Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Duitsland en Engeland: 'De EU gaat sterven'

dikkedoeiheferg.jpgDe Europese Unie isn't. Het is een overheid opzoek naar een land, en de landen zijn op. Een volstrekt kunstmatig orgaan dat helemaal niet organisch voortkomt uit de bevolking waarover het probeert te regeren, dat is natuurlijk gedoemd. En als het dan ook nog eens andersoortige fiscale en politieke culturen tot een monetaire en politieke unie probeert te smeden, ja dan slaat de fat lady natuurlijk binnenkort aan het zingen. En daar lijken Engeland en Duitsland nu ook maar alvast rekening mee te houden, al zij het natuurlijk met ongeveer tegenovergestelde motieven. De red coat Minister van handel Liam Fox windt er tijdens de passief agressieve echtscheiding in ieder geval geen doekjes meer om. “The architecture of the European Union is beginning to peel away. The EU is going to sacrifice at least one generation of young Europeans on the altar of the single currency, and you can only rip out the social fabric from so much of Europe before it starts imploding. That’s the problem with the European Union." De Britten bezien de situatie nu natuurlijk iets realistischer, omdat zij de EU niet langer goed hoeven te praten naar hun bevolking. De Duitsers daarentegen, zijn zo'n beetje de EU, dus daar wordt nog meer EU-bevoegdheden gezien als de oplossing. Jens Spahn, een Merkel-boy en staatssecretaris Financiën: "We are, without any doubt, within the worst times ever for the European Union. What we really do need now is that we can regain trust by showing that we can solve problems at a European level. The problems of securing our EU border when it comes to migration and refugees, that we work together on fighting terrorism or that we have a common neighborhood policy towards northern Africa and the Middle East." En zo zet Duitsland zichzelf, en het gehele Europese project klem. Hoe meer bevoegdheden de EU naar zich toetrekt, hoe groter de weerzin onder nationale bevolkingen wordt. Tegelijkertijd, als de EU dit niet doet, krimpt het uiteindelijk sowieso langzaam terug tot een soort EEG. De Europese Unie heeft zichzelf schaakmat gezet, en dat is best knap, aangezien het bijna geen tegenstanders had toen het project begon. Hoogmoed is sterk spul.

Reaguursels

Inloggen

botbot | 30-09-16 | 22:24,

De EU-dictatuur is het prototype van beleid gebaseerd op het dogma "een vliegtuig weggooien, terwijl men er nog in vliegt".

Dandruff | 01-10-16 | 15:57

botbot | 30-09-16 | 20:37,

Je legt nog steeds niks uit, gaat nergens op in.
Je zegt alleen dat je werkelijk gelooft dat de EUssr staat voor "kapitalisme".
Jij definieert kapitalisme namelijk als "een extreem machtige overheid die elke economische bedrijvigheid de kop indrukt, en als tegenprestatie een ambtenarenapparaat opbouwt dat zo immens groot is dat het de grootste schuldenlast uit de menselijke geschiedenis zal veroorzaken".

Het zal je verbazen, maar dat is niet de definitie van "kapitalisme" zoals die in de betere woordenboeken staat.
En daarbij; dat de EUssr hetzelfde economische systeem hanteert als de USSR is niet eens het grootste probleem van de EU. De EU is op dit moment meerdere grote blunders aan het begaan die elk catastrofaal genoeg zijn om West Europa te vernietigen.

Jouw argument "wat niet weet dat niet deert" lijkt iets minder hol dan al jouw andere holle slogans, maar verandert niks aan de realiteit zoals die zich nu al ontvouwt.

Dandruff | 01-10-16 | 15:55

Ik gebruik de ouderwetsche double blade, het mesje dat in zo'n openschroefbare houder gaat. Gebruik echte zeep, niet die chemo uit een spuitbus, en een kwast en je scheert met één blade zeker net zo glad als vier van die gestapelde dingen. 10 van de scherpste mesjes (= 10 weken scheren) 4,95. Wel even aan wennen en hou in het begin wat O-pos bij de hand.

LanzVonLiebenfels | 01-10-16 | 13:17

Bij de bedenkers van de EU en al die aanverwante organisaties zat de roze bril veel te strak op, neem nu shengen werkt best goed, maar ze hadden een restrictie moeten inbouwen alleen vrij verkeer van goederen en personen met het naastgelegen land als je ingezetene bent en niet met landen die niet aan hun grenzen, hadden nu al de asiel/geluks zoekers geen vrij baan. En wat maakt het uit bij vliegen nu de controles zo streng zijn dat die minuut paspoort controle erbij in het niet valt. Plus dat ieder shengen lid nog steeds controle heeft over zijn grenzen, en als de nood aan de man is gaat gewoon de vrije grens dicht en duurt de grensovergang ff wat langer, misbruik moet gewoon uitermate streng gestraft worden, ook het zogenaamde ben ik vergeten moet je maar opletten ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen daden

Umberto die trotzoni | 01-10-16 | 12:46

Begin maar eens met Frontex voor de Libische kust terug te trekken, alle boten om te laten keren en vervolgens te vernietigen.

Der Schnitzeljäger | 01-10-16 | 07:30

Hopelijk smelt de EU net zo snel als de komende sneeuw in januari, ik ben er ieder geval wel helemaal klaar mee.

Dictators moet je geen ruimte geven !!

LinkseWreker | 30-09-16 | 23:59

Het blijvt toch raar dat een landje waar nog niet eens de MinPres democratisch wordt gekozen een waar een koning in de regering zit de EU ondemocratisch vindt.

redanx | 30-09-16 | 23:13

botbot | 30-09-16 | 20:37 leg maar wat cijfers op tafel.
Dan gaan we het samen even natellen

hallevvezool | 30-09-16 | 23:07

@ meneer Q | 30-09-16 | 14:16 en @ andere hondstrouwe stembusgang(st)ers.
Biljet in bus gooien = stem weggeven = toestemmen.
Een ander is namens jou gemandateerd te handelen en spreken.
Zie je stem voor de grap eens als een geladen geweer..
( LZVE: ik overhandig aan een ander een geladen geweer..
okeéj, now what could possibly go wrong?)

Zwijgen is juist Niet-toestemmen in geval van verkiezings.
Al het blanco en ongeldig telt mee in het totaal percentage uitgebrachte stemmen en draagt dus bij aan het draagvlak onder een te vormen regering.
Meer dan 50% opkomst lijkt mij er democratisch uitzien.
De werktitel van de voorstelling is "Nederland".
Het scenario ligt op de plank, de rollen zijn bekend, de poppetjes zijn niet zo relevant. De stemmert mag casting director zijn.

De kinderen mogen zeggen welke poppenkastpoppen ze leuk vinden,
de stomme poppenkastpoppen mogen niet meedoen, die moeten voor straf in een kleinere poppenkast spelen (boef als commissaris ofzo).

Stembusgangonthouding = niet bijdragen aan idiotenplatformdraagvlak.

Sokpop Greet is katvangert, als er geen Greet-de-kloofdichtert was dan gingen mensen al helemaal niet meer stempen.
Als er niemand ging stempen dan zou Willem de trankwiele zich er heel ongemakkelijk van gaan voelen (ziet de bolsjewiekenellende all over again (Klaas II was neither trained nor inclined to rule, which did not help the autocracy)). Greet de fluffert moest meer-meer-meer stof uit de zeteltjes doen opwaaien, theatermaken en een alternatief bieden voor de vervreemde tot dissidentschap geraakte stemzieltjes.

Hoge opkomstcijfers bij verkiezingen maken aannemelijk dat de polentiek maatschappelijk relevant is (dat hullie hun werkelijk om ons gaan).

De spannend boek het verraad van Lissabon:

"In the industry, we call them "cigarette burns.""
Hollandse spruitjeslucht is ingewisseld voor brusselse spruitjeslucht,
klapvee heeft niets in de smiezen.
Sjokt verkiezingsbeloftenherkauwend uit gewoonte naar de melkmachien.

"Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa" Is een letterlijke bekentenis, dit als reet-veer-endum-vraag aan het volk voorleggen is stijlloos, ongefundeerd en buitengewoon onrechtmatig.

"wilt u uw land overdragen de superstaat?"
= een grote-magniet in artikel 93 Wetboek.v.Str.

Je stemvolk inzetten als menselijk schild tegen juridische consequenties.
Zaadtdam Hoedzijn had het niet beter kunnen doen.

Het volk is tot medeplichtigheid verlakt en Looft den Heere.
De meerderheid van ons is er niet ingetrapt. *pluim in je reedt*
Desondanks is het "verdrag" erdoorheen geramd.

Na de hostile-takeover zou ik me misdadig voelen als ik "the new batch" na middernacht nog zou blijven voederen.

Waar was kamerlid Greet om direct na het incident in het Jeroenenklooster te roepen dat de kaart was doorgestoken, het koddige volkstheater nu echt de laatste schijn van onschuld verloor en dat de daders vervolgd zullen worden?
Er is nog geen stembare StijlloosRozePartij die EU per direct verbiedt ("Lissabon" Necrotisch-verklaart en troepen naar de grens stuurt).

Nee mijn welingelichte, Het zijn niet andermans voeten die lui zijn.
Het is ondermeer het jeugdsjoernaal voor grote mensen dat apatisch maakt.

Dit in krap 4 uur tijd genoteerd in de kronieken van het stijlloos parlement
Saluut! Avocado's,

hallevvezool | 30-09-16 | 22:59

lelijkeschapenneuker | 30-09-16 | 21:20
Denken dat het wel mee zal vallen is niet genoeg men moet het zeker weten voor dat men zulke besluiten neemt.
Men gooit geen oude schoenen weg voordat men nieuwe heeft.

botbot | 30-09-16 | 22:24

botbot | 30-09-16 | 20:37 Lastig verhaal om te oordelen. Wij zijn het gewend, het kapitalisme en wat erbij komt kijken hier in Nederland. Alleen werken is er altijd geweest alleen door kapitalisme heeft alles een prijskaartje gekregen. Ik denk niet dat de klap groot zal zijn, ik verwacht wel een cultuur shock omdat wij "anders" moeten gaan leven.

lelijkeschapenneuker | 30-09-16 | 21:20

qwerty33 | 30-09-16 | 16:59
Dus we moeten wat aan de NAVO doen. En daarom maar onderworpen aan, ja, aan wie eigenlijk? Weet jij dat, qwerty. Wie der eigenlijk de baas is over de EU.
Ik zal je dat vertellen. Dat weet ik niet en haast geen sterveling. Het is een fokking scam. Met je kontleger. En je dreigement van oorlog.

LibertasSimplex | 30-09-16 | 21:16

Ach Dandruff dat jullie niet kunnen berekenen wat er gebeurt als de EU failliet gaat kunt u mij niet aanwrijven.
En dat zelfde geld ook voor het omvallen van de DB.
Het kapitalisme zorgt voor geld en bedrijvigheid geef je die een duwtje dan investeren ze minder en het laat zich raden wat er dan gebeurt.

botbot | 30-09-16 | 20:37

botbot | 30-09-16 | 19:14,

Het is vooral prachtig om te zien hoe EU-trollen en spambots geen betere argumentatie hebben dan "hun zijn dom".

Uitleggen waarom hunnie dom zijn kun je echter niet.
Ingaan op de gegeven feiten en argumenten evenmin.

Dandruff | 30-09-16 | 19:41

Rene046 | 30-09-16 | 18:53
Mensen in andere werelddelen denken anders, kijk maar naar Afrika, ze gaan door met kinderen maken ook al creperen er veel van honger en dorst, eigen kinderen zijn daar veelal de oudedagsvoorziening van de ouders die verder weinig voor later hebben georganiseerd, de kinderen worden verplicht voor de ouders te zorgen tot die komen te overlijden.
Ze maken er veel in de hoop dat er een paar blijven leven.
Hier aangekomen gaan ze door met veel kinderen maken, kijk maar om je heen.

Gags Beasley | 30-09-16 | 19:41

Het is wachten op de alles verbindende knal. Een soort 9/11 voor de EU zeg maar, en dan de Russen de schuld geven. MH17 was niets meer dan n dry run voor wat komen gaat.

Afgeschminkte Bassie | 30-09-16 | 19:38

Natuurlijk klapt dit mislukte project van arrogante ondemocratische verrotte zelfverkozen "topbestuurders". Graaierig tot op het bot. Op geen enkele manier gedienstig naar de mensen die hun walgelijk decadente salaris op moeten hoesten. Natuurlijk klapt het. Ik hoop eigenlijk nog maar 1 ding: dat ze oud genoeg worden om op te draven op het tribunaal. Precies zoals dat na WO2 ging want er zijn genoeg gelijkenissen. Willens en wetens er tientallen miljarden zuurverdiend belastinggeld doorheen jagen is zware criminaliteit en heeft al heel wat levens gesloopt. NEXIT en tribunaal. Die dag komt dichterbij.

Rest In Privacy | 30-09-16 | 19:35

Het is weer prachtig om te lezen hoe de reaguurders elkaar weer gelijk geven zonder te beseffen wat er gebeurd als de EU uit elkaar valt.
Ze prijzen zichzelf het armenhuis in.

botbot | 30-09-16 | 19:14

De feminisering . Als westerse vrouwen meer kinderen namen dan hadden we al die import niet nodig . K*thoeren zijn het : Allemaal .

likmegaties | 30-09-16 | 19:00

Wat hadden ze verwacht ... je ontwikkeld een krimpende bevolking als de armoede toeslaat.
De mensen denken ook aan de toekomst voor zichzelf en de kinderen als ze die nog dan willen....

Gaat het goed met de economie dan zijn er minder zorgen en ook een betere toekomst voor hun kroost...

Rene046 | 30-09-16 | 18:53

Meest frustrerende hieraan is dat jij weet dat de bom gaat barsten. Alleen wanneer en hoe blijft een raadsel en dat de elite dan al waarschijnlijk in de boot naar Engeland of Canada is gevaren.
.
Elite dat type volk dat graag voor andere denkt maar als het vuur te dichtbij komt als eerste de benen nemen. Laf *peep* volk dat verdient om met de hooivork betast te worden.

lelijkeschapenneuker | 30-09-16 | 18:25

Schultz is ook al aan de drank zie ik.

Ronnie uit Helmond | 30-09-16 | 18:17

@Tegenspreker | 30-09-16 | 15:56
De EU heeft feitelijk haar doodvonnis al op 1 juni 2005 getekend, toen ze vanaf dat moment de afwijzing van de Europese Grondwet eigenwijs en zonder draagvlak van de bevolking ging omzetten in het Verdrag van Lissabon en het inwerking lieten treden op 1 december 2009. Volgens de uitslag van dat raadgevend referendum was 61,5 procent tegen en 38,5 procent vóór. De opkomst was 63,3 procent. Tegenstanders spraken zich uit tegen de Grondwet vanwege de wording van een Europese 'superstaat' waarin Nederland volgens hen niets meer te zeggen had. En de MSM wil ons doen geloven dat, nu het nog slechter gaat met de EU, er nog maar 15% vóór een Nexit is en dat iets meer dan 40% nog heilig gelooft in de EU...

Rest In Privacy | 30-09-16 | 17:49

qwerty33 | 30-09-16 | 15:09,
qwerty33 | 30-09-16 | 15:47,

Er is in de Europese geschiedenis inderdaad geen enkele eeuw geweest dat er niet ergens in Europa werd gevochten.
Leuk detail; de meeste van die oorlogen werden begonnen door lieden die (delen van) Europa wilden verenigen; Napoleon, Stalin, Hitler; maar daarvoor al diverse Romeinse heersers, pausen, koningen, etc.

Maar goed, los daarvan:
1) De EU bestaat ook pas sinds 1992; nog geen eeuw dus.
2) Maar zelfs in die 24 jaar veroorzaakte de EU reeds;
- een burgeroorlog in Oekraïne;
- grootschalige sociale onrusten in Griekenland;
- escalatie van burgeroorlogen in Mali, Libië, Syrië en Irak;
- steun aan diverse oorlogszuchtige landen en organisaties zoals Turkije, moslimbroederschap en hamas.
3) Maar het ergste is dat de EU een demografische tijdbom in het vergrijzende Europa plaatste. Door miljoenen jonge moslimmannen hiernaartoe te lokken, wetend dat die;
- zijn opgevoed met blinde haat tegen het Westen;
- extreme minachting voor Westerse vrouwen;
- dus inmiddels heeft een tiental van hen bloedige aanslagen gepleegd;
- terwijl tienduizenden anderen zich bezig hielden met rooftochten en massa-aanrandingen.

En dat is nog maar het begin. Veel islamitische leiders, zoals de door de AIVD als "gematigd" omschreven Hofstadgroep-prediker Fawaz, roepen moslims op om zich nog een paar jaar in te houden. En pas een burgeroorlog te beginnen als Europa ècht niet meer te redden. Ik denk dat ik dat nog wel mee ga maken, en daar baal ik best van.

Nog los van het feit dat het economische beleid van de EU ook onhoudbaar is, en binnen 20 jaar tot een faillissement van alle EU-lidstaten zal leiden.
En weet je wie er altijd baat hebben bij extreme armoede?
Juist ja; dictators die net zo in grote rijken zijn geïntereeseerd als de EU.
Gelukkig hebben ze onze pensioenen alvast, dat zal de uiteindelijke val zeker een halfjaar uit kunnen stellen.

Dandruff | 30-09-16 | 17:14

-weggejorist-

qwerty33 | 30-09-16 | 16:59

Het maakt China echt niet uit, hoe wij ons indelen.

Hartgrond | 30-09-16 | 16:48

@Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:26
Ken je klassiekers Piet. Het ene dier is net iets gelijker dan het andere dier.#Animal Farm

van heinde en verre | 30-09-16 | 16:24

qwerty33 | 30-09-16 | 15:47
Bewijs dat maar. Dat de enige kans op vrede een sterke Europese Unie zou zijn. Er is namelijk geen enkele aanwijzing voor die stelling.
Dan zeg ik je alvast, dat het sterk maken, federaliseren van de Europese Unie, leidt tot oorlog. Veel vroeger en veel groter dan gedacht. Het is waanzin. En daarvan zijn alle bewijzen zichtbaar in alle journaals.

Nou. Succes.

LibertasSimplex | 30-09-16 | 16:13

@qwerty33 | 30-09-16 | 15:47

Als er iets (burger)oorlog in de EU gaat veroorzaken, dan is de oorzaak juist te vinden in stappen die door de EU zijn gezet. Oorlog voorkomen betekend:
- huidige EU afbreken
- teruggaan naar een EEG model, zonder Europese superstaat

De Europese elite heeft reeds lange tijd al aangetoond totaal geen contact te hebben met de "gewone" bevolking en neemt daardoor beslissingen tegen de wensen in van een groot deel van Europa. Op den duur zal dit nare gevolgen hebben. Het falen van de EU is juist de oorzaak van de steeds verder groeiende populariteit van nationalistische partijen in heel Europa. Partijen die wel claimen op te komen voor de belangen van de "gewone" bevolking.

DolfWeerwolf | 30-09-16 | 16:12

Terugkrimpen tot een soort EEG is prima.
Dat zou een hoop problemen oplossen.

Tegenspreker | 30-09-16 | 15:56

-weggejorist-

qwerty33 | 30-09-16 | 15:47

Kijk, dat is nog eens lekker het weekend in gaan.
Wel jammer dat het slecht gaat over de eerste geuren van ontbinding en nog maar enkele neuzen heeft bereikt.

Rommelende Onderbuik | 30-09-16 | 15:39

qwerty33 | 30-09-16 | 15:09

Europa heeft een geschiedenis van culturen die heel lang teruggaan. De VS heeft dit nooit gehad. Hoewel er natuurlijk wel originele bewoners waren (Native Americans) maar die hebben in de hele totstandkoming van de VS nauwelijks een rol gespeeld.

cocktailsmaak | 30-09-16 | 15:33

-weggejorist-

qwerty33 | 30-09-16 | 15:09

Europa kan me niet snel genoeg naar de kloten gaan.

Het was leuk speelgoed voor de matennaaiers in Brussel en Straatsburg, en ze hebben zich goudgeld verdiend aan het uitmergelen van de Europese burgers maar het spel moet een keer over zijn.

Donder op smerige geldgraaiers inBrussel, en geef ons ons geld terug.
Dat hele Europa is geen flikker waard, elke keer als een land vol incompetente idioten in de problemen komt, of wanneer een stel bankrovers weer eens een bank kapot hebben gemaakt, kunnen de normalo belastingbetalers de rekening betalen.

Donder op, dus, en geef het geld dat je de belastingbetalers hebt ontroofd TERUG.

mallekater | 30-09-16 | 15:01

NL 18e bundesstaat. Opgelost. Of de 19e? Vlaanderen en Luxemburg zullen ook wel mee doen. Maar eerst Merkel weg en Seehofer als Bundeskanzler!

killermiller | 30-09-16 | 14:54

Nivelleermarionet wat dacht je van de witte vlag?

Geevee | 30-09-16 | 14:45

lightyears | 30-09-16 | 12:16 het European Recovery Plan was al niet eens het begin. Wel was het aanvaarden van de voorwaarden van dat plan een vereiste om, als ik het me goed herinner, 1128miljard dollar in "hulp"gelden te ontvangen. Een voorwaarde was op te gaan in een groter geheel dat natiestaatjes overstijgt.

Het is vast niet allemaal zomaar uit de lucht komen vallen.

Centralisering van de macht van de stadstaatjes binnen de Nederlanden tot één souvereign gebied heeft de overdracht van het gehele land aan (broertje)Nappie mogelijk of in ieder geval een stuk efficiënter gemaakt.
'Iek ben konijn van Olland"

In de tijd tussen deze twee bewegingen in was er het 1923 genocideplan dat vandaag nog in uitvoering is.
Kijk maar: "Angela Merkel received the COUDENHOVE-KALERGI PRIZE in 2010".
Yeah

Come out from behind
That false mustache, Adolf
I know you're in there.

hallevvezool | 30-09-16 | 14:45

Cuyahoga | 30-09-16 | 12:10

En steek de mensen maar weer de ogen uit met jouw rijkdom. Bah!

moutardeaprèslerepas | 30-09-16 | 14:35

Villa EU staat op instorten.
Ze hebben hun eigen ramen ingegooid en alle deuren uit hun voegen getrokken. Het tocht enorm.
Maar wat gaan ze er aan doen?
Een paar gammele aanbouwtjes zonder deuren plaatsen.
Met een bordje in de tuin: Vrije toegang voor Oekraïners, Turken en Afrikaantjes.
Nee, dat helpt!
#Nexit

Schietmijmaarlek | 30-09-16 | 14:35

Er komt wel een 'oplossing' uit de hoge EU hoed, zeker weten. Denk aan een zogenaamde EU met 2 snelheden om de betalende bevolkingen koest te houden, maar achter de schermen gaat de overdracht van souvereiniteit door.

Jesses Klaver | 30-09-16 | 14:26

meneer Q | 30-09-16 | 14:16

Zegt natuurlijk genoeg over de macht van de oude Media (MSM). Volgens reaguurders hier is die macht aan het verdwijnen. Nou, de PvdA VVD race bij de vorige verkiezingen was geintieerd door deze oude Media net als de hele ZP "discussie". Zelfs een van oudsher alternatieve omroep als de VPRO geeft Rutte gratis een avond vullende reclame spot.

cocktailsmaak | 30-09-16 | 14:24

Kunnen we ons geld al terugeisen?

De Vrijlansier | 30-09-16 | 14:23

De sterfdag van de EU is gelijk een nationale feestdag ( ga de driekleur vast strijken)

Titje | 30-09-16 | 14:21

"Hoe achterlijk moet je als bevolking zijn om daar allemaal maar voor te kiezen."
@ komtdatschot | 30-09-16 | 13:54
.
Inderdaad is "achterlijk" precies het juiste woord, en daarnaast ook naiviteit, domheid en vooral ook chronische ongeinteresseerdheid in wat er politiek om ons heen gebeurt.

De sluwe politici maken dankbaar gebruik van die domheid door de zaken zo ingewikkeld en ondoorzichtog mogelijk te maken zodat de meesten (moe van het zich kapotwerken, op de bank hangend TV kijkend) al gauw ophouden met kritisch nadenken en zich weer voor de zoveelste keer twee weken voor de verkiezingen laten paaien en hersenspoelen door de Haagse trawanten van Brussel, die ons in strakke pakken en nette stropdassen voor de zoveelste keer de hemel beloven maar zich de dag na de verkiezingen voor de zoveelste keer rotlachen om dat debiele schapenvolk dat i.t.t. de spreekwoordelijke ezel WEL overal blijft intrappen

telelezer | 30-09-16 | 14:21

@Waakvlam | 30-09-16 | 13:10
Vind je haar lekker? Ik ooit ook, maar dat is nogal lang geleden. Nog voor die Wende, geloof ik.

Nivelleermarionet | 30-09-16 | 14:17

Ho ho ho de burgers van de 26 landen(en wat er nog meer aankomt)hebben daar toch anders zelf voor gekozen.
Neem nu dit landje.
In 2012 hadden ze de kans om af te rekenen met de EU en wat deden ze.
Pcies ze stemden massaal op de reetlikkers van Brussel(135 zetels)
in die andere 25 landen zal het wel niet veel anders zijn geweest.
En moet je nou eens kijken.
Islam invasie onder het mom van vluchtelingen.
Autochtone oudjes die als oud vuil behandeld worden.
Ziekenzorg wat onderhand al niet meer te betalen is.
enz enz enz.
Hoe achterlijk moet je als bevolking zijn om daar allemaal maar voor te kiezen.
Totaal geen hart voor de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.
komtdatschot | 30-09-16 | 13:54
=
Huren onbetaalbaar en pensioenen omlaag.
Meeste mensen zijn te dom te lamlendig of het interesseert ze niet om te stemmen (tv-junkies) en de elite maakt daar dankbaar gebruik van. (Zie het percentage dat in de EU wil blijven)

meneer Q | 30-09-16 | 14:16

De EU is altijd al het orgaan geweest van de voldongen feiten en het aan de laars lappen van de eigen regels. Alleen maar om snel te kunnen uitbreiden. Zelfde met de Eurozone. Mocht je aan mee doen als je alles een beetje op orde had, de rest zou dan wel vanzelf komen. Schengen niet gehandhaafd, verdrag van Dublin opgeblazen en nog steeds zegt de EU van zichzelf dat ze de oplossing is. Vraag me echt af, wie daar nog in gelooft, behalve de bobo's en ambtenaren die er werken en hun zakken vullen.

Graaf van Egmont | 30-09-16 | 14:15

Op een rij.

Watching the Wheels | 30-09-16 | 14:14

Kan ook 3 zijn.

Watching the Wheels | 30-09-16 | 14:14

@eerstneukendanpraten | 30-09-16 | 12:49
Heb ook 4 op een rij. Geen beestjes :)?
.
@necrosis | 30-09-16 | 12:50
Klinkt "super"! "the best a man can bladibla" scheren wel lekker, maar 20 eur voor 4 mesjes is redelijk waanzin.

Watching the Wheels | 30-09-16 | 14:13

"There is no future for those who slander Merkel".

bodemloos | 30-09-16 | 14:10

Jammer... de miljarden van de pensioenfondsen zijn we dus kwijt.

meneer Q | 30-09-16 | 14:09

Barroso krijgt € 7000 pensioen per maand vervroegd uitbetaald door de EU. Mag ik ook even vangen? We zijn allemaal gelijk, toch? www.politico.eu...
Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:26
Ja alleen de één net beetje meer als de ander.

Sjonie01 | 30-09-16 | 14:05

Deutsche Bank wordt de final nail in the coffin van de EU.

Rambo John J | 30-09-16 | 14:00

Meer dan de helft van de Europese bevolking hoopt vurig op het opheffen van dit wangedrocht.
Alleen landen die tot nu toe alleen maar miljarden hebben ontvangen vanuit Brussel twijfelen nog.
Maar ook bij hen begint het te dagen:
Zelfs als het ons beter gaat worden we door Brussel genaaid.
25 Jaar geleden werd het al duidelijk, het minste werd de norm en het internationale graaivolk propt zich de zakken tot barstens toe vol.

mallekater | 30-09-16 | 13:57

Ho ho ho de burgers van de 26 landen(en wat er nog meer aankomt)hebben daar toch anders zelf voor gekozen.
Neem nu dit landje.
In 2012 hadden ze de kans om af te rekenen met de EU en wat deden ze.
Pcies ze stemden massaal op de reetlikkers van Brussel(135 zetels)
in die andere 25 landen zal het wel niet veel anders zijn geweest.
En moet je nou eens kijken.
Islam invasie onder het mom van vluchtelingen.
Autochtone oudjes die als oud vuil behandeld worden.
Ziekenzorg wat onderhand al niet meer te betalen is.
enz enz enz.
Hoe achterlijk moet je als bevolking zijn om daar allemaal maar voor te kiezen.
Totaal geen hart voor de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen.

komtdatschot | 30-09-16 | 13:54

Hoogmoed is het cognacmerk van Drunckaard ?

netniet | 30-09-16 | 13:48

Hoe eerder hoe beter.

Dat uiteenvallen van de EU gaat misschien sneller dan wij denken..
De Berlijnse Muur viel ook. Had nooit iemand verwacht. Ineens was de DDR weg. Grote veranderingen kunnen dus kennelijk heel snel plaatsvinden. Niks geen verdragsgebonden prietpraat. Alles kan zo veranderen.

oostermoer | 30-09-16 | 13:44

Barkruk2 | 30-09-16 | 13:30
Oorspronkelijke idee nix nis mee. Koers laatste 3 decennia? Van kwaad tot erger. Idiote uitbreiding en ever closer Union beide hele slechte ideeën

Gen. Maximus | 30-09-16 | 13:43

"Het is een overheid opzoek naar een land, en de landen zijn op." Goede zin en zeer treffend.

lulleficatie | 30-09-16 | 13:42

Napoleon ging, de Vara houdt van Napoleon, gedenkt hem en betreurt zijn nederlaag, hoorde ik in de Slimste Mens laatst, door die dikke bezopen professor die nu voor GeenStijl werkt, hoe heet -ie, Maarten Nijman, in plaats van heersen over heel Europa, als de eerste de beste sukkel voor aap.

En wij worden geregeerd door mensen die doen alsof ze Napoleon zijn.

LibertasSimplex | 30-09-16 | 13:37

Een Eurofiel die zegt: Europa heeft er nog nooit zo slecht voorgestaan. Het is dus een ieder duidelijk dat het niet goed gaat.
De vraag is wat Nu?
Doorgaan of terugkeren?
Doorgaan betekend het faillissement van de westerse cultuur. In alles. Not to be, zoals Shakespeare dat 500 jaar geleden zo mooi liet uitspreken bij aan het begin van het drama Hamlet.
De 700 miljoen niet westerse mensen zullen geen nacht wakker liggen van de ondergang van het westen. Ik heb in afdoende verre landen arbeid verricht om te beseffen dat het het helemaal gehad hebben met het westerse denken. 30 jaar geleden zagen ze ons nog als een soort voorbeeld voor hun eigen toekomst (ze hielden beslist niet van ons). Nu denken ze aan ons met totale minachting.
Terugkeren: Ook niet makkelijk, maar wel noodzakelijk. De Euro als munt ontmantelen betekend dat er een extreem financieel verlies genomen zal moeten worden. Dit verlies is er overigens toch. En zolang de Eurofielen doorgaan wordt dit alleen maar groter.
Doorgaan op de ingeslagen weg zal leiden tot totale vernietiging. Dat is zeker. Terugkeren is moeilijk, maar dan maken we nog kans er op een goede manier uit te komen.

Orakel1958 | 30-09-16 | 13:33

De Britten giga blij dat ze uit de EU zijn. Grapje van 43 biljoen bij DB heeft de EU nog in petto voor ons. Whahaha... Slim volk die Britten !

Príncipe | 30-09-16 | 13:30

@Gen. Maximus | 30-09-16 | 13:20
Denk dat het een typisch geval is van goed idee slechte uitvoering.
Als het een groep landen was die maandelijks bij elkaar kwamen om de handel te bevorderen, elkaar te helpen bij criminaliteit/terrorisme bestrijding misschien zelfs gezamenlijke defensieve missies.
Grootste fout die ze hebben gemaakt is elk bagger land met grof geweld er bij te willen proppen.
Als ze het bij de oorspronkelijke landen hadden gehouden dus België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland hadden we nu een stuk sterkere en solidaire EU gehad.
Dingen als dit moeten groeien en dat kost tijd en in dit geval heeeel veel tijd.

Barkruk2 | 30-09-16 | 13:30

Hoe lang blijven de mensen nog geloven, dat Eurofiele bestuurders echt denken dat op alle grote problemen precies de stomste oplossing het antwoord is?

Want de problemen zijn er om de stomste maatregelen door te drukken.
Fataal probleem? Dictatuur als zogenaamde oplossing. En naar zo'n fataal probleem zitten we vandaag te kijken met Deutsche bank, uitgedrukt in een nepmunt.
Als je in opstand wilt komen, om jezelf en de jouwen te redden, moet je het doen voor het fatale probleem te voelen is. Want zonder vreten is het slecht scoren.

LibertasSimplex | 30-09-16 | 13:28

Europa laten klappen klinkt als muziek in de oren; wellicht is de tijd al daar om een tribunaal op te richten vooruitlopend op deze misdadigers te bestraffen.

hStripe | 30-09-16 | 13:24

Bass Trouble | 30-09-16 | 12:45

Laten we het gewoon nog een paar keer proberen terwijl het aantoonbaar niet werkt en dat ook nooit zal doen.
U vergelijkt appels met peren. Veelvoorkomende eigenschap onder EU-paten.

Desmoulins | 30-09-16 | 13:22

In de VS is er een sterke landscultuur, die ze in na de burgeroorlog zorgvuldig hebben opgebouwd. Voor zover mogelijk van binnenuit. Zoiets kan hier ook, maar dan beter.
Bass Trouble | 30-09-16 | 12:45
Geen goede vergelijking. Veel homogenere groep die aan de basis van de Unie lag. Qua taal, cultuur, religie, you name it. Ten tijde van de onafhankelijkheid waren de 13 colonies voor 80 procent Brits.

Hoeveel mislukte experimenten om Europa onder centraal gezag te brengen zijn er nog nodig voordat we 's accepteren dat dit gewoon een slecht idee is?

Gen. Maximus | 30-09-16 | 13:20

Kan. Niet. Wachten.

Pius X | 30-09-16 | 13:19

"What we really do need now is that we can regain trust by showing that we can solve problems at a European level. The problems of securing our EU border when it comes to migration and refugees, that we work together on fighting terrorism or that we have a common neighborhood policy towards northern Africa and the Middle East."
.
Als ze inderdaad de Europese grenzen hadden bewaakt maar helaas hebben ze de deuren wagenwijd opgezet.
Als ze hier en daar eens geluisterd hadden naar hun bevolking had de bevolking nog het idee gehad dat we een vorm volksvertegenwoordigers hadden in plaats van een onwijs duur machtsgeile tiranniek bestuursorgaan.
Maar helaas het is een regelzieke geld verslindend groeiend gezwel met een kapsones van hier tot Tokio.

Barkruk2 | 30-09-16 | 13:19

Sano | 30-09-16 | 12:34

Beschaafde tijden.
De guillotine mag zijn intrede wel weer eens doen.
Met een lach kleden ze ons uit tegenwoordig en de nuttige idioten maar klappen en ouwehoeren dat de 'ever closer union' onfeilbaar is.

Desmoulins | 30-09-16 | 13:17

Bij mij zal de vlag (de NEDERLANDSE uiteraard) uit gaan!

Hobbykip | 30-09-16 | 13:16

Het is jammer dat er niet gewoon meer Europees beleid is met de bijbehorende machtsmiddelen. Je kunt je ogen wel sluiten voor de wereld, maar we hebben elkaar nou eenmaal hard nodig, anders walsen de Russen, Amerikanen en Chinezen gewoon over ons heen.

Ik snap niet wat er mis is met een veel efficiënter Europees leger, Europese grensbewaking, een door de BEVOLKING gekozen regering en president en verder federale regeringen per land met veel vrijheid voor eigen wetgeving (zie de VS).

Brussel gewoon de regeringsstad, alle Europese burgers dezelfde rechten en plichten, vrij om te gaan en te staan op dit mooie continent en werken waar je wil.

Ik snap werkelijk waar niet het probleem wat iedereen ervan maakt. Ik kom al 10+ jaar veel in Oost Europa en als je ziet wat voor enorme ontwikkeling dat gebied heeft doorgemaakt dankzij Europa op elk gebied (corruptie, armoe, infrastructuur, onderwijs, mensenrechten en rechtspraak) is ongelooflijk. Over 20 jaar zullen die gebieden op een veel hoger niveau zitten dan nu en ook van onze diensten en producten gebruik maken en misschien ook eindelijk eens het geld hebben om iets te doen aan de overlast van de miljoenen zigeuners die daar en in de rest van Europa als skimmers en koperdieven hun een slechte naam geven. Er zijn al plannen om zigeunerkinderen daar verplicht onderwijs te geven maar er is -nog- niet het geld voor.

Het zou zo zonde zijn om alles wat er bereikt is binnen Europa allemaal te grabbel te gooien nu het even minder gaat. Maar het gaat vooral minder omdat Europa een enorm log en traag overlegorgaan is wat geen enkel snel machtsmiddel heeft om iets te doen aan de problemen waar we nu voor staan zoals oorlogen om ons heen, opkomend fascisme in Rusland en Turkije (en ook in Europa zelf) en de onrusten in noordelijk Afrika.

Ik zal nu volledig de grond in geboord worden hier door jullie na deze post, maar dit is nou eenmaal mijn mening.

beetjemoe | 30-09-16 | 13:15

EU: dead man walking

Mr_Natural | 30-09-16 | 13:13

"Hoogmoed is sterk spul."

Voeg daar nog maar gerust aan toe krankzinnigheid, totale incompetentie en een malicieuze geest.

Pieter V | 30-09-16 | 13:10

eerstneukendanpraten | 30-09-16 | 12:49
"Lubberiaanse baardgroei"
Mooi man. Dat zo achter elkaar, een lange aaaliteratie.

LibertasSimplex | 30-09-16 | 13:10

@joost2 | 30-09-16 | 12:34
Ome Dijs gaat in de EU beslissen dat ze gaan Griekenland helpen met 10 miljard euro. Griekenland kan dat bedrag dan gaan aflossen aan, jawel, de Deutsche Bank. En zo wordt de Deutsche Bank en Merkel gered. En oh, u krijgt volgend jaar een EU-naheffing.

Rest In Privacy | 30-09-16 | 13:07
-weggejorist-
Sinister-President | 30-09-16 | 13:04

@lightyears

Die mensen daar lopen 20 jaar achter. Daar win je nog een 'idols' als mensen je zielig vinden omdat je stottert of mank loopt. Die hele economie draait in het oosten op het binnen halen van EU geld en als dat je taakstelling niet is, ben je onderweg naar het westen voor meer welvaart.

Als er landen zijn die zichzelf in de uitverkoop hebben gezet voor het EU geld zijn het landen in Oost-europa. Ze hebben alleen een beetje ervaring om de overheerser tevreden te houden en hun eigen identiteit daarbij te behouden.

Is toch een geweldig stukje solidariteit? Wij geld storten en wij immigranten opnemen. En als hun er even 1000 moeten opnemen gaan de hakken in het zand. Ga dit gedrag absoluut niet verheerlijken. Het zijn Russen in schaapskleren :D

Pompenkoning | 30-09-16 | 13:00

@Chuck the plant
Ja, ooit... De gedachte dat we zonder allerlei gedoe konden werken in Spanje, of Italie... Dat we samen sterker stonden... Hoe lang is dat geleden, die gedachte?

Fall | 30-09-16 | 12:59

@ Eagle_Eye | 30-09-16 | 12:50
Ja briljant, laten we het aan de lokale bestuurders overlaten die zijn namelijk wel goed in naar de burger luisteren en adequaat handelen...

normanius | 30-09-16 | 12:57

De EU gaat echt niet zomaar de buitengrenzen verder verstevigen en gelukzoekers weigeren. Men zal er vanuit gaan (c.q. immigranten op hun bruine ogen geloven) dat de immigranten grotendeels vluchtelingen zijn. Er zijn te veel linksige mensen die de hele wereld willen helpen (al dan niet direct vanuit hun eigen portemonnee). En er zijn mensen (Wolfgang Schläube) die geloven dat massa immigratie van analfabete Arabieren een noodzaak is voor Europa, omdat we anders een inteeltvolkje worden. De oplossing is dan natuurlijk om massaal een ander inteeltvolk te importeren :)

www.independent.co.uk/news/world/europ...

DolfWeerwolf | 30-09-16 | 12:54

@ Chuck the plant | 30-09-16 | 12:41 Ik denk dat je daar geen gelijk in hebt. De meest van ons willen helemaal geen EU.

Eagle_Eye | 30-09-16 | 12:53

Komt er nu ook weer oorlog?

W. Eldenkend | 30-09-16 | 12:53

Hoogmoed is niet alleen sterk spul. Het komt ook voor de val.

Rest In Privacy | 30-09-16 | 12:53

Het bancaire zwaard van Damocles dat ons boven het hoofd hangt, zal verkocht worden als iets dat alleen Europees opgelost kan worden. En zo worden lidstaten voor voldongen feiten gesteld, nog voordat er nieuwe verkiezingen zijn geweest in een aantal belangrijke lidstaten. De opkomende anti-EU partijen zullen met lege handen staan.

atheïstisch stemvee | 30-09-16 | 12:52

@Watching the Wheels | 30-09-16 | 12:44
Ik mag geen reclame maken, maar ik koop mijn mesjes in een super waar je €4,99 betaalt voor een houder en 20 mesjes.
Een reserve pak mesjes (ook 20) zonder houder kost €4,49.

necrosis | 30-09-16 | 12:50

Maar de oplossing is natuurlijk,

Meer EU,
Meer uitleg,
Meer macht naar Brussel,
Meer geld naar Brussel,
Meer vluchtelingen opnemen,
Meer chaos.

Maar vooral : Snel dat Europese leger
Gags Beasley | 30-09-16 | 12:34

Grote probleem bij zo'n leger, wie wil er sterven voor de EU? Ik zie het de burgers niet doen en ook de migranten niet.

cocktailsmaak | 30-09-16 | 12:50

@ keestelpro | 30-09-16 | 12:11 Hear, hear! Helemaal juist. Sterker nog, Provinciale overheid en zelfs de landelijke overheid is parasitair en overbodig. Alles kan met lokale overheden en samenwerken opgelost worden. De EU is een financieel walhalla voor de onrendabelen dat ten koste gaat van de welvaart van ALLE Europeanen.

Eagle_Eye | 30-09-16 | 12:50

Watching the Wheels | 30-09-16 | 12:44

Scheer me al bijna een jaar met hetzelfde setje messen (vier op een rij) en die worden maar niet bot terwijl ik toch een flinke Lubberiaanse baardgroei heb.

eerstneukendanpraten | 30-09-16 | 12:49

Als DB omvalt kunnen ze vergaderen tot ze een ons wegen, maar dan is het feestje toch echt aan het aftaaien.

Sleutelplanktovenaar | 30-09-16 | 12:48

Ach de EU is ook veel te groot geworden. Ze hadden het bij 6 landen ofzo moeten laten. Was beter te organiseren geweest. Maar ja eurofilie, tunnelvisie en grootheidswaanzin bleken (zoals verwacht) een dodelijke cocktail.
Anderzijds ben ik eigenlijk wel blij met de oost-Europese landen erbij. Anders werden we helemaal geislamiseerd door Merkel en Hollande. Die Oost-Europese landen hebben in ider geval op de rem getrapt om onze cultuur te redden. Oost europese politici luisteren zowaar zelfs naar hun eigen volk (vies woord in Berlijn, Den Haag en Brussel).

lightyears | 30-09-16 | 12:48

Blijf het maar zeggen: terug naar de oude handels EG en goede samenwerking op gebied van defensie. Kan de helft van wat toch echt wel een circus met komische figuren is geworden weg. En uiteraard die continue verhuizing afschaffen, gewoon alles in Brussel.

Jan, Leiden | 30-09-16 | 12:46

Met de stelling dat hoe meer bevoegdheden de EU naar zich gaat toetrekken, hoe groter de weerzin, ben ik het niet eens. Probleem is dat er geen draagvlak bij de bevolking wordt gehaald, maar bij de nationale parlementen. Het zou prima kunnen werken als ze dat probleem oplossen. En de structuur van binnenuit zou komen, van de bevolking. In de VS is er een sterke landscultuur, die ze in na de burgeroorlog zorgvuldig hebben opgebouwd. Voor zover mogelijk van binnenuit. Zoiets kan hier ook, maar dan beter.

Bass Trouble | 30-09-16 | 12:45

Met de stelling dat hoe meer bevoegdheden de EU naar zich gaat toetrekken, hoe groter de weerzin, ben ik het niet eens. Probleem is dat er geen draagvlak bij de bevolking wordt gehaald, maar bij de nationale parlementen. Het zou prima kunnen werken als ze dat probleem oplossen. En de structuur van binnenuit zou komen, van de bevolking. In de VS is er een sterke landscultuur, die ze in na de burgeroorlog zorgvuldig hebben opgebouwd. Voor zover mogelijk van binnenuit. Zoiets kan hier ook, maar dan beter.

Bass Trouble | 30-09-16 | 12:45

Vind dat veel reaguurders de opgebouwde macht van de EU onderschatten. Hoe meer crisis hoe meer en sneller macht naar Brussel gaat. En de puinhoop kan ook nog erger. Meer Rusland boycot, meer migranten en uiteindelijk wordt dan de externe vijand opgevoerd. Ik voorzie de ontstane puinhoop als opmaat voor een 3de WO met Rusland. In zo'n situatie kunnen alle vrijheden worden afgeschaft.

cocktailsmaak | 30-09-16 | 12:44

@Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:33
@necrosis | 30-09-16 | 12:39
Doe dat al jaren met een bus scheergel van 2 euro, maar waarom zijn die mesjes 5 euro (11 gulden) per stuk?

Watching the Wheels | 30-09-16 | 12:44

Ergens toch wel jammer; Want ik denk dat de meesten van ons hier eigenlijk best wel _voor_ een EU zijn. Alleen niet _deze_ EU, van carriere politici, zonder democratie, vol corruptie, waar geld verbrand wordt, etc.
En deze EU gaat echt niet veranderen. We zullen deze eerst af moeten breken om hopelijk ooit nog eens een EU te krijgen die er echt voor de Europeanen is, in plaats van voor de ivorentoriers.

Chuck the plant | 30-09-16 | 12:41

@ necrosis | 30-09-16 | 12:39
Mwah liever die paar watt verstoken dan elke keer m'n bek openhalen.

normanius | 30-09-16 | 12:41

@Conan de Rabarber | 30-09-16 | 12:14
Zulke heldere lichten zaten er niet in Brussel.

Ing. eslapen | 30-09-16 | 12:41

Hoogmoed Graanjenever uut Grunn'
Breathe it in and breathe it out
And pass it on, it's almost out
We're so creative, so much more
We're high above but on the floor
Junck's Choice

Watching the Wheels | 30-09-16 | 12:40

@Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:33
Een beetje scheerschuim, warm water en een scherp mesje scheren gladder.
En scheelt je stroom.....

necrosis | 30-09-16 | 12:39

Wir schaffen das!

Gags Beasley | 30-09-16 | 12:39

duitse herder | 30-09-16 | 12:17
Zeker. Ook zonder een federatie te vormen overigens

Gen. Maximus | 30-09-16 | 12:38

Er is nog weinig tot niets ten gunste van de Europese burger op Europees niveau gelukt om voor elkaar te krijgen. Maar nu ineens moet dat wel gaan lukken. Tuurlijk. De geloofwaardigheid van het hele EU instituut is weg, het draagvlak is weg, dan moet je gewoon je verlies nemen en toegeven dat het zo niet gaat lukken. Maar liever steken ze hun volgevreten koppen nog dieper in het zand. De EU is net zoiets geworden als de Euro; een flop van jewelste.

Dutchbeaurouge | 30-09-16 | 12:38

Het is heel simpel, ik wil niet in een EU dictatuur wonen.

i-Wonder | 30-09-16 | 12:37

Het EU lijkt op de Sovjet Unie uit de jaren 80. De propaganda machine zal nog een keer aangaan. Maar eigenlijk weten de zelfbenoemde keizers in de ivoren toren het zelf ook niet meer. Het schip zinkt. En sommige lieden evrlaten al het zinkend schip en azen op een nieuw baantje bij Goldman Sachs zoals Barroso.
En als burger kun je daar eigenlijk alleen maar blij om zijn als het valt. Het gaat ons wel geld kosten. Maar als het kapotte schip blijft doorvaren kost het ons net zo goed veel geld. En de democratie kan je dan wel afschaffen. Want EU en -echte- democratie kun je niet beiden hebben. Het is het een of het ander. Zoveel is wel duidelijk geworden na het referendum over de Europese grondwet.

lightyears | 30-09-16 | 12:35

Engeland hoeft niks bij te dragen als de Deutsche Bank failliet gaat.
Wij wel natuurlijk. Dijsselbloem is al aan het verzinnen hoe hij deze leugen opnieuw aan ons kan uitleggen

Slim hoor , die Engelsen.

Ook Nederland moet uit de EU.
Dat is echt geen ramp.
Net als vroeger keurige handels-verdragen en samenwerkingsovereenkomsten sluiten, met voor ons interessante landen ( dus geen Bulgarije etc._) en elke vrachtwagen kan er zo weer heen.
Met Engeland zijn we dit nu al aan het doen.
Dus, weg uit die geldverslindende EU.

joost2 | 30-09-16 | 12:34

@Desmoulins | 30-09-16 | 12:27
Heel vroegah (middeleeuwen) werd het personeel van een bank die failliet was gegaan opgeknoopt. Mooie tijden.

Rest In Privacy | 30-09-16 | 12:34

Maar de oplossing is natuurlijk,

Meer EU,
Meer uitleg,
Meer macht naar Brussel,
Meer geld naar Brussel,
Meer vluchtelingen opnemen,
Meer chaos.

Maar vooral : Snel dat Europese leger

Gags Beasley | 30-09-16 | 12:34

Een electrisch scheerapparaat moeten aan 242 EU wetten en richtlijnen voldoen. Het vervelende is dat veel Europeanen zich noodgedwongen weer met een zelfgemaakte kwast en zeep moeten scheren als ie kapot gaat.

Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:33

@duitse herder | 30-09-16 | 12:17
Alleen als een groep een goede leider (vooruit, of leidster) heeft.
Bij een te grote groep kan een individu zomaar betere resultaten bereiken als de groep, vanwege oa. besluiteloosheid, of teveel meningen.

Hollander01 | 30-09-16 | 12:32

-weggejorist-

Peter_K | 30-09-16 | 12:31

Precies wat Liam Fox zegt.
De ellende die men aanricht om een elitaire maar vooral corporatistische droom angstvallig in stand te kunnen houden is ronduit misdadig.
Voor minder werd je vroeger gefusilleerd.

Desmoulins | 30-09-16 | 12:27

@James Lastig | 30-09-16 | 12:23
Jamaar.... zonder EU hadden we nu nog steeds kromme komkommers gehad, en dat moeten we toch niet willen?
Bij rechte komkommers passen er meer in een doos of krat, en dus economischer.
[/sarcasme]

necrosis | 30-09-16 | 12:27

Barroso krijgt € 7000 pensioen per maand vervroegd uitbetaald door de EU. Mag ik ook even vangen? We zijn allemaal gelijk, toch? www.politico.eu/article/jose-manuel-ba...

Piet Karbiet | 30-09-16 | 12:26

Het gaat nog heel druk bij het Europees Hof.
De lijst is de laatste tijd behoorlijk gegroeid
Rompuy
Balkenende
Rutte
Juncker
Schultz
Merkel
Schäuble
enz...

Gags Beasley | 30-09-16 | 12:25

Babylon,Rome,brussel,?

steekmug | 30-09-16 | 12:25

Wir schaffen das ab! :-)

Vogelbeest | 30-09-16 | 12:24

Bij de EU is de fut eruit. Ook deze tekst van die Duitse bestuurder klinkt als een verplicht nummertje. Er gaat niets meer gebeuren. Elk verdrag dat ze willen sluiten is niet alleen verdacht, maar mobiliseert veel tegenstanders. TESA, TTIP, ACTA noem maar op, ze onderhandelen, maar het is kansloos. Er zijn geen nationale politici die zich daar hard voor durven te maken en links of rechtsom, uiteindelijk gaan die er wel over, wat ze ook zeggen.

van heinde en verre | 30-09-16 | 12:23

"krimpt het uiteindelijk sowieso langzaam terug tot een soort EEG"

Graag !!! Dat was prima en daar had het bij moeten blijven.

James Lastig | 30-09-16 | 12:23

Die twee op de foto, zijn dat geen nazaten van die ene meneer in Duitsland die leider was van de voorganger van de EÜ in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw?

Uw Psychiater | 30-09-16 | 12:22

"then people will see that working together has an added value and that is what is needed now."
-Jens Spahn
Oei, het water begint naar de lippen te stijgen, dus trekken we de 'allemaal samen'-kaart nog maar eens?
Even denken, waar heb ik die zin eerder gehoord en wat kwam er toen ook al weer van?

Hollander01 | 30-09-16 | 12:20

Duitsland "the biggest atm in history"? Volgens mij is NL nog altijd de grootste 'net contributor per capita' van de EU.

His Lordship | 30-09-16 | 12:19

Hoogste tijd dus dat ons leger de tanks van stalling haalt en Europa gaat intrekken, beetje meer land voor ons is nooit weg natuurlijk.

Boris die Sauertopf | 30-09-16 | 12:19

De opmaat naar een nieuwe EU wordt al gemaakt. Dat hele Merkel gedoe, het falen van Juncker en co, de Brexit... Je kan er om lachen, en Sarkozy gaat het ook niet worden, maar hij geeft een schot voor de boed, en dat statement wordt niet voor niets gemaakt: Sarkozy vows to offer UK exit from Brexit if he wins French poll www.ft.com/content/5763950a-84d4-11e6...
.
FR, DE en UK die samen een EU 2.0 bespreken. En dat is natuurlijk niet van vandaag op morgen, maar het brevet van onvermogen is uitgereikt, en daar moet wat mee gebeuren.

Alexis de T. | 30-09-16 | 12:18

Gewoonlijk willen politici de problemen van Europa oplossen met méér Europa.

Laten we hopen dat ze deze keer eens iets anders bedoelen.

Vogelbeest | 30-09-16 | 12:18

Een groep is collectief sterker dan een individu.

duitse herder | 30-09-16 | 12:17

De EU zal in de jaren '50 best met nobele doelen gestart zijn, maar de laatste 25 jaar is het eigenlijk op alle gebieden een dramatisch slecht presterend instituut geworden. Economisch presteert Europa het slechtst van alle continenten. Verloren generatie werkloze jonge Zuid-Europeanen. Veiligheid is er ook niet meer. De prul organisatie kan niet eens de eigen grenzen bewaken en heeft de Turken ervoor nodig. Maar het ergste is nog wel dat de invleod van burgers ook steeds kleiner wordt. Alles wordt beslist in Brusselse achterkamertjes onder 27 landen met Duitsland als leidend land. De burger heeft daar totaal geen invloed op.
Het beste zou zijn stappen terug te zetten naar een oort EEG 2.0. Anders blijft Nexit over als enige andere oplossing. Het gaat ons sowieso veel geld kosten of we nou in de EU blijven of niet.

lightyears | 30-09-16 | 12:16

@ Bert Konterman | 30-09-16 | 12:11
* van: EU naar: EEG in googlemaps kloppen doet, nope geen resultaat*

normanius | 30-09-16 | 12:15

De EU en fighting terrorism? Laat me niet lachen, ze halen de terroristen met duizenden tegelijk binnen en als iemand er iets van zegt dan is dat "hysterie". En verder ben ik van mening dat Paul Rosemöller naar zijn ultieme heilstaat dient te worden verbannen, te weten Noord-Korea. Kan hij ook gras gaan vreten, de laplul.

eerstneukendanpraten | 30-09-16 | 12:15

Oh ho, dan gaat het licht uit.

Conan de Rabarber | 30-09-16 | 12:14

De EU is mislukt .UIt de Schengen uit de EU en grenzen sluiten .Tijd voor een Brexit.

altijdfeest | 30-09-16 | 12:14

Alles waar ik al in 2005 bang voor was toen ik Nee stemde tegen de Europese grondwet is uitgekomen en nog meer. Nederland is uitverkocht. #Nexit

accijnstoerist | 30-09-16 | 12:14

De vraag is alleen welke vlag er moet wapperen bij het afscheid. De Britse of de Turkse.

Nivelleermarionet | 30-09-16 | 12:12


Weet niet. Waar hebben ze minder moslims?

Vogelbeest | 30-09-16 | 12:13

Die, EU, fucking die. De vraag is alleen welke vlag er moet wapperen bij het afscheid. De Britse of de Turkse.

Nivelleermarionet | 30-09-16 | 12:12

Een nieuwe "der Untergang" op komst.

Reebensteeltje | 30-09-16 | 12:11

'to solve problems at a European level.'

De EU creëert juist problemen. Het dwingt ons tot tot een demografische chaos. En de enige die daar baat bij heeft is de EU zelf. De Europese Unie is een bestuurslaag die compleet overbodig is en die parasiteert op het welzijn van gezonde landen.

keestelpro | 30-09-16 | 12:11

voor alle er-is-geen-weg-terug roepers: er is altijd een weg terug.

Bert Konterman | 30-09-16 | 12:11

De dag dat Juncker en Schultz berecht gaan worden voor hun misdaden, neem ik een extra boon bij mijn half kopje rijst als avondeten.
Hoera!

Cuyahoga | 30-09-16 | 12:10

“passief agressieve echtscheiding”
In +32 hebben ze daar een woord voor: Vechtscheiding.

Vogelbeest | 30-09-16 | 12:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen