Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

15 jaar na 9/11. Hoe veranderde uw wereldbeeld?

fallingman911.jpg Op 11/9/2001 om 14u46m40s vloog American Airlines Flight 11 in de North Tower van het World Trade Center in New York. Aan boord de Egyptenaar Mohammed Atta (1), leider van de islamitische terroristen die het masterplan van Osama Bin Laden uitvoerden. Iedereen die ouder is dan 25 jaar, herinnert zich de aanslagen van dinsdag 11 september 2001. Vandaag, vijftien jaar na de oorlogsverklaring aan de vrije wereld, zijn alle internationale verhoudingen, maar ook nationale en maatschappelijke verstandhoudingen binnen de westerse wereld, opgeschud en van koers verlegd. We koesteren niet de illusie dat we de zoveelste dertien in dozijn duiding kunnen geven over waarden, symbolen en een veranderde wereld. In plaats daarvan hebben we 1 bindende leestip uit de erehaag van herdenkingsverhalen geplukt: The Falling Man. En we hebben 1 vraag: hoe veranderde uw wereld(beeld) door de aanslagen van 9/11 en de gebeurtenissen in de jaren die er op volgden?
En voor de jeugd en jongere lezers. 40 minuten rauw materiaal:

Reaguursels

Inloggen

@vanhetvarken | 11-09-16 | 20:13
U mag een debiele vraag vinden, maar een theologie die zich druk maakt over het aantal engelen op de punt van een naald, zal geen enkele vraag te debiel zijn...
Protestanten hebben hier geen problemen mee, want geen gewijde aarde, maar ik denk dat hier toch wel een bisschop(penconferentie) over geweest zal zijn, al dan niet met schaamrood op de kaken.

jjg | 13-09-16 | 13:11

@eerstneukendanpraten | 11-09-16 | 16:52 :-) Amen. Flauwe grapjes over 'de achterdeur' achterwege gelaten omdat je punt op punt is.

Handsomeboy | 12-09-16 | 20:54

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 23:09
Omdat je daar werkt, weet je hoe d ie jongens jou daar noemen? ik wel;) Fijne avond!

Ongeblustekalk | 12-09-16 | 20:53

Vol verbazing tv zitten kijken toen... En pro-Murica dat ik op dat moment was!.. niet normaal... helaas veranderde dat in 2 jaar tijd en ik zie Amerika(lees: de regering) sindsdien als absoluut kwaad en terroristisch... Ik hoopte(net als velen) dat Oboema dit "terug" zou kunnen draaien.. maar die ontpopte zich als een ware Bush2.0...

En dat er nog mensen bestaan die de officiele lezing voor waar aannemen/geloven zeg!?..
ONvoorstelbaar!!.. Alleen t "vliegtuig" bij t Pentagon al... De explosies in t WTC net voor t instorten.. de poelen gesmolten metaal(high-grade quality-steel)die na 5,6,7 weken onderin t WTC en Building7 ontdekt werden.. het feit dat r maar 7 F-16's waren om HEEL America te verdedigen??.. AL die specialisten die zich zeeer kritisch hebben uitgelaten over de officiele rapporten...

En nu..15 fucking jaar later zijn we geen stap dichter bij de waarheid gekomen en hollen we met de hele wereld hard achteruit...

*E*T* | 12-09-16 | 18:07

@Betweetert | 12-09-16 | 08:50
Sow, spoor jij effe niet.
Wat een debiliteit.

plaszak | 12-09-16 | 15:42

Ik begrijp er niks meer van. Vervelend die dode mensen maar verzekering zat goed in elkaar en de beide gebouwen waren aan een renovatie toe.
Binladen en de Bush familie schijnen wel eens te borrelen.
De terroristen zijn de schuld, maar het zijn er zo weinig en maken meer slachtoffers onder islamieten.
Maar elke islamiet staat te juichen als er een westerling wat overkomt door de terrorist.
Ik vind het een giller dat er in Syrië honderden milities zijn die elkaar te pas en onpas neer knallen.
Zal wel mijn westerse naïviteit zijn en omdat ik blank ben dat ik niet begrijp dat het zo rolt daar. Stuur de vluchteling van 18 jaar tot 55 terug met een wapen in de hand. Deden we hier ook in 1940/45.
Daarom denk ik dat het allemaal geknutsel is en de oorzaak zit waar het meeste geld blijft hangen.

Rest In Privacy | 12-09-16 | 13:39

Ik had die dag vroege dienst gehad en was op weg naar huis toen op de radio het bericht kwam dat "er een ongeluk met een sportvliegtuigje en één van de Twin Towers was gebeurd". Thuis gekomen zette ik de tv aan op CNN, ik had het geluid nog af staan, en zag live hoe het 2e toestel zich in de andere toren boorde terwijl uit de 1e vuile zwarte rook sloeg. Mijn 1e gedachte was nog dat het een trailer van een nieuwe film was, dit kón niet echt zijn. Maar onder in beeld begon "Breaking News" en "live" te scrollen. Toen wist ik gelijk dat dit goed fout zat. Ik ben met de tv nog aan in slaap gevallen. Ook ik heb de live beelden gezien van de mensen die in doodsnood uit het raam sprongen, hun dood tegemoet. Dat zal ik nooit meer van mijn netvlies krijgen. Ik zat te huilen voor de tv.

De volgende dag op het werk liep bijna alles dat moslim was met een zelfvoldane grijns op het gezicht in de fabriekshal. Sommigen deelden elkaar zoetwaren uit, het gebruik als er iets te vieren is. Ik en mijn andere niet-moslim collega's liepen tandenknarsend rond, onze handen jeukten. Soms ging iemand te ver met ons sarren en werd de persoon in kwestie even hardhandig duidelijk gemaakt dat we er niet van gediend waren. Ook werden er leuzen op deuren van wc's geschreven door moslims collega's die weinig aan de verbeelding over lieten. Het ging zo ver dat de directie pamfletten moest laten ophangen in de schaftruimtes om de politiek a.u.b. buiten de fabriekshekken te laten omdat op zeker moment de spanningen behoorlijk hoog opliepen. Ik had tot dan niet echt een hekel aan moslims maar echt gezellig vond ik ze ook niet. Dit veranderde na 9-11. Ik ging me inlezen over de materie, ik wou zien waar die haat tegen alles dat niet-moslim is vandaan komt. En met de steeds wreder wordende daden en steeds openlijkere haat naar ons, de kuffar, toe kreeg ik ook een steeds grotere hekel aan die lui.

Nu, 15 jaar later, is mijn land onvoorstelbaar veranderd. Dingen die in je ergste nachtmerries (FMG, eerwraak etc.) niet voorkwamen zijn gemeengoed geworden. Onze politiek zit schaapachtig langs de zijlijn te kijken, met de kop in de kont, of werkt actief(!) mee aan de teloorgang van wat eens een fijn en leuk land was om in te wonen. Waar de zaken goed geregeld waren en men nog naar elkaar omkeek. Nu, hele woonwijken zijn ten prooi gevallen aan de islam en Nederlanders zijn verdreven uit hun eigen(!) straten en wijken. De parallellen met de voorouders van mijn Lakota oom dringen zich steeds harder aan me op. De politiek moet het antwoord schuldig blijven of komt met de sleetse "racisme" plaat. Nederlanders zijn de afgelopen 30-40 jaar monddood gemaakt en murw gebeukt door alles op Links. Want dúrf er eens iets van te zeggen. Nee, we moeten ons hoofd in de schoot leggen en braaf gaan zitten toekijken hoe dit land in een achterlijke hel verandert. Verworvenheden die normaal waren, en waar onze voorouders voor gevochten hebben, en gestorven zijn, worden achteloos op een achternamiddag weg gegeven en verkwanseld als waardeloze prullen. Voor mij is 9-11 de dag waarop de onschuld voorgoed haar glans verloor. Niet alleen voor Nederland, maar voor de gehele wereld.

Sjefke7807 | 12-09-16 | 13:29

Olieboer is niet zo'n begaafd schrijver maar ik wil wel iets toevoegen. Slechts enkele jaren geleden dus ruim na 9/11 zei een van mijn inmiddels volwassen kinderen plotseling tegen mij: "Je hebt ons altijd geleerd, zeg maar gerust ingehamerd niet te discrimineren en nu doe je het zelf." Ik was verbluft en realiseerde mij dat ze het verschil niet begreep. Mijn antwoord was "Soms moet je onderscheid maken uit lijfsbehoud en omdat die andere mensen jou discrimineren, en het dus niet verdienen gelijk behandeld te worden."

Olieboer | 12-09-16 | 13:15

Niet. Nederland was en is nog steeds geen doelwit voor terreur. Laatste keer dat Nederland met terreur te maken had, was in de jaren '80 door een Ira groep die in Venlo de inzittenden van een auto met een Brits kenteken abknalden. Overigens, zou dat nu gebeuren, zou Rutte dan ook so ferm "Piss off, you scum" geroepen hebben...?

F. von Zeikhoven | 12-09-16 | 10:17

9-11-2001 en de juichende marokkanen in de straten van Nederland waren het laatste zetje wat ik nodig had om het land te verlaten.
4 maanden later vertrokken naar een land wat hoofdoekvrij was.
Was... want ook hier wordt het steeds "leuker" hoewel het nog onder het percentage zit waarbij de kakkerlakken uit hun hol komen.

En iedere keer als ik weer even terug ben in Nederland, gem. 2x per jaar in de Randstad, is het weer een stukje meer Midden Oosten geworden.

Ikdus | 12-09-16 | 10:08

Mijn wereldbeeld veranderde toen ik het naive voorbij was. Om te geloven dat dit een terroristische aanslag van de moslims was, maar het bleek achteraf gewoon een inside job te zijn geweest. Ik kwam er ook achter dat door talloze geheime (contra) acties, Amerika vaak zelf de aanstichter is van situaties in de wereld, enkel om ergens voordeel uit te kunnen behalen. Wat ook maakt dat je je al burger gewoon bedrogen en genaaid gaat voelen. Omdat ze ermee weg komen ook nog, omdat men genoeg medestanders heeft om het onder de pet te kunnen houden. En dat maakt het juist gevaarlijk. Kijk maar naar MH17, de russen de schuld geven, terwijl alles erop wijst dat het Ukraine zelf was die Poetin uit de lucht dacht te kunnen knallen. Maar ja, de EU besliste hier dat de schuld bij de Russen mest komen liggen, dus gaat Rutte daarin mee. De wereld os volkomen verrot geworden. Meedoen of aan de zijlaan blijven staan. Dat is het beeld wat ik nu heb.

Betweetert | 12-09-16 | 08:50

cdn.historycommons.org/images/events/a... Yup, duidelijk afkomstig van een airliner......... Ik verdenk de Amerikanen ervan hun eigen defensie bolwerk beschoten te hebben. om de publieke opinie zodanig te beinvloeden dat men daarna alles kon doen wat men ook maar wilde. En dat was sommige machtsbekleders wel wat waard. Opoffering is trouwens in de cultuur van de Amerikanen heel gewoon. Men offert de onderkant van de samenleving op voor het welzijn van de backbones van de samenleving; de rijken, want zo zien ze zichzelf.

Betweetert | 12-09-16 | 08:45

Na 11 september was er geen onderste steen. Wie het deed en waarom was duidelijk. Niet voor mij. Er zijn honderden vragen niet beantwoord. Alleen shills roepen dat zij wel weten hoe en wat

Appsole | 12-09-16 | 08:41

Was toch nog een beetje links in de tijd voor 9/11.Goed contact met moderne moslim buurman,vrouw zonder hoofddoek.Sprak perfect Nederlands.knuffel moslim.De dag dat ze in de gebouwen vlogen was het eerste wat hij tegen me zei.. Dat is hun eigen schuld.Toen wist ik dat we een groot probleem zouden hebben als de meeste seculiere moslim die ik ook had ontmoet zoiets kon denken.

sjarko | 12-09-16 | 08:08

Op 9/11 woonde ik in de verenigde staten in de buurt van Los Angeles, haast net ver van New York als Amsterdam. Ik was al wakker maar mn vrouw lag log te slapen, ik luisterde naar de radio, een gezellig ochtend programma. Toen kwam het bericht voorbij, vliegtuig tegen gebouw. In het programma dachten ze dat het een sportvliegtuig was of zo. Daarna kwam bericht van het tweede vliegtuig. Dat was wel erg vreemd en ik heb de TV aangezet. Ik heb de torens life zien instorten.

Die middag was vreemd. Het zou de eerste schooldag van mijn zoon zijn, maar de kinderen werden weer door bezorgde ouders opgehaald. Ook op het werk, het gebouw liep leeg.

Wij woonden niet ver van het vliegveld, en aan het einde van de dag werd het heel vreemd stil. Dat was het enge, zo stil en spanning voor wat komen gaat. De aanslagen waren voorbij maar wat ging de (Amerikaanse) regering nu doen? Iedereen begreep, dit wordt oorlog.

Diep in de nacht kwamen er straaljagers overzetten, hard en laag. Ik werd er wakker van, ik was bang.

Munchhausen | 12-09-16 | 07:46

@dosis
Aluminiun is in de aanbieding vandaag bij de appie , kan je weer een mooi nieuw hoedje maken.

drielenaar | 12-09-16 | 06:59

9/11 betekende het definitieve einde van het na-koude-oorlogse feest decenium. Een geweldig tijdperk dat begon ergens tussen de val van de muur en de ineenstorting van de Sovjet Unie. 'We' het vrij westen had definitief gewonnen, iedereen was blij, happy hardcore kwam eraan, internet was sterk in opkomst, geen socialmedia, geen mobieletelefoons, TMF, pentium processors, geen moslim terreur, het aftellen naar de millennium-bug, en angst bestond toen niet.
Man, wat zou ik die periode graag nog eens willen meemaken. Want tegenwoordig in dit na 9/11 era, gaat het alleen nog maar over islam, vluchtelingen, EU, crisis en policor, ik word er doodziek van.

RugOp81 | 12-09-16 | 04:51

@Bobdesloper | 12-09-16 | 00:39
Na de eervolle vermelding van Peter Emile, is uw tegel ook heel goed en herkenbaar, islam = duisternis en achteruitgang. Ik ben iets ouder, en heb ook een bedrijf. Maar schroom vooral niet om samen het mooiste geschenk op de wereld te zetten. Onze kinderen zijn de toekomst en de hoop tegelijk.

Batavi Magistralis | 12-09-16 | 01:09

De wereld en met name Nederland leek zo onschuldig voor 9/11. Het was de periode dat ik op de middelbare school zat, mijn eerste sigaretje rookte en mijn eerste meisje zoende. Het leven was goed. Ik weet nog dat ik vroeg uit school kwam, mijn playstation en stereo aanzette en al vrij snel werd overdonderd door de paniek in de stemmen van de radio DJ's. Er was evident dat er iets mis was, vreselijk mis. Snel schakelde ik het kanaal van de tv om en kon nog net, praktisch live, het tweede toestel de toren in zien vliegen. Vanaf die dag was alles anders.

Na het emotionele brandmerk van 9/11 kregen we al vrij snel te maken met een aanval op eigen bodem. De moord op Pim Fortuyn was ook in Nederland een directe aanval op het vrije woord en het zorgeloze leven.
Mijn wereldbeeld was door deze twee gebeurtenissen snel veranderd en ik begon mij te realiseren dat de linkse indoctrinatie van de schoolboekjes en de gemoedelijke woorden van de NOS een vervormt wereldbeeld creëerden.

De tijd erna zag ik veel praatprogramma's op tv. Ik zag diverse presentatoren hun vingers af likken terwijl zij tussen twee kemphanen zaten te luisteren naar de discussies over de Islam, de integratie en de toekomst van het land.
Één van de kemphanen was een wat dikke vent met vet haar en bijna altijd een sigaret in zijn nabijheid. Niet veel later werd ook deze man op straat vermoord.

Inmiddels zijn we 14 jaar verder en is het vrije woord, waarmee ik als tiener opgroeide, dood. Dagelijks ben ik getuige hoe feiten worden verdraait, hoe specifieke gasten worden uitgenodigd en hoe de media ons een bijna alternatieve realiteit voorschotelt met selectieve nieuwsvergaring.

Waar vroeger alles onder de noemer "Vrijheid van meningsuiting" mocht worden besproken heeft de media dit begrip ingekapseld tot een bepaald hokje. Ga je met jouw gespreksonderwerp hierbuiten dan ben je een xenofoob, racist of kaal-kopje. Alles waar die mooie zorgeloze tijd voor 9/11 voor stond is weg.

Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen dat óók ik volwassen ben. Een volwassen man met een goede opleiding, twee succesvolle bedrijven en een fantastische vriendin. Het wordt ook de tijd dat ik moet gaan nadenken over kinderen, een hypotheek en de toekomst..

Misschien dat de politiek dat ook maar eens moet doen. Nadenken over onze kinderen en hun toekomst.

Bobdesloper | 12-09-16 | 00:39

In het commentaar van Obama ontbrak trouwens iedere verwijzing naar Building 7. Voor de gematigde alu-hoedjes onder ons - dat is een interessant verhaal.
dosis | 11-09-16 | 14:53
Dat verhaal van vliegtuigen die gewoon verdampt waren is en blijft ook vaag klopt in iedergeval een hoop niet aan dat 9/11 verhaal.

Sjonie01 | 12-09-16 | 00:29

Mijn partner vertelde me zojuist toen we het erover hadden: "Je haalde me toen op van m'n werk en vertelde me dat de wereld gek geworden was". Zou ik na al die jaren toch gelijk hebben? Ik hoop van niet.

pa_niek | 12-09-16 | 00:29

@ben kokhals
Wat moet je anders zeggen? Dat je een kippenhok aan het bouwen bent?

Heiner | 11-09-16 | 23:51

Ach jammer toch niet. Pak de wapens en vecht. De oorlog is allang begonnen. De politiek en politie helpen je niet. Jij en je buurman moeten het doen. Schouders eronder en vechten voor wat je lief hebt. Samen, als Hollands volk.

Sgt. Overdoos | 11-09-16 | 23:12

Welke wapens Overdoos?

krijgdetiefusmaar | 11-09-16 | 23:40

Ach jammer toch niet. Pak de wapens en vecht. De oorlog is allang begonnen. De politiek en politie helpen je niet. Jij en je buurman moeten het doen. Schouders eronder en vechten voor wat je lief hebt. Samen, als Hollands volk.

Sgt. Overdoos | 11-09-16 | 23:12

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 23:04
Je had er niet verder naast kunnen zitten. Maar geen zin om jou wijzer te maken.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 23:09

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 22:28
Door die regenboog zooi van jou zien we foto's zoals hierboven.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 23:04

@Optelsommetje | 11-09-16 | 15:36
In 2001 konden mobiele telefoons ook communiceren tot 25000 voet hoogte, maar blijkbaar is deze technologie verdwenen.

#enpassant | 11-09-16 | 22:59

Hoe vaak hoorde je niet types als VVD er Jozias van Aartsen argumenteren over een paar gekken die niet representatief zijn voor alle moslims.

Als er iets is wat 9-11 duidelijk maakte is het kleine aantal islamfundamentalisten wat nodig is om duizenden onschuldige slachtoffers te maken en het grote aantal zogenaamde onschuldige moslims niet relevant is zoals Brigitte Gabriel zo krachtig weet te verwoorden: www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s

Ten tweede: Die zogenaamde gekken of psychopaten waren dit maal echt hoog opgeleid en wisten een vliegtuig te besturen daarnaast leefden ze niet als moslims maar waren als volleerde toneelspelers geïntegreerd.
Gek waren ze zeker niet, anders lukt je zoiets niet. Het was de islam die hun geest benevelde.
De islam roept op tot dit soort daden.

Zelfs in het hart van de machtigste natie van deze wereld wisten ze hun dodelijke boodschap over te brengen.

Het was een vreselijke dag waar je de tv niet voor kon uitzetten omdat de werkelijkheid zo vele malen erger en intenser is dan welk filmbeeld dan ook of je wilde of niet je moest er naar kijken. Wat gebeurd hier dan?
Wat mensen elkaar aan kunnen doen werd weer bewezen. De mens is zelf zijn ergste vijand.
En met Peter Emile | 11-09-16 | 16:45 verafschuw ik de politieke elite en de niet te beschrijven domme naïevelingen die de islam hier welkom heten en het in ons land laten groeien. Wat een waanzin!!. Dit gaat nog heel veel leed veroorzaken als er niet heel snel een proces op gang komt om de islam in te dammen en de invloed tot nul te reduceren. Des te minder islam des te beter deze wereld er aan toe is.

dijkbewaker | 11-09-16 | 22:40

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 22:10
Uw wereld is behoorlijk zwart-wit hè?

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 22:28

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 21:42
Ben jij een vrouw? Heb je een man dan?
Nee, dus ben je geen echte vrouw en weet je niet waar je over lult.
Simulant! :)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 22:10

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:55

Ah. Wist ik niet dat ze molsima is gworden. Ach als zij er gelukkig mee is. En inderdaad. Zeer getalenteerd, bloedmooi gezicht maar die bips ;)

Basil Fawlty | 11-09-16 | 22:10

Tijd dat de meesten hier zich gaan verdiepen in de diverse ongerijmheden van die dag, waar tot op heden nog geen fatsoenlijke verklaring voor is gevonden. De geijkte alu hoedjes reactie als de taboe opgebroken dreigt te worden is altijd typical. Mannen kom eens met wat beters en orginelers, deze cliche hebben we nu al tig keer voorbij zien komen. En voor u oordeelt neem wat kennis tot u. Alleen het PVV programma doornemen is hierbij helaas niet voldoende. Vele techneuten, met wel verstand van zaken, zijn u al voorgegaan en hebben een en ander helder, voor u nitwits, verwoord.

drammerd | 11-09-16 | 22:08

@Jan, Leiden | 11-09-16 | 21:00

Het niet meer zeker zijn van je toekomst, vanwege miljoenen doelbewust geïmporteerde uittrekkingskerende haters en waarom dat kennelijk moet en zal, stoort mij en doet mij vrezen.
vanhetvarken | 11-09-16 | 21:09

Mij ook, maar omdat het kiesvolk niet juist hun stem weggeeft moet ik nu vooral leven, voordat ik wordt opgehangen of onthoofd voor mijn afwijkende mening?

Jan, Leiden | 11-09-16 | 22:03

www.youtube.com/watch?v=WOSHX4VREV8
Ook deze "Amerikaanse"terror eh moslims maakten deel uit van het "complot. zij deden het zang en dans-gedeelte.

Heiner | 11-09-16 | 21:55

vanhetvarken | 11-09-16 | 21:09
Ja, ook mij stoort dat, en niet zo'n beetje!
Ik heb in mijn jeugd en jonge jaren een fantastische vrijheid gekend, onbezorgd kunnen genieten van alles wat het leven de moeite van het leven waard maakt.
Ik zou voor mijn kinderen en kleinkinderen diezelfde vrijheid en onbezorgdheid wensen. Opdat zij kunnen genieten van het hier en nu, ipv leven onder oorlogsdreiging en/of het juk van een achterlijke doodscultus.

appelvink | 11-09-16 | 21:46

@tattooboer | 11-09-16 | 21:24
Onderschat het vrouwelijke niet. Wij hakken niet met de botte bijl. We duwen hier en daar een dominosteentje om.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 21:42

Ik was 23, was de zaterdag voor 9/11 naar een concert van Andre Hazes geweest in Ahoy. Na het concert de metro genomen naar de binnenstad, in de metro had een gast een gitaar en zong iedereen in de metro,zo lam als een deur liedjes,van Hazes. Daarna door naar Hollywood Music Hall (toen ook wel bekend als Snollywood) alwaar ik mij vergreep aan een dame met gigantische kneiters. Volgende dag knetterende koppijn en roes uitgeslapen. Die maandag weer vroeg op werk en bleek dat op de voorpagina van de Telegraaf WA van Buuren met nieuwe vriendin Maxima ook het Hazes concert hadden bezocht. Flinke foto erbij. Dinsdag 9/11, ik werkte in een winkel en had koopavond. De gehele dag geen beelden kunnen zien maar wel radio aangehad. Toen ik in de avond thuis kwam was de schok bij mij minder groot dan gedacht toen ik de beelden zag. Ik moest ook wel wat schamper lachen als er werd vermeld dat de wereld nooit meer hetzelfde zou worden na die dag. Mijn mening is in loop der jaren volledig veranderd, de gebeurtenissen van 9/11 kenmerken voor mij het einde van de onbezorgde jaren 90 en tot op de dag van vandaag is de wereld niet meer hetzelfde.

Tepelloze Tietvlieg | 11-09-16 | 21:32

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:43
"Vrijheid is een leuk idee maar echtheid is mijn waarde. Ik sterf voor echtheid, niet voor vrijheid."deze zin kon jij niet echt op reaguren blijkbaar, op bier wel, alcoholist. Of snap je het wel? Blijkbaar moet ik even hard op treden tegen de bierverslaafden hier.

tattooboer | 11-09-16 | 21:29

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:43
liefde is een bittere aangelegenheid als men de haat niet los kan laten., wij zijn een blank en sterk volk dat dit land bewoont. Iedereen die dat niet respecteert, wil donkere piemel en ik wil dat niet ,sorry.

tattooboer | 11-09-16 | 21:27

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 20:38
hah! vrienden zoeken is een vrouwelijke bezigheid. Ik zoek naar soldaten.

tattooboer | 11-09-16 | 21:24

@tattooboer | 11-09-16 | 20:17

Israël staat nog op mijn to do list misschien al binnen 1 jaar op vakantie of via stichting Sar El!

steekmug | 11-09-16 | 21:20

@Pimp my Voortuin | 11-09-16 | 14:52
Ik weet niet wat daar van waar is, maar opmerkelijk vind ik dat deze Osman sprekend lijkt op Osama, maar ook Obama:
s17.postimg.io/ymzmeoqnz/Payne_Dunham...

#enpassant | 11-09-16 | 21:16

@steekmug | 11-09-16 | 21:09

TL;DR.

Dat gezemel over eeuwen geleden gedane voorspellingen over ons heden, wordt ik moe van. Ik wel er nu ook wel een doen, uw familie over duizend jaar zal u als wat simpel zien.

vanhetvarken | 11-09-16 | 21:15

@Jan, Leiden | 11-09-16 | 21:00

Het niet meer zeker zijn van je toekomst, vanwege miljoenen doelbewust geïmporteerde uittrekkingskerende haters en waarom dat kennelijk moet en zal, stoort mij en doet mij vrezen.

vanhetvarken | 11-09-16 | 21:09

De alu-folie verwijters hebben een gigantische dikke stalen plaat voor hun kop zitten.

drammerd | 11-09-16 | 21:07

@Zoemert | 11-09-16 | 20:58

Q: "Hoe werd uw wereldbeeld veranderd?" A: dat werd niet veranderd helemaal nooit door niemand.

Iedere verandering zoog.

vanhetvarken | 11-09-16 | 21:04

Wellicht kwam toen echt helemaal het besef naar boven dat islamaanhangers tot werkelijk alles in staat zijn. En veiligheid niets meer zegt. Toch toen het weekend daar weer op naar Amsterdam gegaan, dood gaan we allemaal wel eens, maar zorg altijd dat je hebt gelééfd! - momento mori -> carpe diem!

Jan, Leiden | 11-09-16 | 21:00

@Basil Fawlty
Voor kleinere gebouwen in een meer open omgeving is men vaak al weken of maanden bezig om tussenwanden weg te halen in een bepaalde volgorde, gaten te boren, berekend en wel, "snijladingen" aan te brengen op bepaalde plekken, noem maar op. Al die bedrading, hoe moet je dat wegwerken?
Ziet u het al voor u? "Wat bent u aan het doen met die jekkerhamer en wat doen die rollen draad en buisjes (ontstekers) hier?" "Ach gewoon, we gaan het gebouw een beetje opblazen. Niets bijzonders" "Ah, prima" Gelukkig lopen er in zulke gebouwen ook geen nachtwakers rond zoals dat in ieder land ter wereld, ook NL wél het geval is. En als die nachtwakers er wel liepen zouden die ook allemaal deel uitmaken van dat complot.. Ook allemaal werktuigen van dûh Joduh en het Zionismuh.

Heiner | 11-09-16 | 20:59

@Peter Emile
Perfect beschreven.

Ik was 6 maanden zwanger, kreeg een mail binnen na het eerste vliegtuig, ging tv kijken en zag het tweede vliegtuig en dacht: godverdomme, 3-de wereldoorlog.
Hoe nu verder met een kind? Ik kon het kind niet meer terugdraaien. Heb de rest van de dag gehuild.

ing. B | 11-09-16 | 20:59

Na 15 jaar kan ik met zekerheid zeggen dat hier door jullie de verkeerde vraag gesteld wordt.
De juiste vragen zijn:
"Hoe werd uw wereldbeeld veranderd?"
"Waarvoor werd uw wereldbeeld veranderd?"
"Door wie werd uw wereldbeeld veranderd?"
"Waarom stelt niemand deze vragen?"

Zoemert | 11-09-16 | 20:58

Maarten van Rossem werd die dag een bekende Nederlander. Vergeten we wel eens. Zwarte dag voor de Nederland. Maarten van Rossem 24 uur als deskundoloog inde studio van de NOS.

Stormageddon | 11-09-16 | 20:57

@
Dandruff | 11-09-16 | 18:46

Jij zocht wetenschappers hier zijn ze

Bekijk de link van annevance

www.beyondmisinformation.org...
annevance | 11-09-16 | 19:52

steekmug | 11-09-16 | 20:57

@tattooboer | 11-09-16 | 20:43

Israels buitenlandse politiek sta ik voor 100% achter, Nethanjahu zie ik beslist zitten als bekwame bestuurder/diplomaat. Maar Marx, Luxemburg, Trotski, Engels, de PVDA, de voortgaande pertinente steun voor links-linker-linkst, geven mij een vervelende smaak in mijn bek.

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:57

Basil Fawlty | 11-09-16 | 20:47
Alicia is een moslim geworden.
Maar ik luister en kijk toch even, wat kunnen mensen toch mooie dingen maken. En wat is ze mooi, behalve die te dikke kont ;)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:55

@tattooboer | 11-09-16 | 20:36

Leg mij nog eens uit, wat er zo geweldig was/is aan die kibboetsen, qua idee, los van 'je bent jong en vrije sex'. Dat deden de hippies hier toch ook gewoon in hun floppende communes ??

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:44

tattooboer | 11-09-16 | 20:36
Verwarring zorgt er niet voor dat ik het achterste van mijn tong laat zien, bier wel.
Bij jou is geen liefde, dat merk ik.
Only bitterness.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:43

Heiner | 11-09-16 | 20:17

Lol @ "dan krijg je meteen kramp" Maar effe serieus. Valt mij idd ook altijd op. Het ging zelfs zo ver dat of Discovery of National Geographic jaren geleden een uur lange docu hadden gemaakt waar "demolition" experts met 40 jaar ervaring uitlegden dat het totaal onmogelijk was zonder dat iemand het opmerkte om die boel op te blazen. Ik zag die docu en dacht meteen, weet je wat? Ga effe op internet kijken want ik voelde al meteen nattigheid. En inderdaad. Discovery en Nat. Geo. waren onderdeel van het "zionistische" complot geleid door Goldman Sachs en het was volledig bedacht door Bush en co ism met Israel. Als het niet zo diep triest en dom is dan moet je er vreselijk om lachen. Echter, hele volksstammen geloven die onzin.

Basil Fawlty | 11-09-16 | 20:42

@vanhetvarken | 11-09-16 | 20:28
Dat is jou interpretatie. Het was idd gerust op een fantastisch stukje van communaal welzijn en het werkte. Elke 2 jaar een andere functie en het omzetten van de natuur naar een leefbare omgeving was het doel. Communisme zonder dwang. Kan je je dat wel voorstellen? Dat is een nieuwe vorm waar niemand over spreekt. Financieel bleek het niet haalbaar omdat technologie bleef hangen maar weet jij wel dat de technologieën die in kibbutzen werden ontwikkeld nu wereldwijd van Japan tot Duitsland worden geïmplementeerd? Ik hou van iedereen! die een kibbutz vrijwilliger was en daar was geert Wilders één van.

tattooboer | 11-09-16 | 20:42

@tattooboer | 11-09-16 | 20:33
Heb je al spijt van het beledigen van Lupuslupus? CaO is niet jouw vriend. Hoe duidelijk moet het wezen.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 20:38

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:27
Wees gerust. Ik heb echt kanker gehad en elke dag is nu een cadeau. Graaf van egmond kan me gestolen worden, hij mag meegaan in alles maar is geen factor in mijn doctrine. Ik heb liefde met mijn vrouw en haat tegen religies, ze zijn beiden even sterk. Mijn energie naar jullie allemaal toe komt voort uit liefde, niks anders. Vrijheid is een leuk idee maar echtheid is mijn waarde. Ik sterf voor echtheid, niet voor vrijheid.

tattooboer | 11-09-16 | 20:36

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:22
Ik zoek nooit. Mensen leggen iets neer om het gevonden te laten worden, niks anders, ik vond jou plemP en deed er iets mee. Probleem?

tattooboer | 11-09-16 | 20:33

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:29
Dan leef je niet hey. Angst is de agressor waardoor jij nooit mens kan zijn. Vecht er tegen. Word een vechter, tegen elke prijs! dat heeft de mensheid nodig! maar doe het sierlijk en met nederigheid. (sorry voor de kaballah verwijzingen)

tattooboer | 11-09-16 | 20:32

@gatito | 11-09-16 | 18:33
even wat amphetamine inspuiten en klaar.

tattooboer | 11-09-16 | 20:29

tattooboer | 11-09-16 | 20:26
Ja, voor die mensen ben ik erg bang.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:29

@Zwizalletju | 11-09-16 | 18:02
Op dat moment wist ze dat ze gefilmd werd en nooit president van de USA zou zijn.

tattooboer | 11-09-16 | 20:28

tattooboer | 11-09-16 | 20:17

Kibboetsjes waren toch gewoon groepjes communisten op een hoopje ? Familie Spekman, Marx, Rosa Luxemburg en zo in een buurthuis met een tuin ?

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:28

tattooboer | 11-09-16 | 20:21
Okee voor deze, maar de vorige keer dat ik iemands kanker zielig vond bleek achteraf graaf van egmond niemand minder te zijn dan die rooie indiaan, wiens levensdoel is iedereen te verneuken, bedriegen en te verraden. ;)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:27

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:21
wat zul jij bang zijn voor deze mensen zeg. Mensen die anders denken zijn eng hehe, vooral als ze "normaal" lijken

tattooboer | 11-09-16 | 20:26

@Dandruff | 11-09-16 | 17:50
Ok, vraagje, hoe heeft dat gebouw in brand kunnen komen. De heetste haarden waren 130 meter verderop en hebben totaal geen invloed gehad op de integriteit van gebouw 7.

tattooboer | 11-09-16 | 20:24

hebbuh | 11-09-16 | 20:15

Helaas herkende ik mij hier in, ik ben een deplorable volgens Hillary, huil huil.

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:23

tattooboer | 11-09-16 | 20:20
Het was een grapje, zoek er niets achter.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:22

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:16
Oja, ik rook helemaal niet, ben kanker overlevende en doe niks.

tattooboer | 11-09-16 | 20:21

tattooboer | 11-09-16 | 20:18
Ach, ik ken grotere mafkezen dan jou die in het dagelijks leven erg normaal overkomen, dus jij valt wel mee.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:21

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:16
Graag wil ik wel weten waarom jij vind dat jij dit voor mij moet zeggen? Ik denk dat je het goed bedoelt maar ik heb jou toelichting nodig.

tattooboer | 11-09-16 | 20:20

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 20:16
Leuk geprobeerd. Zonder drugs kan ik je verklappen dat ik een leven heb na deze. weet je waarom? Ik ben mens en niet mijn naam. dat zal je raar overkomen maar geeft niks.

tattooboer | 11-09-16 | 20:18

@Basil Fawlty
Ja, als je het drie keer "deelt" is het van een lulverhaal tot een feit geworden.
En dan nog in een Islamitische cultuur waar goed onderbouwde feiten als complot of leugen worden gezien en vage kletspraatjes uit de 20e hand als feit "omdat me neef het zegt"
Je ziet ook dat men een bepaalde manier van redeneren hanteert die kant noch wal raakt.
Men twijfelt aan een verschijnsel of het is niet helemaal duidelijk waarom een bepaald verschijnsel plaatsvindt.
Nou , prima dat iemand twijfelt, alleen blijft het in dit geval niet bij twijfelen. Gelijk daarna begint het: "Dat is niet te bewijzen, dus(?) moet(?) het wel op een andere manier gebeurd zijn en wel deze manier (?) en het is gebeurd om het geloof in de hoek te zetten(???).
Zelfde verhaal als met de twijfelaars aan de holocaust. Zelfde kromme manier van redeneren, weglaten van essentiele gegevens, vage rekensommen en daarna een conclusie die helemaal nergens op slaat. Het zijn ook vaak dezelfde mensen. Vraag ze eens naar het bewijs dat allah bestaat, of heeft bestaan. Dan krijg je helemaal kramp, of ze worden nijdig.

Heiner | 11-09-16 | 20:17

@steekmug | 11-09-16 | 18:29
BTW weet je wat de grootste melting pot ooit is? KibutZen in israël. zoek dat maar uit; De vrijwilligers die trouwden met joodse kibutsnikjes ( mooiste vrouwen ter aarde!) www.google.nl/search?q=israeli+beauti...

tattooboer | 11-09-16 | 20:17

@steekmug | 11-09-16 | 18:29
Vissen is bijna voorbij, de waterman komt weer in beeld en daarmee een nieuwe zondvloed zeg maar. Natuur is voorspelbaar en dat doen we nu. Religies doen graag of zij de mensheid hebben gered de laatste keer maar dat is niet zo en zal ook niet zo zijn en deze keer hebben we de technologie om dat te gaan bewijzen. Wat belangrijk is dat als jij wilt dat jou DNA verder leeft je nu je kinderen voorbereid op de natuurlijke processen die zich voor doen door planetaire bewegingen. Zelfs de Maories hadden het beter ingepland dan de westerse continenten. De arrogantie van religies valt straks weg en religieuze zwakkelingen gaan straks bij ons bedelen om hun leven.

tattooboer | 11-09-16 | 20:13

jjg | 11-09-16 | 20:04

Debiele vraag van u, in het zicht van een zekere dood, mag je gewoon beslissen hoe je zoveel mogelijk het goede aan je kant houdt.

Althans van de paus en dominees van 60 jaar oud. Van Imams mag je alleen zelfmoord plegen als je een paar ongelovigen 'mee neemt'.

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:13

@Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Ik kan hier niet overheen, geweldig geschreven. amen.

Bill Cosby | 11-09-16 | 20:08

@Nivelleermarionet | 11-09-16 | 17:49
Mooi verteld en zeer gewaardeerd. Alsnog deel ik u mee dat er krachten onderzochte partikel-wetenschap gaande is waarmee men tot op de bodem wilt onderzoeken hoe deze reeksen werken. Wij zijn nog jong als mens maar er komt een dag dat we het wel doorgronden en uw (pseudo)toevalsgenerator ook een voorspelbare factor word. Daar heb ik geen illusie over. Weet u wel dat christenen, joden en muslims heel erg hun best gaan doen om dit tegen te houden? Ik hoop dat ik deze gevechten nog levend mee mag maken.

tattooboer | 11-09-16 | 20:07

Ik behoor kennelijk in Europa tot de tokkies en volgens Hillary zou ik in de USA behoren tot de 'deplorables'. Als witte tokkie-deplorable kun je niet eens meer verkassen, geen andere keus als met de rug tegen de muur je verdedigen. Gaat een bloedbad worden.

vanhetvarken | 11-09-16 | 20:06

Nog een vraagje voor de kerkrechtelijk geïnteresserden onder ons...
Hoe zit het met de katholiekn onder de springers?
Geldt dit als zelfdoding of niet? Kunnen ze wel in gewijde aarde begraven worden?
Tenslotte, in de oude tijden was men ook niet zo zachtzinnig, en levend verbranden gold, denk ik, niet als een excuus om dan maar te springen...
Gewoon, een eenentwintigste-eeuws vraagje over een middeleeuwse problematiek, wat ik ervan vind is een heel andere zaak (ik ben niet katholiek).

jjg | 11-09-16 | 20:04

@Piet Karbiet | 11-09-16 | 17:48
Boem! Impact en win!

tattooboer | 11-09-16 | 20:02

@Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Mooi geschreven, +veel! Ik moest even nadenken over Amsterdam maar dat is mij nu weer duidelijk, Theo van Gogh
.
Ik heb zelf voor 9/11 met Midden-Oostiers aldaar gewerkt en van een aantal van hen de meest afgrijselijke dingen over ons "varkens" gehoord. Die haat zit er in tot het laatste atoom. Dat beseffen onze(?) politici voor geen millimeter, ook de Linksche Goedmenschen niet.

LaatmaarLu? | 11-09-16 | 20:01

Heiner | 11-09-16 | 19:38

Ja maar het staat op internet dus het is waar!!!

Basil Fawlty | 11-09-16 | 19:58

Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Geweldig comment, mijn compliment!
Voor mijzelf wil ik daar nog aan toevoegen, u heeft een zeer gegronde reden voor uw afkeer van islam oa vanwege uw homosexualiteit. Ikzelf heb eveneens een grote afkeer van deze afschuwelijke ideologie, deze barbaarse "religie".
Ik ben nl een vrouw, moeder van twee ongelovige zonen en oma van een prachtige kleindochter met blond haar en schitterend blauwe ogen.
Gezien de visie van islam, opgetekend in hun gebruiksaanwijzing genaamd 'koran', op ongelovigen (niet-moslims), op onze westerse democratische vrije samenleving, op vrouwen, homo's en lesbo's, ziet de toekomst bij verdere toename van islam er niet goed uit voor mij en mijn nazaten.
Sinds begin jaren '90 heb ik mij verdiept in deze materie, had "die Wilders" nooit nodig om mijn ogen open te laten gaan. 9/11 was voor mij een schokkende bevestiging van hoe gewetenloos, meedogenloos het pure kwaad voor de mensheid kan zijn.
Ik blijf verbijsterd over de schrijnende onwetendheid van velen, over hun domme naieviteit en over de bewuste kwaadwillendheid van de boven ons gestelden. Hoe wij opgezadeld worden met alle (toekomstige) ellende genaamd islam. Zelfs het uiterst walgelijke fenomeen kindbruidjes in AZC's moeten wij, beschaafde burgers, maar accepteren volgens PvdA/VVD/GroenLinks en het turkse duo K&O. Zum Kotzen!
-
Mijn stem in maart 2017 kan ik nooit en te nimmer geven aan een partij die deze zieke ideologie, deze valse religie faciliteert, derhalve stem ik straks PVV.

appelvink | 11-09-16 | 19:56

Het zijn de zogenaamde vluchtelingen die hier feest vierden na 9/11 .

djinnie2 | 11-09-16 | 19:54

Ik ben me heel erg bewust dat een "False Flag" operatie enorme gevolgen heeft voor de schuldigen indien een rechter zich hierover durft uit te spreken.
Maar sinds de dag dat wij onze dochter kwijt waren die op 9/11 in Manhattan was, terwijl haar vriend zijn advocaten kantoor had in de North Tower 32 verdieping, houd ik mij bezig met wat ons allemaal wordt voorgelogen.

Laat een ieder die de lezing van de overheid en het NIST rapport als waarheid aannemen, eens de tijd nemen om ook een tegenverhaal te lezen.

Op de volgende link kan je gratis een ebook downloaden.

Jammer dat je wel persoonlijke gegevens moet invullen, het blijft USA.

annevance | 11-09-16 | 19:51

-weggejorist-

lacilaci | 11-09-16 | 19:48

Al die duidelijke beelden van de "Pentagon"aanval hebben me beeld op deze wereld zeker doen veranderen.
Dat ziet er een beetje als volgt uit:...........???wtf....??

www.youtube.com/watch?v=udqYEktc3o8

Zing.

hebbuh | 11-09-16 | 19:44

@Bakerkat | 11-09-16 | 14:49
Mooi, bij mij ook.
.
Er is helaas ook een groot aantal mensen die een triomfantelijk gevoel krijgen als zij hier naar kijken. En dat aantal neemt iedere dag toe.

Peter_K | 11-09-16 | 19:42

@Heiner-->eensch!

Donkersloot | 11-09-16 | 19:41

@Hr. J. Ceasar | 11-09-16 | 19:36
Als je er niet iets aan doet dan ga je wel degelijk tegen beter weten in veranderen.
/ ouwe lul modus uit.

Rest In Privacy | 11-09-16 | 19:40

Het mooiste van die complotdenkers is nog de redenen die ze bedenken: "Het ies gedaan door de Zionistuh om de Ieslam te beschadigen." Tuurlijk, wekenlang met jekkerhamers in de weer, explosieven in het gebouw brengen, tig kilometer ontstekingskabels aanbrengen, allemaal onzichtbaar, allemaal dubbel uitgevoerd, want het moet gegarandeerd wel werken een bepaalde tijd nadat dat vliegtuig de hele structuur heeft vernield en het vuur de staalconstructie verzwakt heeft, enkel en alleen om de Islam te compromitteren, waarbij de Islam iedere dag bewijst dat het daarbij geen hulp nodig heeft.

Heiner | 11-09-16 | 19:38

Ik was 16, toen pas begreep ik dat er mensen zijn op de wereld die mij heel graag willen dood maken om wie ik ben.
.
En daar kan ik niks aan doen, ik zal namelijk echt niet veranderen door deze mensen.

Hr. J. Ceasar | 11-09-16 | 19:36

Mijn wereldbeeld is dusdanig veranderd dat het blijkt dat we mainstream media voor zoete koek slikken en alles accepteren wat de Amerikanen zeggen. Ik zou willen vragen aan GeenStijl of ze eens een keer onderzoek doen naar de onwaarheden rond de officiële 9/11 verklaring

T_K | 11-09-16 | 19:27

Voor alle 9/11 samenzweringstheoretici:
Vanavond op VPRO Toren C.

Ernst Oosters8389 | 11-09-16 | 19:27

Als we hier van de vallende man een rijzende man kunnen maken, dan komt er toch nog wat goeds uit.
Ik ben rijzende.

Rest In Privacy | 11-09-16 | 19:23

Door studenten werd het destijds al weggewuifd en gebagatelliseerd. Er werd toen geredetwist tussen mij en een groep proto-weglachers. Je moest dingen lollig vinden, anders hoorde je er niet bij. Een goed begin is het halve werk.

Slogra | 11-09-16 | 19:17

In de cateogorie waar was u tijdens 9/11? Zat "mid-air" naar Istanbul toe het gebeurde Kon het niet geloven toen Mrs. Fawlty het mij vertelde toen ze me ophaalde van vliegveld en deed het af als "typisch hysterisch Turks gebrabbel" totdat ik het op TV zag. Weet nog waar precies op welke bank ik zat te wachten op haar op het vliegveld. Bleek later dat een van de vliegtuigen direkt in het kantoor is gevlogen van enkele toenmalige zakenrelaties van mij. Was op hotelkamer toen een van de torens inelkaar zakte. Drink nooit Whisky (bier en wijn man) maar heb toen een stevige whisky uit het barretje ad fundum weggetikt. Het weer was zoals vandaag hier in Amsterdam toen in Istanbul. Bewolkt en een graad of 23. Kan me nog herinneren dat de dag erna er opeens een groot Italiaans fregat midden op de Bosphorus lag want dat was voor de NAVO het dichtsbijzijnde schip en dat de Bosphorus uit voorzorg was afgesloten. Was een hele rare sfeer toen daar (was voordat Erdogan aan de macht kwam).

Basil Fawlty | 11-09-16 | 19:11

We zaten laat op de middag bij uitzondering met de maaltijd voor de televisie, geschokt door de gebeurtenissen. Stiekem hoopten we allemaal (jawel, OOK U) en de journalisten in het bijzonder dat beide torens zouden instorten.

Snelle Jeroen | 11-09-16 | 18:58

Ja, zolang we nog mensnenrechten toekennen aan moslims zal het niet overgaan...

jjg | 11-09-16 | 18:51

15jr geleden, dagje vrij, patatje smiddags tegen 15.00 in de snackbar.. eerste berichtgeving via radio "een vliegtuig is in new york tegen het wtc verongelukt".... ik dacht nog wat een vreemd ongeluk.... thuis aangekomen werd natuurlijk snel duidelijk dat er meer aan de hand was... bizarre dag en daarop volgende dagen... het zijn van die dagen die iedereen zich herinnerd waar hij was wat hij deed... mijn wereld beeld is niet erg veranderd, het is op die dag alleen duidelijk geworden dat het "vrije westen" nooit meer zal zijn of worden wat het eens was.

dutcherrt | 11-09-16 | 18:50

Mich2007 | 11-09-16 | 18:35,

Je liegt; "2600 architecten, bouwkundigen en andere wetenschappers hebben verklaard dat e.e.a. niet klopt".

Extremistische moslims en (nationaal-) socialisten roepen dat vaak.
Maar als ik ze vraag om eens 3 namen te noemen lukt dat nooit.
En jij noemt er dus ook 0.

Ondertussen is 9-11 wel onderzocht door honderden èchte wetenschappers, oa van de NTSB. De mensen die daar dus dagelijks mee bezig zijn, zeg maar, en die aanzienlijk beter opgeleid zijn dan de gemiddelde aluhoed drager.
www.ntsb.gov/Pages/default.aspx

Dandruff | 11-09-16 | 18:46

Mich2007 | 11-09-16 | 18:35
In ons land is ook elke hoog gebouw en elk viaduct en brug voorbereidt om met explosieven neer te halen. Bij een calamiteit is het beter dat zo een groot ding niet omlazert maar neer gaat. En dat is dan ook gebeurt in de VS, ligt nogal gevoelig om aan de grote klok te hangen maar het laat niet onverlet dat terroristen de aanslag hebben gedaan. De rest was crisis beheersing.
Niet iets voor laffe takken om zoiets te doen, dan moet je wel ballen hebben en USACE heeft die lui.
Duidelijk zo, dan kan het draadje dicht. Nitwits.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 18:45

Het internetbedrijf waar ik voor werkte was de week ervoor failliet gegaan en ik zat sipjes thuis voor de tv toen het gebeurde. Woonde toen in Amsterdam west met uitzicht op de bus en tramhalte. Een week later was er 1 minuut stilte en ik stond voor het raam stil te wezen terwijl de buschauffeur uitstapte tijdens die minuut om heel plechtig op de weg naast zijn bus te gaan staan. Hele tafereel werd verstoord door opgeschoren opgefokte mocro´s die hem toeterend en schreeuwend expres bijna aanreden met een scooter. Het is er niet veel beter op geworden helaas.

ukuppes | 11-09-16 | 18:39

Het is voor mij wel duidelijk het is een inside job !
En alle m.s.m. en politiek hoor je daar niet over, een gotspe !

Mo het varken | 11-09-16 | 18:36

Buitengewoon gecontroleerd instorten Twintowers mbv explosieven, een inside job..... ???
Artikel van de Daily Star hierover op facebook verdacht snel offline gehaald.
2600 architecten, bouwkundigen en andere wetenschappers hebben verklaard dat e.e.a. niet klopt.

Zal de waarheid ooit bekend worden?

Mich2007 | 11-09-16 | 18:35

Dandruff | 11-09-16 | 18:17
Dat staat allemaal in de wolken ;)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 18:35

@steekmug | 11-09-16 | 18:29
Een nieuw tijdperk begint pas echt met de komst van haar avatar.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 18:34

Zwizalletju | 11-09-16 | 18:02

En hier loopt ze gewoon weer weg.En dat moeten we geloven.Al die alum-hoedjes toch.
youtu.be/OfSTisuAV5w

gatito | 11-09-16 | 18:33

@tattooboer | 11-09-16 | 17:11

911 alarmnummer is opgericht in 1968
Blue monk's melting pot album is ook in '68 geschreven
Het nummer gaat over rassenintegratie
O zo treffend nu

youtu.be/BhAzslxnqOo

We zitten nu in het vissenperiode.
O zo treffend nu

www.tijdgeest.eu/artikelen/culturen5

steekmug | 11-09-16 | 18:29

@Zwizalletju | 11-09-16 | 16:57


We wisten het al sinds Algerije.

omanders | 11-09-16 | 18:28

@rmstock | 11-09-16 | 16:07
Dank voor de links!

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 18:23

@Dandruff | 11-09-16 | 18:04
Ik denk dat het idd. kan, omdat de vliegtuigen onder de radar, dus maar zo'n 400 meter boven de grond, vlogen, en dus niet ver van de communicatie torens, zaten.

La Bailaora | 11-09-16 | 18:21

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 18:08,

Welke nick gebruik ik dan nog meer?

Dandruff | 11-09-16 | 18:17

Dandruff | 11-09-16 | 18:04
Gebruik eens dezelfde nick, erg storend dit. En ook graag dezelfde persoon.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 18:08

@Piet Karbiet | 11-09-16 | 17:48 LUL

Zwizalletju | 11-09-16 | 18:07

-weggejorist-

actieveling137 | 11-09-16 | 18:06

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 17:58,

Waarom zou telefoneren vanuit een vliegtuig niet mogelijk zijn?
En belangrijker, stel dat dat inderdaad niet zou kunnen...

Waarom zouden alle wetenschappers maar ook alle politici en journalisten dan doen alsof het wèl kan, en keer op keer vertellen over die telefoongesprekken, en daar fragmenten uit laten horen?

Gewoon logisch denken.

Dandruff | 11-09-16 | 18:04

Het is fijn om een gezamenlijke vijand te hebben. En dat is na 11/9 perfect gelukt.

Actraiser | 11-09-16 | 18:02

#hillary heel erg onwel : zie video ze kan niet op haar benen staan en struikelt de auto in.
Helemaal niet erg warm in NY, en lage luchtvochtigheid. Lekker weer.

twitter.com/zgazda66/status/774993814...

Zwizalletju | 11-09-16 | 18:02

Wat is veranderd na 9/11 is dat de weg-met-ons-mentaliteit bij de linkse wegkijkelite enorm is gegroeid.

Uw Psychiater | 11-09-16 | 18:00

Lupuslupus | 11-09-16 | 17:51
Zullen we het maar bij een wetenschappelijke verklaring houden en daar psychologen niet bij betrekken, ik heb al genoeg gelezen over mensen die deze pseudowetenschap aanhangen.
Mafklappers zijn het.
Er valt genoeg af te dingen aan het 911 verhaal, telefoon gesprekken vanuit vliegtuigen en intacte paspoorten van de daders zijn ronduit verdachte anomalies.
Verdacht net als uw fop wetenschap.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 17:58

ben kokhals | 11-09-16 | 17:44,

Dan kun je wel lollen, terwijl je de feiten negeert.
Maar geef toe dat een "expert" die op basis van 0,5% informatie zo vlot dergelijke vergaande uitspraken doet, bepaald geen groot licht is.

Dandruff | 11-09-16 | 17:55

Er waren 4 vliegtuigen gekaapt. Twee in WTC , een in Pentagon, een op weg naar het Capitool maar mislukt door ingrijpen passagiers. Zo klaar als een klontje. Iedereen die wat anders denkt of zegt is compleet de weg kwijt.
Zwizalletju | 11-09-16 | 17:38
.
Tja uw laatste zin is voer voor psychologen. Ik denk maar zo dat velen de werkelijkheid niet aankunnen en er daardoor allerlei fratsen bijhalen. Noem het ontwijk-gedrag, kop in het zand of whatever. Iedereen heeft met eigen ogen kunnen zien hoe de vliegtuigen het WTC invlogen.
Van de passagiers in het vliegtuig welks neerstorten verhinderd is door de dappere passagiers zijn zelfs audio opnames (via hun telefoons) maar dat is natuurlijk ook allemaal 'fake'.
.
I rest my case.

Lupuslupus | 11-09-16 | 17:51

@Optelsommetje | 11-09-16 | 17:46
Ja ik denk dat die versie klopt, dat is ook wat ik zag. Daarom is het volgens mij toch geen 'controlled demolition' geweest, dan was namelijk eerst de onderkant ingezakt, niet het penthouse op de top.

La Bailaora | 11-09-16 | 17:50

martymcfly | 11-09-16 | 17:41,

Laat me raden...
En jouw collegae geloven ook gewoon in zwaartekracht?

Terwijl jij natuurlijk al lang weet dat een gebouw dat 7 uur in brand heeft gestaan nooit zomaar in kan storten?

Dandruff | 11-09-16 | 17:50

"America under Attack". CNN had de tekstbalk snel klaar. Afgrijselijke beelden en het besef dat zelfs een grootmacht als Amerika kwetsbaar is. Ik had wel meteen het gevoel dat de wereld zou veranderen, maar dat de gebeurtenissen elkaar nadien zo snel zouden opvolgen was toch een verrassing. Ik moet steeds vaker terugdenken aan een uitspraak van iemand in een kerk in Jeruzalem in 1990.
Deze geestelijke zei toen dat het grootste gevaar voor de mensheid niet de Intifada zou worden, maar dat "over hooguit 20 jaar" West-Europa en andere delen van de wereld overspoeld zou worden door moslims. Dat beeld is dus redelijk uitgekomen. Nu is lang niet elke moslim slecht, maar beangstigend is wel dat met name bij de jonge generatie het fanatisme en misschien wel extremisme toeneemt. Door de ontkerkelijking en individualisering is in Nederland geen sterk fundament meer om "onze" (christelijke) waarden en normen in stand te houden. De samenleving zal hoe dan ook veranderen. Wanneer 1 of 2 generaties later ook in Nederland 30% een islamitische achtergrond heeft, zal dit ten koste gaan van fundamentele vrijheden, bijvoorbeeld voor vrouwen. En ik ben er niet van overtuigd dat dat een zegen voor de mensheid is. Maar ik kijk natuurlijk wel vanuit een "Westers" perspectief en wie bepaald of dat het juiste is?

Mannes | 11-09-16 | 17:50

@tattooboer | 11-09-16 | 17:11
Inderdaad zijn ook wij het resultaat van een zich herhalend algoritme. Of reeks, als je dat zo ziet. Maar de truc is dat er een (al of niet pseudo-)toevalsgenerator meeloopt die kleine afwijkingen invoegt. Dat biedt kansen op een Darwin-achtige evolutie, en biedt tegelijk een mogelijkheid voor zelfmodificerende code in de vorm van de menselijke wil c.q. eigenwijsheid. Veel zal voorbestemd zijn, maar niet alles. Daar helpen geen voorspellingen tegen. Niburu al gezien? Nee hè? Die had er ondertussen al moeten zijn. Tenzij het onmogelijke toch mogelijk is, namelijk dat er met geen enkele voorspelling een uitkomstgarantie wordt meegeleverd.

Nivelleermarionet | 11-09-16 | 17:49

@Zwizalletju | 11-09-16 | 17:38
U zat in alle 4 die vliegtuigen?
Interessant.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 17:48

Op 11 september 2001 werd 7 WTC beschadigd door puin van het instorten van de Noordtoren van de World Trade Center. Het puin zorgde ook voor branden die door de middag bleven branden op de lagere verdiepingen. Het interne brandblussysteem had niet genoeg waterdruk om het vuur te bestrijden, en het gebouw stortte volledig in om 17:21:10, volgens FEMA,[6] terwijl een 2008 studie van NIST de uiteindelijke instortingstijd zet op 17:20:52.[7] De instorting begon toen een kritieke interne kolom het begaf, waardoor de interne structuur begon in te zakken, wat eerst te zien was aan de buitenkant toen een penthouse aan de top begon in te storten om 17:20:33.

Optelsommetje | 11-09-16 | 17:46

@Dandruff | 11-09-16 | 17:15 "En die "expert" is natuurlijk oerdom dat hij zo reageert op zo'n kort stukje film."
.
Lol :)

ben kokhals | 11-09-16 | 17:44

Het moment dat duidelijk werd dat niets is wat het lijkt. Wanneer je niet inziet dat dit een gepland verhaal is (met voorkennis van Elementen binnen USA/Mossad) dan kijk je niet goed genoeg. En nee ik heb niks met moslims oid - ik denk dat alle partijen die dominant acteren op het geopolitieke spelbord - door en door rot en smerig zijn.

Thereau87263396 | 11-09-16 | 17:43

De meeste mensen weten niet eens van WTC7 af. Laatst ook op kantoor, was een collega stomverbaasd toen ik zei dat een 3e toren instortte op die dag.

WTC7 blijft zeer merkwaardig... geen vliegtuig ingeramd, geen brokstukken van de WTC1 en 2 er op en toch instorten...

martymcfly | 11-09-16 | 17:41

@gatito | 11-09-16 | 15:40
Rot op met je stompzinnige complot theorietjes. Er waren 4 vliegtuigen gekaapt. Twee in WTC , een in Pentagon, een op weg naar het Capitool maar mislukt door ingrijpen passagiers. Zo klaar als een klontje. Iedereen die wat anders denkt of zegt is compleet de weg kwijt.

Zwizalletju | 11-09-16 | 17:38

Wat ik me het allerbeste kan herinneren, is dat de islam de godsdienst van vrede is. En iedereen die iets anders beweert is islamofoob.

FCDenBosch | 11-09-16 | 17:38

@JoopRe | 11-09-16 | 17:32
Sorry als je dat zo ondervind. Respect is een loze reactie. respect bestaat niet. Aanzien wel en iemand binnen laten in jou gevoelswereld ook. De slachtoffers waren jammer genoeg nooit bezig hun aankomend gevaar zodanig te bestrijden dat ze daardoor gered zouden worden. dat is precies waarom de muslims de geldmakers aanvielen in worldTRADEcentra. Om aan te tonen hoe fout die mensen het hadden met hun kapitalisme. Muslims willen zichzelf juist aan ons meten. Begrijp je dat of gaat dit er niet in?

tattooboer | 11-09-16 | 17:36

@Ofzo2 | 11-09-16 | 17:29
Met Rusland heeft het westen twee grote fouten gemaakt:
1. Denken dat Rusland een normaal Europees land is dat je als een gelijke (als vriend) in de hoek kunt zetten en mee kunt schertsen.
2. Denken dat een veilig (stabiel) Europa mogelijk is zonder Rusland.

Wat Chinezen willen weten volgens mij alleen de Chinezen zelf. Ik verwacht weinig compassie uit die hoek.

atheïstisch stemvee | 11-09-16 | 17:35

Ik werkte als technicus in het ziekenhuis, vliegtuig 1 had zich net in de toren geboord toen iedereen in de kantine stilviel.

Vliegtuig nummer 2 kwam erachter aan. Man en vrouw, gejankt hebben we. Je doet zoiets niet. Niet aan deze kant van het hek, en niet aan de andere kant van het hek.

Snoeshaantje | 11-09-16 | 17:32

@Tattooboer: Het was niet zozeer de elite, maar allerlei links tuig dat jarenlang bleef zeiken over hoe allerlei anderen 9/11 hadden veroorzaakt: Bush, de CIA, Joden, het kapitalisme, etc.
Nog niet zo lang geleden zag ik van die linksen actievoerders pamfletten uitdelen in een winkelstraat waarin hun haat jegens het Westen, het kapitalisme, de VS en Israël werd geëtaleerd.
Daar mag je van mij best allemaal kritiek op hebben, maar hang dat niet op aan een gebrek aan respect voor de slachtoffers van Moslimterreur.

JoopRe | 11-09-16 | 17:32

Ofzo2 | 11-09-16 | 17:29
Wat ze er niet van zal weerhouden deze makkelijk te activeren groep voor hun doeleinden in te zetten...

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 17:31

Admiraal Balthasar | 11-09-16 | 17:24
De Russen hebben niet zo veel op met de Islam hoor en de Chinezen al helemaal niet.

Ofzo2 | 11-09-16 | 17:29

@oldman654 | 11-09-16 | 17:16
Ja, terwijl ze maar 1x het volgende filmpje met een echte held zouden moeten uitzenden (Trey Gowdy) en dan is ze toast:

www.youtube.com/watch?v=WLtxm3v6KwY

La Bailaora | 11-09-16 | 17:29

Het veranderde voor mij niet. Islam was onverdraagzaamheid/terrorisme/geweld en na 11-9 was net nog steeds onverdraagzaamheid/terrorisme/geweld. De meerderheid houdt dit in stand dus dan maar zo. Je zult het je kinderen (die ik gelukkig niet heb) maar willens en wetens aan blijven doen. Het mag.

Rest In Privacy | 11-09-16 | 17:28

Wat mij het meest bijgebleven is: de straatfestjes erna in onze kansenwijken ;(

Vesta | 11-09-16 | 17:24

Ik zat in de 2e klas volgensmij toen dit gebeurde. Belde een klasgenoot op met de boodschap dat WOIII was begonnen. Ok, dat was wat extreem achteraf gezien, maar als men over een paar honderd jaar terugkijkt op de 21e eeuw dan zal men inderdaad zeggen: "die dag was het begin voor het einde van de westerse hegemonie." We hebben alleen nog maar terrorisme en conflicten gezien de laatste 14 jaar. Rusland en China sluiten een pact, de hele islamitische wereld (vijand van mijn vijand is mijn vriend) komt er ook nog bij. Dus maak je borst maar nat.

Admiraal Balthasar | 11-09-16 | 17:24

Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
We waren mogelijk gelijktijdig het eigen betoog aan het typen.
Jij hebt het persoonlijke tot de grotere schaal neergezet, waarvoor hulde.
Zeer helder verwoord.

Ik deel je emotie, en relevanter nog: sterke zienswijze.
Ben intussen echter wat minder van alleen woorden.
Fysiek tonen dat je de kracht hebt mócht het echt nodig zijn.
Niet op voorhand, wel bereid en direct actief daartoe.

Dat is de enige taal die types uit Moslimanië verstaan.

Kudtkip | 11-09-16 | 17:24

Over 100 jaar zullen ze zeggen dat het postmoderne tijdperk eindige op 9/11.

postmodernismisdead | 11-09-16 | 17:20

@La Bailaora :Gelijk heb je;Of je nou naar CNN kijkt of naar de MSM hier maakt geen moer uit.Vreselijk die Hillary promotie de hele dag.Net als hier de Rutte reclame-uitzendingen van de NPO.

oldman654 | 11-09-16 | 17:16

ben kokhals | 11-09-16 | 17:08,

Klopt, die "expert" reageerde op een filmpje, maar was niet geïnformeerd over het werkelijke verhaal;
- een kant van WTC7 leek inderdaad slechts licht beschadigd;
- maar de andere kant stond al enige tijd op instorten;
- het gebouw had dan ook al ruim 7 uur in brand gestaan.

Zoals gezegd, slechts 2% van de aluhoedjes-onzin is gebaseerd op extreme onwetendheid. De overige 98% is gebaseerd op glashard liegen, en het weglaten van 90% van de beschikbare informatie is in mijn ogen ook een soort liegen. En die "expert" is natuurlijk oerdom dat hij zo reageert op zo'n kort stukje film.

Dandruff | 11-09-16 | 17:15

Kort na 9/11 was er een tv interview met Bin Laden. Daarin zei hij letterlijk dat hij grote waardering had voor deze aanval, maar er helaas niets mee te maken had. Hij was wel erg jaloers en vond het jammer dat hij dat niet had bedacht.
Ik zie geen enkele reden waarom hij niet de waarheid zou hebben gesproken.
Dit interview is echter nergens meer terug te vinden.

annevance | 11-09-16 | 17:14

@Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 17:10
Ja want dat is mijn enumeratie! Begrijp dat nou eens. Ieder mens heeft zijn overlappende ontmoetingen en die hoeven niet allemaal positief te zijn. De uwe is waarschijnlijk altijd een voorstander van positivisme te zijn, tegen elke prijs. Ik ben dat niet.

tattooboer | 11-09-16 | 17:14

@Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Wat een tegel, en wat een waarheid. In Frankrijk worden dagelijks aanslagen verijdeld, en nog steeds wordt Europa steeds verder geïslamiseerd, door een beleid van wegkijken en vergoelijken van deze vijandige doctrine. Zolang het deugvolk maar een bevestiging krijgt van hun morele perfectie.
Het is om moedeloos van te worden.

Batavi Magistralis | 11-09-16 | 17:13

@eerstneukendanpraten | 11-09-16 | 16:52

Om goed door één deur te kunnen met een homo hoef je écht geen homo te zijn! :)

Peter Emile | 11-09-16 | 17:12

@steekmug | 11-09-16 | 16:46
Welkom vriend, durf berekend te zijn. Een broccoli is beter in berekend zijn dan wij! Zelfs de blinden gaan zien als ze nummers begrijpen. En hoed dom ben je als je denkt dat de mens buiten deze reeksen valt en onberekenbaar is? Heel dom! www.google.nl/search?q=~fibonacci+bro...

tattooboer | 11-09-16 | 17:11

9/11 is voor mij een kantelmoment geweest. Islam (en alles wat allochtoon was) mocht je voordien niet openlijk kritische vragen over stellen. Dan was je een racist of nazi. Zo duidelijk als met 9/11 was de boodschap echter niet eerder gebracht: islam haat ons en alles waar wij voor staan. Ze gaan de oorlog en de haat naar ons toe brengen.

Het is ook het moment geweest waarop de langzame neergang van het Westen is ingezet. Op eigenlijk alle terreinen is het er niet beter op geworden, de zorgeloosheid en onschuld van de vorige decennia vermoord. En het is nog best snel gegaan, achteraf bezien. Voor een aantal West-Europese landen zie ik het niet meer goed komen. Daar hoort Nederland ook bij. De wereld is veranderd sindsdien en (voor ons) niet ten goede.

atheïstisch stemvee | 11-09-16 | 17:11

tattooboer | 11-09-16 | 17:06
"Zeker wel, maar mensen hebben het nodig hun eigen conclusies te kunnen trekken.,"

en als mensen als Lupus dat doen vindt u daarin aanleiding om ze totaal af te zeiken?

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 17:10

@Dandruff | 11-09-16 | 16:50 "Soms moet je de realiteit gewoon accepteren zoals die is..."
.
Inderdaad hier een "demolition" expert die dat heel vlot weet te doen: "Dan hebben ze hard gewerkt..." youtu.be/6d12PwgMskI?t=6m33s

ben kokhals | 11-09-16 | 17:08

@Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:59
Piet is dichterbij de kern geweest van gefundeerde ironie.

tattooboer | 11-09-16 | 17:07

Ze komen echt weer uit alle hoeken en gaten gekropen, die zogezegd zelfverklaard 'weldenkende' aluhoedjes.

Cuban8 | 11-09-16 | 17:06

rode peper | 11-09-16 | 16:54

Clinton heeft waarschijnlijk Parkinson, en zit in een aftakel proces. Tijdens vele speeches heeft ze medische ondersteuning moeten krijgen, levensgevaarlijk als deze dame president gaat worden. Haar potje augurken gaan niet meer helpen...

Sweetlakecity | 11-09-16 | 17:06

Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:50
Wat mij het meest tegen de borst stuit is de uitleg dat de beveiligingscamera om de paar seconden maar een opname maakt. WTF: het Pentagon en misplaatste zuinigheid op beveiligings gebied? Ik ga er gewoon vanuit dat elke camera daar buiten live beelden opneemt en dat ons kleine fragmentjes worden gepresenteerd.

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 17:06

@Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 16:59
Zeker wel, maar mensen hebben het nodig hun eigen conclusies te kunnen trekken., Mijn enumeratie is niet de uwe.

tattooboer | 11-09-16 | 17:06

Ze blijven geloven in een "gematigde islam".
@oldman654 | 11-09-16 | 17:03
Dat doen we hier ook.

La Bailaora | 11-09-16 | 17:06

Iedereen op een verantwoordelijkr positie verplicht de mantouxtest op syfilis ....

Zo hebben de gebeurtenissen mijn kijk op deze samenleving veranderd.
Jaja ... alleen jonge lijken vertellen meer

Centauri3 | 11-09-16 | 17:05

Ik las laatst dat één of andere mossel liep te verklaren dat de Kabaa (of hoe die tent in Mekka ook heet) werd beschermt door engelen... Misschien, nu de hadj begonnen is, dit eens testen?
Daar kunnen ze, met hun grenzeloos vertrouwen in Alli, toch geen bezwaar tegen hebben?

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 17:04

Hoezo iets veranderd? Voor 9/11 vond ik de islam ook al een verderfelijke ideologie, daarna ook. Die politiek-correcte kuttekoppen van Amerikanen , die
zijn ook niks veranderd,ze leren het nooit. Ze blijven geloven in een "gematigde islam". Veel succes daarmee!

oldman654 | 11-09-16 | 17:03

Piet Karbiet 16:46
Echt zeker weten waar het fapsel uit de spuit vandaan kwam weet je niet, hahaha
Zien ze er westers uit? ;)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 17:03

@rode peper | 11-09-16 | 16:54
Ik denk dat zei vergiftigd word met polonium of iets dergelijks, misschien hebben goldman sachs haar scopolamine gegeven of iets, het hele clinton ding klopt niet en is berekend.

tattooboer | 11-09-16 | 17:03

ben kokhals | 11-09-16 | 16:23

Ik begrijp dat je je aangesproken voelt. Bedankt voor het bevestigen van mijn mening.

Cuban8 | 11-09-16 | 17:01

Vandaag is voor moslims offerfeest, veel bloed en gekrijs van dieren, daar worden ze hitsig en hongerig van, bloed.

tattooboer | 11-09-16 | 17:01

Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:50
U zult zelf toch wel kunnen googlen?

Optelsommetje | 11-09-16 | 17:00

Miko 16:44
Gaat ie lekker frusti?

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 17:00

nonloso | 11-09-16 | 16:55

Algemene aanduiding voor deze dag met aanlslagen is nu eenmaal 9/11, dus is het 9/11. WW2 is de tweede wereld oorlog enz.

Edgecrusher | 11-09-16 | 17:00

Eigenlijk gewoon jammer dat moslims zich als moslims gedragen.
En dat er geen spuitbussen tegen bestaan.

pennestront | 11-09-16 | 17:00

Geen idee waar ik was.
Er worden dagelijks duizenden onschuldige mensen afgeslacht, als ik moet gaan onthouden waar ik op elk moment van elke dag was kan ik wel een secretaresse in dienst gaan nemen.

PrachtigeHorizon | 11-09-16 | 16:59

tattooboer | 11-09-16 | 16:55
"Heeft u geen internet??"

Zeker wel (Duh) Maar u geen antwoorden.

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 16:59

@JoopRe | 11-09-16 | 16:31
Door "onszelf" de schuld te geven, dacht de elite de wind uit de zeilen van de muslims te nemen. Daarom moet je nu steeds weer bukken.

tattooboer | 11-09-16 | 16:59

@Graaf van Egmont | 11-09-16 | 16:16
Mohammed Attack.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:59

maar vooral ook tegen de blinde, naïeve mutsen waaraan dit land - en heel West-Europa trouwens - zo rijk is, en die niet ophouden de islam in bescherming te nemen en zelfs te faciliteren.
@Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Moet je niet veel bozer zijn op de overheden, die doorgaan met het binnenhalen van miljoenen moslims? En niet alleen na 2001, maar na de zoveelste aanslag die na 2001 heeft plaatsgevonden?

En wordt het niet eens tijd na te denken of dat komt door naiviteit van diezelfde overheden, of, het enige alternatief, ze het express doen?

La Bailaora | 11-09-16 | 16:58

Ik twijfel. Ik ben er niet 100% van overtuigd dat 9/11 géén vooropgezet plan was waar ook niet-islamieten bij betrokken waren. Er zijn net even teveel toevalligheden en details die niet rijmen.

Maar dat maakt islam niet minder een kudt-ideologie die ten koste van alles uit onze samenleving verwijderd moet worden.

marcoplarco | 11-09-16 | 16:58

We "Redden"dagelijks honderden Mohammed Atta's voor de kust van Libië... Enkel om het grootkapitaal te plezieren dat bakken geld verdiend aan deze ellende en u keihard in uw smoel uitlacht vanaf hun 100000000 Euro bootjes in de havens van St Tropez,Antibes,Cannes ,Monaco en verder...

Loebas | 11-09-16 | 16:58

rode peper | 11-09-16 | 16:54
Ik las het ook net. Ik denk dat ze zo ziek is dat ze het niet eens red naar de verkiezingen. Je loopt echt niet zomaar even weg bij zo'n officiele herdenking. Trump for the win, hihi.

Ofzo2 | 11-09-16 | 16:58

Heeft mijn wereldbeeld niet veranderd. Ik wist al dat de Radicale Islam het probleem was en dat ze in oorlog met ons zijn en met hun gematigede broeders. Ik was al boven de 50 en zat al aan mijn pensioen te denken en zat niet in groep 8 o.i.d.
Vwb de zielige complotfiguurtjes die het hier nog steeds nodig vinden om dit als een Inside Job te moeten bestempelen: Go Fuck Yourselves.

Zwizalletju | 11-09-16 | 16:57

Peter Emile | 11-09-16 | 16:45
Prachtig verwoord. Diepe buiging!!

Von Mutzenbacher | 11-09-16 | 16:57
-weggejorist-
berend-botje | 11-09-16 | 16:57

@jezusisonzin | 11-09-16 | 16:52
Ik gok dat 66,6% van alle terroristen Mo(hammed) heten. De achternaam is bij "hun" te verwaarlozen.

tattooboer | 11-09-16 | 16:57

Bvdb | 11-09-16 | 16:40

Leesvoer: physics911.net

BokoHalal | 11-09-16 | 16:55

Het is geen 9/11, het is 11/9.
Pleur op met deze formulering!

nonloso | 11-09-16 | 16:55

@Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 16:47
Heeft u geen internet??

tattooboer | 11-09-16 | 16:55

De heks is trouwens net in NY onwel geworden tijdens de 9/11 herdenking

rode peper | 11-09-16 | 16:54

Mijn leven is toen niet veranderd maar de wereld wel.
Maar die verandert constant.
Hoe afschuwelijk dan ook, 9/11 is niets anders dan het zoveelste staaltje van onbeschrijflijke wreedheid die wij mensen nu eenmaal in ons hebben.

bakoenin | 11-09-16 | 16:54

9/11 is het voorbeeld dat we geleefd worden door mentale drijveren. Wat we denken te begrijpen.En hoe je mensen daardoor ellende door kunt laten veroorzaken. Daarom is verlichtingsdenken, elk mens een spiegel voorhouden en analyseren belangrijk. Dat we blijven opletten wat ons wordt wijsgemaakt. Dat twijfel iets goeds is. Dat je de waarheid niet kunt claimen. Dat er vrijheid van meningsuiting moet zijn omdat dat vrijheid van denken geeft. Dat je niet achter een vlag of leider of groep moet aanlopen en dat het je vrij staat dat niet te hoeven doen zonder gevolgen. Dat je kritiek op een leider of geloof mag hebben. Dat we moeten blijven leren omdat we de conclusie trekken dat we er nog lang niet zijn. En dat je niet iets moet doen ten koste van iemand anders.

kloopindeslootjijook | 11-09-16 | 16:53

Letterlijk.
Peter Emile | 11-09-16 | 16:45

Chapeaux!

Centauri3 | 11-09-16 | 16:53

@DearMud | 11-09-16 | 16:34
Ik vond anders toch wel mooi dat Moore liet zien dat de werkelijke vijand het koningshuis Saud is, nog steeds.

miko | 11-09-16 | 16:53

@Lupuslupus | 11-09-16 | 16:43
Vluchtgedrag pur sang. Als u echt een feit in handen had had u die als een jezus verdedigt nu. Jezus was niet bang voor een stokslag, een dorenkroon of een zweep. waarom bent u dat wel? u bent toch zo trots op dat kruis ( met hoofdletter) af aan het lopen?

tattooboer | 11-09-16 | 16:53

@tattooboer,

Verklaart u nader?

jezusisonzin | 11-09-16 | 16:52

Peter Emile | 11-09-16 | 16:45

Prachtig geschreven! Vind het heel soms jammer dat ik geen homo ben want ik denk dat wij samen heel goed door één deur zouden kunnen.

eerstneukendanpraten | 11-09-16 | 16:52

@Dr. Frambozenjam | 11-09-16 | 16:41
Zeker wel. Maar niet de specifieke krachten. wel de connecties tussen deze krachten.

tattooboer | 11-09-16 | 16:51

@Optelsommetje | 11-09-16 | 15:44
Pictures or it didn't happen.
Lijkt me dat er genoeg camera's rond het Pentagon hangen. Toch?

Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:50

Op islamitische en (nationaal-) socialistische sites is het vrij logisch dat mensen een IQ van onder de 22 hebben, en dus met de gekste complottheorieën komen.
Op GeenStijl verwacht ik echter beter.

Kijk, tussen 2001 en 2002 konden plotties doen alsof slechts 98% van die aluhoed-onzin glashard gelogen was; en dat de overige 2% van die complotverhaaltjes was gebaseerd op een extreem gebrek aan basale kennis. Maar na 2002 is het moeilijk volhouden dat je niet in de zwaartekracht of het bestaan van vliegtuigen en brand gelooft; al die materie is sindsdien namelijk al tienduizenden keren uitgelegd.

Ook het veelgehoorde argument van complotdenkers dat het direct verliezen van 40 miljard dollar (indirect bijna 2 biljoen dollar) goed is voor een economie, en de perfecte reden om een nòg duurdere oorlog te beginnen is al vaak zat weerlegd. Net als het veelgehoorde argument dat Bush deze aanslag nodig had om nooit meer herkozen te worden, en om te worden aangeklaagd wegens massamoord. Alsof politici er naar streven verkiezingen te verliezen, en te worden aangeklaagd?

Wakker worden, lieve mensen.
Er zijn duizenden foto's en filmpjes van die aanslagen gemaakt, en tienduizenden mensen zagen het van dichtbij gebeuren. En de zwaartekracht bestond al heel lang vóór deze aanslag, net als het verschijnsel brand. Het veelgehoorde argument dat de joden de zwaartekracht pas in 2001 bedacht zouden hebben om de islam een slechte naam te bezorgen is dus onzin. Bovendien was het helemaal niet nodig om de islam een slechtere naam te geven;
- in de decennia vóór 2001 waren er al vele tientallen vliegtuigen gekaapt;
- daarnaast waren er al vele vliegtuigen opgeblazen;
- ook het verschijnsel "zelfmoordterrorist" was niet echt nieuw;
- islamitische landen kampten er rond 2001 al decennialang mee.

Soms moet je de realiteit gewoon accepteren zoals die is; zonder extreem domme sprookjes te bedenken die schuld van 1400 jaar islamitisch geweld weer bij onszelf (of de VS) leggen.
Sprookjes zijn leuk, maar het zijn slechts sprookjes..

Dandruff | 11-09-16 | 16:50

Op 11 september 2001 vernam ik via de ochtendkrant dat mijn schoolvriendin van de lagere school was overleden.

Die middag sloeg de wereldellende toe in NY.
Een gitzwarte dag.

Mijn vriendinnetje heette Gitta.
Ze bleek vermoord te zijn.
Haar man van Turkse afkomst (illegaal in NL, getrouwd, toen dus meteen Nl's paspoort) werd aanvankelijk veroordeeld tot 14 jaar cel, maar in hoger beroep vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs.

Diens maîtresse en een handlanger werden wel ieder veroordeeld tot 14 jaar cel.
Het is nog een zaak bij P. de Vries geweest.
En nog een flinke nasleep bij de kinderbescherming over hun zoontje, dat nog maar 11 maanden was, en getuige van de moord.
www.google.nl/?gfe_rd=cr&ei=AmzVV...

Hoe is mijn wereldbeeld veranderd sindsdien?
Lieden die van Nederland iets willen, moet je eerst een goeie klap op de kop kletsen. De wang bij voorkeur.
Kijken wat de reactie is.

Meteen wakker? Duidelijk dat je ook wat moet brengen, in positieve zin?
Dan krijg je een handshake.
En pas dan praten we verder.

Kudtkip | 11-09-16 | 16:49

Sinds ik na de val van de muur en het daarna oplossen van de USSR als vaste vijand wist dat men in inlichtingenland al ras het woord "islam" had laten vallen als nieuwe vijand, dacht ik op 9/11: So that's why.
Er was hier ooit iemand die twijfelde aan dit beeld, maar ik kan zeggen dat het waar is.

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 16:48

Ik ben bang dat er nog een veel grotere aanslag op de agenda staat bij onze religieuze vrienden..

leb3609 | 11-09-16 | 16:48

Mijn wereldbeeld is er niet door verandert, voor 9/11 waren er ook al vele aanslagen en ook op het WTC. Echter is het voor mij wel de start van een nieuwe oorlog, noem het de derde wereld oorlog, die openlijk tegen het M.O. en de moslim wereld gericht is.
De Serven maakten de moslims af in Joegoslavie in de jaren 90 en dat vonden we toen met zijn allen heel erg.

Edgecrusher | 11-09-16 | 16:48

tattooboer | 11-09-16 | 16:44
als je 'weet dat je je er niet vrij van kan vechten' wat is dan uw suggestie?
En dan uw rekenreeksen... Wanneer kunnen wij gericht terugslaan of weer een aanslag verwachten? Datum en tijd svp!

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 16:47

Ik dacht dat het een film was waar mijn dochter naar keek toe ik thuis kwam. Ik vergeet nooit meer het ongeloof, de afschuw, het misselijk worden toen ik besefte dat dit geen film was maar werkelijkheid.
Ik kon niet bevatten dat het echt was. Mijn beeld is veranderd ten opzichte van de wereld. Het laatste stukje onschuld, geloof in menselijkheid is er niet meer. Dat komt er ook niet meer, nu ik de invasie zie van vluchtelingen ( Calais) en de houding van "mede-Nederlanders " in ons land.
Ik ben zo klaar met de islam(isering)

MoonBeebe | 11-09-16 | 16:46

Hallo, en eindelijk wordt iemand wakker,daarom dat al die 7's en sommen daarvan is het nieuws wat ik steeds verkondig in mijn comments maar mensen letten niet op getallen alleen op gebeurtenissen.
Er spelen hogere machten met ons in verschillende dimensies.

steekmug | 11-09-16 | 16:46

@Pieter V | 11-09-16 | 15:48
LOl. Wel daarna bewust twee Pietjes op de wereld gezet toen in 020 Mo de populairste naam bleek. Beetje tegengas.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 16:46

-weggejorist-

miko | 11-09-16 | 16:45

Sinds 9/11 - het Pearl Harbor van de 21ste eeuw - is mijn visie op de wereld, en vooral die op de islam, compleet omgeslagen.

9/11 was een oorlogsverklaring van de islam aan Amerika, aan het westen, u, aan mij - aan alles waar wij voor staan en aan onze levenswijze.

Sinds die oorlogsverklaring, in de afgelopen 15 jaar dus, zijn er in dit land talloze nieuwe moskeeën gebouwd, talloze nieuwe islamitische scholen en onderwijsinstituten opgericht, en is het aantal islamieten dat hier (veelal op grond van leugens en zielige praatjes) een verblijfsvergunning heeft gekregen, geëxplodeerd.

Sinds de oorlogsverklaring van de islam aan het westen - ons dus - zijn er door Nederlandse huisvrouwen "welkom in mijn land"-liedjes op internet verspreid, hebben talloze Nederlandse burgers, columnisten, politici, opiniemakers en journalisten het direct of indirect voor deze verschrikkelijke ideologie opgenomen, hebben universiteiten en hogescholen overal in Nederland een islamitische gebedsruimte gekregen, en hebben we tegelijkertijd miljoenen moeten uitgeven aan beveiliging van openbare gebouwen, synagoges, joodse scholen, luchthavens, grote evenementen, vliegtuigen, treinen, metro- en treinstations, politici en opiniemakers. Beveiliging tegen de aanhang van de islam. De ideologie die in dit land zo bereidwillig en grootschalig wordt gefaciliteerd. Want stel je voor dat ze eens boos worden, die islamieten.

Sinds 9/11 ben ik boos. Nee, woedend. Niet alleen tegen die subversieve, barbaarse woestijn-ideologie uit de voor-middeleeuwen, maar vooral ook tegen de blinde, naïeve mutsen waaraan dit land - en heel West-Europa trouwens - zo rijk is, en die niet ophouden de islam in bescherming te nemen en zelfs te faciliteren.

Als homo voel ik me permanent en in toenemende bedreigd door een alsmaar groeiende aanhang van de islam in Europa, in Nederland, in mijn stad, mijn wijk, mijn straat. En het gevolg van die dreiging is niet zozeer angst, maar vooral woede. Woede over de aanmatiging van een religie die geen religie is maar een totalitair project, woede over de domheid, de achterlijkheid, het stompzinnige machismo, de op niets gebaseerde arrogantie en de schaamteloze discriminatie en onderdrukking van deze ideologie.

De islam heeft op 9/11 de oorlog verklaard aan ons. Aan u. Aan mij. Een oorlog trouwens, die al veel langer als een soort ondergrondse veenbrand onder onze voeten woekerde, en die zich manifesteerde als een kralenketting van sociale en culturele conflicten, botsingen en irritaties.

Sinds 9/11 zijn die conflicten geëscaleerd tot een reeks van elkaar opvolgende aanslagen, even barbaars als lafhartig, en verspreid over heel West-Europa: Parijs, Brussel, Londen, Madrid, Toulouse, Amsterdam, Nice. En dan heb ik het nog nog niet eens over de aanslagen die werden voorkomen.

En nog.
En nog is het voor talloze mensen niet duidelijk.
Nog zijn er tallozen die het blijven opnemen voor die 'arme' moslims, de 'nieuwe joden'; altijd het slachtoffer van onze onderdrukking, onze discriminatie. Terwijl ze verdomme al decennia lang álle mogelijkheden aangereikt krijgen om hier in het westen iets van hun leven te maken. Alles krijgen ze aangeboden: asiel, een leven in vrede, een stabiele omgeving, gratis geld, uitkeringen, toeslagen en subsidies, moskeeën, gebedsruimtes, water & voedsel in overvloed, eerste klas gezondheidszorg, woningen, onderwijs. En het enige dat ze daar tegenover stellen is vijandigheid, wantrouwen, minachting, veroordeling, afkeer en het verspreiden van achterlijkheid en morele rotting.

Ik heb het al heel lang helemaal gehad met de islam.
En ik zal die verderfelijke ideologie tot mijn laatste snik bestrijden. Met het enige wapen waarover ik vooralsnog beschik: woorden. Veel woorden.

Al heb ik niet de illusie dat het veel uitmaakt; de politieke correctheid om ons heen is verstikkend. En dodelijk. Letterlijk.

Peter Emile | 11-09-16 | 16:45

@Ongeblustekalk | 11-09-16 | 16:07
Inrichting in jouw geval zul je bedoelen. schrijf eens iets duidelijk sneuneus.

miko | 11-09-16 | 16:44

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:38
Jup. mensen, je word voorgelogen dat je vrij bent en denkt maar je bent berekenbaar door onder anderen "de rekenkamer" en je weet dat je je er niet vrij van kan vechten. daarom drugs alcohol en criminaliteit. Je leeft niet, je surft op bekende mogelijkheden. leer dit! word nou eens wakker.

tattooboer | 11-09-16 | 16:44

BMCJG | 11-09-16 | 16:32

Ja natuurlijk jongen en de moord op Pim Fortuyn is gepleegd in opdracht van Beatrix alleen is dat laatste waarschijnlijk wel weer waar...

eerstneukendanpraten | 11-09-16 | 16:44

@Lupuslupus | 11-09-16 | 16:30
Volgens mij zijn jullie beiden christenen, klopt dat? Maar wat bedoel je met 'voor mij het kruis' loop je daar op af? Word je zelf gekruisigd? Loop je naar jezus ofzo?
tattooboer | 11-09-16 | 16:32
.
Natuurlijk zou ik antwoord op uw vraag kunnen geven. Maar gezien al uw commentaren waar de haat tegen religie maar speciaal tegen het Christendom vanaf druipt, ben ik van mening dat uw vragen geen enkel ander doel hebben dan een stok om nogmaals te slaan. Daarom kunt u van mij geen inhoudelijk antwoord verwachten. Nu niet en nooit.

Lupuslupus | 11-09-16 | 16:43

@tattooboer | 11-09-16 | 16:38
Ja, dat zou allemaal kunnen. Ik zeg alleen dat ik denk dat die datums geen toeval waren.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:43

@steekmug | 11-09-16 | 16:35
Lees eerst de rest van het draadje, je reactie is wat laat.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:43

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:32
Pim was wie hij was ook wel zonder de plastische realiteit van zijn "hoge" opleiding. Charisma en berekendheid kan je niet leren.

tattooboer | 11-09-16 | 16:41

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:32
Ik denk dat je meer kans maakt de loterij te winnen. Maar ook dat kan puur toeval zijn.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:41

tattooboer | 11-09-16 | 16:32
De mystiek van Kar bal la doet u geen helder licht geven?

Dr. Frambozenjam | 11-09-16 | 16:41

Tot vandaag had ik ook een hekel aan alu-hoedjes en de sfeer rondom alu-hoedjes is altijd een beetje apart. Maar vandaag heb ik me voor het eerst kort verdiept in het instorten van building 7 en dat is gewoon ronduit vreemd. Het valt perfect in omstandigheden die een niet perfecte instorting niet eens realistisch maken.

Mensen die alu-hoedjes veroordelen rondom 9/11 moeten vind ik eerst een goed en redelijk antwoord vinden op een aantal redelijke vragen, bijvoorbeeld:

Hoe kon Building 7 zo vallen?
Waarom vielen Buidling 1 en 2 zoals ze vielen.
Wat is er gebeurd met het vliegtuig bij het Pentagon?
Wie hebben er veel geld verdiend met de aanslagen van 9/11?
Welke organisaties zaten er in Building 7 en welke belangen hadden zij bij het instorten van hun gebouw (en dus vernietigen van heel veel data)?

Bvdb | 11-09-16 | 16:40

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:32
Er is niet over nagedacht er is berekend! Men weet allang op welke datums logaritmische logica toepasselijk is. het word tijd dat wij als collectief wat beter daar op gaan letten. het hele universum is berekenbaar en daarom hebben religies zoveel macht. De islam zoekt de logaritmes op voor destructie van anderen en christendom em jodendom zoeken de logaritmes voor goeddoen. raar heh, welkom in de hogere plateaus van denken. Jaja, nu ben ik opeens een aluhoedje maar over 200 jaar niet meer want dan is dat gedeelde kennis.

tattooboer | 11-09-16 | 16:38

@tattooboer | 11-09-16 | 16:30
Ik zie niet echt de link met Febonaci. Ik weet dat ie getallen-reeksen bedacht, of is 911 een Febonaci nummer?

La Bailaora | 11-09-16 | 16:38

De dag die bij mij de deur openzette voor het definitief afsluiten van mijn linkse-hippie periode. In de jaren na 9-11 genoeg voorbeelden gezien over islamitische agressie en het falen van de politiek, alsmede het gedogen en stimuleren door de linkse kerk van dit afvallige en ontrouwe segment van de samenleving. Uitzonderingen bevestigen de regel, maar 15 jaar later bewijzen Erdogan-infiltranten in dit land al datgene waar jaren geleden voor is gewaarschuwd.
Michael Moore maakte een mooie film om de aandacht af te leiden van de werkelijke daders, maar dat deed niets af van het feit dat het de alluha-akbar roepers waren die deze laffe daad uitvoerden. Het is volstrekt krom en onnozel om te doen of dit kwam door de Irakoorlog, die kwam hierna. Vergeet niet dat jihadterreur al sinds de jaren '80 werd uitgevoerd, men is de ontvoeringen van journalisten e.d. vergeten, alsmede Terry Waite, die maandenlang door dat tuig is vastgehouden in Libanon. Denken de apologeten nu werkelijk dat als we maar met bloemen zwaaien het allemaal goed gaat komen? Er is altijd een excuus om oorlog te verklaren aan het Westen. De grootste huichelaar van de Westerse wereld, Obama, haalt zelf de kruistochten aan om te voorkomen dat we ons gaan verdedigen tegen deze meedogenloze vijand.
En dus hebben we na 15 jaar niets bijgeleerd, en hebben we onze grenzen opengezet, om deemoedig onszelf af te laten slachten teneinde voor een betere wereld te zorgen.
Bedankt, Merkel.

Rest In Privacy | 11-09-16 | 16:34

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:32
Dit dus. Mensen zijn onderhevig aan mathematische logaritmes. Niemand is vrij, geloof me!

tattooboer | 11-09-16 | 16:34

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:25
Ja dat is zo, maar daar is een verklaring voor, vooral de keuze van 11M.

Het kán geen toeval zijn, deze datums.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:34

@tattooboer | 11-09-16 | 16:22
Ik weet het ook niet, ik weet wel dat die datums geen toeval waren, er is over nagedacht. Dat is alles, ik weet niet wie dat verzonnen heeft. Wat het wel betekent is dat Mohammed B. dus niet alleen handelde, want het lijkt mij onmogelijk dat hij dat onafhankelijk van Madrid verzonnen heeft.

En ja, de grote meerderheid van de hoogopgeleiden zijn doetjes. Niet iedereen overigens. Pim Fortuyn was ook 'hoogopgeleid'. Professor Pim.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:32

Was op school in Zwolle. De leraren stonden allemaal voor de televisie in de docentenkamer. We dachten al waar blijven de docenten nu. School werd gesloten. Op het station van de NS was iedereen stiller dan voorheen. Iedereen vertelde elkaar vanaf nu gaat het veranderen. WWIII in wording. Ik ben dat jaar gestopt met school en heb me vrijwillig aangemeld bij het Korps Mariniers.17 jaar oud en klaar op te vechten voor onze verworven vrijheden. Nu ik 31 ben en 3 kinderen heb fysiotherapeut ben zie ik het nu van een andere kant. Ik denk oprecht dat het een insite job is geweest om de aandelen van de familie Bush te versterken. Skulls en bones gedoe. Dit neemt niet weg dat ik tot de dood ontzag heb voor mijn buddy's en het werk dat we hebben geleverd. Maar het doel van dit alles is niet de taliban geweest. Maar helaas black money. :(

BMCJG | 11-09-16 | 16:32

@Lupuslupus | 11-09-16 | 16:30
Volgens mij zijn jullie beiden christenen, klopt dat? Maar wat bedoel je met 'voor mij het kruis' loop je daar op af? Word je zelf gekruisigd? Loop je naar jezus ofzo?

tattooboer | 11-09-16 | 16:32

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:28
Die data hoeven niet uitgekozen te zijn om geen toeval te zijn. Patronen treden namelijk overal op. Events will have to fit reality.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:32

Ik ben onderhand ziek van die linkse types die doen alsof Bush, of "de Joden" of iemand anders achter de aanslagen zat. De aanslagen werden gepleegd door Moslim terroristen en die types zijn vandaag de dag alleen maar erger geworden.
Wat doen wij in ons land? als iemand ze "tuig" noemt roepen we "foei". Besef nou eens wie hier het tuig is.

JoopRe | 11-09-16 | 16:31

netniet | 11-09-16 | 14:53

Amerika had voor de wraak acties, via b.v. Zuid-Afrika, indirect een minstens 5.000 man groot peleton huurlingen moeten aanwerven die niet onder de US wetten vallen.

Door daar een uitstekend bewapend en financieel sterk beloond legerkorps van maken dat verder zonder US ondersteuning alles plundert, dood en opblaast wat direct of indirect naar de islam ruikt.

Dat had, net als Isis nu, een grote aantrekkingskracht op alle avonturiers ter wereld gehad en dan waren we beslist van meer dan de helft van het pedomo legioen verlost geweest.

De US is intern zo gejuridificeerd dat de US feitelijk geen enkele politionele actie kan ondernemen zonder daarvoor door juridische bloedzuigers bestolen te worden.

Je ziet dat in het klein in NL, wij voeren, onder een VN mandaat, politionele acties als vredeskorps uit, en daar zijn de hordes juridische bloedzuigers die van soldaten daders maken.

TriestGeval | 11-09-16 | 16:30

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:28
Febonaci, leer het!

tattooboer | 11-09-16 | 16:30

Ja ja ik kan het me ook nog heel goed herinneren dat in Ede vele moslims in juich stemming verkeerden Ede zal trouwens niet de enige plek zijn waar dat het geval was.
En met zulk tuig leven we samen en wordt er ook nog eens verlangd dat we dat willen,ik ben zoo Moslim moe ze haten ons maar wij mogen hen niet haten ondanks alles wat ze ons aandoen

janmetdepet | 11-09-16 | 16:30

Wat 9/11 betekende voor mij: de wereld achter mij en het Kruis voor mij.
Dr. Frambozenjam | 11-09-16 | 16:07
.
Mooi gesproken! + veel.

Lupuslupus | 11-09-16 | 16:30

11/09/2001 is de dag dat ik een racistische, xenofobe islamofoob geworden ben. Volgens anderen dan, hè..

marcoplarco | 11-09-16 | 16:30

Ik weet nog exact waar ik die dag was, en wat ik deed. Indrukwekkende en afschuwelijke beelden nog steeds.
Maar we zijn ver gekomen, sinds die trieste dag, vooral op het gebied van islamisering hebben we reuzen stappen gezet...
m.telegraaf.nl/article/26583185/franse...

Batavi Magistralis | 11-09-16 | 16:29

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:20
ja dat is zo, maar daar vond de aanslag dus plaats op de 911 de dag. Het is gewoon geen toeval.

Bij de aanslagen in Madrid koos men niet voor de 911-de dag maar in plaats daarvan voor de 912-de dag, omdat het ook een 11-e dag van de maand was, dus 11S en 11M. Aangezien er dan 911 tussen zitten in plaats van 911 als aanslagdag, maakt de combinatie toch nog een uitstekende fit.

Volgens mij zijn deze datums daarom echt geen toeval. In beide gevallen is er over de datums nagedacht.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:28

Ik associeerde de getallen 9/11 altijd met 9-11-89, één van de meest emotionele gebeurtenissen vond ik, in mijn leven. Val van De Muur.

Tot aan 2001 dus. Over die tweede 9/11 kan ik nog iedere keer woedend worden, vooral dat moment van het tweede vliegtuig. Op zo'n moment moet er echt geen Hallalistan aanhanger in mijn buurt zijn. En dat effect is niet minder geworden in de afgelopen 15 jaar, integendeel.

BokoHalal | 11-09-16 | 16:28

@Graaf van Egmont | 11-09-16 | 16:16
Neen, de echte korte naam die jij zoekt is Mo..

tattooboer | 11-09-16 | 16:27

*hoe veranderde uw wereld(beeld) door de aanslagen van 9/11 en de gebeurtenissen in de jaren die er op volgden*
.
Het 'veranderde' niks van Rossem, ik was toen ook al een tijdje wakker en me terdege bewust van het sluimerend gevaar. Het bevestigde slechts wat ik al wist; We zijn in oorlog met islam en de gehoorzame moslims zijn uit op de totale vernietiging van alle ongehoorzamen.
.
Toen al stonden we erbij en keken we ernaar en vroegen ons verwonderd af hoe het zo ver heeft kunnen komen en waarom ze ons zo intens haten..
.
T'is zo simpel; het wordt de gehoorzamen bevolen vanuit een of ander sprookjesboek van een of andere kinderverkrachtende woestijnbarbaar genaamd 'Mohammed' die rond zijn 40e middenin een krachtige trip een openbaring kreeg van de engel Gabriël.
.
Het enige wat echt veranderd is is de intensiteit van de aanslagen en de daadwerkelijke zichtbaarheid van de ware gelovigen in Islam. Nu nog in maart 2017 onderkennen dat ze ook reeds in ruime mate onder ons in NL zijn en vervolgens met het rode potlood het vakje inkleuren van de partij die ons dit in één A4'tje kan uitleggen en we komen misschien nog ergens.

Veni_Vidi_Vici | 11-09-16 | 16:26

@Optelsommetje | 11-09-16 | 16:22
Bijdragen van La Bailaora worden door mij zeer gewaardeerd. Maar laten we het wel bij de feiten houden. Feit is dat er 1 dag meer zit tussen 11/9/01 en 11/3/04 dan tussen 6/5/02 en 2/11/04.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:25

Ik herinner me het heel goed. Ik was zondag de 9e uit Engeland teruggekomen na deelname aan een race. Op de 10e had ik vrij en belde mijn baas met de mededeling dat ik (na 33 jaar) mijn baan opzegde. Mijn baas was daar niet blij mee en zei dat we de dag daarop, 11/9, moesten praten. Ik zat op zijn kantoor toen mijn collega ons stoorde met de mededeling dat een vliegtuig tegen het WTC NY was gevlogen. Ik zei wat een lul die piloot, hoe stom, kon hij niet uitkijken.
.
Een aantal minuten later zat ik weer achter mijn eigen desk, en diezelfde collega, die op het web zat te browsen, vertelde dat een 2e vliegtuig in het WTC was gecrasht. Toen was het me duidelijk dat er iets serieus mis was, ik ben die dag, avond en nacht op kantoor gebleven en meegewerkt om onze zaken met de VS zo goed als dat mogelijk af te wikkelen en te redden wat er te redden viel.
Dat kan ik niet nader toelichten.
.
Sindsdien is de wereld nooit meer dezelfde geweest.
Ik veracht alle politici, journalisten, politieke partijen e.d. die daar niets van geleerd hebben en
nog steeds denken dat met de Islam vrede te maken is.
Met name PvdA en Groen Links zie ik graag met 180 in de vangrail vliegen met Pechtold achterop.
Islam is giftiger dan alles wat ik kan bedenken.
.
Ik heb overigens mijn baan op die dag definitief opgezegd en ben andere dingen gaan doen. Sinds vorig jaar met pensioen.
.
Ik ken de verhalen van mijn ouders die de 1e en 2e W.O. in Duitsland hebben meegemaakt, en wat dat voor mijn oudere broers en zusters die voor en tijdens de 2e W.O. zijn geboren, heeft betekend.
Ik vrees voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen.

Memek | 11-09-16 | 16:25

@Dr. Frambozenjam | 11-09-16 | 16:07
Snapikniet, welk kruis?

tattooboer | 11-09-16 | 16:25

@Cuban8 | 11-09-16 | 16:11 "Die dag deed me beseffen dat er wel heel veel rare mensen zijn die in complottheorieën geloven."
.
Er is inderdaad een verschil tussen gelovigen (onnozele lieden die alles wat ze door de overheid voorgeschoteld wordt hardnekkig voor zoete koek slikken) en kritisch denkenden.

ben kokhals | 11-09-16 | 16:23

Het enige wat ik weet is dat er 2 vliegtuigen de twin towers invlogen en voor de rest moet je de Amerikanen maar op hun blauwe ogen geloven.
Wat ik wel weet is dat er geen bewijs is dat er een vliegtuig het pentagon invloog en dat het bewijs over dat neergestorte vliegtuig(united93)dacht ik,ook maar heel mager is.
Waarom de wtc7 gecontroleerd instorte terwijl dat gebouw nog geeneens geraakt was weet schijnbaar ook niemand.
Dat telt ook voor de gecontroleerde instorting van de twin towers
Wat we ook weten is dat sindsdien de wapenexport van de VS met duizenden procenten omhoog is geschoten en de oorlogsslachtoffers inmiddels niet meer te tellen zijn.

komtdatschot | 11-09-16 | 16:23

Ik weet nog goed dat ik jaren later in een desolaat gebied wat las van iemand waardoor ik echt kwaad werd daarop gewezen door een vriend die een meter naast me zat. Jij kan iedereen vinden zei hij en de rekenmeesters helpen me inderdaad in die richting.
Af en toe moet je persoonlijke genoegdoening toestaan tijdens het bestrijden van een groter omvattend probleem.
Ja het is me allemaal wat ;)
Ongeblustekalk | 11-09-16 | 16:07
Daar mag je even voor gaan zitten en het nog eens proberen, want ik snap er de ballen van.

Sans Comique | 11-09-16 | 16:22

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:16
Ok Ok, dus het was gepland en dat weet iedereen. Laten we er van uitgaan dat een denktank tot een conclusie kwam dat in de toekomst de islam het westen kon overnemen maar als we mensen kwaad maken en vechtersbazen op laten staan dat niet makkelijk zou kunnen gebeuren, waren het dan 3500 slachtoffers waard? Ik weet het niet, ik weet wel dat in het zelfde westen mensen kleinhersennig zijn en inderdaad tot slaafjes van kapitalisme waren verminderd. Was dit nou een wortel aan een stok voor de ezel of een schop in de kont van westerse vrouwtjesmannen. Wie weet. maargoed, de islam is blootgelegd en het doel is bereikt. Mijn persoonlijke ervaring is dat erg veel hoogopgeleiden watjes zijn. wat dat voor implicaties heeft snapt elke dodo ( uitgestorven vogel) als je begrijpt wat ik bedoel.

tattooboer | 11-09-16 | 16:22

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:20
Stop maar :) In discussie gaan met alu-hoedjes is onbegonnen werk.

Optelsommetje | 11-09-16 | 16:22

@La Bailaora | 11-09-16 | 16:16
Prima, wat jij wil. Maar dan zitten er maar 910 dagen tussen 6 mei 2002 en 2 november 2004.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:20

@Pieter V | 11-09-16 | 16:06
Wie noem jij watjes? Mij niet! maargoed, Israëli in hart en nieren.

tattooboer | 11-09-16 | 16:17

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:03
Nee, ertussen zitten 911 dagen, de aanslag vond plaats op de 912-de dag.

La Bailaora | 11-09-16 | 16:16

In 1999 op het dak gestaan en op 9/11 2001 met mijn mond open voor de tv gezeten. Had werkelijk geen idee hoe je tot zo'n daad kunt komen.

Duifmans | 11-09-16 | 16:16

@kapotte_stofzuiger | 11-09-16 | 16:06
Wat gaan we doen.. een ban vragen of de volgende 10 jaar RdeFriesch vereren om zijn precieze GS perpetuatie van 'ongefundeerd, tendentieus en nodeloos dom'? Vragen.. vragen.. zoveel vragen?

tattooboer | 11-09-16 | 16:16

Mohammed Atta. Wat een originele naamkeuze voor het gevonden paspoort. Lijkt ook een beetje op Mohammed Agca die een paus onder vuur nam. Hebben alle aanslagplegers zulke korte namen die blijven beklijven?

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 16:16

Ik ga hier dus niet naar kijken he. Alleen de islam brengt zulke gruwelijkheden voort. Minder.

Rheia | 11-09-16 | 16:16

Ik las de Volkskrant indertijd, en keek naar de Staatsomroep. Onnodig te zeggen dat ik volkomen verrast was.

Sans Comique | 11-09-16 | 16:12

Die dag deed me beseffen dat er wel heel veel rare mensen zijn die in complottheorieën geloven.

Cuban8 | 11-09-16 | 16:11

Je hoopt dat je mooie dochter van 15/ 16, nooit met een Mohammed Atta thuiskomt. Lijkt mij, sinds 9/11.

Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 16:10

Bush liet zien dat het allemaal nep was; www.youtube.com/watch?v=SeJmmQ5y9eQ
Hier begreep ik hoe de wereld werkt. Respect voor enig autoriteit, binnenlands of daar b uiten, was weg, helemaal, belastingen betalen? Nooit meer!

tattooboer | 11-09-16 | 16:08

Destijds zag ik al een linkse rakker op het internet prediken dat "Amerika nog wel tien zulke aanslagen verdient" zonder dat daarvoor repercussies waren van de kliek die normaal gesproken al in een stuip ligt als je "neger" zegt.

En dat soort mensen hebben we nog steeds. Ze zitten in de politiek, en stemmen op radicale partijen. En waar ze ook zitten, ze zijn de bondgenoten van de radicale Islam. Pas als het mes aan hun eigen keel staat, zullen ze twijfelen. En ik twijfel ook: Aan hun recht op politiek mogen bedrijven. Immers, ze schromen niet om anderen buitenspel te zetten volgens de meest vieze trucjes. Dus waarom moeten wij wel volgens de regels spelen?

Ik hoop dat deze mensen hun grootste angst wordt verwezenlijkt, en zij niet langer vrijelijk hun anti-Westerse onzin kunnen uitkramen. Als ze dat willen, verhuizen ze voor mijn part maar naar het Midden-Oosten.

Piet van het Padje | 11-09-16 | 16:08

Ik weet nog goed dat ik jaren later in een desolaat gebied wat las van iemand waardoor ik echt kwaad werd daarop gewezen door een vriend die een meter naast me zat. Jij kan iedereen vinden zei hij en de rekenmeesters helpen me inderdaad in die richting.
Af en toe moet je persoonlijke genoegdoening toestaan tijdens het bestrijden van een groter omvattend probleem.
Ja het is me allemaal wat ;)

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 16:07

En het jaar daarop kreeg Pim Fortyun de kogel. Had en heeft volgens mij een veel grotere impact in NL.
logicavanhetgevoel | 11-09-16 | 15:08
.
Dat was inderdaad 'dichterbij' maar had voor mij zeker geen grotere impact dan 11 sept. 2001. Het ergert mij nog steeds dat men hier in NEDERLAND blijft spreken over 9/11 i.p.v. over 11 sept. 2001.

Lupuslupus | 11-09-16 | 16:07

Een trend zet zich eerst in Amerika uit om vervolgens de oversteek te maken naar Europa: m.metrotimes.com/Blogs/archives/2016/0...

Wat 9/11 betekende voor mij: de wereld achter mij en het Kruis voor mij.

Dr. Frambozenjam | 11-09-16 | 16:07

@VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 14:58
"Who killed John O'Neill? www.youtube.com/watch?v=74lnDI48jdM "
Dat is inderdaad een heel goede vraag. John O'Neill was top hotshot FBI special agent, met zijn benoeming tot "chief of the counterterrorism section". Gedurende de Clinton Presidentschappen (8 jaar) was er nog een andere aanslag op het WTC, waar de z.g. Blind Sheik verantwoordelijk bleek te zijn. Osama Bin Laden was door John O'Neill ook gespot als aanslagen pleger "By 1998, O'Neill had become focused on Osama bin Laden, and created an Al Qaeda desk in his division." O'Neill raakte echter op een mysterieuze manier in de problemen en werd op een zijspoor gezet. Voor meer details de wikipage en.wikipedia.org/wiki/John_P._O%27Nei... en de ABC feature film "The Path to 9/11" (2006) www.imdb.com/title/tt0473404/ die door de Clintons op allerlei manieren uit circulatie is gehouden : zie de Documentaire "Hillary Clinton Exposed, Movie She Banned From Theaters Full" www.youtube.com/watch?v=9IOpbj8ajZs

rmstock | 11-09-16 | 16:07

@Bytemaster | 11-09-16 | 15:45

Ook ik wist dat toen al. Ik werkte veel in het Midden Oosten en heb mij tijdens mijn zeer frequent verblijf daar eerst maar eens de koran bestudeerd en me verdiept in de islam, de burgeroorlog in Libanon en de gebeurtenissen in Iran.

Als je eenmaal door hebt dat de islam helemaal geen religie is maar een dictatoriale en uiterst gewelddadige doctrine ben je al een heel eind op streek om te begrijpen dat wij watjes niet meer in staat zijn om ons te verdedigen of voor de vrijheid van onze kinderen en kleinkinderen op te komen.

Pieter V | 11-09-16 | 16:06

@RdeFriesch | 11-09-16 | 16:01
Lieve schat, u maakt zich meer belachelijk dan de aluhoedjes die roepen dat het een 'inside job' was.
In 2001 was de Nokia 3310 de meest populaire telefoon en had alleen de (dure) Ericsson T68 iets wat op een kleurenscherm leek. De enige telefoon die animaties/foto's kon laten zien werd net in 2001 uitgebracht in Japan. Het aantal Japanse asielzoekers in Nederland in 2001 was 0.

kapotte_stofzuiger | 11-09-16 | 16:06

En daarom is me alles worst wat er in het verre oosten gebeurd,niet voor die kinderen natuurlijk .Dat is erg zat .Maar verders nope.

altijdfeest | 11-09-16 | 16:05

@ De Koreaanse Slet | 11-09-16 | 15:59

Zucht, ik zit hier wat reacties door te lezen en erger me ook aan de hoeveelheid aluminiumfolie. Maar om iedereen die onder "alternatief rechts" valt als aluhoedje te bestempelen is zo'n beetje nog dommer dan een Clinton die heel alt-right als Pepe meme spammende racist probeert te bestempelen.

Merkelfapper | 11-09-16 | 16:05

-weggejorist-

HairyJack | 11-09-16 | 16:04

Voor 9/11 werden alle terroristen in hollywood weergegeven als russen en andersoortige balkan-inwoners. Na 9/11 werden dit moslims.

Binnenbaan | 11-09-16 | 16:03

@La Bailaora | 11-09-16 | 15:55
Tussen 11 september 2001 en 11 maart 2004 zitten 912 dagen.

VerenigingVanDieven | 11-09-16 | 16:03

het veranderde mijn beeld dat ik vermijd om met arabieren in een vliegtuig te zitten en in amerika in een hoog gebouw te klimmen.

miko | 11-09-16 | 16:03

@Optelsommetje
Animatie of echte beelden, het enthousiasme was er niet minder om.

RdeFriesch | 11-09-16 | 16:01

@De Koreaanse Slet | 11-09-16 | 15:59
Precies! en voor rechtse engnekken moet je bang zijn want die pikken het niet meer.

tattooboer | 11-09-16 | 16:01

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 15:56
Ik heb wel een rol liggen (in de keuken) maar inderdaad.
En wat te denken van Lee Harvey Oswald? Volkert was die ook alleen?
Dergelijke 'grote gebeurtenissen' roepen meer vragen op dan dat ze antwoorden geven.

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 16:00

Het Engelse woord 'dreadful' is het meest van toepassing voor het gevoel dat ik had toen ik naar de verwarde en verwarrende beelden kreeg. Een vliegtuig die een skyscraper invloog, dat kon alleen in Hollywoodfilms. Dat die torens ook nog instortten maakte het alleen maar erger.

En we waren vanaf toen in oorlog met een vijand die er nog steeds is; het terrorisme. Je kan een land binnenvallen en er 'democratie' willen brengen, je kan de opdrachtgever doden, maar nog steeds lopen er fanatiekelingen met rugzakjes door de grote steden of rijden op hol geslagen types dwars door feestvierende menigtes heen.

En over de aluhoedjes hier die durven te beweren dat het een inside job is; gebruik je intelligentie eens een keer voor nuttige dingen. Dat geneuzel over Bilderberg kennen we nu wel en het slaat al 20 jaar nergens op. Ga met z'n alleen in een bunker zitten praten over chemtrails en dat Bernhard JFK heeft vermoord en val ons niet lastig met halfbakken theorietjes en slecht uitgedachte Youtube-filmpjes.

Donkersloot | 11-09-16 | 16:00

"Kanslozen-onderwijs"= of een VMBO-school, of een re-integratie-cursus. Dat u het even weet.

Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 15:59

Het startpunt van de aluhoedjes van het zogenaamde alternatieve rechts. De grootste engnekken in recente westerse geschiedenis.

De Koreaanse Slet | 11-09-16 | 15:59

@La Bailaora | 11-09-16 | 15:55
Dan is vanaf vandaag bij (tattoo)boeren decreet het nummer 911 het nieuwe nummer van de duivel.

tattooboer | 11-09-16 | 15:58

Pieter V | 11-09-16 | 15:55
Klopt, ik heb ook nog even in het "kanslozen-onderwijs" gezeten, dat wil zeggen een VMBO-school in Rotterdam-Zuid (Riederwaard-college). En daar stonden sommige van die apen te juichen op de tafels... weet ik ook nog.

Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 15:57

En toch ben ik er van overtuigd dat die torens te mooi vielen. En daarna gebouw 7, ook veel te mooi. En ik heb geen centimeter alufolie in huis.

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 15:56

lol@Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 15:53

Uw wereldbeeld is dus niet veranderd?

Prof. D.A.H. Vintik | 11-09-16 | 15:56

Ik ben een ver familielid verloren die dag die lui hebben dna van ons verbrandt. Deze klus moet binnen 15 jaar geklaard zijn, het liefst eerder.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 15:56

@tattooboer | 11-09-16 | 15:52
Nope, 911...

La Bailaora | 11-09-16 | 15:55

Wat mij vooral ook is bijgebleven is het gejuich van het allochtoonse tuig van de richel (dixit Rutte)over het "succes" van de aanslagen.
Ik, geboren en getogen Nederlander werd door de policor debielen vervolgens afgeschilderd als xenofoob omdat ik dit gajes niet in ons land wens te hebben.
En aan die mening is weinig veranderd gezien het voortgaande gedrag van ditzelfde soort schorem dat er alleen op uit uit is om onze samenleving te vernietigen en er het kalifaat te vestigen.

Pieter V | 11-09-16 | 15:55

In 2001 konden we net foto's maken met een mobiele telefoon ("hahahaha... waar heb je dat nou voor nodig, je hebt toch camera's") news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/155...

kapotte_stofzuiger | 11-09-16 | 15:55

Hear hear!

@der Schmutz | 11-09-16 | 15:10

Prof. D.A.H. Vintik | 11-09-16 | 15:54

@RdeFriesch | 11-09-16 | 15:48
Je doet "ongefundeert"een eer bewijzen hier.

tattooboer | 11-09-16 | 15:54

Dat kutwijf van een ex, ik kan het maar niet loslaten. ;-)

Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 15:53

@La Bailaora | 11-09-16 | 15:44
666 waarschijnlijk.

tattooboer | 11-09-16 | 15:52

Het is christendom versus Islam geworden, maar ik werd hartgrondig uitgelachen, door m'n toenmalige schoonfamilie in Puttershoek (Hoekse Waard, of all places).

Ing. Van der Pik | 11-09-16 | 15:52

Nu, 15 jaar later, komt Europhysics magazine met een artikel waarin ze aangeven dat 2 vliegtuigen en de daaropvolgende brand die 3 wolkenkrabbers laten instorten, gewoon niet kan.
En ze hebben er een mooi artikel over geschreven.
www.europhysicsnews.org/articles/epn/p...

Sprunk | 11-09-16 | 15:51

Vanaf die Italiaanse camping 's avonds mijn pa gebeld. Zijn boodschap:
En morgen is Europa aan de beurt.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:51

In Ede vierde sommige mensachtigens feest op straat. Zelf was ik in New York die dag. Total chaos en heel USA die dag lam. Daarna begon de propaganda.

Ronnie uit Helmond | 11-09-16 | 15:51

Verder had ik rond dat moment neuqsex met Mevr. Karbiet nabij een Toscaans strand.
Blijft een bizarre herinnering.
Guerra.
Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:13
Sindsdien noemt mevrouw dat ding zeker gebouw 7?

Hartgrond | 11-09-16 | 15:49

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:47
Hahaha, stop alsjeblieft met het verder belachelijk maken van jezelf.

Optelsommetje | 11-09-16 | 15:48

@Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:13

2 keer een portie karbiet, water in de buurt en een verhoogde temperatuur.
Gelukkig is de temperatuur kennelijk niet boven de ontstekingstemperatuur van knalgas uitgekomen.

Gelukkig maar, ik zou de plempsels van Karbiet hier niet hebben willen miss.en

Pieter V | 11-09-16 | 15:48

Ik was erbij in NY die dag, genoeg ellende gezien voor de rest van mijn leven... Dit blijft een klotedag...

Allemamachie | 11-09-16 | 15:48

-weggejorist-

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:48

@Optelsommetje
Sukkel, animaties wel.

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:47

@gatito | 11-09-16 | 15:40
www.youtube.com/watch?v=1LK9a8AT2b8
Hier begon dat mee, weet je nog? CNN is helemaal nep, iedereen weet dat en daarom heeft niemand het meer over ze.

tattooboer | 11-09-16 | 15:46

Mijn wereldbeeld is niet veranderd. Sinds de jaren 80 weet ik al dat islam de westerse wereld zou gaan slopen. De eerste stappen zijn gezet en het ergste moet nog allemaal komen.

Bytemaster | 11-09-16 | 15:45

@Optelsommetje | 11-09-16 | 15:36
LOL nou die fantast valt inderdaad lelijk door de mand.
RdeFriesch is af wegens pseudologia fantastica.
AsielzoekerTs die massaal camera telefoons hadden in 2001 hahaha........!!!

Berbaar | 11-09-16 | 15:45

Op die dag bracht de islam het gevecht de westerse wereld in. En het zal alleen maar erger worden totdat er voorgoed een einde aan komt. Wee hen en hun helpers.

Ongeblustekalk | 11-09-16 | 15:45

@william7055 | 11-09-16 | 15:24
Dat is dan goed uit het nieuws gehouden.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:45

Straaljagers hadden genoeg tijd om die vliegtuigen nog te onderscheppen. Daar kozen ze niet voor. Ik geloof werkelijk dat als er op de allerhoogste niveaus beslissingen worden genomen die het pad moeten effenen voor de gewenste geopolitieke agenda mensenlevens totaal onbelangrijk zijn. Collateral damage.

Nehemia | 11-09-16 | 15:45

Zeer toevallig op een vakantie in de States met een Amerikaan gesproken die het vliegtuig in het Pentagon heeft zien vliegen. Het was een slimme vent. Ik vroeg hem naar de alu-hoedjes. Ach zei hij, het is net als religie, velen geloven graag in onlogica.

Optelsommetje | 11-09-16 | 15:44

Hoeveel dagen zitten er tussen 911 en 11M, de aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid?

En hoeveel dagen zitten er tussen de moord van Fortuyn en Theo van Gogh?

La Bailaora | 11-09-16 | 15:44

@RdeFriesch | 11-09-16 | 15:33
Na een paar sites te hebben bezocht en onderzocht noem ik jou een leugenaar. Foto's misschien maar meer niet. www.digitaltrends.com/mobile/camera-ph...

tattooboer | 11-09-16 | 15:44

@der Schmutz | 11-09-16 | 15:10
Ook bij het programma Buitenhof vandaag, zat weer zo een linksdraaiende onbenul, nauwelijks droog achter zijn oren, die het volstrekt onbehoorlijk vond om de moslims met de resultaten van hun waanideeën te confronteren om onszelf te beschermen.

Wij moeten de islam gewoon keurig over ons heen laten komen was de conclusie, van islamisering was overigens geen sprake volgens die onbenul.

Pieter V | 11-09-16 | 15:43

Dit was heel erg , maar blijft toch een ver van je bed show.
De moord op Pim Fortuyn had meer impact op me. Toen voelde ik me echt verslagen en wist zeker: het gaat niet meer goedkomen in Nederland.

Piep Knars | 11-09-16 | 15:43

Ik kwam tot het inzicht dat de grootste ellende uit Saudi Arabië komt maar dat we het daar kosten wat het kost niet over mogen hebben. Dan nog liever ons eigen land ten gronde richten.

Ravissant | 11-09-16 | 15:42

ik heb last ptss en waandenkbeelden na 2001. En al die controles maken me ook paranoide. *schichtig om zich heen kijkt*

sufkut | 11-09-16 | 15:42

Voor 9/11: moslims zijn apart maar wel spannend, hebben wat aanpassingsproblemen die met de tijd goed komen en zitten nog wat teveel onder de reli-plak.
Na 9/11: 'gematigde' moslims zijn een door de policors uitgevonden onbestaanbaar fenomeen, ze WILLEN zich niet en nooit aanpassen. ALLE moslims willen ons en onze cultuur overheersen; iets als vreedzame coëxistentie is ondenkbaar voor ze en wat mij betreft kunnen ze met al hun overlast, eeuwige kritiek en niet te vergeten hun buitengewoon weerzinwekkende gore lijflucht wegwezen en NOOIT meer terugkomen.
Ze zijn ons niet waard!

pennestront | 11-09-16 | 15:42

We zijn geen donder opgeschoten in die 15 jaar. Nog meer dan toen bepaalt een identiteitsloze elite in Brussel (maar effectief in Washington) de koers.
Deze elite is compleet afgescheiden van de rest van de samenleving. Zij kunnen zich niets voorstellen bij de rest van de wereld. Zij kunnen zich nog steeds niet voorstellen dat er andere drijfveren zijn dan de hunne:

starecat.com/what-do-you-want-terroris...

Pierrepoint | 11-09-16 | 15:41

Goed om aandacht te besteden op deze dag aan mohammedaanse agressie. Maar stoppen met het sentimentele rouwen over 'maar' 3000 doden.
Dat is helaas nog niets zullen we gaan ontdekken
We moeten deze dag vieren als een feestende superieure cultuur over die mohammedaanse doodscultus, die niets, maar dan ook niets hebben in deze wereld en in hun hiernamaals. Daar komen die losers ook nog wel achter.

alwayslearning | 11-09-16 | 15:41

@Tapu | 11-09-16 | 15:36
Onderteken ik!

tattooboer | 11-09-16 | 15:41

Alles veranderde voor mij, ik zat live te kijken met mijn dochter, die in Spanje woont.Drie uur gekluisterd aan de tv en toen mijn zoon thuis kwam van college en me vertelde dat dit de geschiedenis inging als het begin van WW3. Niet vandaag, zei hij, over een x-tal jaren en begreep het ineens.
Twee jaar later zag in Franse kranten , dat het verhaal niet klopte, er kon geen vliegtuig het Pentagon in vliegen en begon me te verdiepen wat er nu werkelijk gebeurd was, begon met lezen van Bilderberg-boeken, zag hoe de media de boel belazerde, hoe progammas niet echt zijn, hoe de media je vals voorlicht en nu zijn we al zover dat Rutte zijn excuus gaf
voor zijn valse beloftes. Wat is nog echt of leven we inderdaad in een Matrix.
Triest voor de doden en hun familie, dat zal wel echt zijn.
Daarom zal ik 11-09-2011 nooit vergeten.

gatito | 11-09-16 | 15:40

15 jaar alweer... Nu begin ik me oud te voelen. Verder niks wat hierboven waarschijnlijk al niet gezegd is.

Merkelfapper | 11-09-16 | 15:40

Deze foto is Febonaci perfect. Voeg emotie er aan toe en dan gaat het globaal. Verder vind ik dat Islam van deze aarde geheel moet verdwijnen. Andere religies ook maar eerst de Islam en dan kijken we verder. De islam is namelijk bereid de hele mensheid uit te roeien als het zijn zin niet kan krijgen.

tattooboer | 11-09-16 | 15:38

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:33
Filmpjes op de telefoon in 2001? Dat schreef je zeker ook op je facebook-account?

spanarchist | 11-09-16 | 15:38

Omdat Marokkaanse jongens die bij ons op de zaak al jaren gewoon hun werk deden, die nog nooit iets radicaals zegden en relatief vlot en "gewoon" met iedereen omgingen, in de dagen er na smalend lachten om de "mooie tv" en "het goede nieuws" wat men had gezien, werden mijn ogen geopend.

Deze mensen hadden een stille, diepgewortelde haat jegens het vrije westen. Nu kwam het er uit, euforisch zelfs, mensen van hun geloof hadden toegeslagen. Het werd me duidelijk dat zij een vijandsbeeld hadden waar ik onderdeel van was. Het was breedgedragen, gezien de eensgezindheid die men uitstraalde, tijdens pauzes in de kantine. Het samenklonteren, het lachen en de ontspannenheid. Het was in schril contrast met de mensen die duidelijk onder de indruk waren van deze aanslagen.

Dat later mensen beweerden dat er sprake was van een "false flag" heeft me ook geleerd hoe groot de behoefte is tot wantrouwen en hoe weinig men inzicht sommige mensen hebben in de onmogelijkheid om grote geheimen stil te houden. Men omarmd liever iets onlogisch, dan iets redelijks. Het hele bestaansrecht voor religie, is de behoefte van mensen om het rationele te verwerpen voor iets achterdochtig, ontastbaar en mysterieus.

Onredelijkheid is een eigenschap wat blijkbaar hoort bij de mens.

Ik herinner me ook mijn reactie aan de telefoon richting mijn wederhelft, toen ik haar had geïnformeerd over de ontwikkelingen in de VS. "Er komt oorlog, veel oorlog".

Die oorlog is er nu al 15 jaar en zij zal niet meer eindigen in onze levensdagen.

Statler en Waldorf | 11-09-16 | 15:37

11 september 2001 dansten de Marokkaantjes op straat in Ede. 12 september had er een wet in het parlement moeten liggen om ze hun Nederlandse nationaliteit af te nemen en uit te zetten als persona non grata. Met aan de ouders de keuze al dan niet mee te gaan. En sindsdien hadden we ieder dubbel paspoort crimineel, terrorist of sympathisant van terroristen er uit moeten zetten.

Tapu | 11-09-16 | 15:36

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:33
Sukkel. In 2001 hadden telefoons nog geen filmpjes.

Optelsommetje | 11-09-16 | 15:36

@william7055
Ik werkte toen op AZC's als beveiliger. een feestelijke stemming. asielzoekers lieten me enthousiast de filmpjes op hun telefoon zien van de aanslagen. Dat schreef ik toen des tijds ook op weblogs maar ik werd afgebrand en vergruist.

RdeFriesch | 11-09-16 | 15:33

Islamkritiek werd opeens salonfähig, dat dan weer wel.
Niet dat links opeens ophield met lansen breken voor de vijand oid. Het werd ze wel onmogelijk om de gebruikelijke sociale en zelfs politieke repressie van dat soort "clash of civilisations" opvattingen volledig uit te voeren. Pim kreeg een miljoenmiljard zetels namelijk, en Wilders pikte de draad ook weer gauw op met een wezenlijke achterban.

Vergelijk het met Janmaat en de Centrum Democraten. Zelfde ideeën. Veul minder aanhang.

Trekbeest | 11-09-16 | 15:33

De vliegtuigen die de torens binnenvliegen blijven te onwerkelijk om een heftige indruk achter te laten, althans bij mij
de foto's van de springende mensen is een heel ander verhaal
De aanslagen worden op die manier veel meer tastbaar, en komen meer dichterbij dan zelfs de instortende gebouwen

Tobi | 11-09-16 | 15:33

Follow the Money : Larry Silverstein. Laat in de middag gaat de telefoon bij Larry : "Sir we have Swiss Reinsurance Co. on the line, and need to know the extend of your coverage and damage to report" Niet veel later besloot Larry om ook maar Building 7 neer te halen middels controlled demolition : "So i decided to pull it". Waarom ? asbest schijnt een behoorlijke dooddoener te zien. Bij navragen blijkt ook voor een bedrijf als Fokker dit de deur te zijn geweest die alles op slot gooide.

rmstock | 11-09-16 | 15:33

Klom op de brug om te kijken of ik een rookpluim kon ontwaren in de omgeving van de Rai/Zuid. Ik zag niks. Pas bij het tweede smsje begreep ik dat het in NYC was.

Nanker Phelge | 11-09-16 | 15:31

Zoiets vergeet je niet.Ik weet het nog alsof het gisteren was.Kwam van mijn werk ,en zette de tv aan.Wat ik daar zag,vreselijk .Ik dacht het is een trailer van een nieuwe action film .Toen zag ik net nog dat 2e vliegtuig bizar gruwelijk.En toen storten die towers in elkaar de een na de ander.Echt echt vreselijk .Ik hen rond om de klok het nieuws aangekeken .En vanaf toen, is alles verandert in de wereld .

altijdfeest | 11-09-16 | 15:31

@Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 15:17
"Toen ik zeven was werd JFK vermoord..."
Ik was toen 19 en zat aan de radio gekluisterd.

Pieter V | 11-09-16 | 15:31

.:. Two Pillars .:. | 11-09-16 | 15:15
lol'd

Wutbürger_ | 11-09-16 | 15:31

EefjeWentelteefje | 11-09-16 | 15:27
Ik heb daar een beetje moeite mee. Ik zit niet in die bepaalde, bekende hoek en vind ook dat de Amerikanen veel over zichzelf afgeroepen hebben de laatste 25 jaar. Door hun eeuwige intriges en machtsspelletjes. Alsof de hele wereld een speeltuin is, waar naar de baas geluisterd dient te worden.

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 15:31

In het call center van het toenmalige Libertel in Almere stonden de gesluierde vrouwelijke medewerksters te juichen, het jihadisme, tot toen een voor mij onbekende vorm van terrorisme, bood zich aan aan mijn eigen bureau. De toon was gezet, vanaf toen trok ik alles wat met de islam te maken heeft in twijfel.

Handsomeboy | 11-09-16 | 15:31

@miff | 11-09-16 | 15:19

Gna grappig je voorbeelden zijn juist precies dat wat een hoax mogelijk zou kunnen bevestigen.
Niet dat ik complot theorieën geloof maar dat deze aanslag misbruikt is om de gewone burger verder onder de duim te krijgen staat buiten kijf.

von Strumpfhausen | 11-09-16 | 15:30

Lupuslupus | 11-09-16 | 15:19
Dat inderdaad maar ook dat het niet op leek te houden. Het was niet alleen de Twin towers maar ook bij het Pentagon en die vlucht in Pensylvania en daarnaast nog tientallen (later overigens onterechte) meldingen dat er nog meer vliegtuigen neerstorten, explosies en weet ik niet wat. Dat blijft mij nog bij naast overigens de koersen die wereldwijd compleet instortten. Een grote chaos en paniek toen overal en op de wereldwijde financiële markten.

Ofzo2 | 11-09-16 | 15:30

Vanwege de aanvallen op 9-11 heb ik inmiddels een alu-hoedje aangeschaft... Ik kan er niet meer naar kijken, het is een gestoorde wereld geworden. Die geregeerd wordt door psychopaten en narcistische machtswellustigingen. En de "gewone" mens stond er bij, en keek erna. Maar ik ben er van overtuigd, dat het hoe en waarom uiteindelijk wel naar buiten komt..

R2Dbag | 11-09-16 | 15:30

Toch altijd weer opvallend dat juist de alu-hoedjes onder ons de meest afgrijselijke spelfouten maken.

Optelsommetje | 11-09-16 | 15:29

Tsja, 911: "The Bush administration needed a “new Pearl Harbor” to implement the PNAC agenda..." En die agenda is, kortweg gezegd een "planetary take-over" olv Washington, inclusief "toppling of regimes resistant to our corporate interests". De agenda is ook nog eens vermengd met de idee in "A Clean Break", vandaar het overhoop halen van het Midden-Oosten en het drijven van een wig tussen Europa en Eurazië. September 11 was heel veel meer dan een aanslag door zomaar een paar moslims uit Saudi Arabië. Denk bijvoorbeeld ook aan de "Dancing Israëli's". Anyway, samen met de aanslag op Fortuyn heeft 911 het vertrouwen in de overheid danig aangetast.

ben kokhals | 11-09-16 | 15:29

Sinds die dag ben ik fulltime samenzwerings-theorist.

Flupmeister | 11-09-16 | 15:28

KutFilosoof | 11-09-16 | 15:03
vanaf blz 21:
www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016...
(bouwtechnische) Wetenschappers hebben alles onderzocht en duidelijk uiteengezet.
U zult toch met wat meer moeten komen dan wat bullshit van vloggers zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

Wutbürger_ | 11-09-16 | 15:28

Fijnstoffer | 11-09-16 | 15:00
Banana008 | 11-09-16 | 15:06
Mark van Leeuwen | 11-09-16 | 15:06

Wat u allen zegt. 3 x spijker op de kop. Weinig aan toe te voegen.

63116114 | 11-09-16 | 15:27

Ik weet nog precies waar ik was die dag. Ik kwam de collegezaal binnen voor het vak ruimtelijke ordeningsrecht. Een collega-studente sprak mij aan, "heb je al gehoord wat er gebeurd is vandaag?" Het was toen net een paar uur eerder gebeurd.

Die avond, en vele dagen daarna, zag ik deze afschuwelijke beelden. Nou wist ik al uit mijn eerdere studie dat er maar weinig zulke walgelijke beesten bestaan als Homo sapiens sapiens, maar dit kwam toch echt weer keihard binnen.

Wat ik mij óók herinner, daags daarna: de vergoeilijkende praat uit bepaalde - bekende - hoek weer, dat "het toch echt die Amerikanen hun eigen schuld was" en aanverwanten. En toen werd ik pas ècht heel kwaad. Alsof deze 2000+ onschuldige slachtoffers daar ook maar iets mee van doen hadden...!

EefjeWentelteefje | 11-09-16 | 15:27

Het wachten is op de koranistische jeugd die weer toeterend door de straten rijden in de vele prachtwijken die Nederland rijk is.

Uw Psychiater | 11-09-16 | 15:27

Een verschrikkelijke dag..... Het heeft lang geduurd voordat ik hier niet meer aan dacht wanneer ik weer een vliegtuig over hoorde gaan.

Hobbykip | 11-09-16 | 15:26

Op het moment van de inslag van het tweede vliegtuig ging het heel snel bij mij; het is nu wij tegen zij.

Jackanders | 11-09-16 | 15:25

Mijn wereldbeeld veranderde niet.
De wereld veranderde...

da wizard | 11-09-16 | 15:24

Reed destijds over de Meeuwenlaan Amsterdam Noord op weg naar het centrum, mij is toch vooral bijgebleven dat ik massa's juichende medelanders zag, die hun geluk niet op konden!

william7055 | 11-09-16 | 15:24

@Rheia | 11-09-16 | 14:53

Het onvoorstelbaar misdadige Coudenhoven-Kalergi plan uit de twintiger jaren van de vorige eeuw, dat door de zelfbenoemde policor elite in Europa als een van de belangrijkste leidraden voor de EU is omarmd wordt ons nu met geweld door de strot geduwd o.a. door de door u genoemde elementen.

De organisatie achter dat plan bestaat nog steeds en heeft Van Rompuy en Merkel al onderscheiden voor hun verdiensten voor het onderdrukken en wegfilteren van de autochtone bevolking in de EU landen.

Het principe is inderdaad massa-immigratie van arabieren en Afrikaans volk, dat "toevallig" voor meer dan 80% moslim is.

Tel daarbij het verdrag van Straatsburg, oil for immigration, dat door de EEG is gesloten met de olieleveranciers,

Nederland, binnenkort het Libanon aan de Noordzee met dezelfde ellende die dat land over zich heen heeft gekregen.

Pieter V | 11-09-16 | 15:23

Die dag was het einde van het post-modernisme.
Dit was niet te overtreffen.

tipo | 11-09-16 | 15:22

1+1 | 11-09-16 | 15:15
Oh nee. Ik ben niet zoals de gemiddelde millenial tegenwoordig. Ik zie waar we heen gaan met z'n allen en zie het zeer somber in. Aan de andere kant ben ik me er ook terdege van bewust dat mijn generatie een boel problemen zal moeten oplossen en ben dan ook van mening dat we daar z.s.m. mee moeten beginnen.

Helaas ken ik maar weinig jongeren van mijn leeftijd die de uitdagingen van morgen zien. Laat staan naar morgen willen kijken. It's gonna be one hell of a ride.

Zerf | 11-09-16 | 15:21

Toen ik ervan hoorde was via de autoradio, onderweg van mijn werk naar huis. Daar natuurlijk meteen de t.v. aangezet.
.
Wat mij het meeste is bijgebleven zijn:

1. de man met zijn koffertje/aktetas die zijn dood tegemoet sprong,
2. de wanhopig zwaaiende mensen achter de ramen en
3. de brandweerman, helemaal wit van het stof, die even zat uit te rusten met zijn hoofd in de handen: HET beeld van totale wanhoop en uitputting.
.

Lupuslupus | 11-09-16 | 15:19

"hoe veranderde uw wereld(beeld) door de aanslagen van 9/11 en de gebeurtenissen in de jaren die er op volgden?"
.
Langzaam maar zeker ben ik gaan beseffen dat de terroristen gewonnen hebben;

-Er wordt onbeperkt afgeluisterd en getapt, zelfs zonder enige verdenking.
-De USA en haar bondgenoten hebben kapitalen aan de daarop volgende asymmetrische oorlog in Afghanistan en Irak besteed, de terroristen slechts een fractie hiervan.
-Westerse landen hebben meegeholpen (of de andere kant op gekeken) toen er op grote schaal werd gemarteld (waterboarden), en daarmee is het masker dat wij beter, ethischer of fatsoenlijker zijn dan de terroristen afgevallen.
-Vrijheden zijn ingeperkt in de strijd tegen het terrorisme.
-IS (een rechtstreeks gevolg van de oorlog in Irak in 2003) houdt ons bezig in Europa.
-De ineenstorting van redelijk stabiele en controleerbare regimes rond de middellandse zee is eveneens een vertraagd gevolge van 9/11.

Er zijn mijn inziens twee werelden; die van voor 11 september 2001, en die van na 11 september 2001. En die van erna is er zeker niet beter op geworden.

Overigens: voor degenen die denken dat 9/11 een hoax is; maak eens snel een afspreek met de psychiater, er gaan zaken niet helemaal goed in je hoofd.

miff | 11-09-16 | 15:19

Ik was ziek thuis van werk. Ik zat gelijk rechtop op de bank, met de thermometer in mn.. onder mn oksel. Mijn kijk op de islam was toen kompleet veranderd. Dat bedoel ik niet positief natuurlijk.

1+1 | 11-09-16 | 15:19

Zerf | 11-09-16 | 15:09
Toen ik zeven was werd JFK vermoord... Ik zie mijn moeder nog huilen. 9/11 was ingrijpender omdat het live op tv was en het tot dat moment onvoorstelbaar leek dat Amerika op eigen terrein aangevallen zou worden. Op mij maakte het op het moment zelf het meeste indruk omdat ik die middag een sollicitatie-gesprek had, maar 'we moesten eerst tv kijken want 'er was een ongeluk met een vliegtuig in Amerika' Op dat moment knalde het tweede vliegtuig in de tweede toren. Het was niet te bevatten.

In de nasleep van beide grote gebeurtenissen kwam er zoveel tegenstrijdig nieuws bij mij binnen dat het onmogelijk leek hier een duidelijk standpunt over te vormen. Dat is dus ook nu nog het geval.

Petrus Poortwachter | 11-09-16 | 15:17

De persoon op de foto was waarschijnlijk de broer van de zanger van the village people Alex Briley.

Van Alex Briley's wikipedia pagina.
In 2005, Briley's brother Jonathan was identified by several people as The Falling Man — the figure depicted in the iconic photo of a man falling from the World Trade Center during the September 11 attacks.

en.wikipedia.org/wiki/Alex_Briley

Autobonker | 11-09-16 | 15:17

Aan de buis gekluisterd, het tweede vliegtuig live zien binnenvliegen.
De volgende dag, na hele avond voor de tv zitten, op naar school. Proefwerk Frans dat ik uiteraard niet had geleerd. Daarna een ingelaste bijeenkomst in de aula.

En toen veranderde mijn wereldbeeld. Gegrinnik, goedkeurende woorden, ze hebben het verdiend etc etc. De 'buitenlandse' jongeren op mijn school, waar eigenlijk nooit heibel mee was vonden het fantastisch. Schaamteloos.

Armenakis | 11-09-16 | 15:17

-weggejorist-

.:. Two Pillars .:. | 11-09-16 | 15:15

Zerf | 11-09-16 | 15:09

Geloof het wel. 22! Jesus. Als ik toen wist wat er allemaal komen zou. Ik dacht toen dat wereld aan mn voeten lag! 40.

1+1 | 11-09-16 | 15:15

Verder had ik rond dat moment neuqsex met Mevr. Karbiet nabij een Toscaans strand.
Blijft een bizarre herinnering.
Guerra.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:13

-weggejorist-

Atlas Shruggs 10 | 11-09-16 | 15:10

Mijn wereldbeeld is toen en ook nu niet veranderd.
War on terror = Terror of war (van Amerika)

Is niet nieuws, doen ze al eeuwen zo.

nl04922 | 11-09-16 | 15:10

Ik dacht deze aanslag gaat ons onze toch al beperkte vrijheid kosten.... en helaas gelijk gekregen :-(

von Strumpfhausen | 11-09-16 | 15:10

@dosis | 11-09-16 | 14:57,
Eerste zin van het artikel:
"Op 11/9/2011 om 14u46m40s vloog American Airlines Flight 11 in de North Tower van het World Trade Center in New York."

Duidelijk weer een schrijver die niet zelf even zijn artikel op foutjes kon nakijken, of dat door iemand anders laten doen (een echte hoofd-redacteur bijvoorbeeld) alvorens deze op het internet te knikkeren.

On topic:
Verbranden zul je voelen, neerkomen uit vrije val met 195 km/uur is iets wat je niet voelt. De mensen zullen niet hebben nagedacht toen ze uit het raam sprongen, alhoewel ze misschien voelden dat alles beter was dan levend verbranden.

Ageless | 11-09-16 | 15:10

... en daar zat Bush junior, planloos op schoolklasjesbezoek, terwijl bikkel Giuliani aan het front pal stond.
Er is sindsdien niets ten positieve veranderd, integendeel. Islam is overal, in onze alledaagse sfeer, openbare ruimte, media, politiek, cultuur, bestuurslagen. 11 september 2016 is een in ieder opzicht dieptreurige 15e gedenkdag voor al die vermoorde mensen.

De Vrijlansier | 11-09-16 | 15:10

Moslims zijn goed, maar er zitten rotte appels tussen werd moslims zijn rotte appels en er zitten een paar goede tussen. Sindsdien zijn appels nog veel verder gaan rotten en hebben nog meer goede appels besmet. Daarom moet je als fruit rot, de rotte elementen verwijderen.

der Schmutz | 11-09-16 | 15:10

We waren een schiet oefening aan het doen op harskamp,toen we het bericht kregen om met spoed terug te keren naar de kazerne,Amerika wordt aangevallen was het bericht,de oorlog was uitgebroken was mijn gedachten en vele met mij dachten dat ook,met spoed en volle snelheid over de weg richting,Arnhem ,de radio's stonden aan,en vol verbazing wisten we niet wat we hoorde ,aangekomen op de kazerne zijn we gelijk de kantine in gedoken ,24 man omgehangen en wel zagen het tweede vliegtuig de toren in gaan,op dat moment was er woede maar ook verdriet danwel spanning,rare was ook dat er een beetje vreugde was,aangezien we nu mochten gaan,na vele jaren training was dit dan het moment ,toen we de torens zagen instorten,was er veel verbazing en ongeloof.. bijna en jaar later zatten we in die fukking teringzooi,spijt nee.. mijn denkwijze is 180 graden omgedraaid tot op heden is het voor mij een geval wanneer gaat het los.9/11 was maar een voorbode en alles wat erna kwam... spijtig allemaal...

Szuz | 11-09-16 | 15:10

1+1 | 11-09-16 | 15:04
22, valt wel mee toch? Is de gemiddelde leeftijd hier zo veel hoger dan?

Zerf | 11-09-16 | 15:09

In 2000 kon ik niet begrijpen dat de Amerikanen republikein GW Bush (die overigens nog steeds voor het ICC zou moeten verschijnen imo) tot president kozen ipv democraat Al Gore. Na 15 jaar lang me verdiept te hebben in de islam hoop ik dat Amerika kiest voor the lesser evil, de republikein Trump ipv democratisch appeaser Clinton.

Prof. D.A.H. Vintik | 11-09-16 | 15:08

En het jaar daarop kreeg Pim Fortyun de kogel. Had en heeft volgens mij een veel grotere impact in NL.

logicavanhetgevoel | 11-09-16 | 15:08

dat was mn slechtste verjaardag ooit...
dus

ladida68 | 11-09-16 | 15:07

Het heeft sommigen de ogen doen opendoen. Helaas is de helft daarvan alweer in slaap gesukkeld. Het moet nog wel wat erger worden eer alle neuzen één kant opstaan en men realiseert dat we al 1400 jaar in oorlog zijn met de islam. En je niet over je heen moeten laten lopen door die ideologie, laat staan het tolereren of de ruimte geven.

Ofzo2 | 11-09-16 | 15:06

Wat mij het meest intrigeert van 9-11, is dat veel mensen doen alsof het nooit heeft plaatsgevonden.
Niet nine-eleven maar deny-eleven.
Politici, media, doen er alles aan om de islam te bagatelliseren, stimuleren en cultiveren, met als gevolg steeds meer aanslagen.
Het domme stemvee, blijft gewoon stemmen op partijen die de middeleeuwse doods-en verkrachtingscultus willen importeren en staan bij de koffie-automaat te janken hoe erg het allemaal wel niet is.
Terwijl ze er zelf voor gestemd hebben.
Ik ga toch ook niet 15 jaar lang janken dat ik altijd kaas op mijn brood heb, als ik al 15 jaar mijn eigen brood smeer?
In dan schijnen mensen dus van alle diersoorten op aarde de slimste te zijn, nou ik twijfel daaraan.
Stop een kudde koeien in een wei met schrikdraad erom, er hoeft maar één keer een koe tegen die draad te komen, en de rest van de kudde blijft er zo lang ze leven vanaf.
Ergo, koeien zijn slimmer dan de meeste politici, de staatsmedia en hun stemvee.

Cuyahoga | 11-09-16 | 15:06

Mijn wereld veranderde in die zin dat de ondergrondse oorlog nu boven de grond kwam een wereldwijd zichtbaar. Voor mij werden hiermee de jaren 60, 70, 80 en 90 in èèn klap afgesloten en stonden we niet alleen in een nieuwe eeuw maar ook in een nieuw millenium. Aangevuld met de nieuwe munt kort daarop, de moorden op Pim en Theo, de val van paars en de kredietcrisis was de veilige vertrouwde haven verlaten.

Mark van Leeuwen | 11-09-16 | 15:06

Zelf geboren in 1980. Zorgeloze jeugd gehad en de 90s kan ik me herinneren als de dag van gisteren als een mega relaxte, onschuldige periode waarin alles mooi en top was. Misschien is het ook de leeftijd, maar 11 september 2001 was wat mij betreft het keerpunt van die onschuldige en mooie periode. Daarna ging het allemaal snel bergafwaarts met Nederland imo. Dood Foryuyn, invoering Euro, overgang EEG naar Europese Unie, enorme uitbreiding van EU bananenlanden uit Midden en Oost Europa en vreemd volk wat allemaal vrij hierheen kwam, dood van Gogh, etc. Het is er allemaal zeker niet gezelliger op geworden in Nederland sindsdien. 11 september 2001 symboliseert wat mij betreft de piek van het leven in het Westen, die sindsdien niet meer geëvenaard is.

Banana008 | 11-09-16 | 15:06

Als je 9/11 nodig hebt om je wereldbeeld te veranderen ben je best wel een kneus.

kunikos | 11-09-16 | 15:05

Het wereldbeeld is niet veranderd. Religie maakt alles kapot.

Datkanjenietmenen | 11-09-16 | 15:05

* spatie tussen Ben/Je

1+1 | 11-09-16 | 15:05

Wat veranderde is dat mijn afkeer tegen moslims overging in echte haat.

eerstneukendanpraten | 11-09-16 | 15:05

Zerf | 11-09-16 | 14:57

7? Jong manneke benje nog!

1+1 | 11-09-16 | 15:04

-weggejorist-

KutFilosoof | 11-09-16 | 15:03

Daarmee viel voor mij het masker van alle laffe politici zonder ruggengraat die op 4 mei staan te doen alsof.

RRMerlin | 11-09-16 | 15:03

@dosis | 11-09-16 | 14:53
Dat vliegtuig in het Pentagon geloof ik ook geen snars van.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 15:01

Mijn beeld van de wereld is op die dag voorgoed veranderd.
En vrijwel niemand in de politiek heeft er ook maar iets van geleerd.
Zij willen me dwingen dat ik mijn vijanden omarm.
Hell no!!
De goedsul van voor 9/11 is niet meer.

Schietmijmaarlek | 11-09-16 | 15:00

Het ware gezicht van de islam werd het Westen getoond middels 911. Pure godsdienstig gefundeerde haat met een duidelijk doel: jullie, kafir, moeten dood. En toch blijft de schare goedmensen de kop in het zand steken. En complotdenkers hebben de aandacht van de islam afgeleid. We zijn niets opgeschoten en de ellende die de islam voor ons in petto heeft, is nog maar net begonnen.

Fijnstoffer | 11-09-16 | 15:00

Onder leiding van een Egyptenaar Van Rossum? Jezus man, ook gij?

Rest In Privacy | 11-09-16 | 14:59

Huh? 2011? Verder staan dankzij de Muzelman wereldwijd kindertjes niet meer lachend in hun paspoortjes.

Piet Karbiet | 11-09-16 | 14:59

Het was een van de eerste keren dat nieuws écht indruk op me maakte. Ik zat in groep 8 en het leven daarvoor was best oké.
Ik was voor het eerst boos, boos zoals ik alleen kon zijn als mijzelf iets was aangedaan.
Alle grote rampen en aanslagen en oorlogen daarvoor had ik wel meegekregen met het nieuws: nasleep van de Bijlmerramp, Bosnië-oorlogen, Herculesramp.
Maar dit maakte echt iets los.
Ik was ervan overtuigd dat ik me moest aanmelden bij defensie zo gauw ik 18 was. Dat zei ik ook tegen m'n ouders en daar hadden ze geen passend antwoord op.
Nooit gedaan overigens, wel tot kort (ben nu te oud) met het idee gespeeld.
Ik was in één klap van het idee verlost dat moslimmetjes alleen maar drammerige, onopgeleide vervelio's waren. Er kon soms weleens wat meer achter zitten.

Draak uit Brabant | 11-09-16 | 14:58

Triest om te zien. Steeds weer. Sinds die dag hebben politici er een zooitje van gemaakt, zowel in de USA als in Europa. Dat staat me steeds weer bij. Verkeerde keuze op verkeerde keuze, uit wraak of andere motieven. Ik vermoed andere motieven.

Graaf van Egmont | 11-09-16 | 14:58

I have been there.
Vlakbij die plek staat een kerk met daarom heen een groot hek. Aan dat hek hingen duizenden brieven en andere items. Koude rillingen in optima forma.
Ik realiseerde me dat vrijheid niet meer door anderen kan worden gegarandeerd. Alleen nog door jezelf.

duitse herder | 11-09-16 | 14:58

Ik was 7 jaar oud. Ik was net verhuisd en mocht beginnen in groep 3 van de plaatselijke basisschool. Een week na aanvang van het schooljaar kwam ik de klas binnen en moesten we gaan zitten voor de tv. Ik zag een vliegtuig een het WTC invliegen en hoorde een geschokte verslaggever zijn/haar best doen om de beelden te duidden. Ik wist toen nog niet waarom ik moest kijken naar die beelden. Maar de reacties van mijn leraar en mijn ouders maakten duidelijk dat het goed mis was.

Zerf | 11-09-16 | 14:57

schone handen | 11-09-16 | 14:55
2016 - 2001 = 15.

Maar verder gaat het goed?

dosis | 11-09-16 | 14:57

Ik zie de Palestijnen nog staan te juichen

MichieldeMuiter | 11-09-16 | 14:56

Lees het volgende stuk met geel gearceerde zin:

www.mupload.nl/img/lub8fatiaavob.jpg

Dat wat daar in het geel staat, is het echte probleem waarom de discussie wie er achter 9/11 zat steeds weer op niets uit draait. De rest van het stuk doet daar naast nog eens duidelijk maken dat het vrij simpel is, als de 9/11 sceptici (incl. moi) dus gelijk hebben, om dit stelselmatig belachelijk te maken en onderuit te halen. Zodat de grote massa door het geel gearceerde echte probleem, zich weer netjes binnen de lijntjes gedraagt.

Mooi dat dat laatste ook helemaal in lijn ligt met wat er uit elke politieke discussie hier op GS voort vloeit, namelijk dat de massa niet kritisch genoeg is. Hier zijn we het grotendeels met elkaar eens. Alleen als het dan over dit onderwerp gaat, blijken zelfs op GS de de sceptici niet altijd in de meerderheid.

Wie er ook achter zat, dat er op een criminele wijze misbruik van is gemaakt mag toch onderhand wel duidelijk zijn? Of waren oorlogen ook te starten zonder 9/11 EN zonder het bewijs wat er al niet was?

Durereaguurder | 11-09-16 | 14:56

Kunnen we niet bij wijze van herdenking het relativerende gezwatel van PvdA-mediahoer Maarten van R. destijds een dag lang herhalen? Opdat we niet vergeten.

Ad Hominem | 11-09-16 | 14:55

Huh

2011 het gebeurde toch in 2001 ?

of heb ik een aanslag gemist

schone handen | 11-09-16 | 14:55

Mijn wereldbeeld had een stuk positiever kunnen zijn als we geen verraders als politici hadden die volop mensen de EU binnen laten die deze aanslag(en) steunen en begrijpen (in meerderheid) of zelf plegen. Het is hoogverraad dat onze politici plegen, Rutte, Merkel, Juncker, D66 en linkse partijen voorop. Maar stem vooral pro EU, VVD, D66 en links hoor.

Rheia | 11-09-16 | 14:53

Het moet een hel zijn geweest daarboven als je 'kiest' voor de hel beneden...

LimaBravo | 11-09-16 | 14:53

Wel erg,maar vergeleken met Poelenburg....

MichieldeMuiter | 11-09-16 | 14:53

Hoe het in 15 jaar veranderde ? Vrij simpel, Amerika, welk ons schaamteloos als vrienden bestempelt, telkens wanneer wij als schoothondje ons aandeel leverde in hun oorlogszucht, heeft met de 2e Irak-oorlog de bestaansbasis van Isis gecreëerd en het moslimgeweld in Europa geparkeerd.

netniet | 11-09-16 | 14:53

In het commentaar van Obama ontbrak trouwens iedere verwijzing naar Building 7. Voor de gematigde alu-hoedjes onder ons - dat is een interessant verhaal.

dosis | 11-09-16 | 14:53

Wij hebben onze vrijheden moeten inperken: bij ieder evenement krijg je een dozijn aan beveiligingspersoneel op je af als je een flesje water in je handen hebt, danwel datzelfde mee wilt nemen in een vliegtuig.

.

Ondertussen viert het fundamentalisme onder de islam hoogtij.

.

Conclusie: we zijn niets opgeschoten.

rtxpow | 11-09-16 | 14:52

Huh, het masterplan was toch van Tim Osman?

Pimp my Voortuin | 11-09-16 | 14:52

Blijft heftig om te zien.
Zal best erg zijn hoor, al die bomaanslagen iedere dag in het M.O. Maar als er aan deze kant van de schutting iets gebeurt, komt het toch harder aan.

dosis | 11-09-16 | 14:52

Dat beeld vervuld me altijd met afgrijzen. Nie grappig nie nie....

Bakerkat | 11-09-16 | 14:49

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland