achtergrond

Geenstijl

AMBASSADEUR RUSLAND VERMOORD IN ANKARA

Russische ambassadeur Andrey Karlov is in Ankara neergeschoten. Aanleiding en zijn situatie vooralsnog onbekend. De ambassadeur was te gast bij een opening van een expo in een galerie of museum voor moderne kunsten toen hij werd neergeschoten. Karlov is sinds juli 2013 de Russische ambassadeur voor Turkije. Hij is een oude rot uit de Sovjet-tijd en was ook jarenlang ambassadeur in Noord-Korea. Later meer. Tenzij WOIII dan al uitgebroken is, want dit zijn casus belli achtige dingen.
Update 17u25: De schutter (op de foto rechts) zou iets geroepen hebben over Aleppo. Bij Charles Lister is in die context de term 'islamist' al gevallen. De fotograaf van bovenstaande foto zegt dat de dader een agent is die was aangesteld om de ambassadeur te beveiligen. Update 17u35: Onbevestigd: Karlov zou enkele malen geraakt zijn en zijn huidige status is 'gewond'. (Als in: nog door niemand doodverklaard.) Hij zou in de rug zijn geschoten tijdens een toespraak. Drie andere mensen zouden ook gewond zijn geraakt.
Update 17u41: De Turkse MinBiZa is ter plaatse, hetgeen suggereert dat de dader gepakt of gedood is. Details in deze timeline.
Update 17u45: Dader "neutralised" - hetgeen meestal 'morsdood' betekent. De Russen bevestigen de aanslag op hun ambassadeur.
Update 17u58: Foto van de dader. 1 vinger in de lucht - dat suggereert inderdaad een islamist. UPDATE 18u04: AMBASSADEUR KARLOV IS DOOD. De dader ook. Update 18u17: Video van de schutter van onmiddellijk na zijn daad. Duidelijk te horen dat hij 'Allah akbar' schreeuwt. UPDATE: Verder in nieuw topic, met video van de moord en identiteit van de dader: een 22-jarige Turkse agent.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.