Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Brussel: 90 op snelweg is genoeg

Ja hoor, 90 rijden met een Enzo?Om moedeloos van te worden. De Eurocommissaris voor milieu, ene Griek met de naam Stavros Dimas wil samen met Energiecommissaris Piebalgs dat de snelheid op alle europese snelwegen drastisch omlaag gaat. En wel naar maximaal 90 kilometer per uur, of het nu de autobahn is of de nederlandse snelwegen. Want gelijke monnikken, gelijke kappen en straks nog meer. Trouwens, we mogen ons nog in de handjes knijpen, want Piebalgs wil eventueel ook wel 100 kilometer per uur toestaan. Ja, dat krijg je dus als je tweedewereldlanden toelaat tot de EU: Piebalgs reed zijn halve leven toch al Trabant in Letland en weet niet beter, die andere gozer is een Griek, en in dat land kan al helemaal niemand autorijden. En zo gaat Europa dus worden na de grondwet, want reken maar, dit is nog maar het begin van de eigengereide tweedewereld eurocommissarissen die met het ene debiele plan na het andere op de proppen komen, er lopen namelijk wat autisten rond daar. En wij maar uitzoeken hoe we eventueel onder die hersenspinsels vandaan kunnen komen. Europa zuigt elke dag een stukje meer. Trouwens, valt het u ook op dat dit opmerkelijke bericht -al een paar dagen oud- alleen in Die Welt en The Times te lezen valt: vaderlandse pers lijkt dit wijselijk te negeren. Want het songfestivaleffect is nu al berucht.

Reaguursels

Inloggen

Het wordt steeds opvallender hoe de Nederlandse gevestigde pers de publieke discussie manipuleert. Het ene na het andere echt belangrijke onderwerp wordt gewoon dood gezwegen. Schandelijk.

Abuneenee | 25-05-05 | 09:33

@Abunneenee, jij weet er allang het fijne van hoor. Dat de geluidsoverlast afgenomen is sowieso een illusie, want een vrachtwagen met 90 km/h maakt meer herrie dan een gemiddelde moderne personenauto bij 200 km/h. Dat is vaker onderzocht en een keihard feit. Bovendien ligt die snelweg er nu eenmaal, jammer voor die omwonenden. Het is bespottelijk dat automobilisten nu moeten inbinden en maar liefst 1/3 lagere snelheid moeten rijden terwijl die huiseigenaren willens en wetens een huis aan de snelweg hebben gekocht.
Ook grappig dat iedereen zo snel voorbij gaat aan het feit dat die bewuste 80-zone pal aan Rotterdam Airport ligt. Dat daarmee dat hele onderzoek super-subjectief m.i. zelfs bedriegelijk is wordt door weinigen serieus genomen.

En nog los van het feit dat het terugbrengen van de maximumsnelheid slechts een marginaal effect heeft op het verbruik, de grootste vervuilers zijn respectievelijk industrie, vliegtuigen, vrachtverkeer en vervolgens het autoverkeer, maar 5% van de NOx en CO2 komt voor rekening van het autoverkeer. Dit weer los van alle verkeersremmende en dus milieuverontreinigende maatregelen, waarmee de wegbouwer (de overheid) dus ZELF die milieuverontreining als noodzakelijk kwaad ziet bij het bevorderen van de verkeersveiligheid.

Wolfgang | 24-05-05 | 15:09

Naar aanleiding van die 80 k.m. zone bij Rotjeknor verscheen een paar maanden na instelling daarvan een bericht dat de files waren toegenomen en de geluidsoverlast en stankoverlast ook. Een jaar daarna stond opeens in de krant dat volgens Verkeer & Waterstaat de proef volledig was geslaagd. Een van de twee berichten klopt niet. Wie weet er precies het fijne van?

Abuneenee | 24-05-05 | 14:51

Ik stel voor om de maximum snelheid naar 0 km/u te verlagen.

das pas lekker veilig

bovendien goed voor het milieu!

Ivo | 24-05-05 | 13:01

In Denemarken is naar aanleiding van een algemene snelheidsVERHOGING van 110 naar 130 kilometer per uur op snelwegen het aantal dodelijke ongelukken met maar liefst een kwart GEDAALD!
Ik zie de reakties van de bakfietsrijders als Tiepe, zumkotzen, en Lucas graag tegemoet!

Wolfgang | 24-05-05 | 11:58

Europa zuigt echt als een pasgeboren baby jammergenoeg was het bij de geboorte een mongeaul.

Ons motto: FUCK BRUSSEL!! STEM NEE!!

geethreeforce | 24-05-05 | 10:32

@rabarberke Ongetwijfeld moet ik je dankbaar zijn, waarvoor weet ik nog niet. Je hebt mijn stoelgang aardig omschreven op de volgorde na dan. Altijd lastig die grote keutels.

Gavrilo | 24-05-05 | 02:10

dit is zo volledig krankzinnig, zeker 90 rijden en dan kilometerheffing, met zn allen in de file, om de file terug te dringen gaan meer mensen met de trein, treinen nog voller in de spits (kan dat?) en de files nogsteeds even lang vanwege de lagere snelheid. Hoelang zal het nu gaan duren om met je sleurhut in zuid Frankrijk te geraken? 3 dagen? En maar meuken over wat wij een geweldige mobiliteit hebben... ik heb nogmaar een jaar mijn rijbewijs maar dit is krankzinnig.. Maar gelukkig zijn er nog automerken zoals BMW, Audi en Mercedes die de afwezigheid van de duitse snelheidslimieten waarborgen. Anders kun je immers net zo goed meteen een Opel Agila kopen.. en daar word je pas echt agressief van

rembemcamcorder | 24-05-05 | 00:53

Toen ik opging voor mijn rijbewijzen (allemaal) leerde ik nog dat je je snelheid moest aanpassen aan de omstandigheden én moest anticiperen (moeilijk woord; betekent van tevoren nadenken over wat er kàn gebeuren als je blijft doen wat je aan het doen bent). Toen waren er nog niet echt snelheidslimieten en milieu had iets te maken met je afkomst.
Tegenwoordig wordt overal te pas en te onpas "milieu" bijgehaald om de hobbies die ontstaan door een structureel teveel aan ambtenaren en een structureel tekort aan inkomsten van de schatkist te motiveren. Ook de verkeersveiligheid van vriend Koos wordt van stal gehaald. En dan ik het ineens heel logisch dat waar snelwegen zich verbreden van twee naar drie rijstroken de maximumsnelheid subiet daalt naar 100. Het is dan ook logisch dat juist daar, 200 meter verder, geflitst wordt, ook op zondagochtend om 09:00 als er daar buiten mij geen sterveling op de weg rijdt.
In mijn Lybra rijd ik gewoonlijk lekker rustig, 1:15,8 (2.4 jtd), en houd ik me aan de snelheid omdat ik geen zin in nog meer betalen heb.
Maar soms kan je het niet helemaal laten, vooral niet op de motor. Het record is 130 km te hard, in de polder. Het was maar een kort stukje. Zou het milieu daar nou zo zwaar van te lijden hebben gehad....
Volgens mij lijdt het milieu oneindig veel meer door alle verkeersdrempels: afremmen, optrekken enz. enz.
En wat dacht je van de miieuvervuiling doordat brandweerwagens door die drempels een paar minuten later komen!
En als je met een dwarsleasie in een ziekenwagen over die hobbels gaat, is dat voor het milieu van je rug ook niet geweldig.
Vrij vertaald: wat kunnen we verwachten van een instelling die meent de bal gehakt te kunnen afschaffen!

Idroconvert | 24-05-05 | 00:17

Lekker vrij land hier! 90 belachelijk.
Je moet je snelheid aanpassen aan de drukte op de weg.
Ik denk dat mensen er veel minder moeite mee hebben om langzaam te rijden wanneer dat werkelijk nodig is, als ze ook harder mogen rijden als dat kan. We betalen toch allemaal die krankzinnige bedragen? Waarom zou ik snachts, of op een andere rustig tijdstip harder mogen als 90? Te zot voor woorden. Het milieu? Ze hebben 100 jaar de tijd gehad om de autos schoner te maken, en alsof die paar kilometers harder ineens een enorm verschil maken. Woonwijken aanleggen naast snelwegen, en daarna de snelheid van de "snel"weg omlaag omdat er te veel roet is? Omringt door idioten in dit land, dit is toch ongelovelijk!
Een amerikaanse zei pas tegen mij "vind je het gek dat je geirriteerd raakt op zo'n supersmalle wegen met zoveel autos.
En over het rechts inhalen: het is of links en rechts in halen, of alleen links, maar dan moet de linkse baan blokkeren ook bestraft worden! Al helemaal op deze overvolle wegen.

__CJ__ | 24-05-05 | 00:07

90 ? dan val ik om, 190.

Kenny013 | 23-05-05 | 23:47

Maar wacht es even... dit rare voorstel komt er natuurlijk nooit door! is dus eigenlik helemaal geen argument TEGEN de grondwet.

Mongolen met onzinnige wetsvoorstellen hebben we in ons eigen domme kikkerlandje ook welles, en die worden gewoon afgeschoten, zoals het hoort.

Ultraextremist! | 23-05-05 | 22:25

@Blackmagic 13:32
In je derde versnelling? Die van mij staat dan in z'n één met driekwart vermogen en dan heb ik er daarna nóg vijf! (189PK/174Kg)

Chiant | 23-05-05 | 22:24

WOW fock die gare gast ik wil snel boeken op de weg en niet met zon slakkengang

divincenzo | 23-05-05 | 21:35

Hatsekidee!!! ik stem nee! Doe gezellig mee

hehe... Dat rijmt mag ik nu ook zon vette rap schrijven als lange frans deed voor de grondwet? alstublieft meneer balkenende?

wiecher | 23-05-05 | 21:31

ik moet toegeven... ik begin steeds meer te twijfelen aan die pokke grontwed!
Langzaam rijden is nergens goed voor.

Ultraextremist! | 23-05-05 | 20:22

@ zum kotzen beetje late reactie weer, maar ik werd wat opgehouden in het verkeer ;)
Ik meende uit jou tekst toch het volgende te halen:

"Ik rijd niet hard maar ben wel 1 brok agressie op de weg" wekt bij mij de indruk dat je agressief wordt op de weg. Misschien niet goed gelezen, maar dan moet je me toch even uitleggen wat ik dan verkeerd begrijp .In mijn ogen is een auto in combinatie met agressie levensgevaarlijk - en dat ligt vooral aan degene die zich tot agressie laat uitlokken

"ik sla volledig door van bumperkleverts, rechts inhalenden en mongeaulen die over een doorgetrokken streep inhalen terwijl er tegenliggers aankomen" is volgens mij een verhaal wat daarbij aansluit. Dat het mongeaulen zijn of lijken (ik heb toen mijn vrouw lag te bevallen ook zo gereden, niet slim achteraf maar iets van verzachtende omstandigheden zijn wellicht voorstelbaar) is m.i. geen aanleiding om ze nog eens extra te treiteren. Lost nl. he-le-maal niets op en je krijgt zelf ook nog eens last van je hart.
"Ik heb geen grote auto maar de honkbalknuppel past prima onder de stoel" wat moet ik hier nou van vinden? Sjonnie gedrag, passend bij mensen die hun auto als vervanging zien van hun eigen impotentie. O nee, dat vond jij van hardrijders.

"En oh ja, misschien morbide, maar elke keer dat ik zie/lees dat iemand zich door een verkeerde inhaalmanoevre of veel te hard rijden kapotrijdt lach ik me de ballen uit de broek." Zielig, nogmaals. Als je je eigen geluk moet halen uit de ellende van anderen, blijkbaar vanuit de gedachte dat jij foutloos bent in het verkeer.... beneath contempt.

Verder vind ik je tekst van 17.35 wel een stuk genuanceerder hoor.

vraagstaart | 23-05-05 | 20:20

Jammer dat dit weer eens zo'n totaal niets zeggende discussie t.o.v. de Europese Grondwet. Als Jan Marijnissen iets zegt dan betekent dat niet meteen dat we inderdaad terug naar het communisme gaan. Denk je nou echt dat andere landen, zoals duitsland, hiermee akkoord gaan. Weer typisch stemmingmakerij van een stel irrationele 'nee' stemmers >> www.stemblog.nl/archive/2005/05/21/nee...

voorhees | 23-05-05 | 19:35

*Is het volledig met zapper eens* Behalve dan als een duitser gaat kleven, zo irritant, laatst zat er weer één voor me..

Nitro Azurro | 23-05-05 | 19:04

@zum kotzen, eerlijk gezegd ben ik helemaal niet agressief op de weg. Als ik zie dat iemand harder wil rijden dan ik, dan zorg ik dat ik aan de kant ga. Je weet niet wat de reden is, 99 van de 100 keer zijn het klojo's, maar net die ene die naar zijn naaste toegaat in het ziekenhuis om nog afscheid te kunnen nemen wil ik graag sparen, bovendien is het mi een vorm van eigen rechter spelen en er zijn tal van auto's die overheidshalve in burgerlook op de wegen vertoeven. Hard rijden doe ik graag, maar dan wel op zo'n manier dat niemand last van me heeft. Ik vind dat iedereen moet rijden zoals ie dat lekker vindt en dat vooral zo moet doen dat het anderen zo min mogelijk irriteert danwel hinderd. Is echt niet moeilijk, zo rijden Duitsers al jaren (slik iets positiefs over Duitsers, maar oooo zo waar!).

..zapper | 23-05-05 | 18:24

@aldi Ik kan het vermoeden dat jij hebt over mijn stemgedrag toch niet motiveren?

Rabarberke | 23-05-05 | 18:11

@.Rabarberke

De naam doet vermoeden dat je JA gaat stemmen, kun je dat ook motiveren?

aldi | 23-05-05 | 18:07

@aldi Brussel heeft niets te zeggen over maximum snelheden per land. Ze vonden het advies van de IEA goed, verder niks. Het stemmen voor of tegen de grondwet houdt ook geen verband met zulke zaken.

Rabarberke | 23-05-05 | 18:05

@.blondje33

Waar koop je die?

aldi | 23-05-05 | 18:03

Zijn mijn nummerplaten met (tijdelijk) veranderende cijfers/letters toch een goede investering, na het verbod op radarverklikkers (Oeps!! Ik kan beter mijn mond houden geloof ik)

bondje33 | 23-05-05 | 17:59

Ja en bij succes, wil Piebalgs dezefde snelheid laten gelden voor het vliegverkeer, want gaat ook al veel te hard volgens hem!
Stem maar JA dan weet je wat voor mongeaulen hier straks de dienst uitmaken!
Slaap zacht Brussel.

aldi | 23-05-05 | 17:46

Ludo de Vuller kan beter Ludo de Luller worden genoemd.
Mijn inschatting is 16 jaar, veel puistjes, nog nooit een vriendin gehad, en dromen dromen doet ie de hele dag door, over dat ie stoer is(niet) over dat ie een leasebak heeft(niet) over dat ie een vrouw met een Cayenne heeft(dubbel niet).
Maar af en toe is hij ook realistisch,
en dan denkt hij: weet je wat ga eens mensen op geenstijl lastigvallen want verder als dat kom ik in mijn leven toch niet.
als ik nou maar naar mijn moeder had geluisterd dan had ik de ivmbo misschien wel af kunnen maken.

69 | 23-05-05 | 17:43

@Vraagstaart, L E Z E N! Ik rij nooit nutteloos links, alleen als ik inhaal. En als ik dan iemand op me af zie vliegen probeer ik zo snel mogelijk naar rechts terug te gaan. Maar als dat die persoon niet snel genoeg gaat en gaat opduwen en knipperen met de lichten, dan gaat er een knopje om en denk ik 'okee zenuwpees, nou wacht je maar wat langer ook'

zum kotzen | 23-05-05 | 17:35

@ludo>wat een gekke combi een cayenne en een jag. Je hebt toch beide voor de kinderen. Enne net had je nog een Golf?

Als je een Cayenne bezit stijg je uiteraard in mijn achting. (van -3 naar 2)
De Cayenne test:

Hoe heet de leersoort in een Cayenne?
Hoe heet het tuningsbedrijf dat de Cayenne onder handen neemt?
Wie heeft de Cayenne getekend?
Hoe heet de Nederlandse Importeur van de Cayenne?

superjan | 23-05-05 | 17:29

@ zum kozten beetje laat, maar toch:
ik rijd vrijwel altijd 30 km te hard, op een snelweg dan. En ik kan buitengewoon triest worden van types als -denk ik- jij die als een onbezoldigd verkeersambtenaar links gaan rijden en in hun spiegeltje kijken als ik er aan kom, niet naar rechts willen als er helemaal niets in te halen valt en *mij* dan van gevaarlijk rijden en agressie beschuldigen. je kunt er ook om vragen en het feit dat je met een honkbalknuppel rondrijdt duidt daar sterk op. Nogmaals: ik hou niet van rechts inhalen, maar het soort chauffeur wat jij beschrijft en blijkbaar bent, lokt dat soort acties uit. Zielig, een ander woord heb ik daar niet voor.

vraagstaart | 23-05-05 | 17:26

Ludo is van dyslecticus tot kruipmobilist tot bling bling patser gemigreerd, maar dan één die een blowerjag rijdt om ermee te kruipen ...... beetje vreemd?

vraagstaart | 23-05-05 | 17:20

@brusselmans Ik draag niet de naam van een schrijver en dat was geen spelfout, maar een stijlblunder van vóór de scootergerechtigde leeftijd. Geintjeee :)

Rabarberke | 23-05-05 | 17:10

Ooit rijd ik op mijn fiets de auto's van de snelweg voorbij ik kan niet wachten lang leven Europa.

spooky | 23-05-05 | 17:09

@Ludo de Vuller 23-05-05 @ 16:52

Tja, zal ik dan ook maar 's wat gaan googelen?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 17:05

@ Rabarberke

Wil je een opsomming van spelfouten in jouw kattebelletjes?

Brusselmans | 23-05-05 | 17:02

Bovendien zou de echte Brusselmans 'niet genoeg aandacht' zeggen, ook al is het een Belg.

Rabarberke | 23-05-05 | 16:59

@brusselmans Trouwens, volgens mij komt Gavrilo in één post verder dan jij in een heel leven.

Rabarberke | 23-05-05 | 16:57

@ Rabarberke

Het intermenselijk falen, men kan er geen genoeg aandacht aan besteden.

Brusselmans | 23-05-05 | 16:56

@ TRS

Ludo is de fan die Erik van Muiswinkel zich nooit heeft gewenst.

Brusselmans | 23-05-05 | 16:54

@brusselmans Hoe komt het dat jou dat bezig houdt?

Rabarberke | 23-05-05 | 16:54

@ Rabarberke

Tegen zoveel competentie kan Gavrillo toch nooit op!!

Hoe komt het toch dat je je aanvechtingen om makkelijk uit te leggen zaken zo ingewikkeld mogelijk uit te leggen paart met morele verontwaardiging?

Brusselmans | 23-05-05 | 16:49

@rabarberke
Je wordt steeds grappiger !

preacher | 23-05-05 | 16:48

@Ludo de Vuller

en een klein strookje voor bakbrommerts?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 16:42

@preacher dat topic is niet interessant, of het moet wel die auteursrechtdisclaimer van die 'fotograaf' zijn.

@brusselmans ohh die humor... moet ik nu ook een scooter gaan aanschaffen en weer puistjes kweken?

@gavrilo Is het niet heerlijk om na een hele dag volstrekte innerlijke leegte opeens die ingeving te krijgen, dat unieke stukje inspiratie te voelen en uiteindelijk wegens volstrekte incompetentie niet verder te komen dan zo'n post?

Rabarberke | 23-05-05 | 16:42

De natuurlijke aversie van gristenen tegen mensen die gewoonlijk wat sneller gaan dan zij houdt mijn inziens verband met het volgende gezegde: Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Lekker Belangrijk© | 23-05-05 | 16:42

@ Rabarbeke

Zie je wel dat je het kunt!

Eerlijk is eerlijk, de flora en fauna humor heeft nooit echt vat op ondergetekende gekregen, maar men mag een eerste poging nimmer bij voorbaat de grond in trappen.

Wanneer komt je verzamelde werk uit?

Brusselmans | 23-05-05 | 16:33

@rabarberke
nieuw topic bij GS

preacher | 23-05-05 | 16:30

@preacher Welk ongeluk?

@brusselmans ontgroeit? wat is dat voor plant? (preacher humor)

Rabarberke | 23-05-05 | 16:28

@brusselmans 16:11 Een volkstuintje van 1*1m op een verlaten vuilstort. Daar kweekt Rabarberke bereklauwen en zelfspot.

Gavrilo | 23-05-05 | 16:27

@ Rabarberke

Wellicht ben je het GS feuilleton wel ontgroeit en ben je meer op je plek op het CDA forum?

Brusselmans | 23-05-05 | 16:25

@rabarberke
Echt geen gevoel voor humor dus !
Ze wachten op je bij dat topic over dat ongeluk !

preacher | 23-05-05 | 16:25

90km is hard genoeg. Bijkomend voordeel is dat met de opkomst van de yuppentrekker de snelwegen niet meer geasfalteerd hoeven te worden, mul zand volstaat met twee keer per jaar aanharken...

ultra-links | 23-05-05 | 16:24

@preacher Dat is een tiepfout zodat jij ook wat kan bijdragen.

Rabarberke | 23-05-05 | 16:20

@preacher
zekers, mijn therapie bestaat uit het kijken naar Blik op de weg, Wegmisbruikers, Rij ik zo? en meer van dat soort programma?s. Altijd errug leuk om te zien hoe die lutsers kwaad worden op de politie als ze worden aangehouden, alsof het de politie was die hen verplichtte een rood licht te negeren, over het verdrijvingsvlak in te halen en met 90 door een woonwijk met kinderen te scheuren. En dan ook nog eens niet herkenbaar in beeld willen, dan zeg ik, je bent zo stoer om je niet aan de regels te houden, wees dan ook zo flink om gewoon met je smoel op tv te verklaren dat je het gewoon leuk vindt om zo te rijden.

Begrijp me overigens niet verkeerd, 180 rijden op een verlaten snelweg vind ik geen enkel probleem. Maar zodra je op fustratie/agressie gebaseerde rijgedrag anderen in gevaar brengt wordt voor mij WEL een probleem. Dat heeft niks met jaloezie te maken over het feit dat mijn auto niet zo hard kan, ik wil gewoon niet de dupe worden van andermans achterlijke rij*kuch*stijl.

zum kotzen | 23-05-05 | 16:18

@rabarberke
'chrsitenen'wat is dat voor een sekte ?

preacher | 23-05-05 | 16:17

Volgens mij is 90 een beetje zacht.
Waarom doen ze niet zoals bij de slager, "mag het een beetje meer zijn?"

Framoes | 23-05-05 | 16:16

@therealshowstopper Het feit dat ik humorloos zou kunnen zijn, betekent nog niet dat hij, jij en lekker belangrijk wel humor hebben. Lekker belangrijk al helemaal niet, want die denkt bij elke uitspraak over chrsitenen met pijn terug aan zijn tijd als koorknaapje.

Rabarberke | 23-05-05 | 16:15

@Brusselmans

hersenspinselen uit dronkenschap, dat noemt men ook wel serendipiteit.

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 16:13

@Brusselmans

Weer humoahlozelichtgeraakten aan het pesten?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 16:11

@ Rabarberke

Men dient de hersenspinselen uit dronkenschap niet te onderschatten.

Trouwens, wat levert jouw strijd tegen de eeuwige verveling op?

Brusselmans | 23-05-05 | 16:11

@brusselmans Ik negeer je meestal omdat je niets te melden hebt. Ik stoor me ook niet aan je. Pas als je uit verveling, gebrek aan zelfrespect, dronkenschap of wat dies ook zij meent even lekker te kunnen scoren door anderen af te zeiken, krijg je een reactie. Ga nu maar lekker buiten voetballen of zo, het is mooi weer.

Rabarberke | 23-05-05 | 16:08

@zum kotzen
Ooit overwogen om in therapie te gaan ?

preacher | 23-05-05 | 16:08

@ Rabarberke

Dat ik nog lang je steen des aanstoots mag zijn.

Lang leve de linkerrijbaan!!

Brusselmans | 23-05-05 | 16:03

@Brusselmans, yep.

Lekker Belangrijk© | 23-05-05 | 16:02

?@Black Magic> er is niets zo leuk als mensen in een hopeloze auto flink te laten schikken door met 50 km per uur verschil richting hun zielige bumpertje te sturen. Soms zie je zo'n hoedje spontaan van zo'n hoofd afvliegen van schrik)
. superjan 23-05-05 @ 14:50 ?

Whahaha zum kotzen ligt hier krom van het lachen. Superjan gedraagt zich als een doodordinaire bling bling negert die het ongelovelijk stoer vindt dat hij een snellere auto heeft dan anderen, en beweert tevens dat auto?s die zijn impotentiecompenserende snelheid niet halen ?hopeloos? zijn.

@ vraagstaart, zapper
Ik rijd niet hard maar ben wel 1 brok agressie op de weg, ik sla volledig door van bumperkleverts, rechts inhalenden en mongeaulen die over een doorgetrokken streep inhalen terwijl er tegenliggers aankomen. Ik heb geen grote auto maar de honkbalknuppel past prima onder de stoel *luistert verder naar The Offspring ? Bad Habit*

En oh ja, misschien morbide, maar elke keer dat ik zie/lees dat iemand zich door een verkeerde inhaalmanoevre of veel te hard rijden kapotrijdt lach ik me de ballen uit de broek.

zum kotzen | 23-05-05 | 15:59

@lekker belangrijk Ja en jij hebt zeker de primeur van de ontmaskering op je naam staan, stoethaspel.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:56

. Rabarberke 23-05-05 @ 15:23

Nee hoor, het bewijst dat de politiek het ene keer wel weet en de andere keer niet. Dat verhaaltje van 1km/u sneller is 5% meer ongevallen is namelijk nog nooit wetenschap geweest, maar een discussiestuk. 3VO is geen wetenschappelijke organisatie, maar een cijferdyslectische anti auto organisatie die met Milieu Defensie samenwerkt.

drnomad | 23-05-05 | 15:56

@raberberke = @brusselmans in de vorige post :)

Rabarberke | 23-05-05 | 15:54

@ultralinks heb jij ook al een invalide wagen?

Rommie | 23-05-05 | 15:54

@ LB©

Gert Dullemond uut Grunn?

Brusselmans | 23-05-05 | 15:54

@rabarberke Hoezo ik vraag toch niet aan Hoxha om een ander blog te beginnen? Ik vraag hem alleen om geen onzin te schrijven. Hoxha schrijft iets, ik reageer daar op en jij loopt er met je zeikerige toontje doorheen mensen aan te vallen. Wat ik best kan begrijpen als je tot geen enkele inhoudelijke bijdrage in staat bent.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:53

@Brusselmans 23-05-05 @ 15:23, Rabarberke is al ontmaskert als Gert de groene gristenhond.

Lekker Belangrijk© | 23-05-05 | 15:53

Het moet niet veel gekker worden. Zoiets moet gewoon netjes per land geregeld worden. Stelletje mongolen zeg, kan daar zo lekker pissig om worden !

Xaio | 23-05-05 | 15:52

Tiepe 23-05-05 @ 14:31

Wel een van het Ruhrgebied gehoord? daar liggen de steden inderdaad erg ver uit elkaar. Debiel die je bent

wutski | 23-05-05 | 15:51

Wéér 90 redenen om NEE te stemmen!

Che Bruta | 23-05-05 | 15:51

@ Rabarberke

Je kan Hoxha's bijdrages toch ook overslaan?

Brusselmans | 23-05-05 | 15:50

Ach ik heb me vanaf het moment dat ik dat felbegeerde roze papiertje kreeg toch nog nooit aan de maximum snelheid gehouden, denk ook niet dat ik dat ooit zal doen

Thygros | 23-05-05 | 15:49

@busselmans je hoeft mijn bijdrages toch niet te lezen?

Rabarberke | 23-05-05 | 15:48

@ Rabarberke

Wie ben ik om jouw verbeteringsdrift te beteugelen?

Ik mag graag het beste in de mens naar boven halen, maar er zijn grenzen.

Het is slechts zo dat ik-zei-de-gek wel een gebbetje kan waarderen en mede daardoor nekkrampen krijg van die kurkdroge bijdrages van je.

Valt er in Grunn zo weinig te lachen?

Brusselmans | 23-05-05 | 15:45

Hmz, hopelijk komt die zo ook eens wat rondwandelen in onze hoofdstad, gelijk met 90km/u over rijden, dan is ie wel stil...

zeveroare | 23-05-05 | 15:44

@Tiep
ga lekker op Indymedia mensen uitmaken voor oudvuil. arrogant boefje

mallebabbe | 23-05-05 | 15:43

@Tiepe: heb je over dat stukje een uur gedaan? :-S

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:42

@tiepe Alles beter dan het artikel dat hier boven staat.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:41

@idiot
"ik denk dat het niet eens zo'n gek plan zou zijn om een soort van groenlinksachtig forum te creëren speciaal voor types als..."

Ach, Idiot toch! Ben je een beetje geschrokken van de mensjes met een andere dan de hier gangbare mening? Het moet in jou miniuniversum we heel erg benauwd zijn. Krijg je nog wel lucht? Ik begin me bijna een klein beetje (maar niet veel) zorgen te maken. Maar jij bent er dus zo eentje. Grote mond, lekker schelden, niet in staat argumenten, meningen en feiten uit elkaar te houden. In jou hoofd is het een grote soep van onbenoemd ongenoegen die met wilde slagen in de lucht beteugeld dient te worden. Het maakt me nog geeneens zo veel uit of je links of rechts bent, het maakt me uit dat je niet met mensen die anders denken kan omgaan. Je bent pathetic (dat is engels voor heel erg zielig).

Tiepe | 23-05-05 | 15:37

Stilstaan doen we toch al?

Lekker Belangrijk© | 23-05-05 | 15:35

20% harder en het file probleem is opgelost. Dus allemaal 144km/h rijden door Brussel. En de commissarisen een knal rooie smart kado doen.

Gavrilo | 23-05-05 | 15:33

Als ze het auto gebruik willen verminderen moeten ze maar een systeem invoegen dat elke persoon per jaar maximum 50000 kilometer mag rijden. Wie er over zit moet het dubbel aan belastingen betalen.

ikky | 23-05-05 | 15:30

@vraagstaart: Misschien op de teller met de maan in de rug en zo. Nee, 105 pk is daarvoor niet genoeg. Om met een Golf 200 te halen moet je minimaal 125 pk hebben.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:28

ben ik blij dat er een nieuw topic is...

idiot | 23-05-05 | 15:28

@Rabarberke: het bewijst alleen dat iets wat op het ene moment zo is, op het volgende moment anders kan zijn. De maximum snelheid van 120 in ons land mag in 1974 zinvol zijn geweest met een gemiddelde auto die een top van 140-160 had en dus behoorlijk verbruikte bij harder rijden. Tevens waren airbags, abs en dergelijke nog in de tijdmachine verborgen.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:27

@brusselmans Kun jij niet gewoon met een paar kasseien in de Leije gaan liggen? Als iemand nalv een artikel onzin staat te verkondigen dan is het goed om dat te melden.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:26

@BlackMagic haalt zo'n FSi-tje de 200 niet? Altijd gedacht, gegeven de macho-wegtrekacties bij een woonerf van die jochies.

vraagstaart | 23-05-05 | 15:25

Tsja, links lullen rechts vullen toch Ludo? Als je alleen slappe argumenten kan aanvoeren ga dan alsjeblieft op FoK! rondhangen, da's meer jouw niveau.

MrFancyPants | 23-05-05 | 15:24

@ Rabarberke Dullemond

Kun je niet een blog beginnen waarin je al je ongenoegen over GS kan spuien?

Wellicht krijg je fuckje mee, die komt ook uut Grunn.

Brusselmans | 23-05-05 | 15:23

@drnomad Dat bewijst alleen maar dat de wetenschappers het de ene keer wel denken te weten terwijl ze het niet weten en de andere keer ook.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:23

"Waar jij in je alleswegvagende schijt-aan-iedereen houding misschien (en ik druk me voorzichtig uit) enigszins aan voorbij gaat is dat iedere 1% harder rijden, 5% meer slachtoffers scheelt (bron: 3VO"

Dit wetenswaardigheidje is allang door de wetenschap weerlegd joh. Zelfs de aanhangers van deze theorie, wetenschappers, zijn om, JUIST in Nederland.

drnomad | 23-05-05 | 15:22

. zum kotzen dan heb je mij nog nooooit in je achteruitkijk spiegel gehad, mensen die opzettelijk lopen te zieken reken ik genadeloos mee af, gezien mijn lust om te leven aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde Nederlander ga ook jij vanzelf gas bijgeven als mijn gefrustreerde rechtervoet van het rempedaal het frustropedaal verplaatst wordt :P.

..zapper | 23-05-05 | 15:21

correctie: die 60 km/u zou hij wel kunnen halen, maar dat is natuurlijk slecht voor het milieu. Ik bedoel natuurlijk de 200.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:21

@ zum kotzen dan was jij het zeker die ik gisteren de berm in roste?

vraagstaart | 23-05-05 | 15:21

@idiot Hoxha die geen Duits kan lezen en meent dat Brussel ons een snelheidslimiet wil aansmeren. Terwijl in het artikel duidelijk staat dat het aan de landen zelf is (Dimas) en dat hij daar niet verantwoordelijk voor is (Piebalgs). Hetgeen Hoxha er natuurlijk niet van weerhoudt om alles te verdraaien en op te blazen zodat ie zijn aversie tegen de eu grondwet nog eens wat kracht bij kan zetten. Alsof het er ook maar iets mee te maken zou hebben.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:20

@vraagstaart: dat haalt Ludo niet.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:20

Verder is die tempolimiet er één die mijn goedkeuring kan wegdragen, vooropgesteld dan dat iemand met veel snelwegkilometers het voor elkaar krijgt om gemiddeld nou eens bóven die 60 km/uur uit te komen. Want de hoeveelheid benzine en diesel die we met z'n allen in de file staan te verbranden is per afgelegde kilometer wel ff wat hoger dan wat je er bij tempo 200 doorblaast.

vraagstaart | 23-05-05 | 15:19

Haha, als ik ergens om moet lachen zijn het wel die mannetjes van 40-55 jaar die denken hun impotentie te kunnen compenseren met hun rechtervoet?
Helemaal leuk is het als ik op de linkerbaan van de snelweg zit om een(vracht)auto in te halen en die types zitten achter me te seinen omdat ze mijn 130 km per uur niet hard genoeg vinden? dan laat ik het gas altijd even los en kunnen ze een stukje 110 rijden.

zum kotzen | 23-05-05 | 15:19

@blackmagic ; ah, thanx, ik begon te twijfelen. Het begon erop te lijken dat het hier over linkse helpdeskmedewerkers in een burger golfje ging...

idiot | 23-05-05 | 15:18

@ NerD

Maak jij je daar nou maar geen zorgen over..

Brusselmans | 23-05-05 | 15:18

@Gavrilo: misschien is het niet helemaal recht evenredig, maar ik weet zeker dat de hoeveelheid slachtoffers bij 0 km/u gelijk is aan de snelheid.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:18

tijd voor hockeysletjes!

Justin | 23-05-05 | 15:17

@idiot: een of andere idioot in Brussel die een luchtbalonnetje heeft opgelaten?

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:16

1%harder rijden-->5%meer slachtoffers
20% zachter rijden-->100% minder slachtoffers
40% zachter rijden--> 200% minder slachtoffers.
Dus als je 72 rijdt op de snelweg heb je tijd genoeg om het geboortecijfer op te krikken.

Gavrilo | 23-05-05 | 15:16

Wat maakt het uit wat Ludo doet? Wat uitmaakt is dat Hoxha niet kan lezen. Dat is ook niet verwonderlijk als je een naam draagt die afkomstig is uit een land met de meeste analfabeten in Europa.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:16

@Gi: ik gok op helpdesk medewerker.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:15

waar ging het ook alweer over?

idiot | 23-05-05 | 15:15

@BlackMagic met NL kentekenplaten en kip sleurhut ja :D. De ongelukken zijn er vaak ook veel heftiger, kun je met een Golfje FSI beter niet tussenkomen, des te meer reden om met zo'n otootje rechts te blijven rijden aldaar :P.

..zapper | 23-05-05 | 15:15

@ Ludo
"argressieve kaaskoppen"
"achterlijke nederlandse boeren"
"Alle Hollandse Kaaskoppen het land uit!"
"Nederland voor de Marokanen!"

een beter milieu begint bij jezelf..

NerD | 23-05-05 | 15:15

Ik vind het wel goed eigenlijk.

Enneade | 23-05-05 | 15:14

Het is tenslotte MekiMegaMaandag. Welkom terug, jongen! ;P

vraagstaart | 23-05-05 | 15:14

@blackmagic Of Lucasdelinkselul die mijn advies om links te gaan fietsen daar is gaan opvolgen.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:13

Jaaah de vaderlandse pers (én radio én TV) staat nu eenmaal niet bekend om z'n informatieve waarde. Kwestie van de mensen lekker dom houden.In het buitenland hebben pers en overige media heel wat meer kleauten dan hun collega's hier. Vaak is het ook zinvoller om buitenlandse media te raadplegen over nederlandse kwesties. Je leest zaken die hier niet eens gepubliceerd (durven te) worden. Dit uiteraard geheel in de geest van het vaderlandsche pappen en nathouden....

burnie | 23-05-05 | 15:13

@zapper: als er een ongeluk in Duitsland is gebeurd kun je er vrij zeker van zijn dat er een "NurLinks" auto bij betrokken is :-S

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:12

@Ludo (even serieus)>allereerst welkom op GS, bevlogen reaguurders heerlijk. Maar 1 dingetje, wordt niet te plat, daarvan gaan alle uitgeschoren nekharen hier recht overeind staan.

superjan | 23-05-05 | 15:12

@Ludo: als je geen vakkenvuller bent, wat ben je dan eigenlijk? Pure interesse?

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:11

@ludo "90 is goed voor het milieu plus heb je een stuk minder last van argressieve kaaskoppen... Lang leve Griekenland en het songfestival. Want laten we eerlijk zijn die trut kan gewoon niet zingen."
In Duitsland zie je juist dat iedereen zich overal prima aan de snelheidsbeperkingen houdt, juist omdat er stukken weg zijn die als uitlaatklep kunnen dienen, wat voor een zeer rustig rijbeeld zorgt. Totdat de koppige hollandse kaaskoppen vakantie krijgen, want dan is het een hel op de Duitse snelwegen.

..zapper | 23-05-05 | 15:11

@brusselmans
Maak jij je daar nou maar geen zorgen over...

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 15:10

Alle ja stemmers hebben dus ook geenstijl gevonden. Alle vier!!

Justin | 23-05-05 | 15:10

Meeste slachtoffers vallen op secundaire wegen waar overigens een stuk minder wordt gecontroleerd.

Lucifer | 23-05-05 | 15:09

@TheRealShowstopper

Zoveel ik er nodig heb.... Plus heb ik meer IP adressen dan superjan schone sokken. Dus zoals Clint Eastwood al zei: Make my day punk.

*supertjan: dat laatste is engels dus vraag dat maar aan je moeder. (Effe opzouten buurman!)

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 15:09

@ Ludo

"argressieve kaaskoppen"

"achterlijke nederlandse boeren"

"Alle Hollandse Kaaskoppen het land uit!"

"Nederland voor de Marokanen!"

Ik begrijp werkelijk niet waarom je het niet naar je zin hebt hier op GS..

Brusselmans | 23-05-05 | 15:08

@hoxha Jij kunt trouwens ook niet lezen he? Dimas vond het advies van de IEA een goed idee, maar stelde dat het aan de landen van de EU is om zich daar aan op te knopen (vrij vertaald). Omdat de meeste vervuiling toch in het stadsverkeer optreedt. Een hele genuanceerde stellingname dunkt me.

Rabarberke | 23-05-05 | 15:08

@Tiepe: "1% harder rijden, 5% meer slachtoffers scheelt (bron: 3VO, ik hoor je al over je nek gaan van die vreselijke, verderfelijke geitenwollensokkenclub)", dit zijn uitgangpunten van 3VO, die gekopierd zijn van Amerikaans onderzoek in 1990. Niet erg realistisch om deze waarden te gebruiken in Nederlands "wetenschappelijk" onderzoek naar mobiliteit. En als daar alle "feiten" aangedragen door die wereldvreemde Europarlementariers, op gebaseerd zijn.........
WEG met dit soort waanideeen!!! 90 op een snelweg slaat echt helemaal nergens op, en niemand heeft er baat bij!!!!

Wolfgang | 23-05-05 | 15:07

@Ludo de Vuller 23-05-05 @ 15:02

Hoeveel GS nicks heb jij?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 15:06

Fuck. Ik moet Ludo gelijk geven, over die trut die niet kan zingen dan... :-)

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:06

@ Ludo de agressootjes hier zijn meestal herkenbaar aan bling bling Golfjes, baseball petjes of gelkoppies en the Best of Music from the Maghreb uit hun Halfords speakertjes. Komisch, niet?

vraagstaart | 23-05-05 | 15:05

@Tiepe: kijk eens over de grenzen heen en jou zal opvallen dat er bij onze oosterburen per inwoner minder dodelijke slachtoffers in het verkeer vallen dan bij ons. Vermoedelijke reden: daar waar echt gevaar is gelden limieten die worden nageleefd, in combinatie met een puntenrijbewijs waar ik geen problemen mee heb. Wat bij ons mis is, is dat je vooral daar wordt gecontroleerd is waar ruimte is (en dus geen gevaar). Het is dus minder boetegevaarlijk om in de spits te hard te rijden dan op een rustige zondagochtend.
En inderdaad, je hebt mijn mening over 3VO goed ingeschat.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:05

Met snelle velgies en leeze uiteraard anders had ik aan mun fietz genoeg gehad... Autoos interesseren me heeeeeel weinig.

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 15:04

Als hij het over 90 miles had stem ik voor....

Da Morri$$$ | 23-05-05 | 15:03

90 is goed voor het milieu plus heb je een stuk minder last van argressieve kaaskoppen... Lang leve Griekenland en het songfestival. Want laten we eerlijk zijn die trut kan gewoon niet zingen.

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 15:02

met=bij (voordat mij VMBO niveau wordt verweten)

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:02

@BlackMagic®
"in dogma's denkende politici", poeh, poeh. Dat denken is vervolgens ook weer een dogma, maar dat zal je jezelf nog wel niet gerealiseerd hebben. Hoe dan ook. Waar jij in je alleswegvagende schijt-aan-iedereen houding misschien (en ik druk me voorzichtig uit) enigszins aan voorbij gaat is dat iedere 1% harder rijden, 5% meer slachtoffers scheelt (bron: 3VO, ik hoor je al over je nek gaan van die vreselijke, verderfelijke geitenwollensokkenclub). Maakt jou niks uit natuurlijk, want het is toch allemaal de schuld van de heren van boven. En nu is het grappige dat het Nederlandse verkeer de afgelopen jaren veiliger is geworden. Dat komt niet alleen door gordels, rotondes en wat dies meer zei maar ook doordat er zo intens op snelheid wordt gecontroleerd. Dus kijk maar niet te veel naar de doosjes op de vangrail: straks knal je er nog tegenaan.

Tiepe | 23-05-05 | 15:02

@ Ludo de bruller een beetje meer respect voor onze agrarische stand zou je niet misstaan. En Mavo heet tegenwoordig VMBO. Opgelet schrijven ze ook daar met een t op het einde.

vraagstaart | 23-05-05 | 15:01

@NerD: snelweg. Maar ik rij dan ook geen Enzo. Op bepaalde stukken snelweg (buiten de randstad) gaat het prima, al doe ik het niet vaak omdat mensen er geen rekening mee houden. Met 200 houdt het dan toch wel een beetje op.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:01

chiel, 23-05-05 @ 14:54: flikker toch op man, dit heeft ALLES met Europese eenwording te maken!

Wolfgang | 23-05-05 | 15:01

90 is wel goed voor het milieu !!!

hAl | 23-05-05 | 15:00

@Superjan: als motorrijder zeker. Je moet het niet te bont maken, maar dit soort marginale overtredingen willen nog wel lukken.

BlackMagic® | 23-05-05 | 15:00

@ fuckje

Op je Casio?

Brusselmans | 23-05-05 | 14:59

@ blackmagic: Zandtvoort of snelweg?
@ Gi: ik bedoelde dat ze hun top snelheid niet hebben gehaalt in dat filmpje.

NerD | 23-05-05 | 14:59

@GI

Golf 1.6 FSI

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:59

@TRS> Je mag er niet op rekenen, maar als motorrijder en Porschebestuurder heb je absoluut een streepje voor bij de heren en dames van het KLPD.

superjan | 23-05-05 | 14:59

@Superjan: niet in de Panda, nee.
@NerD: Gaat best hoor, doe het regelmatig.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:58

@ Superjan

Lekker op dreef, hoor..

Het wachten is op het verhelderende epistel van de volgende pseudo Lucas.

Brusselmans | 23-05-05 | 14:58

reed laatst 170 op de A16, kijkt er opeens een motoragent door het raampje rechts naar binnen.... kon zijn bigsmile door zijn vizier zien... hhahahahaha.... toch geen prent.

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:57

Ik vind dat nederland de EU uit moet, we kunnen onszelf best betalen heb ik uitgerekend.

fuckje | 23-05-05 | 14:57

@ BlackMagic
Ga je toch weekend zandtvoort doen daar lekker crossen, in Nederland kan je je top snelheid toch amper halen..
kijk maar naar die jongens die in een enzo gingen rijden.

NerD | 23-05-05 | 14:57

@Black Magic> Was jij dat? Sorry man ik kon het niet laten.

superjan | 23-05-05 | 14:56

@chiel: niet zo gillen, alsjeblieft.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:56

@TheRealShowStopper: 90 x 2.20371 = Shit! Nog steeds ruim onder de topsnelheid...

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:54

STELLETJE VMBO'ERS, DIT HEEFT GEEN REEEEEEEEEEEEET TE MAKEN MET DIE GRONDWET!!!!

AAAAH!

chiel (voormalig ... | 23-05-05 | 14:54

@Ludo>ik bedoelde je een na laatste post, die laatste was weer wat minder.

superjan | 23-05-05 | 14:54

@ superjan, netjes hoor, dat noemen ze geloof ik, Uit Positie Gelult.

gentle giant | 23-05-05 | 14:54

@ TheRealShowstopper

dat is wel een plan gewoon die wet door laten gaan en dan maal 2.2
na de euri hebben we toch wat tegoed.

NerD | 23-05-05 | 14:54

Vanuit het diepste punt van mijn ziel klinkt een NEEEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEJ tegen die Europese waanzin!!!

Na het lezen van dit bericht weet ik het echt zeker: de zogenaamde Europese grondwet keihard van de baan, laten we met zijn allen toch van mening vananderen, en juist FLINK saneren in die Brusselse bureaucratische praatpaleizen! Een ambtenaar moet zijn geld dubbel en dwars waard zijn, en waarom heb ik daar zoveel twijfels over bij die Europarlementariers!? Wat hebben ze in hemelsnaam nu voor noemenswaardige PRESTATIES bereikt?! Europa moet alle individuele lidstaten dienen in plaats van onbereikbare consensus door de strot duwen.

De suggestie dat iedere snelweg hetzelfde is, is een hele gevaarlijke! Dit roept toch juist achteloosheid op, en ontneemt iedere prikkelbaarheid, nodig om je te kunnen concentreren! Geen enkele weg is hetzelfde, dus is het bestaan van verschillen in maximumsnelheden nuttig en onvermijdbaar. WAAAAAAAROM IN HEMELSNAAM EEN EUROPESE SNELHEIDSLIMIET?!!!!!?
En als het dan om het gelijkstellen van regels gaat, laten we dan eerst maar eens wachten totdat Engeland rechts gaat rijden!!!!
.
Zolang er op een bepaalde snelweg geen of weinig ongelukken gebeuren, bestaat er geen geldige reden om überhaupt de snelheid te limiteren!!!!!

Wolfgang | 23-05-05 | 14:54

@Superjan: wel eens met 230 een Fiat Panda ingehaald die tegen de middenstreep rijdt? :-)

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:53

nee, dat wordt dan wel 2.20371... wel ff bij de les blijven he?

idiot | 23-05-05 | 14:53

@Ludo

rustig aan vriend, anders moet ik een ban-poll voor je gaan maken....

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:53

Ik hou ook van jullie jongens, ja zelfs van jou Ludo, leuke laatste post trouwens Ludo. Je kan het wel. (Halfords met hoofdletter)

superjan | 23-05-05 | 14:53

mogen we in NL onze snelheid ook met 2,2 vermenigvuldigen?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:52

Omdat je zo goed hebtt opgeled zuperjan mag je vast bij de meester vaak zun puntje op de ie zetten... Lekkere onderkruiper

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:52

@Ludo: klopt. Je kunt met die Astma ook 160 rijden! (netjes op je spelvouten gelet deze keer, vandaar dat die post zo lang duurde? Er zit nog wel een grammaticale fout in, maar die vergeven we je even). Trouwens MAVO? Dat is aardig boven jouw niveau.... sorry, nivo. Ik zal het niet te moeilijk maken.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:51

@Ludo

*kwaadaardige boer met maximaal Mavo-modus aan*
Oh ja? Wat dan?
*kwaadaardige boer met maximaal Mavo-modus uit*

Sjors zonder Sjimmie | 23-05-05 | 14:51

jan = super

NerD | 23-05-05 | 14:50

@Black Magic> er is niets zo leuk als mensen in een hopeloze auto flink te laten schikken door met 50 km per uur verschil richting hun zielige bumpertje te sturen. Soms zie je zo'n hoedje spontaan van zo'n hoofd afvliegen van schrik)

superjan | 23-05-05 | 14:50

Geenstijl: Kladblok voor kwaadaardige boeren met maximaal MAVO.
Kom eens uit je gierput en zal zien dat er meer is dan 140 rijden met je Opel Astra met halfords uitlaatsplitter.

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:49

@superjan: toppie, alle spelvouten gevonden! :-) Knap, je zou er zo over een paar heen lezen, het zijn er tenslotte nogal wat...

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:49

Gaan we lekker uit onze bol. Wanneer ik van mijn ene huis naar het ander moet doe ik er nu 8,5 uur over - met 90 wordt dit zeker 12 uur!
.
Laat ze maar lekker lullel

Wolf17 | 23-05-05 | 14:49

En ik vind 120 al zo traag :S.

Althans, op sommige tijdstippen. Met de rijstijl van sommige mensen is 120 al te hard.

Pietah21 | 23-05-05 | 14:49

LOL@superjan

De meesten hier weten alles beter dan een ander, alleen een klein stukje tekst typen zonder spelfouten is al te moeilijk voor ze.

Sjors zonder Sjimmie | 23-05-05 | 14:49

lol@ superjan..

idiot | 23-05-05 | 14:48

Rabarberke: frustrerend als je autootje niet zo hard kan als die van de rest he? Dan is zo'n verbod wel een tof idee.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:48

Ik weet (heb) nog een goed voorbeeld: In duitsland (hoofdletter) rijdt men harder maar eindigen (enkelvoud) lager bij het songvestival(f=v). Dus meer uilaatgas (uitlaatgas) betekend (t) slechtere zangprestaties. Weg met Europa! Weg met Afrika! Weg Subaru (komma) omdat ze lelijke autoos (')maken. Alle Hollandse Kaaskoppen (geen kapitaal) het land uit! Nederland voor de Marokanen (ook al fout geschreven)!

Lekker Lullo!

superjan | 23-05-05 | 14:46

Dat is het probleem als je het volk inspraak geeft... Dat is het nadeel van democratie, dat tokkies ook ineens een mening hebben...

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:46

Profiel van Ludo: Frustie ex-Nuon werknemer die maar 3 maandjes meekreeg na een reorganisatie. De vlag ging uit op het callcenter na zijn vertrek. Eindelijk geen slap gelul meer over de kwaliteit van de koffiemachines...

Je Zwager | 23-05-05 | 14:46

@Tiepe wat dat spoorvoorstel betreft is een klein beetje dictatuur in Nederland welkom, zolang het recht van de zwakste schakel geldt als norm voor Europa is een ongeschreven grondwet wat mij betreft niet welkom. De ideologie is mooi, maar de zwaksten zijn te zwak.

..zapper | 23-05-05 | 14:46

Wat is dit voor NEE-propaganda hier op geenstijl. Jullie pakken wel alles aan. Een of andere kneus zegt zoiets en gelijk er een log van maken. Binnen Nederland kan je ook wel iemand vinden die zoiets wil zeggen hoor, als je maar hard genoeg zoekt....

Mr_Dork | 23-05-05 | 14:45

Fantastisch voorstel dat 90km/u. Die gekte op de snelwegen moet maar eens afgelopen zijn. Alsof al die halve zolen die 140-180 rijden wat belangrijks te doen zouden hebben of het een ramp is voor de rest van de wereld als ze op laat zijn. Lazer toch op.

Rabarberke | 23-05-05 | 14:45

90?????? IK WIL 180

K0ENTJE | 23-05-05 | 14:44

@zapper
Ah joh, het is maar een voorstel. En aangezien Europa nog altijd geen ambtelijke dictatuur is (ondanks het beeld dat sommigen hier proberen te schetsen) gaat er onderhandeld worden. Dus ff hoog inzetten en dan maar kijken wat er overblijft. Dat spoorvoorstel van jou klinkt leuk maar eer die dingen aangelegd zijn.

Tiepe | 23-05-05 | 14:44

Wanneer wordt jij grappig Ludo?

gentle giant | 23-05-05 | 14:43

Het grootste nadeel van 90 km/uur is dat je de bejaarden niet meer herkent aan hun rijstijl.

Sjors zonder Sjimmie | 23-05-05 | 14:43

@Tiepe: ik begrijp dat jij dit soort terminologie, zoals die wordt gebezigd onder volwassenen, niet kent. Maar wees gerust, ik ben ervan overtuigd dat de hoeveelheid "prenten" van superjan wel meevallen. Iedereen die in dit land structureel lak heeft aan de door slechts in dogma's denkende politici opgelegde maximum snelheden op grote delen van de weg weet hoe hij die "prenten" kan voorkomen door een beetje op te letten. Als jij straks je rijbewijs hebt en ook op de grote weg mag komen zul je in het begin wel schrikken van de 28 euro boetes omdat je in je lelijke eendje 104 km/u bent gereden. Maar, nogmaals, wees gerust. Ook jij zult op termijn leren uit te kijken voor die zwarte doosjes op de vangrail... of stoppen met autorijden, omdat de 28 euro bekeuringen (of "prenten" zo je wilt) je uitkering opvreten.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:43

@preacher ; ik zei ook "een soort van.."
*heeft lullo inmiddels gelokaliseerd*

idiot | 23-05-05 | 14:43

en verplicht 30 graden en een zonnetje voor alle eu landen. Gelijke monnikken... Van eenheidsworst is nog nooit iemand beter geworden.

de_rest_van_NL | 23-05-05 | 14:43

@Ludo momentje hij komt er aan..

..zapper | 23-05-05 | 14:43

@Idiot>zucht, die goude oude tijd... *mixt een jimtonnik.*
@Tiepie> t is opvallend hoe hard je kan rijden als je goed spiegels kijkt, op het verkeer voor je let, altijd een Bimmer voor je laat rijden die net nog iets harder rijdt en BNR luistert.
Ik heb dit jaar tot nu toe 3 prentjes. Dat "prentje" is overigens een normale term voor bon, ouwe.

superjan | 23-05-05 | 14:43

@idiot
Ik denk eerder dat het CDA GeenStijl gevonden heeft.

preacher | 23-05-05 | 14:42

doe maar 160, das fijner

jasperwillem | 23-05-05 | 14:42

@ Ludo

Heb je "Gedoemd tot Kwetsbaarheid" al uit?

Brusselmans | 23-05-05 | 14:42

Waar blijft die IP ban nou sukkels?

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:42

@lullo ; now you've really lost me...

idiot | 23-05-05 | 14:41

Hebben de kleine broertjes van lucas hun eerste computerles gehad?

Lucifer | 23-05-05 | 14:40

lekker 90 rijden, rustig om je heen kijken, kijken naar de vrouwtjes en samen effe stoppen op een parkeerplaats, lijkt me een geweldig idee.

ipje | 23-05-05 | 14:40

Tis eerst nog maar afwachten of die wet erkomt..
de duitsers en brie eters zullen toch wel zwaar tegen zijn om over die italianen nog maar te zwijgen.
*pakt ludo zijn 15de pot koffie af*

NerD | 23-05-05 | 14:40

. Ludo de Vuller
Zolang je wacht is het lekker rustig. De retaline werkt snel zeg!

..zapper | 23-05-05 | 14:40

Ik weet nog een goed voorbeeld: In duitsland rijdt men harder maar eindigen lager bij het songvestival. Dus meer uilaatgas betekend slechtere zangprestaties. Weg met Europa! Weg met Afrika! Weg Subaru omdat ze lelijke autoos maken. Alle Hollandse Kaaskoppen het land uit! Nederland voor de Marokanen!

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:39

ik denk dat het niet eens zo'n gek plan zou zijn om een soort van groenlinksachtig forum te creeren speciaal voor types als spooky, Tiepe, Lullo de vakkenvullert.... dan kunnen wij gewoon weer ouderwest alles gaan afzeiken ZONDER dat linkse gelul...
zucht...
*trekt uit puur eigenbelang een fles wijn open*

idiot | 23-05-05 | 14:38

Ludo: "neem je moeder..."
Heel beschaafd. Kansloos...

Je Zwager | 23-05-05 | 14:37

. Ludo de Vuller

de beschaafde wereld, me reet. Of al die Oost-Europeesche staten soms niet racisctisch zijn..., om over de Fransen maar te zwijgen....

brutus68 | 23-05-05 | 14:37

@superjan
Jij noemt een bon een 'prent'. Wat is dat toch? Ben je zo trots op je kleine burgelijke verzet tegen de autoriteiten dat je je bonnen inlijst als waren het prentjes? Begin ik toch nieuwsgierig te worden. Hoeveel hangen er al op de ouderlijke jongenskamer?

Tiepe | 23-05-05 | 14:37

*beseft zich dat hij Ludo door zijn vorige post wellicht een - onbedoeld - gevoel van eigenwaarde heeft gegeven*

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:36

ik zou het al hardstikke fijn vinden als ik naar mijn werk een gemiddelde van 25km kon halen!!!!!

jan-lul-de-behanger | 23-05-05 | 14:36

@zapper

als je zo doorgaat lul ik je binnen een half uur in een perma ban vast

Ik wacht.....................

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:36

@Ludo: als jij mensen oproept om Ja te stemmen heeft dat denk ik hetzelfde gevolg als wanneer Balkje of Kokkie dat doen...

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:35

En zo wordt er weer een nieuwe reden geboren om NEE te stemmen tegen de EU grondwet.

Nightwisher | 23-05-05 | 14:35

Luddo jij bent echt een lutser van jewelste.

superjan | 23-05-05 | 14:34

@Tiepe, Tiepe de clown? Vooralsnog weet ik prima waar ik het over heb, zowel in Duitsland als Nederland meer dan 500k rijervaring. Alleen de randwegen naar 80km per uur vind ik iets anders dan alle wegen naar 90km per uur. Verder kunnen ze zich beter richten op het weren van vrachtverkeer op de randwegen door het vrachtvervoer over spoor te stimuleren met het oog op millieuvervuiling dan het te zoeken in de hoek van de PKWs.

..zapper | 23-05-05 | 14:34

Goede zaak, ik ben voor!
Europa JA! \o/

Jace | 23-05-05 | 14:34

Vooral dat rascisme is tekenend voor deze hele website en een groot deel van de kampers in dit land. Met Europa houden we tenminste de kans bij de beschaafde wereld te blijven...
Stem JA voor de grondwet voordat we weer de achterlijke modderpoel zijn die uh we altijd al waren....

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:32

Maar inderdaad, zoals Hoerensloep al zei, dit beloofd een gouden toekomst voor Koos ( graf von ) Spee.

gentle giant | 23-05-05 | 14:32

@. Ludo de Vuller als je zo doorgaat lul ik je binnen een half uur in een perma ban vast
*retaline infuus klaarzet*

..zapper | 23-05-05 | 14:31

@ .. zapper
Ik weet niet of je wel eens in Duitsland bent geweest of dat je nooit verder bent gekomen dan je favoriete camping op Callandsoog, maar misschien is het je tijdens je tochtjes over de Autobahn opgevallen dat de Duitse steden iets minder dicht bij elkaar liggen dan in Nederland. De Duitse steden en ringwegen zijn dan ook niet minder vervuild dan hier; het is vooral de lucht die tussen die steden zit die ervoor zorgt dat het gemiddelde omlaag gaat. In Nederland echter, en dat zal je wellicht zijn opgevallen toen je met je mooie Witte Kip aan de trekhaak op de weg zat, zit er veel minder ruimte tussen de stedelijke gebieden. Dat komt, lieve zapper-die-nooit-heeft-opgelet-bij-de-aardrijkskundeles-op-de-lagere-school, omdat Nederland heel erg dichtbevolkt is. Jahaaaaa? Zo: genoeg door de knieën gezakt; nu weer overeind.

Tiepe | 23-05-05 | 14:31

@Lullo de zakkenvuller> Soms mag je blij zijn dat je anoniem bent.

superjan | 23-05-05 | 14:31

ik haal de negentig niet eens op mijn fiets

motto | 23-05-05 | 14:30

@broomstick: dan krijg je er over een paar jaar waarschijnlijk een extragratis toerenbegrenzer bij...

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:30

@superjan

....... Ludo de Vakkenvuller........

Goeie woordspeling man. Krijg je morgen vast een plakplaatje van de juf.... Jij durft! Ga je moeder maar weer bevredigen voordat de buurman het doet.

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:29

@Ludo: jij voert wel veel argumenten aan he?

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:29

Wat is er zo gek aan 90km/u? Sjors Boesj weet niet beter: 55Mph (88km/u). En dat met van die pickups en SUV's met 200+ pk en Vipers en Corvettes.

Grappig, heb ik nog maar 1 versnelling nodig: de 2e; daarmee kan ik optrekken en tot 99km/u door gassen ... (maak wel 7000 toeren, en dat kost misschien ook weer benzine, sorry meneer Piebalgs)

broomstick | 23-05-05 | 14:28

hmmmm, 90 km/h, dan kan je theoretisch gezien nog maar 140km/h rijden om dat papiertje te behouden..... DAT SCHIET OOK NIET OP, kan ik zeker nog vroeger m'n nest uit en dat allemaal omdat de een of andere fetavretert van mening is dat dit beter zou zijn voor het mileu... tsss stijlloze actie hoor!

idiot | 23-05-05 | 14:28

Kijk, dit is dus precies een voorbeeld van andere landen die (o.a.) hier willen bepalen hoe wij wat moeten doen.

Sjors zonder Sjimmie | 23-05-05 | 14:27

@zapper
vooralsnog mag je in Duitsland hard rijden en is de luchtvervuiling aldaar minder dan alhier, je eigen redenering is dus veel te kort door de bocht...

Wat ben jij een ongelofelijk stom stuk vreten. Je moeder moest zich schamen zo'n rottend ei ter wereld te hebben gebracht. Ik geloof dat ik toch maar JA ga stemmen. Dat europa ons moge redden van die achterlijke nederlandse boeren. God sta ons bij....

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:26

LOL @ Gentle Giant.

superjan | 23-05-05 | 14:24

@tiepe
Als je omgeving er naar vraagt, het heet projectie.

style.councillor | 23-05-05 | 14:23

@Ludo de Vakkenvuller> Ok twee middelvingers dan.

superjan | 23-05-05 | 14:23

@ tiepe, heb je al eens een Drambuille besteld bij de chinees, dat is pas lachen.

gentle giant | 23-05-05 | 14:23

@superjan

Een middelvinger trots in de lucht!

Wat een zielig mannetje ben jij. Zie je wel dat we toe zijn aan dit soort wetgeving. Als je een vriendinnetje krijgt gaat het wel weer over hoor. Nu wil je natuurlijk heeeel stoer overkomen bij je vmbo brommervrienden.

Ludo de Vuller | 23-05-05 | 14:22

@jeolimo hoe vaak ga je dat hier nog posten ?
@tiepe
Starf*cker zit ook verdacht veel in het midden-oosten. Islamitisch complot om de EU te ondermijnen ?

preacher | 23-05-05 | 14:22

@Tiepe 23-05-05 @ 14:17

Ok, we hebben nu wel een aardig beeld van je.

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:21

@TRS> maar gelukkig hebben we nu Jerolimo, Tiepie en Ultra links ervoor teruggekregen.

superjan | 23-05-05 | 14:21

@Tiepe: is dat een beschrijving van jezelf? Op mij is ie in ieder geval niet van toepassing. En frustraties ken ik niet, ik negeer snelheidsbeperkingen gewoon.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:20

@Tiepe> je kent me.

superjan | 23-05-05 | 14:19

normaal gesproken zou Lucas dit hele topic volschrijven met lofbetuigingen aan de brusselmannen (sorry, brusselmans, no offence intended).... die plek in de GS columnnistenclubje was gewoon een prima manier om Lucas het zwijgen op te leggen?

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:19

@Tiepe vooralsnog mag je in Duitsland hard rijden en is de luchtvervuiling aldaar minder dan alhier, je eigen redenering is dus veel te kort door de bocht...

..zapper | 23-05-05 | 14:18

@TRS> ik wurde mich auch verhangen.

superjan | 23-05-05 | 14:18

@ultra-links: dogma's zijn zoiets moois he? ;)

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:17

@Jerolimo
Het zijn hier inderdaad precies dezelfde types die als een blok voor die kale nicht met die twee hondjes vielen: middenkader met net te weinig talent om echt leidinggevend te worden, iets te hoge maandlasten die als een molensteen om de nek hangen, een vriendin die na de tweede bevalling is getransformeerd in een a-sexuele potkachel, teleurgesteld en gefrustreerd, alles half-half maar net niet. En al die gevoelens van miskenning moeten ergens gebotvierd worden. Maar wie worden het na de Marocs? De Chinezen? Daar kan je ook veel goede grappen over maken. Twee biel. Babi Pangang zonder hond met witte lijst enz. Kostelijk.

Tiepe | 23-05-05 | 14:17

@ultra links> ik blijf jou (met je bakbrommert) toch met 139kmh rechts over de vluchtstrook passeren.
Een middelvinger trots in de lucht!

Dat is me wel een prent waard.

superjan | 23-05-05 | 14:17

De kracht van de zwakste schakel, mogen we dan ook landen naar huis sturen?

..zapper | 23-05-05 | 14:17

Ach straks krijgen we allemaal gewoon een jaarquotum aan kilometers, waarbij 100 kmh (100=1) de 1:1 norm is. Harder kan (binnen veligheidsnormen)op een antal plaatsen, maar dan verbruik je meer van je budget, langamer (ook binnen veligheidsnormen) kan ook en levert een lager bugdgetverbuik op.

style.councillor | 23-05-05 | 14:17

Ik zie een zekere mijnheer Spee nu al spontaan klaarkomen...

HoerenSloep | 23-05-05 | 14:16

ik lees "Dimas betonte allerdings, daß es Sache der Mitgliedsländer sei, eine derartige Geschwindigkeitsbegrenzung zu verhängen. Die meiste Energie werde ohnehin im innerstädtischen Verkehr verbraucht."

dus Brussel heeft er niks over te zeggen? waarom beginnen ze er dan over? tssssss

TheRealShowstopper | 23-05-05 | 14:16

Misschien toch maar JA stemmen voor de grondwet...

ultra-links | 23-05-05 | 14:16

Eens met BlackMagic en Tiepe!
Ben t ook aan t lezen...

Blue-one | 23-05-05 | 14:15

Goed voorstel van die Griek. Minder vervuiling, minder herrie, minder brandstof en minder gefrustreerde eikels op de weg... Echt goed.

ultra-links | 23-05-05 | 14:14

Hee Jerolimo> ik begin goed de niegus te krijgen in die scheldkannonades van jou.
Who the fcuk are joe!?

superjan | 23-05-05 | 14:13

@Brusselmans: Wij met onze dikke twins hoeven natuurlijk niet in de rij te staan samen met die debielen in blik. Wij laveren ons daar wel weer tussendoor.

Zippy | 23-05-05 | 14:12

@ Tiepe

Hoxha is een communistische Albanees, en dat is ie graag.

Brusselmans | 23-05-05 | 14:10

@Bokkiedropzak: ik denk dat de kleur de enige identificerende factor voor een auto is in de ogen van spooky. Die beweegt zich namelijk uit principe op zijn fiets voort op weg naar zijn uitkering.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:07

De verveelde yuppen van geen stijl schouder aan schouder strijdend met de nationaal-maoisten van Marijnissen, de kaalkopjes van Wilders en de zwartekousen-broeders uit de biblebelt.

Alle anti-democratische krachten vereenigd!

Jerolimo | 23-05-05 | 14:06

Hoxha redeneert hier zo kort door de bocht dat ie in een cirkel terecht is gekomen. In plaats van in te gaan op de REDEN van het voorstel (zachter rijden scheelt uitstoot: minder slecht voor het milieu) gooit hij de toetreding van nieuwe Eurolanden, de grondwet en de uitkomst van het songfestival op een verwarrende hoop. Vanuit populistisch/demagogisch standpunt een handige keuze. Vandaar ook dat hij geen woord wijdt aan de mogelijke effectiviteit van het bewuste voorstel. Een schoolvoorbeeld van een drogredenering. De inhoud vermijden door de aandacht af te leiden. Ook erg veel FUD elementen in het stukje. ?Als u geen NEE stemt dan ?gaat Europa dus zo worden na de grondwet, want reken maar, dit is nog maar het begin?? Angst, onzekerheid, twijfel! Kant nog wal. Kletskoek. Borreltafelgelul. Uit de losse pols en nog niet helemaal bijgekomen van het weekend, hoop ik dan maar.

Waarin ben je eigenlijk professor Hoxha? De leerstoel: Opruiing & Stemmingmakerij? Of vind je het oppoken van vurige discussies op dit log belangrijker dan inhoudelijk ergens op ingaan?

Tiepe | 23-05-05 | 14:06

90? De gemiddelde deutsche Panzer reed 65 jaar geleden al schneller door europa rond

Usama al Shitten | 23-05-05 | 14:05

wil moraalridder spooky zich verwijderen uit dit topic?

idiot | 23-05-05 | 14:05

Zoals we - althans degenen met een middelbare school opleiding - in het artikel in "Die Welt" kunnen lezen gaat dit hele zooitje toch niet door.
@spooky: je bent vergeten dat het verkeer maar voor 20% van de uitstoot zorgt. De rest komt voornamelijk van de industrie. De uitstoot door het verkeer gebeurt ook nog eens voor het grootste deel door de vrachtauto's met een maximum snelheid van - jawel - 80 km/u. Er zijn onderzoeken gedaan dat bij een max. snelheid van 100 km/u in Duitsland de uitstoot met max. 2-3% zou dalen. Een volledig nutteloze actie. Stel de roetfilter verplicht en haal de vieze oude - nog net rijdende - krotten in landen als Italie, Roemenie, Bulgarije en Spanje van de weg. Hier is de winst te behalen.

BlackMagic® | 23-05-05 | 14:05

@Spooky... Ik ken wel een auto met 7 versnellingen. Het is een zwarte en van mij.

Bokkiedropzak | 23-05-05 | 14:04

Dat zal niet goed ontvangen worden bij onze oosterburen...

Trombonez | 23-05-05 | 14:04

Doe mij maar een nieuwe oorlog. :-)

Armageddon | 23-05-05 | 14:03

tja nou was ik al geen voorstander, maar aangezien ik een 911 heb, diepe zucht...

NEEEEEEEEEEE!!!!! (kudteuropa!!!! ROT OP!)

superjan | 23-05-05 | 14:02

@Blue-one

En dus tijd om het binnen Europa als wet vast te leggen. En @ Bokkiedropzak ik ken geen auto met 7 versnellingen maar 60 in de vijfde versnelling kan best 90 in 7 dan toch ook 1700-2000 toeren is genoeg.

spooky | 23-05-05 | 14:01

Als je van 120 nu eens 180 maakt, dan duurt een rit van één uur nog maar 40 minuten: dat is dus 20 minuten minder vervuiling ...

Kees-D | 23-05-05 | 14:01

Ik ga denk ik Uranus koloniseren en daar dan wonen mét een snelle auto. Geen gelul, dan mogen ze hier op aarde de snelheid zo laag mogelijk maken. Wie komt er mee?

Bokkiedropzak | 23-05-05 | 14:01

Als ze dit europees willen doorvoeren dan komen onze Deutsche autobahn freunden wel in actie.
Ik zeg maar zo, 3x is scheepsrecht. :+

Specht | 23-05-05 | 13:59

Dit is het bewijs dat er eindelijk dingen geregled kunnen worden die vanaf de jaren 80 al stil liggen kortom een goed argument om voor de grondwet te zijn.

spooky | 23-05-05 | 13:58

90 in zijn 7? Dan maakt die motor 2 toeren per minuut.

Bokkiedropzak | 23-05-05 | 13:58

@spooky

Bwaha het kyotoverdrag en europese verdragen worden meer geschonden dan dan men zich er aan houdt. Dat stelt toch niets voor !

Blue-one | 23-05-05 | 13:57

Voor het milieu zijn de 7 versnellingen alleen maar goed doe dus maar lekker 90 in de 7de versnelling.

spooky | 23-05-05 | 13:57

@ultra-links
jaloers boefje

mallebabbe | 23-05-05 | 13:55

De norm van luchtkwaliteit is al bindend binnen europese wetgeving en binnen het kyoto protocol. Terugdringen van de maximum snelheid is dan ook onafwentbaar en heeft niks met Europa te maken. Ik kan me nog goed herrineren in de jaren 80 90 dat het standaard excuus was dat zoiets alleen in Europees verband kan. En nu met de grondwet is het moment daar er wat aan te doen.

spooky | 23-05-05 | 13:55

@ultra-links
Je kan lekker (links) lullen jij, wie moet anders de economie hier in Nederland draaiende houden. Met staken en protesteren kom je niet ver hoor! Stelletje helden op (wollen)sokken.

Wittesaus | 23-05-05 | 13:53

De tiefus. Koop ik daarom een BMW M5 met 7 versnellingen om alleen maar in zijn 1 te mogen rijden? Echt niet.

Bokkiedropzak | 23-05-05 | 13:53

zelfs dorpsgekken krijgen hoge functies in brussel!!,weer een reden om in de toekomst te gaan emigreren,uiteraard naar een land buiten de eu!.

swinger | 23-05-05 | 13:52

Dan zit ik op mn Buell nog in de 3e versnelling!!

Brusselmans | 23-05-05 | 13:52

@brutus68
Tja je moet toch wat als je die 100 miljard euri op wilt krijgen.

Vielli | 23-05-05 | 13:50

Damn, denken die gasten dan nooit na over het fileprobleem ? Het is toch algemeen bekend dat als je de maximumsnelheid verlaagt, de gemiddelde lengte van een file evenredig toeneemt..

Raar dat het nog niet in den Nederlandsche gedrukte pers te vinden valt, maar ik gok op de een grote dikke vette kop morgen ochtend in de Prullegraaf. Vast iets sensationeels à la "Maximumsnelheid drastisch omlaag"

Als we op zn grieks gaan rijden, dan gaat we hard acheruit..²

Blue-one | 23-05-05 | 13:50

Hehe, als ik het goed begrijp zijn de consequenties van onze stem als volgt:
TEGEN: Oorlog, rampspoed en concentratiekampen
VOOR: Allemaal 90 rijden
Oftewel ik stem tegen.

Muxje | 23-05-05 | 13:48

Eindelijk een reden om JA te stemmen voor de EU grondwet.
Wat jammer he voor al die kantoorramboos in hun leezebakkies...

ultra-links | 23-05-05 | 13:47

laten ze dan alle prive auto's alleen op zondag laten rijden kan ik ook eens op mijn fiets de snelweg onveilig maken die ongeziene vlek ziekte voor de gekke koeien griek

web_grazer | 23-05-05 | 13:47

Ik twijfelde eerst nog een beetje, maar vanaf nu is het een volmondig: "Ja!".

Zippy | 23-05-05 | 13:46

Wel 10 km/h sneller dan wat onze eigen minister wil!

John McClane | 23-05-05 | 13:44

Lekker tactisch om te zeggen als Frankrijk bijna naar de stembus gaat.

Mr. Bombastique | 23-05-05 | 13:43

Fantastische timing van die lui.

inuk | 23-05-05 | 13:42

des te meer redenen ze ons geven nee te stemmen

Imhotep | 23-05-05 | 13:42

Wat ympie zei [vorig logje]
Hoe gaat het vergaan met ons liberale drugsbeleid?

Von | 23-05-05 | 13:41

@Zeemo

ik zou dat niet doen. Daar zijn tegenwoordig ook regels voor, vraag maar de koeien en varkens

Boomer | 23-05-05 | 13:39

Ik zeg al weken, nee maanden, nee jaren dat we uit die verdomde EU moeten gaan, maar wie luistert er naar mij?.......

fuckje | 23-05-05 | 13:39

Tsja, idioot plan wat nooit door het Europeesche parlement zal komen. Wat niet wegneemt dat er weer bakken met Euro's weggeflikkerd zullen worden om dit soort onzin te "onderzoeken". Wederom een reden om nee te stemmen, heb weinig zin te betalen voor de hersenspinsels voor de een of andere achterlijke Griek of Let...

brutus68 | 23-05-05 | 13:37

mag mijn snorscooter dan ook 90???

loewende koe | 23-05-05 | 13:37

dank u GS voor het wederom bevestigen van mijn tegenstem!

bogie | 23-05-05 | 13:37

Ik schijt op de EU en onze 'democratische' regering

Zeemo | 23-05-05 | 13:36

Het schijnt voor onze eigen best wil te zijn; ik ga liever dood op m'n zestigste na leuk geleefd te hebben dan 90 worden in een openlucht klooster

tohs | 23-05-05 | 13:35

tsja, in griekenland in de bergen kun je ook niet harder.... waarschijnlijk is die man nog nooit buiten zijn dorp geweest, en heeft ie nooit opgelet in brussel.

langneus | 23-05-05 | 13:34

Kom op jongens, het verkeer is nog steeds vele malen gevaarlijker dan het terrorisme. zo erg is het toch niet? ;-)

Dirruk | 23-05-05 | 13:34

Je denkt toch niet dat maximumsnelheden in een GRONDwet bepaald worden?

chiel (voormalig ... | 23-05-05 | 13:34

dit is wel erg ellendig... hoe komt het toch dat ik catastrofe na catastrofe nog steeds een beetje vertrouwen blijf hebben in Europa...

ik denk dat het aan mij ligt

brutus | 23-05-05 | 13:33

dan is het maar goed dat de europese commissie alleen maar voorstellen mag doen, en dat het europees parlement en de raad van ministers het nog mooi kunnen afkeuren.

Thijzzz | 23-05-05 | 13:33

Tief op Stavros. Onze blingbakken blijven lekker 120 doen.

Stemt NEEN.

rzer0 | 23-05-05 | 13:33

ik geef rood

tohs | 23-05-05 | 13:33

Dimas: gele kaart!

hans of harry... | 23-05-05 | 13:32

Ah, Europa gaat iets aan het muljeu en onze veiligheid doen! Klasse!

Dirruk | 23-05-05 | 13:32

90? Dan zit ik nog in de 3e van mijn 6 versnellingen!

BlackMagic® | 23-05-05 | 13:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl