Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Factcheck. Rutte tracht nee-stemmer te belazeren

Vandaag op de voorpagina van het FD: 'Rutte: Nederland buiten militaire samenwerking met Oekraïne'. (Ook gevonden op Imgur.) Ghe. Een MinPres in tijdsnood maakt malle sprongen: vóór 1 november moet hij een antwoord op de nee-stem van 6 april vinden en zijn lijstje met listen raakt leger en leger. En er klopt geen hout van Rutte's nieuwste slechte idee. Beryl van de GeenPeil Backoffice had in juli al gezien dat het militaire kattenluikje in het verdrag in december 2015 al operationeel werd (zie deze tweets). Dit haalde ze uit een brief van MinDef Hennis die op 6 juli op slag van reces onder de deur door de Kamer in geschoven werd. Dat klopt dus van geen kant. Het "gewone argument" van het kabinet is dat Rutte helemaal niet weet waarom de kiezer tegen heeft gestemd. Klopt, dat weet hij ook niet en daar speculeert hij al maanden over. Maar hier speelt dus wat extra’s, want er is nota bene al uitvoering gegeven aan artikel 10 lid 3 over militaire samenwerking. Zeggen wij niet, dat bekende Jeanine dus zelf aan de Kamer. Bovendien heeft Oekraïne dat akkoord met EDA ook nog eens getekend ter uitvoering van artikel 10 lid 3 van het Associatieverdrag, terwijl artikel 10 helemaal niet voorlopig van toepassing is verklaard, lazen we destijds in antwoorden op Kamervragen. Iedereen liegt & bedriegt over de militaire implicaties.

Er is nog meer vreemd aan dit bericht. Een week geleden, in debat over GeenPeil, wilde Rutte níet met de Kamer delen welk voorstel hij op de Europese Top van deze week gaat doen. Dat lezen we nu wel in het FD, terwijl Rutte in het debat ook nog zei: "We kunnen dit associatieverdrag met Oekraïne absoluut niet los zien van de geopolitieke spanningen aan de oostgrens van Europa. Het is echt nodig dat de Europese landen ook samenwerken met Oekraïne." (citaat, transcript.) Maar nu zegt Rutte dus in de krant: “Nederland buiten militaire samenwerking met Oekraïne”. Grapjas. Hoe. Dan? Dat EDA ìs al een geitenpaadje voor militaire samenwerking. Of een kattenluikje. En nu komt Rutte, om in dierentermen te blijven, aanzetten met een dooie mus. Denkt ie dat we achterlijk zijn? NEE is NEE, Mark. Aanpassingen, kantlijnkrabbels, een andere kaft er omheen of het lettertype wijzigen werkt niet. De keuze is binair. 1 of 0. Ja of nee. En de klok tikt door. Bonuskwoot uit het FD: "Tot voor kort leefde Brussel in de veronderstelling dat de kwestie over de verkiezingen in maart heen zou worden getild." Met andere woorden: in Brussel vinden ze het doodnormaal als je de uitslag van een referendum EEN JAAR blijft negeren. Nou. Wij dus niet.

Reaguursels

Inloggen

Als China besluit om massaal dollars te gaan dumpen op de financiële markten, is de VS straks zo goed als failliet.
Waar is die ellende voor nodig?
necrosis | 18-10-16 | 10:55
-
China dumpt, sinds hun eigen crisis, grote aantallen VS staatsobligaties. Misschien is Obama daarom pissig op de Chinezen.

Raider Twix | 19-10-16 | 15:19

Hoewel ik weinig vertrouwen heb in een goede afloop van de rechtszaak tegen Rutte,aangespannen door Forum voor Democratie,ben ik toch wel benieuwd wat de rechter hier precies over gaat zeggen.De zaak komt voor in januari.Wordt nog leuk zo vlak voor de verkiezingen!

klaasm | 19-10-16 | 00:58

Godverdegodverdegotver!
"NEE" betekent niet "JA, en ik zal me de eerste tijd terughoudend gedragen."
NEE is gewoon NEE, leugenachtige gladjanus.

hotmint | 18-10-16 | 22:02

De.Vuile.Rat.
Eentje uit de oude doos: ongezien de typhus achter zijn oogballen.
@Bruine Beer | 18-10-16 | 12:34
Het is niet in het Nederlandse belang om daar oorlog te gaan voeren. De huidige regering daar is een marionettenregering. Als een land zelf mag beslissen moet de US daar ook opzouten.

ViveLaRevolution | 18-10-16 | 19:09

Er komt natuurlijk 'n moment, zegmaar vóór 1 november dit jaar, dat Rutte alsnog zich gaat uitspreken over de uitkomst van 't Oekraïne-referendum.
En dat dan de dagenteller op ongeveer 200 dagen komt te staan tussen de uitslag en 't moment van 'zo spoedig als mogelijk' gehoor geven aan de wettelijke tekst.
Dat gaat in de komende verkiezingsstrijd nog 'n eigen leven leiden. Ziet u 'm aankomen (?), dat bij elke vraag aan Rutte gevraagd kan worden, 'is wat u zegt 'zo snel als mogelijk' en moet dat begrepen worden als 'pak-'m-beet' zo'n 200 dagen. Want als er al in de Wet staat, dat de regering 'zo spoedig mogelijk' haar standpunt bepaalt, dat 't voor u, Rutte, betekent, dat er nog wel 200 nachtjes over gaat slapen'.
En telkens zal Rutte herinnerd kunnen worden aan deze 200 dagen-draai.
Gaat u dat echt doen Rutte (?), eh, zo spoedig als mogelijk, óf gaat u 't misschien doen, zo spoedig als mogelijk, óf gaat u 't 'echt' zo spoedig als mogelijk doen, zodat gedacht kan worden aan minder dan 200 dagen; dus, eh, 199 dagen, of 198 dagen, of misschien nog wel minder dan dat (?), meneer Rutte?
(want ja, u zegt wel iets, maar ja, weet u, als er zelfs al in de Wet 't ene staat, en u er iets heel anders van maakt, (dan alle andere Nederlanders erin lézen); wát moeten 'we', de Nederlandse kiezer, van u dan wel déze keer geloven, als er niet eens 'n dwingende Wetstekst is om u mee aan te spreken?) Op naar de volgende 'sorry' maar weer?

Der Paulie | 18-10-16 | 18:48

-weggejorist-

Baas_van_Europa | 18-10-16 | 16:56

@lupuslupus Die raketten hoeven niet persé de oceaan over. Via de oostkant van Rusland is Amerika ook te bereiken (zeg maar via de achterkant van de aardbol).

Grauwnauw | 18-10-16 | 15:23

Meneer Rutte:

Hoe kan het dat als er jarenlang bezuinigd word, de belastingen en accijns omhoog gaan en de prijzen in de supermarkten ook, dat het salaris niet zo hard groeit?

Waar gaat al dat geld naartoe?

Ali B! | 18-10-16 | 15:18

En toch wordt de VVD weer de grootste partij,omdat nl stemvee vertrouwen in Rutte hebben,raar,maar jammergenoeg waar!

shark666 | 18-10-16 | 14:08

Tijdens de campagne voorafgaand aan het referendum was het volgens Rutte 'slechts' een handelsverdrag. Nu hij op zoek is naar een ontsnappingsclausule wordt opeens het militaire aspect van het verdrag wel belicht. Opvallend, doorzichtig en het toont maar weer aan hij niet te vertrouwen is. Maar dat wisten wij hier al lang.

Afgeschminkte Bassie | 18-10-16 | 13:19

Was toch allang bekent dat dit zou gebeuren? Het volk doet toch niks.. We staan toch niet te protesteren. Veel te druk met reageren op internet.

Izziek | 18-10-16 | 12:42

Het Nederlandse volk, dadelijk de troostmeisjes van de strijders van Allah.
op het zelfde moment worden ze weer genaaid door hun overheid en "hun" bruSSel.
gewoon weer VVD,PvdA,D66 en groenlinks stemmen :D

RepubliekHolland1234 | 18-10-16 | 12:40

Ik ben blij dat we voor onze vrijheid niet afhankelijk zijn van de kudde Chamberlains hierboven. Sjees. Peace for our time, laten we Rusland vooral niet boos maken. Misschien kunnen we Sudeten-Duitsland aan ze geven?

Toen Rusland Tjetjenië bezette, heb ik niet geprotesteerd, want ik was geen Tjetjeen.
Toen Rusland Georgië bezette, heb ik niet geprotesteerd, want ik was geen Georgiër
Toen Rusland de Krim bezette, heb ik niet geprotesteerd, want ik was geen Krimbewoner
Toen Rusland Nederland aanviel, was er niemand meer om te protesteren.

Bruine Beer | 18-10-16 | 12:40

@Scarblac | 18-10-16 | 10:15
Dat wil ik 'm zien doen! Dan pak ik het bier & de chips, want dat is vrijwillig je hoofd op het politieke hakblok leggen.
Dan laten ze (oppositie en denk ook de regeringspartijen) geen spaan van 'm heel, en gaat hij maart zeker niet halen. Laat staan een volgende termijn, die hij zo vreselijk ambieert.
Marrek is een liegend en huichelachtig politicus, maar niet achterlijk.

Hollander01 | 18-10-16 | 12:36

Misschien heb je gemist dat de oekrainse oblasts kharkiv, dnjepopretrovsk, loehansk en donetsk in hoofdmoot worden bevolkt door oorspronkelijk Russische bevolking? (1)
Dat een aantal van deze delen zich de facto van oekraine hebben afgescheiden? (2)
En wie schiet er op wie? (3)
Prima dat je mee gaat in de framing van de Amerikaanse oorlogshitserij (4) tegen China (5) en Rusland. Maar enige kennis, jesus. (6)
Glasgow Argus | 18-10-16 | 11:24

(1) De bevolking van Oost-Oekraïne bestaat voor 48% uit etnisch Russen, 47% etnisch Oekraïners, 5% overigen. Dus geen meerderheid Russen. Zelfs in de stad Donetsk zelf is maar 58% etnisch Russisch tegen 46% Oekraïnsch.

(2)Er is geen enkel bewijs dat de mensen daar los willen van Oekraïne en / of bij Rusland willen horen. De meest recente peiling (verkiezingen 2012) was duidelijk genoeg; daar haalde Roeski Blok in één kiesdistrict 4,32% van de stemmen, elders minder dan dat. Daarna grepen seperatisten met geweld de macht en hielden nieuwe 'verkiezingen.' Het 'de facto' afscheiden is dus niet gesteund door de bevolking daar, er is gewoon een gewapende groep bezig.

(3) De rebellen schieten op de regeringstroepen. De regeringstroepen schieten terug. Dus men schiet op elkaar. Je punt?

(4) Een woord herhalen maakt het argument niet sterker. Rusland heeft troepen in een buurland (in meerdere zelfs, Georgië bijvoorbeeld, en de bewoners van Grozny hebben vast ook een mening.) Ook de schuld van Amerika en de Navo?

(5)China is hier niet bij betrokken. China claimt de hele zee ten zuiden van het land, inclusief gebieden die op zwemafstand van bijvoorbeeld de Filipijnen liggen. Maar als je er toch over begint: dus als de Navo leden krijgt aan de grens met Rusland, is het de schuld van de USA, maar als China oprukt naar de grens van de USA, is het de schuld van de USA?

(6) Enige kennis? Ik kan blijkbaar Google gebruiken om wat kengetallen op te zoeken. Moest je ook eens doen, staat een stuk intelligenter dan roeptoeteren en dan met de cijfers om de oren geslagen worden.

(7) Je gaat voor het gemak maar even voorbij aan de bezetting van de Krim en aan de fundamentele vraag of een land mag kiezen welke koerst ze vaart? Jij vind wel dat Rusland de richting van de landen eromheen dicteert?

(bron: mens-en-samenleving.infonu.nl/politiek... ).

Bruine Beer | 18-10-16 | 12:34

Blijft voor Rutte moeilijke kwestie. Het is een raadgevend referendum, dus het kabinet hoeft het niet over te nemen. De premier maakt het zich echter moeilijk door telkens te roepen dat hij "recht wil doen aan de uitslag". Daarbij is hij in Europa een roepende in de woestijn, maar bij zijn collega's leeft het onderwerp echt niet. Evenals bij een groot deel van de Nederlandse bevolking. De VVD scoort immers nog steeds goed in de peilingen. Principieel klopt de gang van zaken van geen kanten, maar er zijn waarachtig wel grotere problemen in de wereld!! Wel respect voor Geen Stijl dat zich in dit dossier blijft vastbijten.

Mannes | 18-10-16 | 11:52

Kloodtzakken partij VVD - de laatste 3 weken voor de verkiezingen er constant aan herinneren, middels posters, bilboards etc.

litebyte | 18-10-16 | 11:41

Hij tracht dat niet, hij DOET dat gewoon. Zonder gêne. Zonder schaamte. Alleen maar om voldoende carrière-opties in het Brusselse open te houden wanneer zijn premierschap erop zit. De PVV mag Rutte dankbaar zijn: dankzij Rutte ben ik om.

Skorzeny2017 | 18-10-16 | 11:39

Navo heeft i.o.v. Amerika in alle aan Rusland grenzende landen al troepen klaar staan. En dan ga je je niet bedreigd voelen? Amerika is warmonger nr. 1 in de wereld. Overal waar oorlog is is Amerika met haar huurlingenlegers als eerste begonnen. Welk land heeft nog geen centrale bank? Opletten dus want daar komt dan ook nog oorlog want dan kan het land worden overgenomen door een puppet (zie Oekraïne)en Rothchild opent haar Centrale Bank. Rutte is een landverrader en dient samen met het hele kabinet en de kamers (excl. de tegenstemmers van de EU grondwet) voor een volkstribunaal komen. En Bakellende ook want soevereiniteit is aan een vreemde mogendheid (EU) overgedragen en dat is tegen de Grondwet.

MareJane | 18-10-16 | 11:36

Ja!
Kijk mijnheer Mark, zo voelen miljoenen Nederlanders zich ook als ze rekeningen krijgen die ze niet kunnen betalen. Misschien moeten er nog wat herinneringskosten bij?

byzantium1453 | 18-10-16 | 11:35

necrosis | 18-10-16 | 10:55
.
Helemaal eens met uw betoog en wat de laatste zin betreft, tja daar heb ik geen antwoord op.

Lupuslupus | 18-10-16 | 11:35

Wat er ook gebeurt met dit referendum hebben we het leven van onze leugenachtige premier ongezellig, benauwend, vervelend en vooral heel erg moeilijk gemaakt. Wordt vervolgd !

Lichtstadfan | 18-10-16 | 11:29

Spanningen aan de oostgrens. Ja, Rutte en die worden met name veroorzaaakt door de Navo. Die is in de afgelopen twintig jaar opgeschoven tot aan de grenzen van Rusland. Het dieptepunt is dat de Navo een corrupt bewind steunt in een oorlog waar de helft van het land fel op tegen is. En dat na een staatsgreep. Denk dat de Russen meer reden hebben ongerust te zijn. Een bondgenootschap met agressieve leden en een budget voor oorlog dat tien keer of meer zo groot is als de jouwe. Dat is pas spanning. Het zou mooi zijn als het Westen eens liet zien dat ze niet uit zijn op expansie en het veroordelen en neerhalen van andere regimes. Maar tja, de Navo boys en hun vrienden in Brussel hebben een vijand nodig om hun eigen bestaan te rechtvaardigen.

Graaier | 18-10-16 | 11:25

Bruine Beer | 18-10-16 | 11:18
Misschien heb je gemist dat de oekrainse oblasts kharkiv, dnjepopretrovsk, loehansk en donetsk in hoofdmoot worden bevolkt door oorspronkelijk Russische bevolking?
Dat een aantal van deze delen zich de facto van oekraine hebben afgescheiden? En wie schiet er op wie?
Prima dat je mee gaat in de framing van de Amerikaanse oorlogshitserij tegen China en Rusland. Maar enige kennis, jesus.

Glasgow Argus | 18-10-16 | 11:24

en de Oekraïeners proxy-oorlogen tegen de russen laat voeren.
Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:25

Die is ook leuk. Dus Oekraïne voert een oorlog tegen de Russen? Heb ik gemist dat er troepen vanuit Kiev in Rusland actief zijn?

Update van de geschiedenis: Nederland voerde in 1940 een oorlog tegen Duitsland.

Bruine Beer | 18-10-16 | 11:18

Samen met de Duitsers wordt het een bataljon van 800 man aan de grens met Rusland. nos.nl...
Mark Rutte en Van Baalen staan lekker de koude oorlog op te warmen.
Feynman | 18-10-16 | 10:21

Litouwen is lid van de NAVO. Hoezo warmen Rutte en co de koude oorlog op als Nederland haar verplichtingen nakomt en een bondgenoot troepen stuurt als die daar om vraagt?

Of ben je consequent en zeg je ook 'Poetin warmt de koude oorlog op, want hij heeft troepen in Oekraïne, annexeert de Krim, stookt in diverse andere landen in de regio, accepteert niet de keuze van een ander volk waar ze bij willen horen, en plundert zijn eigen land'?

Bruine Beer | 18-10-16 | 11:15

Begrijp het nou eens... Rutte solliciteert al jaren bij Brussel om een hoge functie en Brussel vindt dat fantastisch want dat betekent dat NL naar hun pijpen danst. Dus ze geven hem die functie maar niet.
Rutte zal ALLES doen om de nieuwe Juncker te worden. Hij zet zijn hele thuisland in de uitverkoop ervoor. En zijn partij zet hem geen strobreed in de weg. Zolang je dat begrijpt, snap je ook wat de uitkomst van het referendum gaat zijn.

Tisnietanders | 18-10-16 | 11:15

Feynman | 18-10-16 | 10:14

En na een aantal onwelvallige referenda met navenante uitslagen wordt er gestemd buiten de parlementen van de lidstaten om. Ik heb geen flauw idee of het je behaagt maar een scherp stuk over het opkomende fascisme binnen de EU wordt in het kader van nadere bewustwording niemand slechter op deze site.

netniet | 18-10-16 | 11:11

Mijn gevoel zegt dat hij dat al bijna 4 jaar doet

gerrie de perrie | 18-10-16 | 11:10

@Jos Tiebent | 18-10-16 | 10:59
Ach, Amerika gaat hoe dan ook een slechte 4-8 jaar tegemoet. Hillary en Trump zijn allebei hetzelfde laken een pak, alleen roept Hillary vooral stomme dingen als de burger het niet kan horen, en doet Trump het allemaal publiek.

@necrosis | 18-10-16 | 11:04
Oh, ik denk dat geen enkel land/unie heilig is. Rusland is met Poetin ook niet al te best af. Oekraïne speelt heilig boontje maar heeft inderdaad veel vieze spelletjes zitten spelen, inclusief het nog altijd terug te geven kunstschatten-gedoe. Evengoed de EU, omdat die met sancties en andermans rekeningen te voldoen, probeert te verdoezelen dat ze er zelf een puinhoop van hebben gemaakt. De enige die hier last van gaat krijgen is de burger van al deze landen.

kanon0503 | 18-10-16 | 11:08

Hoe langer Rutte voortkabbelt hoe clownesker het wordt. Het masker valt vanzelf af, in duizend stukjes.

B.agger | 18-10-16 | 11:07

necrosis | 18-10-16 | 10:55
China heeft zelf een groot probleem met zijn beleggingen in dollars. Dumpen snijdt China net zo hard in de vingers. Het enige voordeel dat China bij een crashende dollar heeft is dat de Chinese renminbi die gekoppeld is aan de dollarkoers net zo hard onderuit zal gaan.
.
De Amerikaanse buitenlandpolitiek gaat uit van een unipolair model. China en Rusland zijn nou eenmaal de grote concurrenten en dus zullen de Amerikanen proberen deze concurrenten te destabiliseren. In de oekraine, in de centraal Aziatische voormalige sovjetstaten, in de westerse provincies van China, in Tibet.
.
Het gaat niet om mensen, maar om macht. Amerikaanse macht. En de slachtoffers? Collateral damage, niets meer dan dat. Unipolaire politiek is wat je met Hillary krijgt, met oorlogen op de koop toe. Een giller dat al die zogenaamde progressieve wortelknagende vredesprotestanten de oorlog krijgen die ze niet willen....

Glasgow Argus | 18-10-16 | 11:06

@kanon0503 | 18-10-16 | 10:48
Rusland wilde Oekraïne niet annexeren, Rusland wilde zijn 'zwarte zee vloot' veilig stellen na het ophitsen van Verhofstadt en van Baalen op het plein in Kiev.
Nog even los van het feit dat de Krim bewoont wordt door etnische Russen angezien de Krim destijds een deel van Rusland was.
En vergeet niet dat de EU een tijdje geleden de gasrekening aan Gazprom heeft voldaan omdat Oekraïne het geld niet had.
Ik wil weer handel kunnen drijven met de Russen, die betalen hun rekeningen tenminste.
Enne.... waar zijn die geroofde kunstschatten gebleven die in Nederland werden gejat en nu ergens in Oekraïne verblijven?

necrosis | 18-10-16 | 11:04

Scheelt iig een nuke op ons dak, dat dan weer wel. Obama's USA staat al maanden op defcon 3, met Hillary wordt dat allen maar erger

Bokito ergo sum | 18-10-16 | 11:03

Rutte wil hebben dat wij naar het Malieveld gaan om tegen het verdrag te demonstreren met wat borden en spandoeken. Zodat hij rustig het kruisje kan zetten voor akkoord om wat dan ook. Toen die kruisraketten er moesten komen togen er ook een paar honderdduizend man naar dit keer Amsterdam. Haalde niks uit, koude oorlog of niet, ze kwamen er gewoon. Wij worden vergeten.
Er zijn er zat die, wanneer het te gek wordt een paar bakstenen of erger ter hand nemen. Dan is er oproer en straf want zij zijn dom en worden geacht het wetboek te kennen.
Ik wil een referendum om dit alles te kunnen voorkomen.
Ik ben tegen het associatieverdrag met Oekraïne omdat het inderdaad een totaal corrupt land is, en in oorlog met Rusland. Ik ben ook tegen omdat het wederom een uitzinnige expansie betreft van de EU waar wij buiten staan en wel mogen dokken. Schei uit.
Die Beryl trouwens is een pittige tante, moet je geen ruzie mee krijgen.. Hup Beryl!

Oprisp | 18-10-16 | 11:03

kanon0503 | 18-10-16 | 10:48
Daarom geen Hillary. En daarom heb ik kotsbeu van al die gutmenschen die vallen over een 12 jaar oud woordgrapje van Donald.

Jos Tiebent | 18-10-16 | 10:59

Afgelopen juli lagen er nog menselijke resten van MH17, maar het verdrag moet en zal erdoor gedrukt worden.

youtu.be/Q5BhfBmFsxs (zie 3.15)

ElMatadero | 18-10-16 | 10:59

Oh heerlijk!
Al dit kiezersbedrog en het negeren van democratische processen zal allemaal als een boemerang in-his-face komen bij de verkiezingen.
Daarbij opgeteld alle vluchtende is-ers dit najaar, prachtig.
Het non-beleid van de eu, samen met het geopolitiek geklungel van mp Pinokkio zal voor een stevige, structurele ruk naar rechts zorgen 3/2017.
Vanzelfsprekend ook de partij-van-de-acht zeteltjes bedankt! Heel goed zo'n interne machtsstrijd tussen idioten, klungels en narcisten!

pennestront | 18-10-16 | 10:57

@Lupuslupus | 18-10-16 | 10:41
Poetin heeft een tijdje geleden in een interview laten weten helemaal niet op conflicten met het westen uit te zijn.
Het enige wat hij daarna zei, is dat hij de Russische bevolking zal beschermen tegen aanvallen van buitenaf.
Eerlijk is eerlijk, Nederland heeft jarenlang goede zaken gedaan met de 'Russische beer'.
Zij kochten onze zuivel, bloemen en noem het maar op, terwijl Nederland in onderhandeling was om van Groningen een 'Russische' gasrotonde te maken.
Tenslotte heeft Rusland het gas en wij de infrastructuur om het door te voeren naar de rest van Europa.
Overigens is China een grote bedreiging voor de VS.
Als China besluit om massaal dollars te gaan dumpen op de financiële markten, is de VS straks zo goed als failliet.
Waar is die ellende voor nodig?

necrosis | 18-10-16 | 10:55

Mark Rutte heeft ons allen teveel bedonderd, waaronder dus ook een (te) groot deel van zijn eigen VVD-aanhang. Wat wij nu zien is een verkrampte Rutte op een te vroeg gestarte verkiezingscampagne waar de fut al uit is voordat hij goed en wel begonnen is. Eenoog blijft echter wel koning want zoals bij iedere politieke partij ontbreekt ook bij de VVD de hoognodige kwaliteit. Helaas Mark wat je ook probeert, de glans is er behoorlijk af. "Mon Dieu, Mon Dieu, ayez pitié de moi et de ton pauvre peuple."

Een vrije paling | 18-10-16 | 10:55
-weggejorist-
tintel | 18-10-16 | 10:54

Tsja, natuurlijk valt Nederland buiten de militaire samenwerking met Oekraine.

Die 12 kogels die het Nederlandse leger nog heeft hebben we veels te hard nodig om onze eigen grenzen te bewaken.

Bedankt, beste kabinet sinds WO2.

Carlitros | 18-10-16 | 10:51

Eindelijk iemand die het snapt. De rest laat de oren hangen naar de oorlogszuchtige VS die Europa in een ramp met Rusland wil storten. En Europa doet daar nota bene volop aan mee.
@Lupuslupus | 18-10-16 | 10:41

Amerika had er in het begin helemaal niets mee te maken zelfs. De enige reden dat die dreiging vanuit Rusland zou kúnnen komen, is omdat de EU het touwtje-trek verloren heeft en niet tegen het verlies kan.

Er was onrust tussen Rusland en Oekraïne vanwege de annexatie. Dat Rusland Oekraïne wilde annexeren is niet goed, maar de enige reden dat dat in een stroomversnelling kwam (en een puinhoop-vesnelling), is omdat de EU zich er mee begon te bemoeien door Oekraïne bij de EU proberen te trekken.

Pas toen dat verkeerd liep en de sancties de pan uit rezen, begonnen Amerika, de EU en Rusland elkaar om alles en niets dwars te zitten met diverse (al dan niet valse) beschuldigingen. Zoals bijvoorbeeld de hack van Rusland in Amerika.

Maar een dreiging vanuit Rusland? Als het al zo was, en 't zou me op zich niets verbazen, dan hebben we het er zelf naar gemaakt.

kanon0503 | 18-10-16 | 10:48

Goed gevonden:
Militaire samenwerking
X
Raakt leger en leger

hfakker | 18-10-16 | 10:45

Zelf vind ik vooral de in het akkoord genoemde territoriale onschendbaarheid en respect voor grenzen gevaarlijk. Want via ondertekening en ratificatie en de Krimp kun je via het verdrag heel ver gaan dan.

Hemmenaar7 | 18-10-16 | 10:41

Er is helemaal geen Russische dreiging.

necrosis | 18-10-16 | 10:31
.
Eindelijk iemand die het snapt. De rest laat de oren hangen naar de oorlogszuchtige VS die Europa in een ramp met Rusland wil storten. En Europa doet daar nota bene volop aan mee.
Hopelijk houdt Poetin nog wat intercontinentale atoomraketten achter de hand om de oceaan over te sturen zodat de Yanks een koekje van eigen deeg krijgen. De VS drenken de aarde in bloed, overal waar ze zich vertonen, de machtswellustelingen.
.
Het wordt straks EU/VS tegen Rusland en China want denk maar niet dat China zich onbetuigd zal
laten.

Lupuslupus | 18-10-16 | 10:41

'Nee-stemmer' in de titel mag worden weggelaten, is pleonasme.

Notenkraker | 18-10-16 | 10:39

De rechter staat aan de kant van het kabinet dus hou maar op.

De Geus | 18-10-16 | 10:34

@Scarblac|18-10-16|10:15
Inderdaad was het een vrijblijvend referendum maar het gehele kabinet heeft voor het referendum uitgesproken dat de uitslag gerespecteerd zou worden dus kan hij hier niet meer onderuit. Er is nog maar een mogelijkheid en dat is doen wat je beloofd en niet net als met zijn 1000 euro voor iedereen.

mia | 18-10-16 | 10:32

@Feynman | 18-10-16 | 10:21
Er is helemaal geen Russische dreiging.
Rusland was zo'n beetje het enige land dat Assad steunde.
Helaas besloot het westen om de rebellen in Syrië te steunen om Assad te kunnen 'wippen'.
En hoe succesvol dat was hebben we kunnen zien in oa Libië en Egypte.

necrosis | 18-10-16 | 10:31

Monasch kan gevaarlijk zijn en AbuTaleb erbij halen.
Didi heeft zich bewezen, daar moet onze 2 euro heen.
Niet just my 2 cents, maar mijn stellige overtuiging.
Laat Didi zijn karwei Afmaken!
Op naar de nul zetels

Hemmenaar7 | 18-10-16 | 10:30

Vreemd hè? Laat je bij het AD.nl een berichtje achter dat wat Rutte zegt niet kan, niet waar is, en dus gewoon een regelrechte leugen is om z'n eigen hachje te redden (in veel vriendelijkere woorden dan dit)... en dan wordt je berichtje niet geplaatst. Zou de media misschien subjectief bezig zijn door Rutte een handje boven het hoofd te houden?

kanon0503 | 18-10-16 | 10:29

Oekraïne gebruikt haar rond de honderd miljard aan noodgeld vanuit de EU en IMF deels om dure Europese wapens te kopen. Zoals ook Griekenland werd gedwongen tot een stukje winkelnering als dank voor de donatie.

Het is maar te hopen dat die niet voor een beetje smeergeld naar Rusland verdwijnen voor een stukje spionage, onderzoek en ontwikkeling. Ook op dit punt spelen we Poetin in de kaart.

Feynman | 18-10-16 | 10:28

Tsja echt lastig maken de grote kranten, de mainstream internetsites en de oppositie het Rutte niet. Hij mikt erop dat het gekunstelde antwoord voldoende zal zijn om de zwijgende meerderheid moeiteloos voor hem terug te winnen in maart 2017. Een tamelijk slimme taktiek, gezien de notoire wegkijkdrang van de gemiddelde Nederlander.

de Voorzittert | 18-10-16 | 10:28

Als Rutte een keer onwel ter aarde stort, hoop ik dat de ambulance "zo spoedig mogelijk" niet op z'n VVD's uitlegd...

funkyd | 18-10-16 | 10:26

Feynman | 18-10-16 | 10:21
Poetin heeft in syrie een rode lijn getrokken nadat hij door de Amerikanen werd bedonderd. De Amerikanen die om de chinezen uit Afrika te houden zo verstandig waren om ghadaffi te vermoorden. De Amerikanen die de Saoudi' s in Jemen, de turken in syrie en de Oekraïeners proxy-oorlogen tegen de russen laat voeren.
Een stem voor Hillary is een stem voor de oorlogspartij. En Rutte maar lachen.

Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:25

Niet alleen Rutte, de complete VVD.

Op facebook wel eens gevraagd wanneer er nou iets met ons referendum gedaan wordt, dan krijg je keihard als reactie toegelogen "Daar kunnen we niets over zeggen, de onderhandelingen zijn nog gaande" terwijl iedere reaguurder weet dat er helemaal geen onderhandelingen zijn.

VVD = Vereniging voor Vernietiging van Democratie.

Vogelbeest | 18-10-16 | 10:25

@Scarblac | 18-10-16 | 10:15
Gelukkig mogen wij burgers besluiten om straks niet op VVD te stemmen en ze niet alleen uit het torentje te houden, maar tevens uit de tweede kamer.

necrosis | 18-10-16 | 10:23

Nederlandse militairen die straks op het slagveld sterven om de economische belangen van Amerika en de fascisten in Kiev te verdedigen.

sinar2 | 18-10-16 | 10:23

Wat een gestuntel dat genaaid worden door een aseksueel.

Maaiveld | 18-10-16 | 10:23

Er is bereikt wat ze bereiken wilde. We zijn via Oekraïne in oorlog met de seperatisten die worden gesteund door Rusland. Daarom heb ik keihard nee gestemd. Dat ze de zaak belazeren is natuurlijk zeer kwalijk t.o.v de Nederlandse bevolking.

Toetsiemonster | 18-10-16 | 10:21

Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:13
Premier Rutte heeft op de NAVO-top in Warschau aangekondigd dat er 100 tot 150 Nederlandse militairen naar Litouwen gaan, vanwege de Russische dreiging. Samen met de Duitsers wordt het een bataljon van 800 man aan de grens met Rusland. nos.nl/artikel/2116357-nederlandse-mil...

Mark Rutte en Van Baalen staan lekker de koude oorlog op te warmen.

Ondertussen mag Poetin Aleppo uitroken en teruggeven aan Assad. En Erdogan Syrië binnenvallen om een aaneengesloten Rebellen/Koerdische staat te voorkomen, te voorkomen dat Allepo vanuit het Oosten bevoorraad wordt, evenals en een corridor via Turkije tussen de EU en IS open te houden.

Welke geopolitieke situatie we ook bekijken, we spelen Poetin in de kaart, trappen vol in de taktiek van de verbrande aarde en liegen daarover tegen de Westerse bevolking.

Feynman | 18-10-16 | 10:21

Haagse Klootzakken. Europa staat op het punt om na de slag om Mosul overspoeld te raken met mohammedaanse terroristen maar in Den Haag en Brussel lopen ze in opdracht van Hussein Obama ruzie te zoeken met Poetin.

Van Zessen Klaar. | 18-10-16 | 10:21

Voorlopig tikt de klok vrolijk verder en het is sneller 15 maart dan Rutte denkt.
*hooivork uit vet halen doet*

necrosis | 18-10-16 | 10:19

Geen idee waar die Rutte mee bezig is, maar dit moet toch slecht voor hem aflopen.
Hij komt steeds meer klem te zitten, verstrikt in zijn eigen leugens.
Dat debat tussen Wilders en Rutte kan een pareltje worden, wanneer ze maar niet afglijden naar Pleur op en Doe normaal man.

Nuchternederland | 18-10-16 | 10:17

Het is ook maar adviserend. Hij mag ook gewoon besluiten er niets mee te doen.

Scarblac | 18-10-16 | 10:15

Ook CETA en TTIP worden handelsverdragen genoemd. Uit het simpele feit dat het Waalse parlement volgt al dat die naam een leugen is. Immers, over handel heeft alleen de EU iets te zeggen. Dat er dus meer afgesproken wordt, zoals de buitengerechtelijke arbitrage van schade door nog onbekende wetswijzigingen. Landen moeten straks betalen aan bedrijven als ze een wet willen veranderen.

Feynman | 18-10-16 | 10:14

En ondertussen zijn er al nederlandse militairen als onderdeel van de Duits nederlandse legerkorpsen al aan de Russische grens.

Glasgow Argus | 18-10-16 | 10:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen