Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Het gaat niet om De Toon maar om Geloofwaardigheid

xxx “Dit is nou typisch hoe in Nederland dit soort discussies altijd loopt. Uiteindelijk gaat het niet over het neerleggen van de norm of het feit dat wij als politici ons uitspreken over wat wij verwachten aan gedrag in de samenleving. Het gaat over toonhoogte. Dat is precies wat hier gebeurt. Hier gaat het iedere keer mis, waardoor de boodschap nooit een keer duidelijk aan de samenleving wordt gegeven.” Aldus minister-president Mark Rutte donderdagmiddag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen over de kritiek op zijn ‘Pleur op’-uitspraak - inmiddels drie weken geleden - in Zomergasten. Voor wie het heeft gemist, Rutte had het destijds over een Turkse Nederlander die een journalist van de NOS het werken onmogelijk maakte tijdens een demonstratie in Rotterdam tegen de Turkse coup. In een de afgelopen jaren zéér zeldzame drift tot dualisme besloot Diederik Samsom de kwestie donderdag op te rakelen. “U zei tegen een Nederlander met een Turkse achtergrond: pleur op.” Dit ene zinnetje van de sociaal-democraat is om meerdere redenen grappig. Ten eerste omdat Samsom in 2014 eigenhandig niet één maar twee Nederlanders met een Turkse achtergrond uit zijn eigen fractie zette. Ten tweede omdat dit hele donder-dan-maar-op-discours is ingezet door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb die tegen sympathisanten van de aanslagen in Parijs zei: ‘Rot op’. En hij bleek zelfs bereid – mocht hij over de fondsen beschikken – hun ticket naar Raqqa te betalen (Waar de activisten in de ISIS-hoofdstad wat minder over waren te spreken). Die Aboutaleb is – jawel – van de PvdA. Wat donderdag dus volgde was een zij-debatje over De Toon. VVD-Kamerlid Han ten Broeke twitterde daar nog iets aardigs over. Die Toon-kritiek maakte Rutte de pis natuurlijk niet lauw. Televisie en couranten stonden vrijdag en zaterdag bol van de kwestie en laat dat nou precies de bedoeling van de VVD-campagne zijn. Boodschap: Wie niet meedoet kan oppleuren. Doel uiteraard: de wind uit de zeilen nemen van het Grote Geblondeerde Gevaar.
U kreeg mee wat Buma zei? In de herhaling: “Dat is een van de redenen waarom ze ons nooit meer vertrouwen. Het is echt hetzelfde als spreken over 1000 euro erbij en na afloop zeggen: dat zei ik, maar u begrijpt toch ook wel dat ik compromissen moet sluiten? Of: ik zei wel dat er geen cent meer naar Griekenland gaat, maar jullie snappen toch ook wel dat ik dat niet meen? En: als ik eerlijk ben, snappen jullie ook wel dat ik mijn woorden over een kabinetscrisis niet meen. Maar dat is niet zo. Als het zo was, zou het vertrouwen in het kabinet echt niet maar 21 procent zijn. Als het zo was, zou het vertrouwen in de politiek groter zijn. Mensen hebben het door.” ‘Ze’ zijn u en ik, de al dan niet belastingbetalende kiezer. Dat had Buma inderdaad aardiger kunnen zeggen. Rake opmerking van Buma over de haperende geloofwaardigheid van Rutte is echter wel: ‘Mensen hebben het door.’ Maar gek genoeg vond de rest van de Kamer de door Buma opgeworpen vragen over de geloofwaardigheid van de premier niet zo interessant. Daarom gaat het nu al ruim drie weken over zijn Pleur op en De Toon.

Reaguursels

Inloggen

witchmaster, 11.11

Geloof Rutte maar niet op zijn woord, de ervaring heeft ons geleerd dat zijn woord zoveel waard is als hondepoep aan een schoenzool.

Geloof ook Wilders niet op zijn woorden, want ook die flikkert breekpunten vrolijk over de schutting als hem dat zo invalt.

Geloof ze gewoon geen van allen, ze lullen hun tong in een krul, maar als het er op aankomt lopen ze, allemaal, OOK Wilders, aan de leiband van de EU EN aan internationale wetgeving/verdragen.

Wat door een Nederlands kabinet kan worden geregeld is praktisch nihil. Bij alles wat ze doen worden ze door ofwel de EU, ofwel de VN, ofwel de USA op de vingers getikt. De verkiezingen zijn een farce, want de daarop volgende 4 jaar doet de regering precies wat ze wil en dat is wat ze door EU, VN, en VS wordt voorgeschreven.
En straks door TTIP en CETA.

mallekater | 26-09-16 | 07:19

Peter R de Vries - de narcistische NPO bokkelul die betaald krijgt per minuut, middels gespecificeerde deugmensfactuur zou zeggen: "Reconstructie!" Dat hele
Zomergastencircus is van te voren tot in den treuren doorgenomen. Onze Pinokkio van de Lage Landen die - nadat hij bij mams had gegeten en een paar flesjes Yakult mee kreeg, had dit antwoord allang klaarliggen. Het leek bijna spontaan dat - pleurt op. Bijna. Onze blonde Tempelier kon zich vinden in de toon als enige in die zaal vol met Farizeeërs die hun Sesamstraatdoctrine naar een hoger plan tilden. Tegelijk doorzag Greet de ontstellende hypocrisie van teflon Mark. Mind you. Rutte gaat namelijk geen ene f*ck doen om het dat grijze wolventuig zo lastig mogelijk te maken. Dat is enkel wat leeg geblaas om de PVV kiezer te verleiden. Dit opperhoofd van de VVD is zo een autoverkoper die je een tweede hands auto verkoopt met een zware parfumgeur en niet vermeldt dat er vier maanden een lijk in heeft gelegen.

Nehemia | 25-09-16 | 22:34

Wat Rutte ook zegt: trap er niet in!

Steinway | 25-09-16 | 20:02

Ik heb nog nooit iemand zo bekakt 'pleur op' horen zeggen. Als Rutte nou gezegd had 'kankerlazerstraal een eind op' dan had dat idd wat subtieler gekund. Maar dat zei hij dan ook niet.

Rest In Privacy | 25-09-16 | 18:52

Maar met het imiteren van Geert Wilders; de ene zegt 'vernederen, de ander zegt kut-Marokkaan, de volgende zegt pleur(t)-op, daarna zegt er weer eentje 'je moet ze vernederen waar hun makkers bijstaan, want ze hebben 't etnisch monopolie op straatgeweld'; al die tegenstanders van Geert Wilders zijn eigenlijk de helpers van Geert Wilders verdediging, dat hij met 'minder, minder, minder' eigenlijk nog de beschaafdste is van 't stelletje.
Helpt 'n proces tegen Wilders (?); nee.
Zal Wilders toegeven, eigenlijk wel blij te zijn met al die gratis extra aandacht voor hem over 'n geliefd verkiezingsthema (?), nee.
Loopt 't goed af met Nederland en de verkiezingen (?) ja.
Heerlijk, dit land met regelmatig de oproer van allerlei droeftoeters door buitenlandse-Nederlanders.
Hoe de import-primitiviteit zich natuurlijk onverbiddelijk ontmaskert met 'n kleuter-logica over de democratie, 'dat democratie er niet alleen maar is om 'jouw' partij en 'jouw' mening aan anderen op te leggen. Hoi; democratie is er om jou te laten wennen aan 't idee, dat je 'altijd' (ook als je de grootste en machtigste wordt), tòch moet kunnen worden tegengehouden door de meningen van anderen. En 'dat' is respect en beschaving; dat niemand alleenrecht toekomt. Dat dictators (Erdogan óf Gülen, of whoever) nooit alleen aan de knoppen mogen zitten. Dat islamitische imams nooit alleen aan de knoppen mogen zitten; dat mannen in relaties nooit alleen aan de knoppen mogen zitten als 't om mensenrechten gaat. De primitieve reactie daarop is wel bekend; dan wordt er geroepen dat 'eenheid' nodig is tegen decadentie en dat 'verdeeldheid' alleen maar leidt tot chaos.
Maar dit is 't goede nieuws over democratie. Alle mensen, en dus ook al onze voorouders tot in de oudheid, bestaan uit 'succesvolle' moordenaars, rovers en bedriegers. Dat deden ze en dat doen we om te overleven. Maar omdat 'wij' dus weten, dat 'alle mensen' heel erg onbetrouwbaar kunnen zijn, moeten we elkaar georganiseerd in bedwang houden met heel veel wantrouwen tegenover iedereen. Zodat we elkaar telkens kunnen controleren, en desnoods afzetten.
Einde van de democratische preek.
Wij zijn niet beschaafd, omdat wij 'zo leuk' zijn met eten, muziek en gebouwen. Wij zijn beschaafd, omdat we élke dictator weer kunnen afzetten zodra die te vervelend doet, hoe erg die dictator ook is. (en dat is echt 't enige verschil tussen ons en bijvoorbeeld de gorilla's, waar wél altijd 't dictatoriale alfa-mannetje de dictator mag zijn)
Wie streeft naar een sterke leider, leeft en denkt op het niveau van de gorilla's.

Der Paulie | 25-09-16 | 17:52

Doodmoe word ik ervan. Het stelselmatig ondermijnen van de intelligentie van de betrokken burger. De wakker wordende burger. Die de realiteit iedere dag rauw in zijn bakkes krijgt. En nog niet volledig hersendood is. Iedere dag. Tax-cattle. Vote-cattle.
Niet stemmen zou het beste signaal zijn volgend jaar, een belachelijk laag opkomstcijfer, maar dat is niet haalbaar. Teveel overheids-afhankelijken al. Zeker 30% van de stemgerechtigden.
Ik kijk wel hoe mijn pet staat volgend jaar.

JoyCee | 25-09-16 | 16:24

Ik heb 1 ding tegen meneer Buma te zeggen; in 2006 zei het NL volk nee tegen de EU-grondwet en het CDA drukte het er doorheen achter onze ruggen om. Met alle walgelijke schadelijke gevolgen van dien. De grote sloop, verrotting en verkankering is TOEN ingezet, met hulp van PVDA/VVD/D66 dat wel. In dit geval, waar is jouw/jullie verantwoording dan Siebrand ???????? Wat bovengenoemde partijen samen hebben gesloopt os nooit meer goed te maken. Minder minder minder.

Rest In Privacy | 25-09-16 | 14:49

Pleur(t) op!
Hadden ze in Amerika ook moeten zeggen tegen die 20-jarige Turk die nu 5 mensen heeft doodgeschoten in een winkelcentrum.

Schietmijmaarlek | 25-09-16 | 14:22

VerenigingVanDieven | 25-09-16 | 13:53:

Kan me anders nog herinneren dat in 2012 het esm verraad door de kamer werd gejast terwijl het kabinet demissionair was.

De ondertekenaars waren: VVD, CDA, PvdA, D66 en GroenLinks(100 zetels)
www.nu.nl/politiek/2818467/kamer-stemt...

komtdatschot | 25-09-16 | 14:18

VerenigingVanDieven | 25-09-16 | 13:53:
Met nog maar een half jaar te gaan worden de verkiezingen niet vervroegd, demissionair is waarschijnlijker.
Het zal niet de eerste keer zijn dat in de donkere krochten van demissionair zijn "alleen de meest prangende vraagstukken behandeld gaan worden".

LuckyGirl | 25-09-16 | 13:59

Parel van het Zuiden | 25-09-16 | 13:21:
Zeer juist.
ko uit groningen | 25-09-16 | 13:24:
Ik opperde eerder ook al dat het dit kabinet waarschijnlijk heel goed uitkomt om een half jaartje demissionair te gaan.

LuckyGirl | 25-09-16 | 13:55

@ko uit groningen | 25-09-16 | 13:24
Als Wiegel adviseert om de verkiezingen te vervroegen, dan kan dat maar 1 ding betekenen: dat zou gunstig zijn voor de VVD, ook omdat de opkomst lager is als het koud is.

VerenigingVanDieven | 25-09-16 | 13:53

opmerkelijk dat de mening van wiegel opduikt in de peiling van maurice de hoax
www.telegraaf.nl/binnenland/26675617/_...
het is echter wel belangrijk om te weten is hoe wiegel over referenda en burger inspraak denkt.
krant.telegraaf.nl/krant/archief/20010...
misschien dat dit er iets mee te maken heeft?

politiek.tpo.nl/2016/09/22/geduld-mark...
het zou mij in elk geval niet echt verbazen dat het het kabinet(lees vvd) voor 1 november gaat struikelen over iets onbenulligs

ko uit groningen | 25-09-16 | 13:24

Klaver Pechtold en Roemer en de ( jankende ) Samsom willen kindertjes uit Calais halen.Want er komen straks verkiezingen ,en dat hoort zich goed aan.Frankrijk gaat Calais nu opruimen, want geen porem en ze moeten onderdak.Het is Frankrijks probleem .Het is zo, dat die mensen geen asiel in Frankrijk Willen aanvragen ,Ook niet in Nederland en ook niet in Duitsland.Want ze willen naar Engeland .Het zijn gewoon criminelen daar althans de meeste en ja ook kinderen.Waar bemoeien zich onze partijen,met het verhandelen in landen zoals Frankrijk.Die er zelfs verantwoordelijk voor is ?

altijdfeest | 25-09-16 | 13:22

De toon....
.
Ik vind het elke weer een verschrikkelijk geluid als bommen ontploffen en Europeanen aan stukken worden gescheurd door de fragmenten en projectielen die de moslim vlijtig in het object gepropt heeft.
.
De gillen en kreten wanneer een vrachtwagen bestuurt door een moslim slingerend door een menigte Europeanen ploegt gaan bij mij door merg en been.
.
Het geratel van geweervuur, afgevuurd door een moslim in de eens vreedzame rustige straten van Europese steden en doffe ploffen van neervallende lijken zendt rillingen langs mijn ruggengraat.
.
Mijn hart breekt als ik het huilen en lamenteren van nabestaanden onder beelden van hun bedroefde en van verdriet vertrokken gezichten hoor.
.
Maar niets van dat alles steekt zo diep als het aanhoren van moslims en hun vergoeilijkers wanneer zij reutelen over islamofobie en de ware islam tijdens en nadat moslims weer het leven van vele Europeanen beeindigd hebben.
.
De toon...
.
Je moet het nog maar durven opperen, de toon van het debat. Je zou maar de vermetele moet hebben zulks te gebruiken om een discussie monddood te maken.
.
The taint of treason.

Parel van het Zuiden | 25-09-16 | 13:21

the Jackdawn
Nee dat vind ik VVMU, en als dat niet meer mag vind ik dat discriminatie ivt PVV.

Kaan78 | 25-09-16 | 13:01

En daar heeft Bassie een punt.

LuckyGirl | 25-09-16 | 12:59

Het gaat niet om klare taal of de toon.
Het gaat er alleen nog maar om WIE het zegt.

LuckyGirl | 25-09-16 | 12:58

En dan in Buitenhof een negerin die beweert dat er op de westerse social media niet aan politiek wordt gedaan, maar alleen kattenfilmpjes en stomme geintjes. Nee, lieve mensen in Afrika... Daar gebruikt met hashtags! En doet men aan politiek! Op social media!
Afrikaans twitter is heel anders! En grappig! Dat wil zeggen: als er stroom is en het internet niet is afgesloten.
Gottegottegot... En het wordt allemaal kritiekloos geslikt. Pietertje acteert verbaasd... Hebben ze internet en social media in Afrika?! En dat wordt gebruikt voor politiek?! Nou jaaaa, zeg! Verbazingwekkend! Jeetje!

Stormageddon | 25-09-16 | 12:43

Ach allemaal toneelspel. Alles om het maar niet te hebben over de werkelijke zaken. Als je dan de peilingen van de Hond ziet is iedereen er weer in getrapt. En Wilders? Hij heeft gelijk, maar het komt zo rottig zijn strot uit... (vrij naar Wim Sonneveld) dus dat wordt het ook niet.

kunnenzedanniks | 25-09-16 | 12:41

"Fuck drugs", en dan een blikje pils in je handen! Geweldig! Die foto gaat mijn persoonlijke archief in.

Hof van Tuinslang | 25-09-16 | 12:40

@normanius | 25-09-16 | 12:35

Nee, maar daar kom je bij de rechter echt niet mee weg, dus het helpt in ieder geval de ontken factor weg te nemen

Bon-sens | 25-09-16 | 12:40

altijdfeest | 25-09-16 | 11:37
Rutte? klare taal? en hij is ook maar een mens?
Het wordt eens tijd dat men klare en duidelijke taal spreekt??
Ach hij klinkt wel stoer, maar wanneer hij er dan verder helemaal niets mee doet.
Erger nog, hij is één van de grote veroorzakers ervan.

Gags Beasley | 25-09-16 | 12:38

Kaan78 | 25-09-16 | 11:52
"Word ik straks uitgescholden door de VVD"

Wil jij niet deugen dan?

the Jackdawn | 25-09-16 | 12:37

@ Bon-sens | 25-09-16 | 12:32
Iets aangetekend versturen betekent nog niet dat iemand het geen ontvangen ook echt gelezen heeft.

normanius | 25-09-16 | 12:35

"Maar gek genoeg vond de rest van de Kamer de door Buma opgeworpen vragen over de geloofwaardigheid van de premier niet zo interessant."
Leuk betoog van die Buma maar dat had hij toch ook jaren geleden kunnen zeggen, nadat bekend werd dat die 1000 euro niet kwam, of toen zonnenklaar bleek uit te komen wat we allang wisten: dat geld aan de Grieken komt niet meer terug. Buma heeft al die tijd zijn mond niet open gedaan, dat hij dat nu doet, heeft alles met de verkiezingen te maken.
Zeker heeft hij gelijk als hij zegt dat hiermee de ongeloofwaardigheid van de politiek wordt getoond, maar is hij niet zelf ook een voorbeeld hiervan?
Het verbaast mij dus ook niet dat 'de rest van de Kamer' het allemaal niet zo interessant vindt. Ze zijn vandaag eens een keer op komen dagen, bij de meeste debatten zitten er maar een handvol in de kamer. Maar op Prinsjesdag moeten ze wel verschijnen en zitten braaf de les uit en gaan dan weer naar huis. Fractiediscipline legt hen het zwijgen wel op en we 'gaan over tot de orde van de dag'.
Dat Rutte een leugenaar is en tegen de ene groep iets anders zegt dan tegen de ander, he, dat is modern. Vraag echter maar welk doel er gediend wordt om slaafs aan de leiband van Brussel te lopen, de Merkel doctrine te volgen en de eigen maatschappij te willen opofferen aan slachters uit het Midden-Oosten. Vraag maar wie er baat bij open grenzen heeft, zou het de maffia zijn die ongestraft bendes het land in en uit kan sluizen? Vraag ook eens hoe dat zit met dat leger, dat niet beschikt over uitrusting maar wel over de hele wereld kan worden uitgezonden, en vraag eens na over die politie, die het maar niet voor mekaar krijgt ventjes van 15 in het gareel te krijgen.
Rutte gaat hierin geen verandering brengen, Samson, Buma en de rest ook niet. En Wilders? Die wordt gewoon buitenspel gezet. Hij zal meer dan 75 zetels moeten halen om iets voor mekaar te krijgen maar dan huurt links Volkert weer in voor 'een klus'.
Rutte die beweert gekozen te zijn door het volk. Ik dacht het niet. Zijn kabinet is een samenraapsel van zoveel mogelijk partijen om maar aan de macht te blijven. Zelfs tussentijds geschuif wordt toegepast om maar die meerderheid te hebben in de Kamer. Dit heeft niets maar dan ook niets met democratie of mandaat van het volk te maken.

Rest In Privacy | 25-09-16 | 12:34

Waarom doet trouwens iedereen alsof Jesse Klaver geslaagd is op het VMBO?
Zo verschrikkelijk slecht dat dat echt mogelijk is kan ons onderwijs toch hopelijk niet zijn?

Dandruff | 25-09-16 | 12:32

-weggejorist-

Bon-sens | 25-09-16 | 12:32

-weggejorist-

Bon-sens | 25-09-16 | 12:32

Deze column moet naar alle Kamerleden, zowel eerste als tweede kamer en alle kabinetsleden aangetekend worden verstuurd.
Dan kunnen ze niet zeggen "ik heb t niet gelezen" en weten we ook hoe ze ermee omgaan.

Deze column is spijker-kop

Bon-sens | 25-09-16 | 12:32

De enige keer dat pleur op nut zou hebben , is het keertje dat het in de spiegel geroepen wordt door de meest liegende premier ooit .
Op welke toon hij daarna oprot ,zal iedereen hier een rotzorg wezen.
mijn voorkeur is de toon "Zwaan kleef aan "zodat de rest mee oprot uit den haag .Tenslotte is een land zonder regering beter bestuurbaar dan met.( België ).
Oh ja de toon waarop ik uitgemaakt wordt voor KKtatta en meer telt ook . Toch?
Ikwilmijnlandterugensnelookeenbeetjesnapje?

medelmo | 25-09-16 | 12:27

Snotneus Klaver bij Pauw eh... Buitenhof. Er wordt weer niet gevraagd naar de de olifant in de kamer: "Wie gaat dat betalen?", bij alle luchtfietserij, mooipraterij en linkse bullshit.

Stormageddon | 25-09-16 | 12:26

zin

normanius | 25-09-16 | 12:25

@ telelezer | 25-09-16 | 11:56
Misschien is het kiesvolkje wel een beetje klaar met steeds weer de zelfde riedels van Geert.
.
Ik heb zowel woensdag als donderdag zitten kijken (ja vakantie) en bemerkte dat ik me langzaamaan steeds meer begin te ergeren aan Geert z'n geschreeuw.
.
Hij mag dan op een aantal punten gelijk hebben maar in het debat is Geert net een klein kind dat om een ijsje staat te jengelen en z'n maar niet krijgt.

normanius | 25-09-16 | 12:23

"Het gaat niet om De Toon maar om Geloofwaardigheid" het gaat om het pluche................. De VVD wil graag blijven zitten, maar wil dolgraag een meerderheid met één grote partij, geen kabinet van zes of zeven splinterpartijen, vandaar de krachtterminologie die aanpalend moet blijken om kiezers weg te trekken bij de PVV, zo voorspelbaar en politiek correct, dat men wel moet inzien dat er wederom een sprookje verteld zal gaan worden, de regering kan mijns inzien wel verhuizen naar de wereld vol wonderen in Kaatsheuvel.

hovawart | 25-09-16 | 12:22

Jezus wat zit die snotneus een voorgekauwd zwetsverhaal te drammen in buitenhof. Om te kotsen.

Nilfisk | 25-09-16 | 12:21

Maurice de Hond: Halbe Zijlstra komt beste uit Algemene Beschouwingen

politiek.tpo.nl...
komtdatschot | 25-09-16 | 12:12
.
Ze zijn dus duidelijk in het toneelstuk van Zijlstra getrapt terwijl hij gewoon een kloon van Rutte is.

Lupuslupus | 25-09-16 | 12:21

Als iemand tegen mij zegt, "pleurt op met je glutenvrije quinoa-spelt koffie" zeg ik altijd "pleurt zelf lekker op".

Serieus: Er wordt vaak beweert dat de politiek ver van het volk afstaat en dat is ook zo, het blijkt niet alleen uit hun daden, maar ook uit het taalgebruik.

me,myself and IK | 25-09-16 | 12:21

@Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:34
LOL

Rest In Privacy | 25-09-16 | 12:12

Nou we het toch hebben over geloofwaardigheid.

Opiniepeiling Maurice de Hond: Halbe Zijlstra komt beste uit Algemene Beschouwingen

politiek.tpo.nl/2016/09/25/opiniepeili...

komtdatschot | 25-09-16 | 12:12

En daar is natuurlijk weer de onvermijdelijke Han ten Broeke als perschef van de premier. Het parlement stelt al niks voor, maar deze figuur is zijn grondwettelijke positie wel helemaal uit het oog verloren.

Schmalz | 25-09-16 | 12:06

Als kijker vond ik het wel vreemd dat het helemaal niet meer om de geloofwaardigheid ging maar dat we alleen maar gezeur over 'pleur op' te horen kregen. Dit is dus precies waarom Mark Rutte het fragment en zijn reactie 'pleur op' bij zomergasten heeft gekozen. Alles om mensen af te leiden waar het werkelijk om gaat, een volkomen ongeloofwaardige premier. Ik reageerde van de week al met;
"Buma heeft gelijk. Politiek is volledig ongeloofwaardig geworden door het gelieg van Rutte.
catomar | 22-09-16 | 12:37"
Maar Rutte komt gewoon weg met dat gelieg. Ik begrijp daar echt helemaal niks van.

catomar | 25-09-16 | 12:04

Als een aantal uit de doelgroep toevallig gehoor geeft aan de "pleur op" oproep, dan hebben we er toch minder, minder, minder?

marcoplarco | 25-09-16 | 12:04

@keestelpro | 25-09-16 | 11:33
Inderdaad, en dan zeggen ze ook nog: 'hij ging te ver'.

En dat zie je hier een heleboel gehersenspoelden ook nog herhalen. De waarheid interesseert ze niet. Daarom gaat het ook niet meer goedkomen in Nederland.

La Bailaora | 25-09-16 | 12:03

je had die moreel-zelfvoldane Pechtold eens moeten horen; de arrogante druiloor met altijd het hoogste woord als hij anderen de maat kan nemen waar het gaat om de toon.

krelus | 25-09-16 | 12:03

@necrosis | 25-09-16 | 11:12
De EU trekt aan de touwtjes, en sinds de ondertekening van het ESM gaan ze ook over de Nederlandse staatskas.

La Bailaora | 25-09-16 | 12:01

"(..)Doel uiteraard: de wind uit de zeilen nemen van het Grote Geblondeerde Gevaar(..)"
@ Bas Paternotte | 25-09-16 | 10:59
.
Helaas blijkt het te werken want het naieve kiesvolkje trapt er (alweer) in; zie de peiling van de hond Maurice vandaag:
www.telegraaf.nl/binnenland/26675617/_...

telelezer | 25-09-16 | 11:56

op

Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:55

@Hetkanverkeren | 25-09-16 | 11:38
Waarom "onbegrijpelijk"? Of slaat dat niet de de zin ervoor?

Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:54

Zo te zien heeft Dijsselbloem weer knallende migraine over de bezuinigingen van april 2017. Maar tot die tijd gaat bijna iedereen erop vooruit. Bukken. Pinokkio's neus schiet weer naar voren.

Nivelleermarionet | 25-09-16 | 11:53

-weggejorist-

Kaan78 | 25-09-16 | 11:52

... oh god, Han 'klootzak' ten Broeke

Han ten Broeke de vileine surrogaat intellectueel. Han ten Broeke, de klootzak die tot op de dag van vandaag nog het gore lef heeft om te beweren dat de ‘turkije deal’ een succes is. Han ten Broeke waarvan het stekertje zich diep in de Brusselse corrupte EU spelonken bevind. Han ten Broeke is het toonbeeld waarom de VVD een Klootzakken partij is.

litebyte | 25-09-16 | 11:51

Ik heb zeer de pest aan Rutte, maar diens reactie: pleur op, was me evenzeer uit het hart gegrepen. De reactie daarop van vooral Buma is uitermate hypocriet; Nederland heeft jarenlang miljarden besteed aan de integratie van ook allerlei nieuwe Nederlanders, ook Turkse- en ik heb sterk de indruk dat een groot deel van onze welvaart langs die weg is weggelekt. Nu zit er plotseling een scheet dwars bij onze Nederturken en het vernisje van Nederlanderschap verdwijnt plotseling als sneeuw voor de zon en men blijkt slechts hier te zijn om te halen en niet om te brengen; daar had Buma wél eens aandacht mogen besteden. Dat hij dat niet heeft gedaan, tekent hem en het CDA. God verhoede dat deze zeikstralen wederom met een partij van enige omvang in de 2e. kamer terecht komen. Voor wie het vergeten is: van de afgelopen 50 jaar heeft het CDA 46 jaar in de regering gezeten en ze zijn evenzeer verantwoordelijk voor de bananenmonarchie die Nederland nu is.

oliebolletje123 | 25-09-16 | 11:49

"de tonen maken de muziek", helaas horen wij hetzelfde riedeltje al jaren, de NPO heeft het gemarginaliseerd door het grijs gedraaid en 24/7 als mantra te gebruiken, het gehersenspoelde volk (door de staatstelevisie) hoort in de file via de nieuwszenders de Nederlandse omroepen met hun constante tirades tegen het andere geluid, de Linkse ochtendshows met hun overbetaalde papegaaien (boven de balkeneinde-norm) proberen met hun humorloze lachsalvo's de huidige situatie in Europa te perverteren.
Het word hoog tijd dat de Nederlandse forens zich debunkt en de links-extremisme omroepers met hun mantra's links laat liggen.

hovawart | 25-09-16 | 11:47

jitro | 25-09-16 | 11:30

Jij bent een van de weinige die door heeft dat het allemaal maar voor de buhne was.

komtdatschot | 25-09-16 | 11:46

@Speertjespunt | 25-09-16 | 11:39
Met dank aan CDA die het regeerakkoord niet nakwam (vermindering van OSW met een miljard).

necrosis | 25-09-16 | 11:43

@necrosis: ... die hem weer van Eddie Murphy had....

Caveman48 | 25-09-16 | 11:43

Dat de onderknuppels van Brussel het maar eens gaan hebben over de toon van hun bazen uit Brussel.

komtdatschot | 25-09-16 | 11:42

Waar het eigenlijk over zou moeten gaan is dat Nederlanders hun eigen wijk uit gepest, getreiterd, gejaagd, geterroriseerd worden. Door die "Nederlanders met een Turkse en Marokkaanse achtergrond" van Samsom. Die hij maar niet wil aanpakken, omdat het potentiële kiezers van hem zijn. Waarbij hij vergeet dat zijn traditionele potentiële kiezers nou net die Nederlanders zijn die hun eigen wijk uitgejaagd worden. In de armen van Geert. En zich dan maar quasi-vertwijfeld afvragen: "Waar komt die onvrede toch vandaan?"

Zenzeo | 25-09-16 | 11:40

Waarom kunnen we nu niet gewoon even met z'n allen naar den Haag stappen met wat hooivorken en fakkels. Maken we gewoon even een einde aan dat nepkabinet. Macht weer terug waar het hoort: bij de belastingbetaler.

der Dude | 25-09-16 | 11:39

jip_86 | 25-09-16 | 11:35

*mompelt iets over wc-eend*

kwark001 | 25-09-16 | 11:39

Maar als je er mee stopt, zoals Wilders deed, dan ben je de grote weglopert....

Speertjespunt | 25-09-16 | 11:39

De Nederlandse premier:"it's all about responsability". Beste excellentie, ga alstublieft uzelf neuqen. Een ander schijnt dat naar horen zeggen niet te willen doen. Onbegrijpelijk. Beste Bas, magnifiek en dankuwel.

Rest In Privacy | 25-09-16 | 11:38

Zo kan men zien dat het werkt met ,,pleur op ,, klare taal.Dat is wat ook de meeste burgers op dat ogenblik dachten,bij dat filmpje.Mensen dat is toch logisch.Die kansparels met de grote bekken ,meer hebben ze niet,als die het bloed onder de nagels halen,en voor de camera schreeuwen ,, rot op jullie ,,Dat men dan wat terug zegt.En dat mag ook bij een MP ,hij is ook maar een mens.Het wordt eens tijd dat men klare en duidelijke taal spreekt.

altijdfeest | 25-09-16 | 11:37

Is blijkbaar aardig geloofwaardig. Peilingen zeggen PVDA en VVD allebei +1, PVV en VNL -1.

jip_86 | 25-09-16 | 11:35

Rake opmerkingen van Buma? Er is in Nederland nog geen partij geweest die hun verkiezingsprogramma 1 op 1 heeft kunnen invoeren. Zelfs een partij die een meerderheid in de tweede kamer en in de tweede tweede kamer (sorry, de senaat) krijgt zal keuzes moeten maken, rekening moeten houden met verbolgen minderheden, beleid moeten bijstellen wegens onvoorziene en weerbarstige problemen. Een verkiezingsprogramma is geen blauwdruk, geen belofte, maar dient aan te geven hoe de partij over verschillende zaken zal stemmen, wat ze belangrijk vinden, en waar ze bij onderhandelingen op zullen inzetten. Niet zeuren als niet alles voor elkaar komt.

Er zijn wel een paar harde beloftes gedaan: €1000 zakgeld, Griekse steun terug met rente, etc. Dan moet je inderdaad niet doen alsof dat de toon van het debat is; wordt zo iets beloofd, dan verwacht de burger dat je het waarmaakt. Maar de burger heeft verdomd goed door welke beloftes enigszins realistisch zijn. Het vertrouwen van de burger verlies je niet met beloftes die je niet waar kon maken, maar met beloftes waar je niet eens je best voor gedaan hebt.

Muxje | 25-09-16 | 11:35

@kweethetooknietbeter | 25-09-16 | 11:25
Harrie Jekkers had daar nog een mooi verhaal over youtu.be/qnQgtGCHXuw?t=706

Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:34

TK verkiezing 2017,wie doet er mee om er een stel in de ka er,op te laten rotten,op te laten pleuren,en dat het ook wat minder wordt?
Ik ben veur.

De Profundus | 25-09-16 | 11:34

Het gaat al tientallen jaren over de toon.
Al tijdens Fortuyn, al tijdens Janmaat en zelfs daarvoor: als er iets onwelgevalligs besproken moet worden, een ongemakkelijke waarheid dan wordt de boodschapper verguisd en vermoord en wordt de fatsoenskaart getrokken.

In elk café, bij elk bushokje en op elk station wordt de politieke discussie volop gevoerd over vrijheid en islam maar in de 2e kamer, het instituut waar dit soort discussies plaats zouden moeten vinden daar is een open en eerlijk debat niet mogelijk vanwege de politiek correcte saboteurs met hun vingerwijzen en cordon sanitaire's.

Verkiezingen. Ik geloof dat de tijd er rijp voor is.

keestelpro | 25-09-16 | 11:33

-weggejorist-

EefjeWentelteefje | 25-09-16 | 11:31

Bumas CDA werkt helaas mee aan de ongecontroleerde immigratie doordat het vindt dat de islam een mede- godsdienst is. Deze gaan vervolgens winkelen in ons erfgoed wat het einde daarvan betekent.

J.Slavink | 25-09-16 | 11:30

En daaristie weer de afleiding. Rollebolle in de kamer over een onzinnige uitspraak van een leugenaar. En opeens heeft iedereen wat te zeggen. Waar het daadwerkelijk omgaat word niet genoemd of benoemd en al helemaal niets meegedaan laat staan dat er een politiek word bedreven of de vvd word gestopt met het afbraak van nederland. En zo dobberen we weer verder door het moeras van de politieke leegte. Let wel mensen stem geen vvd of pro EU partijen want dan zinken we in het moeras van politieke leegte en ligt nederland er klaar voor om overgenomen te worden door andere culturen.

jitro | 25-09-16 | 11:30

@Botte Hork | 25-09-16 | 11:16
Het verschil is dat er gegeneraliseerd werd, dat is alles. Er werd niet gezegd "willen jullie minder van een bepaald type Marokkanen?". Juist door het te generaliseren in combinatie met "dan gaan we dat regelen" schiet iedereen in de holocauststress en de NOS wakkert zo'n vuurtje altijd graag nog wat aan (terwijl je ze bij straatterreur altijd de boel hoort afzwakken). Persoonlijk vind ik die hele rechtszaak tegen Wilders onzin. Laat iedereen zeggen wat hij denkt, het debat in de samenleving corrigeert het wel als het verkeerd is. Begrijp ook nog best dat Wilders "criminele" vergat voor "Marokkanen" (pleonasme zoals witte sneeuw zei ik gisteren al; bij sneeuw denk je ook aan wit, terwijl sommige sneeuw langs wegen best zwart is).

Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:29

Ga dan ook de straat op als kiezer. En blijf niet in je comfortabele fauteuil zitten te zappen. De hele dag.
.
Deze premier heeft het niet overleefd. Is premier af. Omdat ze Ruttes sprak. www.youtube.com/watch?v=uX7l3cccTP0

duitse herder | 25-09-16 | 11:26

De toon. Doet me denken aan dat telefoonnummer dat je vroeger kon bellen; 002. Bij de volgende toon is het elf uur, vijfentwintig minuten en twintig seconden.......... TUUUT.

Rest In Privacy | 25-09-16 | 11:25

@Borrelende Boris | 25-09-16 | 11:16
Op de GeenStijl roepen sommige reaguurders wel eens vaker wat, wat ze een holschop van Joris oplevert.
Op een dusdanige manier dat hun adem nog weken naar schoensmeer ruikt.
*ja, die heb ik 'geleend' van een andere reaguurder, wegens briljant!*

necrosis | 25-09-16 | 11:24

Dit was in ieder geval een betere interpellatie van Buma dan dat idiote verhaaltje dat hij bij Greet ophing over politie-inzet om korans thuis op te halen. Alsof zijn grote mentor en voorbeeld Donner huis-aan-huis ging met de ME om exemplaren van "Mein Kampf" te verzamelen...

Guido | 25-09-16 | 11:22

@necrosis | 25-09-16 | 11:12 Wilders zei niet voor niks afgelopen week bij de rechtbank, dat daar (hij wees naar de OvJ's) het verlengstuk van de politiek zit.
BAM, die zat!

Keyboardspeler | 25-09-16 | 11:20

Ze (de mensen in de Tweede Kamer klinkt vriendelijker) kunnen niet tegen Rutte op. Kijk nou toch weer eens hoe hij Buma slim antwoordt door hem "gelijk" te geven. Rutte is heel goed in staat om alles te pareren en de rest is gewoon niet sterk genoeg. Goede poging van Buma, maar Rutte wurmt zich overal doorheen. Wel knap overigens en er zit nog wel wat in ook in wat hij zegt; het stoffige systeem moet alleen nog even wennen aan al die petjes (petje op, petje af) en dat freewheelen.

Watching the Wheels | 25-09-16 | 11:19

Schrijven voor de marge levert steeds marginalere stukjes. De minderheid die denkt dat ze een meerderheid is en een grote broek aantrekt. De minderheid die denkt dat ze de agenda kunnen bepalen maar hoe langer hoe meer slechts voor eigen parochie preekt. Stop and repent brother, voor je door het zinkend schip meegezogen wordt de diepte in.

HurP | 25-09-16 | 11:18

necrosis | 25-09-16 | 11:12

Ooit wel eens bij stilgestaan dat hier op GS regelmatig mensen minder minder minder roepen en dat er nog nooit iemand daarvoor is aangeklaagd? Zet je te denken, eh?

Borrelende Boris | 25-09-16 | 11:16

'Rot op' 'pleur op' Allemaal prima. Alleen voor 'minder' sta je voor het hekje. Compleet bezopen. Wat een land.

Botte Hork | 25-09-16 | 11:16

De Kamerleden zijn te dom. Ze hebben hun prioriteiten niet op orde. Ze voeren hun controlerende taak niet uit.
En de ministers vinden het prachtig, want hoe meer geouwehoer over 'toon' hoe minder ze verantwoording hoeven af te leggen over ingrijpende wetswijzigingen. Kamerleden hebben niet door in welke val ze getrapt zijn.

Wutbürger_ | 25-09-16 | 11:15

GS, begin een STEMWIJZER a.u.b.
"Kies voor leugens? Stem CDPVD66"
"Kies voor graaien? Stem OP, PP..."
etcetera

Appsole | 25-09-16 | 11:15

De Haagse politiek is de laatste decennia willens en weten niet meer op de echte problemen in de maatschappij gericht. Iets met eigen achterban, zelfcorrectie, ontwijking, persoonlijk verdienmodel van nu en de nabije toekomst, etc. Politici (even afgezien van de strenggelovige traditionele christengpartijen) van nu zijn vooral managers/opportunisten geworden van een politiek instituut waarbij de continuiteit van dit instituut en het persoonlijk verdienmodel gekoestert worden. De burger is, net als bij Facebook, het product geworden.

ad melkert | 25-09-16 | 11:14

Er is een enorme wereld van verschil tussen de denkbeelden van de TK en die van de meerderheid van de kiezers.

TriestGeval | 25-09-16 | 11:12

Wilders vraagt zijn publiek of ze (oa) meer of minder Marokkanen willen en staat inmiddels in het strafbankje.
Rutte zegt: 'Pleur op' maar er liggen nu geen voorgedrukte aangifteformulieren klaar.
Af en toe vraag ik me af wie er in Nederland werkelijk aan de touwtjes trekt, Rutte is het in elk geval niet!

necrosis | 25-09-16 | 11:12

Daarom weet wat U stem in maart 2017 , laat u niet ringeloren geloof niet in deze sprookje.s .
Het is wel zeker dat men deze wartaal van de VVD en D666 herhaaldelijk zal opgooien tot vervelens toe .
Ik zie geen regering komen met 4/5 partijen dit is in dit land niet mogelijk met zoveel leugens het is dit maal gewoon allemaal TE veel TE vaak dit poets je niet zomaar ff weg

witchmaster | 25-09-16 | 11:11

""Jammeren over De Toon is aan hipsters met knotjes die glutenvrije quinoa-spelt koffie slurpen en daarna monter maar klagend over een tekort aan inclusiviteit op hun levensbedreigende fixies springen.""
Lig hier dubbel, Bas.

Keyboardspeler | 25-09-16 | 11:10

Aan de ene kant pleur op zeggen en aan de andere kant kom maar binnen werkt niet in je voordeel.

van stampij | 25-09-16 | 11:09

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen