen die bijvoorbeeld tegen steniging zijn.

Dandruff | 05-02-17 | 01:47

-weggejorist en opgerot-

Circlont6A | 05-02-17 | 01:36

Donkersloot | 04-02-17 | 20:12

Jij bent echt totaal niet "radicaal" hoor met je anti-Trump en Wilders jaren 80 demonstratie Arafat-sjaaltjes gebler. Die retoriek van links is helemaal leeg en totaal van de realiteit ontvreemd, ook niet meer van deze tijd en vooral hip onder stoffige, muffe 60+ ers en wat muffe tofu-burger vretende gepeste buitenbeentjes.
Kijk maar wat er op de been komt op die "demonstraties" tegen Trump. Allemaal ouwe wijven met grijze koppen of borderliners en watjes van mannen.

Copycrauw | 05-02-17 | 00:14

Hysterie word steeds hoger, het nog moreler willen zijn dan de rest lijkt wel een hysterische race om de meest moreel verhevene te zijn. Je ziet dat mensen mee willen doen die afhankelijk zijn van aandacht en "aardig" gevonden te worden. Journalisten, zangers, acteurs, presentatoren en politici dus. Waardeloze nietsnutten die leven bij de gratie van hun "aandacht". Gelukkig lijkt meer en meer dat dit een formule is die niet meer werkt.

Copycrauw | 05-02-17 | 00:06

@Dandruff | 04-02-17 | 23:09
"Maar iemand anders consequent wegzetten als nazi heeft niks meer met kritiek te maken, en gaat zelfs veel verder dan belediging."
En welke serieus medium doet dat dan consequent? Noem er eens eentje? (En nee, Joop is niet serieus te nemen).

"Voordat ik opzoek wat "laster" betekent moet je toch eens 3 voorbeelden geven van inhoudelijke kritiek op Trump, die alle hysterie rechtvaardigen."
Heb ik al gedaan. De dubieuze decreten (die mogelijk ongrondwettelijk zijn), de benoemingen (zowel kabinet als NSC en Witte Huis staf) en zijn handelen (o.a. telefoontje naar Australische ambtgenoot, Iran "waarschuwen" en nog veel meer). Allemaal inhoudelijke punten die in de serieuze media gewoon inhoudelijk bekritiseerd worden. Met argumenten, zonder op de persoon Trump te spelen. En daar komt verder geen hysterie bij kijken (nogmaals, buiten de zelfgebreide vaginamutjes en andere Asha-achtigen op een veldje).

"Er is maar één partij die andere meningen probeert te verbieden, en dat is niet Trump. Zijn tegenstanders lopen nog allemaal vrij rond; zoals je van een democratische president mag verwachten."
En welke partij is dat dan wel? Ik heb Donald de Eerste toch heus in de campagne horen suggereren dat hij Hillary zou willen opsluiten. En ik acht hem er toe in staat om politieke tegenstanders op te sluiten. Hij heeft immers al de minister van Justitie ontslagen die sowieso volgende maand zou worden vervangen, omdat die het inhoudelijk met zijn decreet oneens was. De man is pas twee weken in functie, het zal mij niet verbazen als na twee jaar de eerste tegenstanders inderdaad in de cel zitten. Want zo doen zijn grote voorbeelden Ome Vlad en Ome Recep dat immers ook.
Maar goed, vertel eens: welke politieke tegenstanders heeft de DNC dan allemaal op laten sluiten? Ben wel benieuwd.

En dan nog wat: oproepen tot haat... is dat net zoiets als haatzaaien? Kun je haat afdwingen dan? Kun je liefde afdwingen? Ook niet.
Heb je zelf wel door dat je je van de SJW retoriek bedient? Dat je eigenlijk ook oproept tot een safespace tegen kwetsende kritiek op Donald I. der Große?

Stormageddon | 04-02-17 | 23:49

Stormageddon | 04-02-17 | 22:20,

Zoals gezegd, vrijwel alle (potentiële) presidenten werden en worden dagelijks aangevallen, op de meeste nieuwszenders. Daar hoor je mij niet over klagen, de macht moet altijd kunnen worden bekritiseerd of zelfs beledigd. Dat geldt dus natuurlijk ook voor Trump.
Maar iemand anders consequent wegzetten als nazi heeft niks meer met kritiek te maken, en gaat zelfs veel verder dan belediging.
Ga maar na;
- als ik jou stelselmatig een "klootzak" noem ziet niemand jou als een harige teelbal; laat staan dat iemand jou daarom wat zou aandoen;
- maar noem ik jou stelselmatig een kinderverkrachter, dan kunnen mensen denken "waar rook is, is vuur"; en voor je het weet slaan de buren je ruiten in; of erger.

En natuurlijk ga jij over jouw woorden.
Maar zoals jij anderen op hun (al dan niet daadwerkelijk uitgesproken) woorden aanpakt, zo pakken anderen jou natuurlijk ook op jouw woorden aan. Deal with it.
"De eerste neger" zou niet mijn woordkeus zijn, omdat Obama voor mij meer is dan zijn huidskleur. Maar van mij mag jij het zeggen en weet je waarom; juist ook omdat ik van jou niet geloof dat je een negerhater bent. Als een echte white supremacist zoiets zou zeggen zou ik daar wel wat van zeggen; al kan ik niemand dat verbieden.
Maar je snapt hopelijk wel dat het mij dus vooral om "context" gaat.
En in de context van iemand die stelselmatig als nazi wordt weggezet is het gebruik van niet-bestaande Duitse titels toch vaag. Doet me erg denken aan de brugklas, toen we de naam van onze school zo "Duits" mogelijk uitspraken omdat het een concentratiekamp zou zijn ("wel een ander telefoonnummer"). Dergelijke humor ben ik gelukkig ontgroeid.

Voordat ik opzoek wat "laster" betekent moet je toch eens 3 voorbeelden geven van inhoudelijke kritiek op Trump, die alle hysterie rechtvaardigen.
Ik kan best een hoop kritiek op Trump bedenken, zoals ik ook kritiek op Bush, Obama en Clinton kan bedenken. Maar niks rechtvaardigt de oproepen tot haat en geweld van de afgelopen maanden.
En ik ben het met die Amerikaanse Joop eens dat tegenstanders van Trump soms ook met geweld te maken kregen, als ze Trumps bijeenkomsten met geweld verstoorden. Maar dat is iets heel anders dan een klasgenoot ontvoeren en martelen.
Belangrijker; bij mijn weten verstoorde de Trump-aanhang niet stelselmatig de bijeenkomsten van Clinton.
En daar begint het natuurlijk al, net als in Nederland;
- linkse demonstraties lopen per definitie uit op links geweld;
- rechtse demonstraties lopen ook uit op links geweld;
- of worden om die reden ("openbare orde") verboden.
Er is maar één partij die andere meningen probeert te verbieden, en dat is niet Trump. Zijn tegenstanders lopen nog allemaal vrij rond; zoals je van een democratische president mag verwachten.

Dandruff | 04-02-17 | 23:09

@Roadblock | 04-02-17 | 21:58
Joh, dan blijf je toch lekker je eigen wanen geloven? Ik blijf Herr Drumpf gewoon Donald I. Der Große noemen. Als was het alleen maar omdat het bij jou blijkbaar een gevoelig snaartje raakt en dit geen safespace voor gekwetste alt-right afficionado's is.
Deal with it.

Stormageddon | 04-02-17 | 22:36

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 21:25,

Het ging niet over vliegtuigjes, maar over jouw aanname dat Trump-aanhangers onze welvaart naar de VS zouden verhuizen.
Hoe precies, dat wist je niet.

Die aanname sloeg nergens op. Het enige dat we Trump (en niet eens zijn aanhangers) kunnen verwijten is dat hij ons vertelt dat wij onze eigen verdediging niet willen betalen. De VS draaien daar dus al vele jaren voor op, en Trump wil dat wij voortaan onze eigen broek ophouden.
Iets dat volwassen mensen vanzelfsprekend zouden moeten vinden.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 21:51,

Wederom aannames over mensen die je niet eens kent.
Naar aanleiding van argumenten die je nooit bekeken hebt.
Probeer maar eens te antwoorden;
- wie pleitten er hier ooit voor absolute macht voor Putin?
- wie pleitten er hier ooit voor absolute macht voor Trump?
- wie pleitten er hier ooit voor absolute macht voor Erdogan?

Precies; helemaal niemand.
Je kunt daar geen één voorbeeld van geven.

Ondertussen is het jullie soort (ook trollen als DKS) dat tussen alle beledigingen en scheldpartijen door andersdenkenden het leven zuur maakt met lastercampagnes, schijnprocessen, beroepsverboden, intimidatie en geweld. En maar klagen dat mensen die daar kritiek op hebben "gevaarlijk" zijn.

Dandruff | 04-02-17 | 22:29

@Dandruff | 04-02-17 | 21:19
Wat weet jij nou van Fox News van de afgelopen 8 jaar? De eerste neger werd dagelijks aangevallen, soms met reden, meestal om onzinnigheden door die zender van veekrachter Roger Ailes. Elke dag weer, door mensen als Bill O' Reilly, Sean Hannity, Glenn Beck, Steven Milloy e.a. Allemaal best hoor, ik heb er niet over geklaagd verder.
Dat ten eerste.

Ten tweede ga ik over mijn eigen woorden. Ja, ik noem de malafide vastgoedboer "Donald Eins der Große". Nou en? Ik vind het uitstekend passen bij de zigeunerkoning van Duitse afkomst. Ik zie niet in wat dat met Obama te maken te heeft, die ik alhier vrij consequent in al die jaren "De eerste Neger" heb genoemd, omdat dat uitstekend bij hem paste. Voor Hillary had ik ook wel wat bedacht wat niet erg flatteus zou zijn geweest. Moet ik mijn woorden aanpassen omdat het aanhang van Trump tegen de haren instrijkt? Des te beter. Ik ga geen rekening houden met lange tenen en tere zieltjes van lieden er geen enkele probleem mee hadden om 8 jaar lang de eerste Neger te demoniseren (FYI, daar had ik ook geen probleem mee).

En als laatste: de teneur van de reaguursels hier dat alle kritiek op Donald Eins der Große allemaal linkse leugens zijn, allemaal demoniseren a la Pim Fortuyn met als ondertoon dat het niet zou moeten mogen (morele verontwaardiging! foeibah! Magnie!). Nou, ik vind het allemaal nog vrij mild, wat ik zoal lees in de media. Het is vrij inhoudelijk, ongeacht of je het ermee eens bent of niet (en dan laat ik de schreeuwers en zelfgebreide vaginamutsjes en meppende malieveld-moeders even buiten beschouwing, dat waren ook maar een handjevol die tussen de ca. 1000 man sterke pers probeerden te demonstreren).
Met laster heeft het in elk geval niets te maken. Zoek even op wat dat betekent.

De hysterie van de Trumpista's is net zo groot en ik vind het behoorlijk onbegrijpelijk van lieden die twee jaar geleden nog allemaal "Charlie" waren en zogenaamd fan zijn van Gregorius Nekschot.
Nog even afgezien dat de hysterie van de Trump aanhang net zo goed tot geweld kan leiden en al heeft geleid in de VS. Voor elk incident van anti-Trump geweld kun je een voorbeeld van pro-Trump geweld vinden.
www.alternet.org/election-2016/trump-s...
Dat zal de Trump aanhang dan ook wel weer linkse leugens noemen en met alternatieve feiten komen. Zal allemaal wel. Dat bewijst eens te meer de blinde hysterische adoratie voor de reality soapster, terwijl de man in 14 dagen al bewezen heeft totaal ongeschikt voor de functie te zijn door zijn decreten, benoemingen en handelen. Alleen zijn fans vinden het allemaal prachtig. Nog wel, omdat de gevolgen nog moeten komen.

En nee, ik hoef geen snickers. Er is niks mis met mijn bloedsuikerspiegel.

Stormageddon | 04-02-17 | 22:20

Stormageddon | 04-02-17 | 21:20
Weer gebruikelijke aannames.
Welnu, er zijn meerdere staatshoofden geweest in de duitse geschiedenis, maar er liet zich maar één der Führer (Duits voor leider, gids, voerman) noemen.
Dus een vette godwin, en als je doorkrijgt dat je je er niet uit kunt kletsen komt het trieste op de man spelen.
Kijk maar eens of je iedereen kunt wijs maken dat dit geen godwin was.
Veel succes.

Roadblock | 04-02-17 | 21:58

De Koreaanse Slet | 04-02-17 | 21:26
"Het is vooral heel erg zielig."

Voor jou misschien maar het zijn deze mensen die leiders zoals Putin, Trump of Erdogan de absolute macht geven. In een democratie worden deze mensen alleen maar tegen gehouden door rechters.
Dat mensen zo denken is niet zielig maar gevaarlijk. Het kamp Trump bestaat uit mensen die denken dat ze niets te verliezen hebben dus waarom proberen we het niet en uit mensen die denken dat ze er beter van kunnen worden.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 21:51

Tijd voor wat extra bewustmaking van de werkwijze van verpolitiekte mediaconglomeraten.
www.youtube.com/watch?v=b8CpON8VrRU
.
In Europa en in Nederland hebben we ook met zulke conglomeraten van doen. Die kiezer kan echter dezelfde politieke afrekening laten plaatsvinden als in het VK en in de VS plaatsvond. 15 maart is er de gelegenheid toe.

Takki Yah | 04-02-17 | 21:46

Dandruff | 04-02-17 | 21:19

"Precies; er wordt hier vooral geklaagd over de aard van de kritiek (95% laster), en de massahysterie die door de vele godwins van de "kwaliteitsmedia" wordt aangewakkerd."

95% laster. Nee hoor. Trump is nog amper begonnen en alle alarmbellen rinkelen bij rechts en links. Enkel bij dom-'rechts' word hij kritiekloos verafgood omdat ze, zoals jij, niet in staat zijn om te bevatten wat er precies mis is met Trump. Ze zien, zoals jij, enkel een 'grote leider' en trappen in zijn nogal slechte en halfslachtige leugens en marketing trucs. Het is vooral heel erg zielig.

De Koreaanse Slet | 04-02-17 | 21:26

-weggejorist-

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 21:25

@Dandruff | 04-02-17 | 19:45
"Zou dat eigenlijk niet vanzelfsprekend moeten zijn?"

Ik zie liever eurofighters maar met 45 zullen het meer JSF's moeten worden.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 21:25

@Roadblock | 04-02-17 | 21:01
Dacht je dat de leider van het Derde rijk de eerst Duitse leider was die werd verheerlijkt? De hint zit al "derde"...
Werd Hitler "Adolf de Grote" genoemd? Nou? Ik draai niet hoor. Jij neemt aan dat het een Godwin is en bent vervolgens in opperste verwarring als dat niet zo blijkt te zijn. De draai zit alleen in jouw koppie. Maar gezien je nick is dat wel duidelijk. Er zitten nogal wat barrières in die hersenpan van je. Geeft niks, maar geef mij daar niet de schuld van.

Stormageddon | 04-02-17 | 21:20

Stormageddon | 04-02-17 | 20:00,

Toch kan ik me geen massademonstraties herinneren tegen "satan" Obama, of serieuze artikelen en TV-programma's over "satan" Obama; laat staan oproepen tot geweld tegen "satan" Obama.
Ook niet op Fox.
Je overdrijft behoorlijk. Bovendien doe je alsof iedereen die tegen die Trump-hetze in gaat, automatisch een Trump-aanhanger is. Diverse mensen hier hebben meermaals duidelijk aangegeven dat dat niet het geval is.

Stormageddon | 04-02-17 | 20:43,

Waarom zou je een gekozen president aanspreken met de niet-bestaande titel "Grote Leider, Donald Eins der Große der Vereinigten Staten", als dat niet als godwin bedoeld is?
Natuurlijk bestond Duitsland al voor 1933, ontkent iemand dat?
Maar je hebt voor Obama toch ook geen Nigeriaanse titel bedacht?
Dat zou namelijk nergens *ook* nergens op slaan.

Bovendien, ten overvloede; vrijwel niemand hier wil kritiek op of satire over Trump verbieden. Dat suggereer je wel steeds, zoals je ook suggereerde dat ik het wel oké vind om Obama als satan af te beelden.
Maar kun je 3 nicks noemen die een serieus Trump-kritiek verbod voorstelden?
Op 282 reacties?
Niet?

Precies; er wordt hier vooral geklaagd over de aard van de kritiek (95% laster), en de massahysterie die door de vele godwins van de "kwaliteitsmedia" wordt aangewakkerd. Die hysterie leidt tot vergaand raciaal geweld, zoals een gehandicapte tiener die op Facebook wordt gemarteld, want; "fuck Trump".

Ik heb jou hier heel vaak hele zinnige dingen horen zeggen.
Ik herken je nu gewoon niet.
Neem alsjeblieft een snickers, want je bent jezelf niet als je honger hebt.

Dandruff | 04-02-17 | 21:19

Stormageddon | 04-02-17 | 20:43
Alweer aannames.
Maar om even op je gedraai in te gaan.
Je hebt het over een geliefde grote leider, en je gaat daarna over in het duits.
En nu beweer je dat dit niet als godwin bedoeld was.
Welke grote geliefde duitse leider voor 1933 bedoelde je dan precies? Kaiser Wilhelm?

Roadblock | 04-02-17 | 21:01

@Roadblock | 04-02-17 | 20:25
Het is geen Godwin. Jij gaat er vanuit dat er geen Duitse taal en geschiedenis was vóór 1933, en dat elke referentie in het Duits een Godwin is. Dat is pas een aanname.
Gebrek aan (historische) kennis, daar word ik wel eens een beetje moe van.

Stormageddon | 04-02-17 | 20:43

Stormageddon | 04-02-17 | 20:08
Allemaal aannames.
Ik word alleen een beetje moe van die eeuwige godwins.

Roadblock | 04-02-17 | 20:25

Goed teken; de creativiteit komt dankzij de extreem-rechtse zeges van het afgelopen jaar weer boven drijven. Het slachtoffergedrag van de rechtse ultra's is hilarisch; ze hebben het nu in de USA en VK voor het zeggen en nóg zijn ze aan het huilebalken over de pers met die enge spotprenten. Doe niet zo kinderachtig! Over anderhalve maand stemmen jullie Geert het torentje in, is de EU ten einde en kan de afbraak van de vrijheden van de laatste 40 jaar serieus beginnen! Kop op! Exit Links! Weg met milieu, andersdenkenden en hoogleraren. Verbrand die kritische geschriften en verbied al die enge kranten met hun grachtengordeljournalistiek waarin feiten worden gedubbelgeckt. We gaan alleen nog maar luisteren naar de feiten van Omes Geert, Donald, Vladimir, Nigel en tante Marie! Gezellig!

Donkersloot | 04-02-17 | 20:12

@Roadblock | 04-02-17 | 19:10
Voel je je aangesproken als kritiekloze en geen kritiek duldende volgeling van het Duitse immigrantenkind? In dat geval ben ik zeker zuiver bezig.

Stormageddon | 04-02-17 | 20:08

@cocktailsmaak | 04-02-17 | 19:17
Jajaja, dat is de aluhoed-riedel die Steve Bannon al jarenlang verspreid op Breitbart en door useful idiots als jij met verve verder wordt gepropageerd. Is bekend, allang niet meer origineel; en niet net doen of jij het zelf hebt bedacht, als late discipel en bekeerling.

Stormageddon | 04-02-17 | 20:05

@Dandruff | 04-02-17 | 19:10
Bij grote delen van de VS samenleving staat Fox News al jaren standaard aan als nieuwszender. En daar deden ze vrolijk mee hoor. Het medialandschap daar is niet vergelijken met hier.

Stormageddon | 04-02-17 | 20:00

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 16:54

Ouch, excuses (nepnieuws).

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 19:57

Jarenlang links beleid en nu is een anti-establishment man aan de macht, dus die moet dood.
.
Krijgen ze het voor elkaar, zal de afrekening duurder zijn dan de rekening welke ze nu gepresenteerd krijgen. Het pendulum zwaait terug, het het gaat verdomme glorieus zijn om mee te kunnen maken hoe links voor in hun bakkes geraakt gaat worden.

HaatAth3ist | 04-02-17 | 19:45

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 19:38,

???
Hoe zouden Trump supporters dan de welvaart van Nederland af kunnen pakken, ten gunste van Amerika?
Door Nederland te vragen om eindelijk eens aan onze NAVO-verplichtingen te voldoen?
Zou dat eigenlijk niet vanzelfsprekend moeten zijn?

Dandruff | 04-02-17 | 19:45

@Stormageddon | 04-02-17 | 18:46

Ik weet niet wat erger is de linkse moeder met je bent welkom in mijn land om van de welvaart mee te eten of de Trump supporter die de welvaart van Nederland of wil pakken ten gunste van Amerika.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 19:38

@knerf | 04-02-17 | 18:53
Nog iets gehoord? Ja, de Russische bron (KGB'er) voor de Britse agent is dood in zijn auto aangetroffen. Zie www.youtube.com/watch?v=4E6TZipQcJI . Toeval of heel toevallig?

NoblesseOblige | 04-02-17 | 19:17

Stormageddon | 04-02-17 | 18:22
Mensen verdiep u eens in de strijd die er nu plaatsvindt dat is namelijk die tussen neolibs en neo-nationalisten. Waarbij kamp 1. zijn useful idiots uit het kamp van hipsters, wereldverbeteraars, etc. haalt en zich gesteund weet door MSM, entertainment industrie en multi nationals en kamp 2. zijn aanhang weet te halen uit mensen die hun inkomen een levensstijl bedreigt zien door de visie van kamp 1. Kamp 2 heeft in verhouding met kamp 1 nauwelijks steun. En is zich eigenlijk pas net beginnen te organiseren ivm kamp 1.
.
Het gaat Trump slechts om een ding de orde van het neoliberalisme (globalisme, identity politics, gender dingetjes, islam knuffelarij, etc.) afbreken. Wil Trump een nieuwe orde waar naties met elkaar handel drijven en de sterkste natie de boel bepaald: de USA. De vraag is of dit allemaal zo goed is voor de wereld. Maar grotere vraag is of Trump dit allemaal voor elkaar kan krijgen gezien hij tegen alles wat nu macht heeft in moet gaan. De tegenpartij heeft in feite enorm veel macht en ongelimiteerde resources. De srijd van Trump is pas begonnen, het zal fascinerend zijn om te hoe het zich ontwikkelt.

cocktailsmaak | 04-02-17 | 19:17

"Trump zelf sprak van een inreisverbod in verband met de bescherming van de VS tegen terreur. De selectie van de zeven landen, bijna allemaal failed states, was al onder Obama gemaakt. "

Nee, het is een inreisverbod vanuit bepaalde landen. Afijn, de rechter maakte er korte metten mee. Toedeloe, Chipito, ook jij hebt je aan de wet te houden. En de wet was onder Obama ingezet, maar niet in deze vorm. Nuance. Niet onbelangrijk, maar minder sterke klikbait, nietwaar GS.

michelr | 04-02-17 | 19:17

Stormageddon | 04-02-17 | 18:40
"Hun geliefde Grote Leider, Donald Eins der Große der Vereinigten Staten"
Ben je nu zelf wel zo zuiver bezig?

Roadblock | 04-02-17 | 19:10

Stormageddon | 04-02-17 | 18:40,

Jouw voorbeeld van "Obama = satan" is inderdaad ook demoniseren.
Waar noem ik dat onschuldig?
Hooguit zal ik jouw voorbeeld nuanceren; het is een goed voorbeeld van demonisering, maar vooral ook een zeer zeldzaam voorbeeld. Afkomstig van een minimale groep internetgekkies zonder gewelddadige aanhang. Dit soort idioten kom je in elke vrije samenleving aan alle kanten van het politieke spectrum tegen, maar ze hebben geen enkele invloed op het politieke debat. Geen enkele serieuze krant, TV-zender, politicus, rechter of actievoerder heeft dit opgepakt.
Dat is met de hetze tegen Trump wel het geval.

Vandaar dus dat de anti-Trump activisten zo gewelddadig zijn.
Ze vechten immers tegen de nieuwe Hitler; dat beeld wordt keer op keer herhaald.
En als je tegen Hitler vecht is alles geoorloofd.
Precies zoals ook de anti-Brexit activisten, de anti-Israël activisten, de anti-zwarte Piet activisten, de anti-politie activisten, de anti-blanke mensen activisten en de anti-PVV activisten steeds het gewelddadigst zijn.
Allemaal naoorlogse verzetshelden, vechtend voor "de goede zaak".
En niemand die ze een spiegel voorhoudt.

Dandruff | 04-02-17 | 19:10

Jij snapt gewoon niet dat mensen die niet gediend zijn van hypocrisie automatisch in het pro-Trump kamp worden geduwd?
Tegengas geven tegen de heiligverklaring van Obama leidt er toe dat stupids zoals jij denken dat je je dan ook bij het pro-Trump-kamp schaart.Ik ben niet pro-Trump maar wil gewoon eers tzijn daden zien. Hij heeft zich ook gekeerd tegen de uitbreiding van de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever door Israel.Daar hoorde je de Trump-bashers dan weer niet over.
Sommer bewijst hierboven de hypocrisie van vooral de Obama-aanhangers.

knerf | 04-02-17 | 19:01

Stormageddon | 04-02-17 | 18:46

Lul toch niet man.Je gaat er voetstoots vanuit dat ik een Trumpaanhanger ben.Ik ben nergens van in de rouw.
A propos, nog iets gehoord van die geheime Britse agent met zijn rapport dat Trump chantabel zou zijn? Nog iets gehoord over bewijzen aangaande de golden shower in Moskou? De hele policor Nederlandse pers had het er maar druk mee en nu? Oorverdovend stil over "die feiten"...

knerf | 04-02-17 | 18:53

@knerf | 04-02-17 | 18:33
Feiten doen er bij de Trump administratie ook niet echt toe. Of ben jij ook nog steeds in de rouw om de Bowling Green Massacre? Het was ook wel erg.... duizenden elfjes, tientallen eenhoorns en ettelijke honderden feeën zijn gruwelijk vermoord. Heb jij al gedoneerd?
www.bowlinggreenmassacrefund.com/

Stormageddon | 04-02-17 | 18:46

Prins Pils | 04-02-17 | 14:22

Grappig dat je dat die tekst 'domlinkse factfree gelul' noemt. Het was namelijk het eerste stuk tekst van de alinea die Geenstijl aanhaalde, afkomstig van de 'rechtse druiloor' Martin Sommer. Het gaat bij jouw niet om de facts, dat is wel heel erg duidelijk.

Controllos | 04-02-17 | 18:42

@Dandruff | 04-02-17 | 17:05
De hysterie van de Trumpista's slaat ook nergens op. Wel uitdelen maar niet kunnen incasseren. Enfin, zie @13:46. Ik ga mezelf niet herhalen.
Verhofstadt c.s., en de Matthijsen, Humberto's, Twannen en hoe ze allemaal heten, zijn allemaal net zo idioot als die gekken die hier moord en brand schreeuwen dat hun geliefde Grote Leider, Donald Eins der Große der Vereinigten Staten wordt bespot.
Dat is dan allemaal demoniseren...
Maar dit: www.google.nl/search?q=obama+satan&am... heeft met demoniseren allemaal niks te maken? Dat is allemaal onschuldige kritiek en vermaak? Obama gewoon letterlijk satan noemen en hem zo afbeelden is géén demoniseren? Volgens mij is dat gewoon letterlijk demoniseren, maar goed... als je dat allemaal onschuldig vindt: Prima, maar dan is dit ook onschuldig vermaak en kritiek. En als je dat niet vindt dan ben je grote huichelaar en heb je je principes niet op orde.
Als het bij de één niet deugt, dan deugt het bij de ander ook niet. Of het deugt bij allebei.
Simpel. Get your principles in order en your priorities straight.

Stormageddon | 04-02-17 | 18:40

Gevaarlijke lieden die linkse media. En als het fout gaat, dan hebben zij er natuurlijk weer geen enkel aandeel in gehad.

P.redgleuf | 04-02-17 | 18:34

Feiten doen er met name bij links niet meer toe. Het gaat nu om meningen. Zo krant als het Pariool heeft tig columnisten in haar krant die allemaal hun (gelijkgestemde) mening geven over Trump. Volkskrant of te wel de Gutmenschbode idem.

Meningen i.p.v. feiten gaan het helemaal worden in 2017.

knerf | 04-02-17 | 18:33

@Lewis Lewinsky | 04-02-17 | 17:40
Lees het artikel anders even. En lees nog even wat ik schrijf. Hysterische lulhannes.

Stormageddon | 04-02-17 | 18:23

@Arachne | 04-02-17 | 17:05
Ik weet waar het gedicht zich bevindt, ik weet ook de geschiedenis van dat beeld. Neemt allemaal niet weg dat het gedurende de 19e eeuw hét symbool werd van de VS en de vrijheid waar het voor staat, evenals het eerste beeld dat immigranten kregen van Amerika. Vandaar dat de cover van de New Yorker treffend is. Subtiel, fijnzinnig en inhoudelijk.
En ja, dat gedicht is geen wet... duh... het is inderdaad precies dat: een belofte aan zichzelf en aan de wereld. En die belofte wordt een beetje gebroken met een inreisverbod, vindt de New Yorker. Niks mis mee. Mogen ze vinden.

Stormageddon | 04-02-17 | 18:22

En nee, Israeli's mogen veel landen niet in. Het zuigt, maar is het gevolg van een staat van oorlog met die landen, misschien? Dat is met deze moslimban wel anders. Nog. Met alvast dank aan alle Trumpgekkies.
jo jo ! | 04-02-17 | 16:44
.
Vergeet niet dat zelfs al een stempel van Israel in je paspoort betekent dat je veel Arabische landen niet in komt.

cocktailsmaak | 04-02-17 | 18:16

@Prins Pils | 04-02-17 | 16:17
Goed dat uw mijn "bèèh, bèèh" als "wijze woorden" inziet: u herhaalt ze toch niet voor niets? Want dat is net als "stupid people say: what"? En u zegt: "what"?
Voorlopig zie ik (nog steeds) geen inhoudelijk weerlegging van mijn "plemp"; alleen iets over Der Spiegel afkomstig van een rechts blad.
Dan het doorzichtige trucje om mij af te doen als een VARA/JOOP-aanhanger, zonder enig bewijs (ik kijk/lees beide niet). Iedereen die het met u niet eens is, is een JOOP-aanhanger?
En het standaard PVV geblaat over dat "enge... antidemocratische... referendumhaters D66" . U bent "vergeten" dat zij altijd vóór het (dubieuze) Oekraïne-verdrag waren en jarenlang geprobeerd hebben om het correctief referendum in te voeren? Ze hebben inderdaad een (weinig fraaie) draai gemaakt m.b.t. het respecteren van de uitslag van het raadplegend referendum. Maar zijn uw kwalificaties t.o.v. D66 niet zwaar overdreven? Ook typisch is dat u, een door de meerderheid van het parlement genegeerde uitslag (van een raadplegend referendum), wegzet als anti-democratisch. Nuance is te moeilijk voor u?
Als ik uw woorden lees, begrijp ik goed dat u tot de soort mensen hoort die, wegens gebrek aan argumenten, kort door de bocht gaat en tegensprekers demoniseert.
Kunt u, als "Prins Pils", niet beter in de kroeg gaan zitten? Of bent u, door uw geleuter, daar niet meer welkom?

NoblesseOblige | 04-02-17 | 18:11

Lewis Lewinsky | 04-02-17 | 17:40,

Volgens mij doet Stormageddon dat juist niet.
Hij legt uit dat het artikel zelf geweld afwijst, al doet de cover anders vermoeden.

Dandruff | 04-02-17 | 18:03

*vindt

harry21 | 04-02-17 | 17:56

DebraCadabra | 04-02-17 | 10:44 "Zoals jij net doet, denk ik. Kan me niet voorstellen dat je vindt dat je Trump niet mag bespotten."... een vreemd staatshoofd belachelijk maken als die zich belachelijk gedraagt"

Wat vind u belachelijk aan Trump's gedrag? Het is een beetje lomp, niet policor. Maar verder?

harry21 | 04-02-17 | 17:56

@Stormageddon | 04-02-17 | 13:07
Malloot. Linksfascisme goedpraten. Waarom niet.

Lewis Lewinsky | 04-02-17 | 17:40

Overtwar | 04-02-17 | 17:22

U heeft gelijk.
;)

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 17:26

De meeste mensen willen niet de waarheid. Ze willen constant een bevestiging van wat hun denken wat de waarheid is.

Overtwar | 04-02-17 | 17:22

Jo jo,

De meeste islamitische geestelijken, leiders en media roepen voortdurend dat de beschaving in oorlog is met de islam. Zowel hier als in die landen zelf.
Vandaar die voortdurende reeksen massamoorden door moslims tegen beschaafde mensen wereldwijd. Dat moslims ook aan een stuk door andere moslims vermoorden doet daar niks aan af.

En jij denkt echt dat Trump het probleem is?

Vorig jaar vielen er ruim 160 doden door moslimterrorisme in West Europa.
En het jaar daarvoor óók al ruim 160.
Bij hoeveel dode West Europeanen mogen we onszelf "in oorlog" beschouwen?

Er wonen in West Europa krap 7% moslims, maar allemaal worden ze overspoeld met islamitische censuur, massa-aanrandingen, ondergedoken islamcritici, steeds strengere veiligheidsmaatregelen bij feestdagen, etc.
Wanner mogen we van jou van een "oorlog" gaan spreken?

Dandruff | 04-02-17 | 17:21

jo jo ! | 04-02-17 | 17:04
Net zo krom als de mediaterm moslimban.
Napraterij van het zuiverste soort.
Toon het eens aan in plaats van een Jo jo antwoord te geven.

Roadblock | 04-02-17 | 17:13

Stormageddon | 04-02-17 | 13:19

Het gedicht van Emma Lazarus bevindt zich in het Statue of Liberty Museum, gevestigd onder het Vrijheidsbeeld.
De plaquette is een geschenk van vrienden van Emma.
Het beeld is een geschenk van Frankrijk aan de VS ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de VS; het was eerst bestemd voor het Suez kanaal, dat ging om diverse redenen niet door.

Het gedicht is precies dat: een gedicht. Geen wetgeving, geen verplichting, geen belofte.

Arachne | 04-02-17 | 17:05

Stormageddon | 04-02-17 | 15:52,

Ik lees in je eerste link geen oproep tot geweld. Hooguit een opmerking die door een volidioot zo zou kunnen worden uitgelegd, maar niet zo overduidelijk als dat vizier op het gezicht van Trump hierboven. Tot nu toe komt het meeste geweld dan ook van de tegenstanders van Trump.

Obama was echt niet de eerste VS-politicus die met lastercampagnes te maken kreeg, denk aan zijn tegenstanders McCain en Palin. Zelf ben ik opgegroeid in de tijd dat Ronald Reagan de "Grote Satan" was, die uit domheid èn kwaadaardigheid de hele wereld ging vernietigen.
Uiteindelijk viel dat dus allemaal wel mee.
En het racisme tijdens Obama's verkiezingscampagne kwam van twee kanten. Juist Obama's aanhang benadrukte dat er niet op een *geschikte* politicus, maar op een *zwarte* politicus moest worden gestemd. Zo stelden diverse politici/media;
- dat het "racistisch" zou zijn om niet op Obama te stemmen;
- of zelfs maar kritiek op Obama te uiten.
En kritiek was er destijds genoeg; zo had Obama omgang met diverse racistische extremisten zoals Jeremiah Wright en William Ayers.
en.wikipedia.org/wiki/Jeremiah_Wright...
en.wikipedia.org/wiki/Bill_Ayers

En ook op Obama's beleid valt een hoop kritiek te bedenken;
- zijn partijdige opmerkingen na diverse schietpartijen waarbij jonge zwarte mannen omkwamen, voor er enig onderzoek was afgerond;
- allemaal olie op het vuur voor Only Black Lies Matter aanhangers;
- zijn Midden Oostenbeleid dat diverse landen in failed states veranderde;
- bewapening van diverse partijen in Syrië die later isis zouden vormen.

Al met al is de VS verdeelder dan ooit, en het Midden Oosten heeft er een hele machtige en populaire terreurbeweging bij.
Het is moeilijk te geloven dat Trump het slechter gaat doen.
Ik neem dat Obama overigens niet allemaal persoonlijk kwalijk; op elke president valt een hoop aan te merken. Maar uiteindelijk wordt hun handelen doorgaans bepaald door de wereld om hen heen; adviseurs, mediahypes, Politieke Corruptheid, economische en strategische belangen, etc.
En ik weet nu al dat Trump veel van zijn beloftes niet gaat waarmaken.

Mijn punt is dat deze hysterie nergens over gaat.
En die hysterie komt echt niet alleen van werkloze malloten met vaginamutsjes; die hysterie wordt vooral aangestuurd door politici en media. Zie Guy Verhofstadt in zijn door Donald Duck geïnspireerde preek voor het EU-nepparlement, en de dode-bomen-plaatjes hierboven.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/02/...

Dandruff | 04-02-17 | 17:05

-weggejorist-

jo jo ! | 04-02-17 | 17:04

jo jo ! | 04-02-17 | 16:44
Staat van oorlog- Met libanon en Syrie Ja. En die andere 14 landen dan?
Moslimban? Goh, dan is hij wel heel wat landen vergeten.
Ter informatie: Niet alleen Israelisch mogen die landen niet in, maar ook iedereen die een Israelisch stempel in zijn paspoort heeft. Noem mij eens een precedent?
Ik heb de indruk dat u een beetje met de mediawolven in het bos meehuilt.

Roadblock | 04-02-17 | 16:55

-weggejorist-

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 16:54

"Ter lering ende vermaeck!"

Hehe.
Maar dat zo hard.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 16:48

-weggejorist-

jo jo ! | 04-02-17 | 16:44

Je wordt met de tegel amusanter. Ga zo door!
@Stormageddon | 04-02-17 | 16:35

GeenStijl is dan ook: "Ter lering ende vermaeck!"

Prins Pils | 04-02-17 | 16:41

-weggejorist-

jo jo ! | 04-02-17 | 16:41

-weggejorist-

jo jo ! | 04-02-17 | 16:41

Meer jouw stiel, begrijp ik.
@Stormageddon | 04-02-17 | 16:30

Dank u voor deze inkijk in uw gedachtewereld als
duidelijk bewijs dat u er helemaal niets van begrijpt!

U comments zijn niets meer dan een storm in een glas water.

Prins Pils | 04-02-17 | 16:38

@Prins Pils | 04-02-17 | 16:29
En nu al de hele middag zelf moralistisch zeiken over de linkse pers, de leugens van de Trump haters. Echt heel goed geluisterd naar je pappie heb je niet. Je doet niets anders dan moraal en fatsoen prediken tegen diegenen die het wagen kritiek te hebben op jouw heilige Leider Donald der Große von Amerika.
Je wordt met de tegel amusanter. Ga zo door!

Stormageddon | 04-02-17 | 16:35

@Prins Pils | 04-02-17 | 16:21
Bullshit. Er is geen waarheid. Jij hebt jouw waarheid, in jouw safespace, in jouw nieuwsbubbel. Heel mooi, maar alhier moet je ook andere denkbeelden velen. Jammer joh!
Ooit was er een krantje voor lieden als jij die De Waarheid heette. In het Russisch verscheen dat als "Pravda". Meer jouw stiel, begrijp ik.

Stormageddon | 04-02-17 | 16:30

allemaal links gezever over moraal en fatsoen terwijl zij zelf klaarblijkelijk het grootste tekort aan moraal en fatsoen hebben
@Old_Spice | 04-02-17 | 15:59

U slaat de spijker helemaal op de kop!
Mijn ouwe vader riep het zijn hele leven: "Kijk vooral uit voor mensen die het altijd over moraal en fatsoen hebben. Dat zijn vaak mensen zonder enig moraal en fatsoen en knijpen de kat meestal in het donker."

Wat had die man vaak gelijk!

Prins Pils | 04-02-17 | 16:29

Stormageddon | 04-02-17 | 16:03

Niet een Nederlandse Breitbart, meer een amerikaanse GeenStijl. Wat tendentieus zeg maar hehe, maar af en toe toch interessante opinie of iets wat gemist was.

Hoewel af en toe hier een beetje een dipje lijkt te zijn nog steeds favoriete duidings. Plus de reaguursels natuurlijk, schat van informatie. Niet nieuw trouwens hoor, stijlloos nakomertje in de tijd van Bakito en Supermathijs en Nanninga(!), aangemeld vanwege Sheikwatch. Een bont gezelschap zeker, voordeel imho. En zoals eerder gezegd, moderatie achteraf, er mag hier veel (held Joris) zolang je beetje binnen de lijntjes kleurt.

Little green footballs mij helemaal onbekend. Ik kan eens kijken, thanks.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 16:29

Links zit aan de crack, ik zeg uitkeringen alleen als je gewerkt hebt. Dat zal demonstranten schelen

rattenvanger XL | 04-02-17 | 16:21

Bij Geenstijl was (en hopelijk is), niets heilig
Stormageddon | 04-02-17 | 16:03

Behalve de waarheid!
Dit in tegenstelling tot de vele leugens van de linkse anti-Trump-media in de USA en Nederland.

Prins Pils | 04-02-17 | 16:21

"bèèh, bèèh"
@NoblesseOblige | 04-02-17 | 15:31

De enige wijze woorden in uw comment!
Maar blijkbaar is begrijpend lezen niet echt uw ding.
Ik heb uw doorgedraaide linkse VARA/JOOP mening allang weerlegt en met onderbouwing + linkje aangegeven dat u hier gewoon zit te liegen over diverse zaken zoals weekblad Der Spiegel die u rechts noemt, maar feitelijk gewoon links is. Een soort eng "liberaal" links zoals dat van antidemocraten en referendumhaters D66 in ons land.

Prins Pils | 04-02-17 | 16:17

@cocktailsmaak | 04-02-17 | 16:00
Ja... SA werkt volledig mee... zeggen ze. Ze sturen heus geen terreurverdachten. Wel haatimams met een bewijs van goed gedrag die in madrassa's de jeugd gaan vergiftigen met haat tegen de vrijheid om zo "Home-grown" terroristen te kweken.
Met nog een zak geld naar de moskeeën en de belofte aan het westen de olieprijs in de hand te houden. Ja... de familie Saoed en gelieerde maffiaclans (o.a. de Bin Ladentjes) werken volledig mee hoor... daar heb je heus wat aan.

Stormageddon | 04-02-17 | 16:12

@Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 15:34
Breitbart is geen GS. Nooit geweest ook. Breitbart was vanaf het begin een site met een politieke agenda, die heeft GS nooit gehad.
Bij Geenstijl was (en hopelijk is), niets heilig, mag tegen alles worden aangeschopt met een dikke laag ironie, sarcasme en vooral ook zelfspot, in de stijl van wat ooit Propria Cures was. Dat een boel malloten die hier reaguren en tegenstanders van GS dit als een alt-rechts PVV clubhuis en een spreekbuis van Greet willen zien is jammer, maar goed... het is zeker geen Nederlandse Breitbart.
Als er al ooit een equivalent in de VS was, dan was het "Little Green Footballs". Die was ook een beetje rechts, maar vooral humoristisch. Totdat daar de reaguurpanelen (ook?) overstroomden met allerlei fout neo-nazi volk, toen ging het redactionele roer radicaal om. Nu is het niet veel meer. Maar dat leek nog het meest op GS.

Stormageddon | 04-02-17 | 16:03

Stormageddon | 04-02-17 | 15:27
Die zeven landen werken niet mee/ samen aan pre-screening en data overdracht van mensen die naar de VS willen reizen. Een land als SA werkt geheel mee aan de de voorwaarden die de VS stelt. Dus er is een duidelijke reden waarom Trump (nog) niet tegen deze landen optreed en/ of op kan treden ivm inreis verbod*.
Ik ben het overigens met u eens dat deze landen de ergste en veruit de gevaarlijkste exporteurs van de gevaarlijkste Islam ideologie zijn.
Wist u al dat Trump inmiddels een militair plan laat opstellen hoe de radicale Islam te vernietigen. Benieuwd hoe dat er uit ziet.
*O ja inreis verbod is inmiddels getorpedeerd door rechter in Seattle

cocktailsmaak | 04-02-17 | 16:00

Hoe ze Trump dood willen en haten in de media doet me weer denken aan de dagen van Fortuyn. De Nederlandse media en elite heeft klaarblijkelijk helemaal niets geleerd van de dood van Fortuyn en gaan gewoon door met compleet verkeerde nieuwsverslaggeving, demonisering en gutmensch propaganda. Ze spreken dan over de terreur van de meerderheid. Maar wat willen zij dan? De terreur van de minderheid die zij nu uitoefenen op de meerderheid? Ga toch weg. Ze hebben het niet bij het rechte eind en kunnen niks staven met feiten of onderzoek. Het is allemaal links gezever over moraal en fatsoen terwijl zij zelf klaarblijkelijk het grootste tekort aan moraal en fatsoen hebben als je ziet hoe ze reageren op een president die democratisch gekozen is maar even niet in hun straatje past. Rellen, demonstraties, doodverwensingen, intimidatie van Trump stemmers, pseudo wetenschappers die Trump aan de hand van televisie diagnosticeren als psychopaat etc. Niks gaat deze mensen te ver. Zij zijn de ware moraalloze en fatsoensloze mensen. Hier zie je pas echt terug dat de fascisten van nu de anti-fascisten zijn.

Old_Spice | 04-02-17 | 15:59

"Maar daar gaat het nu niet om; allereerst gaat bovenstaande column over hoe linkse dode bomen gewoon aanzetten tot haat, zelfs moord. Dat doet het kamp Trump alvast niet."
@Dandruff | 04-02-17 | 15:01

Behalve dan dat hele meutes "Lock her up" scandeerden en juichten toen de Grote Leider zelf omfloerst (maar nauwelijks verholen) opriep tot actie tegen de heks.
www.politifact.com/truth-o-meter/artic...
Nog even afgezien van de haat en lastercampagnes tegen de eerste neger die al vanaf dag 1 van zijn presidentschap voortdurend werden gehouden in de "alternatieve" media en op Fox News.
prospect.org/article/conservatives-hat...

En nee, het is niet vergelijkbaar met de werkloze malloten, SJW "studenten" en multiculti groepjes die gewend zijn te demonstreren en de straat opgaan met vaginamutjes en al die idiotie van dien. Maar 8 jaar haatcampagne in diverse media is wel geland bij de "Reagan-Democrats", de rustbelt-democraten, de traditionele achterban van voornamelijk arbeiders en vakbondsleden. Dezelfde trend die je hier ziet bij de PvdA die zich ook van zijn traditionele achterban heeft afgekeerd. En dat is wel degelijk ook gevoed door 8 jaar irrationele en inhoudsloze haat tegen de eerste neger. Je kunt niet met droge ogen beweren dat dat allemaal niet is gebeurd.

Dat praat de huidige haat van de vaginamutsjes en aan de talkshowtafels niet goed, dat is bij tijd en wijle ook weerzinwekkend. Je kunt ook best kritiek op Trump en zijn merkwaardige keuzes voor kabinetsleden, NSC leden en slecht doordachte decreten, zonder haat en woede. En je kunt ook heus je zorgen uiten over impulsieve en tactloze uitingen van The Donald zonder de man te haten.

Stormageddon | 04-02-17 | 15:52

Ben ik even blij dat ik sowieso géén democraat ben en ook het kabelabonnement en de krant inmiddels al jaren terug de deur uit gedaan heb... Man, man, wat een hysterie over en weer. Als de eigen kandidaat wint is de Messias nedergedaald, als de ander wint is de Apocalyps nakend en heeft de Anti-Christ in eigen persoon de verkiezingen gewonnen.
|
Dit alles ongeacht hoezeer de waarheid in verschillende onnatuurlijke pozes is getrokken en geduwd om haar maar zoveel mogelijk naar eigen smaak te belichten, door beide zijden, bij elke verkiezing. En ongeacht hoe groot of klein de minderheid was die zo'n politicus gekozen heeft. Dat gemiep over dat Trump niet de absolute meerderheid heeft gekregen is een soort democratisch fundamentalisme. Alsof een politicus alleen legitiem is als alle kiezers zijn komen opdagen en minimaal 50,1% voor heeft gestemd. Nog afgezien van de insinuaties over meetfouten, ongeldige stemmen en "misleidende" media, websites, buitenlandse mogendheden die je dan nog kunt verzinnen.
|
In Nederland is voor zover ik weet niet één minister-president ooit door een absolute meerderheid verkozen. Het is altijd coalitiegekonkel en de Koning benoemt hem. In Engeland maken ze het al eeuwen nog bonter: niet de partij die een meerderheid krijgt in een borough wint een parlementszetel, maar de "first-past-the-post" kandidaat met de meeste stemmen, ook als dat veel minder dan 50% is. En toch zien de meeste mensen Engeland als een lichtend voorbeeld van democratie. En krijgen ze meer gedaan met minder coalitievorming en koehandel door zo'n "ondemocratisch" systeem. Ook Hillary is niet gekozen door een echte meerderheid der kiezers, want een groot deel van de kiezers komt nooit opdagen.
|
Afgezien dat ik dus geen democraat ben, omdat een dictatuur van twee wolven en een schaap die stemmen over het avondeten me niet zindelijker lijkt dat dictatuur van een minderheid, is misschien het hele stelsel eens aan vernieuwing toe? En dan bedoel ik niet eindeloze referenda waar iedere boerenlul zijn willekeur bij de ander door de strot kan douwen of waar een stel regenten en plucheplakkers gewoon alsnog hun eigen "verlichte" mening doorzetten. Misschien gewoon zoals de Oude Grieken: een jury van willekeurig gekozen burgers. Die puur door kansberekening en toeval een afspiegeling vormen van de maatschappij. Ook de Engelse Common Law is eeuwen door jury's gevormd: als zij in absolute consensus (alle 12 leden dus) vonden dat iets (on)wettelijk en strafbaar was, bepaalde dat de wet en\of de schuld van de gedaagde.
|
Of als je bang bent voor Jan met de Pet in een jury of parlement: de Chineze keizers selecteerden bijna 2000 jaar lang hun ambtenaren (een select klein gezelschap) op basis van examens. Weliswaar grotendeels over de werken van Confucius, maar toch een zekere selectie op basis van merites, kennis en kunde. Dat in tegenstelling tot dit huidige waanzinnige brood-en-spelen gecombineerd met een populariteitswedstrijd over wie het hardst kan liegen, het beste kan moddergooien, het meeste campagne-geld verzamelt en de meeste loze beloftes kan doen ten koste van allerhande minderheden. Of het diepst z'n kop in het zand steekt over problemen die bepaalde minderheden veroorzaken.
|
Langzamerhand lijkt bijna alles beter dan het krijsend circus van media en "democratisch" gekozen politici. Evenals het ongekozen laagje erboven in Brussel dat nu kennelijk een "eed van trouw" eist van politici die tegen de democratische wil van hun bevolking in moeten gaan roepen dat de EU toch echt geweldig is. Zoals men ook de overgrote meerderheid van Nederlandse en Franse kiezers schoffeerde door de EU Grondwet alsnog als het Verdrag van Lissabon door hun strot te duwen:
nos.nl/artikel/2156420-lidstaten-gaan-...
|
Nog zo'n manco van democratie: een premier die denkt te mogen bepalen wat "Nederland" wil of voor Nederland als geheel te spreken. Zelfs wanneer Nederland (althans de meeste kiezers onder degenen die kwamen opdagen) al twee keer heeft gezegd: nee dank u.

Wol | 04-02-17 | 15:49

Het grappige is dat hier de media trump afdoen als dom/nitwit omdat hij niet eerder een politieke functie heeft bekleed.

Maar dat maakt het nog niet dat hij geen goede politicus kan zijn.

IPNP | 04-02-17 | 15:40

Maar ja... blaat rustig Breitbart en Zerohedge na zonder zelf na te denken. Heel amusant.
Stormageddon | 04-02-17 | 15:27

Niet aan mij gericht maar ik ga me lekker aangesproken voelen. Het is een drama om een beetje overzicht te krijgen als alle grote nieuwsbrengers praktisch gelijkgeschakeld zijn, tot de pushnotificaties aan toe. Dat Breitbart vind ik een soort GeenStijl. ZH kom ik zelden, kut voor mobiel. Je moet haast alles lezen, en dan nog.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 15:34

@Controllos | 04-02-17 | 14:11
Dank u, vermoedelijk heeft u gelijk. Ik vraag me wel af of "zwijnen" niet het verkeerde woord is: varkens staan bekend als intelligente dieren. Is in deze, "schapen" niet de betere betiteling?
@Prins Pils | 04-02-17 | 14:23 en 14.42
Mede gezien uw "nick"; u lult als een dronken aardbei.
Waarom is alle pers, die niet op de hand van DT is, "de oppositie die zijn mond moet houden"? DT heeft niets tegen vrije pers met onderbouwde kritiek? Waar is het bewijs dat de verkiezingen "rigged" waren (en wie heeft er gewonnen?) en dat hij de "popular vote" wel heeft gewonnen? U hoort tot de soort die gelooft dat er bij de inauguratie van DT een recordaanwezigheid was? Terwijl iedereen kon zien dat dat niet zo was?
"Schreeuwen" door koeieletters te gebruiken, overtuigt niet, integendeel. Door te "schreeuwen" krijg je niet méér gelijk, het is eerder een bewijs van zwakke argumentatie. Net zo als een rechts, libertair maandblad gebruiken om te bewijzen dat Der Spiegel "links" is (liberaal zijn ze wel, maar dat is niet automatisch "links"). Zie ook de tegel van Stormageddon van 15.13 .
Tot het moment dat u mijn mening feitelijk kunt weerleggen denk ik dat u beter "bèèh, bèèh" kunt roepen dan "knor, knor".

NoblesseOblige | 04-02-17 | 15:31

"Verder deugt moslimpresident en mooiprater Obama natuurlijk niet!"
@Prins Pils | 04-02-17 | 15:09

Maar wel genoeg voor dat lijstje, waar de grootste agitator van de regio, de bron van het salafisme en wahabisme met oliedollars over de wereld wordt gepropageerd niet opstaat en ook de thuishaven van de moslimbroederschap niet, die het Suezkanaal beheert. En ook niet de nieuwste moslim dictatuur die IS heimelijk steunt en vijandig staat tegen Trumps nieuwe vriendje in Moskou.

Als het om moslimterrorisme gaat en de veiligheid wilt garanderen tegen de giftige ideologie dan lijkt het mij dat je juist reizigers uit die 3 landen scherper in de gaten moet houden. Als het om geo-politiek, staatssteun voor terrorisme gaat dan zijn het juist de landen die WEL een werkende overheid hebben en die terreur niet alleen organiseren en financieren, maar ook exporteren naar het Westen, die je de wacht aan moet zeggen. Wat Obama dus niet deed en jouw geliefde Grote Leider ook nalaat, door hetzelfde lijstje te hanteren, op advies van Rudy "I have no idea" Gulliani.

Maar ja... blaat rustig Breitbart en Zerohedge na zonder zelf na te denken. Heel amusant.

Stormageddon | 04-02-17 | 15:27

Alle neo-liberale normen en waarden, geloven etc. ten spijt: prachtig hoe die Trump de knuppel in het plofkippenhok gooit. Recent anoniem opinieonderzoek geeft aan 54% van de ondervraagden is blij met Trump.
Dit gedrag(anoniem) komt overeen met de verkiezingsuitslag.
Goedzo Trump, I like you.

Goedzo | 04-02-17 | 15:21

@Prins Pils | 04-02-17 | 14:42
Gelul. Der Spiegel is helemaal niet links of rechts. Wordt ook door niemand gecontroleerd, is niet gelieerd aan een politieke partij en is niet in handen van een mediaconglomeraat of mogul. De meerderheid van de aandelen is handen van de werknemers zelf.
En inhoudelijk leunt het vooral op onderzoeksjournalistiek, wars van ideologie. In het verleden hebben ze alle partijen aangepakt, van links tot rechts, ze zijn controversiële onderwerpen nooit uit de weg gegaan en stonden in het islamdebat tot nu toe altijd aan de "goede" kant, met steun voor Jyllands-Posten, Charlie Hebdo, met kritiek op moslimbroederschap en ook op Merkel en haar open uitnodiging. Ja, het is elitair en intellectualistisch, maar dat is geen synoniem met "Links". In jouw alt-rechtse kringen is alles wat daarvan afwijkt al snel "Links", want veel rechtser dan die bubble kan bijna niet (voor wat de terminologie "links-rechts" waard is, het betekent tegenwoordig allebei niet veel meer dan scheldwoorden voor waar je het niet mee eens bent.)
Echt, je lult uit je nek over dat blad. Je hebt waarschijnlijk nog nooit een editie in handen gehad, laat staan iets eruit gelezen.

Stormageddon | 04-02-17 | 15:13

Maar dat lijstje deugt dus volkomen, omdat Obama het ook hanteerde? Is dat het argument?
@Stormageddon | 04-02-17 | 14:58

Het lijstje deugt inderdaad volkomen!

Het heeft voldoende onderbouwing inzake de vraag waarom juist mensen uit die landen met een NIET werkende overheid met deze voorlopige ban te maken hebben.

Verder deugt moslimpresident en mooiprater Obama natuurlijk niet!

Prins Pils | 04-02-17 | 15:09

@Ardberg
"Trump gaat full Erdogan, echt alles wat hij roept doet me denken aan de tiran in Turkije."

Prima, kijken we voor een bak bier na een jaar wat er allemaal overeind blijft van het doemprediken. Brexit/referendum/Icesave ook zo éen. Dat werkt averechts heden ten dage.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 15:02

NoblesseOblige | 04-02-17 | 13:59,

Ik ben het met je eens dat het kamp rond Trump net zo vaak van leugens gebruik maakte als het kamp Obama / Clinton.

Maar daar gaat het nu niet om; allereerst gaat bovenstaande column over hoe linkse dode bomen gewoon aanzetten tot haat, zelfs moord. Dat doet het kamp Trump alvast niet.
Die hysterie is een veel groter probleem dan het nepnieuws van beide kampen.

Dan over nepnieuws. Van de linkse media weten we dat alles wat ze zeggen over bepaalde onderwerpen òf gelogen is, òf volstrekt irrelevant, òf totaal uit het verband gerukt. Dan moet je niet raar opkijken als mensen die tegen door de NPO gebagatelliseerde/goedgeprate/gestimuleerde problemen als grootschalig overheidsfalen, Jodenhaat, (seksueel) geweld, criminaliteit, terrorisme en subsidie van extremisten zijn, naar andere media stappen. Die soms inderdaad net zo fout zijn, maar dan in spiegelbeeld dus rechts.
Laat de mensen die dat vervelend vinden hun pijlen richten op de publieke omroep. Die zelfs in kinderprogramma's nog aanzet tot haat tegen andere politieke tegenstanders, zoals destijds Fortuyn in oa het jeugdjournaal en spijkertje.

Tot slot, de column van Sommers is ook duidelijk genoeg, maar je mist de essentie. De wetten van Obama en Trump zijn inderdaad niet precies hetzelfde. Maar ze lijken wel op elkaar; ook Trump bijvoorbeeld zegt dat dit tijdelijk is, voor een paar maanden.
Punt is; de relatief kleine verschillen tussen het beleid van beide presidenten zijn niet zo groot dat dat een tot geweld aanzettende lastercampagne legitimeert, zoals nu gebeurt.
En daar gaat het om; de hysterie, en de hypocrisie.
Zoals hier ook al vaak gezegd, waarom geen miljoenen mensen die demonstreren tegen;
- het inreisverbod voor Arabische vluchtelingen, in de Arabische golfstaten;
- het inreisverbod voor joden / Israëliërs in veel islamitische landen.

Dat het Saoedisch koningshuis de grootste verspreider is van islamitische haat klopt, dat is mij een doorn in het oog. Maar het argument van Obama en Trump ging over "failed states", zoals Libië, en landen die zelf terreuraanslagen plegen zoals Iran. Hoe we verder ook over SA denken;
- het is geen failed state waar iedereen een paspoort kan kopen;
- zij prediken terrorisme, maar pakken terroristen die in de verkeerde hand bijten keihard aan. Voor de VS lijken ze dus een "bondgenoot", al zijn veel Amerikaanse homegrown terrorists door Saoedische moskeeën / media tot hun daden aangezet.

Dandruff | 04-02-17 | 15:01

Ardbeg | 04-02-17 | 14:50

U klets maar wat over Trump!
Zeker in uw valse vergelijk met moslimdictator Erdogan die in tegenstelling tot Trump al veel bloed aan zijn handen heeft zitten.

Nogmaals, Trump is alleen maar tegen de vele leugens (fake news) in de linkse pers.
Verder is uw comment niets meer dan valse bangmakerij en uw eigen linksdraaiende "wijvengevoelens" zonder enige echte onderbouwing.
Verder de groeten aan uw vrienden bij JOOP/VARA!

Prins Pils | 04-02-17 | 14:59

@Prins Pils | 04-02-17 | 14:22
Ah, dus de Trumpista's vinden bij nader inzien de eerste neger, de moslimpresident, niet meer de slechtste president aller tijden? Het is zijn lijstje (hoewel dat toen geen inreisverbod was, maar gewoon verscherpt immigratiebeleid). Maar dat lijstje deugt dus volkomen, omdat Obama het ook hanteerde? Is dat het argument?

Stormageddon | 04-02-17 | 14:58

Voorjaarsmoe | 04-02-17 | 10:38

Inderdaad. Trump is vaak een belachelijk figuur en is goed te ridiculiseren. Maar alles wat niet Fox News was in de VS kneep een oogje dicht tegenover Hillary. Een kandidaat die zo slecht was dat ze van Trump verloor. Zou iemand aan hen kunnen suggereren dat elk verhaal twee kanten heeft?

Zosima | 04-02-17 | 14:56

Prins Pils introduceert hier de rechtse kerk.
@SterF... | 04-02-17 | 14:36

Ik verkoop hier al zeker tien jaar mijn rechte mening met onderbouwing, doch enige onderbouwing bij uw comments zijn tot op heden ver te zoeken.

Maar ja, uw hersens zijn natuurlijk al flink afgestorven!

Prins Pils | 04-02-17 | 14:52

Prins Pils | 04-02-17 | 14:42
'Leugens'. Die corrigeer je dan toch gewoon als machtigste man van de wereld? Er is altijd discussie in de media, wat wil hij doen? Alle media slopen tot ze alleen nog maar durven te schrijven wat meneer de president uitkomt?
.
Trump gaat full Erdogan, echt alles wat hij roept doet me denken aan de tiran in Turkije. De man is een grote narcist, narcisten kunnen niet tegen kritiek, als hij iedere vorm van kritiek af gaat doen als 'Fake News' dan worden het nog vier hele zware jaren voor de beste man. Of hij trekt de kritiek niet meer en gaat zijn Calimero tweets omzetten in daden en de persvrijheid aan banden leggen. Net als dat de rechter nu opeens een 'so-called judge' is omdat de rechter iets beslist waar Trump het niet mee eens is. Gevaarlijke praktijken, de pers, de wetenschap en de rechterlijke macht liggen zwaar onder vuur. Dat zijn instanties die burgers in een democratie in alle vrijheid informeren en ons beschermen tegen de staat, als hij aan die checks and ballances gaat morrelen kan het weleens goed fout gaan met de democratie in de VS. Laten we hopen dat het niet zo ver komt.

Ardbeg | 04-02-17 | 14:50

@NoblesseOblige | 04-02-17 | 13:59

Trump en zijn medestanders hebben NIETS tegen vrije pers met onderbouwde kritiek, maar ALLES tegen het verspreiden van de vele LEUGENS door de enorm machtige linkse pers in de USA.

Aan de inhoud van uw comment te zien kunt u zo bij deze media met hun fake news aan de slag!

Verder liegt u hier ook over de Spiegel, want dat weekblad behoort WEL tot de linkse kerk in Duitsland.
Zie in deze link maar onder kopje: Wochenzeitungen
ef-magazin.de/2016/08/02/1761-uebersic...

Prins Pils | 04-02-17 | 14:42

@Stormageddon, ps.

Beetje de ellende van het politiek correct onderwijs, niet om me achter te verschuilen maar je moet zelf nu naar een aantal dingen op zoek, en meestal kom je er vrij snel achter waarom. Meer info altijd welkom iig, leeslinkjes altijd.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 14:40

Prins Pils introduceert hier de rechtse kerk. Net zo kortzichtig en dogmatisch als de linkse...

SterF... | 04-02-17 | 14:36

Na de wetenschap en de pers opent Trump-gekkie nu de aanval op de rechtspraak. En natuurlijk worden de bankenregels flink versoepelt zodat zijn vrienden bij Goldman Sachs weer naar een nieuwe crisis toe kunnen werken. Maar verder is het allemaal heel erg democratisch hoor.

Ardbeg | 04-02-17 | 14:35

Air van Boven Dorens | 04-02-17 | 14:27
En terug gefloten worden, als hij zo doorgaat blijft er niets meer van zijn plannen over.

botbot | 04-02-17 | 14:33

Trump gaat de meest succesvolle president worden sinds Reagan. Maar dat maakt niet uit, want hij hoort niet bij die zure fascistische ideologische linkse kerk.

Lyin Ted | 04-02-17 | 14:33

Stormageddon | 04-02-17 | 14:08

Excuses, geen verwijzing naar uw reactie in:
Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 14:20
Bij deze.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 14:30

Achteraf gaat Trump de zegen zijn die de US van A nodig bleek te hebben. Trump gaat grote politieke dingen doen, juist omdat hij geen politicus is...

Air van Boven Dorens | 04-02-17 | 14:27

Het verschil tussen Obama en Trump is voornamelijk retoriek.

nStilgar | 04-02-17 | 14:27

@Controllos | 04-02-17 | 14:11

Knor, knor.....

Prins Pils | 04-02-17 | 14:23

Stijlomlaag | 04-02-17 | 11:52
Iedereen, niemand uitgezonderd, is "ook maar een mens". Maar vervolgens weten we niet waar we het over hebben, als we het over die mens hebben, of wel? En de nadruk op welzijn of geluk legge is ook maar een keuze.

Schoorsteenveger | 04-02-17 | 14:22

Objectief is Geenstijl in elk geval niet te noemen.
@Controllos | 04-02-17 | 14:05

En u bent zeker wel objectief met uw domlinkse factfree gelul alhier!

De door u aangehaalde 7 landen met een tijdelijke ban zijn het product van de regering Obama dat door de regering Trump alleen maar is overgenomen.

Prins Pils | 04-02-17 | 14:22

Dank meteen voor de les en link, als ik mis zat wil ik dat graag horen. Ik zal mij eens even wat beter inlezen. Barbarij, I see.

-At the dawn of a new century, a newly elected U.S. president was forced to confront an escalating series of unprovoked attacks on Americans by Muslim terrorists sworn to carry out jihad against all Western powers-

En salafisme central zie ik niet graag ontzien aye, misschien moeten we wat sneller van die olie af hier.

Dank voor de reactie zonder verwensingen btw. Hoewel ik Trumpista wel sexy vind.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 14:20

NoblesseOblige | 04-02-17 | 13:59

Ik ben bang dat jouw reactie parels voor de zwijnen zijn..

Controllos | 04-02-17 | 14:11

@Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 13:33
Nog maar weer eens een geschiedenislesje dan:
Een van de allereerste verdragen van de jonge natie Verenigde Staten van Amerika was met de Bey van Barbarije. Daarin opgenomen ook een soort van vrij verkeer van personen (avant la lettre) van staatsburgers van beide landen.
avalon.law.yale.edu/18th_century/bar17...
Juridisch en constitioneel interessant door artikel 11, expliciet opgenomen: de VS zijn geen christelijke natie, en hebben geen vijandschap tegen de wetten en religie van de islam.
Kun je van alles van vinden, achteraf, in het huidig tijdsgewricht maar in de VS destijds was meer vrees voor diverse christelijke religies dan voor de islam. Met name katholieken waren tot ver in de 20e eeuw minderwaardige burgers. Pas na JFK veranderde dat iets.
Als het dus gaat om het integreren van verschillende religies zijn er ook andere voorbeelden te noemen.

Enfin... ik denk dat je de strijd tegen de islam, de ideologie en de wereldlijke hoeders daarvan niet moet voeren tegen de moslims die juist die macht willen ontvluchten. Integendeel, die moet je brengen naar het hart van het probleem: de criminele familie Saoed, de maffiaclan die een kwart van de olievoorraden in de wereld beheerst en de heilige plekken van de islam controleert (en heel graag die derde ook wil overheersen, te weten Jeruzalem).
Het werkelijke probleem zit in Ryaad, niet in Bagdad, Damascus, Gaza, Cairo of Tel Aviv. En daar dansen de VS en Europa al decennia omheen, en Trump nu weer, want Saoedi-Arabië staat niet op zijn lijstje.

Stormageddon | 04-02-17 | 14:08

Ik ben best wel geschrokken, het is nu wel overduidelijk dat Geenstijl propaganda aan het bedrijven is.

Nemen ze een hele alinea over, "vergeten" ze de eerste regels van die alinea: Trump zat fout met zijn zeven islamitische landen van waaruit niemand meer de VS binnen mag. Verontwaardiging daarover is terecht en politiek is meer dan alleen kille berekening. "

Objectief is Geenstijl in elk geval niet te noemen.

Controllos | 04-02-17 | 14:05

Het gehuil over de "linkse kerk" hierboven, is weer als vanouds. Feit is dat Donald Trump vele aantoonbare leugens en halve waarheden heeft verspreid, die vervolgens ontmaskerd werden. Vervolgens begonnen DT en zijn aanhangers (Conway, Bannon, Spicer, etc.) het over "lügenpresse", "de pers is de oppositie die zijn mond moet houden" etc. te hebben. En werd de term "alternative facts" (Conway) geboren. Daarvoor was hij al bezig om hem onwelgevalige media (zoals de Washington Post) uit te sluiten en had DT het erover om de smaadwetten in de VS aan te passen (met als doel de persvrijheid en meningsuiting te beperken).
De campagne van desinformatie (een woord dat in de jaren '80 vanuit het Russisch in het Engels werd vertaald!) komt uit de koker van Bannon, die bewonderaar van Lenin is. Hij heeft ook goed heeft gekeken hoe de Sovjet-Unie succesvol desinformatie heeft toegepast, zie en.wikipedia.org/wiki/Disinformation . Is het toeval dat DT vriendjes met Poetin (de voormalige KGB officier) is? Zijn de "hacks" door de Russen daar niet onderdeel van?
Is het dus vreemd dat de media DT steeds kritischer volgen?
Zeggen dat DT en de zijnen het niet over een "Ban" hebben gehad is inderdaad een "alternative fact"/leugen zie dit linkje vanaf 4.55 min : www.youtube.com/watch?v=0x4p59C1E8U . De reisrestricties ("extreme vetting" van Obama) die als doel hadden om terroristen uit de rezigersstroom te houden waren normaal en legaal. De totale stop is de botte bijl, die naar discriminatie riekt en illegaal ( zie nos.nl/artikel/2156447-rechter-vs-scho... )is. Bannon was daarvoor gewaarschuwd, maar wilde niet luisteren. De bereidheid van DT om zich niet aan de wet te houden is zorgelijk, maar niet onverwacht. Hij is immers ook niet te beroerd om rechters aan te vallen, die hem onwelgevallige uitspreken doen (zie www.youtube.com/watch?v=eKwps5fjjCY ). Waarbij duidelijk wordt dat DT ook niet bereid is om de Trias Politica te respecteren. En hij autoritaire neigingen heeft.
Dat Sommer het over de muur van Obama heeft klopt ook niet: het is een hek van 700 km (van een totale grens van 2500 km) en die is er vanwege de Republikeinen gekomen (en in deze vorm nutteloos).
Bloomberg, The Economist en Der Spiegel horen echt niet tot de "linkse kerk", het zijn rechts-conservatieve media. Maar ook zij zien (zoals ieder zinnig mens) dat, gelet op de feiten, de keizer geen kleren heeft.
DT bespeelt zijn aanhangers op de klassieke manier met vijandbeelden en schijnoplossingen (de hypocriete "ban" die niets aan de grootste bron van terrorisme, Saoedie-Arabië, doet). De vraag is wanneer ze doorkrijgen dat ze gigantisch belazerd worden door DT en politici zoals hij.

NoblesseOblige | 04-02-17 | 13:59

Is de beveiliging van Geert al opgeschroefd?
Heb de smerige hetze tegen Pim Fortuyn nog mee gemaakt en we gaan weer dezelfde kant op.

komtdatschot | 04-02-17 | 13:51

@Prins Pils | 04-02-17 | 13:14
Er zijn ook genoeg cartoons en covers die voor anderen aanleiding geven. Moeten we die discussie aangaan? Charlie Hebdo vergeten? Of Kurt Westergaard? Ook deze prent, deze cover valt onder de vrijheid van expressie en meningsuiting. Ongeacht wat je van de boodschap vindt of liever: wat jij denkt dat de boodschap is (en wat dus helemaal niet de boodschap blijkt te zijn, maar juist het tegendeel). Het is geen oproep tot het vermoorden, maar juist een oproep dat niet te doen. Die hele "demonisering" bandwagon is hetzelfde gejank als het leger gekwetsten en beledigden bij een cartoon van Mohammed en dergelijke prenten.

En die hele dubbele moraal van de Trumpista's hangt me ook de strot uit. De lieden die het uitstekend vinden als de Grote Leider zijn meute "Lock her up" laat schreeuwen, en juichen als de Grote Leider in spé omfloerst zegt dat de 2nd amendment people maar iets tegen de potentiële president Clinton zouden moeten doen, gaan nu janken om een afbeelding... dezelfde strijders die 2 jaar geleden allemaal "Charlie" waren. Please...!

Of je bent voor vrije pers, met alle meningen die niet de jouwe zijn en die je je maar moet laten welgevallen, of je wilt de vrije pers de bek snoeren. Andere smaken zijn er niet.
De selectieve verontwaardigingskramp blief ik niet van demonstrerend actietuig met vaginamutsjes en palestijnse vlaggen, en die blief ik ook niet van de kritiekloze Trumpisten.

Alles en iedereen moet bespot, bekritiseerd en belachelijk gemaakt worden, niet in de laatste plaats de zittende macht (en tja, het is even wennen: de zittende macht is nu die vastgoedcrimineel, de Harry Mens van Queens).

Stormageddon | 04-02-17 | 13:46

Een president heb je ook helemaal niet nodig, wat we nodig hebben is een snelle server van Geen Stijl, en dat de winkel ook op zondag na zes uur open is.

Doe mij maar twee ! | 04-02-17 | 13:41

@Draak uit Brabant | 04-02-17 | 12:38
"Oproepen tot de moord van een democratisch gekozen president."

Trump is niet democratisch gekozen, Clinton had 3 miljoen stemmen meer. Trump is op dezelfde wijze gekozen als de leider van de EU, door kiesmannen.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 13:36

Stormageddon | 04-02-17 | 13:19

Prachtig maar de immigranten van toen namen geen islam mee, moeilijker te vergelijken qua samenstelling. Enige ironie wel op zijn plaats ook want hoe liep dat ook alweer af met de natives daar ;).

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 13:33


Tump bashen = meer winst Wilders!

Hoe fanatieker de linkse kerk in Nederland zich bezig zal houden met het Trump bashen, hoe meer zwevende kiezers straks op Wilders zullen stemmen.
Blijkbaar hebben deze doorgedraaide gutmenschen en aanhangers van links niet door dat hun verbale terreur in de media juist een zeer averechtse werking heeft op mensen die nu nog twijfelen. Want geen weldenkend mens zal waarde hechten aan de vele doorzichtige linkse leugens dat Trump en Wilders het kwaad vertegenwoordigen.
Nee, hoe meer linkse leugens over Trump, hoe groter Wilders zal worden!

Prins Pils | 04-02-17 | 13:32

@Prins Pils | 04-02-17 | 13:14
"Misschien dat u de cover en het artikel begrijpt, maar de vele domlinkse Trumphaters zien een kogel misschien als een goed idee en doen dan een Volkertje!"

Allemaal overtrokken, Trump heeft deze week nog een regel stop gezet waardoor mensen met geestelijke problemen weer vuurwapens mogen kopen in Amerika. Mensen hebben vuurwapens nodig om veilig te leven.
Verder vind ik het een goede zet van de PVV dat ze de order van JSF's wil uitbreiden om zo bij Trump in een goed blaadje te komen, nu is het beeld dat Wilders anti Amerika is omdat hij anti JSF is.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 13:26

*massa's

(Ging even wat mis met die kleine toetsjes op de iphone)

Stormageddon | 04-02-17 | 13:24

En verder vind ik de cover van de New Yorker de allerbeste. Die is fijnzinnig, beschaafd en heel mooi, ook qua inhoud... de vlam van vrijheid, het eerste beeld dat alle immigranten, vluchtelingen en verschoppelingen op de boot bij aankomst zagen in de 19e eeuw is gedoofd door het inreisverbod.
Want wat staat er op het Statue of Liberty? Een gedicht van Emma Lazarus, New Colossus:

Not like the brazen giant of Greek fame,
With conquering limbs astride from land to land;
Here at our sea-washed, sunset gates shall stand
A mighty woman with a torch, whose flame
Is the imprisoned lightning, and her name
Mother of Exiles. From her beacon-hand
Glows world-wide welcome; her mild eyes command
The air-bridged harbor that twin cities frame.
“Keep, ancient lands, your storied pomp!” cries she
With silent lips. “Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free,
The wretched refuse of your teeming shore.
Send these, the homeless, tempest-tossed to me,
I lift my lamp beside the golden door!”

Nou... die laatste zinnen gelden niet meer voor een deel van de vermoeiden, de armen en maa's die hunkeren naar vrijheid. Tenminste, dat is de interpretatie van de New Yorker. Nou, de New Yorker heeft het volste recht dat zo te interpreteren en af te beelden.
Ik zie daarin geen haat, maar een snoeihard en toch fijnzinnig commentaar. Ik vind het een uitstekende prent, in de beste traditie van dat blad.

Stormageddon | 04-02-17 | 13:19

@Stormageddon | 04-02-17 | 13:07
Ik kan me voorstellen dat de schrijvers van dat Why Not artikel niet blij zijn met de cover. Zoals Telegraaf journalisten niet altijd blij zijn met de strapatsen van de koppenmaker.

De cover is naast een illustratie bij het artikel ook een opzichzelf staand iets. Denk alleen maar aan het feit dat het zo in het schap van de sigarenboer staat, zonder de context van het artikel.

solcama | 04-02-17 | 13:18

@Stormageddon | 04-02-17 | 13:07

Misschien dat u de cover en het artikel begrijpt, maar de vele domlinkse Trumphaters zien een kogel misschien als een goed idee en doen dan een Volkertje!

Prins Pils | 04-02-17 | 13:14

Een linkse president moet een mooiprater zijn en voor genderwc's pleiten.
@Carmelita | 04-02-17 | 12:51

Die genderwc's van mooiprater Obama zijn voor zijn man/vrouw Michelle!

Prins Pils | 04-02-17 | 13:09

Na deze drie zinnen: "Een harde rechtse opstelling is noodzakelijk om Wilders fijn te knijpen. Dat is verstandig. Wilders moet niet regeren, omdat eenmaal mooi genoeg is geweest" is Martin Sommer wat mij betreft ook af. En dan die cover van de Village...... man man man!

DonBasco | 04-02-17 | 13:09

Dat liegt er niet om, dit is pure propaganda, denk afkomstig met gelden van de EU.
De EU kliek is net zo erg als de Obama/Clinton kliek,weg er mee.

rexm | 04-02-17 | 13:09

Erg chic is de cover van "Village" niet, maar het dekt wel exact de lading van het artikel binnenin, het legt namelijk precies uit "Why Not". Ondanks alle mogelijke redenen (wat je ook van die redenen vindt) om wel tyrannicide te plegen stelt het artikel dat de democratische instuties eerst hun werk moeten doen en dat zij tegen geweld zijn. En het geeft een historische en filosofische context (hoe beperkt dan ook) met voorbeeldjes.
villagemagazine.ie/index.php/2017/02/...
Het valt dus nogal mee. Het artikel zegt juist tegen wannabe Volkertjes: niet doen.

Stormageddon | 04-02-17 | 13:07

Ach, de Democraten liepen ook weg uit het Amerikaanse Congres toen de Republikein Lincoln zich daar sterk maakte voor afschaffing van de slavernij. Ze wilden hun slaven graag houden. Wie weet nog dat de KKK de militaire vleugel van de Democraten was en dat het de Democraten waren die de zwarte bevolking bij Selma te lijf gingen en ze hun burgerrechten niet wilde geven. Inmiddels zijn de zwarte Amerikanen grotendeels keurig terug op de plantage van de Democraten alleen heten het nu ghettos en projects en hoods. De linkse radikalinski's hebben de lange mars door de media en het onderwijs gemaakt en hun gif diep in onze Westerse samenleving gespoten. Bijna alles om ons heen is erdoor geïnfecteerd, het heeft mensen opgesloten in zichzelf. Omdat het dwingend eist van mensen om de ogen en oren te sluiten voor de werkelijkheid en dit voor velen zeer onnatuurlijk aanvoelt is er een tegenreactie op gang gekomen, een contra-revolutie als het ware.

Het soort totalitaire wensdenken van de lefties zou wellicht enig succes kunnen hebben in een Brave New World homogeen achtige setting die ze nog wel eens proberen te forceren door muren om mensen heen te bouwen (Noord-Korea, DDR, Mediapark) maar ja, als je landen laat vollopen met volgers van een 7e eeuwse jachtakte die er geen geheim van maken dat ze letterlijk en figuurlijk gehakt willen maken van jou, je liefhebberijen, je burgerrechten en je vrijheid en dat dit goedschiks (massa-immigratie, geboortecijfer, stembus, afschaffen democratie) danwel kwaadschiks (terreur, criminaliteit) dan gaan de meeste mensen toch nog eens te rade bij wat rest van hun gezond verstand. Zeker mensen met kinderen die zich wellicht nog herinneren hoe het Libanon verging na de massale instroom van moslims. En India. En ach, wat staat nog wel overeind? Wij dus. Nog wel. En omdat in ieder geval ik dat graag zo wil houden, daarom Trump. En daarom Le Pen. En daarom AfD. En daarom Wilders. Allemaal imperfecte mensen en iedereen maakt wel eens fouten. Maar zij hebben er in ieder geval blijkt van gegeven dat ze notie hebben van wat er op het spel staat. Zij willen die verstikkende deken van mensen aftrekken die hen belet om de wereld te zien zoals die is. Van het business as usual van het establishment hoeven we in ieder geval niks goeds te verwachten. Ik wil die 1000 of 500 euro niet. Ik wil niet al die moslims en Afrikanen in mijn land. Ik wil een Nederland voor ons Nederlanders. Als ik Turken en Marokkanen en men of fighting age uit Eritrea wil zien kan ik, als die belastingen tenminste eens een keer flink verlaagd worden, daar naartoe. Als dit zo doorgaat hebben we straks een burgeroorlog en dat hebben we dan te danken aan de heren Rutte, Pechtold, Asscher en Klaver. Ongetwijfeld zijn het trekpoppen van de diverse lobby's in binnen- en buitenland (Unilever, Soros, Bilderberg, Oranje) maar we zullen nu echt diverse figuren die deze waanzin faciliteren verantwoordelijk moeten gaan stellen. Dit land is jouw land, dit land is mijn land. Dit is Nederland!

TheOneWhoKnocks | 04-02-17 | 13:04

Mij best dat zovelen het blijkbaar eens zijn met Trump.
Maar valt het dan werkelijk niemand op dat hij geestelijk niet helemaal in orde lijkt te zijn.
De narcistische persoonlijkheidsstoornis ligt er duimendik bovenop.

ArjenZH | 04-02-17 | 13:04

Stormageddon | 04-02-17 | 11:55

Verwarrende tijden indeed, maar soms tendentieus, ongefundeerd en stijlloos geroeptoeter zonder linkjeklik mag toch geen verassing zijn hier. Het feit dat het kan (zonder vooraf gescreened te worden) vind ik goud eigenlijk. En marmot/bever/bontkraagplaag topics.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 13:04

@SterF... | 04-02-17 | 12:29

Uw hersens zijn blijkbaar in dezelfde slechte conditie als uw nick!

Prins Pils | 04-02-17 | 13:04

Hup Trump. Trump is de koning, hij trolt alle linksgekkies helemaal de moeder. En ze tuinen er met open ogen in. Zeker de NL linksgekkies zijn te verblind door leugens van hun overlords om door te hebben wat hij aan het bouwen is. En dat hij al heeft gewonnen.

Mark_D_NL | 04-02-17 | 13:03

De onwetende burger let alleen op uitstraling.
Wil iemand met mooie praatjes, met een charmante lach en met een gezellige, gewoon gebleven vrouw.
Wat hij verder doet: never mind.
Kortom: Obama is logisch populairder bij velen. Zelfs zijn scheten ruiken veeeel lekkerder.
Een linkse president moet een mooiprater zijn en voor genderwc's pleiten. Dan is alles goed.

Carmelita | 04-02-17 | 12:51

Draak uit Brabant | 04-02-17 | 12:38

Hear, hear! links heeft altijd de mond vol over "de toon" die volgens hun rechts alleen maar heeft maar wat doe ze nu? Exact hetzelfde.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 12:51

Martin mag in het Perscombinatie Paleis tijdens de lunch met niemand meer aan het tafeltje. De prijs voor het zelfstandig gebruiken van hersencellen.

Guido | 04-02-17 | 12:50

@Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 10:54

Dat had ik ook al bedacht ja. Dit alles is niet alleen tegen Trump gericht, maar vooral ook tegen Wilders en Le Pen. Elk dingetje zover mogelijk opblazen, de maatschappij maximaal ontwrichten, en dat dan "de schuld van Trump en dat gaat hier ook gebeuren hoor!" noemen. Zijn we al zover dat onze geliefde linkse medemens knokploegen bij stemhokjes zet "om het stemmen zuiver te houden"? Of is dat pas bij de volgende verkiezingen?

Opslag Medium | 04-02-17 | 12:50

Blinde Trumphaat van linkse gutmenschen!

De afgelopen weken zijn wij in Nederland overspoeld met anti-Trump-nieuws waarbij orthodoxe aanhangers van de linkse kerk en andere gutmenschen zich geroepen voelen om zonder enige feitenkennis hun Trumphaat in onze media uit te braken.

Zelfs bij onderwerpen die niets met het dagelijkse nieuws of politiek te maken hebben wisten deze missionarissen van het internationale socialistische gedachtegoed wel iets te vinden om hun pathetische Trumphaat ten toon te spreiden.

In principe lijkt iedereen in ons land de vrijheid te hebben om openlijk zijn mening te verkondigen over de politiek of andere zaken die hem wel of niet aanstaan, maar de laatste decennia lijkt dit voorrecht vooral betrekking te hebben op een linkse mening en dienen mensen met een andere rechtse mening hun bek te houden op straffe van demonisering en uitsluiting.

Daarbij bestoken deze linkse gutmenschen iemand met rechtse mening hierna direct met de gebruikelijke valse scheldnamen zoals nazi, fascist of racist.

Eigenlijk gebruikt de linkse kerk tegen aanhangers van rechts, en in het bijzonder tegen Trump en onze eigen Wilders, dezelfde vuile tactieken als hun socialistische geloofsgenoten dat in de jaren ’30 en ’40 eerder deden en lijkt men niets van de geschiedenis te hebben geleerd.

Na WOII voorspelde Winston Churchill het al, de fascisten komen terug en deze fanatieke aanhangers van links zullen zich valselijk anti-fascisten noemen!

Prins Pils | 04-02-17 | 12:49

@ Draak uit Brabant | 04-02-17 | 12:38

Ik ken Village helemaal niet. De pre-post-Truth sticker impliceert een parodie. Laat onverlet dat het een stijlloze cover is, zelfs als het als 'grap' gedaan is. Maar buiten die nobodies, moet de rest gewoon kunnen, geloof ik, hoewel ik die van Der Spiegel ook wat overdreven vind.

Ik snap zowel dat rabiate Trump haten als het verdedigen niet.

Sjors W. | 04-02-17 | 12:49

Lilia2 | 04-02-17 | 12:25

Inderdaad en als je met feiten aankomt die hun niet aanstaan krijg je meteen: "ja maar..." en b*llshit men "Ins Blaue hinein." of steekt men de vingers in de oren roept men heel hard "blablablabla."

Basil Fawlty | 04-02-17 | 12:46

@Nehemia | 04-02-17 | 10:54
"Trump heeft bij alle drie geen ogen. Dat doen ze bewust zodat Trump er nog onmenselijker uitziet."

Zijn handen zijn ook veel te groot getekend.

Nathan R Jessup | 04-02-17 | 12:39

drollewupper | 04-02-17 | 12:22
Geinig artikel. beetje plastisch maar hij haalt wel een goed punt aan nml dat boek van Roth. Een "what if" boek. Nu is mijn broer toevallig historicus en die vertelde mij many moons ago voordat men zelfs ook maar nadacht over Trump het volgende: "Als een goede historicus ergens een hekel aan heeft dan zijn het de "what if" theorieën. Bijvoorbeeld wat als Hitler had gewonnen? Wat als JFK niet was doodgeschoten? Iedere speculatie is totale onzin want het is niet gebeurt. Men speculeert maar wat weg en iedere idioot kan er zijn eigen invulling aan geven. En het enge is als je het goed verkoopt dan gelooft de massa het ook nog" Ik moest er meteen aan denken toen Asscher met die rommel kwam aanzetten.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 12:39

@ SterF... | 04-02-17 | 12:29

Luister SterF.. als je het niet eens bent met de beslissingen door verlosser-God Trump, dan ben je snowflake social justice warrior feminist nazi socialist jankerd die haar bek moet houden omdat presidentiele decreten (grond)wettelijk toetsen voor nazi-SJW jankerds is. Een deel van het land heeft Trump namelijk in het zadel geholpen en dat betekent dat hij nu als volledige dictator mag heersen.

Republikeinen die hetzelfde deden onder Obama waren patriots, die het land van vrijheid en CareBearbuikstralen verdedigden tegen een socialistische dictatormoslim.

Sjors W. | 04-02-17 | 12:39

Oproepen tot de moord van een democratisch gekozen president.
En dat democratisch gekozen vind ik niet eens het meest zwaarwegende, want als in Nederland DENK 20 zetels haalt verklaar ik dit land ook voor knettergek en landverraders.
Maar de man heeft andere ideeën dan de voorgaande president, en wellicht ben ik het met sommige wel eens en met andere niet, maar het zijn geen extremen waar de logica in ontbreekt. Het zijn soms resolute oplossingen voor complexe problemen maar niets in het waanzinnige.
Nee, dan die artikelen waarin ze spelen met de gedachte van de moord op een president. Knettergek. Je krijgt 'n burgeroorlog als Trump omgelegd wordt, dat lijkt me voor niemand goed. Belachelijk fantasten.

Draak uit Brabant | 04-02-17 | 12:38

Lekker die Sommer somtijds. Begrijp niet waarom ze een intelligente man met enige realistische visie op de wereld aanhouden bij het VK. Misschien voor de lezers die houden van de zelfkastijding om zo af en toe met de mond vol tanden te staan.

Rommelende Onderbuik | 04-02-17 | 12:34

Wat een gejank hier zeg. Buiten die Ierse cover is er weinig aan de hand. Het bashen van staatlieden doen we hier constant... boeeeehoehoe, iedereen is tegen Trump...

SterF... | 04-02-17 | 12:29

Noem het moslimban ipv terroristenrisico en je hebt de steun van links. Net als Islam kritiek islamofobie noemen. Maar niemand durft Iran of de UAE Christenfobisch te noemen.

Sadomassochristus | 04-02-17 | 12:29

@ Raad_maar_raak! | 04-02-17 | 12:13

Of een technische storing, of de reaguuroptie onder een post van/gelieerd aan een pro-inspraak/directe inspraak partij is afgesloten.

Sjors W. | 04-02-17 | 12:26

@Basil Fawtly links wil alleen maar protesteren en afgeven.
Ze zijn blind en doof voor goede dingen van Trump.
Past niet in hun straatje

Lilia2 | 04-02-17 | 12:25

@Oeleflaffel | 04-02-17 | 12:22
... toen hij ZEI... uiteraard.

Oeleflaffel | 04-02-17 | 12:25

Goed stuk over dit onderwerp.
doarproatlub.nl/

drollewupper | 04-02-17 | 12:22

@simpelman | 04-02-17 | 10:54
Je vergeet te melden dat Trump de Glass-Steagall Act, die de scheiding tussen consumentenbanken en investeringsbanken regelde en die door Bill Clinton is afgeschaft, weer wil invoeren. Zonder die afschaffing was er geen crisis of iig niet in deze mate geweest.
Daarnaast zijn de democraten Dodd en Frank, aan wie de Dodd-Frank Act zijn naam ontleent, mede verantwoordelijk voor de crisis door G. W. Bush op nationale televisie voor racist uit te maken toen hij zij dat Freddy-Mac en Fanny-May teveel subprime hypotheken opkochten.
En dan gaat het in eerste instantie om een audit van de Dodd-Frank Act, en meesten weten al dat die wet er enkel toe heeft geleid dat alle kleinere regionale banken failliet zijn gegaan en er nu enkel to-big-to-fail banken zijn overgebleven. www.cnbc.com/2016/07/19/glass-steagall...

Oeleflaffel | 04-02-17 | 12:22

Die gestoorde zit er nog steeds. Nog een paar maanden....

niks mis mee | 04-02-17 | 12:18

Het is de doodsstrijd van een internationaal wensdenken naar een zogenaamd betere wereld, zonder armoede en kindersterfste enzo, met verkeerde instrumenten; schuldglobalisering en 'hulp'. Trump begraaft de stoet die 20 jaar geleden het communisme ten grave droeg.
Uiteindelijk is cultuur de wijze waarop mensen zich organiseren om te kunnen wedijveren met andere culturen (ook maar gelezen) en Trump wil weer terug naar een winnende cultuur. Dat betekent dan wel helaas ook verliezers, en veel landen verliezen van de usa.
De bittere pil voor links is niets minder dan het opgeven van hun hoogste, en meest verheven ideaal; gelijkheid en gerechtigheid voor iedereen. Hier hopen op een Claudia de breij momentje die na intensief vluchtelingencontact opeens heel erg realiseert dat dat in feite nérgens bestaat, behalve hier. In de westerse wereld, een lullige 20% procent vd wereldbevolking. En dat dat redenen heeft. En niet intern verkracht dient te worden.

Alquest | 04-02-17 | 12:15

Het volgende topic is al lang te lezen maar er kan niet op gereaguurd worden?

Rest In Privacy | 04-02-17 | 12:13

Het is verbijsterend om te zien hoe zeer 'links' de Main Stream Media in zijn greep heeft.
De meer dan veertig jaar durende dominantie van de linksdraaiende politieke correctheid in vrijwel alle westerse landen, heeft zijn werk goed gedaan.

Wat in de hoogtijdagen van de linkse brainstorm nog te boek stond als 'rechts', is inmiddels, zo niet links, in elk geval net zo politiek correct als links geworden; zelfs bij een krant als De Telegraaf worden digitale lezersreacties met islam-kritiek, hoe netjes geformuleerd ook, vooraf weggecensureerd. En ook die krant doet inmiddels mee aan de algemene trend bij elk dag- of weekblad: de mogelijkheid om te reaguren wordt simpelweg afgeschaft. Zodat ze kunnen besparen op de moderators en moderatrices die een dagtaak hebben aan het vooraf weg-censureren van islam-kritiek die als een ongewenste onderstroom vanuit de samenleving alle politiek correcte heilige huisjes van hun fundamenten dreigt los te rukken en mee te slepen in de kolkende rivier van de pijnlijke realiteit.

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Trump is zo'n houthakker die de bitter noodzakelijke klus aandurft om de verstikkende mono-cultuur van dode bomen en dor kreupelhout met een motorzaag te verwijderen. Dat geeft een enorme puinzooi. In eerste instantie. En een hoop herrie bovendien. Maar als de klus eenmaal geklaard is en de spaanders opgeruimd, kan het bos weer ademhalen en kun je door de bomen het bos weer zien; zien wat er écht toe doet: onze vrijheid, onze principes en onze beschaving.
Tenminste: als de wortels ervan niet al lang terminaal zijn aangetast door het gif van het nieuwe fascisme dat grootschalig verkocht wordt in verraderlijk onschuldige verpakkingen met het etiket 'religie van de vrede' erop.

Peter Emile | 04-02-17 | 12:12

flesje | 04-02-17 | 11:57 de waarheid hoor je niet van 1 iemand.
Je kunt wel zelf op zoek gaan ,dan vind ook jij je eigen waarheid. Tip;begin niet bij de NPO en MSM , dat is dan al de beste start.
You tube bevat veel onzin maar ook veel waarheid.
succes , oh ja de waarheid is waar veel mensen bang van worden .op deze aarde dan hé.

medelmo | 04-02-17 | 12:07

Het wachten is op de heksenjachten, ketterverbrandingen en bloggers op een bedje van kokende olie en dan van de flat af. Je bent kerk of je bent 't niet.

Breinbrouwsels | 04-02-17 | 11:58

@Lotus15 | 04-02-17 | 11:44

Dat werkt zeker. Daarom ageer ik juist tegen de politiekcorrecten. Compleet losgeslagen. Een hartslag weg van openlijk fysiek geweld.

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 11:57

DearMud | 04-02-17 | 11:45 correct , en met het woord duivels compleet geantwoord, sprak hij nummeriek.

medelmo | 04-02-17 | 11:57

Wat ik niet begrijp is dat mensen in Nederland de straat op gaan om tegen trump te protesteren.Dat brussel zich druk maakt.Dat eigenlijk de hele wereld zich druk maakt om de us of a.Ligt helemaal aan de andere kant.We hebben toch al zat dingen zelf waar we ons druk om kunben maken.Want ik moet toegeven dat alle demonstranten een beetje selectief zijn.Maar heeft iemand een beetje plausibele uitleg waarom iedereen nou tegen een democratische gekozen president is?Bedankt alvast.

flesje | 04-02-17 | 11:57

Dus Sommer pleit voor nog eens 4 jaar Rutte in plaats van halfzacht ei Asscher en in plaats van zelfbenoemd Trump-kloon Wilders, en dat vindt Pritt (en de Trumpista juichaapjes in zijn kielzog) allemaal geweldig?
Het zijn verwarrende tijden.

Stormageddon | 04-02-17 | 11:55

Ce ca! | 04-02-17 | 11:50

Lol! We kunnen ook rechtsdraaiende yoghurt proberen. Nooit geschoten is altijd mis bij die mafkezen. ;) :)

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:54

Achteraf wordt de waarheid verzegeld en in de geheime krochten van de geschiedenis opgeslagen .
Dat is nadat Trump begraven is , gestorven door links ,na ophitsing door links, aan een linkse kogel... of NWO natuurlijk.
Voor de liefhebbers , als Cyclon-B een ontluismiddel was , en dieselmotoren geen giftig gas was ,?? komen er dan meer vragen??( gromt iets over waarheid, en ziet film met tekst "you can't handle the truth " voor zich..)En slaat het Alliën vrouwtje op de kont.

medelmo | 04-02-17 | 11:52

Zo dan. De Village kan een rechtszaak tegemoet zien, hoop ik?

a9b2b1 | 04-02-17 | 11:52

-weggejorist-

Stijlomlaag | 04-02-17 | 11:52

En dit sneeuwt dan heel snel onder: Trump beschermt LGBT-rechten op werkvloer www.telegraaf.nl/buitenland/27534369/_... Daar hoor je hysterisch links zoals gewoonlijk weer niet over.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:51

keestelpro | 04-02-17 | 10:15
Mooi dat jij dit als eerste reactie hebt gegeven. Pats, daar hebben ze hem!

hurenisvoorpaupers | 04-02-17 | 11:51

Basil Fawlty 1136
Inderdaad. Churchill zag het goed. Er is een oorlog gaande. Globalisme versus protectionisme. Donald is een sta in de weg voor de wereldglobalisering Dit is veel groter dan Trump alleen - even afgezien van George Soros die overal protesten organiseert zoals onlangs al die vrouwenmarsen in de VS. Hij tevens de man achter de Black Lives Matter beweging.
.
'The further a society drifts from truth, the more it wil hate those who speak it.'
George Orwell

Nehemia | 04-02-17 | 11:51

@ Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:46

Linksdraaiende yoghurt schijnt te helpen.

Rest In Privacy | 04-02-17 | 11:50

PvdA, GroenLinks en andere traditioneel linkse clubs hebben decennia lang de politieke agenda bepaald, de vorm van onderwijs bepaald en de falende multi culturele samenleving overeind geprobeerd te houden. Nu er een rechtse wind waait in veel Oostbloklanden, binnenkort ook in de landen om ons heen zoals Frankrijk, maar ook hier in NL, en de contouren van een nieuw ideaal zich beginnen te vormen, is het fight-or-flight mechanisme bij links geactiveerd. Gevolgen zien we om ons heen, van trillende huisvrouwen met kinderen op hun arm die geweld propageren, tot politici in Brussel die gelijk-nsdap-achtige toespraken houden en daarmee alles en iedereen die in de weg van het ideale beeld van Europe loopt standrechtelijk proberen te executeren (Verhofstadt versus Farage).
Mij bekruipt het beeld van een burgeroorlog, door links geïnitieerd, maar omwille van wat? Bescherming van je eigen ondergang? Is dat de suicidale drift van links? Liever voor een valse profeet strijdend ten onder gaan, dan consolideren en samen de toekomst veilig stellen?

Handsomeboy | 04-02-17 | 11:49

allemaal Folkert van de Graafjes zie ik

daan me de korte ach | 04-02-17 | 11:48

Als rijpe appelen valt de EU en waarschijnlijk ook de VS in de schoot van de islam.En een ieder die het plan van de islam doorheeft wordt notabene door eigen landgenoten weggezet als islamofoob en smeriger racist.

Hettiet | 04-02-17 | 11:47

MinderStijl | 04-02-17 | 11:20

Make it Greet, again and again! ;)

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 11:46

Ja, die 'muur' met Mexico bestaat voor een groot deel, maar.... Obama legde de grensbewaking aan banden door aan personeel op te leggen dat, als zij iemand oppakten, zij deze ook meteen weer vrij moesten laten. Oftewel, laat alles maar binnenstromen.
De Soros-gestuurde media, politici en celebrities die overduidelijk niet over dat talent beschikken die film- en popsterren vroeger hadden, zijn nu in volle oorlogsmodus en hebben de oorlog verklaard aan een ieder die hun omvolkingsagenda in de weg staat. Het gaat hierbij niet om dat mooie 'de wereld is van iedereen' geroep, het gaat hier om een subversieve staatsvijandige agenda om het Westen in al zijn aspecten, kapitalisme, Christendom, traditionele waarden, compleet te vernietigen en te vervangen door een vaag utopia waarin 'iedereen gelijk is', sommigen meer dan anderen.
Zoals we in Nederland al hebben gezien, schuwen de diversiteits- en tolerantiewarriors geen middel, inclusief politieke moord. Deze op macht beluste huichelaarskliek ziet in de islam een vergelijkbare intolerante en agressieve bondgenoot, en hoopt met deze het beoogde doel te bereiken.
De onnozelaars die in hun ANWB-jacks en oma-brillen met pathetische kartonnen bordjes buiten staan te 'we shall overcommen' hebben niet door wat voor een duivelse kliek zij aan het faciliteren zijn.

Rest In Privacy | 04-02-17 | 11:45

-weggejorist-

Circlont6A | 04-02-17 | 11:45

MinderStijl | 04-02-17 | 10:45

Maestro! Alsof er andere keuzes waren ;). Helaas zuigt 6 mei nog hard elk jaar.

Full on manhunt zo onderhand qua Trump idd, straks geschokte en hoofdschuddende gezichtjes. Bekend theater, hoe politiek correct rolt is gewoon ranzig. Trump on teven.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 11:45

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 11:18
Het mist zijn uitwerking niet hoor. Ik ben voor het eerst in mijn leven wel bang om mijn bijdrage te gaan leveren aan waar ik voor sta. Lijkt me dat ik maar beter niet alleen kan gaan flyeren of plakken. Ik houd mijn hart vast voor wat de mensen van meerdere partijen op straat gaan meemaken.

Lotus15 | 04-02-17 | 11:44

Schoorsteenveger | 04-02-17 | 11:22

+1!

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:43

@ALLESANDERSSHOW | 04-02-17 | 11:39
Misschien heeft Ierland een volgende William of Orange nodig.

Orakel1958 | 04-02-17 | 11:43

Porcodio Parel van het zuiden.

Hou eensop met je Hearts of Darkness. Ik word er bijna bang van. Alsof je in een darkroom zit en er echt niet uitkan.

Je hebt helaas wel gelijk.

ristretto | 04-02-17 | 11:42

De cover van Village is echt stuitend. Dat zou - als je een beetje menselijk in elkaar zit een reden moeten zijn om per direct je abbo op zo een blad op te zeggen of het niet meer te kopen. Het is een regelrechte oproep tot moord.

Nehemia | 04-02-17 | 11:41

@Anjin Mohammed | 04-02-17 | 11:03
Leuk dat ik er als man van middelbare leeftijd achter kom dat ik in mijn jeugd een "bully" was. Uiteraard wist ik al lang hoe ik was, maar nu is daar ook een naam voor.

Ik ben door de ergste achterbuurten van de wereld gelopen. Zonder wapen of anderszins. Nooit lastig gevallen in welke zin dan ook.

25 jaar na het verlaten van de lagere school was aldaar een reünie. Iedereen vertelde wat er van hem/haar terecht was gekomen. Tijdens mijn verhaaltje werd de bovenmeester plotseling onwel.

Orakel1958 | 04-02-17 | 11:41

Ha wat zijn ze bang.
Het proces tegen Weiner en Hillary gaat een heleboel nare dingetjes voor ze (=NWO) opleveren: Hoogverraad, ISIS oprichten en financieren, wereldwijde pedofielen-kringen.
Clean the swamp.

Kromme Tenen | 04-02-17 | 11:40

-weggejorist-

ALLESANDERSSHOW | 04-02-17 | 11:39

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 11:34

ZDF leeft op staatscenten dus dan krijg je dat. "Wiens brood men eet, diens woord men spreekt."

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:38

joost2 1103
Knap dat je de NPO nog kan aangluren. Ik ben er een half jaar geleden definitief mee gestopt op docu's en consumentenprogramma's na dan. Juist vanwege die propaganda bij de NOS (RTL nieuws, RTL Late Night idem dito), Nieuwsuur, DWDD, Jinek en Pauw etc. Voorkomt heel wat ergernis en rode vlekken en tevens het ontstaan van vrije radicalen. Ik kan die koppen van Tweebeeke, Twan Huys, Mathijs van Nieuwskerk, Peter R de Vries etc niet meer velen. NPO is qua nieuws en achtergronden bij het nieuws vanwege eenzijdige berichtgeving zeer slecht voor je gezondheid.

Nehemia | 04-02-17 | 11:38

bakoenin | 04-02-17 | 11:28 Die strijd ja.
Alleen duurt die al wat langer, ongeveer vanaf het moment dat we hier onze tijdsmomenten gelijk zijn gaan zetten ,.iets met voor en na ( BD AD ).
Al het andere daarna is voortgekomen uit die strijd , en gaat nog steeds voort.De machthebbers zijn door de goden bevoorrecht ,menen ze .
De paar famillies die het leiden zijn de as van het kwaad.
Rock.en rothch... nog meer RRRs?

medelmo | 04-02-17 | 11:38

We laten ons massaal afleiden van hetgene waar het hier in NL om draait: de verkiezingen op 15 maart a.s.
Ik vertrouw die plotselinge handtelling voor geen meter. Iedereen mag aanwezig zijn van de Kieswet in de stemlokalen om de telling te controleren straks. Men zou dit massaal overal moeten doen.

070 | 04-02-17 | 11:37

Terrorist= a person who usues unlawful violence and intimidation, especially againt civilians, in the pursuit of political aims.
www.youtube.com/watch?v=nFs1sVu_Lg4

oranjerood | 04-02-17 | 11:37

Het hele politieke spel begint me verdacht veel op de jaren 30 te lijken en dát vind ik behoorlijk zorgwekkend.

pa_niek | 04-02-17 | 11:37

Nehemia | 04-02-17 | 11:27

Eng. Men deed hetzelfde bij Reagan alleen was dat analoog maw kranten, weekbladen en 1x keer per week spitting image. Dat was makkelijk te doen en spitting image had ook nog eens "geenstijl" en was zeer grappig maar nu? Het gif dat er iedere seconde wordt uitgespuugd via de MSM en het WWW. Wat Churchill al zei: i.ytimg.com/vi/hv6dZaT7qwc/hqdefault....

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:36

@Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:21
Het is inmiddels wel duidelijk dat we uit Duitsland niets meer hoeven te verwachten. Het policor denken heeft haast stalinistische proporties aangenomen. Voor kritische beschouwing is geen plek meer. Arm Europa.

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 11:34

**Ik vraag me af wat er zou gebeuren als de Village foto gemaakt zou worden met Pechtold er op.
doskabouter | 04-02-17 | 11:12**
###
Laten wij ons asjeblief niet verlagen tot het niveau van de linkse haatmens.
De walgelijkheid van links zal zich tegen hen keren.
Op 15 maart zal dat blijken.
Op 16 maart feest van de vrijheid.

Dostranamus | 04-02-17 | 11:34

Links = woekerende ziekte met dood tot gevolg.

Solar666 | 04-02-17 | 11:32

solcama | 04-02-17 | 11:00
Trump bedreigt de ordoliberale economische wereldorde die al sinds 1980 leading is. Dat is het pijnpunt. Een boel lieden zijn stinkend rijk geworden door die economische ideologie (Soros) en zien dat nu in elkaar storten.
Alle regime changes, het Oekraïne debacle, ze stonden in dienst van die ideologie en snelle profits terwijl miljoenen mensen in totale vertwijfeling werden gestort.
Daar komt nu een einde aan. En daarom haten ze Trump. Daarom haten ze Engeland. De rest is bullshit.

bakoenin | 04-02-17 | 11:28

Basil Fawlty 1051
Het lijkt zo sterk op de demonisering van Pim Fortuyn, maar nu is het global.

Nehemia | 04-02-17 | 11:27

@AntiZanicz

De europese bevolking wordt al decennia lang uit elkaar gespeeld door intolerant links die geen kritiek op immigratie dulden. Aangezien ze daar geen argumentatie voor heeft kan ze alleen maar geweld uitoefenen (verbaal, zie Joop Vara etc en fysiek van Gogh Fortyun).

Vanuit de psychologie is er wel een verklaring voor dat de zittende elite eigenlijk bijna alleen maar bestaat uit sociopaten:

Ik citeer:

Een bron beschreef de overlap tussen de ‘gutmensch’ en de sociopaat als volgt:

Sociopath:
– low impulse control
– high novelty-seeking (desire to experience new things, take more risks, break convention
– no remorse for their actions (lack of conscience)
– nability to see beyond their own needs (lack of empathy
willing to break rules
– always acts in the interest of himself

X-altruist:
– low impulse control
– high novelty-seeking
– little remorse for their actions (would “do it again in a heartbeat”)
– inability to see past the needs of others (very high empathy)
– willing to break rules
– acts in the best interest of others, or for the “common good” (because it is the “right thing to do”)

Phoenix van Milete | 04-02-17 | 11:27

AntiZanicz | 04-02-17 | 11:19 het uitje zegt iets over inzicht.

medelmo | 04-02-17 | 11:24

Fucking zombie hippies!

T2000 | 04-02-17 | 11:23

Dus dit is het "fatsoen" waarmee links zichzelf zo graag profileert. Het spijt me, maar zo ben ik niet opgevoed. Zal wel aan mij liggen. Blijkbaar heeft het begrip fatsoen in de loop van de jaren een andere betekenis gekregen en is het een rechtvaardiging om alles wat een andere dan linkspolicore goedmening heeft de grond in te trappen. Wat een treurig zootje.

jacobh | 04-02-17 | 11:23

Zoals Obama zo slim was om de grote feiten klein te maken, zo zegt men dat Trump het niet kan laten om de kleine feiten groot te maken. Waar het om dezelfde feiten gaat, zal men anders op de één dan op de ander reageren, want wat gezegd wordt, wordt gezegd vanuit een positie, en die positie wordt door de beoordelaar meegenomen, vaak ten onrechte. Als Wilders iets over Marokkanen zegt, dan gaat de fascisme-detector direct af, maar als uitingen van gelijke strekking gedaan worden door linkse rakkers als Spekman of Samsom, wil diezelfde detector niet afgaan. Want positie, want context, want bedoeling, want ideologie.
De discussie rond werkelijkheid, waarheid, echt, nep, goed, fout is in alle hevigheid losgebarsten, maar wordt in vele gevallen niet zuiver gevoerd.
In de Correspondent stond een heel zeurartikel van Wijnberg over de teloorgang van de 'ware', de 'echte', de 'betrouwbare' journalistiek en wat te doen om de domme burger te vrijwaren van leugens en bedrog. Meneertje het filosoofje sleepte er zelfs Nietzsche weer bij, altijd goed om indruk te maken, maar het is link om een echte denker voor jouw rammelende karretje te spannen, en Wijnberg sloeg ook nu weer de plank mis, volledig mis, zoals in zijn broddelwerk "Nietzsche en Kant lezen de krant". Hij haalt Nietzsches uitspraak “Was ist Wahrheit? Eine mobile Armee der Metaphern...” aan om te onderbouwen hoe in ons tijdsgewricht wij om de oren worden geslagen met metaforen die refereren aan een waarheid, in plaats van met die waarheid zelf. Gevolg zou zijn dat we niet meer weten wat waarheid is en verstikt kakofonieën. Figuren als Trump zouden bewust uit zijn op het creëren van verwarring door zoveel mogelijk metaforische constructies te bouwen, terwijl wij, de domme burgers, nou juist gebaat zijn bij een 'common ground', een referentie, een perspectief waarbinnen we de wereld herkennen als ware wereld. Uiteraard gaat Wijnberg ons vervolgens vertellen dat het de taak van de 'echte' journalistiek is om die 'echte' wereld voor ons te scheppen, om die voor te structureren en inzichtelijk te maken.
Nietzsche had een grondige hekel aan alles wat met journalistiek te maken had, simpelweg omdat hij vond dat die niet méér deed en niet méér kon dan zich op de waan van de dag storten en die becommentariëren, maar desalniettemin al dat commentaar als zinvol en belangwekkend, en voorafgaand aan al ons denken en handelen te presenteren. De waan van de dag dus, met ook het perspectief van de dag, de positie van de dag, en de daarbij behorende metaforen van de dag. Waar Wijnberg de plank geheel mis slaat is zijn idee dat er te scheiden zou zijn tussen enerzijds die beweeglijke legers van metaforen en anderzijds een onbeweeglijke werkelijkheid met een daaraan gekoppelde waarheid. Voor Nietzsche is alles metafoor, dus ook de onzin die de Correspondent opschrijft, dus ook de 'common ground' die mensen creëren, elke cultuur, elke religie, zelfs de wetenschap.
De hele discussie over nep en echt is, als je de uitspraak van Nietzsche serieus neemt, een discussie over de vraag welk leger van metaforen als waar wordt genomen, en niet welk leger van metaforen als waar géldt.
Tijd voor een schotschrift "De krant leest Nietzsche en Kant", of nog beter "Die krantenjongens zouden Nietzsche en Kant eerst eens goed moeten lezen voordat ze hun onzin gaan uitkramen."

Schoorsteenveger | 04-02-17 | 11:22

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 11:14

Ach een lieve poging maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Die eilanders ten westen van ons begrijpen het wel: "goede grap niks meer aan doen." Trouwens op de ZDF pagina is er zelfs in geknipt(!) www.zdf.de/nachrichten/heute-journal/... . Kan alleen in Duitsland. Knippen in een grap. Facepalm.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:21

Anjin Mohammed | 04-02-17 | 11:03 Jooh Shell Unilever Oranje en vriendjes op het wereldtoneel , Bilderberg .
Kijk uit wat je roept ,busje met nette pakken en spekzolen komt zo.
SA is nog belangrijk ,eerst stoot iedereen de belangen daar af ( check Aramco en andere oliegiganten .) loopt al een tijdje , dan pas maatregelen tegen hen, Obummer heeft nog wat verrassingen voor de wereld aan ze verkocht voor hij ging en wat centjes gegeven voor reservemunitie.
Overigens heeft SA niets met 9-11 te maken .De NWO des te meer .

medelmo | 04-02-17 | 11:21

@AntiZanicz | 04-02-17 | 11:19
Wat lul je nou? Met idioten als Guy Verhofstadt en Hans van Baalen heb je geen Poetin of Trump nodig.

Zoon van Boer | 04-02-17 | 11:21

@ Parel van het zuiden.
Naast politieke discussies sla ik ook bijna alle nieuwsuitzendingen over, inderdaad vanwege het demoniseren.
Gezien je naam, hier een idee: Brabant onafhankelijk (mss samen met Vlaanderen) and make it great again!
Backstabbers ben ik bekend mee en maken weinig kans.
Verder cheers!

MinderStijl | 04-02-17 | 11:20

Terrorisme is het topje van de ijsberg.
Men (velen) heeft geen idee wat de Islam doet in die hoofdjes, wat een drijvende kracht dat is.
En men wil dat ook niet weten. De wereld moet toch fijn en aardig blijven?

Carmelita | 04-02-17 | 11:20

Bah bah, alleen al de gedachte dat de VK vindt dat Ambtenaren een politicus moet beteugelen. Vraag maar aan Sally hoe dat voor haar uitpakte ....

Zoon van Boer | 04-02-17 | 11:19

-weggejorist-

AntiZanicz | 04-02-17 | 11:19

Links is bijna een nog grotere haat idealogie dan de islam! Ze durven nog net niet te eisen dat de kop van Trump rolt, maar dat hij dood moet wordt door velen gewenst. Hier geldt: de pot verwijt de krtel.

ALLESANDERSSHOW | 04-02-17 | 11:19

Ongelofelijk wat ik de afgelopen weken allemaal heb langs zie komen over Trump.

De man krijgt helemaal geen eerlijke kans.
Media is vooral bezig om de boel op te stoken met als gevolg dat iemand straks Lee Harvey Oswald gaat nadoen.

lady blabla | 04-02-17 | 11:18

Ik denk dat de eindredacteur van "village" bijzonder teleurgesteld zal zijn als hij/zij de interpretaties van die kaft leest. Doel gemist.
.
Beste mensen. U mist de diepere betekenis. Die doelzoeker is niet persé op Trump gericht maar op het symbool, op alle mensen die via hem hun onvrede tot uiting brachten, op die ideeen.
.
U had niet verontwaardigd moeten worden, maar bang. Bang om hetzelfde te doen, bang om dat ook gewoon te vertellen, bang aan zoiets bij te dragen.
.
Immers. De ideeën van politiekcorrecten zijn zo ontzettend goed en overtuigende onderbouwd dat ze via terreur verwezenlijkt moeten worden.
.
Hearts of darkness

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 11:18

R.B.Scott | 04-02-17 | 11:04
Het hoeft niets eens links te zijn. Wie doen die werkjes doorgaans? Achter die tafeltjes zitten en tellen. Ik zie daar meestal min of meer gearriveerde oudere heren zitten. CDA? VVD?
Daarbij hebben we zo onze ervaringen met stemlokalen-referendum.
Soms kan de moed me zo in mijn schoenen zakken..........

Lotus15 | 04-02-17 | 11:18

@Stijlomlaag | 04-02-17 | 11:05
Geheel in stijl van Planetside 2

-Trump/Government Law and order = Teran Republic
-Antifa/anarchists en corporations = New Conglomerate
-Religekkies en de rest = Vanu Sovereignty "voor de fun"

ca12nag3 | 04-02-17 | 11:17

Trump is natuurlijk een aparte dominante brulaap, maar zijn maatregelen zijn over het algemeen niet zo gek. Zijn ruziemaken met Australie en China maakt mij wel wat ongerust. Maar de herrie die alle linksgekkies ter wereld maken is stuitend. Linksgekkies, zoals ook hier Asscher, Pechtold en het dwaallicht Klaver, die gigantische blinde vlekken hebben als het over de olifant in de kamer gaat, de zg. feministen die hun moslimzusters gewoon in de kou laten staan, het is niet te geloven. De continue linkspropaganda hier te lande, via de NPO is schandelijk. Gelukkig dat Martin Sommer in een vijandige omgeving van de krant met die verschrikkelijke Wagendorp en die Tuinbroekes wat nuance aanbrengt. De linkse onderbuik is vol met vreselijke shit, en het stinkt ook nog eens afschuwelijk.

Ruud5 | 04-02-17 | 11:16

@Abus Lenstra | 04-02-17 | 10:27
Er is geen grotere leugenaar dan closet-Jihadist Aslan, in zijn fittie met Harris is hij al meermalen ontmaskerd. Het is een schande dat CNN deze idioot (hij heeft letterlijk gezegd dat Jihadisme niks met islam te maken heeft) een platform geeft.
richarddawkins.net/2014/10/the-inner-...

Zware Guy | 04-02-17 | 11:15

Waarom komen de media niet met dit bericht....
''Moslimland Koeweit zet 6 moslimlanden op zwarte lijst ‘uit angst voor terroristen''
Bron : www.dagelijksestandaard.nl/2017/02/dis...

*101# | 04-02-17 | 11:15

De rechter heeft het inreisverbod verboden. De rechtstaat doet dus haar werk goed. Het lijkt erop dat Trump zakelijk regeert. Hij neemt een beslissing en ziet dan wel of het stand houdt bij de rechter. In Europa en vooral in Nederland zijn wij gewend dat besluiten vooraf juridisch dichtgetimmerd worden. Het nationalistische en protectionistische optreden van de nieuwe president zal hoe dan ook voor het verdeelde Europa en met name een handelsland als Nederland een slechtere positie betekenen. Natuurlijk moet je Trump het voordeel van de twijfel gunnen, maar fans van hem moeten nadien niet klagen dat ze meer belastingen moeten betalen en dat hun koopkracht zal dalen.

Mannes | 04-02-17 | 11:14

@Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:06
Vond die van Zwitserland nog wel een goede tweede. De rest leek meer op een vruchteloze poging om een giftige opinie te verpakken als grappig.

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 11:14

Verbaast me de kennis over zaken bij links. Ze weten heel veel niet op de een of andere manier en het boeit ze ook niet. Wat ze ervan denken is hun waarheid.

Mr_Pikibelly | 04-02-17 | 11:13

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 10:54 in het kort NWO tegenactie via links dogma.. ter voorbereiding op verkiezing?
Was het alleen maar dat.? begrip genoeg ?
Nou toch niet helemaal, Het tegengeluid nu hoorbaar op links is het domme vooruitgeschoven weerstandnest van links om de angst die in de wereldorde heerst om veel te verliezen ,te verbloemen.
Er is een oorlog in alle delen van het wereldleiderschap (niet de politici dus)gaande , en links is wederom het wapen wat daarvoor ingezet wordt,,,what,s new.
Erger dan daar is het gevecht wat gevoerd wordt tegen Le Pen en Farage in de EU ,pure oorlogstactiek en de aanstichters zijn al gaan rennen (schulz naar DE terug).
Begrijp dat je meer inzicht in het geheel hebt , maar kan geen boeken blijven plempen, vandaar dat ik mijn verbazing zoals in het vorig plempsel beetje bij beetje laat gaan.
Links kan namelijk niet tegen teveel aan waarheid binnen een bepaald tijdsbestek.groet

medelmo | 04-02-17 | 11:13

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als de Village foto gemaakt zou worden met Pechtold er op.

doskabouter | 04-02-17 | 11:12

Het gaat van kwaad tot erger. Moletof Trump en "why not"?/"head shot"
Ze willen hem wel graag dood hebben is het niet?

ca12nag3 | 04-02-17 | 11:12

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:06

Grrr. "begrijpen" is begrepen. Gaat nog een espresso maken.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:12

Abus Lenstra | 04-02-17 | 10:27 Reza asla citeren als gezaghebbende bron, ga Joop ook maar citeren. Dit allemaal doet me erg denken aan Pim Fortuin.

bijna_raak | 04-02-17 | 11:11

Dat je commentaar hebt op het handelen van Trump is je goed recht maar wat "village" doet moet niet kunnen. Ik neem aan dat er juridische middelen zijn om deze oproep tot doden van een mens voor de rechtbank te slepen. Zo niet, dan wordt het gvd tijd.

Geenzuiverkoffie | 04-02-17 | 11:09

Memek | 04-02-17 | 10:36

Ik denk dat je gelijk hebt maar tegelijkertijd blijven de diehards over en dat zijn de gevaarlijke extremisten die democratie alleen accepteren als het in hun straatje past.

doskabouter | 04-02-17 | 11:08

Ben anti-Trump moe. Het zit die supermarktrolkleuters wel dwars. Vizier met 'why not' slaat echt alles, best ernstig.

Bokito ergo sum | 04-02-17 | 11:07

Effe een beetje off topic maar ook on topic: Varianten op Lubachs introductievideo blijven binnenkomen nos.nl/artikel/2156281-varianten-op-lu...
En in de variaties maakt men weer grappen/sneren naar Nederland. Kijk dan heb je het dus totaal niet begrijpen er is niks pijnlijker dan een variant proberen te maken op een goede grap. Zo zie je maar weer dat Duitsers, Zwitsers en Denen (zoals verwacht) nul gevoel voor humor hebben. Tenenkrommend die varianten.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 11:06

@joost2 | 04-02-17 | 11:03 - met de actie hand-in-hand de moskeeën beschermen was gister dan weer wel effectief. Niets gebeurd, zie je wel dat het helpt????11!!

MarcS | 04-02-17 | 11:06

@MinderStijl | 04-02-17 | 10:45

Lijkt me prettig, hoor, zulke overtuiging. Ik heb altijd wel twijfels maar voel me gewoon gedwongen om hun kant te kiezen. Ik kan simpelweg niet aan een kant gaan staan die zich bedient van demonisering, dwang of erger.
.
Laten we nou eerlijk zijn. Mensen die zich van zulks bedienen zijn gevaarlijk, een rechtstreekse bedreiging, het laagste van het laagste, moreel degeneraat.
.
Ik mijd inmiddels politieke discussies zo veel mogelijk. Als ik die politiekcorrecte mantra's alleen al hoor kan ik de walging en minachting jegens de bronnen amper onderdrukken. Ze manifesteren zich nog net niet fysiek.
.
Sowieso is het natuurlijk handig om achterbakse messentrekkers op afstand te houden. Voor je het weet heb je er een in de rug.

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 11:05

-weggejorist-

Stijlomlaag | 04-02-17 | 11:05

herstel" faciliteiten !

joost2 | 04-02-17 | 11:04

Hoe betrouwbaar gaat het handmatig stemmen tellen wanneer daar links griebus met hun tentakels een PVV-biljet openvouwt?

R.B.Scott | 04-02-17 | 11:04

Nooit heb ik zoiets als dit ervaren. De totale psychose van de de socialistische heilstaten is compleet.
Die Ierse cover is gewoonweg stuitend, een oproep tot moord!
De media die hierin gevangen zit zouden zich dood moeten schamen om dit soort trash te produceren.

lanexx | 04-02-17 | 11:04

Maar als Obama Libie en Syrie kapot maakt is het OK
gestopt | 04-02-17 | 10:24
Als rutte nederland kapot maakt is het ook ok.

Sjonie01 | 04-02-17 | 11:04

Persoonlijk vind ik Trump een "bully", zo iemand waar iedereen op school een hekel had, maar niemand ruzie mee durfde te maken. Wat me echter is de meeste media opvalt, is dat er legio landen zijn die terrorisme steunen én waarmee nederland, of zelfs de gehele EU dikke vriendjes. 't Wordt werkelijk tijd dat Saoedie A aangepakt wordt, want dat land sponsort zoveel ellende, kent nauwelijks democratie en verspreid terrorisme en onderdrukt haar eigen bevolking.

Anjin Mohammed | 04-02-17 | 11:03

@roze_bril | 04-02-17 | 10:58 - evenals inreisbeperking uit hoedje Obama kwam. Alleen welgevallige 'feiten' zijn waar, #jeweettoch

MarcS | 04-02-17 | 11:03

Het is de " linksch-gutmensch" die deze geluiden, berichten, afbeeldingen de wereld insturen.
Het elite linkse establishment, dat goed voor zichzelf gezorgd heeft en die fiscaliteiten onder geen beding kwijt wil raken.
Het aanzetten van klootjesvolk om te demonstreren is hun hobby, terwijl zij zelf achter de ramen van hun villa's en penthouses naar de opgehitste menigte staan te kijken.
Dat gebeurd in de USA, maar ok in Europa.

Maar het tij zal keren, want, mede door inbreng van de sociale media, is de gewone man niet dom meer te houden, We rekenen af met links, dat staat voor mij vast.
We zijn hun arrogante manier van besturen helemaal zat.

In Nederland hebben we die Twan Huys en rode oog Charles Groenhuizen, die maar verbitterd ons elke dag met de blijkbaar door hen niet te verdragen nederlaag van Hillary Clinton confronteren.
Elke dag krijgen zij, avond na avond, bij onze NPO de gelegenheid om Trump, zijnde toch de nieuwe president van Amerika, die ook democratisch is gekozen, te beledigen, kleineren en op populistische wijze te beschadigen.
Ik word er zo langzamerhand kotsmisselijk van.
Wat een ergerlijke, on-integere mensen zijn dat.

joost2 | 04-02-17 | 11:03

Het links fascisme is nog niet eerder zo groot geweest. Waarom is het nu zo moelijk om de regels van de democratie te accepteren? In ons land hebben we er ook mee te maken. Pim Fortuyn is doelbewust vermoord omdat hij anders MP zou worden. Geert Wilders is de zwaarst beveiligde man van Nederland. Wat willen die gasten nou eigenlijk. Een land vol vluchtelingen en migranten? Gratis geld voor iedereen? Uiteindelijk ben je dan zelf ook een keer aan de beurt. Soms is een dictatuur zo verkeerd nog niet.

doskabouter | 04-02-17 | 11:02

-weggejorist-

svg | 04-02-17 | 11:01

Ik herinner me niet dat de Gutmenschen zo los zijn gegaan op een ander staatshoofd zoals Erdogan. Zelfs Putin heeft de afgelopen jaren minder visuele voorpagina-haat over zich heen gestort gekregen dan Trump in slechts twee weken.

solcama | 04-02-17 | 11:00

De stemmen worden dit jaar handmatig geteld, ivm dreigende Russische cypers beïnvloeding *proest*. De stembiljetten op PVV zullen met een apart busje richting rijnmond vervoerd worden.

Komt allemaal wel goed, heur.

MarcS | 04-02-17 | 11:00

Straks bij onze campagnes en bij nationaal debat op TV moeten de runners zeker gaan debatteren over wat zij zouden doen tegen Trump of niet!

Totale gekte is het!

Blauwe Wafel | 04-02-17 | 10:59

@Simpelman, onder Obama mochten er al weer rommelkredieten worden verstrekt. Maar dat is jou natuurlijk ontgaan.

roze_bril | 04-02-17 | 10:58

Een hoop gelul over Trump uit de linkse kerk. Protesteren tegen regels die doorgaan op acties van het vorige electoraat. De domheid zelve.
Hoor ik ze over het reeds jarenlange joodse inreisverbod van islam landen? Gelijke rechten voor iedereen binnen de islam? Niet aan de orde. Onderdrukking van vrouwen en anders denkenden is daar een door de sharia geregeld dagelijkse werkelijkheid. Waar zijn de linksgutmenschen dan? Chamberlaintjes zijn het.
Trump is een blaaskaak maar de linkse kliek is een zooitje wegkijkers van globale menselijke ellende! Ziek.

donkieshot | 04-02-17 | 10:57

De echte haat tegen Trump is een economische. De rest wordt er bijgesleept.
Zo zijn er namelijk mensen die stinkend rijk worden van verdragen zoals TTIP, CETA, en van de arbeidsmigratie binnen Europa en de immigratie van buiten Europa. Protecttionisme en eigen volk eerst kost ze gewoon geld, heel veel geld en daarom deze haatcampagne. Links dwazen laten zichzelf daar graag voor misbruiken. Die zien namelijk wel de ellende van een inboorling 10.000 kilometer verderop maar laten hun bejaarde buurvrouw gewoon wegrotten.

bakoenin | 04-02-17 | 10:57

@medelmo | 04-02-17 | 10:42

U heeft het niet begrepen. Amerika is niet belangrijker. Trump demoniseren wordt gezien als "setting the scene" voor de Nederlandse verkiezingen. Een uitstekende gelegenheid om anti-immigratie en anti-islamisering weer in een hoek te drijven. Om die ideeen en de mensen die zulke ideeen hebben te ontmenselijken. Om die mensen, en mensen die nog twijfelen richting politiekcorrecte partijen te terroriseren.
.
Ja, laten we het maar eens gewoon benoemen. Demonisering is niets minder dan terreur, terrorisme. Een welbewuste poging discussieopponenten koud te maken.
.
Een typische politiekcorrecte formule. Aanzetten tot geweld en doodsslag en dan achterover hangen en het "geschokt" citaatje oefenen.
.
Wat een tijden, hè. Als gewone burger je land moeten delen met diverse groepen ideologische en religieuse haatzaaiers en terroristen...
.
Dat het zover heeft kunnen komen. The taint of treason.

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 10:54

-weggejorist-

simpelman | 04-02-17 | 10:54

Ziet men de bovenste tekening van Trump van Der Spiegel? Hieronder heb ik er nog een paar . Nog eentje van Der Spiegel en nog eentje van Times. Opvallend is dat deze drie tekeningen een overeenkomst hebben. Trump heeft bij alle drie geen ogen. Dat doen ze bewust zodat Trump er nog onmenselijker uitziet.

pbs.twimg.com/media/Cw_EyEuWEAEVatG.j...

fsmedia.imgix.net/6b/71/95/d5/be7e/47...

Nehemia | 04-02-17 | 10:54

De progressieve wereld laat nu zijn werkelijke gezicht zien. Stalinistische haatpredikers. De aanhangers van Stalin en Hitler hebben elkaar met 50 miljoen afgeslacht. Het kapitaal won de oorlog. Vervolgens hebben duizenden "geschiedkundigen" en "intellectuelen" duizenden boeken geschreven gevuld met BULLSHIT. En hun probleem is dat de grote massa dat door begint te krijgen. Het overkomt hen steeds vaker dat iemand tijdens een discussie hen verwijst naar een internet pagina die hun ongelijk aantoont. En dat bevalt hen slecht, heel slecht.

Orakel1958 | 04-02-17 | 10:53

Na jaren discussie over onafhankelijke media is nu in ieder geval onomstotelijk vastgesteld dat de mainstream dat niet is.
Mooi om te zien dat de linkse fascisten in paniek hetzelfde reageren. Uitroken die rotzooi.

crankshaft | 04-02-17 | 10:52

@Hoen, dit geeft alleen maar aan dat de wetten niet meer van deze tijd zijn. Het zou wat zijn als je niet meer mag bepalen wie er wel en niet je land mogen binnenkomen. Daarbij is het natuurlijk een lachertje om te denken dat rechters objectief en onafhankelijk zijn. Niet voor niets is er de strijd om rechters aan het hooggerechtshof. Dat zegt eigenlijk alles.

roze_bril | 04-02-17 | 10:52

Nehemia | 04-02-17 | 10:48

Idd dit soort dingen van de MSM kweekt, triggered gekken als Volkert want men denkt dat men het gelijk aan zijn zijde heeft. Heel eng vooral die Village cover.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:51

De linkse politiek correcte pers in actie. Die van het blad "Village" is rijp voor een rechtszaak, tenminste als de rechtbank niet links gekleurd is. Het toont weer eens de gewelds-omarming van het linkse volk.

De Laureaat | 04-02-17 | 10:49

Laten wij onze zegeningen tellen in de wetenschap dat wij hier binnenkort wakker worden in een federale heilsstaat waar Martin Schultz de kanselier van de grootste lidstaat is en Verhagen c.s. de overige lidstaten in het gelid blaffen.

bisbisbis | 04-02-17 | 10:49

Door dit soort geëtaleerde staan er linksche knaagdieren als Volkert op.

Nehemia | 04-02-17 | 10:48

Trump slaat zich hier wel doorheen en na wat langere tijd zal ook de meest linkse domkop merken dat er op dit moment echt geen betere keus was dan The Donald. En in maart zal Wilders ver boven de huidige peilingen uitkomen, let maar op, is gewoon logisch nadenken. Mensen hebben meer dan genoeg van de huidige situatie en willen verandering. En laat Wilders dan maar op zijn bek gaan, hopelijk krijgt hij wel de kans en wordt ie niet afgeschoten zoals Fortuyn. Nog altijd eeuwig zonde dat hij niet de kans kreeg om zich te bewijzen of te falen.

dildona | 04-02-17 | 10:46

sennholz | 04-02-17 | 10:41

Ghehehe, TDS. Wetenschappers zijn naarstig op zoek naar een alternatieve behandelmethode want de patienten reageren niet meer op objectiviteit en feiten. ;) :)

Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:46

En voor de duidelijkheid, ik ben pro-Trump.
Zoals ik ik pro-Wilders ben en pro-Fortuyn was.
En de laatste noem ik bewust gezien de huidige Trump hetze minimaal 10x zo bruut is.
Ennu aapnootmiesje, cheers mate!

MinderStijl | 04-02-17 | 10:45

@harry21 | 04-02-17 | 10:32

Nou, een vreemd staatshoofd belachelijk maken als die zich belachelijk gedraagt, daar lijkt me niks mis mee. Denk "Erdogan" en je weet.

Er heerst een massa psychose waarbij mensen dingen roepen die compleet in tegenspraak zijn met hun eigen kernwaardes. Zoals jij net doet, denk ik. Kan me niet voorstellen dat je vindt dat je Trump niet mag bespotten.

DebraCadabra | 04-02-17 | 10:44

Wel jammer dat er in dit land geen dingen zijn voor de linksies om je druk over te maken..
VS is belangrijker dan ,Zorg en ouderen verzorging , medicijnen hier duurder dan waar ter wereld, de gelijkheid tussen werknemers en werkgevers , ontelbare bureautjes die geld uit zorg en alg.middelen roven ter advies functies ( vriendjes van politiek en polderoverleg, oranjes met dikke vingers in NWO ( shell unilever en qo).
De mol die een krant wil opkopen en er geen nieuws mee wil brengen maar geld verdienen, hé skull en bones geinitieerde.wat,s your number? .
Kek krijgt het nog druk.
En dan het geld uit de algemene pot die er aan besteed wordt om links nl te voeden... man man wat een weg met ons volk .
opgeleid om de nwo agenda uit te voeren net als de moslim die het "boekje nastreeft"om het voorbeeld doel te halen.
Puppets on a string .... wel gaan stemmen 1 x per 4 jaar, hé
tenslotte heb je daar macht mee en zelfbeschikking.... toch?
EUssr heeft het goed voor elkaar , ver van het volk en ver van de werkelijkheid, brussel ligt op mars en alliëns beschikken over U.
68% NEE en iets met lissabon. 1x per 4 jaar.... laat maar...

medelmo | 04-02-17 | 10:42

watazooi | 04-02-17 | 10:27

Juist goed en wel hierom, het toont dat de VS democratie werkt want wat er nu gebeurt is of men kijkt of het mag van de wet en als het mag dan hebben de anti Trumpisten geen poot meer om op te staan. Mag het niet dat moet er een wet komen die het wel mogelijk maakt. Zo werkt het in een democratie. Heel koel berekenend van Trump en zijn team is dit. Had men dit niet aangevochten dan was het waarschijnlijk over 3 maanden opgeheven maar nu graaft links eigenlijk z'n eigen graf door Trump te dwingen om er een permanente wet van te maken die door de 2 huizen moet en daar hebben de republikeinen de meerderheid. Toont maar weer eens aan hoe dom hysterisch emotioneel men aan de linkerkant is.

Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:42

@Hoen | 04-02-17 | 10:38
De instituties van dat land functioneren dus nog en zijn nog steeds onafhankelijk. Dat is toch goed nieuws?

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 10:42

Dat zeg ik hier al een half jaar. Martin leest de reaguursels goed. Er is meer geld in de muur gestoken en meer mensen gedeporteerd onder Obama dan onder welke andere president dan ook. Maar zelfs als ik dat vertel aan vrienden, willen ze er niks van weten. Want fact free gaat maar 1 kant op. Obama is goed en Trump is slecht is het geloof.

roze_bril | 04-02-17 | 10:42

Deze hetze heeft in Europa maar een doel en dat is door heel hard te schreeuwen over één onderwerp (Trump), de mensen alle andere problemen (immigratie, Islam) te laten vergeten...

“The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum....”

(Noam Chomsky)

kunnenzedanniks | 04-02-17 | 10:41

@Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:33
in amerika hebben ze daar een term voor: trump derangement syndrome.

sennholz | 04-02-17 | 10:41

Hiertegen is maar één reactie het meest effectief:
Gewoon helemaal niet meer op reageren en in maart massaal PVV stemmen.

pa_niek | 04-02-17 | 10:41

Abus Lenstra | 04-02-17 | 10:27

U moet natuurlijk wel uw gezond verstand gebruiken, immers CNN is meermaals ontmaskert als een nep-nieuws makende leugenaars bende.

De echte "ellende" met Trump moet nog komen, immers binnen enkele weken zal hij aankondigen dat de alternatieve geneeskunde zo objectief mogelijk wetenschappelijk onderzocht moet worden, de bande van de FDA en de witte jassen maffia volledig doorgesneden moeten worden, enz, enz.

Dat moet tot een bezuiniging van minstens 1 triljoen dollar per jaar leiden bij de staat en de werkgevers.

TriestGeval | 04-02-17 | 10:39

"Trump en zijn geestverwante leugenaars over de hele wereld verdienen het om voortdurend te worden geriduculiseerd, te worden ontmaskerd in hun grootheidswaan en in hun bloedserieuze smoelen te worden uitgelachen"

Aldus Bertje Wagendorp, die vanochtend weer eens full retard gaat in dezelfde krant. Blinde haat, anders kun je dit niet omschrijven.
Dat Sommer zowaar over enige realiteitszin in dit bastion van de haat beschikt stemt dan ook hoopvol.
Sommer en Wagendorp zijn waarschijnlijk geen vrienden

Voorjaarsmoe | 04-02-17 | 10:38

Jammer dat dit topic weer over de toon van het debat gaat en niet over de inhoud zoals het ontmantelen van de Dodd-Frank Act die de consumenten moet beschermen tegen Wall street bankiers.

van_the_man | 04-02-17 | 10:37

Als we de verkiezingen in Europe hebben gehad dan kun je niets anders dan vaststellen dat de linkse kerk vreselijk in kracht heeft ingeboed en dat politici als Wilders en Le Pen grote stappen voorwaarts hebben gemaakt.
Dan doen ze overigens niet sinds gisteren, dat proces speelt al jaren.
En al die laffe en geweldadige acties van dat linkse riool volk helpt niets. Links kan er tegenaan blijven trappen maar ze gaan niet weg, sterker ze worden alleen maar groter. Dus blijf vooral trappen.
En al die Islam knuffelaars mogen van mij vandaag nog een enkeltje Jemen boeken, dan heb je wat graag wilt; geniet er van.

Memek | 04-02-17 | 10:36

Establishment slaat wild om zich heen. Econoom John Kenneth Galbraith wist het al in vorige eeuw treffend te verwoorden, a.h.v. observaties die leidden tot WOI en WOII:

"People of privilege will always risk their complete destruction rather than surrender any material part of their advantage. Intellectual myopia, often called stupidity, is no doubt a reason. But the privileged also feel that their privileges, however egregious they may seem to others, are a solemn, basic, God-given right. The sensitivity of the poor to injustice is a trivial thing compared with that of the rich."

The Age of Uncertainty (1977).

Schwanz | 04-02-17 | 10:36

Ik ben moe maar sta nog 1 keer op. Op 15 maart !!!

Ron van Zon3948 | 04-02-17 | 10:35

Column link werd gisteren al hier door een mede reauguurder neergeplempt maar komt ie nog een keer: Anti-Trump gekte grenst aan psychose www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-vee...

Basil Fawlty | 04-02-17 | 10:33

Te walgelijk voor woorden hoe die westerse verraders in de rij staan met hun valse feiten.

PandaBeep | 04-02-17 | 10:33

2002. Weet u het nog?
Dat toen unieke sfeertje van ontmenselijking, verkapte doodsbedreigingen, en het staccato stampen van villeine framepjes.
.
Inmiddels het nieuwe normaal. Dagelijks trekken de politiekcorrecte stormtroepen de (virtuele) publieke ruimte om hun demoniserende soera's uit te schreeuwen.
.
Een doelbewuste campagne van ontmenselijking met als enige doel verbaal en fysiek geweld tot acceptabele oplossing van politieke discussies te verklaren.
.
Politiekcorrecten. Hearts of darkness.

Parel van het Zuiden | 04-02-17 | 10:33

Het OM heeft ploegendiensten gepland om alle gevallen van haatzaaien te beoordelen op vervolgbaarheid onder ons politiek gezien zo dierbare strafrecht. Of niet?

Homo homini lupus | 04-02-17 | 10:32

Ik vind al deze voorpagina's erg ongepast, en een beetje eng. Wat bezielt de eindredactie van zo'n blad?

Staatshoofd van een bevriend land belachelijk maken en andere vreemde insinuaties...

Doe maar niet.

harry21 | 04-02-17 | 10:32

@ paost, the silent majority is het gezonde verstand. Daarom ook mijn verwijzing naar de 2000 janksmoelen op het mailieveld, de schreeuwende minderheid (of heden) die het wereldvreemd zijn.
En dan druk ik mij nog pc uit, het is nog vroeg..

MinderStijl | 04-02-17 | 10:31

Kiest GS nu partij met al die reclame voor " the Great Wall" of is dat toeval?

ristretto | 04-02-17 | 10:30

Het ergste is nog wel dat u en ik verplicht meebetalen aan de NPO die zich reeds 2 weken dag dag uit schuldig maken aan karaktermoord op een democratisch gekozen bevriend staatshoofd.

Prof. Pim Pam Pet | 04-02-17 | 10:29

Die covers, subtiel is uit het raam?

"Als ook de PvdA blijft steken in wat niet mag en wat een schande is, maakt ze zelf alleen maar ruimte voor meer Trumps en Wildersen."
Hmm, dat hebben ze door inmiddels.

"Wilders moet niet regeren, omdat eenmaal mooi genoeg is geweest. Trump, daar gaan we niet over. Om Wilders tegen te houden, hebben we meer aan Rutte dan aan demonstraties en de PvdA."
Eenmaal, pff. Leg ff uit Verhagen? Iets met beloften en berekeningen zien als technische exercities?

Dafuq.

Aap Noot Miesje | 04-02-17 | 10:29

Ik merk dat bij de ouderen in mijn omgeving de angst er goed in zit. Enige wat ik kan doen is in kalmte wijzen op de wel erg eenzijdige berichtgeving. Maar tegen deze dagelijkse stortvloed van haat, pest en doem is geen kruid tegen gewassen.

Lichtpuntje is dat sinds de uitzending van DWDD met DeMart (NB over de Super Bowl!) zelfs bij mijn vrouw het kwartje is gevallen. En als je het eenmaal hebt gezien, kun je het niet meer ontzien.

atheïstisch stemvee | 04-02-17 | 10:28

De media heeft binnen een jaar weer een politiekemoord op hun geweten...

Clubber | 04-02-17 | 10:28

Dat belooft wat als de PVV de grootste partij wordt in maart. Gelukkig zijn de deugertjes dan wel even Trump vergeten want ze moeten vol op het orgel tegen Wilders de godganselijke dag.

Kaft | 04-02-17 | 10:28

Oproepen tot moord. Redeloze kreten. Links is een losgeslagen bende. Als onhandelbare dreinende pubers kotsen ze hun onzin in het rond. Walgelijk volk.

Fijnstoffer | 04-02-17 | 10:28

Kennelijk heb je ook in de VS D66 achtige rechters die een effectief immigratiebeleid proberen te dwarsbomen.

watazooi | 04-02-17 | 10:27

Links + islam verkondigen: alle ongelovigen (=andersdenkenden) moeten dood.

maar toch | 04-02-17 | 10:27

Als we het maar niet over asieltuig hebben of een tsunami van moslim immigranten. Want dan ontmenselijk je de echte vluchteling.

nietoftochwel | 04-02-17 | 10:26

Trumpfobia. Deplorable-fobia is like antisemitism. It's racist.

Angel_eyes | 04-02-17 | 10:25

@MinderStijl | 04-02-17 | 10:21

De silent majority hoet niet te winnen, zolang het gezonde verstand maar wint.
Men is nu tegen Trump omdat Trump; men elkaars mening overneemt wegens algemeen aanvaar correct; meningen belangrijker zijn dan feiten.

paost712 | 04-02-17 | 10:25

Maar als Obama Libie en Syrie kapot maakt is het OK

gestopt | 04-02-17 | 10:24

Die van Village gaat mij te ver, moet je je voorstellen dat je eigen foto daar staat. De rest laat er in ieder geval geen gras over groeien vanuit welke hoek ze berichtgeving doen.

laminaatplaat | 04-02-17 | 10:24

Het is ook volkomen logisch dat extreem links ( hoi Sam Pormes! ) in Libië haar terreurtrainingen kreeg. Links en de islam is a match made in heaven. Geweld tegen andersdenkenden is hun gezamenlijke strategie. Voor de bühne mooi praten, ( hoi Jesse! )
daarna geweld goedkeuren ( hoi Rutger groot Wassink )

ristretto | 04-02-17 | 10:24

Voor links zijn feiten alleen maar nuttig wanneer ze in het juiste narratief geplaatst worden. Anders zijn feiten alleen maar hinderlijk.

Glasgow Argus | 04-02-17 | 10:22

Ook ik ben bang dat the Donald zijn termijn niet gaat uitzitten met deze hetze. En er zijn ook nog een hoop mensen die erin meegaan ook, gelukkig niet veel gezien de 2k opkomst malieveld. Hopelijk wint ook hier uiteindelijk the silent majority!

MinderStijl | 04-02-17 | 10:21

De linkse kerk openbaart zich als een echte kerk.
Wie tegen is gaat er aan.
Nimmer zag een fatwa zo dreigend als de hetze tegen Trump.
Ik weet het nu zeker: links is erger dan de islam.

keestelpro | 04-02-17 | 10:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen