achtergrond

Geenstijl

Terugkijkon. Trump vs Hillary 2 #Debatenight

Zo, dat was weer zowel lachen als huilen in the land of the free. Een paar dagen voor het debat kwam natuurlijk de pussy-grab-tape uit, dus zoals verwacht werd The D direct ter verantwoording geroepen. Nja, dat ging een beetje zoals verwacht: 'Jongens, is gewoon goedaardig seksistische mannenpraat (bovenstaand). Laat hem zonder zonden de eerste steen gooien. Zo lang het maar niet Bill Clinton is, want die randde ze gewoon echt aan, en liet ze vervolgens stenigen door Hillary (onderstaan).' Hier het gezicht van Bill toen Trump z'n roast begon, terwijl vermeende slachtoffers van Bill in de voorste rij zaten. De algehele tendens was dat Trump weer af en toe te hard door z'n neus inademde (want dat schijnt erg relevant te zijn), en vaak de kernvraag omzeilde om zo snel mogelijk weer een stokpaardje van stal te kunnen halen. Hillary oogde fysiek redelijk fit, kwam iets sympathieker over dan vorige keer, en was - of je het er nou mee eens bent of niet - ook wel echt iets coherenter dan Donald. De peilingen lijken uit te wijzen dat Hillary een tweede keer op rij het debat heeft gewonnen. Gelukkig was er ook nog een heel klein beetje liefde, toen de kandidaten gevraagd werd een eigenschap te noemen die ze in elkaar respecteren.
Ook Syrië passeerde de revu, waarbij voor Clinton de gelegenheid aangreep op de Russen als bron van alle kwaad neer te zetten.
En uiteraard was er een geëmancipeerd aandoende Amerikaanse moslima, die Donald vroeg wat nou in vredesnaam toch de deal is met z'n plan het land te sluiten voor islamitische immigranten.
En over wat er met Hillary zou gebeuren zodra Trump aan de macht komt, laat Donald ook weinig in het midden. "You'd be in jail."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.