Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Inzake de kansloze asielplaag

topicbassiehof8jan.jpg“SCHANDE!” klonk het. Het Deugleger zette zich in beweging en marcheerde onder leiding van de uitgemergelde maar bovendien selectief citerende VARA-cabaretier richting de hoofdstedelijke Basisweg. “HOLOCAUST!” bulderde de Haagse politievrouw Janine Frencken tussen het nekklemmen door. “Stigmatisering” hashtagde de voormalig Telegraaf-medewerker Peter Rudolf. Deugen is het fijnst als je de feiten negeert. Die logen er niet om. Wat was het nieuws van de Telegraaf zaterdag? Terwijl Syrië brandt, werden vorig jaar bijna 5000 aanvragen afgewezen van ‘kansloze asielzoekers’ (dixit Slimste Mens deelnemer/staatssecretaris Klaas Dijkhoff) uit veilige landen als Marokko en Algerije. Ze hadden zich bovendien eerder in een ander EU-land gemeld. Vijfduizend aanvragen die behandeld moeten worden terwijl échte vluchtelingen die huis en haard hebben moeten verlaten vanwege een bloederige burgeroorlog op hun beurt wachten. Een grof schandaal, hulde dat de Telegraaf in tijden van nepnieuws deze harde cijfers boven tafel kreeg. Dijkhoff waarschuwde er in november al voor maar de kansloze asielplaag grijpt dus nog steeds ongehinderd om zich heen. Ondertussen houden Dijkhoff en zijn collega, minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, het hoofd koel. Eind deze maand gaat het duo in conclaaf met Rabat om te kijken hoe aan de toestroom van Marokkanen een halt kan worden toegeroepen. Dat is essentieel omdat veel van de overlast die de laatste tijd wordt veroorzaakt in en rond asielzoekerscentra het werk is van kansloze asielzoekers uit voornoemde Noord-Afrikaanse landen. Deze ‘vluchtelingen’ die direct naar Nederland reizen en hier een bij voorbaat kansloze aanvraag doen, moeten worden teruggenomen door hun thuisland, maar dan moeten die landen wel meewerken. Het kabinet hoopt derhalve eind januari in Marokko tot zaken te kunnen komen opdat deze kanslozen zo snel mogelijk terug kunnen. En dat dit een serieus probleem is bleek dus uit de cijfers van de Telegraaf. Dat is keihard nieuws. Hoe het Deugleger daarop reageert is niet minder dan kwaadaardig. Het is hun overduidelijk niet om de vluchtelingen te doen. De Deugers maken zich liever druk over het taalgebruik. Waarvan akte.

Reaguursels

Inloggen

TeeJee | 09-01-17 | 19:23

Dank voor de uitleg, duidelijk. Ik blijf alleen vinden dat het betoog hierboven sterker zou zijn (geweest) zonder dat soort Calimero-sneertjes. Da's meer iets voor Bassie van Adriaan dan voor deze Ba(a)s, dunkt me. Ik bedoel: als je goeie argumenten hebt, kun je zonder zulke flauwigheden. Maakt het stukje meteen tien keer sterker en volwassener!

Rest In Privacy | 10-01-17 | 09:50

Sneeuw is wit en gras is groen.

24^7 | 09-01-17 | 21:24

@woordgrap van de dag | 09-01-17 | 16:35
Vanuit de (s)linksche hoek werd vroeger nogal vaak negatief gesproken over de rechtse kant van het politieke spectrum, en vond men dat zij zelf het meeste "deugden".
U weet wel; "ons soort mensen zijn tenslotte moreel hoogstaand, wij deugen"


Dit ook op basis van de klassiekere insteek van het woord, de zeven deugden waaronder de vier kardinale deugden.


Hieruit vloeit de sarcastische aanduiding voort, mede ook omdat we steeds meer in gaan zien (en krijgen te zien) dat het deugen toch vaak en vooral een showtje voor het eigen ego is.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 19:23

@Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:21
Zoals zoveel politieke partijen er van weggelopen zijn de afgelopen decennia, zoek maar na welke partijen eens een kabinet hebben laten vallen.


Maar ja, dergelijke feiten willen we natuurlijk niet benoemd hebben, want het PVV bashen moet door!

Oftewel; lul niet zo dom, zet jezelf toch niet zo voor schut knul.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 19:17

Vraagje: waarom worden in rechtse stukjes (zoals dit stukje) linkse mensen vaak 'deugers' of nu ook 'deugleger' genoemd? Wil dat zeggen dat rechtse mensen - zoals mijzelve - dus niét deugen? Of is het bedoeld als kinderachtig scheldwoordje richting de linkse hoek? Wat het ook zij: beide opties getuigen niet van bijster veel feitelijkheid en/of originaliteit (want mán, wat word je als rechts lezertje overal doodgegooid met dat cliché). Just sayin'.

Rest In Privacy | 09-01-17 | 16:35

Sprinkhanen zijn ook een plaag... vreten het land kaal om daarna door te trekken naar het volgende " veld"

Donnie Brasco | 09-01-17 | 13:58

Zolang wij " vluchteling als verdienmodel "
Nog steeds faciliteren zal erg een einde aan komen.
De oprispingen van politiek correct links zijn aandoenlijk, maar ontegenzeggelijk gestoeld op onterechte aannames.
Zolang de linksche medemensch zich nog genoodzaakt voelt om zich te profileren tegen beter weten in zullen deze zuurhoudende oprispingen aanhouden.
Zelfs aangetoond ongelijk zal hen niet overtuigen uit angst om als politiek incorrect geduid te worden.

Donnie Brasco | 09-01-17 | 13:56

@ hovawart,

Je bedoelt midden oosten.

Was het maar het verre oosten, die gedragen zich tenminste wel en passen zich aan.

Mallepietje1001 | 09-01-17 | 13:29

Een linksdeugende lunchwandeling door Den Haag.
.
Drie bekende linkse Nederlanders -een PvdA'er, GL'er en SP'er- lopen samen met een journalist van de Volkskrant door Den Haag wanneer ze plots een groep Marokkanen zien. De Marokkaanse lieverds zijn bezig om een bejaard joods echtpaar het licht uit de ogen te trappen. Het progressieve viertal stopt en slaat het tafereel stilzwijgend toe. Terwijl de Marokkanen onder het trappen roepen dat alle joden dood moeten, Hamas ze allemaal moet vergassen en alle joden kanker hebben, staan 4 politieagenten tien meter verderop uit hun neus te vreten. Wanneer een van de gesubsidieerde prachtparels onder het kopschoppen roept dat de holocaust een fabeltje is, komt er eindelijk een reactie van de tot dan toe zwijgende PvdA'er.
.
"Geachte medelanders" zegt de PvdA'er op onderdanige toon "ik moet u enigzins corrigeren wat betreft de holocaust, als u dat tenminste niet erg vind. De holocaust was namelijk wel degelijk echt. Maar het is waar dat het een en ander schromelijk overdreven wordt. Zo vormden de daders slechts een klein clubje dat het voor de rest verpestte en was de holocaust niet meer dan een kortstondige opeenvolging van 6 miljoen incidenten. En deze incidenten liggen inmiddels al meer dan 70 jaar achter ons, dus het wordt tijd dat we eens ophouden met het onderbuiken hierover. Nederland verandert tenslotte en het is duidelijk dat multiculturele aanwinsten zoals jullie niet meer geconfronteerd willen worden met dit eenzijdige hoofdstuk uit een veel te witte geschiedenis die veel moslims tegen het hoofd stoot. En omdat we dat zeker niet moeten willen met ons allen kan de holocaust eigenlijk wel uit het lespakket."
.
"Wat het ergste aan die holocaust was" zegt de GL'er terwijl hij opdringerig met een wijsvinger wappert, "was het milieuaspect. Al die op kolen rijdende stoomtreinen en rokende schoorstenen hadden een vreselijk negatieve impact op het milieu. Mijn rode linkse hart bloedt als ik bedenk hoeveel arme planten en dieren daardoor gestorven zijn. En tevens ben ik van mening dat de lesstof over de holocaust wel vervangen kan worden door de belangrijke en heldhaftige rol die Marokkaanse troepen hebben vervuld in de bevrijding van ons land."
.
"Wolla, kk-kaaz! Jij bedoel ONZE land, vriend! Want deze kk-land iesj van ons. Iek neuk jou die kk-moeder, jij kk-witte kk-pedo!" zegt een van de stageplaatszoekers hierop en spuugt de GL'er vol in het gezicht.
.
Nog voordat de GL'er, geschrokken van zijn kwetsende en nationalistische uitspatting, zijn welgemeende excuses aan de hoogopgeleide medelander kan aanbieden, stapt de SP'er met een rood aangelopen hoofd en zijn vuisten gebald bovenop de bewusteloze en bloedende joodse vrouw, deelt ongevraagd een paar SP folders uit aan de Marokkanen en roept brallend "Op de barricaduh, mannuh! Intifada! Intifada! Palestina vrij! Ik begrijp jullie frustraties broeders! Jullie zijn de slachtoffers van een zionisties komplot en het faksistiese gedrag van de witten in dit institutioneel raksistiese land! Maar mensen zoals jullie, mensen die duidelijk niet bang voor harde aksie zijn, kunnen beter los gaan op de zionistiese kindermoordenaars in Israhel! Over de joduh in Nederland hoef je je niet meer druk te maken, want die ontvluchten het land al!" En terwijl hij al knipogend steekbewegingen maakt vervolgt hij "Dus met een beetje mazzel kom je ze daar wel weer tegen en kun je ze confronteruh met een paar messcherpe en steekhoudende argumentuh op de Westbank!"
.
Na hun zegje te hebben gedaan kijken de drie sociaal bewogen volksvertegenwoordigers naar de volkskrantjournalist. Het valt hen namelijk op dat hij geen enkele aantekening of foto van het hele gebeuren heeft gemaakt. De volkskrantjournalist ziet de blikken en zegt al schouderophalend "Mwa, onze lezers willen dit soort zaken toch niet weten. Dat verstoort hun idealistische en naieve wereldbeeld. En om opzeggingen te voorkomen negeren we dit soort zaken dus al jaren. Maar ik heb vanmorgen een mooie foto weten te maken van Geert Wilders die een banaan eet. Dus daarover verschijnt morgen een artikel op de voorpagina. Wilders plus een banaan is tenslotte racisme. Tenminste, dat is het wanneer onze redactie er klaar mee is."
.
Op enige afstand van het intellectueel en moreel superieure viertal wordt een man met een varkensmutsje op zijn hoofd geboeid en op hardhandige wijze door de 4 politieagenten van voorheen naar een overvalbus gesleurd. Instemmend knikken de vertegenwoordigers van de arbeidersklasse over het kordate optreden van de politie tegen de man die door zijn uitdossing overduidelijk uit is op het vernederen van een kwetsbare bevolkingsgroep. "Afvoeren die racist!" roept de PvdA'er met intense haat in de ogen. De man met het varkensmutsje draait zijn hoofd en kijkt hem gekwetst aan. "Ja, kijk jij maar, smerige racist! Ik zal nooit zwijgen wanneer ik zie dat bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet!"
.
Zeer tevreden over de wijze waarop ze Nederland weer een stukje mooier hebben gemaakt, wandelt het weldenkende viertal verder en negeert het geluid van brekende joodse botten achter hen. "Weet je wat leuk zou zijn?" zegt de GL'er, "Passende t-shirts om ons uit te spreken tegen het walgelijke racisme dat we zojuist hebben waargenomen. Wat denken jullie van rode t-shirts met de tekst 'ik ben ook een Marokkaan'?

Admiraal_de_Ruijter | 09-01-17 | 13:22

Nadat = aan doen

Mallepietje1001 | 09-01-17 | 13:21

Helaas mensen, een paar maanden wachten gaat helemaal niks oplossen, Geert gaat toch niet regeren, al haalt hij 50+ zetels, en de andere partijen gaan er sowieso niks nadat zip zero aan doen, ny niet en nooit niet.

Dus reken jezelf maar niet rijk, er gaat niets veranderen, Overigens wel gewoon pvv stemmen al is het maar om een signaal af te geven.

Mallepietje1001 | 09-01-17 | 13:20

@Elessir | 09-01-17 | 12:12
"Enne, het is niet de taak van volksvertegenwoordigers om met oplossingen te komen maar om de regering, die dat wel moet, te controleren."

De regerende partijen maken het beleid, dit zijn gekozen volksvertegenwoordigers. De oppositie partijen hebben de verantwoordelijkheid om de belangen van hun kiezers te behartigen door het bijsturen van het beleid met amendementen.

Nathan R Jessup | 09-01-17 | 12:54

Is dat niet juist, dan?
Is het op handgeld. uitekering, zorg en weelde beluste tuig uit de zandbak niet kansloos dan?
En belemmeren ze mensen die ECHT in de problemen niet bij hun immigratie?

Kan iemand me vertellen in welk opzicht de Telegraaf hier iets verkeerds heeft gezegd?
Het klopt toch gewoon?

mallekater | 09-01-17 | 12:49

We laten met ons sollen. 'Dan moeten die landen wel meewerken en dat doen ze niet'. Dan ook geen legalen meer uit die landen meer binnenlaten, uitkeringen naar Marokko stopzetten, bedragen naar het thuisland hoog belasten, ontwikkelingshulp afschaffen (moet sowieso) etc en dan moet je eens kijken hoe snel die landen WEL gaan meewerken.
Sukkels, je moet ook alles voorkauwen!

lekker wijf | 09-01-17 | 12:42

Door alles uit het verre oosten binnen te halen past dit perfect bij de uitwisselingen die ten grondslag liggen aan de creatie van een nieuwe Europese identiteit en het belang van de antieke wereld, in het ontstaan van een nieuwe gemeenschappelijke Europese cultuur.
Door de Eurocraten, met hun voordelig financieel en juridisch quasi-diplomatiek statuut, in dienst van instellingen van de Europese Unie, zoals de Europese Commissie, de Europese Raad, het Europees Parlement en het Europees Hof van Justitie, zal er geen enkele politieke poging slagen om onwelkome asielveinzende bezoekers terug te sturen naar hun geboortestreek, het rondpompen van ongenode gasten binnen de EU zal duren tot Sint Juttemis.

hovawart | 09-01-17 | 12:25

Berbaar loopt aan het feit voorbij dat aowers die gaan wonen in een land waar het onderhoud en levenskosten gekort worden op hun aow.
Heel logisch dat 40 % korting ook ingevoerd gaat worden voor Marokko.
Blijven ze hier hun oude dag slijten dan gewoon 100%

Lilia2 | 09-01-17 | 12:13

@ Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:21

"weglopen voor de verantwoordelijken die je als volksvertegenwoordiger hebt." ??????

Enne, het is niet de taak van volksvertegenwoordigers om met oplossingen te komen maar om de regering, die dat wel moet, te controleren.

Elessir | 09-01-17 | 12:12

@Pieter V | 09-01-17 | 06:10
Ach nu ja, het doet boem en er zijn mensen doodgegaan. Bottom line: moslims zijn geen joden en mensen die iets tegen islam hebben zijn geen nazi's, al is het alleen maar omdat (neo)nazi's nog steeds fel gekant zijn tegen joden - net als moslims.

Pierre Tombal | 09-01-17 | 12:04

www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/...
www.volkskrant.nl/binnenland/-wegsture...
www.dagelijksestandaard.nl/2016/12/cri...
Ik zou als Marokko / Algerije (bijv.) dit tuig ook niet terug willen, laat ze maar lekker in Europa de boel bij elkaar jatten. Hetzelfde hoor je in Roemenië over bepaalde bevolkingsgroepen: Beter dat ze daar bij jullie in Europa stelen dan hier bij ons.
Gelukkig gaat Nederland hier wat aan doen!
www.nu.nl/politiek/4375150/koenders-en...
Praten... *facepalm*.

Is dit nog nieuws? | 09-01-17 | 11:30

Peter Rrrrrr. De Vries is de mannelijke variantvan Sylvana Simons.
Beiden personen die niet gehinderd door ervaringsfeiten en enige kennis steeds maar een mening geven die exact tegenovergersteld is aan de gemiddelde mening van het volk.
Dat doen ze alleen maar om hun eigen PR-machine op gang te houden.
Als ze dat niet hadden gedaan, hadden we al jaren niets meer van Peter en Silvana gehoord?

Albert5000 | 09-01-17 | 10:49

TB 3218, 09.33
Weet je, de mensen die nu in de redactie van de Telegraaf zitten zijn anderen dan diegenen die tussen 1940-1945 inde redactie van die krant zaten.
Je had het haast zelf kunnen bedenken, he?
Zoals in veel steden de burgemeester-in-oorlogstijd destijds een ander was dan de burgemeester die er nu zit.
Zoals jij in 1944 ook iemand anders was dan nu.... Lol !!!

mallekater | 09-01-17 | 10:07

Asielplaag is een juiste benaming. De centrale opvang kan worden voltrokken op eiland Pampus, waar de juiste voorzieningen snel getroffen moeten worden. De belangstelling voor de Nederlandse opvang zal met rasse schreden dalen.

donkeyman | 09-01-17 | 09:46

Ik vind de vergelijking van deze korpschef toelaatsbaar.
Allebei het woord "plaag", en allebei gericht op een bepaalde groep.
Fitna is ook vergelijkbaar met "Der Ewige Jude".
Er zijn verschillen, maar het is vergelijkbaar.
Sommige mensen zeggen:
De motieven van vandaag om een hekel te hebben aan Asielzoekers zijn gefundeerder dan de motieven om destijds een hekel te hebben aan Joden.
Dat is natuurlijk arrogant. Net alsof we nu niet blind zijn voor selectieve informatie, en men dat destijds wel was.
Bij de documentaire "Der Ewige Jude" worden ook statistieken getoond waarom de Joden niet deugden. Het is dezelfde framing als vandaag de dag richting moslims en asielzoekers.
Waarom zouden ze in de dertiger jaren dommer zijn geweest dan nu?
Statistieken zijn statistieken en generalisering is generalisering.

dutchturks.nl/wp-content/uploads/2017/...

Dit zijn twee artikelen van dezelfde krant. Namelijk de Telegraaf.
Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
Als de Telegraaf dan nu zo geweldig is, waarom was ie dat dan niet in de veertiger jaren?
Wat was er toen zo anders dan nu met deze fraaie krant?

TB2318 | 09-01-17 | 09:33

Als Dolf nou zou zeggen: "misbruik asielprocedure werkt helaas slechte beeldvorming voor echte vluchtelingen in de hand" was een betere titel geweest, maar goed dat misbruik wordt aangepakt alleen de telegraaf maakt er een te scherpe titel van. Was iedereen het met hem eens geweest. Maar hij doet gek genoeg hetzelfde als de telegraaf: expres en onnodig net wat korter door de bocht en scherper zodat z'n reactie opvalt en lekker veel tegenreacties uitlokt van twitteraars Zodat hij dan lekker samen met z'n medetwitteraars neerbuigend over kan vaststellen dat ze de verkeerde kranten lezen en de Nederlandse taal minder goed machtig zijn als zij zelf als taalvirtuozen.

Al die BNers zijn hobbyridders die over elkaar struikelen om als eerste de "juiste" dingen te roepen als Pavlov reactie op alles wat naar hun mening naar verkeerde meningen riekt, maar zijn daarbij zelf net zo ongenuanceerd. Alleen maar zodat zij zich weer goed voelen. Lekker aan de eettafel 's avonds: zo Mien dat heb ik toch maar weer mooi gezegd, wat zijn wij toch weer lekker goede mensen hé? Wij staan daarboven.

Ik vind het heel onrechtvaardig dat er oorlog is en dat mensen honger hebben, ben ik dan een beter mens? Heb ik dan iets aan de situatie verbeterd? Of ben ik een nietszeggende Miss Universe spreekbeurt aan het houden voor meer punten van de jury.

De arrogantie dat zij zo belangrijk zijn, en dat hun mening er zo toe doet en dat Dolf bv "meer dan grapjes maakt". Misschien dat hij graag meer zou WILLEN doen, maar dat wil niet zeggen dat hij die positieve motiverende impact op de huidige manier ook daadwerkelijk heeft.

een_mike | 09-01-17 | 09:13

necrosis | 09-01-17 | 08:51

Bakito heb ik nog wel meegemaakt, Teun nooit.
Altijd jammer als er boegbeelden verdwijnen

gatito | 09-01-17 | 09:10

@atheïstisch stemvee | 09-01-17 | 08:27

Fair, mijn mening is dat de Telegraaf niet meer doet dan verwoorden wat de meerderheid van de mensen denkt. Dat de Telegraaf de problemen in de samenleving benoemt is een onderdeel van de persvrijheid.
Het artikel wat ik linkte geeft aan hoe de meerderheid van de bevolking in die tijd dacht en ook toen had de Telegraaflezers een hekel aan de Gutmenschen die de allochtonen, die in hun ogen hier niet thuis hoorden knuffelden en onderdak boden.
Mensen veranderen niet tenzij je de vrijheden aan banden legt.

Nathan R Jessup | 09-01-17 | 09:05

-weggejorist-

mennie | 09-01-17 | 09:05

En wat denk je van studenten, expats, etc.. die ook de procedure netjes volgen en ook nog eens per aanvraag een hoop geld neer moeten leggen want die krijgen gewoon een rekening van het IND.
Het is mij toch al een raadsel hoe er zo veel kanslozen in de EU terecht komen want ik moet altijd door een poortje als ik naar de EU/Schengen kom. En straks ook nog eens in de bus en trein.
Hoe kunnen we iemand binnen hebben gelaten die hier 22 identiteiten gaat gebruiken zonder hem ook maar 1x bij de buitengrens tegen te houden.

mennie | 09-01-17 | 09:05

Dijkhoff en Koenders zetten alvast de trend verder.. ieder land in Afrika en daarbuiten wil voortaan van Nederland een flinke zak met geld ieder jaar... het is werkelijk van de pot gerukt.
Rabat zal nog andere eisen gaan neerleggen ivm de oetkeringen aan de overige familieleden van kansloze in Nederland woonachtige leden van de Marokkaanse clan.
En zo zuigt naast de EU ook nog de overige landen buiten de EU dit kleine kikkerland volledig leeg.. maar ondertussen staat de halve wereld in de fik of in armoede en wil samsam delen met dit land.
Hup de sociale verzekeringen omlaag of voor autochtonen niet meer bereikbaar maken, hup de pensioenen voor de oude dag van de volgende generaties over de hele EU verspreiden, hup de pensioenleeftijd in Nederland tot aan de ingang van de kist maken, hup flink de Nl bevolking dwingen tot werken en werken om tegemoet te komen aan de financiele lasten van de halve wereld
Hopelijk zien we het resultaat van dit 'plan van aanpak' op 15 maart terug..

fikkieblijf! | 09-01-17 | 09:01

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17
Ik vind jouw vergelijking met Joden buitengewoon antisemitisch en verwerpelijk.

Het schept de suggestie dat de Joodse bevolking de holocaust aan zichzelf te danken hebben. Je vergeet even in je valse vergelijking dat de Joden nooit oververtegenwoordigd waren in criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid of territoriumgedrag op straat.

Feynman | 08-01-17 | 21:28

Kijk naar "Der Ewige Jude". Joden werden beschuldigd dat ze in grote mate werkzaam waren in bv de "Mädchenhandel". En ze waren nauwelijks werkzaam in landbouw en handenarbeid. Dus parasieten die de arbeidersbevolking misbruikten (en daar zijn ook statistieken van). Waarom zou deze collectieve beschuldiging onzinniger zijn dan die anno 2016 richting Asielzoekers. Generaliseren is altijd fout. Of het nu gaat om Joden uit de dertiger jaren of Asielzoekers anno 2017.

TB2318 | 09-01-17 | 09:00

@gatito | 09-01-17 | 08:43
Af en toe mis ik @Bakito, die had trollen tot kunst verheven en was daarnaast ook nog wel eens grappig.
Maar helaas was het geduld van Joris op.....

necrosis | 09-01-17 | 08:51

@Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:21
Berbaartje komt regelmatig met meningen die hij als feiten probeert te verkopen.
Dan loop je het risico dat andere reaguurders je even fileren.

necrosis | 09-01-17 | 08:47

Als dit werkelijk waar is moet koenders zijn tanden laten zien. Niets geen onderhandelingen, niets geen lieve woorden van "kunnen/willen jullie aub jullie eigen mensen terug nemen" opdonderen met zulke gasten. Gewoon grenzen stellen, zonder geldig paspoort kom je er niet in. Mensen die uit landen komen waar geen oorlog is komen er niet in. Maar goed, straks kunnen de politieke partijen weer klagen dat ze minder stemmen krijgen, die vervolgens allemaal naar de PVV gaan. Hoe zou dat nou komen?

Voor-de-5e-keer | 09-01-17 | 08:46

necrosis | 09-01-17 | 08:38

En het was ook nog een slecht trolletje, viel gelijk door de mand.

gatito | 09-01-17 | 08:43

@MarcS | 09-01-17 | 08:10
Ach, een trolletje op z'n tijd is best vermakelijk.
Zeker als hij aantoonbaar onzin zit uit te kramen.
Dan kunnen wij hem weer even knippen & scheren.

necrosis | 09-01-17 | 08:38

@ gatito | 08-01-17 | 21:10
Lees Tolstoy's Oorlog en Vrede en je begrijpt waarom.

devil13 | 09-01-17 | 08:33

@Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:15
Dat is een aanname en een ontwijkend antwoord.

atheïstisch stemvee | 09-01-17 | 08:27

De Ongematigde | 09-01-17 | 08:25
Helemaal mee eens.

gatito | 09-01-17 | 08:27

Overigens moet Peter R. helemaal zijn deugende muil houden. Die vent was/ is zo corrupt als de neten en was eind vorige eeuw gewoon de PR man van zware criminelen. Die zorgde er wel voor dat er geen onwelgevallig stuk over die groep in de krant waarvoor hij werkte gepubliceerd werd.

De Ongematigde | 09-01-17 | 08:25

Hij loopt niet weg, niemand wil naar hem luisteren, ze boycotten hem.
Daarom moeten er meer partijen komen, met gelijkgestemden, die laten zien dat zijn denkbeelden heel normaal zijn.

gatito | 09-01-17 | 08:24


- Vergelijkt Nederlanders met minder geluk met, rovende asieleisers. (Bed, bad, brood)
- Vind het normaal dat wij betalen voor iets waar wij niets aan kunnen doen (maar Marokkaanse ex gastarbeiders laten betalen is zielig)

Claimt ondernemer te zijn, maar gaat bij ieder probleem met de buik omhoog liggen. Is nu eenmaal zo, kun je niets aan doen.

Claimt veel in US te zijn voor zaken, maar gaat geen dag voorbij of hij reaguurd hier op NL tijden.

Bah.

Berbaar = Berber.
MarcS | 09-01-17 | 08:10
"- Verwijt PVV, geen oplossingen te hebben (wel eens oplossing van hem gelezen?)"

Bij mijn weten is Berbaar geen volksvertegenwoordiger dus hoeft hij niet met oplossingen te komen. Oplossingen zijn de verantwoordelijkheid van de partijen zoals de PVV en het is jammer dat de partijleden van de PVV hetzelfde gedrag vertonen als Wilders en dat is weglopen voor de verantwoordelijken die je als volksvertegenwoordiger hebt.

Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:21

Paul Verhoeven heeft een gouden globe, dat vind ik wel weer leuk, want het lijkt me een aardige man.

gatito | 09-01-17 | 08:18

Waar bv zo'n Dolf Jansen over valt, is dus puur de term die in de krantenkop gebruikt worden, maar nul reactie op de inhoud van artikel. Dan is hij ironisch genoeg net zo ongenuanceerd, net zoals hij zelf verkeerde partij stemmer of überhaupt telegraaflezers als groep als "verkeerd" wegzet. Hoewel hij dat slinks "in gesprek gaan noemt", hoe ga je in gesprek als je een hele groep benoemt? Met die 3 twitteraars op je account bedoel je? 99.99% van de mensen die je wegzet kunnen niet in gesprek maar horen je wel aan, DAT is ook de media die jij net zo goed gebruikt. Dat er in de asielprocedure vervelend gedeelte bijzit mag alleen met de door Dolf goedgekeurde termen benoemd worden, dat is belangrijk dan überhaupt het nieuws zelf.

Doet denken aan die cartoon van de dino's die bij de naderende meteoriet zeggen "I blame the media". Misschien dat het asteroïde in de media genoemd had moet worden, dat was beter geweest voor de uitwerking van de steen en zou het probleem minder stigmatiseren...

Het gaat erom dat van burgers verwacht wordt dat alle asielvragers per definitie zielig zijn en voordeel van twijfel moeten krijgen en er van geen één verwacht mag worden dat die niet oprecht is. En als dan onvermijdelijk blijkt dat dat wel zo is, zijn het een handvol, maar als dan weer blijkt dat het wel degelijk een zodanig aantal is dat de goeden eronder lijden, dan mag het nog niet genoemd worden. Dat is stom, benoem het slechte gedeelte zodat de goeden de juiste aandacht krijgen.

een_mike | 09-01-17 | 08:17

atheïstisch stemvee | 09-01-17 | 07:19
"Maar wat wil je er nu eigenlijk mee zeggen?"

Waarom heb je mijn mening nodig om je eigen mening te vormen.

Nathan R Jessup | 09-01-17 | 08:15

Geen paspoort, hup, subiet terug naar waar men met het vliegtuig vandaan kwam.

Ingpe | 09-01-17 | 08:11

Ik snap niet, werkelijk niet, dat iemand nog op Berbaar reageert. Het meest opvallende aan hem? Hij doet exact wat hij anderen verwijt:
- Verwijt PVV, geen oplossingen te hebben (wel eens oplossing van hem gelezen?)
- Vergelijkt Nederlanders met minder geluk met, rovende asieleisers. (Bed, bad, brood)
- Vind het normaal dat wij betalen voor iets waar wij niets aan kunnen doen (maar Marokkaanse ex gastarbeiders laten betalen is zielig)

Claimt ondernemer te zijn, maar gaat bij ieder probleem met de buik omhoog liggen. Is nu eenmaal zo, kun je niets aan doen.

Claimt veel in US te zijn voor zaken, maar gaat geen dag voorbij of hij reaguurd hier op NL tijden.

Bah.

Berbaar = Berber.

MarcS | 09-01-17 | 08:10

Als we heel eerlijk zijn, hebben de alum-hoedjes gelijk gekregen. Wat de bedoeling was is globalisme, iedereen gelijk en allemaal even arm, want gelijke lonen van 3 euro.Geen grenzen en wij bepalen.
Maakt niet uit wat je stemt , als je ontevreden bent, maar stem dan wel het zooitje wat er nu zit weg.
Hiddema zei het gisteren ook, als de PVV wat zegt , wordt het uitgelachen, maar krijgt dan steun van enkele kleine partijen
en moeten ze wel luisteren.

gatito | 09-01-17 | 07:51

Het deugleger is DOL op kleine criminelen die vanuit een veilig land gezellig door heel Europa trekken en in elk land hun klauwen ophouden tot het niet meer gaat, dan vertrekken ze naar het volgende land alwaar ze weer minstens een half jaar in de watten worden gelegd.

Dat zijn namelijk héel lieve mensen , die het verdiend hebben hier een huis, een uitkering, gratis zorg en gratis onderwijs te genieten tot men eindelijk doorheeft dat ze de tent belazeren, en dan krijg je ze niet meer weg.

In een of ander grijs verleden heeft men namelijk iets ondertekend waarin staat vermeld dat je een crimineel niet zomaar de deur mag wijzen.
En dus doen we dat niet.

Een ander ondertekend document behelst dat je gelukszoekers niet zomaar in de bak mag gooien.
Nederlandse criminelen wel, maar gelukszoekende criminelen niet.

Zo werkt het.

En wanneer je er iets negatiefs over durft te zeggen zit je gelijk als fascist, racist, tokkie of domrechts op het morele strafbankje.

n.b.:
Het begon al in de 80-er jaren, toen de SP als een van de eerste partijen aan de bel trok over de mogelijke gevolgen van de massale instroom van types die weigeren zich aan te passen.
De vreugde waarmee andere partijen zich op dat gegeven wierpen en de SP uit boehboeh-den, ofwel als Maoisten ofwel als Fascisten bewees dat men toen al bang was voor deze partij.
En dom-midden heeft dat als zoete koek geslikt en het zit nog steeds in hun systeem de SP belachelijk te maken teneinde de eigen "normen en waarden" in het zadel te kunnen houden.

DOM-midden, de beste omschrijving voor het volk dat nog steeds op VVD, CDA, D66 en PvdA (+GL) stemt terwijl ze door die partijen genaaid worden.

mallekater | 09-01-17 | 07:40

@Berbaar | 08-01-17 | 22:04
Ja, dat wil ik. Een kwestie van de goeden die onder de kwaden lijden. Net als de staalarbeiders die hier de dupe zijn van import-krachten, en de Nederlandse burgers die ongevraagd moeten lijden (financieel en soms fysiek) onder de plaag die Marokko over ons heen stort. Dat mag u asociaal vinden, ik vind het lijfsbehoud.

marcoplarco | 09-01-17 | 07:38

En het gekke is, het is in alle landen precies hetzelfde.
Iedereen klaagt op dezelfde manier, om dezelfde reden .
Engeland heeft geluk, maar moet het nog zien gebeuren, Amerika komt aan de beurt, als we mogen hopen ,dat er niets gebeurd.
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren in Frankrijk met de verkiezingen, over Italie hoor ik niets meer op dit moment.
Die Duitsers zijn aan het ontwaken, maar duurt nog wel een tijdje voor ze wakker zijn en Zweden is helemaal het toppunt, iedereen wakker en ze gaan maar door.

gatito | 09-01-17 | 07:32

Dit is volgens mij nu zoiets dat je via de EU zou moeten regelen. Dat moloch is er helaas nog steeds gebruik het dan ook en zeg alle steun op als ze deze kanslozen niet direct gaan terugnemen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat de EU vele honderdtallen miljoenen euro's ondersteuning weggeeft aan landen als Marokko. Toon ballen en recht de rug.

deEerlijkeLeugenaar | 09-01-17 | 07:26

@Nathan R Jessup | 09-01-17 | 07:10
Een boeiende inkijk in de recente Nederlandse geschiedenis. Maar wat wil je er nu eigenlijk mee zeggen?

atheïstisch stemvee | 09-01-17 | 07:19

Na alle ons door de strot geduwde "hervormingen" is het eens hoog tijd voor hervorming van al die verdragen uit de vorige eeuw incl. die van de mensenrechten....

Hufter | 09-01-17 | 07:09

Vermakelijke discussie lees ik.
@Berbaar: ik daag je echt uit met een voorbeeld te komen van een staalarbeider uit Marokko die hier 40 jaar heeft volgemaakt en daarna is teruggegaan.
Bijna zonder uitzondering( ik laat dus ruimte) zijn ze vanwege het zware werk vroegtijdig de vut ingegaan met 56 jaar of nog eerder de wao in ivm slechte rug enz.

En ik lees ook nog dat je echt niet kan knikkeren. Je bent al je bonken aan Feynmann kwijt.
Ik zie je nu zelf beteuterd met een leeg knikkerzakje in de hoek van het GeenStijl schoolplein staan. Mooie zin.

Het meest kwalijke vind ik niet de reactie van Dolf of PeterR. Die hebben geen functie anders dan een zure augurk in een potje te zijn. Erger is dat een hoge politiefunctionaris er iets van zegt en vooral op zo'n manier.

ristretto | 09-01-17 | 07:08

Onze hoeders van de moraal roeren zich. Onbeheersbaar grote groepen kansloze en veelal criminele immigranten die veel overlast veroorzaken een plaag noemen, dat kan echt niet hoor. Nazi Stemmingmakerij Hitler Gele Sterren!
Zelfs niet als daardoor het laatste beetje begrip over de massale asielinstroom wordt weggeslagen. Hitler Holocaust Foei!

atheïstisch stemvee | 09-01-17 | 07:05

@Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:50
Volgens deze berichten zou een migrant die later premie gaat betalen ook geen recht hebben op opbouw over eerdere jaren dus dan zou je verhaal niet kloppen. Wel zou je je binnen 5 jaar kunnen inkopen volgens www.buitenlandsepartner.nl/archive/in... wel geldt dat die premie laag is als het inkomen laag is, dus dan kost het misschien 100 tot 500 euro per jaar voor die mensen en dat betaalt dan uiteindelijk de rest of we gaan met z'n allen nog een paar jaar langer door tot 75.

Watching the Wheels | 09-01-17 | 06:15

@Pierre Tombal | 08-01-17 | 21:55

"Het feit dat buskruit in het verleden meermaals voor oorlogsdoeleinden is gebruikt weerhoudt ons ook niet om ieder jaar een vredesprijs uit te reiken die de naam van de uitvinder van dat dodelijke goedje draagt."

Het buskruit is al meer dan 1000 jaar geleden uitgevonden door de chinezen.

U bedoelt kennelijk de uitvinder van het dynamiet, Alfred Nobel.

Buskruit is vergeleken met dynamiet redelijk onschuldig spul en tegenwoordig bestaan er explosieven die ook dynamiet weer in de schaduw stellen.

Pieter V | 09-01-17 | 06:10

Nog een oplossing: Weiger Dacia´s uit Marokko te importeren

bergsbeklimmer | 09-01-17 | 06:06

Dolf Jansen. Wat kun je met een idioot lang over een woord lullen. Zo vullen ze DWDD ook. Altijd als je om een oplossing vraagt beginnen ze over "de toon" te praten.

Koenders en Dijkhof komen ook niet met een oplossing. Jarenlang hebben ze gediscussieerd over uitkeringen ==> Marokko, praten, lunchen, zuipen. Jarenlang zullen ze praten over het terugnemen van hun eigen mensen. Is dat niet in internationale verdragen geregeld dan? Verklaar de persoon PNG en weg ermee. houdt al de geldstromen ==> Marokko tegen tot ze hun plicht doen. Praten, lunchen zuipen.

bergsbeklimmer | 09-01-17 | 06:02

@TeeJee | 08-01-17 | 22:59

"Klopt, dan heb je een gat.
Een gat wat je vrijwillig bij kan verzekeren, dat dan weer wel."

Ik val ook in die categorie.
Heb ook 10 jaar in het buitenland gewoond.
Bij verzekeren in de 70-er jaren was gewoon een fopspeen.

Je moest namelijk per definitie de maximale premie betalen ook al waren je inkomsten volgens Nederlandse maatstaven daarvoor ontoereikend. Onbetaalbaar dus.

Alleen Nederlands onderdanen worden ongehinderd door de eigen overheid compleet uitgekleed.

Pieter V | 09-01-17 | 05:54

Overal waar Bertje gaat en staat -van ons belastinggeld- laat hij een voetdruk na van een "verdorvene der aarde".
Ik denk dat dit door en door onbetrouwbare en dito onsympathieke "heerschap" van PvdA persuasie allang -weer van ons belastinggeld- net als vorige keer richting UN -was ook met ons belastinggeld, 30 miljoen- zijn toekomst ergens heeft veilig gesteld. Enfin, hij woont zowat -van ons belastinggeld- in het regering vliegtuig. Ik hoop dat hij als dit verouderde toestel -van ons belastinggeld- wordt vervangen, hij het interieur daarvan niet als bewindspersoon -van ons belastinggeld- leert kennen.

Misschien komt hij Marokko niet meer uit, dan is het maar goed dat de NL overheid "nooit" -met ons belastinggeld- gegijzelden vrijkoopt.

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw, kreeg oud nazi sympathisant, PvdA P.M. J.den U door, hoe lucratief het voor de PvdA zou kunnen worden om -van ons belastinggeld- electoraat te importeren, het daarvan afhankelijk te maken en te houden. Hij sprak daarbij in het toen al op -ons belastinggeld- draaiende NTS journaal in 1977, de gedenkwaardige woorden: "als ze (Marokkanen) hier willen blijven, zal ik ze geen haarbreed in de weg leggen".

Soms best lastig als tijdens het ouder worden, je lange termijn geheugen, je (nog) niet in de steek heeft gelaten. Zo kom ik nooit van mijn enorme weerzin tegen dit soort socialisten af.

h.a.k. blok | 09-01-17 | 04:59

Onderhandelen ??? Elke cent die ze opsturen naar Marokko ,vanaf nu gelijk stopzetten ,hangen ze binnen twee dagen aan de lijn en willen praten .
Maar geen zachtgekookt ei sturen in de vorm van Bertje Koenders .

fleurtje | 09-01-17 | 03:57

Het gaat maar om 1 ding ... groei.

Watching the Wheels | 09-01-17 | 02:58

Als die gasten zelf niet terug willen gaan moet je misbruik van ze maken , laat ze s'nachts werken bij de wegenbouw in de regen en kou ,voor deze mensen heb ik respect ik zal daar niet zo snel willen werken denkende aan stromende regen met een koude en gure wind met je schepje een geultje graven , zet die asieleisers daar in en binnen een paar dagen zijn we van ze verlost , keihard optreden is het enige wat helpt .

Jetstream | 09-01-17 | 02:43

Bas Paternotte | 08-01-17 | 20:59 |
Deze ‘vluchtelingen’ die direct naar Nederland reizen en hier een bij voorbaat kansloze aanvraag doen, moeten worden teruggenomen door hun thuisland, maar dan moeten die landen wel meewerken.

Ja Bas, normaal gesproken heb je gelijk. Maar dat gebeurt niet. Ik zal je een mooi voorbeeld geven. Een bevriend echtpaar gaat elk jaar naar Turkije. Ze krijgen elk jaar hetzelfde te horen van de overigens vriendelijke Turkse bewoners:

'Wij zijn blij dat we van ze af zijn, maar we begrijpen er helemaal niets van dat Nederland ze zomaar allemaal toelaat.'

hoogstetijd | 09-01-17 | 02:02

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 01:15]

Exactment mon cher comte. Maar ik vraag me wel af wat ze zullen stemmen 15 maart. Het zijn rasopportunisten dus ze zullen aan de linkerkant (bon ton) stemmen op de partij die hun belangen het beste behartigt. Dus waarschijnlijk GL. Vandaar dat die snotneus ook op 12 of 15 zetels in de peilingen staat.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 01:36

La Bailaora 53
Dat is het inderdaad. Een comateuze droom van een Utopia die zelfs als ze wakker zijn doorratelt in hun linkse koppie. Hoeveel bloed er ook moet vloeien, hoeveel oorlogen gevoerd, hoeveel misère. Het is allemaal ondergeschikt aan die utopie die dwars door alle verschrikkingen eens zal opdoemen aan de einder. Je kunt wel naar ze schreeuwen: 'Verdomme, dat land bestaat niet, maar dan staren ze je wezenloos aan met een koortsige duizendmeter blik. Door die muur van plaatstaal kan niemand heenbreken. Hoe goed je argumenten of statistieken ook zijn.

Nehemia | 09-01-17 | 01:16

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:57
Ja dat weet ik allemaal. Maar Basil heeft het over die grachtengordel types die wel links lullen, maar het asielzoekers probleem desalniettemin met argwanende rechtse ogen aanschouwen. Die geven dat in hun eigen kringetje gewoon nooit toe. Ik hoop dus dat ze in het stemhokje wel de juiste keuze maken. En dat hoeft niet noodzakelijkerwijs de PVV te zijn. FvD past dan misschien beter bij ze.
Kunnen ze na 15 maart gewoon meehuilen met hun linkse vrienden, hoe het bestaat dat de PVV de grootste is geworden, maar ze weten zelf het antwoord al. Ze hebben er zelf een steentje aan bijgedragen.
Die hypocriete lullen bedoel ik dus.

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 01:15

Nehemia | 09-01-17 | 00:59

Dank voor eerste opmerking! "bows humble gentlemanlike." Maar die Hillary opmerking is exact wat ik bedoel. Waarvoor dank. Het ene en public zeggen en het andere prive zeggen. En als ik aan 1 ding een hekel heb is het hypocrisie en daar zijn ze meester in.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 01:14

En nu? Morgen trappen we gewoon weer de volgende open deur in. Iedereen weet het, en niemand gaat er wat aan doen. We hebben het over illegalen waarvan je weet waar ze vandaan komen en het thuisland wil ze niet terug.
Ondertussen verneuken ze letterlijk een heel continent.
Maar ja, handel, verdragen, bladiebla. Als je dat nog gelooft ben je volkomen geschift.

MogeWijEveOvergeve | 09-01-17 | 01:13

Greldinard | 09-01-17 | 00:48
Een bom onder iets leggen is algemene spreektaal voor iets willen dwarsbomen. Je neemt alles veel te letterlijk, je gaat te hard. Maar goed, nu we toch aan het muggenziftten zijn, valt een granaat uit een raam werpen uit terror-islam motieven ook onder 'bomaanslag'volgens jou? Want dat de Hofstadgroep vooral vroeger bekend werd, betekent niet dat je die patienten nu maar uit je geheugen hoeft te wissen.

chicago river | 09-01-17 | 01:12

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:57

Weet serieus niet of die bij mij in de buurt wonen maar zijn wel een voorbeeld van ex-krakers die nu heel riant wonen voor een prikkie met toestemming van de gemeente. Heb een overbuurman, verder geen bekende nederlander, die die grap ook heeft uitgehaald 30 jaar geleden. Ik vertelde dat mijn vrouw en die werd met toch (terecht) pissig. Godverdegodver wij werken keihard en die klaploper heeft een heel pand voor noppes. [cynisme modus on] Welkom op de gracht [cynisme modus off]

Basil Fawlty | 09-01-17 | 01:04

Basil Fawlty 35
Uw tegels worden door velen gewaardeerd. Dat lastig vallen valt imho wel mee. Dat Obama ass kissing heb ik nooit goed begrepen. Het is een echte oorlogspresident. In zijn acht jaar geen dag zonder oorlog enfin - u kent al die rattenstreken van Dronebama wel even afgezien van de staatsschuld die onder Barry Soetoro verdubbeld is. De litanie van zijn falen is op alle fronten ongekend, maar de sneeuwvlokken vinden hem geweldig. Toen Castro doodging verkeerde ze ook in diepe rouw. Dat komt natuurlijk ook omdat ze volkomen geconditioneerd zijn.
.
De presentatoren waar je het over hebt hebben dus zoals Hillary dat zei - een privémening en een publieke mening. Dat maakt ze onbetrouwbaar. Ze dienen slechts hun broodheren. Van Hedy d'Ancona en Hanneke Groenteman is het tenenkrommend. Temeer omdat er ook nog joods bloed door hun aderen stroomt.

Nehemia | 09-01-17 | 00:59

-weggejorist-

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:57

@Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:41
Namen en rugnummers:
Jet Bussemaker heeft zich ontwikkeld binnen de krakersbeweging.
Jetta Kleinsma heeft met haar vriend de door hun gekraakte woning voor een zacht prijsje in handen weten te krijgen.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:56

-weggejorist-

EnzoIshet3 | 09-01-17 | 00:56

@Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:30
Zowel de belastingdienst alsmede Gemeentes leggen de AWB naast zich neer en gaan mensen bellen hun bezwaarschrift (wat voldoet) in te trekken. Die opdracht komt van hun leidinggevende.
.
Als je mr. in de rechten bent mag ik toch verwachten dat je je leidinggevende even wijst op het feit dat dit buiten de AWB om. Ik ken ambtenaren en het is mijzelf ook overkomen die deze opdracht uitvoeren. Zou graag zien dat ze voor het strafrecht komen. En ze hebben een opleiding op deels kosten van de staat en ze hebben een betaalde functie door de staat, en intimideren burgers.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:53

@Nehemia | 09-01-17 | 00:14
ze willen in een (mooie) droom leven. Iedereen die ze wakker schudt krijgt de schuld van het wakker schudden uit die mooie wereld en krijgt het dus van voren.

La Bailaora | 09-01-17 | 00:53

Greldinard | 09-01-17 | 00:48
Zijn we nu wereldburger of nationalist?

de honden blaffen... | 09-01-17 | 00:51

chicago river | 09-01-17 | 00:08
Ik eindig eindeloze discussies, als ik het echt zat ben, met een simpele vraag. Aan anderen, maar vooral aan mezelf. Heeft er ooit een jood/Jood in naam van Jodendom ooit een bom onder mijn of de mijnen gelegd? Het antwoord is een waarheid zo eenvoudig dat het maar drie letters nodig heeft.

Het is natuurlijk afhankelijk van je definitie van "mijn of de mijnen ", maar joodse terreurorganisaties als de Irgun hebben heel wat terreuraanslagen gepleegd. Maar niet in Nederland, inderdaad. Maar volgens mij zitten we ook nog op de eerste islamitische bomaanslag in Nederland te wachten. Of heb ik wat gemist?

Greldinard | 09-01-17 | 00:48

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:30
Herkenbaar. Doet me denken aan de jonge Van Basten (ambtenaar) die trainer Cruijff(meerdere) regelmatig het bloed onder de nagels vandaan haalde, tijdens uitleg plan van aanpak, door z'n mening luid onder de andere spelertjes te laten horen. Een citaat van Johan Derksen, in 5 jaar later met Pauw, over Van Basten.

Derksen ging er mede daarom vanuit dat Van Basten een heel geschikte trainer zou zijn, maar dat viel even toch stevig tegen. Van Basten kreeg wel carierre mogelijkheden, maar ze goed uitvoeren, nee. Het kan verkeren...

chicago river | 09-01-17 | 00:43

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:41

Nope. Ik verlaag me niet tot hun niveau.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 00:43

Basil Fawlty | 09-01-17 | 00:35
Lastig vallen is dan niet het juiste woord. Wel namen en rugnummers graag. Zodat we ze op twitter en facebook te kakken kunnen zetten.
Korter gezegd: de Stasi deed hetzelfde. Elke info was welkom.
En in tegenstelling tot de Stasi: wij dienen wel een goed doel.

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:41

de honden blaffen... | 09-01-17 | 00:33
Alles dat in de oorlog de beginselen van de Kulturkammer had ondertekend, kan beschouwd worden als collaborateurs. Maar zoals gewoonlijk is de ene collabateur de andere niet. Het de anderen de maat nemen begon al na mei 1945 en duurt tot op heden voort. Het is een tweede natuur geworden.

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:38

Nehemia | 09-01-17 | 00:14

Klopt. Maar en dat is het hypocriete. Ik woon dus oa tussen de presentatoren die jij en ik iedere dag op tv zien. NPO en commercieel. En op TV zijn ze allemaal heel linksig, Obama ass kising etc. Maar als ik naast ze zit in de kroeg of op terras en leg mijn oor te luister dan zijn ze "opeens" heel rechts. Koters op witte school natuurlijk. Hardcore NIMBY. in de categorie "stel je voor asielzoekers of krakers bij ons in de buurt! Schande." Die zijn dus eigenlijk nog onschuldig in hun dommigheid (je moet ze wel in de gaten houden) maar je hebt ook de hardcore babyboom ex-krakers en oude hardcore linksdragende idioten die hun mond vol hebben over sociaal zijn etc. maar voor een prikkie minimaal 2 verdiepingen of volledig pand op de gracht hebben en die zijn pas echt eng. Hedy d'Ancona en Hanneke Groenteman zijn van die voorbeelden. Die zijn gewoon niet meer te redden. De arrogantie en vingerzwaaiende moraliteit. Ongelooflijk. Maar en dat moet ik toegeven voor mij een onuitputtelijke bron van cynisch vermaak waarmee ik jullie weer mee kan lastig vallen. ;) :)

Basil Fawlty | 09-01-17 | 00:35

Stormageddon | 09-01-17 | 00:20
De VARA was waarschijnlijk fouter in de oorlog dan de Telegraaf.
"Tijdens de Duitse bezetting van Nederland (van 15 mei 1940 tot 5 mei 1945) werkte de VARA onder leiding van voorzitter Arend de Vries aanvankelijk mee met de Duitse bezettingsmacht. Zij deed dat na een oproep van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen."(WIKI)
Maar de VARA is nogal sterk in beeldvorming, dat moet je ze nageven.

de honden blaffen... | 09-01-17 | 00:33

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:07
Een ambtenaar moet altijd in staat geacht worden om zijn meerdere er op te wijzen dat hij onwettig bezig is. Beleid dat van boven komt, maar duidelijk afwijkt van de wettelijke norm moet niet uitgevoerd worden.
Zelf heb ik in mijn carrière vaak mijn meerderen moet wijzen op het onwettige van hetgeen ze me wilden laten doen. Ik deed dat dan ook niet. Punt uit. Het maakte me niet populair, maar ze wisten wat ze aan me hadden. En nooit problemen gehad met carrière mogelijkheden.

Graaf van Egmont | 09-01-17 | 00:30

@topgozert | 08-01-17 | 23:05
Ook die knul van de PP met de historische kennis van een pinda plempt gewoon een pagina van De Misthoorn en beweert dat het De Telegraaf is.
Je kunt zulke lieden dus gewoon aanklagen voor smaad en laster. Het zijn controleerbare leugens, ook al weet hij zelf niet beter en roeptoetert hij ook maar iemand na. Hij publiceert het wel zelf via een massamedium. Als ik hoofdredacteur van de Telegraaf was zou ik het gewoon doen. Proefprocesje. Wil Theo Hiddema wel even doen denk ik. En dan gewoon een paar miljoen eisen. Heel makkelijk.

Stormageddon | 09-01-17 | 00:27

Buitengewoon tendentieus en kwaadaardig van die politiekut om een artikel van "De Misthoorn" te gebruiken ter illustratie. Dat heeft niets met De Telegraaf te maken.
nl.wikipedia.org/wiki/De_Misthoorn

Stormageddon | 09-01-17 | 00:20

@Feynman | 09-01-17 | 00:13
Dank! U verwoord mijn bedoelde punt beter dan ik.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:17

Basil Fawlty 4
Misschien veroorzaakt dat ook de storing in de communicatie tussen links en rechts. Voor hun volstaat het om continu met godwins te smijten. De riedel van onze Noord Koreaanse NPO is 'gospel' voor ze. Verder kijken ze niet. Dat willen ze ook niet. Elk geluid dat hun bias verstoord wordt verketterd. We hopen telkens weer dat ze zich wat meer in de materie verdiepen om tot een beter vergelijk te komen. Ze voelen zich echter bij de NPO als een vis in het water. Een Luis in de pels en als ze met andere data geconfronteerd worden zeggen ze dat we racisten en onverdraagzaam zijn. Het is een repeterend patroon dat nooit meer stopt.

Nehemia | 09-01-17 | 00:14

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:39
Berbaar | 08-01-17 | 23:24
Allochtonen én autochtonen krijgen geen briefadres.
www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?produc... en www.straatjurist.nl/briefadres/

Wat je waarschijnlijk bedoelt, is dat mensen die rechtmatig in Nederland verblijven kunnen verrekken, en mensen die hier illegaal zijn wel rechten hebben.

Berbaar | 08-01-17 | 23:21
Ahh, je gaat op je bek en gaat nu draaien?!?

Je kwam eerst met de stelling dat van 2 naar 3 Turken een 50% stijging is, maar statistisch irrelevant. Toen liet ik eerst zien dat naar verhouding meer allochtonen dan autochtonen op de PVV stemde EN het om ruim 10% van de allochtone bevolking gaat EN liet zien dat in drie jaar de allochtone electoraat verdrievoudigde.

Daarna ga jij het belangrijk vinden hoe die groep is opgebouwd. Dat raakt echter mijn uitspraak niet waarop jij ageert, omdat ik hier alleen een uitspraak gedaan heb over de HELE groep en die onderbouwd met cijfers uit meerdere bronnen.

Daarna citeer je een onderzoek onder hindoestanen, maar die gevoelens zijn er ook onder andere allochtonen. Dat zie je ook in Tabel 2 van de PDF uit derde link onder mijn vorige tegel, waar de groei onder andere geloven dezelfde groeicurve laat zien.

Los daarvan klopt jouw aanname niet dat hindoestanen een deelgroep is van niet westerse allochtonen. Genoeg hebben na de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 al een tijdje gewoon de Nederlandse afkomst. Die groep is verdeeld over autochtoon, westers allochtoon en niet westers allochtoon.

De 123.000 Hindostanen zijn dus deels niet-westerse allochtoon, en dat deel is vrij klein ten opzichte van de 2,1 miljoen niet-westerse allochtonen die Nederland heeft. Jouw conclusie over alle niet-westerse allochtonen kan dus nooit volgen vanuit een onderzoek onder hindoestanen, omdat die groep niet representatief is voor het geheel.

Jouw stelling dat vooral hindoestanen PVV stemmen faalt ook, twee tegenvoorbeelden vanuit een steekproefjes met de draaiende camera: Vier Turken die PVV stemmen in de eerste seconden: www.youtube.com/watch?v=P5GjPaVvquE Zelfde beeld onder Marokkanen: www.youtube.com/watch?v=5XqtR5quAME

Vooral in de eerste YouTube link zie je uitstekend hoe de linkse kerk, de PvdA staatsomroep totaal hun connectie met hun kiezers kwijt is. Voorheen stemde de helft van de niet-westerse allochtonen die ging stemmen PvdA. Dat feest is voorbij.

Feynman | 09-01-17 | 00:13

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:40
Ontmenselijken is wat sommige lieden doen, en altijd zullen blijven doen, omdat je dan voor jezelf mooi wegkomt met je wangedrag.

En daar, Abus, wringt de schoen. Ik durf mijn schoen ervoor op te eten dat de meesten hier met een hekel aan de genoemde plaag niet kijken naar welke schakering bruin de dienstdoende tuigploeg van die ochtend/middag/avond/nacht had. Donker, licht, caramel, neigend naar mocca? De PLAAG is niet de bevolking als totaal maar de daden die dat volk met zich mee transporteert in een vergoelijkende cultuur alsof het een zielig olijfboompje was dat de Isrealers (pun) ooit deden verschroeien met olijfboompjes van 'Palestijnen'.

Ik eindig eindeloze discussies, als ik het echt zat ben, met een simpele vraag. Aan anderen, maar vooral aan mezelf. Heeft er ooit een jood/Jood in naam van Jodendom ooit een bom onder mijn of de mijnen gelegd? Het antwoord is een waarheid zo eenvoudig dat het maar drie letters nodig heeft.

Begint met N en eindigt op EE. Hebben islamisten mij sinds de pubertijd kopzorgen bezorgd? Het antwoord heeft maar twee letters nodig.

chicago river | 09-01-17 | 00:08

@TeeJee | 08-01-17 | 23:59
"Daar zitten veel uitvoerenden met samengeknepen billen te hopen dat men morgen nog een baan/carrière heeft, terwijl de baantjes-carrousel overuren maakt bij het zoeken naar een zondebok."
.
Ik zou toch graag zien dat Gemeenteambtenaren die vanwege hun kennis niveau willens en wetens hebben meegewerkt aan het niet volgens de wet uitvoeren van de WWZ en WWB gewoon strafrechtelijk vervolgd worden. Ook als ondergeschikte zul je je meerdere moeten wijzen op het feit dat hij/zij de wet aan het overtreden is.

Beroep = Boerenlul | 09-01-17 | 00:07

@Berbaar | 08-01-17 | 21:35
Wilt u nu aub ophouden om hetzelfde te doen waar u elke PVV-er van beschuldigd?

Het beste voorbeeld bent u namelijk zelf. Als iemand mij zou vragen:'Waar kent u Berbaar van?' , dan zou ik antwoorden :'GeenStijl.'.

Ik vind het leuker om uw, vaak interessante, bijdragen mee te nemen in mijn gedachten. Tezamen met bijvoorbeeld de tegels van necrosis en vele anderen. Als u echt iets wilt bijdragen aan een leuker Nederland, dan hoeft u, en zovelen anderen, zich niet te verlagen met het beledigen van anderen.
Overigens vind ik dat ook vaak van de doelgroep waarop u reageert.

Persoonlijk ken ik heel veel mensen die 'simpel' zijn en waarschijnlijk PVV gaan stemmen maar die qua vrijwilligerswerk uitermate sociaal zijn. Ook tov vluchtelingen en 'allochtonen'.

Mijn grootste wens is dat wij Nederlanders samen oplossingen zoeken en uitvoeren. En daarbij wil ik best compromissen met u sluiten. Maar het gesprek beginnen zou een stuk makkelijker zijn als we elkaar niet continue beledigen.

P.S. Hetzelfde geldt wat mij betreft voor hen die alle D66 / PVDA etcetera etcetera stemmers demoniseren.

GS is 'nodeloos kwetsend' etc, maar eerlijk gezegd denk ik dat jullie tientallen 'hardcore' reaguurders jezelf niet realiseren in hoeverre jullie 300.000 GS leden voorzien van informatie en zienswijzen.

Om even terug te keren bij Berbaar; u vindt mij niet zo slim omdat ik misschien PVV ga stemmen, en uw argumentatie is logisch, maar u moet ook een soort van alternatief aanbieden. Een andere zienswijze. Met de mededeling dat ik een "droplul' ben, of iets dergelijks, kan ik niets.

Ik geloof dat ik vanavond ook een reactie heb gepost in het 'JOOP fail' item, dat ik het niet eens ben dat reaguurders in een hokje 'GS' of in een hokje 'JOOP' geplaatst worden. We zijn allemaal mensen en alhoewel we allemaal verschillende prioriteiten hebben zijn we toch ook best wel eensgezind.

Mijn excuses overigens, teruglezend vind ik het een uitermate zwakke tegel maar ik ben er van overtuigd dat de meesten wel begrijpen wat ik bedoel.

Promedio | 09-01-17 | 00:05

Nehemia | 08-01-17 | 23:54

Nehemia zal je vertellen. Soros staat niet op de radar voor de gemiddelde grachtengordelmensch. Ik woon al 18 jaar op de gracht en nog nooit in al mijn discussies met die mensen (en dat zijn er veel. "Believe you me") heb ik Soros horen vallen als pro hun standpunten want zij beschouwen hem, losstaand van wat jij en ik weten, nog steeds als een vieze kapitalist. In de categorie. "Soros is toch die man die de pond om zeep heeft geholpen!" Verder dan dat reikt de kennis van de gemiddele grachtengordel idioot niet. Je moet ze niet overschatten.

Basil Fawlty | 09-01-17 | 00:04

@ Berbaar | 08-01-17 | 22:58

2 of 3 Turken. Het is sowieso een veelvoud van het aantal Marokkaanse staalarbeiders dat zich hier 40 jaar het schompus heeft gewerkt.

Elessir | 09-01-17 | 00:02

@Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:53
Gelet op de politieke verhoudingen binnen veel gemeenten is dat niet uitzonderlijk. Daar zitten veel uitvoerenden met samengeknepen billen te hopen dat men morgen nog een baan/carrière heeft, terwijl de baantjes-carrousel overuren maakt bij het zoeken naar een zondebok.


Ergens mogen we nog blij zijn dat men nog bezig is met het herstellen van de fouten. En dat er nog ambtenaren zijn die en nog daadwerkelijk voor de burger zitten (al raken er steeds meer afgestompt).

Rest In Privacy | 08-01-17 | 23:59

@TeeJee | 08-01-17 | 23:48
Het is echter zo verschrikkelijk laat...

La Bailaora | 08-01-17 | 23:56

We kennen de gutmenschen allemaal. Ze laten zich met een klein stijfje of kleverige mossel bewieroken bij Pauw, Jinek of De Wereld draait doorrrrrrrr.
Uiteraard vullen ze hun eigen zakken zeer goed en vanuit hun hoog opgetrokken kastelen en of monumentale panden gaan ze in overdrive op de George Soros modus. Zingen met hun kwelende keeltjes - je bent welkom in mijn land. Dat er veel economische migranten tussen zitten is helegaar niet interessant voor ze. Alles met een kleurtje is lief of is door ons onbegrepen. Dit zijn de lieden die elke natie naar de ratsmodee helpen en ze hebben het niet eens door. Cognitieve dissonantie en zo.

Nehemia | 08-01-17 | 23:54

@TeeJee | 08-01-17 | 23:09
Je stelling is correct de gevolgen zijn nu dat autochtone hulpbehoevenden achter asielzoekers worden geplaatst. Dat het met de overheveling van taken van Rijksoverheid naar Gemeenten is fout gegaan is mij ook duidelijk. Waar ik echter over val is dat het stil wordt gehouden en men in het geniep met richtlijnen de zaak probeert te herstellen.
.
Ondertussen blijkt dat diverse wethouders in NL volledig losgeslagen zijn op hun eigen burgers en het zelfs voor elkaar krijgen hun Burgemeester en Gemeenteambtenaren volledig in de tang te nemen.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:53

Hindoestanen beseffen steeds meer dat de andere allochtoon hun in Nederland het meest als cliënten in dienstverlening meer oplevert, dan die failliete kaaskoppen die de facturen niet betaalt en op zijn tenen staat te roepen dat alles hem toekomt in dit land. *knikkeren vanuit een ivoren toren*

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 23:50

@Feynman | 08-01-17 | 23:39
@Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:39
Ach ja, blind deugen heet dat toch?
Veel roepen over "sociaal" en "rechten op!", blind van vertrouwen en idealisme.

Kennis en realiteit zijn geen vrienden der deugenden. Diezelfde realiteit is ondertussen goed op stoom en is begonnen met het inhalen. De ongemakkelijkheid grijpt danig om zich heen bij mijn linksere vrienden, die hun wereldbeeld steeds verder zien versplinteren.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 23:48

chicago river | 08-01-17 | 23:07
Er is geen grens meer.
Dat is niet kosmopolitisch.
De grens voor gemeenten is in de eerste helft van 2017 13.000 statushouders huisvesten.
En gauw een beetje, anders volgen er boete's.

de honden blaffen... | 08-01-17 | 23:46

Graaf van Egmont | 08-01-17 | 23:04
en
de honden blaffen... | 08-01-17 | 23:14
.
Inderdaad. Het is zo'n stompzinnig argument of non argument dat iedere keer als ik dat hoor van de deuggemeenschap hier ik een hele diep zucht moet nemen en wederom moet uitleggen waarom die vergelijking volledig mank gaat. Maar vergis jullie niet het is hier in Amsterdam een van de favoriete bullshit argumenten van de gutmenschen. En zelfs als ik het in de buurtkroeg al heb uitgelegd onderbouwt met statistieken, feiten en in historische context heb geplaatst dan nog zeggen ze: "Dus jij bent anti asielzoeker/buitenlander!" Ze hebben zo'n dikke plank voor de kop. Tuurlijk heb ik de ultieme "ace up the sleeve" nog. Nml dat ik getrouwd ben met een Turkse (seculier als de neten maar dat hoeven zij niet te weten) maar die laat ik heel bewust tot het absolute einde. Ik laat die idioten zich eerst totaal belachelijk maken en ben vooral dol op de opmerking: "Ja maar Basil wat weet jij ervan af?" Langzaam graven ze hun graf. Dieper en dieper. En soms als ze helemaal hysterisch worden dan zeg ik ja maar ik ben getrouwd met... maar nog beter en dat heb ik 1 of 2 keer gehad. Mijn Mrs. kwam me ophalen en dan stelde ik haar voor. "Hi mag ik jullie voorstellen, dit is Sybil zij komt uit Istanbul." Priceless! :) :)

Basil Fawlty | 08-01-17 | 23:41

@Berbaar | 08-01-17 | 23:24
Nou dat weet je blijkbaar niet, want geen enkele gemeente gaat een autochtoon zonder adres van een adres voorzien. Verder for your info in het geniep is er door de Rijksoverheid een richtlijn uitgevaardigd om een oplossing voor dit probleem te gaan zoeken. Ik zou maar eens zoeken op 18 oktober uitgevaardigde richtlijnen.
.
Ondanks uw manier van schrijven blijkt u niet deskundig genoeg om te oordelen te zijn.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:39

Berbaar | 08-01-17 | 23:24
Dat doet de gemeente Amsterdam alleen als de dakloze kan aantonen al twee jaar aaneengesloten in Amsterdam onder een brug gelegen te hebben. Die bewijsopdracht is vrij lastig en faalde onder andere in aflevering drie van The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens.

Feynman | 08-01-17 | 23:39

De overheid heeft ons de laatste 30 jaar in een web van verdragen gefrommeld. VN verdragen, Navo verdragen, Benelux verdragen, EEG verdragen en EU verdragen. Het is voor de overheid daarom steeds gemakkelijker om ons te vertellen, waarom in Nederland iets NIET meer mogelijk is, dan dat ze ook maar één stap zetten om te zorgen dat er IETS wel werkt.
Alles is dichtgetimmerd. En als overheid kun je naar elk willekeurig verdrag wijzen. Zonder ook maar één enkele inspanning te hoeven leveren.

Graaf van Egmont | 08-01-17 | 23:38

@Berbaar | 08-01-17 | 23:24
Gelet op het gebrek aan kennis tot nu toe denk ik dat je nog geen haas zou kunnen onderscheiden op een heuse hazenfokkerij.

Naïef hoor.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 23:35

-weggejorist-

Nehemia | 08-01-17 | 23:34

Ik heb dat gratenpakhuis wat zich cabaretier noemt nog nooit kunnen betrappen op iets grappigs. Ultieme wegkijkert die Adolf.

JanvandeBiertent | 08-01-17 | 23:33

@de honden blaffen... | 08-01-17 | 23:21
Daar hebben ze wat gemeen met die jankeballende herhalio.

Berbaar | 08-01-17 | 23:29

Ach wat mooi, "Supermathijs" twittert met Dolf Jansen. Blij dat die trol hier opgedonderd is.

Henri-Bardouin | 08-01-17 | 23:25

Nehemia | 08-01-17 | 23:14
070 weet het ook. Maar die moeten luisteren naar EU/NWO. Of anders gezegd fractie discipline. En dat is dan weer de manier om te verbloemen dat ze geen bal te zeggen hebben in 070.

Mark_D_NL | 08-01-17 | 23:24

@TeeJee | 08-01-17 | 23:03
Dat adres verzorgt de gemeente in samenwerking met stichtingen tbv dak- en thuislozen.
No problem, ik weet hoe de hazen lopen.

Berbaar | 08-01-17 | 23:24

Met afgrijzen lees ik sommige plemsels.
Snapt men dan niet dat dak en thuislozen ook mensen zijn en niet van alle rechten zijn ontdaan.

botbot | 08-01-17 | 23:22

ProAsfalt | 08-01-17 | 23:19
Het laatste wat de betreffende groep wil, is arbeiden.

de honden blaffen... | 08-01-17 | 23:21

@Feynman | 08-01-17 | 23:10
Dan is het belangrijk om te weten hoe die groep niet Westerse allochtonen is opgebouwd.
Veel hindoestanen zie artikel en massaal niet stemmen onder de Turkse medelanders.
Dank voor de links maar aan knikkeren zou ik als ik U was niet beginnen dan staat U binnen de kortste tijd met een lege knikkerzak in de hoek van het schoolplein.

Berbaar | 08-01-17 | 23:21

Het gaat alleen om de gratis arbeiders. Zo simpel is het. The Race To The Bottom.

ProAsfalt | 08-01-17 | 23:19

Voor de verkiezingen proberen te scoren, alles wat je nu ziet en hoort is in scène gezet en wordt vergroot voor dit doel. Jammer maar mijn keuze staat vast: PVV!

Astroturfer | 08-01-17 | 23:17

We hebben meer dan genoeg van dat couscousvolk binnen, maar ze weten dat het Europese establishment zwakke knieën heeft en een ruggengraat van gutmenschrubber. Deze kennis wordt volledig uitgebuit. Schaamteloos misbruikt. U weet het. Ik weet het. Nu 070 nog.

Nehemia | 08-01-17 | 23:14

Graaf van Egmont | 08-01-17 | 23:04
Het is tot de dag van vandaag het enige argument waar de Linkse Kerk kritiek op het immigratiebeleid ooit heeft weten te pareren.
Een stompzinnige Godwin.

de honden blaffen... | 08-01-17 | 23:14

@Berbaar | 08-01-17 | 22:55
Precies recht op uitkering bij een geldig inschrijfadres. Dat heeft een NUG niet meer. Ondanks een uitspraak van de ombudsman dat de procedure voor bijstand direct opgestart moet worden doen gemeenten dit niet onder druk van de wethouder en sturen mensen zonder beschikking terug naar huis. Ook naast Gemeenten legt ook de Belasting de Algemene Wet Bestuursrecht naast zich neer en intimideert mensen hun bezwaarschrift mondeling telefonisch in te trekken. Zo gaat het in Nederland.
.
Dis onder andere de reden dat naast 1,2 Miljard zorggeld die gemeentes in 2015 in hun zak gestoken hebben (dag thuiszorg) ook de winsten van de Gemeenten uit het sociaal domein. De instroom van bijstandgerechtigden is tot stilstand gebracht.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 23:10

Berbaar | 08-01-17 | 22:58
"Maar liefst 11,8 procent van de niet-Westerse allochtone Nederlanders stemde bij de Kamerverkiezingen in 2012 op de PVV. Dat percentage is hoger dan dat van de autochtone Nederlanders: 10,3 procent." www.politalk.nl/2015/09/03/naar-verhou... op basis van www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/...

En bladzijde 33, tabel 2 van www.lissdata.nl/dataarchive/hosted_files/down...
2007: 1,5%
2009: 2,6%
2010: 4,2%

Verder nog iets?!? Ik kom hier niet om te knikkeren...

Feynman | 08-01-17 | 23:10

@chicago river | 08-01-17 | 23:07
Het is vanuit de Rijksoverheid makkelijk roepen naar gemeenten; "doe dit, doe dat, we verplichten jullie!"


Maar dat is net zoiets als je kind naar de supermarkt sturen voor de de volledige wekelijkse boodschappen met slechts 5 euro op zak. Dat gaat ook niet lukken.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 23:09

Asielzoekers, vluchtelingen, gelukszoekers, statushebbers, COA, Dijkhoff, Koenders. Het komt m'n strot uit. 2014, kort bericht Omroep West: 'DEN HAAG - Veel gemeenten hebben problemen met het huisvesten van asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Van de 403 gemeenten voldeden 319 op 1 december niet aan de eisen die zijn opgelegd door het Rijk.'

En dan komt het: 'Sommige gemeenten hebben juist een voorsprong. Zo heeft Zoeterwoude 4 asielzoekers meer geplaatst dan afgesproken met het Rijk.'

Facepalm mag ik ja. 4! Maar dan sta ik - nadat mn bureau is ommgekieperd, op mn achterste poten, want enerzijds is er een faliekante achterstand met huisvesting, maar er gloort hoop aan de horizon. Want anderzijds nemen dappere gemeenten als Zoeterwoude 4 (4!) meerrrr, meer, meerrr mensen met een zojuist gekregen vergunning aan. 4!

Vraag 1 is hier: waar ligt de grens? Bij de 319 (gemeenten) of bij 4 (verblijfshouders)? Vraag 2 is: waar ligt de grens? Die andere grens.

chicago river | 08-01-17 | 23:07

Ik maak me ook druk om taalgebruik. Omdat dat een essentieel onderdeel vormt van hoe we met elkaar omgaan.
Soms is het echter nodig een schrijnende situatie met scherpe bewoordingen onder de aandacht te brengen, omdat dat anders simpelweg niet gebeurt. De criminelen die naar ons land komen om hier te roven terwijl ze drommels goed weten dat ze geen enkel recht hebben op asiel, en die het en passant verpesten voor de echte vluchtelingen, die mag je van mij gerust een plaag noemen - sterker nog, misschien is het wel gewoon harstikke goed en terecht om dat te doen.

Lewis | 08-01-17 | 23:07

kortom Koenders en Dijkhoff proberen het voorgestelde beleid van Wilders (minder, minder) te effectueren. Kan dat zomaar? je mag het dus niet zeggen, maar wel proberen te doen?. Maar goed dit duo doet het vooral voor de Buhne, want de verkiezingen komen er aan.

ad melkert | 08-01-17 | 23:06

Ook Dolf heeft genoeg geld om op tijd weg te komen.

kadoendra | 08-01-17 | 23:05

Als iets een plaag is, moet je het een plaag noemen. Een plaag refereert aan de bijbel en is iets dat de Egyptenaren werd aangedaan. Het zegt dus niks over de Egyptenaren of de veroorzaker van de plaag, nl. godt.
Asielplaag refereert slechts aan de kwalijke uitwerkingen die een asielbeleid heeft. In dit geval dus stelend en rovend tuig, dat de plaats inneemt van asielzoekers, die asiel werkelijk kunnen gebruiken om veilig te zijn.
Elke verwijzing naar holocaust, Joden of genocide is dus niet geldig en wordt er bij de haren bij gesleept om het huidige asielbeleid in een beter daglicht te plaatsen. Trap er niet in!

Graaf van Egmont | 08-01-17 | 23:04

@Berbaar | 08-01-17 | 22:55
Recht op uitkering, mits in het bezit van een geldig inschrijfadres.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 23:03

De politiek gaat niet leveren. Het blijft de Haagse echokamer met eindeloos repeterende mantra's als: Dit kan zo niet langer - dit is niet de bedoeling - tot hier en niet verder - we zitten er bovenop en al die andere dooddoeners. Slap marketinggelul natuurlijk. Dit is de hoofdreden van de Brexit geweest.

Nehemia | 08-01-17 | 23:01

@Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:25
Australië heeft het voordeel dat ze een continent/eiland zijn, aan alle kanten omringt door water. Onze gelukszoekers/asieleisers komen over land (of met het vliegtuig).
@Flatuleerder | 08-01-17 | 22:09
Zoiets bedoelde ik ook, maar dan op diplomatiek niveau. Nigeria zal zich weinig aantrekken voor een blokkade van veerboten die alleen Marokko treft. Maar wel als hun diplomaten en handelaren niet meer mogen uitreizen naar Nederland.

Osdorpertje | 08-01-17 | 23:01

Heb de tweets van Dolf's account 's doorgelezen. Maar Bas heeft gelijk. Dolf geeft heel diep in zijn hart de mensen die de vinger op de pijnlijke plek leggen gelijk maar "de toon! De toon mensen!" Zucht. Dolf is een van die grachtengordeltypes waar ik tussen woon die nog in de kast zitten. Ze willen er wel uitkomen maar zijn doods- en doodsbang om hun gezicht te verliezen tov hun Gutmensch vriendjes. Want dan krijgen ze minder likes op hun facebook pagina of mag hij niet meer aanschuiven bij Vara's DWDD want dat is een van zijn inkomstenbronnen (zoals hij zelf al aangeeft). Geen ballen maar wel hypocriet is de standaard in die kringen.

Basil Fawlty | 08-01-17 | 23:00

@Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:50
Klopt, dan heb je een gat.
Een gat wat je vrijwillig bij kan verzekeren, dat dan weer wel.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:59

@Feynman | 08-01-17 | 22:46
Procentueel zal dat vast kloppen want van 2 naar 3 Turken die op gekke Greet stemmen is dan een forse stijging.
Nog meer inkoppertjes?

Berbaar | 08-01-17 | 22:58

En nee, ik vind het niet raar dat domme, slecht geïnformeerde mensjes PVV gaan stemmen.
Berbaar | 08-01-17 | 22:28
De mogelijke kandidaat ministers en staatsecr. voor de PVV zijn duidelijk slecht geïnformeerde mensen.
--
opiniez.com/2017/01/08/wie-gaan-er-vo...

Mark_D_NL | 08-01-17 | 22:57

@Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:50
De overtreffende trap van dom, gefeliciteerd!!
Ook dak- en thuislozen hebben recht op een uitkering en er zijn plenty plekken waar U (nouja niet meer vanavond) nog terecht kan.
Heeft niets te maken met autochtoon of allochtoon maarja dat verschilletje schijnt U nogal rond de bek te doen schuimen.

Berbaar | 08-01-17 | 22:55

Het probleem is dat we een plaag hebben van doordrammende gutmenschen.

miss error | 08-01-17 | 22:55

@Boeser_Onkel | 08-01-17 | 22:17
Bewijzen dat ze niet zijn wie ze zeggen te zijn is één ding - bewijzen wie ze wel zijn is een ander. Dat het land van herkomst ze dan niet terug wil nemen kan dan nog het gevolg zijn van dat ook zij op basis van de (onvolledige of deels valse) aangeleverde personalia deze persoon niet kunnen herleiden tot een van hun ingezetenen, of heel blij dat ze hem/haar kwijt zijn en zich een bult lachen dat deze nu ons probleem is.

Het punt is uiteraard hoe je met dit soort gevallen omgaat. Ga je ze pamperen (de linkse policor aanpak) of plaats je ze in een omstandigheid die (als de constatering juist is) slechter is dan ze thuis hadden? Hetgeen we dan maar bij gebrek aan een specifieke politieke richting de rechtse oplossing zullen noemen. Bij het eerste weet je dat er Twitter gaat staan dat het hier geweldig is, bij het tweede staat er hopelijk "blijf thuis!" en dat is nou wat ik graag zou zien van onze politiek.

Pierre Tombal | 08-01-17 | 22:52

"De PVV groeit mede daarom sneller onder allochtonen dan onder autochtonen.
Feynman | 08-01-17 | 22:46"

Zou het misschien kunnen zijn omdat de allochtoon wel eens wil zien wat de Pvv dan klaar gaat spelen?

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:52

TeeJee | 08-01-17 | 22:42
Wanneer je als Nederlander een paar jaar van je carrière in het buitenland werkt (en niet vrijwillig bijverzekert) dan heb je een tekort in je AOW franchise en krijg je pro rata minder uitgekeerd.
Voor "nieuwkomers" die later instromen uit Marokko wordt dat gewoon gerepareerd. Aangezien de meeste Marokkanen niet 40 jaar geleden maar meer recent Nederland binnenkwamen is het dus meer ontvangen dan waar ze voor "verzekerd" waren.
Een enorme discriminatie ten opzichte van de autochtone bevolking.

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:50

@Berbaar | 08-01-17 | 22:28
Nee sukkel, als jij als autochtoon je huis bent uitgezet, is er echt niets, ook geen BBB. Verder heeft een Gemeente er alle behoefte aan dat iemand zijn huis wordt uitgezet. Omdat men dan een mogelijk langdurige bijstand trekker kwijt is. Het systeem zoals er nu is is zodanig geconstrueerd dat iemand volledig de vernieling in wordt gewerkt. Gemeenteambtenaren werken volgens het principe Befehl is Befehl.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:50

@Berbaar | 08-01-17 | 22:42
Ook de WAO is een sociale voorziening die moet voorzien in een menswaardig bestaan moet voorzien voor mensen die niet meer kunnen werken om wat voor reden dan ook, naar NEDERLANDSE maatstaven.

Ook hiervoor geldt dat dit totaal niet in verhouding staat met de kosten van het leven in Marokko.


Overigens; ik sta je hier gewoon de les te lezen vanwege je schrijnende gebrek aan kennis. Ken je het concept van "wie geschoren wordt moet stil zitten".
Wellicht een goed idee voor je.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:48

Peter R de Vries. Als ik gemekker wil horen, koop ik wel een geit.

Nehemia | 08-01-17 | 22:47

gatito | 08-01-17 | 21:35
Heerlijk de naviteit van de NPO druipt er weer vanaf. "Hoe wist de Russische geheime dienst dat we hier zouden draaien?!?" Nou, omdat je maanden geleden een Russisch visum aanvroeg, je volgens google een mediafiguur bent én omdat je telefoonnummer een Russische GSM mast aanstraalt. En de hele Donbass is sinds 18 april 2015 voorzien van een GSM netwerk in seperratistische handen, dus ook daar luisteren de Russen mee.

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:40
De mensen die het meeste last van die plaag hebben zijn overigens de Marokkanen die wel eerlijk (willen) werken voor hun geld, de Marokkanen die tijdens hun studie een stageplek willen of de Marokkanen die een avondje uit willen. De PVV groeit mede daarom sneller onder allochtonen dan onder autochtonen.

Feynman | 08-01-17 | 22:46

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:43 #sorryvoormijntypo,s

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:45

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:35
Mijn fout, las dacht ik altans 1980 in uw comment. Verders dat terug voerend naar een de 18 de eeuw, kan ik ook anders concluderen dan uw zienswijze, zogenaamd het heeft niets voortgebracht omdat als 'als' is heden.

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:43

@TeeJee | 08-01-17 | 22:35
Haha grasping at straws mijn beste.
Vervangen we even AOW door WAO, moet meneer die zijn rug naar de kleaute heeft gewerkt dan ook 40% inleveren?
De tegel van die lutser was slechts ongenuanceerd gebral vandaar dat hij/zij/het waarschijnlijk weer achter het bloemetjesgordijn gekropen is.
Fraude is fraude en daar hebben we al wetgeving voor, dit idee was gewoon vrij debiel.

Berbaar | 08-01-17 | 22:42

@Ben-Bataaf | 08-01-17 | 22:38
De AOW komt uit 1956.

Dat betekent dat Marokkanen die het nu krijgen waarschijnlijk wel hebben mee betaald, al zal hun verzekeringspremie nog niet zo hoog zijn geweest dat het daadwerkelijk in verhouding staat/

Dat doet verder niks af aan het feit dat het een opgebouwd recht is waar men voor heeft betaald.

Zoals ik al eerder aan gaf is er helaas ook veel fraude en dat zal men keihard moeten bestrijden.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:42

chantage door die boevenbende in Marokko. Marokko wil namelijk voor het terugnemen van Marokkanen een "tegenprestatie" zien van Nederland. M.a.w. een grote zak geld !! Voor criminele Marokkanen die ons land zijn binnengekomen en hier de boel hebben verziekt moeten wij Nederlanders ook nog eens gaan betalen aan Marokko, want anders gaan zew niet terug. Stemmen 15 maart !

krelus | 08-01-17 | 22:41

Zat net even te kijken naar de dagelijkse portie feelgood op NPO 2 van 22.00 uur. Zet verstandelijk beperkten en bijna doden tussen gratis inwonende studenten bij elkaar, maar wat klopte er niet aan dit allemaal?

Mr_Pikibelly | 08-01-17 | 22:41

-weggejorist-

Oprisp | 08-01-17 | 22:40

Berbaar | 08-01-17 | 22:19
Iedere Nederlander die voor zijn 65e en 9 maanden in het buitenland woont, moet ook het aantal jaren dat zij in het buitenland wonen, aan AOW inleveren.

gatito | 08-01-17 | 22:40

Dit is geld wat je destijds ingeleverd hebt, of een verzekeringspremie voor hebt betaald (AOW), wat een vaste waarde betreft die je op een later moment uitgekeerd krijgt.

TeeJee | 08-01-17 | 22:35
-
AOW betaal je voor de generatie die het krijgt. De eerste mensen die het kregen hebben er nooit aan mee betaald.

Ben-Bataaf | 08-01-17 | 22:38

Ben benieuwd hoeveel geld het dit keer gaat kosten, wilt dat land zijn eigen "ras"genoten weer terug zal nemen.

loser | 08-01-17 | 22:38

@Berbaar | 08-01-17 | 22:28
Gelet op mijn tegel van 22:35 mag je dus PVV stemmen in maart.
Gefeliciteerd.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:38

Opvangen in een gesloten AZC. Erkende vluchtelingen mogen door. Kanslozen gaan terug. Paspoortverbranders hebben voor bewegingsvrijheid iets op te lossen met hun thuisland. Problemen snel voorbij, na een maand of drie neemt niemand die hier niets te zoeken heeft nog een free ride naar Europa.

marchbrown | 08-01-17 | 22:37

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:28
.
@joris, sorry voor dubbelpost.
.
Khadaffi was er in 1801 nog niet echt. Libie bestaand wel en werd het begin van het Amerikaanse Marine Corps ("... to the shores of Tripoli...").
.
Het verwijderen van Khadaffi in de " Arabische Lente " was niet handig. Een paar geplaatste bommen heeft na de aanslagen op een Berlijnse discotheek die gefrequenteerd werd door Amerikaanse militiairen wel geholpen om hem zijn tent in te krijgen.
.
Het gaat ook niet om een regime-change, wel om te laten weten wie de baas is.

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:35

@Berbaar | 08-01-17 | 22:19
Fijn dat je duidelijk aan geeft geen fluit te snappen van financiële zaken.

Een pensioen is een opgebouwd recht, net zoals AOW, wat ene direct gevolg is van werken en direct gerelateerd aan een persoon. Dit is geld wat je destijds ingeleverd hebt, of een verzekeringspremie voor hebt betaald (AOW), wat een vaste waarde betreft die je op een later moment uitgekeerd krijgt.


Die "lutser" heeft het echter over uitkeringen. Dat is een aanzienlijk ander verhaal, want dat betreft het sociale vangnet van Nederland. Bedoeld om sociaal zwakkeren of mensen die even pech hebben toch van een menswaardig bestaan te kunnen voorzien naar NEDERLANDSE maatstaven.
Dus niet als een god in Marokko, waar de kosten van het leven aanzienlijk lager zijn, nog afgezien van de aanzienlijke hoeveelheid fraude (1x google vertelt alles).


Dus even kort door de bocht Berbaar; als je hard van leer wil trekken tegen mensen, zorg dan in ieder geval voor kennis van zaken. Dat helpt bij het aanbrengen van nuance.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:35

Laten we beginnen om de subsidie van theater voorstellingen af te schaffen.

Wat Dolf dan minder beurt geven we aan een paar illegalen van zijn keuze.

Kijken of hij zo principieel blijft.

Ben-Bataaf | 08-01-17 | 22:32

-weggejorist-

Sven Hoek | 08-01-17 | 22:30

De wereld is van iedereen nietwaar... Takbir dan maar.

HoogToontje | 08-01-17 | 22:29

Dolf Jansen. Dat gojibessen etende deugknaagdier op zijn marathonschoenen helpt iedereen over de zeik.

Nehemia | 08-01-17 | 22:29

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:19
Amerika wilde eens f16,s over Marokko laten vliegen om Khaddafi aan te vallen. In de u genoemd tijdsbestek. Khaddafi leefde daarna nog vele jaren. Dankzij wie?

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:28

De amerikanen hebben in het begin van de negentiende eeuw een goed voorbeeld gegeven hoe je met de noord afrikaanse piraten moet omgaan. Een paar oorlogsbodems van de moderne tijd en bij voortgaande weigering om de neo koloniale politiek van het land te beëindigen, een aantal kruisraketten afschieten op casablanca.
.
Marokko heeft een ministerie voor overzeese zaken en dat heeft als doelstelling het parasiteren op europa te maximaliseren. niet meer en niet minder dan een vorm van staatsterrorisme. Helemaal niet praten, een paar flinke knallen geven.

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:28

@Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:20
L*lkoek natuurlijk, er zijn voor iedere dak- en thuisloze opvangvoorzieningen vergelijkbaar met bed/bad/brood.
En nee, ik vind het niet raar dat domme, slecht geïnformeerde mensjes PVV gaan stemmen.

Berbaar | 08-01-17 | 22:28

Waarom stellen wij ons zo slaafs op tegen dat Marokko? Dit land is zijn ballen kwijtgeraakt. Een Viktor Orban hebben we nodig.

Nehemia | 08-01-17 | 22:26

Ten aanzien van dat soort kansloze parasieten heb ik maar 1 beleid en dat is een aanpak zoals Trump dat zou toepassen.
Zet dat volk in een kamp achter metershoog prikkeldraad, neem paspoort en communicatiemiddel vooralsnog af.
Screen ze een voor een en dan vrijwel zeker voor 100% retour land van herkomst.
Landen die niet meewerken aan terugname, onmiddellijk alle hulp stopzetten; ambassadeur en/of consul op het matje en een ultimatum van 48 uur om de zaak snel op te lossen. Zo niet dan gaan ook zij retour land van herkomst en roepen wij onze ambassadeuren en consuls ook terug. Geen verdere onderhandelingsruimte en geen cent toe. We kunnen heel goed zonder die landen.
Vervolgens dat volk subiet het land uit,
.
En tot slot Peter R. de Vries, als jij zo'n geweldige anti misdaad manneke bent, dan zou je je ten opzichte van dit soort volk wel eens heel ander moeten opstellen. Zo niet dan ben je een huichelende deug flikker.

Memek | 08-01-17 | 22:26

@Osdorpertje | 08-01-17 | 22:23
Probleem nu is dat we zullen eerst nog moeten zien hoe Trump dit nog in de praktijk gaat brengen. Misschien moeten we ook eens naar Australië kijken hoe men daar met dit soort problemen omgaat.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:25

Rechts mag de hete kastanjes uit het vuur halen (lees - de kans op veel onrust, uitkeringsafhankelijkheid en criminaliteit decimeren door terugkeerbeleid). Alleen dankbaar zijn ze daar niet voor op links. Nee, ze schuimbekken juist dat je een onverholen racist bent.

Nehemia | 08-01-17 | 22:24

The Trump methode zou wel eens kunnen werken. Sluit de grenzen voor alle Marokkanen; diplomaten, handelaren, toeristen, studenten. Gewoon de grens op slot totdat zij hun eigen lastpakken terug nemen.
Ok, Donald Trump is een onbeschofte hufter maar deze methode werkt wel met landen die zich als onbeschofte hufters gedragen. De tijd van theedrinken is voorbij.

Osdorpertje | 08-01-17 | 22:23

Kansloze en uitgeprocedeerde asielzoekers hebben nog altijd een BBB Bed Bad en Brood regeling. Dat is grof schandaal, want autochtone Nederlanders die om wat voor reden dan ook dakloos geraken hebben niets om op terug te vallen. Het is schandalig dat de politiek, tezamen met de Rijksoverheid en Gemeenten de situatie in Nederland zo hebben laten ontsporen.
.
En het dan nog raar vinden dat mensen in NL PVV gaan stemmen.

Beroep = Boerenlul | 08-01-17 | 22:20

@TeeJee | 08-01-17 | 22:10
Het gaat mij wel om de mensen die in Marokko van hun welverdiende pensioentje genieten.
Die moeten volgens die lutser maar even 40% van hun centjes inleveren.
Dat is a-sociaal en compleet onrealistisch.
Als U nuance wil aanbrengen dab fijn, want nuance is best wel belangrijk!

Berbaar | 08-01-17 | 22:19

Lachend zeggen de Marokkanen die een verblijfsvergunning op basis van asiel als syrisch vluchteling hebben op grond van vervalste documenten inmiddels.. Diepgaand en dat weet Dijkhoff/Ind/Coa dat alleen op basis (zoals nog niet bekend nieuws, komt wel) is geworden en/of achtergehouden dat in Azc,s jongstleden een aantal Noord-Afrikanen in Azc,s zijn verraden door echte syrische vluchtelingen die hun aanwezen als niet syrisch.. Maar goed Nederland moet ook niet hoog van de toren blazen om hun die hier de volle premie voor pensioenen hebben betaald ff te korten middels woonlandbeginsel. Dat is ook diefstal. En trek je deze in komen nog meer gepensioneerden uit Marokko enzv, terug naar Nl, al helemaal omdat ze de Nederlandse nationaliteit hebben. En zich laten inschrijven op een Nederlandse adres en vervolgens 9 maanden in Marokko zullen zijn en 3 maanden in Nederland bij familie:)

Dr. Frambozenjam | 08-01-17 | 22:19

De amerikanen hebben in het begin van de negentiende eeuw een goed voorbeeld gegeven hoe je met de noord afrikaanse piraten moet omgaan. Een paar oorlogsbodems van de moderne tijd en bij voortgaande weigering om de neo koloniale politiek van het land te beëindigen, een aantal kruisraketten afschieten op casablanca.
.
Marokko heeft een ministerie voor overzeese zaken en dat heeft als doelstelling het parasiteren op europa te maximaliseren. niet meer en niet minder dan een vorm van staatsterrorisme. Helemaal niet praten, een paar flinke knallen geven.

Glasgow Argus | 08-01-17 | 22:19

Dat is de weeffout bij links in hun neurale bedrading. Ze kunnen niks met de wet van het voortschrijdend inzicht. Zelfs als de steden branden zit hun kop nog in het zand. Daarnaast is het uiterst populistisch. Je etaleert jezelf als moreel superieur maar je mist het vermogen dat je juist door die insteek een land naar de kleauten helpt.

Nehemia | 08-01-17 | 22:18

"Deze ‘vluchtelingen’ die direct naar Nederland reizen en hier een bij voorbaat kansloze aanvraag doen, moeten worden teruggenomen door hun thuisland, maar dan moeten die landen wel meewerken."

Waarom accepteert Nederland dat zij hun onderdanen niet terugnemen? Is er dan echt geen repercussie te bedenken?

Boeser_Onkel | 08-01-17 | 22:17

Alle vluchtelingen van buiten Europa zijn een plaag in mijn beeld. Die moeten hier helemaal niet naar toe komen, Die moeten in hun eigen habitat blijven. We kunnen hooguit financieel steunen. Niemand heeft er wat aan. Ze voelen zich hier achtergesteld en de meeste integreren niet in dit land op een paar uitzonderingen na. En het kost ons een hoop geld en een hoop problemen. En de arme vluchtelingen helpen we niet omdat die hier helemaal niet heen kunnen komen. Dat hele idee om hier vluchtelingen op te nemen, dat kan alleen komen van een volslagen idioot.

roze_bril | 08-01-17 | 22:16

Dit zijn de sneeuwvlokken die omwille van de vermeende policor een land op het altaar van de cultuurvernietging leggen.

Nehemia | 08-01-17 | 22:14

Een status betekent: familiehereniging, een woning plus inrichting, levenslang een inkomen, gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg, kinderbijslag, toeslagen, etc. etc.
En dat is inmiddels wereldwijd bekend.
Zolang deze faciliteiten voor elke wereldburger met een goed verhaal (asieladvocatuur) beschikbaar blijven, zal de toestroom alleen maar toenemen.

de honden blaffen... | 08-01-17 | 22:13

Dolf Jansen en Peter R de Vries. Het zijn altijd dezelfde gutmensch droeftoeters

Nehemia | 08-01-17 | 22:12

@Berbaar | 08-01-17 | 22:04
Nee hoor, de politici laten de autochtone bejaarden ervoor opdraaien.
Je mag je AOW en pensioen inleveren, in ruil krijg je een luier en een pispas om drie keer per dag naar het toilet te mogen.

necrosis | 08-01-17 | 22:12

@Berbaar | 08-01-17 | 22:04
Niet zo dom lullen Berbaar.
Het gaat helemaal niet om mensen die daadwerkelijke rechten hebben opgebouwd.
Het is ondertussen genoegzaam bekend dat er zee veel misbruik wordt gemaakt van Nederlandse regelingen door in het buitenland verblijvende fraudelenten.
En dat weet je stiekem ook wel, zo tussen het deugen door.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:10

Verzamel 50 uitgeprocedeerden, stop ze in een nette touringcar en rijdt ze naar Algeciras om ze met veerboot naar Marokko retour te sturen, bij weigering aan Marokkaanse zijde net zo lang de veerboten allemaal stilleggen tot de touringcar met ingezetenen wel toegelaten wordt.
Echt dit duurt geen week.
En zo ook met Algerijnen of Nigerianen die wat verderop moeten.

Flatuleerder | 08-01-17 | 22:09

@marcoplarco | 08-01-17 | 21:59
Ik vind het een prima plan en de politiek mag het gratis gebruiken.
Maar of ze het daadwerkelijk gaan doen?

necrosis | 08-01-17 | 22:08

@necrosis | 08-01-17 | 22:04
oh, maar bij de weg, omgekeerde gebeurt in corrupt Nederland:

Motie #PVV criminele asielzoekers geen vergunning geven. Verworpen door o.a. VVD, PvdA, CDA, Christenunie, Gr Links, SP, PvdD, D66
twitter.com/truusdemierr/status/81798...

La Bailaora | 08-01-17 | 22:07

@necrosis | 08-01-17 | 22:04
uitgeprocedeerd, dus gewoon uitzetten. En boetes voor mensen die die mensen helpen.

La Bailaora | 08-01-17 | 22:05

@marcoplarco | 08-01-17 | 21:59
Dus U wilt de staalarbeider die zich hier 40 jaar het schompus heeft gewerkt en nu geniet van zijn oude dag in Marokko hiervoor laten opdraaien?
Vrij a-sociaal en denk nu eens na dat gaat never, nooit, niet gebeuren.
Gebral, onrealistisch gel*l in de ruimte meer kan ik er niet van maken.

Berbaar | 08-01-17 | 22:04

@La Bailaora | 08-01-17 | 21:56
Daar denken ze in Groningen anders over, een bed, bad, broodboot voor UITGEPROCEDEERDE asielzoekers:
www.telegraaf.nl/binnenland/27392001/_...
Om te te voorkomen dat ze op straat terecht komen....
How about zorgen dat ze gewoon het land weer verlaten?
Of zeg ik nou rare dingen?

necrosis | 08-01-17 | 22:04

Illegaal is legaal!Dus alle wetten gelden niet meer!? Wat we ook willen we zitten vast aan "internationale afspraken" Poehoe! Weten jullie nog hoe snel Donner een wet kon aanpassen (1 Dag!) WTF.

Rest In Privacy | 08-01-17 | 22:03

@mezelf; Tijd voor een nieuw toetsenbord..

marcoplarco | 08-01-17 | 22:00

@necrosis | 08-01-17 | 21:38
Geen slecht plan. Een 'solidariteitsheffing' aan de andere kant. Als de asieleisers 40% van het uikeringencircus naar Marokko kosten, dan alle uitkeringe daarheen 40% korten. Voor ons kosten-neutraal. Voor Marokko een schadepost. Eens kijken hoe lang het duurt voor er aan die kant van de pijplijn een deksel op gaat.

marcoplarco | 08-01-17 | 21:59

Die Dolf Jansen is lid van een plaag, de plaag die politiekcorrect heet en waarvan je niet mag praten over de feiten en gevolgen daarvan. Een plaag die verhindert dat alleen de mensen die hulp nodig hebben die snel krijgen. Een plaag die andersdenkenden voortdurend beledigt en daarbij vergelijkingen met de 2e wereldoorlog niet schuwt. Een plaag die zichzelf ethisch hoogstaand vindt.

Ruud5 | 08-01-17 | 21:59

Criminele immigranten en dubbele paspoorters
@La Bailaora | 08-01-17 | 21:56
Criminele dubbele paspoorters

La Bailaora | 08-01-17 | 21:56

@necrosis | 08-01-17 | 21:38
1. Criminele immigranten en dubbele paspoorters gewoon uitzetten. 2. Gewoon geen geld voor nieuwkomers. Eerst jarenlang meedoen met belasting afdracht voordat je voor iets in aanmerking komt. Doet de stroom gelukszoekers zo ook opdrogen. 3. Mensen die dus nooit hebben bijgedragen via inkomstenbelastingen ook geen geld opsturen.

La Bailaora | 08-01-17 | 21:56

De vervoersmaatschappij die asieleisers in Nederland aflevert moet verantwoordelijk gesteld worden. Ze zorgen maar dat ze hun passagiers vooraf screenen. Meldt een passagier zich bij aankomst alsnog zonder paspoort dan direct met dezelfde maatschappij retour, nog voor de douane gepasseerd is.
.
De vervuiler betaalt. Toch?

marcoplarco | 08-01-17 | 21:56

@Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17
Het feit dat buskruit in het verleden meermaals voor oorlogsdoeleinden is gebruikt weerhoudt ons ook niet om ieder jaar een vredesprijs uit te reiken die de naam van de uitvinder van dat dodelijke goedje draagt. Ga toch fietsen met je zogenaamde geschiedkundige parallellen. Kijk naar wat joden bouwen in het Midden-Oosten. Kijk naar wat moslims bouwen in het Midden-Oosten. Of weet je wat? Kijk naar wat moslims überhaupt waar ter wereld ook bouwen. Er bestaat geen enkele parallel tussen hoe aanhangers van die twee overtuigingen hun leven invulling geven. Joden creëren, moslims vernietigen.

En de mensheid als geheel IS een plaag. De beste vergelijking is nog wel een sprinkhanenplaag. Zeven miljard en nog steeds groeiende, met de twee "moderne" Abrahamgeloven als voornaamste broedcellen. En dan de linkse meute die er alles aan wil doen om dat addergebroed te laten overleven uit menslievendheid. Ze vermoorden ons allemaal en ze hoeven er niet eens een trekker voor over te halen.

Pierre Tombal | 08-01-17 | 21:55

"... maar dan moeten die landen wel meewerken."
Niet dat Noord-Afrikaanse tuig maar juist die mindset is het grote probleem in Europa. Onze leiders zijn politiek correct knettergek geworden.

Fijnstoffer | 08-01-17 | 21:52

Het zijn altijd dezelfde type's. What's new?

Het ware beter geweest als Bassie zich kwaad had gemaakt over lulletjes rozenwater Dijkhof en Koenders, die met een flinke zak geld naar Marokko, Algerije en Tunesië moeten om ervoor te zorgen dat deze landen hun burgers terugnemen. Maar nee, Bassie vindt dat beide bewindslieden hun hoofd koel houden.

Dreigen met het stopzetten van alle subsidies die deze criminele apenlanden van ons en van de EU krijgen en dat vervolgens ook doen wanneer ze weigeren om dat tuig terug te nemen. Dat is pas het hoofd koel houden en niet dat onderdanige gekruip van vooral lapzwans Koenders. Ze lachen ons keihard uit daar, en terecht.

Gelukkig zijn er 15 maart verkiezingen. Dan kunnen we dat incompetente zooitje wegstemmen. En in de weken daarvoor bestoken met vacuümbommen zoals omschreven in het vacuüm voorjaarsoffensief.

Ow nee, dat gaat niet door. Dan maar massaal PVV stemmen, en ook wat zetels voor het FvD.

Marie Curieux | 08-01-17 | 21:51

@necrosis | 08-01-17 | 21:41
Waar zeg ik dat?
Lez0n necrosis!!
En voor asielzoekers en hun huisvesting betalen doe ik al in ruime mate middels mijn belastingafdracht.

Berbaar | 08-01-17 | 21:48

Het is best schandalig te noemen, die asielcarrousel.
Als het een aantal betreft van 5000, dan gaat het dus om ongeveer 5000 x 40.000 Euro per jaar = 200 miljoen.
Tel uit uw verlies.
Maar da's nog niet alles. Nee, nee, nee, Gaston heeft nog meer moois voor u.
Want we hebben namelijk ook nog in elkaar geslagen homo's, bedreigde medewerkers, bedreigde buschauffeurs en echte vluchtelingen die verstoken blijven van een veilig plekje, want ingepikt door een Naffer en door deze Naffers ook nog eens een slechte naam krijgen.
Nou mooi, toch Dolfie..?
En blijf jij maar lekker doorreutelen over het oorlogsverleden van die krant hoor. Jouw houdbaarheidsdatum was toch al ernstig verlopen en je mening begint dan ook behoorlijk naar zure melk te ruiken.

Titaantje | 08-01-17 | 21:47

@Berbaar | 08-01-17 | 21:35
Jij bent voorstander om de grenzen dan maar wagenwijd open te zetten voor elke gelukszoeker?
Ga je er zelf ook voor betalen en ze huisvesten?

necrosis | 08-01-17 | 21:41

@feynman, het is niet mijn vergelijking, maar uit het stuk waar ik naar link. Overigens deel ik de mening van de auteur dat het verwerpelijk is mensen te ontmenselijken door ze te vergelijken met ongedierte of natuurramp zoals dat in het verleden gebeurde in nazi Duitsland, maar ook in Ruanda, voormalig Joegoslavië etc.
Overlast kan een 'plaag' zijn en criminaliteit, maar mensen zijn dat niet.

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:40

Op Joop gaan ze helemaal los.
Maar deze groep is toch een plaag?
Ze hoppen van land naar land.Wat al niet moet kunnen wegens Shengen.
Nemen plek in van echte asielzoekers.
Beroven en plegen geweld.
Verder gaan ze niet weg behalve als ze een zak poen meekrijgen.
Uitzetten gaat niet want eigen land neemt ze niet terug.
Begrijp alleen niet dat een asielprocedure wordt gestart voor mensen die hier geen recht op hebben.
En dat dit dan ook nog maanden duurt voordat er een beslissing wordt genomen.
Terwijl ze allang weten dat ze geen enkele kans maken.

Lilia2 | 08-01-17 | 21:39

Berbaar | 08-01-17 | 21:35
Met uw insteek zal er inderdaad weinig veranderen.
Half Afrika en het Midden-Oosten is op de vlucht.
Neemt u die persoonlijk even op dan?

Ommezwaai | 08-01-17 | 21:39

@Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17 Ik heb van de week pas geleerd wie die jodenster bedacht heeft. Ik dacht altijd dat het de nazi's waren maar je mag drie keer raden welke fundamentalisten het zo'n dikke 1200 jaar eerder al waren...
www.jewishmag.com/103mag/yellowbadge/y...

knutsel | 08-01-17 | 21:39

@La Bailaora | 08-01-17 | 21:32
Gewoon een 'Marokko' potje maken.
Alles wat we moeten besteden aan illegale Marokkaanse immigranten in Nederland, keren we niet meer uit aan Marokkanen in Marokko.
Potje leeg?
Jammer dan!

necrosis | 08-01-17 | 21:38

De Deugbrigade krijgt het druk met deugen vanaf 15 maart.

Bracula | 08-01-17 | 21:38

Meneer Dolf Jansen wil ik graag uitnodigen eens met een keppeltje op in elk willekeurig asielzoekerscentrum te gaan werken. Dan leert hij in het echt wat stigmatisering en " iedereen over een kam scheren" betekent.

dysdiadochokinese | 08-01-17 | 21:37

Het is zo simpel. Er zijn voldoende wetten en regels afgesproken, alleen nu nog mensen vinden die de ballen hebben om ze toe te passen.

ristretto | 08-01-17 | 21:36

Feynman,,ja, die de Muur.

gatito | 08-01-17 | 21:35

-weggejorist-

Berbaar | 08-01-17 | 21:35

Onmiddellijk in vreemdelingendetentie die gasten. Onvriendelijk behandelen. Niks geven. Geen tv. 4 man in een hok met 2 bedden zodat ze bij tourbeurt moeten slapen. Verplicht laten werken. Dat is weliswaar niet netjes, maar de enige die voor ze op mag komen is Rabat. En als Rabat klaagt zeggen we: he, jullie kunnen er wat aan doen. Neem ze terug en het probleem is opgelost.
Gewoon gaan voor het resultaat en niet voor de mooiste weg er naar toe.

Koos Knak | 08-01-17 | 21:34

Feynman | 08-01-17 | 21:28

NPO2 met menno aan de grens ukraine en Rusland.
Moest wel even zoeken.

gatito | 08-01-17 | 21:33

@Ommezwaai | 08-01-17 | 21:25
Ik hoop het van harte, ik heb inmiddels kotsbeu van Rutte en zijn geweeeeeeldige kabinet.

necrosis | 08-01-17 | 21:33

@botbot | 08-01-17 | 21:31
Nee hoor, daarom gewoon verdragen opzeggen. Duurt maar 5 minuten.

La Bailaora | 08-01-17 | 21:32

La Bailaora | 08-01-17 | 21:27
Daarom op een slimme manier druk uit blijven oefenen.

botbot | 08-01-17 | 21:31

necrosis | 08-01-17 | 21:22
... had moeten aanvragen.
Helaas kom je Portugal moeilijk in.
Ik woon er en ben ingezetene.
Ik ben getrouwd met een Portugese vrouw en heb recht op een tweede paspoort, maar wanneer je hoort hoe groot de papierwinkel die je aan moet leveren is, geef je het zelfs als blanke Nederlander wel op.

Onpartijdig | 08-01-17 | 21:29

Oké, ze gaan praten in Rabbat. Ik reken op pensioen verhoging, betere uitkeringsvoorzieningen en tig miljard steun om dat allemaal in goede banen te leiden. Is dit een fantasie verhaal? Ik hoop het maar!

Kazango | 08-01-17 | 21:29

gatito | 08-01-17 | 21:23
Welke zender?

Feynman | 08-01-17 | 21:28

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17
Ik vind jouw vergelijking met Joden buitengewoon antisemitisch en verwerpelijk.

Het schept de suggestie dat de Joodse bevolking de holocaust aan zichzelf te danken hebben. Je vergeet even in je valse vergelijking dat de Joden nooit oververtegenwoordigd waren in criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid of territoriumgedrag op straat.

Als daarna een andere minderheid zich daadwerkelijk als een plaag gedraagt, en dat vervolgens zo benoemd wordt, is totaal iets anders dan de Joodse gemeenschap, die geheel zonder wangedrag uitgemoord moest worden om lebensraum te creëren.

Een taktiek die Adolf overigens afgekeken had van de Ottomanen en hun genocides op Armenen, Assyriers, Pontische Grieken en Koerden. Een ding moet je de Turken nageven, ze kunnen wel kwartetten.

Het verschil tussen de propaganda van toen en de verslaglegging van nu is het feitenmateriaal dat de minderheid op straat gooit.

Feynman | 08-01-17 | 21:28

@botbot | 08-01-17 | 21:26
Verdragen komen en gaan...

La Bailaora | 08-01-17 | 21:27

Het probleem is niet Marokko die niet mee wil werken aan de terugzending.
Het probleem is ook niet de Noord Afrikaanse asielzoekers die hier geld komen vissen.
Het probleem zijn de politiek correcte politici en hun deugende achterban die het voor al die profiteurs rendabel maken om hier te komen en wetgeving in de weg staan om dit afval efficiënt door te spoelen.
Grenzen dicht, op naar 0 asielzoekers, weg met de waanzin en terug naar de realiteit.

jemagookniksmeer | 08-01-17 | 21:26

necrosis | 08-01-17 | 21:12
Je kunt wel door blijven drammen maar verdragen en contracten verbieden het.
Je zult met een slimmere oplossing moeten komen.

botbot | 08-01-17 | 21:26

necrosis | 08-01-17 | 21:18
Even een paar maandjes geduld necro.
Liever zie ik dat de gevestigde partijen weggevaagd gaan worden. Die bewuste partijen moeten dat bij hun volle bewustzijn meemaken.
Het kan mij niet pijnlijk genoeg....

Ommezwaai | 08-01-17 | 21:25

En wat doet vervolgens de vluchteling die hier al jaren zit? Die gaat op vakantie naar het land van herkomst. <<zucht>>

Wouterhetkanstouter | 08-01-17 | 21:23

Feynman | 08-01-17 | 21:16
Was net op tv. Tien minuten geleden.

gatito | 08-01-17 | 21:23

@Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17
het is niet hetzelfde als 'de jodenplaag' maar meer als 'de naziplaag'. Waren niet voor niets innige vrindjes, de nazi's en de moslims.

www.youtube.com/watch?v=_fo99fIsMOI

En ja, de nazi's waren een plaag.

La Bailaora | 08-01-17 | 21:22

@Onpartijdig | 08-01-17 | 21:08
Herinner je die huilneger Mauro nog?
Volgens het verdrag van Dublin konden we hem zo over de grens gooien, aangezien hij in Portugal was geland en daar asiel had moeten aanvragen.
Helaas beslisten enkele emo-socialisten anders.

necrosis | 08-01-17 | 21:22

Asiel zoeken zou hier altijd kansloos moeten zijn.
Ik zie lieden uit den vreemde over straat lopen waarvan ik denk: "Wat moeten wij hiermee?"
.
Zowat het gehele continent Afrika wil hier in Europa zijn of haar heil zoeken....

Ommezwaai | 08-01-17 | 21:21

@Kaft | 08-01-17 | 21:07
Dijkhoff zit op een plek waar hij niet thuishoort wegens niet gekwalificeerd.
Maar Rutte moest iets verzinnen om het gat van Teeven en Opstelten te dichten.
Wat mij betreft valt het hele kabinet nog voor 15 maart.

necrosis | 08-01-17 | 21:18

En wat doen ze als ze volgens de wet uitgeprocedeerd zijn? Dan kraken ze gewoon de boel. Gewoon omdat ze dat kunnen. Gaat u hier nog iets tegen doen burgervader Van der Laan? www.at5.nl/artikelen/164312/uitgeproce...

Dinand | 08-01-17 | 21:18

keestelpro | 08-01-17 | 21:15

Ja, maak het nog erger, dacht ik even niet aan.
Wat zijn we voor een klootjesvolk.

gatito | 08-01-17 | 21:18

Ik had het historisch besef van Bassie, hoger ingeschat:

"Het gebruik van het woord 'plaag' past in een treurige xenofobe traditie om ongewenste mensen te onmenselijken door ze te vergelijken met natuurrrampen (tsunami's, 'overspoelen, overstromen) parasieten of ongedierte (denk aan kakkerlakken en 'ratten'). Een 'klassieker' is de nazi propagandafilm Der Ewige Jude waarin joden met een rattenplaag worden vergeleken (vanaf 16:20 m inuten).
Vergelijkingen van asielzoekers en etnische en religieuze minderheden met ongedierte en natuurrampoen zijn de afgelopen jaren steeds meer 'normaal' geworden, niet alleen bij De Telegraaf overigens..." Dit en meer:
www.republiekallochtonie.nl/stopxenofo...

Abus Lenstra | 08-01-17 | 21:17

gatito | 08-01-17 | 21:10
Titel of linkje?

Feynman | 08-01-17 | 21:16

Misschien moeten we Marokko maar eens gaan koloniseren en dan vriendelijk tot uitwisseling van onderdanen komen..

heldheino | 08-01-17 | 21:16

Gewoon terugsturen die lui en mogen ze hun eigen vaderland niet meer in dan leefden ze nog en ongelukkig op het vliegveld van Rabat.

Mikey70 | 08-01-17 | 21:16

@gatito | 08-01-17 | 21:14
'Waarom lopen we eigenlijk zo achter Marokko aan, al jaren.'

En Amerika.
En Turkije
En Brussel.
Et cetera.

keestelpro | 08-01-17 | 21:15

Nederland kan beter direct wat incentives wegnemen dan weer jaren kansloos gaan polderen met de Koning van Marokko.

Sober regime (dixit COA zelf)
Zakgeld alleen nog op een pinpas die alleen werkt in normale winkels (geen tabak, drank, wiet of cash) (Dezelfde regeling als de Amerikaanse Foodstamps)
Na eerste delict einde asielprocedure wet gaan handhaven. Direct naar een regime zonder zakgeld en huisarrest.

Feynman | 08-01-17 | 21:15

Je bent al heel snel een 'vluchteling' met die achterlijke verdragen uit de vorige eeuw, 80% wat hier komt aankloppen kan eigenlijk gewoon afgewezen worden en retour gezonden worden naar een van de landen waar ze eerder doorheen zijn gereisd.

XaleX_2 | 08-01-17 | 21:14

Waarom lopen we eigenlijk zo achter Marokko aan, al jaren.

gatito | 08-01-17 | 21:14

@Kaft | 08-01-17 | 21:07
Er gaan al miljarden van Nederland naar Marokko.
We hebben politici nodig die hun hakken in het zand zetten en geen centimeter toegeven aan de chantage van Marokko.

necrosis | 08-01-17 | 21:12

83000 zielen erbij gekregen in dit kleine overbevolkte landje vorig jaar.En nog gaan zitten zeiken over een krantenkop.Neem er zelf 1 in huis of ga werken voor je geld.

van stampij | 08-01-17 | 21:10

Er was net een goede documentaire over Ukraine en Rusland.
Niemand wilde de burgeroorlog, beide kanten niet en zeiden dat over de hoofden van de burgers de burgeroorlog is beslist.

gatito | 08-01-17 | 21:10

Complimenten voor Telegraaf door zaken te benoemen zoals ze zijn. Telegraaf moet rug recht houden en zich niet monddood laten maken door een stel linkse facisten. Zij bepalen niet hoe en wat voor nieuws wij moeten lezen. Laten ze dat maar doen op dat blogje van Francesca van Jolo.

Dinand | 08-01-17 | 21:10

BAs Paternotte Denk aan uw bloed druk, u verspild zoveel energie.. Doe dat nie..

Crematorium-de-Asbak | 08-01-17 | 21:09

Waaom komen ze niet naar Portugal?
Hier maken zelfs echte vluchtelingen geen kans.

Onpartijdig | 08-01-17 | 21:08

Dijkhoff is een besluitloze sukkel en Koenders een lieverd van andermans centen. Nederland heeft geld zat en wil iets van Algerije en Marokko, er zal dus met een flinke zak geld geschoven moeten worden.

Kaft | 08-01-17 | 21:07

Ik vind 'asielplaag' wel een goede benaming voor honderdduizenden kansloze migranten & counting.
Ik zou van dhr Adolf Jan$$en (nsb intended) wel eens een betere benaming willen horen voor deze demografische aanval op onze bevolkingssamenstelling om mijn gemoed gerust te stellen.

keestelpro | 08-01-17 | 21:07

KoendersBert zal eerst een zak geld moeten meenemen om te zorgen dat Marokko zijn onderdanen terugneemt.
Of gewoon de harde lijn: je neemt je onderdanen terug, anders maakt Nederland geen uitkeringen of kinderbijslag meer over naar Marokko.

necrosis | 08-01-17 | 21:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl