Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jeroen Pauw (PvdA) duidt avond lang populisme met Wouter Bos (PvdA)

Goedemorgen, en leuk dat u weer kijkt naar van het PvdA-intranet gelekte beelden van de zogeheten PvdA-collegetour, bedoeld om nieuwe- en aspirant leden in te wijden in het gedachtegoed van de Nederlandse sociaal-democratie. Thema: "De eeuwige terugkeer van het fascisme en hoe alleen de PvdA de wereld van zichzelf kan redden". Bovenstaand Bos' verheven duiding, waar wij vooralsnog geen chocola van weten te maken. Volgens Bos heeft 'de flirt van de gevestigde orde met het populisme, de stroming gelegitimeerd.' Dat is dus onzin. Het zijn namelijk niets dan de feitelijke grieven van de populistische achterban, en de populist die dit benoemt, die de stroming legitimeren. Daar heeft de elite niets mee te maken. Hij sluit het fragmentje af met dat de deugende 'politicus de verantwoordelijkheid heeft het volk af en toe tegen te spreken, en niet alleen moet laten horen wat het wil'. Hier zit het venijn. Door als sociaal-democraat te doen alsof het een uitzondering is dat politici iets anders zeggen dan het volk wil horen, bagatelliseer je dat het populisme voortkomt uit het feit dat er juist een gapende kloof is tussen regent en volk, en dat regenten juist zelden zeggen wat het volk wil horen. En als ze het al zeggen, is het vaak voor de bühne, en wordt er in Brussel iets anders verteld. En het feit dat de term 'populisme' nog altijd een denigrerende connotatie heeft, suggereert dat een volkse boerenwijsheid wel authentiek en folkloristisch is, maar de werkelijkheid nooit weet te vatten. Daar moeten we vanaf, want soms is het antwoord inderdaad gewoon heel simpel. Hele aflevering hier terug te zien.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

analistjung | 05-11-16 | 22:18

Wouter Bos is ook een van die smeerlappen die zijn kont aan kiezers af veegt.
De PvdA, daar heb ik gelukkig nog nooit op gestemd. Gaat ook niet meer gebeuren.

Raider Twix | 05-11-16 | 14:42

Wouter Bos was het nationale symbool van het wegkijken, pappen en nat houden, het per se willen regeren, het gigantisch frustrerend vinden en dat ook laten blijken als je geen minpres wordt na een moeizame kabinetsformatie, het links lullen en rechts vullen, het bla bla bla hautain gelul... Met deze uitzending van Pauw is gebleken dat een enorme hoeveelheid goedbetaalde commissariaten niet heeft kunnen voorkomen dat Wouter Bos de politiek en zijn prominente rol daarin enorm mist! Maar Nederland wil zo graag van dit soort krampachtige leugenaars af... ga met pensioen, ga emigreren maar maak Nederland niet verder kapot!

ILF2 | 05-11-16 | 14:08

Hoe ironisch... de bloedgroep wiens stormtroepen altijd het eerst tot geweld en onderdrukking overgaan, is nog altijd het socialisme. Miljoenen doden in de 20e eeuw doordat een zelfgekozen elite vond dat het beter wist wat goed was voor het volk dan het volk. Planeconomie dat leidde tot hongersnoden - vind u het zo gek dat u op een wachtlijst staat in de zorg? Er is geen rekenmethodiek die kan voorspellen hoe het met 's lands gezondheid in een bepaald jaar gaat. De grootste rekenmeesters kunnen de economie niet voorspellen, maar toch weet de PvdA het altijd beter.
En dus vertellen ze wederom via hun media dat iedereen die het niet met hen eens is, onderbuiker of populist is. Wat een eenvoudig en geruststellend beeld van de werkelijkheid moet dat zijn voor de linkse proleet. JEUG! IK DEUG! Want mensen met een andere mening deugen uiteraard niet. Dit soort omgaan met andere meningen was ook gebruikelijk in de nationalistische versie van het socialisme, het Nationaal-Socialisme. In tegenstelling tot wat linkse leraren en media u wijsmaken, zijn er meer raakvlakken tussen NSDAP en PvdA/GroenLinks dan u voor mogelijk had geacht. Het resultaat is altijd geweld en onderdrukking. Zelfs afvalligen in eigen gelederen zijn hun leven niet meer zeker (kent u Aad Kosto nog?)
Ook is links altijd de groep die zo tolerant in het leven staat dat hun activisten probeerden andersdenkende Janmaat op te blazen en dus zijn vrouw in een rolstoel belandde, ook herinneren de meesten van ons de heksenjacht, verkettering en demonisering van deze 'redelijke' PvdA democraten toen Pim Fortuyn aan populariteit won. Deze democratische mensenvrienden konden daar zo slecht mee omgaan, dat ze hun politieke tegenstander lieten omleggen, en daarna het land stevig in de EU hebben laten verankeren om te voorkomen dat het volk het ooit weer bijna voor het zeggen krijgt.
Als bonus hebben ze hun huurmoordenaar na 15 jaar weer vrijgelaten. Nee, als dit de definitie moet zijn van 'fatsoensmens', dan pas ik ervoor. Ik wens op geen enkele wijze geassociëerd te worden met een bende zakkenvullende huichelende salonsocialisten die pretenderen voor het volk te staan maar enkel om ze recht in het gezicht te pissen.

Rest In Privacy | 05-11-16 | 12:30

De pvda heeft inmiddels geen fuck met arbeiders te maken, stucadoors moeten gewoon doorwerken tot hun 68-ste. Pvda is gewoon kut, in het kwadraat.

Anjin Mohammed | 05-11-16 | 12:08

'Populisme'.
Steeds maar weer dat geëmmer over 'populisme'.

In de eerste plaats is 'populisme' een verzamelnaam voor alles dat niet in het linkse straatje past.
In de tweede plaats is de linkse beweging uit de meest pure vorm van populisme ontstaan; zonder populistische volksmenners als Vladimir Lenin, Pieter Jelles Troelstra en Domela Nieuwenhuis, zouden de PvdA en de Communistische Partij Nederland - één van de 'bloedgroepen' van GroenLinks - niet eens hebben bestaan.

Peter Emile | 05-11-16 | 11:31

Televisie en Publiek Omroep?? Zo 20e eeuw.
30-'ers kennen dat invloedloze achterhaalde medium binnenkort geeneens meer.

Leefbaar | 05-11-16 | 11:28

Waarom opkomst populisme? Het heeft gewoon te maken met:
1) Vervreemding tussen kiezer en gekozene en een algemeen cynisme over de politiek. De vervreemding tussen kiezer en gekozene zal deels het gevolg zijn van de mensen die het slecht uitvoeren (politici), maar ook grotendeels het gevolg zijn van het huidige systeem zelf. Wat maakt het immers uit wat voor een poppetjes er in de 2e kamer zitten als alles toch in gesloten achterkamertjes door 27 landen in Brussel door de EU beslist wordt. Echt iets te zeggen hebben we allang niet meer. Bij verkiezingen wordt je eigenlijk gewoon een worst voorgehouden die er allang niet meer is. Daar worden mensen dan ook cynisch over. Een extreme proteststem is eigenlijk nog de enige manier om te laten merken dat je het er niet mee eens bent.
2) Migratie en de mislukte multiculturele samenleving. Waarschijnlijk zijn niet politiek-correcte oplossingen nog de enige manieren om de problemen met migratie op te lossen. Zoals strafbaarstelling illegaliteit, muren bouwen, geen migratie uit moslimlanden. Het zijn echter standpunten die alleen de populistische partijen die deze durven uit te spreken.
3) Sociaal-economische achteruitgang. En met name de verschillen tussen mensen op tijdelijke en vaste banen. Het is niet meer vanzelfsprekend dat kinderen het beter krijgen dan hun ouders. Waarschijnlijk niet.

lightyears | 05-11-16 | 11:22

Op een gegeven moment zegt Wouter Bos. We weten dat samenleven heel ingewikkeld is geworden door verschillende culturen en etniciteiten. Ok vraagje voor Wouter Bos. Wie denk je dat er verantwoordelijk voor is de afgelopen pakweg 30 jaar ? En dan nu mensen die de ontstane problemen benoemen als het gevaar aanduiden. Dat is pas gevaarlijk meneer Bos, en vooral erg populistisch.

Barbara Drijfzand | 05-11-16 | 10:47

Wouter Bos leeft nog in 1960 toen het volk dom was, internet niet bestond en de elite kon doen wat zij wilde. Wouter Bos kan niet begrijpen dat het volk niet meer dom is.

i-Wonder | 05-11-16 | 10:42

Ik vond het een interessante aflevering! Ik heb veel geleerd zoals:Wouter bos geeft toe dat de SP met Marijnissen wèl problemen met integratie zag en eigenlijk gelijk had en de PvdA een stel wegkijkers was. Dat de fout van de PvdA was dat ze dachten dat populisme altijd rechts was. Dat politici dingen moeten beloven die ze niet waar kunnen maken om stemmen te krijgen, anders win je niet.

Rest In Privacy | 05-11-16 | 10:41

@Donkersloot | 05-11-16 | 08:22
Democratie betekent het volk regeert. Wat is er volgens jou mis met de wens van het volk uitvoeren in een dergelijke politiek stelsel? Ergens vind ik het wel dapper van Bos om zo recht in jouw gezicht te vertellen dat jij volgens hem te dom bent om te poepen. En hij heeft nog gelijk ook, want je wilt nog steeds op zijn haat en verdeeldheid zaaiende partijtje stemmen. Want dat is wat de PvdA hier al zeker veertig jaar doet: haat zaaien jegens en stelen van iedereen die zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, maar met al hun grote woorden blijven ze dus wel mooi van de hoge bomen af. De partij met het devies "wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje". Maar waarschijnlijk zal jij wel niet weten wat een kwartje is en ben je nog steeds verblind door dat glimmende dubbeltje.

Populisme: de stem van het volk verkondigen. Het moet toch niet absurder worden dan dat je als gekozen volksvertegenwoordiger je eigen ambtsomschrijving als het grootste gevaar voor de wijze waarop je zelf bent aangesteld gaat verkondigen.

Pierre Tombal | 05-11-16 | 10:17

Ik dacht eerst, dit wordt weer een staaltje PvdA TV, maar integendeel.
Ik vond het een goed verhaal van Bos (en Pauw), met een hoop zelfreflectie.

Draaikolk | 05-11-16 | 10:17

Wel mooi dat alle graaiers en baantjesjagers van de Partij van de Afbraak een podium krijgen bij grootgraaier jeroentje

Toontje-lager | 05-11-16 | 10:04

Ja ja, een Monster, toe maar. En die Roze Olifant in de huiskamer is er zeker niet?

Piet Karbiet | 05-11-16 | 09:53

Wat een gejij-bak. Het is maar net hoe je populisme beschrijft en of het dan schadelijk zou kunnen zijn voor ons land cq of de menschheid er iets aan heeft.

kloopindeslootjijook | 05-11-16 | 09:48

Nee lulletje Bos, de politiek heeft het monster geschapen dat zich tegen de burger keert. En met jouw betweterige opstelling ben jij daar het levende bewijs van.

metagod | 05-11-16 | 09:22

De linkse Deugmens gebruikt 'populisme' wanneer hij/zij eigenlijk 'fascisme' wil zeggen. Dat ze het allemaal zelf hebben veroorzaakt - en nog steeds veroorzaken - zien ze dan weer niet, zelfingenomen als ze zijn.

Goldfinger | 05-11-16 | 09:00

Een aflevering van "Wintergasten".

ristretto | 05-11-16 | 08:39

Ik heb het helemaal afgekeken. Wat heeft die man zijn hoofd diep in z'n eigen reet zitten zeg. Deze man heeft, volgens mij, werkelijk totaal geen idee van wat er de hand is. Geeft hij ook zelf toe, maar dan komt de slinksche gutmensch weer even het gepeupel op zijn nummer zetten. U deugt niet! Stem op ons om uw ziel te reinigen van het ondeugzame.. Mofo! Begin eens met dit land te besturen en de NL toko te managen, pak problemen aan en zet je eigen bevolking op de eerste plaats, lamlul!

K405 | 05-11-16 | 08:39

Xalex 19.54

Zal ik je eens iets verklappen?
Op veel scholen en in sommige winkels IS de kerstboom al weg, want tere moslimkinderzieltjes zouden zich wel eens gekwetst kunnen voelen.

mallekater | 05-11-16 | 08:30

nou na jarenlang zakkenvullen en uitverkoop van de industrie ,en het het uitbenen van sociale voorzieningen ,is het tijd voor de populist ,want dat die komen is dankzij de uitzuigers aan de top.

pedro300 | 05-11-16 | 08:29

Weet U wat een stuitend GEBREK AAN POPULISME IS?(voor wat die term waard is)
Dat is :
Je helemaal geen ene flikker aantrekken van de wens van de bevolking, ongevraagd in de EU marcheren zonder daarover iets aan de mensen te hebben gevraagd, dat ook nog eens ZO ongelofelijk knullig te organiseren dat de bevolking al binnen twee jaar dat hele Europa SPUUGZAT was, daarna, na godbetert een referendum, constateren DAT de bevolking het spuugzat was en vervolgens doodleuk, alsof je neus bloedt, door gaan op deze ontsporende trein.. daarna een stel boevenstaatjes snel, eveneens ongevraagd, inlijven en die tactiek handhaven tot op de dag van vandaag.

Na een tweede referendum ook met DIE uitslag je reet afvegen en nog steeds enthousiast met criminelen als Verhofstad en van Baalen doorgaan met het inlijven cq verbroederen met het volgende extreem criminele en corrupte land dat de Oekraine is.
En maar blijven liegen dat het zo leuk is, dat Europa, Poolse, Roemeense en Bulgaarse boevenbendes schuimen door onze steden, bedelen zich -georganiseerd- het schompus en jatten alles wat niet vastgespijkerd zit.Daar komen strakjes, MET visum, hongerlappen van Oekrainers bij en - op zijn Duits - Da haben wir den Salat.

Affijn, we hoeven niet meer bang te zijn dat de Russen Europa wil hebben, dat Europa is op dit moment zo rot als een mispel, dat flikkert Poetin het liefst bij het grof vuil.

mallekater | 05-11-16 | 08:26

Donkersloot, lul, jij gaat mijn vertellen dat Bosma een jaknikker is ? Loop naar die pomp in Drente, lul.

topsporter | 05-11-16 | 08:25

Ik ben zó blij dat ik gisteravond iets beters te doen had. Twee salonsocialisten in gesprek over populisme.
Een betere illustratie dat links gearriveerd is en het huidige conservatisme belichaamd kun je niet vinden.
Twee linkse mensen die vertellen dat het eerlijker moet , puissant rijk zijn en zich op tv afvragen waarom het volk mort.

ristretto | 05-11-16 | 08:24

Zo, dat was dan weer een uitzending met in de hoofdrol de kasteelheer (wat inkomstern betreft) van de Pvda.

topsporter | 05-11-16 | 08:23

Als de PVV zoveel positieve media aandacht kreeg als de PvdAllah, dan kan de PVV na de verkiezingen alleen regeren met meer dan 76 zetels.

Mo het varken | 05-11-16 | 08:22

Donkersloot | 05-11-16 | 00:14
Populisme is de ultieme vorm van democratie.
Het huidige probleem is namelijk dat zij die zich volksvertegenwoordigers noemen al decennia lang niet de belangen van het volk dienen.
de honden blaffen... | 05-11-16 | 00:28

Ik geloof daar geen drol van. Ik maak een onderscheid tussen keuzes maken en volksmennerij. Uw redenering volgend is Erdogan een enorm democratisch leider, gekozen met een overweldigende meerderheid. Hetzelfde geldt voor ene A. Hitler die kon rekenen op een enorme steun van zijn bevolking. Ik denk dat referenda en ''populisme'' ZOUDEN KUNNEN werken, maar de stijl van Geert (Trump, Farage)is er één van hele en halve leugens, verdachte geldstromen en vreemde motieven. Waar populisme en macht samenkomen gaat het broeien en stinken, vraag dat maar aan kritische journalisten in Turkije....

Donkersloot | 05-11-16 | 08:22

Ik begrijp werkelijk niet dat eenieder die nu als "populist", xenofoob word gezien en ge-etiketteerd door de politiek en door de'zichzelf bovenonsgestelde' überhaupt nog kijken naar deze zelfbevrediging bij Pauw en DWDD.

Afrekenen maart 2017 tot die tijd deze politieke zenders mijden.
Begint zo langzamerhand een Erdoganstyle in dit land te ontwikkelen. Eenieder die tegen het beleid en gedachtegoed is van de 'machtshebbers' kan vertrekken.. te beginnen met het eigen volk!
Valt mij trouwens wel op dat tegenwoordig we geen kijkcijfers meer voor ons neus krijgen..

fikkieblijf! | 05-11-16 | 07:54

'Je kan met populisme een monster creëeren' volgens Bos.
Dat monster waart al jaren door Europa en heet 'Islam'...

alpha centauri | 05-11-16 | 07:43

Gebruik van de term 'populist' als duiding is sowieso een brevet van onvermogen. Net zoals 'nazi' in het recente verleden.

Wekkertje | 05-11-16 | 07:41

Uurtje Pauw was samen te vatten als; Dominiee Bos legt het nog een keertje uit voor zijn eigen parochie

batvoca2 | 05-11-16 | 06:50

De van huis uit populistische partij PvdA, want voor de arbeiders, met boegbeelden populistische Wouter Bos (Drie, twee, één) en populistische Jeroen Pauw (kijkcijfers) verwijten populisten dat ze populistisch zijn. maar alleen omdat ze niet de van huis populistische ideologie van het socialisme (populisme pur sang) aanhangen.

(Rechts)Populisten vormen een gevaar voor de baantjesmachine PvdA. Sommige populisten zijn zijn gelijker als andere. In hun doodsstrijd begint de linkse elite wild om zich heen te schoppen. tot in de rechtszaal aan toe.

bergsbeklimmer | 05-11-16 | 06:28

Wouter Bos? Is dat niet die lul met vingers die van belastinggeld een documentaire over zijn politieke avonturen liet maken waarin hij dingen zei als "Ik wil gewoon iets doen voor de mensen, dat iedereen het aan het eind van de dag een beetje beter heeft" om vervolgens onder het mom van ik kies voor mijn gezin een baantje bij KPMG in te rollen waar hij middels zijn politieke contacten met belastinggeld betaald werk voor KPMG naar binnen moet trekken?

Ik denk dat ik het advies met betrekking tot ethiek en politiek van deze morele dwerg oversla. Doei.

a1a2a3 | 05-11-16 | 02:06

Dus volgens Bos is een populist iemand die populair doet, dingen te simpel voordoet, leugens vertelt, beloften doet die hij niet kan waarmaken, en niet over deugdelijkheid nadenkt. Daar is een ander woord voor : politicus.
Daarnaast is volgens Bos een populist iemand die problemen van 'het volk' begrijpt, 'het volk' geeft wat het wil, 'het volk' vertelt wat het wil horen en 'het volk' keuzes laat maken. Daar is ook een ander woord voor : democraat. Met andere woorden, volgens Bos is een populist een democratische politicus.
Next.

Fadz | 05-11-16 | 01:59

-weggejorist-

kereltie_ut_drenthe | 05-11-16 | 01:11

-weggejorist-

de honden blaffen... | 05-11-16 | 01:04

Zo begon ik om 20:38 hierboven een klein betoog:
.
"Volksvertegenwoordiger heet het te zijn. Niet een vertegenwoordiger voor tandenborstels oftewel tandenborstelvertegenwoordiger of multiculturelewantoestandenvertegenwoordiger"
.
Een tandenborstelvertegenwoordiger weet waarover hij praat. Hij kent zijn product en weet waarom zijn tandenborstels zo goed zijn. Hij is trots op zijn product en gunt iedereen gezonde tanden met gezond tandvlees waarin zijn product de top vertegenwoordigd.
.
Volksvertegenwoordiger wat is dat nou eigenlijk?
Als ik Wouter Bos hoor en zie is dat iemand die geen ene donder om wie dan ook van het volk geeft. Met een ongelofelijk dedain kijkt hij neer op mensen.
Een volksvertegenwoordiger kan er niet MEER precies het tegenovergestelde uitzien en praten dan hij.
Hij is het summum van de regent die het volk wil opvoeden zodat ze in het gareel blijven. Goedschiks dan wel kwaadschiks.
.
50 jaar gelden hadden we nog wat zuilen, de verzuiling waar het volk netjes in categorieën gedeeld hun boodschappen deden bij de "goede zaken". De juiste bijbehorende kranten lazen. De juiste politieke partijen stemden. Arbeiders stemden PVDA...
.
Tweede helft van de jaren60 sloeg de jeugdcultuur en de ontkerkelijking toe. Secularisatie.
Gaandeweg kwam de massa immigratie opgang van voornamelijk moslims die hun eigen onwrikbare zuil gingen oprichten. de islam. Dit terwijl de rest van het volk juist een sprong voorwaarts aan het maken was werden ze opgescheept met een zeer conservatief blok aan het been. Een gigantisch blok aan het been waar tot op de dag van vandaag niemand van "onze volksvertegenwoordigers" toegegeven hebben dat ze feitelijk het volk aan het verraden waren en zich NOOIT als volksvertegenwoordiger hebben opgesteld. Andere belangen worden gediend, maar nooit het Nederlandse volk. De tijd kabbelt lekker door en het blok aan ons been begint zich steeds sterker te manifesteren. De beleidsbepalers. De nep volksvertegenwoordigers verzinnen een list als zijnde liberale wereldburgers waar iedereen vrij is om te doen en laten wat hij wil. Nederland als vrijhaven voor iedereen. De wereld is van iedereen wordt als slogan gebruikt om het volk op te voeden. Volksvertegenwoordiger was al onzin, maar nu wordt het volkopvoeder om het landverraad oftewel Volksverraad te verdoezelen met dure woorden die het morrende volk op haar plaats moet zetten. Grenzen moeten open, andere culturen respecteren anders hoor je er niet bij en komen termen als extremist, racist, als frame om het volk in diskrediet te brengen. Schande voor hen die het volksverraad ontmaskerd en ziet wat het is. Demoniseren is nog steeds de beste verdediging van regenten om macht te behouden. De regentenzuil is definitief geplaatst en de mainstream media voegt zich daarnaar om de regenten te verdedigen.
Van volksvertegenwoordiger via landverrader naar REGENT.
De cirkel is rond.
Nu zijn er alleen regenten met een klein groepje echte volksvertegenwoordigers ook wel populisten genoemd. Volksvertegenwoordigers die het gigantisch gevaarlijke islamblok willen verkleinen wat eindeloos ons landschap omploegt en overal schade nalaat. De schade van de testosteronbommen die de criminaliteit aanvoeren. De regentenzuil die op alles neerkijkt wat er onder hen beweegt willen de echte volksvertegenwoordigers aanpakken. Maar we zitten in de nadagen van hun levenscyclus. De PVDA is geïmplodeerd wat zich nog niet feitelijk heeft plaatsgevonden. De rest van de regentenzuil zal ook ophouden te bestaan want zo gaat dat in een veranderlijke wereld waar het de natuur is om te reageren op veranderende omstandigheden. Diegene die zich het beste aanpassen zullen overleven. Na de verkiezingen zullen hopelijk de enige echte volksvertegenwoordigers het winnen van de regentenzuil want die ivoren toren als erfenis van de landverraders heeft al veel te lang dit land en Europa in haar macht. Op naar het Zwitserse model.

dijkbewaker | 05-11-16 | 00:54

van heinde en verre | 04-11-16 | 21:43
Pauw had natuurlijk Bos de volgende vraag moeten stellen:
Hoe kijkt u terug op uw ministerschap van financiën?
Een toename van de staatsschuld van meer dan 100 miljard!

de honden blaffen... | 05-11-16 | 00:51

-=PyP=- | 04-11-16 | 23:16
Grappig dat nu juist de policor in de EU een dictator zoals Erdogan in het zadel houd. De woorden minder minder mag niet. Minder minder immigranten ten koste van mensenrechten in Turkije mag daar in tegen weer wel.

Wasbakplasser | 05-11-16 | 00:43

Ach Boosje....
Tja het valt niet mee om toe te geven dat de PVDA zelf de partij gesloopt heeft, door zich door religieuze dubbele paspoorten voor hun karretje te laten spannen.

Nee, dat je 3/4 van je stemmers verloren hebt, komt omdat je je als PVDA van het populisme hebt onthouden.

Misschien word het aan de tijd om te sparen voor een Blindengeleidehond?

MistaRazista | 05-11-16 | 00:41

Donkersloot | 05-11-16 | 00:14
Populisme is de ultieme vorm van democratie.
Het huidige probleem is namelijk dat zij die zich volksvertegenwoordigers noemen al decennia lang niet de belangen van het volk dienen.

de honden blaffen... | 05-11-16 | 00:28

Aan het gedram en gescheld hier te zien is het 'populisme' hier enorm populair. Het is de tragiek van de populist; hij ziet zichzelf als een slachtoffer (Geert versus de rechters, Trump versus alles en iedereen die tegen hem is, Farage vs. de waarheid, enz.) maar ondertussen zetten ze al een jaar of tien de toon. En wat heeft het opgeleverd? Een roeptoeterende Limburger, een stuk of wat rancuneuze splinterpartijen, de val van een kabinet, een paar rechtzaken en duizenden uren tv om te duiden wat dit allemaal te betekenen heeft.
Wat Farage, Trump en Wilders gemeen hebben is dat er geen enkele inhoud is, totaal geen plan. Doodsbenauwd voor kritiek omringen ze zich door ja-knikkers en maken kritische elementen uit voor 'landverraders'.
Ik troost me met de gedachten dat net als altijd de draai naar extreem-rechts in de regel wordt gevolgd door een redelijker alternatief. Tot die tijd is het een kwestie van de storm uitzitten (en hopen dat dikke vrienden Trump en Poetin niet ondertussen met bommen gaan gooien).

Donkersloot | 05-11-16 | 00:14

Alquest | 04-11-16 | 23:41
En wanneer je dat vaak genoegd zegt, wat gebeurt er dan?
Lul niet zo dom.

Ongeblustekalk | 04-11-16 | 23:47

Wouter Bos, de socialist die verantwoordelijk is voor de grootste vermogensoverdracht van arm naar rijk ooit, in nederland. Kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Alquest | 04-11-16 | 23:41

Kijk 'm zitten. Wie denkt die gozer dat ie is?

Bram van Ojik | 04-11-16 | 23:39

Populisme is een overbodige term geworden uit een tijd dat de politiek nog bestond uit hoogopgeleide heren die de belangen van een groep argeloze burgers vertegenwoordigden. Nu hebben we te maken met een stel argeloze politici die niets hoger opgeleid zijn dan Jan met de pet die de belangen van een groter overheidsorgaan dan zijzelf vertegenwoordigen. Goh, waar zal dat succes van die populistische politieke partijen toch vandaan komen?

IslamPislam | 04-11-16 | 23:35

-weggejorist-

analistjung | 04-11-16 | 23:34

Wat maakt dat Bos hier opgevoerd wordt als autoriteit terwijl hij gewoon pvdapartij is.

J.Slavink | 04-11-16 | 23:32

voorkomende = voortkomende

oostermoer | 04-11-16 | 23:25

Is er al een museum waar het pvda gedachtengoed en al zijn daaruit voorkomende ellende kan worden aanschouwd? Groningen (monster pvda) stad lijkt me een goede locatie voor zo een monster museum.

oostermoer | 04-11-16 | 23:23

Ik vond het een goed interview en Wouter Bos reageerde vrij neutraal. Ik begreep wel wat hij bedoelde, en dat was niet het afbranden van Wilders. Populisme is zowel links als rechts en geeft complexe problemen tot simpele oplossingen die uiteindelijk niet haalbaar blijken te zijn.
.
Dus ik begrijp de zorg wel. Maar zo werkt democratie nu eenmaal.
.
Dat het toch helemaal uit de hand kan lopen zie je nu in Turkije, dus er ligt wel een verantwoordelijkheid bij de kiezers om niet een praatjesmaker te kiezen die alleen macht wil.

-=PyP=- | 04-11-16 | 23:16

.. Het woord is dus aan de regering, incl. PvdA ...

hotmint | 04-11-16 | 23:16

Oei! "Als je een verhaal maakt met linkse en rechtse elementen er in, dan krijg je wel heel veel stemmen..." Of zou het komen omdat je kennelijk een goed verhaal hebt?

Populisme is een mooi excuus om alles dat de politiek niet bevalt, te kunnen negeren.

PeterSimons | 04-11-16 | 23:14

@Berbaar
Ik en 61% van stemmend Nederland hebben Nee gezegd.
De *politiek* mag (en moet!) zich daar over uitspreken.
(Bos maakt daar geen deel van uit, want is bedrijfs bestuurder ergens)
.
Het woord is dus aan Rutte. Al 200+ dagen.
Gelukkig is het al snel maart...

hotmint | 04-11-16 | 23:12

Volgens mij gelooft hij nog ook wat hij zegt.

Ko Ranzig | 04-11-16 | 23:10

haha wouter windvaan ,man man wat een treurnis en dat krijgt uiteraard zeeen van zendtijd op de npo/vara/pvda kanaal de man die zelf links lult rechts vult en met alle winden meewaait .echt UBERLUL!dat je er bent

bowlfabriek | 04-11-16 | 22:57

Hans Janmaat begon er al mee jaren 80 vorige eeuw, niet links niet rechts. Toen hij boven de 10 zetels leek te gaan komen in 92 meende ik, kwam het F. Bolkestein moment ( harde rechtse kreten ) maar zoals we van de VVD gewent zijn veel woorden weinig daden. Janmaat verloor alle steun en de rest is old news. Maar toen kwam de wel bespraakte heer Pim Fortuyn en die heeft jullie hiervoor gewaarschuwd Woutertje en de elite,https://www.youtube.com/watch?v=fgM9JozWOf0
Dan maar ik afgemaakt maar het probleem meneer DAT BLIJFT. Maar wat dachten de weg kijkers en recht lullen wat krom is mensen, gewoon goed stoken dan komt extreem links wel weer met geweld wekken we daarvoor veel sympathie via MSM en gevolg is bekend, velen kennen vast de uitspraak nog van Marcel Links Lullen Rechts Vullen Landhuis van Dam hij vind iemand een buitengewoon minderwaardig mens, vast te lang in de spiegel gekeken ;) Maar Fortuyn had gelijk HET PROBLEEM MENEER DAT BLIJFT! En nu is daar de heer Wilders en mocht ook die door extreem links weer naar het hiernamaals worden geholpen zal het probleem weer niet oplossen want zij zijn een symptoom en niet het probleem Woutertje wegkijk Partij voor Dictatuur Bos.

ChronischeKlager | 04-11-16 | 22:50

Gebazel van die idioot.

Heb je nog een bank in de aanbieding kneus? En bedankt hé, voor je wanbeleid.

RenHoek | 04-11-16 | 22:47

Tijl U | 04-11-16 | 21:51
Fijn dat er zulke verheven mensen zijn, daar kunnen wij nog wat van leren! (hoe word ik een rat)

Rest In Privacy | 04-11-16 | 22:44

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-11-16 | 22:33

Als je als politicus denkt een volksvertegenwoordiger te zijn en je hebt nog steeds niks geleerd van de tijd van Fortuyn dan moet je gewoon lekker in een of andere raad van bestuur gaan wegroesten.

Prof. Dr von Fotze | 04-11-16 | 22:23

Misschien worden 'die populisten' wel zo groot door dit soort berichten?
www.telegraaf.nl/buitenland/26961877/_...

Misschien ziet het domme volk dit ook hier gebeuren, en misschien heeft het domme volk daar weinig trek in.

marcoplarco | 04-11-16 | 22:14

Hele avond lang een interview met dat grijnsje van de Pvda, een splinterpartij in de peilingen en hopelijk ook in maart 2017. Waarom zoveel aandacht aan zo'n sukkel besteden? Morgen een hele avond een interview met Balkenellende bij Pauw?

IndoFortuyn | 04-11-16 | 22:06

Bos in een 1 op 1 interview met Pauw. Waarmee Bos een status gegeven werd die hij van geen kant verdient. Bos, was dat niet de men die de banken voortdurend de handen boven het hoofd hield, als Min van Fin niets aan zag komen en niets in de gaten had en zijn flaters afkocht door in opperste paniek miljarden Euro's Nederlands belastinggeld over de balk te gooien. Daar hoorde ik Pauw dan weer niet over.

Tijl U | 04-11-16 | 21:54

Bos' commentaar bij het filmgfagment waarin hij Wilders van repliek diende met 'In uw partij zitten lui die mishandelen en daar geen excuses voor maken' ... : 'Ik durfde het bijna niet te zeggen.' We moeten maar begrijpen dat verheven Bos zich veel te hoogwaardig voelde voor dit soort repliek. O wat een goed mens is het toch. Wat een betere soort mens. Vinden jullie ook niet?

Tijl U | 04-11-16 | 21:51

En dan Pauw met zijn zalvende "jha..... jha...." om het compleet te maken.

Gele Beer | 04-11-16 | 21:50

Asscher, nog zo een.

Rest In Privacy | 04-11-16 | 21:49

@Arachne | 04-11-16 | 21:44
Meewerken aan arrestatie, verhoor, veroordeling en executie van een sprookjesfiguur bestaat alleen maar in Uw hoofdje heur.
Ga lekker ergens anders zemelen knul!

Berbaar | 04-11-16 | 21:49

@hotmint | 04-11-16 | 21:42
Lekker boeien, U heeft Uw mening gegeven in dit raadgevend referendum en of men die raad opvolgt is aan de politiek.

Berbaar | 04-11-16 | 21:45

Het Sanhedrin zat al enige tijd op een aanleiding te vlassen om Jezus te kunnen pakken. Jezus werd gearresteerd, verhoord en veroordeeld wegens godslasterlijke uitspraken, door het Sanhedrin (Joodse Raad). Voor godslastering stond de doodstraf. Het Sanhedrin mocht deze niet uitvoeren. Dus moesten de Romeinen hun licht daarover laten schijnen. Om de (sociale)rust in een gevoelige regio te bewaren gaf Pilatus toe aan de druk die uitgeoefend werd door het Sanhedrin en het volk.

Wouter Bos zou, levende in die tijd, van harte hebben meegewerkt aan arrestatie, verhoor en veroordeling van Jezus, alsmede aan zijn executie. Judas zou zich voor Wouter geschaamd hebben. En na het sterven van Jezus zou Wouter preken "het is volbracht" en de haan voor Wouter 7x gekraaid hebben.

Arachne | 04-11-16 | 21:44

Bos was de eerste in een reeks van zichzelf opofferende partijvoorzitters van de PvdA. Dit alles ter meerdere eer en glorie van de PvdA zelf. Hij is neergesabeld. En mag nu gewichtig zitten doen bij Pauw.

Ik heb nog wat kritische vragen voor hem: Meneer Bos u was verantwoordelijk voor het wanbeleid vóór en tijdens de economische crisis die iedereen aan zag komen behalve u. Waarom zag u toen helemaal niets?

Is deze blindheid inmiddels verholpen? Zo ja, waar zijn de excuses? Zo nee, wat doet u in deze uitzending?

van heinde en verre | 04-11-16 | 21:43

Godverdomme, PvdA LUL.
Een landelijk referendum is geen populisme.
Ik ben hoog opgeleid en uit een poltiek actief gezin. (ja sorry).
Ik zei, en zeg: Nee.

hotmint | 04-11-16 | 21:42

Een hele aflevering naar de andere helft van 'Nout en Wout doen alles fout' te gaan zitten luisteren kan ik niet aan.

van heinde en verre | 04-11-16 | 21:39

@Berbaar | 04-11-16 | 20:15
Het superioriteitsgehalte van het soort berbaar is niet alleen vanavond weer hoog maar het is meer een permanente afwijking van dit soort zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen.
Wat zelfverklaarde moreel superieure Übermenschen kunnen aanrichten hebben we in het verleden wel gezien en is ook nu binnen de EU meer dan zichtbaar aan het worden.

Pieter V | 04-11-16 | 21:34

@Berbaar | 04-11-16 | 20:10

Ik zit nog te wachten op een knop op mijn TV waarmee je inderdaad die smerige linkse demagogen het zwijgen op kunt leggen. Hun hele foute waanideeën mede op kosten van hun tegenstanders door de msm dagelijks uit laten kotsen gaat inderdaad te ver.

Pieter V | 04-11-16 | 21:28

Luister goed naar Bos van 0.12 tot 1.27 daar heeft hij het over 'hebben laten gebeuren, omdat je er een goed gevoel bij had tot het te groot te lelijk is en dan kan je er geen afstand meer van nemen maar dan heb je zelf verantwoordelijkheid dat het zo geworden is etc etc'
Dus ik dacht, goed zo, hij heeft het over hoe de multiculti maatschappij van nu is ontstaan!!! goed zo! maar nee, wacht... hij had het over zg populisten dat zijn in zijn ogen Wilders etc maar Bos ziet dat zelf niet, en ratelde maar gewoon door!

weetjenog | 04-11-16 | 21:28

@Piet Karbiet 21:17
Begin eerst maar bij jezelf voordat je de moraalpaal schuift u bent aan alle kanten fout.
Noem eens 1 iets waaraan u voldoet hier in dit forum.?
Werk het lijstje maar af natte krant.
Faalhaas.
Verder wel een leuk excuus u bent niet beter en u weet het

Ongeblustekalk | 04-11-16 | 21:25

Wie zichzelf tolerant noemt, zal het populisme moeten omarmen zoals hij het moslimextremisme omarmt.

Kaltsnautzige | 04-11-16 | 21:24

Foutje, Van Nieuwkerk moet natuurlijk zijn Pauw. Diens inkomen weet ik niet want die werkt voor zichzelf als ZZP-er o.i.d. Inkomen zal echter zeker in de buurt liggen van dat van Van Nieuwkerk.

Nelis SplitBloes | 04-11-16 | 21:22

@knutsel | 04-11-16 | 21:03
U denkt toch niet echt dat ik in ga op Uw vage veronderstellingen?
Maar veel plezier met die glazen bol heur!

Berbaar | 04-11-16 | 21:21

Dan nu maar eens even "duiden" voor hoeveel Euro's aan "salonsocialisten" daar aan tafel zat. Van Nieuwkerk € 580.000 en Bos?

Nelis SplitBloes | 04-11-16 | 21:19

Als je eigen overheid is gemuteerd tot een criminele organisatie die niet langer de belangen van de bevolking dient en ook nog eens naar de pijpen danst van een zo mogelijk nog smeriger EU dictatuur die, een onvoorstelbaar misdadig Coudenhoven-Kalergi plan ten uitvoer aan het brengen is, de totale islamisering van Europa nastreeft en het volk berooft op een manier waarbij de roofridders in de middeleeuwen padvinders waren, wat denken die sukkeltjes als Bos dan dat er gaat gebeuren.
Diezelfde Bos die de belastingbetalers liet opdraaien voor het redden van de criminele banken voor veel te veel geld, inderdaad die dus.

Pieter V | 04-11-16 | 21:17

Het fascistisch monster DENK hebben we te danken aan jarenlang selectief verontwaardigd populisme van de PvdA. Dus Wouter heeft ergens wel een punt.

Jack Jersey | 04-11-16 | 21:16

Zo kennen we de PvdA (gevestigde partijen) weer:
- Wij weten wat goed voor is.
- Wij willen graag uw stem maar niet uw mening.
- U moet vooral niet zelf nadenken dat doen wij voor u.

Turk182 | 04-11-16 | 21:12

Als ik dat gewauwel van Bos of een van z'n geestverwanten hoor begint de laatste tijd mijn rechterwijsvinger steeds krom te trekken?!

joepiedepeopie | 04-11-16 | 21:09

@Berbaar | 04-11-16 | 20:34 - waar ging de stemming dan wel over? Kom op, laat ons niet in spanning.

MarcS | 04-11-16 | 21:08

VARA is PVDA-populisme. Zonder enig kritisch geluid. Zonder enige zelfreflectie. Zonder lering uit het verleden. Zonder een spiegel voor te houden. Vies, verwerpelijk, gevaarlijk en onwenselijk. Ik wens NIET mee te betalen aan dit soort vuiligheid. Minder minder minder.

Rest In Privacy | 04-11-16 | 21:06

Een tenenkrommende vertoning was het, doorspekt met vuig populisme.

metzonderzijwieltjes | 04-11-16 | 21:05

Af en toe lees ik hier weer hoe blij ik ben dat ik geen televisie abbo meer heb! Helaas schijn ik er nog wel aan mee te betalen... da's dan weer minder.
Minder minder minder NPO! Oh wacht.... mag ik dat zeggen? "denkt na of 'NPO' een ras is... "

Rest In Privacy | 04-11-16 | 21:04

@Berbaar | 04-11-16 | 20:57 Eén heel simpel voorbeeld. Neem hetgeen waarvoor Wilders wordt aangeklaagd. Stel je houdt volgende week een referendum met slechts één vraag: wilt u meer of minder Marokkanen? Wat denk je dat het antwoord zal zijn?

Nu zou je dit populisme kunnen noemen, neemt echter niet weg dat de groep die er last van heeft waarschijnlijk groter is dan de groep die dit een verwerpelijke vraag vindt.

knutsel | 04-11-16 | 21:03

Had de SP nog maar Marijnissen. Roemer bedoelt het goed maar is niet van die kwaliteit
Wie weet Sadet Karibulut en Ron Meyer wel

Rest In Privacy | 04-11-16 | 21:03

Gisteren deze Bos en vandaag de andere Bos bij het proces van Wilders kan geen Bos meer zien, walgelijk.

Titje | 04-11-16 | 21:03

www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/...

Nee, de PvdA liegt nooit iemand voor, en zou zeker niet over de ruggen van gehandicapten verkiezingen proberen te winnen.
Dit samen met het feit dat Diederik op een podium tegen duizenden gehandicapten zei: "De sociale werkvoorziening blijft. Voor momenten als dit ben ik de politiek ingegaan."

Dat veel politici te dom zijn om te leiden, met name bij de PvdA is al erg genoeg, maar ze hebben geen enkel moreel besef. Lopend vuilnis, en Bos hoort daar ook bij.

robertdoesnEro | 04-11-16 | 20:59

Piet Karbiet | 04-11-16 | 20:56
Wie zonder aandelen zit werpe den eerste steen.

Ongeblustekalk | 04-11-16 | 20:58

@knutsel | 04-11-16 | 20:40
Nou we zullen zien wat "de meerderheid" stemt in maart 2017
Ik maak me in ieder geval geen zorgen.

Berbaar | 04-11-16 | 20:57

De PvdAfgrond is de elite van de hel, de abyss, oneindige leegte, hersenloos gespuis, de onderkant. Simpelweg gepasseerd door de nieuwe generatie van den arbeider. Moge zij rotten aan het kruis tot aan het einde der tijden.

Ronnie uit Helmond | 04-11-16 | 20:57

populist is een lege modeterm. laten we het liever hebben over inhoudelijkse standpunten in plaats van elkaar populist, progressief, links of rechts te noemen. het vingerwijzen naar "populisten" is populistisch

Ir. Wilhelmus | 04-11-16 | 20:57

een laatbloeiertje onder de mensen die na pim fortuyns dood kritiek op hem geven maar tydens zijn leven het in hun broek voor hem deden.
over de veroordeling van jezus
'de romeinse heerser nam zijn verantwoordelijkheid niet'
oei , en dit had ooit de pvda-leider van Nederland moeten worden ?
hij zou iig geen spelletjes hebben gespeeld.
te dom voor.

nemeton | 04-11-16 | 20:56

@Ongeblustekalk | 04-11-16 | 20:34
Oil For Immmigration.
Bos woont overigens niet ver van dit bankje:
www.wandelbankjes.nl/wp-content/upload...
Goed kijken. Kan Mark nog een puntje aan zuigen met zijn 1000 euro.

Piet Karbiet | 04-11-16 | 20:56

Veertig jaar gutmenschpopulisme en utopiaanse dromen zullen dit land en continent regelrecht naar een oorlog brengen. De gutmensch heeft schijt aan vrijheid, schijt aan waar hun voorvaders voor hebben gevochten en zijn gestorven. Mislukte hippies uit van de zestiger jaren zijn het die alles de afgrond ingooien en ons naar het tweede plan verwijzen. Het is afgelopen. Naar de slachtbank met deze menschen, gisteren nog. Wat van ons was blijft van ons!

Ronnie uit Helmond | 04-11-16 | 20:54

Hallo meneer Bos, waar brengt u ons naar toe?
Naar Fabeltjesland?
Eh, ja, naar Fabeltjesland
En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant
Want daarin staat precies vermeld hoe het met de maakbare samenleving is gesteld
Echt waar?
Echt waar
Echt waar meneer Bos?
Mmm
Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensen wensen
En dezelfde mensen streken
Dat komt allemaal in de krant van Fabeltjesland
Van Fabeltjesland van Fabeltjesland

padbuffel | 04-11-16 | 20:53

voetnoten professor

Bokito ergo sum | 04-11-16 | 20:49

Aan de andere kant; Bos stond wel parmantig met Balkenende en nog iemand van de NOS achter drie katheders om aan te kondigen dat Fortis en ABN AMRO voor vele miljarden werden overgenomen: static0.persgroep.net/parool/image/bb4...
Met dik verlies. Vandaag de dag moet je voor informatie over het wegsmijten van extra miljarden naar Brussel, Oekraine, AZC's of de Belastingdienst naar het jaarlijks Cabaret van Rutte, in de Beurs van Berlage. Lachen.

Piet Karbiet | 04-11-16 | 20:45

De anti-populist: Iemand die onbegrijpelijke dogma's aanhangt, waaronder het verondersteld morele alleenrecht, om andersdenkenden als populist te oormerken.

Rest In Privacy | 04-11-16 | 20:43

Tenenkrommend zitten kijken, begreep ook meteen waarom ie alleen zat.

forcone | 04-11-16 | 20:43

@Berbaar | 04-11-16 | 20:28 Maakt niet uit. Hèt kan van alles zijn. Van immigratie tot gezondheidszorg. Er moet een reden zijn dat beleid wordt gevoerd dat niet in het belang is van de meerderheid. Iemand profiteert ervan maar het is niet de meerderheid. Waarom is het vertrouwen in de politiek zo laag? Omdat het niet eens gaat om "impopulaire" maatregelen maar om het niet vertegenwoordigen van de meerderheid.

knutsel | 04-11-16 | 20:40

Waarom het populisme groot is?
Omdat de volksvertegenwoordiging in deze tijden bestaat uit een stel Josti's.
Iedereen met kwaliteit, intellect en drive gaat iets anders doen dan politiek.
Dus politici zijn afgestudeerde kunsthistorici, veilingmeesters, afgestudeerden uit andere kansloze richtingen en mensen die hun zakken willen vullen. Met zo'n collectie is het niet zo moeilijk om als "volk" beter te zijn. Jammer, want populisme is inderdaad nergens goed voor, maar daar komen we over een tijdje dan ook weer achter.

kadoendra | 04-11-16 | 20:39

Volksvertegenwoordiger heet het te zijn. Niet een vertegenwoordiger voor tandenborstels oftewel tandenborstelvertegenwoordiger of multiculturelewantoestandenvertegenwoordiger of euroen islamistofvertegenwoordiger
Nee, simpel volksvertegenwoordiger.
Dat betekent dat je je in zet voor het volk. Wat het volk wil. Wat je zelf wilt doet niet ter zake daarvoor ben je ook niet ingehuurd.
-----
Het is net zo eenvoudig als nee is dan ook echt nee.
Maar bij de PVDA wordt nee een ja.
En volksvertegenwoordiger wordt een vertegenwoordiger van van alles behalve het volk.
----
Blijkbaar heeft de PVDA en erg veel bewoners van het tweedekamer reservaat nooit begrepen wat hun taak eigen lijk is en krijgen ze voor de chaos die ze veroorzaken nog een zak met geld ook.
---
Dit kan allemaal volgens het systeem. Daarom wordt het tijd om het chaos brengende reservaat op te doeken voor echte volksvertegenwoordigers. Net als het reservaat waar rechters de dienst uit maken. Opschonen en duidelijke wetten maken die zelfs voor D66 figuren te begrijpen zijn.

dijkbewaker | 04-11-16 | 20:38

Mocht Asscher winnen dan krijg je een omgekeerde vorm van populisme. Zo een van: er zitten apothekers en tandartsen tussen.

Dr. Frambozenjam | 04-11-16 | 20:37

-weggejorist-

analistjung | 04-11-16 | 20:36

Er wordt ons bezworen dat populisme fout is, en tolerantie goed, maar het is precies andersom.

VerenigingVanDieven | 04-11-16 | 20:35

@ViveLaRevolution | 04-11-16 | 20:30
Alleen de pensioenfondsen werden niet aan Brussel overgedragen, maarja dat kunt U natuurlijk allemaal niet weten.
Feitjes, nuance, moeilijke dingetjes voor simpletons blijkt.

Berbaar | 04-11-16 | 20:34

Wouter is een lul maar heeft wel voor de SHELL gewerkt dus is een goed mens.

Ongeblustekalk | 04-11-16 | 20:34

Pauw mocht hem eens vragen in welk opzicht hij Nederland verbeterd vindt na het negeren van het vorige referendum.

netniet | 04-11-16 | 20:33

Elke politicus is een populist, per definitie. En Bos helemaal volgens zijn eigen definitie. Vriendjes met fascisten in Ukr en in Brussel. Lult het ene en doet het andere. Ik een populist, jij een populist, iedereen een populist! Kun je een leuk itempje over maken in de TK: wat is een populist en waarom is de betreffende politicus het niet. Stemgedrag erbij en trollen maar! Pensioenfonds naar Brussel stemming is een leuke.

ViveLaRevolution | 04-11-16 | 20:30

Ha, Jeroen Pauw en Wouter Bos. 2 grootgraaiers van uw belastingcenten.

Kaft | 04-11-16 | 20:29

@knutsel | 04-11-16 | 20:22
En wat mag dan wel dat "het" zijn waar Uw imaginaire meerderheid voor is?

Berbaar | 04-11-16 | 20:28

Heb de vertoning met gekrulde tenen aanschouwd en beluisterd. Wát een zeldzaam dédain, welk een 'lofty heights', vanuit welk een superieure vanzelfsprekendheid werd door Kawoutertje Bos 'stelling'genomen!
-
Een aaneenschakeling van platitudes, waaruit tot mijn grote geluk maar één zaak overduidelijk blijkt: als dit de stem moet zijn van de PvdA (wij halen nog even snél de laatste redelijk goed bij de kiezer liggende nestor van stal...) dan is de PvdA heel veel verder van het padje dan ik meende te mogen vermoeden.
-
Dat wordt een PvdAxit!

bisbisbis | 04-11-16 | 20:24

@Berbaar | 04-11-16 | 20:15 Weet je wat nou het grappige is? Wanneer noem je iets populair? In ieder geval niet als het slechts een enkeling aanspreekt. Intussen is het de meerderheid. Dus laat die Calimero maar achterwege...

knutsel | 04-11-16 | 20:22

De poseur W. Bos had voor mij al afgedaan sinds het begin van de bankencrisis in 2007. HIJ had nog noooit zoiets meegemaakt en HIJ wist overal op de TV te melden dat dit erger was dan in 1928 en HIJ vond het historisch en HIJ zei dat zelfs de slimste economen Het niet meer wisten.
Een Minister van Financieen onwaardig, maar zijn toenmalige vriend vond hem op TV waarschijnlijk heel geil, in zijn finest hour.

Piet Karbiet | 04-11-16 | 20:21

@Berbaar | 04-11-16 | 20:18
-t omhoog gooit.

Berbaar | 04-11-16 | 20:19

@h3* | 04-11-16 | 20:14
Nee dat zijn gewoon dingen die in een mensenleven kunnen gebeuren.
Of denk U dat alleen socialisten scheiden?

Berbaar | 04-11-16 | 20:18

@langzullenweleven | 04-11-16 | 20:13
Hihi LOL het calimero gehalte is weer hoog vanavond.

Berbaar | 04-11-16 | 20:15

Komt er op neer dat de pvda niets zegt wat het volk wil waardoor je je kunt afvragen of zij überhaupt nog bestaansrecht hebben. Zij zijn er kennelijk niet voor het volk en een ideologie is ook ver te zoeken. Zij zitten er dus alleen voor zichzelf. Dat het door de samenleving heen een erg grote groep is (hallo bestuurders en ambtenaren), die niets meer met het volk te maken hebben onderschrijft dit alleen maar.

knutsel | 04-11-16 | 20:14

Je kinderen achterlaten voor je scharrel is gelukkig geen opportu.. euh populisme.

h3* | 04-11-16 | 20:14

Maart verkiezingen. Mediaoffensief via de roeptoeter van de PvdA. Niks nieuws toch? Democratie? Gelul! Duur betaalde `journalisten` als Pauw zijn gewoon ingekocht om dit soort propaganda te sturen.

langzullenweleven | 04-11-16 | 20:13

De oude Romeinen hadden de letters SPQR in het vaandel. Dat is de afkorting van het Latijnse Senatus Populusque Romanus, vertaald De Senaat en het Volk van Rome.
Maar goed, dat waren natuurlijk fascisten avant la lettre.
Vandaag de dag telt alleen de Senaat. Het volk kan de pleuris krijgen met hun populisme.

Piet Karbiet | 04-11-16 | 20:13

*zap langs Pauw*
Hee wtf een avond lang een PvdA'er zonder kritiek aan het woord op de npo, verrassende televisie!
Bos zit referenda glashard te vergelijken met de kruisiging van Jezus ('wilde het volk') en de herinvoering van de doodstraf door Erdogan ('wil het volk').
*headdesk*
*zap snel verder*

Bert Konterman | 04-11-16 | 20:12

@leo de pejo | 04-11-16 | 20:07
Er zit een knop op Uw televee, doe daar wat mee en stop met dat verongelijkte jankeballen!

Berbaar | 04-11-16 | 20:10

Het was stuitend om te zien hoe in minder dan 5 minuten tijd een link gemaakt werd tussen Pim Fortuyn, Geert Wilders, Pontius Pilatus en Erdogan.
De enige die nog ontbrak was Adolf Hitler. Maar zijn socialistische sluwheid weerhield hem van die Godwin. De kijker kon dat zelf invullen.
Ik heb ook nauwelijks een kritische noot gehoord van VARA-coryfee J. Pauw.
Hou dit soort tafelgesprekken lekker voor de Rode Hoed of een PVDA-congres svp.
Over VARA en PVDA gesproken. Zojuist bij Matthijs mocht Asscher lekker policor oreren over geen Zwarte Piet in 020. Dit naar aanleiding van een Telegraaf artikel.

leo de pejo | 04-11-16 | 20:07

Hahahaha die Bos. Zit daar te praten alsof zijn achterban de intelligentsia van Nederland was.
In werkelijkheid kwamen die niet verder dan 'lekker kontje' en 'jij mij die stembiljet geven ies goed voer oetkering'.

Harry Turtle | 04-11-16 | 20:06

Ik vind DENK ook erg populistisch, waarom zit die partij niet in dat neerbuigende opsomlijstje van Wilders, Le Pen, Hofer en Trump?
Oh wacht, alleen partijen die opkomen voor autochtonen zijn natuurlijk populistisch.

PrachtigeHorizon | 04-11-16 | 20:05

Gezien!
Hij had best een redelijk praatje en kwam rustig over.
Verder (ex)politici die in de aanloop naar verkiezingen hun verhaaltje doen, je verwacht het niet he Spartacus?

Berbaar | 04-11-16 | 20:03

PvdA is op de zelfs wijze ontstaan omdat ze het niet eens waren met de gevestigde orde destijds. Hand in hand met de vakbonden. Typisch. Schoenmaker blijf bij je leest.

BMCJG | 04-11-16 | 20:02

Ik heb dat gisterenavond héél even voorbij zien komen. Het was meteen al duidelijk dat dit zo'n avond was, waarin de PvdA gepromoot moest worden. Een soort zomergasten van één uurtje. Hij had zelfs zijn populistenfragmentje uit mogen zoeken. De ultieme populist was dus Pontius Pilatus.
En toen ging de televee bij mij uit. Walgelijke vertoning.

Graaf van Egmont | 04-11-16 | 20:01

U liegt en U draait

Rest In Privacy | 04-11-16 | 20:00

de honden blaffen... 19:56
De PvdA wil dus 7 Euro 50 van iedere Nederlander extra stelen, om aan Mathijs van Nieuwkerk te geven. Maar zo eerlijk is het verhaal van de PvdA dan weer niet.

tipo | 04-11-16 | 20:00

Wouter zei met droge ogen dat de bevolking te dom is om het PvdA beleid te begrijpen. En dat politici niet moeten doen wat het volk wil want het volk is dom. Ongelofelijk arrogant.

i-Wonder | 04-11-16 | 20:00

Wat ik zag gisteren was damage control van de gevestigde orde die aan het wankelen is.
XaleX_2 | 04-11-16 | 19:54

Amen,..... brexit, de eu, misschien Trump volgende week? Duimen maar.

Tuborg øl | 04-11-16 | 19:59

De gemiddelde politicus, met Wouter Bos voorop, zegt maar eens in de vier jaar iets wat het volk wil horen. Om daar vervolgens geen gevolg aan te geven. Volksvertegenwoordiger... De lul heeft nog nooit aan iemand anders' belangen gedacht, laat staan er voor gestreden.

Pierre Tombal | 04-11-16 | 19:59

-weggejorist-

Methylfenidaat | 04-11-16 | 19:58

wat kan die Bos toch een nietszeggende onzin verkopen weer. Ik blijf me ergeren aan die vent, ook al is hij al weer jaren weg uit de politiek.

Pierke Smulders | 04-11-16 | 19:57

@Ardbeg 04-11-16 19:44

Het is inderdaad aan die Jeroen Pauw vaak te merken dat hij de PvdA niet zo mag.
Overigens was het ook Paul Witteman die steeds Ad Melkert (en ook Job Cohen) nogal fel van repliek diende. Beide heren demonstreren graag dat ze niet met links op één hoop gegooid moeten worden.

Pace | 04-11-16 | 19:57

Het is natuurlijk niet voor niets dat de PvdA in het verkiezingsprogramma heeft staan dat er jaarlijks 100 miljoen! extra naar de publieke omroep moet...
Daar koop je aardig wat zendtijd mee.

de honden blaffen... | 04-11-16 | 19:56

Deze uitzending was een zeer gerafineerde PvdA promotiefilm. Onze Wouter snapt wel hoe dat werkt. Wat Bos eigenlijk wilde zeggen is dat alles wat hen niet past populisme is.
Wat Wouter niet door heeft dat dit schimmenspel inmiddels door velen wordt gezien als propoganda. Demense zijn wel klaar met gehaaide politici, zoals vanavond Asscher als reserve mp bij de NOS.

Klik_hier | 04-11-16 | 19:55

Populisme is vooral een reactie op het willens en wetens niet willen luisteren naar de stem van het vol. Ook de maatschappij is een ecosysteem, op een gegeven ogenblik is het absorptievermogen opgebruikt en zal er een (roep tot) verandering van tot dan stabiel sociaal-politiek systeem intreden. Zover zijn we nu gekomen.

ad melkert | 04-11-16 | 19:55

De PVDA campagne ging vanavond verder bij De Deugd Draait Door waar Asscher de angsten en gevoelens van het volk ging duiden over Zwarte Piet. Iets over dat 'de mensen' bang zijn dat de kerstboom ook binnenkort weg moet, dat was het zapmoment voor mij. En ik heb die Bos gisteren aangehoord, en wat ik hoorde was oude politiek vol met verdoezeling over de huichelachtige manier waarop ze het volk behandelen en neerkijken op het volk. Mensen als Bos geloven echt dat eens in de vier jaar een verkooppraatje houden tijdens de verkiezingen over een procentje meer/minder belasting (of 100 Euro) om het volk te paaien een gezonde democratie is. Wat ik zag gisteren was damage control van de gevestigde orde die aan het wankelen is.

XaleX_2 | 04-11-16 | 19:54

Ik wil een uur uitzending met Martin Bosma. Wat zal dat genieten zijn.

Dinand | 04-11-16 | 19:54

Terphuis is een populist van het zuiverste water. Hij verkondigt wat ze in de policor elite graag elkaar horen zeggen. Juist dat is populisme. De ellende die het geeft mogen de anderen dragen.

HijgentHert | 04-11-16 | 19:54

Ben-Bataaf | 04-11-16 | 19:41
Prachtige PvdA-dolk-in-de-rug momentje. Zo kom je namelijk van ongewenste kandidaten af. Een Berny Sanders momentje ook hier.

Graaf van Egmont | 04-11-16 | 19:53

Als je iedereen die niet op de PvdA stemt een populist noemt, ja, dan is populisme heel groot. Maar dat ligt dan toch echt aan de PvdA zelf.

tipo | 04-11-16 | 19:53

Populisme vs. regenteske arrogantie?

Mark de Grootte | 04-11-16 | 19:52

Vout | 04-11-16 | 19:45

Nou, als ik moet kiezen tussen een uurtje Pauw of tien minuten die flauwe kul 'nazomergasten' dan weet ik het wel.

Elmauro | 04-11-16 | 19:52

als ik die vent zijn kop zie en dat stemgeluid hoor, dan moet ik altijd schijten. ongelooflijk wat een huichelaars, dat pvda-volk

jan den hollander | 04-11-16 | 19:51

Ageert die Bos nou tegen zijn eigen gedachtegoed?
Hij bedoelt natuurlijk de pvv, maar heeft hij dat partijprogramma al eens gelezen.
De pvv is de sp, maar dan met een anti islam sausje eroverheen.
Het is één grote club, die communisten, want dat zijn het.

Een stel fascisten zijn het die elkaar de tent uitvechten voor het stemvee.
Het volk verheffen, laat me niet lachen, het is niet meer dan onderdrukking van succesvolle mensen.

Ongeblustekalk | 04-11-16 | 19:49

Nee Wouturrrr.... Samenleven met verschillende culturen en etniciteiten was niet moeilijk. Pas na introductie van de islam begonnen de problemen.

basweetutwel | 04-11-16 | 19:48

Wouter Bos,
Als je "Links lullen, rechts vullen" opzoekt zie je een foto van Wouter Bos.
Het dedain...

Wijze uit het Oosten | 04-11-16 | 19:47

-weggejorist-

Vout | 04-11-16 | 19:45

Weet je wat, je noemt als PvdA gewoon alles wat niet strookt met je eigen mening populistisch
om te beginnen alles wat een SP-er of een PVV-er is
en daarna gewoon alles en iedereen z'n moeder
Als je zelf door je tanden heen liegt en zegt wat het volk wil horen
is dat natuurlijk betrokken, maar nóóit populisme
dat geldt slechts voor de anderen, niet voor jou
Of wacht, bovengenoemde doet de PvdA al decennia
maar waar eerst alles ter rechtervleugel fascist was en iedereen linkser dan de PvdA een communist
staat nu populist, wel zo handig en overzichtelijk, voor de eigen achterban, dat is

Tobi | 04-11-16 | 19:45

Overigens is het hele PvdA credo - eerlijke zullen we alles eerlijk delen en samen staan we sterk - het meest populistische prietpraatje in de geschiedenis van de mensheid.

très cool | 04-11-16 | 19:45

Waar ik niemand over hoor: bij de NOS een repo uit Indonesië over moslimprotest. Als pipo ter plaatse zijn verslag doet staan er drie mannen achter/naast hem waarvan eentje een Turkse vlag-T-shirt draagt. Rood met halve maan en ster. Lange arm Erdogan met korte mouwen?

Normpje | 04-11-16 | 19:45

Sinds wanneer is Jeroen Pauw PvdA? Jullie verwarren hem met zijn oud-collega Witteman. Jeroen Pauw schommelt ergens tussen D66 en het liberale deel van de VVD, dat hebben ze er in zijn RTL tijd flink ingestampt.

Ardbeg | 04-11-16 | 19:44

Foutertje Bos... Moest die niet meer tijd gaan besteden aan zijn lege kinderwagen? Opzouten!

BokoHalal | 04-11-16 | 19:43

Denk dat het eerder andersom is Wouter: "Je kan met politiek correctheid een monster creëren dat zich tegen je kan keren."

jip_86 | 04-11-16 | 19:43

Al met al slaagt de PvdA met de Monasch good cop/bad cop act er weer in om 24/7 in het nieuws te zijn en ook nog eens allerlei twijfelaars binnen boord te houden. En GS laat zich vrolijk voor die kar spannen steeds, Spekman lacht zich gek om jullie.

très cool | 04-11-16 | 19:42

Die arrogantie en die zelfaangewreven superioriteit van die lui, en die zakkenvullerij (op onze kosten) erachteraan... en als je er wat van zegt ben je populitisch!? Zum kotsen.

HijgentHert | 04-11-16 | 19:41

Dit postte ik net in het Monasch topic.
Even hierheen kopiëren dan maar:
-
De PvdA roert zich.

Sander Terphuis (serieus de enige Nederlander met die achternaam) schrijft deze brief aan het partijbestuur.

www.sanderterphuis.nl...

Toch meende ik in het overigens weinig zeggende praatje van Wouter Bos gisteravond bij Pauw de eerste openlijke EU scepsis te horen?

Ben-Bataaf | 04-11-16 | 19:27

Ben-Bataaf | 04-11-16 | 19:40

Al toe aan 'n nieuwe zonnebril uit de staatsruif Wouter ?

Goatboy2014 | 04-11-16 | 19:39

Het is tijd om de NPO op te heffen.

smdyasc | 04-11-16 | 19:39

Tijd om die smeerlappen aan te pakken en op allen manieren te bestrijden.

smdyasc | 04-11-16 | 19:37

Hahaha. Nou en. Volgend jaar laten we wel zien "hoe dom hunnie het volk zijn"

Weeraanmelden | 04-11-16 | 19:36

Wat betaald die pvdhaha daar voor die dagelijkse stortvloed van mediaaanwezigheid.O ja,belastinggeld wat in hun droomwereld aan de bomen groeit.

van stampij | 04-11-16 | 19:36

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen