Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tijdlijn. Hoe Rutte naar ratificatie toe acteerde

ANP-48885245.jpg Kijk. De Biddende Bestuurder. Of de Geslagen Hond. Trap er niet in, het is gewoon Mark Rutte die een nieuwe tactische mantel omgeslagen heeft. Sinds vandaag is Rutte de underdog die impopulaire besluiten moet nemen, "in het landsbelang". Hij gedroeg zich daarom 'dienend' in het - zoveelste - debat over de - zoveelste - EU-top waarin de referendumuitslag ter sprake komt, en leidde deze nieuwe spin vanmorgen in met een interview op Nu.nl waarin hij zei: "Ik realiseer mij heel goed dat ratificatie mij geen stemmen zal opleveren. Dit maakt mij niet populair." Met de quote "Het referendum was raadgevend. We hadden ook kunnen zeggen dat we niks met de uitslag doen", doet hij net alsof hij er wél iets mee gedaan heeft. Maar dat is natuurlijk onzin: na ruim acht maanden de uitslag negeren, wordt er in Brussel een juridisch ongeldig document vol drogredeneringen opgesteld dat donderdagavond wordt getekend door iedereen behalve Oekraïne. NEE wordt JA, de Nederlandse kiezer krijgt de vinger van MinPres en dat noemt de antidemocratische EU dan 'fully respecting the outcome of the Dutch referendum'. Glas, plas en u bent er allemaal weer ingetuind en/of ingeluisd. En Rutte's politieke Spiel? Dat underdog-dingetje is allemaal spin. Kijk even mee hoe hij in het afgelopen jaar met GeenPeil en het referendum om ging aan de hand van drie korte fragmenten: 1. NEGEREN. "Een internet-achtige constructie"
Het Gesprek met de MinPres op 2 oktober 2015, in de week dat GeenPeil bijna een half miljoen handtekeningen inleverde bij de Kiesraad. Rutte zit nog volledig in de negeermodus. Hij doet net of hij niet wist wie het referendum heeft afgedwongen en wimpelt de methode van GeenPeil af als 'een internet-achtige constructie'. Daarmee houdt hij zijn aanstaande politieke probleem nog even klein, maar er ligt ook een verdachtmaking in besloten: Rutte wil het initiatief afdoen als iets ongeloofwaardigs en misschien wel onwettigs. Dat is hem gelukkig niet gelukt. 2. KLEINEREN. "Campagne voeren is slingers en petjes"
Dit fragment komt uit Buitenhof, 10 januari 2016. Rutte maakt GeenPeil een beetje belachelijk. Op de vraag of hij campagne gaat voeren, zegt hij nogal lacherig 'dat is een definitiekwestie', en dat hij bij campagne aan vlaggetjes, petjes en slingers denkt. Oftewel, knullige burgers die een beetje stampij maken, over iets wat volgens hem enkel een handelsverdragje is. Daar doet deze belangrijke meneer echt niet aan mee. Want Rutte is een politieke grootmeester die weet: dit moet ik klein houden. Logisch is daarom ook dat hij de dreigende woorden van Jean-Claude Juncker ("Er komt een continentale crisis als Nederland nee stemt!") enorm wegwuift: "Ik vind het een beetje grote woorden." 3. ESCALEREN. "Weet u wat een vacuümbom is?"
28 oktober. Ja hoor, daar was toch de totale escalatie. Of eigenlijk: de implosie. Het zuurstofmasker-momentje van MinPres. Het referendum is geweest. De uitslag een oorverdovend #NEEisNEE. Al zeven maanden negeert hij die uitslag, maar het probleem gaat niet weg - mede omdat GeenPeil de premier op de huid blijft zitten. De tijd dringt, 1 november moet hij van Pechtold met een antwoord komen. Rutte wil ratificeren, maar niet door de uitslag keihard te negeren. Dat kan bovendien na zoveel maanden ook niet meer. Hij zoekt een geitenpaadje en dat lukt hem maar niet. Daarom gaat hij - opzettelijk en doelbewust, Rutte doet niets per ongeluk - in totale Paniekmodus des Bangmaakdoods. "Weet u wat een vacuümbom is?", vraagt de premier op 28 oktober aan de verbaasde pers. Hij suggereert dat elke tegenstemmer eigenhandig een bom op Aleppo heeft gegooid. Met die escalatie sluit hij zich volledig aan bij Junckers 'continentale crisis': als Nederland niet tekent, 'dan winnen de Russen' en GAAN WE ALLEMAAL DOOD. En verdomd, het werkt: D66 tuint er in grijpt haar eigen kans om boven het volk te gaan staan, en Pechtold geeft Rutte nóg meer tijd om een geitenpaadje te vinden - tijdens de EU-top van 15 en 16 december. 4. RATIFICEREN. "Ik doet dit voor het landsbelang" Daarmee zijn we bij vandaag aangekomen. Het geheime document is gereed, Rutte heeft alle ratificeerneuzen dezelfde kant op gekregen, alle lidstaten gaan akkoord met het extra velletje wat in het verdrag wordt geniet, want iedereen weet dat het niks betekent. En Rutte kan net doen of hij een zwaar bevochten uitzonderingspositie voor de Nederlandse kiezer heeft bedongen. Een kiezer waar hij dus vandaag de rol van underdog tegen speelt: 'Jongens, ik wilde dit ook niet, maar het kón niet anders. Ik ben ook maar een pion in het systeem, en soms moet ik impopulaire beslissingen nemen. Voor het landsbelang!' Die spin levert dus foto's zoals hieronder op. Politieke schaakgrootmeester Rutte doet zijn laatste zet. Het is aan de kiezer of die zich schaakmat wil laten zetten. Want hoe scherp en gehaaid het politieke spel van de premier ook is, met respect opbrengen voor de spelregels van de democratie heeft het geen zak te maken. De kiezer is weer de klos, ten koste van Kiev, Brussel en de Kukidentpremier. En dát is wat er bij ons - en ongetwijfeld heel veel tegenstemmers - het langste blijft hangen: democratie in Nederland is hard op weg naar een zachte dood. ANP-48885213.jpg ANP-48885246.jpgJa, hier inderdaad gewoon een linkje naar GeenPeil. Er is gebeurd wat we vreesden: het schot voor de boeg heeft niet gewerkt en de koers van Brussel en de Haagse beroepspolitici is niet gewijzigd. Daarom gaan we nu voor de voltreffer: de restauratie van het democratische systeem. Want het was ons altijd al om de democratie te doen. First and foremost. And we need you!

Reaguursels

Inloggen

Geachte heer Rossum
Welk deel van het woord raadgevend begrijpt u niet?

Teamluclutz | 15-12-16 | 18:03

-weggejorist-

anyone_ | 15-12-16 | 15:12

O.k. Ben zojuist "aangenomen" als lidnummer 2341.

matrixbluepill | 15-12-16 | 14:10

Mark liegt nooit !
Hij Rutteficeert .

alshetware | 15-12-16 | 13:54

Aangezien de media (onder andere) geacht wordt het reilen en zeilen van de overheid te controleren, is het dan wel zo verstandig om als weblog/nieuwsbrenger je actief te gaan bemoeien met de politiek?

Parafernalio | 15-12-16 | 13:48

Ik realiseer me net dat Geenpeil die Thierry en die andere vage lui helemaal niet nodig hadden. Alleen Jan Roos heeft wel een substantiele bijdrage geleverd, maar die Thierry was overbodig.

Expert | 15-12-16 | 13:33

-weggejorist-

Lexus01 | 15-12-16 | 13:33

Te idioot voor woorden, dat de referendum aanvragers als ruzie hadden voor de handtekening er kwam.
Dan verziek je ook je eigen referendum gelijk. Kansloos, met 1heid op je strepen blijven staan en kapot toppicen had een betere zet geweest.

Inflammatorist | 15-12-16 | 13:19

"Rutte heeft alle ratificeerneuzen dezelfde kant op gekregen..."

Behalve een klein landje grenzend aan Oekraine, Tsjechië en Mutti Merkelland alwaar men de lieve vrede met de proleet Poresjenko I wil bewaren.

Brulboei_61SB | 15-12-16 | 13:11

Als hij echt het beste voor Nederland zou doen, dan zou dat juist heel eenvoudig te verdedigen moeten zijn.

Het feit dat het dus aan alle kanten wordt verdraaid, tegen gehouden en nog meer schofterig gedrag wat eigenlijk echt niet door de beugel kan, zegt genoeg.

Durereaguurder | 15-12-16 | 13:11

Vandaag sterft voor mij de democratie als Rutte het verdrag tekent.

Brabant hier | 15-12-16 | 13:09

Draak uit Brabant | 15-12-16 | 10:14
En als het memootje niet is ondertekend heeft het geen waarde, dus hoeft de Oekraïne er zich niet aan te houden.
Maar belangrijker: stel dat de Oekraïne de MH17 heeft neergehaald, wat dan?

Implants | 15-12-16 | 12:56

Rutte wil gewoon nog even een bruine vinger/arm halen in Brussel voordat hij daar zelf plaatsneemt.
Z'n tijd als MP hier zingt hij nog wel even uit. Hij zit niet voor niets steeds zo nonchalant en ongeïnteresseerd bij de vergaderingen in de 2e kamer.

Pipo | 15-12-16 | 12:55

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 11:47
Gezien en overtuigd. Bedankt.

ratelaar | 15-12-16 | 12:46

Gefeliciteerd met je nominatie voor biggest douche of the universe. Kan iemand een container gladde alen met een mooie strik naar Markie sturen?

HipsterBrood | 15-12-16 | 12:45

pinokkio liegt en bedriegt
uit de eu en uit de euro!

coolgen | 15-12-16 | 12:38

@ratelaar | 15-12-16 | 11:08
Ik beweer niet dat ik het hele verdrag uit mijn hoofd ken en/of alle nuances begrijp of juist interpreteer. Maar op hoofdlijnen heb ik me wel een beeld kunnen vormen. Ik heb er in ieder geval meer tijd ingestoken dan Pechtold. ;)

Ik heb de pdf en mijn aantekeningen verwijderd na het referendum, dus ben afhankelijk van wat ik nu kan vinden. Over die militaire veiligheidsgarantie: art. 2 van het verdrag:
“De bevordering van respect voor de beginselen van soevereiniteit en territoriale integriteit, onschendbaarheid van de grenzen en onafhankelijkheid (…) vormen essentiële elementen van deze Overeenkomst.”
Bron is een linkje uit jouw linkje: politiek.tpo.nl/2015/08/17/vier-redene...

Artikel 10 bevestigt nogmaals de intenties van het verdrag v.w.b. militaire samenwerking: zoek.officielebekendmakingen.nl/trb-2...

Over wel of niet toetreden tot de EU kijk ik even naar artikel 19 (vrij verkeer van personen:
“De partijen [EU en Oekraïne, CA] streven naar meer mobiliteit van burgers en vooruitgang met de visumdialoog. De partijen blijven geleidelijk evolueren in de richting van een op termijn visumvrije regeling, mits aan alle voorwaarden voor een goed beheerde en veilige mobiliteit wordt voldaan (…)”
(uit hetzelfde linkje). Wat hier staat is eigenlijk een EU-lidmaatschap zonder officieel lidmaatschap.

Tot slot nog art. 4 lid 2 sub a:
"een diepere politieke associatie en meer convergentie en doeltreffendheid op het vlak van politiek en veiligheidsbeleid; "

Dit soort voornemens komt telkens weer terug in het verdrag. De voornemens zelf kun je voor zijn of tegen, maar had dit dan eerlijk benoemd. Nu zijn we keer op keer afgewimpeld met 'slechts een handelsverdragje'.

PS Ik zie de door jou genoemde tegenspraak van GS niet. Kan het niet vinden, of ik lees het anders (dat kan ook).

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 11:47

@Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 01:02
Inderdaad, in de openbaarheid ermee!

Realisties | 15-12-16 | 11:45

@atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 09:51
Dat linkje waar dat uit blijkt had ik bij het reaguursel waarop jij reageerde willen neer zetten.

(disclaimer)
Ik heb zelf het hele verdrag niet doorgelezen zeg ik er eerlijkheidshalve bij. Dus ik neem Omzigts woorden voor waar aan en ga ervanuit dat ik jou ook op je woord kan geloven. Omdat ik je achtergrond niet ken hou ik er wel rekening mee dat je het verdrag verkeerd interpreteert.

In dit artikel www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/12/... zegt geenstijl dus, ánders dan ze eerder zeiden www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/... dat er van een militaire veiligheidsgarantie geen sprake is. "De EU belooft bescherming van soevereiniteit van de Oekraïne (LOL, oh ironie) terwijl het land midden in een (burger)oorlog met Rusland is verwikkeld."

Kortom, geensteil spreekt zichzelf tegen en pleegt dus in het eerste initiatief van geen peil al kiezers bedrog.

ratelaar | 15-12-16 | 11:08

Ik constateer dat een van de meest gebruikte woorden door Rutte is:
" IK VIND ".
Maar hij realiseert zich niet , dat het niet zo belangrijk is wat HIJ vind, maar wat WIJ vinden.

In Nederland zijn we er knap in minister presidenten te vinden die, als er dan eens een referendum wordt gehouden, zich daar nik van aantrekken en de wens van de meerderheid van de Nederlanders negeren en belachelijk maken.

Balkenellende en Rutte, teleurstellende MP-ers.

joost2 | 15-12-16 | 10:55

15 en 16 december 2016 gaat in de boeken als de dagen dat de Nederlandse democratie totaal wordt genegeerd. Zwarte bladzijde van de Nederlandse geschiedenis.

Kris | 15-12-16 | 10:45

@Tuborg øl | 15-12-16 | 04:51
Beste, ik ga dit uiteraard niet doen!kijk eens naar Depok https://nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_Chastelein . Veel families heb ik mogen bezoeken! Van elk van zijn 12 apostelen is wel iemand om het leven gekomen tijdens de Bersiap tijd. Tijdens de periode Pelita etc... mocht ik een Drs. Wenz begeleiden om al de geleden pijnen te moeten aanhoren zodat ze alsnog een soort tegemoetkoming kregen. Vele verhalen klopte niet (naar mijn inzicht) en die mensen kregen dus niets of toch iets! Wat de RMS (Molukken) betreft kan ik kort zijn, je had er goede en net zoals in Nederland verraders bij. Als die commisie de zaken gaat onderzoeken moeten ze dus wel de + en -- geod gaan beschrijven en benoemen. Het verleden ligt achter ons in deze wereld, maar soms moet ik inderdaad denken aan die verhalen.

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 10:37

Randdebiel nummer 1 van Nederland kent en kan werkelijk maar een enkel kunstje: Namelijk tekenen bij het kruisje als hij die opdracht uit Brussel krijgt.

Wat een ontzettende kwal die zijn stemvee minacht alsof ze niet bestaan. 15-3-2017->PVV->Nexit-> pek, veren en schandpaal voor Rutte. Opsluiten voor 5 jaar in zijn eigen KudtSaab. Sleutels in de gracht plempen.

Lichtstadfan | 15-12-16 | 10:29

Er zijn mensen die vinden dat Rutte dit oké heeft aangepakt. Prima, dat mag je vinden, ieder z'n mening en blabla.
Maar wat lees ik vandaag op een of ander internet-achtig nieuwsmedium? Het memootje dat vastgeniet wordt aan het verdrag moet 'uitleggen hoe het verdrag wordt opgevat. Polen heeft hier een andere kijk op dan Nederland, naar het blijkt'.
Ze hebben dus een verdrag opgesteld, de afgevaardigden dan elk land gedwongen om te tekenen maar ze zijn het er dus niet over eens wat de consequenties zijn?
.
Heel simpel: laten we zeggen dat er over 20 jaar een land bij de EU is gekomen, wat was dan de eerste zet op de weg ernaartoe?
Juist. Een verdrag als dit.

Draak uit Brabant | 15-12-16 | 10:14

@hallevvezool | 15-12-16 | 09:19
PVV heeft zichzelf in een hoek gemanoeuvreerd. Wil het ook maar iets verwezenlijken van het aansprekende deel van het programma, dan is een Nexit een harde voorwaarde. Veel plannen kunnen eenvoudig niet binnen EU/verdragen.
Ik wens Geert dan ook succes met het vormen van een coalitie en meerderheid Eerste Kamer.

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 09:58

Rutte heeft allang gekozen, hoor hem maar eens grijnzend raaskallen, als een staccato waterval probeert hij dit gedrocht aan de man te brengen. Een groteske EU geobsedeerde acteur!

lanexx | 15-12-16 | 09:54

@ratelaar | 15-12-16 | 09:16
Het is inmiddels zo vaak uitgelegd, ook door mij, dat het zinloos lijkt. Lees om te beginnen je eigen twee linkjes nog eens goed door. Daar vind je al de antwoorden over het waarom van dit referendum en waarom dit onderwerp.

Tweede, het verdrag gaat inderdaad veel verder dan slechts een handelsverdrag. Ik heb het verdrag wél bestudeerd. De bijlage, die nu de indruk moet wekken dat er van verregaande militaire samenwerking (niet per se hetzelfde als garantie) en opmaat tot toetreding EU (verregaande harmonisatie) geen sprake is, is een lege huls.
Als wij een overeenkomst sluiten en ik ga daar later wat dingen aan toevoegen of van wegstrepen; is dat rechtsgeldig denk je? Of kun jij mij gewoon houden aan onze overeenkomst zoals afgesloten. Het is hoogstens een intentieverklaring.

"Terwijl geenstijl deze week nog zei dat het verdrag helemaal geen veiligheids (lees militairegaranries) biedt."
Deze zin zou ik graag een bron van zien vanwege de context. Het is mij kennelijk ontschoten.

Eigenlijk blijft van je betoog alleen je eerste zin overeind; of Rutte het wel of niet goed doet is inderdaad een persoonlijke mening.

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 09:51

Koonkluk Huis | 15-12-16 | 09:33
O wat zal ik blij zijn met een Nederlandse Fidel voor al als hij net zoveel voorspoed en weelde met zich meebrengt.
Ohw,. wacht,.. een dictator hebben we al nu moet hij enkel even aan de macht geholpen worden.

botbot | 15-12-16 | 09:48

Op naar 15 maart als we dat halen... Verhofstadt heeft zijn EU leger al in de steigers staan en het stokprikken tegen Poetin gaat vrolijk verder. Ik weet niet wat ze in Brussel verder nog van plan zijn maar ik weet wel op wie ik niet ga stemmen in maart. Hoe kun je nog rustig slapen als je voor een mooi baantje in Brussel dingen doet die het volk niet wil!

doskabouter | 15-12-16 | 09:47

Rutte is wat Batista was is Cuba: een trekpop van de EU. Helaas hebben wij geen Fidel Castro in ons parlement. En daarbuiten ook niet.

Rest In Privacy | 15-12-16 | 09:33

Gaan ze nu in Limburg een Amerikaanse opslagplaats neerzetten, zie Telegraaf.
Die oorlog moet en zal er komen, voor 20 januari.
gatito | 15-12-16 | 09:01v
,
Eén Tsar Bomba en heel Limburg + Gelderland + Overijssel: "tuuttuuttuut staan niet (meer) op de kaart". Dus wat willen ze nou met hun tankjes.
.
Wat Rutte betreft; die balanceert op een dun touwtje tussen de Brusselse Maffia en de nee-stemmers. Allemaal het *gevolg* van het verraad van Balkenende. Het enige doel zou moeten zijn: Nederland *uit* de EU. Zoals alleen de PVV dat in haar verkiezingsprogramma heeft staan.
Al het andere is dweilen met de kraan wagenwijd open.

Lupuslupus | 15-12-16 | 09:20

wat lullen sommige reaguurders dat PVV uit EU wil?
De laatste keer dat ik keek was het slechts "minder minder minder".

pvv.nl/index.php/visie.html
punt twee: .... Dus uit de EU

Gefeliciteerd Greet.

hallevvezool | 15-12-16 | 09:19

Trump en Putin zijn al oude vrienden, las ik en waren gisteren bij elkaar.
Europa gaat maar door op de oude voet, Amerika behagen.
Hou mijn hart vast, Voor je het weet een paar knallen en daar gaat Nederland.
En ergste , iedereen ziet hoop in Maart, nou de Russen hebben het gedaan en in Frankrijk ook.
Stemmen ongeldig .

gatito | 15-12-16 | 09:16

@atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 08:12
Dat is mogelijk, leg uit.

ratelaar | 15-12-16 | 09:16

@gatito | 15-12-16 | 09:01
De VS is duidelijk bezig om de Russische beer te irriteren.
En wie vangt de klappen als 'de beer' het zat is?
Juist!

necrosis | 15-12-16 | 09:07

Hoe mooi het initiatief van GeenPeil ook is, ik blijf PVV stemmen. Om versplintering te voorkomen en om eindelijk eens een vuist te maken met +40 zetels tegen deze leugenachtige Haagse kudtkliek.

Waakvlam | 15-12-16 | 09:03

Gisteren in DWDD die Twan, tranentrekend, de Russen hadden het gedaan, CIA was op onderzoek uit en hij wist het allemaal zeker, dit was de grootste hack ook gedaan door de Russen,,Wikileaks was allemaal door de Russen.
Beatrice de Graaf ernaast, de Russen , het was zelfs niet onmogelijk dat ze hier in Nederland het ook gaan doen en hadden zelfs het referendum geinfiltreerd.Russen en de Brexit.
Rook kwam uit mijn oren, propaganda zuchtte ik nog tegen mijn wederhelft.
Gaan ze nu in Limburg een Amerikaanse opslagplaats neerzetten, zie Telegraaf.
Die oorlog moet en zal er komen, voor 20 januari.

gatito | 15-12-16 | 09:01

@een_mike | 15-12-16 | 08:54
Rutte doet zijn best om elke Nederlander dat verdrag zó diep in hun reet te douwen, dat het nietje waarmee zijn 'memo' vastzit aan je huig blijft hangen.
Rutte is bij deze de meest waardeloze MinPres die Nederland ooit gekend heeft.

necrosis | 15-12-16 | 09:00

Het is wel heel simplistisch te stellen dat alleen Rutte hier verantwoordelijk voor is. De tweede kamer heeft de controlerende en corrigerende functie. Waar blijft deze correctie.

Upharsin | 15-12-16 | 09:00

muskie_ | 15-12-16 | 07:45
Ik vraag me al lang af wie het toch zijn, die Rutte stemmers. De mensen die achter hem blijven staan ondanks zijn liegen en bedriegen. Zelfs als het gaat over 298 doden. De man is totale leegte, maar verwoord zich zodanig dat een groot deel van het volk denkt dat hij vast wel iets zinnigs heeft gezegd. Ik ben zo benieuwd wie je bent muskie en waarom je Pinokkio in Unileverlekkerland denkt te moeten verdedigen.

metzonderzijwieltjes | 15-12-16 | 08:58

Volksverlakker Rutte. Voor de zoveelste keer legt het volk het af tegen de technocratie van de EU.

jochum1980 | 15-12-16 | 08:57

Nederland stemde tegen bij: Referendum over het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa.

Nederland stemde tegen bij: Nederlands referendum over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne

Nee ik ben een premier voor alle Nederlanders, aldus Rutte

Bentzat | 15-12-16 | 08:55

@hondsdolle baas | 15-12-16 | 08:47
Veel plezier op Fok!

necrosis | 15-12-16 | 08:54

Het memo-tje van Mark dat erbij komt benadrukt volgens Rutte alleen wat al niet in het verdrag stond. Dus het enige dat dat Rutte hier nu mee tegen de NEE stemmer zegt is: "Ik heb gelijk en jullie hebben NEE gestemd om de verkeerde redenen, ik zal het nog een keer uitleggen kinderen".

Alleen jammer dat in de memo alleen NEE-stemredenen zijn gekozen die Rutte goed uitkwamen, ik heb "Het verdrag gaat pas in als de Oekraïne niet meer in de top 5 van corrupte landen staat" er niet in zien staan.

Verder het windhanengedrag: Het is een handelsverdrag waar Nederland veel profijt van heeft, maar nu opeens is het vooral symbolisch belangrijk dat het doorgaat, nu duidelijk is dat het exportaandeel niet eens in procenten uit te drukken is, laat staan als je de nadelen van toekomstige kosten eraf trekt.

Het is "maar" een handelsverdrag, o nee, toch niet want anders zou de EU de landenstem niet eens nodig hebben, laat staan dat het in een referendum gevraagd kunnen worden.

Het gaat om het verdrag zelf, je moet niet NEE stemmen omdat je tegen de EU wil stemmen. Maar nu: je moet JA stemmen, niet om het verdrag zelf, maar om tegen Poetin stemmen. Alsof Poetin ook niet geprovoceerd wordt door juist JA te stemmen.

een_mike | 15-12-16 | 08:54

@hondsdolle baas | 15-12-16 | 08:47
Oh dus je was serieus met je verhaal over de Annex?

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 08:52

Blijkbaar denken ze bij GS dat je zit te trollen als je een andere mening verkondigd. Ben na dik 10 jaar reaguren een beetje klaar met GS. GP heeft jullie geen goed gedaan... jammer

hondsdolle baas | 15-12-16 | 08:47

Mooi,denkt Rutte,dit laatste dossiertje is ook gedekt. Kunnen we ook met de campagne gaan beginnen. Kiezersgeheugen is toch maar twee weken. Wie waren ook weer de opponenten? Ach,is dijkgraaf ook al in de politiek gekomen???

Rest In Privacy | 15-12-16 | 08:42

-weggejorist-

hallevvezool | 15-12-16 | 08:41

Ik heb van boosheid helemaal slecht geslapen.

nemoj me jebat | 15-12-16 | 08:33

En maar dat vingertje omhoog naar Poetin, Erdohitler en andere dictators. Want, Democratie, mensenrechten. Steek die vinger eens in je eigen oog, misschien wordt je wakker.. RUTTE!

opruimen | 15-12-16 | 08:30

Vanavond lekker champagne spuiten en feesten met mijn Oekraïense vrienden! Dankje Mark, Dank!

boomreactor | 15-12-16 | 08:27

Wat er zo moeilijk aan om het woordje "NEE" te snappen?

Voor-de-5e-keer | 15-12-16 | 08:19

Brutus Rutte, de grote leugenaar. Maar Markie, bedenk maar eens wat er van Brutus is geworden? Jij als geschiedenis-"kenner" hebt dat vast wel gelezen. Veel succes hoor maar mijn stem krijg je nooit meer!

LaatmaarLu? | 15-12-16 | 08:18

Ah. Hij heeft acteerlessen genomen. Na maart in GTST?

Ali Bi | 15-12-16 | 08:15

Een raadgevend referendum is een fopspeen, in NL in het bijzonder. Waarom? Check ff "how it is made", dan is het klip en klaar dat deze misleidende fopspeen het gevolg is van politiek bestuurlijke incompetentie en lafheid. Het begrip "polderen" is vaak niet meer dan een eufemistische dekmantel daarvoor. Van het poldertje dat raadgevend referendum heet, brak de dijk door.

Rutte c.s. had dus direct moeten reageren met een "leuk geprobeerd" landgenoten, maar jullie feestje gaat niet door. D.w.z., dan had hij ballen getoond maar die heeft hij niet. De selectieve verontwaardiging zou even heftig tegen de dijken hebben geklotst en daarmee zou de kous af zijn geweest.

Napoleon had een aardige doctrine ontwikkeld. Eén gericht salvo op de opstandige meute, levert minder doden en gewonden op, dan meerdere half gerichte salvo's.

Daar koos Rutte niet voor. Dat gaf Jan Roos met Geen Peil, boeren slim, de gelegenheid om met het symptoom, aan de haal te gaan. Over het oprechte democratisch gehalte van zijn "revolte" heb ik van meet af, mijn twijfels gehad om meerdere redenen.

Om te beginnen. In een domme poging om op voorhand het referendum de das om te dom, werd er een quotum gesteld. Dertig % opkomst anders was het referendum, los van de uitslag, niet geldig. Vervolgens werd met een scala aan gluiperige tegenwerkingen er van alles aan gedaan om te voorkomen dat die 30% zou worden gehaald. Dat werd het wel, met 32%. Dus maar 32% procent nam de moeite richting stembus te gaan. Dat is dus sowieso een verdomd klein deel van aantal stem gerechtigden dat de moeite nam om hun betrokkenheid bij of juist hun bezorgdheid over, de democratie, te tonen. Als er bijv. bij TK verkiezingen een opkomst van 40% wordt gehaald, spreekt men van een zeer lage opkomst. Kortom hoe representatief, hoe democratisch is de hele exercitie feitelijk in relatie tot het geringe opkomst percentage. Hoe democratisch is het enorme roep toeteren waarin om de drie woorden het woord democratie, klinkt? Niet meer dan dat natuurlijk. U kent het wel, naarmate een stelling in een discussie minder houdbaar blijkt, neemt het aantal decibellen waarmee het gelijk er van wordt verdedigt sterk toe, de stelling zelf blijft zwak.

Referenda worden minder gebruikt om een mening te geven over het onderwerp waarover het gaat, meer om lucht te geven aan andere zaken die de gemoederen bezig houden. De uitkomst van het Oekraïne referendum was, voorspelbaar, een stem tegen de EU. Dat kwam Rutte, maar ook het hele PvdA- D'66 smaldeel slecht uit. NL was op dat moment ook nog eens roerganger van de lekke rubberboot waarop de EU rond dobbert. Een en ander heeft dus geleid tot de spagaat waarin Rutte zichzelf heeft
gemanoeuvreerd. Beetje dom, zou je kunnen zeggen analoog aan een gelouterde uitspraak.

Jan Roos. Jan Roos deed mij tijdens de campagne teveel denken aan het type CPN agitators van weleer. Ik houd daar nou eenmaal niet van. Ik had veel meer waardering voor zijn werk dat hij voor Geen Stijl deed, zijn wekelijkse video clips. Zijn gesprekken op Hoog Niveau, vond ik al stukken minder, een veel te hoog open deuren intrappen gehalte.
Dat Jan Roos met de uitslag en de bekendheid die verwierf als campagne leider van Geen Peil in de knip in no time richting Haags pluche ging, verbaasde mij niet, het bevestigde wel mijn twijfels over de oprechtheid van zijn campagne.
Toen besloot Geen Peil dezelfde kant op te gaan, weliswaar als concurrent van Jan Roos' VNL. Wel o.l.v. een man die eerst elders was wezen shoppen voor Haags pluche, dat lukte hem mis en toen had hij GP, nog achter de hand. Ik verwacht dan ook dat GP straks zal blijken Geen Plaats in de TK.

Hoe dan ook nog meer versnippering op rechts. Dat is verdomde jammer. Het maakt de hele oproep tot meer directe invloed van de nu even "heilige" kiezer, tot een schijnheilige charade. Een charade die wel schadelijk is voor rechts NL. De andere charade, het politieke proces tegen Wilders beoogde hem te beschadigen en deels monddood te maken. Niks bleek te smerig. Van de gemanipuleerde aangiften farce, de valse "bewijsvoering" van een piegum van een van de overbodige MELKpunten voor discriminatie tot veel meer leugens. Het tegenovergestelde lijkt vooralsnog manifest en Wilders electoraal de wind nog meer in de zeilen te geven.

Kortom ik blijf tegen referenda zolang wij in meerderheid kiezen voor de vertegenwoordigende democratie ondanks al zijn feilen en falen. Als dat bestel niet zou deugen, moet je dat bestel aanpakken te beginnen met een ander type volksvertegenwoordigers, bij voorkeur van rechtse persuasie. Dat brengt misschien wat frisse lucht in de muffe stank van gesloten achter kamertjes. Niet met fopspenen, want wie aan een fopspeen lurkt, krijgt valse lucht binnen en gaat boertjes laten die ook nog eens stinken.

Hoe zou een "referendum" over minder- minder- minder, uitpakken denkt u?

Kortom wie zich oprecht zorgen maakt over het democratische gehalte van NL, over zowel de politiek als het gesundenes Volks Empfinden, heeft gelijk. Ik wacht met spanning op 15-03-2017. Kijken hoe gezond het er dan uitziet.

Met vriendelijke groet,
The Dying Dutchman.

h.a.k. blok | 15-12-16 | 08:14

@ratelaar | 15-12-16 | 08:03
Volgens mij haal jij een aantal dingen door elkaar.

atheïstisch stemvee | 15-12-16 | 08:12

@ratelaar | 15-12-16 | 08:03
Over militaire garanties gesproken:
www.telegraaf.nl/binnenland/27239931/_...

Het begint er op te lijken dat Europa langzaam maar zeker een oorlog tegemoet kan zien.

necrosis | 15-12-16 | 08:09

Het is wel apart dat hij het allemaal zo stiekem doet. Allemaal omdat als hij iets openbaar doet dat het het proces in de weg zit.
Nou misschien ligt het aan mij, maar in goede politiek moet het volk en/of volksvertegenwoordigers gewoon kunnen horen wat het plan is voordat het getekend gaat worden.
Ik zie het liefst een stemming in de kamer.
Maarja het enige wat er zal gebeuren is: tekenen > motie van wantrouwen > wss verkeerde persoon die m indient dus doen er een hoop niet mee > motie afgewezen.

IPNP | 15-12-16 | 08:06

-weggejorist-

ratelaar | 15-12-16 | 08:03

Het groter belang is, zijn eigen belang, er ligt waarschijnlijk een mooi duur betaald baantje in het verschiet in Brussel, mocht hij niet winnen in maart.

DeWaarheid69 | 15-12-16 | 07:55

Met verbijstering heb ik de reactie van Rutte vanmorgen op tv aangehoord. 'Soms moet ik een besluit nemen die een groter belang dient' oftewel 'naar het gepeupel en een democratische uitslag luister ik niet'.

Wat verschrikkelijk achterbaks en wat laat hij zich nemen door andere landen die hem bikkelhard hebben gezegd dat hij hoe dan ook met het verdrag moet instemmen.

Jarenlang ben ik voor de VVD geweest maar in maart met zekerheid niet meer

He? Ik hier | 15-12-16 | 07:46

-weggejorist-

muskie_ | 15-12-16 | 07:45

Wekkertje | 15-12-16 | 07:09
Ik denk niet dat UnileverRutte daar erg mee zit. Die heeft lang geleden al een regeling getroffen met Poro waardoor hij zijn schaapjes op het droge heeft. Ratificeren was zijn belofte.

metzonderzijwieltjes | 15-12-16 | 07:40

"Ik doe dit omdat het belangrijk is dat Europa een eenheid vormt Poetin".
Waarom is dat belangrijk? Als hij niet tekent, staan dan de Russische troepen aan de grens klaar om binnen te vallen? En zijn het niet de andere landen die de eenheid in gevaar brengen door Nederland onder druk te zetten?
Op korte termijn lijkt er eenheid te zijn, maar die is geforceerd en niet echt. De kloof tussen regenten en bevolking groeit. De veenbrand wakkert aan en dat is een veel groter gevaar voor de door Rutte gewenste eenheid.

Steinway | 15-12-16 | 07:37

Ik besef elke dag weer hoe totaal ongeschikt ik ben om politicus te kunnen zijn. Mijn god.

Infidel66 | 15-12-16 | 07:35

En ook voor deze schurk mag het Groene Zoodje in ere worden hersteld.

metzonderzijwieltjes | 15-12-16 | 07:23

Ik las een aantal reaguurders vooral de politieke behendigheid van Rutte te waarderen.
Inderdaad heeft hij het weer voor elkaar om als een ballerina iedereen te overtroeven.
De juridische trukendoos meegerekend.

Laat ik u zeggen wat ik daar van vind: het is dezelfde gênante bewondering in de collegetour voor het vakmanschap van Holleeder.

Rutte is een vakman maar het blijft een gênante vertoning op en over de rand van het recht en de rechtvaardigheid.

Dit soort machtsdenken gecombineerd met minachting en dedain, ik weet wel wat goed voor u is, is in de VS de oorzaak van het verlies van Hillary geweest.

ristretto | 15-12-16 | 07:19

@ mezelf Memek | 15-12-16 | 06:05

En dat diep schamen geldt ook voor alle PvdA stemmers, u weet wel die partij die de uitslag zou respecteren.
Verbaasd met hoeveel respect GS Didi uitzwaaide.......

Memek | 15-12-16 | 07:17

Hij zal zich voor zijn kop kunnen slaan omdat door zijn besluiteloosheid de beslissing nu vlak voor de verkiezingen valt. En dat moet een leider zijn ?

Wekkertje | 15-12-16 | 07:09

Ik ben misschien zelf wel de grootste PVV fan maar ik vind de PVV altijd masr stilletjes bij zulk soort onderwerpen. #raar. Is de PVV dan toch controles opposition?

DonBasco | 15-12-16 | 06:58

Want het was ons altijd al om de democratie te doen. First and foremost
precies het land heeft ons nodig en daarom PVV. Niet Roos, niet Dijkgraaf, niet Baudet of een andere splintergroepering, maak de PVV groot, kies Bosma of Agema (of Wildersma als het echt niet anders kan)!

bergsbeklimmer | 15-12-16 | 06:57

Het blijven roepen van: 17 maart is de afrekening is een mooi streven. Maar het zal slechts effect hebben wanneer vele VVD stemmers van 2013 daadwerkelijk inzien dat ze vreselijk stom zijn geweest en zich hebben laten verblinden door 1000 suffe euro's (bruto) verdeeld over 4 jaar (tel uit je winst).
Welnu dit leugenspelletje van Rutte is wat die stem voor die niet verkregen 1000 euro waard is gebleken.
VVD stemmers ga je diep schamen en denk nog eens goed na over je komende stemgedrag.
Rutte is een lul, VVD stemmers zijn mede schuldig.

Memek | 15-12-16 | 06:05

Zijn "we" nog een onafhankelijk land ?
Hebben "we" nog zeggenschap over Nederland.
Wordt de Nederlandse bevolking serieus genomen ?
Moet Nederland in Europa blijven ?
Nee , Nee , Nee en nog eens Nee.

alshetware | 15-12-16 | 05:28

-weggejorist-

speash | 15-12-16 | 05:15

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 01:02

Stuur eens als de gesmeerde bliksem door naar geenstijl!?! Alstublieft.

Topic van de eeuw!

Tuborg øl | 15-12-16 | 04:51

Laatste breaking News, Poetin blijkt een transgender alterego te hebben, en wel in de vorm van Melania (dat is de naam van de vrouw van de Don toch) Trump

Wholla de moeder

Hoog tijd voor nog 3 uurtjes slaap, voordat ik morgen weer naar mijn klant met een migranten achtergrond uit het land van wodka en spionnen mag, om weer een dag hard te werken voor de belasting dienst. Als ik hier nooit meer terug kom ben ik ontvoerd door de KGB.

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 04:03

WikiLeaks, die toevallig er voor verantwoordelijk zijn dat een paar jaar geleden diverse Europese parlementariërs er achter kwamen dat de Amerikaanse inlichtingendiensten hun gewoon nog steeds aan het afluisteren waren.

Datzelfde WikiLeaks waarvan stukken welke op die site hebben gestaan besproken zijn in debatten in de tweede kamer.

WikiLeaks, welke er als ik mij niet vergis er voor verantwoordelijk zijn dat wij van Gitmo weten.

Dat WikiLeaks is nu de Rusische geheime dienst of zo, de tandjes wat een gezwam.

Mathijs die verontwaardigd vast steld dat Trump en Poetin elkaar kennen. Wat wil je nou mathijs de globalist, zet jezelf toch niet zo voor lul. Willen jullie oorlog of zo, stelletje dwazen.
Je zal maar Nederlander met een Rusische migranten achtergrond zijn, dan kun je straks door dit soort gezwets je gaan verdedigen tegen verdenking van spionage.

En dat allemaal bij dezelfde Mathijs die geen enkele kritische vraag stelt over, of kanttekening plaatst bij al dat gelul van aspirant Denk politica Sylvana Simons, als de van internet hoax kuil naar internet hoax kuil struikelende, bewegende beelden uit haar duim zuigende beroepsgediskrimineerde ex vrouw van een kleding plantage eigenaar voor zijn neus zit.

Nee, heel geloofwaardig weer allemaal.

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 03:50

@Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 03:06
Bra-fucking-vo!

Alpengeist | 15-12-16 | 03:30

Och Jezus, de wereld draait door. Hahahahahahahahahahahahahaha pleur toch eens op Mathijs, dien McCain eens gewoon van repliek en zet daar als echt journalist de nuanceren dat Bush ook een moordenaar is tegenover, als we zo populistisch gaan lopen blaten als McCain doet. Objectiviteit totaal kwijt,

Iedereen die zuiver van gedrag is weet dat de Beeeeeeeeeehs-kut walgelijke kut opmerking van die heks van een Clinton de werkelijke fuck up der fuck ups was waar het kaartenhuis Clinton onderuit ging. Waar Trump graag vingert, stop die vieze predator van een Bill er graag een sigaartje in bij naïeve meisjes. Tip, frame Monica ook even als Rusische spion. Om het verhaal nog geloofwaardiger te maken, hahahahahaha stelletje sneu neuzen. Het rondneuken van man lief was snel vergeven en nu walgt moeder Hillary van Trump. Hypocriete pedante heks dat ze er is, maar dat zal wel mijn mening zijn omdat Poetin zijn spionnen mij gehypnotiseerd en geprogrammeerd hebben om dat te vinden.

Vraagje, of beter dringend verzoek aan Vladimir! Kun je je spionnen de opdracht geven om de hypnose te laten plaats vinden tijdens hét hebben van hete dampende versmeltende seks. Ik wil wel graag geneukt hebben als ik genaaid wordt, anders hypnotiseren jullie maar iemand anders.

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 03:06

En natuurlijk gaan mijn felicitaties uit naar Mark die hiermee weer laat zien wat een kundig en intelligent politicus hij is. Dit gezegd hebbende ook de constatering dat een succesvolle inzet voor 's landsbelang gepaard dient te gaan met leugens, achterbaksheid, valsheid, gespeelde interesse en regelrechte vuigheid - maar met een lach (Mark kent het spel als geen ander). En vanaf medio volgend jaar weer een nieuwe termijn als MP. Het kan niet op, want met de ekenemie gaat het ge-wel-dig. Ja toch!

Willibald von Klúúúk | 15-12-16 | 02:11

GeenPeil gaat netzo veel kontschappen als PowNed... Niet dus.

Hoe dan ook. Rutte krijgt mijn stem ook niet meer.

overVecht | 15-12-16 | 01:38

Volgens de PVDA zou het NEE = NEE zijn
wanneer Rutte morgen besluit dat het een paar kleine beetjes NEE en de rest allemaal JA, dan zouden we de PVDA er op moeten afrekenen en een kabinetscrisis moeten eisen :-)
Wederom de PvdA die op haar beloftes terugkeert en met een aanval van vergeetachtigheid achter Rutte aan hobbelt.

Berthe | 15-12-16 | 01:30

@Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 01:02

Het is zoals het is, gelul in de ruimte heb ik genoeg gehoord. Geert heeft inderdaad niet die Kwaliteiten die Pim had, heb ik trouwens nooit gezegd! Maar hij benoemt wel de punten die er toe doen, Amen, Sela!

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 01:16

Fortuyn had een groter probleem met de Moskee dan met de moslim.
Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 01:02
.
Noem even waar Wilders zegt tegen moslims te zijn. Hij is tegen de Islam/Koran, net zoals Fortuyn dat was. Ze richtten/richten zich namelijk bewust beiden niet op de persoon, maar juist op de ideologie.

Usuc | 15-12-16 | 01:11

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 01:02
Fortuyn stelde onomwonden, dat, ik citeer: "islam is een achterlijke cultuur" en "wat mij betreft komt er geen islamiet meer binnen".

de honden blaffen... | 15-12-16 | 01:09

de honden blaffen... | 15-12-16 | 01:04
Klopt. Maar coalitie waar ze niet an mee mogen doen vanwege te klein. Voor de NPO is dus die 100 miljoen hetzelfde als de 1000 euro van Rutte voor ons.

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 01:06

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:58
De PvdA heeft de NPO 100 miljoen euro beloofd.
Staat in het verkiezingsprogramma.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 01:04

Kloete, Kut was ik helemaal vergeten!
Zou het zo mogen zijn dat er een parlementaire vraag komt over ons spel in Indonesië doe ik daar graag een boekje over open, ongeacht mijn leeftijd, Koenders. Depok, Bandung, Tjibatung, etc. Nog Steeds heb ik de afslachtingen in Depok, Bogor, etc. plain on Paper. Kinderen die verkracht werden onder de ogen van hun ouders en daarna vermoord werden! komt dit ook voor in die commissie van U? De Bersiap tijd was niet zo gezellig met een kopje thee!

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 01:02

@Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 00:05

........ Hermes was en is nog steeds een Fortuyn liefhebbert en Geert benoemt de problemen zoals ze zijn.

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 00:32

Beste Hermes, als je een echte Fortuyn liefhebber bent begin je als het goed is ondertussen Wilders moe te worden. Geert is namelijk niet half de intellectueel die Fortuyn was, wat zeg ik, niet eens 1%

Fortuyn had een broertje dood aan zwakzinnig gelul, zoals bijvoorbeeld, over het verbieden van de Islam, die wist dat dat onhaalbaar en onwenselijk is. Fortuyn wilde criminele elementen die de Islam of beter de Koran gebruiken om hun in onze maatschappij niet als gangbaar geaccepteerd gedrag te vergoeilijken. De antisemiet, die wilde hij niet. Fortuyn had een groter probleem met de Moskee dan met de moslim. Geert loop alleen maar te gillen als een malle, maar dat is het dan wel zo'n beetje.

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 01:02

Nehemia | 15-12-16 | 00:53
De sancties tegen Rusland kosten het Nederlandse bedrijfsleven veel geld.
Dus de partijen die daar verantwoordelijk voor zijn veel stemmen.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 01:00

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:55
Het lijkt me zelfs dat de NPO en de dode bomen een zekere afstand aan het nemen zijn van de PvdA. De vraag is wie nou op het schild gehesen moet worden. GL of D66?

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:58

Moneytron | 15-12-16 | 00:47
Koenders vermeldde ook de grote belangen voor Nederland die op het spel stonden met dit verdrag. Iedereen aan tafel verzuimde te vragen wat die grote belangen waren, aangezien we nauwelijks handel drijven met Oekraïne. Dus spelen er op de achtergrond waarschijnlijk belangen van multinationals die in Oekraïne iets lucratiefs uit de grond willen halen. Of in de grond willen zaaien. Ik denk dan aan Shell/Exxon/Bayer/Monsanto. Allemaal bedrijven waar wij, het volk, niks mee opschieten. Maar eerst moet wel Oost-Oekraïne vrij gemaakt worden via militaire samenwerking. Ik zou zeggen, zet daar de Polen en Tjechen maar voor in.

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:56

JTKDM | 14-12-16 | 23:35
Stem jij maar fijn op een bende leugenaars.

Sovy | 15-12-16 | 00:56

nee stemmers zijn homohater, poetinvriendjes en dom, en trump ging noooooit winnen. en nu dat ondrzoek naar de delta tussen de boze purger en de politiek. wat een gaslichting. wat nou over de delta tussen de bedrogen burger en de corrupte, liegende, incompetente, verraders van politici. zo zou ik het onderzoek noemen.
en kappen met de npo en ook de commercielen, die zijn net zo manipulatief.

Kenneth Nietvatten | 15-12-16 | 00:56

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:47
En dat is nu precies wat de PvdA altijd hooghartig afgewezen heeft.
Onwaarschijnlijk dat de SP en GL daar nu intrappen.
De enige hoop die de PvdA nog kan koesteren is een media offensief van de publieke omroepen.
Dat overigens al in volle gang is maar niet meer lijkt te werken.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:55

Rutte gaat vanavond spruitjes en speklapjes eten bij zijn moeder, daarna zijn tandjes poetsen met Prodent extra white, een schone onderbroek aantrekken en lekker slapen in zijn eenpersoonsbedje.
Volgend jaar een belangrijke levensfase, hij gaat voor het eerst anaal gebeukt worden in een darkroom in Brussel.
Hij is bang maar ook nieuwsgierig.
In ieder geval dat baantje in Brussel is geregeld.
Tevreden slaapt hij in, morgen weer vroeg opstaan.
Niet vergeten de Nokia aan de oplader te leggen.

King of the Oneliner | 15-12-16 | 00:54

De honden blaffen.
Inderdaad. Die hertellingen van bepaalde Staten door Jill Stein georganiseerd waarschijnlijk in opdracht van Hillary boden geen soelaas en dat terwijl Jill Stein nog destijds had gewaarschuwd dat we met Hillary een Derde Wereldoorlog krijgen als ze los mag gaan. Nu krijgen de Russen weer de schuld terwijl de FBI het al gedebunked heeft net zoals Assange. Het lek - zowel de Podesta mails als de DNC mails komen van binnenuit. Nu proberen de Democraten en hun cronies de kiesmannen (electoral vote) te bewerken om op 19 december tegen Trump te stemmen. De kwade krachten binnen de CIA en andere globalisten trekken alle registers open. Het mag misschien een mirakel heten als Trump 20 januari wordt ingezworen. De Rusland kaart wordt ook voortdurend door Brussel tevoorschijn getoverd. Wat er ook speelt. We geven Rusland overal de schuld van en natuurlijk willen Duitsland en Frankrijk weer de sancties verlengen. Wat een peppi en kokkie circus is het toch.

Nehemia | 15-12-16 | 00:53

@boelshit | 14-12-16 | 21:04
De grootste pollfuck denkbaar is het negeren van een officieel referendum. Daarmee is Mark Rutte Koning Pollfuck.
Nondeju wat heeft hij het Nederlandse volk gefucked!
Tijd om hem terug te naaien. #15maart17

keestelpro | 15-12-16 | 00:51

"The first casualty when war comes is truth". Hiram W Johnson, staunchly isolationist senator for California, to the US Senate in 1917

Usuc | 15-12-16 | 00:49

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:40
Wie geen wisselgeld meer heeft kan niet betalen. En de PvdA is een armlastige en armetierige partij geworden. Ze kunnen alleen hopen op een fusie met SP en GL om nog wat leden aan zich te binden. Zelfde als de KVP die door zetelverlies wel moest destijds en instapte bij het CDA. Voor politieke partijen telt alleen de macht van het getal. Dan maar een paar jaar doorploeteren met verschillende bloedgroepen.

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:47

Ingewikkeld is het allemaal niet. Nee = Nee.

Echter wanneer de MP meent te moeten luisteren naar het volk maar tegelijkertijd binnen de EU niet buiten de boot wil vallen en toch een aanhangsel toevoegt waarom is dat nodig wanneer er geen sprake was in de overeenkomst van bijvoorbeeld militaire hulp en een opstap naar EU lidmaatschap?

Vanavond bij PAUW legde Koenders het uit. Omdat er veel mensen er erg bang voor zijn dat dit toch aan de orde komt hebben we een bijlage geformuleerd waar deze zaken expleciet in worden omschre3ven en uitgesloten. Echt nodig was dit niet want dit stond allemaal niet zo in de overeenkomst.

Welnu ik heb die gelezen en het stond er wel in, althans toch zeker in bewoordingen waarmee je altijd nog die kant uit kunt.
Als het zo duidelijk is zoals Rutte stelde dan zet je niet die vage alinea's erin over deze onderwerpen maar timmer je het dan al expliciet dicht.

En wanneer de andere landen zoals Polen dat ook vonden waarom moet Rutte dan maanden lang eea uitonderhandelen met al die landen. Als men hetzelfde wil en dat ook zo in een overeenkomst staat ben je klaar en kun je tekenen maar de onderhandelingen waren moeizaam OMDAT het er wel met die intenties ingezet was en oa Polen dat niet eruit wil hebben.

Overduidelijk dat Rutte erg grote fouten heeft gemaakt als PM. Vanaf dag één na het referendum had hij klare taal moeten spre3ken in de EU, hij ging onsamenhangend onderhandelen en de voorstanders binnen de EU van opstap naar EU voor Oekraïne, voor militaire hulp en samenwerking, voor visumvrij reizen, kregen de tijd om samen te overleggen en het hard te spelen. Rutte heeft te veel ruimte gegeven en het niet aangedurfd met de vuist op tafel te slaan.

De smoes was dat dan de anderen toch zouden tekenen zonder Nederland wat in feite volgens de statuten niet kan. CHANTAGE.
Rutte had onmiddellijk ertegenover moeten stellen dat indien de EU zich zo onbetrouwbaar gedraagt hij aan een Nexit gaat werken en zeker een Noordelijke euro. Opletten hoe snel men dan zeker in deze tijd toch bezinning was gekomen, echter Rutte heeft geen ballen.

Moneytron | 15-12-16 | 00:47

Dostranamus | 15-12-16 | 00:15
.
Balanceer zelf de verschillende nieuwsstromen. Kijk in plaats van een uur CNN per dag eens een half uur CNN en een half uur RT. Vroeger kon je alleen Nederland 1 en 2 kijken. Tegenwoordig is het geen excuus meer om eenzijdig geïnformeerd te worden. Zeker niet met internet erbij.

Usuc | 15-12-16 | 00:45

Verder kun je je afvragen in hoeverre het gegraai en de uitbuiterij door de bazen en de multinationals ten koste moeten gaan van het klootjesvolk. Wij hoeven hier toch geen Bangladeshe-toestanden of wel?
ProAsfalt | 14-12-16 | 22:59

Wat lees ik hier nu voor wereld schokkend nieuws, zijn er bazen aan het graaien! Waarom heeft u dat niet eerder verteld, voordat je het weet gaan die stukken tuig van de richel over tot tewerkstellings praktijken. Wellicht is het verstándig om te gaan mailen met een volksvertegenwoordiger van de PvdA, die komen namelijk op voor de rechten van de arbeiders, en dus voor uw rechten.

Ik heb begrepen dat u het beste met uw zorgen bij Jetta Kleinsma aan kan kloppen, die heeft werkgelegenheid in haar orderportefeuile. En die vrouw is een mensen mens in hart en nieren. Echt, zij vecht als een leeuwin voor de zwakkere in de samenleving, zoals u daar ook een van bent. Houd hoop, en laat Jetta voor u vechten voor een menswaardig en voldoening gevend leven.

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 00:42

Ik denk dat de Russen toch een klasse apart zijn in geopolitiek denken en handelen. Één jaar geleden lag Assad zowat op zijn rug, nu kan Oost Aleppo geruimd gaan worden. Een ongekende zegen. Ja zegt Koenders, maar daarmee verdwijnt het terrorisme niet. Nee natuurlijk niet, zolang Amerika, Saudi Arabië en Turkije geld blijven steken in deze Arabische Lente. Die was in Syrië net zo min een lente als op het Maidan in Kiev.
Regime change in Irak, Syrië, Oekraïne en Lybië is altijd het doel geweest

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:42

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:29
Wie breekt betaalt, luidt het aloude gezegde in den Haag.
Ze durven niet.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:40

Je ziet dat Mark er zelf niet in gelooft...

Alfredo1996 | 15-12-16 | 00:39

bakoenin | 14-12-16 | 23:25
.
Voor wie zelf zoekt is dit niets nieuws. Veel is er al lange tijd te vinden over de geplande Qatar-gasleiding, die Europa minder afhankelijk moet maken van Russisch gas. Het enige land op de route van de geplande Qatar-gasleiding dat pro-Russisch is,... is Syrië.
.
youtu.be/la2EegY365s?t=9m20s

Usuc | 15-12-16 | 00:39

Nehemia | 15-12-16 | 00:28
De MSM waren kort na de overwinning van Trump in complete shock.
Eerst was het de Boze Witte Man.
Toen werd Nepnieuws geopperd.
Maar nu zijn ze eruit, het zijn de Russen.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:34

@Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 00:05

Schiet nooit op de laatste achillespees van de tegenstander, maar op de middelste! Hij/Zei zou het kunnen keren. G.W kan in één minuut net die achillespees van politiek Nederland kunnen raken als hij vlak voor de verkiezingen zijn eigen partij opens stelt voor een open partij te zijn! Mocht het laatste niet het geval zijn, moet hij toch nog maar eens opnieuw naar Su Wu, Sun TZu kijken, en het mogen begrijpen. Na een verkeerde keuze van Wilders, is zijn movement gedoemd om te mislukken! Respect blijf ik houden voor Geert. Maar het Ultieme moment heeft hij dan laten liggen. M.a.w. Hij kan de boel beslechten voor Nederland, Hermes was en is nog steeds een Fortuyn liefhebbert en Geert benoemt de problemen zoals ze zijn.

Hermes Trismegistus | 15-12-16 | 00:32

Een voorschotje op 15 maart kan de PvdA nu al nemen. Gewoon Rutte laten barsten met zijn zwaar bevochten onderhandelingen en nee stemmen. Asscher moet voor de eerste keer Ballen tonen (en tevens voor de laatste keer)en nee stemmen voor het verdrag. Samsom is weg, Adje Kuiken die 4 jaar genegeerd is in de fractie met al haar collega's moeten nu hun eigen plan trekken. Leve Samsom. En meteen een streep zetten onder dit kabinet. Komen ze vermoedelijk na 15 maart op 13 zetels uit ipv 7.

Graaf van Egmont | 15-12-16 | 00:29

De honden blaffen 008
We zien in ieder geval dat steeds meer mensen ontwaken en de patronen beginnen te zien. Daarom wordt er nu in Europa en Amerika een full blown oorlog tegen onafhankelijk nieuws georchestreerd en worden ze valselijk weggezet als 'fake news'. Dat is de reden dat in Amerika nog slechts 32 procent de MSM min of meer gelooft en hun kijkcijfers of lezersbestanddeel het ravijn induiken. De gevestigde orde raakt in paniek en ze willen het liefst dat de hele wereld als verdoofde zombies zitten te Facebooken of naar de geestelijke MC Donalds tv zitten te turen. Houdt het plebs dom en onwetend. Koppel ze aan het infuus van hol, leeg en geestdodend vertier.
.
VerenigingVanDieven 014
Juist. Soros de Octopus. De grote sponsor achter dat geweldadige Black Lives Matter en geldschieter van de Clintons.

Nehemia | 15-12-16 | 00:28

TheEgg | 15-12-16 | 00:09
En dan te bedenken dat ze alle kanten op kunnen.
Sjonge, wat een verstand hebben sommige mensen toch.

botbot | 15-12-16 | 00:27

-weggejorist-

Jacktheflipper | 15-12-16 | 00:23

-weggejorist-

Jacktheflipper | 15-12-16 | 00:23

-weggejorist-

Jacktheflipper | 15-12-16 | 00:23

-weggejorist-

Jacktheflipper | 15-12-16 | 00:23

Tering, wat een smerige volksverlakker. Met z'n schijnheilige rotkop.

PG4161 | 15-12-16 | 00:16

Veel doet me denken aan wat de acteur Denzel Washington vertelde.
Hij zij dat als je niet naar de TV keek of geen kranten las je niet geïnformeerd wordt.
Maar kijk je wèl TV en lees je wèl kranten dan wordt je verkèèrd geïnformeerd.
Die man heeft het door.

Dostranamus | 15-12-16 | 00:15

oke, mijn stem hebben jullie binnen.Ik zou niet gaan stemmen, maar leugenaars als rutte, daar bouw je dus geen democratie mee, dus dan maar op een andere manier he?

Ben5570 | 15-12-16 | 00:14

@Nehemia | 14-12-16 | 23:43
Preach it brother! Pssst... "OctoSoros"...

VerenigingVanDieven | 15-12-16 | 00:14

ProAsfalt | 14-12-16 | 22:59
Het komt er dus gewoon op neer dat je zoals gewoonlijk maar wat roept zonder feiten kennis.

botbot | 15-12-16 | 00:13

Hij had gewoon nooit het resultaat zo serieus moeten nemen. Gewoon zeggen: het is en blijft raadgevend. Bedankt voor het advies, maar we doen het tóch. Hij heeft veel te veel toegegeven.

Verzuimer | 15-12-16 | 00:09

@bakoenin | 15-12-16 | 00:05
Wat bereft Syrië. Elke keer boehoehoe, 80000 vluchtelingen in Aleppo. Wat het staatsjournaal even vergeet te vermelden is dat 90% daarvan naar door het regeringsleger bezette gedeeltes vlucht.

TheEgg | 15-12-16 | 00:09

Nehemia | 14-12-16 | 23:43
Alleen die varkens in Animal farm schijnen nog een obstakel te vormen.

de honden blaffen... | 15-12-16 | 00:08

Ratificeren. Soms moet je wat doen voor het eigenbelang. Je moet je toekomst binnen de EU-baantjesmolen op een gegeven moment toch veilig stellen.

TheEgg | 15-12-16 | 00:06

De enige oplossing om van deze regenten en weglachende managers af te komen is te stemmen op 15 maart.
Wees wijs stem PVV, op naar Nexit, wees wijs stem PVV
braamstruik | 14-12-16 | 23:01

Toegegeven, ik heb het wellicht gemist want ik heb mijzelf gedwongen om de NPO te kijken. De NPO waar ik een totaal ongeloofwaardige Pipo, bij nieuwsuur, het hemeltergend irritante anti Poetin anti Rusland vehaal next level zie brengen, zonder dat de clown Twan Huys hem een stro breed in de weg legt. Sterker nog, die geeft de frame nog even extra power door net te doen alsof dat zwakzinnige gelul ergens op is gebaseerd. We moeten ons schijnt, nu zelf serieus zorgen gaan maken om Rusische spionnen, welke volgens Pipo van het duo Pipo en de Clown, niet onwaarschijnlijk reeds onder ons zijn. En Twan de Clown belt niet de ggz met de boodschap dat er een verwarde man in zijn studio zit, welke zo verward is dat hij paranoïde onzin uit kraamt. Denk (lees Erdogan) zit reeds in de tweede kamer, en de ambassade van Turkije NSB't reeds de gegevens van CDA christenen richting Adolf Tayyip Erdogan, onder de noemer Gulen volk. WikiLeaks of Assange of noem maar op hebben een paar jaar geleden onthuld dat Amerikaanse inlichtingen diensten Europese politici afluisterden. Maar Rusland is het enige echte gevaar, en er zijn zelfs reeds spionnen onder ons! Maar ik dwaal af,

Is team Geert niet een beetje stil op dit moment? Ik heb niet echt PVV oppositie waargenomen volgens mij. Omtzigt en die kale van de SP, dat was het wel zo'n beetje of zie ik dat verkeerd? Geert lijkt zijn rol te spelen, en die is regelmatig niet zo logisch. Zo konden van Dijk (PVV) en Omtzigt het in het fopdebat met Wiebes over het naaien van de belasting betalers door de belasting dienst nog heel goed met elkaar vinden. Maar dat vond dan ook in de achterkamertjes plaats. Is de PVV waargenomen als serieus in standje oppositie op dit dossier? Ik moet iig zoeken naar ze!

Dr.Tatta.Macamba | 15-12-16 | 00:05

Out, ik heb teveel gelezen de laatste maanden. We hebben te maken met tuig. Tuig wat geen seconde minder slaapt als ze levens van miljoenen mensen kunnen vernietigen om extra macht.
Dat zijn geen complot theorieën. Buiten de MSM om vertellen heel veel mensen een ander verhaal.
Ook de Syrische collega's waar ik mee werk. Die zijn niet gevlucht vanwege Assad. Die zijn gevlucht vanwege de terroristen van al Nusra.

bakoenin | 15-12-16 | 00:05

Muggenmepper | 14-12-16 | 23:41
Ja maar de schoften willen ook nog eens actief backdoors verspreiden omdat zoiets veiliger zou zijn voor ons.
Het is een grote leugen. Drie maanden voor de verkiezingen de economie weer sky high. Iedereen is weer rich en werk in overvloed. Toevallig werkt iemand die ik heel goed ken bij de schuldhulp verlening en daar komen heel andere cijfers naar voren.
Het is een grote leugen. Zoek eens naar Mable en haar contacten met Soros. Regime change. Om misselijk van te worden. Ga ondergronds want de repressie komt. En dat kost je je baan en je toekomst.

bakoenin | 14-12-16 | 23:57

@mezelf 23:48
Ik vergeet het sleutelwoord: raadgevend.

SyntaxError | 14-12-16 | 23:51

JTKDM | 14-12-16 | 23:35
Ja, ik ook, het schijnt dat als de VVD de grootste wordt iedereen geen €1000 krijgt, maar € 10.000.
Omdat het zo goed gaat.

de honden blaffen... | 14-12-16 | 23:49

Dat er ooit iemand een referendum zou organiseren was noot de bedoeling.
Tijdlijn:
Het was vanaf dag nul al duidelijk dat het gewoon door zou gaan ...

SyntaxError | 14-12-16 | 23:48

Herstel - gele is 'dat hele'.

Nehemia | 14-12-16 | 23:47

@en définitive | 14-12-16 | 23:12

In een tijd ver voor ons kwam Socrates een gezelschap tegen, en zei steeds, het klopt niet, het klopt niet. Op de vraag van het het hele gezelschap van wat er niet klopte zei hij eenvoudig "Niets klopt in het huidig bestaan" Terwijl hij dronken was en al vele veldslagen had meegemaakt vertelde hij waarom het niet klopte in het huidig bestaan! Vervolgens liet hij de hele revue passeren, Democratiën, Merocartische beginselen, etc. Op het eind van dit dit gesprek, vroeg hij alleen om een glaasje water! Moraal van dit verhaal? De mens wil alleen vrij zijn, een dak boven zijn hoofd hebben en bij gebrek aan steun van anderen hebbend zijn eigen leven leiden, ongeacht geopolitische doeleinden! Daar gaat het fout in de wereld, en Markje doet daar nog een schepje bovenop, wetende dat de mensen moegestreden zijn en er steeds meer van hun gevraagd wordt. Hermes ziet dit nl. niet meer zitten, gekonkel, gedraai, liegen en onderdrukken. Hermes is er klaar mee, Men wil ondergaan in die Kloot EU, dus gaat men onder in die kloot EU! Hermess werkte hard voor zijn geld pikt daar zijn vruchten van en Jullie doen het dan dan maar met Markje slaplul Rutte!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 23:46

Connect the dots. De puzzelstukjes grijpen steeds meer ineen. Mark Rutte heeft geen boodschap aan vrijheid en democratie. Onze corrupte kameleon. Onze schijnheilige salamander. Voor Rutte is onze stem niks meer dan een insect die hij met zijn gekatapulteerde plaktong van een plantenstengel plukt.
.
Rutte is een globalist - een marionet - een wegbereider - een nuttige idioot die meemarcheert op de tromroffels die naar een Europese Superstaat moeten leiden. Zij zal op haar beurt weer opgaan in een centraal geleide wereldregering die al flink in de steigers zit middels instituties als de VN en andere transatlantische/mondiale organisaties die met steeds meer kleefdraden de wereld overschieten. Ze hebben hun reclamefolders goed op orde verpakt in humanistisch cadeaupapier om daarmee haar ware bedoelingen te maskeren.
.
Een wereldmacht - een cashloze maatschappij - met totale controle en internetcensuur. Nationale sentimenten moeten uitgedoofd. Alles moet één homogene grauwe massa worden te bereiken door doelbewuste kruisbestuiving. Allemaal de etnische blender in zodat uiteindelijk niemand meer zijn of haar land zal herkennen en geen vuist meer kan maken om op te staan tegen elementen die boven hun staan.
.
Dat is exact wat er gaande is. Deze Brutusdolk van Rutte benadrukt dat. Het is meer dan een klein stapje. Ordo ab chao. De Nieuwe Wereldorde. Niet voor niks kregen de Bushes, de Clintons, de Obama Administration, Henry Kissinger, al die neocons en democons of 'liberal hawks' en al die anderen een stijfje of harde tepeltjes van deze in aanbouw zijnde agenda 21. Dit is exact de reden waarom de Internationale 'correcte' gemeenschap vol op het orgel tegen 'lastige' horzels als Poetin, Trump, Le Penn, Farrage en Wilders. Ze worden niet voor niks van alle kanten gedemoniseerd. Alle krachten proberen zelfs te verhinderen dat Donald 20 januari ingezworen wordt. Hij en anderen versperren de weg van de globalisten. Buigen niet als een knipmes voor George Soros de Kraken cum suis. Niet voor niks is gele Wikileaks tegen Hillary zo goed als doodgezwegen. Niet voor niks wordt er een hetze gevoerd tegen onafhankelijk nieuws en worden zij beschuldigd van fake nieuws terwijl dat juist het instrumentarium is van vele mainstreammedia kanalen. Straks hebben we in Europa een Ministerie van Waarheid. 1984 en the Animal Farm van George Orwell komen alras dichterbij. Rutte zal Juncker - het Brusselse rumreptiel altijd ter wille zijn net als Angela Merkel die al bij het meest minimale spoortje van verzet een 'gagball' in Mark zijn mond duwt. Dat deze hogepriester van de VVD daarmee ook de rest van de Nederlandse bevolking flagelleert zal hem aan zijn reet oxideren.

Nehemia | 14-12-16 | 23:43

@bakoenin | 14-12-16 | 23:25:
De waarheid die lees je niet in de krant of op het journaal. Leve het internet!

Muggenmepper | 14-12-16 | 23:41

GTST lol = GSTV

XaleX_2 | 14-12-16 | 23:41

de honden blaffen... | 14-12-16 | 23:35
Niet alleen volgens Assad.
Oh ja er ging ook nog wat naar the white helmets.
Blackwater met een sprenkeltje rozennwater.

bakoenin | 14-12-16 | 23:41

En de vraag of de rechterlijke macht in Nederland nog onafhankelijk is, of volgens de EU doctrine rechtspreekt, zie deze zeer dubieuze uitspraak:http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/article/detail/4433969/2016/12/14/Museum-moet-Krimgoud-aan-Oekraine-geven.dhtml

de honden blaffen... | 14-12-16 | 23:41

Theo Hiddema, daar moeten jullie eens een intervieuw mee proberen te regelen.
Dr.Tatta.Macamba | 14-12-16 | 23:34

GTST Wintergasten op zondagavond met Hiddema. Goed plan :>

XaleX_2 | 14-12-16 | 23:41

Bert had het ook over de enorme handelsbelangen die NL had in de Oekraïne. Jammer dat Pauw niet effe doorvroeg.

wapster | 14-12-16 | 23:39

Bert Flapdrol zojuist bij Pauw:
BF: ach, dat A4-tje met flauwekul, dat is een herbevestiging van zaken die helemaal niet in het contract stonden.
JP: maar waar over zijn jullie dan zo geweldig hard aan het onderhandelen?
BF: uhhh

wapster | 14-12-16 | 23:37

Hee, op dit moment fileert Jeroen Pauw Bertje Koenders over het konkelen rond het Oekraïne referendum.
Afwijzen is meest democratisch.
Hoezo moet er nu wat in over geen lidmaatschap, en over geen militaire toestanden? Dat was toch niet aan de orde? Waarom nu er wel in?

Uitstekende opmerkingen. Jeroen!

Pauw wordt hier nog wel eens verguisd. Hij laat ook nog wel eens wat liggen tov deugmensen, hij is niet heel goed met gewone mensen, maar hij weet toch echt wel regelmatig een spijker op zijn kop te slaan.

Nuuk | 14-12-16 | 23:36

En wat Rutte betreft: dom, dom, dom.
Hij had de geschiedenis in kunnen gaan als een held.
Nu gaat hij de boekjes in als de man zonder ruggengraat die Nederland verder richting afgrond liet duwen.
Voor wat? Chocola? Chantage? Een leuk baantje in Brussel?
Want banden aangaan met zo'n corrupt land, daar is geen reden voor te verzinnen.
Fijn, man.
Oh, wat ben ik boos!
(Heb al gedoneerd, en ben al lid)

nemoj me jebat | 14-12-16 | 23:36

bakoenin | 14-12-16 | 23:25
Volgens Assad ging de enige westerse hulp die Syrië ontving, naar de terroristen.

de honden blaffen... | 14-12-16 | 23:35

Toch nog netjes opgelost. Ik ga maar eens VVD stemmen in maart. Hetzij om de scherpe kantjes van een samenwerkingsverband met de PVV af te halen, hetzij om de alles-behalve-de-PVV-coalitie nog een beetje naar rechts te trekken. Dat zullen meer mensen gaan doen dan de doorsnee reaguurder lief is.

JTKDM | 14-12-16 | 23:35

"een linkje naar GeenPeil"

De politieke partij waar we niet om gevraagd hebben. We wilden flyers met 'stem niet op de democratie hatende politieke partijen die het referendum hebben verneukt'. In plaats daarvan gaan we waarschijnlijk flyers en banners te zien krijgen met 'Stem op Geenpeil, stempt op jezeluf'.

Dat gezegd hebbende, als je even met helikopterview over de geschiedenis sinds zo'n beetje het begin van de economische crisis vliegt dan zie je dat de politiek zich steeds meer repressief en opzichtiger tegen de wil van het volk opstelt. Je ziet dat ze (de gevestigde politiek met alle handen op 1 buik) niet het volk dienen, maar het totalitaire systeem waar we in leven.

Je ziet de onvrede onder het volk groeien en als gevolg steken er steeds meer nieuwe politieke partijen en bewegingen de kop op. Allemaal gevoed door de valse intenties van de huidige politieke orde die lak hebben aan ware democratie, maar de democratie misbruiken om het volk in het gareel te houden ten behoeve van het zieke onhoudbare systeem waar we in moeten leven.

Die politieke orde wil nu dus heel graag de kiesdrempel verhogen naar 7 zetels. Laag genoeg voor de gevestigde orde om zichzelf aan de macht te houden en hoog genoeg om opkomende politieke tegenstand in de kiem te smoren. En zo willen ze dus nu ook de referendumwet aanpassen, omdat de democratie zoals zij het uitvoeren niet bedoelt is als ware democratie, maar als een misleiding om het volk mak en slaafs te houden aan het systeem.

Trap er niet in.

XaleX_2 | 14-12-16 | 23:34

Theo Hiddema, daar moeten jullie eens een intervieuw mee proberen te regelen. De vraag gaat zijn of hij het gaat willen doen, want de PVV behandeling ligt op de loer. En vergis je niet, de staat der Nederlande heeft een staatskas zonder bodem. Genoeg geld voor meer, meer, meer juridische experts tegen de democratie.

Wholla de moeder

Dr.Tatta.Macamba | 14-12-16 | 23:34

Dit is het einde. Ik raad iedereen aan om anoniem op het internet te reageren en alle sporen die wijzen naar je zelf uit te wissen.
In Italië rammen de Eurofacisten er nog even een kieswet door zodat een oppositie geen kans meer maakt. In Frankrijk blijft de noodtoestand van kracht. De volledige MSM gaat mataglap op Syrië en Aleppo waar Al Qaida schoften 250 duizend mensen als schild gebruikten. Soros steunt wereldwijd talloze NGO's om maar regime change te bereiken.
We zijn in oorlog.
En die oorlog stopt niet als we gewonnen hebben op 15 maart. Die stopt pas als we de fascistische EU vernietigd hebben.
Kosovo, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië. Oekraïne, miljoenen doden vanwege regime change en de doctrine van van de NGO's betaald door Soros en de EU.
Trap er niet in.
Hier een Canadese journaliste die vertelt wat er werkelijk gebeurd in Syrië.
Dit krijg je niet geplaatst op Joop/Volkskrant/NRC/
www.youtube.com/watch?v=TjHniRRgOao

bakoenin | 14-12-16 | 23:25

Volgende poging mijnerzijds,

Zo maar eens even een paar hersen scheten die uit m'n brein floepen. Stel nou dat alles wat Rutte zegt klopt, dan is er een nieuw uitgangspunt om toch eens te gaan beschouwen als maatschappij. Als drie kwart van de kamer er geen reet van snapt, is het politieke systeem dan niet gewoon veelste ingewikkeld geworden. En wordt het dan alleen al om die reden niet eens tijd voor iets minder, minder, minder EU.
Die shit is te moeilijk man, je weet toch.

Wat lijkt Geert weer opvallend stil trouwens, gaat het soms boven zijn pet dit? Jongens en meisjes letten we even op! Lijkt een beetje patroon in te zitten bij vriend Geert, zal z'n VVD achtergrond wel zijn.

Niet dat Mark gelijk heeft natuurlijk, regels toevoegen zonder daar een handtekening van alle partijen achter te zetten als zijnde geldend ipv in contract overeengekomen zaken (het verdrag en zijn miljarden verwijzingen naar whereverthefuck), terwijl het verwijderen van de regels de afspraken gewoon wel rechtsgeldig maken, slaat helemaal nergens op. En elke parlementariër die zich laat wijs maken, moet lekker van z'n wachtgeld gaan genieten en heel snel plaats maken voor mensen die capabel genoeg zijn om de materie te snappen.

Pechtold bijvoorbeeld, die eerst met z'n broek op z'n enkels stond toen hij voor lul ging over de inhoud van het verdrag. Wat waren wij toch te simpel om die moeilijke verdragen te begrijpen, maar wat stond meneer met een mond vol tanden toen de kritische journalistiek met lastige vragen kwamen, en bleek dat meneer de inhoud helemaal niet kende. Dan gebruikt hij de uitslag van het referendum ook nog eens even om via achterkamertjes politiek, wat opgeld voor elkaar te boksen met zijn nep ultimatum van begin November. En dat terwijl die geniale wijsheer ons dit in November al uit had kunnen leggen, deze zijn volksvertegenwoordigers rol ernstig serieus nemende rots van integriteit in een guur rechts populistische branding. De werkelijkheid heeft vandaag geleerd dat hij er zelf, in october of zo, nog geeft reet van begreep. En in tegenstelling tot Sylvana-ik zuig die shit uit mijn duim-Simons, heb ik hier wel echt bestaand, bewegend beeld van gezien. Nog bedankt daarvoor Jan Roos, maar stop nu aub met denken dat jouw rol groter kan zijn.

Wellicht eens tijd voor een gesprek Bart?

Volgens mij valt er al vrij veel juridische munitie te lezen in de panelen, en volgens mij heb ik nu al een paar keer gezegd dat er genoeg kennis zit hier in de panelen.

Dr.Tatta.Macamba | 14-12-16 | 23:25

en définitive | 14-12-16 | 23:18
Er zijn wel wat overeenkomsten

HistoryTeacher | 14-12-16 | 23:24

Rutte gaat de geschiedenis in als onze eigen Ephialtes met zijn geitenpaadje.

HistoryTeacher | 14-12-16 | 23:15

Ooit kwam er na 6 maart een overzicht met stemgedrag tevoorschijn(ja, linkje niet opgeslagen. Domdomdom) hoe er was gestemd in gemeentehuizen. Wat mij toentertijd opviel was dat er vrnl 'voor'uit voortkwam. Deze verhouding van voorstemmers week significant af van overige stemlokalen. Opvallend?, ja.

en définitive | 14-12-16 | 23:12

En wat vinden we het erg met z'n allen...

diederik12345 | 14-12-16 | 23:10

Rutte: "Willen jullie meer of meer corrupt nazi tuig uit Oekraine? Dan gaan we dat regelen".

D.A.A.R. | 14-12-16 | 23:07

McKtoom | 14-12-16 | 22:59
.
Niet werken kost de mensen zelf geld. Wat meer effect zou hebben bij de uiteindelijke machthebbers en er zelf nog beter van te worden ook:
.
- Zet de rest van december je cv op de vorst-stand, (gasbaten, multinationals)
- ga met de fiets ipv auto/trein, (brandstof accijns, btw, multinationals)
- koop je boodschappen bij lokale ondernemers (ipv multinationals)
- stop met roken (accijns, btw, multinationals)
- drink even geen alcohol (accijns, btw, multinationals)
- etc.

Usuc | 14-12-16 | 23:07

OVEJA Negra kan het Typen beïnvloeden! Maar mensen lijden onder woordblindheid, dus zal dat dan wel weer goed komen.

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 23:06

De stemmen van de VVD ongeldig verklaren,wie een landsverrader steunt,moet voor het gerecht,met de landsverrader.

rexm | 14-12-16 | 23:05

Het levert Rutte geen stemmen op, maar wel een baan in Brussel. ... waar zou hij voor gaan?
Voor het Nederlandse volk of voor Hemzelf.
Wees wijs stem PVV!

braamstruik | 14-12-16 | 23:04

Om moedeloos van te worden.

PeterSimons | 14-12-16 | 23:02

YEs, het grote Oekraïne debat! Het overgrote deel van den Nederlanders vond het niet nodig om met hun luie reet uit die stoel te komen, Hermes dus wel. Hermes zei Neen tegen de mensen die hij tegenkwam en vroegen wat hij gestemd had. De vraag was echter eenvoudig, wilt U koffie met of zonder suiker? Nee a.u.b. zonder suiker, de mensen begrepen het en gaven mij koffie zonder suiker. Of die suiker nu van Riet, Palm of Gemodificeerde suikers waren boeide Hermes niet. Hij wilde gewoon Koffie zonder suiker. Indien Markje Rutte dit eenvoudig Nederlands begrijpend kan lezen, snapt hij niets van een gewone bevolkingsgroep. Aangezien Hermes om de een of andere reden een 54K per jaar met niet doen binnenhaalt zonder crimineel te wezen dtaat buiten kijf. Het Punt is gewoon U vraagt wij beantwoorden die vraag als volk.Uit. U als vertegenwoordigers van dit volk heeft het uit te voeren, gaat U ermee draaien en waaien komt U uw zelf tegen Dit associatieverdrag gaat ons (het volk) definitief de nek omdraaien!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 23:02

De enige oplossing om van deze regenten en weglachende managers af te komen is te stemmen op 15 maart.

Wees wijs stem PVV, op naar Nexit, wees wijs stem PVV

braamstruik | 14-12-16 | 23:01

bisbisbis | 14-12-16 | 22:56
.
Het malieveld is zo 20e eeuw. De politiek zal waarschijnlijk ook nog steeds kijken naar (het uitblijven van) de activiteit op het malieveld. Daarom zien ze de uitslag van maart 2017 ook niet aankomen. Net als Brexit, net als Trump, en net als vele andere verkiezingen in EU-landen komend jaar.

Usuc | 14-12-16 | 23:00

Hoog tijd dat we dit land eens platleggen, 2 dagen niemand aan het werk, ziekgemeld. Ziek van deze politiek.

Ik weet 't, lukt niet, bejaarden, gehandicapten hebben hulp nodig, maar we kunnen toch iets doen, om dit klotebeleid te laten kraken waar 't pijn doet?

McKtoom | 14-12-16 | 22:59

@de honden blaffen... | 14-12-16 | 22:55
Juist. Daarnaast lijkt mij dan de referendumwet een handvat hoe te handelen. Heeft de PvdA nagelaten.

en définitive | 14-12-16 | 22:59

@botbot | 14-12-16 | 22:35
Het is nog maar de vraag wat multinationals bijdragen daar zij bijna allemaal top secret belastingovereenkomsten hebben gesloten met de belastingdienst.

Verder kun je je afvragen in hoeverre het gegraai en de uitbuiterij door de bazen en de multinationals ten koste moeten gaan van het klootjesvolk. Wij hoeven hier toch geen Bangladeshe-toestanden of wel?

ProAsfalt | 14-12-16 | 22:59

Bij Rutte passen slechts 3 woorden: Liegen, loog, gelachen.

Endoxa | 14-12-16 | 22:57

zbb | 14-12-16 | 22:52
.
Ik vind je nopg behoorlijk positief als je het hebt over "afglijden naar het Oekraïne-niveau". Je suggereert daarmee dat wij nog wel democratisch bestuurd worden.

Usuc | 14-12-16 | 22:57

@en définitive | 14-12-16 | 22:29
Bij één keer (onverwachts) kun je het de kiezer niet kwalijk nemen echter het gebeurt elke keer dan is het de kiezer wel kwalijk te nemen.

ProAsfalt | 14-12-16 | 22:56

Even eerlijk, beste mensen: is er iemand onder u die dit niet alláng zag aankomen?
-
En wanneer hebt u massaal op het Malieveld gestaan?
-
Precies.
-
En dat weet Rutte dus ook.

bisbisbis | 14-12-16 | 22:56

en définitive | 14-12-16 | 22:46
Politiek, respecteren is iets anders dan accepteren.

de honden blaffen... | 14-12-16 | 22:55

@Usuc | 14-12-16 | 22:49
Poeh, pak van m'n hart, deze opbeurende woorden.

en définitive | 14-12-16 | 22:53

Zelfs nog voor dat ik NEE had gestemd, wist ik al dat een verloren stem zou zijn. Desalniettemin toch een lollig roze middelvinger projectje geweest destijds. Net zoals je er donder op kan zeggen dat er nog een poging tot 187 op Greet gaat plaatsvinden binnen niet afzienbare tijd. Hij wordt al tig jaar beveiligd en raakt steeds populairder. Zie hoe het verging met Pin, Theo en de wegverketterde Liaan Hersi Bami. Of een Ebru voor die matter. Nee, ik zie Geert de 20 jaar beveiliging niet vol maken. Hoe triest dat ook mag zijn. Wij zijn een enge samenleving.

Nanker Phelge | 14-12-16 | 22:52

Orakel1958 | 14-12-16 | 21:09
.
Dan houden wij op hun kaas te eten. We importeren jaarlijks voor circa 450 miljoen aan kaasproducten uit Duitsland. Doe niet zo naïef om te denken dat we op wereldniveau dé kaasproducent zouden zijn. We staan er wellicht om bekend, maar het gros van de kaas komt toch echt elders weg.

Usuc | 14-12-16 | 22:52

Usuc | 14-12-16 | 22:40
Dat is daar wel zo, maar ik ben nog altijd zo optimistisch te geloven, dat we hier in tegenstelling uit deze fouten kunnen leren en er naar handelen. We glijden snel af naar het Oekraïne-niveau en als er nu niet snel iets gedaan wordt, kunnen we binnen korte tijd niet eens meer terug zonder een werkelijke gewelddadige opstand.

zbb | 14-12-16 | 22:52

Ik ben nu in de VS, en hier wordt volgende maand Trump president. Wat ik van alle kanten hoor is het gebrek aan vertrouwen in de politiek. Ook is het duidelijk waarom dat vertrouwen weg is. Het komt door hetzelfde soort gerommel dat we hier zien.

Politiek gerommel is niet zonder gevolgen. Het is gevaarlijk. Hier het heeft Trump, Brexit en eigenlijk ook het Oekraine referendum opgeleverd. Rutte's gerommel kan zeer kwade gevolgen hebben. Riskant spel en dus niet erg professioneel.

Munchhausen | 14-12-16 | 22:51

@Langshetrandje | 14-12-16 | 22:47
Niet dat-ie geen gedoogsteun voor z'n dictatoriaaltje spelen kreeg van Maij n Verhoeven toch?

en définitive | 14-12-16 | 22:51

en définitive | 14-12-16 | 22:43
.
Niets is onomkeerbaar. Elk akkoord kan ongedaan gemaakt worden. Kost geld en tijd, maar niets is onomkeerbaar. Ook de EU of euro niet.

Usuc | 14-12-16 | 22:49

Als een elegante balletdanser heeft Rutte ook deze dans weer zeer eenvoudig en overtuigend gewonnen. Pracht politiek voor hen die afstand hebben.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 22:47

@Usuc | 14-12-16 | 22:35
Die meerderheid hè, die kan niet bestaan met steun van de PvdA. Samsom toentertijd heeft zich hierover uitgesproken.'wij zullen de uitslag respecteren' maarja, dat was toen...

en définitive | 14-12-16 | 22:46

Dat Rutte ging tekenen, was al duidelijk toen hij naast Porosjenko stond, die vertelde dat de Nederlanders konden zeggen wat ze wilden, maar dat het verdrag toch door zou gaan. En Rutte stond er naast en keek maar een beetje dom. Zo zie je, NL wordt nu al geregeerd door brutale korrupten uit een derde-wereldland. Nu nog wat meer Afrikanen en Midden-Oostiërs importeren en dan zijn we er eindelijk.

zbb | 14-12-16 | 22:46

Buitengewoon beschamend, Rutte, dat wordt geen Rutte III. Erg domme zet, zelfs mijn ouders zijn boos, en die hebben je steeds door dik dun, trachten te verdedigen en recht te praten. Je hebt net bewezen, dat het echt zo erg is in Nederland, bedankt, scheelt veel discussie voor mij.

corbiere | 14-12-16 | 22:44

@Usuc | 14-12-16 | 22:32 Sowieso, geen twijfel over mogelijk.
Maar nu het volgende: als er dan tijdens een regeerperiode door de coalitie een plots opdoemende wet (lees:-akkoord) wordt doorgedrukt en tegelijkertijd de kiezer wordt bedrogen, dan is het lastig eieren eten. Te meer wanneer blijkt dat zo'n -akkoord niet meer ongedaan kan worden gemaakt door een volgende coalitie.

en définitive | 14-12-16 | 22:43

Deze ellende ligt niet aan Mark Rutte. Deze ellende wordt ons opgelegd door de ziekte die EU heet. We zitten aan alle kanten klem. De EU verlaten gaat ook niet want dan houden de moffen op om onze kaas te vreten. Heel hard blijven roepen wat er fout is.
Orakel1958 | 14-12-16 | 21:09

Helemaal fout. Nederland heeft het recht om te veto-en en Mark Rutte weigert daar ondanks een mandaat van de kiezer, om hier gebruik van te maken. 100% eigen keus dus. Maart komt eraan.

accijnstoerist | 14-12-16 | 22:41

Dickk | 14-12-16 | 22:36
Geenstijl = Geenpeil. Vorm Uw eigen mening, komt het in de richting van ... kiest u dat!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 22:41

zbb | 14-12-16 | 22:38
.
Het effect op de mate van democratie zal hetzelfde zijn. Die is immers in de Oekraïne ook niet veranderd.

Usuc | 14-12-16 | 22:40

Dickk | 14-12-16 | 22:36
.
Doe dan desnoods beiden. Ofwel stem PVV en wordt lid van GP om via de zogenoemde polls invloed te hebben op hun standpunt.

Usuc | 14-12-16 | 22:39

Waarom doen we hier niet datzelfde, wat ze in de Oekraïne op het Maidanplein deden: ze in hun kraag pakken en er fysiek uitgooien? Dan hebben we toch morgen Verhofstadt en van Baalen in het Binnenhof staan roepen: "We have won"? Demokratie bestaat er nu in NL net zo min als in de Oekraïne vóór de Maidanprotesten; corrupte baantjesjagerij, zelfverrijking en alles in het geniep doen om het onbenullige volk maar te ignoreren. Het verschil met de Nederlanders is alleen, dat de Oekraïners het lef en voldoende character hadden om er iets aan te doen.

zbb | 14-12-16 | 22:38

Zojuist aangemeld als lid van GeenPeil. Ik twijfel echter nog wel of ik ook daadwerkelijk op GP ga stemmen. Ik wil immers rechts stemmen maar met een stem op GP ben ik daar niet van verzekerd...

Maar voor €12 wil ik niet buiten de pot pissen bij dit mooie experiment...

Dickk | 14-12-16 | 22:36

ProAsfalt | 14-12-16 | 22:25
En voor hoeveel procent dragen de multinationals en kapitalisten in onze schatkist bij.
Een goede reden om ze het werken hier onmogelijk te maken en ze het land uit te pesten.
Man,man,man.

botbot | 14-12-16 | 22:35

en définitive | 14-12-16 | 22:31
.
En de tijd die hij extra krijgt wordt hem kennelijk gegund door de meerderheid van de 2e kamer.

Usuc | 14-12-16 | 22:35

@en définitive | 14-12-16 | 22:22

Ze hebben er de ballen niet voor, zoals een Iraanse ooit tegen mij zei, Het gaat niet om het hoofd, maar om de ballen die een vent heeft. En aangezien niemand in de huidige EU politiek gezien ballen heeft blijft het dus een keuze tussen MCleans en Andere Minderwaardige producten. EU genaamd!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 22:35

en définitive | 14-12-16 | 22:29
.
Als er te veel vanaf wordt geweken dan kun je in ieder geval stellen dat ze allerminst betrouwbaar zijn. Het volk zou dus niet meer moeten stemmen op bijvoorbeeld VVD, PvdA, CDA of D66.

Usuc | 14-12-16 | 22:32

@Usuc | 14-12-16 | 22:26
Tel daarbij op art11 lid2 referendumwet. Niet geheel onbelangrijk.

en définitive | 14-12-16 | 22:31

A.S. Perien | 14-12-16 | 22:27
.
"Even de polls checken,... Momenteel zijn we tegen."

Usuc | 14-12-16 | 22:30


Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:13Passief gedrag, verlammend ongeloof en besef nadat het te laat is, is genoeg.
Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:13

Mijn kolonel u heeft alle gelijk van de wereld, dat passieve gedrag is verlammend.
Ik heb hier op dit blog vaak mijn verbazing geuit van de straten en pleinen die in Nederland leeg blijven wat er ook besloten en/of opgelegd wordt door de politiek. Had wat vetrouwen toen er voorgesteld werd om iets te organiseren op of rond 20 september (of oktober) maar dat initiatief is blijkbaar doodgebloed. Ik was er graag voor naar Nederland gekomen, ondanks mijn inzet voor "Nuit Debout". Graag had ik iets vergelijkbaars in Nederland gezien. Maar helaas vallen er veel woorden maar weinig daden. Dat is het verschil met Frankrijk. "De straat op" werpt meer vruchten af dan passief te reaguren of te veronderstellen dat het in maart allemaal wel goed komt, de afrekening die entlösung van de politiek.
Voordat men in Nederland het Poldermodel ontworpen/uitgevonden had, was men nog enigszins bereid om de straat op te gaan om eisen/ongenoegen wat kracht bij te zetten. Nu ontbreekt elke impuls om tot aktie over te gaan en daar profiteert de politiek mateloos van. Ik heb ook weinig vertrouwen dat er iets wezenlijks zal veranderen in deze passieve houding van Nederlanders, jammer genoeg. Ikzelf blijf mij bezighouden met "Nuit Debout" en wacht april af. Het Franse volk is ook nog niet klaar met hun politieke leiders.
Maar als ik mij niet vergis zal tegen die tijd kolonel Kaas zich in Nederland genesteld hebben. Viva Kaas.

stroopa | 14-12-16 | 22:29

Gij krijgt wat gij stemt. Dat geldt voor elk volk in elk land.
ProAsfalt | 14-12-16 | 22:25

Voor de duur van een regeringsperiode heeft de kiezer de keuze uit wat er staat in het partijprogramma. Dat hiervan wordt afgeweken kun je de kiezer niet kwalijk nemen.

en définitive | 14-12-16 | 22:29

Zat vanmorgen naar het debat te kijken en vroeg mij af wat, wanneer Geen Peil in de kamer zou zitten, de vertegenwoordiger van die partij gedurende de spreektijd of interruptiemogelijkheden zou zeggen...

A.S. Perien | 14-12-16 | 22:27

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:45

Roze, ik wist het!

eerstneukendanpraten | 14-12-16 | 22:27

Dat linkje onderaan snap ik wel. Loopt nog niet echt storm op geenpeil en dat gaat het ook niet doen ook. Ik houd de laatste dagen de realtime ledenteller een beetje in de gaten (uit leedvermaak) en met 60 leden per dag gaat de 80k (= 1 2e kamer zetel) toch echt niet aangetikt worden voor 5 maart.

stef van hout | 14-12-16 | 22:27

@Langshetrandje | 14-12-16 | 22:21

MAcleans? Briljant is immers een ander merk! Wil ik een goed retoricus horen of lezen? of een mens die ons vertegenwoordigt? Geen van Beiden is Markje

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 22:26

Middels de Annex zijn de principiele bezwaren van Roos, Baudet cs toch enigszins meegenomen in het besluit.
hondsdolle baas | 14-12-16 | 22:24
.
Het gaat niet om de principiële bezwaren van deze drie personen. Het gaat om het NEE van de meerderheid van de Nederlandse kiezers.

Usuc | 14-12-16 | 22:26

Alle reaguurders doen vandaag net alsof men verbaasd is over de beweging van de slang. GP en GW gaan dit in maart oplossen. Echt waar.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 22:26

Dit is niet in het landsbelang. Als het om het landsbelang zou gaan dan gaat het om het belang van het klootjesvolk. Voor het klootjesvolk is het van belang dat er geen nieuwe gratis arbeiders het land inkomen. De werkloosheid is hier immers nog hoog genoeg.

Er is hier maar één belang gediend en dat betreft uitsluitend het belang van de bazen en de multinationals. Zo simpel is het en weinige reaguurders die het door hebben gelet op de respons die ik doorgaans mag ontvangen.

Normaliter zou dit gedrag afgestraft moeten worden in de verkiezingen echter zoals eerder is opgemerkt op alle niveaus decennialang worden beloftes gebroken en komt het klootjesvolk er steeds bekaaider vanaf. Toch stemt dit klootjesvolk al decennialang op de gevestigde orde namelijk Pvvd'66Acda. Dit is een trend. Deze trend gaat net zolang door totdat deze overtuigend is gebroken. Met andere woorden: het volk stemt waarschijnlijk gewoon Pvvd'66Acda.

Veranderen doet er dus geen reet.

Gij krijgt wat gij stemt. Dat geldt voor elk volk in elk land.

ProAsfalt | 14-12-16 | 22:25

Mannetjes als Rutte .en ook Verhofstadt en al die andere leugenaars vertegenwoordigen een clubje miljardairs dat helemaal geen boodschap heeft aan het gewone volk en enkel maar voor de winst en goedkoop werkvolk gaat... En als daarvoor onze cultuur opgeofferd moet worden of zelfs een vliegtuig uit de lucht geschoten moet worden gebeurt dat... vervolgens is aan mannetjes als Rutte om het plebs rustig te houden... Iets wat vroeger vrij gemakkelijk ging maar nu,dankzij het internet iets moeilijker

Loebas | 14-12-16 | 22:25

-weggejorist-

hondsdolle baas | 14-12-16 | 22:24

@Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 22:17
Mocht de PvdA überhaupt nog ballen bezitten dan onthooft men a.s. vrijdag politiek gezien dan, dit serpent. Einde oefening voor de lachende leugenaar.

en définitive | 14-12-16 | 22:22

Elke dag sterft er een stukje Nederland.

Kanernietmeertegen | 14-12-16 | 22:22

Het spijt mij ook een beetje om dit te zeggen, maar Mark Rutte is gewoon een briljant politicus.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 22:21

@RenHoek | 14-12-16 | 21:56
Ik zie namelijk iets anders, een adder met vergiftigde tanden van Macleans, die zijn tanden inzet tegen zijn eigen bevolking. Een adder neem je op aan zijn staart terwijl je zijn kop neerwaarts drukt en duwt hem vervolgens in een luchtdichte jerrycan. Einde verhaal en kom mij nu niet aanzeiken met de rest van Nederland wist dat niet toen getekend moest worden! De adder komt dan weer met glimlachende kop tevoorschijn omdat het volk die kloot dop er niet goed heeft opgedraaid!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 22:17

Het is inderdaad sterk de vraag of Rutte zich aan artikel 49 van de grondwet houdt. Van een getrouwe vervulling van zijn ambt lijkt hier geen sprake. Hier is een rechtzaak op zijn plaats om de rechter te laten toetsen in hoeverre Rutte hier aan voldoet.

Verder lijkt me dat na een referendum de goedkeuringswet opnieuw door de eerste en tweede kamer moet. Conform artikel 96 van de grondwet is, als gevolg van de oorlogstoestand van de Oekraiïne, feitelijk artikel 91.3 van de grondwet van toepassing inzake dit verdrag. Wat inhoud dat (ook nu weer) in beide kamers 2/3 meerderheid wordt verlangd. Afwachten dus of hij hier ook aan gaat voldoen.

Tee Of Cup | 14-12-16 | 22:17

@Zuidlaren | 14-12-16 | 21:49, U voelt zich ondergekotst door de vvd? Welkom bij de rest die u voorheen heeft ondergekotst! Voelt vies he.

Death By Luchtbed | 14-12-16 | 22:15

Via het geitenpaadjes straks naar het hazenpad.

Bram van Ojik | 14-12-16 | 22:15

De politiek is een ratjetoe van kleine en grote belangen,
in stand gehouden door een klein aantal mensen,
dat geen oog wil hebben voor de burger, voor het volk
Het referendum is een bedreiging voor dat systeem,
en daarom moet het verdwijnen.
Een verschrikkelijk gevoel.
Er sterft iets.
Door het ratificeren van dit Oekraïneverdrag
en het negeren van het van een NEE van het referendumuitslag,
sterft ook een beetje de democratie in Nederland.
Dat spijt me, voor Nederland.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 22:14

Na de TK verkiezingen beginnen we hopelijk opnieuw tenminste als wij onze buren ook kunnen overtuigen op Geert te stemmen.
Dus een oproep aan iedereen zijn uw buren nog niet overtuigd nu vooruit!!!!!

Toontje-lager | 14-12-16 | 22:14

Bedankt Rutte... je hebt zojuist bewezen wat velen al tijden lang vermoedden: de democratie is een farçe, en jij (Rutte) is degene die er de grootst mogelijke schijthekel aan heeft. Want ook maar op enig moment opkomen voor je landsbelang is je wereldvreemd.

Dat wordt een spreekwoordelijke oorlog. Gelukkig (nog) geen echte oorlog, maar ook dat zou me niets meer verbazen. Maar die verkiezingen, dat gaat z'n weerga niet kennen. En alle vertrouwen die je hebt dat de zogenaamde "populisten" en "extreem-rechtsen" toch niet zullen zegevieren... dat gaat je nog voor een mooie verrassing komen te staan. Want we zijn geen populisten of extreem-rechtsen. Sterker nog: mensen zoals Wilders zijn veel linkser dan het CDA, en partijen zoals VNL zijn wat de VVD had moeten zijn: liberaler.

De VVD, Groenlinks, D66 en PvdA verdienen niets anders dan genadeloos zetel-loos te worden gemaakt. En die stem zullen ze horen in maart 2017.

kanon0503 | 14-12-16 | 22:13

Ach ze hebben er in ieder geval een mooi drama van gemaakt deze keer. In 2005 kreeg het verdrag gewoon glashard een ander kaftje. Volgend jaar gaan ze nog even de referendumwet uitwonen, beetje foei roepen naar Wilders en daarna nog wat jammeren over de kloof. En klaar zijn ze. Wat is politicus toch een mooi beroep.

atheïstisch stemvee | 14-12-16 | 22:12

Hoe gaat dit ook alweer een meerderheid in de Eerste Kamer krijgen?
Hatröss | 14-12-16 | 22:07
.
Tel maar uit: www.eerstekamer.nl/fracties

Usuc | 14-12-16 | 22:11

@Hatröss | 14-12-16 | 22:07
Last@Rutte spraak icm achterkamertjespolitiek.
*voor magnetron doorgaat*

en définitive | 14-12-16 | 22:11

crankshaft | 14-12-16 | 21:58
.
Dwang is niet nodig. Rutte is verlekkerd met een mooi toekomstig baantje.
.
Het is niets anders dan oorlog. Die gaat immers om behoud en/of uitbreiding van grondgebied ten gunste van grondstoffen of strategisch belang. Daar is de EU al decennia mee bezig. Het volgende baantje van Rutte kan zijn bij de EU, maar kan net zo goed bij multinationals als Esso, Shell, NAVO, VN, IMF of de ECB.

Usuc | 14-12-16 | 22:08

Hoe gaat dit ook alweer een meerderheid in de Eerste Kamer krijgen?

Hatröss | 14-12-16 | 22:07

@hotmint | 14-12-16 | 21:55
braafjes pvv stemmen en denken dat er dan iets verandert? iets met einstein...

sennholz | 14-12-16 | 22:07

@crankshaft | 14-12-16 | 21:58
Dat Rutte maling heeft aan de VVD bleek vandaag wel weer. R. in beantwoording op ... gaf te kennen dat je het niet iedereen naar z'n zin kan maken en er tijdens een politiek debat(.) spaanders kunnen gaan vallen die nadelig uitpakken voor .. Jaja, de VVD
Hoe wereldvreemd kun je zijn. Zlfs je eigen partij opofferen voor het Neocongedoe.

en définitive | 14-12-16 | 22:04

Vanaf de presentatie was al duidelijk dat het verdrag doorgang moest vinden, daar hielp geen referendum tegen. Op welke wijze de democratie vandaag om zeep is gebracht is werkelijk ten hemel schreiend en een regelrechte klap in het gezicht van miljoenen mensen. Hoe kan je in godsnaam een "nee" interpreteren als een "ja" of een "ja, maar".... Recht doen aan de nee stemmer. Man wat een klucht.

Straks in maart zullen we zien of de Nederlandse kiezer kort van memorie is of dat de gevestigde orde daadwerkelijk een schop onder den reedt krijgt. Ik vrees het eerste maar hoop op het laatste.

Arietjuh | 14-12-16 | 22:01

Er hangen hier op GS toch behoorlijk wat klassieke liberalen rond? Dan is het mooi dat Rutte weer lijsttrekker wordt. Je weet nu dat je behoorlijk wat leugens moet slikken als je die vent wéér in het zadel helpt. Trap er niet in zou ik zeggen.

knutsel | 14-12-16 | 22:01

@Rollins | 14-12-16 | 21:07, U verwoord mijn gedachten.+1

Death By Luchtbed | 14-12-16 | 22:00

Hihi, mooie woordkeuze "Hij maakte overigens lelijke tekeningen, maar ik vond wel dat hij ze mocht maken. Het thema vrijheid en vrijheid van meningsuiting, dat je als twee mannen hand in hand over straat kan. Ik heb me daar altijd hard voor gemaakt." Uit interview van nu

acert | 14-12-16 | 22:00

Ik overweeg nog om lid van Geenpeil te worden, maar ik stem PVV. Ik zit er nog steeds mee in mijn maag dat ik gedoneerd heb voor een anti-establishment campagne, en dat mijn geld nu naar een nieuwe partij gaat. Dat wringt. Ik word toch maar geen lid van Geenpeil denk ik.

Spittertje | 14-12-16 | 21:59

Het volk wil dit niet en zijn eigen partij gaat er duidelijk door naar de kloten.
Rest er de vraag: wie heeft welk dwangmiddel om Rutte hiertoe te bewegen? Het stinkt, en heel vies ook.

crankshaft | 14-12-16 | 21:58

Ik zie een vent die weet dat niemand zijn bullshit heeft geloofd en dat niets heeft gewerkt en niets heeft waar hij met blijdschap op terug kan kijken. Een complete mislukking.

Een enorme nitwit. Mark de lachende leugenaar. Scheer je weg absolute nul.

RenHoek | 14-12-16 | 21:56

@brutus68 | 14-12-16 | 21:53
Zolang gaat dit niet duren, de soldaten en het volk slaapt en als zij wakker worden zien zij een ander heerschap.

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:55

Ik spreek je weer in maart @Rutte. Bah,

hotmint | 14-12-16 | 21:55

In vvd kringen is het woord kukident zo af en toe geinigerwijs te horen

bodemloos | 14-12-16 | 21:55

Het is heel simpel. De solidariteit van Rutte ligt geheel en al 100 procent bij de EU en haar moraal corrupte en zelfingenomen entourage. Dat is zijn habitat. Al het andere wordt er bij verzonnen. Het is een en al leugen en bedrog richting de Nederlandse burger

batvoca2 | 14-12-16 | 21:55

Iemand hier nog meegekregen waar opRutte in 1e termijn het plots had over Nl, deze regio binnen de EU?

en définitive | 14-12-16 | 21:55

Godverdomme en gadverdamme!
Ik ben vandaag niet blij om NLer te zijn.

hotmint | 14-12-16 | 21:54

@Blonde Nel | 14-12-16 | 21:41 Dat is toch helemaal niet nodig. Ze hebben de NPO in handen. Als je bijvoorbeeld terugkijkt op de vorige verkiezingen was het nogal opvallend hoe de SP in het verdomhoekje gezet werd gezet ten gunste an de PVDA. En dat was alleen de linkse kant. De rest werd en wordt gewoon net als altijd weggezet als smerige onderbuikracist.
Ik hoop dat het volk tegenwoordig een stuk beter geïnformeerd is en dat is niet dankzij de NPO. Internet wint momentum.

knutsel | 14-12-16 | 21:53

Over honderd jaar zullen de historici niet al te mild oordelen over deze lachende prutser in zijn windjack.

brutus68 | 14-12-16 | 21:53

@ Kleinejongen | 14-12-16 | 21:43

U denkt het juist te zien, maar U ziet het niet juist! De geschiedenis leert ons nu juist dat deze Minister-president van Nederland het volk dat hij zou vertegenwoordigen minacht. Sun Tzu zei het al eeuwen geleden, een slecht generaal heeft slechte volgelingen!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:51

Raad_maar_raak! | 14-12-16 | 21:20
Dan zullen ze eerst Judas BUMA zijn ontslagbrief geven, die zal met zijn persoonlijke vete eerder Islam-aanhanger worden dan met Wilders samen werken.

etaleur | 14-12-16 | 21:50

Nooit meer VVD stemmen, einde van een traditie..

Zuidlaren | 14-12-16 | 21:49

@eerstneukendanpraten | 14-12-16 | 21:42
Mijn IQ heeft dezelfde kleur als mijn sokken.

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:45

Met een soort House of Cards-achtige zet is het hem dan toch gelukt, en ook nog soort-van-al-dan-niet-geloofwaardig. Respect voor Teflon Mark

TalkingHead | 14-12-16 | 21:45

#JenesuispasGeenpeil

Binnenbaan | 14-12-16 | 21:45

Ik heb Nee gestemd tegen het verdrag omdat ik de timing ongelukkig vond. Onrustige toestanden in Oekraine, gretigheid van de EU, schuimbekkend Rusland. Maar in principe heeft dit referendum precies bereikt wat ik wilde: het rekken van tijd.

Nu het stof wat meer neergedwarreld is, mag het van mij geratificeerd worden. Zoveel invloed zal 't wel niet hebben.

Kleinejongen | 14-12-16 | 21:43

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:13

Geniaal, heb jij ook een IQ van 139?

eerstneukendanpraten | 14-12-16 | 21:42

De jongens en meisjes bij de PvdA zijn heel dom. Staan op 8 zetels in de peilingen, gesloopt door Rutte z'n VVD en ze blijven hem maar steunen. Het lijkt wel of ze er een einde aan willen maken.... een beetje strateeg laat het kabinet nu vallen door tegen te stemmen. Dan heeft de PvdA nog 3 maanden iets te bereiken. Maar ja daar zijn ze te dom voor.........

Blonde Nel | 14-12-16 | 21:41

Probeer nou voor 1 keer in je leventje eens een vent met ballen te zijn en treed af. Dat wil de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Ook de VVD fractie en de pvda, d66, gl, en de kleine gedoog partijtjes zijn mede volledig verantwoordelijk voor de situatie waarin we nu zitten.

Boy Cot | 14-12-16 | 21:40

Wat mij vandaag tijdens het debat vooral opviel was de houding van Omtzigt toen hem werd gevraagd hoe het CDA in de 1e Kamer gaat stemmen. Het CDA in de Tweede Kamer, volgens Omtzigt, zal de kiezer&uitslag respecteren, doch volgens O. stemmen de senatoren van zijn partij in de Eerste Kamer zonder last en ruggespra.. Dit laatste trok hij schielijk in trouwens.

en définitive | 14-12-16 | 21:39

@Petskast | 14-12-16 | 21:29

Ik weet dat dit a, een Emotionele reactie is en b, een rationele reactie van mij is. Mark Rutte sodemieter eens op uit ons land en ga braaf weer afliggen gemiddeld geschiedkundig kloot studentje! Je verkoopt Nederland namens mij aan een stelletje randdebielen EU genaamd. Af en Liggen Markje, het volk heeft gesproken!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:38

In maart PVV stemmen zeg ik. Dat is de enige kracht die dit nog recht kan trekken.

Blonde Nel | 14-12-16 | 21:38

Wat een toneelspeler met zijn aangeslagen houding. Kort geleden stond Rutte Poroshenko nog zeer joviaal te begroeten, en waarschijnlijk alvast te feliciteren, zonder enig spoortje schuldgevoel.

miss error | 14-12-16 | 21:37

Dus rutte wil beweren dat ik voor lul ben gaan stemmen. Dit voelt als in mijn bek gespuugd worden. Voor de zoveelste keer.
* het gaat maar door *

Astroturfer | 14-12-16 | 21:36

"I've said it before and I'll say it again: Democracy simply doesn't work." - Kent Brockman.

Montgomery Burns | 14-12-16 | 21:34

Wat een farizeeërs, die hele kliek in vak K.

De geschiedenis leert dat het demos die jullie graag de ‘deplorables’ noemen het niet pikt en geweld zal gebruiken om onderuit het juk en tirannie van de elite te komen.

De geschiedenis geeft hier velen voorbeelden van, denk vooral niet “Dat zal ons niet overkomen”

Chinook Elsevier | 14-12-16 | 21:32

Ik weet niet of dit de vijver is waar de vissen uit moeten komen.

Petskast | 14-12-16 | 21:29

Bij het eerdere item vandaag stond een reaguursel van Blonde Nel, haar analyse was zo goed dat ik hem hier (hopelijk met toestemming, Nel) ook nog maar even in mijn eigen woorden plemp, temeer nu exact dezelfde gedachte bij mij ook was opgekomen. Het getuigt toch wel van heel weinig politiek instinct van de PvdA dat ze het kabinet hier niet over laten struikelen ? Een politiek leider kan het ze niet kosten (er zit een interim als fractievoorzitter) en hun enige kans om nog boven die acht zetels uit te groeien is, een politieke daad met ballen te stellen. Lodewijkje kan zijn handen in onschuld wassen, maar kan zich als leider presenteren van de partij die zich van de meerderheid wél iets aantrekt, met als bonus: de VVD te kunnen framen als de elitepartij. Een cynicus zou zelfs kunnen zeggen dat daar misschien Samson zelf om vertrokken is ? Volgt dat wonder nog ?

CeesCloosd | 14-12-16 | 21:28

De tijd dat ik om ons Markje kon lachen is al lang geleden. 100 jaar geleden zou hij nu al lang vergeten zijn!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:28

Mark zit vast niet meer op stemmen te wachten en de VVD, zal hem ook aan de aars roesten. Mark is zojuist gehonoreerd geworden, met de toezegging op positieverbetering in Brussel, ergens tussen nu en 15 maart. Let maar op.

netniet | 14-12-16 | 21:27

op naar 2017

elcidisback | 14-12-16 | 21:27

Het is niet alleen Rutte, het zijn allemaal kwezels in de Kamer.

gatito | 14-12-16 | 21:25

Wat een smerig stuk onderkruipsel.

slotbert | 14-12-16 | 21:25

Stap 5: Decimeren. Dat wat er met de VVD op 15 Maart gaat gebeuren waaruit logischerwijze volgt...
Stap 6: Elimineren. Althans, de politieke carriere van Rutte. Zal wel een Brussels vangnet hebben als Eurocomissaris van Communicatie en Verbinding, intern ook wel met Divisie Goebbels aangeduid...

Graaisnaaiert | 14-12-16 | 21:24

Patje2011 | 14-12-16 | 21:20
Ok dat was overdreven. Ik bedoel 2500000

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:22

14 december 2016 gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat de democratie officieel niet meer bestaat in Nederland en ver daarbuiten.

R.I.P. Democratie...

Marvin_NL | 14-12-16 | 21:21

@joris
Sorry, mijn guursel werd in tweeën geknipt inclusief nietszeggend reaguursel.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:21

-weggejorist-

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:21


PVV 36
FvD 1

Goed voor 62 zetels. nog 13 zetels. CDA, als ze hun rug recht houden misschien? Lijkt me geen slechte coalitie. Beetje veel partijen misschien.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:20

Zouden van die 25000000 tegenstemmers echt niet 100.000 mensen de straat op willen gaan tegen Rutte en de EU? Ik in ieder geval wel.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:20

15 maart, maakt niet uit of ze PVV, VNL, GP of FvD gaan stemmen.

Keyboardspeler | 14-12-16 | 21:10

Jawel, maakt wel uit, alleen PVV wil uit de EU!

Gags Beasley | 14-12-16 | 21:20

-weggejorist-

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:20

Dit is misselijkmakend, noemt zich politicus. Noemt zich liberaal en democraat. Daarom; GeenPeil.

Het houdt niet op. Niet vanzelf. Daarom; GeenPeil.

Merfralex | 14-12-16 | 21:20

Ik stem voor een anti-EU coalitie.
VNL 3
SP 11
50+ 11 <--- lol
PVV 36
FvD 1

Goed voor 62 zetels. nog 13 zetels. CDA, als ze hun rug recht houden misschien? Lijkt me geen slechte coalitie. Beetje veel partijen misschien.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:20

Die kwezel zoals wij dit zeggen in het zuiden is het niet waard om op te stemmen! Hij draaide met zijn kont, draait met zijn kont en zal nog een tijdje Lachwekkend blijven draaien met zijn kont. Ik verdenk hem zelfs dat hij Lachend bekkend, een eenzame dood sterft!

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:19

Is er nog een blokkeer mogelijkheid in de eerste slaapkamer?? Ja toch??? TOCH???

Pedronegro | 14-12-16 | 21:18

We worden geregeerd door tuigh, criminelen, radicalen, maniakken en fascisten. Eens kijken wat 2017 allemaal over ons heen gaat kotsen.

netniet | 14-12-16 | 21:18

@Orakel1958 | 14-12-16 | 21:09 Onzin, ook zonder de EU aten de Duitsers onze kaas en dat blijven ze doen ook.
Tijdens de EEG en nog met grensbewaking dreven wij zeer veel handel met de andere Europesche landen.
Dat is een typische EU smoes.

Keyboardspeler | 14-12-16 | 21:16

Orakel1958 | 14-12-16 | 21:09
.
Rutte zet z'n poot onder het verdrag namens,... tsja,... namens wie eigenlijk. In ieder geval zet hij z'n poot voor Nederland.

Usuc | 14-12-16 | 21:15

Weet je waar het tijd voor is? Voor eindelijk eens een artikel op GS dat Rutte een leugenaar is. Maar dat durven jullie niet, he?

kadoendra | 14-12-16 | 21:15

De PVDA is zo klein geworden in de peilingen, de VVD liegt en is de bezetter van de achterkamertjes en kotst op het volk. Beslissingen als deze zouden moeten uitgesteld worden tot na de verkiezingen.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:15

VVD op naar de 0 zetels,en dat gaat gebeuren,15 maart is het onze beurt.Stem alleen PVV.

endtotrolling | 14-12-16 | 21:14

Rutte is, was en zal altijd een Lulletje rozenwater blijven. Misschien (wel zeker) is het gedrocht EU genaamd iets te ver voor een minder - minder geschoold Geschiedenis mietje?

Hermes Trismegistus | 14-12-16 | 21:14

zwarte dag voor de NL democratie. Nu wachten op 15 maart.

MiloYiannopoulos | 14-12-16 | 21:04

De democratie werd op 6-5-2002 afgeschaft na een maandenlange smerige media/politieke hetze tegen Pim Fortuyn.

komtdatschot | 14-12-16 | 21:14

De EU moet van de EU.
Daarom is er geen draagvlak.

De EU moet van onze politici.
Daarom is er geen draagvlak.

De EU moet van onze media.
Daarom is er geen draagvlak.

De EU moet van onze sterren.
Daarom is er geen draagvlak.

Maar ziet dan niemand in dat draagvlak niet nodig is? Passief gedrag, verlammend ongeloof en besef nadat het te laat is, is genoeg.

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:13

Nogal een vieze smaak in de mond vandaag, hoe zou dat komen? Ah! Stront over me heen! Dat zal het zijn.
.
By the way, GP, het kan nog hoor; Stoppen met die onzin en rechts sterk maken.

marcoplarco | 14-12-16 | 21:12

Was het niet zo dat het nog door de Tweede Kamer en daarna door de Eerste Kamer goed gekeurd moet worden.

gatito | 14-12-16 | 21:11

2.500.000 kiezers stemden tegen het verdrag.... dat is goed voor bijna 40 zetels!
Dus hou die mensen vooral goed vast tot 15 maart, maakt niet uit of ze PVV, VNL, GP of FvD gaan stemmen.

Keyboardspeler | 14-12-16 | 21:10

Mark is een ouderwetse klootzak. Een landverrader die ervoor zorgt dat Nederland zo overlopen en financieel opgebruikt wordt door de volgende groep buitenlanders, de Oekraïners, en nee, het gaat ons niks positiefs opleveren wat deze ongestompte pesterige nerd ook zegt (te weinig klappen gehad deze vieze zakdoek in zijn jeugd, en nu denk hij dat hij normaal is). Leren van het verleden kan deze landverradersrat niet.
Mark verdient straf.

Rest In Privacy | 14-12-16 | 21:10

Kap er nu eens mee met dat GeenPeil promoten. Het levert niks meer op dan een weblog die niet onafhankelijk is.

ho4x | 14-12-16 | 21:10

Deze ellende ligt niet aan Mark Rutte. Deze ellende wordt ons opgelegd door de ziekte die EU heet. We zitten aan alle kanten klem. De EU verlaten gaat ook niet want dan houden de moffen op om onze kaas te vreten. Heel hard blijven roepen wat er fout is.

Orakel1958 | 14-12-16 | 21:09

Het is meer nodig dan ooit, gezien de psychopaat Verhofstadt vandaag, al hij zijn EUleger heeft staan we tot ons enkels in het bloed

Flatuleerder | 14-12-16 | 21:08

Rutte wint de totale lul van het jaar award. Juncker doet het ook goed in die verkiezing. Maar hij is uitgesloten wegens ontoerekeningsvatbaar.

Wim Venijn | 14-12-16 | 21:08

Mensen die eenzaam sterven hebben plots een gezicht gekregen.
En dat - mijn waarde reaguurders - is ook wat waard.

Rollins | 14-12-16 | 21:07

At your service, was altijd SP maar die zijn ook stuk.

Flatuleerder | 14-12-16 | 21:06
-weggejorist-
Sinister-President | 14-12-16 | 21:06

Ze zijn ook weer lekker hard bezig met inEU verband een leger op te tuigen. Iets met inkoop voordeel. Schijnt NIET via de NATO te kunnen.

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:05

zwarte dag voor de NL democratie. Nu wachten op 15 maart.

MiloYiannopoulos | 14-12-16 | 21:04

Zeg, Geenstijl hou eens op met dat gedram !
En gebruik je Botnet van reaguurders om leuke, onschuldige, dingen mee te doen , pollfucken en zo !

boelshit | 14-12-16 | 21:04

Riekt gewoon naar landverraad op zo veel niveau's

Kaas de Vies | 14-12-16 | 21:03

Ja, PVV stemmen en op naar de NEXIT

d' 8hØker | 14-12-16 | 21:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl